Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021"

Transkript

1 Indhold: Bispeparkens Bestyrelse Skabelon: Vedtaget enstemmigt på Bispeparkens afdelingsmøde 17. juni 2019 TEKSTEN MED GRØNT ER FORSLAG TIL VORES PLAN - TEKSTEN MED SORT ER MINISTERIETS SPØRGSMÅL OG ANVISNINGER Forord og indledning: Vi regner ikke med at Bispeparken står på regeringens lister 1. december 2020, derfor regner vi ikke med at det bliver nødvendigt at udarbejde en udviklingsplan til ministeriet Men hvis det bliver nødvendigt, så mener vi at den skal se sådan her ud, og derfor sender vi den ud til alle parter og forventer, at der vil blive taget udgangspunkt i denne plan og at vi vil blive inddraget i dialogen omkring eventuelle ønsker til ændringer. Planen har været fremsat som forslag til afdelingsmødet i Bispeparken 17. juni 2019 og er med her indskrevne ændringer blevet vedtaget enstemmigt. Vi beboere i Bispeparken har allerede i september 2018 på et afdelingsmøde vedtaget, at vi ikke kan acceptere tvangsflytninger, salg eller nedrivning. Dette forslag til udviklingsplan er udarbejdet med dette udgangspunkt, og opfylder til fulde disse krav. Bispeparkens Bestyrelse , opdateret Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan November Titel på udviklingsplan Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021 Side 1 (8)

2 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Navn: Udfyldes, hvis det bliver aktuelt Titel: Telefon: 3. Ansvarlig kontaktperson(er) i kommune Navn: Udfyldes, hvis det bliver aktuelt Titel: Telefon: 4. Faktuel beskrivelse af de fysiske forhold i boligområdet og boligformer Giv en kort karakteristik af boligområdet (max. 10 linjer). Bispeparken er opført af fsb, og de forskellige huse er tegnet af en lang række af tidens mest ansete arkitekter, bl.a. Kooperative Arkitekter, der planlagde byggeriet som huse i en park. Bispeparken er mange gange prisbelønnet senest af arkitektforeningen i Parken er planlagt af C. Th. Sørensen. Kaare Klint tegnede husene overfor Grundtvigs Kirke. Bispeparken er bygget i gule mursten med røde tegltage. Husene ligger på en skrånende bakke, men alle tage er i cirka samme højde over havoverfladen. Derfor er husene ikke lige høje. Bispeparken har en fantastisk beliggenhed 4 km fra Københavns centrum, tæt ved lokale kulturhuse som Dansekapellet, Lygten og Biblioteket og samtidig lige ved siden af Bispebjerg Kirkegård og Utterslev Mose. Matrikelnumre: 755, samt 1254 Utterslev. (KORT INDSÆTTES) Side 2 (8)

3 Antal boliger Giv en præsentation af bebyggelsesstrukturen og boligforholdene i boligområdet. Bispeparkens boliger - fordeling på antal værelser Antal værelser Hvad karakteriserer bebyggelsesstrukturen i boligområdet (hvor meget er alment, er der karréer, punkthuse, rækkehuse eller andet)? Samtlige 786 boliger er almene familieboliger i en række forskellige størrelser fra m2 og 1-5 værelser, de fleste 2- eller 3-værelses. Boligerne ligger i etagehuse i form af stok-bebyggelse, der er mellem 3 og 6 etager høj. Butikkerne ligger i stueetagerne ud til de tre store veje. Den kommunale ungdoms/fritidsklub og Bispeparkens Beboerhus ligger sammenbygget midt i selve Bispeparken. Bispeparkens Vaskeri ligger i en selvstændig bygning samme sted. Hvilken type erhverv, detailhandel og erhvervsejendomme er der i jeres boligområde? Der er cirka 30 butikslejemål. De er udlejet til Måltid (bistro), kiosk, sushi takeaway, konditori, tæppebutik, pizzaria, thai takeaway, dyrlæge, telefonbutik, frisør, blomsterbutik, gravstensbutik, bedemand, galleri, cykelsmed, klinikker, Jeppes Bodega, krystalbutik og integrationshuset kringlebakken. Desuden bruges nogle af afdelingen selv til ejendomskontor, driftskontor + frokoststue, bestyrelseslokaler og kvindeforening. Dagli Brugsen Bispeparken ligger i dag på den anden side af Tagensvej/Tuborgvej, men tre af fire butiksbestyrelsesmedlemmer bor i Bispeparken. Side 3 (8)

