Varde Kommune Bemærkninger Budget 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Varde Kommune Bemærkninger Budget 2016"

Transkript

1 Udvalg: Udvalg for Social og sundhed Hovedkonto: 04 Sundhedsområdet Hovedfunktion: 62 Sundhedsudgifter Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Aktivitetsbestemt medfinansiering Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Vederlagsfri fysioterapi Kommunal tandpleje Sundhedsfremme og forebyggelse Andre sundhedsudgifter I alt bevilling Aktivitetsbestemt medfinansiering Siden kommunesammenlægningen i 2007 har kommunerne været medfinansierende af de regionale sundhedsudgifter. I 2012 blev der indført en ny afregningsmodel, således at et grundbidrag pr. borger blev afskaffet og i stedet blev en del af de aktivitetsbestemte takster forhøjet. Kommunernes andel afregnes derfor i dag i form af et aktivitetsbestemt bidrag, der betales hver gang én af kommunens borgere benytter et regionalt sundhedstilbud. Kommunerne har på kort sigt ingen indflydelse på udgiften til den kommunale medfinansiering, da de ikke på egen hånd kan fastsætte et serviceniveau og en tilhørende økonomisk ramme. På kort sigt bestemmes udgiften i meget høj grad af regionernes sundhedsbudget, men også af adfærden hos den enkelte borger, de praktiserende læger og lægerne på sygehusene. Generelt må forventningerne til udgiften være, at den vil være stigende, da der bliver flere ældre, men også fordi der kan behandles stadigt flere sygdomme. Foruden den almindelige prisfremskrivning, må der derfor også forventes en aktivitetsstigning på området. Fra 2012 blev det kommunale grundbidrag afskaffet og samtidig blev det aktivitetsbestemte bidrag forhøjet for somatiske patienter og for speciallægebesøg. Grundtanken i medfinansieringen er at give kommunerne et økonomisk incitament til at sørge for, at borgernes sundhedstilstand er så god som mulig, så behovet for regionale sundhedsydelser mindskes. Med omlægningen styrkes det kommunale incitament yderligere, så en effektiv pleje- og forebyggelsesindsats betaler sig, og forebyggelige indlæggelser kan undgås. KL udarbejder i forbindelse med økonomiforhandlingerne i juli måned en kommuneopdelt tabel med et skøn over den enkelte kommunes medfinansieringsudgifter i 2015, baseret på kommunens andel af medfinansieringsudgifterne i 2013.

2 Dette skøn har tidligere år ligget til grund for budgetlægningen i Varde kommune, dog ikke for 2012, hvor skønnet var reduceret forholdsvis meget, set i lyset af den nye afregningsmodel. KL s skøn er igen anvendt ved fastsættelse af budget KL s skøn for 2014 reduceres med -0,2 mio. kr., som følge af ansættelse af 2 sygeplejersker, der skal arbejde med særlig fokus på forebyggelige indlæggelser fra plejecentrene. Endvidere reduceres budgettet med kr., som følge af en øget indsat for KOL patienter Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Området omfatter indsatsen i forbindelse med genoptræning af borgere efter udskrivning fra sygehus (Sundhedsloven 140) samt genoptræning og vedligeholdelsestræning (Serviceloven 86). Genoptræning efter udskrivning fra sygehus opdeles i specialiseret og almindelig genoptræning. Den specialiserede genoptræning foregår på sygehusene, da det kræver speciel ekspertise og udstyr, men den finansieres 100% af kommunen. Det er sygehuslægerne, der visiterer, så kommunen har reelt ingen indflydelse på udgiften. Den almindelige genoptræning er en kommunal opgave, som i Varde Kommune dels er udliciteret til en privat leverandør og dels udføres af kommunens Center for Sundhedsfremme. Genoptræning og vedligeholdelsestræning efter servicelovens 86 udføres af Center for sundhedsfremme. Personbefordring i forbindelse med genoptræning hører også under denne funktion. Budget 2014 danner grundlag for budget Vederlagsfri behandling hos en fysioterapeut Myndigheds- og finansieringsansvaret for vederlagsfri fysioterapi, herunder vederlagsfri ridefysioterapi, er pr. 1. august 2008 overgået fra regionerne til kommunerne. Kommunerne blev i forbindelse med overtagelse af opgaven kompenseret via DUT-midlerne. Samtidig blev gruppen som var omfattet af ordningen, udvidet til også at omfatte personer med fysisk funktionsnedsættelse som følge af en progressiv sygdom. Pr blev der endvidere indført frit valg på området, så borgeren selv kan vælge om de ønsker den vederlagsfrie fysioterapi udført i praksissektoren eller i kommunalt regi. I Varde Kommune er der kommunale tilbud om vederlagsfri fysioterapi indenfor børneområdet og fra ultimo 2010 blev der endvidere udbudt træning på Center for sundhedsfremme, for personer med progressive sygdomme samt træning på Lunden for personer med en erhvervet hjerneskade. Det er de praktiserende læger, der henviser til vederlagsfri fysioterapi, og kommunen har derfor ingen indflydelse på udgiften.

3 Budget 2014 danner grundlag for budget Varde Kommune 4.85 Kommunal Tandpleje Området omfatter omsorgs- og specialtandpleje. Omsorgstandpleje vedrører udgifter til tandpleje for personer, der på grund af nedsat førlighed eller vidtgående fysiske eller psykiske handicap kun vanskeligt kan benytte de almindelige tandplejetilbud (sundhedslovens ). Omsorgstandplejen blev med virkning fra udliciteret til privat leverandør. Specialtandplejen vedrører sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl. der ikke kan benytte de almindelige tilbud i den kommunale tandpleje, praksistandplejen eller omsorgstandplejen (Sundhedslovens ). Specialtandplejen udføres af Regionen, der har specielle klinikker til formålet. Budget 2014 danner grundlag for budget Sundhedsfremme og forebyggelse Området omfatter sundhedsfremme og forebyggelse efter sundhedslovens 119, som i Varde Kommune varetages af Center for Sundhedsfremme. I samarbejde med private og andre offentlige aktører arbejder sundhedscentret med at forbedre rammerne for en sund levevis. Kommunen har det fulde ansvar for den borgerrettede forebyggelse, mens den patientrettede forebyggelse er delt mellem kommuner og regioner. Aktiviteterne i sundhedscentret er i stadig udvikling. For nogle områder tegner der sig efterhånden et stabilt aktivitetsniveau med 2-4 forløb årligt som f.eks. Lær at tackle kroniske smerter, Step by Step og tilbud til overvægtige. Livsstilssamtalerne, med henvisning fra praktiserende læge og Jobcentret, er stigende, mens andre indsatser er nedlagt eller har helt ændret koncept. Centret har fastholdt projektarbejdsformen, så alle tilbud principielt er midlertidige, for hele tiden at kunne udvikle og kvalitetssikre selve tilbuddene - og arten af disse. På den patientrettede forebyggelse har centret deltaget i flere arbejdsgrupper under Regionen i forbindelse med udviklingen af Det digitale Sundhedscenter, såvel som Den digitale Landevej. Udviklingen af de lokale digitale tilbud i Center for Sundhedsfremme er ligeledes et prioriteret indsatsområde, dels for at have en bredere vifte af indsatser/tilbud, dels for at udnytte de digitale mediers formidlingskraft og sidst men ikke mindst, for også at udnytte de ressourcebesparende elementer i de digitale løsninger. Der er derudover flere andre projektarbejder i gang, f.eks. fortsat styrket indsats for KOL en tværfaglig indsats i tæt samarbejde med Sygeplejevirksomheden og ældreområdet. KOL indsatsen går ind i version 2 i 2015 fastholdelse og videre udvikling. Centeret er ligeledes indgået i et 3-

4 årigt projekt vedr. indsatsen til overvægtige børn, sammen med Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og Sundhedsplejen. Budget 2014 dannet grundlag for budget Andre sundhedsudgifter Området omfatter kommunens udgifter til hospice, færdigbehandlede patienter på sygehusene, begravelseshjælp samt befordringsgodtgørelse til lægebesøg. Antal opholdsdøgn for færdigbehandlede patienter: Antal Opholdsdøgn Forventet 2014 Psykiatrien Somatik I alt Taksten udgør kr. pr. døgn i Antal opholdsdøgn for borgere på hospice: Antal Opholdsdøgn Forventet 2015 Forventet 2014 I alt Taksten udgør kr. pr. døgn i Forventet 2015 Lægekørsel I 2012 blev der oprettet et kørselskontor i Borgerservicecentret, som har til opgave at koordinere den samlede kørsel i kommunen. Befordringsgodtgørelse til lægebesøg vil dog fortsat blive konteret under sundhedsområdet, selv om det administreres centralt. Budget 2014 danner grundlag for budget 2015.

5 Udvalg: Udvalg for Social og sundhed Hovedkonto: 05 Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 22 Central refusionsordning Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Indtægter fra den centrale refusionsordning I alt bevilling Indtægter fra den centrale refusionsordning Beskrivelse af området Området vedrører refusion af udgifter i særlig dyre enkeltsager, der er omfattet lov om Socialservice, på ældre og handicapområdet. Refusionen udgør: Ældreområdet Det Specialiserede socialområde kr kr. Grænsebeløbene for at modtage refusion i særligt dyre enkeltsager udgør i 2016: 25% refusion af beløb over: kr. 50% refusion af beløb over: kr.

6 Udvalg: Udvalg for Social og sundhed Hovedkonto: 05 Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 28 Tilbud til børn og unge med særlige behov Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Døgninstitutioner for børn og unge I alt bevilling Døgninstitutioner for børn og unge Området vedrører børn og unge, der er anbragt på regionale, kommunale og selvejende døgninstitutioner, herunder Krogen. Økonomiafdelingen Takstindtægter 2015 og 2016 er tilpasset efter afregning de første 4 mdr. i Indtægter vedr. børneområdet indgår i beløbet. Krogen: Herudover omfatter budgettet Krogen. Budgettet finansieres via takstindtægter, der konteres under økonomiafdelingen. Krogen har følgende afdelinger: Krogen Botilbud til Børn 10 pladser belægningsprct. 95 % Krogen 5 12 pladser belægningsprct. 100% Krogen Jægumsvej Voksne 4 pladser belægningsprct. 98% Krogen Jægumsvej Børn 4 pladser belægningsprct. 98% Krogen Krogture 6 pladsen belægingsprct. 90% I alt 36,0 pladser 60% af det totale antal pladser vedrører brugere fra andre kommuner. Ændringer i budgetbeløb: Området er med virkning fra flyttet til udvalget for Børn og Undervisning. Institution Krogen og interne betalinger samt betalinger fra andre kommuner er forsat under udvalget for Social og Sundhed.

7 Udvalg: Udvalg for Social og sundhed Hovedkonto: 05 Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 32 Tilbud til ældre og handicappede Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Ældreboliger Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Forebyggende indsats for ældre og handicappede Plejehjem og beskyttede boliger Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Plejevederlag og hjælpe til sygeartikler o.lign. ved pasning af døende i eget hjem I alt bevilling Ældreboliger Området omfatter kommunalt ejede ældreboliger, der er opført af Varde Kommune som almennyttige boliger. Det drejer som om støttede boliger, hvortil der er servicearealer (plejecentre) og boliger uden servicearealer (ældreboliger). Oversigt over pleje og ældreboliger som administreres af Varde Kommune Plejeboliger Adresse By Mdl. huslej e 2015 Mdl. husleje 2016 Stignin g i kr Stignin g i % Antal bolige r Typ e Servicearelae r Gartnerpassagen 6 (65,7) 6870 Ølgod ,6 2 PB ja Gartnerpassagen 6 (75,3) 6870 Ølgod ,6 24 PB ja Gartnerpassagen 6 (85,9) 6870 Ølgod ,6 9 PB ja Vinkelvej 8-12 (54 m 2 ) 6870 Ølgod ,0 20 PB ja Vinkelvej 8-12 (60 m 2 ) 6870 Ølgod ,0 10 PB ja Vinkelvej 8-12 ( 80 m 2 ) 6870 Ølgod ,0 3 PB ja Løkkevang 6870 Ølgod ,0 5 PB ja Rosenvænget Ølgod ,1 12 PB ja Tistrup Plejecenter 6862 Tistrup ,0 24 PB ja 6823 Ansager Plejecenter ( 75 m2 ) Ansager ,8 22 PB ja

8 Ansager Plejecenter ( 85 m2 ) 6823 Ansager ,8 3 PB ja Østervang Varde ,0 5 ÆB j 6830 Blåbjerg Pleje- og Akt. C. Nr.Nebel ,6 42 PB ja Møllegården 6855 Outrup ,4 21 PB ja Lundbo I og Lundbo II (L20 - L29) 6800 Varde ,2 10 PB ja Lundbo I og Lundbo II (L30 - L39) 6800 Varde ,2 10 PB ja Søgården, Lyngparken Varde ,8 14 PB ja Oplyst som gennemsnitlig husleje Poghøj Vestergade Oksbøl ,2 30 PB ja Sognelunden 6753 Agerbæk ,9 25 PB ja Helle Plejecenter 7200 Grindsted ,7 45 PB ja Ældreboliger Adresse By Mdl. huslej e 2015 Mdl. husleje 2016 Stignin g i kr Stignin g i % Antal bolige r Nørregade Ølgod ,0 10 ÆB nej Søndergade Ølgod ,0 10 ÆB nej 6823 Stationsvej 2 D+E Ansager ,0 2 ÆB nej Havrevænget Ølgod ,0 2 ÆB nej 6823 Stationsvej 2 A-C Ansager ,0 3 ÆB nej Vardevej 20 A-D 6800 Varde ,0 4 ÆB j 6830 Nr Byagervej Nebel ,9 6 ÆB nej Kirkegade 2 (55 m2) 6840 Oksbøl ,0 7 ÆB nej Kirkegade 2 (44 m2) 6840 Oksbøl ,0 1 ÆB nej Kirkegade 2 (41m2) 6840 Oksbøl ,0 1 ÆB nej Kirkegade 60 A, B, C og L 6840 Oksbøl ,3 4 ÆB j Kirkegade 60 D, E, F, G, H og K 6840 Oksbøl ,6 6 ÆB j Fredensvej Oksbøl ,6 13 æb nej Krogen Varde ,2 12 ÆB j Oplyst som gennemsnitlig husleje Hybenbo Årre 6818 Årre ,7 15 ÆB j Solhøj Nordenskov 6800 Varde ,0 15 ÆB j Falkevej 4 B lejl 1-9 Sig (Birgittegården) 6800 Varde ,2 9 ÆB j Typ e

9 Pleje og ældreboliger: Der er tale om balanceleje, hvorfor der er overskud i afdelingerne. Der er indtægter på 17 mio. kr. Udgifter til renter og afdrag på lån konteres på konto 7 og 8. Ændringer i forhold til 2014 skyldes reguleringer af regnskabet fra tidligere år som indregnes over en 3 årig periode. Social og handicap: Budgettet vedr. lejetab (tomgangshusleje) udgør 2,9 mio. kr. Ved en gennemsnitlig husleje incl. el og varme på kr. pr. måned svarer det til at ca. 40 boliger står tomme Pleje og omsorg for ældre og handicappede Området vedrører: personlig og praktisk hjælp efter SL 83 og 94, personlig og praktisk hjælp som ansøgerne selv antager efter SL hjemmesygepleje efter sundhedsloven serviceydelser i eget hjem, på plejecentre og produktionskøkkener. Staben Ældre og Handicap: Budget 2015 udgør: Kostorganisation og madservice kr. SSA og SSH Elever kr. Drift af ældresystemer (omsorgssystem) kr. Konsulenter på ældreområdet og personale kr. Lederlønninger på ældreområdet kr. Blåbjerg Pleje- og aktivitetscenter (fast del) kr. Aflastningstjenesten i Esbjerg kr. Hjælpemidler vældfærdsteknologi kr. I alt kr. Frit valg:

10 Under personlig og praktisk hjælp er der følgende virksomheder: Frit valg (udegrupperne): Frit valg Midt/Vest Frit valg Nord/Øst I alt frit valg 2016 beregnet iflg. forbrug 1. kvt Leverede timer hverdag Forbrug Midt Vest Omregnet årsbasis i alt Forbrug Nord øst gns. pris pr. time/enhed Beløb Priser 2015 Praktisk hjælp ,54 Personlig pleje dag Personligt pleje Weekend ,98 Personligt pleje aften ,49 Aften Ældreboligcentre Sygeplejeydelser dag ,10 Sygeplejeydelser Weekend ,21 Sygeplejeydelser Aften ,68 Træning 86-ydelser dag Træning 86-ydelser weekend Træning 86-ydelser aften Nattevagt 9 stk Afregning øvrige omkostninger Midt/Vest Afregning øvrige omkostninger Nord Øst Tilpasning i forhold til aktuelforbrug 2014 incl. 2,4 mio kr. fra ældrepuljen 0 I alt I alt ekskl. lederlønninger og *overheads* Hertil kommer timer til private leverandører med i alt ca timer á 410 kr., svarende 16 mio. kr. Centerområderne: Centerområderne (inde grupperne): Centerområde Syd, består af Sognelunden, Lyngparken, Bofællesskaber Lyngparken, Søgården og Ansager Plejecenter Centerområde Midt, består af Helle Plejecenter, Tistruplund, Carolineparken og Træning Carolineparken. Centerområde Vest, består af Aktivitets- og Vinkelvejcenteret Ølgod, Poghøj, Skovhøj og Møllegården. Plejedelen på centerområderne afregnes efter ressourcestyringsmodel. Lønudgifterne er herefter opdelt i fast og variabel.

11 Den faste del udgør lønninger til bl.a. souschefer, sekretærer, pedeller, personale i daghjem og dagcentre og nattevagt. Den ressourcestyrede del på centerområdet udgør 94 mio. kr. Der tildeles virksomhederne efter kategorierne som afspejler plejetyngden. Der er på Poghøj afsat kr. til 1 person i fleksjob. Kategori A svarer til 13 timer pr. uge pr. beboer. Kategori B svarer til 23 timer pr. uge pr. beboer. Kategori C svarer til 35 timer pr. uge pr. beboer. Midlertidige pladser svarer til 25 timer pr. uge pr. beboer. Tillæg: Tillæg D gives til beboer med udtalte intellektuelle og psykiske problemer. Tillægget svarer til 5 timer pr. uge. Tillæg E gives til træningspladser og svarer til 6 timer pr. uge pr. bolig. Tillæg F gives til specialenheder for demente og svarer til 4 timer pr. uge pr. bolig. Herudover afregnes 10,3 mio. kr. vedr. den ressourcestyrende del til Blåbjerg pleje og aktivitetscenter. Beregning af budget 2016 Ressourcestyring centerområdet Beregnet på grundlag af 1. kvartal 2015 samt indregning af nye satser antal enheder Ydelse Takst pr. uge enhede r i alt Beløb i alt Centerområ de midt Centerområd e Syd Centerområd e Vest Fast afregning Pr. bolig Pr. midlertidig bolig Pr. speciel plads F- tillæg Daghjemsplads Variabel afregning pr. beboer Kategori A Kategori B Kategori C Tillæg Antal boliger med ægtepar Tillæg D Tillæg E + Kategori B Tilpasning af budget henset til aktuelforbrug I alt Tilskud til personlig og praktisk hjælp m.v. som modtageren selv ansætter (SL 95) Der er 3 helårspersoner a kr.

12 Tilskud til ansættelse af hjælpere til personer med nedsat funktionsevne. Der er 9 helårspersoner a kr. Der er i budgettet indregnet respirationspatienter, hvor der indgår en indtægt fra regionen i 3 sager med i alt kr. Elever Dimensionering af SSH og SSA- elever. Antal Elevforløb antal måneder udg. Pr. md pr. elev udgift Elevforløb AUB-tilskud ialt SSH på voksenelevløn stk SSA-elever på voksenelevløn stk SSA-elever alm. Elevløn SSH Elever på alm. Elevløn Feriepenge 80 elever a Forlængelse af uddannelse 2 ssh elever i 4 måneder uden refusion Forlængelse af uddannelse 2 ssa elever i 4 måneder uden refusion Beklædningsgodtgørelse Skønnet) Udgifter til G dage skønnet efter forbrug Kørsel øvrige udgifter Udgifter elevbudget VIKARBISTAND antal uger pr. elev løn pr. uge Indtægter Vikarbistand i ældreplejen SSH elever på almindelig elevløn Udg. I alt Nettoudgift forventet budget Som noget ny indgår elever i Vikarbistand på ældreområdet med 7 uger det vil sige at ældreområdet skal finansiere 1,3 mio.kr. Der er herefter en mindre udgift på kr., hvoraf 1,1 mio. kr. indgår i råderumskataloget og restbeløbet på 1,6 mio. flyttes til finansiering af merudgifter på flygtninge området

13 Betalinger til og fra kommuner: Betalinger til andre kommuner Gennemsnit 2014 Budget 2015 Kontonummer ,000 Betalinger fra andre kommuner Kontonummer Forskel Hjemmesygepleje: Sygeplejen beskæftiger ca. 67 fuldtidsstillinger fordelt på ledere, sygeplejersker, sekretærer beregnet efter peiroden jan-april Ind mødesteder Dag Aften Nat Varde 21 sygeplejerske sygeplejersker 1 sygeplejersker telefonvagt Tistrup 27 sygeplejersker 6 sygeplejersker 1 sygeplejersker Akutfunktion 2 sygeplejersker 1 sygeplejersker Antallet er inkl. weekend og bemanding af sygeplejeklinik i Varde. På grund af stingende forbrug i hjemmepleje et der en stigning på 3 fuldtidsansatte ÆLDREPLUJE: For at give et løft på ældreområdet er der fra socialministeriet i 2014 og 2015 givet 9,9 mio. kr. årligt. Der er i Varde Kommune lavet følgende projekter til 2015, hvor der er ansøgt om godkendelse i Socialministeriet: Indsats Styrke rehabiliteringsindsatsen ÆLDREPULJEN Budget kr. Styrke genoptræningsindsatsen kr. Øge Serviceniveauet på praktisk hjælp kr. Øge serviceniveauet på personlig pleje kr. Kompetenceudvikling af medarbejdere kr. Daghjemsindsats til svært demente kr. Mere liv på plejecentre kr. Udendørsaktiviteter for kørestolebrugere kr. Revision kr. I alt kr. Ældrepuljen for 2016 er oplyst endnu. Der forventes at komme i KL s udmelding i juni 2015.

14 5.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede Området omfatter forebyggende indsats for ældre og handicappede. I Varde Kommune drejer det sig om forebyggende hjemmebesøg, demenskonsulenter, Den Gamle Købmandsgård i Lunde, Medborgerhuset i Varde, husleje til midlertidige boliger samt afløsning/aflastning samt tilbud om midlertidigt ophold. Der er daghjem og dagcenter følgende steder: Center Dagcenter Daghjem Varde, Carolineparken x x Varde, Lyngparken x x Tofterup, Helle plejecenter x x Agerbæk, Sognelunden x Ansager, Plejecenter x Ølgod, Vinkelvejcenteret x X Ølgod Aktivitetscenteret x X Oksbøl, Poghøj x x Oksbøl, Skovhøj x Outrup, Møllegården x Blåbjerg Pleje og Aktivitetscenter x x Horne, Hornelund x Tistrup, Plejecenter x Sig, Birgittegården x Nordenskov, Solhøj x Årre, Hybenbo x Lunde, Baunbo x Den gamle Købmandsgård, Lunde kr. Forebyggende hjemmebesøg (Sundhedscenter): Ordningen omfatter 1 årlig hjemmebesøg. Aflastningstjenesten i Esbjerg Demensområdet (Sundhedscenter): Der er afsat budget til 2 demenskonsulenter. Budget 2015 danner grundlag for Midlertidige boliger (Social og Handicap): Der er 47 midlertidige boliger. Budgettet udgør. Husleje: 47 boliger a kr. pr. måned Energiafgifter: 827 kr. pr. måned Vedligeholdelse m.m. ved fraflytning Øvrige udgifter Varde medborgerhuset Daghjem og dagcentre Kørsel Daghjem Medborgerhuset kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr.

15 5.34 Plejehjem og beskyttede boliger Området vedrører boligdelen på plejehjem og beskyttede boliger efter servicelovens 192. For Varde Kommunes vedkommende drejer det sig om 1 beboer på en anden kommunes plejehjem Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Området vedrører hjælpemidler, forbrugsgoder, støtte til biler, boligindretning, og individuel befordring. Tekst Udgifter til hjælpemidler (i 1000 kr.) Regnskab 2010 Regnskab 2011 Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 Budget 2016 Støtte til køb af biler Optiske 843 synshjælpemidler Arm og benproteser Høreapparater Ortopædiske hjælpemidler Inkontinens- og stomi Andre hjælpemidler Forbrugsgoder Hjælp til boligindretning Støtte til indv. befordring Tilbagebetaling biler Afdrag Zealand Care Pulje til velfærdsteknologi Betaling til/fra 170 kommuner APV-hjælpemidler Statsrefusion Projekt det sunde liv i 0 kørestol I alt Social og Handicap: Med virkning fra januar 2013 er administration af høreapparater overført til regionen.

16 er tilpasset efter aktuelt forbrug 1. kvt Hjælpemiddeldepotet: Området vedrører APV-hjælpemidler 5.37 Plejevederlag og hjælp til pasning af døende i eget hjem Området vedrører plejevederlag og hjælp til pasning af døende i eget hjem (Servicelovens ). Budget 1216 er beregnet på grundlag af budet Budgettet er beregnet på 9 helårsmodtagere, hvor den gennemsnitlige udbetaling pr. måned er skønnet til kr. Hertil kommer udgifter til medicin m.m. på kr. Udvalg: Udvalg for Social og sundhed Hovedkonto: 05 Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 35 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Rådgivningsinstitutioner I alt bevilling Rådgivning og Rådgivningsinstitutioner Området vedrører rådgivningsinstitutioner og videnscentre for børn og unge samt børnepsykiatrisk rådgivning, der ikke er en sygehusydelse. I Varde Kommune er følgende registreret på området: Afprøvnings- og konsulentteam Hjælpemiddeldepot Hjælpemiddelcentral Kommunikationscenter Andre områder med fællesfinansiering

17 Social og handicap: Udgifter til hjælpemiddelcentral, kommunikationscenter er nedsat med kr. i forhold til budget Henvisende til budget fra Esbjerg Kommune. er uændret i forhold til budget Hjælpemiddeldepot: Budgettet vedr. driften af hjælpemiddeldepotet. Budgettet er 2015 er forhøjet med 1,9 mio. til nyt låsesystem. Udvalg: Udvalg for Social og sundhed Hovedkonto: 05 Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 38 Tilbud til voksne med særlige behov Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Botilbud for personer med særlige sociale problemer ( ) Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede (sundhedslovens 141) 45 Behandling af stofmisbrugere (efter servicelovens 101 og sundhedslovens ) 50 Botilbud til længevarende ophold ( 108) Botilbud til midlertidigt ophold ( 107) Kontaktperson- og ledsagerordninger ( 45,97-99) Beskyttet Beskæftigelse ( 103) Aktivitets og samværstilbud ( 104)

18 I alt bevilling Botilbud for personer med særlige sociale problemer ( ) Området vedrører personer med særlige sociale problemer, der tager ophold på f.eks. krisecentre, forsorgshjem, kvindekrisecentre samt er i tilbud af behandlingsmæssig karakter. For Varde Kommune drejer det sig om Center Bøgely, ophold på forsorgshjem og krisecentre i andre kommuner og ophold i midlertidige boliger på det alternative plejehjem Forudsætninger for områdets budgettal Staben Økonomi: Budgetbeløbet vedrører takstbetalinger vedr. Center Bøgely. Budgettet 2016 er beregnet på baggrund af budget % af de totale antal plader vedrører brugere fra andre kommuner. Social og Handicap: Budgettet for 2015 er beregnet på grundlag af 17 årsværk a kr. Heraf vedrører 10 pladser ophold på Center Bøgely og ca. 25 personer tager ophold på forsorgshjem og krisecentre (omregnet til 2 helårspladser a kr.). Hertil kommer kr. til efterværn som tilbydes personer, der efter ophold på Center Bøgely forsat har behov for støtte, rådgivning og vejledning. Der ydes 50% statsrefusion på området. Center Bøgely: Budgettet, der er en rammebevilling, er uændret i forhold til Der er 20 pladser og taksten udgør (2014) 722 kr. pr. døgn. Der er indregnet en belægningsprocent på 94%. Der er afsat 0,5 mio. kr. til styrkelse af efterforsorgen med virkning fra ,2% af det totale antal plader vedrører brugere fra andre kommuner. Der ydes 50% statsrefusion på området Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede (sundhedslovens 141) Området vedrører ambulant behandling, dag- og døgnbehandling af alkoholskadede, der ikke finder sted på sygehusafdelinger, samt tilskud til Paraplyen. Alkoholbehandlingen i Varde Kommune sker i et samarbejde med Alkoholbehandlingen i Esbjerg Ældre og handicap: Der ydes tilskud til Paraplyen med kr. og kr. til sprøjter og kanyler. Med virkning fra 2015 er der afsat kr. til Drift af Hellested, Social og handicap : udgør: Døgnbehandling.. 10 brugere a kr kr.

19 Ambulant behandling..25 brugere a kr kr.259, Behandling af stofmisbrugere (efter servicelovens 101 og sundhedslovens 142) Området omfatter behandling vedr. stofmisbrugere under og over 18 år i henhold til servicelovens 101. Området omfatter både døgnbehandling og ambulant behandling Social og handicap Behandling af stofmisbrugere i Varde Kommune sker i samarbejde med Center for Misbrug i Esbjerg. udgør: Dagbehandlingstilbud: 115 bruger a kr kr. Døgnbehandling..27 bruger a kr kr. Tendensen er, at varigheden af døgnbehandlingen er væsentlig afkortet til fordel for kortere intensive døgnforløb efterfulgt af dagbehandling. Udgiften til døgnophold forventes derfor at blive minimeret, mens udgifter til dagbehandlingen må forvente en tilsvarende stigning Botilbud til længevarende ophold ( 108) Området vedr. botilbud til længerevarende ophold for personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne og personer med særlige sociale problemer jf. serviceloven 108. Det drejer sig hovedsageligt om betalinger til de tidligere amts institutioner. Der har især på Ribelund været store takststigninger, som har bevirket et øget udgiftsniveau på området. Staben Økonomi: Budgettet vedrører taksindtægter vedr. kommuners opholdsbetaling på Bo Østervang og Lunden. Budgettet er tilpasset efter forbruget 1. kvt Staben Ældre og Handicap: Budgettet vedrører finansiering af fælles it-system på det specialiserede område med kr. og lederlønninger kr. Og budgettet vedr. Living LAB, Lunden med jkr. Virksomheden Social og Handicap: Budgettet 2016 udgør: Eksterne betalinger: 44 sager a kr kr. Interne betalinger: 13 sager a kr kr. Andel Sikrede afdelinger kr. Psykiatrien: 3 sager a kr kr.

20 Herudover omfatter budgettet Bo Østervang og Lunden. Budgettet finansieres via takstindtægter. Lunden: Der er følgende antal pladser på Lunden: Lundbo 1 og 2.20 pladser, hvoraf 5 pladser vedrører Varde borgere taksten udgør kr. pr døgn belægningsprct. 98% Lundbo pladser, hvor af 1 plads vedrører Varde borgere taksten udgør kr. pr. døgn belægningsprct. 100% Lunden Genoptræning..7 pladser taksten udgør kr. pr. døgn belægningsprct. 98% Lunden Aktivitetsprojekt. 7 pladser, der udelukkende vedrører Varde borgere taksten udgør 513 kr. pr. dag belægningsprct. 62% 72,2% af det totale antal pladser vedrører brugere fra andre kommuner. Bo Østervang:..15 pladser hvoraf 46,7% vedrører brugere fra andre kommuner taksten udgør kr. pr. døgn belægningsprct. 92% 5.52 Botilbud til midlertidigt ophold ( 107) Området vedrører kommunale botilbud til midlertidig ophold for personer med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og personer med særlige problemer jfr. 107 i lov om social service. For Varde Kommune drejer det sig om følgende: Tilskud til Østbækhjemmet Bofællesskabet, Vidagerhsus, Varde Bofællesskaber i Ølgod: Rosenvænget og Løkkevang Bofællesskaber i Oksbøl: Kirkegade, Gartnervænget, Stationen Bofællesskaber i Varde: Kærhøgevej, Humlehaven og Svaneparken. Til alle 3 distrikter er der distriktsvejledning. Hertil kommer udgifter til bofællesskaber i andre kommuner. Staben Økonomi: Takstindtægter vedr. kommunernes betaling af ophold for: Østbækhjemmet, Bofællesskaber i Varde Kommune og Vidagerhus Budgettet er tilpasset forbrug 1. kvt Staben Ældre og Handicap: Budgettet udgør lederlønninger på konto 552 Tilskud til Østbækhjemmet, Ølgod med kr. 33% af det totale antal pladser vedrører brugere fra andre kommuner

21 Virksomheden Social og Handicap er beregnet som følger: Interne betalinger: 88 personer a kr kr. Aflastning Lunden og anden 85 støtte. 21 personer a kr kr. Eksterne betalinger: 34 Personer a kr kr. Egenbetaling: 36 personer a kr kr. Plejefamilier: 6 personer a kr kr. Tilbud til sindslidende kr. Handicap bo og beskæftigelse: Der er følgende antal botilbud: Rosenvænget, Ølgod 17 pladser takst pr. døgn kr. belægnings prct. 100% Bofællesskaber i Oksbøl 14 pladser takst pr. døgn kr. belægnings prct. 100% Bofællesskaber i Varde..29 pladser takst pr. døgn 847 kr. belægnings prct. 97% 8,5% af det totale antal pladser vedr. brugere fra andre kommuner Social psykiatrien Budgettet omfatter Vidagerhus med10 pladser takst pr. døgn belægninsprct. 98%. Alle pladser vedrører brugere fra Varde Kommune Kontaktperson- og ledsagerordninger ( 45, 97-99) Området vedrører ledsagerordninger for personer med fysisk eller fysisk nedsat funktionsevne og vedrørende støtte- og kontaktpersonordninger for sindslidende og døvblinde efter 45, 97, 98 og 99 i serviceloven. For Varde Kommune drejer det sig om: Varde Støtte Center Et åbent tilbud til sindslidende Hjemmestøtten 85 Tilbud til sindslidende i Ølgod Væresteder i Blaabjerg, Helle Hallen og Oksbøl Hertil kommer udgifter til ledsagerordninger. er beregnet på grundlag af aktuelt forbrug 2015 Staben Ældre og Handicap: Budgettet vedr. lederlønninger på området. Social og Handicap: udgør 1,2 mio. kr. til kontaktpersoner og ledsagerordninger. Budgettet er beregnet på grundlag af 98 brugere der omregnes til 10

22 helårsburgere a kr. Socialpsykiatrien: Området er rammestyret og budget 2016 udgør: Støttecenter Lindealle består af cafeen Lindealle og De Gule Huse, som er et botilbud, der henvender sig til mennesker med psykiske sygdomme /problemer. Bostøtten ydes til borgere, som har social eller psykiske problemer. Der er ca. 130 borgere, der hver måned modtager bostøtte. Der udover ydes visiteret bostøtte til borgere, som er på kontakthjælp, og som har sociale eller psykiatriske problemer, og som ikke har et afklaret forhold til arbejdsmarkedet. Der er ca. 75 borgere, der hver måned modtager denne form for støtte. Herudover er der et åbent cafetilbud i Helle Hallen, 5.58 Beskyttet Beskæftigelse Området vedrører beskyttet beskæftigelse til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer jfr. 103 i serviceloven. Der er ofte tale om beskæftigelse at personer, der er tilknyttet et botilbud. Virksomheden Social og handicap Budgettet for 2016 er beregnet således: Betalinger til private aktivitets- og samværstilbud: 8 personer a kr kr. Betalinger til kommuner: 80 personer a kr kr. Øvrige udgifter kørsel kr. Lønudgifter til specialkonsulent kr. Beskyttet beskæftigelse for sindslidende kr Aktivitets og samværstilbud ( 104) Området vedrører aktivitets- og samværstilbud til personer med betydelige nedsat fysik eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer j.fr. 104 i serviceloven. For Varde Kommunes vedkommende drejer det sig om: Værkstedet Skovlunden, Varde Værkstedet Viaduktvej, Ølgod Værestedet Slotsgade 5, Varde Beskæftigelsestilbuddet på Viaduktvej Forudsætninger for områdets budgettal Staben Økonomi: Budgettet vedrører takstindtægter for kommunernes betaling for ophold på: Værestedet Slotsgade og Beskæftigelses- og botilbud. Social og handicap

23 Budgettet vedrører eksterne og interne betalinger og er beregnet på grundlag af forbrug 2013, der udgør: Eksterne betalinger: 64 personer á gennemsnitlig forbrug kr. = kr. Interne betalinger: 11 helårspersoner á kr. = kr. Daglig til og fra Kørsel kr. Aktivitets og samværstilbud sindslidende: 16 helårspersoner a kr. Psykiatrien. Budgettet er et rammebudget og vedrører: Værestedet Slotsgade 30 pladser á 214kr. pr. dag belægningsprct.100%... Alle er brugere fra Varde Kommune Beskæftigelse Handicapområdet: Budgettet er rammebudgetter og vedrører Beskæftigelsen Varde Kommune: Beskæftigelse: 45,5 pladser a 347 kr. pr. dag belægnings prct. 100% Aktivitet og samvær: 32,5 pladser a 454, kr. pr. dag belægnings prct. 102% 18% af det samlede antal pladser vedrører brugere fra andre kommuner. Udvalg: Udvalg for Social og sundhed Hovedkonto: 05 Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 57 Kontante ydelser Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Sociale formål I alt bevilling Kontante ydelser Området vedrører særlige kontante ydelser efter servicelovens bestemmelser samt hjælp i særlige tilfælde efter kapitel 10 og 10a i serviceloven. For udvalgets område drejer det sig om: Merudgifter ved forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne Merudgifter for voksne med nedsat funktionsevne Hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste m.v. ved forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Social og Handicap Merudgifter vedr. voksne: 96 personer á gennemsnitlig kr. = kr. Der ydes 50% statsrefusion. Ændring i Budget Der er et fald i budget 2016 i forhold til forbruget 2014, der pga. a færre bugere. Udvalg: Hovedkonto: Udvalg for Social og sundhed 05 Sociale opgaver og beskæftigelse

24 Hovedfunktion: 72 Støtte til frivillig socialt arbejde Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget øvrige sociale formål I alt bevilling Ældre og Handicap Budgettet vedrører Kvinfos mentornetværk. Der er tilført kr. da det budget 2016 passer med Tilrettet budget 2015 sma tidligere års forbrug.

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalg for Social og Sundhed 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalg for Social og Sundhed 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 11 Beboelse Korrigeret budget -80.865 8 Regnskab -78.483 0 Forskel -2.382 8 Overført til kommende budgetår 0 0 Netto mer-/mindreforbrug

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10- på Social- og Sundhedsudvalgets område. (De to første sider er et resume af bemærkningerne, efterfølgende sider specifikation af samme). s * 1.000 DKK 0025

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget 9. Sundhedsudvalget 87 88 9. Sundhedsudvalget Budget 2013, Drift: U/I Budget 2013 81 Aktivitetsbestemt medfinans. af sundhedsvæsenet U 161.062.000 82 Kommunal genoptræning og vedligeh. træning U 15.007.000

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013 2013 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Oprindeligt Budget Rammeoverførsler Effektivisering Rækkenavne 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Faste ejendomme

Oprindeligt Budget Rammeoverførsler Effektivisering Rækkenavne 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Faste ejendomme 2019 Oprindeligt Budget Rammeoverførsler Effektivisering Rækkenavne 2019 fra 2018 til 2019 0,75% - 2020 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger -15.331.610 0 0 25 Faste ejendomme -15.331.610 0

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Bevilling 33 Sundhed Beskrivelse Bevilling 33 Sundhed hører under Social- og Sundhedsudvalget. Bevillingen omfatter Center for Sundhed og omhandler Den kommunale tandpleje, Sygeplejen, Hjælpemidler og

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler)

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret budget (incl. Overførsler) Oprindeligt budget Budget pr. 31. august 2012 Social- og

Læs mere

Handicap og udsatte voksne

Handicap og udsatte voksne Handicap og udsatte Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015 Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015 Dok. nr. 166294-14 Generelle opklarende spørgsmål Udvalget anmodes om at komme med bud på, hvor udvalget vurderer

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Overblik Social- og sundhedsudvalget

Overblik Social- og sundhedsudvalget Overblik Social- og sundhedsudvalget I 1000 kr. 2014-prisniveau Opr. budget 2013 13-pl Budget 2014 BO1 2015 BO2 2016 BO3 2017 Social- og sundhedsudvalget 435.821 433.884 434.245 436.826 438.756 Overførsler

Læs mere

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område Tekniske korrektioner s område Oversigt over tekniske korrektioner på voksen- og plejeområdet 14. august 2008 2009 2010 2011 2012 Doknr. Socialområdet Botilbud Sødisbakke stigende takster 2.249 2.249 2.249

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2014

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2014 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Social og Sundhed 04 Sundhedsområdet 62 Sundhedsudgifter Samlet regnskab: 2013 Korrigeret budget 210.413.464 211.250.163 206.600.712 215.972.855 Forskel

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2013

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2013 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Social og Sundhed 04 Sundhedsområdet 62 Sundhedsudgifter Samlet regnskab: 2012 budget 203.497.683 210.513.464 197.687.100 206.619.912 Forskel 5.810.583 3.893.552

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed Bemærkninger til 2019 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. juli 2014 - Socialudvalget

Budgetopfølgning pr. 1. juli 2014 - Socialudvalget Socialudvalget i alt 33.143.835 81.727.599 48.583.764 41-2.385.917 Ældre og handicappede 12.421.452 29.248.776 16.827.324 42 69.240 053232 Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede 5.457.673 11.872.571

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Øvrige sundhedsområder (vederlagsfri fysioterapi, hospice og kørsel til genoptræning & læge/speciallæge)

Øvrige sundhedsområder (vederlagsfri fysioterapi, hospice og kørsel til genoptræning & læge/speciallæge) Politikområde Sundhed - Oversigt Frihedsgrader og bindinger Politikområdet Sundhed består af følgende delområder: Tandpleje Genoptræning Sundhedsfremme & forebyggelse Alkoholrådgivning Madservice Kommunikationsområdet

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 4 5.32

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

Udvalget for Social og Sundhed

Udvalget for Social og Sundhed Udvalget for Social og Sundhed Udvalget varetager opgaver indenfor områderne: Sundhedsfremme og forebyggelse Medfinansiering af sundhedsudgifter Genoptræning Tilbud til ældre og handicappede Tilbud til

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Det er flygtninge, kontant- og uddannelseshjælp samt hele det specialiserede socialområde, som er primære opmærksomhedspunkter.

Det er flygtninge, kontant- og uddannelseshjælp samt hele det specialiserede socialområde, som er primære opmærksomhedspunkter. Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Holbæk Kommune Pr. august forventer vi at kassetrækket bliver på 199,3 mio. kr. i år. Det er 124,7 mio.kr. mere end det Byrådet planlagde, da

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015 Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 September Holbæk Kommune Koncernledelsen forventer at, kassetrækket samlet set bliver på 171,5 mio. kr. i år. Det er en forbedring på 27,8 mio. kr. i forhold til det

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Pr. ultimo marts 2016 Social- og sundhedsudvalget Social- og sundhedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Forventet Anmodning Social- og Sundhedsudvalg 699.398 699.600 141.567 696.996-2.604-3.441

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE Budget- og regnskabssystem 4.5.7 - side 1 Dato: 1. december 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE 5.50 Botilbud til længerevarende ophold for udviklingshæmmede,

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Budget 2016-19 Budgetområde 619 Omsorg og Ældre

Budget 2016-19 Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Indledning Hovedydelserne på budgetområde 619 Omsorg og Ældre omfatter: - Hjemmepleje og plejehjem/ældreboliger - Hjemmesygepleje - Akutpladser - Dagcentre/dagcentre for demente - Rehabilitering - vedligeholdende

Læs mere

Sundheds- og forebyggelsesudvalget

Sundheds- og forebyggelsesudvalget Side 1 af 8 Acadresag: /30571 20 Sundheds- og forebyggelsesudvalget Medfinansiering af sygehusvæsenet og andre sundhedsydelser I 20 var afregningen vedr. kommunal medfinansiering betydeligt højere end

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Budgetbemærkninger på Social- og Sundhedsudvalgets område

Budgetbemærkninger på Social- og Sundhedsudvalgets område BUDGET 2014-2017 Budgetbemærkninger på Social- og Sundhedsudvalgets område Udvalgets ansvarsområde og opgaver Social- og Sundhedsudvalget varetager opgaver omkring det specialiserede voksenområde, kommunale

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Værdier Stevns indeks Sammenlign Region ingsgruppen Sjælland indeks indeks Område Total/Deltotal Tekst Alle Totaler Total Tilbud til ældre, kr. pr. 65+ årig 79 100

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 2 April Holbæk Kommune. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 2 April Holbæk Kommune. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne revision 2 April Holbæk Kommune En stærk Medspiller så dagens lys den 1. januar. Organisationsændringen betyder store ændringer i hele den administrative struktur. Der er brudt op på

Læs mere

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Ældre og Sundhed -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 2,6 mio. kr. og altså et samlet

Læs mere

Oprindeligt budget 1000 kr.

Oprindeligt budget 1000 kr. Social- og Sundhedsudvalget pr. 31. december 2018 Tillægs bevillinger s % 002511 Beboelse 83 83-120 203-145 002518 Driftssikring af boligbyggeri 71 71 24 47 33 002519 Ældreboliger 113 113 57 56 50 032208

Læs mere

Aktivitetsbestemt medfinansiering i 2012

Aktivitetsbestemt medfinansiering i 2012 Aktivitetsbestemt medfinansiering i 2012 1. Indledning Kommunerne har medfinansieret regionernes sundhedsudgifter siden finansieringsreformen trådte i kraft i 2007. Udgifter i forbindelse med den aktivitetsbaserede

Læs mere

Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune.

Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune. Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune. Randers Kommune har modtaget to konkrete henvendelser fra organisationer der er interesseret i at etablere friplejehjem

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: RANDERS KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Samlet oversigt over ændringer til budget 2007-2010. Finansiering

Samlet oversigt over ændringer til budget 2007-2010. Finansiering Samlet oversigt over ændringer til budget 2007-2010 Finansiering 2007 2008 2009 2010 Selvbudgettering -7.100-7.100-7.100-7.100 Dækningsafgift -7.000-7.000-7.000-7.000 Ændringer ved 2. behandling Ny aftale

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning Februar 2014 For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede for 2014 kan holdes. På Udvalget for Voksne forventes det at tet for 2014 kan holdes.

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling 50.50. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe

Læs mere

TILBUD TIL ÆLDRE (30)

TILBUD TIL ÆLDRE (30) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.3 - side 1 Dato: Juli 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 TILBUD TIL ÆLDRE (30) 5.30.26 Personlig og praktisk hjælp og madservice (hjemmehjælp) til ældre omfattet

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Tabelrapport til sammenligningskommuner

Tabelrapport til sammenligningskommuner INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Benchmarkanalyse på ældreområdet udført for Hillerød Kommune Tabelrapport til sammenligningskommuner WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse INDLEDNING OG BAGGRUND... 3 1.1 Indledende

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: ESBJERG KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Sundheds- og frivillighedsområdet

Sundheds- og frivillighedsområdet Sundheds- og frivillighedsområdet i Ringsted Kommune Januar 2010 2 Indholdsfortegnelse: 1. Nøgletal for sundheds- og frivillighedsområdet..3 2. Organisation.3 3. Samarbejde med regionen...3 4. Formål og

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er to bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse Kommunal (med)finansiering mv. Den samlede budgetramme for 2012 udgør: Tabel 1. Budget 2012 (Drift og statsrefusioner)

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30/ på Social- og Sundhedsudvalgets område

Budgetopfølgning pr. 30/ på Social- og Sundhedsudvalgets område Budgetopfølgning pr. 30/6-2018 på Social- og Sundhedsudvalgets område Drift og statsrefusion Tillægs bevillinger s % 0025 Faste ejendomme 267 267-49 316-18 0462 Sundhedsudgifter m.v. 23.612-270 23.342

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: Maj 2018 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende den kommunale

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. juli Socialudvalget

Budgetopfølgning pr. 1. juli Socialudvalget Socialudvalget i alt Ældre og handicappede 43.739.116 115.856.465 72.117.349 38 2.206.547 12.385.296 31.234.279 18.848.983 40 1.221.017 052510 Fælles formål 8.199 8.199 0 8.199 8.199 8.199 8.199 8.199

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalget for Social og Sundhed 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalget for Social og Sundhed 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Social og Sundhed 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Samlet regnskab: 2017 budget -15.148.369-14.841.405-15.024.701-15.697.066

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse 104 (aktivitets-

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

ØDC Økonomistyring 11-04-2015

ØDC Økonomistyring 11-04-2015 NOTAT ØDC Økonomistyring 11-04-2015 1. Ældre- og Sundhedsudvalget 2016-2019 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Ældreudgifter Regionale sundhedsudgifter Kommunale

Læs mere

Generelt har Sundhed og Ældre budgetmæssige udsving, som primært skyldes to besparelsesrunder i perioden.

Generelt har Sundhed og Ældre budgetmæssige udsving, som primært skyldes to besparelsesrunder i perioden. tets hovedposter (netto-tal, -priser, 1.000 kr.): Serviceområde 18 - Sundhed og Ældre 00.25.18 Driftssikring af boligbyggeri 1.926 3.459 2.478 02.32.31 Busdrift 2.084 2.220 2.220 04.62.82 Kommunal genoptræning

Læs mere

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Horsens Kommunes ønske, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode, sunde og aktive liv som en del af fællesskabet. Denne tilbudsoversigt

Læs mere