Retten i Glostrup. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 7. marts 2019 i sag nr. BS 10E-2867/2016:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retten i Glostrup. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 7. marts 2019 i sag nr. BS 10E-2867/2016:"

Transkript

1 Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM fsagt den 7. marts 2019 i sag nr. BS 10E-2867/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen drejer sig om, hvorvidt i forbindelse med operationer på X Hospital i tiden fra den 13. februar 2009 og fremefter, er blevet påført skade, som er er omfattet af 20, stk. 1, nr. 4, i lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. har nedlagt påstand om, at nkenævnet for Patienterstatningen skal anerkende, at han har ret til erstatning efter lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. nkenævnet for Patienterstatningen har påstået frifindelse. Hospitalsforløbet blev den 22. september 2008 indlagt på X Hospital med en blodprop i hjertet. Den 3. oktober 2008 fik indopereret en pacemaker, og det blev aftalt, at man skulle foretage en opfølgning for at vurdere, om der var behov for at indopereret en ICD-enhed (dvs. en pacemaker med indbygget defilibrator). Ved en opfølgning på X Hospital den 13. februar 2009 vurderede man, at der var behov for at indoperere en ICD-enhed. Operationen fandt sted den 25. februar Der blev foretaget reoperationer den 1. april og den 3. august 2009, samt den 22. april ICD-enheden blev fjernet den 20. juni 2013, men indopereret på ny den 9. juli ICD-enheden blev endeligt fjernet den 22. juli Årsagen til de forskellige operationer er efter det oplyste, at der opstod infektion i forbindelse med indsættelse af ICD-enheden. Den 12. maj 2015 blev tilset på Y Hospitalt skadestue efter et fald. En CT scanning viste en "tidligere infarkt i venstre frontallap

2 Side 2/13 med substanstab". Der var ingen aktuel blødning. Den ophandlede blodprop er efter det oplyste formentlig opstået i fgørelsen fra nkenævnet for Patienterstatningen nkenævnet for Patienerstatningen har den 2. maj 2016 afvist, at forløbet på X Hospital fra den 13. februar 2009 og frem giver grundlag for erstatning efter lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet 20, stk. 1, nr. 4. f Nævnets afgørelse fremgår bl.a. følgende: "nkenævnet vurderer således, at den opståede infektion udgør en hændelig komplikation, der kan indtræde selv ved behandling, som er udført i overensstemmelse med, hvorledes en erfaren specialist ville have handlet. nkenævnet finder, at infektionen ikke er tilstrækkelig alvorlig til at udløse erstatning efter bestemmelsen i klage- og erstatningslovens 20, stk. 1, nr. 4. Efter denne bestemmelse er det blandt andet en forudsætning, at skaden står i et alvorligt misforhold til grundlidelsen og patientens tilstand i øvrigt. Ved vurderingen skal skaden sammenholdes med grundlidelsen ubehandlet. Det er på denne baggrund relevant at se på baggrunden for behandlingen og herunder sammenligne konsekvenserne af den aktuelle skade med 's situation, såfremt behandlingen ikke var blevet foretaget. Henset til alvorligheden af grundlidelsen, som behandlingen rettede sig imod, herunder betydelig risiko for ventrikelflimren og pludselig død, samt det forholdt at infektionen efter vurdering ikke har påført varige gener findes infektionen ikke at være tilstrækkelig alvorlig, og de midlertidige gener, infektionen har medført, findes ikke at være mere omfattende end, hvad med rimelighed må tåle under de givne omstændigheder." Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Retslægerådets erklæringer Retslægerådet har afgivet erklæringer i sagen den 30. juni 2017, henholdsvis den 20. september Følgende fremgår af Retslægerådets erklæringer: "... Spørgsmål 3: Retslægerådet bedes oplyse eller skønne, hvad sandsynligheden for overlevelse af den under besvarelsen afspørgsmål 1 angivne konkrete hjertesygdom er fra dens opståen og 5 henholdsvis 10 år frem uden implantation af ICD efter almindelig lægefaglig erfaring.

3 Side 3/13 5- og 10- års overlevelsen for patienter med stor blodprop i hjertet, som sagsøger led af, er henholdsvis % og %. Spørgsmål 4: Retslægerådet bedes angive de sædvanlige følger (mén) efter en vellykket implantation af ICD. En vellykket ICD-implantation giver ingen varige gener.... Spørgsmål 6: Hvor hyppigt forekommende er et konkret behandlingsforløb som efter en implantation af lcd? Spørgsmålet skal forstås således, at det ønskes vurderet, hvor hyppigt forekommende et samlet forløb svarende til 's med blandt andet fire revisioner efter implantation af ICD (bilag l), ekstraktion aficd (bilag 7), reimplantation (bilag l) og ny ekstraktion med drænanlæggelse (bilag 7), to infektioner i ICD-lomme med antibiotikabehandling og kateteranlæggelse (bilag 1 og bilag 6), mange indlæggelser (bilag 1, bilag 4 og bilag 7), rift på hjerteklap (bilag 12), psykiske gener (bilag 13) og vansir (bilag 14) er. Hvis Retslægerådet ikke kan angive en konkret forekomst, bedes det skønnet, om hyppigheden med overvejende sandsynlighed er større eller mindre end henholdsvis 1-2 % og 2-3 %. Et konkret behandlingsforløb som sagsøgers er yderst sjældent forekommende (kan ikke angives nærmere, men vurderes at være under 1 %). Det skal tilføjes, at også sagsøgers behandling forud for den , det vil sige behandlingen for blodprop og bypass operation, forløb med komplikationer, henholdsvis stent trombose og reoperation på grund af blødning.... 's Spørgsmål 12: Hvor hyppigt forekommende er infektionen, forbindelse med operationen den 22. april 2013? pådrog sig i Hvis Retslægerådet ikke kan angive en konkret forekomst, bedes det skønnet, om hyppigheden med overvejende sandsynlighed er større eller mindre end henholdsvis 1-2 % og 2-3 %. Opgørelse af infektionsraten på det pågældende hospital kendes ikke af Retslægerådet, men i en international opgørelse er fundet forekomst af infektion efter ICD-implantation hos 1-2 % af patienterne. I forbindelse

4 Side 4/13 med en re-operation må man formentlig kalkulere med en dobbelt så stor risiko.... Spørgsmål 14: Hvor hyppigt forekommende er infektionen, forbindelse med operationen den 9. juli 2013? pådrog sig i Hvis Retslægerådet ikke kan angive en konkret forekomst, bedes det skønnet, om hyppigheden med overvejende sandsynlighed er større eller mindre end henholdsvis 1-2 % og 2-3 %. Der henvises til besvarelsen af spørgsmål Spørgsmål 17: Retslægerådet bedes oplyse, om er påført midlertidige eller varige følger som følge af behandlingsforløbet? Dette spørgsmål kan kun besvares delvist. Der er ikke grund til at tro, at behandlingsforløbet har medført varige gener, for så vidt angår hjertefunktionen. Der er al mulig grund til at tro, at forløbet har været svært psykisk belastende. En bedømmelse heraf kræver nøjere kendskab til sagsøger, end det fremsendte journalmateriale giver indtryk af.... Spørgsmål 20: Retslægerådet har ved besvarelsen af spørgsmål 17 anført, at "der er ikke grund til at tro, at behandlingsforløbet har medfort varige generfor så vidt angår hjertefimktionen ". Retslægerådet bedes oplyse, om det på baggrund af bl.a. bilag 7 (notat af 24. juli 2013) og bilag 12 kan konkluderes, at blev påført en rift på hjerteklappen som følge af én afekstraktionerne? Retslægerådet bedes i bekræftende fald vurdere, om riften har eller har haft indflydelse på hjertefunktionen. I forbindelse med ekstraktion af tidligere implanterede elektroder i det højresidige hjertekammer er der altid en risiko for at lædere klappen mellem forkammer og hjertekammer. Om det er tilfældet her, kan ikke vurderes ud fra journalnotateme. Fænomenet er i reglen uden klinisk betydning, og der er ikke i det aktuelle tilfælde tegn på, at sagsøger har udviklet yderligere sygdom af dette (leverstase, ødemer), for eksempel har det ikke afgivet indikation for vanddrivende medicinsk behandling. Spørgsmål 21:

5 Side 5/13 Retslægerådet har endvidere ved besvarelsen af spørgsmål 17 anført, at "der er al mulig grund til at tro, at forløbet har været svært psykisk belastende " men, at "en bedømmelse heraf kræver nøjere kendskab til sagsøger, end det fremsendte journalmateriale giver indtryk af'. B er som følge heraf undersøgt af speciallæge i psykiatri, der har udfærdiget erklæring (bilag 29). f erklæringen fremgår, at har følgende psykiske symptomer: a) Sorg b) ngst c) Stress d) Koncentrationsbesvær/kluntet adfærd e) Forringet korttidshukommelse f) Øget søvnbehov Er symptomerne efter Retslægerådets opfattelse en følge af det konkrete behandlingsforløb? Med behandlingsforløb forstås blandt andet fire revisioner efter implantation af ICD (bilag 1), ekstraktion af ICD (bilag 7), reimplantation (bilag l) og ny ekstraktion med drænanlæggelse (bilag 7), to infektioner i ICD-lomme med antibiotikabehandling og kateteranlæggelse (bilag I og bilag 6) og mange indlæggelser (bilag 1, bilag 4 og bilag 7). De nævnte symptomer kan være forårsaget af det konkrete handlingsforløb. Imidlertid kan de også være forårsaget af en depression, som er en meget hyppig foreteelse efter blodprop i hjertet (og sagsøger var i perioder i antidepressiv behandling) samt efter komplicerede behandlingsforløb. Endelig kan det konstaterede infarkt i hjernen også bidrage med psykiske symptomer, herunder besvær med overblik over komplekse situationer og korttidshukommelsen. Det er ikke muligt nøjere at vurdere den relative behandling af disse faktorer i forhold til hinanden, men Retslægerådet finder det meget sandsynligt (over 50 %), at det konkrete handlingsforløb har bidraget væsentligt til de psykiske symptomer...." Forklaring har bl.a. forklaret, at han forud for operationen i 2008 var selvstændig erhvervsdrivende, hvor han drev en klargøringsvirksomhed for biler. Han har altid arbejdet meget og har også drevet to edb-virksomheder samt været selvstændig vognmand og bilforhandler.

6 Side 6/13 I 2008 fik han en blodprop i hjertet og fik kort tid efter indopereret en pacemaker. Han havde det fint efter operationen. Hospitalet mente imidlertid, at han skulle have en ICD-enhed i stedet for en almindelig pacemaker. Han fik i 2009 skiftet pacemakeren ud med en ICD-enhed. Han fik det herefter dårligt, og der fulgte en langt operationsforløb. Han måtte opgive at drive selvstændig virksomhed. I 2010 fik han tildelt et fleksjob på 17 timer om ugen efter arbejdsprøvning. Han blev opsagt fra jobbet, fordi han hele tiden skulle opereres. I slutningen af 2012 fik han tildelt førtidspension. Behandlingsforløbet har efter hans opfattelse i høj grad medvirket til, at han har måttet opgive at drive selvstændig virksomhed. Især har indsættelsen af ICD-enhed bidraget hertil, idet det fungerede godt med den almindelige pacemaker. Han har hverken pacemaker eller ICD-enhed i dag. Han har det fint, selv om hans hjertepumpekapacitet ikke er 60 %, men 45 %, hvilket er udmærket henset til hans alder. Han har stadig gener i form af angst, sorg og stress, ligesom har har et øget søvnbehov. Han sover således op til 12 timer i døgnet. Parternes synspunkter har i sammenfattende processkrift og påstandsdokument af 24. januar 2019 gjort følgende gældende: "... Kendsgerninger og anbringender Det kan lægges til grund, at indlagt med blodprop i hjertet. den 22. september 2008 blev Det kan videre lægges til grund, at han har gennemgået et langt behandlingsforløb med implantation af ICD-enhed første gang den 25. februar 2009 med efterfølgende revisioner, ekstraktion, ny anlæggelse og slutteligt udtagelse af ICD-systemet i Det kan videre lægges til grund, at under revisionerne den 9. og 23. april 2013 fik en infektionstilstand, der medførte behovet for yderligere behandling. Det kan slutteligt lægges til grund, at i dag lider af psykiske og kognitive gener i form af bl.a. en let vagt angst og stress, dårligere korttidshukommelse, øget søvnbehov (10-12 timer i døg-net) samt følelsen af at være mere kluntet/klodset (bilag 29). har i stævningen gjort gældende, at han er påført en skade i

7 Side 7/13 medfør af KEL 20, stk. 1, nr. 1 subsidiært KEL 20, stk. 1, nr. 4. Det betyder, at enten er påført en skade som følge af behandling, som en erfaren specialist med overvejende sandsynlighed ville have gjort anderledes, subsidiært at han er påført skade, som går ud over, hvad han med rimelighed må tåle. I sidstnævnte tilfælde er det således ikke en forudsætning for erstatning, at der er begået deciderede fejl. Til hovedforhandlingen frafalder sit anbringende om, at han er påført en skade som følge af fejlbehandling, jf. KEL 20, stk. 1, nr. 1. Det gøres derimod gældende, at er påført en dækningsberettiget skade efter KEL 19, stk. 1, jf. 20, stk. 1, nr. 4. er således pådraget en skade, der går ud over, hvad han som patient med rimelighed må tåle. Retslægerådet har i svaret på spørgsmål 21 anført, at den psykiske belastning med overvejende sandsynlighed (mere end 50 %) skyldes det konkrete behandlingsforløb. har dermed løftet sin bevisbyrde for, at han med overvejende sandsynlighed er påført en merskade. Spørgsmålet er herefter om skaden er tilstrækkelig i) sjælden og ii) alvorlig til, at han er berettiget til erstatning, jf. KEL 20, stk. 1, nr. 4. Set hver for sig er pådraget skader i form af et langt sygdoms- og indlæggelsesforløb, infektioner, psykiske- og kognitive varige gener samt vansir. Ses der f.eks. på infektionerne er der tale om en alvorlig komplikation til ICD-implantation, jf. Retslægerådets svar på spørgsmål 5, og der er tillige tale om en sjælden komplikation, der forekommer i 1-2 % af tilfældene eller i 2-4 % af tilfælde, hvor der er tale om reoperationer, jf. rådets svar på spørgsmål 12 og 14. Det er imidlertid ikke de enkelte skader, herunder infektionerne eller de psykiske symptomer, der danner grundlag for vurderingen af, om 's skade er sjældent forekommende. Det er derimod det konkrete og samlede skadesforløb i form af fire revisioner efter implantation af ICD (bilag 1), ekstraktion af ICD (bilag 7), reimplantation (bilag 1) og ny ekstraktion med drænanlæggelse (bilag 7), to infektioner i ICD-lomme med antibiotikabehandling og kateteranlæggelse (bilag 1 og bilag 6), mange indlæggelser (bilag 1, bilag 4 og bilag 7), rift

8 Side 8/13 på hjerteklap (bilag 12), psykiske gener (bilag 13 og 29) og vansir (bilag 14). Det er derfor uden betydning, at psykiske symptomer er hyppigt forekommende ved blodpropper. Retslægerådet har vurderet, at det konkrete skadesforløb, jf. ovenfor, er yderst sjældent forekommende med en skønnet forekomst under 1 %, jf. Retslægerådets svar på spørgsmål 6. Det gøres derfor gældende, at forløbet i sin helhed er en tilstrækkelig sjælden komplikation efter KEL 20, stk. 1, nr. 4 til, at der kan ydes erstatning. Spørgsmålet er herefter om den indtrådte skade er tilstrækkelig alvorlig til, at der kan ydes erstatning. Kravet om skadens relative alvor vil i almindelighed være opfyldt, hvis behandlingen medfører en større grad af helbredsforringelse, end grundsygdommen ubehandlet sandsynligvis ville have medført. I henhold til retspraksis udgør et væsentligt moment i vurderingen af skadens alvor, i hvilket omfang skadelidte ville overleve med, henholdsvis uden behandling af grundsygdommen. Sygdom, der ubehandlet, henholdsvis behandlet, medfører stor risiko for død, taler således for, at skadelidte må tåle mere end hvis det modsatte er tilfældet. I U V udtalte Retslægerådet, at 80 % af patienterne med en hjernetumor som den i sagen omhandlende ville være udskrevet inden for én uge til eget hjem. Retslægerådet udtalte desuden, at medianoverlevelsen for en ubehandlet hjernetumor af den type svarede til en 5-års overlevelse på lidt over 50 %. Det betyder helt konkret, at lidt over 50 % af patienter med en tilsvarende hjernetumor fortsat ville være i live, hvis tumoren var ubehandlet. I 's tilfælde har Retslægerådet udtalt, at en vellykket ICD-implantation ikke giver varige mén, jf. svaret på spørgsmål 4. Det er dette udgangspunkt, der skal holdes op imod de følger, som har pådraget sig. Retslægerådet har endvidere anført, at 5- og 10-års overlevelsen for patienter med stor blodprop i hjertet, som den led af, er henholdsvis % og %, jf. svaret på spørgsmål 3.

9 Side 9/13 Det betyder helt konkret, at med sandsynlighederne % henholdsvis % fortsat ville være i live, hvis blodproppen var ubehandlet 5 år, henholdsvis 10 år frem. Det bemærkes hertil, at i dag ikke har pacemaker eller ICD indopereret. Flere af de ekko-kardiografier, der blev foretaget undervejs i behandlingsforløbet lå over niveauet for, hvornår man ville implantere en ICD-enhed (LVEF 30 %), ligesom 's hjertefunktion er væsentligt bedret i dag, jf. svaret på spørgsmål 8. Det gøres således gældende, at 's grundsygdom i form af blodprop i hjertet ikke var så alvorlig, at den afskærer ham muligheden for erstatning. Således ville en vellykket implantation af ICD ikke have medført varige mén, ligesom implantation af ICD ikke (med tilstrækkelig grad af sandsynlighed) var afgørende for, om ville overleve. Heroverfor står, at som følge af operationsforløbet har pådraget sig varige mén i form af bl.a. en psykisk belastningsreaktion, der der i øvrigt har haft store konsekvenser for hans sociale- og arbejdsliv. er således som følge af forløbet (i hvert fald frem til 2012) tilkendt førtidspension i 2012 (bilag 15 og 29). Der er herefter tale om en patientskade, der er såvel sjælden som alvorlig set i forhold til grundsygdommen, og skaden går derved ud over, hvad med rimelighed må tåle. nkenævnet for Patienterstatningen skal herefter anerkende, at er påført en patientskade, jf. KEL 20, stk. 1, nr ". nkenævnet har i påstandsdokument af 21. januar 2019 gjort følgende gældende: "... Til støtte for frifindelsespåstanden gøres det overordnet gældende, at der ikke er grundlag for at tilsidesætte ankenævnets afgørelse af 2. maj 2016 (bilag 17), hvorved ankenævnet fandt, at ikke var påført en erstatningsberettigende skade på X Hospital den 13. februar 2009 og frem, jf. klage- og erstatningsloven 19, stk. 1, og 20, stk. 1, nr. 1 og 4. Det må ved bevisbedømmelsen tages i betragtning, at ankenævnet på grund af sin sammensætning, der bl.a. omfatter medlemmer med lægevidenskabelig baggrund, brugen af speciallægekonsulenter ved afgørelserne, og gennem behandling af et stort antal sager har en særlig erfaring i at bedømme sager efter klage- og erstatningsloven, og at der derfor skal være et sikkert grundlag for at tilsidesætte afgørelsen, jf. FED V.

10 Side 10/13 Bevisbyrden for, at der er et sikkert grundlag for at tilsidesætte ankenævnets vurdering, påhviler. Denne bevisbyrde har han ikke løftet. En forudsætning for erstatning eller godtgørelse er, at ved behandlingen er blevet påført en skade, jf. klage- og erstatningsloven 19, stk. 1, jf. 20, stk. 1. Endvidere skal skaden med overvejende sandsynlighed være forvoldt på en af de i klage- og erstatningsloven 20, stk. 1, nr. 1-4, anførte måder. Det er således en betingelse, at skaden med overvejende sandsynlighed er en følge af den foretagne behandling eller undersøgelse og ikke skyldes patientens grundsygdom eller andre forhold. Normale følger af grundsygdommen eller komplikationer, som må henføres til selve grundsygdommen, udgør ikke en skade i lovens forstand. Klage- og erstatningsloven 20, stk. 1, nr. 1 Efter klage- og erstatningsloven 20, stk. 1, nr. 1, ydes erstatning, hvis en patient er påført en skade som følge af, at en erfaren specialist på det pågældende område under de i øvrigt givne omstændigheder ville have handlet anderledes ved undersøgelse, behandling eller lig-nende, og skaden derved ville være undgået. Det bestrides, at er påført en patientskade ved behandlingen på X Hospital den 13. februar 2009 og frem, som er omfattet af klage- og erstatningsloven 19, stk. 1, jf. 20, stk. 1. har i den forbindelse ikke godtgjort, at der er grundlag for at tilsidesætte ankenævnets vurdering af, at behandlingen på X Hospital var i overensstemmelse med specialiststandarden, jf. klage- og erstatningsloven 20, stk. 1, nr. 1. t behandlingerne var udført i overensstemmelse med specialiststandarden støttes også af Retslægerådets besvarelse af spørgsmål B og 18. Behandlingerne blev, som nærmere beskrevet i afgørelsen, udført på korrekt indikation, idet led af iskæmisk hjertesygdom, tidligere havde haft et STEMI (større blodprop i hjertet) og var tidligere bypassopereret, og i overensstemmelse med, hvorledes en erfaren specialist ville have handlet under de givne omstændigheder, jf. også hertil Retslægerådets svar på spørgsmål 7. har ikke ved de fremførte beviser godtgjort, at behandlingen afveg fra den be-handling, som den erfarne specialist ville have ydet, og at dette skulle være årsag til generne.

11 Side 11/13 Klage- og erstatningsloven 20, stk. 1, nr. 4 I medfør af bestemmelsen ydes der erstatning, hvis der, som følge af en undersøgelse eller behandling, indtræder skade i form af komplikationer, der er mere omfattende, end hvad patienten med rimelighed må tåle. Der skal tages hensyn til skadens alvor og patientens sygdom og helbredstilstand i øvrigt samt til skadens sjældenhed og mulighederne for at tage risikoen for skaden i betragtning. Efter fast praksis er det en betingelse for erstatningsberettigelse, at skaden er både sjælden (hyppighed under 2 %), og alvorlig. Hvis alvorlighedskriteriet ikke er opfyldt, er det uden betydning, at sjældenhedskriteriet er opfyldt og omvendt. Gener, der ikke kan henføres til behandlingen Det gøres gældende, at ikke har godtgjort, at de oplyste gener (stævningen side 3, nederst) i form af bl.a. nedsat hjertekapacitet, daglige smerter i hjerteregionen, smerter i venstre lunge ved udånding, nedsat bevægelighed i venstre arm, reduceret livskvalitet, psykisk påvirkning, kognitive gener og personlighedsændring med overvejende sandsynlighed kan henføres til behandlingen på X Hospital. har heller ikke godtgjort, at han blev påført en rift på hjerteklappen ved behandlingen på X Hospital, jf. Retslægerådets svar på spørgsmål 20. Gener, der kan henføres til operationen nkenævnet for Patienterstatningen har vurderet, at infektionen var en hændelig komplikation til behandlingen, der også kan forekomme, selv ved en behandling foretaget i overensstemmelse med, hvorledes en erfaren specialist ville have handlet. nkenævnet vurderede således med rette, at infektionen ikke var tilstrækkelig alvorlig set i forhold til 's grundlidelse, der indebar risikoen for pludselig ventrikelflimmer (hjertestop) og død, og at infektionen ikke var mere omfattende, end hvad han med rimelighed måtte tåle under de givne omstændigheder. nkenævnet bemærkede desuden, at infektionen ikke havde påført varige gener, jf. hertil Retslægerådets svar på spørgsmål 17. Forbigående gener går ikke udover, hvad han med rimelighed må tåle under de konkrete omstændigheder. Uanset at Retslægerådet i svaret på spørgsmål 21 fandt det meget sandsynligt, at det konkrete behandlingsforløb har bidraget væsentligt til 's psykiske symptomer i form af sorg, angst, stress, koncentrationsbesvær, forringet korttidshukommelse og øget søvnbehov, har ikke godtgjort, at symptomerne er alvorlige set i forhold til hans

12 Side 12/13 grundlidelse og hans helbredstilstand i øvrigt. Hertil kommer, at ikke har godtgjort, at sjældenhedskriteriet er opfyldt. Der foreligger således ikke en skade, der i relation til 's grundlidelse og helbredstilstand i øvrigt er tilstrækkelig alvorlig. Selv hvis retten måtte finde det dokumenteret, at skaderne er sjældne i lovens forstand, er der således ikke grundlag for at anerkende generne som omfattet af klage- og erstatningslovens 20, stk. 1, nr. 4, idet betingelsen om alvorlighed ikke er opfyldt. har ikke ved de fremførte beviser godtgjort, at der ved behandlingen er indtrådt en skade i form af komplikationer, der er mere omfattende, end hvad han med rimelighed må tåle....". Rettens begrundelse og afgørelse fik den 3. oktober 2008 indopereret en pacemaker efter en blodprop i hjertet. Det lægges til grund, at der var lægelig indikation for at udskifte denne med en ICD-enhed, hvilket skete den 25. februar Det lægges endvidere til grund, at det efterfølgende forløb med flere på hinanden følgende operationer skyldtes, at der opstod infektioner i forbindelse med de pågældende operationer. Det fremgår af Retslægerådets besvarelse af spørgsmål 12, at der i en international opgørelse er fundet forekomst af infektion efter ICD-implantation hos 1-2 % af patienterne, og at man i forbindelse med en re-operation formentlig må kalkulere med en dobbelt så stor risiko, dvs 2-4 %. Det er ubestridt, at har været igennem et længerevarende forløb med flere operationer. På baggrund af Retslægerådets besvarelse af spørgsmål 12 findes ikke at have godtgjort, at det pågældende forløb har en så sjælden karakter, at det kan begrunde en erstatning efter 20, stk. 1, nr. 4, i lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. har gjort gældende, at han ved det pågældende forløb er blevet påført en psykisk skade, som berettiger ham til erstatning efter den nævnte bestemmelse. Retslægerådet har i sin besvarelse af spørgsmål 21 udtalt, at Rådet finder det meget sandsynligt (over 50 %), at det konkrete hændelsesforløb har bidraget væsentligt til de psykiske symptomer. På dennne baggrund kan man vel ikke bortse fra, at 's psykiske gener er en følge af det langvarige behandlingsforløb. Imidlertid findes efter Retslægerådets besvarelse ikke at have godtgjort, at psykiske

13 Side 13/13 gener er af en sådan sjældenhed og alvorlighed, at de er mere omfattende, end han med rimelighed må tåle, henset til den hjertesygdom, for hvilken han blev behandlet. Retten tager derfor nkenævnet for Patienterstatningens påstand om frifindelse til følge. Parterne har oplyst sagsgenstanden til mellem kr. og 1 mio kr. skal betale kr. i sagsomkostninger til nkenævnet for Patienterstatningen til dækning af Nævnets udgift til advokatbistand. Det er oplyst, at nkenævnet for Patienterstatningen ikke er momsregistreret. Thi kendes for ret: nkenævnet for Patienterstatning frifindes. Inden 14 dage skal betale kr. i sagsomkostninger til nkenævnet for Patienterstatningen. nnette Elmer retsassessor Udskriftens rigtighed bekræftes. Retten i Glostrup, den 8. marts Signe Ljungdahl Romme Hansen, fdelingsleder

Dommen er affattet uden en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2, men med forklaringer.

Dommen er affattet uden en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2, men med forklaringer. RETTEN I RNDERS Udskrift af dombogen DOM fsagt den 28. september 2018 i sag nr. BS 5-200/2016: 8900 Randers C mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Retten i Glostrup. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 10B-505/2016:

Retten i Glostrup. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 10B-505/2016: Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM fsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 10B-505/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Patientombuddet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, har endeligt nedlagt påstand om frifindelse.

Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, har endeligt nedlagt påstand om frifindelse. Retten i Helsingør- retsafdelingen Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 20. marts 2014 i sag nr. BS 1-2286/2009: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 København K Påstande Under denne sag, der

Læs mere

DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens

DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens DOM Afsagt den 27. maj 2014 i sag nr. BS 7-2960/2010: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt de komplikationer,

Læs mere

RETTEN l ESBJERG. Udskrift af dombogen DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Afsagt den 20. marts 2014 i sag nr.

RETTEN l ESBJERG. Udskrift af dombogen DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Afsagt den 20. marts 2014 i sag nr. RETTEN l ESBJERG Udskrift af dombogen DOM fsagt den 20. marts 2014 i sag nr. BS 4-1227/2011: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagsøgeren,

Læs mere

Sagens økonomiske værdi er kr., svarende til den mengodtgørelse, var blevet tilkendt ved Patienterstatningens afgørelse.

Sagens økonomiske værdi er kr., svarende til den mengodtgørelse, var blevet tilkendt ved Patienterstatningens afgørelse. Udskrift af dombogen DOM afsagt den 31. oktober 2017 i sag nr. BS 150-671/2015: Boet efter (advokat mod Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth ved advokatfuldmægtig

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218 a, stk. 2.

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218 a, stk. 2. RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 3. september 2015 i sag nr. BS 1-758/2014: mod Pientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der

Læs mere

Retten i Helsingør DOM. Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: mod. Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg

Retten i Helsingør DOM. Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: mod. Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg Retten i Helsingør DOM Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagens hovedspørgsmål

Læs mere

Sagsøgeren har til støtte for sin påstand i påstandsdokumentet anført følgende:

Sagsøgeren har til støtte for sin påstand i påstandsdokumentet anført følgende: RETTEN l HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 27. marts 2014 i sag nr. BS 10-1370/2010: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 Sag 190/2016 Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth) mod A (advokat Søren Kroer) I tidligere instans er

Læs mere

RETTEN I ODENSE - 6.afdeling

RETTEN I ODENSE - 6.afdeling RETTEN I ODENSE - 6.afdeling Udskrift af dombogen DOM fsagt den 3. april 2018 i sag nr. BS 6-701/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Patientombuddet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund

Læs mere

Sagen vedrører prøvelse af en afgørelse truffet den 22. maj 2015 af Ankenævnet for Patienterstatningen.

Sagen vedrører prøvelse af en afgørelse truffet den 22. maj 2015 af Ankenævnet for Patienterstatningen. Retten i Svendborg Udskrift af dombogen DOM fsagt den 2. januar 2019 i sag nr. BS R6-955/2015: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

RETTEN I NÆSTVED DOM

RETTEN I NÆSTVED DOM RETTEN I NÆSTVED DOM afsagt den 21. marts 2018 Sag BS-932/2016-NE (advokat Gitte Møller Iversen) mod nkenævnet for Patienterstatningen (advokatfuldmægtig Steffie Mortensen) Denne afgørelse er truffet af

Læs mere

RETTEN I ESBJERG. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 6. marts 2018 i sag nr. BS /2016:

RETTEN I ESBJERG. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 6. marts 2018 i sag nr. BS /2016: RETTEN I ESBJERG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 6. marts 2018 i sag nr. BS 50-752/2016: mod Ankenævnet for Patienterstatningen Patientombuddet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 4. maj 2016 i sag nr. BS L-1677/2014: og A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anlagt den 18. marts 2015, vedrører spørgsmålet, om sagsøgeren,

Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anlagt den 18. marts 2015, vedrører spørgsmålet, om sagsøgeren, RETTEN I HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM fsagt den 7. april 2017 i sag nr. BS 7-185/2015: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der

Læs mere

Denne sag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt der i forbindelse med hospitalsbehandling er påført en erstatningsberettiget patientskade.

Denne sag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt der i forbindelse med hospitalsbehandling er påført en erstatningsberettiget patientskade. RETTEN I SØNDERBORG Udskrift af dombogen DOM fsagt den 30. oktober 2017 i sag nr. BS Cl-1097/2015 : mod nkenævnet for Patienterstatningen Styrelsen for Patientsikkerhed Finsensvej 15 2000 Frederiksberg

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019 Sag 204/2018 (1. afdeling) Boet efter A (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen) I tidligere

Læs mere

11 HAJ RÉTTEN I ESBJERG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS /2008:

11 HAJ RÉTTEN I ESBJERG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS /2008: RÉTTEN I ESBJERG 11 HAJ 2010 Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS 4-1646/2008: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftt 43, 2 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

DOM. Retten på Frederiksberg. Udskrift af dombogen. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen

DOM. Retten på Frederiksberg. Udskrift af dombogen. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 31. januar 2014 i sag nr. BS H-1437/2008: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. sal 61 København K Denne dom indeholder ikke en fuldstændig

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1248004 - DYI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 9. februar 2018 af Østre Landsrets 7. afdeling (landsdommerne Karen Hald, Gitte Rubæk Pedersen og Lars Holm (kst.)). 7. afd. nr. B-1248-17:

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt skaden er sket ved et færdselsuheld forvoldt af et ukendt motorkøretøj.

Sagen drejer sig om, hvorvidt skaden er sket ved et færdselsuheld forvoldt af et ukendt motorkøretøj. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. november 2017 i sag nr. BS 10B-3127/2016: mod DFIM Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 20. november 2013

Læs mere

RETTEN I ESBJERG DOM

RETTEN I ESBJERG DOM RETTEN I ESBJERG DOM afsagt den 27. februar 2019 Sag BS-1541/2016-ESB (advokat Charlotte Gransøe) mod A Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten v/ advokat Anders Bang Mønster Hansen v/ advokatfuldmægtig

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. februar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. februar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. februar 2012 Sag 39/2010 (1. afdeling) A (advokat Axel Grove) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at genoptage sagsøgerens sag.

Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at genoptage sagsøgerens sag. RETTEN I SØNDERBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 19. januar 2018 i sag nr. BS C4-1093/2016: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. marts 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. marts 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. marts 2014 Sag 89/2012 (1. afdeling) A (advokat Birgitte Pedersen) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Søren Horsbøl Jensen) I tidligere instans

Læs mere

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. juli 2018 i sag nr. BS 43-773/2017: 3F som mandatar for mod Hillerød Kommune Att.: juridisk konsulent Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Sagens baggrund

Læs mere

RETTEN I ODENSE - 8.afdeling

RETTEN I ODENSE - 8.afdeling RETTEN I ODENSE - 8.afdeling Udskrift af dombogen DOM fsagt den 20. august 2018 i sag nr. BS 8-1776/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2854009 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 28. februar 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Morten Juul Nielsen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

Retten i Herning. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS /2008:

Retten i Herning. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS /2008: Retten i Herning Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS 3-1384/2008: N mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande Under

Læs mere

P\ var ansat som byggeleder hos i en projektansættelse fra den til den 3l. oktober Den 3. RETTEN i ESBJERG. Sagens

P\ var ansat som byggeleder hos i en projektansættelse fra den til den 3l. oktober Den 3. RETTEN i ESBJERG. Sagens RETTEN i ESBJERG Udskrift dornbogen DOM Afsagt den 25. marts 2014 i sag nr. BS l/2013: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens Under denne sag der er anlagt medfør af retsplejelovens

Læs mere

Retten i Helsingør - retsafdelingen

Retten i Helsingør - retsafdelingen Retten i Helsingør - retsafdelingen Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 15. januar 2016 i sag nr. BS 2C-217/2015: mod Ankenævnet for Patienterstatningen (tidl. Patientskadeankenævnet) Finsensvej 15 2000

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B255900X-HBJ/DG UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 31. maj 2007 af Østre Landsrets 7. afdeling (landsdommerne K. Wiingaard, Engler og Kim K. Gabriel (kst.)). 7. afd. nr. B-2559-05: K (advokat

Læs mere

Bevisvurdering i patientforsikringsloven, Højesterets dom af 2. maj 2002.

Bevisvurdering i patientforsikringsloven, Højesterets dom af 2. maj 2002. Bevisvurdering i patientforsikringsloven, Højesterets dom af 2. maj 2002. (Årsberetning 2002) Højesterets dom af 2. maj 2002 (trykt i UfR 2002, side 1690). Skadelidte blev kl. 20.20 indbragt med ambulance

Læs mere

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019 RETTEN I AARHUS DOM afsagt den 13. marts 2019 Sag BS- / -ARH S (advokat U ) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat K ) Denne afgørelse er truffet af dommer. Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Ankenævnet for Patienterstatningen

Ankenævnet for Patienterstatningen Ankenævnet for Patienterstatningen Klage- og erstatningssystemet (2014) Denne artikel belyser de væsentligste forskelle mellem klage- og erstatningssystemet i sundhedsvæsenet. Den belyser også, hvorfor

Læs mere

D O M. afsagt den 8. august 2016 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Karen Foldager og Stig Glent-Madsen) i ankesag

D O M. afsagt den 8. august 2016 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Karen Foldager og Stig Glent-Madsen) i ankesag D O M afsagt den 8. august 2016 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Karen Foldager og Stig Glent-Madsen) i ankesag V.L. B 1992 15 nkestyrelsen (Kammeradvokaten v/advokat Christian

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg

A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg Retten i Holbæk Udskrift af dombogen DOM fsagt den 2. november 2017 i sag nr. BS 3-1166/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt mandag den 20. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 20. afdeling den 16. marts 2018.

HØJESTERETS DOM. afsagt mandag den 20. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 20. afdeling den 16. marts 2018. HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. maj 2019 Sag BS 36187/2018 HJR (2. afdeling) Boet efter A ved B (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen)

Læs mere

Retten i Herning. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 20. februar 2014 i sag nr. BS 3-115/2012:

Retten i Herning. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 20. februar 2014 i sag nr. BS 3-115/2012: Retten i Herning Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 20. februar 2014 i sag nr. BS 3-115/2012: A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Denne

Læs mere

Retten i Hillerød. Udskrift af dombogen DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Afsagt den 26. oktober 2017 i sag nr. BS 44-54/2016: Boet efter

Retten i Hillerød. Udskrift af dombogen DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Afsagt den 26. oktober 2017 i sag nr. BS 44-54/2016: Boet efter Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 26. oktober 2017 i sag nr. BS 44-54/2016: Boet efter A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensgade 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og

Læs mere

har nedlagt følgende påstande:

har nedlagt følgende påstande: Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM fsagt den 14. marts 2018 i sag nr. BS 16B-4765/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21 august 2014 i sag nr. BS D-1434/20 12: A mod Patientskadeankenævnet Patientombuddet 15 2000 Frederiksberg og den 2012, har sagsøgeren, A Patientskadeankenævnet

Læs mere

Ankenævnet for Patienterstatningen har nedlagt påstand om frifindelse.

Ankenævnet for Patienterstatningen har nedlagt påstand om frifindelse. Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. november 2018 i sag nr. BS 11-573/2017: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 4760 Vordingborg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Sagsøger, Aernille Schwartz, har nedlagt påstand om, at sagsøgte skal betale ,50 kr. Kravet er opgjort således: 30% men ,50 kr.

Sagsøger, Aernille Schwartz, har nedlagt påstand om, at sagsøgte skal betale ,50 kr. Kravet er opgjort således: 30% men ,50 kr. Københavns Byret Udskrift af dombogen D O M Afsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 26B-1585/2015: Aersille Schwartz Blågårdsgde 27, 5. tv. 2200 København N mod Bmager Deamons AFC Vestbirk Alle 62 2770 Kastrup

Læs mere

Under denne sag, der er anlagt den 8. maj 2015, har sagsøgeren,, nedlagt påstand om, at sagsøgte, Ankenævnet for Patienterstatningen,

Under denne sag, der er anlagt den 8. maj 2015, har sagsøgeren,, nedlagt påstand om, at sagsøgte, Ankenævnet for Patienterstatningen, RETTEN I LBORG Udskrift af dombogen DOM fsagt den 13. juni 2017 i sag nr. BS 6-830/2015: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Under

Læs mere

som følge af behandlingen på Privathospitalet Hamlet fra den 24. august 2010 og frem var forældet.

som følge af behandlingen på Privathospitalet Hamlet fra den 24. august 2010 og frem var forældet. Retten i Holbæk Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21. september 2017 i sag nr. BS 6-1149/2016: 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg

Læs mere

Ændring til skade for klager

Ændring til skade for klager Ændring til skade for klager (Årsberetning 2004) Der er den 10. februar 2005 afsagt en principiel dom, som tager stilling til spørgsmålet om, hvorvidt Patientskadeankenævnet kan ændre til skade for klager.

Læs mere

Alle patienter er dækket af en erstatningsordning, når de bliver behandlet og

Alle patienter er dækket af en erstatningsordning, når de bliver behandlet og Patienterstatningen Kræftens Bekæmpelse Patienterstatningen Kræftens Bekæmpelse Patientskader Patientskader Information til kræftpatienter Information til kræftpatienter Alle patienter er dækket af en

Læs mere

Sagsøgte, Ankenævnet for Patienterstatningen, har nedlagt påstand om frifindelse, subsidiært hjemvisning.

Sagsøgte, Ankenævnet for Patienterstatningen, har nedlagt påstand om frifindelse, subsidiært hjemvisning. RETTEN I ROSKILDE Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. februar 2018 i sag nr. BS 8A-1431/2013: A (advokat Svend Aage Helsinghoff) mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg (advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012 Sag 361/2010 (1. afdeling) Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A (advokat Christian Bentz) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard

Læs mere

Ankenævnet for Patienterstatningen har nedlagt påstand om frifindelse.

Ankenævnet for Patienterstatningen har nedlagt påstand om frifindelse. RETTEN I AALBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 9. februar 2018 i sag nr. BS 8-228/2016: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Indledning Denne sag er anlagt ved

Læs mere

Sagen vedrører, om sagsøger er berettiget til forsikringsdækning efter reglerne om feriekompensation.

Sagen vedrører, om sagsøger er berettiget til forsikringsdækning efter reglerne om feriekompensation. Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 10. juli 2017 i sag nr. BS 114-1726/2016: mod Popermo Forsikring g/s C.F. Tietgens Boulevard 38 5220 Odense SØ Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B364400C - JRH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 11. oktober 2013 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Lone Kerrn-Jespersen, B. O. Jespersen og Bodil Dalgaard Hammer). 14. afd.

Læs mere

Personskadeerstatning A-Z et overblik

Personskadeerstatning A-Z et overblik et overblik Om A og P Om mig Side 2 Christian Bo Krøger-Petersen Advokat (L) Bistår primært offentlige myndigheder i retssager om erstatnings- og forsikringsforhold, herunder om offentlige forsikringsordninger

Læs mere

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM fsagt den 3. april 2014 i sag nr. BS 10-3190/2012: Tryg Forsikring /S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup mod nkestyrelsen maliegade 25 Postboks 9080 1022 København

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Sagen er ikke behandlet efter reglerne om småsager.

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Sagen er ikke behandlet efter reglerne om småsager. RETTEN l HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 27. maj 2014 i sag nr. BS 9-349/2013: Boet efter J, v/t mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

A fik den 29. december 2015 på B bortopereret prostata og et større antal lymfeknuder, efter at han på grundlag af un-

A fik den 29. december 2015 på B bortopereret prostata og et større antal lymfeknuder, efter at han på grundlag af un- RETTEN I HORSENS DOM afsagt den 4. december 2017 Sag BS-663/2017-HRS mod nkenævnet for Patienterstatningen Denne afgørelse er truffet af dommer Christian Pedersen. Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

B der afgik ved døden den 18. juni Retten i Kolding. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 3. marts 2014 i sag nr.

B der afgik ved døden den 18. juni Retten i Kolding. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 3. marts 2014 i sag nr. Retten i Kolding Udskrift af dombogen DOM fsagt den 3. marts 2014 i sag nr. BS 2-1452/2013: (ved advok Palle Viuff, Fredericia) mod Pientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg (ved Karnrneradvoken

Læs mere

Under denne sag, der er anlagt den 22. august 2014, har Fagligt Fælles Forbund (3F) som mandatar for endeligt nedlagt følgende påstande:

Under denne sag, der er anlagt den 22. august 2014, har Fagligt Fælles Forbund (3F) som mandatar for endeligt nedlagt følgende påstande: Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 19. december 2016 i sag nr. BS 45-983/2014: Fagligt Fælles Forbund (3F) som mandatar for mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten v/ Parternes påstande Under

Læs mere

Kosmetiske operationer

Kosmetiske operationer Kosmetiske operationer 2010 Rent kosmetiske operationer (skønhedsoperationer) udføres som regel hos privatpraktiserende plastikkirurger. Behandlingen hos privatpraktiserende speciallæger blev først omfattet

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. juni 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. juni 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. juni 2011 Sag 201/2009 (2. afdeling) Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) mod A (advokat Lasse Dalberg) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

døden, fordi han ikke modtog rettidig og relevant behandling for sin levertilstand på, i perioden fra den 11. august 2011 og frem til sin død.

døden, fordi han ikke modtog rettidig og relevant behandling for sin levertilstand på, i perioden fra den 11. august 2011 og frem til sin død. Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. december 2015 i sag nr. BS 1OA-1744/2013: A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen drejer sig om,

Læs mere

RETTEN I HJØRRING. Region~åstande er: Udskrift af dombogen DOM. mod

RETTEN I HJØRRING. Region~åstande er: Udskrift af dombogen DOM. mod RETTEN I HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21. februar 2018 i sag nr. BS mod Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anla den 24. marts 2017, drejer sig om, hvorvidt sagsøgeren,

Læs mere

Sagen vedrører erstatningsansvar i anledning af en skade, som ifølge sagsøgeren er påført TDC A/S' fordelerskab af Naturbyg dk ApS.

Sagen vedrører erstatningsansvar i anledning af en skade, som ifølge sagsøgeren er påført TDC A/S' fordelerskab af Naturbyg dk ApS. Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 25. april 2017 i sag nr. BS 150-606/2016: TDC A/S Teglholmsgade 1 2450 København SV mod Naturbyg dk ApS Sillebjergvej 4 8740 Brædstrup Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Ankenævnet for Patienterstatningen har principalt påstået frifindelse, subsidiært hjemvisning af sagen.

Ankenævnet for Patienterstatningen har principalt påstået frifindelse, subsidiært hjemvisning af sagen. Retten i Holbæk Udskrift af dombogen DOM afsagt den 22. november 2018 i sag nr. BS 2-1239/2015: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Posttraumatisk belastningsreaktion.

Posttraumatisk belastningsreaktion. Posttraumatisk belastningsreaktion. (Årsberetning 2005) Lov om patientforsikring (lovbkg. nr. 228 af 24. marts 1997 med senere ændringer), således som den var gældende frem til 1. januar 2004, definerede

Læs mere

"t} efterfølgende blev gjort opmærksom på, at der burde være foretaget rensning af åren i forlængelse af undersøgelsen.

t} efterfølgende blev gjort opmærksom på, at der burde være foretaget rensning af åren i forlængelse af undersøgelsen. RETIEN l HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 30. september 2013 i sag nr. BS 5-1145/2011: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Notat om Højesterets dom af 9. november 2016

Notat om Højesterets dom af 9. november 2016 7503519 HNT/IHO Notat om Højesterets dom af 9. november 2016 Ankestyrelsen har ved e-mail af 13. november 2016 bedt mig om at kommentere Højesterets dom af 9. november 2016 (Ankestyrelsens j.nr. 2012-5032-44579).

Læs mere

, har nedlagt påstand om, at sagsøgte, Patientskadeankenævnet, Subsidiært har A nedlagt påstand om, at Patientskadeankenævnet,

, har nedlagt påstand om, at sagsøgte, Patientskadeankenævnet, Subsidiært har A nedlagt påstand om, at Patientskadeankenævnet, RETTEN l HOLSTEBRO DOM Afsagt den 16. oktober 2013 i sag nr. BS 2-290/2013: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Denne sag, der er anlagt den. april2013, angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

Patientforsikringsordningen

Patientforsikringsordningen Patientforsikringen Kræftens Bekæmpelse Patientforsikringsordningen Information til kræftpatienter Alle patienter er dækket af en offentligt finansieret erstatningsordning, der dækker skader, som sker

Læs mere

D O M. har desuden påstået, at Ankenævnet for Patienterstatningen skal anerkende, at det varige men som følge af patientskaden udgør 30 %.

D O M. har desuden påstået, at Ankenævnet for Patienterstatningen skal anerkende, at det varige men som følge af patientskaden udgør 30 %. D O M afsagt den 12. april 2018 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lisbeth Kjærgaard og Anne Hedegaard Toft (kst.)) i ankesag V.L. B 0262 15 A (advokat Rikke Lenette Omme, Esbjerg)

Læs mere

Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag, der er anlagt den 1. september 2014, drejer sig om, hvorvidt

Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag, der er anlagt den 1. september 2014, drejer sig om, hvorvidt RETTE I RADERS Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 29. august 2019 i sag nr. BS 3-1081/2014: 3F Fælles Fagligt Forbund som mandatar for det privatskiftende bo efter v/ (advokat Christian Riewe, København)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010 Sag 164/2008 (2. afdeling) TrygVesta Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) mod Finansforbundet som mandatar for A (advokat Søren Kjær Jensen)

Læs mere

, i anledning af blandt andet ømme muskler i nakkeregionen. '/J. blev behandlet af lægen, således at skete manipulation af nakken.

, i anledning af blandt andet ømme muskler i nakkeregionen. '/J. blev behandlet af lægen, således at skete manipulation af nakken. RETTEN l ESBJERG DOM Afsagt den 11. april 2014 i sag nr. BS l 0-918/2012: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Parternes påstande: Under denne sag, der er anlagt den 23. juli 2012,

Læs mere

Ankenævnet for Patienterstatningen

Ankenævnet for Patienterstatningen Ankenævnet for Patienterstatningen Forældelsesregler (2014) Lovgivningen om erstatning for lægemiddelskader og behandlingsskader indeholder tidsfrister for, hvornår patienter kan anmelde erstatningskrav.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2929002 - MPN UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 10. april 2006 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Bloch Andersen, Lone Kerrn-Jespersen og Harald Micklander (kst.)). 5. afd.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 3. november 2016

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 3. november 2016 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 3. november 2016 Sag 192/2014 (2. afdeling) A (advokat Karsten Høj) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) Biintervenient til støtte

Læs mere

Patientforsikringsordningen

Patientforsikringsordningen Patientforsikringen Kræftens Bekæmpelse Patientforsikringsordningen Information til kræftpatienter Alle patienter er dækket af en offentligt finansieret erstatningsordning, der dækker skader, som sker

Læs mere

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst. D O M afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.)) i ankesag V.L. B 1985 15 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M 1930006 - PPM USKRFT F ØSTR LNSRTS OMOG O M fsagt den 9. marts 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne o Østergaard, Frosell og Lars Holm (kst.)). 8. afd. nr. - -16: værge v/ (advokat rian Pihl

Læs mere

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 18. maj 2017 i sag nr. BS 157-1952/2015: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

D O M. A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen, København)

D O M. A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen, København) D O M afsagt den 27. juni 2014 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Henrik Twilhøj, Torben Geneser og Torben Sørensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1516 13 A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen

Læs mere

kendelse: Forsikringstageren har retshjælpsforsikring i Popermo Forsikring g/s. Hun klager ved sin advokat

kendelse: Forsikringstageren har retshjælpsforsikring i Popermo Forsikring g/s. Hun klager ved sin advokat Ankenævnet for Forsikring Den 9. maj 2018 blev i sag nr. 91744: mod Popermo Forsikring g/s C.F. Tietgens Boulevard 38 5220 Odense SØ afsagt kendelse: Forsikringstageren har retshjælpsforsikring i Popermo

Læs mere

RETTEN I AALBORG DOM. Udskrift af dombogen

RETTEN I AALBORG DOM. Udskrift af dombogen RETTEN I LBORG Udskrift af dombogen DOM fsagt den 25. april 2017 i sag nr. BS 11-2279/2014: mod nkenævnet for Patienterstatning Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Denne

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

NY DOM OM WHIPLASHSKADE VED LAVENERGITRAUME

NY DOM OM WHIPLASHSKADE VED LAVENERGITRAUME 20. JANUAR 2015 NY DOM OM WHIPLASHSKADE VED LAVENERGITRAUME Bilist, der blev påkørt bagfra med en hastighed på max. 12 km/t, mente, at en efterfølgende kronisk smertetilstand i skulder og overarm m.v.

Læs mere

Vi har på baggrund af din anmeldelse, journalmaterialet og sagens øvrige oplysninger lagt følgende hændelsesforløb til grund for afgørelsen:

Vi har på baggrund af din anmeldelse, journalmaterialet og sagens øvrige oplysninger lagt følgende hændelsesforløb til grund for afgørelsen: RETTEN l HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM Afsagt den l. december 20I4 i sag nr. BS 6-I 70/2013: A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej I 5 2000 Frederiksberg Parternes påstande Under denne sag, som

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010 Sag 493/2007 (1. afdeling) A (advokat Rasmus Larsen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Kristine Schmidt Usterud) I tidligere instans

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET Kammeradvokaten v/adv. Benedicte Galbo Vimmelskaftet 47 1161 København K J. nr. 24-2276 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 4. september 2003 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011 Sag 393/2008 (2. afdeling) TrygVesta Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) mod A (advokat Karsten Høj, beskikket) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Alm. Brand Forsikring A/S har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Alm. Brand Forsikring A/S har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 1. juli 2016 i sag nr. BS 43C-7636/2015: Dansk Metalarbejderforbund som mandatar for Nyropsgade 38 1780 København V (advokat Mikkel Bensby Nøhr) mod

Læs mere

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a.

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a. " Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 6. februar 2013 i sag nr. BS A mod Ankestyrelsen Amaliegade 25 1022 København K Sagens baggrund og parternes påstande. Denne sag er anlagt den 23.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 Sag 202/2017 (2. afdeling) Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen) mod A (advokat Martin Laursen) I tidligere instanser

Læs mere

RETTEN I HORSENS DOM

RETTEN I HORSENS DOM RETTEN I HORSENS DOM afsagt den 7. august 2017 Sag BS-59/2015-HRS A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Denne afgørelse er truffet af dommer Anne Rode. Sagens baggrund og parternes påstande Under denne

Læs mere

Ankenævnet for Patienterstatningen

Ankenævnet for Patienterstatningen Ankenævnet for Patienterstatningen Tortgodtgørelse til efterladte (2014) Erstatningsansvarsloven har, siden den trådte i kraft i 1984, indeholdt en bestemmelse om, at den, der er ansvarlig for en retsstridig

Læs mere