Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 10. september 2007, kl. 19:00 på Greve Idrætscenter Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V)

2 Side 186 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side K1. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering K2. Meddelelser fra administrationen K3. Anlægsrapport 3 - September K4. Budgetopfølgning 3/ K5. Budget , 1. behandling K6. Helhedsplan for facilitetsområdet Revideret tidsplan K7. Hundigehuset K8. Kultur i Børnehøjde Årsrapport K9. Revision af retningslinier for folkeoplysende voksenundervisning K10. Revision af Retningslinjer for Idrætspuljen K11. Ny tilskudsmodel for borgerhuse K12. Mødeplan K13. Kalender Kultur- og Fritidsudvalget K14. Kulturaftale København Syd...212

3 Side 187 Ikke til stede: Dagsorden der er offentlig tilgængelig K1. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering Kulturaftaler ekstraordinært møde fredag den 21. september 2007, kl K2. Meddelelser fra administrationen

4 Side 188 K3. Anlægsrapport 3 - September 2007 edoc sagsnummer: Ø10 Baggrund Ifølge beslutning i Økonomi- og Planudvalget skal der som led i budgetstyringen i 2007 udarbejdes fire anlægsrapporter med behandling i fagudvalgene i marts, juni, september og december måned. Rapporterne videresendes til Økonomi- og Planudvalget og Byrådet med udvalgenes bemærkninger. Beslutningsgrundlag Formålet med anlægsrapporten er løbende at få et samlet overblik over: i hvilken takt de budgetterede anlæg vil blive gennemført i årets løb det enkelte udvalgs anlægsprogram og realiseringen heraf de forventede indtægter og udgifter på jordsalg og køb sammenholdt med det budgetterede, og de kommende forelæggelser af regnskab for afsluttede anlægsarbejder Anlægsprojekterne for det enkelte udvalg er opdelt ud fra igangværende anlæg (anlæg med bevilling), og ikke igangsatte anlæg (anlæg uden bevilling) Jordsalgslisten er opdelt ud fra køb/salg af jord/fast ejendom, som er overført fra tidligere år budgetteret køb/salg af jord/fast ejendom, samt efterfølgende byrådsbevilgede køb/salg af jord/fast ejendom Det samlede billede af denne anlægsrapport er, at der p.g.a. korrektioner i overførslerne mellem 2006 og 2007 gives tillæg til rådighedsbeløb på i alt 1,650 mio.kr. (mindreudgift) der overføres 44,057 mio.kr. mellem 2007 og 2008, hvilket er kr mere end indarbejdet i budgetoplægget for det samlede nettobeløb på 45,7 mio.kr. tilgår kassen i 2007 hovedparten af anlægsprogrammet for 2007 herefter ser ud til at blive gennemført som forudsat i budget 2007 dette også gælder, når man tager hensyn til overførte anlæg fra 2006 alle budgetterede jordsalg/- køb ser ud til at blive gennemført som forudsat dog med enkelte usikkerheder, jfr. Ovenfor, og at kommunen fortsat sælger jord også ud over budgettet. Bilag Anlægsrapport 3 - September 2007.

5 Side 189 Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet anbefaler, at 1. der p.g.a. korrektioner i overførslerne mellem 2006 og 2007 gives tillæg til rådighedsbeløb på i alt 1,650 mio.kr. (mindreudgift) 2. der overføres 44,057 mio.kr. mellem 2007 og 2008, hvilket er kr mere end indarbejdet i budgetoplægget for det samlede nettobeløb på 45,7 mio.kr. tilgår kassen i 2007, og at 4. Udvalget tager Anlægsrapport 3 September 2007 til efterrretning og videresender den til den samlede behandling i Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Beslutning: Indstillingen godkendtes med følgende bemærkninger: Udvalget ønsker notat om nuværende stade på etablering af kunststofbanen. I øvrigt findes det utilfredsstillende at udvalget fra brugerrepræsentanter skal erfare eventuelle problemer. Hvis projektet udsættes skal afledte konsekvenser på anlægssiden medtages under anlægsrapport 3. Hedelandshytten: spørgsmål om projektet gennemføres i år. Udvalget orienteres og eventuelle konsekvenser indarbejdes i anlægsrapport 3. Udvalget ønsker orientering vedrørende anvendte og forventede konsulentudgifter i forbindelse med GIC s udbygning.

6 Side 190 K4. Budgetopfølgning 3/2007 edoc sagsnummer Baggrund Direktionen fremlægger Budgetopfølgning 3/2007 opgjort pr. 31. juli 2007 til udvalgenes behandling. Budgetopfølgning 3 lægger vægt på at beskrive udsving i s økonomi i forhold til det budgetlagte. Opfølgningen er først og fremmest en gennemgang af kommunens budgetområder, hvor konkrete udsving i forhold til det budgetlagte udpeges. Endvidere er det en beskrivelse af de generelle tendenser for den kommunale økonomi, der har betydning for. Opfølgningen følger de retningslinjer, som er beskrevet i notat om Budgetstyring 2007 i. Det overordnede mål med budgetstyringen er, at det fastlagte budget og servicerammen vedrørende driftsområdet skal holdes. Det vil sige, at der skal findes kompenserende besparelser på eget område ved konstatering af merforbrug. Budgetopfølgningen har fokus på overholdelse af det korrigerede budget, der er udtryk for Byrådets beslutninger. Endvidere er der fokus på overholdelse af det oprindelige budget i forhold til overholdelse af servicerammen samt de økonomiske rammer, der har været ved budgetvedtagelsen for Overholdes servicerammen ikke, kan det medføre modregning i bloktilskuddet. Beslutningsgrundlag Det oprindelige nettodriftsbudget for 2007 er på ,9 mio. kr. ekskl. forsyningen. Resultatet af den ordinære driftsvirksomhed var i det oprindelige budget et underskud på -8,65 mio. kr. Resultatet af Budgetopfølgning 3/2007 er en mindreudgift på driftsområdet på netto 0,11 mio. kr. Der er tidligere givet tillægsbevillinger på netto -14,48 mio. kr. Det giver et samlet forventet regnskab for den ordinære drift på -23,02 mio. kr. og dermed et yderligere underskud på den ordinære drift på -14,37 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget. Dette er under forudsætning af, at overførslerne fra 2007 til 2008 har samme niveau som overførslerne mellem 2006 og Ved budgetopfølgning 1/2007 blev der bevilget driftsoverførsler på -23,16 mio. kr. fra 2006 til Ved Budgetopfølgning 3/2007 er der en forventning om driftsoverførsler til 2008 på 2,62 mio. kr. Det er administrationens erfaring, at de reelle overførsler altid er højere end det første bud. Det vurderes dog, at overførslerne mellem 2007 og 2008 ikke vil have samme niveau, som overførslerne mellem 2006 og 2007 grundet besparelser på budgetterne. Hvis overførslerne eksempelvis bliver 15 mio. kr., vil det betyde, at det forventede resultat af den ordinære drift efter Budgetopfølgning 3/2007 i stedet er -31,18 mio. kr. Nettomindreudgiften på 0,11 mio. kr. på driftsområdet i Budgetopfølgning 3/2007 er sammensat af et merforbrug på driftsområdet på -2,39 mio. kr. og modgående foranstaltninger på 2,5 mio. kr. Ses der isoleret på overholdelse af servicerammen, er der ved Budgetopfølgning 3/2007 et merforbrug på -12,97 mio. kr. og modgående foranstaltninger på 2,5 mio.

7 Side 191 kr. Det svarer til et ufinansieret merforbrug på servicerammen på -10,47 mio. kr. Hertil kommer tidligere givne tillægsbevillinger på -2,8 mio. kr., i alt -13,27 mio. kr. Grunden til, at der er stor forskel på det samlede resultat og resultatet på servicerammen, er dels, at en stor del af mindreudgifterne ligger uden for servicerammen, hvorimod alle merudgifter ligger inden for servicerammen, samt at merindtægterne, som følge af midtvejsreguleringen, ligeledes ligger uden for servicerammen. Ved Budgetopfølgning 2/2007 blev der vedtaget en rammebesparelse på 2,5 mio. kr. på Børne- og Ungeudvalget. Udmøntningen af denne forelægges Børne- og Ungeudvalget på mødet den 12. september 2007 i en særskilt sag. Hvis udmøntningen ikke vedtages, vil det have indvirkning på resultatet af Budgetopfølgning 3/2007. På Social- og Sundhedsudvalget blev der ligeledes ved Budgetopfølgning 2/2007 vedtaget rammebesparelser på hhv. 2,5 mio. kr. og 1,83 mio. kr. Udmøntningen af disse kan ske på følgende måder: 1. Forslag fra BO1 og BO2, som ikke blev politisk godkendt 2. Forslag fra Budget 2008, som ved fremrykning også kan få effekt i Udvalget drøfter yderligere tiltag Kultur- og Fritidsuvalgets budgetopfølgning Samlet for udvalget forventes en merudgift på -0,6 mio. kr. Der er ikke modgående foranstaltninger til afvigelsen. Hele afvigelsen er indenfor servicerammen. Konsekvenser Hvis Budgetopfølgning 3/2007 godkendes, indarbejdes de forventede afvigelser i form af både mer- og mindreforbrug i Budget 2007, og de modgående foranstaltninger igangsættes. Bilag Budgetopfølgning 3/2007 for Kultur- og Fritidsudvalget. Liste med godkendte tillægsbevillinger Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet 1. at tage Direktionens Budgetopfølgning 3/2007 til efterretning. 2. at meddele tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af det konstaterede merforbrug svarende til -0,6 mio. kr. i Tillægsbevillingerne dækkes af kassen 3. at meddele tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af det konstaterede mindreforbrug svarende til 0,0 mio. kr. i Tillægsbevillingerne tilgår kassen. 4. at meddele tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af de modgående foranstaltninger svarende til 0,0 mio. kr. i Tillægsbevillingerne tilgår kassen. Beslutning: Udvalget godkendte indstillingen, men foreslår at lokaletilskud afventer budgetopfølgning 4.

8 Side 192 K5. Budget , 1. behandling Baggrund Byrådet vedtog på mødet 30. januar 2007 proceduren for budgetlægningen og besluttede samtidig at anvende samme metode for budgetudarbejdelsen som ved de seneste års budgetlægninger: blokbudgettering med mål. Direktionen fik i medfør af budgetproceduren til opgave at udarbejde et administrativt budgetoplæg baseret på følgende mandat: En ajourføring af budgetoverslagene til med pris- og lønregulering, konsekvenser af Byrådets tillægsbevillinger for efterfølgende år, ajourføring af skøn over indkomstoverførslerne m.v. Et demografikatalog med befolkningsreguleringernes virkning for udgifterne på skole-, daginstitutions- og hjemmeplejeområdet. Et katalog med forslag til udgiftsændringer som konsekvens af Folketingets Lov- og cirkulæreprogram. Uændrede skattesatser (22,9 i udskrivningsprocent, 18 i grundskyldspromille og 5 i dækningsafgiftspromille på forretningsejendomme). Prisregulerede takster. Et anlægskatalog som er opstillet med udgangspunkt i gældende overslagstal og status for gennemførelse af anlæg i 2007 via rapporteringen i anlægsstyringen. Forsyningsområdet budgetteres selvstændigt uden påvirkning af spillerum. Et prioriteringskatalog med forslag til udvikling og omstilling af den kommunale virksomhed (investering og omlægning med henblik på mere effektiv drift) og forslag til egentlig serviceregulering. Det vil sige plusmål, minusmål og forretningsinvesteringer. Derudover vedtog Byrådet den 29. maj 2007 et måltal på 50 mio. kr. som en samlet nettoforbedring af udvalgenes budget efter, at udvalget har lagt plusmål til og trukket minusmål fra. I overslagsårene skal måltallet først bruges til at udmønte de allerede indlagte besparelser i budget 2007 på Effektivisering og tilpasning, således at budgetforbedringen er netto 32,7 mio. kr. (50,0 17,3) i 2009 og 14,4 mio. kr. (50,0 35,6) i hvert af årene 2010 og Beslutningsgrundlag Direktionens budgetoplæg viser, at s økonomi befinder sig i et krydspres mellem drifts- og anlægsudgifterne og de løbende indtægter fra skatter, tilskud m.v. Indtægtssiden kan ikke længere følge med til at finansiere udgiftssiden. Dette sker endvidere samtidig med, at likviditeten er vigende og kommunens gæld øges. Presset på økonomien vokser i takt med kommunens stagnerende befolkningstal og forskydninger i befolkningens sammensætning. Og den vil fortsætte ud over selve budgetperioden. Det vigende befolkningstal medfører lavere skatteindtægter og lavere bloktilskud, og udligningsordningerne tager kun hensyn til forskellene i kommunernes udgifter og indtægter ikke til et vigende befolkningstal. Udviklingen i driftsunderskuddet over årene er dermed udtryk for en varig, strukturel ubalance i kommunens økonomi. På driftsområdet er der et underskud på 40 mio. kr. i 2008 stigende til 72 mio. kr. i I forhold til den samlede økonomi (drift, anlæg, finansielle poster) viser budgetoplægget et likviditetstræk på 141 mio. kr. i Likviditetstrækket falder til

9 Side mio. kr. i Det skal bemærkes, at likviditetstrækket i 2008 skal ses på baggrund af, at 43,5 mio. kr. skyldes overførsler af anlægsmidler fra 2007 til Det reelle likviditetstræk er herefter 97,8 mio. kr. i Der er behov for stillingtagen til, om driftsudgifterne skal sænkes gennem bl.a. servicereduktioner og yderligere effektiviseringer, og/eller om de løbende indtægter skal forøges gennem en skatteforhøjelse. Samtidig er det afgørende, at kommunen fortsætter og intensiverer den aktive politik for at skabe økonomisk fremgang ved at tiltrække flere borgere og virksomheder. Boligpolitisk Strategi (2006) og forslagene til Fyrtånsprojekter i Kommunestrategi 2007 er mulige redskaber hertil. Til brug for Byrådets behandling af budget er udarbejdet et katalog over reguleringer på driftsudgifterne, med Minusmål for 69,9 mio. kr. plusmål for 18,2 mio. kr. og Forretningsinvesteringer på 1,7 mio. kr. i Direktionen har derudover på anlægssiden udarbejdet plusforslag for yderligere 14,7 mio. kr. på det skattefinansierede område, og minusforslag (forslag til øgede salgsindtægter) for 36,5 mio. kr. Politisk behandling Økonomi- og Planudvalget indstillede på sit møde den 28. august 2007, at Byrådet godkender følgende principper som grund for budgetbehandlingerne: 1. At det administrative budgetoplæg for anvendes som grundlag for budgetforhandlingerne. 2. At budgetarbejdet har som målsætning a. at skabe overskud på den ordinære drift (løbende indtægter minus driftsudgifter) for alle år, b. at overholde vækstrammen for serviceudgifterne og c. at skabe likviditetsmæssig balance for alle år under ét. 3. At rammerne for fagudvalgenes arbejde med budget fastlægges med følgende hovedelementer: a. det allerede vedtagne måltal om budgetforbedringer på i alt 50 mio. kr. i hvert årene , i henhold til Byrådets beslutning den 29. maj 2007, fordelt som følger: i. -7 mio. kr. i nettoforbedring på Økonomi- og Planudvalgets budget ii. -3 mio. kr. i nettoforbedring på Teknik- og Miljøudvalgets budget iii. -17 mio. kr. i nettoforbedring på Børne- og Ungeudvalgets budget iv. -4 mio. kr. i nettoforbedring på Kultur- og Fritidsudvalgets budget v. -18 mio. kr. i nettoforbedring på Social- og Sundhedsudvalgets budget vi. -1 mio. kr. i nettoforbedring på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budget b. genvurdering af anlægsbudgettet, herunder muligheden for at gennemføre de enkelte projekter og c. øvrige tiltag til forbedring af budgettet. 4. At resultatet af Økonomi- og Planudvalgets 1. behandling oversendes til Byrådets 1. behandling af budget den 4. september Byrådet 1. behandler Budget den 4. september Tidsplan Budgetproceduren er opdelt i følgende 3 hovedfaser: Temamøder i fagudvalgene, byrådsseminar og dialog med brugerbestyrelser, ledere og medarbejdere samt indledende behandling af prioriteringskatalogerne (marts-juni)

10 Side 194 Direktionens administrative budgetoplæg (juni-august) Den politiske behandling (august-oktober) Kultur- og Fritidsudvalgets budget Ifølge Byrådets procedure overgår budgetoplægget og prioriteringskatalogerne til videre behandling i Byråd og udvalg. Fagudvalgene tager stilling til oplægget, herunder: De indregnede tekniske korrektioner (bl.a. demografikataloget) mv. Forslagene i prioriteringskatalogerne. Investeringsoversigt for med baggrund i forskydninger i de p.t. optagne anlægs gennemførelse Økonomi- og Planudvalgets godkendelse af punkt 1. betyder, at fagudvalgets videre arbejde tager udgangspunkt i, at de tekniske rettelser, demografikataloget, skønskonti og DUT kataloget er en del af basisbudgettet på Kultur- og Fritidsudvalgets område. Ønsker Kultur- og Fritidsudvalget at stille forslag til ændringer til disse kataloger, skal ændringsforslagene indarbejdes som plus- eller minusmål på afstemningslisten med angivet indstilling. Forslagene i prioriteringskataloget (plus-, minusforslag mv.) er derimod ikke indregnet i budgetoplægget. Derfor skal udvalget afgive indstilling om alle forslag heri. Økonomi- og Planudvalgets godkendelse af punkt 3.a betyder, at Kultur- og Fritidsudvalget skal indstille forslag som giver en nettobudgetforbedring på 4 mio. kr. til Økonomi- og Planudvalgets 2. behandling af budgettet. I henhold til Økonomi- og Planudvalgets godkendelse af punkt 3.b er anlægskataloget ajourført med ny tidsfølge, og de valgte forslag skal stemmes ind i budgettet med angivet prioritering. Derudover er der i budgetoplæggets anlægskatalog afsat en samlet ramme for hvert udvalg til anlæg. For Kultur- og Fritidsudvalget udgør den samlede ramme 20 mio. kr. fordelt med 5 mio. kr. i 2009, 10 mio. kr. i 2010 og 5 mio. kr. i Har Kultur- og Fritidsudvalget forslag til øvrige tiltag til budgetforbedringer jf. Økonomi- og Planudvalgets godkendelse af punkt 3.c tilføjes disse på afstemningslisterne med Kultur- og Fritidsudvalget indstilling. Bilag: Direktionens budgetoplæg for budget , budgetmappe I og II med ajourføringer herunder høringssvar til udvalgenes behandling. Budgetmapperne er udleveret på Byrådsmødet den 16. august 2007og er endvidere offentliggjort på kommunens hjemmeside: Afstemningsliste over Direktionens prioriteringsforslag på både drift og anlæg. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, 1. at resultatet af Kultur- og Fritidsudvalgets behandling sammen med afstemningslisten oversendes til Økonomiudvalgets 2. behandling den 2. oktober 2007.

11 Side At det af afstemningslisten fremgår a. Udvalgets forslag til nettoforbedring af budgettet på minimum 4 mio. kr. i hvert af årene , jf. Økonomi- og Planudvalget godkendelse af punkt 3.a om et samlet måltal på 50 mio. kr. b. Udvalgets genvurdering af anlægsbudgettet med anlægsforslag i prioriteret rækkefølge indenfor en samlet ramme på 20 mio. kr., jf. Økonomi- og Planudvalgets godkendelse af punkt 3.b. c. Udvalgets forslag til øvrige tiltag af forbedring af budget , jf. Økonomi- og Planudvalgets godkendelse af punkt 3.c. d. Udvalgets stillingtagen til de tekniske rettelser, demografikataloget, skønskonti og DUT kataloget på udvalgets område. Beslutning: Resultatet af afstemningen oversendes til Økonomi- og Planudvalgets 2. behandling. Afstemningsliste.

12 Side 196 K6. Helhedsplan for facilitetsområdet Revideret tidsplan edoc sagsnummer: J.nr P22 By41/ , K2/ , K12/ Baggrund Kultur- og Fritidsudvalget godkendte på møde den 27. november 2006 en revideret tidsplan for arbejdet med helhedsplanen. I helhedsplanen arbejdes med fire delopgaver; Facilitetsoversigt, Bygningssyn, Kapacitetsanalyse og Helhedsplanen. Tidsplanen indeholder milepæle for hver af de fire delopgaver. I henhold til tidsplanen skulle helhedsplanen overfor Kultur- og Fritidsudvalget - være lagt frem til anbefaling overfor Byrådet på dette møde. Beslutningsgrundlag Arbejdet med delopgaven Facilitetsoversigt var planlagt til at fokusere på et overordnet niveau og et detaljeret niveau. Det overordnede niveau skulle skabe et helhedsbillede af, hvor mange idræts- og fritidsfaciliteter der findes i og over den geografiske placering af disse. Det detaljerede niveau skulle skabe oversigt over de enkelte faciliteters anvendelsesmuligheder. I forhold til at skabe oversigt over anvendelsesmulighederne kræver det indgående viden om hver enkelt facilitet i forhold til eksempelvis lokalestørrelser, indretning og permanente installationer og materiel. Det var af arbejdsgruppen planlagt, at denne viden skulle opnås via udsendelsen af et spørgeskema til de ansvarlige for de forskellige faciliteter. Spørgeskemaet var planlagt til udsendelse i januar Arbejdet med spørgeskemaet viste sig at være langt mere omfattende end forventet., og tog derfor al projektlederens og arbejdsgruppens tid i perioden december 2006 til februar I henhold til tidsplanen var det planlagt, at en stor del af analysearbejdet i kapacitetsanalysen skulle udføres i januar og februar Det drejede sig specielt om analysen af i hvor høj grad faciliteterne anvendes. Grundet omfanget af arbejdet med Facilitetsoversigten, var det dog ikke muligt at foretage analysearbejdet i forhold til Kapacitetsanalysen på daværende tidspunkt. Analysen blev derfor udsat. Konsekvensen af denne udsættelse er, at analysen af anvendelsen af faciliteterne først kan fuldføres i efteråret 2007, da den er afhængig af, at sæsonen for fritidsbrugerne er i gang. Dette betyder derfor, at den forventede tidsplan ikke kan godkendes af Byrådet på mødet den 2. oktober Først når analysearbejdet med de tre delopgave Facilitetsoversigt, Bygningsgennemgang og Kapacitetsanalysen er udført kan der igangsættes en udarbejdelse af den endelige Helhedsplan. Analysen består af anbefalinger til kapacitetsfordeling, vedligeholdelse og renovering samt evt. forslag til yderligere facilitetsudvidelser. Arbejdsgruppen har udarbejdet et oplæg til en ny tidsplan, en optimering af arbejdsdelingen og analyseformen, der skal sikre en effektiv opgaveløsning. Dette oplæg er blevet drøftet i styregruppen. Administrationen har sikret sig, at helhedsplanen udarbejdes med højest mulig kvalitet. Forslag til reorganisering og optimering af arbejdet og opgaveløsningen er vedlagt som bilag.

13 Side 197 Tidsplan På baggrund af forslaget til reorganisering af arbejdet og opgaveløsningen er udarbejdet et udkast til en ny tidsplan. Den nye tidsplan er vedlagt som bilag. Med den nye tidsplan vil den endelige helhedsplan blive lagt frem til politisk behandling i marts Bilag Forslag til ny organisering og opgaveløsning Udkast til ny tidsplan. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender: 1. Ny organisering af arbejdet og opgaveløsningen. 2. Ny tidsplan Beslutning: Administrationens indstilling godkendt.

14 Side 198 K7. Hundigehuset edoc sagsnummer: j.nr G01 Baggrund Kultur- og Fritidsudvalget behandlede på møde den 4. juni 2007 regnskab 2006 for Hundigehuset. Den udførte revision af regnskabet for Hundigehuset havde bemærkninger om, at en del af udbetalingerne i 2006 var stærkt kritisable. Der er udbetalt beløb for i alt kr. på grundlag af bilag, der på ingen måde opfylder lovens krav til fakturaer. De væsentlige beløb blev overført uden lovformelig fakturagrundlag. Kultur- og Fritidsudvalget godkendte det fremsendte regnskab men ønskede, på baggrund af de anførte revisionsbemærkninger, forslag til ændringer der kan tilvejebringe en løsning af de økonomiske forhold i Hundigehuset. Beslutningsgrundlag Administrationen har holdt møde med bestyrelsen for Hundigehuset den 20. august På mødet blev det indskærpet, at der ikke må udbetales penge uden at bilagene opfylder lovens krav, samt at både formand og kasserer skal godkendt regningerne før betaling. Hundigehusets bestyrelse har på et møde den 23. august 2007 drøftet sagen og har udarbejdet en beskrivelse af procedurer ved indkøb, bestilling og betaling af varer/ydelser. Det kan herudover oplyses, at Hundigehusets revison modtager og vurderer regnskabsmaterialet hver 3. måned. Endelig er det aftalt, at Center for Kultur & Fritid modtager referater fra afholdte bestyrelsesmøder, således, at der løbende kan følges med i Husets aktiviteter. Konsekvenser Med den beskrevne procedure sikres det, at alle lovkrav fremover imødekommes. Center for Kultur & Fritid vil via løbende dialog med bestyrelsen i Hundigehuset følge op på, at de økonomiske forhold er tilfredsstillende. Øvrige forhold Greve Idræts Center afholder udgifter for Hundigehuset. Budgetteret beløb til ydelser varetaget af Greve Idræts Center tilbageholdes i Hundigehusets tilskudsbeløb. Ydelsesbeløbet udbetales løbende fra til Greve Idræts Center, efter godkendelse af Hundigehuset. Det resterende tilskudsbeløb udbetales til Hundigehuset. Bilag Beskrivelse af procedurer ved indkøb, bestilling og betaling af varer/ydelser i Hundigehuset. af møde mellem bestyrelsen og Center for Kultur & Fritid

15 Side 199 Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender de beskrevne procedurer ved indkøb, bestilling og betaling af varer/ydelser i Hundigehuset. Beslutning: Administrationen oplyste om fornyet henvendelse fra Hundigehuset modtaget den 10. september Sagen genoptages i lyset heraf på et nyt møde. Udvalget godkender indstillingen.

16 Side 200 K8. Kultur i Børnehøjde Årsrapport 2006 edoc sagsnummer: Baggrund Børnekulturkonsulenten sender Kultur i Børnehøjde Årsrapport 2006 til Kultur- og Fritidsudvalgets efterretning. Beslutningsgrundlag Årsrapporten fortæller om det årlige inspirationsseminar, Børnekulturugen i Hedeland og Børnekulturbasens aktiviteter. Fra Børnekulturbasen, som støttes af Greve Kulturforum, udspringer mange nye og spændende aktiviteter for børn i årets løb. Sommeraktiviteter, familielørdage og billedskole. Børnekulturkonsulenten ønsker specielt at henlede opmærksomheden på billedskoleaktiviteten i Børnekulturbasen. I kommunens børne-unge-politik udtrykker man et ønske om at arbejde for fysiske og indholdsmæssige rammer, der med fokus på børns og unges ressourcer giver dem mulighed for at udvikle deres kompetencer gennem faglig, social, intellektuel, kropslig og kreativ udfoldelse. Man vil udstikke en bred vifte af udfoldelsesmuligheder, der styrker børn og unges kompetencer såvel fagligt som på idrætsområdet, det musisk/kreative og det frilufts- og naturmæssige område, og man vil arbejde for bedre rammer for børn og unges egen skabende virksomhed. Billedskolen læner sig smukt op ad disse intentioner. Det er et område med et stort potentiale, som dog hviler på et ret spinkelt grundlag, da økonomien hentes fra Greve Kulturforums pulje til aktiviteter i Kulturbasen. Der er således ikke tale om et beløb specielt adresseret til billedskoleformål, men om et beløb, der hvert år skal søges i denne pulje. Der har fra den beskedne start i 2004 været et stort fokus på billedskolens aktiviteter. Forældrene giver udtryk for stor glæde over, at tilbuddet findes i og de møder massivt op, når der holdes ferniseringer. Billedskolen i fremtiden I sæson 2007/2008 tilbydes 5 eftermiddagshold a 12 børn. Der er ingen tvivl om, at behovet er større. Man kan udover flere børnehold også forestille sig formiddagshold for institutioner, forældre/børne-hold i week-ends, kompetencegivende kurser for lærere og daginstitutionspersonale, samt meget andet, som billedskoler landet over tilbyder. Tilbud til voksne gives også i flere billedskoler, bl.a. i Køge Kommune Børnekulturbasen består kun af et enkelt undervisningsrum, og det begrænser selvsagt mulighederne, men en model, hvor billedskolen går ud-af-huset og supplerer med undervisning i f.eks. i skolernes formningslokaler en mulighed. I udkastet til kulturaftalen for Kulturregion København Syd er der lagt op til at se på, hvordan billedskoler og lignende tiltag kan styrke børns og unges kreativitet og kompetencer. Et samarbejde med de øvrige kommuner i Region Syd kan være en god mulighed for yderligere at udvikle dette område.

17 Side 201 Konsekvenser Kultur i Børnehøjde og Børnekulturbasen tilbyder et varieret og kvalificeret udbud af aktiviteter for børn i. De bidrager derudover til udvikling af et netværk af aktører inden for børneområdet, hvilket betyder et kompetenceløft for både børn og aktører. Men der kan udvikles videre specielt vedrørende billedskolen, hvor der er behov for udvidelse af aktiviteten. Hvis billedskolen skal forankres i s tilbud og medvirke til at opbygge en stærk kulturprofil i Greve, vil det kræve ressourcer til en egentlig drift. Bilag, som ligger i sagen Kultur i Børnehøjde Årsrapport Vedlægges særskilt til udvalgets medlemmer. Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget tager Kultur i Børnehøjde Årsrapport 2006 til efterretning. Beslutning: Taget til efterretning.

18 Side 202 K9. Revision af retningslinier for folkeoplysende voksenundervisning edoc sagsnummer: J.nr Ø40 K , K , K Baggrund Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på møde den 8. august 2006 at igangsætte en revision af s R etningslinier for Folkeoplysningslovens voksenundervisning Aftenskoler. Umiddelbart herefter holdt administrationen et dialogmøde med repræsentanter for aftenskolerne i Greve kommune, hvor de nuværende retningslinier og mulige forbedringstiltag blev drøftet. Da Undervisningsministeriet på samme tid fremsatte et lovforslag vedrørende tilskudsreglerne til den folkeoplysende voksenundervisning, besluttede Kultur- og Fritidsudvalget at udsætte sagen, til den endelige lovændring var vedtaget i Folketinget. Siden hen er en ny Folkeoplysningslov blevet vedtaget. På mødet den 13. august 2007 besluttede Kultur- og Fritidsudvalget, at der i forbindelse med revision af retningslinerne skulle arbejdes videre med forslag til ændringer af reglerne for lokaletilskud til folkeoplysende voksenundervisning. Beslutningsgrundlag På dialogmødet mellem administrationen og aftenskolerne deltog AOF, Væveskolen og Musisk Oplysningsforbund. Administrationen gennemgik mulige forbedringsaspekter med de tre aftenskoler. På baggrund af en dialog blev der fundet enkelte områder - primært i forhold til procedurer - hvor der kunne fortages ændringer, der vil gavne aftenskolernes muligheder for fleksibilitet. Disse er indarbejdet i udkastet til de nye retningslinier. Folketinget vedtog ændring af Folkeoplysningsloven pr. 1. januar 2007 specifikt vedrørende aftenskolernes anvendelse af kommunalt tilskud til voksenundervisning. I henhold til den reviderede Folkeoplysningslov skal aftenskolerne stadig anvende 10 % af tildelt tilskud til debatskabende aktiviteter. Desuden kan aftenskolerne nu anvende 40 % af den tilbageværende tilskudssum (36 % af det samlede tilskud) på undervisning tilrettelagt som fleksible tilrettelæggelsesformer. Fleksible tilrettelæggelsesformer kan bl.a. være åbne studiecirkler, åbne studieværksteder, workshops og IT-baseret fjernundervisning. Fleksible tilrettelæggelsesformer skal klart adskille sig fra den traditionelle folkeoplysende voksenundervisning. Undervisning tilrettelagt som fleksible tilrettelæggelsesformer skal dog, ligesom traditionel folkeoplysende voksenundervisning, foregå på hold, hvor deltagerne er registreret, og det skal være muligt for alle at tilmelde sig holdene. Ved tildelingen af tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i indeværende år tog fordelingen udgangspunkt i folkeoplysningsloven før revision af loven. Ved tildeling af tilskud til 2008 tager fordelingen udgangspunkt i den reviderede lov, hvorved aftenskolerne kan anvende 36 % af tilskuddet i 2008 til fleksible tilrette-

19 Side 203 læggelsesformer. Dette er indarbejdet i udkastet til de nye retningslinier, hvori ændringer er markeret med kursiv. I udkastet er desuden indarbejdet reviderede regler for tildeling af lokaletilskud. Konsekvenser Hvis Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler, at udkastet til retningslinierne, sendes til viderebehandling i Økonomi- og Planudvalget samt Byrådet, vil det blive fremlagt til endelig godkendelse på Byrådets møde den 2. oktober Herefter vil de reviderede retningslinier ligge til grund for fordelingen af tilskud til folkeoplysende undervisning i Bilag Udkast til Retningslinier for Folkeoplysningslovens voksenundervisning Aftenskoler Folkeoplysningsloven pr. 1. januar 2007, Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at udkast til Retningslinier for Folkeoplysningslovens voksenundervisning Aftenskoler godkendes. Beslutning: Administrationens indstilling godkendt.

20 Side 204 K10. Revision af Retningslinjer for Idrætspuljen edoc sagsnummer: J.nr K Baggrund I forbindelse med vedtagelse af Idrætsplanen for blev Idrættens Kontakt Udvalg nedsat. Udvalget fik kompetence til, at uddele midler fra Idrætspuljen. Retningslinjer, kriterier og ansøgningsvejledning til puljen blev godkendt på et møde i Idrættens Kontakt Udvalg den 4. november Pr. 1. januar 2006 blev Idrættens Kontakt Udvalg nedlagt og kompetencen til bevilling af midler fra Idrætspuljen blev overdraget til Kultur- og Fritidsudvalget. Den 28. marts 2006 godkendte Byrådet et kommissorium for s Idrætsråd. Idrætsrådet skal sikre kontakten til brugeren efter at også Folkeoplysningsudvalget blev nedlagt 1. januar I kommissoriets formål står anført, at Idrætsrådet skal deltage i udvikling af hele idrætsområdet, herunder drøfte principper for udmøntning af midler i henhold til Idrætspuljen. Idrætsrådet har nedsat en arbejdsgruppe, der anbefaler forslag til fordeling af midlerne fra Idrætspuljen til Kultur- og Fritidsudvalgets godkendelse. Samme arbejdsgruppe blev nedsat til at revidere retningslinjerne. Beslutningsgrundlag Idrætspuljen er en ekstraordinær ikke-lovpligtig pulje, der har til formål at fremme idrætten i. Den nedsatte arbejdsgruppe har udarbejdet forslag til nye retningslinjer for Idrætspuljen. Disse giver mulighed for at støtte idrætten så bredt som muligt. Forslaget definerer følgende formål, som der kan søges til; støtte til eliteidræt i støtte til udvikling af breddeidrætten i støtte til talentudvikling i, samt støtte til ekstraordinære tiltag og indsatsområder til fremme af idrætten i Idrætspuljen udmøntes to gange om året, henholdsvis om foråret og om efteråret. Denne cyklus passer til idrætsforeningers sæsonbetonede aktiviteter, og det anbefales derfor, at tidspunktet for de to ansøgningsrunder fastholdes. Da Idrætspuljens sigte er at støtte idrætten så bredt som muligt anbefales det, at de fire puljer vægtes ligeligt, men at den endelige fordeling af midler fra Idrætspuljen er afhængig af indkomne ansøgninger. På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 7. maj 2007 anmodede Kultur- og Fritidsudvalget om, at forslag til reviderede retningslinjer for Idrætspuljen blev forelagt til politisk behandling med henblik på anvendelse allerede ved efterårsrunden 2007.

21 Side 205 Arbejdsgruppen ønsker, at de nuværende retningslinjer for ansøgning til Idrætspuljen anvendes for efterårets ansøgningsrunde Herved vil foreningerne blive klædt godt på til de reviderede retningslinjer. Det vil imidlertid betyde, at de reviderede retningslinjer først vil kunne tages i brug til forårsrunden Et medlem af Indstillingsgruppen, ønskede at sende et forslag til ændrede retningslinjer til høring i alle idrætsforeninger i før de blev forelagt Kultur- og Fritidsudvalget. De resterende medlemmer delte ikke dette ønske. Tidsplan 2007: 10. september: Revision af retningslinier for ansøgning til Idrætspuljen til behandling i Kultur- og Fritidsudvalget. 25. september: Økonomi- og Planudvalget behandler Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling 2. oktober Byrådet behandler revision af retningslinjer for Idrætspuljen. 10. oktober: annoncering af Idrætspuljen og nye retningslinjer for ansøgning i Sydkysten, på i Nyhedsbrev fra Center for Kultur & Fritid. 8. november: Frist for ansøgning til Idrætspuljen. 19. november: Behandling af indkomne ansøgninger af indstillingsudvalget 3. december: Idrætspuljens efterårsrunde til behandling i Kultur og Fritidsudvalget december: Bevillingsbreve til foreningerne. 18. december: Byrådet orienteres Konsekvenser Udmøntning af midler fra Idrætspuljen til idrætsforeningerne vil ske en måned senere end de tidligere år. Dette kan eventuelt have indflydelse på ansøgningernes karakter idet, det vil have indflydelse på det sene tidspunkt for opstart af nye initiativer og aktiviteter i indeværende år. Bilag Reviderede retningslinjer Bilag 1: Idrætspuljens elite og talentudvikling Bilag 2: Forvaltningslovens kapitel 1 og 2 Administrationens indstilling: Administrationen indstiller at, Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler overfor Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at forslag til reviderede retningslinjer for udmøntning af midler fra Idrætspuljen godkendes og, at de nye retningslinier anvendes ved efterårsrunden Beslutning: Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler administrationens indstilling. Dog ønsker Brian Hemmingsen, Lone Rytter Holm og Hanne Iversen at der i forslaget tilføres støtte til eliteidræt i dog max 50 % af den samlede pulje.

22 Side 206 K11. Ny tilskudsmodel for borgerhuse edoc sagsnummer: J.nr P05 Baggrund Byrådet har i forbindelse med behandling af budget vedtaget, at der skal udarbejdes forslag til en model med mindre tilskud til borgerhuse kombineret med øget mulighed for forhøjelse af lejeindtægten. Beslutningsgrundlag Spørgsmålet om ny tilskudsmodel er relevant for de selvejende institutioner Tune Borgerhus og Karlslunde Huset. Greve Borgerhus er kommunalt under Greve Idræts Center og Forsamlingshuset Godthåb er et andelsselskab, som kommunen støtter med et mindre tilskud på kr. årligt. Tune Borgerhus og Karlslunde Huset modtager et årligt driftstilskud fra kommunen på hhv kr. og kr. (2007). Tilskuddene er beregnet på grundlag af borgerhusenes driftsbudgetter tilbage i 1989, hvor de fra at være kommunale blev selvejende institutioner. Budgetterne er med et par få spareundtagelser reguleret ved almindelig prisfremskrivning. Differencen i tilskuddene på kr. skyldes et budgetteknisk forhold, som fremkom ved, at Tune Borgerhus havde foretaget en udskilning af en del af tilskuddet til en nyetableret støtteforenings administration af arrangementer i borgerhuset. Sagen blev på daværende tidspunkt rejst politisk som teknisk rettelse uden at vinde gehør. Begge borgerhuse modtager et vederlag for kommunens adgang til at disponere over husenes lokaler fra kl I 2007 = kr. Lokalerne indgår i lokalefordelingen til oplysningsvirksomhed. Borgerhusenes formål er beskrevet i vedtægt godkendt af byrådet: At danne rammen om og være til rådighed for åbne kulturelle arrangementer og aktiviteter etableret og gennemført af kommunens borgere. At tage initiativet til gennemførelse af arrangementer og aktiviteter, som bidrager til et varieret kulturliv i kommunen At fungere som kulturelt værested og miljø for kommunens borgere At stå til rådighed for andre arrangementer og aktiviteter. En analyse af virksomheden i de to borgerhuse viser følgende: Tune Borgerhus: Økonomi: Regnskabet for 2006 udviser et overskud på kr. og en egenkapital på kr. Husets nettoomsætning er på kr., hvoraf kr. er driftstilskud fra og kr. er indtægt vedrørende lokaleudlejning til private fester. 1. sal er lejet ud til kunstgalleri for kr. Udgifter til kulturelle arrangementer var på kr., som går til kunsterhonorarer. Indtægterne var på 480 kr. Differencen mellem udgifter og indtægter skyldes den særlige konstruktion, som er etableret med en støtteforening, som får indtæg-

23 Side 207 terne fra entre og salg af drikkevarer m.v. mod til gengæld at afholde alle udgifter til arrangementerne ud over kunstnerhonorar. De samlede indtægter vedrørende de kulturelle arrangementer i 2006 udgjorde herefter kr., mens de samlede udgifter udgjorde Aktiviteter: Tune Borgerhus havde 304 aktiviteter i 2006 en stigning på 4 i forhold til året før. Heraf er udlejning til private fester den største aktivitet med 70 gange. Der er sket et fald i antallet af private fester på 18 % fra Karlslunde-Huset Økonomi: Regnskabet for 2006 udviser et overskud på kr. og en egenkapital på kr. Husets nettoomsætning er på kr., hvoraf kr. er driftstilskud fra og kr. er indtægt vedrørende lokaleudlejning til private fester. Udgifter til kulturelle arrangementer var på kr. Indtægterne var på kr. Karlslunde-Huset har valgt at nedprioritere de kulturelle arrangementer som følge af manglende borgertilslutning. Aktiviteter: Karlslunde-Huset havde 221 aktiviteter i Heraf er udlejning til private fester den største aktivitet med 92 gange. Karlslunde-Huset har valgt at prioritere vedligeholdelse af ejendommen og faktisk løfter større vedligeholdelsesudgifter end huset er forpligtet til, hvorfor der er sparet sammen til en relativt stor egenkapital. Handlemuligheder I forhold til flere indtægter til husene og mindre tilskud fra kommunen. Generelt kan det hævdes, at kommunens tilskud dækker de faste udgifter til husenes drift, dog med undtagelse af vedligehold, hvor udgifterne kun delvist bliver finansieret af kommunens pulje til indvendig vedligeholdelse af borgerhusene. Tilbage er, at aktiviteterne i borgerhusene skal finansieres af husenes egen indtægtsvirksomhed. Og i forhold til aktivitets- og indtægtsvirksomhed er borgerhusenes virkelighed, at de er i skarp konkurrence både i forhold til andre huse i omegnen og i forhold til Portalen. Borgerhusenes største indtægtskilde efter kommunens driftstilskud er udlejning til private fester, som samtidig er den største enkeltstående aktivitet i begge huse. Indtægtsmuligheden udnyttes tæt på det optimale hvad angår kapacitet. Det bør undersøges nærmere, om lejen kan sættes op. I dag udgør lejen i begge huse fra kr. Det sidste beløb er i Karlslunde-Huset for en hel weekend. Til sammenligning tager Forsamlingshuset Godthåb kr. fra kl inkl. slutrengøring. Derudover kræves et medlemskab af huset med et kontingent på 100 kr. pr. år. For begge huse gælder, at der skal ekstra opmærksomhed på muligheden for flere indtægter fra deres kulturelle arrangementer.

24 Side 208 Udlejning af lokaler i Karlslunde-Huset i lighed med udlejning af 1. sal til atelier i Tune Borgerhus. Reduktion af kommunens tilskud til Karlslunde-Huset på kr. til niveau med Tune Borgerhus. Reduktion af kommunens tilskud til borgerhusene med kr. hver. Betyder formentlig en væsentlig nedgang i husenes kulturelle aktiviteter og vedligeholdelsen. Alternativt, styring af husenes aktiviteter ved at overføre kr. fra kommunens tilskud til en aktivitetspulje, som husene kan søge ind på. Aktivitetstilskud kan gradueres i forhold til opfyldelse af formål, så f.eks. åbne kulturelle arrangementer giver den største bonus. Husene kan udnyttes bedre, specielt på hverdage i eftermiddags- og aftenstimerne. Et eksempel på en model til graduering for aktiviteter kunne være: Aktivitet: Kulturelle arrangementer (åbne) Undervisning, kurser o.l. Erstatter vederlag for kommunens dispositionsret til borgerhusenes lokaler. Møder o.l. kr. pr. aktivitet kr. i lighed med gældende regler for tilskud til åbne kulturelle arrangementer (maks. tilskud). 250 kr. 100 kr. I forhold til aktiviteten i borgerhusene i 2006 vil det give Karlslunde-Huset kr. og Tune Borgerhus kr. i alt kr. Til rest i puljen er kr. Tilskuddene udbetales på grundlag af en årlig aktivitetsopgørelse, således at aktiviteten i 2006 udgør grundlaget for tilskuddet i 2008, 2007 er grundlaget for 2009 og så fremdeles. Forslaget om ny tilskudsmodel for borgerhusene har været til udtalelse på møde med borgerhusene den 20. august og på Fritidsrådets møde den 23. august Fælles for begge parter er, at de ikke kan gå ind for nedsættelse af tilskuddet. Borgerhusene anfører, at der ikke er mulighed for at udvide indtægtsvirksomheden i et omfang, som kan erstatte mistede tilskud. Fritidsrådet går ind for reduktion af kommunens tilskud til Karlslunde-Huset til niveau med Tune Borgerhus. Den alternative model med overførsel af penge til en aktivitetspulje går Fritidsrådet ikke ind for. Borgerhusene er ikke afvisende, men ser muligheder i aktivitetspuljen. Tidsplan Ny tilskudsmodel indføres med virkning fra 2008.

25 Side 209 Konsekvenser Ny tilskudsordning med reduktion af kommunens tilskud og eventuelt ændret formålsparagraf for borgerhusene. Alternativt bedre udnyttelse af lokalkapaciteten og styring af husenes virksomhed gennem aktivitetspulje. Øvrige forhold: 1. Karlslunde-Huset er optaget i budgetmaterialet med forslag om salg. 2. Sag om etablering af pensionistcenter i Karlslunde-Huset behandles på fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Social- og Sundhedsudvalget den 13. september Bilag: Skema over fordeling af aktivitetspuljen til de to borgerhuse Opgørelse over støtteforeningen for Tune Borgerhus virksomhed. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler, at Økonomiog Planudvalget og Byrådet godkender forslag til ny tilskudsmodel for borgerhuse, hvorefter 1. Kommunens tilskud til Karlslunde-Huset reduceres til niveau med Tune Borgerhus. 2. Der etableres en aktivitetspulje på op til kr. øremærket til aktiviteter i borgerhusene, finansieret ved tilsvarende reduktion af kommunens tilskud. 3. Successivt reduceres kommunens tilskud til Tune Borgerhus og Karlslunde- Huset med op til kr. hver. Beslutning: Sagen genbehandles på næste møde. Følgende spørgsmål belyses: Konsekvenser af reduktion i tilskud og forhøjelse af takster til udlejning til private formål takstforhold vedrørende Olsbækken undersøges. Udvalget ønsker ikke, at der etableres en aktivitetspulje.

26 Side 210 K12. Mødeplan 2008 edoc sagsnummer: Beslutningsgrundlag Økonomi- og Planudvalget godkendte på sit møde den 28. august 2007 forslag til mødeplan for Økonomi- og Planudvalgets og Byrådets møder i Samtidig blev mødeplanen sendt til behandling i fagudvalgene med henblik på godkendelse af fagudvalgsmøder for 2008, således at endelig mødeplan for 2008 kan udsendes medio september På baggrund af ovenstående skal udvalget behandlet mødeplan for 2008 vedr. Kultur- og Fritidsudvalgs møder. Bilag Udkast til mødeplan Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender mødeplan for egne møder for Beslutning: Udvalget ønsker mødeforslag den 11. februar 2008 flyttet til den 4. februar 2008.

27 Side 211 K13. Kalender Kultur- og Fritidsudvalget edoc sagsnummer: J.nr A14 Aktiviteter i 2007 *Bemærkning Dato Tidspunkt *Formanden kursus i Konstruktiv konfliktløsning, COK *Formanden kursus for udvalgsformænd i kommunerne Dato ej fastlagt 11. november- 13. november Idrætsråd 06. september Kl *Museumsbestyrelsesmøde, Greve Museum foregår på Rådhuset 10. september Kl *Styregruppemøde, Idræts- og Fritidspolitikken samt Greve Svømmehal 10. september Kl *Møde med GIC s brugerråd på GIC 10. september Kl *Kultur- og Fritidsudvalget ordinært møde, der foregår på GIC 10. september Kl * Inspirationsseminar med Idrættens og Fritidens brugere 20. september Kl Kultur- og Fritidsudvalget 08. oktober Kl Fritidsråd 11. oktober Kl Idrætsråd 25. oktober Kl Kultur- og Fritidsudvalget 05. november Kl Kultur- og Fritidsudvalget 03. december Kl Idrætsråd 06. december Kl Museumsbestyrelsesmøde, Greve Museum. Holdes på Museet 11. december Kl. 16:00 Fritidsråd 13. december Kl Beslutning: Taget til efterretning.

28 Side 212 K14. Kulturaftale København Syd edoc sagsnummer: J.nr I02 K1/ , K1/ , By20/ , ØP34/ , By35/ Baggrund Byrådet vedtog den 29. maj 2007, at administrationen skulle arbejde videre med at etablere en kulturaftale for kommunerne i København Syd inden for rammerne af kommissoriet for København Syd som Kulturregion. Siden er der blevet udarbejdet et udkast 2 til kulturaftale, som blev forelagt på et seminar med de fire kommuners kulturudvalg den 13. juni Beslutningsgrundlag I mellemtiden har projektledergruppen for Kulturaftale København Syd arbejdet på udkast 3, som er sidste version før den endelige aftale er på plads. Det som i hovedtræk adskiller udkast 3 fra udkast 2 er: Vision for kulturregionen er tilføjet (side 4). Regionens karakteristika er kulturelateret (side 5). Borgerne i regionen har fået en fremtrædende plads i kulturregionens målsætning (side 5). Målsætningerne for de enkelte kulturtemaer er strammet op i forhold til regionens overordnede mål. (kap. 3 fra side 6). Der er foretaget diverse justeringer i projekterne inden for de enkelte temaer Etablering af forum for markedsføring. Statens kulturelle rammebevilling, som regionen søger overført fra museumsog musikskoleområdet samt de tidligere faste amtslige tilskud er anført (Bilag 2 og 3). Udkastet til kulturaftalen er et dynamisk dokument, hvorfor der tages forbehold for ændringer specielt i forhold til projekterne og den økonomi, som skal finansiere disse. Der arbejdes løbende på justering og prioritering. Basisøkonomien, som består af regionens egenfinansiering og statens kulturelle rammebevilling, fortsætter uændret i forhold til kommunernes nuværende budgetter og vil således være udgiftsneutralt. Derudover er der et ønske om, at der til kulturaftalens projekter og generelle uudvikling af samarbejdet inden for aftalens rammer afsættes 10 kr. pr. indbygger i regionen. Pr. 1. januar 2007 var indbyggertallet i regionen i alt heraf i Greve. Hvis kulturaftalen skal blive en succes, er det et vigtigt signal over for samarbejdspartnere og interessenter, at der også er økonomisk opbakning til projektet. Der forventes en statslig medfinansiering på 50 % af regionens finansiering op til ca kr. samt mulig støtte fra Region Sjælland Tidsplan August 2007: Politisk behandling af foreløbigt udkast 3.

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018 Til: Byrådet m.fl. Dato: 7. januar 2014 Sagsbeh.: AJ Journalnr.: 13/20800 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007 Referat fra møde i torsdag den 01. februar 2007 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Valg af formand og næstformand... 1 2. FOU - Fastsættelse af mødedage og tidspunkt...

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter:

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter: SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Til: Byrådet m.fl. Dato: 17. december 2014 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 14/18683 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Teknik- og Miljøudvalget 2.01 Teknik og Miljø 201.04.01.11 i abonnementsprisen som følge af skatteforlig (Vejbelysning) -2.600-2.390-2.060-2.060

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

DREJEBOG FOR BUDGET 2017.

DREJEBOG FOR BUDGET 2017. Syddjurs Kommune 5. januar 2016 DREJEBOG FOR BUDGET 2017. 1. INDLEDNING Drejebogen omfatter aktiviteter i forbindelse med budgetlægning og fastlæggelse af serviceniveau. Drejebogen tager højde for de aftaler

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Budgetopfølgning 1/2012

Budgetopfølgning 1/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ Økonomi- og Planudvalget Budgetopfølgning 1/ 23.04. Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ A. Samlet oversigt Netto, mio. kr. A B C D E F G H I J Oprindeligt

Læs mere

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 Ajourført: 13. marts 2014 Økonomi & Løn Østergade 23 5400 Bogense www.nordfynskommune.dk Sagsnummer: 480-2014-9961 Dokumentnr.: 480-2014-61217 Godkendt af Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2016 budgetteret til 2.463,2 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Status på kommunens økonomi efter økonomiaftalen for 2015. Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3.

Status på kommunens økonomi efter økonomiaftalen for 2015. Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3. ØKONOMIAFTALE 2015 Intro Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3. juni 2015 Aftalen fastsætter rammerne for de kommende budgetforhandlinger Pba. en opgørelse af de

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Beskæftigelsesudvalg Referat Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Afbud: Jesper Nielsen. Karin Schøn. Indkaldt: Irene Kristensen kl. 13.00 Pkt. Tekst Side 19 Orientering 22 20 Meddelelser

Læs mere

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1 Hjørring Kommune Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Gældende for 2015 Kommunal tilskudsordning til folkeoplysende voksenundervisning i h.t. "Lov om

Læs mere

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494 BAGGRUNDSNOTAT Teknisk budget 2016-2019 Køb/salg af plejeboligpladser Gennemgang af de tekniske budgetter for køb- og salg af plejeboliger 2016-2019 har vist, at de nuværende budgetter ikke kan realiseres

Læs mere

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune 1. FORMÅL Bestemmelserne i dette regelsæt fastsætter reglerne for støtte til Folkeoplysende Voksenundervisning. Reglerne følger Folkeoplysningsloven jævnfør lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Fleksible tilrettelæggelsesformer

Fleksible tilrettelæggelsesformer Lederhåndbog side 9.2.1 Fleksible tilrettelæggelsesformer Fleksible tilrettelæggelsesformer Folketinget vedtog i december 2006 en ændring af folkeoplysningsloven, der bl.a. giver aftenskolerne mulighed

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016 Økonomisk Afdeling 2. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 6 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen.

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen. Til: Økonomiudvalget Mulige reduktioner af overførslerne på drift og løn Ved behandlingen af budgetoverførslerne fra 2007 til 2008 på Økonomiudvalgets møde i april udsatte udvalget sagen med henblik på

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Tirsdag den 02.10.07 kl. 15.30 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (V) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

De væsentligste årsager til, at den nye indtægtsprognose afviger fra den gamle, er:

De væsentligste årsager til, at den nye indtægtsprognose afviger fra den gamle, er: Brøndby Kommune Centralforvaltningen Økonomiafdelingen 16. april 2015 NOTAT Underbilag A til Budgetbilag II Det tekniske budgetforslag Kommunens indtægter 2016-2019 Dette er en kort redegørelse for udsigterne

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2009, 2010 og overslagsårene 107 Underskriftsside 111

Læs mere

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Afdeling for Sundhedsøkonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Joern.frydendall@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631649 Dato: 7. juni 2010 1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje...3

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Fredag den 02-10-2009. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 9.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Fredag den 02-10-2009. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 9. Mødedato:. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 9.00 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2010-2013 - Børn og Ungdom 752 2. Budget 2010-2013 - 2. behandling 756 3.

Læs mere

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter Oversigt over puljer Dette notat orienterer om øvrige udviklingspuljer kommunen råder over udover den eksterne udviklingspulje. Oversigten orienterer om puljernes formål, økonomi, samt hvilket udvalg,

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-601 Reduktion i budgettet til lokaletilskud til de folkeoplysende foreninger og aftenskoler Politikområde 602 Folkeoplysning Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Lokaletilskud

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30.

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. Region Syddanmark Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. september 2007 2 Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 3 2 Forventet årsresultat

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Notatet er af teknisk karakter og skal ses som et tilbud til de politikere, der ønsker en nærmere gennemgang af tilskuds- og udligningsordningerne.

Notatet er af teknisk karakter og skal ses som et tilbud til de politikere, der ønsker en nærmere gennemgang af tilskuds- og udligningsordningerne. Til: Byrådet BILAG 3 Budgettering af Tilskud og udligning. Indledning I dette notat redegøres for Furesø Kommunes tilskud og udligning for 2015-2018, som indgår i Totalbudget 2015-2018 til budgettets 2.

Læs mere

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Regnskab 2011 Vedtaget budget 2012 Korrigeret budget 2012 Forventet regnskab 2012 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -5,9-7,8-7,3-3,4

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.04.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 18. maj 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold til

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Torsdag den 30.05.02 kl. 14.45 i mødelokale 1 Medlemmer: Kai Nielsen (V) Finn Nicolaisen (V) Anne Marie Lyduch (V) Brian Hemmingsen (A) Jakob Thune (A) Side 115 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SIDE 1/5 FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SAGSFREMSTILLING: Regeringen og et flertal af folketingets partier har indgået forlig om reform af folkeskolen. Børne- og Undervisningsudvalget blev

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1 Hjørring Kommune Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Fritid og Kultur 2009 Kommunal tilskudsordning til folkeoplysende voksenundervisning i h.t. "Lov

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 Samlet overblik budgetopfølgning 1-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 46,5 mio. kr., hvilket er 0,9 mio. kr. mindre end det korrigerede budget,

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning 2013, inkl. ændringer til budget 2014-2017

Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning 2013, inkl. ændringer til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 4 Dato: 10. april 2013 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsnr: 2013-521 Dok.nr: 2013-62776 Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven Kulturafdelingen Sagsnr. 18.15.00-P21-1-15 Dato:15.12.2015 Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med den folkeoplysende

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 6. januar 2004 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 6. januar 2004 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet i kælderen Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 6. januar 2004, kl. 13:00 Åben sag: 186. Ansøgning Mærk Vinden Åben sag: 187. Tilsynsrapport

Læs mere

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden 3 indstillinger fra byggesporet i den administrative forandringsproces Vedlagt følger indstillinger fra bygningssporet vedrørende: 1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET (side 60-79) 60 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling og

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 01.02.2016 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2016 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud skal senest den 1. maj indsende en

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Byrådets temamøde den 20. juni 2016

Byrådets temamøde den 20. juni 2016 Byrådets temamøde den Program Velkomst ved Borgmester Pernille Beckmann Økonomiaftalen Status på den økonomiske situation Status på udvalgenes arbejde med prioriteringsrummet De næste skridt Opsamling

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: mødelokalet 1.sal Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 7. juni 2005, kl. 13:00 Åben sag: 426. Efterretning Åben sag: 427. Arbejdstilsyn på ældrecentrene

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere