Nye el-lokomotiver skal styrke togdriften

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye el-lokomotiver skal styrke togdriften"

Transkript

1 UGE 34 * 2016 * 1. kvartal * 3. Årgang ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU Nye el-lokomotiver skal styrke togdriften DSB s bestyrelse har godkendt et beslutningsoplæg om indkøb af 26 nye el-lokomotiver. Fremtidens sexede højhastighedstog, kaldte englænderne dette togprojekt fra 2010, der var designet af den førende engelske designer af transportmidler, Paul Priestman. Farten er 362 km/t og indretningen minder om den man fandt ombord på den nu hedengangne Concorde. Mercury hed projektet, der stadig ikke er blevet realiseret, men man kan da, hos DSB, stræbe efter noget lignende til Kystbanen. Foto: Priestmangoode De nye lokomotivers hovedopgave bliver at trække dobbeltdækkervognene og køre regionaltrafik på Sjælland. Dermed afløser de ME diesellokomotiverne, hvilket både vil gavne miljøet og driftspålideligheden. De nye lokomotiver skal være standardmateriel og dermed velafprøvede i drift. - Med indkøbet af el-lokomotiver tages det første skridt til at udfase de aldrende ME-diesellokomotiver samt at reducere afhængigheden af IC2 og IC4-togsættene i fremtiden. Sammen med de langsigtede planer om indkøb af nye el-togsæt er det nu muligt at planlægge en kontrolleret udfasning af IC2- og IC4-togene. Ud fra vores driftserfaringer må vi konkludere, at IC4 ikke bliver grundstammen i den danske togtrafik, men vil være en del af løsningen, frem til elektrificering af skinnerne er gennemført, siger bestyrelsesformand i DSB Peter Schütze.

2 Med indkøbet af nye el-lokomotiver tager DSB det første skridt til at udfase de aldrende MEdiesellokomotiver samt at reducere afhængigheden af IC2 og IC4-togsættene i fremtiden - Det er et vigtigt oplæg bestyrelsen har godkendt. Indkøbet af el-lokomotiver er første skridt i en proces, der skal sikre DSB moderne el-drevet materiel til at løfte fremtidens trafikale udfordringer, siger Flemming Jensen, adm. direktør i DSB. DSB vurderer, at virksomheden med den tilfredsstillende likviditetsmæssige situation og baseret på den indgåede trafikkontrakt med staten kan finansiere de nye el-lokomotiver uden statslig finansiering. Herudover er DSB godt rustet til indkøb af de fremtidige el-togsæt. Transport og Bygningsminister Hans Christian Schmidt bakker om den planlagte investering: - Nye el-lokomotiver vil komme kunderne til gavn og styrke driften og rettidigheden på skinnerne. Samtidig vil jeg understrege, at det er glædeligt, at DSB er kommet så godt økonomisk på fode igen, at selskabet kan gennemføre sådanne investeringer uden særlige tilskud fra staten. Udbuddet af de nye el-lokomotiver forventes gennemført i efteråret 2016 med henblik på at kunne sætte de første lokomotiver i drift fra starten af Tekst: UDFORDRENDE FØRSTE HALVÅR FOR DSB Resultatet for 1. halvår blev et underskud før skat på 447 mio. kr. efter nedskrivning af IC2-flåden og 5 IC4-togsæt. Kunderettidigheden for Fjern- & Regionaltog var med 72,7 procent markant under målet på 81,8 procent. Tiltag for at genetablere rettidigheden for Fjern- & Regionaltog på kort og på lang sigt er igangsat Operatørrettidigheden for Fjern- & Regionaltog rettidigheden renset for forhold uden for DSB s kontrol var med 91,9 procent ligeledes under trafikkontraktens mål på 93,8 procent Kunderettidigheden og operatørrettidighed for S-tog var med henholdsvis 94,1 og 98,8 procent begge over målet DSB s bestyrelse har godkendt anskaffelse af 26 nye el-lokomotiver, jævnfør særskilt pressemeddelelse IC2-togsættene lever ikke op til de krav til stabilitet, som er en forudsætning for anvendelse i togdriften. Samtidig reduceres afhængigheden af både IC4 og IC2 med de planlagte materielinvesteringer i første omgang nye el-lokomotiver. Alle 23 IC2-togsæt udfases derfor straks, og der foretages en nedskrivning af de 23 togsæt og af 5 IC4-togsæt

3 Korrigeret for poster af engangskarakter herunder nedskrivning af togmateriel til en samlet værdi af 673 mio. kr. udgør Resultat før skat 195 mio. kr. mod 386 mio. kr. for 1. halvår Forskellen skyldes primært effekten af tillægskontrakt 1, som reducerer trafikkontraktbetalingen Den rentebærende gæld er nedbragt med 575 mio. kr. i 1. halvår Fortsat kundevækst på strækninger uden sporarbejder, grænse- eller ID-kontrol Kundeanalysen fra Passagerpulsen i juni viste, at mere end otte ud af ti kunder er tilfredse med togrejsen. - Første halvår har på mange måder været ganske udfordrende for DSB. De igangsatte aktiviteter for at skabe større robusthed i driften af det aldrende materiel giver basis for en vis optimisme. Samtidig er arbejdet med at indkøbe nyt el-materiel kommet godt i gang, siger Peter Schütze, bestyrelsesformand. MOLS LINIEN BESTILLER ENDNU EN HURTIGFÆRGE For at sikre kapaciteten på Kattegat fremadrettet er der underskrevet en nybygningskontrakt med det australske værft Austal Ships Pty. Ltd Mols-Linien har allerede en færge under konstruktion i form af KatExpress 3, som leveres i starten af Herudover har Mols-linien kontraheret yderligere en ny superfærge, der får navnet KatExpress 4 og skal bygges på Austals Henderson værft i Australien. Skibet, der får samme størrelse og standard som Mols-Liniens 3 andre kæmpefærger, KatExpress 1, KatExpress 2 og KatExpress 3 designes til at medtage mere end passagerer, 425 personbilsenheder i form af personbiler, busser, lastbiler, campingvogne og motorcykler. - Austal er et af verdens største værfter på hurtigfærgeområdet, og vi glæder os til samarbejdet om nybygningen, som bliver designet og optimeret til vores brug. Austal har stor erfaring med at bygge hurtigfærger og leverer også til blandt andet det amerikanske forsvar, siger Mols-Liniens adm. direktør, Søren Jespersen. KatExpress 4 bliver den fjerde hurtigfærge, som Mols-Linien indsætter over en periode på 6 år. Rederiet har i tillæg sikret sig en option på endnu en nybygget hurtigfærge af samme størrelse hos Austal.

4 Mols-Linien har siden indsættelsen af den første superfærge øget antallet af personbilsenheder med 73 procent i perioden fra 2011 til 2015, idet rederiet i 2011 overførte personbilsenheder, mens Mols- Linien overførte personbilsenheder i Passagerantallet er i tilsvarende periode steget med 41 procent. Den ny hurtigfærge leveres fra værftet ved årsskiftet 2018/2109. Tekst & Foto: Transportens dag 2016 Er du klar til forandring? Hvordan griber transportbranchen de nye muligheder? På Transportens Dag 19. september 2016 giver DI Transport dig og din virksomhed indblik i udvikling og trends, der ændrer transportbranchen. Vi stiller skarpt på de nye muligheder og giver ny inspiration til dig og din virksomhed. Mulighederne er mange, når transport er i forandring. Til Transportens Dag inviterer vi også til transportpolitisk åbningsdebat forud for åbningen af Folketinget: Kan politikerne følge med, når transporten er i hastig forandring? Program: Networking og morgenmad (medlemmer) * Generalforsamling DI Transport (medlemmer) Transportens Dag 2016 Transport i forandring Oplægsholdere: På transportens dag kan du møde: Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, der vil deltage i vores transportpolitiske åbningsdebat. Henrik Drusebjerg, chefstreteg hos Carnigie Investment Bank, vil fortæller om en verdensøkonomi i forandring. Randi Ib, adm. direktør og stifter af Board Governance vil give os et bud på, hvordan en professionel bestyrelse kan drive forandring. Karsen W. Kjær, direktør og stifter af Wuxus, vil fortæller hvordan en ny aktør ser på transporten. Lars Kyed, adm. direktør hos GS1 Denmark, vil fortæller om hvordan transportbranchen kan bruge data til forandring. Tid, sted og Tilmelding: Mandag den 19. september 2016 kl * Industriens Hus H.C. Andersens Boulevard 18 Det er gratis at deltage, men forudsætter bindende tilmelding til transport@di.dk senest den 9. september.

5 Klimamål i Aarhus: FRA DIESELDRIFT TIL EL.-DRIFT MED LETBANE Aarhus er på udledning af forkant med EU-kommissionens udspil til reduktion af bl.a. trafikkens drivhusgasser Af Morten Engelbrecht Der er tale om en helt ny, moderne bytransportform i Danmark, og Aarhusianerne venter spændt på, at kunne tage letbanen i brug om et år. Letbanenettet vil præge byudviklingen i hele Østjylland på den mest omkostningseffektive og miljøvenlige måde og brugerne vil opleve en behagelig og præcis kørsel, behageligt indeklima, Wifi-tilslutning, høj rejsehastighed og elektronisk trafikinformation. Perronerne indrettes til niveaufri ind- og udstigning gennem alle vognenes brede døre. Det betyder ikke alene korte ophold ved standsningsstederne, men også at denne trafikform vil blive tilgængelig for alle. Vognene bliver indrettede med flexarealer i samarbejde med Handicaprådet og Ældrerådet i Aarhus kommune. F.eks. indrettes perronerne så blinde og svagtseende får hjælp til at finde vognenes døre ved hjælp af ledelinjer og særlige ruflede overflader. Netop flexarealerne med klapsæder giver muligheder for, at letbanen kan medtage passagerer med særlige behov, som f.eks. kørestole, rollatorer, enkelte cykler og barnevogne. Samspillet mellem de forskellige trafikformer styrkes, f.eks. med et Park & Ride-anlæg ved motorvej E 45, hvor bilisterne kan skifte til letbane og komme hurtigt frem i hele Aarhusområdet. Stadler leverer to forskellige vogntyper til Aarhus Letbane: Variobahn (foto til venstre) skal køre på strækningen mellem Odder, Aarhus midtby og Lystrup. Det er en letbanevogn med fem led, der har plads til 221 passagerer, og topfarten er 80 km/t. Fabrikken i Berlin vil levere én vogn om måneden, og denne type kører f.eks. i Bergen og i forstaden til London, Croydon. Tango (foto til højre) skal køre som letbane på den tidligere jernbanestrækning mellem Aarhus og Grenaa, og det er en type, som med fordel kan køre på længere strækninger. Den har plads til 256 passagerer og en topfart på 100 km/t. og der bliver leveret én vogn hver anden måned fra Stadlers fabrik i Schweiz. Denne type kører f.eks. i Stuttgart og Lyon. Stadler og eksperter fra både Aarhus Letbane og Midttrafik er i tæt dialog for at sikre kvaliteten. Projektchef Jens Michael Toft, Aarhus Letbane, besøger løbende Stadlers fabrikker, og melder om høj kvalitet fra starten. Inspektion og godkendelse er en omfattende opgave, og den indgår som en del af den samlede sikkerhedsgodkendelse, som Aarhus Letbane gennemfører. Sideløbende med produktionen af de i alt 26 vognsæt, gennemføres der inspektion og kvalitetskontrol af det udstyr, der skal monteres i vognene. Kvalitetskontrollen er særligt omfattende, fordi letbanen i Aarhus er den første af sin slags i Danmark. Derfor er det tyske firma VCDB blevet hyret til at bistå med kvalitetskontrollen. VCDB, VerkehrsConsult Dresden-Berlin GmbH, udfører rådgivning, planlægning og service af alle spørgsmål og problemer om transport. Firmaet har bl.a. stor erfaring i at kvalitetssikre denne type letbanevogne fra Stadler.

6 Delårsrapport for 1. halvår 2016 SUND & BÆLT OPJUSTERER FORVENTNINGERNE Lavere bidrag fra jernbanen opvejes til dels af trafikvækst på vejdelen og lavere renteomkostninger Sund & Bælt opjusterer forventningerne til årets resultat med omkring 300 mio. kr. til et samlet overskud på ca. 1.9 mia. kr. før værdireguleringer og skat, viser koncernens delårsrapport. Resultatet af den primære drift var for årets første 6 måneder mio. kr., hvilket er et fald på 138 mio. kr. sammenlignet med Faldet kan relateres til lavere indtægter fra jernbanerne over Storebælt og Øresund på 119 mio. kr., da de årlige jernbanevederlag blev reduceret med i alt 275 mio. kr. med vedtagelsen af Finansloven for Sund & Bælts samlede driftsomkostninger inkl. afskrivninger steg i første halvår med 102 mio. kr. sammenlignet med Stigningen skyldes øgede omkostninger og afskrivninger i forbindelse med overtagelse af ansvar for vedligehold og reinvesteringer på Øresundsbanen i september Indtægterne fra vejtrafikken over Storebælt viste en stigning i årets første 6 måneder på 6 pct. og var på mio. kr. Den samlede trafik steg med 4,3 pct. Personbiltrafikken gik frem med 4,3 pct., mens lastbiltrafikken steg med 4,4 pct., og i gennemsnit passerede godt køretøjer forbindelsen i døgnet. Der har været en stabil stigning i trafikken over Storebælt i foråret og hen over sommeren, som sammen med et fortsat lavt rente- og inflationsniveau medfører, at vi nu opjusterer vores forventninger til resultatet før værdireguleringer og skat for hele 2016 med ca. 300 mio. kr. Opjusteringen finder sted trods lavere indtægter og højere driftsomkostninger fra vores jernbaneanlæg, siger Mogens Hansen, konst. administrerende direktør i Sund & Bælt. Koncernens renteomkostninger var 76 mio. kr. lavere sammenlignet med første halvdel af 2015, hvilket primært skyldes lavere inflation. Resultatet før dagsværdiregulering og skat men inkl. andel fra Øresundsbro Konsortiet blev i årets første seks måneder et overskud på 968 mio. kr., hvilket er 40 mio. kr. lavere end samme periode af Værdireguleringer inkl. andel fra Øresundsbro Konsortiet påvirker periodens resultat negativt med mio. kr. mod en indtægt på 610 mio. kr. i samme periode sidste år. Årets resultat efter skat udgør hermed et underskud på 256 mio. kr. Den rentebærende nettogæld for A/S Storebælt er efter andet kvartal 22,6 mia. kr. Tilbagebetalingstiden er uændret 31 år fra åbningstidspunktet af Storebæltsforbindelsen, hvilket svarer til Der er fortsat usikkerhed om trafik- og renteudviklingen i 2. halvår af Opjusteringen af årets resultat før finansielle værdireguleringer og skat vurderes således til at være mellem 260 og 330 mio. kr. til et overskud i niveauet mio. kr. Læs mere på: Udgiver: Redstone Communication s.m.b.a. * CVR-nr Motalavej 37 * DK 4220 Korsoer * kem@meldgaard.mail.dk * Ansvarshavende Chefredaktør & Udgiver Knud Meldgaard

Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget

Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 289 Offentligt Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget 1 Dagsorden, Møde mellem DSB og Transport- og Bygningsudvalget DAGSORDEN 1. Status

Læs mere

BEST Dagsordenpunkt 7. A/S Øresund. Delårsrapport. Perioden 1. januar 31. marts Delårsrapporten omfatter: A/S Øresund, CVR-nr.

BEST Dagsordenpunkt 7. A/S Øresund. Delårsrapport. Perioden 1. januar 31. marts Delårsrapporten omfatter: A/S Øresund, CVR-nr. BEST-1623-3 Dagsordenpunkt 7 A/S Øresund Delårsrapport Perioden 1. januar Delårsrapporten omfatter: A/S Øresund, CVR-nr. 15807830 \\Sv-data-kbh\mdrapp\MDRAPP\03_marts_\Bestyrelsen\KVD 1.XLSX Side 1/11

Læs mere

Forbindelsen over Storebælt

Forbindelsen over Storebælt Forbindelsen over Storebælt fakta 2010 Trafik og marked Trafik Den faste forbindelse over Storebælt har medført flere væsentlige ændringer i trafikstrømmene mellem landsdelene. Det er blevet både nemmere

Læs mere

Delårsrapport kvartal 2016

Delårsrapport kvartal 2016 Delårsrapport 1.-3. kvartal 2016 Resultat før skat blev i 3. kvartal 204 mio. kr. og for årets første 9 måneder et underskud på 243 mio. kr. I halvårsregnskabet blev IC2-flåden og 5 IC4-togsæt nedskrevet

Læs mere

Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2007

Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2007 Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2007 Bestyrelsen for Mols-Linien A/S har på sit møde d.d. behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for perioden 01.01.2007-30.09.2007. Bedre resultat end

Læs mere

BEST Dagsordenpunkt 6. A/S Øresund. Delårsrapport. Perioden 1. januar 31. marts Delårsrapporten omfatter: A/S Øresund, CVR-nr.

BEST Dagsordenpunkt 6. A/S Øresund. Delårsrapport. Perioden 1. januar 31. marts Delårsrapporten omfatter: A/S Øresund, CVR-nr. BEST-1719-3 Dagsordenpunkt 6 A/S Øresund Delårsrapport Perioden 1. januar Delårsrapporten omfatter: A/S Øresund, CVR-nr. 15807830 \\Sv-data-kbh\mdrapp\MDRAPP\03_marts_\Bestyrelsen\KVD 1.XLSX Side 1/11

Læs mere

DSB s ÅRSREGNSKAB 2010

DSB s ÅRSREGNSKAB 2010 DSB s ÅRSREGNSKAB 2010 Den 18. marts 2011 Mogens Granborg, Bestyrelsesformand Klaus Pedersen, Konst. adm. direktør ƒ Pressemeddelelse og forvaltningspåtegning ƒ Årsregnskab ƒ Spørgsmål Forbehold i Forvaltningsrevisionen

Læs mere

BEST Dagsordenpunkt 6. A/S Storebælt. Delårsrapport. Perioden 1. januar 31. marts Delårsrapporten omfatter:

BEST Dagsordenpunkt 6. A/S Storebælt. Delårsrapport. Perioden 1. januar 31. marts Delårsrapporten omfatter: BEST-1719-2 Dagsordenpunkt 6 A/S Storebælt Delårsrapport Perioden 1. januar Delårsrapporten omfatter: A/S Storebælt, CVR-nr. 10634970 \\sv-data-kbh\mdrapp\mdrapp\03_marts_\bestyrelsen\kvd 1.XLSX Side 1/10

Læs mere

BEST Dagsordenpunkt 5. A/S Øresund. Delårsrapport. Perioden 1. januar 30. september Delårsrapporten omfatter:

BEST Dagsordenpunkt 5. A/S Øresund. Delårsrapport. Perioden 1. januar 30. september Delårsrapporten omfatter: BEST-1739-3 Dagsordenpunkt 5 A/S Øresund Delårsrapport Perioden 1. januar Delårsrapporten omfatter: A/S Øresund, CVR-nr. 15807830 \\Sv-data-kbh\mdrapp\MDRAPP\09_september_\Bestyrelsen\KVD 3.XLSX Side 1/11

Læs mere

BEST Dagsordenpunkt 5. A/S Storebælt. Delårsrapport. Perioden 1. januar 30. september Delårsrapporten omfatter:

BEST Dagsordenpunkt 5. A/S Storebælt. Delårsrapport. Perioden 1. januar 30. september Delårsrapporten omfatter: BEST-1739-2 Dagsordenpunkt 5 A/S Storebælt Delårsrapport Perioden 1. januar Delårsrapporten omfatter: A/S Storebælt, CVR-nr. 10634970 \\sv-data-kbh\mdrapp\mdrapp\09_september_\bestyrelsen\kvd 3.XLSX Side

Læs mere

Selskabsmeddelelse - Offentliggørelse af Årsrapport 2011 (vedlagt)

Selskabsmeddelelse - Offentliggørelse af Årsrapport 2011 (vedlagt) Selskabsmeddelelse - Offentliggørelse af Årsrapport 2011 (vedlagt) Resumé 2011: Svært år for branchen med nødvendige omstruktureringer hos Mols-Linien 2011 var et udfordrende år for den maritime branche,

Læs mere

BEST Dagsordenpunkt 7. A/S Storebælt. Delårsrapport. Perioden 1. januar 31. marts Delårsrapporten omfatter:

BEST Dagsordenpunkt 7. A/S Storebælt. Delårsrapport. Perioden 1. januar 31. marts Delårsrapporten omfatter: BEST-1623-2 Dagsordenpunkt 7 A/S Storebælt Delårsrapport Perioden 1. januar Delårsrapporten omfatter: A/S Storebælt, CVR-nr. 10634970 \\sv-data-kbh\mdrapp\mdrapp\03_marts_\bestyrelsen\kvd 1.XLSX Side 1/11

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN UGE 36 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN Nyt fra DI: FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 Regeringen offentliggjorde den 26. august 2014 sit forslag til finanslov

Læs mere

Infrastrukturprojekter i Danmark. Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen Stockholm, 23. april 2013

Infrastrukturprojekter i Danmark. Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen Stockholm, 23. april 2013 Infrastrukturprojekter i Danmark Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen Stockholm, 23. april 2013 Infrastrukturfonden Aftale om investeringer i infrastruktur og transportsystemer i perioden 2009 2020 DKK

Læs mere

Aftale om takstnedsættelser og investeringer til forbedringer af den kollektive trafik. Kontorchef Lasse Winterberg

Aftale om takstnedsættelser og investeringer til forbedringer af den kollektive trafik. Kontorchef Lasse Winterberg Aftale om takstnedsættelser og investeringer til forbedringer af den kollektive trafik Kontorchef Lasse Winterberg Hovedpunkter i oplæg 1) Baggrund for ny aftale om takstnedsættelser og investeringer 2)

Læs mere

Delårsrapport for 1. januar september 2008

Delårsrapport for 1. januar september 2008 Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2008 Bestyrelsen for Mols-Linien A/S har på sit møde d.d. behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for perioden 1. januar 2008 til 30. september 2008.

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog Dobbelt op i 2030 Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog 1 Ove Dahl Kristensen, Trafikteknik Dobbelt op i 2030 (på 20 år) Bredt

Læs mere

Elektrificering på Sjælland og i Jylland

Elektrificering på Sjælland og i Jylland Banebranchenskonference: Jernbaneni MEGA vækst? Elektrificering på Sjælland og i Jylland 11. maj 2011 Svend Poulsen Projektchef Indhold Forhistorien Fra damp til el i Europa Elektrificeringsprojektet i

Læs mere

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen.

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen. MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K (ministersvar@ft.dk) Dato J. nr. 2. februar 2018 2016-5694 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71

Læs mere

8 udbudspakker til fremtidens jernbane

8 udbudspakker til fremtidens jernbane 8 8 udbudspakker til fremtidens jernbane 8 udbudspakker til fremtidens jernbane Udgiver Brancheforeningen Dansk Tog Tekst og layout Dansk Tog Foto Patrik Engstöm/Stefan Nilsson/Lars E/SJ/Arriva Tryk

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland. Samrådsspørgsmål E

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland. Samrådsspørgsmål E Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 114 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland Side 1 af 12

Læs mere

Passagervækst i den kollektive trafik. Merete Høj Kjeldsen De Økonomiske Råds Sekretariat 31. marts 2014

Passagervækst i den kollektive trafik. Merete Høj Kjeldsen De Økonomiske Råds Sekretariat 31. marts 2014 Passagervækst i den kollektive trafik Merete Høj Kjeldsen De Økonomiske Råds Sekretariat 31. marts 2014 De Økonomiske Råd Det Økonomiske Råd Det Miljøøkonomiske Råd Formandskabet De fire vismænd Sekretariatet

Læs mere

IKKE NOGEN URIASPOST Køligt overblik og faglig indsigt er det vigtigste som chef for Banedanmark

IKKE NOGEN URIASPOST Køligt overblik og faglig indsigt er det vigtigste som chef for Banedanmark UGE 48 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU Per Jacobsen, kommende direktør hos Banedanmark Trafikpolitisk Kommentar af chefredaktør Knud Meldgaard IKKE NOGEN URIASPOST

Læs mere

8. december 2008. Bæredygtig transport - bedre infrastruktur

8. december 2008. Bæredygtig transport - bedre infrastruktur 8. december 2008 Bæredygtig transport - bedre infrastruktur Det vil regeringen Mindre CO 2 Grønnere biltrafik Mere kollektiv transport og cyklisme En bedre jernbane Bedre veje Nye grønne teknologier Styrket

Læs mere

Erfaringer med cykelmedtagning og eksempler på indretning af flexrum

Erfaringer med cykelmedtagning og eksempler på indretning af flexrum Erfaringer med cykelmedtagning og eksempler på indretning af flexrum Sporvognstog Mulhouse, Porto og Bergen Letbanetog Haag, Porto og Alicante 8. januar 2013, Anne Bach, Letbanesekretariatet Hvorfor diskussion

Læs mere

Statslig trafikplan

Statslig trafikplan Statslig trafikplan 2017-2032 Banebranchen 19. maj 2017 Indhold i trafikplan 2017-2032 - Opdatering af sidste plan - Formål: fælles vidensramme - Beskriver forventet udvikling 2017-2032: - Gennemgang af

Læs mere

SPORVOGNEN TILBAGE I SMILETS BY Efter 46 år uden sporvogne får Aarhus igen kollektiv bytrafik på skinner i 2017, denne gang i form af letbanevogne

SPORVOGNEN TILBAGE I SMILETS BY Efter 46 år uden sporvogne får Aarhus igen kollektiv bytrafik på skinner i 2017, denne gang i form af letbanevogne UGE 33 * 2016 * 1. kvartal * 3. Årgang ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU SPORVOGNEN TILBAGE I SMILETS BY Efter 46 år uden sporvogne får Aarhus igen kollektiv bytrafik på

Læs mere

DSB s fremtidige rolle & konkrete fremtidsprojekter. TØF Kollektiv Trafik Konferencen 2014 7. oktober Korsør

DSB s fremtidige rolle & konkrete fremtidsprojekter. TØF Kollektiv Trafik Konferencen 2014 7. oktober Korsør DSB s fremtidige rolle & konkrete fremtidsprojekter TØF Kollektiv Trafik Konferencen 2014 7. oktober Korsør DSB s fremtidige rolle En jernbane i udvikling Signalsystem Fremtidens Tog Timemodellen Dobbelt

Læs mere

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Dato : 10. oktober 2003 Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Regeringen lægger op til en ny rammeaftale, der skal sikre de langsigtede rammer for jernbaneområdet. Aftalen

Læs mere

Delårsrapport for 1. halvår 2008

Delårsrapport for 1. halvår 2008 Til OMX Nordic Exchange Copenhagen Company News Service Faaborg, den 21. august 2008 Fondsbørsmeddelelse nr. 09/2008 Delårsrapport for 1. halvår 2008 Resume for 1. halvår 2008 SKAKO Industries koncernen

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Trafikområdet (4. november 2005) Aftaler om Finansloven for 2006 November 2005 75 Aftale

Læs mere

Politisk aftale om Storebæltstakster mv.

Politisk aftale om Storebæltstakster mv. 26. maj 2005 Politisk aftale om Storebæltstakster mv. Forligspartierne omkring Storebæltsforbindelsen (Venstre, Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti) er enige om, at der i lyset af den fortsat

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed

Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed Marts 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2017 om togenes punktlighed

Læs mere

Danske Banks resultat i de første tre kvartaler af 2014: 10,1 mia. kr. efter skat Forventningerne til årets resultat opjusteres

Danske Banks resultat i de første tre kvartaler af 2014: 10,1 mia. kr. efter skat Forventningerne til årets resultat opjusteres Til redaktionen Koncernkommunikation Holmens Kanal 2-12 1092 København K Telefon 45 14 56 95 30. oktober 2014 Danske Banks resultat i de første tre kvartaler af 2014: 10,1 mia. kr. efter skat Forventningerne

Læs mere

vejtrafikkens udvikling

vejtrafikkens udvikling vejtrafikkens udvikling >>> Trafikindikatorer for på de næste sider er samlet 11 forskellige indikatorer, som giver et aktuelt overblik over vejtrafikkens udvikling i det seneste kvartal. HOVEDTENDENSER

Læs mere

Månedlig Driftsstatusrapport IC4/IC2 Rapporteringsperiode: April Direktionssekretariatet

Månedlig Driftsstatusrapport IC4/IC2 Rapporteringsperiode: April Direktionssekretariatet Månedlig Driftsstatusrapport IC4/IC2 Rapporteringsperiode: April 2016 Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Driftsafvikling IC4/IC2 1. Nuværende indsættelsesplan

Læs mere

The Danish Short Story!

The Danish Short Story! The Danish Short Story! Det er ikke fordi vi ingen sporvogne har i Danmark Men disse fire historier har intet med museer at gøre Hvis der var nogen der var i tvivl Aalborg Letbane/BRT Drivere for projektet

Læs mere

Kunderettidigheden og operatørrettidighed for S-tog var med henholdsvis 94,1 og 98,8 procent begge over målet

Kunderettidigheden og operatørrettidighed for S-tog var med henholdsvis 94,1 og 98,8 procent begge over målet Halvårsrapport 2016 Resultatet for 1. halvår blev et underskud før skat på 447 mio. kr. efter nedskrivning af IC2-flåden og 5 IC4-togsæt. Halvåret var præget af utilfredsstillende rettidighed. Tiltag for

Læs mere

vejtrafikkens udvikling

vejtrafikkens udvikling vejtrafikkens udvikling >>> Trafikindikatorer for 213 på de næste sider er samlet 11 forskellige indikatorer, som giver et aktuelt overblik over vejtrafikkens udvikling i det seneste kvartal. HOVEDTENDENSER

Læs mere

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 382 Offentligt

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 382 Offentligt Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 382 Offentligt Fredericia d. 01-07-2012 Til.: Transportministeren og Transportudvalget. Hr. Henrik Dam Kristensen. Angående det netop indgåede Trafik-forlig,

Læs mere

TEMASEKTION OM LETBANER I SAMARBEJDE MED LETBANER.DK

TEMASEKTION OM LETBANER I SAMARBEJDE MED LETBANER.DK UGE 34 * 2015 TEMASEKTION OM LETBANER I SAMARBEJDE MED LETBANER.DK Ansvarshavende redaktør: Knud Meldgaard,TRANSEUROPA kem@meldgaard.mail.dk Redaktør: Morten Engelbrecht, LETBANER.DK me@letbaner.dk BRUG

Læs mere

Orientering om forløbet for Mols-Linien A/S i 1. -3. kvartal 2004. Mols-Liniens samlede overførsler i perioden 01.01. - 30.09.04

Orientering om forløbet for Mols-Linien A/S i 1. -3. kvartal 2004. Mols-Liniens samlede overførsler i perioden 01.01. - 30.09.04 1 Ebeltoft, den 24. november 2004 Sideantal: 5 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 Postbox 1040 1007 København K Elektronisk indberettet Fondsbørsmeddelelse nr. 96 (Findes på Internettet under www.mols-linien.dk)

Læs mere

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger Pressemeddelelse Årsregnskab 2011 9. februar 2012 R E G N S K A B E T B E S K R I V E R H E L E D A N I C A K O N C E R N E N, H E R U N D E R F O R R E T N I NG S A K T I V I T E T E R I D A N M A R K,

Læs mere

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg Togfonden DK Ved kontorchef Lasse Winterberg 28,5 mia. kr. til historisk modernisering af jernbanen Regeringen indgik d. 14. januar en aftale med Dansk Folkeparti og Enhedslisten om Togfonden DK. Togfonden

Læs mere

Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire

Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Faaborg, den 21. april 2010 Selskabsmeddelelse nr. 06/2010 Delårsrapport for 1. kvartal 2010 Bestyrelsen og direktionen har i dag behandlet og godkendt delårsrapporten

Læs mere

IC 4. Banekonference 2015 Ove Dahl Kristensen 05.05.2015

IC 4. Banekonference 2015 Ove Dahl Kristensen 05.05.2015 IC 4 Banekonference 2015 Ove Dahl Kristensen 05.05.2015 Hvad er IC4? Et 4-vogns 200 km/h diesel togsæt, Ordret hos Ansaldo Breda i år 2000 Til levering og indsættelse frem mod 2006 Sort tekst: Fakta Blå

Læs mere

Transportudvalget 2012-13 TRU alm. del Bilag 29 Offentligt. Status & Strategi. Møde med Transportudvalget Østerport, tirsdag 9.

Transportudvalget 2012-13 TRU alm. del Bilag 29 Offentligt. Status & Strategi. Møde med Transportudvalget Østerport, tirsdag 9. Transportudvalget 2012-13 TRU alm. del Bilag 29 Offentligt Status & Strategi Møde med Transportudvalget Østerport, tirsdag 9. oktober 2012 1 Program 1. Indledning Bestyrelsesformand Peter Schütze 2. Status

Læs mere

Trafikplan for jernbanen Trafikdage den 26. august 2008

Trafikplan for jernbanen Trafikdage den 26. august 2008 Trafikplan for jernbanen 2008-2018 Trafikdage den 26. august 2008 Baggrund for den statslige trafikplan Lov om trafikselskaber fra år 2006: Trafikplanen omhandler offentlig servicetrafik Udarbejdes mindst

Læs mere

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: September Direktionssekretariatet. Driftsafvikling IC4

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: September Direktionssekretariatet. Driftsafvikling IC4 Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: September 2016 Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Driftsafvikling IC4 Direktionssekretariatet 1. Nuværende

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

EN METROPOL I PROVINSEN

EN METROPOL I PROVINSEN Claus Rehfeld Moshøj, 4. september 2014 EN METROPOL I PROVINSEN LETBANEN I AARHUSOMRÅDET AARHUS LETBANE DANMARKS FØRSTE LETBANE VELKOMMEN PÅ FORSIDEN ØKONOMISK STORMVEJR APRIL 2014 3 MEN DER ER INDGÅET

Læs mere

Fokus på pendling inden for regionen samt ind og ud af regionen

Fokus på pendling inden for regionen samt ind og ud af regionen Bæredygtig trafikplan for Hovedstadsregionen Fokus på pendling inden for regionen samt ind og ud af regionen Miljøstrategisk årsmøde, 5. december 2016 Karl Vogt Nielsen, rådgiver for Enhedslistens Folketingsgruppe

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB. August 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB. August 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB August 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB 13. august

Læs mere

Nye rammer for drift på banen

Nye rammer for drift på banen Nye rammer for drift på banen Thomas S. Hedegaard, Kommerciel direktør, A/S Jernbanens udfordringer Den danske banekonference 21. maj 2013 Indhold Den brændende platform. Barrierer for den nødvendige udvikling.

Læs mere

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter

Læs mere

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: August Direktionssekretariatet. Driftsafvikling IC4

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: August Direktionssekretariatet. Driftsafvikling IC4 Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: August 2016 Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Driftsafvikling IC4 1. Nuværende indsættelsesplan DSB planlagde

Læs mere

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank Tilfredsstillende 1.-3. kvartal i har i årets første 3 kvartaler af 2015 realiseret et resultat før skat på 29,9 mio. kr. 35,5 mio. kr. mod 37,0 mio. kr. for samme periode sidste Periodens resultat før

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K. Redegørelse til statsrevisorerne vedr. beretning 3/06 om anskaffelse af IC4-tog

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K. Redegørelse til statsrevisorerne vedr. beretning 3/06 om anskaffelse af IC4-tog Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K Dato 1. marts 2007 J. nr. 013-000041 Deres ref. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 33 92 33 55 Redegørelse til statsrevisorerne

Læs mere

FÆTTER & KUSINE - FEST HOS DI TRANSPORT Store krammere, gemytlighed og faglig substans prægede DI TRANSPORTENS DAG

FÆTTER & KUSINE - FEST HOS DI TRANSPORT Store krammere, gemytlighed og faglig substans prægede DI TRANSPORTENS DAG UGE 39 * 2016 * 1. kvartal * 3. Årgang ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU SLENDRIAN! Denne mand hedder Claus og ikke Christian Jeg refererede, i sidste uge, til Claus F.

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010 Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010 Faaborg, den 28. oktober 2010 Selskabsmeddelelse nr. 17/2010 Resume Stigende ordreindgang og forbedret

Læs mere

KVALITETS- UDVALGSMØDE

KVALITETS- UDVALGSMØDE 17-03-2015 KVALITETS- UDVALGSMØDE 10. marts 2015 17-03-2015 2 ØKONOMISKE UDFORDRINGER Faldende dieselpris betyder ca. 30 mio. kr. mindreudgifter det glæder bestillerne Godt regnskabsresultat for 2014:

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 122 Offentligt. Kystbanen i år 2030? 30. maj 2016

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 122 Offentligt. Kystbanen i år 2030? 30. maj 2016 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 122 Offentligt Kystbanen i år 2030? 30. maj 2016 Panelet Anders H. Kaas Afdelingschef Infrastrukturrådgiveren Atkins Morten Slotved Borgmester

Læs mere

Fremtidens togtrafik i Hovedstadsområdet

Fremtidens togtrafik i Hovedstadsområdet Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om: Fremtidens togtrafik i Hovedstadsområdet 13. december 2017 1 Parterne ønsker

Læs mere

JØRGEN CHRISTENSEN, MEDLEM AF SPORJYLLAND.DK, TISETVEJ 24, SOLBJERG

JØRGEN CHRISTENSEN, MEDLEM AF SPORJYLLAND.DK, TISETVEJ 24, SOLBJERG DEBATINDLÆG 28.01.2016 KL. 06:00 Aarhus H anno 2025 Et tænkt fremtidsscenarium: en forretningsrejse for Pedersen og unge Jensen, der tager toget fra det nye Aarhus H til et møde i København. Det foregår

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 2. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 2. kvartal 2014 blev der foretaget 12,7 mio. rejser med DSB's fjern-

Læs mere

Delårsrapport for 9 måneder 2008

Delårsrapport for 9 måneder 2008 Til OMX Nordic Exchange Copenhagen Company News Service Faaborg, den 29. oktober 2008 Fondsbørsmeddelelse nr. 14/2008 Delårsrapport for 9 måneder 2008 Resume for 9 måneder 2008: SKAKO Industries koncernen

Læs mere

Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Faaborg, den 19. august 2010 Selskabsmeddelelse nr. 15/2010. Delårsrapport for 1.

Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Faaborg, den 19. august 2010 Selskabsmeddelelse nr. 15/2010. Delårsrapport for 1. Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Faaborg, den 19. august 2010 Selskabsmeddelelse nr. 15/2010 Delårsrapport for 1. halvår 2010 Bestyrelsen og direktionen har i dag behandlet og godkendt delårsrapporten

Læs mere

Den rentebærende gæld er nedbragt med 399 mio. kr. i forhold til 31. december 2017 og med mio. kr. i forhold til 1. kvartal 2017.

Den rentebærende gæld er nedbragt med 399 mio. kr. i forhold til 31. december 2017 og med mio. kr. i forhold til 1. kvartal 2017. Delårsrapport 1. kvartal 2018 DSB opnåede i 1. kvartal 2018 et resultat før skat på 361 mio. kr. Høj punktlighed for såvel Fjern- & Regionaltog som S-tog, men færre kørte kilometer i konsekvens af fejl

Læs mere

Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur

Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur udarbejdet af Region Midtjylland og de 19 kommuner i den midtjyske region i 2013 og opdateret i januar 2019 Indledning Region Midtjylland

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 92 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 92 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 92 Offentligt Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Oktober 2016 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer:

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 567 Offentligt Side 1 af 11 Talemanuskript til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål Q og R Spørgsmål Q: Vil ministeren

Læs mere

Forbindelsen over Storebælt. fakta

Forbindelsen over Storebælt. fakta Forbindelsen over Storebælt fakta Trafik og marked Trafik Den faste forbindelse over Storebælt har medført flere væsentlige ændringer i trafikstrømmene mellem landsdelene. Det er blevet både nemmere hurtigere

Læs mere

Dobbelt op i 2030. BaneBranchens årsmøde Den 11. maj 2011 Ove Dahl Kristensen, Vicedirektør, DSB

Dobbelt op i 2030. BaneBranchens årsmøde Den 11. maj 2011 Ove Dahl Kristensen, Vicedirektør, DSB Dobbelt op i 2030 BaneBranchens årsmøde Den 11. maj 2011 Ove Dahl Kristensen, Vicedirektør, DSB Køreplan o Dobbelt op en politisk ambition o Infrastrukturinvesteringer nytter o Hvad skal der til: o Et

Læs mere

Trafikudvikling over Øresund

Trafikudvikling over Øresund Trafikudvikling over Øresund Hvad vi har set i de sidste ti år handler ikke kun om trafik over Øresund. Vi er gået fra to lande uden sammenhæng til én region, hvor udveksling af arbejdskraft, erhverv,

Læs mere

Delårsrapport for 1. halvår 2017

Delårsrapport for 1. halvår 2017 1 af 12 Delårsrapport for 1. halvår 2017 Victoria Properties A/S i venteposition før ny aktivitet igangsættes. Perioderegnskabet i overskrifter Koncernen realiserede et resultat før skat på DKK -0,5 mio.

Læs mere

BaneBranchens årsmøde Den 11. maj 2011 Ove Dahl Kristensen, Vicedirektør, DSB

BaneBranchens årsmøde Den 11. maj 2011 Ove Dahl Kristensen, Vicedirektør, DSB Dobbelt op i 2030 BaneBranchens årsmøde Den 11. maj 2011 Ove Dahl Kristensen, Vicedirektør, DSB Køreplan o Dobbelt op en politisk ambition o Infrastrukturinvesteringer nytter o Hvad skal der til: o Et

Læs mere

Erfaringer med finansiering af infrastruktur i Danmark

Erfaringer med finansiering af infrastruktur i Danmark Statuskonference for strategiske analyser - 26. november 2012 Erfaringer med finansiering af infrastruktur i Danmark Kaj V. Holm Finansdirektør, Sund & Bælt Holding A/S Agenda Beskrivelse af statsgarantimodellen

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 23. august 2013 Selskabsmeddelelse nr. 10/2013

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 23. august 2013 Selskabsmeddelelse nr. 10/2013 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 23. august 2013 Selskabsmeddelelse nr. 10/2013 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. januar 30. juni 2013 Udviklingen i SKAKO Vibration er positiv,

Læs mere

Omsætningen er steget med 13.201 t. kr. eller 15,9 % (den underliggende organiske vækst er positiv med 3,8 %).

Omsætningen er steget med 13.201 t. kr. eller 15,9 % (den underliggende organiske vækst er positiv med 3,8 %). Meddelelse 5/2015 Bestyrelsen for Danske Hoteller A/S har dags dato behandlet halvårsrapporten for 2015. Danske Hoteller havde i 2015 igen en solid resultatfremgang i første halvår. Der er pæn fremgang

Læs mere

HVORDAN FÅR VI MERE OG BEDRE KOLLEKTIV TRAFIK FOR PENGENE?

HVORDAN FÅR VI MERE OG BEDRE KOLLEKTIV TRAFIK FOR PENGENE? Organiseringen af den kollektive trafik i Greater Copenhagen HVORDAN FÅR VI MERE OG BEDRE KOLLEKTIV TRAFIK FOR PENGENE? Af Per Als, Otto Anker Nielsen, Claus Hedegaard Sørensen, Per Homann Jespersen FILOSOFI

Læs mere

Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse. Nyt EU-projekt om brintbusser (Hydrogen)

Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse. Nyt EU-projekt om brintbusser (Hydrogen) AKTUELT I REGION NORDJYLLAND V/ UDVALGSFORMAND OTTO KJÆR LARSEN 3 AKTUELLE EMNER I NORDJYLLAND Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse Nyt EU-projekt om

Læs mere

Pressemeddelelse. 1. halvår. Incl. hoved- og nøgletal samt faktaboks. Må straks offentliggøres

Pressemeddelelse. 1. halvår. Incl. hoved- og nøgletal samt faktaboks. Må straks offentliggøres Pressemeddelelse 1. halvår 2010 Incl. hoved- og nøgletal samt faktaboks Må straks offentliggøres Pressemeddelelse Markant kundetilgang og tilfredsstillende primær drift Middelfart Sparekasse fik mere end

Læs mere

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Udgivet af: Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Expedit a/s. CVR-nr Expedit a/s - Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2008

Expedit a/s. CVR-nr Expedit a/s - Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2008 Expedit a/s CVR-nr. 37 75 25 17 Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2008 For yderligere oplysninger kan administrerende direktør Uffe Færch kontaktes på telefon 87 61 22 00. Side 1 af

Læs mere

Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland. Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012

Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland. Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012 Fremtidsperspektiver på banen Lokalbanerne på Sjælland Oplæg på Movias Trafikbestillerkonference, 11. maj 2012 Vicedirektør Ove Dahl Kristensen, DSB Baggrund: Vedtagelse af En grøn transportpolitik p Den

Læs mere

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 30.

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 30. Til Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K. Delårsrapport for Arkil Holding A/S for 1. halvår Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. august 2012 Selskabsmeddelelse nr. 10/2012

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. august 2012 Selskabsmeddelelse nr. 10/2012 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. august 2012 Selskabsmeddelelse nr. 10/2012 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. januar 30. juni 2012: Omsætningsvækst og positivt resultat i SKAKO

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland

Vision for banetrafikken i Region Sjælland Vision for banetrafikken i Region Sjælland En sammenhængende og attraktiv banebetjening i Region Sjælland fra landsdels og lokaltrafik til østdansk trafik. Mobiliteten i Region Sjælland er vigtig. Borgerne

Læs mere

BEST Dagsordenpunkt 7. Sund & Bælt Holding A/S. Delårsrapport. Perioden 1. januar marts 2016

BEST Dagsordenpunkt 7. Sund & Bælt Holding A/S. Delårsrapport. Perioden 1. januar marts 2016 BEST-1623-1 Dagsordenpunkt 7 Sund & Bælt Holding A/S Delårsrapport Perioden Delårsrapporten omfatter koncernen samt koncernens selskaber: Sund & Bælt Holding A/S (moderselskab), CVR-nr. 15694688 A/S Storebælt,

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Ugens gladeste transportnyhed: METRO MELLEM KØBENHAVN OG MALMØ Fortsat undersøgelse af en Øresundsmetro mellem København og Malmø

Ugens gladeste transportnyhed: METRO MELLEM KØBENHAVN OG MALMØ Fortsat undersøgelse af en Øresundsmetro mellem København og Malmø UGE 24 * 2017 * 1. kvartal * 4. Årgang3 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU Ugens gladeste transportnyhed: METRO MELLEM KØBENHAVN OG MALMØ Fortsat undersøgelse af en Øresundsmetro

Læs mere

Jernbanen nord for Århus

Jernbanen nord for Århus Jernbanen nord for Århus af jernbanenettet Præsentation for Region 15. december 2009 Tommy O. Jensen Jernbanenettet i Hirtshals Skagen Lidt jernbane geografi: Århus-Aalborg (2 spor) Aalborg-Frederikshavn

Læs mere

Hovedstadsområdets Trafikselskab

Hovedstadsområdets Trafikselskab Hovedstadsområdets Trafikselskab Per Homann Jespersen/26. oktober 2012 - En alternativ organisering af den kollektive trafik øst for Storebælt Dette oplæg er et indspil til Trængselskommissionens arbejde

Læs mere

Fondsbørs- og pressemeddelelse. Gabriel Holding A/S Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober marts 2003)

Fondsbørs- og pressemeddelelse. Gabriel Holding A/S Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober marts 2003) Fondsbørs- og pressemeddelelse Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober 2002 31. marts 2003) Gabriel fastholder strategien i et svagt marked Resumé: 1. halvår 2002/03 blev realiseret med et resultat

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 21. maj 2013 Selskabsmeddelelse nr. 6/2013

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 21. maj 2013 Selskabsmeddelelse nr. 6/2013 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 21. maj 2013 Selskabsmeddelelse nr. 6/2013 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. januar 31. marts 2013: Udviklingen i SKAKO Vibration er fortsat positiv

Læs mere