Høringssvar fremsendes til skoleafdelingen til følgende adresser: eller

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar fremsendes til skoleafdelingen til følgende emailadresser: limou@ikast-brande.dk eller jaekr@ikast-brande.dk"

Transkript

1 Skoleafdelingen Byrådsbeslutning i høring. Byrådet har i møde den besluttet at sende forslag til skolestrategi i høring. Forslaget indeholder blandt andet forslag til ændringer i skolestrukturen herunder nedlæggelse af Vestre Skole, hvorfor der i henhold til gældende regler afsættes en høringsperiode på 8 uger fra den Frist for indsendelse af høringssvar er Tirsdag den Høringssvar fremsendes til skoleafdelingen til følgende adresser: limou@ikast-brande.dk eller jaekr@ikast-brande.dk Høringssvarene vil blive behandlet i ny sagsbehandling i Børne- og undervisningsudvalget onsdag den Til beslutning i byrådet mandag den Indholdet i materialet, som sendes i høring, er beskrevet i nedenstående sagsbeskrivelse fra behandling i byrådet mandag den Baggrunden for Byrådets forslag om en ny skolestrategi er flere forhold. Et faldende elevtal nødvendiggør en justering og optimering af skolestrukturen, herunder en bedre udnyttelse af kommunens bygninger, således at kerneopgaven omkring børnene kan optimeres. Hertil kommer en konstatering af, at kommunens udgifter pr. elev har været stigende også sammenlignet med andre kommuner ligesom udgiften pr. elev på kommunens skoler er meget forskellig måske uhensigtsmæssig meget forskellig. Endelig nødvendiggør kommunens generelle økonomiske udfordring en tilpasning af strukturen. Skoleafdelingen den Byrådets behandling i møde den Beslutning Økonomi-og Planudvalgets indstilling vedtaget. Martin Skøtt, Inge Dines og Birthe Sørensen foreslår at lukke Isenvad Skole. Den socialdemokratiske gruppe ønsker, at skolerne kan indføre rullende skolestart dvs. det skal ikke være obligatorisk. Ib Lauritsen og Helle Mathiasen deltog ikke i behandlingen. Tidligere udvalgsbeslutninger Børne- og Undervisningsudvalget : Anbefaler indstillingen med følgende bemærkninger: Vestre Skole lukkes, og der oprettes tre nye skoledistrikter i Ikast. Der gives i en overgangsperiode jobgaranti til personalet inden for skoleområdet (gælder for hele kommunen), idet personalet som hidtil - skal være indstillet på forflyttelser

2 Den nye struktur implementeres fra skoleåret 2017/2018, idet Vestre Skoles bygninger evt. anvendes i en overgangsperiode. Der udarbejdes snarest i samarbejde med skolerne en implementeringsplan. Udvalget ønsker at bevare Blåhøj Skole. Et flertal ønsker at bevare Isenvad Skole. Birthe Sørensen og Inge Dines ønsker lukning af Isenvad Skole. Vedrørende rullende skolestart ønsker Inge Dines og Birthe Sørensen, at skolerne kan indføre rullende skolestart og ikke skal. Evt. implementeringspulje drøftes i f.m. den endelige behandling af sagen. Helle Mathiasen deltog ikke i sagens behandling p.g.a. afbud. Økonomi- og Planudvalget : Anbefaler indstillingen fra flertallet i Børne- og Undervisningsudvalget. Martin Skøtt ønsker lukning af Isenvad skole. Vedrørende rullende skolestart ønsker Martin Skøtt og Frank Heidemann, at skolerne kan indføre rullende skolestart og ikke skal. Indstilling Direktøren for Børne- og Undervisningsområdet indstiller, at nedenstående Forslag til Skolestrategi 2016 godkendes og sendes i høring, idet Byrådet tager stilling til lukning af Isenvad skole og Blåhøj skole. Denne beslutning indarbejdes i høringsmaterialet. Byrådet overvejer evt. implementeringspulje af skolestrategien. Sagsbeskrivelse Baggrund og formål Byrådet konkluderede i Budget 2015, at kommunen står overfor en økonomisk udfordring på ca. 100 mio. kr. I forlængelse heraf udarbejdede revisionsfirmaet BDO et prioriteringskatalog, hvoraf der bl.a. fremgik, at der ved optimering af klassedannelsen på skolerne i Ikast ville være et potentiale på ca. 10 mio. kr. Byrådet har i forbindelse med Budget 2016 anført følgende: Byrådet konstaterer, at elevtallet er faldende og ønsker en effektiv skolestruktur og bedst mulig udnyttelse af kommunens bygninger. Der er derfor igangsat en borgerinddragende proces med henblik på at fastholde et højt fagligt niveau bl.a. via en bedre udnyttelse af kommunens bygningsmasse.

3 Processen forventes gennemført således, at Byrådet kan tage endelig beslutning om den fremtidige skolestruktur i første halvår I budgettet er der for 2016 på skoleområdet bl.a. besluttet en øget forældrebetaling og rammebesparelse på DUF på 1.6 mio. kr. samt en besparelse på skoledriften på 1.6 mio. kr. Besparelsen på skoledriften er ikke udmøntet efter Endelig gives en ekstra bevilling til PCér på 4 mio. kr. (årligt). For 2017 og 2018 har Byrådet ikke besluttet konkrete besparelser, men har som udgangspunkt ønsket dels en generel rammebesparelse på 0,5 % årligt og dels en besparelse på børn og unge 3 mio./8 mio. kr. Der er i perioden afsat 75 mio. kr. til anlæg i Ikast by (skoler). I forlængelse af ovenstående har Byrådet afholdt en række dialogmøder med skolebestyrelserne i Emnerne har været: Juni 2015: Orientering om opgave, status og proces. August 2015: Kvalitet i dagtilbud og skoler. September 2015: Struktur og bygninger. Oktober 2015: Tildelingsmodeller. December 2015: Opsamlingsmøde. Konklusionerne fra møderne har indgået i det videre arbejde med skolestrategien. Formålet med Skolestrategi 2016 er følgende: At udvikle et fortsat attraktivt skoletilbud inden for den reducerede økonomiske ramme. At skabe en skolestruktur, hvor kommunens samlede bygningsmasse udnyttes bedre set i lyset af det vigende elevtal. At fastlægge alternativ økonomisketildelingsmodel, som i højere grader tager hensyn til antal elever frem for klasser, og som indeholder en udvidet incitamentsstruktur, som skaber mere fleksible muligheder for at drifte skolens aktiviteter. At udnytte bygningsmassen bedre i forhold til behov for renovering/nybygning af daginstitutioner, Familiehuset, børnetandpleje etc. Grundlag Grundlaget for en ny skolestrategi er ud over den økonomiske udfordring tillige et faldende børnetal samt ønsket om en bedre udnyttelse af kommunens bygningsmasse. Hertil kommer, at seneste økonomiske nøgletal fra Kommunernes Landsforening indikerer relativt høje udgifter til folkeskolen i Ikast-Brande Kommune. Efterfølgende redegøres for: Udviklingen i børnetallet. Nuværende udgiftsfordeling mellem skolerne. ATRA Arkitekternes bygningsanalyse. BDO s analyse af skoleområdets økonomi i Ikast-Brande Kommune.

4 Udviklingen i børnetal Den demografiske udvikling på skoleområdet i Ikast-Brande Kommune fremgår af nedenstående tabel: Elevtallet er i perioden reduceret med 327 elever. Prognosen for de kommende år fremgår af nedenstående tabel: Elev - egne skoler Note: Elevtallet er opgjort som elever i almenområdet. Udgangspunktet for prognosetallene er de faktisk fødte børn i de nuværende skoledistrikter. Der er ikke taget højde for til- og fraflytninger. Elevtallet forventes således fortsat faldende de næste år med et samlet fald på ca. 476 elever over 10 år. For Ikast By er elevtallet opgjort til: Elev - egne skoler Nuværende udgiftsfordeling Den nuværende udgiftsfordeling på kommunens skoler fremgår af nedenstående tabel:

5 Note: I udgifter pr. skole er medtaget: Ledelse, lærer- og pædagoglønninger til almen undervisning, undervisningsmidler samt drift af fast ejendom for budget Udgifter til inklusion og specialundervisning er ikke medtaget. Elevtallene (2015/2016) er uden IUC. Der ses således store forskelle på prisen pr. elev mellem de enkelte skoler. Forskellen på den billigste og dyreste er således på ca kr. pr. elev. Bygningsanalyse ATRA Arkitekter har udarbejdet Helhedsplan for en pædagogisk ombygning af fire byskoler og Isenvad skole juni Af analysen fremgår bl.a., at eleverne i Ikast/Isenvad kan samles på tre skoler (matrikler) med en anlægsinvestering på ca. 55 mio. kr. Analysen peger på, at Vestre Skoles bygninger bør udgå. Endelig viser analysen, at såfremt alle skoler bevares, vil anlægsinvesteringerne i stedet være ca. 66 mio. kr. altså en merudgift på ca. 11 mio. kr. Såfremt Isenvad skole bevares, vil merudgiften til anlægsinvestering være 3 mio. kr. altså i alt ca. 58 mio. kr. Det skal bemærkes, at opgørelsen er uden almindelig vedligeholdelsesbehov på klimaskærm og lign. Der er igangsat en opgørelse af dette. En oversigt over økonomien jf. analysen fremgår af nedenstående:

6 Økonomiske investeringer Hyldgårdsskolen Ikast Nordre Skole inkl. ekstra gymsal Ikast Østre Skole Total forventede investeringer kr kr kr kr. Eventuelle investeringer: Ikast Østre Skole ny hal Total inkl. Hal (Isenvad Skole) kr kr. ( kr.) BDO analyse af skoleområdets økonomi i Ikast-Brande Kommune BDO har i forlængelse af Byrådets behandling af Budget 2016 udarbejdet yderligere analyse af skoleområdets økonomi. Af rapporten fremgår bl.a., at: Der bør udarbejdes en elevbaseret tildelingsmodel. At det samlede budget til almenundervisningen skal tilpasses inden implementering af ny tildelingsmodel. At der er gennemført relevante tilpasninger af DUF. Der bør gennemføres en analyse og tilpasning af specialundervisningsområdet. Sagens økonomi På baggrund af BDO rapporter, nøgletal, den økonomiske situation samt økonomiske nøgletal anbefales, at der arbejdes mod en reduktion af den økonomiske ramme på 20 mio. kr. fordelt således: Almenundervisning (herunder struktur mv.) Specialundervisning 13 mio. kr. 7 mio. kr. For så vidt angår specialundervisningen behandles denne del ikke yderligere i denne sag, idet der udarbejdes en særlig analyse med forslag til ændringer i tilbud, visitation og økonomisk tildelingsmodel. Der er følgende økonomiske konsekvenser: Ikast Med udgangspunkt i nuværende tildelingsmodel er økonomien ved tre skoler, hvor første tabel er incl. nedlæggelse af Isenvad skole og anden tabel excl. nedlæggelse af Isenvad skole:

7 Der vil således i 2020 være en samlet besparelse på ca kr. ved nedlæggelse af Vestre Skole og Isenvad Skole. Såfremt Isenvad Skole fastholdes, reduceres besparelsen med kr. idet der kun kan nedlægges 8 klasser. Den samlede besparelse bliver således ca kr. Det skal fremhæves, at ovenstående besparelser er udtryk for fulde årsvirkninger og fuld implementering. De reelle besparelser vil være mindre i implementeringsperioden, hvor der bl.a. skal tages hensyn til mulighederne for nye klassedannelser i forhold til afgangsprøver, bygningsmæssige forhold mv. Klassedannelsen vil således skulle optimeres over tid. Udmøntningen fastsættes i forbindelse med Budget Brande/ Blåhøj En lukning af Blåhøj skole vil medføre en besparelse på ½ - 1 mio. kr. Beløbet er IKKE medregnet i det følgende. Tildelingsmodeller Med udgangspunkt i den økonomiske ramme (besparelse på 13 mio. kr.) anbefales den resterende besparelse på almenundervisningen implementeres via tildelingsmodellen som en rammereduktion.

8 Reduktionen vil således udgøre ca kr., såfremt Isenvad Skole lukkes og 3.3 mio. kr., såfremt Isenvad skole bevares. Med hensyn til anlægsinvesteringer er der igangsat en uddybende analyse af investeringsbehovet på Ikastskolerne ved overgang til tre skoler. Analysen forventes at foreligge ultimo februar Forslag til Skolestrategi 2016 Nedenstående fremsættes forslag til Skolestrategi 2016 i forhold til Skolestruktur og bygningsanvendelse. Tildelingsmodeller. Ledelsesstruktur og samarbejde. Rullende skolestart. Profilskoler. Den politiske ramme for skolerne i Ikast-Brande Kommune. Udnyttelse af evt. frigjorte bygninger. Økonomi. Skolestruktur og bygningsanvendelse Ikast: Vestre Skole lukkes, og der oprettes tre nye skoledistrikter i Ikast. Vestre Skoles bygninger anvendes til andet formål. Administrationen udarbejder oplæg til anden anvendelse. Byrådet tager stilling til lukning af Isenvad Skole idet det lokale udviklingsperspektiv inddrages. Der gives i en overgangsperiode jobgaranti til personalet inden for skoleområdet (gælder for hele kommunen), idet personalet som hidtil - skal være indstillet på forflyttelser. Der kan således i perioden være nødvendigt at flytte ledere og medarbejdere mellem skolerne. Der indføres en restriktiv ansættelsespolitik. Den nye struktur implementeres fra skoleåret 2017/2018, idet Vestre Skoles bygninger evt. anvendes i en overgangsperiode. Der udarbejdes snarest i samarbejde med skolerne en implementeringsplan. Der udarbejdes en skolevejsanalyse for Ikast by og behov og kapacitet for idrætsfaciliteter i Ikast analyseres. Aktuelle anlægsarbejder igangsættes. Brande: Byrådet tager stilling til lukning af Blåhøj skole idet det lokale udviklingsperspektiv inddrages. Såfremt Blåhøj skole lukkes overvejes ledelsesstrukturen i Brande. De fire byskoler (Bording, Engesvang, Nørre Snede og Ejstrupholm):

9 Ingen ændringer se dog punkt vedrørende ledelsesstruktur. Tildelingsmodeller Der implementeres en ny tildelingsmodel baseret primært på en elevtildeling. Modellen skal sikre bæredygtighed på alle skoler evt. under anvendelse af anderledes undervisningsformer mv. Der etableres efter behov en overgangsmodel, således skolerne successivt kan tilpasse sig de nye rammer. Der afsættes en kvalitetspulje som strategisk pulje til særlige indsatser samt en forsikringspulje. Der fremsættes særskilt sag vedr. tildelingsmodel. Ledelsesstruktur Byrådet er åbent over for alternative ledelsesstrukturer/-modeller. Skolerne opfordres til at overveje alternativer. Fællesledelse og bestyrelse eller evt. fælles ledelse af overbygningen kan være alternativer for Bording/Engesvang og Nørre Snede/Ejstrupholm, såfremt der lokalt ses muligheder og fordele i modellen. Der etableres formelle og af Byrådet godkendte samarbejder mellem Nørre Snede/ Ejstrupholm og Bording/ Engesvang skoler. Det formaliserede samarbejde skal være forankret på bestyrelses- og ledelsesniveau og skal fremme synergi f.eks. omkring fælles eller koordineret administration, bygningsdrift, IT, undervisningsopgaver mv. Rullende skolestart Erfaringerne vedrørende rullende skolestart følges tæt. Rullende skolestart indføres på alle skoler med mindre kommende erfaringer taler imod. Alle skoler har rullende skolestart senest fra skoleåret 2020/2021. Profilskoler Byrådet i 2016 udarbejder en strategi for profilskoler i Ikast-Brande Kommune. Den politiske ramme for skolerne i IBK Byrådet i 2016 udarbejder en Politisk ramme for skolerne i IBK. Den politiske ramme skal sikre en synlig og bæredygtig politik for skoleområdets udvikling indeholdende bl.a. Byrådets hensigt/krav på udvalgte emner, således at skolerne er bekendt med retningen for den skolepolitiske udvikling. Udnyttelse af evt. frigjorte bygninger Afhængig af den endelige beslutning vedrørende skolestruktur og bygningsanvendelse udarbejder administrationen oplæg til udnyttelse af evt. frigjorte bygninger.

10 Økonomi Der udmøntes en driftsbesparelse på skoleområdet på 20 mio. kr. fordelt med 13 mio. kr. til almenområdet og 7 mio. kr. til specialundervisning. På specialundervisningsområdet udarbejdes en selvstændig analyse med forslag til ændringer i tilbud, visitation og økonomisk tildelingsmodel. Besparelsen på almenområdet udmøntes således: 12.9 mio. kr. via strukturtilpasning ved nedlæggelse af Vestre Skole og Isenvad Skole. 0.1 mio. kr. via en rammereduktion på almenundervisningen (ny tildelingsmodel) eller 9.7 mio. kr. via strukturtilpasning ved nedlæggelse af Vestre Skole. 3.3 mio. kr. via en rammereduktion på almenundervisningen (ny tildelingsmodel). Det skal fremhæves, at ovenstående besparelser er udtryk for fulde årsvirkninger og fuld implementering. De reelle besparelser vil være mindre i implementeringsperioden, hvor der bl.a. skal tages hensyn til mulighederne for nye klassedannelser i forhold til afgangsprøver, bygningsmæssige forhold mv. Klassedannelsen vil således skulle optimeres over tid. Med hensyn til anlægsinvesteringer er der igangsat en uddybende analyse af investeringsbehovet på Ikastskolerne ved overgang til færre skoler. Analysen forventes at foreligge ultimo februar Budgetmæssige konsekvenser Afhængig af beslutning.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget Omprioritering indenfor rammen Af budgetproceduren fremgår følgende: Fagudvalgene har mulighed for at omprioritere indenfor den udmeldte budgetramme med henblik på vedvarende at sikre optimering af de

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen:

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Lb. Nr. UDD-OM-01 Lukning af SFO og Klubber Område: SFO II Funktion: 3.22.05 På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Klassetrin Alder Elever i egne SFO Type

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

, Side 1.. Åbent punkt - Ny skolestruktur og tildelingsmodel - Sag nr. 11/25249

, Side 1.. Åbent punkt - Ny skolestruktur og tildelingsmodel - Sag nr. 11/25249 , Side 1. Åbent punkt - Ny skolestruktur og tildelingsmodel - Sag nr. 11/25249 Sagsprocedure Udvalget for Børn, Økonomiudvalget, Byrådet Hovedindstilling Direktør Kenn Thomsen indstiller, at: 1. Skoleområdet

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Disse oplysninger er indsamlet nu, hvor KLK har analyseret lærernes arbejdstid på kommunens skoler i en særskilt rapport.

Disse oplysninger er indsamlet nu, hvor KLK har analyseret lærernes arbejdstid på kommunens skoler i en særskilt rapport. Økonomiforvaltningen Børne og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til: BUU og ØU Opsummering af KLKrapport vedr. lærernes arbejdstid 08082006 Sagsnr. 305011 Dokumentnr. 1879900 Da KLKrapporten vedr. folkeskoleområdet

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

Bilag 5. Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne. Aarhus Kommune. Den 11. september 2012

Bilag 5. Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne. Aarhus Kommune. Den 11. september 2012 Bilag 5 Emne: Til: Budget 2013 refusion særligt dyre enkeltsager Magistratsafdelingerne Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Endelig fastsættelse af budget samt udmøntning af ændrede

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i

Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i Byrådet Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i Mødet slut kl. 20.15 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Hans

Læs mere

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget.

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for. Drift Økonomirapport 1 for perioden januar til marts 2015. Nedenstående oversigt viser den overordnede økonomiske situation pr. sektor og serviceområde, med udgangspunkt

Læs mere

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2.

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916 Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. april 2011 Helsingør Kommune er i gang med en kvalificering af

Læs mere

Center for Dagtilbud og Skole. Kvalitetsrapport for Furesø Kommunes skolevæsen 2011-2012 Pixi udgave

Center for Dagtilbud og Skole. Kvalitetsrapport for Furesø Kommunes skolevæsen 2011-2012 Pixi udgave Center for Dagtilbud og Skole Kvalitetsrapport for Furesø Kommunes skolevæsen 2011-2012 Pixi udgave INDLEDNING Furesø Kommunes kvalitetsrapport skal være med til at synliggøre skolevæsnets faglige resultater

Læs mere

Indstilling proces for udarbejdelse af principper for fødevarer i folkeskolen.

Indstilling proces for udarbejdelse af principper for fødevarer i folkeskolen. Punkt 12. Indstilling proces for udarbejdelse af principper for fødevarer i folkeskolen. 2013-22073. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skole- og Kulturudvalget godkender proces- og tidsplan

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

At version 1 er gældende, indtil der foreligger en afklaring på fordelingen mellem rutespecifikke udgifter og administrationsudgifter.

At version 1 er gældende, indtil der foreligger en afklaring på fordelingen mellem rutespecifikke udgifter og administrationsudgifter. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2008 HVT 07 Budget 2009 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, At budgetforslaget vedtages som det foreligger med 2 versioner

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Version 2013-08-01 Vedtægt for styrelsen af folkeskolen i Horsens Kommune. Som vedtaget af Horsens Byråd den 24. april 2007 med de ændringer, der følger

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016 Model for tildeling af budget til modtageklasser og modtagehold Børne- og skoleudvalget blev i november

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. NOTAT 20. februar 2015 Sagsbehandler: Oprettelse af 0. klasser 2015/16 Dok.nr.: 2015/0005268-1 Børne- og ungeområdet Skoleafdelingen Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det

Læs mere

Stenstrup Skole sammenlægges med Kirkeby Skole med 0.- 9. klasse på Stenstrup Skole. Kirkeby Skole nedlægges

Stenstrup Skole sammenlægges med Kirkeby Skole med 0.- 9. klasse på Stenstrup Skole. Kirkeby Skole nedlægges En skole i Stenstrup/ Kirkeby MODEL G Stenstrup Skole sammenlægges med Kirkeby Skole med 0.- 9. klasse på Stenstrup Skole. Kirkeby Skole nedlægges Acadresag 10/21267 Revideret 11.8.2010 Konsekvenser det

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 50 Grundtilskud til Vesthimmerlands Daghøjskole

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018

Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018 Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018 Vallerødskolens skolebestyrelse Høringssvar, mediestrategi Vallerødskolens bestyrelse har med interesse læst forslaget til en ny mediestrategi

Læs mere

Drift - serviceudgifter

Drift - serviceudgifter 1. budgetopfølgning 2012 - Tillægsbevillinger Drift - serviceudgifter Drift - serviceudgifter Økonomiudvalget 1.1 Administration Ændret lønfremskrivning fra 2011 til 2012-794,0 Mindreudgift som følge af

Læs mere

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER Demings opfordring

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af den oprindelige løsningsmodel

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af den oprindelige løsningsmodel Bilag 11 Fremtidens Fritidstilbud ved Sønderbro Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud anbefaler forvaltningen, at den oprindelige

Læs mere

08-08-2006. Til: BUU og ØU. Sagsnr. 305011

08-08-2006. Til: BUU og ØU. Sagsnr. 305011 Økonomiforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til: BUU og ØU Opsummering af effektiviserings- og synergipotentialer i KLK s analyse af Børne- og Ungdomsudvalget (opdateret version, herunder

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 Bloktilskuddet til kommunerne i 2014 bliver på 1.147.388.000 kr. Det fremgår af bilag 1 hvordan aftalen ændrer bloktilskuddet i forhold til 2013.

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Business case for nedlægning af Tjørnelyskolen, samt udbygning af Krogårdsskolen

Business case for nedlægning af Tjørnelyskolen, samt udbygning af Krogårdsskolen Business case for nedlægning af Tjørnelyskolen, samt udbygning af Krogårdsskolen Tjørnelyklasserne flyttes til Mosede Skolen 3. november 2015 Agenda 1 Introduktion 2 Resumé 3 Beskrivelse af projektet og

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion Aftale mellem DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland om fusion Bestyrelserne i DGI Midt- og Vestsjælland, De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

3.655 3.655 og ejendomskøb KB Dagtilbud, renovering 3.500 3.500 Teknik og Miljø, KB til

3.655 3.655 og ejendomskøb KB Dagtilbud, renovering 3.500 3.500 Teknik og Miljø, KB til Bilag 3 Emne Driftsøkonomiske konsekvenser af effektivisering af bygningsanvendelse ved RULL prioritering Aarhus Kommune I indstillingen Prioritering af RULL midler i perioden 2014-2017, samt finansiering

Læs mere

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Teori og Metodecentret Juni 2012 Greve Kommune har sat sig som mål, at det almene læringsmiljø skal kunne inkludere flere børn og unge, som tidligere

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Notat om håndtering af omprioriteringsbidraget til staten

Notat om håndtering af omprioriteringsbidraget til staten NOTAT Center for Økonomi og Styring Notat om håndtering af omprioriteringsbidraget til staten Dette notat sammenfatter situationen omkring omprioriteringsbidraget til staten, og der peges på en række centrale

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet.

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 036-12 Revideret økonomiprotokollat for Overenskomst om psykologhjælp

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Ansøgningsskema om forpligtende samarbejde med Inklusionsudvikling om styrket inklusion i dagtilbud, skoler og fritidstilbud

Ansøgningsskema om forpligtende samarbejde med Inklusionsudvikling om styrket inklusion i dagtilbud, skoler og fritidstilbud Ansøgningsskema om forpligtende samarbejde med Inklusionsudvikling om styrket inklusion i dagtilbud, skoler og fritidstilbud Ansøgningsfrist fredag den 1. marts 2013 kl. 12. Ansøgningen bør have et omfang

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. januar 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Arne Petersen, John Sørensen,

Læs mere

Indstilling. Etablering af Borgerservice på Viby Bibliotek. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 7.

Indstilling. Etablering af Borgerservice på Viby Bibliotek. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 7. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 7. maj 2008 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice 1. Resume Borgerservice blev i april 2006 etableret

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. november 2004 via Magistraten Tlf. : 8940 1553 Jour. : 00.01A00 - ÅKV/2004/02397

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole HERNINGSHOLM IT-CENTER [FIRMAADRESSE] Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole KVALITETSARBEJDET EN DEL AF SKOLENS HVERDAG Kvalitetsarbejdet er en

Læs mere

FORSTÅ ELSESPÅPIR OM LÆRERNES/BØRNEHÅVEKLÅSSELEDERNES ÅRBEJDSTID I FOLKESKOLEN I SKIVE KOMMUNE

FORSTÅ ELSESPÅPIR OM LÆRERNES/BØRNEHÅVEKLÅSSELEDERNES ÅRBEJDSTID I FOLKESKOLEN I SKIVE KOMMUNE FORSTÅ ELSESPÅPIR OM LÆRERNES/BØRNEHÅVEKLÅSSELEDERNES ÅRBEJDSTID I FOLKESKOLEN I SKIVE KOMMUNE Forståelsespapiret indeholder parternes fælles forståelse af reglerne for lærernes og børnehaveklasseledernes

Læs mere

Tilmelding til børnehaveklasse i. Den Obligatoriske Fællesskole (DOF) og fritidstilbuddet. Den Udvidede Fællesskole (DUF)

Tilmelding til børnehaveklasse i. Den Obligatoriske Fællesskole (DOF) og fritidstilbuddet. Den Udvidede Fællesskole (DUF) 23 Tilmelding til børnehaveklasse i Den Obligatoriske Fællesskole (DOF) og fritidstilbuddet Den Udvidede Fællesskole (DUF) Skoleåret 2016/2017 Skoleafdelingen Orientering om tilmelding til børnehaveklasse

Læs mere

Fokusområde Handicap. Kategori Effektmål Placering Effektivisering af drift og. Borgerne oplever at have et selvstændigt, understøttelse af effekt

Fokusområde Handicap. Kategori Effektmål Placering Effektivisering af drift og. Borgerne oplever at have et selvstændigt, understøttelse af effekt Anlægsmuligheder De næste 48 sider indeholder de 48 forslag til nye anlægsprojekter, forvaltningerne er kommet med. Der er én side pr. anlægsmulighed. Forslagene er opdelt i tre kategorier. Fokusområde

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Bilag 59 Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere.

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere. Virksomhedsplan Hillerød Vest Skolen 2011 / 2012 Hillerød Vest Skolen består af 2 matrikler: Alsønderup, med ca. 400 elever og Ålholm med ca. 590 elever. Begge matrikler har børn fra 0. til 9. klasse.

Læs mere

Socialudvalget - medlemsforslag fra Finn Rudaizky vedr. den vedligeholdelsesmæssige stand af Socialforvaltningens institutioner.

Socialudvalget - medlemsforslag fra Finn Rudaizky vedr. den vedligeholdelsesmæssige stand af Socialforvaltningens institutioner. Dato: 14. marts 2007 Sagsnr.: 2007-11780 Dok.nr.: 2007-70901 KIW Socialudvalget - medlemsforslag fra Finn Rudaizky vedr. den vedligeholdelsesmæssige stand af Socialforvaltningens institutioner. Der er

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Indledning Denne aftale er indgået med hjemmel i 2 i Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne og knytter

Læs mere

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00.

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00. Notat Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015 Sags-id: 28.00.00-P05-1-15 Side 1 Indhold Sammenhæng... 3 Udlægning af støttemidler

Læs mere

Notat. Partnering-aftale for værkstedsydelser supplerende notat

Notat. Partnering-aftale for værkstedsydelser supplerende notat Notat Sag Kunde Supplerende notat vedr. Konsekvensberegning for scenariet hvor KTK indgår partnering-aftale for værkstedsydelser KTK Notat nr. 2 d. 02.05.05 Rambøll Management Olof Palmes Allé 20 DK-8200

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

NOTAT. Emne: Børnetals prognose og kapacitetstilpasning Solrød Kommune 2013-2018

NOTAT. Emne: Børnetals prognose og kapacitetstilpasning Solrød Kommune 2013-2018 SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Børnetals prognose og kapacitetstilpasning Solrød Kommune 2013-2018 Til: Familie- og uddannelsesudvalget Dato: 30-03-2012 Sagsbeh.: Thomas Petersen og Lone

Læs mere

Den nuværende udbygning bør altså bibeholdes på 0 5 årsområdet da:

Den nuværende udbygning bør altså bibeholdes på 0 5 årsområdet da: Behovsprognose 2014 på 0 5 års området I 2013 fremgik det, at Børne og Ungdomsforvaltningens sprognose, at der var for 81 børnegrupper frem til 2017. Med en udbygning til 90 % af spidsbelastningset, så

Læs mere

Notat. 1. Økonomien på skole- og dagtilbudsområdet kort sagt

Notat. 1. Økonomien på skole- og dagtilbudsområdet kort sagt Samlet fil med relevante baggrundsdokumenter 1. Økonomi på skole- og dagtilbudsområdet- kort sagt 2. Lovgivning og styrelsesvedtægt på skoleområdet- kort sagt 3. Den reviderede projektplan for projekt

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Indstilling. Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for koncerter i 2007. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for koncerter i 2007. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Århus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Den 11. april 2007 Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for

Læs mere

Statusrapport 2015. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport 2015. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2015 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning s. 3 Kontroltrin 3 3. Indsatser i 2015 s. 5 Kontroltrin

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd.

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex om kvalitetsrapporten - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex.indd 1 19-04-2012 09:05:21 Introduktion " kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten er et redskab, der skal styrke kommunernes

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Business Case: Notat, 13. april 2011 Bilag 5. Vordingborg Kommune

Business Case: Notat, 13. april 2011 Bilag 5. Vordingborg Kommune Business Case: Omlægning af skolestrukturen i Vordingborg Notat, 13. april 2011 Bilag 5 Vordingborg Kommune 2 Sammenfatning Ernst & Young har for Vordingborg kommune gennemført en analyse af de langsigtede

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Retningslinier for Forum for Specialpædagogik

Retningslinier for Forum for Specialpædagogik Retningslinier for Forum for Specialpædagogik Børn-og Ungeforvaltningen, Oktober 2006 2 Forord I Børn- og Ungepolitikken er en af målsætningerne, at folkeskolerne i Odense Kommune har et rummeligt, fagligt

Læs mere

THISTED BYRÅD BØRNE-, FAMILIE- OG KULTURUD- VALGET 15-05-2007

THISTED BYRÅD BØRNE-, FAMILIE- OG KULTURUD- VALGET 15-05-2007 THISTED BYRÅD REFERAT fra møde i BØRNE-, FAMILIE- OG KULTURUD kl. 15.00-17.00 i Mødelokale H Medlemmer: Bjarne Holm, Peter Skriver, Poul Erik Skov, Poul Hvass Hansen, Preben Dahlgaard Afbud: Mødet hævet

Læs mere

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken Pkt.nr. 2 Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken 549465 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Skole

Læs mere

Indstilling. Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 1. maj 2009 Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008 1. Resume Resultatrevison for beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter

Læs mere

Udsatte børn og unge Samfundets udgifter til anbragte børn

Udsatte børn og unge Samfundets udgifter til anbragte børn NOTAT Udsatte børn og unge Samfundets udgifter til anbragte børn Udarbejdet af LOS, januar 2010 Samfundets udgifter til gruppen af udsatte børn og unge har i stigende grad været i fokus gennem de seneste.

Læs mere

HØRINGSSVAR MODULORDNINGER 2013. Indledning vedr. omlægning af modulerne 7, 5 og 4 timers pladser til større fleksibilitet på ugebasis.

HØRINGSSVAR MODULORDNINGER 2013. Indledning vedr. omlægning af modulerne 7, 5 og 4 timers pladser til større fleksibilitet på ugebasis. Indhold Indledning vedr. omlægning af modulerne 7, 5 og 4 timers pladser til større fleksibilitet på ugebasis.... 1 Nuværende rammer... 1 Indførelse af fleksible moduler forsøg i KastanjeGården... 1 Opmærksomhedspunkter

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger

Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at en nyoprettet skole

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan Bilag 42 Fremtidens Fritidstilbud ved Nørrebro Park Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, anbefaler forvaltningen, at den oprindelige

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling.

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling. Justitsministeriet Udlændingeafdelingen Holbergsgade 6 1057 København K KL s bemærkninger til udkast til lovforslag om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (ny balance

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 KULTUR & FRITID Hvorfor talentstrategi? Formålet med talentstrategien er at skabe de optimale vilkår for den enkelte, så talentet stimuleres

Læs mere