Bilag. Den politiske styregruppe Kulturregion København Syd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag. Den politiske styregruppe Kulturregion København Syd 01.04.2011"

Transkript

1 Bilag Den politiske styregruppe Kulturregion København Syd

2 166. Videreførelse af projekter under Kulturregion København Syd

3 Køge, d. 23. marts 2011 Sydkystens Talentakademi. Ansøgning til nuværende Kulturregion København Syd Fortsættelse at nedenstående projekt fra og med og en årrække frem efter aftale. Nuværende aftale udløber pr. 31/ Musikskolerne i Greve, Solrød, Køge og Stevns har et vellykket projekt, som vi ønsker at videreføre. Denne ansøgning fremsendes med den bemærkning at det pr ikke længere er muligt at søge eksterne talent-midler i Kulturministeriet, som ikke fremover afsætter midler i særlige Talent-puljer. Fra Talentakademiets start i 2009 havde projektet en tidsplan til udløbet af den regionale kulturaftale. Efter sæsonafslutningen juni 2011, evalueres der på effekten ved at måle størrelsen af det lokale ansøgerfelt til MGK. Herefter var det planen at projektet skulle etableres som en fast del af det tværkommunale samarbejde og delvist finansieres gennem dette. I håb om at det vil lykkes at imødekomme ansøgningen sendes mange musikhilsner. På alle 4 musikskolers vegne, Lene Simonsen souschef v./ Køge Musikskole Ved Stadion Køge.. Bilag: 1: Formål og status. 2: Beskrivelse af nuværende model.

4 Bilag 1 Formål Målet med Sydkystens Talentakademis etablering var at styrke og videreudvikle musikskolernes fødekæde, og fremme den livslange glæde ved at beskæftige sig med musik i alle genrer gennem etablering af et: udbygget velfungerende attraktivt nationalt anerkendt talentforum på musikskolerne og i lokalsamfundet. Eleverne indstilles til optagelsesprøve af egen lærer når de er i alderen år. Sydkystens Talentakademi er et talentforum, som henvender sig til såvel klassiske som rytmiske talentelever i før MGK-alderen. Talentakademiets tilbud er målrettet således, at eleverne opnår et niveau, der gør det muligt for dem at bestå en optagelsesprøve på MGK Status Det er lykkedes at skabe et kvalitetsbevidst 3-årigt præ-mgk-tilbud til musikskolelever og andre talentfulde børn fra de 4 kommuner til glæde for musiklivet både lokalt, regionalt og på landsbasis. Skærpe de 4 kommuners musikkulturprofil. Flere af vores egne elever er blevet optaget på MGK. Det er også lykkedes at få etableret en god Talentakademi-ånd hvor eleverne elsker at mødes på tværs af kommunegrænser og være sammen. Det er også lykkedes at få en bedre sammenhængskraft imellem alle fagene, hvor lærerne på tværs kommunikerer omkring eleverne. En god evalueringsmodel med delmålsaftaler, statuspapirer, årsprøver og forældreog lærermøder gør, at vi hele tiden kan guide eleverne på bedste vis. Det er forbundet med præstige for eleverne at gå på Talentlinjen. Der er næsten intet frafald. Eleverne klarer sig godt ved musikkonkurrencerne Unge Spiller Klassisk og Rock Light. Der går p.t. 36 elever på Talentakademiets første 2 årgange. Eleverne fordeler sig kommunevis som følger: 12 Greve, 5 Solrød, 16 Køge og 3 Stevns. 23 musikskoleelever er indstillet til optagelsesprøve i slutningen af april måned Yngste optagne elev har været 10 år. Der udarbejdes årsplan med koncerter, weekendtur, musikkonkurrencer, årsprøver etc. Konkret styres Sydkystens Talentakademi via 2 koordinatorer i 2 centre (Greve og Køge). I indeværende sæson er i alt 22 elever tilknyttet Køge-afd. og 14 elever tilknyttet Greve-afd. Her finder bifagsundervisningen sted (Hørelære/teori, SSB, bifagsklaver, sammenspil). Hovedfags-undervisningen foregår hos egen lærer, f.eks. hos klaverlæreren i enten Store Heddinge eller i Solrød, resten af fagene i enten Greve eller Køge! Afslutningskoncerten afholdes fremadrettet i samarbejde med MGK-elever. Der samarbejdes med Talentakademi Storstrøm.

5 Bilag 2 Ugentlig undervisningsstruktur Eleverne undervises som udgangspunkt ved to centre, Greve eller Køge Musikskole, og de er forpligtet til at deltage i sammenspilstilbuddene der, samt være synlige rollemodeller ved koncerter og arrangementer. Der er koordinator hvert sted (Greve og Køge). Der undervises i 34 uger. Ugentlig undervisning på alle 3 årgange: 50 minutters hovedfag, hørelære på hold i 50 min., bifagsklaver i 25 min. (dog kun på 2. og 3. årgang), SSB (Sang, Spil og Bevægelse) på hold 50 min. Sammenspil/kammermusik gennemføres på hold i samarbejde med de eksisterende orkestre og ensembler på de 2 center-musikskoler. Talentakademiet har orienterende optagelsesprøve samt årsprøver Interesserede elever består en orienterende optagelsesprøve. Alle elever skal ved udgangen af hver sæson spille på en årsprøvekoncert. Udvises der ikke tilfredsstillende progression ved årsprøven, eller er fremmødeprocenten for dårlig, vurderes det om man kan fortsætte på Talentakademiet. Talentakademieleverne har pligt til at deltage i koncerter på de 4 musikskoler, på folkeskoler og andre egnede steder i regionen, i løbet af året. Miljø Eleverne oplever at det er noget særligt at være en del af Talentakademiet og de mødes på tværs af kommunegrænser og spiller sammen og kommunikerer via Talentakademiets egen facebook-gruppe. Kontakten til hjemmet Foruden den daglige kontakt til hjemmet, afholdes der årligt to forældremøder. Et i september og et i februar. Hver elev har egen delmålsplan, der udvikles og evalueres i samråd med læreren og eleven og hjemmet, og der udleveres statuspapir i februar måned til hver elev med udtalelser fra lærerne i alle fag. Den eksemplariske værdi Arbejdet med Talentakademiets elever, implementeringen af faste delmålsaftaler/statuspapirer og forældresamtaler, vil brede sig ud på hele musikskoleområdet vil være en naturlig del. Talenttilbuddet vil være medvirkende til at fastholde og tiltrække elever i og til musikskolerne. Den klassiske musik og den rytmiske improvisations musik, vil derved få bedre eksistensvilkår femover. Det vil være oplagt at lave forløb for alle elever hvor repertoiret vil være nyt, f.eks. Cross Over. Det der specielt kendetegner Sydkystens Talentakademi er viljen til at få de to genrer klassisk/rytmisk til at lære af hinanden. Derfor har improvisation en fremtrædende rolle som fag for alle elever! Hvis der fortsat tilføres midler til dette arbejde vil det betyde at kommunerne derved får et innovativt og kreativt musikmiljø, som også formår at inkludere de musiske kræfter og talenter i regionen, som musikskolen endnu ikke kender til!

6 Budget Talentakademi 2012 Budget med 50 elever/32 bifagsklaverelever Instrumentalundervisning 50 elever á 50 min. i 34 uger løntimer kr Hørelære 9 hold á 60 min. i 34 uger x 1,2 490 løntimer kr SSB 4 hold á 50 min. i 34 uger x 1,2 182 løntimer kr Bifagsklaver 32 elever á 25 min. i 34 uger 605 løntimer kr Sammenspil 9 hold (klas.) á 50 min. i 34 uger x 1,2 408 løntimer kr hold (rytm.) á 75 min. i 34 uger x 1,2 272 løntimer kr I alt løntimer kr Udgift Lærerløn kr Koordination m.v. kr Hjemmeside (vedligeh.) PR/reklame kr Cd (produktion) kr Weekendsamling, Introtur, løsamling kr Møder, kørsel (leder/lærer) kr Internt samarb. kr kr Indtægter Brugerbetaling: 50 x kr. kr Musikskolernes egenbetaling kr Statsrefusion (13,5% af lærerløn, Koordination, løn weekend) kr Kommunalt tilskud kr kr

7 Sydkystens Strygerorkester. Køge, d. 24. marts 2011 Ansøgning til nuværende Kulturregion København Syd Fortsættelse at nedenstående projekt fra og med og en årrække frem efter aftale. Nuværende aftale udløber pr. 31/ Musikskolerne i Greve, Solrød, Køge og Stevns har et vellykket samarbejdsprojekt omkring strygerorkester med henblik på et kommende børnesymfoniorkester. Denne ansøgning fremsendes, fordi vi også efter d ønsker at bygge videre på det store indledende arbejde, som nu bærer frugt. Musikskolerne finansierer selv begynder-fællestimer og begynder-sammenspil for de forskellige instrumentgrupper. Det drejer sig om 2 lektioner pr. uge i hhv. Køge og Greve. Beløbet på denne egenfinansiering er ca ,-kr. tilsammen. Denne undervisning forbereder det egentlige orkesterarbejde i hhv. Rødderne Sydkystens Strygerorkester. Det er således kun finansieringen af disse overbygningsorkestre der ansøges om. Vi er nu i gang med at få koblet træblæsere på orkesteret, således den spæde start til et egentligt børnesymfoniorkester ser dagens lys, og målet fra starten er i syne. I håb om at det vil lykkes at imødekomme ansøgningen sendes mange musikhilsner. På alle 4 musikskolers vegne, Lene Simonsen souschef v./ Køge Musikskole Ved Stadion Køge. Bilag: 1: Beskrivelse af nuværende model. 2: Budget

8 Bilag 1 Beskrivelse Fra Sydkystens Strygerorkesters start tilbage i august 2008, havde projektet en tidsplan på 4 år, hvorefter der skulle være et spilledygtigt orkester med en udbygget fødekædeorganisation. Orkesteret består af et begynderorkester Rødderne og det egentlige Sydkystens Strygerorkester. Disse to orkestre øver i 2 afdelinger på musikskolerne i hhv. Greve og Køge og samles alle sammen, 4 lørdage om året med afholdelse af efterfølgende koncert. Sydkystens Strygerorkester har bl.a. flere gange spillet koncert i koncertsalen i Tivoli under Musikskolernes dage i Tivoli og giver koncert i alle de 4 kommuner i den nuværende Kulturregion København Syd. Strygereleverne kommer fra alle 4 kommuner. Rødderne består af 27 strygerelever og Sydkystens Strygerorkester består af 30 strygerelever samt enkelte træblæsere. Ugentlig undervisningsstruktur Eleverne undervises som udgangspunkt ved to centre, Greve eller Køge Musikskole. Der undervises i 30 uger. 26 Ugentlige prøver og 4 fælles lørdagsprøver á 5 timer for Sydkystens Strygerorkester og 2 timer for Rødderne. Rødderne har en ugentlig prøvetid på 45 min. (både i Køge og i Greve) Sydkystens Strygerorkester har en ugentlig prøvetid på 90 min. (både i Køge og i Greve) Der er tilknyttet 2 lærere til Rødderne og 1 dirigent + 2 lærere til Sydkystens Strygerorkester.

9 Budget for Sydkystens Strygeorkester incl. fødekædeprojekt (rødder) Rødder. Forudsætninger: Sæsonlængde: 30 uger 2 lærere 26 ugentlige prøver á 1 lektion i hhv. Greve og Køge 4 lørdagsprøver á 2 lektioner 26 uger á 2 prøver med 2 lærer i 1 lektion 104 løntimer 4 lørdagsprøver med 2 lærere i 2 lektioner 16 løntimer 120 løntimer 1 weekend med 2 lærere á 16 løntimer 32 løntimer 32 løntimer SSO Forudsætninger: Sæsonlængde: 30 uger 2 medspillende lærere 1 dirigent red. 0,4 26 ugentlige prøver i hhv. Greve og Køge 4 lørdagsprøver á 5 lektioner Medspillende lærere: 26 uger med 2 prøver á 2 lektioner med 2 lærere 208 løntimer 4 lørdagsprøver á 5 lektioner med 2 lærere 40 løntimer Dirigent: 26 uger med 2 prøver á 2 lektioner 104 løntimer 4 lørdagsprøver á 5 lektioner 20 løntimer Reduktion: 0,4 x 125 løntimer 50 løntimer 174 løntimer 1 weekend med 2 lærere + dirigent á 16 løntimer 48 løntimer 48 løntimer Blæserinstruktør 25 løntimer 25 løntimer I alt 645 løntimer Lærerløn 645 løntimer á kr. 400 kr Weekend (husleje, transport) kr PR/reklame/tryksager kr Internt samarbejde, møder, kørsel kr I alt kr Financiering Statsrefusion 13,5 % af kr. kr Kommunalt tilskud kr marts EJ

10 Køge 18. marts 2011 BgK Billedkunstgrundkursus med multimedieprofil Beskrivelse BgK København Syd er en forberedende kunstskole, som målretter sin undervisning til unge billedkunst talenter, der sigter mod optagelse på kunstakademier, designskoler og arkitektskoler. Skolen er et treårigt studieforløb for årige, hvor der undervises af professionelle to gange om ugen, og hvor bl.a. workshops og studieture indgår i undervisningsplanen. Nørregade 29 DK 4600 Køge t +45 // info@koes.dk CVR Bank Som en særlig profil i forhold til de andre BgK er i Danmark, har skolen en multimedieprofil. Det betyder bl.a., at eleverne udover at arbejde med klassiske teknikker, som tegning, maleri, grafik mv. arbejder med multimedier, herunder computere. Det betyder videre at de arbejder med begreber som tid, rum, lyd, farver, tekstur, bevægelse, myter og kommunikation. Undervisningen har som mål at arbejde på tværs af design, arkitektur og billedkunst og den sætter alle sanser i spil, og introducerer kommunikationsteorier. Både klassiske teknikker og multimedier indgår i undervisningen. BgK København Syd har på nuværende tidspunkt 13 elever, som alle er blevet optaget på baggrund af en skriftlig ansøgning med begrundelse for, hvorfor de ønsker optagelse og med en præsentation af deres egne billedkunstneriske overvejelse og prøver på egne arbejder. Uddannelsen har base på KØS museum for kunst i det offentlige rum, der har de fysiske rammer og det solide kunstfaglige netværk, der skal til for at kunne tilbyde en uddannelse med kvalitet, som giver en solid ballast til de videregående uddannelser indenfor billedkunst, design og arkitektur. BgK flyttede værksted til KØS Havnen i sommeren 2010, hvilket betyder at skolen fremover kan tilbyde eleverne selvstændige arbejdspladser og et stort fælles atelier. Eleverne har fået bedre arbejdsbetingelser og har indflydelse på indretning og brug af de nye værkstedsfaciliteter. Skolen er med sin placering på havnen tæt ved Tapperiet blevet et af de eksisterende kultur tilbud til unge på Køge Havn. BgK har en undervisningsstruktur der målrettet søger virkelighedsnære opgaver, hvor de unge talenter kvalificeres til at blive kulturdynamoer, som kan planlægge og gennemføre workshops og events der henvender sig til børn og unge. Kvalifikationer der er nødvendige hvis de unge senere skal kunne etablere sig med et professionelt virke indenfor kunst og kultur. En undervisningsmetode

11 med et stort udviklingspotentiale indenfor nye pædagogiske metoder og innovative undervisningsformer. Erfaringer som kan eksporteres til andre kommuner eller være grundlaget for en større fælles event, hvor det er de unge talenter der har til opgave at skabe sammenhængskraften. BgK København Syd har 13 elever på skolen, 6 elever med bopæl i Køge, 3 elever med bopæl i Herfølge, 1 elev fra Dalby, 1 elev fra Bjæverskov, 1 elev fra Karlslunde og 1 elev fra Roskilde. 1 elev fra Solrød blev i sommeren 2010 optaget på Kunstakademiet i København. 3 elever søger i år om optagelse på en videregående uddannelse, de resterende 10 elever må stoppe deres uddannelse hvis BgK København Syd ikke modtager økonomisk støtte fremover. Side 2 Mål BgK eleverne skal forberedes til optagelsesprøver på de videregående uddannelser indenfor kunstakademier, designskoler og arkitektskoler. BgK skal styrke og kvalificere de unge talenters kompetencer indenfor multimedier. Bgk skal styrke og kvalificere de unges talenters kompetencer, så de bliver i stand til at planlægge og gennemføre mindre og større multimedieevents for unge i København Syd og Region Sjælland. BgK skal i samarbejde med kulturinstitutioner og kulturforvaltninger skabe relationer der danner netværk, som de unge kan drage nytte Resultatkrav 2012, 2013, 2014, Optag af 20 elever med deltagelse af mindst 2 elever fra hver kommune i København Syd. 3 weekend workshops med temaerne: multimedie, det klassiske billedsprog og hvordan en kulturdynamo bevæger sig i det offentlige rum. 3. års elever søger optagelse på de videregående uddannelser BgK eleverne afholder en event i hver af de deltagende kommuner, hvor unge fra kommunerne er medaktører. BgK eleverne planlægger en større event i 2014, hvor der indgår flere kunstarter. 3. års elever søger optagelse på de videregående uddannelser BgK eleverne afholder en event hvor flere kunstarter indgår. BgK eleverne planlægger en event med deltagelse af unge fra Tyskland og kommuner i regionen. 3. års elever søger optagelse på de videregående uddannelser.

12 2015 BgK eleverne afholder en international event i det offentlige rum, der involverer kommunerne i regionen. BgK eleverne planlægger et internationalt seminar for unge kulturdynamoer i regionen. 3. års elever søger optagelse på de videregående uddannelser Samarbejder Musik- og kulturskoler MGK, BGK og andre målrettede talentudviklende organisationer og miljøer Kulturinstitutioner og kulturforvaltninger Kreative miljøer Side 3 Finansiering BgK København Syd arbejder i en 4-årig periode med et årligt budget på kr., som finansieres ligeligt mellem København Syd og Region Sjælland. Det foreslås således, at København Syd bevilger kr. årligt i en 4-årig periode under forudsætning af, at regionen støtter med samme beløb jf. nedenstående: Region Sjælland København Syd Samlet Med venlig hilsen Kit Kjærbye Leder af Billedskolen ved KØS

13 Finansieringsoversigt 2011/2012 Kulturregion København Syd finansiering 2011 Befolkningstal Bidrag Fordelingsnøgle Greve , ,00 0,32 Køge , ,00 0,39 Solrød , ,00 0,14 Stevns , ,00 0, , ,00 1,00 København Syd Kultur finansiering 2012 (iht. forslag til videreførelse) Talentakademi ,00 Greve ,31 Køge ,27 Solrød ,15 Stevns ,27 Sydkystens Strygerorkester ,00 Greve ,89 Køge ,62 Solrød ,99 Stevns ,50 BgK ,00 Greve ,02 Køge ,28 Solrød ,54 Stevns ,17 Samlet bidrag ,00 Greve ,22 Køge ,17 Solrød ,67 Stevns ,94

14 168. Ansøgning Køge Musical under Integreret indvandrerkor

15 KØGE MUSICAL 2012 v. Freddy Avnby Nyportstræde Køge Chefkonsulent Jan Bruun Jensen Kulturafdelingen Køge Kommune Torvet Køge Integreret indvandrerkor og Køge Musical Køge Kor s dirigent, Henrik Bøggild fik sidste år en bevilling fra Kulturregion København Syd på kr til at starte et kor specielt for indvandrere bredt defineret. Baggrunden var, at Henrik Bøggild og jeg har undret os over, at der blandt Køges 14 voksenkor ikke er en eneste sanger, som er indvandret i nyere tid (efter 2. verdenskrig). Derfor søgte vi - som du ved - Kulturregion København Syd om økonomisk støtte til at danne et Indvandrerkor. Vi fik kr., hvilket er flot og vil bringe os gennem det første semester. Af dirigenten Frans Rasmussen ( Stemmer fra Vollsmose og Urbankoret bl.a.) har vi fået det råd, at koret skal have en attraktiv koncert som gulerod. Han vil i øvrigt være til rådighed med sine erfaringer. Det har medført, at vi nu har besluttet at 1. semester skal ende med en Musical på BYGNINGEN, som vi har reserveret den 28. og 29. januar Vi har besluttet, at musicalen skal være en nydigtning/opdatering af William Shakespeares Romeo og Julie - generationernes, nationaliteternes, kulturernes og familiernes sammenstød og forening. Da vi bestemt ikke er interesseret i, at musicalen skal være indvandrerfjendsk skal brylluppet mellem de to nok ende med håb om et lykkeligt liv. Men de skal jo så meget grueligt igennem. Her er det, at vi ikke kan undgå at komme ind på politimæssige forhold, hvis musicalen skal være bare nogenlunde realistisk.

16 For at undgå rygmarvsskildringer fra ukyndige, har vi spurgt tidligere politikommissær ved Køge Politi, Bruno Juul, om han vil følge lidt med på sidelinjen og skyde vores værste fejl ned. Det har han med glæde tilbudt at gøre. Udover Musicalkoret skal der i sagens natur bruges 2 unge mere professionelle sangere til hovedrollerne og øvrige solister. Disse vil blive valgt fra Køge musikskole og det samme gælder musikerne. Musikskoleleder Otto Laust har givet tilsagn til at hjælpe os med udvælgelsen, og i øvrigt med gode råd. Der er dannet en koordinationsgruppe bestående af: Henrik Bøggild Maria Thilo Anne Jørgensen Tove Christiansen Lars Kemp Freddy Avnby Komponist og dirigent Libretto Kulisser, kostumer og instruktion Administrator Regnskab Koordinator Vi har udarbejdet et budget, som jeg vedhæfter. Desuden vedhæfter jeg kopi af DAGBLADET 2. marts, hvor musicalen foromtales. Jeg vil meget gerne, på et møde i forvaltningen eller her i Nyportstræde 39, redegøre mere detaljeret for projektet og dets perspektiver. Med venlig hilsen Freddy Avnby

17 KØGE MUSICAL KOR MUSICAL 2012 PÅ BYGNINGEN 27. OG 28. JANUAR 2012 Udkast til budget pr UDGIFTER Aktiviteter Udgifter Komponist Forfatter Instruktør Dirigent Koordination Rolle og nodehefter Øve CD Lyd tekniker 3 dage a kr Lystekniker 3 dage a Leje af Headset Scenografi Kostumer Sminke Kulisser Plakater Programmer Pr Uforudsigelige UDGIFTER I ALT INDTÆGTER Billetter 350 stk a 100 kr a 2 dage Indvandrerkor (bevilling fra Kulturregionen) INDTÆGTER I ALT BALANCE

18

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso.

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Billeder af Vand I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Projektets sigte er en kunstnerisk oplevelse, der bryder

Læs mere

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole www.aalborgkulturskole.dk 1) Indledning 2) Ansættelsesudvalg 3) Tidsplan 4) Aalborg Kommunale Skolevæsen 5) Præsentation af Aalborg Kulturskole 6)

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

www.aalborgkulturskole.dk

www.aalborgkulturskole.dk Job og kravprofil Aalborg Kulturskole - med særligt fokus på folkeskolesamarbejde www.aalborgkulturskole.dk Vil du være med til at sætte retning, udvikle og indfri ambitiøse mål for samarbejdet mellem

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af MGK

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED VISUELLE UDTRYKSFORMER? Kulturregion Midt- og Vestsjælland, som består af 8 kommuner,

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde i den politiske styregruppe Kulturregion København Syd kl Greve Rådhus (mødelokale 1)

Referat for ekstraordinært møde i den politiske styregruppe Kulturregion København Syd kl Greve Rådhus (mødelokale 1) Referat for ekstraordinært møde i den politiske styregruppe Kulturregion København Syd 01.04.2011 kl. 08.30 10.00 Greve Rådhus (mødelokale 1) Deltagere: Lone Rytter Holm, Greve Naima Simring, Solrød Erik

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

RAPPORT OM MUSIK UNIK FOR PERIODEN 1/8-2013 TIL 31/7-2015 MUSIK UNIK RAPPORT OM MUSIK UNIK FOR PERIODEN 1/8-2013 TIL 31/7-2015

RAPPORT OM MUSIK UNIK FOR PERIODEN 1/8-2013 TIL 31/7-2015 MUSIK UNIK RAPPORT OM MUSIK UNIK FOR PERIODEN 1/8-2013 TIL 31/7-2015 MUSIK UNIK RAPPORT OM MUSIK UNIK FOR PERIODEN 1/8-2013 TIL 31/7-2015, RØDOVRE MUSIKSKOLE RAPPORT OM MUSIK UNIK 1/8-2013 TIL 31/7-2015 1 Om musik side 2 Formål side 3 Baggrund side 4 El Sistema side 4 Musik

Læs mere

Risingskolen og Odense Musikskole

Risingskolen og Odense Musikskole Risingskolen og Odense Musikskole MUSIKKLASSER HVAD ER MUSIKKLASSER? Musik hele ugen Musikklassen er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk. I august 2015 optager

Læs mere

Forslag til undervisningsplan for MGK

Forslag til undervisningsplan for MGK Forslag til undervisningsplan for MGK Klassisk linje Udarbejdet af Bodil Ørum og Hans Mydtskov. Indhold Indledning 1 Instrumental fagblok Hovedinstrument 4 Klaver 5 Teoretisk fagblok Hørelære/teori 6 Musikkundskab

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 Samtidig med, at en ny aftale med Aalborg Kommune træder i kraft pr. 1.1.2016, sker der væsentlige ændringer på Det Hem lige Teater. Teatrets grundlægger og mangeårige kunstneriske

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid billedkunstnerisk grundkursus midt vest & Er du seriøst interesseret i at arbejde med billedkunstneriske udtryksformer? Er du mellem 15 og 25 år, og tænker du på at søge en videregående uddannelse indenfor

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Musiktalenter skal brande kommunen

Musiktalenter skal brande kommunen Musiktalenter skal brande kommunen Hedensted Kommune vil gerne være kendt for at satse på musikken. Tørring Skole og Hedensted Musikskole skal folde drømmen ud med projektet Musik Talent Tørring. Af Jakob

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget. Korrigeret budget 2015 2015. Budget.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget. Korrigeret budget 2015 2015. Budget. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2014 Oprindeligt Korrigeret 2015 2015 Budget 2016 Kultur- og Fritidsudvalg 61.454 64.191 64.424 63.862 Kultur og Fritid

Læs mere

1. FØR I KONTAKTER OS:

1. FØR I KONTAKTER OS: - planlægning - 1. FØR I KONTAKTER OS / 2. DEADLINE / 3. EFTER I HAR KONTAKTET OS / 4. MENTORER / 5. HVAD ER TALENT? 6. FORVENTNINGER / 7. BESKRIVELSE / 8. OMTALE / 9. AFLYSNING / 10. FAQ 1. FØR I KONTAKTER

Læs mere

Notat. Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen. Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning. Dato: 8. januar 2014. Sagsnummer.

Notat. Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen. Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning. Dato: 8. januar 2014. Sagsnummer. Notat Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning Dato: 8. januar 2014 Sagsnummer.: 17.00.00-G01-1-13 1. Om den åbne skole Intentionen med den

Læs mere

02 Bilag: Institutioner til kulturhuset

02 Bilag: Institutioner til kulturhuset 02 Bilag: Institutioner til kulturhuset 02.1. Musikskolen Musikskolen tilbyder musikundervisning til børn og unge i aldersgruppen 0 25 år. Samlet underviser musikskolen næsten 3000 elever. Musikskolen

Læs mere

Rapport. om musikskolevirksomheden 2004

Rapport. om musikskolevirksomheden 2004 Rapport om musikskolevirksomheden 2004 Indhold 3 Indledning 4 Sæsonlængde 4 Organisationsform 5 Eleverne 5 Aldersfordeling 6 Instrumentfordeling 10 Ventelister 11 Sammenspil 12 Lokaler 12 Samarbejdet med

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Samrådet for Musikskoler på Fyn v/ formand Anders Richard Pedersen arp@nyborg.dk Tlf. 21 335 206 Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Den lokale medfinansiering, som Fyns 11. Musikskole

Læs mere

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens Invitation til konference Ledelse af Er du med til at lede n? Så ved du, at du netop nu er i centrum for mange danskeres opmærksomhed. Der bliver i særlig grad bidt mærke i, hvad du gør, og hvordan du

Læs mere

Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole

Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole Strategi og Idekatalog Januar 2014 Esbjerg Kulturskole Islandsgade 50 6700 Esbjerg Tlf. 7616 6500 Fax 7616 6514 www. kulturskolen.dk email: kulturskolen@esbjergkommune.dk

Læs mere

Håndbog og praktiske oplysninger for skoleledelser i Aalborg kommune marts 2014

Håndbog og praktiske oplysninger for skoleledelser i Aalborg kommune marts 2014 Håndbog og praktiske oplysninger for skoleledelser i Aalborg kommune marts 2014 Aalborg Kulturskoles håndbog for skoleledelser 1 Indhold Velkomst side 3 Aalborg Kulturskoles Vision side 4 Administration

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008

Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008 Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Randers Musikskole Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Økonomi 6. Gensidige aftaleforhold

Læs mere

Helle Würtz. Dorthe Abildgaard Sendt: 5. februar 2009 14:02 Til: Fra: Helle Würtz Emne: Familiedagene 2007-2008. Skovhuset

Helle Würtz. Dorthe Abildgaard Sendt: 5. februar 2009 14:02 Til: Fra: Helle Würtz Emne: Familiedagene 2007-2008. Skovhuset Helle Würtz Fra: Dorthe Abildgaard Sendt: 5. februar 2009 14:02 Til: Helle Würtz Emne: Familiedagene 2007-2008. Skovhuset Vedhæftede filer: Regnskab 2007-2008 Familiedag.xls; Evaluering Familiedagene 07-08.

Læs mere

Løsningsforslag fra arbejdsgruppe

Løsningsforslag fra arbejdsgruppe Løsningsforslag fra arbejdsgruppe KULTURREGION for udvikling af minimum et regionalt talentudviklingsforløb for unge indenfor områderne billedkunst, scenekunst og film. Arbejdsgruppens deltagere: Kathrine

Læs mere

VISION OG KERNEVÆRDI

VISION OG KERNEVÆRDI VISION OG KERNEVÆRDI Brøndby IF - det handler om os alle sammen For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der

Læs mere

Bestyrelsen mindedes formanden, der døde den 29.12.2015. Der er skrevet mindeord, som fremgår af hjemmesiden.

Bestyrelsen mindedes formanden, der døde den 29.12.2015. Der er skrevet mindeord, som fremgår af hjemmesiden. Referat fra bestyrelsesmøde den 9. februar 2016 Til stede var fra bestyrelsen: Dorte Nørgaard (dorte.norgaard@gmail.com) Mette Qvist (metteqvist@me.com) Inge-Lis Kalum (kalum@pc.dk) Sigurd Næss-Schmidt

Læs mere

Overordnet målsætning for instrumentalundervisning. Harmonika. Modullinje (4. klasse - ) Værkstedslinje (2.-3. klasse) Sololinje

Overordnet målsætning for instrumentalundervisning. Harmonika. Modullinje (4. klasse - ) Værkstedslinje (2.-3. klasse) Sololinje Overordnet målsætning for instrumentalundervisning at udvikle elevens tekniske og musikalske færdigheder på instrumentet at give eleven glæde ved at spille og lyst til at udforske såvel instrument og repertoire

Læs mere

Tillæg til retningslinjer for Projektpuljen

Tillæg til retningslinjer for Projektpuljen Tillæg til retningslinjer for Projektpuljen Juli 2009 Indhold Indledning... 2 Forhøjede beløbsgrænser og hvem kan søge hvad, hvor meget og hvornår?... 3 Forundersøgelser... 4 Partneridentifikation... 6

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNSTNERISKE UDTRYKSFORMER? Er du mellem 15 og 25 år, og tæn ker du på at

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra:

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Oplæg til handleplan Forslag til handleplaner for Kunstrådet i 2012 2013 Billedskole / Kulturskole / Kreativ skole Som et supplement til Musikskolen foreslår Kunstrådet,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD UNGSYDS VALGFAGSTILBUD 2016-2017 1 Design og håndværk 60 timer Er du glad for at tegne, male og i det hele taget være en del af et fælleskab i et kreativt miljø, så er dette forløb sikkert noget for dig.

Læs mere

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9)

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9) Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9) Meddelelser a) Kulturstregier, - en del af Københavns Amts kulturpolitik er en pjece, der omhandler stregien for de tværgående

Læs mere

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Sang og musik anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag for børn i alle aldre. På Sdr. Vium Friskole undervises i sang og musik en lektion ugentligt

Læs mere

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse 1. Baggrunden for projektet På baggrund af et ekstremt bæredygtigt samarbejde

Læs mere

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund Kultur og Fritidscenter NOTAT 4. oktober 2011 Sagsbehandler: John Romlund Telefon: 43 57 71 10 Email: jrk@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201101872 Dokument 1 - jrk Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: Ungdomsskolen, Lundbækvej 5, 2665 Vallensbæk Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2015 GODSET PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015. Jens Holms Vej 5.

VIRKSOMHEDSPLAN 2015 GODSET PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015. Jens Holms Vej 5. GODSET Jens Holms Vej 5 6000 Kolding T: 7979 1060 M: godset@kolding.dk W: www.godset.net PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER VIRKSOMHEDSPLAN 2015 RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015 Godsets

Læs mere

5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen

5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen 5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen På Ellemarkskolen har 7. klasse normalt skolebod en gang om året. Her tjener de penge til deres kommende lejrskole. I dette skoleår har skoleboden

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

b) at formuleringen kunst- og kulturskoler for at undgå fejltolkninger udgår af lovteksten

b) at formuleringen kunst- og kulturskoler for at undgå fejltolkninger udgår af lovteksten København, 17. september 2013 Til Undervisningsministeriet Høringssvar - folkeskolereform Høringssvar fra Danske Musik- og kulturskoleledere, DMKL: Lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler

Læs mere

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget.

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget. MØDEREFERAT FRA ORDINÆRT AFDELINGSMØDE Antal fremmødte lejemål: 30 husstande. Øvrige deltagere: Kundechef Lars Todbjerg-Hansen, Domea Afdelingsmødet blev afholdt tirsdag den 15. september 2015, kl. 17.30,

Læs mere

Årsberetning 2013/2014. Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse. April 2014

Årsberetning 2013/2014. Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse. April 2014 Årsberetning 2013/2014 Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse April 2014 Tårnbygårdsskolen, specialskolen i Tårnby Her arbejder vi hen mod; - Inklusion i fællesskabet - Et godt skole hjem samarbejde -

Læs mere

De små solstrålehistorier bærer MusikUnik

De små solstrålehistorier bærer MusikUnik De små solstrålehistorier bærer MusikUnik Intensiv musikundervisning giver børn med særlige udfordringer selvtillid på Hendriksholm Skole i Rødovre. Tekst & foto: Jakob Kehlet - Leon, får du penge, når

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole Idékatalog Skoleåret 2015/16 Hent inspiration til samarbejdet mellem Folkeskole & Musikskole Maj 2015 Udgave 5 (revideret udgave) Skolereformen - hvad kan vi? - Hent inspiration fra egen musikskole her

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V

Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Svendborg d. 12-0-07 Modelforsøg: Børnekultur i kommunen Svendborg kommune ansøger hermed om at blive udpeget til som modelkommune i Børnekulturens

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Virring Skole læring, fællesskab og glæde

Virring Skole læring, fællesskab og glæde Virring Skole læring, fællesskab og glæde Uddannelsesplan for skoleåret 2014-2015 Indholdsfortegnelse: Velkommen - s. 2 Grundoplysninger - s. 3 Skolens kultur og særkende - s.3 Praktik, organisering og

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

Resultataftale 2011 Horsens Musikskole

Resultataftale 2011 Horsens Musikskole Resultataftale 2011 Horsens Musikskole Prisen som Årets Musikskolekommune 2010 overrækkes til Kulturudvalgsformanden. Plænen Tivoli juni 2010 Indsatsområder 2011. Creative Academy Musikskolen vil arbejde

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

Projektbeskrivelse - Pulje til etablering og/eller konsolidering og kvalitetssikring af lokale kulturtjenester

Projektbeskrivelse - Pulje til etablering og/eller konsolidering og kvalitetssikring af lokale kulturtjenester Projektbeskrivelse - Pulje til etablering og/eller konsolidering og kvalitetssikring af lokale kulturtjenester Obs 10.000 anslag skal justeres. Ansøgere Varde Kommunes forvaltninger Kultur og Fritid, Social

Læs mere

tænketank danmark - den fælles skole

tænketank danmark - den fælles skole NYHEDSBREV NR. 20 SOMMER 16 tænketank danmark - den fælles skole INDHOLD Nyt fra bestyrelsen Nyt fra bestyrelsen Indlæg fra Elisa Bergmann, BUPL Indlæg fra Mette Witt-Hagensen, Skole og Forældre Indlæg

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 En dn u dre skole e b 3 = + 7 B A C Ko m Va rd e mu ne VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 FREMTIDENS SKOLE I VARDE KOMMUNE At stræbe højt og skue mod nye horisonter Formålet med Varde Kommunes visionsstrategi

Læs mere

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17 KULTURENS BØRN Kreative børn 2016-17 Intro Kære skoler Kulturinstitutionerne, Ungdomsskolen, Børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen om at styrke samarbejdet og formidlingen af kulturtilbud

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Tilsynserklæring. for. Det Kongelige Vajsenhus. Skoleåret 2015-16. Ved Kirsten Hansen. Certificeret tilsynsførende

Tilsynserklæring. for. Det Kongelige Vajsenhus. Skoleåret 2015-16. Ved Kirsten Hansen. Certificeret tilsynsførende Kongelige Vajsenhus Nørre Farimagsgade 51 1364 København K Telefon3393 03 26 Skolekode: 101080 Skoleleder: Mathias Bruun Tilsynserklæring for Det Kongelige Vajsenhus Skoleåret 2015-16 Ved Kirsten Hansen

Læs mere

Skole. Politik for Herning Kommune

Skole. Politik for Herning Kommune Skole Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for Folkeskolen - Indledning - Vision 7 1 - Politiske målsætninger 9 2 - Byrådets Børne- og Familiesyn 11 3 - Politik

Læs mere

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Kommissorium... 3 Forslag til kulturpas... 4 Børn som kulturbrugere... 4 Kulturpas... 4 Erfaringer... 4 Formålet... 5 Målgruppe...

Læs mere

Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N

Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N Tillæg til Hothers Plads Helhedsplanen - AAB afdeling 58, 2. april 2014 I forbindelse med udløbet af den boligsociale helhedsplan Projekt Brobygning

Læs mere

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016. Indhold

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016. Indhold Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold Martin valgt til bestyrelsen Meretes tilsynsrapport Overskud

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Fyns virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Fyns virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Fyns virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af MGK Fyns

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12.

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12. UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for E - klassen, Næstved Ungdomsskole Dato: 31.12.2010. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.12.2011 UMV en indeholder de fire faser, som

Læs mere

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter.

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter. Sammenligning med JJJ/IU/LY/SB og med JEV oplæg 6/11-12= med gult er steder med ubetydelig eller ingen rettelser. Med rødt er vores formuleringer med sort er den tilrettede version.: Kompetencemål i musik

Læs mere

Center for Anvendt Kunstnerisk Innovation

Center for Anvendt Kunstnerisk Innovation Center for Anvendt Kunstnerisk Innovation CAKI/ Fremtidens væksthus for de Kunstneriske og Kreative Uddannelser Projektbeskrivelse, Philip de Langes Allé 10, 1435 København K 1 Indhold Notat vedrørende

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER?

ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER? ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER? Er du mellem 15 og 25 år, og tænker du på at søge en videregående uddannelse indenfor billedkunst eller andre relaterede

Læs mere

Resultataftale 2012 WEBUDGAVE HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2012 WEBUDGAVE HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2012 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2012 Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen vil arbejde med at øge sin synlighed bl.a. ved at lave flere arrangementer

Læs mere

Introduktion til projektet Oplev Vækst.

Introduktion til projektet Oplev Vækst. Punkt 6. Introduktion til projektet Oplev Vækst. 2014-4764. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender nedenstående redegørelse om projekt Oplev Vækst til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering. Sagsbeskrivelse

Læs mere

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI 2018-2021 MISSION: Musikskolen vil være kendt som Aabenraa Kommunes musikalske fyrtårn. VISION: Vi vil være musikskole for alle kommunens borgere med særligt fokus på børn

Læs mere

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN Hvordan får vi skabt en mere varieret skoledag for eleverne, så alle elever lærer mere og trives i skolen? En flydende skoledag, som ikke er

Læs mere

Folkeskolereform i København

Folkeskolereform i København Folkeskolereform i København Møde med skolebestyrelser d. 26. august 2013 Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen Trin 1 (fra skoleåret 2014/2015): Lektiehjælp og faglig fordybelse i ydertimerne frivillig

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Råmateriale fra workshops Odense, d. 16. januar 2014. Borgerperspektiv

Råmateriale fra workshops Odense, d. 16. januar 2014. Borgerperspektiv Borgerperspektiv Oplysning og synlighed! - Man skal kunne få et nemt overblik over, hvad man kan bidrage med hvor. - Man ved ikke, hvad der egentlig findes i det område man bor i, ud over det, man naturligt

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love (Indførelse af en længere og mere varieret skoledag)

Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love (Indførelse af en længere og mere varieret skoledag) Udklip (paragraffer), der handler om musik - og kulturskoler i lovændringerne i forbindelse med folkeskolereformen: Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. december 2013 Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Eksempler på mulige konkrete samarbejder

Eksempler på mulige konkrete samarbejder Drømmefanger Emneuger/valgfag/understøttende undervisning/fagdage/undervisning Foreningstilbud, eksempelvis Rideundervisning Idræt Billedskole Professionelle forløb, eksempelvis Udvidet kulturel rygsæk

Læs mere

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Roskilde Weekendradio Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Målet med projektet har været at give musikudøvere mulighed for at få indblik i og viden om, hvordan radiomediet kan transmitterer

Læs mere

Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen

Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Idékatalog Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Slagelse Musikskole og folkeskolerne har igennem mange år haft et godt samarbejde, som nu udvides gennem folkeskolereformen. Dette katalog kan bruges

Læs mere

Varieret skoledag og understøttende undervisning erfaringer fra et forsøgsprojekt

Varieret skoledag og understøttende undervisning erfaringer fra et forsøgsprojekt 1 Herningvej Skole Skolen på toppen! Vores skole og den gode fortælling Kort faktuelt om skolen, størrelse, elevgrundlag mm. Præsentation René Arnold Knudsen, skoleleder Maiken Irming Andreasen, indskolingsleder

Læs mere

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Kultur-, fritids- og borgerservicechef Februar 2016

Slagelse Kommune. Job- og personprofil for Kultur-, fritids- og borgerservicechef Februar 2016 Slagelse Kommune Job- og personprofil for Kultur-, fritids- og borgerservicechef Februar 2016 1. Baggrund Slagelse Kommune er inde i en meget spændende og aktiv udvikling af kultur- og fritidsområdet,

Læs mere

Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune

Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune Aftale mellem Frivilligcenter Næstved (Futuracentret) og Næstved Kommune Indledning. Mellem Næstved Frivilligcenter og Næstved Kommune indgås denne aftale med virkning fra 1. januar 2011 indtil 31. december

Læs mere

Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014

Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014 REFERAT Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014 Mødested: Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Lærerværelset, Vojens Kultur og Musikhus Annie Christensen, Jakob Karlsson,

Læs mere

Lokalsamfundet Bygger Bro - et partnerskab

Lokalsamfundet Bygger Bro - et partnerskab Lokalsamfundet Bygger Bro - et partnerskab Frivillighed, civilsamfund og AAK CFTF kerneopgaver, forebyggelse og tværfaglighed Frivillige, De frivilliges hus Integrationsråd, helhedsplaner, boligsociale

Læs mere

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN FÅET PRAKTISKE EVNER MED MIG, MEN OGSÅ EN EVNE TIL AT

Læs mere

Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog

Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog 5. oktober 2010 Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog Forord Tillid, dialog og ansvar er omdrejningspunkterne, når vi taler relationer mellem medarbejdere og ledere på

Læs mere

NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE

NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE PROJEKTBESKRIVELSE FOR NORDKRAFT BIG BAND 2012 2015 1 NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE PROJEKTBESKRIVELSE

Læs mere

Kulturplan 2009-2010

Kulturplan 2009-2010 Kulturplan 2009-2010 Kulturplan Vision: Vi ønsker et bredt, rigt, varieret og kvalitetspræget kulturliv, dels baseret på de faste kulturelle institutioner, dels på det folkelige engagement både som aktører

Læs mere