C25 Regnskabspriserne Gode eksempler udvalgt i forbindelse med vurderingen af årsrapporterne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "C25 Regnskabspriserne Gode eksempler udvalgt i forbindelse med vurderingen af årsrapporterne"

Transkript

1 C25 Regnskabspriserne 2019 Gode eksempler udvalgt i forbindelse med vurderingen af årsrapporterne

2 Formålet med C25+ Regnskabspriserne En årlig prisuddeling med fokus på, at danske virksomheders årsrapporter bliver bedre som kommunikationsmiddel. Der fokuseres på: Årsrapporten som en central del af virksomhedens kommunikation om økonomiske og finansielle forhold. Overskuelig og let forståelig kommunikation af budskaberne i årsrapporten. Hvad de største danske virksomheder gør godt, og hvad der kan tjene som rollemodel for andre. Det overordnede formål er at fremme en bedre regnskabsaflæggelse i Danmark

3 Dommerkomiteen uddeler tre priser C25+ Regnskabspriserne 2019 hylder de bedste årsrapporter C25 Regnskabsprisen Regnskabsprisen+ Dommerkomiteens særpris Uddeles til den C25virksomhed, hvis årsrapport udmærker sig særligt inden for tre udvalgte temaer, og som kan skabe inspiration for andre virksomheder. Uddeles blandt large cap selskaber uden for C25 og de 10 største ikkenoterede virksomheder, der aflægger årsrapport efter IFRS, og som udmærker sig inden for de tre udvalgte temaer. Tildeles som anerkendelse til en virksomhed, der har udmærket sig særligt ved udvikling af årsrapporten som kommunikationsværktøj.

4 En kompetent og uafhængig dommerkomité Claus Berner Møller Vice President Danish Equities, ATP Ole Steen Andersen Professionelt bestyrelsesmedlem Kristian Wærness Senior Vice President Corporate Finance, COWI A/S Niels Mengel Bestyrelsesmedlem Dansk Aktionærforening Niels Granholm-Leth Analysechef Carnegie Investment Bank Peter Bang Group Director, CFO, VELUX Gruppen Frank Thinggaard Professor Aarhus Universitet Nikolaj Kosakewitsch Adm. direktør NASDAQ Copenhagen Mikael Geday Group Executive Vice President, CFO Grundfos Holding A/S Presentation Title [View > Master and edit/delete on very top slide master] PwC Date [View > Master and edit/delete on very top slide master]

5 Dommerkomiteens vurdering af årsrapporterne tager udgangspunkt i tre overordnede temaer Tema 1 Tema 2 Tema 3 Virksomhedens performance og opfølgning på udmeldte forventninger Virksomhedens strategiske målsætninger samt risici (drift og finansiel) i årsrapporten Formår virksomheden at give regnskabslæser et klart billede af selskabets aktuelle performance og af hvilke forhold, der har påvirket den? Der lægges vægt på, at årsrapporten giver et godt indblik i afvigelser i forhold til tidligere udmeldinger. Såfremt virksomheder anvender Alternative Measures, skal disse være forståelige, motiverede, og bidrage med yderligere indsigt i virksomhedens performance, ligesom de skal være gennemskuelige for regnskabslæser. Giver årsrapporten et godt indblik i selskabets forretningsmodel og de muligheder og risici, der knytter sig hertil? Dette skal beskrives på overskuelig vis. Endvidere skal årsrapporten give regnskabslæseren et troværdigt indblik i selskabets værdiskabelse, ledelse, langsigtede målsætninger samt risici fordelt på de enkelte segmenter. Der lægges også vægt på, at virksomheden har vurderet de forskellige risici i forhold til hinanden og har lagt vægt på en beskrivelse af de væsentligste risici. Kvaliteten af den supplerende, virksomhederne giver i årsrapporten. Det omfatter ud over det normale indhold i ledelsesberetningen også ESG, diversitet i ledelsen, virksomhedsledelse, betalte skatter, vederlagsrapport og lignende, når disse oplysninger indgår i årsrapporten. Er inddragelse af områderne i årsrapporten naturlig, så det afspejler den måde, der arbejdes med dem i forretningen? Afsnittene skal være informative, læsevenlige og passe ind i årsrapporten.

6 Den gode årsrapport Uddybende beskrivelser af virksomhedens aktiviteter, produkter, markeder og kunder. Beskrivelser af den kort- og langsigtede strategi - konkret og målbart. Tydelig og afbalanceret guidance og opfølgning herpå ved anvendelse af relevante KPI er Specifik og fyldestgørende beskrivelse af risikoeksponering. Risikofaktorer er kvantificerede eller rangordnet, fx i et risk map. Systematisk beskrivelse af hensigter med og politikker for kapital og udbytte. Transparente præsentationer og beskrivelser af vederlæggelsen af ledelsen, ESG og CSR samt corporate governance.

7 Vestas 2018 Vestas har en rigtig god illustration af forretningsmodellen, som simpelt og præcist præsenterer sammenhængen mellem ressourcer, forretning og værdiskabelse. Selv segmenterne er integreret i modellen.

8 Company stories ISS 2018 ISS anvender company stories til at beskrive forretningsmodellen og de services, som virksomheden tilbyder kunderne.

9 Markeder Ørsted 2018 Ørsted har en transparent gennemgang af de enkelte markeder, hvor virksomheden driver forretning. De omtaler desuden specifikt de markeder, hvor de forventer vækst de kommende år. De oplyser desuden om forventninger til installeret kapacitet.

10 Fremtidige produkter Novo Nordisk 2018 Novo Nordisk er transparente i beskrivelsen af, hvordan de forbereder sig på fremtiden og hvilke nye produkter, der er undervejs. De væsentligste produktrelaterede milestones for det kommende år, er også oplistet.

11 Beskrivelse ISS 2018 ISS s årsrapport indeholder en uddybende beskrivelse af strategien, der omfatter en opdatering af strategien, tilpasning af fokus og investeringsområder. beskrivelsen er desuden grafisk understøttet.

12 Trends Pandora 2018 Pandora beskrive de trends i industrien, ledelsen vurderer driver markedet, og som danner baggrunden for den fastlagte strategi. Det giver regnskabslæseren bedre indblik i tankerne bag strategien og dermed mulighed for selv at tage stilling til forudsætningerne herfor.

13 Opfølgning Carlsberg 2018 Carlsberg lancerede deres nye strategi i I 2018 følges der op med en status på de udmeldte prioriteter, med relevante KPI er og beskrivelser af aktiviteter. Der er således en sammenhæng i årsrapporterne på tværs af regnskabsår.

14 Året der gik DFDS 2018 Meget konkret opfølgning på året der gik både verbalt og i oversigtsform. De væsentligste begivenheder i 2018 opdelt på Business development and competition, Operations and digital og People, environment and finance giver et godt overblik over årets begivenheder.

15 Året der gik Vestas 2018 Allerede i at-a-glance oplyser Vestas om året der gik i forhold til tidligere udmeldte forventninger. Det følges op af yderligere beskrivelser og årsagsforklaringer i ledelsesberetningen.

16 Forventninger til fremtiden ISS 2018 Forventningerne til det kommende år i ISS er præsenteret i skemaform, sammenholdt med de faktisk opnåede resultater i det forgangne år samt målsætningen på medium sigt. Outlook er suppleret med en verbal gennemgang af de bagvedliggende forventninger og forudsætningerne.

17 Regnskabsmæssige skøn FLSmidth 2018 FLSmidth medtager i beskrivelsen af væsentlige regnskabsmæssige skøn og vurderinger i regnskabsdelen af årsrapporten en effekt af det enkelte skøn. I de enkelte noter suppleres der med mere detaljeret om arten af skøn og vurderinger.

18 Informative noter Novozymes 2018 Noterne til Novozymes årsregnskab, indeholder kommentarer, der forklarer udviklingen i tallene. Kommentarerne bidrager til at uddybe den bagvedliggende udvikling i tallene.

19 Arla 2018 Beskrivelsen af risici i Arlas årsrapport er overskuelig og virksomhedsspecifik med angivelse af trends for de væsentligste underliggende risikofaktorer. Det flotte grafiske design bidrager desuden til afsnittets læsevenlighed.

20 Ørsted 2018 Ørsteds beskrivelse af kapitalstrukturen omfatter både en gennemgang af udviklingen i regnskabsåret, udbyttepolitik og specifikke mål for såvel gæld som kredit rating.

21 ESG Ørsted 2018 Ørsteds forretning er bygget op om klima og miljø, hvilket reflekteres i årsrapporten. Virksomheden har gjort et stort arbejde med at tilpasse oplysninger om ESG til forretningen, hvilket gør dem interessante og relevante.

22 ESG Novozymes 2018 I Novozymes årsrapport er der en omfattende beskrivelse af corporate governance, der er tilpasset virksomheden og det aktuelle år. Beskrivelserne er desuden grafisk understøttet.

23 SDG Arla 2018 Det er tydeligt beskrevet i Arlas årsrapport, hvordan der arbejdes med FNs SDG mål i virksomheden.

24 Den gode årsrapport.set fra dommerkomiteens synsvinkel Den gode årsrapport 1 er en finansiel årsrapport og indeholder gode beskrivelser i ledelsesberetningen om virksomhedens aktiviteter, herunder især forretningsmodel og strategi. 2 beskriver den langsigtede strategi konkret og målbart for den enkelte virksomhed. Følger op på strategiske målsætninger. 3 følger tydeligt og afbalanceret op på tidligere udmeldte forventninger. Der er stadig plads til forbedringer særligt forklaring på afvigelser. 4 indeholder specifikke og motiverede forventninger til den kommende regnskabsperiode. 5 understøtter udmeldinger om forventninger/guidance til fremtiden med gode beskrivelser af marked og markedstendenser. 6 hvis Alternative Measures (APM) benyttes, sker det neutralt og transparent. APM'er defineres og afstemmes til IFRS-tal. 7 beskriver virksomhedens risikoeksponering fyldestgørende, inklusiv en rangordning af risici fx i et riskmap, og beskriver udviklingen i risici. 8 giver en transparent præsentation og beskrivelse af vederlæggelsen af ledelsen med sammenhæng til virksomhedens performance. 9 beskriver konkret og fyldestgørende de regnskabsmæssige skøn og usikkerheder med beløbsmæssige effekter. 10 har en sammenhæng mellem beskrivelsen i ledelsesberetningen og tallene fra årsregnskabet fx via en segmentopdelt beretning. 11 indeholder relevante historier om virksomheden til understøttelse af ledelsesberetningen ( Company Stories ). 12 indeholder en opdateret og konkret beskrivelse af ESG, hvor Environmental, Social og Governance alle er beskrevet med relevante KPI er.

25 Tak for nu og på gensyn Få ekstra værdi Med PwC s app Ekstra værdi kan du få overblik over og nem tilmelding til vores events, downloade eventmateriale, rapporter og meget mere. C25+ Regnskabspriserne 2019 PwC Søg på Ekstra værdi 13. juni

Gode eksempler fra årsrapporterne. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018

Gode eksempler fra årsrapporterne. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 Gode eksempler fra årsrapporterne Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 Undersøgelse af værdien af årsrapporten Undersøgelse omfatter professionelle regnskabsbrugeres

Læs mere

Motiveringer. C25+ Regnskabspriserne 2019

Motiveringer. C25+ Regnskabspriserne 2019 Motiveringer Formålet med C25+ Regnskabspriserne En årlig prisuddeling med fokus på, at danske virksomheders årsrapporter bliver bedre som kommunikationsmiddel. Der fokuseres på: Årsrapporten som en central

Læs mere

Gode eksempler fra årsrapporterne 2016

Gode eksempler fra årsrapporterne 2016 Gode eksempler fra årsrapporterne 2016 1 Formålet med C20+ Regnskabspriserne En årlig prisuddeling med fokus på, at danske virksomheders årsrapporter bliver bedre som kommunikationsmiddel. Der fokuseres

Læs mere

Gode eksempler fra årsrapporterne 2015

Gode eksempler fra årsrapporterne 2015 Gode eksempler fra årsrapporterne 2015 1 Formålet med C20+ Regnskabsprisen En årlig prisuddeling med fokus på, at danske virksomheders årsrapporter bliver bedre som kommunikationsmiddel. Der fokuseres

Læs mere

www.pwc.dk/c20 C20+ Regnskabsprisen 2015 Gode eksempler fra årsrapporterne

www.pwc.dk/c20 C20+ Regnskabsprisen 2015 Gode eksempler fra årsrapporterne www.pwc.dk/c20 Gode eksempler fra årsrapporterne Formålet med C20+ Regnskabsprisen En årlig prisuddeling med fokus på, at danske virksomheders årsrapporter bliver bedre som kommunikationsmiddel. Der fokuseres

Læs mere

Prisoverrækkelser af C25+ Regnskabspriserne

Prisoverrækkelser af C25+ Regnskabspriserne Prisoverrækkelser af C25+ Regnskabspriserne Niels Granholm-Leth Head of Equity Research at Carnegie Investment Bank og repræsentant for den uafhængige dommerkomite PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 C25+

Læs mere

C20 Regnskabsprisen Årsrapporter 2011

C20 Regnskabsprisen Årsrapporter 2011 www.pwc.dk C20 Regnskabsprisen Årsrapporter 2011 Juni 2012 Præsentation af den uafhængige dommerkomite Niels Leth, Aktieanalytiker, Finansanalytikerforeningen Poul Kjær, Kontorchef, Finansrådet Kristian

Læs mere

Prisoverrækkelser af C20+ Regnskabspriserne

Prisoverrækkelser af C20+ Regnskabspriserne Prisoverrækkelser af C20+ Regnskabspriserne 1 C20+ Regnskabspriserne 2017 Dommerkomiteen uddeler en pris for: Den bedste årsrapport for en C20-virksomhed Den bedste årsrapport for en unoteret virksomhed

Læs mere

C20 Regnskabsprisen 2013 tendenser i årsrapporterne 2012

C20 Regnskabsprisen 2013 tendenser i årsrapporterne 2012 www.pwc.dk/c20 C20 Regnskabsprisen 2013 tendenser i årsrapporterne 2012 Revision. Skat. Rådgivning. En kompetent og uafhængig dommerkomite Per Have CFO, Danfoss Claus Berner Møller Porteføljeforvalter,

Læs mere

Prisoverrækkelser af C20+ Regnskabspriserne 2016

Prisoverrækkelser af C20+ Regnskabspriserne 2016 Prisoverrækkelser af C20+ Regnskabspriserne 2016 1 Dommerkomiteen uddeler en pris for: Den bedste årsrapport for en C20-virksomhed Den bedste årsrapport for en unoteret virksomhed Prisvinderne vurderes

Læs mere

C20 Regnskabsprisen 2014 27. maj 2014

C20 Regnskabsprisen 2014 27. maj 2014 www.pwc.dk/c20 27. Revision. Skat. Rådgivning. En kompetent og uafhængig dommerkomite Frederik Lotz Group CFO, Arla Foods amba Claus Berner Møller Porteføljeforvalter, ATP Bjørn Sibbern Adm. direktør,

Læs mere

Fokus på en årsrapport af høj kvalitet!

Fokus på en årsrapport af høj kvalitet! Fokus på en årsrapport af høj kvalitet! Af Henrik Jensen og Henrik Steffensen Kontakt Henrik Jensen Telefon: 3945 9244 Mobil: 2148 2367 E-mail: hjn@pwc.dk Henrik Steffensen Telefon: 3945 3214 Mobil: 2373

Læs mere

Skatter i årsrapporten Torben Johansen, FSR, præsenterer de nominerede selskaber

Skatter i årsrapporten Torben Johansen, FSR, præsenterer de nominerede selskaber Specialpris 1 Skatter i årsrapporten Torben Johansen, FSR, præsenterer de nominerede selskaber Ordstyrer: Kristian Koktvedgaard, DI 1 Specialpris 1 Skatter i årsrapporten Motivering for emnet: I de senere

Læs mere

Charlotte Jepsen Adm. direktør FSR danske revisorer

Charlotte Jepsen Adm. direktør FSR danske revisorer VELKOMMEN Charlotte Jepsen Adm. direktør FSR danske revisorer Kristian Koktvedgaard Fagleder, DI Hvor bevidste er vi i vores sprogvalg? Joachim Kattrup Chefredaktør Erhvervsfilosofi.dk Specialpris 1 CEO/Chairman

Læs mere

Præsentation af analysen. C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. Marts 2019

Præsentation af analysen. C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. Marts 2019 Præsentation af analysen C by Numbers 019 Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC Marts 019 Om PwC s analyse C by Numbers Indgår i C by Numbers De ikke-finansielle selskaber i OMX C-indekset

Læs mere

13.10 Specialpris 1 - Detaljen Indledning v/ Søren Kok Olsen, FSR Danske Revisorer Opponentdebat Ordstyrer: Kristian Koktvedgaard, DI

13.10 Specialpris 1 - Detaljen Indledning v/ Søren Kok Olsen, FSR Danske Revisorer Opponentdebat Ordstyrer: Kristian Koktvedgaard, DI 12.30 Sandwich og vand 13.00 Velkomst Kristian Koktvedgaard, DI Jan Peter Larsen, FSR Danske Revisorer 13.10 Specialpris 1 - Detaljen Indledning v/ Søren Kok Olsen, FSR Danske Revisorer Opponentdebat Ordstyrer:

Læs mere

Fra beslutning til pris. Om arbejdet med udvikling af Carlsbergs årsrapport 2005 Anne-Marie Skov, DIRF-møde d. 9.1-2007

Fra beslutning til pris. Om arbejdet med udvikling af Carlsbergs årsrapport 2005 Anne-Marie Skov, DIRF-møde d. 9.1-2007 Fra beslutning til pris Om arbejdet med udvikling af Carlsbergs årsrapport 2005 Anne-Marie Skov, DIRF-møde d. 9.1-2007 Min præsentation Baggrunden for udvikling af årsrapporten Ambitioner for årsrapporteringen

Læs mere

IR Best Practise set med analytikerens øjne

IR Best Practise set med analytikerens øjne IR Best Practise set med analytikerens øjne DIRF, 20. november 2012 Carnegie Investment Bank AB 19 November, 20121 Hvem er jeg? Danmarks sureste analytiker (uofficiel anerkendelse) Analysechef, Carnegie

Læs mere

Computershare Oplysning i årsrapporten om ledelsesvederlag fakta og reflektioner

Computershare Oplysning i årsrapporten om ledelsesvederlag fakta og reflektioner www.pwc.dk Oplysning i årsrapporten om ledelsesvederlag fakta og reflektioner December 2017 v/ Henrik Steffensen, Partner, Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Kort om reglerne IFRS og årsregnskabsloven.

Læs mere

Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20

Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20 Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20 næst Deltager bestyrelsen i (instrumenter som fx optioner) A.P. Møller-Mærsk A/S 12,00 1,667 Nej I (R,V) Inkl. (I)/ Ekskl. (E) komitéarbejde Carlsberg A/S 14,00

Læs mere

Præsentation af analysen C25 by Numbers. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018

Præsentation af analysen C25 by Numbers. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 Præsentation af analysen C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 PwC s analyse C25 by Numbers PwC har for sjette år i træk analyseret udviklingen

Læs mere

OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE

OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE Oversigt over forhold, som Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler adresseres

Læs mere

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante 10. marts 2014 Standarder for god selskabsledelse Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante standarder for god selskabsledelse. Nedenfor redegøres for hvordan

Læs mere

C20+ by Numbers Analyse af udviklingen i C20

C20+ by Numbers Analyse af udviklingen i C20 www.pwc.dk/c20bynumbers C20+ by Numbers Analyse af udviklingen i C20 s analyse C20+ by Numbers har for tredje år i træk lavet analysen C20 by Numbers, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene

Læs mere

Præsentation af analysen C20 by Numbers 2017

Præsentation af analysen C20 by Numbers 2017 Præsentation af analysen C0 by Numbers 017 Juni 017 1 PwC s analyse C0 by Numbers PwC har for femte år i træk lavet analysen C0 by Numbers, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene for

Læs mere

børsnoterede virksomhedens rapportering om samfundsansvar.

børsnoterede virksomhedens rapportering om samfundsansvar. analyse børsnoterede virksomheders rapportering om samfundsansvar Verden kalder på ansvarlig ledelse. Det var tydeligt ved årets World Economic Forum 1, hvor behovet for langsigtet bæredygtig udvikling

Læs mere

Styrket kommunikation gennem transparent og målrettet årsrapportering

Styrket kommunikation gennem transparent og målrettet årsrapportering 10 tendenser i årsrapportering: Styrket kommunikation gennem transparent og målrettet årsrapportering Af direktør og rådgiver Lars Sandstrøm, Corporate Relations Årsrapportering er en disciplin under stadig

Læs mere

Velkommen til konference om Lars Rebien Sørensens tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor

Velkommen til konference om Lars Rebien Sørensens tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor Velkommen til konference om Lars Rebien Sørensens tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor Bestyrelsesforeningen Stiftet 7. maj 2013, 800 medlemmer 57 corporate medlemmer, 67 konferencer og seminarer,

Læs mere

Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review

Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review CORPORATE RELATIONS Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review April 2015 Virksomheder i analysen Der indgår følgende virksomheder i analysen: A.P. Møller-Mærsk Carlsberg Chr. Hansen

Læs mere

PwC s kommentarer til Værdien af årsrapporten

PwC s kommentarer til Værdien af årsrapporten PwC s kommentarer til Værdien af årsrapporten en undersøgelse af brugernes og virksomhedernes holdninger til årsrapporten, gennemført i et samarbejde mellem Copenhagen Business School og PwC PwC s kommentarer

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011 I lighed med tidligere år har Komitéen for god Selskabsledelse i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S gennemført en undersøgelse

Læs mere

Business/Commerce Rank Employer

Business/Commerce Rank Employer Business/Commerce 1 Lego 2 Novo Nordisk 3 A.P. Møller - Mærsk 4 Carlsberg 5 Google 6 Arla Foods 7 Novozymes 8 Vestas 9 Bestseller 10 McKinsey & Company 11 Nordea 12 Danske Bank-koncernen 12 Siemens 14

Læs mere

3) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU

3) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU EKSEMPLER PÅ LEDELSESPÅTEGNING PÅ ÅRSRAPPORTER. 1) Klasse B og C. Årsregnskab udarbejdes efter årsregnskabsloven 2) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter årsregnskabsloven. Pengestrømsopgørelse

Læs mere

EY Center for Board Matters. Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014

EY Center for Board Matters. Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 EY Center for Board Matters Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 EY Center for Board Matters Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 2 Analyse

Læs mere

Dansk Regnskabsforum. 17. Sep. 12. Årsrapportpris Detaljen - Overblikket - Fremtiden

Dansk Regnskabsforum. 17. Sep. 12. Årsrapportpris Detaljen - Overblikket - Fremtiden Årsrapportpris 2012 17. Sep. 12 Årsrapportpris 2012 Detaljen - Overblikket - Fremtiden Velkomst Kristian Koktvedgaard, Dansk Industri 2 Program 13.00 Velkomst Kristian Koktvedgaard, Dansk Industri 13.10

Læs mere

ESMAs fokusområder 2014

ESMAs fokusområder 2014 ESMAs fokusområder 2014 Det europæiske værdipapirtilsyn (ESMA) har udsendt en meddelelse (Public Statement), hvori der er redegjort for fokusområderne for de europæiske tilsynsmyndigheders regnskabskontrol

Læs mere

Opfordring til deltagelse i. Dagbladet Børsens og Foreningen af Statsautoriserede Revisorers. Pris for bedste ikke-finansielle årsrapport

Opfordring til deltagelse i. Dagbladet Børsens og Foreningen af Statsautoriserede Revisorers. Pris for bedste ikke-finansielle årsrapport Opfordring til deltagelse i Dagbladet Børsens og Foreningen af Statsautoriserede Revisorers Pris for bedste ikke-finansielle årsrapport samt diplomer i kategorierne for bedste Corporate Responsibility-rapportering

Læs mere

CSR-ESG Studiekreds forår Møde d. 5. marts Risikohåndtering og opportunities Stephen Hart, Head of Office European Investment Bank Denmark

CSR-ESG Studiekreds forår Møde d. 5. marts Risikohåndtering og opportunities Stephen Hart, Head of Office European Investment Bank Denmark CSR-ESG Studiekreds forår 2018 Møde d. 5. marts Risikohåndtering og opportunities Stephen Hart, Head of Office European Investment Bank Denmark Velkommen Disposition Resumé af sidste møde Studiekredsen

Læs mere

Banker presses på overskuddet

Banker presses på overskuddet N O T A T Banker presses på overskuddet 11. oktober 2012 Bankernes overskud er lavt i disse år både historisk set og når der sammenlignes med andre sektorer. Det viser nye tal fra Finanstilsynet samt en

Læs mere

C20+ by Numbers 2016 Baggrundsmateriale Årsrapporter for 2015

C20+ by Numbers 2016 Baggrundsmateriale Årsrapporter for 2015 www.pwc.dk/c0bynumbers C0+ by Numbers 0 Baggrundsmateriale Årsrapporter for 0 Indholdsfortegnelse Summary: Introduktion, key points og sammenligning Appendix : Ikkefinansielle C0selskaber Appendix : Finansielle

Læs mere

Nedenstående skema er tilpasset anbefalingerne i DVCA s retningslinjer for ansvarligt ejerskab og god selskabsledelse i kapitalfonde

Nedenstående skema er tilpasset anbefalingerne i DVCA s retningslinjer for ansvarligt ejerskab og god selskabsledelse i kapitalfonde BILAG 1 Uddrag af skema til redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse (Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107 b.) Nedenstående skema er tilpasset

Læs mere

Effektiviseringer driver fremgangen InvestorDagen Aalborg

Effektiviseringer driver fremgangen InvestorDagen Aalborg Effektiviseringer driver fremgangen InvestorDagen Aalborg Lars Møller IR-direktør 1 Følg os på Twitter: @TrygIR Forbehold Visse udsagn i denne præsentation er baseret på ledelsens opfattelse, antagelser

Læs mere

NOCA (Network of Corporate Academies) Årsregnskab 2017

NOCA (Network of Corporate Academies) Årsregnskab 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk NOCA (Network of Corporate Academies)

Læs mere

4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten

4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten Regnskab Forlaget Andersen 4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten Af statsautoriseret revisor Morten Trap Olesen, BDO mol@bdo.dk Indhold Denne artikel omhandlende revisors erklæringer i årsrapporten har

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB DANICA PENSION Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer,

Læs mere

Coloplast generalforsamling

Coloplast generalforsamling Coloplast generalforsamling 2016/17 7. december 2017 Bestyrelsens formand Michael Pram Rasmussen Bestyrelsen Øvrige generalforsamlingsvalgte medlemmer Per Magid Brian Petersen Birgitte Nielsen Jørgen Tang-Jensen

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB INVESTERINGSFORENINGEN DANSKE INVEST INVESTERINGSFORENINGEN DANSKE INVEST SELECT Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette

Læs mere

Corporate Club. Sætter scenen for værdiskabende sparring

Corporate Club. Sætter scenen for værdiskabende sparring Corporate Club Sætter scenen for værdiskabende sparring Velkommen til Corporate Club Der kommer konstant nye og smartere måder at gøre tingene på inden for dit felt og det går stærkt. Derfor får det større

Læs mere

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar til 31. december 2015 Anbefaling s 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

Samarbejdet mellem revisor og bestyrelse. Peter Düring Jensen KPMG

Samarbejdet mellem revisor og bestyrelse. Peter Düring Jensen KPMG Samarbejdet mellem revisor og bestyrelse Peter Düring Jensen KPMG Revisors opgaver Revision Anden assistance Arbejder med henblik på afgivelse af revisionspåtegning på årsrapporten Bogføring Regnskabsudarbejdelse

Læs mere

C25 by Numbers Baggrundsmateriale Årsrapporter for

C25 by Numbers Baggrundsmateriale Årsrapporter for Baggrundsmateriale Årsrapporter for 17 www.pwc.dk/c5 Om s analyse C5 by Numbers Formål Analysens formål er at identificere den økonomiske udvikling og retning, som de største danske selskaber i OMX C5-indekset

Læs mere

Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen. 19. april 2016

Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen. 19. april 2016 Anvendelse af bestyrelseskomitéer v/ Jesper Ridder Olsen 19. april 2016 Ledelsesudvalg Hvad siger loven og anbefalingerne? Udvalg Antal medlemmer Uafhængige medlemmer Formanden for bestyrelsen kan være

Læs mere

C20+ by Numbers 2016. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. C20+ Regnskabsprisen 2016 PwC. Juni 2016 1

C20+ by Numbers 2016. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. C20+ Regnskabsprisen 2016 PwC. Juni 2016 1 Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, C0+ Regnskabsprisen 0 s analyse C0+ by Numbers har for fjerde år i træk lavet analysen C0+ by Numbers, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene

Læs mere

Herudover har IC Group A/S vedtaget overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning for selskabets bestyrelse og direktion, jf. nedenfor.

Herudover har IC Group A/S vedtaget overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning for selskabets bestyrelse og direktion, jf. nedenfor. IC GROUP A/S VEDERLAGSPOLITIK 1. Indledning I overensstemmelse med Anbefalingerne for god Selskabsledelse har IC Group A/S' bestyrelse vedtaget en vederlagspolitik for selskabets bestyrelse og direktion.

Læs mere

Når viden introduceres på børsen

Når viden introduceres på børsen 28. marts 2000 Når viden introduceres på børsen Peter Gormsen*, Per Nikolaj D. Bukh* og Jan Mouritsen** *Aarhus Universitet, **Handelshøjskolen i Købehavn Et af de centrale spørgsmål i videnregnskabsprojektet

Læs mere

L 173 Solidarisk hæftelse mellem sambeskattede selskaber

L 173 Solidarisk hæftelse mellem sambeskattede selskaber Skatteudvalget 2011-12 L 173 Bilag 16 Offentligt L 173 Solidarisk hæftelse mellem sambeskattede selskaber, foretræde for Folketingets Skatteudvalg 23. maj 2012 Præsentation af delegationen fra Executive

Læs mere

DANMARKS SKIBSKREDIT. Tillæg nr. 10 til Danmarks Skibskredit A/S' basisprospekt

DANMARKS SKIBSKREDIT. Tillæg nr. 10 til Danmarks Skibskredit A/S' basisprospekt DANMARKS SKIBSKREDIT NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 Postbox 1040 1007 København K 27. februar 2014 Fondsbørsmeddelelse nr. 3, 2014 Tillæg nr. 10 til Danmarks Skibskredit A/S' I forlængelse af

Læs mere

2) Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår.

2) Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. Velkommen til Generalforsamling 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent. 2) Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3) Fremlæggelse af årsrapporter til godkendelse, forslag til anvendelse af årets

Læs mere

Bestyrelsesprofil under forandring

Bestyrelsesprofil under forandring Ledelsesevaluering og mangfoldighed Jens M. Howitz Managing Director Russell Reynolds Associates Januar 2014 Bestyrelsesprofil under forandring 1999 2013 Hvid, mand, midaldrende Homogen profil Mangfoldighed:

Læs mere

Investorundersøgelse. FSR danske revisorer. 6. september Rapport EPINION COPENHAGEN EPINION SAIGON EPINION AARHUS

Investorundersøgelse. FSR danske revisorer. 6. september Rapport EPINION COPENHAGEN EPINION SAIGON EPINION AARHUS Investorundersøgelse FSR danske revisorer Rapport 6. september 2012 EPINION COPENHAGEN RYESGADE 3F 2200 COPENHAGEN DENMARK T: +45 87 30 95 00 E: INFO@EPINION.DK W: WWW.EPINION.DK EPINION AARHUS NORDHAVNSGADE

Læs mere

Aarhus. program. 12. juni 2012. Dansk Aktionærforening præsenterer: ScanDic aarhus city - Østergade 10-8000 AArhus

Aarhus. program. 12. juni 2012. Dansk Aktionærforening præsenterer: ScanDic aarhus city - Østergade 10-8000 AArhus knordik, Brdr. Hartmann, Dansk Aktionærforening, Danske Invest, Finanshuset i Fredensbor Handelsbanken, IG Markets, Maj Invest, Jyske Bank, Jyske Invest, Netfonds Bank, Nordea Ba s, Pandora, Saxo Privatbank,

Læs mere

www.pwc.dk/c20bynumbers C20 by Numbers Analyse af udviklingen i C20 Maj 2014

www.pwc.dk/c20bynumbers C20 by Numbers Analyse af udviklingen i C20 Maj 2014 www.pwc.dk/c20bynumbers C20 by Numbers Analyse af udviklingen i C20 Maj 2014 s analyse C20 by Numbers Vi har for andet år i træk lavet analysen C20 by Numbers, som giver dig et indblik i udviklingen i

Læs mere

C20 by Numbers 2017 Baggrundsmateriale Årsrapporter for

C20 by Numbers 2017 Baggrundsmateriale Årsrapporter for www.pwc.dk/cbynumbers C by Numbers 17 Baggrundsmateriale Årsrapporter for 11-1 Om PwC s analyse C by Numbers Formål Analysens formål er at identificere den økonomiske udvikling og retning, som de største

Læs mere

Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber

Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber Naalakkersuisut forventer, at årsrapporten henviser til en samlet oversigt over selskabets arbejde med retningslinjernes

Læs mere

de 50 største virksomheders rapportering om samfundsansvar

de 50 største virksomheders rapportering om samfundsansvar analyse de 50 største virksomheders rapportering om samfundsansvar Rapportering om samfundsansvar skal give værdi for både virksomhed og brugere. Med denne analyse sætter FSR - danske revisorer brugsværdien

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2019

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2019 Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2019 Korte obligationer Obligationer Kursværdi i DKK %- af kursværdi Nordea Kredit 5% 04-01-2035 RO 1 68,839 0.0% Nordea Kredit 5% 10-01-2024 RO 1 148,961 0.0% Nordea

Læs mere

Sustainability Policy

Sustainability Policy Sustainability Policy Juni 2019 2 TDC Sustainability Policy Politikkens omfang Hos TDC Group er samfundsansvar en naturlig del af vores forretning, baseret på vores historiske arv og den rolle, vi spiller

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 (med seneste opdatering november 2014)

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 (med seneste opdatering november 2014) Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 (med seneste opdatering november 2014) Skema til redegørelse version af 18. juni 2013 1 Dette skema er tænkt som et

Læs mere

Aarhus 2014. Dansk ktionærforening 3. JUNI KL. 11.30-19.00 PROGRAM DANSK AKTIONÆRFORENING PRÆSENTERER:

Aarhus 2014. Dansk ktionærforening 3. JUNI KL. 11.30-19.00 PROGRAM DANSK AKTIONÆRFORENING PRÆSENTERER: DANSK AKTIONÆRFORENING PRÆSENTERER: Dansk ktionærforening Aarhus 2014 Foto: Copyright OW Bunker A/S 3. JUNI KL. 11.30-19.00 PROGRAM Sted: Radisson BLU Skandinavia Hotel Tirsdag 3. juni 2014 kl. 12:00-19:00

Læs mere

Coloplast generalforsamling 2017/18

Coloplast generalforsamling 2017/18 Coloplast generalforsamling 2017/18 1 Bestyrelsens formand Michael Pram Rasmussen 2 Bestyrelsen Øvrige generalforsamlingsvalgte medlemmer Birgitte Nielsen Carsten Hellmann Jørgen Tang-Jensen Jette Nygaard-Andersen

Læs mere

IR BEST PRACTICE. Opdaterede anbefalinger: Præsentation, eksempler og trends

IR BEST PRACTICE. Opdaterede anbefalinger: Præsentation, eksempler og trends IR BEST PRACTICE Opdaterede anbefalinger: Præsentation, eksempler og trends AGENDA Kl. 15.30 16.00 Præsentation af opdaterede IR Best Practice-anbefalinger v/ Flemming Ole Nielsen, IR Director, DSV og

Læs mere

Investorpræsentation Q marts Jesper Arkil, CEO

Investorpræsentation Q marts Jesper Arkil, CEO Investorpræsentation Q4-2016 29. marts 2017 Jesper Arkil, CEO Arkil i punktform 6 hovedaktiviteter I Top 5 af danske entreprenører målt på omsætning - Anlæg - Asfalt - Fundering & Vandbygning - Vejservice

Læs mere

csr prisen 2018 hvem udmærker sig og udgiver de bedste rapporter i danmark?

csr prisen 2018 hvem udmærker sig og udgiver de bedste rapporter i danmark? csr prisen 2018 hvem udmærker sig og udgiver de bedste rapporter i danmark? Dommerpanelet har til CSR Prisen 2018 nomineret seks virksomheder, som særligt udmærker sig for deres rapportering om samfundsansvar,

Læs mere

Ordinær generalforsamling 2015

Ordinær generalforsamling 2015 Ordinær generalforsamling 2015 H+H International A/S København, 14. april 2015 2 Dagsorden 1. Ledelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år 2. Fremlæggelse og godkendelse af den reviderede

Læs mere

Investeringsforeningen IR Invest

Investeringsforeningen IR Invest Investeringsforeningen IR Invest Halvårsrapport 2019 Foreningsoplysninger Forening Investeringsforeningen IR Invest Badstuestræde 20 1209 København K Telefon: 38 14 66 00 Hjemmeside: www.irinvest.dk E-mail:

Læs mere

Corporate Governance i Roblon A/S. Roblon Corporate Governance November / v8 1

Corporate Governance i Roblon A/S. Roblon Corporate Governance November / v8 1 Corporate Governance i Roblon A/S Roblon Corporate Governance November 2015 - / v8 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 01.11.2014 31.10.2015 Nr i delvist Forklaring på delvist/ anbefalingen: 1. s

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2018

Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2018 Beholdningsoversigt - Ultimo 2. kvartal 2018 Korte obligationer Obligationer Nordea Kredit 5% 04-01-2035 RO 1 81.704 0,0% Nordea Kredit 5% 10-01-2024 RO 1 211.033 0,0% Nordea Kredit 4% 10-01-2035 RO 1

Læs mere

Medlemsmøde 15. marts 2011, Danisco

Medlemsmøde 15. marts 2011, Danisco Medlemsmøde 15. marts 2011, Danisco IR Best Practice - Hvordan arbejder man systematisk med en IR strategi? Agenda IR Best Practice: - Hvordan arbejder man systematisk med en IR strategi 1. DIRF IR Best

Læs mere

DI ASIA BASE A/S. H.C. Andersens Boulevard København V. Årsrapport 1. januar december 2017

DI ASIA BASE A/S. H.C. Andersens Boulevard København V. Årsrapport 1. januar december 2017 DI ASIA BASE A/S H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/03/2018 Jacob

Læs mere

God Selskabsledelse Nye anbefalinger og tendenser. 8. januar 2013 Komitéen for god Selskabsledelse

God Selskabsledelse Nye anbefalinger og tendenser. 8. januar 2013 Komitéen for god Selskabsledelse God Selskabsledelse Nye anbefalinger og tendenser 8. januar 2013 Komitéen for god Selskabsledelse Dagsorden 1. Velkomst Birgit Aagaard-Svendsen, formand for Komitéen for god Selskabsledelse 2. Nomineringskomiteer

Læs mere

Aktuelt på fondsområdet. v. Kim Füchsel Managing Partner og direktør, PwC. PwC Fondskonferencen 2017

