Beskrivelse af jobområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af jobområdet"

Transkript

1 Side 1 af 9 Nummer: 2679 Titel: Rengøringsservice Kort titel: Reng.service Status: GOD Godkendelsesperiode: og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet rengøringsservice er professionel erhvervsrengøring og serviceydelser i offentligt og privat regi. Servicefunktioner kan ud over daglig, periodisk og specialrengøring være lettere køkkenfunktioner, herunder anrette og servere mad, lettere kontorarbejde, blomsterpasning, mindre vedligeholdelsesopgaver, assistance og transport af patienter og beboere osv. Jobområdet varetages overvejende af ufaglærte. I jobområdet arbejder der også serviceassistenter, der har gennemført en erhvervsuddannelse. De er fortsat en mindre del af arbejdsstyrken, men gruppen er i vækst. Typiske arbejdspladser inden for jobområdet Rengøringsbranchen er sammensat af offentlige virksomheder, nogle få meget store private og mange små og mellemstore virksomheder, som yder service og har arbejdspladser både i private og offentlige virksomheder. Synlig rengøring er almindeligt inden for det offentlige område, men bliver også mere og mere udbredt inden for det private område. Følgende arbejdspladser er typiske: Skoler Kontorer Dag- og døgninstitutioner Hospitaler, klinikker o.l. Plejehjem, ældrecentre o.l. Hjemmeservice Hoteller Fødevarevirksomheder og storkøkkener Industri- og skadeservice Transportmidler: fly, tog, bus, skib, køretøjer m.m. Vinduespolering Kerneydelsen for alle arbejdspladstyper er daglig og periodisk rengøring i henhold til hygiejnekrav, standarder, kontrakter osv. Rengøringsarbejdet foregår ofte synligt. Andre serviceopgaver kan være kaffebrygning, lettere kantineopgaver, klargøring af mødelokaler, anretning og servering, blomsterpasning, pasning af reception, bestilling af varer internt og eksternt

2 Side 2 af 9 via edb fx rengøringsartikler, kontorartikler m.v., vask af tekstiler, kopieringsopgaver, postomdeling, affaldssortering, mindre vedligeholdelsesopgaver fx skift af el-pærer m.v. samt kundekontakt På dag- og døgninstitutioner kan serviceopgaverne også være fx telefonpasning, indkøb, servering af måltider, vejledning og tøjvask. På hospitaler, plejehjem og lignede indgår opgaver som vask og håndtering af linned og privat tøj, assistance til patienter og beboere, sengevask og redning, håndtering af sygehusaffald, serviceopgaver over for pårørende, transport af madvarer, transport og forflytning af patienter ofte som en større eller mindre del af rengøringsmedarbejdernes arbejdsopgaver. Inden for hjemmeservice er kerneydelsen daglig og periodisk rengøring i private hjem.orydning, opvask og vask af privat tøj kan desuden indgå i arbejdsopgaverne. I fødevarevirksomheder og storkøkkener er kerneydelsen daglig og periodisk rengøring i henhold til hygiejneforskrifter og egenkontrolprogrammet. Ved industri- og skadeservice er kerneydelsen daglig og periodisk rengøring i stærkt tilsmudsede lokaliteter, rengøring efter fx brand- og vandskade, rengøring af tekniske installationer og ventilationsanlæg. Andre opgaver kan være fx kundekontakt samt kontakt til skadelidte. Ved vinduespolering er kerneydelsen polering af vinduer, glasfacader, skilte og lignede. Andre opgaver er kundekontakt samt tilstandsvurdering af vinduer og facader. I jobområdet kan forekomme tunge løft, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger med nedslidning til følge samt kemikaliepåvirkninger med risiko for udvikling af eksem og allergi. Medarbejderne på arbejdspladserne inden for jobområdet Branchens medarbejdere er kendetegnet ved at være kortuddannede, nogle med læse- og stavevanskeligheder, ringe mobilitet i forhold til arbejdsplads og uddannelse og en del med anden etnisk baggrund end dansk. Mange af disse medarbejdere har begrænset kendskab til det danske sprog og/eller arbejds- markedskultur. Det er forhold, der viker som barriere for deltagelse på bl.a. AMU uddannelser. En mindre del af medarbejdere har en erhvervsuddannlse som serviceassistent. Nogle medarbejdere har en erhvervsuddannelse fra et andet erhverv. Det vurderes, at ca. 75% af medarbejderne er kvinder og 25% er mænd. Der er mangel på medarbejdere til området og der forventes en stigning i rekruttering af medarbejdere med en anden etnisk baggrund end dansk samt medarbejdere, der har en begrænset erfaring fra erhvervsrengøringsområdet. Der er en stor medarbejdergruppe med høj anciennitet. I nogle områder er det vanskeligt at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft inden for området. Rekrutteringen til branchen forventes fortsat primært at være personer med kort eller ingen grunduddannelse.

3 Side 3 af 9 Arbejdsorganisering på arbejdspladserne inden for jobområdet Arbejdsorganiseringen er afhængig af den enkelte virksomhed og/eller jobtype. Nogle medarbejdere i rengøringsbranchen arbejder alene, mens arbejdet på andre arbejdspladser er organiseret i rengøringsteams eller serviceteams på tværs af arbejdsopgaver, hvor servicebegrebet dækker flere funktioner end rengøring. Ofte er medarbejderne i rengøringsteams organiseret som selvfungerende eller delvis selvfungerende med fx opgavefordeling, arbejdstilrettelæggelse, bemandingsplaner, ferie- og vikardækning. I nogle tilfælde indebærer arbejdet, at medarbejderne skal instruere kolleger. Mange steder er rengøringsarbejdet organiseret i job med en smal profil, der fortrinsvis er fokuseret på selve rengøringsdelen. Der er mange deltidsjobs i branchen, men der arbejdes på at skabe flere fuldtidsstillinger. Nogle rengøringsmedarbejdere har ledelsesmæssige og/eller administrative arbejdsopgaver sideløbende med rengøringsarbejdet. På nogle arbejdspladser varetager arbejdsledere planlægningen, kvalitetskontrol, kundekontakt og lignende.

4 Side 4 af 9 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Daglig erhvervsrengøring Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet I professionel erhvervsrengøring er den daglige rengøring den væsentligste aktivitet. Den enkelte rengøringsmedarbejder skal kunne planlægge og udføre sit arbejde rationelt i henhold til arbejdsplaner, standarder og hygiejnekrav. Der introduceres løbende nye midler, redskaber og metoder. Arbejdsplanerne er kendetegnet ved, at der i planen er beskrevet en bestemt rengøringsaktivitet, men efterhånden går arbejdsplanerne mere i retning af at beskrive et bestemt resultat efter endt rengøring. Den enkelte rengøringsmedarbejder skal være i stand til selv at vurdere hvilken rengøring, der skal foretages for at kunne opnå den aftalte kvalitet. Rengøringsmedarbejderen skal desuden være bevidst om etik i forhold til arbejdssituationen. Ved synlig rengøring skal rengøringsmedarbejderen være fleksibel i forhold til brugeren og kunne afvige fra normer og faste rutiner samtidig med, at kvaliteten alligevel overholdes inden for tidsrammerne. Udbuddet af rengøringsmidler er meget stort og der er mange hensyn at tage. Et forkert produktvalg eller forkert dosering kan medføre ødelæggelse af de overflader, der skal rengøres samt give problemer som fx allergi, indeklima- og miljøproblemer. Rengøringsarbejde er kendetegnet ved at der kan forekomme tunge løft, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger med nedslidning til følge samt kemikaliepåvirkninger. Her ud over kan der være et højt arbejdstempo med fysiske symptomer samt psykiske påvirkninger som stress og udbrændthed som risikofaktorer. Nye og specialiserede funktioner kan medføre et øget tempo og risiko for ensidigt gentaget arbejde (EGA). Området er kendetegnet med risiko for udvikling af eksem og allergi. Nogle rengøringsmedarbejdere arbejder alene og/eller om natten. Teknologi og arbejdsorganisering Den enkelte medarbejder udfører arbejdet alene eller i teams. Der anvendes it til bl.a. planlægning, bestillinger af varer samt intern kommunikation og dokumentation. Der kan anvendes maskiner specielt i forbindelse med gulv- og specialrengøring. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der er ingen formelle kvalifikationskrav, men det er nødvendigt at have overblik, være serviceminded samt have en god fysik. På nogle arbejdspladser er det nødvendigt med kendskab til fremmedsprog. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen er udbredt på alle arbejdspladser.

5 Side 5 af 9 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Kommunikation og service for rengøringsområdet Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Rengøringsmedarbejdere skal, særligt ved synlig rengøring, være bevidste om deres fremtræden og opførsel, da det har stor indflydelse på kundens oplevelse af det udførte arbejde. Rengøringsmedarbejdere skal kunne kommunikere med kolleger og mange forskellige brugere på professionel og serviceorienteret måde. Rengøringsmedarbejdere arbejder til tider med konfliktfyldte situationer dels blandt kollegaer fx i en selvfungerende gruppe og med ledelsen, dels med patienter, kunder/brugere, beboere m.fl.. Rengøringsmedarbejdere skal have forståelse for egen rolle i det daglige arbejde, samt muligheder for at kunne forebygge og håndtere forskellige situationer med konfliktelementer i sig samt have forståelse for andre kulturer og traditioner. Det forudsættes, at rengøringsmedarbejdere deltager aktivt i samarbejdet på arbejdspladsen. Teknologi og arbejdsorganisering Den enkelte medarbejder udfører arbejdet alene eller i teams. Der anvendes it til bl.a. planlægning, bestillinger af varer samt intern kommunikation. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der er ingen formelle kvalifikationskrav, men det er nødvendigt at have overblik og være serviceminded samt have en god fysik. På nogle arbejdspladser er det nødvendigt med kendskab til fremmedsprog. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen er udbredt afhængig af den enkelte arbejdsplads ydelser og arbejdsorganisering.

6 Side 6 af 9 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Periode- og specialrengøring Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Rengøringsmedarbejdere udfører forskellige specialrengøringsopgaver. Der udføres periodisk grundrengøring og specialrengøring, hvor der anvendes særligt udstyr, teknikker og midler. Der er stort fokus på specialbehandling af gulve, såsom polish og oliebehandling. Rengøring af gulvtæpper og andre boligtekstiler er ligeledes eksempler på specialrengøring. På nogle arbejdspladser er det rengøringsmedarbejderen, der varetager vask af tekstiler herunder privat tøj. Rengøring af transportmidler, industrirengøring, rengøring efter brand- og vandskader samt vinduespolering er yderligere eksempler på specialopgaver. Arbejdsmiljøet har samme karakter som nævnt under Daglig erhvervsrengøring. Teknologi og arbejdsorganisering Den enkelte medarbejder udfører arbejdet alene eller i teams. Der anvendes it til bl.a. rengøringsplanlægning, bestillinger af varer samt intern kommunikation og dokumentation. Der kan anvendes forskellige maskiner til specialrengøring. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der er ingen formelle kvalifikationskrav, men det er nødvendigt at have overblik, være serviceminded samt have en god fysik. På nogle arbejdspladser er det nødvendigt med kendskab til fremmedsprog. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen er udbredt afhængig af den enkelte arbejdsplads ydelser og arbejdsorganisering.

7 Side 7 af 9 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Specialservice: køkkenfunktioner, blomsterpasning, kontorsupport Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Der er løbende ændringer bl.a. i hospitalernes rengøringsafdelinger i de senere år. Serviceområder, som fx rengøring, klargøring af mødelokaler, lettere køkkenfunktioner som anretning og servering og portørfunktioner er mange steder lagt sammen. Dette medfører bl.a., at rengørings-medarbejdere inddrages i arbejdet med at assistere patienter/beboer. Rengøringsmedarbejdere varetager affaldshåndtering, depotfunktioner, varebestilling og linnedhåndtering ligesom transport af patienter/beboer, linned- og madvogne samt sortering, vask og efterbehandling af fx linned, gardiner og privat tøj. I virksomheder og institutioner ændrer arbejdsopgaverne sig til fx også at omfatte mindre vedligeholdelsesopgaver på bygninger, installationer, inventar og udstyr. Desuden kan arbejdet omfatte blomsterpasning samt kontorsupport, som fx at foretage kopiering, passe reception, håndtere intern post. Arbejdsmiljøet har samme karakter som nævnt under Daglig erhvervsrengøring. Teknologi og arbejdsorganisering Den enkelte medarbejder udfører arbejdet alene eller i teams. Der anvendes it til bl.a. planlægning, bestillinger af varer samt intern kommunikation. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der er ingen formelle kvalifikationskrav, men det er nødvendigt at have overblik, være serviceminded samt have en god fysik. Hvis medarbejderen arbejder med fødevarer forudsættes hygiejnecertifikat eller tilsvarende kvalifikationer. På nogle arbejdspladser er det nødvendigt med kendskab til fremmedsprog Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen er udbredt afhængig af den enkelte arbejdsplads ydelser og arbejdsorganisering.

8 Side 8 af 9 Aktuelt tilkoblede mål Niveau kan angives ved enkeltfag. Nummer, niveau og titel EUU Varighed Tilknyttet i perioden i dage Rengøring af rene rum AE 1, og fremefter Patienttransport og forflytning m.v. AL 10, og fremefter Tilberedning og servering samt diæter AE 5, og fremefter Hygiejnestandarden AE 5, til Kontakt med psykisk syge AE 5, og fremefter Arbejde på patienthotel AE 5, til Kontorsupport AE 5, og fremefter Vedligeholdelsesopgaver AE 2, til Anretning, servering og brugerbetjening AE 7, og fremefter Særlige specialbehandlinger AE 5, til Kundeservice og kvalitetsstyring AE 5, til Indeklima AE 5, til Salg og administration AE 5, til Mad og kultur AE 5, til Planteservice AE 5, til Drift og omkostninger AE 5, til Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2, og fremefter Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Sidemandsoplæring AK 2, og fremefter Psykisk arbejdsmiljø i faglærte og ufaglærte job AD 2, til Arbejdsmiljø inden for faglærte og ufaglærte job AD 2, til Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Praktikvejlederens kommunikation med elev/lærling AD 2, og fremefter Introduktion til arbejdsmarkedsuddannelserne (F/I) AP 3, og fremefter Introduktion til et brancheområde (F/I) AP 40, og fremefter Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I) AP 40, og fremefter Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I) AP 3, og fremefter Mentoruddannelse for erfarne medarbejdere AE 5, og fremefter Praktik for F/I AP 48, og fremefter Sikkerhed og førstehjælp ved rengøringsarbejde AE 4, og fremefter Interkulturel kompetence i jobudøvelsen AD 3, og fremefter Selvevaluering i produktionsgrupper AA 2, og fremefter Jobrelateret brug af styresystemer på pc AD 2, og fremefter Kommunikation og konflikthåndtering - service AE 3, og fremefter Rengøring af transportmidler AE 3, og fremefter Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd AD 5, og fremefter Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd AD 5, og fremefter Grundlæggende faglig regning AP 2, og fremefter Grundlæggende faglig matematik AP 3, og fremefter Kunde/leverandørforhold for operatører AA 1, og fremefter Etablering af selvstyrende grupper AA 2, og fremefter Teambuilding for selvstyrende grupper AA 2, og fremefter Kommunikation i teams AA 3, og fremefter Videndeling og læring for medarbejdere AA 3, og fremefter Kvalitetsbevidsthed ved industriel produktion AA 3, og fremefter Kvalitetsstyring i virksomheden AA 3, og fremefter God ergonomi i rengøringsarbejdet AE 2, og fremefter Faglig læsning AP 2, og fremefter Faglig skrivning AP 3, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Brug af pc på arbejdspladsen AD 3, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter

9 Side 9 af 9 Nummer, niveau og titel EUU Varighed Tilknyttet i perioden i dage Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter Almen fødevarehygiejne AJ 3, og fremefter Almen fødevarehygiejne for F/I AJ 5, og fremefter Praktikvejledning af eud-elever/lærlinge AF 1, og fremefter Samarbejde i grupper i virksomheden AD 2, og fremefter Informationssøgning på internettet til jobbrug AD 1, og fremefter Anvend informationer fra internettet til jobbrug AD 1, og fremefter Rengøring og skadeservice: Midler og maskiner AE 2, og fremefter Rengøring og skadeservice: Sikkerhed AE 2, og fremefter Rengøring og skadeservice: Vand, fugt, skimmel AE 2, og fremefter Rengøring og skadeservice: Skade dokumentation AE 2, og fremefter Grundlæggende rengøringshygiejne AE 1, og fremefter Hygiejne på skoler og institutioner AE 2, og fremefter Hospitalshygiejne AE 3, og fremefter Måling og vurdering af rengøringskvalitet AE 3, og fremefter Oliebehandlede gulve AE 2, og fremefter Polishbehandlede gulve AE 2, og fremefter Personlig planlægning af rengøringsarbejdet AE 2, og fremefter Rengøring af fødevarevirksomhed AE 2, og fremefter Rengøringsmidler og materialekendskab AE 3, og fremefter Rengøringsudstyr og -metoder AE 3, og fremefter Service i rengøringsarbejdet AE 2, og fremefter Opstillinger og layout i tekst AD 2, og fremefter Indskrivning og formatering af mindre tekster AD 2, og fremefter Anvendelse af regneark til enkle beregninger AD 2, og fremefter til jobbrug AD 2, og fremefter Højderengøring og industriservice AE 3, og fremefter Fødevarehygiejne og egenkontrol AJ 4, og fremefter Vask og vedligehold af brugstekstiler AE 3, og fremefter Rengøring af boligtekstiler AE 3, og fremefter Periodisk rengøring AE 3, og fremefter Mikrofiberrengøring AE 1, og fremefter Daglig erhvervsrengøring AE 10, og fremefter Rengøring af renrum AE 4, og fremefter Optimering af rengøringsmetoder og arbejdsgange AE 2, og fremefter Grundlæggende faglig regning AP 2, og fremefter Grundlæggende faglig matematik AP 3, og fremefter Faglig læsning AP 2, og fremefter Faglig skrivning AP 3, og fremefter Rengøring og skadeservice: Løsøre AE 3, og fremefter Praktikvejledning af serviceassistentelever AE 5, og fremefter Rengøring af lokaler og inventar med særlig snavs AE 3, og fremefter Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service December 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Juni 2016 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service September 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service April 2013 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Januar 2013 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland EUC Midt Bornholms

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service April 2017 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på kernemål i FKB en og på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Februar 2012 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland EUC Midt Bornholms

Læs mere

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 Nummer Titel EUU Varighed dage 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5,00 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 40133 Formidling til brugere og beboere, ejendomsservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Hvad ønsker gæsterne?

Hvad ønsker gæsterne? God service Hvad ønsker gæsterne? God pris God beliggenhed Rene værelser, ja tak! Housekeeping med god kvalitet og service Rengøringsassistenter er en væsentlig ressource på et hotel! At gøre rent er ikke

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2660 Titel: Pleje af hår, hud og negle Kort titel: Hår, hud, negle Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2698 Titel: Tandteknik Kort titel: Tandteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Tandteknik er fremstilling

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40037 Sundere måltider til patienter/borgere

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2749 Titel: Betjening af travers-, portalkran og riggerudstyr Kort titel: Kran Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Aktuelle udbudsgodkendelser

Aktuelle udbudsgodkendelser Side 1 af 5 681401 AMU Hoverdal Kompetencebeskrivelse: EUU: Periode: Godkendelsestype: 2636 Ejendomsservice AE 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2708 Klimateknisk område AB 01-01-2010 og fremefter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40423 Praktikvejledning af ernæringsassistenter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2781 Titel: Bolig- og autointeriørmontering Kort titel: Interiørmontage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Boligmonteringsområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2757 Titel: Plastsvejsning Kort titel: Plast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Plastsvejsning indebærer sammenføjning

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice AMU Statistik Januar 2012 For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal AMU Nordjylland AMU Syd CPH West Erhvervsskolen

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Marts 2015 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: - AMU Hoverdal - AMU Nordjylland - Københavns Tekniske

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2606 Titel: Guld- og sølvsmedeområdet Kort titel: Guldsmed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Januar 2013 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal AMU Nordjylland Københavns Tekniske Skole

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2707 Titel: Køleteknisk område Kort titel: Køl Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle de

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2733 Titel: Mobilkraner med ballast Kort titel: M.kran ballast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Langt de fleste

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2636 Titel: Ejendomsservice Kort titel: Ejendomsservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet ejendomsservice

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2237 Titel: Administration i sundhedssektoren Kort titel: admsundhed Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Administration

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2244 Titel: Maskin- og værktøjsområdet Kort titel: Maskin Status: GOD Godkendelsesperiode: 21-12-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er centreret

Læs mere

Hvordan kommer du til Sukkertoppen. S -Tog til Ny Ellebjerg, Sjælør og Valby stationer Ny Ellebjerg ligger lige ved skolen.

Hvordan kommer du til Sukkertoppen. S -Tog til Ny Ellebjerg, Sjælør og Valby stationer Ny Ellebjerg ligger lige ved skolen. Danshøj Valby Vigerslev Gammel Køge Landevej Sjælør Boulevard Carl Jacobsens Vej KTS Folehaven Ny Ellebjerg Sjælør Gammel Køge Landevej Ellebjergvej Hvordan kommer du til Sukkertoppen S -Tog til Ny Ellebjerg,

Læs mere

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice ERHVERVSUDDANNELSE

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice ERHVERVSUDDANNELSE ERHVERVSUDDANNELSE RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive FAGLÆRT indenfor rengøringsservice KONTAKT OS FOR NÆSTE OPSTART TRIN 1: RENGØRINGSTEKNIKER TRIN

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2751 Titel: Produktion af køle- og klimaanlæg Kort titel: Køleteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2265 Detailhandel KLA 25000 RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 01-01-2017 og fremefter 40001 Markedsanalyse i detail- og handelserhvervet

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 6 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration GOD 25000 RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 01-01-2017 og fremefter 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere

Læs mere

UDDANNELSE... RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMU-KURSER FAGLÆRT UDDANNELSE ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ 2.

UDDANNELSE... RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMU-KURSER FAGLÆRT UDDANNELSE ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ 2. 2. HALVÅR 2015 RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMUKURSER FAGLÆRT UDDANNELSE UDDANNELSE... D PÆ AG O G I SK L JØ VOKS N MI E ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE

Læs mere

Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling

Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling forord TRIVSEL VÆKST OG UDVIKLING Kompetente veluddannede medarbejdere er afgørende for trivsel, vækst og udvikling i enhver virksomhed og organisation.

Læs mere

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015 ERHVERVSUDDANNELSE RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive FAGLÆRT indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015 TRIN 1: RENGØRINGSTEKNIKER TRIN 2: SERVICEASSISTENT

Læs mere

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ 1. HALVÅR 2015 RENGØRINGSSERVICE GRUNDUDDANNELSE I RENGØRING UDDANNELSE TIL SPECIELLE OPGAVER I BRANCHEN UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE ERHVERVSRENGØRING FLEX At

Læs mere

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ 2. HALVÅR 2014 RENGØRINGSSERVICE GRUNDUDDANNELSE I RENGØRING UDDANNELSE TIL SPECIELLE OPGAVER I BRANCHEN UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE ERHVERVSRENGØRING FLEX At

Læs mere

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMU-KURSER FAGLÆRT UDDANNELSE UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENPÆDAGOGISK MILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE ERHVERVSRENGØRING FLEX

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 6 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 6 743402 Handelsskolen Silkeborg Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2791 Administration 01-01-2010

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

1 af 10. Region. Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler. 2011 2012 2013 Total Hovedstaden

1 af 10. Region. Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler. 2011 2012 2013 Total Hovedstaden Region Skole (AMU) Antal kursister Bilag 5.3 AO kursusaktivitet fordelt på regioner og hovedskoler 2011 2012 2013 Total Hovedstaden Anvendelse af 5-S modellen for operatører 256 294 93 643 Forretningsforståelse

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende fra 01-01-2014 til 31-12-2014)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende fra 01-01-2014 til 31-12-2014) Side 1 af 6 743402 Handelsskolen Silkeborg Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2275 Administration 01-08-2014 og fremefter Godkendt til udbud 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2686 Titel: Forsynings- og distributionssektorerne Kort titel: Forsyning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Branchepakker: Rengøring

Branchepakker: Rengøring Branchepakker: Rengøring gruppe Trainee i service og rengøring 1 (udviklet til IGU) gruppen er ikke-beskæftigede flygtninge - der er tale om et introducerende niveau. Udbydes med tolk Deltageren opnår

Læs mere

Udarbejdelse af kompetencepakke

Udarbejdelse af kompetencepakke AF KONSULENT CORINA ROIG Udarbejdelse af kompetencepakke på rengøringsområdet Analyserapport 20-12-2012 Indhold 1. Indledning... 2 Formål... 2 Baggrund... 2 Analysemetoder... 2 Analyserapport... 2 2. Kompetencepakkens

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2759 Titel: Metalindustriel bearbejdning Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40022 Effektive, individuelle brugerflader (AD) 12-09-2014 og fremefter

Læs mere

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMU-KURSER FAGLÆRT UDDANNELSE UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENPÆDAGOGISK MILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE ERHVERVSRENGØRING FLEX

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2791 Administration Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40022 Effektive, individuelle brugerflader (AD) 20-05-2008 og fremefter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2761 Titel: Opbygning og drift af offshore installationer Kort titel: offshore inst. Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til serviceassistent

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til serviceassistent BEK nr 303 af 23/04/2018 Udskriftsdato: 17. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/02880 Senere ændringer til

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2765 Titel: Teltmontage Kort titel: Teltmontage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet teltmontage indeholder

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Bygge-/Anlægsområdet og -Industri 2215 Bygnings- og automaling samt skilteproduktion mv. Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 4268-3 Dekorationsteknikker (AF) 21-08-2013 og

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2205 Titel: Finansiel rådgivning og forsikring Kort titel: finogfor Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Finansiel

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2782 Titel: Operatøropgaver i el-forsyning Kort titel: forsyning oper. Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-06-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Branchepakker i region Hovedstaden

Branchepakker i region Hovedstaden Branchepakker i region Hovedstaden Branchepakker: Bygge/anlægsområdet Trainee i byggeriet 1 (udviklet til IGU) n er ikke-beskæftigede flygtninge - der er tale om et introducerende niveau. Kurset udbydes

Læs mere

Hvor nemt kan det blive?

Hvor nemt kan det blive? Kost- og Servicesektoren 2010 F O A F A G O G A R B E J D E Hvor nemt kan det blive? Ansæt en serviceassistent, så finder du ud af det! Tekst: Dorte Schmidt, redigeret af Gitte Vind Foto: Henrik Sørensen

Læs mere

Fag, der er placeret på Trin 1A, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn.

Fag, der er placeret på Trin 1A, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Fag, der er placeret på, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Arbejdsplaner og arbejdstilrettelæggelse, 1,0 uge Niveau: Rutineret Praktisk erhvervsrengøring 2,0 uger Niveau: Avanceret Rengøringshygiejne

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

S E R V I C E M E D A R B E J D E R I R E N G Ø R I N G

S E R V I C E M E D A R B E J D E R I R E N G Ø R I N G S E R V I C E M E D A R B E J D E R I R E N G Ø R I N G IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan.

Læs mere

FOR EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG ØVRIGE INTERESSENTER VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET

FOR EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG ØVRIGE INTERESSENTER VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET FOR EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG ØVRIGE INTERESSENTER VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTKONCEPTET Værd at vide om serviceassistentuddannelsen for eksterne samarbejdspartnere

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 10 Nummer: 2250 Titel: Kort titel: Status: GOD Godkendelsesperiode: 25-08-2011 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er afgrænset til at omfatte førstelinie-ledere

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 10 Nummer: 2268 Titel: IKT-administration Kort titel: iktadm Status: GOD Godkendelsesperiode: 07-10-2013 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Ikt-systemer repræsenterer

Læs mere

Læringsaktiviteter Grundforløbets 2. del

Læringsaktiviteter Grundforløbets 2. del Læringsaktiviteter Grundforløbets 2. del - Målrettet trin1 Rengøringstekniker /Serviceassistent Gældende for hold med start fra 01.08.2017 1 Indhold LÆRINGSAKTIVITETER GRUNDFORLØBETS 2. DEL... 2 Tema 1:

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Juni 2016 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: - AMU Hoverdal - AMU Nordjylland - Next Uddannelse København

Læs mere

Fagmoduler Obligatoriske moduler

Fagmoduler Obligatoriske moduler Fagmoduler Obligatoriske moduler Hygiejne- og rengøringsteknologi grundlæggende (10 ECTS-point) Få styr på udvalgte rengøringsteknikker, hvilke der er mest velegnede til de givne omstændigheder. Fagmodulets

Læs mere

I VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT- KONCEPTET

I VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT- KONCEPTET FOR SAMARBEJDSPARTNERE FOR SAMARBEJDSPARTNERE PÅ SYGEHUSENE PÅ SYGEHUSENE OG I OG PSYKIATRIEN I VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT- KONCEPTET VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTKONCEPTET Baggrund I 2013 tog

Læs mere

Social & SundhedsSkolen er godkendt til at udbyde følgende arbejdsmarkedsuddannelser:

Social & SundhedsSkolen er godkendt til at udbyde følgende arbejdsmarkedsuddannelser: Social & SundhedsSkolen er godkendt til at udbyde følgende arbejdsmarkedsuddannelser: pr. 11. november 2014 Arbejdsmarkedsuddannelse / enkeltfag: Periode: 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan 09-09-2014

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2708 Titel: Klimateknisk område Kort titel: Klima Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle

Læs mere

grupper 40073 Teleskoplæsser med gafler - betjening (AF) 01-01-2010 og fremefter 2602 Anvendelse af entreprenørmateriel (AF) Herningsholm kursus

grupper 40073 Teleskoplæsser med gafler - betjening (AF) 01-01-2010 og fremefter 2602 Anvendelse af entreprenørmateriel (AF) Herningsholm kursus grupper 40073 Teleskoplæsser med gafler - betjening (AF) 01-01-2010 og fremefter 2602 Anvendelse af entreprenørmateriel (AF) Herningsholm kursus 40073 Teleskoplæsser med gafler - betjening (AF) 01-01-2010

Læs mere

kombineret ungdomsuddannelse Facility del 1

kombineret ungdomsuddannelse Facility del 1 Mål niveau Facility del 1 Begynder Gennemført Begynder: Arbejder regelorienteret / opskriftorienteret Deltageren har arbejdet med teknikken/funktionen, men skal have præcise instruktioner. Elevens navn

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 30. juni 2008 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 145 af 29/02/2008 om

Læs mere

K O N T O R M E D A R B E J D E R

K O N T O R M E D A R B E J D E R K O N T O R M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan. Det kan virke

Læs mere

Beståelsesprocent 2. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 2. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest CØSA formål Betegnelse UVM fag UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent 2. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest Antal elever Gennemførelsesprocent Beståelsesprocent Udstedt kursusbevis 2100 IV, salg af kurser

Læs mere

1 af8. Bilag 5.1 AO bruttoliste over alle skoler numerisk sorteret på aktivitet

1 af8. Bilag 5.1 AO bruttoliste over alle skoler numerisk sorteret på aktivitet (AMU) Antal kursister og Tid - Kalenderår og Afholdende institution og AMU EUU - Fag Bilag 5.1 AO bruttoliste over alle skoler numerisk sorteret på aktivitet 2011 2012 2013 Total Anvendelse af 5-S modellen

Læs mere

IKV Via Erhvervsuddannelser - Horsens

IKV Via Erhvervsuddannelser - Horsens Baggrund I Horsens Kommune er der lavet en aftale om, at rengøringsmedarbejdere, der har gennemført 3 ugers kursus i erhvervsrengøring, får en lønforbedring på 1 løntrin. Kurset indeholder det, der svarer

Læs mere

Drejebog til CV gennemgang

Drejebog til CV gennemgang Drejebog til CV gennemgang Indhold Baggrunden: Rengøringsprojektet... 2 Vejledning til brug... 2 Opbygning... 2 Rengøringsopgaver:... 3 Erhvervs- og privatrengøring... 4 Hotelrengøring... 6 Specialrengøring

Læs mere

Dine efteruddannelsesmuligheder

Dine efteruddannelsesmuligheder Ansatte i regionerne Dine efteruddannelsesmuligheder Forord 3F vil med denne pjece sætte fokus på efteruddannelse og kompetenceudvikling for ansatte i Regionerne. En af grundene er bl.a. den teknologiske

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2690 Titel: Blikkenslagerarbejde Kort titel: - Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter opgaver

Læs mere

Branchepakker i region Nordjylland

Branchepakker i region Nordjylland Branchepakker i region Nordjylland Branchepakker: Bygge/anlægsområdet Bygningsarbejder Vejen frem (udviklet til IGU) Primært ledige. Branchepakken er introducerende/giver grundlæggende kompetencer inden

Læs mere

Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet

Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet gruppe Bliv klar til en dansk sundhedsuddannelse SOSU forløb for to-kulturelle Kurset henvender sig til personer med anden kulturel baggrund end dansk, der på

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2013 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 25/02/2011 om

Læs mere

UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Markedsanalyse i detail- og handelserhvervet 87,5 8 Markedsføringsplanen i detail- og

UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Markedsanalyse i detail- og handelserhvervet 87,5 8 Markedsføringsplanen i detail- og UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Markedsanalyse i detail- og handelserhvervet 87,5 8 Markedsføringsplanen i detail- og handelserhvervet 86,8 53 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere

Læs mere

1565 Lager- og terminaluddannelsen (version 6)

1565 Lager- og terminaluddannelsen (version 6) Side 1 af 6 Fag fælles for hovedforløb 4665 Edb-lagerstyring - introduktion Begynder Område-/specialefag B 1,0 01-02-2010 og fremefter 4672 Oplagring og forsendelse af farligt gods Rutineret Område-/specialefag

Læs mere

B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N

B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2251 Titel: Postale produkter og processer Kort titel: Postal produkt Status: GOD Godkendelsesperiode: 24-11-2010 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden

Læs mere

Hvem udbyder hvad? SoSu- Aarhus. SoSu- Randers

Hvem udbyder hvad? SoSu- Aarhus. SoSu- Randers Hvem udbyder hvad? Målnr. Og Titel SoSu- Aarhus SoSu- Randers SoSu- Silkeborg 31202 Patienttransport og løft m.v. 40063 Arbejdet med børnemiljø i dagtilbud 40080 Individuel kompetencevurdering i AMU 40081

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Bygge-/Anlægsområdet og -Industri 2215 Bygnings- og automaling samt skilteproduktion mv. Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 4268-3 Dekorationsteknikker (AF) 21-08-2013 og

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 11 280942 Skive College Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2244 Maskin- og værktøjsområdet 01-01-2015 og fremefter Godkendt til udbud 2679 Rengøringsservice 01-01-2015 og fremefter

Læs mere

Beståelses- & gennemførelsesprocenter, AMU - Kalenderåret 2013, Tietgen KompetenceCenter

Beståelses- & gennemførelsesprocenter, AMU - Kalenderåret 2013, Tietgen KompetenceCenter 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere 97,6 331 97,6 40007 Regnskabsafstemninger ifm. årsafslutningen 97,2 143 97,9 40008 Årsafslutning af bogholderiet 99,3 140 99,3 40011 Udarbejdelse og

Læs mere

K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R

K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan.

Læs mere

Eksempel på en fælles kompetencebeskrivelse og de tilkoblede arbejdsmarkedsuddannelser

Eksempel på en fælles kompetencebeskrivelse og de tilkoblede arbejdsmarkedsuddannelser Eksempel på en fælles kompetencebeskrivelse og de tilkoblede arbejdsmarkedsuddannelser FKB 2615 Stilladsmontage (uddrag) Bilag 1 Definition af jobområdet Inden for jobområdet opstilles og nedtages forskellige

Læs mere