Dagsorden med vedtagelser. Børnehuset, Frederik Clausens Vænge 12-14, 2840 Holte. Leder Anders Kokkenborg vil indlede med en introduktion til stedet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden med vedtagelser. Børnehuset, Frederik Clausens Vænge 12-14, 2840 Holte. Leder Anders Kokkenborg vil indlede med en introduktion til stedet."

Transkript

1 Søllerød Kommune Børneudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Børnehuset, Frederik Clausens Vænge 12-14, 2840 Holte. Leder Anders Kokkenborg vil indlede med en introduktion til stedet. Mødedato: Tirsdag den 8. april 2003 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Medlemmer: Jens Ive (JI), Erik Mollerup (EM), Inge Dahl-Sørensen (ID-S), Jens Bruhn (JB), Vibeke Peschardt (VP), Birgitte Schjerning Povlsen (BSP) og Gitte Rasmussen (GR) Fraværende: Birgitte Schjerning Povlsen Fra forvaltningen: Henning Bach Christensen (HBC), Martin Tinning (MT) og Birgit Hemmingsen (BHE) Fastlagte møder: kl kl kl kl kl kl kl. 9.00

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Bemærkninger til referat af seneste møde Regnskab Projekt Parkeringsforhold omkring Biblioteksalléen Overførsel af merforbrug/mindreforbrug fra år 2002 til år Omskæring Forlig om folkeskolen og konsekvenserne heraf for Søllerød Kommunes Skolevæsen Budget- og serviceinformation Meddelelser Eventuelt... 14

3 Side: 1 1. Bemærkninger til referat af seneste møde BU j.nr.: Ingen

4 Side: 2 2. Regnskab Projekt Parkeringsforhold omkring Biblioteksalléen. BU J.nr.: SVS ØU J.nr.: KMB J.nr.: BU J.nr.: SVS Kommunalbestyrelsen vedtog på møde en anlægsbevilling på kr. til projekt 5242, Parkeringsforhold omkring Biblioteksalléen. Arbejdet er nu afsluttet, og der opstilles følgende regnskab for projektet: Udgifter: Entreprenør og håndværkerydelser ,25 Materialer: Klostersten, pullerter og øvrige sten ,56 Øvrige udgifter 5.147, ,31 Anlægsbevilling ,00 Merudgift 5,31 Direktionen foreslår indstillet, at regnskabet godkendes. BØRNEUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

5 Side: 3 3. Overførsel af merforbrug/mindreforbrug fra år 2002 til år 2003 BU j.nr.: ØOP KG ÅBEN SAG Kommunalbestyrelsen godkendte i møde den nye regler for overførsel mellem budgetårene. Reglerne om overførselsadgang blev indført for at give skoler, institutioner mv. større mulighed for at tilrettelægge arbejdet bedst muligt, herunder planlægning af aktiviteter ud over det enkelte regnskabsår. De vedtagne regler medfører overførselsadgang på en række nærmere beskrevne budgetområder, hvor det er muligt at påvirke aktivitetsniveauet. Med baggrund i det endelige forbrug for regnskabsåret 2002 kan det konstateres, at der er følgende mer/mindreforbrug til overførsel fra 2002 til 2003: Merforbrug -/ mindreforbrug Politik- Område 4.10 Undervisning Folkeskolen, fællesudgifter kr. Overførslen skyldes bl.a. et ikke anvendt rådighedsbeløb på kr. til engangsudgifter (godkendes af direktøren). Derudover er der vedrørende projektarbejder en forventet mindreudgift på kr. i 2002, som i 2003 skal anvendes til målsætningsarbejde og projekter inden for folkeskoleområdet i Endvidere overføres kr. til fortsat uddannelse på Danmarks Lærerhøjskole og Lærerseminarierne og kr. til vedligeholdelse af skolernes kunststofbaner/ idrætsanlæg (en vedligeholdelsesplan for 2003 er under udarbejdelse). Endelig er der en forventet merudgift på skolernes fælleskonto for bygningsvedligeholdelse på kr. i Samtlige skoler kr.

6 Side: 4 Overførslen skyldes bl.a., at 8 skoler, Nordfløjen og Naturskolen tilsammen har en forventet mindreudgift på kr. i Fælles Pædagogisk Center kr. Overførslen skyldes bl.a., at igangværende projekter i naturfag, pædagogisk kørekort og en anderledes skoledag først vil blive afsluttet i Syge- og hjemmeundervisning og Skolepsykolog kr. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning har et mindreforbrug (netto) på kr. i Det skyldes bl.a. merindtægter på kr. for syge- og hjemmeundervisning og for støttepædagoger for elever fra andre kommuner i Derudover er der en forventet merudgift på kr. vedrørende syge- og hjemmeundervisning samt en mindreudgift på kr. vedrørende støttepædagoger i Da PPR ikke umiddelbart har indflydelse på aktiviteter vedrørende syge- og hjemmeundervisning og støttepædagoger, ønskes mindreforbruget på kr. ( kr kr kr.) ikke overført. Endvidere er der inden for Pædagogisk Psykologisk Rådgivnings øvrige budgetområde en forventet mindreudgift på kr. i 2002 bl.a. på grund af en midlertidig ledig klinisk psykologstilling (som nu er genbesat). Beløbet kr. overføres til 2003 og her vil de kr. bl.a. blive anvendt til CPR-register til elevregistrering for kr., efteruddannelse af 3 nyansatte psykologer med henblik på autorisation, herunder funktionstillæg til psykologer for at varetage dele af efteruddannelsen for kr. Der er ekstra lønudgifter til regnskabssektionen i PPR i perioden for kr., indkøb af 15 mobiltelefoner for kr., vinduer i Legetek for kr., ITkabling, netkort, stik PPR/skolerne, idet de bærbare PC ere på skolerne ikke er på GroupWise for kr., studietur til PPR i Norge for PPR i Søllerød for kr. og særlig pulje til kursus/lederuddannelse for kr Skolefritidsordninger kr.

7 Side: 5 Overførslen skyldes bl.a., at 8 skolefritidsordninger tilsammen har en forventet mindreudgift på kr. i Skolebiblioteker kr. Overførslen skyldes bl.a. en forventet mindreudgift på kr. i 2002, som i 2003 fortsat skal anvendes til indkøb af skolebiblioteksbøger. Politik- Område 4.30 Dagtilbud til børn Daginstitutioner, fælles formål kr. Overførslen skyldes bl.a. et ikke anvendt rådighedsbeløb på kr. til engangsudgifter (godkendes af direktøren). Derudover er der en mindreudgift på kr. på daginstitutionernes fælleskonto for bygningsvedligeholdelse. Beløbet skal i 2003 fortsat anvendes til genopretning af vedligeholdelsestandarden i daginstitutionerne. Endvidere vil etablering af pladsanvisningssystemet blive færdiggjort i 2003 med kr. Endelig overføres kr. til fortsat uddannelse på Danmarks Pædagogiske Universitet Dagpleje Vuggestuer Børnehaver Integrerede daginstitutioner Klubber Tilskud til puljeordninger og private klubber kr kr kr kr kr kr. Overførslen skyldes bl.a., at dagplejen, 40 daginstitutioner og 3 klubber tilsammen har en forventet mindreudgift på kr. i Bevilling 4.40 Børn og unges sundhed Kommunal sundhedstjeneste kr. Overførslen skyldes bl.a. en forventet mindreudgift på kr., som i 2003 vil blive anvendt til etablering af elektroniske journaler. Det vil koste mellem kr. til kr. afhængig af tilbuddene Kommunal tandpleje kr.

8 Side: 6 Overførslen skyldes bl.a. en forventet mindreudgift på kr., som i 2003 vil blive anvendt til tandlæger, løn kr., tandplejer, løn kr., indkøb af klinikinventar kr. og IT-handlingsplan kr. I alt Mindreudgift kr.. /. Der vedlægges oversigt indeholdende mindreforbrug/merforbrug, der er overført tidligere år. Direktionen foreslår indstillet, at der ydes en positiv tillægsbevilling på kr. til budget 2003 under henvisning til et tilsvarende mindreforbrug i BØRNEUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

9 Side: 7 4. Omskæring BU/SOC j.nr.: DF/EF ÅBEN SAG I forbindelse med den seneste tids presseomtale af omskæring af piger, har Social og Arbejdsmarked og Den kommunale Sundhedstjeneste udarbejdet notat, der er vedlagt Socialudvalgets dagsorden af Notatet beskriver de forpligtelser og handlemuligheder, områderne har med udgangspunkt i den eksisterende lovgivning. Notatet er vedlagt Socialudvalgets dagsorden. Derudover beskrives måden hvorpå Søllerød Kommune i dag håndterer problemstillingen, generelt såvel som specifikt i et samarbejde mellem de to områder. Punktet behandles sideløbende i Socialudvalget. Direktionen foreslår, at notatet tages til efterretning. BØRNEUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

10 Side: 8 5. Forlig om folkeskolen og konsekvenserne heraf for Søllerød Kommunes Skolevæsen BU j.nr.: MT Børneudvalget har på møde drøftet punktet og indstillet, at den vejledende timeplan for Søllerød Kommune sendes til høring i skolebestyrelserne og folkeskolernes MED-udvalg med høringsfrist til : Den indgik regeringen (Det Konservative Folkeparti og Venstre), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti aftale om fornyelse af folkeskoleloven. Forliget omfatter følgende hovedområder : Bedre forberedelse af børnene til deres skolegang og bedre indskoling Større rummelighed Styrket faglighed i skolens undervisning og tilrettelæggelse af arbejdet Bedre udskoling og overgang til ungdomsuddannelserne Evaluering I vedlagte bilag 1 er forliget om folkeskolen opstillet summarisk med angivelse af emner og lovændring samt bemærkninger og initiativer. Endvidere er vedlagt en oversigt over ansvar og kompetence i forhold til de enkelte områder i forliget. KL og ministerierne forhandler fortsat om økonomien i forlængelse af forliget, således at der på nuværende tidspunkt ikke kan gives et samlet billede af de økonomiske konsekvenser af forliget. Lovforslaget vil betyde en række ændringer i Styrelsesvedtægten for folkeskolerne i Søllerød Kommune. Disse ændringer vil blive indarbejdet i styrelsesvedtægten i forbindelse med Folketingets beslutninger, således at en opdateret styrelsesvedtægt kan udsendes til skolerne inden skolestarten 2003/04. Forslag til ny styrelsesvedtægt vil blive behandlet af Børneudvalget på mødet Indførelse af minimumstimetal og ændrede vejledende timetal vil glidende blive indført i perioden fra og frem til Vedlagte bilag 3 er en oversigt over den nuværende minimumstimeplan for Søllerød Kommune, omregnet til årsnormer. Tillige vedlægges til sammenligning Undervisningsministeriets nye vejledende timeplan på baggrund af lovændringen. (Det bør dog bemærkes at Undervisningsministeriets vejledende timetal ligger en del over de lovbundne minimumstimetal for de 3 fagområder). Børn og Ungeområdet forslår en vejledende timeplan for kommunens skoler, med mulighed for individuel prioritering på den enkelte skole, dog under forudsætning af, at Undervisningsministeriets minimumstimetal opfyldes. ÅBEN SAG

11 Side: 9 Den foreslåede vejledende timeplan adskiller sig på følgende punkter i forhold til den nuværende timeplan: Dansk: Søllerød Kommunes nye vejledende timetal i dansk øges en del i forhold til det nuværende minimumstimetal, men adskiller sig ikke væsentligt fra det, der allerede praktiseres på flere af kommunens skoler. Forøgelsen er: 1.og 2. klasse 60 timer årligt, 4. og 9. kl. 30 timer årligt. Samlet 180 timer. Matematik: Søllerød Kommunes nye vejledende timetal i matematik øges i forhold til det nuværende minimumstimetal, men adskiller sig ikke væsentligt fra det, der allerede praktiseres på flere af kommunens skoler. Forøgelsen er: 3. og 4. klasse 30 timer årligt. Samlet 60 timer. Engelsk: Engelsk indføres fra 3. klasse med 60 timer, hvilket svarer til fagets timeforøgelse i skoleforløbet. Tysk: Faget fortsætter uændret, men der er åbnet mulighed for forsøg med tysk fra 6. klasse på lige fod med fransk. Dette foreslås fra den enkelte skole til Kommunalbestyrelsens godkendelse. Historie: Fra skoleåret 2005/06 forøges historie med 30 timer i 9. klasse. Kristendom: Ingen ændring i forhold til tidligere. Samfundsfag: De nuværende 120 timer i samfundsfag i 9. klasse omplaceres til 60 timer på både 8. og 9. klassetrin. Natur/teknik: Ingen ændringer i forhold til tidligere. Biologi: Fra skoleåret 2005/06 forøges biologi med 30 timer i 9. klasse. Fysik/kemi: Fra skoleåret 2005/06 forøges fysik/kemi med 30 timer i 9. klasse. Idræt: Det samlede timetal i idræt ændres ikke, men timetallet på 2. og 3. klassetrin reduceres med 30 timer/årligt, hvilket modsvares af en tilsvarende forøgelse af ti-

12 Side: 10 metallet på 5. og 6. klassetrin. Reduktionen på klassetrin opfordres skolebestyrelserne til at tage med i deres fastsættelse af principper og indhold i skolefritidsordninger med inspiration i det materiale, som undervisningsministeriet vil udsende i forhold til yderligere at vægte børnenes fysiske udfoldelse i SFO erne. Musik: Reduceres med 30 timer på 5. klassetrin, men ligger fortsat over ministeriets vejledende timetal. Billedkunst: Reduceres med 30 timer på 5. klassetrin, men ligger fortsat over ministeriets vejledende timetal. Håndarbejde, sløjd, hjemkundskab og valgfag : Ingen ændringer Klassens tid: En reduktion på 7,5 time på 2.,3.,4., og 5. klassetrin, således at det følger ministeriets vejledende timetal. Børn og Ungeområdet anbefaler, at den vejledende timeplan for Søllerød Kommune sendes til høring i skolebestyrelserne og folkeskolernes MEDudvalg med høringsfrist til Det bemærkes, at der i forbindelse med forøgelsen af timetallet pågår forhandlinger mellem regeringen og KL om, hvilken økonomisk kompensation kommunerne skal have. Når disse forhandlinger er afsluttet vil Børn og Unge komme med et forslag til, hvordan skolerne kan kompenseres i den forbindelse. Endelig bemærkes det, at skolerne anmodes om at overveje, hvordan overgangen til de nye fastsatte timetal kan foregå. Direktionen foreslår, 1) at Børneudvalget tager orienteringen om forlig om folkeskolen til efterretning 2) at Vejledende timeplan for Søllerød Kommune sendes til høring i skolebestyrelserne og i folkeskolernes MEDudvalg med høringsfrist ) at høringssvarene forelægges på Børneudvalgets møde ) at de økonomiske konsekvenser af forlig om folkeskolen forelægges for Børneudvalget, så snart dette er muligt. BØRNEUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

13 Side: 11 Udvalget bemærkede: I forbindelse med omfordelingen af idrætstimer fra 2. og 3. klasse til 5. og 6. klasse, som følge bl.a. indførelse af engelsk i 3. klasse, fremhævede Børneudvalget vigtigheden af, at idrætstimerne i Søllerød Kommune samlet set ikke reduceres. Børnenes fysiske udfoldelser styrkes også i SFO, idet Undervisningsministeriet udsender en vejledning til skolebestyrelserne om, hvordan fysiske aktiviteter inddrages i undervisningen, herunder at SFO skal lægge yderligere vægt på fysiske aktiviteter. Det er således skolebestyrelsens kompetence og ansvar at udmønte vejledningen, således at intentionerne om øget fysisk udfoldelse efterleves.. /. Børn og Unge Området har modtaget høringssvar fra samtlige skoler og Folkeskolens MED-udvalg, som vedlægges i kopi. Høringssvarene udtrykker: Der er stor tilfredshed med, at timefordelingsplanen er vejledende, og at det er Undervisningsministeriets minimumstalsplan, der er bindende, da det sikrer størst mulig lokal indflydelse på prioriteringen. Det er nødvendigt, at skolerne tilføres ressourcer svarende til det forøgede timetal for fortsat at fastholde Søllerød Kommunes standard på skoleområdet. Indførelsen af årsnormer hilses med tilfredshed, det støtter pædagogisk nytænkning og fleksibilitet i skolen. Omkring fagene hilses det med tilfredshed, at engelsk indføres fra 3. klasse, og det beklages, at de naturvidenskabelige fag ikke har fået større plads i indskolingen. De praktisk/musiske fag bør have lokal bevågenhed, da disse fags kompetencer bidrager væsentligt til projektarbejdsformen og projektopgavens produkt. Styrkelsen af bevægelsesaktiviteter i SFO hilses velkommen. Det understreges dog samtidig, at det ikke erstatter undervisningen i idræt i skolen, men ses som et supplement til denne. En reduktion af klassens tid understreger arbejdet med elevernes alsidige personlige udvikling som en integreret del af fagene. Direktionen foreslår indstillet, at den vejledende timefordelingsplan for Søllerød Kommune vedtages, under forudsætning af, at lovændringerne som konsekvens af Folkeskoleforliget vedtages ved Folketingets behandling primo april BØRNEUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

14 Side: Budget- og serviceinformation BU j.nr.: ØP OJ ÅBEN SAG Ifølge tidsplanen for budgetlægningen skal fagudvalgene i april og maj prioritere inden for de af Økonomiudvalget udmeldte driftsrammer. Økonomiudvalget godkendte den en samlet budgetramme for 2004 for Børneudvalget på netto kr. Økonomiudvalget vedtog endvidere, at der afsættes ca. 5,5 mill. kr. til restlønstigning. Beløbet finansieres ved effektivisering, svarende til 0,8 % af bruttolønudgifterne i 2004 og efterfølgende år. Reduktionen er indarbejdet i budgetforslaget og udgør for Børneudvalget budgetområde kr. pr. år. Udvalget skal drøfte eventuelle forslag til ændringer af målsætninger mv. i Budgetog serviceinformationen, der har budgetmæssig betydning i årene Forslagene skal prioriteres inden for Udvalgets driftsramme. På Udvalgets møde i juni kan eventuelle forslag til ændringer i Budget- og serviceinformationen , der ikke har budgetmæssig betydning, drøftes. Der henvises til Børneudvalgets budgetområde i Budget- og service-informationen 2003, siderne incl. Budgetmæssige ændringer som følge af lov- og cirkulæreprogrammet, finanslov, kommuneaftale mv. vil blive forelagt i august. Direktionen foreslår, at Udvalget med udgangspunkt i Budget- og serviceinformationen 2003 og Udvalgets budgetramme, drøfter ændringer af målsætninger af budgetmæssig betydning. BØRNEUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Børneudvalget ønsker orientering om, hvorledes de 0,8%'s lønstigning udmøntes.

15 Side: Meddelelser BU j.nr.: JI ÅBEN SAG a. Jens Ive orienterede kort om Skolerigsdagene i Ålborg, om KL's delegeretmøde i Odense samt arrangementet på Dronninggårdskolen for forældrebestyrelserne, hvor Lola Jensen holdt foredrag. Næste arrangement i rækken af foredrag finder sted med Niels Egelund som foredragsholder. b. Martin Tinning orienterede om den verserende sag med Københavns Amt om visitationen af 20.2 elever.

16 Side: Eventuelt BU j.nr.: JI ÅBEN SAG Jens Bruhn anmoder om, at bilag til udvalgsdagsordener så vidt muligt også bliver elektronisk tilgængelige.

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel.

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel. Åben - Budgetoverførsler fra 2010 til 2011 Sagsnr: 10/26402 Sagsfremstilling I henhold til Faxe Kommunes principper for økonomistyring overføres mer- eller mindreforbrug mellem budgetårene efter reglerne

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Disse oplysninger er indsamlet nu, hvor KLK har analyseret lærernes arbejdstid på kommunens skoler i en særskilt rapport.

Disse oplysninger er indsamlet nu, hvor KLK har analyseret lærernes arbejdstid på kommunens skoler i en særskilt rapport. Økonomiforvaltningen Børne og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til: BUU og ØU Opsummering af KLKrapport vedr. lærernes arbejdstid 08082006 Sagsnr. 305011 Dokumentnr. 1879900 Da KLKrapporten vedr. folkeskoleområdet

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget Omprioritering indenfor rammen Af budgetproceduren fremgår følgende: Fagudvalgene har mulighed for at omprioritere indenfor den udmeldte budgetramme med henblik på vedvarende at sikre optimering af de

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. november 2004 via Magistraten Tlf. : 8940 1553 Jour. : 00.01A00 - ÅKV/2004/02397

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Stoholm Skole. Kvalitetsrapport 2012 KV12 0. =

Stoholm Skole. Kvalitetsrapport 2012 KV12 0. = 0. = 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 531 7 8 9 4 5 6 1 2 3 100 Kvalitetsrapport 2012 Rammebetingelser Klassetrin 0-9 0-9 0-9 Spor i almentilbud 2 2 2 Specialtilbud på skolen Nej Nej Nej Antal

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere

Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018

Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018 Høringssvar ved. mediestrategi for folkeskolerne 2013-2018 Vallerødskolens skolebestyrelse Høringssvar, mediestrategi Vallerødskolens bestyrelse har med interesse læst forslaget til en ny mediestrategi

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6

Uddannelsesudvalget. Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6 Uddannelsesudvalget Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6 MØDEDELTAGERE Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Jørgen Bech (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Pelle

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. januar 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Arne Petersen, John Sørensen,

Læs mere

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om Indregning af over- eller underskud i taksterne Model 1 Grundvilkåret for opgørelsen af, om der er opstået over- eller underskud ved

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: UU-Sjælsø, Hovedgaden 18, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 4. februar 2009 Mødetidspunkt: NB Kl. 9.30 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Annemette Knudsen Andersen, Tommy Noer,

Læs mere

Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Version 2 Ændring Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget 613 613 613 613 ØU 3.6.14: Drøftet uden

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Søllerød Kommune Socialudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 10 Mødested: Rådhuset, Mødelokale 2 Mødedato: Tirsdag den 9. november 2004 Mødetidspunkt: Kl. 13.15-14.30 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende:

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Børn- og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering

Tværgående økonomisk månedsrapportering Tværgående økonomisk månedsrapportering August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for august 2014 1. Status august 2014 grafisk overblik

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Udover vedtaget serviceniveau til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget 613 613 613 613 ØU 3.6.14: Drøftet uden politisk

Læs mere

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2.

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916 Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. april 2011 Helsingør Kommune er i gang med en kvalificering af

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

STIL Styrelsen for It og Læring. Praktisk vejledning til skolerne

STIL Styrelsen for It og Læring. Praktisk vejledning til skolerne STIL Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skolerne Grundskolekarakterer 2016 Side 2 af 8 Indhold Ændringer siden sidste år... 3 PRAKTISK:... 3 Hvilken indberetning handler det om?... 3 Hvilke

Læs mere

Budget for medicoteknisk afdeling i Region Syddanmark

Budget for medicoteknisk afdeling i Region Syddanmark Område: Økonomi Udarbejdet af: Marianne Pedersen Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Marianne.Pedersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/19003 Telefon: 76631648 Dato: 9. november 2007 Notat Budget for

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i

Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i Byrådet Referat fra møde Onsdag den 10. september 2014 kl. 19.00 i Mødet slut kl. 20.15 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Hans

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

Frederiksberg Kommunes ansøgning om dispensation til kortere skoledag (jeres j.nr. 17.02.18 P25-1-15)

Frederiksberg Kommunes ansøgning om dispensation til kortere skoledag (jeres j.nr. 17.02.18 P25-1-15) Frederiksberg Kommune Rådhuset, Smallegade 1 2000 Frederiksberg Departementet Afdeling for Uddannelse og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Version 2013-08-01 Vedtægt for styrelsen af folkeskolen i Horsens Kommune. Som vedtaget af Horsens Byråd den 24. april 2007 med de ændringer, der følger

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 18. juni 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO 2 Baggrund Med ændring af folkeskoleloven af 26. maj 2008 er der nu krav om at skolefritidsordninger fremover skal udarbejde mål- og indholdsbeskrivelser. Ordningen

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser. Vangeboskolen, Vangeboled 9, 2840 Holte

Dagsorden med vedtagelser. Vangeboskolen, Vangeboled 9, 2840 Holte Søllerød Kommune Børneudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 9 Mødested: Vangeboskolen, Vangeboled 9, 2840 Holte Mødedato: Tirsdag den 4. oktober 2005 Mødetidspunkt: Kl. 10.00-11.30. Med efterfølgende

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c Referat fra mødet den kl. 12.30 i mødelokale c Medlemmer: Arne Hyldahl, Henning Holm, Ib Poulsen, Jens Kr. Yde, Morten Bo Bertelsen, Arne Kaspersen, Erik Hove Olesen Afbud: Morten Bo Bertelsen Mødet hævet

Læs mere

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd.

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex om kvalitetsrapporten - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex.indd 1 19-04-2012 09:05:21 Introduktion " kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten er et redskab, der skal styrke kommunernes

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

Til folkeskoler, kommuner og amter

Til folkeskoler, kommuner og amter Til folkeskoler, kommuner og amter Dette er det første af de nyhedsbreve, Undervisningsministeriet har planlagt at udsende i forbindelse med udmøntningen af ændringen af folkeskoleloven. Målet med nyhedsbrevene

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere.

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere. Virksomhedsplan Hillerød Vest Skolen 2011 / 2012 Hillerød Vest Skolen består af 2 matrikler: Alsønderup, med ca. 400 elever og Ålholm med ca. 590 elever. Begge matrikler har børn fra 0. til 9. klasse.

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Referat. Forebyggelsesrådet

Referat. Forebyggelsesrådet Referat 20. april 2016, kl. 13:00 Lilletrommen Rådhuset, Fredensborg Kommune Egevangen 3B, Kokkedal Fraværende: Lis Kofoed Jørgen Simonsen Til stede: Finn Kamper-Jørgensen Helle Lassen Henrik Nielsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud.

Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud Juni 2014 RAPPORT OM FREDERIKSHAVN KOMMUNE 1 Frederikshavn Kommunes administration

Læs mere

Årshjul for BUF - 2015

Årshjul for BUF - 2015 Årshjul for BUF - 2015 Dok. Nr. 29494 13. januar 2015 Januar 2015 Årshjul for BUF 2015 Børn og Familie Strategi for Børne- og Familieområdet 2014-2017 Dagtilbud Orientering om status på ændring af børnehaver

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 7. januar 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 30. jan. 2013 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 3 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, Jens Christian Sørensen, Hans Sørensen, Gitte Bodholdt, Jeanette

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: Dagpasning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning + Rammeændringer,

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Drift - serviceudgifter

Drift - serviceudgifter 1. budgetopfølgning 2012 - Tillægsbevillinger Drift - serviceudgifter Drift - serviceudgifter Økonomiudvalget 1.1 Administration Ændret lønfremskrivning fra 2011 til 2012-794,0 Mindreudgift som følge af

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb og læringsaktiviteter mv., der ligger ud over undervisningen

Læs mere

Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling

Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling Punkt 3. Overførsel af uforbrugte midler fra regnskab 2011 til budget 2012 - tillægsbevilling drift. 2012-4583. Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender, At der på sektor Børn og Unge decentrale

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 24. februar 2016 J.nr. 15-2311412 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen:

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Lb. Nr. UDD-OM-01 Lukning af SFO og Klubber Område: SFO II Funktion: 3.22.05 På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Klassetrin Alder Elever i egne SFO Type

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

ØDC - Økonomistyring 08-08-2014

ØDC - Økonomistyring 08-08-2014 NOTAT ØDC - Økonomistyring 08-08-2014 Indarbejdelse af DUT i budgetoplæg 2015-2018 De DUT-midler, der tilfalder Høje-Taastrup Kommune, indgår i kommunens samlede bloktilskud. Selve kommunens andel af de

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

SLU Fagudvalg Børn og Skole

SLU Fagudvalg Børn og Skole SLU Fagudvalg Børn og Skole Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Parkvejskolen, Birkerød Parkvej 12, tlf. 45903330 Mødedato: Tirsdag den 21. november 2006 Mødetidspunkt: Kl. 09.00-12.00 Bemærkninger:

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder,

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder, Pkt.nr. 17 Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 6, fysisk og økonomisk opretning. 301035 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at ansøgningen om fysisk

Læs mere

Indstilling. Fleksibel overgangsordning for frokostmåltidet på dagtilbudsområdet i 2010. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Fleksibel overgangsordning for frokostmåltidet på dagtilbudsområdet i 2010. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 19. marts 2010 Århus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Fleksibel overgangsordning for frokostmåltidet på dagtilbudsområdet i 2010 1.

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 15 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 1 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. januar 2007 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Bilag til indstilling

Bilag til indstilling Bilag til indstilling Bilag 5: Regnskabsmæssige forhold til godkendelse B5.1 Uerholdelige tilgodehavender og kassedifferencer Det fremgår af bemærkningerne til regnskabet, at der i 2012 samlet er foretaget

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser. Dronninggårdskolen, Rønnebærvej 33, 2840 Holte. Skoleleder Suzanne Henningsen

Dagsorden med vedtagelser. Dronninggårdskolen, Rønnebærvej 33, 2840 Holte. Skoleleder Suzanne Henningsen Søllerød Kommune Børneudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 3 Mødested: Dronninggårdskolen, Rønnebærvej 33, 2840 Holte. Skoleleder Suzanne Henningsen Mødedato: Tirsdag den 16. marts 2004 Mødetidspunkt:

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Frederiksværk skole

Skolebestyrelsesmøde Frederiksværk skole Skolebestyrelsen for Frederiksværk Skole Skolebestyrelsesmøde Frederiksværk skole Mødedato 28. januar 2016 kl. 18.30 21.00 Mødested Konferencen på Enghave Deltagere: Forældre Elever Medarbejdere Ledelse

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 10 INDHOLDSFORTEGNELSE

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 af 11 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 10 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 8. september 2008 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Bjarne Sørensen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt 26. april 2016 J.nr. 15-1434179 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Til orientering: Ændring af de fysiske rammer på Voksenbøgen

Til orientering: Ændring af de fysiske rammer på Voksenbøgen Punkt 7. Til orientering: Ændring af de fysiske rammer på Voksenbøgen 2014-187347 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Handicaprådets orientering indstilling vedr. ændring i de fysiske

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Lovforslag nr. L 220 Folketinget 2009-10 Fremsat den 27. maj 2010 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om vederlag og pension m.v. for ministre (Midlertidig nedsættelse

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 Bloktilskuddet til kommunerne i 2014 bliver på 1.147.388.000 kr. Det fremgår af bilag 1 hvordan aftalen ændrer bloktilskuddet i forhold til 2013.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder-2006.03.16.htm. Dato. 16. marts 2006. Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder-2006.03.16.htm. Dato. 16. marts 2006. Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB. Page 1 of 8 Referat Skoleleder Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 16. marts 2006 9:00 Volstrup Skole Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Ali Babas karavane Åben sag 2. Erhvervspraktik, præsentationskurser

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 187 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 187 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 187 Offentligt 2 Et almindeligt tilsyn iværksættes ofte på baggrund af en konkret tvivl om undervisningens indhold og kvalitet på en bestemt skole.

Læs mere

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling.

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling. Justitsministeriet Udlændingeafdelingen Holbergsgade 6 1057 København K KL s bemærkninger til udkast til lovforslag om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (ny balance

Læs mere