Forbudet mod insider handel en retsøkonomisk analyse ( The Ban on Insider Trading A Law and Economics Analysis )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forbudet mod insider handel en retsøkonomisk analyse ( The Ban on Insider Trading A Law and Economics Analysis )"

Transkript

1 Copenhagen Business School Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg LEFIC WORKING PAPER Forbudet mod insider handel en retsøkonomisk analyse ( The Ban on Insider Trading A Law and Economics Analysis ) Caspar Rose

2 1 Forbudet mod insider handel en retsøkonomisk analyse 7. november 2003 Af Caspar Rose, Ph.D. adjunkt, institut for finansiering, Handelshøjskolen i København. Artiklen indeholder en diskussion af Værdipapirhandelslovens forbud mod insider handel. Der redegøres for tesen om effektive markeder. Med udgangspunkt i økonomisk teori redegøres for argumenter for et forbud. Der argumenteres for at, at insiderforbudets økonomiske berettigelsen med fordel kan støttes på tesen om effektive markeder. Det er i modsætning hertil blevet gjort gældende i den nyeste børsretlige teori, at den økonomiske teori om effektive markeder ikke er et adækvat grundlag for insider reglerne, og at denne teori bør erstattes af den såkaldte Lemon-teori, formuleret af Akerlof. Artiklen gør gældende, at det ikke er uden problemer at overføre Akerlof s teori til de finansielle markeder, eftersom der ikke tages hensyn til markedets selvregulerende mekanismer, som mindsker problemet med asymmetrisk information. Artiklen afsluttes med en diskussion af de reguleringsmæssige konsekvenser som følge af valg af det økonomiske grundlag for insiderforbudet. 1. Indledning Drivkraften som stimulerer transaktioner på de finansielle markeder mellem modstående parter er, at parterne er i besiddelse af forskellig information, uanset om den pågældendes information kan siges at være korrekt eller ej. Med andre ord, er det ændrede forventninger hos markedsdeltagerne som holder hjulene i gang på kapitalmarkedet. Aktiekursen for et børsnoteret selskab afspejler således de gennemsnitlige forventninger om selskabets fundamentale forhold hos investorerne. Hvis en markedsdeltager er i besiddelse af kursrelevant information om et givet børsnoteret selskab og markedet endnu ikke er kommet i besiddelse af de samme oplysninger, har insideren således en informationsfordel, som enten kan anvendes til at opnå en fortjeneste eller undgå et tab. Tilstedeværelsen af

3 2 asymmetrisk information er baggrunden for, at man overhovedet kan tale om insider handel. Teorien om markedssvigt som følge af asymmetrisk information på varemarkeder er veletableret inden for økonomisk teori. Teorien henføres til George Akerlof 1, som var den første til at vise, at markedet i teorien kan bryde fuldstændigt sammen, når køber ikke er i besiddelsen af den samme viden om produktet som sælger. Jesper Lau Hansen gør i sin doktorafhandling 2 gældende, at Akerlofs Lemon teori, er en mere adækvat begrundelsen for forbudet mod insider handel end den traditionelle henvisning til tesen om effektive markeder. En (analog) anvendelse af Akerlofs Lemon teori på de finansielle markeder, er imidlertid ikke ganske lige til. Dette skyldes, at markedet i mange tilfælde selv vil kunne afhjælpe problemet med asymmetrisk information på de finansielle markeder vha. af såkaldte screenings og signalerings mekanismer. Spørgsmålet er om man bør overlade det til markedet selv at regulere via prismekanismen eller alternativt via lovgivning forbyde handel på baggrund af intern viden. Selvom den sidste løsning er blevet foretrukket blandt lande med veludviklede kapitalmarkeder er det ud fra en økonomisk betragtning langt fra sikkert, at statslig regulering altid er samfundsøkonomisk efficient, hvorfor man med fordel kan foretage en retsøkonomisk analyse af problemstillingen. Mens angloamerikanske retsdogmatiske fremstillinger inden for børs- og selskabsretten 3, i høj grad bygger på retsøkonomiske betragtninger, synes dette i noget mindre grad af være tilfældet uden for de traditionelle Common Law lande 4. Omfanget af reguleringen af de finansielle markeder er steget ganske betydeligt i EU inden for de sidste snes år. Fokus har især været rettet mod at forbedre børsnoterede selskabers informationsafgivelse til kapitalmarkedet. EU 1 Jfr. The Market for Lemons: Quality Uncertainty and the Market Mechanism, Quarterly Journal of Economics, 1970, No. 84, p Jfr. Jesper Lau Hansen, Informationsmisbrug - en analyse af de centrale elementer i børsrettens informationsafgivelse, Jfr. Eksempelvis Richard W. Jennings, Harold Marsh, Jr., John C. Cofffee, Jr. og Joel Seligman, Securities Regulation, 1998, som indeholder en omfangsrig fremstilling af amerikansk børsret og som starter med en analyse af hvorfor det overhovedet er nødvendig at regulere børsretten, ofte med udgangspunkt i en diskussion på baggrund af økonomiske argumenter. 4 At økonomiske betragtninger også er begyndt at vinde indpas uden for Common law landene ses bl.a. i NOU 1999:3 om Organisering av børsvirksomhet m.m samt Klaus J. Hopt, Bernd Rudolph und Harald Baum, Börsenreform, Eine ökonomische, rechtvergleichende und rechtspolitische Untersuchung, Schäffer_Poeschel Verlag Stuttgart, 1997.

4 3 Kommissionen har ofte hentet inspirationen fra de amerikanske regler på området. Dette gælder også forbudet mod insider handel som EU kommissionen vedtog i 1989, mens insider handel har været strafbart i USA i lang tid efter Securities and Exchange Act Rule 10b-5 5. EU ønsker at styrke og udvikle det europæiske aktiemarked, der bortset fra Storbritannien er mindre udviklet end det amerikanske. (Karakteristisk for de kontinental europæiske selskabers kapitalfremskaffelse er, at de i langt højere grad anvender bankfinansiering (fremmedkapital) end egenkapitalfinansiering via fondsbørsen). I præambelen til EU's insider direktiv henvises til,at baggrunden for indførelsen af forbudet mod insider handel er ønsket om at styrke det indre marked via den indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes love og administrative bestemmelser. Det afgørende motiv bag direktivet er imidlertid, at Kommissionen ønsker at sikre tilliden til værdipapirmarkedet ved at øge effektiviteten i markedet. Desuden nævnes, at insider handel kan give visse investorer fordele i forhold til andre, hvilket ifølge Kommissionen kan lægge hindringer i vejen for et velfungerende marked. Præamblen beskriver ikke hvad der menes med et effektivt marked, eller hvorfor man behøver at lovgive på dette område, og ikke lader markedet selv forholde sig til tilstedeværelsen af insider handel. 2. Retsøkonomien som analyseværktøj Denne artikel anvender retsøkonomien som analytisk metode, hvilket indebærer, at problemstillingen omkring forbudet om insider handel, i særdeleshed spørgsmålet om, hvornår lovgiver bør forbyde insider handel bygger på økonomiske argumenter. Retsøkonomien er endnu kun anvendt sparsomt inden for Nordisk retsvidenskab 6, hvilket er i klar modstrid med forholdene i Common law lande, især USA. 5 Se herom nærmere f.eks. i Jennings m.fl. s. s. 6 Retsøkonomien er endnu kun anvendt sparsomt inden for Nordisk retsvidenskab, hvilket er i klar modstrid med forholdene i Common law lande, især USA jfr. f.eks. Per Samulson, Information och Ansvar, 1991 og Caspar Rose, Essays on Corporate Governance and Finance a Law and Economics Approach, der indeholder en empirisk statistisk analyse af børs- og selskabsretlige problemstillinger.

5 4 Retsøkonomien fokuserer på forskellige reglers evne (eller fraværet af sådanne) til at påvirke folks incitamenter med henblik på at vurdere reglernes efficiens 7. Når det gælder børs- og selskabsretten synes retsøkonomien at være særlig velegnet 8. Dette skyldes, at forudsætningerne for den økonomiske analyse, især kravet om fuldstændig rationalitet i langt højere grad er opfyldt inden for disse retsområder. 3. Kort om forbudet mod insider handel Med Rådets direktiv 89/592/EØF af 13. november 1989 blev der indført et forbud med handel af værdipapirer på baggrund af intern vide samt forbud mod videregivelse af intern viden jfr. direktivets Art. 2 og 3. Direktivet er et minimums direktiv jfr. Art. 6. Det sondrer mellem primære og sekundære insidere, hvor primære insidere er personer, der i kraft af deres stilling har adgang til information om selskabet, mens sekundære insidere er personer, som modtager informationen fra de primære insidere. Direktivet definerer i art. 1 hvad der forstås med intern viden: viden som ikke er blevet offentliggjort, som er af en præcis karakter og vedrører en eller flere udstedere af værdipapirer eller et eller flere værdipapirer, og som, hvis den blev offentliggjort, mærkbart ville kunne påvirke kursen på det eller de pågældende værdipapirer. Direktivets bestemmelser er gennemført i Danmark i Værdipapirhandelslovens 34, stk. 1 om forbudet mod køb, salg eller tilskyndelse hertil samt 35, stk. 1, der vedrører selektiv videregivelse af intern information 9. De strafferetlige sanktioner er ifølge Direktivet overladt til de enkelte medlemslande. 7 Jfr. bl.a. Jesper Lau Hansen, som diskuterer retsøkonomiens positive og normative karakter i Praktisk Anvendelighed af Retsøkonomi- En replik til Thomas Riis, Tidsskrift for Rettsvitenskap 2001, nr. 3 s Jesper Lau Hansen gør gældende, at samfundsvidenskaben aldrig kan gennemføre kontrollerede eksperimenter til verifikation af empiri, som giver et tilfredsstillende svar på om analyserne er korrekte. Der findes dog adskillige eksperimenter, som er bygget op på samme måde, som når psykologer analyserer folks adfærd og som i mange tilfælde bekræfter de økonomiske modeller f.eks. af auktioner. Et klassisk eksempel herpå er John H. Kagel, Ronald M. Harstad and Dan Levin, Information Impact and Allocation Rules in Auctions with Affiliated Private Values: A Laboratory Study, Econometrica 55, 1987 pp Dette anerkendes f.eks.også af Paul Krüger Andersen og Ruth Nielsen, som foretager en analyse af retsøknomiens retskildemæssige betydning. De argumenter for, at økonomiske betragtninger bør spille en rolle, som en del af formålsfortolkningen og som udfyldning af retskilden forholdets natur jfr. Retsøkonomi og retskildelære, UfR1998.B Jfr. Paul Krüger Andersen og Nis Jul Clausen, Børsretten 2. udg og Erik Werlauff, Børs- og Kapitalmarkedsret 2. udg samt Peer Schaumburg-Müller og Erik Bruun Hansen, Dansk Børsret, 2. udg, 1996 for retsdogmatiske fremstillinger af forbudet mod insider handel i dansk ret. Se også Jesper Lau Hansen, Nordisk Børsret, 2003 for en beskrivelse af bl.a. insider forbudet i norden.

6 5 Værdipapirhandelsloven bestemmer i 94, at straffen som udgangspunkt er halvandet år. Er overtrædelsen af køb, salg eller tilskyndelse hertil forsætlig eller af særlig grov beskaffenhed, eller er der begået et større antal forsætlige overtrædelser, kan straffen stige med fængsel indtil 4 år jfr. 94, stk. 2. Med det nye direktiv om markedsmisbrug jfr. 2003/6/EF af 28. januar 2003 er der ikke sket afgørende ændringer i Kommissionens begrundelse for insider forbudet dvs. man ønsker at sikre gennemsigtighed og retssikkerhed på værdipapirmarkedet. Direktivet indeholder nogle mindre ændringer i forholdet til det oprindelige insider direktiv f.eks. at definitionen af intern viden nu udvides til også at omfatte primære markeder samt inkluderer finansielle instrumenter (angående kursmanipulation indeholder direktivet dog en række yderligere konkretiseringer i forhold til tidligere bl.a. i definitionen af kursmanipulation jfr. art. 1). I modsætning til USA har man i EU valgt at definere, hvad der menes med intern viden. Mens der sjældent hersker tvivl om, hvornår en oplysning er offentliggjort er det mere tvivlsomt, hvad der skal forstås med oplysninger om børsnoterede selskaber, som kan antages at få betydning for kursdannelsen. Det sidstnævnte må afgøres konkret og ikke kun ud fra en snæver finansieringsteoretisk betragtning 10. Forbudet mod insider handel i Sverige blev selvstændig kriminaliseret i 2001 i Insiderstrafflagen (2000:1086), hvor primære insideres handel er reguleret i 2 og sekundære insiders handel med intern viden i 3. I modsætning til Danmark, hvor økonomiske argumenter ikke synes at spille en væsentlig rolle ved bedømmelsen om informationen kan antages at påvirke kursen 11 tager man i Sverige langt større hensyn til økonomiske betragtninger jfr. Bl.a. Nis Jul Clausen m.fl. Valutasikring& Insiderhandel belyst juridisk, finansielt og regnskabsmæssigt, Jfr. Paul Krüger Anders og Nis Jul Clausen, Børsretten s. 363 om diskussionen af intern viden. 12 Jfr. Lars Afrell, Håkan Klahr & Per Samuelsson i Jesper Lau Hansens Nordisk Børsret, 2003 s. 194 Bedömningen får ske utifrån den allmänna tendensen på marknaden og och de speciella egenskaper som gäller för den aktuella aktien, främst om dess värde var högt eller långt eller normalt föremål för stora fluktuationer. En jämförelse bö ske med den normale volatiliteten för den aktie det är fråge om, och även i övrigt de förhållanden som gäller för de specifika aktien. Sagt noget forenklet, er det ikke nok at markedet reagerer positivt eller negativt på en given meddelelse, da det må kræves at kursreaktionen ligger ud over hvad aktiekursen normalt svinger. Med andre ord beskrives det såkaldte overnormale afkast, der er forskellen mellem det forventede afkast og det faktiske afkast på en given handelsdag, som er anvendt særdeles hyppigt i økonomiske studier jfr. f.eks. afhandlingen af Caspar Rose, 2002.

7 6 Forbudet i Norge er kodificeret i Verdipapirhandelloven 2-1. I bestemmelsen står at oplysningerne skal være egent til å påvirke kursen hvorved forstås at; må man se hen til om en alminnelig fornuftig investor ville tillagt opplysningen vekt ved i sin investeringsebeslutning 13. Sammenfattende kan det siges at forbudet mod insider handel i Norden ikke afviger væsentligt fra hinanden. 4. Hypotesen om efficiente kapitalmarkeder Hovedmotivet bag EU Kommissionens direktiv om insider handel er som nævnt at opnå et effektivt marked og dermed sikre tilliden til kapitalmarkedet. Hvad Kommissionen præcist mener med begrebet et effektivt marked er imidlertid ikke helt tydeligt. Det engelske udtryk efficient, som har en klar økonomisk betydning, har ikke en tilsvarende dansk pendant 14. Ved en efficient tilstand forstås, at man ikke kan forbedre en persons nytte uden at stille en anden part ringere (Pareto optimalitet). Samfundsøkonomisk er en efficient prisdannelsesmekanisme af betydning for allokeringen af ressourcer fra personer med et opsparingsoverskud til personer (dvs. virksomheder) med projekter der giver en positiv nutidsværdi, men mangler kapital. Aktiemarkedet skal foruden at være kanalisator for risikovillig kapital til selskaberne fungere som en organiseret markedsplads således, at der finder en efficient kursfastsættelse sted. Begrebet efficiente kapitalmarkeder har optage økonomer i adskillige år og kan især tilskrives den amerikanske finansieringsøkonom Eugene Fama, som definerer et efficient kapitalmarked som følgende 15 : A market which prices always fully reflect all available information is called efficient 13 Jfr. Kristin Normann Aarum s For en beskrivelse af finsk ret jfr. Matti J. Sillanpäa s. 95 og for islandsk ret jfr. A. E. Jonasson s I islandsk ret tages ikke hensyn til om pågældende insider har opnået en økonomisk gevinst. 14 Betænkning nr. 1216/1991 om insider handel henviser (om end indirekte) til hensynet om at fremme effektive markeder, hvilket bl.a. indebar, at man ved Børsreform I indførte et forbud mod videregivelse af intern viden jfr. lov nr.343 af 6.juni Jfr. Eugene Fama, Efficient Capital Markets: A Review of Theory and Empirical Work, Journal of Finance 25, 1970 pp samt senere i Efficient Capital Markets II, Journal of Finance, vol. 5, 1991, pp

8 7 I sagens natur er denne definition meget restriktiv og noget urealistisk, eftersom en nødvendig forudsætning for, at investorer kan købe eller sælge værdipapirer indtil kurserne afspejler al information er, at handelsomkostningerne samt omkostninger til indhentelse af information er nul. En mere realistisk beskrivelse er, at kurserne afspejler den information indtil de marginale omkostninger ikke længere overstiger de marginale fordele 16. Fama sondrer i den forbindelse mellem tre grader af efficiens, som testes ved hjælp af hver sin statistiske metode. 1. Svag efficiens, hvilket vil sige at dagens aktiekurs indeholder al historisk information og indsamling med henblik på bearbejdning er således nyttesløst. 2. Semi-stærk efficiens, hvilket er ensbetydende med, at aktiekurserne både afspejler al historisk information, men tillige al offentlig information f.eks. i form af årsregnskaber, prospekter, halvårsmeddelelser etc. 3. Stærk efficiens, her kræves at aktiekurserne afspejler al information dvs. både historisk, offentligt og såkaldt privat (insider ) information. Efficiens hypotesen medfører, at aktiekurserne (mere præcist afkastet) vil flukturere vilkårligt (stokastisk), da aktiekurserne kun vil reagere på ny information, som definitorisk ikke kan forudsiges, hvilket afspejles i random walk modellen. Random walk modellen er en stokastisk proces som genfindes inden for en lang række områder, der allerede blev forbundet med aktiemarkedet i 1953, hvor Maurice Kendal 17 fandt at aktiekurserne opførte sig som om de blev genereret af et roulettehjul. Han påviste endvidere at afkastene var uafhængige af tidligere afkast samt forholdsvis stabile, selvom afkastfordelingen dog ikke blev specificeret. Konsekvensen af at aktiekurserne følger en random walk er at det bedste bud på aktiekursen i morgen er kursen i dag. Modellen er dog ikke i stand til at give en fornuftig økonomisk forklaring på hvorledes prisfastsættelsen på 16 Michael Jensen formulerer en noget mildere, men mere økonomisk definition: A market is efficient with respect to a given information set if it is impossible to make profits by trading on the bases of that information set: By economic profit is ment the risk adjusted returns net of all costs. Jfr. Some Anomalouse evidence regarding market efficiency, Journal of Financial Economics 6, 1978, pp Jfr. Maurice Kendal, The Analysis of Economic Time Series, Part I. Journal of The Royal Statistical Society, 1953.

9 8 aktier genereres. Random walk modellen kræver desuden, at afkastene er uafhængige samt identisk fordelte og hvis dette er opfyldt siges markedet at være efficient i den svage form. Mens der synes at herske enighed om, at det amerikanske aktiemarked er efficient i den svage form, er der endnu ikke danske undersøgelser, som i tilstrækkelig grad kan belyse, hvor efficient det danske marked er 18. Konsekvensen af at aktiekursen følger en random walk er, at tekniske analyser, hvor man er interesseret i at forudsige ændringer i den fremtidige aktiekurs på baggrund af historiske kursobservationer, er uanvendelige. Tekniske analyse dækker over en bred vifte af forskellige metoder til at analysere trends og kanaler via forskellige charts. En meget anvendt metode er glidende gennemsnit, som er udtryk for den underliggende tendens i udbud og efterspørgsel, når den kortsigtede turbulens er renset væk. Ideen er, at man dagligt udarbejder en akties gennemsnitskurs over de sidste antal X-dage, hvorefter man sammenligner denne kurs med dagskursen. Argumentet er, at man har identificeret en stigende trend, når dagskursen er højere end gennemsnittet. Forudsætningen bag teknisk analyse er, at markedet agerer irrationelt og at kurserne derfor svinger mere end de ud fra deres sande værdier burde gøre, da investorerne i deres adfærd handler følelsesladet og styres af adfærdspsykologiske faktorer. Hvorvidt anvendelsen af teknisk analyse giver et merafkast er tvivlsomt, men de er ikke i stand til at forudsige fremkomsten af pludselige aktiekrak (choks). Heroverfor står den kendsgerning, at hvis mange investorer anvender de samme charts i deres tekniske analyse, kan de få ret dvs. charts er selvforstærkende, uanset om de faktisk har ret, men hvis alle benytte de samme charts eller den samme analyse, bliver den selvdestruerende! 18 Jfr. bl.a. Bjarne Graabech Sørensen, En filtertest af danske aktiekurser, Nationaløkonomisk Tidsskrift pp , som afviser at det danske aktiemarked er efficient i den svage form. Frank Thingaard, H. Lønroth og P. Fredslund, finder dog at, aktiemarkedet reagerer ganske hurtigt på ny information i form af regnskabsmeddelelser jfr. Årsregnskabsmeddelelser og aktiemarkedets effektivitet og dets forventninger, Nationaløkonomisk Tidsskrift, 2000, nr. 138 s Caspar Rose finder også at aktiemarkedet reagerer ganske hurtigt på ny information om indførelsen af incitamentsprogrammer, hvor det vises at indførelsen af aktieoptioner og warrants skaber værdi for aktionærerne, hvilket ikke er tilfældet for meddelelser om indførelsen af medarbejderaktier jfr. Aktiemarkedets reaktion på indførelsen af incitamentsprogrammer, Nationaløkonomisk Tidsskrift, 2001, nr. 139 s

10 9 Hovedformålet med de centrale børsretlige bestemmelser er at sikre øget gennemskuelighed i markedet, eller med andre ord en højere grad af efficiens. Dette er nødvendigt for at sikre, at der sker en efficient allokering af kapital og dermed i sidste ende sikre den økonomiske vækst i samfundet. Dog er det værd at bemærke, at begrebet efficient allokering af produktionsmidler dvs. kapital og arbejdskraft, er grundlæggende forskellig fra efficiens på de finansielle markeder, der relaterer sig til informationsmæssig efficiens. Værdipapirhandelsloven 27 foreskriver, at et børsnoteret selskab straks skal offentliggøre oplysninger om væsentlige forhold, der vedrører virksomheden og som kan antages at få betydning for kursdannelsen. Denne bestemmelse er således med til at styrke aktiemarkedets efficiens i den semi-stærke grad ved at kurserne skal afspejle alle historiske og offentlige oplysninger, som er relevante for kursdannelsen. Formålet med at kræve straks-offentliggørelse er at skabe grundlag for, at investorer, udstedere og handlere kan skabe og nyde godt af et ærligt og gennemskueligt marked. 5. Forudsætningerne bag tesen om efficiente kapitalmarkeder Hypotesen om efficiente kapitalmarkeder forudsætter, at investorerne handler rationelt dvs. at man maksimerer den forventede nytte for en given usikkerhed og ikke systematisk laver fejl. For at illustrere, at økonomiske agenter nødvendigvis ikke altid er strengt rationelle i deres adfærd, kan man forestille sig at en investor skal vælge mellem 4 alternative investeringsprojekter benævnt P1-P4, hvor investors nyttefunktion er givet ved U( ). Figuren viser de fire projekters cash flow med deres respektive sandsynligheder. I valget mellem P1 og P2 dvs. valget mellem at modtage 1 mio. kr. med sikkerhed mod at modtage et 1 mio. med høj sandsynlighed kombineret med at modtage henholdsvis 5 mio. kr. og 0 kr. med en lav sandsynlighed, vil de fleste foretrække det første projekt dvs. P1 til trods for at P2 har et højere forventet afkast. I projekterne P3 og P4 står valget mellem at modtage 5 mio. kr. med en lille sandsynlighed mod at modtage 1 mio.kr med en lidt højere sandsynlighed.

11 10 Figur. Illustration af Allais Paradoks med 4 investeringsprojekter. 1 mio. kr. 5 mio. kr. 100% 10% P1 90% 0 kr. 5 mio. kr. 10 % 1 mio. kr. 11% P3 P2 89 % 1 mio. kr. P4 89 % 1 % 0 kr. 0 kr. Det viser sig ofte, at de fleste mennesker foretrækker P1 frem for P2 samt P4 frem for P3, men dette strider mod antagelsen om at folk nyttemaksimerer og handler rationelt. Hvis P1 er større end P2 fås følgende, hvilket går under betegnelsen Allais Paradoks 19. Hvis P1 > P2, så fås: U(1 mio.) > 0,10 U(5 mio.) + 0,89 U(1 mio.) + 0,01 U(0) Matematisk er dette ækvivalent med, 0,11 U(1 mio.) + 0,89U (0) > 0,10 U (5 mio.) +0,90 U(0 kr.) Højre siden er således identisk med P3 og venstresiden med P4, men dette betyder at P3>P4! 19 For en beskrivelse se af Allais paradoks og andre brud på ratioanlitetsforudsætningen se f.eks. Jack Hirshleifer og John G. Riley, The Analytics of Uncertainty and Information, Cambridge University Press 1997.

12 11 Antagelsen om rationelle forventninger er forholdsvis stærk, hvilket også bestyrkes i praksis når man ser på de finansielle markeders adfærd. Grundlæggende er der tegn på at aktiekurserne svinger mere end de fra ud den teoretiske aktiekurs tilsiger, hvor sidstnævnte er defineret som nutidsværdien af de fremtidige forventede udbyttebetalinger. Der findes modeller som tager hensyn til tilstedeværelsen af irrationelle investorer, de såkaldte noise trader modeller 20, som indarbejder noise trader investorernes stokastiske fejl i forventningsdannelsen dvs. de rationelle investorer spekulerer imod dem. Desuden er noise trader modellerne kendetegnet ved at de rationelle investorer ikke kan udnytte irrationaliteten i markedet uden samtidig at løbe flere risici dvs. en form for begrænset arbitrage. Forklaringen på eksistensen af noise traders er de etablerede teoriers manglende forklaringsevne i forhold til pludselige aktiekrak f.eks. i 1929 og 1987 på Wall Street samt den for høje volatilitet (kursudsving). Det paradoksale er imidlertid, at det ikke kan udelukkes, at noise traders opnår et højere afkast end den rationelle investor, eftersom rationelle investorer skal have en præmie for at påtage sig risiko (de er med andre ord risikoaverse). Hvis noise traderne er mere optimistiske og dermed ligger inde med en større andel af risikofyldte aktiver, så vil kursen stige, hvilket bevirker, at kursen stiger endnu mere afhængigt af hvor stor en andel noise traderne udgør af de samlede antal investorer 21. Prisstigningerne medfører derfor, at priserne stiger yderligere, som igen gør at forventningerne stiger dvs. en selvopfyldende profeti i form af bobler, som i sidste ende kan briste Jfr. bl.a. Robert Shiller, Do stock prices move too much to be justified by subsequent changes in dividends, American Economic Review 71, 1984 pp sml. også Fisher Black, Noise, Journal of Finance 41,1986 pp som i øvrigt giver støj en positiv egenskab, Noise makes financial markets possible, but also makes them imperfect. 21 Jfr. De Long et al. Positive Feedback Investment Strategies and Destabilizing Rational Speculation, Journal of Finance 1990 pp Jfr. Jean Tirole, Asset Bubbles and Overlapping Generations, Econometrica At bobler ikke er noget nyt fænomen kan illustreres med et gammelt eksempel. I Holland opstod der i begyndelsen af det 17. århundrede en handel med tulipanløg, som især var efterspurgte som samlerobjekter af overklassen. Efterhånden blev tulipanløg også genstand for intens spekulation og priserne steg efterhånden til det astronomiske. Samtidig blev der handlet futureskontrakter (aftale om at levere en given mængde tulipanløg til en given pris på et fastlagt tidspunkt i fremtiden) med tulipanløg som det underliggende aktiv, men da boblen sprang i 1636 medførte dette en betydelig depression og regeringen blev derfor nødt til ved lov at annullere alle indgående kontrakter om levering af tulipanløg.

13 12 Det er imidlertid værd at bemærke, at man ikke både kan opnå efficient kapitalmarkeder og en høj grad af likviditet. Der er således et trade-off mellem likviditet og efficiens 23. Baseret på en matematisk model, kan man vise, at øget transparens fører til øget volatilitet, men samtidig mindsker markedets likviditet 24, forudsat at markedet ikke har en betydelig størrelse. Argumentet går noget forenklet ud på, at en højere grad af informationsefficiens via skærpede oplysningsforpligtelser øger præcisionen på værdiansættelsen. Priserne i ligevægt afspejler imidlertid også udefra kommende chok. Øget transparens eliminerer noget af usikkerheden fra likviditets handel (spekulation) dvs. graden af støj mindskes i markedet. Dette fører til øget prisfølsomhed, som igen mindsker likviditeten i markedet De økonomiske argumenter for et forbud mod insider handel De traditionelle juridiske argumenter for at forbud mod insider handel støttes ofte på betragtninger om gennemskuelighed, redelighed og ligelig behandling, mens økonomiske betragtninger ikke synes at have påvirket lovgivningsprocessen 26 i Danmark i nævneværdig omfang. Umiddelbart vil en sælger af en aktie f.eks. solgt til et medlem af det pågældende selskabs ledelse føle sig snydt (unfair behandlet), når sælgeren efterfølgende finder ud af, at køberen besad positiv intern viden om selskabet. F.eks. at selskabet netop har opfundet en pille imod vinterdepressioner, som i Norden må forventes at indbringe en enorm indtjening til selskabet 27. En anden type af information kunne være, at medicinalselskabet netop har indgået en meget stor ordre til et nyt marked, er de to typer af information 23 Carsten Tanggaard takkes for fremhævelsen af dette argument samt andre konstruktive kommentarer til artiklen. 24 Jfr. Security Prices and Market Transparency af Ananth Madhavan, Journal of Financial Intermediation 1996, No.5 pp Jfr. også Avanidhar Subrahmanyam, Review of Financial Studies, 1991, 4. pp , der viser i en model, at øget likviditet medfører en mindre grad af informationsefficiens samt at man ved at tillade en større andel af insider handel, kan øge likviditeten sammenlignet med at analytikerne i stedet øger deres handel. 26 Jfr. Jesper Lau Hansen p.261 ff. om forbudets berettigelse. 27 Jfr. Albert Kyle, Continuous Auctions and Insider Trading, Econometrica 53, 6. pp , som analyserer i hvor grad insideren med privat information kan udnytte sin viden set over tid.

14 13 imidlertid jfr. nærmere i det følgende, langt fra identisk i relation til forbundet mod insider handel. Det stærkeste argument for at håndhæve et forbud mod insider handel er hensynet til aktiemarkedets efficiens, hvor elimineringen af privat information hos nogle investorer er nødvendig for sikre en efficient allokering af kapital (sml. definitionen af efficiens af stærk grad, hvor ingen investor er i besiddelse af privat information). Hvis besiddere af intern viden straks offentliggør informationen, vil aktiekurserne i højere grad afspejler al relevant information dvs. selskabets fundamentale forhold. Dette er væsentligt, da virksomhedens kapitalomkostninger dermed kan findes mere præcist. Dette sikrer, at der kun investeres i selskaber som giver en positiv nutidsværdi (skaber merværdi). Dernæst vil aktiemarkedet blive mindre likvidt når insidere har mulighed for at handle. Årsagen er, at kurserne reagerer mere i forhold til uobserverede stokastisk chok, eftersom investorerne er af den opfattelse, at kursændringerne stammer fra informerede investorer med privat information 28. Det er tillige internationalt dokumenteret at håndhævelsen af insider forbudet fører til at egenkapitalomkostningerne falder (mens indførelsen af love, der kriminaliserer insider handel, ikke i sig selv har nogen økonomiske effekt) 29. Set ud fra corporate governance betragtninger, er det positivt med en øget juridisk beskyttelse af aktionærerne, herunder en beskyttelse mod udnyttelse af handler på baggrund af intern viden. Årsagen er, at den juridiske beskyttelse af aktionærerne både styrker og udvikler aktiemarkedet, eftersom investorernes tillid til ledelsen sikres 30. En manglende tillid medfører, at investeringsmuligheder identificeret af ledelsen ikke gennemføres, fordi potentielle investorer frygter, at ledelsen vil handle opportunistisk. Når en insider afhænder sine aktier på børsen til en anonym køber, sker der en værdioverførsel (enten i form at en gevinst eller et undgået tab) mellem parterne (transaktionen er dermed et såkaldt nul-sums spil, da ikke begge parter får noget ud af handlen). Tilstedeværelsen af insidere har endvidere en skadelig moral 28 Jfr. Hayne Leland, Insider Trading: Should it Be Prohibited, Journal of Political Economy, 1992, 100 pp Jfr. Utpal Bhattacharya og Hazem Daouk, The World Price of Insider Trading, Journal of Finance, 2002, 1 pp Jfr. Rafael La Porta, Florencio Lopez-de-Silanes, Andrei Shleifer, and Robert Vishny, Investor Protection and Corporate Governance, Journal of Financial Economics 58, pp.3-27.

15 14 hazard effekt, eftersom det øger spændet mellem købs og salgs kursen på den pågældende aktie (spread) 31. Dette skyldes at the market maker, som er en betydelig spiller på aktiemarkedet og som har forpligtet sig til at stille både en købs/salgs pris på de toneangivende aktier ikke kan afgøre om modparten er i besiddelse af intern viden. Af frygt for at undgå et tab på de transaktioner, hvor modparten er i besiddelse af intern viden bliver the market maker nødt til at pålægge alle handlende disse omkostninger, således at spreadet øges. Et øget spread mindsker aktiemarkedets efficiens, hvilket tydeliggør at et forbud mod insider handel hovedsageligt bunder i hensynet til et efficient kapital marked. Man kan også med udgangspunkt i en økonomisk analyse af information argumentere for, at der bør gælde et forbud mod insider handel. Set ud fra en retsøkonomisk betragtning, er det afgørende om den interne viden producere ny information eller bare omfordeler allerede eksisterende viden. Det er i sagens natur besværligt at foretage en ejendomsretlig beskyttelse af information, da information er omkostningsfuld at producere, men nem at videre distribuere, hvilket i sidste ende skaber et free rider problem. Udfordringen er derfor at identificere nogle strukturer, som sikrer, at der produceres tilstrækkeligt med ny information i samfundet (sml. innovation), men at producenten heraf beskyttes, ellers risikeres, at man fratager incitamenterne til at producere ny viden til brug i samfundet. Information er et offentlig gode (public good), som er kendetegnet ved, at forbrug af en person ikke reducerer en anden persons forbrugsmulighed af godet samt at det næsten er umuligt at udelukkende ikke betalende personer, som forbruger det pågældende gode. Et offentlig gode er en af flere typer markedssvigt, som kan retfærdiggøre indførelsen af intervention i form af lovregler, da der ellers vil blive udbudt for få at disse typer forbrugsgoder. Hvis informationen ikke skaber ny værdi for samfundet og dermed er af distributiv karakter, er et forbud imod insider handel hensigtsmæssigt. Dette kan 31 Betegnelsen Market microstructure dækker over studiet af børshandelen dvs. hvordan efterspørgslen afspejler sig i priser og handelsmængder jfr. eksempelvis Ananth Madhaven, Journal of Financial Markets 2000, 3 pp for en oversigt over market microstructure inkl. effekten af informations og oplysningsforpligtelser på markedsdeltagernes investeringsadfærd. Jfr. også Glosten og Milgrom, Bid, Ask and Transactions prices in a Specialist Market with Heterogeneously Informed Traders, 1985, 14, Journal of Financial Economics pp , der analyserer forskellige faktorer, som påvirker bid-ask spreadet, i særdeleshed market makeres problem med adverse selection.

16 15 illustreres med den berømte dom 32 Laidlaw vs. Organ, 15 U.S. (2 Wheat.) 178 (1815). I krigen mellem England og USA i 1812 havde briterne iværksat en blokade af havnen i New Orleans. Som følge heraf blev prisen på eksport produkter, herunder tobak fra USA presset helt i bund. En person ved navn Organ modtog endnu ikke-offentliggjort information om, at der netop var indgået en fredstraktat og at krigen derfor var slut. Han opfordrede derefter en repræsentant fra selskabet Laidlaw og tilbød ham at købe tobak. Repræsentanten var uvidende om den netop indgåede fredstraktat og som følge heraf blev handelsprisen meget lav. Næste dag blev det offentliggjort i New Orleans, at krigen var slut og prisen på tobak faldt omgående. Retten fastslog, at aftalen ikke var gyldig pga. sælgers vildfarelse (unilaterial mistake). Ud fra økonomisk teori kan afgørelsen forsvares, da der er tale om distributiv information som skaber en forhandlingsfordel til den part, som har informationsfordelen. Kontrakten skabte dermed ikke en velfærdsgevinst f.eks. øget produktion af tobak. I modsætning hertil er produktiv information noget som kan anvendes til at skabe mere velfærd jfr. herom i det følgende afsnit. Derfor kan man støtte et forbud mod insider handel i de tilfælde, hvor den interne viden udelukkende er af distributiv karakter, som det var tilfældet med medicinalselskabet som meddelte, at virksomheden har indgået et stor ordre på levering af selskabets allerede eksisterende medicin. 7. Akerlofs Lemon teori og asymmetrisk information Det er en velkendt faktum, at når en køber af en ny bil straks efter købet fortryder sit køb og vil sælge den tilbage til forhandleren, så vil forhandleren ikke betale den samme pris. Bilens brugsværdi er ikke faldet, men nu må bilen sælges på markedet for brugte biler, som ikke er så velfungerende som markedet for nye biler. Årsagen er, at sælgeren af en brugt bil kender bilens kvalitet og tilstand, hvilket ikke er tilfældet af køber, som frygter at købe et sminket lig 33. Med andre ord eksisterer der en informationsasymmetri mellem parterne. Dette er også tilfældet 32 Refereret fra Anthony T. Kronman, Mistake, Disclosure, Information and the Law of Contracts, 7, Journal of Legal Studies 1, Jfr. Akerlofs, The Market for Lemons: Quality uncertainty and the market mechanism, Quarterly Journal of Economics 89, 1970,pp

17 16 på de finansielle markeder, hvor investorerne ikke er i besiddelse af den samme information om selskabet som ledelsen. For at illustrere konsekvenserne af den asymmetriske information på brugtvognsmarkedet kan man konstruere følgende lille model. Antag at θ er lig bilens kvalitet, som er fordelt på intervallet (0,1) dvs. den gennemsnitlige kvalitet er ½. Hvis køberne har den samme information som sælger vil prisen, p afspejle kvaliteten dvs p = θ. I en situation med fuld konkurrence (fravær af monopol) vil køber kun give den gennemsnitlige pris, når han ikke kan vurdere den konkrete bils kvalitet. Derfor er køber kun villig til at give maksimalt ½ for en brugt vogn, selvom sælgeren tilbyder en god vogn, da køber jo ikke kan verificere om bilen rent faktisk er i god stand. Som følge heraf trækker alle sælgere af gode biler sig ud af markedet dvs. dem med en bil bedre en gennemsnittet. Dette betyder, at markedet nu domineres af dårlige biler (lemons) og den gennemsnitlige kvalitet falder nu til ¼. Det medfører at sælgere af biler med en kvalitet over ¼ (og under ½) trækker sig ud af markedet og sådan fortsætter mekanismen indtil markedet er brudt fuldstændig sammen, hvilket betegnes som adverse selection. Inden for finansieringsteorien er konsekvenserne af asymmetrisk information velstuderet, men det er ingenlunde givet, at man skal lovgive på området, da det i mange tilfælde viser sig, at markedet selv kan fungere uden regler om oplysningsforpligtelser. Jesper Lau Hansen gør gældende at problemet med asymmetrisk information i børsretten kan undgås ved retlig intervention. Jesper Lau Hansen fremfører, at informationssymmetrien mellem parterne kan undgås ved at tvungen spredning af information dvs. en handlepligt for sælger/udsteder til at oplyse om relevante forhold således at der skabes en informationsparitet 34. I modsat fald skal sælger/udsteder bl.a. kunne ifalde erstatningsansvar. Dette forudsætter imidlertid,at en tredjepart (en domstol) rent faktisk kan verificere den sande naturtilstand (state of nature). Hvis dette ikke er tilfældet vil en sådan handlepligt være uanvendelig. 34 Jfr. Jesper Lau Hansen, Informationsmisbrug. En analyse af de centrale bestemmelser i børsrettens informationsregime, 2001, s.15.

18 17 Selv hvis man antager, at en tredje part er i stand til at afgøre den sande naturtilstand f.eks. som følge af bevisførelsen, er det langt fra givet at Akerlofs teori kan anvendes på kapitalmarkedet eller giver en dækkende beskrivelse af, hvordan de enkelte markeder fungerer. Markedet for brugte biler er som bekendt ikke brudt sammen i praksis, hvilket skyldes tilstedeværelsen af andre mekanismer blandt markedsdeltagerne, som bevirker, at markedet trods asymmetrisk information ikke bryder sammen, hvilket vil blive illustreret nærmere i det følgende afsnit. Akerlof s teori kan ikke umiddelbart overføres til kapitalmarkedet, eftersom hans analyse er møntet på varemarkedet, i særdeleshed markedet for unikke (species) varer. I modellen for markedet for brugte biler, blev det vist, at markedet kollapsede og at sælgerne af gode biler ikke ville udbyde deres biler. Modsat markedet for brugte biler vil aktørerne på kapitalmarkedet have stærke incitamenter til at få markedet til at fungere mellem personer på den ene side med et opsparingsoverskud og på den anden side selskaber med behov for kapital, hvilket gør at Akerlof s teori bliver mindre relevant på kapitalmarkedet. Konsekvensen heraf er, at selskaber med sunde investeringsprojekter vil have stærke incitamenter til at skille sig ud fra selskaber med dårlige projekter, således at kapitalmarkedet selv under hensyntagen til tilstedeværelsen af asymmetrisk information, vil kunne fungere tilfredsstillende. Problemet med asymmetrisk information kan endvidere reduceres, når investorerne har mulighed for at tilbyde en palet af kontrakter, hvor valget af kontrakt afslører, hvilken type personen med private information er (dette kaldes screening i den økonomiske jargon). Det grundlæggende problem er derfor ikke i sig selv tilstedeværelsen af en asymmetrisk information. Det afgørende er om markedet selv er i stand til at give parterne med privat information nogle incitamenter (i form af troværdige signaler) som kan adskille de gode typer fra de dårlige typer 35 eller at investorerne har mulighed for at tilbyde en palet af kontrakter til personen med privat information. 35 Jesper Lau Hansen, s. 266 argumenterer for, at Det følger som en logisk konsekvens af Akerlofs Citron teori, at enhver informations asymmetri vil have skadelig effekt på likviditeten.

19 18 8. Kan markedet regulere sig selv? Ved at markedet selv prisfastsætter den interne viden i kontraktforholdet mellem direktøren og aktionæren, kan man argumentere for, at dette vil eliminere problemet med asymmetrisk information, således at den af Akerlof s Lemon teori synes mindre adækvat. Argumentet bygger på en screeeningsmekanisme, som er kendetegnet ved, at den part, som ikke besidder privat information kan tilbyde to alternative kontrakter til f.eks. en kommende ansøger til direktørstillingen, således at vedkommende ansøger kommer til at afsløre sin egen type dvs. om ansøgeren er en god eller dårlig type. Man kunne også illustrere argumentet ved hjælp af en signaleringsmodel, hvor det er personen med privat information, som afsender et signal til modtageren, som de dårlige typer ikke har råd til at sende 36. Antag således, at der kun findes to typer af ansøgere til en direktørstilling, henholdsvis gode og dårlige direktører, men at ejeren (principalen) ikke kan observere hvilken type direktøren rent faktisk er. Sandsynligheden for at en dårlig type kommer i besiddelse af intern viden f.eks. om udviklingen af nye og profitable produkter er mindre end for de gode typer. Antage at sandsynligheden for at de gode typer opnår positiv intern viden er 90 %, mens de dårlige typer kun har 10 % chance for at opnå den tilsvarende positive viden. Ved at tilbyde to kontrakter de to ansøgere kan vælge imellem afslører de deres egen type således at informationsasymmetrien elimineres. Betragt to typer af kontrakter benævnt henholdsvis kontrakt A og B. Kontrakt A tilbyder direktøren at udnytte privat information men ingen fast gage. I modsætning hertil tilbyder kontrakt B en fast gage på ½ mio. kr. men med et forbud mod at handle på baggrund af intern viden. For at forenkle illustrationen antages det, at insider handel kan verificeres og observeres og udgør en værdi på 1 mio. kr. Når den dårlige type skal arbejde påføres han en ulyst svarende til opgjort i kr. mens ulysten er mindre for den gode type svarende til opgjort i kr. For at 36 Et klassisk eksempel på en signaleringsmodel er nobelprismodtageren M. A. Spence model, Job Market Signaling, Quarterly Journal of Economics, 87, 1973 pp , som formulerer en model, hvor uddannelse fungerer som et signal om en jobansøgers kvalifikationer (vedkommendes type). Pointen er, at da det er forbundet med for meget ulyst for de dårlige typer at tage en uddannelse, så er det kun de gode typer der vil uddanne sig. Arbejdsgiveren kan således straks adskille de gode typer fra de dårlige typer ved at se, om de har taget en uddannels e. Det bemærkes, at det at tage en uddannelse ikke i modellen i sig selv øger en persons kvalifikationer, men derimod udelukkende bruges til at sortere de to typer fra hinanden.

20 19 simplificere forholdet, antag endvidere, at begges reservationsnytte (dvs. det de kan tjene uden for kontraktforholdet er nul). Hvilken type af kontrakt vil de to typer af ansøgere til direktørstillingen vælge? For at typerne skal afsløre sig selv kræves for det første, at det bedre kan betale sig for de gode typer at acceptere kontrakt A end kontrakt B samt at det bedre kan betale sig for de dårlige typer at acceptere kontrakt B end A, hvilket kan formuleres matematisk ved hjælp af 2 uligheder. Nytte for den gode type af kontrakt A betegnes EVG(A), mens nytten af kontrakt B for den gode type betegnes som EVG(B). Nytten for de dårlige typer af kontrakt A betegnes EVD(A) mens de opnår EVD(B) ved at acceptere kontrakt B dvs. EVG(A) > EVG(B) (1) EVD(B) > EVD(A) (2) Ved indsætning af de respektive værdier fås. 0,90(1 mio ) +0,1( ) > (1) > 0,1(1 mio ) + 0,9( ) (2) Som kan reduceres til: > (1) > (2) Det ses at de to kontrakter opfylder betingelser, således at de gode typer vil vælge kontrakt A mens de dårlige typer kontrakt B (den mindste faste løn som tilfredsstiller de to uligheder er når den forventede nytte for de dårlige typer skal være positiv). Problemet med den asymmetriske information er nu elimineret, men hvis lovgiver per se forbyder anvendelsen af intern viden kan parterne jo i sagens natur ikke tilbyde to forskellige kontrakter. Modellen viser, at det ikke altid er hensigtsmæssigt at forbyde insider handel og dermed ikke lade markedet regulere sig selv ved at parterne har mulighed for at indgå frivillige aftaler. Tvungen spredning af information er derfor ikke nødvendigvis et mål i sig

21 20 selv og det er således ikke givet, at det finansielle marked vil bryde sammen som følge af informationsasymmetrien. Jesper Lau Hansen afviser, at insider forbudets berettigelse bør bygge på loyalitetshensyn eller ønsket om at fremme en informationsparitet. I stedet er hensynet til markedets funktion og likviditet afgørende og den retlige intervention i form af forbudet mod insider støttes som nævnt på Akerlofs Lemon teori. Jesper Lau Hansen gør endvidere gældende (s. 262 ff.), at der ikke gør sig forhold gældende på kapitalmarkedet, som skulle begrunde en afvigelse fra disse almindelige principper om markedsforhold (egen fremhævelse). Dette er imidlertid ikke afgørende, eftersom agenterne på kapitalmarkedet vil have stærke incitamenter til selv at udforme screenings -og signaleringsmekanismer, der vil mindske problemet med asymmetrisk information. Begrunder man en retlig intervention med henvisning til Akerlofs Lemon teori, er der, som eksemplet viser, en nærliggende risiko for, at man overser, at kapitalmarkedet i mange situationer selv kan håndtere tilstedeværelsen af asymmetrisk information. På baggrund af disse betragtninger synes det således at være tvivlsomt, om Akerlofs lemon teori, der forudser markedets kollaps, kan anvendes som det teoriøkonomiske fundament for forbudet mod insider handel. På baggrund heraf, synes tesen om effektive kapital markedet mere velegnet, ikke bare fordi den eksplicit forholder sig til kapitalmarkedet (og ikke kan overføres til fysiske varemarkeder, men også fordi indarbejdelsen af ny relevant information er det centrale fundament i tesen. Børsrettens hensyn til gennemsigtighed stemmer ligeledes overens med tesen om effektive markeder, da hensigten at udforme børsretten således, at aktiekurserne i videst mulig omfang afspejler al kursrelevant information. Dette sikrer tilliden til markedet, ikke bare for den professionelle investor, men for alle markedsdeltagere som helhed. Som vist foran bygger tesen om effektive markeder på en lang række strikte forudsætninger, der sjældent er opfyldt fuldstændigt i praksis. Men som enhver anden økonomisk teori, er det afgørende, om teorien giver en rimelig beskrivelse af menneskelig handlinger, og dermed kan bruges som prediktor for fremtidige økonomiske valg.

22 21 9. Reguleringsmæssig konsekvenser Afvises Akerlofs lemon teori som det økonomiske fundament og anvendes i stedet tesen om effektive markeder, afstedkommer dette en række fortolkningsmæssige konsekvenser i forhold til den gældende børsretlige regulering, som afslutningsvis skal nævnes kort. Med støtte i Akerlofs lemon teori gør Jesper Lau Hansen gældende, at der ved et forbud mod udnyttelsen af en informationsasymmetri må ske en afvejning mellem to grundlæggende hensyn om eksklusivitet og spredning af information 37. Til indkredsning af den relevant informationssymmetri lægges vægt på, om informationen er monopolistisk, herunder om den informerede part var vidende om informations monopolistiske karakter samt endelig om informationen er bestemmende. I modsætning til tesen om effektive markeder fører anvendelsen af Akerlofs Lemon teori til, at man ikke kan betragte markedet under ét. Således nævner Jesper Lau Hansen 38, at man i forholdet mellem de professionelle investorer på den ene side og den læge investor på de anden, må acceptere selv store informationsasymmetrier. Herved lægges en betydelig vægt på hensynet til eksklusivitet, som ikke i samme grad genfindes, hvis man afviser Akerlofs lemon teori. Tesen om effektive markeder støtter i højere grad, kravet om spredning af information samt tager mere hensyn til lighedsbetragtninger, da besiddelse af privat information mindsker markedets effektivitet og som tidligere nævnt er direkte skadelig for markedets funktion sml. eksempelvis the market makers adverse selection problem. Det er et velkendt faktum, at udstedere jævnligt afholder møder med indbudte finansanalytikere og professionelle investorer - de såkaldte investormøder. Her kan der imidlertid være en risiko for, at en udsteder, måske utilsigtet, kommer til at afsløre ikke offentlig information under sådanne møder, hvilke kan give de fremmødte en informationsfordel. Selvom både Akerlofs lemon teori og tesen om effektive markeder bygger på hensynet til markedet, lægges vægten hos sidstnævnte i højere grad på hensynet 37 Jfr. Jesper Lau Hansen, s Jfr. s. 263.

Mikrostruktur på aktiemarkeder, med diskussion af algoritmers rolle Peter Norman Sørensen, KU, i Nationaløkonomisk Forening, 7/3 16

Mikrostruktur på aktiemarkeder, med diskussion af algoritmers rolle Peter Norman Sørensen, KU, i Nationaløkonomisk Forening, 7/3 16 Mikrostruktur på aktiemarkeder, med diskussion af algoritmers rolle, KU, i Nationaløkonomisk Forening, 7/3 16 1. Ordrebogen a. Limiterede ordrer b. Market making 2. Markedsordrens effekt på kursen 3. Konkurrence

Læs mere

Regler for bestyrelses- og direktionsmedlemmer samt samtlige ansatte i Lån & Spar Bank A/S vedrørende HANDEL MED BANKENS VÆRDIPAPIRER OG SPEKULATION

Regler for bestyrelses- og direktionsmedlemmer samt samtlige ansatte i Lån & Spar Bank A/S vedrørende HANDEL MED BANKENS VÆRDIPAPIRER OG SPEKULATION Regler for bestyrelses- og direktionsmedlemmer samt samtlige ansatte i Lån & Spar Bank A/S vedrørende HANDEL MED BANKENS VÆRDIPAPIRER OG SPEKULATION I. DEFINITIONER I disse interne regler, gælder følgende

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 17.12.2014

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 17.12.2014 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.12.2014 C(2014) 9656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 17.12.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2004/109/EF

Læs mere

DONG Energy offentliggør i dag lukning af sit udbud, herunder tidlig lukning af udbuddet til private investorer.

DONG Energy offentliggør i dag lukning af sit udbud, herunder tidlig lukning af udbuddet til private investorer. Selskabsmeddelelse Nr. 18/2016 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I ELLER TIL USA, AUSTRALIEN, CANADA ELLER JAPAN Denne meddelelse udgør ikke

Læs mere

Kapitel 9: Grænseoverskridende udbud og optagelse til notering eller handel

Kapitel 9: Grænseoverskridende udbud og optagelse til notering eller handel Vejledning til bekendtgørelse nr. 306 af 28. april 2005 om prospekter for værdipapirer, der optages til notering eller handel på et reguleret marked, og ved første offentlige udbud af værdipapirer over

Læs mere

Værdiansættelse af virksomheder: Sådan fastlægges afkastkravet i praksis

Værdiansættelse af virksomheder: Sådan fastlægges afkastkravet i praksis www.pwc.dk/vaerdiansaettelse Værdiansættelse af virksomheder: Sådan fastlægges afkastkravet i praksis Foto: Jens Rost, Creative Commons BY-SA 2.0 Februar 2016 Værdiansættelse af virksomheder er ikke en

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HE/NH K E N D E L S E afsagt den 17. december 2003 KLAGER: INDKLAGEDE: Nordea Invest v/advokat Henrik Lind KLAGEEMNE: LEDETEKST: Prospekt

Læs mere

Fokus - Markedsmisbrug på energimarkederne

Fokus - Markedsmisbrug på energimarkederne Kapitalmarked og finansielle virksomheder 4. juni 2013 Fokus - Markedsmisbrug på energimarkederne Folketinget har i dag vedtaget en ny lov, der ændrer el- og naturgasforsyningslovene og fastsætter strafferammer

Læs mere

DENNE MEDDELELSE OG INFORMATIONERNE HERI ER IKKE TIL OFFENTLIGGØRELSE ELLER VIDEREGIVELSE, HVERKEN DIREKTE ELLER INDIREKTE, TIL ELLER I USA, AUSTRALIEN, CANADA, JAPAN ELLER I NOGEN ANDEN JURISDIKTION,

Læs mere

Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet

Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet Dagens program 1. Hvad er Finanstilsynets rolle på kapitalmarkederne? 2. dan arbejder Finanstilsynet i praksis med en 27-sag?

Læs mere

Selskabsmeddelelse. Stabiliseringsperiode begynder. Nr. 21/2016

Selskabsmeddelelse. Stabiliseringsperiode begynder. Nr. 21/2016 Selskabsmeddelelse Nr. 21/2016 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I ELLER TIL USA, AUSTRALIEN, CANADA ELLER JAPAN Denne meddelelse udgør ikke

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

Sag T-241/01. Scandinavian Airlines System AB mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber

Sag T-241/01. Scandinavian Airlines System AB mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber Sag T-241/01 Scandinavian Airlines System AB mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber»Konkurrence aftale luftfart forordning (EØF) nr. 3975/87 anmeldte aftaler aftale, der overskrider rammerne for

Læs mere

ØKONOMISKE PRINCIPPER A

ØKONOMISKE PRINCIPPER A ØKONOMISKE PRINCIPPER A 1. årsprøve, 1. semester Pensum: Mankiw & Taylor kapitel 9 Claus Bjørn Jørgensen 1 En lille fortælling Der er to måder, man kan producere vindmøller på i Danmark... 2 1966 1968

Læs mere

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 Introduktion til omlægningerne Markedsforholdene var meget urolige i første kvartal, med næsten panikagtige salg på aktiemarkederne, og med kraftigt

Læs mere

Aktieindekseret obligation knyttet til

Aktieindekseret obligation knyttet til Aktieindekseret obligation Danske Aktier Aktieindekseret obligation knyttet til kursudviklingen i 15 førende, danske aktieselskaber Notering på Københavns Fondsbørs 100 % hovedstolsgaranti Danske Aktier

Læs mere

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt Europaudvalget Den økonomiske konsulent EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 8. februar 2015 Note om forstærket samarbejde vedrørende

Læs mere

Vejledning om et rådsmedlems tavshedspligt

Vejledning om et rådsmedlems tavshedspligt Dato: 15. juni 2015 Sag: JUS-15/01759 Sagsbehandler: /KLE Vejledning om et rådsmedlems tavshedspligt 1. Resumé I det følgende beskrives rammerne for et rådsmedlems tavshedspligt. Reglerne om et rådsmedlems

Læs mere

Vi mener dog, at der en række forhold, man bør være opmærksom på, hvis man investerer i passive indeks. Blandt de vigtigste er, at:

Vi mener dog, at der en række forhold, man bør være opmærksom på, hvis man investerer i passive indeks. Blandt de vigtigste er, at: Kapitalforvaltningen Aktiv eller passiv investering Aktiv eller passiv investering I TryghedsGruppen er vi hverken for eller imod passiv investering. Vi forholder os i hvert enkelt tilfælde til, hvad der

Læs mere

Børsnoterede certifikater Bull & Bear

Børsnoterede certifikater Bull & Bear Børsnoterede certifikater Bull & Bear Bull & Bear-certifikater passer til dig, der har en fast tro på, hvilken vej markedet vil gå, uanset om du tror på en stigning eller et fald. Bull & Bear-certifikater

Læs mere

HVAD ER AKTIEOPTION? OPTIONSTYPER AN OTC TRANSACTION WITH DANSKE BANK AS COUNTERPARTY.

HVAD ER AKTIEOPTION? OPTIONSTYPER AN OTC TRANSACTION WITH DANSKE BANK AS COUNTERPARTY. Information om Aktieoptioner Her kan du læse om aktieoptioner, der kan handles i Danske Bank. Aktieoptioner kan handles på et reguleret marked eller OTC med Danske Bank som modpart. AN OTC TRANSACTION

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.7.2016 C(2016) 4389 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 14.7.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for

Læs mere

Nordisk Försäkringstidskrift 1/2012. Solvens II giv plads til tilpasning i pensionsbranchen

Nordisk Försäkringstidskrift 1/2012. Solvens II giv plads til tilpasning i pensionsbranchen Solvens II giv plads til tilpasning i pensionsbranchen Med Solvens II forøges i mange tilfælde kapitalkravene til de europæiske forsikringsselskaber. Hensigten er blandt andet bedre forbrugerbeskyttelser,

Læs mere

Notat. Notat om produktivitet og lange videregående uddannelser. Martin Junge. Oktober

Notat. Notat om produktivitet og lange videregående uddannelser. Martin Junge. Oktober Notat Oktober Notat om produktivitet og lange videregående uddannelser Martin Junge Oktober 21 Notat om produktivitet og lange videregående uddannelser Notat om produktivitet og lange videregående uddannelser

Læs mere

IFTA e-bog. Copyright - IFTA ApS. Alle rettigheder forbeholdt - CVR-NR. 3396 0557. OOo Kontakt: CHjort@ifta.dk

IFTA e-bog. Copyright - IFTA ApS. Alle rettigheder forbeholdt - CVR-NR. 3396 0557. OOo Kontakt: CHjort@ifta.dk De Fem Markedsstrukturer Når du laver en undersøgelse af eventuelle emner, er det vigtigt at huske, at kursbevægelsen kun afslører en håndfuld af muligheder i forbindelse med de større tidsrammer. De større

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 179 af 14. marts 2006

Bekendtgørelse nr. 179 af 14. marts 2006 Bekendtgørelse nr. 179 af 14. marts 2006 Bekendtgørelse for Færøerne om meddelelse, indberetning og offentliggørelse af ledende medarbejderes transaktioner, insiderlister, underretning om mistænkelige

Læs mere

*** Baggrundsdokument

*** Baggrundsdokument 1 Offentlig høring om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for arbejdskontrakten eller ansættelsesforholdet ("direktivet om den skriftlige erklæring") *** Baggrundsdokument

Læs mere

Bekendtgørelse om gruppefritagelse for kategorier af vertikale aftaler og samordnet praksis inden for motorkøretøjsbranchen

Bekendtgørelse om gruppefritagelse for kategorier af vertikale aftaler og samordnet praksis inden for motorkøretøjsbranchen BEK nr 760 af 23/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrencestyrelsen, j.nr. 4/0104-0200-0009 Senere

Læs mere

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT ANTONIO LA PERGOLA fremsat den 26. juni 1997

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT ANTONIO LA PERGOLA fremsat den 26. juni 1997 FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT ANTONIO LA PERGOLA fremsat den 26. juni 1997 1. I den foreliggende sag har Kommissionen nedlagt påstand om, at det fastslås, at de græske bestemmelser om beskatning

Læs mere

Det Rene Videnregnskab

Det Rene Videnregnskab Det Rene Videnregnskab Visualize your knowledge Det rene videnregnskab er et værktøj der gør det muligt at redegøre for virksomheders viden. Modellen gør det muligt at illustrere hvordan viden bliver skabt,

Læs mere

Betingelser for handel med finansielle instrumenter

Betingelser for handel med finansielle instrumenter Betingelser for handel med finansielle instrumenter 1. Indledning Følgende betingelser gælder for handel med finansielle instrumenter i Spar Nord Bank A/S, herefter kaldet Spar Nord. I øvrigt gælder Spar

Læs mere

Terminskontrakter risikoafdækning eller spekulation

Terminskontrakter risikoafdækning eller spekulation - 1 Terminskontrakter risikoafdækning eller spekulation Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Terminskontrakter herunder kurssikring er et emne, der bør overvejes i enhver virksomhed, hvor prisudviklingen

Læs mere

Dansk Erhverv har modtaget ovenstående forslag i høring og har følgende bemærkninger:

Dansk Erhverv har modtaget ovenstående forslag i høring og har følgende bemærkninger: Erhvervs- og Vækstministeriet samt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Sendt pr. mail til: lva@kfst.dk; tma@kfst.dk; lhm@evm.dk; intsekr@evm.dk 21. december 2011 Høring over EU-kommissionens forslag til

Læs mere

Høringssvar fra. Udkast til Forslag til Lov om elektroniske cigaretter m.v.

Høringssvar fra. Udkast til Forslag til Lov om elektroniske cigaretter m.v. Høringssvar fra Udkast til Forslag til Lov om elektroniske cigaretter m.v. Indhold Indledende kommentarer... 1 Problematisk definition af e-cigaretter... 2 Høje gebyrer vil ødelægge branchen... 3 Forbud

Læs mere

Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0126 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0126 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0126 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 23. april 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2009-7004-0029 Dok.: JOK41420 N O T A T om Forslag til

Læs mere

Hvorfor Corporate Governance i Topdanmark?

Hvorfor Corporate Governance i Topdanmark? Hvorfor Corporate Governance i Topdanmark? v/administrerende direktør Michael Pram Rasmussen, Topdanmark 1 Hvordan prisfastsættes en aktie? Teoretisk markedsværdi Topdanmarks værdiskabelse tager udgangspunkt

Læs mere

Kort gennemgang af Samfundsfaglig-, Naturvidenskabeligog

Kort gennemgang af Samfundsfaglig-, Naturvidenskabeligog Kort gennemgang af Samfundsfaglig-, Naturvidenskabeligog Humanistisk metode Vejledning på Kalundborg Gymnasium & HF Samfundsfaglig metode Indenfor det samfundsvidenskabelige område arbejdes der med mange

Læs mere

Markedsindekseret obligation

Markedsindekseret obligation Markedsindekseret obligation Bedst-af-3 II - Investering med hovedstolsgaranti Det er en gylden regel inden for investering, at man ofte opnår det bedste resultat, hvis man spreder sine investeringer på

Læs mere

Svensk model for bibliometri i et norsk og dansk perspektiv

Svensk model for bibliometri i et norsk og dansk perspektiv Notat Svensk model for bibliometri i et norsk og dansk perspektiv 1. Indledning og sammenfatning I Sverige har Statens Offentlige Udredninger netop offentliggjort et forslag til en kvalitetsfinansieringsmodel

Læs mere

Analyse af PISA data fra 2006.

Analyse af PISA data fra 2006. Analyse af PISA data fra 2006. Svend Kreiner Indledning PISA undersøgelsernes gennemføres for OECD og de har det primære formål er at undersøge, herunder rangordne, en voksende række af lande med hensyn

Læs mere

Teknologihistorie. Historien bag FIA-metoden

Teknologihistorie. Historien bag FIA-metoden Historien bag FIA-metoden Baggrund: Drivkræfter i den videnskabelige proces Opfindermyten holder den? Det er stadig en udbredt opfattelse, at opfindere som typer er geniale og nogle gange sære og ensomme

Læs mere

kan være privat medejerskab. 2

kan være privat medejerskab. 2 Vejledende udtalelse om vand- og spildevandforsyningsselskabernes aftaleindgåelse med serviceselskab 11-02-2011 UR 4/0420-0204-0011 /BTP 1. Indledning Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

Novo Nordisk A/S forhøjer det indikative udbudskursinterval for børsnoteringen af NNIT A/S

Novo Nordisk A/S forhøjer det indikative udbudskursinterval for børsnoteringen af NNIT A/S MÅ IKKE UDLEVERES, DISTRIBUERES ELLER OFFENTLIGGØRES, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I ELLER TIL USA, AUSTRALIEN, CANADA, JAPAN ELLER NOGEN ANDEN JURISDIKTION, HVOR DISTRIBUTION ELLER OFFENTLIGGØRELSE ER ULOVLIG

Læs mere

Topdanmarks Kapitalmodel

Topdanmarks Kapitalmodel Topdanmarks Kapitalmodel Alternativer til egenkapital Topdanmark anser egenkapital for at være et blandt flere instrumenter til beskyttelse mod risiko. Formålet med at have egenkapital ud over det lovpligtige

Læs mere

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 12. december 1990 *

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 12. december 1990 * FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 12. december 1990 * Hr. afdelingsformand, De herrer dommere, fra aftalen inden for en fortrydelsesfrist på syv dage, og det er forbudt sælgeren

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 117 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 117 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 117 Offentligt Vi fremsender et yderligere forslag til nærmere drøftelse mellem dit parti og Kritiske Bankkunder. Simpel hovedregning (eller

Læs mere

Horsens Kraftvarmeanlæg Måbjerg Kraftvarmeanlæg Affaldplus (Slagelse og Næstved)

Horsens Kraftvarmeanlæg Måbjerg Kraftvarmeanlæg Affaldplus (Slagelse og Næstved) Affaldsforbrænding Stranded cost 1. Indledning Miljøstyrelsen overvejer i øjeblikket forskellige modeller for modernisering af forbrændingssektoren. Som led i den proces herunder Kammeradvokatens undersøgelse

Læs mere

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 2. december 2013 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Mødesal F, Slotsholmsgade 12, 1216 København K 1. Besøg af erhvervs- og vækstministeren: Diskussion

Læs mere

Talepapir samråd den 13. april 2010

Talepapir samråd den 13. april 2010 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 487 Offentligt Talepapir samråd den 13. april 2010 Spørgsmål U: Ministeren bedes redegøre for de overvejelser, der ligger bag de nuværende

Læs mere

18. december 2015 Finanstilsynet ministerbetjening@ftnet.dk (kopi til bch@ftnet.dk og cht@ftnet.dk)

18. december 2015 Finanstilsynet ministerbetjening@ftnet.dk (kopi til bch@ftnet.dk og cht@ftnet.dk) 18. december 2015 Finanstilsynet ministerbetjening@ftnet.dk (kopi til bch@ftnet.dk og cht@ftnet.dk) Høring vedr. forslag til ændring af lov om værdipapirhandel m.v., forslag til lov om kapitalmarkeder

Læs mere

Fokus Forslag til forordning om benchmarks

Fokus Forslag til forordning om benchmarks Kapitalmarked og finansielle virksomheder 31. oktober 2013 Fokus Forslag til forordning om benchmarks I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på Kommissionens forslag (klik på link) til forordning vedrørende

Læs mere

Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg?

Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg? Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg? Kontakt Lars Engelund T: 3954 9264 M: 2141 6064 E: len@pwc.dk 10. juni 2016 Revisorloven, der blev vedtaget 19. maj 2016 og som træder i kraft 17. juni

Læs mere

Kapitel 1 Fælles bestemmelser. Definitioner. Kapitel 2 Meddelelse, indberetning og offentliggørelse af ledende medarbejderes transaktioner

Kapitel 1 Fælles bestemmelser. Definitioner. Kapitel 2 Meddelelse, indberetning og offentliggørelse af ledende medarbejderes transaktioner Bekendtgørelse om meddelelse, indberetning og offentliggørelse af ledende medarbejderes transaktioner, insiderlister, underretning om mistænkelige transaktioner, indikationer på kursmanipulation og accepteret

Læs mere

Der indføres mulighed for, at Finanstilsynet kan suspendere stemmerettigheder ved grove eller gentagne overtrædelser af reglerne.

Der indføres mulighed for, at Finanstilsynet kan suspendere stemmerettigheder ved grove eller gentagne overtrædelser af reglerne. 21. maj 2015 N Y E F L A G N I N G S R E G L E R F O R S T O R A K T I O N Æ R E R Indledning Folketinget har den 21. april 2015 vedtaget en ændringslov til værdipapirhandelsloven, der blandt andet medfører

Læs mere

LP-HÆFTE 2010 - SOCIAL ARV

LP-HÆFTE 2010 - SOCIAL ARV LP-HÆFTE 2010 - SOCIAL ARV Indhold Indledning... 1 Forståelsen af social arv som begreb... 1 Social arv som nedarvede sociale afvigelser... 2 Arv af relativt uddannelsesniveau eller chanceulighed er en

Læs mere

EURUSD. Kommentar fra Nordic Sales Trading:

EURUSD. Kommentar fra Nordic Sales Trading: 13/01-16 Kommentar fra Nordic Sales Trading: Ansvarsfraskrivelse: følgende handelsmuligheder skal ikke betragtes som købs- eller salgsanbefalinger, men skal derimod betragtes som generel information om

Læs mere

Hjemmeprøve 1 Efterår 2013: Afkast og risiko ved investering i aktier

Hjemmeprøve 1 Efterår 2013: Afkast og risiko ved investering i aktier Hjemmeprøve 1 Efterår 2013: Afkast og risiko ved investering i aktier Udviklingen i OMXC20 aktieindekset 2008 2013 1 1 OMXC20 er et indeks over de 20 mest omsatte aktier på Nasdaq OMX Copenhagen ( Københavns

Læs mere

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte Dec 64 Dec 66 Dec 68 Dec 70 Dec 72 Dec 74 Dec 76 Dec 78 Dec 80 Dec 82 Dec 84 Dec 86 Dec 88 Dec 90 Dec 92 Dec 94 Dec 96 Dec 98 Dec 00 Dec 02 Dec 04 Dec 06 Dec 08 Dec 10 Dec 12 Dec 14 Er obligationer fortsat

Læs mere

Hvad virker i undervisning

Hvad virker i undervisning www.folkeskolen.dk maj 2006 1 / 5 Hvad virker i undervisning Af Per Fibæk Laursen Vi ved faktisk en hel del om, hvad der virker i undervisning. Altså om hvad det er for kvaliteter i undervisningen, der

Læs mere

SAMMENFATNING AF AFHANDLING

SAMMENFATNING AF AFHANDLING SAMMENFATNING AF AFHANDLING Det fælles tema i denne afhandling er hvordan regnskabsinformation påvirker organisationers størrelse og struktur. En gennemgående tanke i afhandlingen er at regnskabstal er

Læs mere

Værdiansættelse af aktier værdiansættelseskriterium - objektiv eller subjektiv værdi - SKM2013.726.VLR, jf. tidligere SKM2012.499.

Værdiansættelse af aktier værdiansættelseskriterium - objektiv eller subjektiv værdi - SKM2013.726.VLR, jf. tidligere SKM2012.499. - 1 Værdiansættelse af aktier værdiansættelseskriterium - objektiv eller subjektiv værdi - SKM2013.726.VLR, jf. tidligere SKM2012.499.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret fandt

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 23. februar 2010 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 23. februar 2010 hedder det: Kendelse af 5. november 2010 (J.nr. 2010-0021307) Sag hjemvist til Finanstilsynets stillingtagen til om retten til aktiindsigt skal begrænses efter forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3. Værdipapirhandelslovens

Læs mere

Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 214 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Faxe Kommune har en passende fordeling mellem fast og

Læs mere

Analyse af 1. halvårs 2012 finansieringsomkostninger for udvalgte pengeinstitutter (Banker i Danmark 05/10-2012) Lars Krull 05/10-2012

Analyse af 1. halvårs 2012 finansieringsomkostninger for udvalgte pengeinstitutter (Banker i Danmark 05/10-2012) Lars Krull 05/10-2012 Analyse af 1. halvårs 2012 finansieringsomkostninger for udvalgte pengeinstitutter (Banker i Danmark 05/10-2012) Lars Krull 05/10-2012 Mine analyser Når danske pengeinstitutter aflægger rapport om deres

Læs mere

1 2 3 4 5 Social Kapital Bygger på kap 23 i International Økonomi A (Bind 2), Systime Social Kapital Det har undret mange - især udenlandske økonomer - at Danmark har så god en konkurrenceevne, når vi

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 7. september 2006 *

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 7. september 2006 * PRICE DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 7. september 2006 * I sag C-149/05, angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF, indgivet af cour d'appel de Paris (Frankrig) ved

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 6.12.2012. om aggressiv skatteplanlægning

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 6.12.2012. om aggressiv skatteplanlægning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.12.2012 C(2012) 8806 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6.12.2012 om aggressiv skatteplanlægning DA DA KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6.12.2012 om aggressiv skatteplanlægning

Læs mere

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK THE SPECIALIST IN TRADING AND INVESTMENT Page 1 of 5 1. INTRODUKTION 1.1 Er udstedt i medfør af og i overensstemmelse med EU direktiv 2004/39/EF

Læs mere

rapporter som intern viden.

rapporter som intern viden. VEJ nr 9973 af 09/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0012 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.5.2016 C(2016) 3017 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.5.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for

Læs mere

Notat om forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg

Notat om forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg MILJØstyrelsen Jord & Affald MST/dokca 9. juli 2008 GRUNDNOTAT til FOLKETINGET Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa- Parlamentets og Rådets direktiv 2006/66/EF

Læs mere

Vejledende opgavebesvarelse Økonomisk kandidateksamen 2006I 1. årsprøve, Økonomiske Principper I

Vejledende opgavebesvarelse Økonomisk kandidateksamen 2006I 1. årsprøve, Økonomiske Principper I Vejledende opgavebesvarelse Økonomisk kandidateksamen 2006I 1. årsprøve, Økonomiske Principper I Claus Thustrup Kreiner OPGAVE 1 1.1 Forkert. En inferiør vare er defineret som en vare, man efterspørger

Læs mere

Den danske regering fastslog i sit regeringsgrundlag fra 2011, at der skulle ses nærmere på:

Den danske regering fastslog i sit regeringsgrundlag fra 2011, at der skulle ses nærmere på: Rådgiveransvar Den danske regering fastslog i sit regeringsgrundlag fra 2011, at der skulle ses nærmere på: mulighederne for at søge erstatning i de tilfælde, hvor mangelfuld rådgivning om finansielle

Læs mere

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig Finansudvalget 2010-11 Aktstk. 76 Svar på 8 Spørgsmål 1 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 7. februar 2011 Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig kapital Inspirationspunkter Jeg vil

Læs mere

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Bank Att.: Esbjerg September 8, 1999 Det er på tide at give dig en opdateret status. Vi

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til KOMMISSIONENS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til KOMMISSIONENS FORORDNING DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den KOM(2003) Forslag til KOMMISSIONENS FORORDNING af [ ] om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/6/EF med hensyn til tilbagekøbsprogrammer

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 1. KVARTAL 2016 NR. 1 NYT FRA NATIONALBANKEN DANSK VELSTANDSUDVIKLING HOLDER TRIT Dansk økonomi har siden krisen i 2008 faktisk præsteret en stigning i velstanden, der er lidt højere end i Sverige og på

Læs mere

Sag T-166/01. Lucchini SpA mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber

Sag T-166/01. Lucchini SpA mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber Sag T-166/01 Lucchini SpA mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber»EKSF statsstøtte støtte til miljøbeskyttelse Italiens støtte til jern- og stålvirksomheden Lucchini afslag på tilladelse til den

Læs mere

Et oplæg til dokumentation og evaluering

Et oplæg til dokumentation og evaluering Et oplæg til dokumentation og evaluering Grundlæggende teori Side 1 af 11 Teoretisk grundlag for metode og dokumentation: )...3 Indsamling af data:...4 Forskellige måder at angribe undersøgelsen på:...6

Læs mere

Asiatiske AKTIER 2007/2012. Aktieindekseret obligation

Asiatiske AKTIER 2007/2012. Aktieindekseret obligation Asiatiske AKTIER 2007/2012 Aktieindekseret obligation Asiatiske AKTIER 2007/2012 - aktieinvestering med hovedstolsgaranti Garantiobligationen Asiatiske AKTIER 2007/2012 er en ny aktieindekseret obligation,

Læs mere

Investerings- og finansieringsteori

Investerings- og finansieringsteori Sidste gang: Beviste hovedsætningerne & et nyttigt korollar 1. En finansiel model er arbitragefri hvis og kun den har et (ækvivalent) martingalmål, dvs. der findes et sandsynlighedsmål Q så S i t = E Q

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012 Sag 345/2011 Foreningen "Watzerath Parken c/o Flemming Johnsen (advokat Lars Kjeldsen) mod Global Wind Power A/S, Global Wind Power Invest A/S og Global

Læs mere

Aktstykke nr. 107 Folketinget 2009-10. Afgjort den 24. marts 2010. Finansministeriet. København, den 8. marts 2010.

Aktstykke nr. 107 Folketinget 2009-10. Afgjort den 24. marts 2010. Finansministeriet. København, den 8. marts 2010. Aktstykke nr. 107 Folketinget 2009-10 Afgjort den 24. marts 2010 107 Finansministeriet. København, den 8. marts 2010. a. Finansministeriet anmoder hermed Finansudvalget om tilslutning til, at Finansministeriet:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter LBK nr 1410 af 07/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrencestyrelsen, j.nr. 4/0404-0200-0002 Senere

Læs mere

Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010

Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010 Metal 2010 investering i råvarer. 0 % Eksportfinans Metal 2010 Råvarer har længe været et område i vækst, og der er en stigende opmærksomhed rettet mod råvarer som investeringsobjekt. Det skyldes blandt

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 15.8.2002 L 220/67 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 30. juli 2002 om visse krav fra Den Europæiske Centralbank til statistiske indberetninger samt procedurerne for

Læs mere

- om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre

- om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre Empatisk lytning - om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre Af Ianneia Meldgaard, cand. mag. Kursus- og foredragsholder og coach. www.qcom.dk Ikke Voldelig Kommunikation.

Læs mere

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK THE SPECIALIST IN TRADING AND INVESTMENT Page 1 of 6 1. INTRODUKTION 2 IDENTIFIKATION AF OG GENEREL OPLYSNING OM POTENTIELLE INTERESSEKONFLIKTER

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNE JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Formål med indkøbs- og udbudspolitikken... 4 3. Principper for udbud og indkøb...

Læs mere

(Lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 12.6.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 173/1 I (Lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 596/2014 af 16. april 2014 om markedsmisbrug (forordningen

Læs mere

UDBUDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE

UDBUDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE UDBUDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE Holbæk Kommunes udbudspolitik vedrører Byrådets afklaring af de overordnede og principielle forhold vedrørende konkurrenceudsættelse af kommunalt udførte driftsopgaver. Med

Læs mere

.DSLWHOÃ.DSLWDOPDUNHGHW

.DSLWHOÃ.DSLWDOPDUNHGHW .DSLWHOÃ.DSLWDOPDUNHGHW,ÃGHWWHÃNDSLWHOÃEHO\VHVÃGHWÃGDQVNHÃNDSLWDOPDUNHGÃÃKHUXQGHUÃE UVPDU NHGHWÃRJÃY UGLSDSLUDIYLNOLQJHQÃ2YHURUGQHWÃHUÃELOOHGHWÃDIÃGHWÃGDQVNH NDSLWDOPDUNHGÃDWÃ'DQPDUNÃLÃEHWUDJWQLQJÃDIÃVLQÃVW

Læs mere

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes.

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 131 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 2.februar 2010 Kommissionens forordning (EU) om anvendelse af Traktatens artikel 101, stk. 3, på kategorier

Læs mere

BEK nr 386 af 18/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017

BEK nr 386 af 18/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017 BEK nr 386 af 18/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0017 Senere ændringer til

Læs mere

Noget om bonusprogrammer

Noget om bonusprogrammer Noget om bonusprogrammer Ofte har jeg i forskellige sammenhænge deltaget i drøftelser om incitamentsprogrammer (bonusprogrammer). Her har jeg nedfældet nogle af mine egne tanker, som andre måske kunne

Læs mere

Vejledning til frivillige kæder

Vejledning til frivillige kæder Vejledning til frivillige kæder Journal nr. 3/1107-0200-0037/SEK/KB Rådsmødet den 31. august 2005 Baggrund 1. Den 1. juli 2005 blev gruppefritagelsen for horisontale aftaler om kædesamarbejde i detailhandelen

Læs mere

Europa-Kommissionens hvidbog om forbedring af EU s indre marked rammer for investeringsfonde KOM(2006)686

Europa-Kommissionens hvidbog om forbedring af EU s indre marked rammer for investeringsfonde KOM(2006)686 Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0686 Bilag 3 Offentligt SUPPLERENDE GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 19. juni 2007 Eksp.nr. JAV/ Europa-Kommissionens hvidbog om forbedring af EU s indre marked rammer

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 15.4.2015 2014/2236(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om socialt iværksætteri og social innovation til bekæmpelse af arbejdsløshed

Læs mere

Finansiel planlægning

Finansiel planlægning Side 1 af 8 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Reeksamen Finansiel planlægning Tirsdag den 12. juni 2007 kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler er tilladte.

Læs mere