Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2."

Transkript

1 Referat for møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Møde d. 4. juni 2015, kl , i Undervisningslokalet, Gul Gang, Indgang Z2, indgangen til sengeafsnit V4, Birkevænget 7, 4300 Holbæk Michael Schmidt (Psykiatrien Vest), Carsten Andersen (Psykiatrien Vest), Kim Knudsen (SIND Region Sjælland Sektor Vest), Birte Bendixen (SIND Region Sjælland Sektor Vest), Steffen Madsen (Sorø Kommune), Jens Bo Nielsen (Odsherred Kommune), Vinni Mortensen (Kalundborg Kommune), Morten Pedersen (Holbæk Kommune), Poul Erik Holst (praksiskonsulent) og Reinhold Schäfer (Ringsted Kommune). Gæster til mødet: Svend Christensen (Psykiatrihuset) plus følgende fra det tværsektorielle projekt: styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede: Winnie Keis, Benjamin Kjersgaard og Corna Buus-Hinkler. Afbud fra resten af medlemmerne Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) Punkt 1. Hvad skal vi udrette? Drøftelser Beslutninger (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde Kort præsentationsrunde, hvis der er behov for det. Kort præsentationsrunde. Ingen. Punkt 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen for møde skal godkendes. Dagsordenen godkendes.

2 Punkt 3. Gensidig orientering Der er gensidig orientering fra Psykiatrien Vest og de deltagende kommuner. Psykiatrien Vest: Michael orienterer om status på byggeriet af det nye psykiatrisygehus. Byggeriet skrider planmæssigt frem. Sikringen og retspsykiatrien bliver formentlig færdig lidt før voksenpsykiatrien. De endelige flyttedatoer er næsten på plads, og der er planlagt delvist åbent hus. Separat rundvisning er ved at blive planlagt for KSP Vest medlemmer. Planlægningen af logistikken omkring flytningen er i gang. Ift. økonomien fortæller Michael, at Region Sjælland skal spare mange millioner, herunder skal psykiatrien spare et tocifret millionbeløb. Økonomien er derfor blevet noget anstrengt igen, og det betyder også, at nogle ting bliver udskudt, og at nogle projekter ikke bliver sat i gang i nærmeste fremtid. På det lokale plan er sengeantallet blevet reduceret. Der er indkommet yderligere opsigelser fra personale i Nykøbing og Holbæk, som alligevel ikke ønsker at flytte med til Slagelse. For at der kan opretholdes et tilfredsstillende arbejdsmiljø hen over sommeren, har afdelingsledelsen besluttet at sammenlægge de to sengeafsnit i Holbæk. Afsnit V4 og Afsnit V5 er således blevet sammenlagt pr. 1. juni. Dette har i sig selv intet med besparelserne at gøre, men vil medvirke til opnåelse af disse. Det gør, at der kan komme et øget pres på sengene i de åbne afsnit. Der er lige nu 76 sengepladser. Ved åbningen af det nye sygehus vil der være 80. Der sker af andre årsager også reduktioner i Psykiatrien Syd og Psykiatrien Øst. Almenpsykiatrien aflastes når de 20 ekstra retspsykiatriske senge der er planlagt tilføres i det nye sygehus. Jens Bo fortæller, at de i Odsherred Kommune oplever, at de får dårligere borgere ud i socialpsykiatrien. Hvordan forholder Psykiatrien sig til det? Michael svarer dertil, at der selvfølgelig ikke kan spares et tocifret millionbeløb, uden at det mærkes, også udenfor sygehuset. Der må derfor satses yderligere på sammenhængende forløb og samarbejde. Dertil kommer, at der er blevet satset meget på den ambulante psykiatri i de seneste år. Jens Bo fortæller, at oplevelsen er, at når der er brug for sengepladser, er de der ikke. Til det siger Vinni, at psykiatri og kommune må prøve at fokusere mere på samarbejde. Det kræver, at sektorerne begynder at snakke sammen. Det oplever socialpsykiatrien i Kalundborg ikke altid er tilfældet.