4 Er der øvrige forhold vedrørende boligområdets fysiske forhold, som er væsentlige at fremhæve? Siden opførelsen af Bispeparken er den kollektive trafik forringet ved udskiftning af sporvogne med busser på Tagensvej og Frederiksborgvej. Senest er bustrafikken på Frederiksborgvej ved at blive nedlagt mellem Tagensvej og Tuborgvej. Siden 1941 er biltrafikken ligeledes øget med støjgener og luftforurening til følge i de lejligheder, der ligger tættest på Tuborgvej og til dels Tagensvej. Der er passage for cykler og fodgængere gennem porthvælving mellem Bispeparken og Jacob Lindbergs Vej samt mellem Rønningsvej og Bispebjerg Torv (Tagensvej). Der er ikke passage gennem husene mellem Jacob Lindbergs Vej og Rønningsvej samt mellem bagsiden af Tagensvej 227 og forsiden (hjørnet Tagensvej/Tuborgvej) 5. Præsentation af tiltagene i jeres udviklingsplan Hvilke konkrete tiltag igangsætter I med henblik på at opnå målet om at nedbringe andelen af almene familieboliger til maks. 40 pct. inden 2030? (husk at I kan tage udgangspunkt i 2010 og frem). For at nedbringe andelen af almene familieboliger til 40 % inden 2032 vil vi bygge nye almene ungdomsboliger og ældreboliger og ommærke flyttelejligheder til almene ungdomsboliger og eventuelt ældreboliger. Herunder opdele store lejligheder i flere ungdomsboliger, som deler eksisterende spisekøkken og bad. Beskriv kort baggrunden for jeres valg af tiltag og begrund hvorfor det er meningsfuldt at vælge netop den vej. Bispeparken er meget eftertragtet blandt unge under uddannelse. Københavns kommune mangler ungdomsboliger. Det har tidligere været en kæmpe succes at udleje alle et-, to- og treværelses flyttelejligheder til unge under uddannelse med til kommunalt tilskud til midlertidigt at sænke huslejen for de større lejligheder. Det var en succes både i forhold til at skaffe boliger til unge under uddannelse i København og i forhold til at få Bispeparken ud af den daværende liste, hvilket lykkedes. Desværre holdt det kun et år, da kriterierne var ændret. Bispeparken har været beboet af mange forskellige befolkningsgrupper over tid, (oprindelig unge par med børn eller børn på vej, år senere hovedsageligt ældre pensionister, derefter meget blandet med en del mennesker med misbrug, i dag meget blandet med alle slags, dog få med misbrug og mange Side 4 (8)

5 unge), men har altid været 100 % almene boliger og dette er en uadskillelig del af Bispeparkens identitet og eksistensberettigelse. På afdelingsmødet i september 2018 blev det vedtaget, at der ikke skal tvangsflyttes beboere ud af lejlighederne, og at der ikke skal nedrives eller sælges boliger i Bispeparken. Dette udkast til udviklingsplan er udarbejdet på baggrund af denne beslutning. Beskriv hvor mange almene familieboliger i jeres boligområde der er omfattet af jeres valgte tiltag (fx hvor mange sælges, ommærkes, nedrives, fortættes der med) og angiv eventuelt hvilke boliger i området, der konkret er tale om. Almene familieboliger: 285 flyttelejligheder ommærkes i perioden til almene ungdoms/ældreboliger. Der kan regnes med cirka 60 egentlige fraflytninger om året (hvor der ikke er tale om interne flytninger). Almene ungdoms-/ældreboliger: De 285 flyttelejligheder ommærkes til 570 almene ungdoms/ældreboliger. Der opføres i alt 148 almene ungdoms/ældreboliger. Herunder ombygges loftsrum til ungdomsboliger under det udskiftningsmodne tag på den eksisterende bygning Bispeparken 1-4 ( Grevefløjen ). Øvrige muligheder for at placere nye boliger vil vi arbejde videre med i den kommende proces. Herunder vil vi se på let modulbyggeri, der kan flyttes eller omdannes, hvis behovene eller kravene ændrer sig. Overblik over tiltag til nedbringelse til 40 % almene familieboliger Almene Almene Familie Ungdoms/Ældre Erhverv I alt Nuværende Nybyggeri Ommærkning Efter alle tiltag Procent 39,92% 57,22% 2,86% 100,00% Vi vil finde plads til almene ungdoms/ældreboliger, men ikke afgive eller ødelægge vores grønne områder. Vi vil udnytte tageetagen på Grevefløjen (Bispeparken 1-4) til 16 almene ungdomsboliger, som del af at opføre i alt 148 almene ungdoms/ældreboliger. Side 5 (8)

6 Hvad er de vigtigste tidsmæssige nedslagspunkter i udviklingsplanen? (Henvis eventuelt til bilag med tidslinje for tiltagene de enkelte år frem mod 2030). Fra 2021: Ommærkning af flyttelejligheder til ungdoms/ældreboliger. Fra : Nye ungdoms/ældreboliger opføres. 6. Tidsplan 7. Organisering Beskriv det organisatoriske set-up for udviklingsplanens gennemførelse. Der nedsættes en styregruppe bestående af en repræsentant for kommunens forvaltninger, en repræsentant for fsb administrationen, en repræsentant for Beboerprojekt Bispebjerg, en repræsentant for organisationsbestyrelsen tre repræsentanter for afdelingsbestyrelsen og en beboerrepræsentant valgt direkte af afdelingsmødet. Det antages, at hver flyttelejlighed i gennemsnit vil kunne ommærkes til 2 almene ungdomsboliger. Boliger under 50 m2 vil blive ommærket direkte til ungdomsboliger, mens større boliger vil blive opdelt i flere ungdomsboliger, der deler eksisterende køkken og bad. De nybyggede ungdomsboliger antages at være på 25 m2 i gennemsnit. Beskriv samarbejdsflader og ansvarsfordeling mellem kommune og boligorganisation. (Udfyldes, hvis det ser ud til at blive aktuelt at planen skal indsendes - der forudsættes at afdelingsbestyrelsen er en del af samarbejdet) Hvordan sikrer I inddragelse af det politiske niveau og eventuel brug af eksterne konsulenter? Udviklingsplanen er udarbejdet af Bispeparkens Bestyrelse (afdelingsbestyrelsen), den er vedtaget enstemmigt på afdelingsmødet, og vil kunne være behandlet i alle relevante organer i boligorganisation og kommune længe før det eventuelt bliver aktuelt at indsende den til ministeriet. Hvilke mulige samarbejdspartnere indgår i udviklingsplanens gennemførelse (fx beboere, virksomheder, afdelingsbestyrelser, foreninger, skoler og andre nøgleinstitutioner i området)? Side 6 (8)

7 Udviklingsplanen er udarbejdet af Bispeparkens Bestyrelse (afdelingsbestyrelsen) i april 2019 med udgangspunkt i en vedtagelse på afdelingsmødet september 2018 og er ændret og derefter enstemmigt vedtaget på afdelingsmødet 17. juni Eventuelle senere ændringer vil blive behandlet på et eller flere afdelingsmøder, længe inden det er aktuelt at indsende den. Der forudsættes afholdt beboer-workshops omkring, hvor der skal fortættes og hvordan det skal se ud, samt øvrige ændringer af udearealer og evt. fysisk helhedsplan. Et udvalg nedsat af afdelingsmødet medvirker ved planlægningen og afholdelsen af disse workshops. Hvordan sikrer I en aktiv inddragelse af afdelingsbestyrelse, beboere og nøgleinstitutioner i boligområdet i forhold til udviklingsplanens gennemførelse? Udviklingsplanen vil blive beskrevet i skriftligt materiale som vil blive tilsendt til alle lokale interessenter, og taget op når der alligevel er møder. 8. Milepæle, dokumentation og afrapportering Opstil og beskriv milepæle for hvert af tiltagene i udviklingsplanen. Senest 1. juni 2021: Opstart af ommærkning af alle flyttelejligheder. Senest 1. juni 2024: De første nye ungdomsboliger er opført. Senest 1. december 2025: Bispeparken opfylder ikke længere kriterierne for at være på listen over udsatte boligområder (og dermed heller ikke de hårdere lister). Senest 1. juni 2031: Alle de planlagte ungdomsboliger er opført. Angiv opstart og forventet afslutning på hvert enkelt tiltag (fx på en tidslinje som et bilag) : Fleksibel udlejning efter særligt skærpede kriterier og ingen kommunal boligsocial anvisning : Ommærkning af flyttelejligheder : Opførelse af ungdomsboliger. Beskriv hvordan I vil dokumentere de enkelte tiltag. (Udfyldes hvis det ser ud til at blive aktuelt at planen skal indsendes) Side 7 (8)

8 Beskriv kort hvordan I vil sikre den rette fremdrift i udviklingsplanen. Styregruppen vil følge fremdriften tæt. Hvis det viser sig, at der ikke kan bygges det forventede nye ungdoms/ældreboliger, giver det forventede antal flyttelejligheder mulighed for i stedet at ommærke tilsvarende flere flyttelejligheder, så det samlet set opnås, at der højest er 40 % almene familieboliger i Overvejelser om genhusning Hvordan vil udfordringerne med genhusning konkret blive imødegået? I tilfælde med ommærkning vil genhusning ikke være nødvendigt, da de almene familieboliger ommærkes i takt med, at boligerne opsiges og fraflyttes. I forbindelse med evt. fysisk helhedsplan vil der kun være tale om midlertidig genhusning organiseret og finansieret i forbindelse med denne. 10. Finansieringsskitse Beskriv her hvordan tiltagene forventes finansieret. Nybyggeri: Almindelig finansiering af almene ungdoms/ældreboliger, herunder kommunal grundkapital (lån). Ommærkning: Der er ikke omkostninger af en størrelse, som der er behov for at finansiere. Kun indsættelse af låse i værelsesdøre eller udskiftning af disse døre. Evt. fysisk helhedsplan: Almindelig finansiering af helhedsplaner via Landsbyggefonden, ustøttede lån og husleje. Underskrift øverste myndighed i boligorganisationen Underskrift kommunalbestyrelsen Side 8 (8)

Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021

Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021 Indhold: Bispeparkens Bestyrelse Skabelon: Forslag til Bispeparkens afdelingsmøde 17. juni 2019 TEKSTEN MED GRØNT ER FORSLAG TIL VORES PLAN - TEKSTEN MED SORT ER MINISTERIETS SPØRGSMÅL OG ANVISNINGER Forord

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afd Bispeparken

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afd Bispeparken Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 1-22 Bispeparken Dato og tidspunkt Mandag d. 17. juni 2019 kl. 18.30 Sted Bispeparkens Beboerhus, Bispeparken 17B Deltagere Fra afdelingen: 36 lejemål repræsenteret

Læs mere

Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan. 30. april Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan. 30. april Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation BILAG 2 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan 30. april 2019 1. Titel på udviklingsplan Titel: Bispehaven

Læs mere

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0100-00398 Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner 1. Indledning Der er indgået politisk aftale mellem

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 23.4

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ PROGRAM Kl.17.00 Kl.17.10 Kl.17.30 Kl.17.45 Kl. 18.00 Kl.18.30 Kl.19.00 Velkommen v/ Bjarne Larsson, adm. direktør fsb Beboernes spørgsmål

Læs mere

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura BYENS NETVÆRK 22.01.2019 STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura 1 TINGBJERG kort præsentation Planlagt mønsterby opført 1956-75 Steen Eiler Rasmussen og C. TH.

Læs mere

Vejledning til udarbejdelse af en udviklingsplan og afgrænsning af boligområder

Vejledning til udarbejdelse af en udviklingsplan og afgrænsning af boligområder VEJ nr 10030 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. december 2018 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Titel: Strategisk planlægger, Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen

Titel: Strategisk planlægger, Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan 1. Titel på udviklingsplan Titel:

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 23.4

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

Ældreboliger. www.kk.dk. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Ældreboliger. www.kk.dk. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ældreboliger www.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ældreboliger i København Faktuelle forhold 4.417 ældreboliger fordelt på 41 bebyggelser over hele byen Største bebyggelse har

Læs mere

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde!

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde! Velkommen til beboerinformationsmøde! Aftenens program 19.00 Velkomst v/ afdelingsbestyrelsen 19.10 Høje Tåstrup Kommune orienterer om status på Kvartersparken + spørgsmål 19.40 Præsentation af Arkitema

Læs mere

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække:

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. marts 2019 Udlejningsaftalen 2019-2023 - kort fortalt Københavns Kommune og de almene boligorganisationer, organiseret

Læs mere

Oversigt over forslag

Oversigt over forslag fsb Bispeparken Oversigt over forslag Til behandling på ordinært afdelingsmøde i Bispeparken 4.1. : Stem Nej til direkte valg af formand 4.2. om udlejning af beboerhus pr. dag i weekender 4.3. om udlejning

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN PROGRAM Kl.19 Velkommen v/ Steen Søndergaard Thomsen, formand fsb og John B. Sørensen, formand SAB Kl.19.10 Introduktion til aftenens program v. Søren Houen,

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 13.5

Læs mere

i Gadehavegård. Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030.

i Gadehavegård. Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030. maj 2019 information om udviklingsplanen Gadehavegård Læs om: Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030. Beboerønsker fra workshops

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Odense

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Odense COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Odense Den 24. september 2015 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST FÅRUP ÆLDRECENTER RANDERSEGNENS BOLIGFORENING UNDER KONKURS STADION ALLE 3B, FÅRUP Advokat Pernille Thrane pt@svega.dk J.nr. 135088-000361 SVEJGAARD GALST QWIST Advokataktieselskab CVR nr. 32 28 55 70

Læs mere

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Notat BO0104-00246 28-01-2019 På møde

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM UDVIKLINGSPLANEN TIL MINISTERIET. Onsdag d.10.april kl Idrætshallen, Tingbjerg Skole

INFORMATIONSMØDE OM UDVIKLINGSPLANEN TIL MINISTERIET. Onsdag d.10.april kl Idrætshallen, Tingbjerg Skole INFORMATIONSMØDE OM UDVIKLINGSPLANEN TIL MINISTERIET Onsdag d.10.april kl.19-21 Idrætshallen, Tingbjerg Skole PROGRAM (1/2) Kl.19 Velkommen v. Steen Søndergaard Thomsen, formand fsb og John B. Sørensen,

Læs mere

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Bygherrerådgivning Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Procesbeskrivelse: Procesbeskrivelsen giver et overblik over arbejds

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om flere boliger og lavere husleje i det almene boligbyggeri som følge af det lave renteniveau

Forslag til folketingsbeslutning om flere boliger og lavere husleje i det almene boligbyggeri som følge af det lave renteniveau Beslutningsforslag nr. B 129 Folketinget 2018-19 Fremsat den 1. marts 2019 af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF) Forslag til folketingsbeslutning om flere boliger og lavere husleje i det

Læs mere

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Afdeling Fyrreparken (01 15) Til beboerne i Fyrreparken Den 20. september 2017 Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd. 01 15. Som oplyst i det tidligere omdelte

Læs mere

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Udkast: Bilag 2. Permanente boliger til flygtninge Bilaget beskriver: 1. Status på permanente boliger

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 2. Orientering om mulighederne for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det til at betyde for afdelingen? - Spørgsmål og input fra beboerne

Læs mere

Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen?

Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen? Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen? 15. april 2019 Kære beboere Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget besluttet, at der skal laves udviklingsplaner

Læs mere

Ansøgningsskema Etablering af startboliger til unge

Ansøgningsskema Etablering af startboliger til unge Høringsudkast: Bilag 1 Ansøgningsskema Etablering af startboliger til unge Ansøgning sendes til: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Gammel Mønt 4, 1117 København K. Att.: Kontor for Almene Boliger.

Læs mere

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan - Beboerinddragelsesproces Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde!

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan - Beboerinddragelsesproces Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde! Velkommen til beboerinformationsmøde! Aftenens program 19.00 Velkomst v/ afdelingsbestyrelsen 19.10 Præsentation af den kommende beboerinddragelsesproces 20.00 Spørgsmål 20.15 Tilmelding til workshops

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Ringsted Den 31. august 2016 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

Afdeling 10 Asa-/Jættegården Helhedsplan - Nyhedsbrev

Afdeling 10 Asa-/Jættegården Helhedsplan - Nyhedsbrev ------------------------------------------------------------------------------------------- Det er planen, at i den periode, hvor Helhedsplanen gennemføres, vil der løbende blive udsendt Nyhedsbreve med

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan - Beboerinddragelsesproces Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde!

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan - Beboerinddragelsesproces Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde! Velkommen til beboerinformationsmøde! Aftenens program 19.00 Velkomst v/ afdelingsbestyrelsen 19.10 Præsentation af den kommende beboerinddragelsesproces 20.00 Spørgsmål 20.15 Tilmelding til workshops

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 RENOVERING Til beboerne! Hermed indkaldes der til ekstraordinært afdelingsmøde. Mandag den 8. oktober 2012 kl. 19.00 i Sundheds- og Kvartershuset, Fyrkildevej

Læs mere

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger Til samtlige kommuner Til de almene boligorganisationer Dato: 22. marts 2013 Kontor: Lovsekretariatet Almene boliger Sagsnr.: 2012-2652 Sagsbeh.: Karin Laursen Dok id: 383113 Ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO401-0123 01-10-2018 Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Fraflytningen

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Ansøgningsskema - Etablering af inklusionsboliger til psykisk og socialt sårbare personer

Ansøgningsskema - Etablering af inklusionsboliger til psykisk og socialt sårbare personer Ansøgningsskema - Etablering af inklusionsboliger til psykisk og socialt sårbare personer Den underskrevne ansøgning sendes som pdf til bolig@tbst.dk Tegninger, der er større end A4 format, kan sendes

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

bilag 1 nybyggeri af almene boliger

bilag 1 nybyggeri af almene boliger bilag 1 nybyggeri af almene boliger Maj 2017 Danske Funktionærers boligselskab afd. svanen, 37 ungdomsboliger og 7 familieboliger Indhold: oversigt s. 2 baggrund OG Økonomi s. 3 projektet, bebyggelsen

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Forslag til behandling på ordinært afdelingsmøde i Bispeparken

Forslag til behandling på ordinært afdelingsmøde i Bispeparken Forslag til behandling på ordinært afdelingsmøde i Bispeparken Forslag om deltagelse i den boligsociale helhedsplan for Bispebjerg fra 1. januar 2017 til 31. december 2020 Forslag om ændring af Bispeparkens

Læs mere

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012 Beboerinformation - Riddersborgparken Afdelingsmødet den 6. september 2012 Riddersborgparken taber 3,2 millioner kroner om året For mange boliger på Lolland, men der er venteliste til Riddersborgpar- kens

Læs mere

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds København vokser kraftigt, og i 2030 vil der være ca. 100.000 flere indbyggere end i 2019. Københavns Kommune og BL 1. kreds har set, hvordan

Læs mere

Alment byggeri drift. Temadag i Århus. den 4. sep. 2014

Alment byggeri drift. Temadag i Århus. den 4. sep. 2014 Alment byggeri drift Temadag i Århus den 4. sep. 2014 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49191450, 61454919 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice

Læs mere

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013 Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941 Regnskabstal for 2013 LBF-nr. 117 Navn: Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Antal lejemål i alt:c54 Fordelt på typer: Almene boliger Almene

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN TINGBJERG BYUDVIKLING SAMLER OP INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN MØDE AFHOLDT D.8.JANUAR 2019 / OPSAMLING UDSENDT D. 28.JANUAR 2019 KÆRE TINGBJERG Som vi indledte med at sige, ved vi godt, at

Læs mere

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune November 21 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo, Boligselskaber

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Referat Sted Start 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere deltog suppleant

Læs mere

Velkommen! Årsmøde i Dialogforum Den 27. oktober 2016

Velkommen! Årsmøde i Dialogforum Den 27. oktober 2016 Velkommen! Årsmøde i Dialogforum Den 27. oktober 2016 Hvem er hvem? Kort præsentation Hvad skal vi nå? 17.00 17.30 Velkommen og præsentation 17.30 17.45 Administrationen af plejecentre Ved borgmester Steen

Læs mere

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan Den 19. november 2010 Aftale om dispositionsplan Formålet med nærværende aftale er at bekræfte enigheden mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune om den endelige dispositionsplan for Gellerup og

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

Materiale til ekstraordinært afdelingsmøde i Bispeparken

Materiale til ekstraordinært afdelingsmøde i Bispeparken Materiale til ekstraordinært afdelingsmøde i Bispeparken Kære medbeboer Mad fra kl.17:30 - Møde fra kl. 18:30 - Der er børnepasning Her er materialet til det ekstraordinære afdelingsmøde. Bispeparkens

Læs mere

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø?

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Vordingborg Boligselskab har 2.100 lejligheder fordelt over hele Sydsjælland - Møn og Bogø Læs her: hvordan du bliver skrevet op hvordan vores

Læs mere

renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold

renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 TOFTEN VIBO (AFD. 137) S. 3-4 VESTERGÅRDSVEJ 3B (AFD. 6067) S. 5-6 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD vestergårdsvej, 3b afd.

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN HANS SKIFTER ANDERSEN Min opgave Hvad betyder Regeringens forslag for bosætningen? Hvor flytter

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 1. b. Valg af referent 2.a Kort opfølgning på mødet fra d.23 maj 2.b Gennemgang af projektet for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det

Læs mere

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 25. november 201425. november 2014 anmodning om garanti for lån til Der ydes kommunal garanti til Østjysk Boligs afdeling 3, Ryhaven, så afdelingen

Læs mere

Referat af informationsmøde med beboerne i rækkehusene Langhusvej

Referat af informationsmøde med beboerne i rækkehusene Langhusvej Referat af informationsmøde med beboerne i rækkehusene Langhusvej Dato og tidspunkt Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 19.00 Sted Selskabslokalet Utterslevhuse Ruten 197 Deltagere Fra rækkehusene: 39 lejemål

Læs mere

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET HUSK INFORMATIONSMØDE!! Torsdag d. 29 januar kl. 17-19 - mødested Rypen - kom og få mere at vide om helhedsplanen Goddag Jytte, skal vi ikke tage til informationsmødet

Læs mere

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle Referat Tema: Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til 15.30 Sted: Deltagere Treschowsgade 4, 7100 Vejle Ulrik Faarup Sørensen (Administrationschef), Søren Ahle Hansen (Direktør),

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. Til 1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 38 Bilag 11 Offentligt Udkast til ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

Flere billige boliger og fleksible boligløsninger

Flere billige boliger og fleksible boligløsninger ANSØGNING Frikommunenetværk om billige boliger og fleksible boligløsninger Forsøgsbeskrivelse - inklusionsboliger og deleboliger i ungdomsboliger og mulighed for oprettelse af startboliger og inklusionsboligerpå

Læs mere

BILAG 1 partnerskaber

BILAG 1 partnerskaber BILAG 1 partnerskaber indhold: Kort beskrivelse af fem konceptoplæg fra de almene boligorganisationer 1/ Generationernes Byhus KAB / 3B 2/ Småt og Smart - Almene Storbyboliger Lejerbo / fsb / AAB 3/ Blandede

Læs mere

Udviklingsplan for Tingbjerg/Utterslevhuse

Udviklingsplan for Tingbjerg/Utterslevhuse Edvard Thomsens Vej 14 Til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Version pr. 20. marts 2019 Godkendt af de øverste myndigheder

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken,

Læs mere

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN JUNI 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 UNGDOMS- OG FAMILIEBOLIGER I CARLSBERG BYEN s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 5 Ungdomsboliger ved AAB Illustration: JJW

Læs mere

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan Notat 5. juni 2018 Almene boligprojekter 2018-2021, rækkefølgeplan Økonomiudvalget udarbejdede i juni 2015 en rækkefølgeplan for almene boligprojekter 2016-2019. Nedenfor findes under punkt 1 en statusoversigt

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Temamøde om alment byggeri. den 24. januar Stevns Kommune

Temamøde om alment byggeri. den 24. januar Stevns Kommune Temamøde om alment byggeri den 24. januar 2019 Stevns Kommune Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice

Læs mere

LOVPLIGTIG UDVIKLINGSPLAN FINANSIERING AF NEDBRINGELSE TIL 40% ALMENE BOLIGER INDHOLD. Finansieringsskitse - indledning 2

LOVPLIGTIG UDVIKLINGSPLAN FINANSIERING AF NEDBRINGELSE TIL 40% ALMENE BOLIGER INDHOLD. Finansieringsskitse - indledning 2 SLAGELSE KOMMUNE OG FOB/SAB LOVPLIGTIG UDVIKLINGSPLAN FINANSIERING AF NEDBRINGELSE TIL 40% ALMENE BOLIGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kgs. Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Boligsociale indsatser

Boligsociale indsatser Boligsociale indsatser 2015-2018 Nyt regulativ og hva så? Landsbyggefonden har udsendt et nyt regulativ på det boligsociale område, og det betyder, at der er nye regler for de bevillinger til boligsocialt

Læs mere

Lejemåls oversigt. Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense.

Lejemåls oversigt. Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense. Bogense Boligforening Lejemåls oversigt Kontor: Adelgade 107, 5400 Bogense Telefon: 64 81 28 35 Email: kjo@boligkontoret.dk eller bbc@boligkontoret.dk Hjemmeside: www.boligbogense.dk Åbningstid kontor:

Læs mere

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende.

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende. Internt notat Team Byggeri og Ejendomme 03-04-2018 Side 1. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 1. Sagens omstændigheder SÆH ønsker midlertidig at udleje kommunalt ejede almene ældreboliger,

Læs mere

Renovering af Boligforeningen Ringgården, afdeling 20, Trigeparken II

Renovering af Boligforeningen Ringgården, afdeling 20, Trigeparken II Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø Dato 9. maj 2016 Ringgården, afdeling 20, Der indstilles kommunal kapitaltilførsel samt garanti til støttet og

Læs mere

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj Renoveringen rykker nærmere Snart er der gået et halvt år, siden beboerne i afdeling 107-108-109 stemte ja til de omfattende planer for et helt nyt Skanseparken.

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

Almene boliger i Aarhus

Almene boliger i Aarhus 13. NOVEMBER 2018 Almene boliger i Aarhus - Aftale mellem BL s 5. kreds og Aarhus Kommune om genhusning og nybyggeri 1. Den blandede by er en fælles opgave BL s 5. kreds og Aarhus Kommune har tradition

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti om: Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Læs mere

Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger og erhverv principbeslutning vedr. områdets udvikling

Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger og erhverv principbeslutning vedr. områdets udvikling Indstilling Til Den Politiske Styregruppe for Helhedsplan Gellerup/Toveshøj Fra Teknik og Miljø & Borgmesterens Afdeling Dato 6. november 2014 Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger

Læs mere

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune 1 2 Fortiden, nutiden og måske en fremtid 3 Interesse eller branche? Klar arbejdsdeling Professionalisme Mål og rammer Fordi den effektive interesseorganisation

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 15. maj 2014 Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Læs mere

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne Beslutningsprocessen - set med beboernes øjne 1 Udgivelsesår: 2017 Udarbejdet for AlmenNet: Anita Damkjær Eriksen, projektleder, KAB, Trine Trampe, KAB, Maida Kasumovic, KAB, Lone Skriver, KAB, Anders

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm og Nr. Uttrup Afdeling 21

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm og Nr. Uttrup Afdeling 21 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm og Nr. Uttrup Afdeling 21 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSEN HVAD ER EN TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE? JERES VURDERING! Sundby Hvorup Boligselskab har ønsket

Læs mere