Kvalitetsplan for Paderup Gymnasium 2018/19

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kvalitetsplan for Paderup Gymnasium 2018/19"

Transkript

1 Kvalitetsplan for Paderup Gymnasium 2018/19 Grundforløbet På Paderup Gymnasium har vi en vision om at opstille ambitiøse mål og holde opmærksomt øje med vores fremskridt på vej mod disse mål gennem en bred vifte af evalueringsformer. Grundforløbet blev evalueret af lærere og elever i hhv. december 2017og januar På baggrund af evalueringen er det tydeligt, at OneNote som portfolioværktøj ikke har fungeret efter hensigten, og at forløbsplanerne i flere fag var for pressede. Der skal udvikles en ny procedure i forhold til anvendelsen af OneNote som portfolio, så det i højere grad bliver et værktøj, der anvendes aktivt i elevernes refleksioner over deres studieretningsvalg. I forhold til justeringen af forløbsplaner skal disse justeres af de enkelte faggrupper med henblik på at skabe mere luft i de enkelte forløb. Indsatsen vil blive vurderet kvantitativt, når grundforløbet er afsluttet. Der vil i den forbindelse særligt blive spurgt ind til OneNote som studievalgsportfolio og planlægningen af forløbsplanerne. Forår 2018 Forår 2018 Der indkaldes til et møde, hvor faggrupperne med udgangspunkt i evalueringen af grundforløbet justerer indholdet af grundforløbet for skoleåret 2018/19. Der indkaldes til og afholdes et møde, hvor nye procedurer i forhold til hensigtsmæssig brug af OneNote som portfolioværktøj diskuteres og initiativer iværksættes. Faggrupperepræsentanten. Studievejlederne og de undervisere, der står for afviklingen af studieretningsdagene.

2 Løfteevne i skriftligt spansk og tysk På Paderup Gymnasium har vi en vision om at opstille ambitiøse mål og holde opmærksomt øje med vores fremskridt på vej mod disse mål gennem en bred vifte af evalueringsformer. I forbindelse med løfteevneanalysen for 2017 er det blevet tydeligt, at løfteevnen for skriftligt spansk og tysk kan forbedres. Det er målet at udvikle elevernes skriftlige kompetencer i spansk og tysk, så de kommer til at opnå de resultater, man med udgangspunkt i den socioøkonomiske referenceramme kunne forvente. Målet skal nås ved, at lærerne i 2. fremmedsprog på Paderup Gymnasium søger inspiration til udvikling af skrivedidaktikken både internt og eksternt, fx på gymnasier med en positiv løfteevne, og omsætter denne til undervisning i skoleåret 2018/19. Baggrunden for initiativet er en analyse af løfteevnen for Paderup Gymnasium for Resultatet af initiativet vil derfor blive fulgt nøje i løfteevnetallene for 2018 og /6 Forår 2018 Indkaldelse og gennemførsel af GRUS for 2. fremmedsprog. På mødet drøftes rammerne for og indholdet af de forskellige initiativer. Deruover udarbejdes der en projektplan for de to gruppers pædagogiske og didaktiske udvikling. TQ, AC. Faggrupperne i spansk og tysk.

3 Kollegial sparring Et resultat af evalueringen af QTI-projektet sidste skoleår var, at der var et ønske om i højere grad at gøre brug af kollegial sparring. Dette stemmer fint overens med visionen for Paderup Gymnasium, hvor der under overskriften Lærerne og visionen står, at Udvikling sker bedst i samarbejde med andre. Lærerne er derfor engagerede i pædagogiske udviklingsprojekter i faglige og tværfaglige læringsfællesskaber. Med henblik på at udvikle lærerens praksis vil der i skoleåret blive iværksat projekter med kollegial sparring om pædagogiske og faglige emner i to-tre faggrupper. Formålet er at styrke samarbejdet om at skabe endnu bedre betingelser for elevernes læring og trivsel. Kollegial sparring består typisk af to elementer, nemlig en observation hos en kollega ud fra nogle selvdefinerede fokusområder og en efterfølgende struktureret samtale herom. Den kollegiale sparring som metode og resultaterne heraf vil med udgangen af skoleåret blive evalueret af Pædagogisk Udvalg med henblik på at udvikle og tilpasse indsatsen. Dato:Hvornår skal det gøres? Foråret 2018 Der afholdes MUS med alle lærere med henblik på at afdække aktuelle behov for udvikling i de forskellige faggrupper. Ledelsen (AC, HB, TQ) Foråret 2018 Efteråret 2018 Pædagogisk Udvalg fastlægger rammerne for kollegial sparring, og ledelsen udpeger efter dialog to-tre grupper, der skal arbejde med kollegial sparring. De to-tre grupper mødes og afholder et indledende møde. På mødet drøftes rammerne for og indholdet af de forskellige initiativer. Deruover udarbejdes en projektplan for projekterne. Pædagogisk Udvalg (MM) + Ledelsen (AC, HB, TQ). De involverede faggrupper.

4 Frivillige aktiviteter for eleverne På Paderup Gymnasium har vi en vision om at fremme handlekraften og samarbejdsglæden, fordi vi mener, at et godt skolemiljø kan bidrage til gode faglige resultater. I visonen står der, at Med handlekraft mener vi evnen til at møde udfordringer og skabe resultater i kraft af faglige kvalifikationer, sociale kompetencer, kreativitet og ansvarlighed for sig selv, for andre og for det faglige resultat. Med samarbejdsglæde mener vi trivslen i det fagligt og socialt stærke fællesskab. Et fællesskab, hvor den enkelte bærer fællesskabet, og fællesskabet bærer den enkelte frem mod resultater. Derfor støtter vi op om et initiativ fra Elevtrivsel- og kvalitetsudvalget, EKU, hvor der efterlyses forskellige elevaktiviteter på gymnasiet. Med henblik på at fremme handlekraften og samarbejdsglæden vil vi gerne etablere en kultur, hvor eleverne deltager i og arrangerer flere frivillige aktiviteter. I skoleåret 2018/19 etableres der således tilbud om frivillig idræt, frivilligt kor samt en spillecafé som et alkoholfrit supplement til fredagscaféerne. Målet er, at det skal blive en elevbåret kultur, men som udgangspunkt vil den være lærerunderstøttet. Ved skoleårets udgang skal initiativet evalueres og særligt i forhold til, om tilbuddene dækker et reelt behov. Dato:Hvornår skal det gøres? Medio: juni 2018 Der indkaldes/afholdes et indledende møde for musiklærere, idrætslærere og Brætspilsudvalget. På mødet drøftes rammerne for og indholdet af de forskellige initiativer. Deruover drøftes en strategi for organisering og kommunikation. Afslutningsvist udarbejdes en projektplan. TQ og EKU.

5 Karrierelæring: Samfundsfag, engelsk & studievejledning Karrierelæring figurerer som et centralt begreb i gymnasiereformen fra 2017 og optræder i fagenes læreplaner, men uden at blive konkretiseret, og er således en flydende betegner, som det er op til gymnasierne selv at udfylde. I Lov om de gymnasiale uddannelser fra 2017 står der i 29, stk. 2: Undervisningen skal, hvor det er relevant, indeholde forløb og faglige aktiviteter, der styrker elevernes evne til at håndtere valg og overgange i uddannelsessystemet. Eleverne skal gennem undervisningen opnå viden om og erfaringer med fagenes anvendelse, der modner deres evne til at reflektere over egne muligheder og at træffe valg om egen fremtid i et studie-/karriereperspektiv og et personligt perspektiv. Med henblik på at implementere karrierelæring i den daglige undervisning indgår Paderup Gymnasium i et regionsstøttet udviklingsprojekt sammen med Tradium hhx og htx i Randers, VIA UC og Studievalg Østjylland. Målet er, at eleverne kommer til at reflektere over og lære om forskellige karrieremuligheder og dermed udvikle deres karrierekompetence og ruste sig til en fremtid og et samfund, der fordrer nye kompetencer. I skoleåret 2018/19 arbejdes der gennem læringscirkler med karrierekompetence i samfundsfag, engelsk og studievejledningen. Projektet vil løbende blive evalueret af de indgående skoler samt af Region Midt, der medfinansierer projektet. Skoleåret 18/19 Der afholdes 4 cirkelmøder på tværs af skolerne à 3 timer med to lærere fra hhv. engelsk og samfundsfag og samtlige studievejledere. Her medbringes empiri vedrørende karrierekompetencer, som de enkelte lærere bøvler med, undrer sig over eller synes har fungeret godt i den daglige undervisning. Efter møderne skal cirkeldeltagerne tage det videre arbejde med hjem til et møde i faggruppen, hvor de diskuterer det didaktiske arbejde med karrierelæring- og kompetencer og udvikler på arbejdet med karrierelæring inden næste cirkelmøde. Engelsk: KP og UO; samfundsfag: LG og Mo; studievejledning: AS, Cu, BA og AH. Projekt- og cirkelleder: MM. Styregruppe: AC og MM. Økonomistyring: TA.

6 Kompetenceudviklingsprojekt: Bioteknologi Forsøgsfaget bioteknologi er blevet gjort permanent, og der er derfor behov for at formalisere og konsolidere faget yderligere. I visionen for Paderup Gymnasium står der under overskriften Lærerne og visionen : Lærerne planlægger såvel forløb som enkelte lektioner med klare læringsmål og tilbyder eleverne en bred vifte af evalueringsformer. Udvikling sker bedst i samarbejde med andre. Lærerne er derfor engagerede i pædagogiske udviklingsprojekter i faglige og tværfaglige læringsfællesskaber. Disse er ofte selvinitierede og selvledede, samtidig med at de indgår som en del af gymnasiets strategi. Idet undervisningen varetages af to lærere med henholdsvis udelukkende biologi- og kemikompetence, har vi brug for tid til at styrke samspillet mellem fagene, så begge fag kommer til at indgå meningsfuldt og sammenhængende i alle forløb. Konkret skal dette ske ved fx at udarbejde fælles forløbsplaner og opgaver, der giver underviserne i hhv. biologi og kemi et bedre indblik i hinandens faglighed. Målsætningen er, at svagere præsterende elever vil klare sig bedre ved at få en større forståelse af samspillet mellem biologi og kemi. Evaluering sker kvalitativt ved de indgående lærere og ved spørgeskemaundersøgelse hos eleverne. 7/ Der afholdes en GRUS-samtale med Biotekgruppen, hvor det videre forløb planlægges. HB, TQ.

7 Kompetenceudviklingsprojekt: Fransk De nye prøveformer lægger op til mere udenadslære. Derfor er der brug for flere emnebaserede oversigter, som både giver elever og lærere overblik. Det kan fx være ordforrådslister til de enkelte emner, lister med vendinger til samtale, til analyse, oversigter over grammatiske emner, som skal beherskes, jf. fagets kernestof. En systematisering af undervisningen kan løfte elevernes kommunikative kompetencer, og det er også målet at indtænke innovative kompetencer, globale kompetencer og karrierelæring i undervisningen, jf. nye krav i bekendtgørelsen I visionen for Paderup Gymnasium står der under overskriften Lærerne og visionen : Lærerne planlægger såvel forløb som enkelte lektioner med klare læringsmål og tilbyder eleverne en bred vifte af evalueringsformer. Udvikling sker bedst i samarbejde med andre. Lærerne er derfor engagerede i pædagogiske udviklingsprojekter i faglige og tværfaglige læringsfællesskaber. Disse er ofte selvinitierede og selvledede, samtidig med at de indgår som en del af gymnasiets strategi. Der er målet at systematisere undervisningen i fransk med henblik på at løfte elevernes kommunikative kompetencer. Det er også målet at indtænke innovative kompetencer, globale kompetencer og karrierelæring i undervisningen. Resultaterne af projektet kan forhåbentlig aflæses i sammenligning med tidligere års data: Elevernes karakterer sammenholdt med den socioøkonomiske reference. Derudover vil der blive foretaget en kvalitativ undersøgelse af elevernes udbytte af undervisningen. Efterår 2018 Kompetenceudviklingsgruppen indkaldes, og der afholdes et indledende møde. På mødet drøftes rammerne for og indholdet af de forskellige initiativer. Derudover udarbejdes en projektplan for gruppens kompetenceudviklingsprojekt. Faggrupperepræsentanten i fransk.

8 Kompetenceudviklingsprojekt: Fysik Baggrunden for initiativet er de nye krav til undervisningen i fysik B samt ønsket om at udvikle faget og udbrede det til fagkolleger. I visionen for Paderup Gymnasium står der under overskriften Lærerne og visionen : Lærerne planlægger såvel forløb som enkelte lektioner med klare læringsmål og tilbyder eleverne en bred vifte af evalueringsformer. Udvikling sker bedst i samarbejde med andre. Lærerne er derfor engagerede i pædagogiske udviklingsprojekter i faglige og tværfaglige læringsfællesskaber. Disse er ofte selvinitierede og selvledede, samtidig med at de indgår som en del af gymnasiets strategi. I den nyeste læreplan for fysik B og fysik A er det et krav, at eleverne arbejder med elektriske sensorer, og at de hhv. har kendskab eller kompetence til at styre fysiske systemers opførsel ved hjælp af it-værktøjer. Med henblik på at opfylde læreplanens bestemmelser og udvikle undervisningen i fysik på Paderup Gymnasium igangsættes der i skoleåret 2018/19 et kompetenceudviklingsprojekt, hvor målet er at udvikle og afprøve et nyt undervisningsforløb med Arduino som omdrejningspunkt. Arduino er et system, der sammenkobler elektriske kredsløb med programmering på computer til at reagere på baggrund af og styre komponenter i det elektriske kredsløb. Projektet vil afslutningsvist blive evalueret kvalitativt af forsøgsklasserne med henblik på justering til de efterfølgende gange, der skal arbejdes med udstyret/forløbet. Efterår 2018 Kompetenceudviklingsgruppen mødes, og der afholdes et indledende møde. På mødet drøftes rammerne for og indholdet af de forskellige initiativer. Derudover udarbejdes der en projektplan for gruppens kompetenceudviklingsprojekt. KD og MS.

9 Kompetenceudviklingsprojekt: Kemi Eksamensformen i kemi C er ændret med gymnasiereformen, og dette vil have stor indflydelse på planlægningen af undervisningen. Eksamen bliver for de kommende kemi C-elever en eksperimentel eksamen med tilhørende teorispørgsmål. De nuværende fællesforløb skal derfor gentænkes således, at antallet og udformningen af eksperimenter i den daglige undervisning tilpasses den nye eksamensform. Det eksperimentelle arbejde skal have en mere central placering for at kunne forberede eleverne bedst muligt til den mundtlige eksamen i faget. I visionen for Paderup Gymnasium står der under overskriften Lærerne og visionen : Lærerne planlægger såvel forløb som enkelte lektioner med klare læringsmål og tilbyder eleverne en bred vifte af evalueringsformer. Udvikling sker bedst i samarbejde med andre. Lærerne er derfor engagerede i pædagogiske udviklingsprojekter i faglige og tværfaglige læringsfællesskaber. Disse er ofte selvinitierede og selvledede, samtidig med at de indgår som en del af gymnasiets strategi. Målet er at udvikle og afprøve fællesforløb, hvor det eksperimentelle arbejde har en central placering, og som vil styrke elevernes eksperimentelle kompetencer ved i højere grad at kunne inddrage forsøg i den daglige undervisning. Projektet skal implementeres via læringsfællesskaber, hvor vi kan udnytte hinandens ressourcer. Resultaterne af projektet kan forhåbentlig aflæses i sammenligning med tidligere års data: Elevernes karakterer sammenholdt med den socioøkonomiske reference. Derudover vil der blive foretaget en kvalitativ undersøgelse af elevernes udbytte af undervisningen. Efterår 2018 Kompetenceudviklingsgruppen indkaldes, og der afholdes et indledende møde. På mødet drøftes rammerne for og indholdet af de forskellige initiativer. Derudover udarbejdes en projektplan for gruppens kompetenceudviklingsprojekt. Faggrupperepræsentanten i kemi.

10 Kompetenceudviklingsprojekt: Matematik Baggrunden for initiativet er den nye mundtlige eksamensform på C- og B-niveau i matematik samt ønsket om at udvikle faget og udbrede det til fagkolleger. I visionen for Paderup Gymnasium står der under overskriften Lærerne og visionen : Lærerne planlægger såvel forløb som enkelte lektioner med klare læringsmål og tilbyder eleverne en bred vifte af evalueringsformer. Udvikling sker bedst i samarbejde med andre. Lærerne er derfor engagerede i pædagogiske udviklingsprojekter i faglige og tværfaglige læringsfællesskaber. Disse er ofte selvinitierede og selvledede, samtidig med at de indgår som en del af gymnasiets strategi. I den nye læreplan for matematik er den mundtlige eksamensform på C- og B-niveau ændret grundlæggende. Eleverne skal fremadrettet lægge ud med en gruppedelprøve, hvor eleverne i grupper skal arbejde med et projekt. Den ændrede eksamensform vil få indflydelse på planlægningen af den daglige undervisning, hvorfor der er behov for at udvikle og afprøve nye forløbsplaner både i den daglige undervisning og i forbindelse med årsprøver. Derfor sættes der i skoleåret 2018/19 et udviklingsprojekt i gang for at fastholde den høje faglighed i matematik på Paderup Gymnasium. Initiativerne vil blive evalueret kvalitativt med de involverede matematikhold. Da eksamensformen er ny, vil det være vanskeligt at sammenligne med tidligere års data, men der er mulighed for at sammenligne elevernes resultater med matematikkarakterer fra gymnasier, vi normalt sammenligner os med. Efterår 2018 Kompetenceudviklingsgruppen indkaldes, og der afholdes et indledende møde. På mødet drøftes rammerne for og indholdet af de forskellige initiativer. Derudover udarbejdes en projektplan for gruppens kompetenceudviklingsprojekt. Faggrupperepræsentanten i matematik.

PG Kvalitetsplan

PG Kvalitetsplan PG Kvalitetsplan 2016 18 Præambel Formål: Filosofi: Områder: Struktur: Skoleåret 2016 17 Skoleåret 2017 18 Præambel Formål: Paderup Gymnasiums kvalitetsplan fungerer som styrings og monitoreringsredskab

Læs mere

Kort præsentation af et forsknings-/udviklingsprojekt

Kort præsentation af et forsknings-/udviklingsprojekt Gør tanke til handling VIA University College Kort præsentation af et forsknings-/udviklingsprojekt v/rita Buhl, VIA UC Bestyrelsesmøde Forum 100%, d. 23. maj 2019 1 Klikforatredigerei master Karrierelæring

Læs mere

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Formålet med kvalitetssystemet på Rungsted Gymnasium er at medvirke til at skabe en åben evalueringskultur som er praktisk anvendelig. Hensigten er,

Læs mere

Evalueringsstrategi Evaluering og kvalitetssikring Nykøbing Katedralskole

Evalueringsstrategi Evaluering og kvalitetssikring Nykøbing Katedralskole Nykøbing Katedralskoles evalueringsstrategi bygger på kravene i kapitel 11 i Lov om gymnasiale uddannelser (LOV nr 1716 af 27/12/2016) om kvalitetsudvikling samt på kravene i kapitel 1 i bekendtgørelsen

Læs mere

Oversigt studieretninger

Oversigt studieretninger Oversigt studieretninger 2017-18 Fysik A Matematik A Kemi B Matematik A Fysik A Kemi B Dansk A Engelsk B Biologi C Historie A Idræt C Samfundsfag C Kunstneriske fag C 2. fremmedsprog B * ** *Frit C- eller

Læs mere

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium 2018 2021 Overordnet beskrivelse af opgaven Denne RADAR er udarbejdet for HBTGYM, på baggrund af RADAR 2015-18. RADARen for gymnasiets udvikling udarbejdes og implementeres

Læs mere

Kvalitetssystem på HTX Roskilde

Kvalitetssystem på HTX Roskilde Kvalitetssystem på HTX Roskilde Indledning Arbejdet med kvalitetssikring på HTX Roskilde har til hensigt: 1) Til stadighed at udvikle kvaliteten af skolens kerneydelser gennem systematiske regelmæssige

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

GLAD, GLOBAL, GRØN OG GENIAL

GLAD, GLOBAL, GRØN OG GENIAL Nykøbing Katedralskole vil: være det synlige gymnasium, der samarbejder med lokale, nationale og globale partnere være det udviklingsorienterede gymnasium, der dyrker den enkelte elevs potentiale gennem

Læs mere

Skabelon for læreplan

Skabelon for læreplan Kompetencer Færdigheder Viden Skabelon for læreplan 1. Identitet og formål 1.1 Identitet 1.2 Formål 2. Faglige mål og fagligt indhold 2.1 Faglige mål Undervisningen på introducerende niveau tilrettelægges

Læs mere

Rapport: Resultatlønskontrakt for rektor Allan Friis Clausen

Rapport: Resultatlønskontrakt for rektor Allan Friis Clausen Bilag 6.2. Rapport: Resultatlønskontrakt for rektor Allan Friis Clausen 2017-18 GYMNRSIUM Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse

Læs mere

Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF. [Dokumentets undertitel]

Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF. [Dokumentets undertitel] Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF [Dokumentets undertitel] TG S KVALITETSSYSTEM På TG ønsker vi med vores kvalitetssystem at forbedre kvaliteten gennem systematiske evalueringer. De løbende evalueringer

Læs mere

Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet. Tabelrapport lærere

Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet. Tabelrapport lærere Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet Tabelrapport lærere Dette bilag til EVA s evaluering af teamorganisering i gymnasiet, indeholder i tabelform resultaterne af den spørgeskemaundersøgelse EVA gennemførte

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

Evaluering af studieområdet på htx. Tabelrapport

Evaluering af studieområdet på htx. Tabelrapport Evaluering af studieområdet på htx Tabelrapport Evaluering af studieområdet på htx Tabelrapport 2016 Evaluering af studieområdet på htx 2016 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Workshop om prøver og eksamen

Workshop om prøver og eksamen Workshop om prøver og eksamen Danske Gymnasier - Ledelsestræf 2018-2.marts 2018 Søren Vagner, undervisningskonsulent, Kontor for Prøver, Eksamen og Test (STUK) Steffen Møllegaard Iversen, enhedsleder,

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje af projekter Uddannelsespulje 01. At mestre valget Karrierelæring i ungdomsuddannelserne Århus Statsgymnasium Samlet budget 2.500.000 kr. Ansøgt beløb 1.878.000 kr. Egenfinansiering 623.000 kr. Egenfinansieringsgrad

Læs mere

TG S KVALITETSSYSTEM

TG S KVALITETSSYSTEM November 2018 TG S KVALITETSSYSTEM TG s kvalitetssystem angiver, hvorledes TG opfylder 2017 bekendtgørelsens krav om fastlæggelse og anvendelse af et system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Karrierelæring i gymnasiet og gymnasiereformen

Karrierelæring i gymnasiet og gymnasiereformen Karrierelæring i gymnasiet og gymnasiereformen Hvem er Karrierefokus? 17 gymnasier, Studievalg KBH, 3 videregående uddannelser og Region Hovedstaden. Projektet løber fra 2014 til slut 2016. Følgeforskning

Læs mere

Evalueringsplan. Ad 1. - eleverne løbende er orienteret om deres faglige standpunkt, og hvilken udviklingsproces de er i

Evalueringsplan. Ad 1. - eleverne løbende er orienteret om deres faglige standpunkt, og hvilken udviklingsproces de er i Evalueringsplan AGs evalueringsplan forholder sig til STX-bekendtgørelsens 131-139. Den omfatter konkret, løbende evaluering af undervisningen og af den enkelte elev både ud fra de mål, der er opstillet

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

Studenters karakterer

Studenters karakterer Studenters karakterer Rapporterne præsenterer statistik over de karakterer som fremgår på studenternes eksamensbeviser på de gymnasiale uddannelser. Bemærk, at denne rapport opgør data på baggrund af bevisår

Læs mere

Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g

Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g hhx-uddannelsen 2017-2018 Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g Indhold Intern evalueringsstrategi... 3 1. Evaluering af den enkelte elev... 3 Faglige kompetencer... 3 Almene og personlige

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18

Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18 Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18 Resultatmål A. Basisrammen Visionen for Rosborg Gymnasium & HF er Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge,

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

Evaluering og kvalitetsudvikling

Evaluering og kvalitetsudvikling Evaluering og kvalitetsudvikling I henhold til gymnasie og HF bekendtgørelsen skal alle gymnasier have et system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering. Vi benytter følgende evalueringssystem. Indhold

Læs mere

Egaa Gymnasium) Feedback for læring I Kvalificerede medarbejderudviklingsforløb

Egaa Gymnasium) Feedback for læring I Kvalificerede medarbejderudviklingsforløb Kvalificerede medarbejderudviklingsforløb - Egaa Gymnasium På Egaa Gymnasium har det været fast procedure, at leder foretager observationer af undervisning forud for MUS. Ledere og lærere ønsker dog at

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

Skriftlighed i studieretningerne

Skriftlighed i studieretningerne Skriftlighed i studieretningerne Indholdsfortegnelse 1. Projektets formål 2. Projektets organisering 3. Projektets proces og produkter 4. Evaluering af projektet 5. Hovedresultater og erfaringer ift. projektet

Læs mere

Evalueringsstrategi for Hjørring Gymnasium

Evalueringsstrategi for Hjørring Gymnasium valueringsstrategi for Hjørring Gymnasium - Gældende for årgang 2017 og frem valueringsstrategien er en strategi for skolens evalueringsprocedure med fokus på den enkelte elevs personlige og faglige udvikling.

Læs mere

Kvalitetssystem Marts 2019

Kvalitetssystem Marts 2019 Kvalitetssystem Marts 2019 1. Indledning Dette dokument beskriver Erhvervsgymnasiet Grindsteds (EGG) system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering. Det fremgår heraf, hvordan EGG bidrager til opfyldelse

Læs mere

Plan for ind- og udfasning af skriftlige prøver i medfør af gymnasieaftalen

Plan for ind- og udfasning af skriftlige prøver i medfør af gymnasieaftalen Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Prøver, Eksamen og Test Plan for ind- og udfasning af skriftlige prøver i medfør af gymnasieaftalen af 2016 Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.

Læs mere

Vælg din STUDIERETNING

Vælg din STUDIERETNING Vælg din STUDIERETNING 2017 Tidsplan for dit valg af studieretning Ons-tors uge 36-39 Undervisning i studieretningsfag: - Sproglige studieretninger - Samfundsvidenskabelige studieretninger - Naturvidenskabelige

Læs mere

Kontraktperioden løber fra 1. august 2018 til 31. juli Rammen for skolens rektor er kr. på basisrammen og kr. på ekstrarammen.

Kontraktperioden løber fra 1. august 2018 til 31. juli Rammen for skolens rektor er kr. på basisrammen og kr. på ekstrarammen. Bilag 7.1. Resultatlønskontrakt for rektor Allan Friis Clausen 2018-19 1 IU GYMNRSIUMl Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse

Læs mere

Socioøkonomiske referencer - pr. institution

Socioøkonomiske referencer - pr. institution Socioøkonomiske referencer - pr. institution Rapporterne præsenterer statistik om karakterer og socioøkonomiske referencer. Den socioøkonomiske reference er et statistisk udtryk for, hvordan elever på

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2012-13 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Læreplan Identitet og medborgerskab

Læreplan Identitet og medborgerskab Læreplan Identitet og medborgerskab 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Identitet og medborgerskab er et dannelsesfag. Faget giver eleverne kompetencer til selvstændigt, at kunne medvirke som aktive medborgere

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Indledning BG s kvalitets- og evalueringsplan udgør den overordnede ramme for arbejdet med kvalitets- og evalueringsarbejdet. Arbejdet

Læs mere

Praksissamarbejde læreruddannelsen 2016/2017

Praksissamarbejde læreruddannelsen 2016/2017 Praksissamarbejde læreruddannelsen 2016/2017 Praksissamarbejde I dette hæfte beskrives, hvordan praksissamarbejde tænkes i læreruddannelsen på Metropol, og hvordan samarbejdet med praktikskolerne rammesættes.

Læs mere

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Trine Rhein-Knudsen Læringskonsulent STUK trine.rhein-knudsen@stukuvm.dk Dagsorden Lovkomplekset og reformens intentioner Hvad

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien udmøntes i en evalueringsplan som omfatter en evaluering af studieplanen, herunder planlægning og gennemførelse

Læs mere

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 Indledning Den årlige selvevaluering er skriftlig og drøftes i bestyrelsen. Selvevalueringen offentliggøres efterfølgende på skolens hjemmeside. Selvevalueringen

Læs mere

Opfølgningsplan. Det Blå Gymnasium, Business College Syd. Eksamensresultat hhx

Opfølgningsplan. Det Blå Gymnasium, Business College Syd. Eksamensresultat hhx Opfølgningsplan Det Blå Gymnasium, Business College Syd Eksamensresultat hhx 2015 Opfølgningsplan Baggrund for de iværksatte indsatser Elevernes eksamensresultater ved Det Blå Gymnasium, Business College

Læs mere

Struer Statsgymnasium Aug 15

Struer Statsgymnasium Aug 15 1. Skolens kvalitetssikringssystem. Formålet med kvalitetssikringssystemet er at bidrage til opfyldelsen af skolens målsætninger, og dermed også at dokumentere resultater og forbedre kvaliteten af skolens

Læs mere

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan Til at understøtte arbejdet med at realisere det pædagogiske grundlag og den styrkede pædagogiske læreplan i dagtilbuddene i Aarhus Kommune Indledning

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Godkendelse af evaluering af understøttende undervisning

Godkendelse af evaluering af understøttende undervisning Punkt 9. Godkendelse af evaluering af understøttende undervisning 2016-069918 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, den gennemførte evaluering af understøttende undervisning samt

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2015-16 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Analyse af studenterne 2009 fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx)

Analyse af studenterne 2009 fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx) Analyse af studenterne fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx) Af Kristine Flagstad De naturvidenskabelige fag blev styrket via gymnasiereformen. Det viste analysen af studenterne i 2008.

Læs mere

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Horsens Gymnasiums system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering omfatter systematiske og regelmæssige selvevalueringer,

Læs mere

Kodeks for god pædagogik HANSENBERG. Lad os gøre en god skole bedre

Kodeks for god pædagogik HANSENBERG. Lad os gøre en god skole bedre Kodeks for god pædagogik HANSENBERG Lad os gøre en god skole bedre Eleverne oplever lærere, som arbejder tæt sammen og involverer eleverne 2 På HANSENBERG lægger vi vægt på, at al undervisning skal være

Læs mere

Kodeks for god pædagogik HANSENBERG. Lad os gøre en god skole bedre

Kodeks for god pædagogik HANSENBERG. Lad os gøre en god skole bedre Kodeks for god pædagogik HANSENBERG Lad os gøre en god skole bedre På HANSENBERG lægger vi vægt på, at al undervisning skal være meningsfuld og udbytterig kort sagt give lærelyst og erhvervskompetence.

Læs mere

Almen studieforberedelse og studieområdet. Erfaringer fra grundforløbet i de gymnasiale uddannelser

Almen studieforberedelse og studieområdet. Erfaringer fra grundforløbet i de gymnasiale uddannelser Almen studieforberedelse og studieområdet Erfaringer fra grundforløbet i de gymnasiale uddannelser Kort om EVA s undersøgelse EVA er i gang med et treårigt projekt der undersøger hvordan syv gymnasieskoler,

Læs mere

Evalueringsstrategi. Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium

Evalueringsstrategi. Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium Evalueringsstrategi Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium 1.0 Indledning Denne evalueringsstrategi er udarbejdet til brug på Holstebro Tekniske Gymnasium og Holstebro Handelsgymnasium

Læs mere

Skole-hjem kommunikation. Udskoling på Malling Skole

Skole-hjem kommunikation. Udskoling på Malling Skole Skole-hjem kommunikation Udskoling på Malling Skole Skolen ønsker en tæt og åben dialog med forældrene. Derfor inviterer vi til samtaler og forældremøder i løbet af skoleåret. Kommunikationen foregår fortrinsvist

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål (http://ffm.emu.dk/) Lærere Årsplanen er tilgængelig i personale-

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2011-2012 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Når hele organisationen skal være med.

Når hele organisationen skal være med. Konference om rammeforsøg Når hele organisationen skal være med. Anne Jensen og Karl-Henrik Jørgensen Greve Gymnasium Konference om rammeforsøg Spor 1: Ledelsens opgave i velfærdssektoren: At føre faget

Læs mere

CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster

CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster Eksamensresultatgennemsnit fordelt på uddannelse og institution samt karaktergennemsnit fordelt på fag og evalueringsform for årets dimittender 2011 inden for hver uddannelse og institution. Der er alene

Læs mere

Erfaringer fra Ørestad Gymnasium & samarbejde med Studievalg KBH

Erfaringer fra Ørestad Gymnasium & samarbejde med Studievalg KBH Erfaringer fra Ørestad Gymnasium & samarbejde med Studievalg KBH Gymnasielærere & studievalgsvejledere Vores allerførste projekt på OEG handlede om at lære hinanden at kende gymnasielærere og studievalgsvejlederen

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Bilag til evaluering af fysik B på htx DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Indledning Dette bilag til EVA s evaluering af fysik b på htx indeholder i tabelform

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

Evalueringsstrategi for Hjørring Gymnasium

Evalueringsstrategi for Hjørring Gymnasium valueringsstrategi for Hjørring Gymnasium - Gældende for årgang 2017 og frem valueringsstrategien er en strategi for skolens evalueringsprocedure med fokus på den enkelte elevs personlige og faglige udvikling.

Læs mere

Mål og Strategiske indsatsområder

Mål og Strategiske indsatsområder Mål og Strategiske indsatsområder 2018-2022 har det overordnede mål, at udvikle skolen og undervisningen, så vi understøtter elevernes faglige og personlige udvikling og forbereder dem bedst muligt til

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET E V A L U E R I N G S R A P P O R T F O R B A C H E L O R - O G K A N D I D A T U D D A N N E L S E N I I N F O R

Læs mere

Beskrivelse af systemets principper

Beskrivelse af systemets principper Gribskov Gymnasiums system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering Systemet er baseret på Lov om de gymnasiale uddannelser og Bekendtgørelse om de gymnasiale uddannelser. Relevante paragraffer fremgår

Læs mere

Læreplansændringer matematik høringsversion ikke endelig. FIP 30. marts 2017

Læreplansændringer matematik høringsversion ikke endelig. FIP 30. marts 2017 Læreplansændringer matematik høringsversion ikke endelig 2013 2017 FIP 30. marts 2017 Hvilke væsentlige forskelle? Justering af kernestof mm Ændring af prøveformer Disposition: 1. Hurtig præsentation af

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 For hh1b Team 2

Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 For hh1b Team 2 Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 For hh1b Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø og den

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 27. maj 2014 om læreplaner i den gymnasiale uddannelse. Kapitel 1 Definitioner

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 27. maj 2014 om læreplaner i den gymnasiale uddannelse. Kapitel 1 Definitioner Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 27. maj 2014 om læreplaner i den gymnasiale uddannelse I medfør af 21 og 27 i Inatsisartutlov nr. 13 af 22. november 2011 om den gymnasiale uddannelse, fastsættes: Kapitel

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2016-2017 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser. Vi arbejder løbende med at

Læs mere

Analysespørgsmål og rapportering

Analysespørgsmål og rapportering Analysespørgsmål og rapportering Nyborg Gymnasium, 14. september 2011 Lars Ulriksen Christine Holm Aase Bitsch Ebbensgaard Dias 1 Hensigten: Analysespørgsmålene at få ensartethed i analysen af erfaringerne

Læs mere

Socioøkonomiske referencer - pr. institution

Socioøkonomiske referencer - pr. institution Socioøkonomiske referencer - pr. institution Rapporterne præsenterer statistik om karakterer og socioøkonomiske referencer. Den socioøkonomiske reference er et statistisk udtryk for, hvordan elever på

Læs mere

KVALITETSUDVIKLINGSSYSTEM FOR STEINER HF I AARHUS

KVALITETSUDVIKLINGSSYSTEM FOR STEINER HF I AARHUS KVALITETSUDVIKLINGSSYSTEM FOR STEINER HF I AARHUS Procedure Vinter Forår Forår Sommer 7. Opfølgning 8.Handleplan 9. Opgaveog ansvarsfordeling 10.Statusrapport 1. Mål og strategi 2.Præsentation 5. Indsamling

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Gennemsnitskarakterer - HTX

Gennemsnitskarakterer - HTX Gennemsnitskarakterer - HTX 13 14 Tradium Tradium Tradium Tradium Fag Evalueringsform Karaktertype htx htx htx htx Biologi B Mundtlig Eksamenskarakter 6,5 (,1) 36 Årskarakter 6,2 (6,) Skriftlig Eksamenskarakter

Læs mere

Opfølgningsplan. [hhx]

Opfølgningsplan. [hhx] Opfølgningsplan [hhx] [ På Handelsgymnasiet i Ballerup, ligger elevernes frafald på hhx, et år efter de har påbegyndt deres uddannelse, blandt de højeste 10 pct. på landsplan målt som et gennemsnit i perioden

Læs mere

Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet. Tabelrapport skoleledere

Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet. Tabelrapport skoleledere Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet Tabelrapport skoleledere Dette bilag til EVA s evaluering af teamorganisering i gymnasiet, indeholder i tabelform resultaterne af den spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Oversigtsskema. De 4 niveauer i evalueringssystemet.

Oversigtsskema. De 4 niveauer i evalueringssystemet. Oversigtsskema. De 4 niveauer i evalueringssystemet. 1. niveau: Elevernes udbytte mål hvilken Elevernes faglige standpunkt (summativt) Centralt stillede mål for Lærerne Ved opgaver, tests, prøver, karaktergivning,

Læs mere

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 28. MAJ 2014 Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 Evalueringsprocedure Evalueringspolitik

Læs mere

Selvevaluering på Helsinge Realskole: Kapitel 1: Skolens profil

Selvevaluering på Helsinge Realskole: Kapitel 1: Skolens profil Evaluering af kapitel 1: Skolens profil Formålet med kapitlet er at få indblik i den kontekst skolens selvevaluering indgår i samt at kvalitetsevaluere skolens profil. Kapitlet falder i tre dele: 1. Præsentation

Læs mere

Praksissamarbejde i læreruddannelsen - om praktik og praksissamarbejde

Praksissamarbejde i læreruddannelsen - om praktik og praksissamarbejde Praksissamarbejde i læreruddannelsen - om praktik og praksissamarbejde Institut for Skole og Læring Indhold Praktikvirksomhed 2 Hvorfor praktikvirksomhed, praktik og praksissamarbejde? 2 Hvad er praksissamarbejde?

Læs mere

Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog (CEFR)

Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog (CEFR) Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog (CEFR) Didaktiske overvejelser om anvendelse af CEFR i den daglige undervisning på gymnasiet Oplæg til inspiration ved Stine Lema Videnscenter for fremmedsprog

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Årlig selvevaluering Indledning Gefion Gymnasiums kommissorium tilsiger, at der skal laves en årlig selvevaluering hvortil der skal udarbejdes handleplaner. Handleplanerne

Læs mere

Følgegruppen for Reformen af de Gymnasiale Uddannelser

Følgegruppen for Reformen af de Gymnasiale Uddannelser Følgegruppen for Reformen af de Gymnasiale Uddannelser 24. marts 2009 Rapport nr. 9 til Undervisningsministeren fra Følgegruppen for Reformen af de Gymnasiale Uddannelser I rapport nr. 8 kommenterede Følgegruppen

Læs mere

Evaluering af Avu-didaktik og pædagogisk. Projektbeskrivelse fra EVA, maj 2015

Evaluering af Avu-didaktik og pædagogisk. Projektbeskrivelse fra EVA, maj 2015 Evaluering af Avu-didaktik og pædagogisk ledelse' Projektbeskrivelse fra EVA, maj 2015 Projektbeskrivelse Dette er Danmarks Evalueringsinstituts (EVA s) projektbeskrivelse for evaluering af et kompetenceudviklingsforløb

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE HAVDRUP SKOLE

SOLRØD KOMMUNE HAVDRUP SKOLE SOLRØD KOMMUNE HAVDRUP SKOLE Havdrup Skoles uddannelsesplan for praktikanter 2017 Præsentation af Havdrup Skole: Havdrup Skole er en mellemstor folkeskole fra 0.-9.klasse med ca.560 elever og omkring 45

Læs mere

- hvad reformen indebar, herunder AT - hvad er der sket af justeringer - studieretninger, antal, krav og opbygning

- hvad reformen indebar, herunder AT - hvad er der sket af justeringer - studieretninger, antal, krav og opbygning Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 197 Offentligt BUU d. 8. maj 2012 Opdrag: Teknisk gennemgang af gymnasiereformen BUU har særlig interesse for - hvad reformen indebar, herunder

Læs mere

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013 Kvalitetssikringssystem Sønderborg Statsskole Aug. 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sønderborg Statsskole - profil... 3 2.1 Organisering af skolen...4 3. Skoleevaluering...5 3.1. Gennemgående

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan:

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1 Evalueringsplan for Landsbyskolen 1/6 Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1. Med denne evalueringsplan redegøres for en samlet plan over, hvordan vi arbejder med evaluering. Planen skal dels

Læs mere

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF Skolen skal sikre kvalitet i undervisningen på et overordnet niveau, hvilket er beskrevet i Bekendtgørelse om kvalitetssikring og resultatudvikling med dennes

Læs mere

3 årig STX uddannelse

3 årig STX uddannelse 3 årig STX uddannelse Forår 2010 Efter 9. klasse afgangsprøve i: OPTAGELSESKRAV til gymnasiet Fem bundne prøver dansk (mundtlig og skriftlig) matematik (skriftlig) engelsk (mundtlig) fysik (mundtlig) To

Læs mere