UUV - Køge Bugt Greve Køge Solrød Stevns Ungdommens UddannelsesVejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UUV - Køge Bugt Greve Køge Solrød Stevns Ungdommens UddannelsesVejledning www.uuv.dk"

Transkript

1 Emne: Note fra Beskæftigelsespolitisk konference 2012 i København v. Helle Jacobsen, UU Vestsjælland From Evernote: Note fra Beskæftigelsespolitisk konference 2012 i København Fokus på unge - for mange unge gennemfører ikke en uddannelse. Preben Rasmussen Høj, Regionsdirektør (siden ): Hovedpointer: 1. Vi kan se, at ledigheden og langtidsledigheden er stagneret. 2. Ledigheden er meget skævt fordelt og særligt de unge står for skud 3. Antallet af personer på førtidspension er faldende 4. Vi kan se, at det er antallet af etniske danskere, som falder - og det er antallet af ikke-etniske danskere, som stiger. Lille stigning i bruttoledigheden i Østdanmark i seneste måned. Årsag kendes ikke. Langtidsledigheden er også stabiliseret. Særlig udfordring i både Region Hovedstaden og Region Sjælland i og med, at langtidsledigheden ligger højere end gennemsnittet på landsplan. På beskæftigelsen kommer markante, regionale forskelle frem. Region Hovedstaden har en stigning i beskæftigelsen. Jo tættere, man er på KBH, jo bedre går det med beskæftigelsen. Region Sjællands beskæftigelsesandel falder fortsat. April 2008 og april 2010 ligner hinanden. Markant fald i 2008 (krisens start) og fortsat fald i Jo yngre du er, jo værre går det. Beskæftigelsesfaldet er størst blandt unge i Østdanmark. Faldet næsten 10 % for de årige. De unge rammes først i en krise. Stigende ledighed blandt unge i Østdanmark. Der er meget stor forskel på aldersgrupperne årige er ledigheden ikke så stigende. Der gøres et meget stort arbejde med at få de unge i uddannelse - og det ses af tallene. Udfordring: At få samarbejdet til at fungere mellem jobcentrene, UUerne og uddannelsesinstitutionerne. Man skal sikre sig, at alle kompetencer er til stede, så man træffer de rigtige beslutninger. Roskilde og Guldborgsund arbejder med at lægge indsatsen ud på de enkelte uddannelsesinstitutioner, sådan at de unge starter der. De årige er hårdest ramt. To grunde: Mange er ny-uddannede - og her ligger en udfordring i at få dem ud i relevante jobs. Den anden gruppe er dem, som startede i ufaglært job i de gode tider og nu ikke længere har råd til at tage en uddannelse. Rammes af krisen som ufaglærte. Udfordring ift. kompetenceløft og at få dem i job. Antal personer på førtidspension i Østdanmark: Faldende. Bag tallene ligger en god historie - idet det jo betyder, at der i kommunerne har været en særlig indsats - og at de nye tilkendte førtidspensioner er endnu mere faldende en den gennemsnitlige kurver over alle på førtidspension. De etniske danskere - her er faldet størst. Ny-danskerne er i stigning.

2 Mål: Arbejdskraftreserven er faldet. (Målet ikke nået) Personer på permanente forsørgelsesydelser er faldet. (Målet er nået) Unge på offentlig forsørgelse er steget. Målet er ikke nået. 4 nye mål for 2013: 1. Flere unge skal have en uddannelse. 2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet - færre personer på førtidspension. 3. Langtidsledigheden skal bekæmpes, begrænses mest muligt. 4. En tættere og styrket dialog med de lokale virksomheder. Jobcentrene skal styrke samarbejdet med virksomhederne. Slagelse blev nævnt som foregangskommune på dette område.... Arbejdsmarkedet i Øst DK 1. Ledigheden er nogenlunde konstant - beskæftigelsen er svagt faldende 2. Ledigheden stiger ikke længere inden for industri og håndværk, men nu i serviceerhvervene, eksempelvis blandt lærere, pædagoger og sygeplejersker 3. Stigende ledighed blandt kvinder, faldende blandt mænd. (fald i servicefag, stigning i byggefag) 4. Færre på permanent offentlig forsørgelse - skyldes færre etniske danskere på ydelserne og klart flere ikke-vestlige nydanskere 5. Geografisk ujævn udvikling med et klart fald i beskæftigelsen i Regiion Sjælland, mens beskæftigelsen ikke længere falder i Region Hovedstaden. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen: unge i DK har i løbet af de sidste måneder ikke været i uddannelse eller arbejde. Ansvaret påhviler alle, også virksomhederne. Vi risikerer at tabe en ungdomsgeneration, som i 80'erne. Det er de årige ufaglærte unge, som har den største arbejdsløshed voksne danskere er ledige. Det kan ikke fortsætte. Det giver problemer for den enkelte og for samfundet. Det vigtigste frihedsbrev, man kan give et menneske i dag, er uddannelse. Reformer nødvendige.

3 Reformforslag til førtidspension og fleksjob-området er forelagt. Største udfordring: Vi mangler arbejdspladser lige nu. Om nogle år mangler vi også arbejdskraft. Antallet af danskere på overførselsindkomst skal nedbringes. Udgangspunktet er, at ingen unge i DK skal have en førtidspension med mindre funktionsnedsættelsen er så stor, at det ikke giver mening med andet. De offentlige midler skal målrettes dem, som har mest behov. Dvs, at fleksjob kun er til dem, som er i den laveste indkomstklasse. En pædagog på fleksjob i 20 timer om ugen vil stadig have en månedsløn på kr. om måneden, som er mere end mange på fuldtid har. Det er OK. (?) 1. Unge skal ikke i arbejde - de skal have en uddannelse, så de får en stabil fremtid. 2. Kontanthjælpsmodtagere med andre problemer end ledighed skal tættere på arbejdsmarkedet. Samtænke erhvervspolitikken, bekæftigelsespolitikken og uddannelsespolitikken. De hænger sammen og spiller sammen. Voksen- og efterudannelsessystemet skal hele tiden matche behovet. Forudsætningen for, at det kan lade sig gøre - det er, at hvis en virksomhed melder i DK, at nu vil de gerne indsource, så skal vi være der. Hvad skal der til? Så er det det, de skal have. Kræver det, at et par medarbejdere skal have en efteruddannelse, så skal vi være der for dem. Beskæftigelsesmål 1. Færre på førtidspension 2. Flere unge i gang med uddannelse 3. Lantidsledigheden skal nedbringes - skarpt fokus 4. Bedre sammenhæng mellem jobcentrene og virksomhederne. Indsatsen skal: 1. gavne den enkelte arbejdsløse 2. skal gavne dansk erhvervsliv - ordentlig matchning mellem virksomhedernes behov og arbejdskraften. Spændende tanke at nedsætte kontanthjælpen til unge til SU-niveau. Tage større hensyn til de unge, som har sociale udfordringer. Kontanthjælpen er allerede nedsat for de under 25 årige. Det er skævt, hvis man skal gå ned i indtægt, hvis man går fra kontanthjælp til SU. Voksenlærlingeordningen. Bruge erhvervserfaringen, meritoverføre. Gode ideer til, hvordan voksenlærlingeordningen kan gøres endnu bedre er meget velkomne.

4 Nyuddannede. Unge FTFere, som pt. har stigende arbejdsløshed - her er jobrotation en mulighed, idet vi hiver nogle på efteruddannelse og tager vikarer ind. På den måde får unge nyuddannede mulighed for at få tilknytning til arbejdsmarkedet. 45 minutter af hver time bruges pt. på administration i jobcentrene. Målet må være at komme så langt ned som muligt. Når det handler om at dokumentere - her er et hensyn, som man ikke må gå på kompromis med - det er retssikkerheden. Det er det eneste reelle dokumentationskrav, som er nødvendigt ift. borgeren. Så er der ret og pligt - som betyder, at man skal stå til rådighed, når man er arbejdsløshed. SPM fra salen om Økonomiske incitamenter. Mennesker på fleksjob - som er afprøvet i alle ender og kanter - nu skal arbejde mere uden videre for at opnå den samme ydelse. Problem. Unge og uddannelse ved Noemi Katznelson Generation stoleleg! - uddannelsesamfundet hægter potentielt ca % af i overgangen til ung.udd. - 28% får ikke en erhvervskomp.givende udd. - Alle ved - ikke mindst de unge - at der ikke er plads til alle. Der er nogen, som ikke får en stol at sætte sig på. 10'ernes polarisering - Der produceres "vindere og "tabere" som aldrig før Et par ydereksempler: - Den 26 årige skatteminister - Den 19 årige arbejdsløse, som oplever at være hægtet af al uddannelse og arbejde. - men også mange imellem! Risikofornemmelsen siver ind i ungdomsgenerationerne - i form af utryghed og usikkerhed - måske endda på trods af, at den enkelte kan have gennemført et elitegymnasieforløb. Spørgsmålet er, om ikke det er på tide at finde nogle andre svar en blot "mere uddannelse" til unge, som er kørt fast i grundforløb på grundforløb - uden at kunne finde praktikplads. Hvordan ser det ud fra de unges perspektiv? (Matchgruppe 1 - unge!)... Har udfordringer, selvom de er kategoriseret som matchgruppe 1 Ung mand, 19 år - jeg føler mig skrøbelig, minus erhvervserfaring og derfor vil ingen have mig Ung mand 19 år - ingen generel uddannelse. Prøver - men står alligevel uden uddannelse. Mange af de unge har sociale baggrunde med uddannelsesfremmed baggrund. Der har ikke været et miljø hjemme, som har kunnet stimulere de unge til uddannelse. Nogle af disse unge har det sådan, at jo længere man kan holde sig fra uddannelse, jo bedre og nemmere er det at holde sammen på sig selv. Uddannelse = nederlag. Unge pige 19 år - "ligger på kanten og slapper af, indtil man kan komme ned og komme videre." Hvordan kommer man videre? Kræver samarbejde og hjælp.

5 Ung pige 19 år om fremtiden: Stor opvask = fremtiden --- skal bare i gang med arbejdet". Gruppen af ledige unge er meget, meget forskellige. Lige fra "maveplaskere" (FTFgruppen, de nyuddannede som valgte det sikre, trygge valg med garanti for arbejde - og det passer ikke længere. Vandet i bassinet er forsvundet. Jobbene er der ikke. Disse unge er meget skuffede. Der er nogen, der oplever at være blevet snydt. "Her gjorde vi alt det, vi skulle - og så er jobbene der ikke alligevel). Oplevede barrierer ift. uddannelse: - faglige huller - uafklarethed - har ikke overskud til at træffe valg - ventetid - er afklarede og målrettede, men venter på at komme i gang med udd., som starter til august eller lignende. - mangel på praktikpladser - unge, som har gennemført grundforløb (op til 7 gange), som de ikke kan komme videre med - mangel på arbejspladser - ældre unge, som ikke kan få jobs indenfor deres område - omskoling - ældre unge, som muligvis skal omskoles gr. fysiske problemstillinger eller på andre måder er forhindrede i at bruge den uddannelse, de har fået. De unges oplevelser af projekterne for ledige: - jeg har fået mere hjælp her end jeg har fået i min familie nogensinde - jeg synes bare det er spil af penge det her. Fire ud af fem dage sidder du bare og kigger u di luften og så tlænkte jeg, at man måske kunne få de der coaches til at lægge en plan i stedet for Positivt: - får tid og rum til aden afklaringsproces, de har brug for - møder voksne, som er gode at tale med - får støtte til personlige problemer (misbrug/"forbrug", deltage i aktiviteter, som er sspændende) - møder andre i samme situation (betyder meget for de unge, fællesskabet er vigtigt - at de ikke er alene om at være hægtet af og føle sig i overskud) Negative sider: - Det er spild af tid, hvis man venter på at starte på en uddannelse - Nogle føler sig fejlplaceret - Man bruger meget tid foran computeren, selvom de godt ved, hvad de skal Mødet med jobcentret "De lytter ikke og er ikke ordentlige at tale med. De skubber en uda i nogle ting, selvom man prøver at forklare dem, at det ikke er det, man har brug for." "Du skal være en sag i arkeivet og ikke en sag på bordet" På den ene side fortæller de unge, at deres møde med jobcentret er præget af faktorer som: - distancering - mistillig - generalisering - manglende information På den anden side er der også fortællinger om oplevelers, hvor de unge føler, der er blevet imødekommet og hjulpet. De unge efterlyser: Sagsbehandleren skal have forståelse for:

6 - at det er en ukendt verden for dem At de har behov for at blive taget i hånden At de har brugf ro at få forklaret hvad deres siruation er og hvad deres muligheder er Hvad virker ift de unge? - projekter og forløb der kan give succesoplevelser og selvtillid - tilbud der involverer arbejdsmarkedet - differentiering af tilbud til forskellige unge - de er forskellige og skal mødes forskelligt. - at blive mødt som menneske - ikke en sag - bedre information / kommunikation, bliv mere præcis om den unges situation og muligheder. Nogle af de unge har en meget ringe fornemmelse af, hvordan vores samfund er skruet sammen. - voksne der lytter og tager én alvorligt, heri ligger, at der er et stort og udtalt behov hos de unge for at møde nogle voksne, som kan hjælpe dem ud af deres situation. De unge tager deres situation på sig som en personlig fiasko. Vi skal arbejde meget mere målrettet med at løfte det personlige nederlag af de unge. Er der jobs til de helt skrøbelig unge i samfundet? Er der brug for ham? Hvordan kan vi med de ledige der er - som står med så ringe personlige styrker - hjælpe dem videre? Succesoplevelser og selvtillid er alfa og omega for disse unge. De skal opleve at gennemføre noget. Det er unge, som har været i gang med en perlerække af jobs og uddannelser og alt er afbrudt / smidt ud. Overvægt af drenge med negative erfaringer med uddannelsessystemet. Denne gruppe af drenge kan ikke det perspektiv, som en uddannelse har. Det er noget med at gå på arbejde, yde noget, få penge og gå hjem. Uddannelsesperspektivet er ofte for langt for disse drenge. Overvægt af etniske drenge. Uddannelse er ikke et åbenlyst svar for denne gruppe. Anbefalinger: - større opmærksomhed omkring kontakten mellem de unge og ansatte på jobcentret - afsætte mere tid til visitationen for at have et mere detaljeret grundlag - skærpe indsatsen omkring samarbejdet mellem ungeinstanser i kommunen (UU, jobcenter, b/u) - kontakten til misbrugskonsulenter fungerer Unges møde med Jobcentret Der er flest negative oplevelser - husk, at det udelukkende er de unges synsvinkel. Noget af det skyldes jo også, at den unges situation er, at det ikke er en rar situation at være i. Det her kommer fra en undersøgelse i Fakse - og det ville være rigtig godt, at undersøgelsen kunne bredes ud nationalt, så vi får kortlagt, hvad det er for en type unge, vi har nu. Spørgsmål fra salen: Er der ikke nogen unge i undersøgelsen, som har efterspurgt eget personligt netværk? Hvad med forældrene, søskende, bedsteforældre? Det er jo ikke "de unge"... det er "vores unge". Det bliver systemet, som skal prøve at putte den unge ind i en kasse - hvor er det personlige netværk? Har vi fokus på, at forældrene og familiemedlemmer kan søge information til hjælp for deres unge menneske? Svar: Individualiseringsproces. Hvis vi ser på betydningen af forældrene, som dem der kan coache, vejlede etc. - så er den betydning blevet meget større de senere år. Almindelige unges

7 forældre har i dag i langt højere grad en rolle, hvor forælderen er en, som står den uge bi på mange områder. OSO-opgaven omdøbt til "forældre-opgaven" - fordi forældre i langt højere grad er med i de unges liv på denne måde. Og det skaber en polarisering ift. de unge, som IKKE har forældre, som gør eller kan gøre dette. Der skal måske tænkes forældrekompenserende ordninger ind. Fx mentorordninger, vække-ordninger, morgenmadsordninger etc. Der skal sådan noget til også - ift. de unge, som mangler det hjemmefra. Skal målrettes de unge og tænkes som forældrekompenserende. Faren er, at vi kun addresserer det invididuelle hos de unge. Successen for de gode projekter handler om, at de unge føler sig som en del af et fællesskab. Hvordan får vi udviklet det, som er blevet til værested - igen til at være et lærested? Fremtidens job og kvalifikationer - ved fremtidsforsker Niels Bøttger-Rasmussen, Institut for Fremtidsforskning. Talenter er der altid brug for. Uanset demografisk udvikling er det usikkert, om vi har fuld beskæftigelse igen indenfor den nærmeste fremtid. Der er stor usikkerhed om, hvordan den offentlige sektor skal udvikle sig fremover - om den overhovedet skal det. Teknologien - turbo på den - giver også usikkerhed om fremtiden. Fremtiden kan ikke forudses - men man kan se på forholdene i dag. Har nogle redskaber, nogle megatrends, som kan give nogle alternative billeder af fremtiden. Og så er der wildcards (som Berlinmurens fald, finanskrisen etc.), som kan ændre hele billedet. Instituttet er en privat tænketank - også politisk uafhængig. Fremtidens job og kompetencer: Brancher i vækst/tilbagegang? Arbejdsfunktioner i vækst/tilbagegang? Hvilke kompetencer kræver fremtidiens arbejdspladser? Hvilke kompetencer matcher fremtidens krav? Megatrends, drivkræfter for forandring: globalisering polaringsering økonomisk vækst kommercialisering individualisering demokratisering klima miljø sundhed aldring vidensamfund tilspres/forandinrger digitalisering netværk... hyperkompleksitet. Hvad er væk om 15 år? kassedamer

8 togkontrollører pc servicetekninker supermarkeder parivatliv offenlige rum diktaturer mellemledere bibliotekarer Hvad arbejder vi med i fremtiden? Landbrugsjob bliver industrialiseret væk - det sammem sker med industrien. Det er servicejob, viden og kreativitet, som vi skal arbejde med i fremtiden. Industrien skulle meget nødigt gå hen og forsvinde. Vi trækker arbejdspladser hjem igen - dels fordi arbejdslønnen/presset i Kina stiger - men også dels fordi vi har kvalificeret arbejdskraft, som er konkurrencedygtig. Uanset hvor gode vi er, vil andelen af industriarbejdspladser falde i de kommende år - ikke mindst pga digitaliseringen. Landbrug og information/kommunikation falder. Ejendomshandel, bygge/anlæg, erhvervsservice. Fire logikker for værdiskabelse: Drømmesamfunds logik: emotionelt etidske værdier oplevelser branding Creative Man logik: Mennesker mangfoldighed skab det selv involvering (forbrugeren kan gøre tingene selv i vid ustrækning fremover) Videnssamfundetslogik: rationelt kompetenceudvikling videnbaseret specialisering (drift og rutineopgave forsvinder næsten i en lang række jobs) Industrisamfundslogik: systemer standardisering arbejdsdeling automatisering stordrift (er ikke afblæst - udvikler større og større enheder, stordrift etc.) Vi kan blive mere konkurrencedygtige ved: - at gå ned i løn - at arbejde mere

9 - at blive mere innovative, kreative i løsningerne Vi ligger i top ift. rekord i offentlige udgifter - smertetærsklen er ved at være nået. Hvordan udvikler den offentlige sektor sig? 1,6% om året - nuværende regerings mening er, at den skal ned på 0,8%. Er afgørende for, hvor arbejdspladserne skal komme fra fremover. Alternativet er at privatisere eller udlicitere noget mere. Bud: Fortsat vækst - for vi vil se bedre folkeskoler, bedre ældrepleje - og den eneste måde at undgå øgede offentlige udgifter vil være at udlicitere. Arbejdspladser fremover: Underholdning, sport, spil, livstilsprodukter (hvor vi måske gør noget anderledes), sundhedsarbejdspladser, sikkerhed. Truslen er lavvækst og nedskæring i den offentlige sektor. Det nye verdenskort: Asien vil have økonomis vækst og mere indflydelse fremover. Der forsvinder arbejdspladser, men der kommer hastigt nogle nye købedygtige mennesker i Asien, som gerne vil have vores ydelser. Vækstrater eksploderer i Afrika, Asien etc. Det vil også ske i DK. Jobs, som forsvinder: Arbejdslønningerne stiger og stiger i Kina - man kan få folk i Kenya til at arbejde for sig i fx et computerspil for små penge. Globalisering betyder kamp om ressourcerne, talenterne og øget krav om specialisering. Automatisering: "Alt hvad du kan, kan jeg gøre bedre..." Robotterne tager over Mobiletelefon-service - en togstation i Korea: Man kan bestille varer med sin mobiltelefon om morgenen og hente en pose med varerne på vej hjem om eftermiddagen. Service polarisering megatrends - brancher i vækst / tilbagegang: Ny teknologi, sundhedsinformatik etc. Vidensvækst Netværksøkonomi Demokratisering aldring sundhed Aldring - over hele verden stiger den ældre befolkning. F.eks. i Kina (grundet ét barnspolitikken - risikoen er, at de bliver gamle, før de bliver rige)

10 Modetendenser - stigende tendens til at overskride aldersgrænser (62 årige får børn etc) Private virksomheder tænker i altervativer til efterlønnen for at sikre, at de ældre gør plads til de unge. Fremover mange arbejdspladser i sygehusbyggeri - og sundhedscentre lokalt. Klima - den globale opvarmning - arbejdskraftbehov. Kompetencer, vi skal bygge videre på: Vi har handelstalent uformelle/fleksible anti-autoritære kan tænke selv generel høj standard og moral god samfunds- infrastruktur Konsekvenser ift. uddannelse: Uanset hvor svært det er at skaffe praktikpladser, skal vi tænke endnu flere praktikpladser ind. De unge skal klædes på til selvstændighed - vi skal selv skabe vores jobs i fremtiden - kreativitet og selvstændighed er afgørende indsats mod 2/3 dels samfund - øget delegering? I stedet for hele tiden at kræve højere uddannelser? - øget lønspredning? Hvad er der råd til af service - ganske meget, hvis det ikke koster meget. - fra velfærd til selvværd? Velfærdssamfund måske under omstrukturering. - Øget geografisk mobilitet? Hvem kommer vi til at mangle i fremtiden? Kort-, mellemlang og videregående uddannelse og faglærte uddannelser. Der vil være overskud af folk, som ikke kom længere end til gymnasiet.

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 angiver Middelfart Kommunes beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2016. Målene styrer prioriteringen af strategien

Læs mere

Strategi for Jobcenter Aalborgs virksomhedssamarbejde 2014-2015

Strategi for Jobcenter Aalborgs virksomhedssamarbejde 2014-2015 Strategi for Jobcenter Aalborgs virksomhedssamarbejde 2014-2015 1 1. Indledning Et stort udbud af kvalificeret arbejdskraft bidrager til at virksomhederne kan vækste til gavn for samfundet. Det er således

Læs mere

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik Overordnede mål og indsatsområder Udarbejdet Januar 2007 Arbejdsmarkedspolitikkens indhold: Visioner s.3 Lovgrundlag s.4 Udfordringer s.4 Grundlag s.4 Mål for

Læs mere

RAR-Notat Vestjylland 2015

RAR-Notat Vestjylland 2015 RAR-Notat Vestjylland 215 Befolkning og arbejdsmarked Vestjylland blev, som det også var tilfældet i resten af landet, hårdt ramt af den økonomiske krise i 28. Følgelig faldt beskæftigelsen, og ledigheden

Læs mere

Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018

Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018 Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018 Beskæftigelsespolitikkens formål er at fremme borgernes mulighed for beskæftigelse og sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft. Med Beskæftigelsespolitikken

Læs mere

Unge en årgang der aldrig går af mode

Unge en årgang der aldrig går af mode Unge en årgang der aldrig går af mode Ledighedstal fra august 2012 i Syddanmark Fordelt på alder Fuldtidsledige Ændring i forhold Ændring i forhold Ledighedsprocent ledige til samme måned i 2011 til samme

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

AMK-Øst 11. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 11. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 11. januar 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland Januar 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning december 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Norddjurs Kommune. 31. maj 2013 31-05-2013 1

Norddjurs Kommune. 31. maj 2013 31-05-2013 1 Norddjurs Kommune 31. maj 2013 31-05-2013 1 KL s organisationsdiagram 31-05-2013 2 Danmarks udfordringer - Beskæftigelsespolitikken i centrum Den nationale udfordring Demografien Flere, der skal forsørges

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvt. Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus

Læs mere

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i svendborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Svendborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Svendborg Kommune.

Læs mere

Sådan går det i. sønderborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. sønderborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i sønderborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Sønderborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Sønderborg Kommune.

Læs mere

Socialfondsprogram 2014-2020. v/ Nanna Skovrup, kontorchef Regional Udvikling, Region Nordjylland

Socialfondsprogram 2014-2020. v/ Nanna Skovrup, kontorchef Regional Udvikling, Region Nordjylland Socialfondsprogram 2014-2020 v/ Nanna Skovrup, kontorchef Regional Udvikling, Region Nordjylland Socialfondsprogrammet 2014-2020 Prioritetsakse 1: Indsatsområder: Prioritetsakse 2: Indsatsområde: Iværksætteri

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til erhvervs- og beskæftigelsesudvalg BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til erhvervs- og beskæftigelsesudvalg BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til erhvervs- og beskæftigelsesudvalg BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning december 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne

Læs mere

Kommunenotat. Hedensted Kommune

Kommunenotat. Hedensted Kommune Kommunenotat Hedensted Kommune 2015 Befolkning og arbejdsmarked Hedensted Kommune blev, som det også var tilfældet i resten af landet, hårdt ramt af den økonomiske krise i 2008. Følgelig faldt beskæftigelsen,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning august 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Beskæftigelsesrådet i Midtjylland. Rådets temakatalog. September 2008

Beskæftigelsesrådet i Midtjylland. Rådets temakatalog. September 2008 Beskæftigelsesrådet i Midtjylland Rådets temakatalog September 2008 Beskæftigelsesregion Midtjylland. Søren Frichs Vej 38K, stuen. 8230 Åbyhøj. Tlf. 7222 3700. Mail: brmidt@ams.dk Rådets temakatalog 1.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Opfølgning på strategiske mål og resultatmål 2015

Opfølgning på strategiske mål og resultatmål 2015 Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Caroline Grønheden Sagsnr. 15.00.00-G01-1775-15 Dato:22.2.2016 Opfølgning på strategiske mål og resultatmål 2015 Beskæftigelsesområdet i Horsens Kommune har med

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst 10. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst 10. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 10. november 2015 Oktober 2015 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Kommunenotat. Herning Kommune

Kommunenotat. Herning Kommune Kommunenotat Herning Kommune 2015 Befolkning og arbejdsmarked Herning Kommune blev, som det også var tilfældet i resten af landet, hårdt ramt af den økonomiske krise i 2008. Følgelig faldt beskæftigelsen

Læs mere

Ungdomsgaranti til Alle!

Ungdomsgaranti til Alle! Ungdomsgaranti til Alle! DSU s bud på en målrettet og effektiv indsats mod ungdomsarbejdsløsheden Min søn på 19 år kender ikke begrebet ungdomsarbejdsløshed, og sådan skal det fortsat være. Det skal forblive

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE Til Social- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Odense Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Kvartalsrapport 4. KVARTAL 2011

Kvartalsrapport 4. KVARTAL 2011 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kvartalsrapport RESULTATER AF BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ØSTDANMARK 4. KVARTAL 2011 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Marts 2012 Beskæftigelsesregion

Læs mere

Kommunenotat. Ringkøbing-Skjern

Kommunenotat. Ringkøbing-Skjern Kommunenotat Ringkøbing-Skjern 215 Befolkning og arbejdsmarked Arbejdsmarkedet i Ringkøbing-Skjern kendetegnes af faldende ledighed og lav ledighed for mange faggrupper samtidig med et mindre fald i beskæftigelsen

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune

Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune Oplæg til drøftelse: Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har den 25. februar 2016 vedtaget, at Vordingborg Kommunes politikker skal

Læs mere

BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN OG SJÆLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK

BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN OG SJÆLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN OG SJÆLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK Arbejdsmarkedet i tal 2. halvår 2011 December 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE BESKÆFTIGELSE, LEDIGHED OG ARBEJDSSTYRKE 1 BEFOLKNING OG UDDANNELSE

Læs mere

Unge i uddannelse udfordringer og perspektiver. Noemi Katznelson Center for Ungdomsforskning

Unge i uddannelse udfordringer og perspektiver. Noemi Katznelson Center for Ungdomsforskning Unge i uddannelse udfordringer og perspektiver Noemi Katznelson Center for Ungdomsforskning 1. Udfordring Erfaringer med uddannelse Dreng, 9. klasse Altså jeg tænker bare jeg skal bare have en uddannelse

Læs mere

Beskæftigelsesplanen er årlig og skal fremsendes til Beskæftigelsesregionen/Arbejdsmarkedsstyrelsen

Beskæftigelsesplanen er årlig og skal fremsendes til Beskæftigelsesregionen/Arbejdsmarkedsstyrelsen Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 14. december 2011 Sagsbehandler Birgit Søtrup Telefon direkte 76 16 73 22 Sagsid 2011-22236 Notat om Beskæftigelsespolitikken i Esbjerg

Læs mere

Kommunenotat. Aalborg

Kommunenotat. Aalborg Kommunenotat Aalborg 215 Befolkning og arbejdsmarked Aalborg Kommune blev, som det også var tilfældet i resten af landet, ramt af den økonomiske krise i 28. Følgelig faldt beskæftigelsen, og ledigheden

Læs mere

Kommunenotat. Skive Kommune

Kommunenotat. Skive Kommune Kommunenotat Skive Kommune 2015 Befolkning og arbejdsmarked Skive Kommune blev, som det også var tilfældet i resten af landet, hårdt ramt af den økonomiske krise i 2008. Følgelig faldt beskæftigelsen,

Læs mere

JUNI MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2013 Nr. 5

JUNI MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2013 Nr. 5 JUNI MÅNED Indhold: Ledighedstal Udviklingen i langtidsledigheden Beskæftigelsen Efterspørgselen på arbejdskraft Arbejdsfordelinger Opfølgning på ministermål Opfølgning jobcentrets mål Udenlandsk arbejdskraft

Læs mere

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Unge under 30 år Dec 2011 1.327 2 0-12 1 Guldborgsund Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Ifølge Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast

Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast 1 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Halsnæs Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013. Beskæftigelsesplanen er

Læs mere

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 20-08-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Forbundsformand Thorkild E. Jensens. oplæg ved CO-industris og Dansk Industris. Integrationskonference. 13. marts 2006. [dias 1]

Forbundsformand Thorkild E. Jensens. oplæg ved CO-industris og Dansk Industris. Integrationskonference. 13. marts 2006. [dias 1] 1 Forbundsformand Thorkild E. Jensens oplæg ved CO-industris og Dansk Industris Integrationskonference 13. marts 2006 [dias 1] Indledning [Dias 2 Rupan] Integration og beskæftigelse handler om mennesker

Læs mere

Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild

Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild Marts 2014 1 Resultatrevisionen har været i høring i Beskæftigelsesregionen og høringssvaret er vedlagt. Resultatrevisionen har ligeledes været i høring i Det

Læs mere

Strategi for. bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016

Strategi for. bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016 Strategi for bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016 1 Strategi for bekæmpelse af langtidsledighed Indledning. Næsten 10.000 personer henvender sig årligt i Jobcenter Esbjerg på grund af arbejdsløshed.

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde Møde i Erhvervs, Vækst, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

UNGE- OG VOKSEN- UDDANNELSESMÅLSÆTNINGER

UNGE- OG VOKSEN- UDDANNELSESMÅLSÆTNINGER Unge i Norddjurs UNGE- OG VOKSEN- UDDANNELSESMÅLSÆTNINGER Foto fra Colourbox Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 1. Indledning I de kommende år vil der foregå en stor

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning september 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvartal 01 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Hvad kan medarbejderne gøre for at bevare og udvikle arbejdspladser i Danmark?

Hvad kan medarbejderne gøre for at bevare og udvikle arbejdspladser i Danmark? LO s arbejdsmarkeds- uddannelses- og erhvervspolitiske konference 2013 Hvad kan medarbejderne gøre for at bevare og udvikle arbejdspladser i Danmark? Erhvervspolitisk konsulent Henrik Keinicke Dansk Metals

Læs mere

Beskæftigelsespolitiske udfordringer i 2014. Faktaark for Rebild Kommune

Beskæftigelsespolitiske udfordringer i 2014. Faktaark for Rebild Kommune 213 Beskæftigelsespolitiske udfordringer i 214 Faktaark for Kommune Faktaark om de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune Beskæftigelsesregion har fået udarbejdet vedhæftede faktaark med henblik

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2015. Mål 1 4 er beskæftigelsesministerens udmeldte mål, som er obligatoriske

Læs mere

Afstemningsresultater

Afstemningsresultater Afstemningsresultater Q1. Hvad er dit køn? Kvinde 83 49% Mand 86 51% Kan ikke/ ønsker ikke at svare 1 1% 170 100.00% Kan ikke/ ønsker ikke at svare 1% Kønsfordeling Mand 50% Kvinde 49% Q2. Hvad er din

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 2. GENERATION ARBEJDSMARKEDSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand René Christensen Rammer og vision Med udspring i kommuneplanen og Byrådets visioner er det Arbejdsmarkedsudvalgets strategi for de kommende

Læs mere

Fleksibilitet i arbejdslivet

Fleksibilitet i arbejdslivet August 2010 Fleksibilitet i arbejdslivet Resume Kravene i arbejdslivet er store, herunder kravene om fleksibilitet i forhold til arbejdspladsen. Samtidig har den enkelte også behov for fleksibilitet og

Læs mere

AMK-Øst 15. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 15. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 15. januar 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Januar 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Kommunenotat. Randers Kommune

Kommunenotat. Randers Kommune Kommunenotat Randers Kommune 2015 Befolkning og arbejdsmarked Randers Kommune blev, som det også var tilfældet i resten af landet, hårdt ramt af den økonomiske krise i 2008. Følgelig faldt beskæftigelsen

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Oktober 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Referat af møde i Dialogforum Holstebro onsdag den 28. oktober 2015 kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro.

Referat af møde i Dialogforum Holstebro onsdag den 28. oktober 2015 kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro. Referat af møde i Holstebro onsdag den kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro Tema Arbejdskraftmangel som vækstbarriere Indhold 1. Godkendelse af dagsorden.... 2 2. Formålet

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Regeringen, maj 2 Et debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Publikationen kan

Læs mere

I særdeleshed savner vi kvantitative og kvalitative mål for den øgede virksomhedskontakt.

I særdeleshed savner vi kvantitative og kvalitative mål for den øgede virksomhedskontakt. Fredericia Kommune Arbejdsmarkedsafdelingen Gothersgade 7000 Fredericia Att: Mogens Bak Hansen 27. aug. 2013 Beskæftigelsesplan 2014 Høringssvar fra Fredericia Erhvervsforening Fredericia Erhvervsforening

Læs mere

Fremtidens mennesker og deres adfærd Morten Grønborg Vejle Bibliotek 20/1 2015

Fremtidens mennesker og deres adfærd Morten Grønborg Vejle Bibliotek 20/1 2015 Fremtidens mennesker og deres adfærd Morten Grønborg Vejle Bibliotek 20/1 2015 Syv centrale udviklingstræk med relevans for bibliotekerne i Danmark i fremtiden Morten Grønborg Chefredaktør, SCENARIO Magazine,

Læs mere

Ungeenheden Ringsted 2011. Et nyt og hélt tilbud til de mange unge i midten

Ungeenheden Ringsted 2011. Et nyt og hélt tilbud til de mange unge i midten Ungeenheden Ringsted 2011 Et nyt og hélt tilbud til de mange unge i midten Aktører Ungeenheden i Ringsted, og flere samarbejdsparter end der var kasser til blandt andet børneområdet, det voksensociale

Læs mere

Flere i job, men fortsat ledig arbejdskraftreserve

Flere i job, men fortsat ledig arbejdskraftreserve Flere i job, men fortsat ledig arbejdskraftreserve Andelen af beskæftigede danske lønmodtagere i pct. af befolkningen mellem 16 og 64 år er fortsat et stykke under niveauet fra før krisen. Ser man bort

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Susanne Minds Evaluator VIA University College. 25-11-10 Susanne Minds VIA

Susanne Minds Evaluator VIA University College. 25-11-10 Susanne Minds VIA Susanne Minds Evaluator VIA University College 25-11-10 Susanne Minds VIA 1 Evaluering 25. november 2010 Projektmål Status Resultater Anbefalinger Hvad ved vi nu Gode idéer Udfordringer Spørgsmål 25-11-10

Læs mere

Præsentation af FremKom 3

Præsentation af FremKom 3 Præsentation af FremKom 3 1 Henning Christensen, Region Nordjylland Agenda Kort om FremKom 3 Gennemførelsen af analysen data og faser Behovet for arbejdskraft og uddannelser Kompetencebehov på det nordjyske

Læs mere

AMK-Øst 19-01-2016. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst 19-01-2016. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 19-01-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Januar 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2015

Læs mere

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet 2015 Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet Baggrund Flere af de fynske byggerier er nu i gang. Den positive udvikling på de store byggepladser og bygge- og anlægsbranchen generelt

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/epsco-rådet Få overgange til at betale sig - Udtalelse fra Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/epsco-rådet Få overgange til at betale sig - Udtalelse fra Beskæftigelsesudvalget Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 AMU alm. del Bilag 35 Offentligt RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. oktober 2010 (12.10) (OR. en) 14479/10 SOC 612 EDUC 158 ECOFIN 580 NOTE fra: til: Vedr.:

Læs mere

Fremtidens job og kvalifikationer

Fremtidens job og kvalifikationer Fremtidens job og kvalifikationer Niels Bøttger-Rasmussen Øksnehallen, 20. april 2012 Custom Implant Organ Designer Genetic Counselor Bioinformatician Stem Cell Researcher Space Tour Guide Fremtidens jobs

Læs mere

Strategi for samarbejde med virksomheder

Strategi for samarbejde med virksomheder Strategi for samarbejde med virksomheder Aarhus Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen Aarhus Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Psykosociale funktionsnedsættelser og tilknytning til arbejdsmarkedet

Psykosociale funktionsnedsættelser og tilknytning til arbejdsmarkedet Psykosociale funktionsnedsættelser og tilknytning til arbejdsmarkedet Sven Preisel Leder Den socialøkonomiske virksomhed Nørremarken Produktion og Service Nørremarksvej 17 8800 Viborg Tel.: 2338 7281 E-mail:

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 10-03-2016 Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet VEJLEDNING Mentorordning: De unge skal holdes i hånden ved hjælp af en mentor. Det er vigtigt med nogle, der kan "samle den unge op" og guide den Mentorordningen kan være 1) individuelt tilpassede forløb,

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

Fremtidens mænd 2030: Ufaglærte og udkantsdanskere

Fremtidens mænd 2030: Ufaglærte og udkantsdanskere Fremtidens mænd 23: Ufaglærte og udkantsdanskere Mænd i 3 erne er allerede i dag overrepræsenteret i udkantsdanmark. En tendens som vil blive forstærket i fremtiden. I løbet af de næste 2 år vil kvinders

Læs mere

Tryghed er nøglen. Enhedslisten om flygtninge i job:

Tryghed er nøglen. Enhedslisten om flygtninge i job: Flygtninge i Job Enhedslisten om flygtninge i job: Tryghed er nøglen»hvis integrationen af flygtninge på arbejdsmarkedet skal lykkes, så skal folkene på gulvet have indflydelse på, hvordan det skal foregå.

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Lemvig Kommune

Arbejdsmarkedet i Lemvig Kommune 12 Arbejdsmarkedet i Lemvig Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SAMMENFATNING... 1 FAKTAARK MED CENTRALE NØGLETAL FOR LEMVIG... 3 UDVIKLINGEN PÅ ARBEJDSMARKEDET I LEMVIG... 4 BESKÆFTIGELSEN I LEMVIG STABILISERES...

Læs mere

Fremtidens arbejdsmarked flere og bedre job

Fremtidens arbejdsmarked flere og bedre job Fremtidens arbejdsmarked flere og bedre job Uddannelse, efteruddannelse og løbende opkvalificering Anne Bruvik-Hansen Uddannelseskonsulent, LO SkanKomp Kick-off konference, Randers 24. november 2010 Hvad

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Det danske arbejdsmarked nu og i fremtiden. Preben Etwil, Socialpolitisk Forening LO-Skolen, Helsingør d. 16.8.2011

Det danske arbejdsmarked nu og i fremtiden. Preben Etwil, Socialpolitisk Forening LO-Skolen, Helsingør d. 16.8.2011 Det danske arbejdsmarked nu og i fremtiden Preben Etwil, Socialpolitisk Forening LO-Skolen, Helsingør d. 16.8.2011 118.000 mistede jobs fra 2009-2010 Folkeskole: 68.187 (9,8%) Almen gymnasial: 2.882 (1,7%)

Læs mere

- Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats

- Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats Arbejdsgivernes forslag til ny beskæftigelsesindsats Arbejdsgivernes forslag til ny beskæftigelsesindsats - Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats 9. december 213 JBP Dok ID: 2893 Danmark har et af Europas

Læs mere

Bilag 3a Foreløbig oversigt over igangsatte eller planlagte initiativer hos Vækstforums parter

Bilag 3a Foreløbig oversigt over igangsatte eller planlagte initiativer hos Vækstforums parter Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Christian Nordbek Afdeling: Erhvervsudvikling og Udviklingsområder E-mail: christian.brincker.nordbek@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631902 Dato:

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Aarhus Kommune

Arbejdsmarkedet i Aarhus Kommune 212 Arbejdsmarkedet i Aarhus Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SAMMENFATNING... 1 FAKTAARK MED CENTRALE NØGLETAL FOR AARHUS... 3 UDVIKLINGEN PÅ ARBEJDSMARKEDET I AARHUS... 4 BESKÆFTIGELSEN I AARHUS STABILISERES...

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Januar 2016 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Bedre jobmatch. - en virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats

Bedre jobmatch. - en virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats Bedre jobmatch - en virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats Februar 2014 Bedre jobmatch - en virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats Dansk erhvervsliv er fortsat præget af den økonomiske krise. 200.000

Læs mere

Kønnede udfordringer for. beskæftigelsesindsatsen i Beskæftigelsesregion Nordjylland

Kønnede udfordringer for. beskæftigelsesindsatsen i Beskæftigelsesregion Nordjylland Kønnede udfordringer for beskæftigelsesindsatsen i Beskæftigelsesregion Specialfunktionen for ligestilling Oktober 2010 1 "Kønnede" udfordringer for beskæftigelsespolitikken i Beskæftigelsesregion Indledning...3

Læs mere

Bilag 3.1 - Notat om status på målopfyldelse BP-2014 april

Bilag 3.1 - Notat om status på målopfyldelse BP-2014 april Bilag 3.1 - Notat om status på målopfyldelse BP-2014 april I beskæftigelsesplanen for 2014 er der opstillet 4 ministermål og 2 lokale mål. Status for de enkelte mål er gengivet nedenfor. Målene er opgjort

Læs mere

Alle unge skal have ret til et godt arbejde

Alle unge skal have ret til et godt arbejde Alle unge skal have ret til et godt arbejde Temaudtalelse til SFU s landsmøde 2012: Unges vilkår på arbejdsmarkedet Ungdomsarbejdsløsheden i Danmark er på niveau med 80 ernes ungdomskrise. I Europa er

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Regional udvikling i Danmark

Regional udvikling i Danmark Talenternes geografi Regional udvikling i Danmark Af lektor Høgni Kalsø Hansen og lektor Lars Winther, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Talent og talenter er blevet afgørende faktorer for,

Læs mere

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk uddannelseshuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråds studietur til Berlin 23. 24. oktober 2012

Det Lokale Beskæftigelsesråds studietur til Berlin 23. 24. oktober 2012 Det Lokale Beskæftigelsesråds studietur til Berlin 23. 24. oktober 2012 Efter ønske fra Det Lokale Beskæftigelsesråd i Aalborg Kommune var der arrangeret studietur til Berlin d. 23. 24. oktober 2012. Formålet

Læs mere

En styrket indsats over for unge ledige

En styrket indsats over for unge ledige En styrket indsats over for unge ledige Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne om En styrket

Læs mere

Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj. Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi?

Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj. Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi? Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi? Først og fremmest tak for invitationen og muligheden for at tale ved denne konference.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Hærens Konstabel- og Korporalforening

Hærens Konstabel- og Korporalforening Bilag 1 A-kassens beretning 2011 Hærens Konstabel- og Korporalforening 1 A-kassens beretning August 2010-august 2011 3 Nye regler for ledige 3 Dagpengeforliget 3 Selvvalgt uddannelse 3 Krav til dokumentation

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Startrapport Jobcenter Nordfyn April 2007

Startrapport Jobcenter Nordfyn April 2007 Startrapport April 27 Side 1 af 2 Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING...2 2. SITUATIONEN PÅ DET SYDDANSKE ARBEJDSMARKED...3 3. MINISTERENS MÅL OG REGIONALE RESULTATKRAV...4 4. SITUATIONEN FOR JOBCENTER...7

Læs mere

Ministermål nr. 1 2013

Ministermål nr. 1 2013 Ministermål nr. 1 2013 type: Fagområde Flere unge skal have en uddannelse Mål: Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende uddannelse. lavt uddannelsesniveau

Læs mere