3 Kim siger, at der pga. ovenstående er brug for fokus på, hvordan flowet er i sengeafsnittene. Hvordan ser det ud i den nye Sundhedsaftale ift. 5 døgnaftalen? Den er taget ud af den nye aftale. Michael svarer til ovenstående, at der ofte kan være forskellige opfattelser af, hvornår en borger er klar til udskrivelse, i psykiatrien kan man lægeligt set være færdigbehandlet, selvom patienten har betydelige sociale udfordringer. Michael informerer om besøg hos Tilsynscenter Øst, og de muligheder der er for indberetning af bosteder som ikke lever op til forudsætningerne for udplacering af beboere. Morten: fokus på, at kommuner og psykiatri skal være klar koordinerede indsatsplaner Michael nævner, at SPIR samarbejdet nu er så langt at en fremrykket kommunal indsats starter i Psykiatrien i Slagelse, hvor en kommunal medarbejder vil være til stede i psykiatrien et antal timer hver uge, således at den kommunale indsats om nødvendigt allerede starter ved indlæggelsen. Kalundborg Kommune: Vinni fortæller, at der i kommunen tales om den nye Sundhedsaftale. Hun fortæller, at samarbejdet med psykiatrien og distriktspsykiatrien i Kalundborg ikke fungerer optimalt i den forstand, at socialpsykiatrien ikke får besked, når nogle af de borgere, de kommer hos, bliver udskrevet. Odsherred Kommune: Jens Bo fortæller, at der er sket nogle sammenlægninger i kommunen. Han er nu leder for Grønnehaven og Siriusparken. Michael fortæller, at han regner med, at akutteamet bliver permanentgjort i en eller anden form. Holbæk Kommune: Morten fortæller, at tilsyn fylder lidt i øjeblikket. Der er også blevet brugt en del tid på koordinerede indsatsplaner. Formentlig bliver der fra næste år ansat én, der vil tage sig af det område i kommunen, altså en koordinator

4 ift. de koordinerede indsatsplaner. Morten håber, at det også vil betyde en let indgang til regionen. Der er ansat to såkaldte udskrivningsmentorer. Morten stiller spørgsmålet, hvordan vi i region og kommuner finder en fælles teknologisk platform. Hvordan kan det gøres let? Kunne det fx være møder, som afholdes som videokonferencer? Der er udfordringer udi, at systemerne ikke passer sammen. Derfor er spørgsmålet, om der kunne koble et fælles system, også så der er noget systematik, og så sektorerne kan tale sammen ved brug af det system. Morten oplever et godt samarbejde med både sengeafsnittet og distriktspsykiatrien i Holbæk. Sorø Kommune: Der har været nogle flytninger. 4 fuldtidsstillinger og 5 tidsbegrænsede stillinger ud af 30 stillinger er blevet beskåret. Ringsted Kommune: Reinhold fortæller, at Ringsted Kommune har stemmehøregrupper. Interesserede kan kontakte socialpsykiatrien. Punkt 4. Medlemmerne fra Bruger-, pårørende- og interesseorganisationer deltager i mødet fra kl Kort præsentationsrunde, hvis der er behov for det.

5 Punkt 5. Oplæg om den nye Sundhedsaftale. Svend Christensen, udviklingskonsulent i Psykiatrihuset, præsenterer den nye Sundhedsaftale. Efterfølgende er der en drøftelse af, hvordan implementeringen af den kan gribes an ledelsesmæssigt. Oplæg om den nye Sundhedsaftale: Der tales om, hvad det betyder, at de praktiserende lægers rolle er fremhævet. Der rejses også spørgsmål om de privatpraktiserende lægers nye overenskomst. Man mener, at de ikke må ikke have kroniske patienter i deres forløb i mere end højst 10 samtaler, hvilket skaber en udfordring. Efter KSP-mødet har Svend Christensen tjekket oplysningerne omkring den nye speciallægeoverenskomst vedrørende limitering for behandlinger. Teksten i overenskomsten er følgende: Dias fra begge oplæg sendes ud med referatet, herunder skabelon til indsatsplan. Corna Buus-Hinkler fra projekt om dobbeltdiagnosticerede fortæller om projektet og de koordinerede indsatsplaner, med efterfølgende drøftelse. Der er afsat en halv time til hver præsentation, inklusiv drøftelser. 3. Limitering Stk. 1 For psykiatri omfatter henvisningen normalt 15 konsultationer. Såfremt speciallægen vurderer, at en afbrydelse indebærer en helbredsrisiko for patienten, kan behandlingen uden videre udstrækkes til maksimalt 30 konsultationer. Såfremt der i et behandlingsforløb er behov for mere end 30 konsultationer, kræves ny henvisning. Poul Erik Holst udtrykker ønske om mere shared care. En anden kommentar omhandler, at Sundhedsaftalen tager afsæt i Sundhedsloven, hvorimod der i kommunerne arbejdes efter Serviceloven. Det skaber udfordringer, som der ikke er taget hensyn til i den nye Sundhedsaftale. Oplæg om koordinerende indsatsplaner: Indtil videre har der været 90 projektpatienter. Det opleves, at borgerne har meget komplekse problemstillinger. I projektperioden er der blevet udviklet en samarbejdsmodel for, hvordan man skal arbejde sammen omkring det på tværs af sektorerne. Der tages

6 udgangspunkt i almenpsykiatrien, men der har også været nogle borgere, der har dom til behandling. Der er blevet udviklet nogle retningslinjer for udarbejdelse af koordinerende indsatsplaner sidste år. Skabelon til indsatsplan er også et af redskaberne i den nye Sundhedsaftale. Link på internettet til projektet: Punkt 6. Orientering fra de deltagende organisationer Deltagerne fra organisationerne fortæller kort om lokalarbejdet. Bedre Psykiatri Slagelse: Hanne fortæller, at bestyrelsen stort set er blevet skiftet ud. Hun deltager i KSP-møder og vil fra gang til gang se, om hun kan få yderligere én med. En ungegruppe starter op til efteråret. Annie rundsender information om foredrag til KSPmedlemmerne. Hanne reklamerer for et foredrag om psykisk førstehjælp, d. 30. september, kl i Korsør. Hanne sender invitation til Annie. Jørgen Eriksen fra bostedet Slotsvænget i Lyngby kommer og fortæller om dit arbejde på bostedet på søndag. SIND: Kim fortæller, at SIND på landsplan for nyligt har indgået en overenskomst med Skizofreniforeningen ift. kampagne og administration. Skizofreniforeningen fortsætter som selvstændig organisation men kan samarbejde med SIND om såkaldt værktøjskasse. Birthe har intet nyt fra regionsarbejdet ud over, at der stadig arbejdes på at få en lokalforening i Slagelse. Punkt 7. Afrapportering fra sidste TSP-møde og orientering om kommende Sidste møde i TSP var d Temaerne for sidste TSP-møde var koordinerede indsatsplaner samt den nye Sundhedsaftale, herunder forløbsbeskrivelser. Ingen.

7 møder. Der orienteres om kommende TSP møde d Næste TS møde omhandler bosteder. Punkt 8. Møder i 2015 KSP-møder for andet halvår af 2015 afholdes: D. 10. september 2015, i Holbæk. D. 26. november 2015, I Slagelse. Temaer for næste halvårs møder besluttes. Temaer for KSP-møderne i sidste halvår 2015 drøftes. Der er blandt deltagerne et ønske om retspsykiatrien som tema. Bl.a. med henblik på at skabe en link mellem retspsykiatrien og organisationer. Mulige fokuspunkter i et oplæg kunne være: retspsykiatriens koordinering med kommunerne. Hvordan forholder retspsykiatrien sig til fx klager? Noget om restsikkerheden. Forventninger til serviceniveau i retspsykiatrien. Indsatsplaner. KSP-deltagerne kunne udtænke dialogspørgsmål til oplægsholderen. Der spørges til, om det kunne kobles med at invitere nogen fra Kriminalforsorgen for at høre om deres forventninger til samarbejde med kommunerne. Hvordan arbejder de ift. borgere med behandlingsdom. Andre forslag er: SPIR (hvilke erfaringer fra SPIR kan bruges fremadrettes?) Agnes Ringer. Recovery Højskole. Psykiatritilsyn Øst. Oplæg fra Etisk Råd. Svend Christensen sender Annie info om potentiel oplægsholder. Annie arbejder videre med rundvisning i det nye psykiatrisygehus for KSP-deltagerne, inden den officielle åbning. Formanden, næstformanden og Annie arbejder videre med planlægning af møderne ud fra drøftelsen og ønskerne i dag. Punkt 9. Evt. Intet.

Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde,

Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde, Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Den 10. september 2015, kl. 12.30-15.30, i Undervisningslokalet, Gul Gang, Indgang Z2, indgangen til sengeafsnit V45, Birkevænget 7, 4300 Holbæk

Læs mere

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere.

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri D. 5. marts 2015, kl. 12.30-15.30, i Mødelokale 9, indgang 9, Ingemannsvej 18, 4200 Slagelse Deltagere: Christina Neergaard (PAM, Psykiatrien

Læs mere

Kort præsentationsrunde. deltagerne kan få gæstekoder til at få adgang til sygehusets netværk.

Kort præsentationsrunde. deltagerne kan få gæstekoder til at få adgang til sygehusets netværk. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Møde d. 2. juni 2016, kl. 12.30-15.30, Psykiatrisygehuset Slagelse, lokale 3.26, 4. sal. i Tårnet, Fælledvej 6, Slagelse. Deltagere: Reinhold

Læs mere

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Tid: 24. juni kl. 13.00 15.30 Sted: Danske Patienter,. Deltagere: Birthe Holm, Sjældne Diagnoser Jens Oluf Bruun Pedersen, Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET. Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET. Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET Onsdag den 20. august 2008 Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde

Læs mere

Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman. hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Dagsordenen godkendes.

Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman. hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Dagsordenen godkendes. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatrien Vest Møde d. 12. juni 2014, i undervisningslokalet på Gul Gang, indgang Z2, Sengeafsnit V4, Birkevænget 7, Holbæk. Patient- og pårørendeorganisationer

Læs mere

Distriktspsykiatrien Holbæk

Distriktspsykiatrien Holbæk istriktspsykiatrien Holbæk Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Referat af Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Ordinært Møde

Referat af Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Ordinært Møde Referat af Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Ordinært Møde Den 10. september 2015 kl. 12.00 til 15.00 Sted: Konferencerummet Glæisersvej 50 i Køge grupperum 3 Deltagere Ledende overlæge Michael

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri

Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Møde d. 13. september 2018, kl. 12.30-15.30, mødelokale 3.26 + 3.27, 4. sal, tårnet, Psykiatrisygehuset, Fælledvej 6, Slagelse Referent: Annie

Læs mere

Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune

Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune Næstved Kommune Borger og Udvikling www.naestved.dk Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune Mødedato 2. december 2014 Tid 13.00 14.30 Sted Sundhedscentret Mødedeltagere Anne Planck,

Læs mere

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 31. august 2010 Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 Møde nr. 5 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson Den koordinerende indsatsplan Informationspjece til fagperson Tovholder Fagpersonen er tovholder på forløbet med en koordinerende indsatsplan og sikrer i samarbejde med borger, pårørende og relevante fagprofessionelle,

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI STYRKER DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM SLAGELSE KOMMUNE OG PSYKIATRIEN REGION SJÆLLAND

INSPIRATIONSKATALOG EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI STYRKER DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM SLAGELSE KOMMUNE OG PSYKIATRIEN REGION SJÆLLAND INSPIRATIONSKATALOG EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI STYRKER DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM SLAGELSE KOMMUNE OG PSYKIATRIEN REGION SJÆLLAND INDHOLD FORMÅL... 4 EN RELATIONEL SAMARBEJDSSTRUKTUR... 5 KL S

Læs mere

DANSK DEPRESSIONSDATABASE FREQENTLY ASKED QUESTIONS

DANSK DEPRESSIONSDATABASE FREQENTLY ASKED QUESTIONS Problemstilling/handling/kommentarer Inklusion & indberetning Skal en ydelse, f.eks. selvmordsscreening, der er registreret i et system (f.eks. Middelfart) registreres igen i et andet system (f.eks. Kolding-Vejle)

Læs mere

SAMARBEJDET. mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark

SAMARBEJDET. mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark SAMARBEJDET mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark VELKOMMEN TIL PSYKIATRIEN I REGION SYDDANMARK Portræt af patient/pårørende og kort citat: Min oplevelse af mødet med PIRS. Rum

Læs mere

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Dato: 25. august 2015 Brevid: 2579762 Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemmeside, hvor faktabokse og links

Læs mere

KSP Møde Torsdag d. 19.11.2015 kl. 12:00 15.00 Konferencerummet i Hovedbygningen, Færgegårdsvej 15, Vordingborg. Referat

KSP Møde Torsdag d. 19.11.2015 kl. 12:00 15.00 Konferencerummet i Hovedbygningen, Færgegårdsvej 15, Vordingborg. Referat KSP Møde Torsdag d. 19.11.2015 kl. 12:00 15.00 Konferencerummet i Hovedbygningen, Færgegårdsvej 15, Vordingborg Referat Deltagere Mia Hesselberg Nielsen (Formand for KSP, Ledende oversygeplejerske, Psykiatrien

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Ansøgning til puljen til styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede

Ansøgning til puljen til styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede Afdeling: Planlægning Journal nr.: 12/4065 Dato: 16. februar 2012 Udarbejdet af: Heidi Hougaard og Jette Dalsgaard Andersen E mail: jette.dalsgaard.andersen@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 24988027 Notat

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Referat Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord. 29. september 2015. Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.00 15.

Referat Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord. 29. september 2015. Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.00 15. Referat Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 29. september 2015 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.00 15.30 Referat: Deltagere: Jan Mainz (JM), Forløbschef, Psykiatriledelsen

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er.

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Værdighedspolitikken 2016 Forord- Værdighed Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er vigtigt, når vi taler

Læs mere

Referat fra møde i Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri Den 27. marts 2014, kl. 9.00-13.00 Nørregade 54, Indgang H, kælderen, mødelokale 4

Referat fra møde i Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri Den 27. marts 2014, kl. 9.00-13.00 Nørregade 54, Indgang H, kælderen, mødelokale 4 Refer fra møde i Tværgående Samarbejdsforum for Psykiri Den 27. marts 2014, kl. 9.00-13.00 Nørregade 54, Indgang H, kælderen, mødelokale 4 16.04.14 Deltagere: Michael Werchmeister, Hanne Sveistrup, Frede

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 9. december 2011. Januar 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013

Læs mere

Vejleder for læger i hoveduddannelse

Vejleder for læger i hoveduddannelse Gode råd og anbefalinger Vejleder for læger i hoveduddannelse i almen medicin www.videreuddannelsen-syd.dk Den Lægelige Videreuddannelse Region Syd Region Syddanmark og Grønland Kort om uddannelsen Uddannelsen

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

Hukommelses- klinikken

Hukommelses- klinikken Hukommelsesklinikken Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling og

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 7. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S Møde nr. 3 Medlemmer: Arly Eskildsen

Læs mere

Temamøde 26. april 2012 Middelfart: Samarbejdet mellem sygehus, kommune og praktiserende læge.

Temamøde 26. april 2012 Middelfart: Samarbejdet mellem sygehus, kommune og praktiserende læge. Temamøde 26. april 2012 Middelfart: Samarbejdet mellem sygehus, kommune og praktiserende læge. Oplæg ved: Afdelingschef Anette Bækgaard Jakobsen, Psykiatri- og Socialstaben og Udviklings- og kvalitetskoordinator

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Gældende fra maj 2016. Genoptræning. Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune. Ishøj Kommune

Gældende fra maj 2016. Genoptræning. Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune. Ishøj Kommune Gældende fra maj 2016 Genoptræning Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune Ishøj Kommune Vi er glade for at kunne præsentere Ishøj og Vallensbæk kommuners kvalitetsstandard

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Indplacering af patienter og spørgsmål vedr. Børne- og Ungdomspsykiatri. Overvej Indplacering efter 1.10.

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Indplacering af patienter og spørgsmål vedr. Børne- og Ungdomspsykiatri. Overvej Indplacering efter 1.10. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 033-15 Indplacering af patienter og spørgsmål vedr. Børne-

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser.

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. I forhold til de forløb hvor deltagerne skal tage udgangspunkt i selvoplevede kommunikationssituationer, har vi afprøvet skabeloner hvori deltagerne

Læs mere

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET Som led i udmøntningen af ældremilliarden til løft af ældreområdet er det besluttet, at der efter et år skal gennemføres en erfaringsopsamling. Som det fremgår af tilsagnsbrevet, er det et krav til alle

Læs mere

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv.

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. Koordinationsforum 27/11 Status og fælles fokus på tværs af de fem regioner i forhold til

Læs mere

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 INDHOLD Mission, vision og værdier 8 Strategi 16 Fokusområder 18 3 Psykiatrien i Region Syddanmark ER TIL FOR PATIENTER & PÅRØRENDE 4 I ARBEJDET MED AT

Læs mere

Referat af Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Ordinært Møde

Referat af Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Ordinært Møde Referat af Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Ordinært Møde Den 9.2.2016 kl. 12.00 til 15.00 Sted: Grupperum 2, Glæisersvej 50, 4600 Køge Distriktspsykiatrien Deltagere Ledende overlæge Michael

Læs mere

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation Præsentation af hovedresultater af survey blandt 1720 patienter maj 2011 Eva Draborg, Mickael Bech,

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark www.sygehuslillebaelt.dk Rygcenter Syddanmark Rygcenter Syddanmark

Læs mere

Kommunaleog regionale synspunkter på barrierer og muligheder med koordinerende indsatsplaner

Kommunaleog regionale synspunkter på barrierer og muligheder med koordinerende indsatsplaner Koordinerende indsatsplaner for personer med psykisk lidelse og samtidigt stofmisbrug/ alkoholafhængighed REGIONAL TEMADAG 16. SEPTEMBER 2014 Kommunaleog regionale synspunkter på barrierer og muligheder

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

1. Vision for Sundhedsaftalen 2015-18

1. Vision for Sundhedsaftalen 2015-18 1. Vision for Sundhedsaftalen 2015-18 Sundhedssamarbejdets værdier Sundhedsaftalen er rammen om et forpligtende samarbejde, hvor kommuner og region sammen med almen praksis sætter fælles mål, som vi arbejder

Læs mere

Slutevaluering af forebyggelsesprojekt vedr. udgående Akut-team på Herlev Hospital i samarbejde med Egedal, Gladsaxe og Herlev kommuner

Slutevaluering af forebyggelsesprojekt vedr. udgående Akut-team på Herlev Hospital i samarbejde med Egedal, Gladsaxe og Herlev kommuner Planlægningsafdelingen Til: Region Hovedstaden Herlev Hospital Herlev Ringvej 75 2730 Herlev Telefon 44 88 40 00 lokal 84698 Fax 44 88 43 43 Mail Petben01@heh.regionh.dk Dato: 23. juni 2009 Slutevaluering

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

LEDELSESRUMMET for UDDANNELSESANSVARLIG OVERLÆGE

LEDELSESRUMMET for UDDANNELSESANSVARLIG OVERLÆGE LEDELSESRUMMET for UDDANNELSESANSVARLIG OVERLÆGE Georg Jørgensen Medicinsk afdeling M, OUH-Svendborg Vores erfaringer som UAO er Medicinsk afdeling i Svendborg Ca 45 yngre læger under uddannelse 8 KBU,

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013 Ågården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynets Konklusion... 3 1. Hvad skal kommunale

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

Dine rettigheder som patient

Dine rettigheder som patient Noter Dine rettigheder som patient Kommunikation Varenr. 700100 Oplag 1 Vi er til for dig På Region Sjællands sygehuse er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din

Læs mere

Høringssvar til Region Midt sparekatalog 2015

Høringssvar til Region Midt sparekatalog 2015 Region Midtjylland Regionshuset Viborg Skottenborg 26 Postboks 21 8800 Viborg Høringssvar til Region Midt sparekatalog 2015 Danske Fysioterapeuter Region Midtjylland har med stor interesse læst sparekataloget.

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Ambulatorium Denne rapport er udarbejdet for ambulante patienter på Demensklinikken Neurologisk Afdeling F Århus Sygehus Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE Udgiver: Socialpædagogerne Østjylland, maj 2014 Oplag: Konsulent: Gra isk produktion: 1.500 stk. Steen Kabel, Inquiry Partners WERKs Gra iske Hus a s, Aarhus

Læs mere

Neurologisk Afdeling F Aarhus universitetshospital

Neurologisk Afdeling F Aarhus universitetshospital Planlagt indlagte patienters oplevelser: Neurologisk Afdeling F Aarhus universitetshospital Personale - spørgsmål 1, 5, 6, 7 og 8 (35) 4,31 Ventetid ved ankomst - spørgsmål 2 (33) 4,55 O Patientinvolvering

Læs mere

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00 Referat Mødeforum Handicaprådet Sagsnr. 2013-66612 Dokumentnr. 2014-97277 Mødedato 1.4.2014 Tid Kl. 16.00 Sted Mødelokale 3 i Rådmandshaven 20. (Indgang 3) Deltagere Tonny Ploug Pia Bakkegaard Bodil Klarskov

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse. Region Syddanmark og de 22 kommuner 05-11-2007

Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse. Region Syddanmark og de 22 kommuner 05-11-2007 Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse 1 Region Syddanmark og de 22 kommuner Aftalens tilblivelse og revision Organisatorisk: Arbejdsgruppen Intensivt tidsforløb Drøftelser og

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med hjertesvigt

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med hjertesvigt Kvaliteten i behandlingen af patienter med hjertesvigt Region Sjælland Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport 21. juni 2010 20. juni 2011 1 Indholdsfortegnelse Generelle kommentarer

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Duoafsnit E31/E32. Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. Under overskrift

Praktikstedsbeskrivelse. Duoafsnit E31/E32. Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. Under overskrift Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Duoafsnit E31/E32 Under overskrift Aug. 2015 1

Læs mere

Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Område: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Rikke Blæsbjerg Lund Afdeling: Økonomi og plan E-mail: Rikke.Blaesbjerg.Lund@slb.regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 7940 5974 Dato: 23. oktober 2012 Mødereferat

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning for Døvblinde Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for, at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandard på området for ledsagerordning og kontaktperson

Læs mere

Fra ydelse til oplevelse. Bristede drømme nye håb Morten Christensen, Ledelseslaboratoriet

Fra ydelse til oplevelse. Bristede drømme nye håb Morten Christensen, Ledelseslaboratoriet Fra ydelse til oplevelse Bristede drømme nye håb Morten Christensen, Ledelseslaboratoriet Hvorfor skal man, og hvordan kan man arbejde med oplevelsen som fælles omdrejningspunkt? Påstand: Jeres målgruppe

Læs mere

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet gynækologi og obstetrik under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Uanmeldt tilsyn Nældebjerg Plejecenter

Tilsynsrapport 2009. Uanmeldt tilsyn Nældebjerg Plejecenter Tilsynsrapport 2009 Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag for tilsynet... 4 2. Metode...

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Videreførelse af Hjerneskadeteam 1. Resume Etablering og udviklingen af Hjerneskadeteamet

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Referat til faggruppelandsmøde for leder/mellemleder

Referat til faggruppelandsmøde for leder/mellemleder Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat til faggruppelandsmøde for leder/mellemleder Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/conni Kraul Afbud fra Torben Hollmann og Kim Giedo, samt suppleanterne

Læs mere

Således inddeles gruppeundersøgelser i:

Således inddeles gruppeundersøgelser i: Gruppeundersøgelser Indledning En gruppeundersøgelse kan iværksættes med udgangspunkt i en patient, undersøgt på Arbejdsmedicinsk klinik, hvor man erfarer, at der er et generelt arbejdsmiljøproblem på

Læs mere

Borgerens Plan. Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren

Borgerens Plan. Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren Borgerens Plan Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren Borgerens Plan Strategierne & Visionerne Et sundhedsvæsen der er Borgerinddragende Borgernært Sammenhængende

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

I patientens fodspor. Introduktion

I patientens fodspor. Introduktion I patientens fodspor Version nr. 1, 11. juli 2011 Side 1 af 2 Introduktion Formålet med at gå i en patients fodspor er, at en sygehusledelse får indblik i, hvordan mødet med sygehuset opleves ud fra patienters

Læs mere

PLO-Nordjylland. Nyhedsbrev April 2013

PLO-Nordjylland. Nyhedsbrev April 2013 April 2013 PLO-Nordjylland PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Nordjylland Lægernes Hus, Rømersvej 10, 9000 Aalborg, tlf. 35448189, lfnord@dadl.dk, www.lfnord.dk Side 1 Fastfrysning af ydernumre Samarbejdsudvalget

Læs mere

Herluf Jacobsen Kaj Clausen, afd. 3852 Leif Clausen, afd. 3815 Kirsten Rasmussen, afd. 3852 Hanne C. Nielsen, afd. 3851

Herluf Jacobsen Kaj Clausen, afd. 3852 Leif Clausen, afd. 3815 Kirsten Rasmussen, afd. 3852 Hanne C. Nielsen, afd. 3851 Boligselskabet Domea Rødekro Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag, den 26. november 2013 kl. 18.30 Mødet blev holdt på Røde Kro, Vestergade 2, Rødekro. Dagsorden Side 1 Valg af dirigent...

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere