Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct. Knuds Park 6 Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Præsentation af resultater fra borgerundersøgelsen 2 2 Tværkommunalt temamøde Visionsseminar om UU 5 4 Endelig godkendelse af Beskæftigelsesplan Forslag til supplerende aftale til Sundhedsaftalen Fokusgruppeinterview Hirtshals 13 7 Produktionsrapporter oktober Orientering, Arbejdsmarkedsudvalget i

2 Side S Præsentation af resultater fra borgerundersøgelsen Resumé De foreløbige resultater fra borgerundersøgelsen vedr. implementering af investeringsstrategien præsenteres. Sagsfremstilling Ph.d.-stipendiat Rasmus Ravn præsenterer de foreløbige resultater fra borgerundersøgelsen vedrørende implementering af investeringsstrategien. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: Ingen. Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at udvalget drøfter de foreløbige resultater. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog de foreløbige resultater til efterretning. Udvalget besluttede endvidere, at der til et senere møde kommer et dagsordenspunkt med de statistisk signifikante resultater.

3 Side P Tværkommunalt temamøde 2015 Resumé Arbejdsmarkedsråd Vendsyssel afholdte tværkommunalt temamøde den 19. november. Temaerne var Samarbejdet med virksomhederne og Uddannelse. Sagsfremstilling Arbejdsmarkedsråd Vendsyssel, ARV, afholdte tværkommunalt temamøde den 19. november 2015 i Idrætscenter Vendsyssel. Temaerne var Samarbejdet med virksomhederne og "Uddannelse. Således var politiske udvalg, lokale beskæftigelses- og arbejdsmarkedsråd, forvaltninger, uddannelsesinstitutioner, arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer mv. fra henholdsvis Brønderslev-, Frederikshavn-, Hjørring-, og Jammerbugt Kommuner inviteret med. I alt 80 meldte sig til og det er vurderingen, at de fleste tilmeldte også mødte op. Baggrunden for mødet var primært de udfordringer som Vendsyssel står overfor i forhold til en for lav fremtidig arbejdsstyrke med de rette faglige kvalifikationer og for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse. Dette set i perspektiv med de mange reformer gennem de sidste år: Kontanthjælps-, erhvervsuddannelses-, og beskæftigelsesreformen, og hvordan samspillet mellem de enkelte reformer bør være. Endvidere hvilke udfordringer dette samspil efterlader, og hvad dette betyder for det nødvendige samarbejde mellem de forskellige aktører på vejlednings-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet - herunder også folkeskolen. Der var oplæg ved DI Vendsyssel, Arbejdsmarkedskontor Midt- og Nordjylland og AMU Nordjylland. Endvidere var der gruppedrøftelser, paneldrøftelse samt plenumdrøftelser - se bilag for det fulde program. Under punktet "Samarbejdet med virksomhederne" var fokus bl.a. på: Arbejdsgivernes ønsker til arbejdsstyrken Virksomhedernes forventninger til kommunerne Den kommunale virksomhedsservice Øget arbejdsstyrke via bosætningspolitik, bedre integration af flygtninge og grænsegængere Under punktet "Uddannelse" var fokus bla. på: Fra ufaglært til faglært

4 Investeringsstrategier Unge og erhvervsuddannelse Tværkommunalt partnerskab Arbejdsstyrkens udvikling Mangel på kvalificeret arbejdskraft Kommunernes rolle Side 4. Lovgrundlag Ingen bemærkinger Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag 1. Program for temadag 2015 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget drøfter og evaluerer form og indhold af den tværkommunale temadag. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget drøftede og evaluerede den tværkommunale temadag.

5 Side S Visionsseminar om UU Resumé Der blev afholdt visionsseminar om UU den 19. november Sagsfremstilling Det af Arbejdsmarkedsudvalget bestilte (5. oktober 2015) visionsseminar om Ungdommens Uddannelsesvejledning blev afholdt i Idrætscenter Vendsyssel den 19. november Arbejdsmarkedsudvalget, LAR, UU, ledelse og embedsmænd fra henholdsvis Arbejdsmarkedsforvaltningen og Børne- og Undervisningsforvaltningen var inviteret til drøftelsen. Fokus for visionsseminaret var sikring af god overflytning via drøftelse af: Visioner for UU s virke fremover Arbejdsmarkedsrettet fokus Sikring af tværfagligt samarbejde fremover Mødet blev indledt med et erfaringsoplæg ved afsnitsleder Inger Veng Rasmussen og centerchef Ulla Høy Henriksen, Ungeenheden og UU, Herning Kommune, som har været igennem samme organisatoriske flytning af UU fra Børne- og Undervisningsområdet til Arbejdsmarkedsområdet. Herefter var der paneldrøftelse med udvalgsformænd Ivan Leth og Kasper Maarup Andersen, bestyrelsesformand for EUC Nord Richard Fynbo og LO formand Cai Møller. Lovgrundlag Ingen bemærkninger Økonomi Ingen bemærkninger

6 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Side 6. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget drøfter og evaluerer visionsseminaret. - at Arbejdsmarkedsudvalget drøfter konkrete input til udarbejdelsen af en fremtidig strategi for UU's virke i. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget konstaterede med baggrund i visionsseminaret, at uddannelsesvejledningen i praksis varetages af både vejledere fra UU og lærerne for folkeskolen. Arbejdsmarkedsudvalget besluttede, at forvaltningen til et kommende møde skal udarbejde et oplæg til strategipapir for ungdoms- og uddannelsesvejledningen - med afsæt i, at UU fremover i højere grad skal indtænke vejledning om generelle arbejdsmarkedsforhold og konkret vejledning i de specifikke erhvervsmæssige styrkepositioner og jobmuligheder i det nordjyske arbejdsmarked, herunder også vejledning om erhvervsrettede uddannelser, samt at UU's vejledning også i højere grad skal tilgodese borgere med særlige behov.

7 Side P Endelig godkendelse af Beskæftigelsesplan 2016 Resumé Kommunerne skal årligt udarbejde en plan for det kommende års beskæftigelsesindsats. Beskæftigelsesplanen for 2016 foreligger nu til endelig godkendelse. Sagsfremstilling 1. Sagens baggrund De ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen skal årligt udarbejde en plan for det kommende års beskæftigelsesindsats. Beskæftigelsesplan 2016 skal endeligt godkendes i Byrådet senest ved udgangen af Som følge af beskæftigelsesreformen er kravene til udarbejdelsen af planen blevet ændret således at de fleste formkrav er bortfaldet, hvilket betyder at de lokale prioriteringer i højere grad kan danne rammen for planen. Endelig er de tidligere krav om, at planen forud for vedtagelsen skal i høring hos eksterne parter, bortfaldet. 2. Beskæftigelsesplanens indhold Beskæftigelsesministeren udmelder hvert år en række vejledende målsætninger for det kommende års indsats. For 2016 har beskæftigelsesministeren udmeldt fire vejledende målsætninger. Disse fire mål er: 1. Flere unge skal have en uddannelse. 2. Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet skal tættere på eller ind på arbejdsmarkedet bl.a. gennem en styrket tværfaglig indsats. 3. Langtidsledigheden skal bekæmpes. 4. Indsatsen for bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder skal styrkes.

8 Arbejdsmarkedsudvalgets har besluttet, at der udover de vejledende målsætninger skal indarbejdes særlige lokale indsatser for: Udsatte unge mellem år Jobskabelse i vækstområde Hirtshals En forstærket integrationsindsats Investeringsstrategien Side 8. De ovennævnte punkter har sammenhæng med udvalgets prioriteringer i forbindelse med budget De ovenstående lokale målsætninger er i beskrivelsen af henholdsvis den borgerrettede og den virksomhedsrettede indsats koblet sammen med ministermålene, idet der i alle målsætningerne er sammenfald med disse. Der er i tilknytning til hvert indsatsområde formuleret kvalitative målsætninger med udgangspunkt i Arbejdsmarkedsudvalgets værdigrundlag. 3. Den videre proces Beskæftigelsesplan 2016 skal godkendes af Byrådet den 17. december Forinden vil planen blive sendt til orientering i Det Lokale Arbejdsmarkedsråd (LAR). LAR afholder møde den 25. november, hvor Beskæftigelsesplan drøftes. Såfremt dette giver anledning til forslag til ændringer mv., vil dette blive medtaget på Arbejdsmarkedsudvalgets møde. Lovgrundlag Lov om organisering og understøtning af beskæftigelsesindsatsen mv. 4 Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger

9 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Side 9. Bilag 1. Beskæftigelsesplan 2016 Direktionen indstiller, - at Beskæftigelsesplan 2016 godkendes Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget godkendte Beskæftigelsesplan 2016.

10 Side P Forslag til supplerende aftale til Sundhedsaftalen Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget forelægges forslag til supplerende aftale mellem og Region Nordjylland. Sagsfremstilling Regionsrådet og én kommunalbestyrelse eller flere kommunalbestyrelser i fællesskab kan løbende indgå supplerende aftaler til Sundhedsaftalen Formålet med supplerende aftaler kan være at tage højde for lokale forhold inden for den enkelte region fx i forhold til lokale udviklingsprojekter og udfordringer. Forvaltningen har i samarbejde med regionen udarbejdet forslag til en supplerende aftale mellem og Region Nordjylland (bilag 1). Aftalen indeholder eksisterende indsatser og projekter, som tidligere er godkendt af Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget eller Arbejdsmarkedsudvalget. Det drejer sig om følgende: Sygdomsspecifik Sundhedsaftale vedr. muskel-skeletlidelser Samarbejdsaftale om fremskudt visitation til borgere med svære sindslidelser fra indlagt på Brønderslev Psykiatriske Sygehus Nordlet - satspuljeprojekt for 8-12 årige svært overvægtige børn Aftale om infektionshygiejne Kom godt i gang - satspuljeprojekt mellem Sygehus Vendsyssel og omkring udsatte gravide Etablering af forældreuddannelse i et tværsektorielt samarbejde mellem kommunerne og Region Nordjylland Sygdomsspecifik sundhedsaftale vedr. Osteoporose Som led i indgåelsen af den supplerende aftale foreslås det desuden, at den hidtidige forsøgsordning med blodprøvetagning ikke videreføres. Den mobile blodprøvetagning blev startet op som et forsøg i slutningen af 2013 (jf. SÆHudvalgets beslutning den 3. september 2013).

11 Ordningen er målrettet immobile eller sengeliggende borgere, som kun med stort besvær kan nå frem til egen læge eller ambulatorium i forbindelse med blodprøvetagning. Blodprøverne bliver rekvireret af de praktiserende læger og bliver taget af Falcks paramedicinere, som har dedikeret mandskab til at tage ud og tage blodprøver på patienter i eget hjem. medfinansierer ordningen med kr. årligt. Side 11. I forsøgsperioden har de praktiserende læger i benyttet ordningen i begrænset omfang. På baggrund heraf er ordningen blevet drøftet i Lægekommunekontaktudvalget og vurderingen er, at der ikke er behov for den, da mange af lægerne har enten en sygeplejerske eller en bioanalytiker ansat, som kører ud og tager blodprøver. Forvaltningen anbefaler derfor, at ordningen ophører i. Sagen parallelbehandles i Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget. Region Nordjylland har behandlet den supplerende sundhedsaftale mellem og Region Nordjylland, og Udvalget for Sundhed og Sammenhæng har på Region Nordjyllands vegne godkendt det foreliggende aftalegrundlag. Lovgrundlag Vejledning nr af 20/ om Sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler. Økonomi Forældreuddannelse er delvist finansieret indenfor eksisterende budgetramme, men dels på baggrund af stigende fødselstal og dels en generel stigende tilgang til forældreuddannelsen, er der behov for en ressourcetilførsel på kr. fra 2016 og fremefter. "Kom godt i gang": Indenfor den eksisterende budgetramme fra satspuljen kan den systematiske opsporing kun varetages indtil udgangen af april Skal opsporingen fortsætte indtil udgangen af 2016, er der behov for en ressourcetilførsel. Fra 2017 er der ikke afsat midler til "Kom godt i gang". Skal indsatsen fortsætte, forudsætter det dels en ressourcetilførsel og dels udarbejdelse af en samarbejdsaftale mellem Hjørring kommune og jordemødrene, Sygehus Vendsyssel. Den eksisterende budgetramme for "Kom godt i gang" er 0,4 mio. kr.

12 De øvrige projekter og indsatser er finansieret indenfor den eksisterende budgetramme, bl.a. via sundhedspuljen. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget har reserveret sundhedspuljen til udmøntning af Sundhedsaftalen og finansiering af underliggende aftale til Praksisplanen. De nuværende sundhedspuljemidler dækker imidlertid ikke Sundheds-, Ældre- og Handicapområdets samlede investeringsbehov i henhold til Sundhedsaftalen og Praksisplanen. Det vil således blive nødvendigt at prioritere indsatserne, hvis ikke kommunerne får tilført flere sundhedspuljemidler i forbindelse med økonomiaftalerne. Side 12. Såfremt den mobile blodprøvetagningsordning ikke videreføres, opnås et rationale på kr. årligt. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Den supplerende aftale understøtter de overordnede pejlemærker og mål i Den Politiske Sundhedsaftale Bilag 1. Forslag til supplerende aftale Direktionen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget godkender den supplerende aftale på muskel-skeletområdet - at Arbejdsmarkedsudvalget er opmærksom på behovet for at drøfte finansieringen af de supplerende projekter i 2016 og i forbindelse med det kommende budgetarbejde Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget godkendte indstillingerne.

13 Side P Fokusgruppeinterview Hirtshals Resumé Der har været gennemført fokusgruppeinterview med en række nøglepersoner i Hirtshals. Sagsfremstilling I forbindelse med Arbejdsmarkedsudvalgets fokus på at understøtte væksten i Hirtshals, er der gennemført fokusgruppeinterview blandt et antal nøglepersoner med henblik på at afdække muligheder og udfordringer. Proces Notatet bygger på to interview med i alt 6 personer. Omdrejningspunktet for interviewene har været perspektiver på udviklingen i Hirtshals: Hvilke styrker og udfordringer er der i byen lige nu, og hvordan kan Kommunalbestyrelse, Arbejdsmarkedsudvalg og administrationen bedst muligt understøtte en positiv udvikling i Hirtshals? Styrker Sammenfattende er der store vækstpotentialer i Hirtshals inden for fiskeindustrien, maritim service og transport og logistik, selv om der inden for nogle sektorer er stilstand lige nu. Går alt op i en højere enhed, vil behovet for nye medarbejdere stige markant. Udfordringer Flere forhold kan spænde ben for denne positive udvikling: Mangel på kvalificeret arbejdskraft nævnes som den væsentligste udfordring det gælder faglærte (elektrikere, blikkenslagere, de sorte fag, bygningshåndværkere og shippingmedarbejdere blev nævnt) men også kvalificerede ufaglærte, som har de rette personlige kompetencer. I den sammenhæng peges der blandt nogle af interviewpersonerne på udfordringer i forhold til at få integrationsborgere integreret i arbejdsstyrken. På

14 den baggrund, er der udformet følgende anbefalinger i forhold til integrationsindsatsen: Side blive ved med at sætte fokus på succeshistorier om vellykkede forløb for integrationsborgere 2. være meget præcise i beskrivelsen af formål med (og forventninger til) praktikkerne over for både borgerne og virksomhederne 3. sikre at de basale sprogkundskaber er til stede inden etablering af virksomhedspraktik mv. I begge interviews blev der på forskellig vis efterspurgt netværksdannelse og mere strategisk fokus i virksomhederne: Der efterspørges øget netværksdannelse f.eks. i form af en tænketank, som bl.a. kan beskæftige sig med at skaffe investorer i eller uden for Hirtshals, så nye virksomheder kan komme til byen. Det blev også efterspurgt, at virksomhederne i højere grad forholder sig til, hvordan de kan fastholde deres styrkeposition ved at tænke nyt og udvikle sig. Hvordan kan understøtte vækst i Hirtshals? Det er glædeligt, at alle interviewpersoner bakker op om Arbejdsmarkedsudvalgets aktiveringsstrategi med en indgang til jobcentret for virksomhederne. Som det har været tilfældet i andre fokusgruppeinterviews mv., sætter arbejdsgiverne stor pris på at have en fast kontaktperson tilknyttet. Det må I lære de andre kommuner, som det blev udtrykt af en interviewperson. Tilsvarende er det glædeligt, at interviewpersonerne kvitterer for Hjørring Kommunes fokus på Hirtshals som vækstgenerator og de mange tiltag, som allerede har fundet sted. Der er således opbakning til, at der på strategisk niveau sker en rammesætning (f.eks. partnerskabsaftale og handlingsplan) for konkrete aktiviteter, som kan håndtere udfordringer og trusler mod realisering af Hirtshals vækstpotentialer. Anbefalinger Med udgangspunkt i de to interviews kan der sammenfattes tre anbefalinger: Anbefaling 1: Etablering af Strategigruppe Hirtshals Der bør nedsættes en strategigruppe (tænketank), som bl.a. beskæftiger sig med følgende emner: Rammesætning af et udvidet samarbejde om at sikre kvalificeret arbejdskraft nok til virksomhederne i Hirtshals på kort og lang sigt. Rammesætningen kan udmøntes i en partnerskabsaftale suppleret med en handlingsplan.

15 Understøtte en koordineret indsats, hvor f.eks. uddannelsesinstitutioner, erhvervscenter og jobcenter samarbejder tæt om at håndtere udfordringerne i Hirtshals, gerne med udgangspunkt i en behovsanalyse). Fastholdelse af en vækstdagsorden i virksomhederne (virksomhedsudvikling, generationsskifte, mv.). Etc. Side 15. Strategigruppen kan evt. nedsættes med udgangspunkt i bestyrelsen for Hirtshals Havn, udvidet med repræsentanter fra lokale virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Hjørring Erhvervscenter og Jobcentret. Anbefaling 2: Gennemføre kampagne om integrationsindsats Inden for f.eks. dagligvarehandelen, restaurationsbranchen, dele af industrien, landbrug, rengøring og facility service og nogle håndværkerfag er det svært at se, hvordan virksomhederne skal kunne undvære udenlandsk arbejdskraft på kort og ikke mindst lidt længere sigt. Imidlertid ser der ud til at være behov for at sætte fokus på de værdier, som integrationsborgere kan tilføre de lokale virksomheder i Hirtshals og i kommunen som helhed. En kampagne med fokus på gode historier om ansættelse af integrationsborgere kan medvirke til at åbne flere døre i virksomhederne for integrationsborgere. Anbefaling 3: Skabe opmærksomhed om beskæftigelsespolitiske udfordringer gennem seminarer i 2016 Seminar 1: Integrationsindsats hvilke værdier skaber det for virksomhederne? (kan evt. indgå som en del af den kampagne som omtales under anbefaling 2). Seminar 2: Job- og uddannelsesmesser lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner mødes med ledige, integrationsborgere, mv. Job- og uddannelsesmesse kan både være større og mindre arrangementer. Fordelen ved de mindre arrangementer er, at der kan sættes fokus på mere konkrete mangelsituationer (f.eks. inden for maritim service). Lovgrundlag Økonomi

16 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 16. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Referat af fokusgruppeinterview 30. oktober 2015 (lukket fortroligt bilag) 2. Referat af fokusgruppeinterview 29. oktober 2015 (lukket fortroligt bilag) Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget drøfter sagen Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget drøftede referaterne fra de gennemførte fokusgruppeinterviews og besluttede at lade anbefalingerne herfra indgå i det videre arbejde med jobskabelse i vækstområde Hirtshals. Arbejdsmarkedsudvalget besluttede endvidere, at der som led i byrådets satsning i Hirtshals etableres et strategisk dialogforum for de involverede virksomheder i Hirtshals med deltagelse af Arbejdsmarkedsudvalgets formand og næstformand.

17 Side P Produktionsrapporter oktober 2015 Resumé Produktionsrapporten for oktober 2015 foreligger nu til Arbejdsmarkedsudvalgets orientering. Sagsfremstilling Produktionsrapporten består denne gang af to opgørelser. Dels en opgørelse over udviklingen i ledigheden og dels en opgørelse over udviklingen i de målgrupper, der er registreret i Jobcentrets sagsbehandlingssystem. 1. Udviklingen i ledighed og beskæftigelse Opgørelsen i bilag 1 viser udviklingen i ledigheden opgjort som summen af de forsikrede ledige samt jobparate kontanthjælpsmodtagere. Ledighedstallene og tallene for antal fuldtidsbeskæftigede er opgjort for september I forhold til september 2014 har der i absolutte tal været et fald i bruttoledigheden på 112 personer svarende til en nedgang på cirka 8 pct., så der i september 2015 var bruttoledige. Udviklingen i antal beskæftigede med bopæl i Hjørring kommune viser et svagt fald fra 2014 til I bilagets side 5 er medtaget en opgørelse over udviklingen i langtidsledigheden for perioden september 2014 til september Langstidsledige er defineret som personer, der har været ledige i minimum 40 uger ud af de seneste 52 uger. 2. Jobcentrets målgrupper I opgørelsen for målgrupperne i Jobcentret ses der dels i alt 13 måneder bagud for at se på udviklingen i antallet af sager i perioden, og dels ses der mere uddybende på sagsantallet for den seneste afsluttede måned, i dette tilfælde på sagsstammen i de valgte målgrupper ved udgangen af oktober måned Målgrupperne i rapporten omfatter: Forsikrede ledige (aktivering) Uddannelseshjælp Kontanthjælp

18 Sygedagpenge og jobafklaringsforløb Personer i fleksjob Modtagere af ledighedsydelse Revalidering (inkl. forrevalidering) Ressourceforløb Førtidspension Virksomhedsindsatsen Side Samlet antal sager og udviklingen i aktivering De to første sider i bilag 2 viser dels udviklingen i det samlede sagsantal for målgrupperne og dels udviklingen i antal personer i aktivering for perioden oktober 2014 til oktober Forsikrede ledige (aktivering) Oversigten viser udviklingen i antallet af forsikrede ledige i aktivering med særligt fokus på udviklingen i den virksomhedsrettede indsats. I oversigten vises antal påbegyndte forløb, og i figuren vises antallet af personer i aktivering fordelt på redskaber. 2.3 Uddannelseshjælp Uddannelseshjælp udbetales til unge under 30 år uden uddannelse. I oversigten er personer på uddannelseshjælp opdelt i henholdsvis uddannelsesparate og aktivitetsparate. Personer, der er uddannelsesparate modtager en ydelse svarende til SU-niveau mens aktivitetsparate personer modtager en ydelse svarende til den tidligere kontanthjælpssats. Der er endelig medtaget tal for, hvor stor en andel af de unge, der i perioden januar til oktober 2015 er afsluttet til uddannelse i forhold til det samlede antal afsluttede forløb. Der sammenlignes her med den tilsvarende periode året før. Antallet af unge på uddannelseshjælp er, efter et fald hen over sommeren, steget fra august måned, og stigningen er særligt sket for de uddannelsesparate unge. 2.4 Kontanthjælp Personer på kontanthjælp omfatter borgere over 30 år og under 30 årige med en kompetencegivende uddannelse. I oversigten er personer på kontanthjælp opdelt i jobparate og aktivitetsparate. Af oversigten fremgår, at det samlede antal personer på kontanthjælp har været stigende siden årsskiftet, men at det samlede antal personer på kontanthjælp dog fortsat er en smule lavere end for den tilsvarende måned året før. Dette gør

19 sig især gældende for de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Omvendt er antallet af jobparate personer i stigning. Side Sygedagpenge og jobafklaringsforløb For sygedagpengesager viser opgørelsen, at antallet af langvarige sager over 52 ugers er faldet jævnt siden årsskiftet, så der nu er 149 sager med over et års varighed, hvilket er noget under tallet for den tilsvarende periode året før. Samlet set var der i oktober måned 983 sygedagpengesager med forbehold for senere efterregistreringer. I oversigten er der medtaget oplysninger om antal personer på jobafklaringsforløb. I rapporten er der dels vist en tabel med antal jobafklaringsforløb opgjort månedsvis siden ordningens ikrafttræden og dels vist en figur, hvor forløbene er opdelt efter deres samlede varighed, inklusive den foregående periode på sygedagpenge, opdelt på henholdsvis under og over 52 uger. 2.6 Fleksjobberettigede For fleksjobberettigede personer viser opgørelsen for oktober 2015, at der nu er lige over personer ansat i fleksjob. Dette svarer til en stigning på 9 pct. siden oktober I oversigten er tilføjet en tabel, der viser det ugentlige timetal for fleksjob etableret i perioden. Således viser oversigten, at samlet 7 ud af 10 nye fleksjob i de seneste 12 måneder (ud af i alt 263), har en ugentlig arbejdstid på 10 eller færre timer om ugen. 2.7 Modtagere af ledighedsydelse Antallet af personer på ledighedsydelse er som følge af det stigende antal personer i fleksjob faldende i forhold til den tilsvarende periode året før. Samlet er nedgangen på cirka 10 pct fra oktober 2014 til oktober Revalidering (inkl. forrevalidering) Antallet af personer i revalidering har været svagt stigende siden årsskiftet og ligger nu over niveauet for den tilsvarende periode året før. 2.9 Ressourceforløb Oversigten viser udviklingen i antal personer på ressourceforløb, hvor der siden oktober 2014 har været en støt stigende udvikling, således at der nu er omkring 230 aktive forløb. Der er i oversigten tilføjet tal for nogle af de tværfaglige

20 indsatser, som borgere i ressourceforløb var aktive i ved udgangen af oktober måned. Side 20. I oversigten kan samtidig ses, hvor mange personer, der har afsluttet et ressourceforløb og hvilken status de pågældende har efterfølgende. Af denne fremgår, at den største del af forløbene er afsluttet til førtidspension Førtidspension Opgørelsen af personer på førtidspension viser dels antallet af personer på førtidspension samt tilgangen fordelt på måneder i perioden. Samtidig vises i figuren aldersfordelingen for nytilkendelser af førtidspension fordelt på hhv. under og over 40 årige. Antallet af nytilkendelser er på et relativt beskedent niveau, hvorfor det samlede antal personer på førtidspension er faldende og således nu omkring personer Virksomhedsindsatsen Oversigten viser omfanget af samarbejdet med virksomhederne både hvad angår antallet af kontakter (besøg, kampagneaktiviteter mv.) med virksomhederne og hvad angår antallet af iværksatte virksomhedsrettede aktiveringsforløb for ledige. Begge opgørelser viser omfanget af dette samarbejde med såvel virksomhederne beliggende indenfor Hjørring kommune såvel som virksomheder beliggende udenfor kommunen. De to figurer viser den relative ændring mellem henholdsvis januar-oktober for og Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

21 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 21. Bilag 1. Ledighed & beskæftigelse, september Produktionsrapport, oktober 2015 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning.

22 Side G Orientering, Arbejdsmarkedsudvalget i 2015 Sagsfremstilling 1. Formanden - Orienterede om møde med LAR - Orienterede om møde med VUC 2. Medlemmerne - Jørgen Christensen orienterede om erfaringerne med samarbejdet med Jobcentret i forbindelse med rekruttering af medarbejder til Turistforeningen i Hirtshals - Jørgen Christensen orienterede om en konkret pressedækning - Jørgen Christensen orienterede om en artikel i Ugebrevet A4 vedrørende omgørelsesprocenter på sygedagpengeområdet 3. Forvaltningen Beslutning

23 Side 23. Underskrifter Ivan Leth Line Kraghede Jensen Helmuth Zickert Vibeke Haaning Bjarne Mølgaard Jørgen Christensen Michael Vajhøj

Beskæftigelsesplan 2016. Beskæfigelsesplan 2016 for Varde Kommune

Beskæftigelsesplan 2016. Beskæfigelsesplan 2016 for Varde Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Beskæfigelsesplan 2016 for Varde Kommune Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland August 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale, Sct.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Fælles fynske beskæftigelsesperspektiver

Fælles fynske beskæftigelsesperspektiver Fælles fynske beskæftigelsesperspektiver Baggrund De beskæftigelsespolitiske udfordringer, kommunerne på Fyn står overfor, er på mange punkter ens. Mange fynboer krydser dagligt kommunegrænsen til en anden

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014

Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014 Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan.

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Fyn

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Fyn De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Fyn Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten af

Læs mere

Beskæftigelsespolitik 2014-2017

Beskæftigelsespolitik 2014-2017 Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Hjørring Kommune. - Udgivet februar 2014 -

Arbejdsmarkedet i Hjørring Kommune. - Udgivet februar 2014 - Arbejdsmarkedet i Hjørring Kommune - Udgivet februar 2014 - 2 Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer

Læs mere

Vi har fortsat har en stor opgave med at bekæmpe arbejdslosheden Og der er behov for reformer på arbejdsmarkedet

Vi har fortsat har en stor opgave med at bekæmpe arbejdslosheden Og der er behov for reformer på arbejdsmarkedet "> ± */ - SSZ> s Samtlige kommunalbestyrelser Samtlige jobcentre Arbejdsmarkedsstyrelsen Beskæftigelsesregionerne Beskæftigelsesrådet De regionale beskæftigelsesråd De lokale beskæftigelsesråd Beskæftigelsesministeren

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Aalborg Kommune. - Udgivet februar 2014 -

Arbejdsmarkedet i Aalborg Kommune. - Udgivet februar 2014 - Arbejdsmarkedet i Aalborg Kommune - Udgivet februar 2014 - 2 Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. juli 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. juli 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT juli 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen...3

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017

Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017 Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Fokus - Fleksibel beskæftigelsesrettet indsats... 8 Fokus - Uddannelse til alle en nøgle til øget vækst...

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 50 Grundtilskud til Vesthimmerlands Daghøjskole

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Kend din kommune på beskæftigelsesområdet - centrale nøgletal for Albertslund Kommune

Kend din kommune på beskæftigelsesområdet - centrale nøgletal for Albertslund Kommune Kend din kommune på beskæftigelsesområdet - centrale nøgletal for Albertslund Kommune En effektiv beskæftigelsesindsats gør en forskel. Det kan mærkes på bundlinjen, hvis kommunen investerer i en effektiv

Læs mere

Indstilling. Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 1. maj 2009 Resultatrevision for Jobcenter Århus i 2008 1. Resume Resultatrevison for beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Målet med reformen er således, at flere kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere kommer i beskæftigelse eller uddannelse.

Målet med reformen er således, at flere kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere kommer i beskæftigelse eller uddannelse. N O T A T Kontanthjælpsreformen Status maj 2016 8. juni 2016 Mål Kontanthjælpsreformen bygger på følgende centrale intentioner: Færre personer på kontanthjælp og uddannelseshjælp. Kontanthjælp må ikke

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted. marts 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted. marts 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted marts 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport følges

Læs mere

23. Strategi for Ungekontakten

23. Strategi for Ungekontakten Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mødet den side 1 af 5 23. Strategi for Ungekontakten 15.00.00-A00-6-15 Sagsfremstilling Ungekontakten Vejen til uddannelse! Byrådet besluttede i forbindelse med

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj 2016. Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

AMK-Midt-Nord Maj 2016. Status på reformer og indsats RAR Nordjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til BUSKE-udvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

AMK-Øst 18. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst 18. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 18. januar 2016 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden Januar 2016 Beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Redegørelse om udviklingen på førtidspensionsområdet og det rummelige arbejdsmarked en opdatering af hovedtallene

Redegørelse om udviklingen på førtidspensionsområdet og det rummelige arbejdsmarked en opdatering af hovedtallene NOTAT Redegørelse om udviklingen på førtidspensionsområdet og det rummelige arbejdsmarked en opdatering af hovedtallene Baggrund I december 2000 indgik den daværende regering (S og RV), V, KF, SF, CD og

Læs mere

Kvartalsrapport for 4. kvartal af 2013

Kvartalsrapport for 4. kvartal af 2013 Center for Social & Beskæftigelse Kvartalsrapport for 4. kvartal af 213 Status på beskæftigelsesindsatsen i Faxe Kommune opdateret d.12. februar 214 Status på beskæftigelsesindsatsen 4.kvartal 213/sagsnr.15..-P5-2-13

Læs mere

Ledelsesinformation December 2014 3. kvartal 2014

Ledelsesinformation December 2014 3. kvartal 2014 Aarhus Kommune MSB Ledelsesinformation 8940 3941 Ledelsesinformation December 2014 3. kvartal 2014 Indhold Ministermål 1- Uddannelsesgraden for unge uden uddannelse 2 Ministermål 2 færre tilkendelser af

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision 2013 for Jobcenter Greve Endelig udgave 22. maj 2014 Indhold 1. Om resultatrevisionen... 3 2. Sammenfatning af beskæftigelsesindsats 2013... 4 2.1 Beskæftigelsesministerens mål for 2013...

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Click here to enter text. Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Til Kopi til Fra Arne Lund Kristensen Indtast Kopi til Jobcenter Sekretariatet 13. august 2012 Init.: joa/njk Sagsnr./Dok.nr. 2012-30409

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET BILAG 1 Oversigt over Nr. Forslag Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 1 Sygedagpengereform - jobafklaringsforløb 6.890 6.890 6.890 6.890 Sygedagpengereform - reduktion af udgifter til 2 sygedagpenge

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning november 011 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Bilag: Arbejdsstyrken i Thy-Mors

Bilag: Arbejdsstyrken i Thy-Mors Bilag: Arbejdsstyrken i I dette bilag opsummeres de væsentligste resultater fra arbejdsstyrkeanalysen for arbejdskraftområde Thy- Mors. 1. Udviklingen i arbejdsstyrken i har 30.500 personer i arbejdsstyrken,

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 2 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

Bilag: Arbejdsstyrken i Aalborg

Bilag: Arbejdsstyrken i Aalborg Bilag: Arbejdsstyrken i I dette bilag opsummeres de væsentligste resultater fra arbejdsstyrkeanalysen for arbejdskraftområde. 1. Udvikling i arbejdsstyrken i Kommune har 95.800 personer i arbejdsstyrken

Læs mere

Jobcenter Roskilde, Resultatrevision 2012

Jobcenter Roskilde, Resultatrevision 2012 Økonomi og Beskæftigelse Jobcenter Administration Sagsnr. 236055 Brevid. Ref. KRPE kristinep@roskilde.dk NOTAT: Resultatrevision 2012 Jobcenter Roskilde, Resultatrevision 2012 Som en del af forberedelsen

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Marts 2011. Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Roskilde Kommune

Marts 2011. Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Roskilde Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

STARTRAPPORT JOBCENTER JAMMERBUGT

STARTRAPPORT JOBCENTER JAMMERBUGT STARTRAPPORT JOBCENTER JAMMERBUGT januar 27 1: Indledende Hvorfor en startrapport? Pr. 1. januar 27 overgår ansvaret for beskæftigelsesindsatsen lokalt til ledelsen i de lokale jobcentre. Samtidig har

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Aktivering der virker

Aktivering der virker Aktivering der virker - Aktiveringsstrategi for ledige, sygemeldte, revalidender og borgere på ledighedsydelse 31. august 2011 Beskæftigelse Projekt og udvikling Målet med aktiveringsindsatsen er hurtigst

Læs mere

LBR NØGLETAL 4/2012 ESBJERG/FANØ HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL 4/2012 ESBJERG/FANØ HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 4/2012 ESBJERG/FANØ HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk HVORFOR

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale P1 i pavillonerne

Læs mere

Refusionsreformen 2016

Refusionsreformen 2016 Refusionsreformen 2016 Agenda Hvad går reformen ud på? Sammenligning med andre kommuner Effekter på beskæftigelsesindsatsen Reformen indeholder en trappemodel Refusionen på borgerens ydelse afhænger af

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget.

Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2015 for. Drift Økonomirapport 1 for perioden januar til marts 2015. Nedenstående oversigt viser den overordnede økonomiske situation pr. sektor og serviceområde, med udgangspunkt

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra april 2013 til april 2014 2013 2014 Målgruppe / Mdr. APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC JAN FEB MAR APR

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jammerbugt. November 2009

OPFØLGNINGSRAPPORT Jammerbugt. November 2009 OPFØLGNINGSRAPPORT Jammerbugt November Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport følges

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Marts 2011. Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Lolland Kommune

Marts 2011. Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Lolland Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015 Dette dokumenter indeholder vejledningsteksterne til planer. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med releasen den 29. juni 2015 til 11. august 2015 Vejledningstekst til dagpengemodtager og dimittend...

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 1 Beskæftigelsesplan 2016 Køge Kommune INDLEDNING I 2013 vedtog Køge Byråd Køge Kommunes Arbejdsmarkedspolitik for 2013-2017. Arbejdsmarkedspolitikken sæt ter rammen for indsatsen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik

Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik 09-0490 - meev - 10.09.2009 Kontakt: Mette Rostgaard Evald - meev@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik FTF udsender i forbindelse med kommunalvalget den 17. november

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 47, 211 Indhold: Ugens tema Beskæftigelsesfrekvensen er faldet mere for mænd Ugens nyhed Ændringer på beskæftigelsesområdet i Finanslov for 212 Ugens tendens Flere danskere

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 1. Forord Jobcenter Skanderborgs primære opgave er dels at hjælpe ledige og sygemeldte borgere med at opnå eller fastholde tilknytning til arbejdsmarkedet og dels at tilgodese virksomhedernes

Læs mere

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB 28. januar 28 af Kristine Juul Pedersen direkte tlf. 3355 7727 Resumé: UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB Selvom beskæftigelsen er steget, bliver der nedlagt lige så mange ufaglærte job i dag som

Læs mere

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Vandhuset, Mødelokale 1 på 1. sal

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11.30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal,

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale, Vrå Fraværende: Afbud

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Frederikshavn/Læsø. September 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Frederikshavn/Læsø. September 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Frederikshavn/Læsø September Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres kvartalsvis. I denne rapport følges op

Læs mere

ØDC Økonomistyring 27-08-2015

ØDC Økonomistyring 27-08-2015 NOTAT ØDC Økonomistyring 27-08- 1. Arbejdsmarkedsudvalget 2016 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret

Læs mere

Indledning I 2013 besluttede man i Vejle Kommune, at lave en flerårig Beskæftigelsesplan med langsigtede spor, og som dækkede perioden 2013-2015.

Indledning I 2013 besluttede man i Vejle Kommune, at lave en flerårig Beskæftigelsesplan med langsigtede spor, og som dækkede perioden 2013-2015. 1 Indledning... 2 Opsamling... 4 Beskæftigelsesministerens mål for 2014... 7 Mål og strategi for den borgerrettede og virksomhedsrettede indsats... 8 Strategi og indsatser for de unge... 10 Strategi og

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Videreførelse af Hjerneskadeteam 1. Resume Etablering og udviklingen af Hjerneskadeteamet

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Overordnede strategiske mål Andelen af borgere på offentlig forsørgelse reduceres i Hedensted kommune.

Overordnede strategiske mål Andelen af borgere på offentlig forsørgelse reduceres i Hedensted kommune. 1 Indhold Overordnede strategiske mål. Effekt af indsatsen på sygedagpenge- og kontanthjælpsområdet. Effekten af kommunale tilbud. Varighed og forsørgelseshistorik på de kommunale tilbud Effekten af eksternt

Læs mere

Strategi- og udviklingsplan 2016-2018. November 2015 ARBEJDSMARKEDSRÅDET FOR BORNHOLM STRATEGI- OG UDVIKLINGSPLAN 2016-2018 ARBEJDSMARKEDSKONTOR ØST

Strategi- og udviklingsplan 2016-2018. November 2015 ARBEJDSMARKEDSRÅDET FOR BORNHOLM STRATEGI- OG UDVIKLINGSPLAN 2016-2018 ARBEJDSMARKEDSKONTOR ØST Strategi- og udviklingsplan 2016-2018 November 2015 ARBEJDSMARKEDSRÅDET FOR BORNHOLM STRATEGI- OG UDVIKLINGSPLAN 2016-2018 ARBEJDSMARKEDSKONTOR ØST 1 ARBEJDSMARKEDSRÅDET FOR BORNHOLM Indholdsfortegnelse

Læs mere

Resultatrevision 2013. Jobcenter Viborg

Resultatrevision 2013. Jobcenter Viborg Resultatrevision 2013 Jobcenter Viborg Beskæftigelsesministerens mål for 2013... 2 Mål 1: Flere unge skal have en uddannelse... 2 Mål 2: Færre personer på førtidspension... 2 Mål 3: Begrænsning af langtidsledigheden...

Læs mere

Lolland afgiver de succesfulde og tager imod de udsatte

Lolland afgiver de succesfulde og tager imod de udsatte Lolland afgiver de succesfulde og tager imod de udsatte AE har analyseret til- og fraflytning i Lolland Kommune siden 199. Samtidig med, at en del af indbyggerne i Lolland Kommune er flyttet siden 199

Læs mere

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: Mandag, den 8. maj 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde 14.00 Sluttidspunkt for møde 16.00 Fraværende: Afbud fra Bent Aabling Paulsen. 08.

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested:

Læs mere

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: Mandag, den 21. august 2006 Mødelokale: Tønder rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde 14.00 Sluttidspunkt for møde 15.30 Fraværende: Ingen 21. august 2006 53 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dialogmøde mellem Jobcenter Allerød og Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland den 30. maj 2013.

Dialogmøde mellem Jobcenter Allerød og Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland den 30. maj 2013. Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 7. juni 2013 J.nr. /jom Dialogmøde mellem Jobcenter Allerød og Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland den 30. maj 2013. Mødedeltagere: Jobcentret: Jane

Læs mere

Notat. Overvejelser omkring strategi på sygedagpengeområdet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Overvejelser omkring strategi på sygedagpengeområdet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Overvejelser omkring strategi på sygedagpengeområdet Overvejelser omkring strategi på sygedagpengeområdet Udviklingen på sygedagpengeområdet Af

Læs mere

Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet. ØDF Sjælland, marts 2015

Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet. ØDF Sjælland, marts 2015 Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet ØDF Sjælland, marts 2015 Et enkelt refusionssystem - med fokus på resultater Skærpet fokus på at få ledige i job Samme statsrefusion uanset forsørgelsesydelse

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Målgruppe... 3 2. Specielt

Læs mere

Forslag til prioritering af beskæftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011

Forslag til prioritering af beskæftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 25. januar 2011 Udfærdiget af: Ole Andersen Vedrørende: Prioritering af beskæftigelsesindsatsen Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges?

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? 22-plan & timingen af reformer, der øger arbejdsudbuddet Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? På langt sigt vil en større arbejdsstyrke føre til en næsten tilsvarende større

Læs mere

og psykiske lidelser og handicaps, og hvad vil ministeren gøre for at hjælpe disse mennesker til at få en tryg tilværelse?

og psykiske lidelser og handicaps, og hvad vil ministeren gøre for at hjælpe disse mennesker til at få en tryg tilværelse? Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 103 Offentligt T A L E Samrådstale til samrådsspørgsmål A og B om L 113 (fredag den 26. februar) (Det talte ord gælder) Samrådsspørgsmål

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Kvalitetsstandard for fleksjob

Kvalitetsstandard for fleksjob Kvalitetsstandard for fleksjob Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Ud fra en konkret, individuel vurdering kan Greve Kommune tilbyde fleksjob til borgere,

Læs mere

DAGSORDEN. for. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 9. Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00. Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372

DAGSORDEN. for. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde 9. Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00. Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372 Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd DAGSORDEN for Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde 9 Tirsdag den 27.05 2008 kl. 16.30-19.00 i, Gladsaxevej

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere