Fundraising gruppen foreslog derfor før sommerferien, at gruppen holdt en midlertidig pause til efter sommerferien.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fundraising gruppen foreslog derfor før sommerferien, at gruppen holdt en midlertidig pause til efter sommerferien."

Transkript

1 Notat Emne: Fundraising i Teknik & Miljø Teknik & Miljø Ledelsessekretariat Dato: Sagsnr.: 12/23870 Status på fundraising-gruppens arbejde Fundraising-gruppen har nu fungeret med varierende indsats i ca. 1 år. Generelt har arbejdet øget kendskabet til fonde og opmærksomheden på, hvorvidt initiativer gavner kommunens overordnede strategiske fokusområder og/eller øvrige områder i forvaltningen. Nogle områder i forvaltningen havde også før gruppen blev nedsat fokus på at søge midler eksternt fra puljer, f.eks. til byfornyelse, forbedringer af den kollektive trafik, naturpleje m.m. Dette sker uafhængigt af fundraising-gruppens arbejde. Generelt oplever gruppen dog, at områderne p.t. ikke har ressourcer til at søge yderligere fonde til nye initiativer ud over de projekter, der er i gang i områderne i forvejen. Der er heller ikke p.t. mulighed for at anvende ressourcer til at give det (til tider meget omfattende) faglige bidrag, der er nødvendigt for at andre kan søge for os. Derfor er tilbuddet om bistand fra Udviklingsafdelingen til at udarbejde ansøgninger ikke blevet benyttet. Fundraising gruppen foreslog derfor før sommerferien, at gruppen holdt en midlertidig pause til efter sommerferien. Det fremtidige arbejde Efter sommerferien har gruppen mødtes 3 gange og har drøftet gruppens formål og værdiskabelse. På den baggrund foreslår gruppen, at det videre arbejde med fundraising sker med følgende udgangspunkt: Formål Hovedformålet er at bidrage til at løfte/udvide Teknik & Miljø s opgaver og projekter ved at supplere den kommunale finansiering med eksterne midler og gerne lave kopiforsøg (efterligne konkrete fundraising initiativer i andre kommuner). Et andet formål er at finde puljer og fonde på teknik og miljø-området og derved have mulighed for at igangsætte nye initiativer. Opgave Overordnet set er der således to tilgange: 1. Spotte initiativer, der kan boostes. 2. Være opmærksom på puljer og fonde, som vi kan bruge i Teknik & Miljø. Fundraising gruppens opgaver: Være initiativ-spottere. De enkelte medlemmer har ansvar for hver sit område. Det gælder både i det daglige arbejde, til områdemøder og ved minimum en gang om måneden at tale med egen chef. Nye ideer, behov eller fokusområder opsamles på den måde og bringes ind i fundraising-gruppen. Løfte det enkelte områdes initiativer til forvaltningsniveau (og evt. også på tværs af forvaltninger) og se nye vinkler og helheder. Eksempel: Der er afsat midler på budgettet til at etablere en vej. Fundraising-

2 gruppen drøfter om projektet kan udvides og løftes via fundraising, så projektet ikke længere kun omhandler etablering af en vej, men eksempelvis både vej, byfornyelse og cykelsti (hvilket kan give mulighed for at søge puljer, der støtter formål som sundhed, bæredygtighed, sociale relationer mm). Screene anlægsbudget, driftsbudget, virksomhedsplan samt fokusområder i Mål og midler og komme med oplæg til hvilke initiativer, der kan udvides/løftes via fundraising. Eksempelvis: Der er i budgetforliget for afsat midler til Kærvænget og Viborg Søerne. Kan ideerne og arbejdet løftes/boostes via fundraising? Holde sig orienteret om aktuelt nyt indenfor fundraisingområdet, særligt om lovende fonde og puljer samt forsøg i andre kommuner, som vi kan kopiere. Ovennævnte arbejde skal resultere i, at fundraising-gruppen laver beslutningsoplæg til chefgruppen, som på den baggrund prioriterer hvilke fundraisingprojekter, der skal arbejdes med og helt konkret tager stilling til, hvilke ressourcer, der skal afsættes til arbejdet. Chefgruppens opgaver: På baggrund af de beslutningsoplæg, som fundraising-gruppen producerer, kan chefgruppen prioritere og afsætte ressourcer til udvalgte projekter. For at kunne afsætte ressourcer til endnu ikke fastlagte initiativer, skal de enkelte områder i Virksomhedsplan 2014 afsætte ressourcer til at arbejde med fundraising-initiativer generelt. På denne måde kommer den enkelte medarbejder ikke i et krydspres mellem kerneopgaverne/det daglige arbejde og fundraising-arbejdet. I forhold til de konkrete projekter kan chefgruppen overveje muligheden for at ansætte personer i løntilskud eller lignende som ekstra ressource (f.eks. til at løse opgaver i projektet eller til at løse andre opgaver). Hver chef skal være ansvarlig for at egne medarbejdere får incitament til at løfte projekter, bl.a. ved at der afsættes tid, ligesom arbejdet skal have chefens opmærksomhed og chefen skal formidle vigtigheden af arbejdet ud til resten af området. Organisering Fundraising-gruppen udgøres af de udpegede medarbejdere fra de 6 områder. Gruppen kan suppleres med ad hoc medlemmer, som er kolleger, der i en periode på grund af konkrete projekter arbejder med fundraising. Fundraising-gruppen mødes hver anden måned, og møderne afholdes, så de generelle emner dagsordenssættes først, hvorefter det kun er de implicerede medarbejdere, som deltager i resten af mødet. Fundraising-gruppen har endvidere mulighed for at deltage i temadage mv. med kommunens øvrige forvaltninger (og kan trække på assistance herfra når bredden i et projekt udvikles, ligesom gruppen må forvente at skulle bidrage, når andre forvaltninger har behov for indspark). Formanden for fundraising-gruppen deltager i fundraising netværk med andre kommuner orienteret mod teknik- og miljøområdet bl.a. for at få nye ideer til kopi-forsøg.

3 Fundraising i Teknik og Miljø Etablering og opstart af et aktivt netværk 0. Baggrund I Viborg Kommunes budgetforslag 2010 er systematisk fundraising i stabe og forvaltninger nævnt som middel til effektivisering. På baggrund heraf afsatte direktionen i foråret 2010 midler til kompetenceudvikling indenfor fundraising, projektansøgning og styring for at give medarbejdere i forvaltninger og stabe, de nødvendige kompetencer til at indhente flere eksterne midler til kommunen. I foråret 2010 blev der dannet et fundraisingnetværk på tværs af forvaltninger og stabe (herefter benævnt VK netværket ). VK netværket består som udgangspunkt af to medarbejdere fra hver forvaltning / stab og konsulenterne fra Udviklingsafdelingen, som faciliterer netværket. VK netværkets overordnede formål er at øge den eksterne finansiering af aktiviteter i Viborg Kommune gennem søgning af eksterne midler, blandt andet fra fonde. Eksterne midler kan både bidrage til at billiggøre kommunale kerneopgaver ( skal -opgaver) og hæve ambitionsniveauet for disse ( kan). Der blev gennemført et 2-dages kursus i fundraising for VK netværkets medlemmer i efteråret 2010 og 25 medarbejdere deltog i kurset. For at styrke ovenstående ønskes VK netværket suppleret med forvaltningsnetværk, så arbejdet med at identificere egnede projektområder og søge fonde og eksterne puljer foregår både i de enkelte forvaltninger og på tværs af forvaltningerne. Der er en tendens til, at de gode projekter går på tværs af forvaltninger og indeholder samarbejde mellem offentlige og private aktører. Det kræver netop samarbejde i kommunale netværk. Formålet med nærværende projekt er at etablere et sådant forvaltningsnetværk for fundraising i TM (herefter benævnt TM-netværket ). Direktionen har d. 4. oktober 2010 desuden vedtaget strategiske indsatsområder for kompetenceudvikling i Viborg Kommune. Et af disse kompetenceområder er innovation. Dannelse af et TM netværk kan ligeledes anvendes til at fremme innovationen, da der i forbindelse med fundraising naturligt indgår overvejelser om nye udfordringer og fremtidige løsninger. Nærværende projekt bør derfor koordineres med TM s innovationsprojektet. 1. Bestiller /projekt ejer Hvem har bestilt projektet (Direktør, chefgruppe, MED)? Hvem er projektejer?

4 Projektet er bestilt af direktionen. Byrådet har senest behandlet emnet i marts 2011 (Se Dagsorden og bilag (status over fundraising i VK)). Af budgetforlig 2012 fremgår det endvidere at Udviklingsafdelingen skal udarbejde en samlet liste over mulige projekter til politisk prioritering. Projektejer for VK netværket er Udviklingsafdelingen v. Kristian Brøns. Projektejer for TM netværket er Benedicte Wriedt i Teknik og Miljø Hvem/hvilket område er projektleder? 2. Involverede Hvilke fagområder skal bidrage til projektet ud over projektlederen? Er der eksterne samarbejdspartnere tilknyttet projektet? Projektledere er TM s repræsentanter i VK netværket, pt. Inger Brun og Helle Gravesen. Alle fagområder i TM samt eksterne enheder skal bidrage. TM netværket kan få faglig sparring m.m fra udviklingsafdelingen og andre forvaltningers områder 3. Formål Hvorfor er projektet nødvendigt? Hvad er formålet? Et TM netværk kan skabe overblik over og kortlægge de specifikke muligheder for ekstern finansiering, der er inden for forvaltningens område stimulere til øget brug af ekstern finansiering i forvaltningens områder, gennem information, sparring og videndeling med områder og enkeltpersoner spotte og involvere nøglepersoner i forvaltningen med særlig talent for fundraising Fremme innovationen, idet vores mangfoldighed og forskellighed naturligt kan bruges som afsæt for udvikling af kreative og innovative løsninger. 4. Indhold Hvad indeholder projektet? Projektet omfatter netværksdannelse, videndeling og innovation, som rammen om et mere systematisk fundraising-arbejde. På chefniveau forslås dette at ske ved: At chefgruppen udpeger en netværksrepræsentant for hvert område, der kortlægger egnede projektområder og -idéer inden for eget forvaltningsområde. T&M s repræsentanter for hovednetværket kortlægger desuden egnede projektområder på tværs af forvaltninger og stabe. At chefgruppen for Teknik & Miljø beslutter, hvilke af de identificerede projektområder og ideer, der skal udarbejdes ansøgninger om.

5 På medarbejderniveau foreslås det at fastlægge en struktur for vidensudveksling, øge viden om og opmærksomhed på fundraising og styrke innovation. Det skal ske ved at: Oprette en intranetside over fundraisning i T&M der indeholder en liste over ressourcepersoner, der tidligere har fået fondsstøtte hjem (bruge kompetenceskema), da disse kan give sparring i forhold til konkrete ansøgninger Liste over igangværende projekter i T&M, så andre forvaltninger kan se projekterne (link til cirius) og byde ind enten med gode idéer eller som samarbejdspartnere. Information om fundraising i Viborg Kommune, samt kursusmateriale Links til fonde Idékatalog fra medarbejderne/liste over problemer/udfordringer, man gerne vil have løst via fundraisning og forslag til idéer, der kan løse problemerne. Kan evt. være uformelt debatforum, hvor medarbejdere selv kan indsende og give sparring på forslag (evt. kan IT-platform og idéer fra innovationsprojektet indgå) Informere om fundraisning på et forvaltningsmøde, når undernetværket er dannet T&M kan desuden abonnere på Schultz puljeguiden sammen med alle andre forvaltninger i Viborg Kommune. Puljeguiden kan være et meget vigtigt værktøj, hvis man vil arbejde seriøst med fundraising og kan erstatte flere af funktionerne fra ovennævnte intranetside (pkt. 2 5). Her kan Alle kommunens projekter og projektidéer indskrives, så andre forvaltninger kan se projekterne og byde ind enten med gode idéer eller som samarbejdspartnere. Her kan man finde andre eksterne samarbejdspartnere Her kan man altid finde en opdateret liste over fonde, deres hjemmesider og evt. ansøgningsskemaer, indekseret efter hvad de støtter Her kan nye fundraisere få grundig introduktion til og hjælp til fundraising Hvad er tidsplanen i forløbet (lav evt. en separat tidsplan)? 5. Tidsplan og tidsterminer Hvilke vigtige tidsterminer er der? På hvilke tidspunkter i forløbet er det nødvendigt at inddrage projektejer? Udvælgelse af kontaktpersoner i områderne, oprettelse af hjemmeside på intranettet, information om fundraising inden 1. maj Øvrigt sker løbende. Projektejer inddrages via halvårlige afrapporteringer. Efter 1 år evalueres projektet med henblik på at beslutte om TM netværket skal fortsætte eller ophøre. 6. Produkter/resultat Hvilke(t) produkt(er) skal projektet resultere i?

6 At der indhentes ideer, at der innoveres på idéer inden ansøgningen, hvilket øger sandsynligheden for støtte fra fonde til et projekt At innovationen øges og medvirker til, at vi i højere grad får løst vores udfordringer uden ekstra brug af afsatte økonomiske ressourcer. Det overordnede resultat er derfor, at Viborg Kommunes indtægter fra ekstern finansiering generelt øges, og at de ressourcer, der allerede er til stede anvendes på en bedre både om muligt. 7. Arbejdstimer og penge Hvor mange arbejdstimer regner I med, at projektet kan løses indenfor? Opdel gerne timer på delopgaver og/eller personer, der er involveret i at løse opgaven. Opgave Tidsforbrug 2012 Kortlægge egnede projektområder og ideer, sammenfatte de bedste i oplæg til chefgruppe, 5 timer pr. område pr. halvår, i alt 40 timer pr. halvår 80 timer Oprette hjemmeside om fundraising/innovation i T&M 10 timer, (opdatering af hjemmesiden med nyheder er ikke indregnet) I alt for timer Præsentation af fundraising/innovation på forvaltningsmødet forventes gennemført af Udviklingsafdelingen. 8. Interessenter Hvilke vigtige interessenter har projektet? Er der brug for at lave en egentlig interessentanalyse, bl.a. for at afdække behov for at kommunikere med interessenterne? Internt: De andre forvaltninger er interessenter i forhold til skabelse af projekter på tværs af organisationen og videndeling, men der er ikke behov for at skabe en interessentanalyse her. 9. Problemer/risici Hvilke problemer kan projektet risikere at løbe ind i? Er der brug for en egentlig risikoanalyse? Nej 10. Status undervejs Skal der undervejs laves statusrapporter til projektejer? Det foreslås at forelægge projektidéer for chefgruppen hvert ½ år eller efter behov. I forbindelse hermed kan redegøres for status på projektansøgninger.

7 11. Evaluering Skal projektet evalueres? I givet fald: Hvor omfattende skal evalueringen være? Er der langsigtede succeskriterier? Det foreslås at evaluere netværket 1 år efter drift er startet. Succeskriterierne er dels, om der er succes med at indhente potentielle projektidéer i forvaltningen, dels om der er opnået støtte til ansøgte projekter. 12. Praktisk Hvor registreres forbrugt tid? Hvilken Ciriussag arbejdes der i? Der oprettes selvstændig post i tidsregistreringssystemet. Der oprettes ciriussager for hvert område i forvaltningen. Supplerende forslag: I jobtræning som fundraiser Før en fond kan søges, skal der ofte investeres tid i at udforme og beskrive et godt projekt og skrive en god projektansøgning. Opnår man bevilling til projektet, skal der bruges arbejdstid til at gennemføre det. Viborg Kommune skal ansætte ledige i jobtræning. Man kunne ansætte en eller flere ledige med en videregående uddannelse i jobtræning i forvaltningen som aktive fundraisere. (Opgaven vil ofte ligge udenfor de opgaver, forvaltningen i forvejen udfører og således ikke erstatte ordinære jobs). Opnås der bevilling til et projekt vil en medarbejder med den rette faglighed evt. kunne fortsætte i ansættelse qua de lønmidler, der er skaffet til gennemførelse af projektet.

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal Revideret og endelig udgave april 2014 Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal og Gladsaxe INDHOLD 1. Formål med 4K-samarbejdet

Læs mere

En opsummering af den eksterne medfinansiering, som Viborg Kommune via sine aktiviteter skaber, er præsenteret i afsnit 5.

En opsummering af den eksterne medfinansiering, som Viborg Kommune via sine aktiviteter skaber, er præsenteret i afsnit 5. Notat Dato: 23. marts 2011 Kopi til: Byrådet Emne: Status over fundraising i Viborg Kommune Viborg Kommune Udviklingsafdelingen Dato: 4. marts 2011 Sagsnr.: 2010/23359 Sagsbehandler: pev 0. Introduktion

Læs mere

INNOVATION SILKEBORG. innovationschef. Juni uddybende jobbeskrivelse

INNOVATION SILKEBORG. innovationschef. Juni uddybende jobbeskrivelse Innovationschef innovationschef. Juni 2016 - uddybende jobbeskrivelse Innovationschef innovationsilkeborg Indledning og baggrund Initiativet med at etablere innovationsilkeborg udspringer både af den velfærdsudfordring

Læs mere

Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen i 2013.

Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen i 2013. Vi knækker kurven! projekt om fravær i Borger & Arbejdsmarked 2013 Indledning Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen

Læs mere

2. Ansøgningen vedrører Uddannelse: Erhvervsuddannelser Indsatsområde: EUD6281

2. Ansøgningen vedrører Uddannelse: Erhvervsuddannelser Indsatsområde: EUD6281 Revideret projektansøgning som erstatter ansøgningerne Innovationsagenter der skaber værdi (ansøgt af CPH West) og Innovation i organisationer, undervisning og Det tredje rum (ansøgt af Roskilde Tekniske

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2017 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke ansøgningskriterier

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Elevatorpitch præsentation Fra idé til realisering, del 1 - oplæg Projektskabelon, del

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

INNOVATION SILKEBORG. Innovationschef. Innovationschef. December uddybende jobbeskrivelse. Side 1 af 5

INNOVATION SILKEBORG. Innovationschef. Innovationschef. December uddybende jobbeskrivelse. Side 1 af 5 Innovationschef Innovationschef. December 2017 - uddybende jobbeskrivelse Side 1 af 5 Innovationschef InnovationSilkeborg Indledning og baggrund Initiativet med at etablere InnovationSilkeborg udspringer

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Procedure for styring af ansvar og kompetencer i Natur og Miljø

Procedure for styring af ansvar og kompetencer i Natur og Miljø Procedure for styring af ansvar og kompetencer i Natur og Miljø Rev. Dato Beskrivelse Udarbejdet af Godkendt af 8 29.11.11 Pkt. 4.1 Ændret vedr. Intern Kontrakt LTY PEF 9 01.05.12 Pkt. 2 Indsat link til

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Kompetencestrategi Godkendt i HSU 26. september 2016 1. Kompetencestrategi for UCL 1.1 Indledning I University College Lillebælt (UCL) anses medarbejdere og lederes kompetencer

Læs mere

1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi)

1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi) Notat Afdeling/enhed Oprettelsesdato Ledelsessekretariatet 04-jun-2014 Udarbejdet af MTV Journalnummer Dokumentnavn 446432.Governance.docx Dokumentnummer 1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi)

Læs mere

GODE ERFARINGER MED IMPLEMENTERING AF FOREBYGGELSESPAKKERNE

GODE ERFARINGER MED IMPLEMENTERING AF FOREBYGGELSESPAKKERNE IMPLEMENTERING CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS DECEMBER 2016 GODE ERFARINGER MED IMPLEMENTERING AF FOREBYGGELSESPAKKERNE HVAD KAN VI LÆRE AF DE KOMMUNER, DER HAR RYKKET SIG MEST I FORHOLD TIL IMPLEMENTERING

Læs mere

Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet

Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet Satspuljeopslag: Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet Ansøgningsfrist den 23. april 2019 kl. 12.00 22. februar 2019 Som led i satspuljeaftalen på

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål Projektbeskrivelse Baggrund og formål Alle elever skal blive så dygtige som de kan. Dét er et af de nationale mål for folkeskolereformen. For at imødekomme det mål har vi i Norddjurs og Skanderborg kommuner

Læs mere

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats -, handicap- og hjælpemiddeludvalget Procesplan for den socialøkonomiske indsats 2018-2021 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...- 2 - INTRODUKTION...- 3 - PROCESPLANENS OPBYGNING...- 3 - TIDSPLAN

Læs mere

Glostrup Kommune. Mødeaktivitet for 48 lærere (6 møder á 1 time) (team med opstart i år 1): 288 timer á 256 kr.

Glostrup Kommune. Mødeaktivitet for 48 lærere (6 møder á 1 time) (team med opstart i år 1): 288 timer á 256 kr. Glostrup Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Rådhusparken 1 2600 Glostrup Tlf.: 43 23 64 93 Fax: 43 23 65 39 Ansøgningsskema vedr. udviklings- og forsøgsarbejder på skoleområdet (hovedansøgningsfrist

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund Mødet slut kl. 11.30 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A)

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner.

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner. Visionskommune Introduktion til arbejdet med visionskommuner. VISIONSKOMMUNE Målsætninger En visionskommune er en kommune, der bevidst i hele kommunens virke arbejder for at få flest mulige borgere til

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur NOTAT Grønlands Hjemmestyre og Nuup Kommunea KOMMISORIUM FOR STYREGRUPPEN FOR PROJEKT BY- FORNYELSE OG BOLIGFORBEDRING I NUUK 1. Indledning I marts 2006 afholdte Nuup Kommunea, Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Ledelsens evaluering af kvalitetsledelsessystemet på Natur- og Miljøområdet 2011

Ledelsens evaluering af kvalitetsledelsessystemet på Natur- og Miljøområdet 2011 Notat Dato: Marts 2012 Kopi til: Chefgruppen Teknik & Miljø Emne: Ledelsens Evaluering 2012 Teknik & Miljø Ledelsessekretariat Dato: 7. marts 2012 Sagsnr.: 2007/27755 Sagsbehandler: hdh Ledelsens evaluering

Læs mere

Direktionen vedtog at arbejde videre med innovation inden for tre overordnede perspektiver:

Direktionen vedtog at arbejde videre med innovation inden for tre overordnede perspektiver: Vedrørende: Oplæg til rammer for arbejdet med innovation i 2013 Sagsnavn: Innovation i Randers Kommune Sagsnummer: 00.01.00-P22-4-12 Skrevet af: Rasmus Bak-Møller E-mail: rbm@randers.dk Forvaltning: Politik,

Læs mere

VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM

VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM 1 Kære udvalgsmedlem Velkommen til By- og Kulturudvalget i Odense Kommune. Materialet du sidder med, er et kort introduktionsmateriale, som jeg håber

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Til nogle projekter kan der være knyttet en styregruppe ligesom der i nogle projektforløb kan være brug for en eller flere følge-/referencegrupper.

Til nogle projekter kan der være knyttet en styregruppe ligesom der i nogle projektforløb kan være brug for en eller flere følge-/referencegrupper. PROJEKTORGANISATION OG PROJEKTARBEJDE Rollefordeling i en projektorganisation Ethvert projekt har en projektejer, en projektleder og en eller flere projektmedarbejdere. Disse parter er altså obligatoriske

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Baggrund for ændring af projektsetup

Baggrund for ændring af projektsetup Baggrund for ændring af projektsetup Generelt et behov for at løfte projekter til strategisk niveau / fælles ejerskab Specifikke krav til afrapportering af midlerne Sikring de nødvendige ressourcer til

Læs mere

Procesplan for den socialøkonomiske indsats

Procesplan for den socialøkonomiske indsats Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget Procesplan for den socialøkonomiske indsats 2018-2021 KOLDING KOMMUNE - BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN Indholdsfortegnelse Introduktion...

Læs mere

Medindflydelse på egne arbejdsopgaver

Medindflydelse på egne arbejdsopgaver Medindflydelse på egne arbejdsopgaver har I den gode idé? Få økonomisk støtte til projekter i kommunerne I kan søge om 30.000 til 70.000 kr. Hvad kan I søge støtte til? Alle typer af kommunale arbejdspladser

Læs mere

Beredskabstesten Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009

Beredskabstesten Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009 Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009 Introduktion Introduktion Hvad er Beredskabstesten Beredskabstesten er en metode til at få et indtryk af organisationens

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid

Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid Baggrund for projektet Teknologiske løsninger og digitaliseringen udvikler sig eksponentielt og eksplosivt nu og i fremtiden. Vi ser med

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

Årshjul for strategisk og dialogbaseret fundraising

Årshjul for strategisk og dialogbaseret fundraising Årshjul for strategisk og dialogbaseret fundraising 1. Baggrund Puljer og fonde efterspørger innovativt, banebrydende udviklingsarbejde, der peger på nye effektive løsninger til gavn for borgere og virksomheder.

Læs mere

BRN Internationalt samarbejde

BRN Internationalt samarbejde BRN Internationalt samarbejde Fundraisinguddannelse for ansatte i nordjyske kommuner og RN Et initiativ til styrkelse af kompetenceniveauet og udvikling af et nordjysk fundraisernetværk Tovholdergruppe

Læs mere

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning.2 Formål... 2 Målgruppe / interessenter... 3 Indhold og milepæle... 3 Metode...

Læs mere

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Notat Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Ansøgningsfrist: Den 12. september 2019, kl. 12.00 1. Formål Initiativet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter. Baggrund

Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter. Baggrund Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter Baggrund En af forudsætningerne

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Opgradering af Alhedestien 1. Bestiller /projektejer Hvem har bestilt projektet (Direktør, chefgruppe, MED)?

Opgradering af Alhedestien 1. Bestiller /projektejer Hvem har bestilt projektet (Direktør, chefgruppe, MED)? Opgradering af Alhedestien 1. Bestiller /projektejer Hvem har bestilt projektet (Direktør, chefgruppe, MED)? Hvem er projektejer? Projektets politiske og organisatoriske ejerskab Teknisk Udvalg / Teknik

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service 1 Baggrund Herning Kommune ønsker ved skabelse af småjobs at opprioritere indsatsen over for de borgere, der har svært ved at fastholde eller

Læs mere

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Modtager(e): AU IT, LSU Notat Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Baggrund Universitetsledelsen har d. 27. maj 2015 godkendt en rapport fra et projekt om TAPkarriereveje. Projektet konkluderer, at

Læs mere

Projektkommissorium. A. Familieorienteret alkoholbehandling 30-06-2015

Projektkommissorium. A. Familieorienteret alkoholbehandling 30-06-2015 Projektkommissorium A. Familieorienteret 30-06-2015 B. Projektbeskrivelse Som led i det sundhedspolitiske udspil Mere borger, mindre patient et stærkt fælles sundhedsvæsen er der afsat 56 mio. kr. i perioden

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Business case Bedre kvalitet i sagsbehandlingen. Indhold. Version 17. december 2015

Business case Bedre kvalitet i sagsbehandlingen. Indhold. Version 17. december 2015 Version 17. december 2015 Business case Bedre kvalitet i sagsbehandlingen Indhold 1. Idé...1 2. Formål...1 3. Mål...2 4. Forudsætninger...2 5. Vurdering af risici...4 6. Samlet vurdering af forholdet mellem

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

Formulerer sammen med ledere af medarbejdere delmål for afdelingens arbejde

Formulerer sammen med ledere af medarbejdere delmål for afdelingens arbejde Leder af ledere Understøtter at egen enheds faglige bidrager til helhedstænkning Fremmer samarbejde og videndeling på tværs af faggrupper, afdelinger, forvaltninger og centre for at sikre kvalitet, fleksibilitet

Læs mere

Space. Fordeling af indsatser og ressourcer Den deltagende skole

Space. Fordeling af indsatser og ressourcer Den deltagende skole ne i Space Samme indsatser i alle kommuner Efter nærmere dialog med Syddansk Universitet stiller hver deltagende kommune i Space med to folkeskoler placeret i byzoner. Der sættes en række indsatser i gang

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Forretningsorden for Udviklingsgrupper (UG)under Metalindustriens uddannelsesudvalg (MI)

Forretningsorden for Udviklingsgrupper (UG)under Metalindustriens uddannelsesudvalg (MI) Forretningsorden for Udviklingsgrupper (UG)under Metalindustriens uddannelsesudvalg (MI) 1. Formål MI nedsætter udviklingsgrupper (UG) dækkende MI s uddannelsesmæssige ansvarsområde. UG skal arbejde med

Læs mere

Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding

Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding - Faglig og digital understøttelse Dato 12. marts 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119 Ansvarlige

Læs mere

Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune.

Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. Projektbeskrivelse Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. 1. Projektets titel: Målrettet fundraising til beskæftigelsesområdet i Herning Kommune. Styregruppe 2. Baggrund: Beskæftigelsesområdet

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK

Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK Kommunikationsstrategi for Brugerklubben SBSYS WWW.SBSYS.DK SBSYS@RM.DK Indholdsfortegnelse Ekstern Kommunikation... 3 Eksempler på kommunikation med eksterne interessenter... 4 Intern Kommunikation...

Læs mere

Politik for kompetenceudvikling

Politik for kompetenceudvikling Politik for kompetenceudvikling Silkeborg Kommunes politik for kompetenceudvikling indgår som en delpolitik under den overordnede personalepolitik. Vi definerer kompetencer som anvendelse af kvalifikationer

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

ADM - P.2.3.130 - Analyserapport og ledelsens evaluering - 2013, ver. 1.3C

ADM - P.2.3.130 - Analyserapport og ledelsens evaluering - 2013, ver. 1.3C Side 1 af 6 Udskrevet er dokumentet ikke dokumentstyret. Analyserapport og ledelsens evaluering - 2013 Niveau: Niveau 2 Dokumentbrugere: KS-chef, Led, SysAns Øvrige: Redaktør: jba Fagansvarlig SysAns Dokumentnummer:

Læs mere

Udviklingscenter for demensområdet på Fyn

Udviklingscenter for demensområdet på Fyn Udviklingscenter for demensområdet på Fyn PROCESSEN Møde med de fynske kommuner (udvalgsformænd/direktører) august 2016 UCL har besøgt alle kommuner for at afdække ønsker og behov for udvikling på demensområdet

Læs mere

Forbedringspolitik. Strategi

Forbedringspolitik. Strategi Forbedringspolitik Strategi 1 2 Indhold Forord... 3 Formål... 5 Vi vil forandre for at forbedre... 6 Forbedringer tager udgangspunkt i patientforløb og resultatet for patienten... 7 Medarbejder og brugerinvolvering...

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Ansøgningen sendes til: Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland brhs@ams.dk Mrk: Unge med uddannelsespålæg

Læs mere

Kolding Kommune Analyse og Udvikling. Forord

Kolding Kommune Analyse og Udvikling. Forord Kolding Kommune Fundraising strategi 2016 Kolding Kommune Analyse og Udvikling Forord Kolding Kommunes fundraising strategi skal bidrage til, at der skaffes ekstern finansiering til projekter og aktiviteter,

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Web governance model for SSI

Web governance model for SSI Web governance model for SSI Oplæg til web kommunikationsgruppen December 2008 1 Indledning... 3 Afgrænsning... 3 Roller og ansvar... 4 Webredaktøren... 4 Forfattere... 5 Overordnet ansvarlig... 5 Webredaktører

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Fælleskassens afrapportering af Finansrådets ledelseskodeks sker gennem anvendelse af Skemarapportering, udviklet af Lokale

Læs mere

Vejledning Fælles Rum

Vejledning Fælles Rum Vejledning Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Vejledning Fælles Rum side 2 Introduktion

Læs mere

NB! Dette er et arbejdsdokument, som løbende vil blive opdateret. 6. Rekruttering. Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen

NB! Dette er et arbejdsdokument, som løbende vil blive opdateret. 6. Rekruttering. Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen 6. Rekruttering Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen Find vej Dagen fortsætter som forbundets store synligheds og rekrutteringssatsning primært rettet mod familier. Find vej dagen er også i 2015 støttet

Læs mere

Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012

Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012 Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012 Behov for kommunikationsrådgivning Styrkelse af rådgivningsfunktionen i Kommunikationscentret Kommunikationsanalysen viser,

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen Ansøgning om prækvalificering af indsatser med fokus på at mindske betydningen af social baggrund Foråret 2018 Introduktion Det

Læs mere

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Satspuljeopslag: Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Ansøgningsfrist den 1. november 2019 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE ORGANISATIONS- BESKRIVELSE 1 Opbygning af Ungdommens Røde Kors Landsstyrelsen er den strategiske og politiske ledelse af Ungdommens Røde Kors. Landsstyrelsen har det overordnede ansvar for organisationen.

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere

Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk

Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk UDKAST December 2016 Oplæg om etablering af et kommunalt BID-netværk 1. Baggrund I England, Tyskland, USA og Canada har man god erfaring med at etablere forpligtigende BID s (Business Improvement Districts)

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Vi støtter dit projekt - Vejledning

Vi støtter dit projekt - Vejledning Vi støtter dit projekt - Vejledning 1. Råd om ansøgning Hjælp til ansøgning For at Det lokale beskæftigelsesråd kan udvælge de bedste projekter er det vigtigt, at projektansøgningerne er så præcise og

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter TM 15002 - Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter Stå stærkt som projektleder i samarbejdet med projektdeltagere og interessenter og giv dit projekt de bedste betingelser Formål: Målgruppe: Beskrivelse:

Læs mere

2019 Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem

2019 Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem FOLKESKOLEDONATIONEN 2019 Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem 01 Indhold Introduktion 03 Inden I udfylder ansøgningsskemaet 04 Start 05 Ansøgninger 06 Stamdata 07 Ansøgere 08 Projekt 09

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET REFERAT. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal. 6. Frisættelse af institutioner ( ) 1

ØKONOMIUDVALGET REFERAT. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal. 6. Frisættelse af institutioner ( ) 1 ØKONOMIUDVALGET REFERAT for mødet den 27.08.2013, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 6. Frisættelse af institutioner (2013-83084) 1 ØKONOMIUDVALGET 6. Frisættelse af institutioner (2013-83084)

Læs mere

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden...

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden... N OT AT Kriterier for evaluering af indsatserne i Kommunernes It-Arkitekturråd det første år Introduktion... 2 Kendskab... 2 Kompetencer... 4 Succes sammen... 5 Politisk dagsorden... 7 Dagsorden i medierne...

Læs mere

Handleplan for implementering af Affaldsplan

Handleplan for implementering af Affaldsplan Handleplan for implementering af Affaldsplan 2014-2018 25. september 2015 1. Affaldsplan 2014-2018 Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har godkendt Affaldsplan 2014-2024 den 30. marts 2015. Forinden vedtagelse

Læs mere