Aktuelt på fondsområdet. v. Kim Füchsel Managing Partner og direktør, PwC. PwC Fondskonferencen 2017 Aktuelt på fondsområdet v. Kim Füchsel Managing Partner og direktør, PwC Agenda 1 Fondenes samfundsmæssige rolle 2 3 Erhvervsstyrelsens nye fondsundersøgelse Andre emner 32 Fondenes samfundsmæssige rolle

Læs mere

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2018

Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2018 Beholdningsoversigt - Ultimo 1. kvartal 2018 Korte obligationer Obligationer Nordea Kredit 5% 04-01-2035 RO 1 86.498 0,0% Nordea Kredit 5% 10-01-2024 RO 1 230.914 0,0% Nordea Kredit 4% 10-01-2035 RO 1

Læs mere

Coloplasts generalforsamling

Coloplasts generalforsamling Velkommen til Coloplasts generalforsamling 14. december 2005 kl. 16.00 2 Formand for bestyrelsen Palle Marcus 3 Bestyrelse Advokat Per Magid Direktør Kurt Anker Nielsen Adm. direktør Torsten Erik Rasmussen

Læs mere

Halvårsrapport 2009/2010 for Euroinvestor.com A/S Stigende salgsaktivitet hos Euroinvestor.

Halvårsrapport 2009/2010 for Euroinvestor.com A/S Stigende salgsaktivitet hos Euroinvestor. MEDDELELSE NR.8 2009/2010 Halvårsrapport 2009/2010 for Euroinvestor.com A/S Stigende salgsaktivitet hos Euroinvestor. Resume: Euroinvestor.com A/S opnåede for 1. halvår 2009/2010 en omsætning på DKK 15,8

Læs mere

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 2) tager udgangspunkt i en situation,

Læs mere

Investorpræsentation Q maj Jesper Arkil, CEO

Investorpræsentation Q maj Jesper Arkil, CEO Investorpræsentation Q1-2017 24. maj 2017 Jesper Arkil, CEO Arkil i punktform 6 hovedaktiviteter I Top 5 af danske entreprenører målt på omsætning - Anlæg - Asfalt - Fundering & Vandbygning - Vejservice

Læs mere

Højskolernes omdømme blandt den danske befolkning Juni 2013

Højskolernes omdømme blandt den danske befolkning Juni 2013 Højskolernes omdømme blandt den danske befolkning 2013 Juni 2013 Introduktion til studiet INTRODUKTION Denne rapport er udviklet af Reputation Institute og er en del af den årlige RepTrak Public 2013 undersøgelse

Læs mere

PR BAROMETER BUSINESS

PR BAROMETER BUSINESS PR BAROMETER BUSINESS 2017 Officielt pressemateriale til de deltagende journalister Om PR Barometer Business PR Barometer Business er en årlig undersøgelse, der går i dybden med de danske journalisters

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab for danske selskaber, der har aktier optaget til handel på et reguleret marked,

Læs mere

Civilingeniør N.T. Rasmussens Fond Indholdsfortegnelse Side Virksomhedsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors revisionspåtegning 3

Civilingeniør N.T. Rasmussens Fond Indholdsfortegnelse Side Virksomhedsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors revisionspåtegning 3 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Civilingeniør N.T. Rasmussens

Læs mere

Danske Havne konference April 2016

Danske Havne konference April 2016 Danske Havne konference April 2016 1 Ejerstrategi Hvorfor nu det? Ejerstrategi og Risikostyring Hvad ønsker ejeren sig af sin havn? Hvor præcise og målbare kan ønskerne formuleres? Hvordan sikres god kommunikation

Læs mere

Jensen & Møller Invest A/S periodemeddelelse for 1. januar - 31. marts 2009.

Jensen & Møller Invest A/S periodemeddelelse for 1. januar - 31. marts 2009. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Rosenvængets Hovedvej 6 2100 København Ø Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk OMX Den Nordiske Børs København

Læs mere

Dagsorden. for den ordinære generalforsamling i Investeringsforeningen Nordea Invest Portefølje

Dagsorden. for den ordinære generalforsamling i Investeringsforeningen Nordea Invest Portefølje Dagsorden for den ordinære generalforsamling i Investeringsforeningen Nordea Invest Portefølje Onsdag den 11. april 2018, kl. 13.00 i Nordeas lokaler Heerings Gaard Overgaden neden Vandet 11 1414 København

Læs mere

ANDERS FREDERIKSEN HEAD OF DEPARTMENT AND PROFESSOR. Performance management hvordan sikres en succes? ANDERS FREDERIKSEN

ANDERS FREDERIKSEN HEAD OF DEPARTMENT AND PROFESSOR. Performance management hvordan sikres en succes? ANDERS FREDERIKSEN PERFORMANCE MANAGEMENT HVORDAN SIKRES EN SUCCESS? AGENDA HR Analytics en rejse Performance management hvordan sikres en succes? 1 EN REJSE 2000 Ingen data Finansiel krise 2007 Nu ved vi at data er vigtigt

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj Skema til redegørelse version af 18.

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj Skema til redegørelse version af 18. Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 Skema til redegørelse version af 18. juni 2013 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab for danske selskaber, der

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj Skema til redegørelse version af 18.

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj Skema til redegørelse version af 18. Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 Skema til redegørelse version af 18. juni 2013 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab for danske selskaber, der

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013. Skema til redegørelse version af 18.

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013. Skema til redegørelse version af 18. Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 Skema til redegørelse version af 18. juni 2013 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab for danske selskaber, der

Læs mere

Bestyrelsen har d.d. behandlet og godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar 30. september 2010, hvorfra følgende kan fremhæves:

Bestyrelsen har d.d. behandlet og godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar 30. september 2010, hvorfra følgende kan fremhæves: DK TREND INVEST A/S NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6, Postboks 1040 DK-1007 København K Toldbodgade 53 DK- 1253 København K Telefon: +45 33 30 66 25 Fax: +45 33 30 66 04 www.dktrendsinvest.dk

Læs mere