ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C"

Transkript

1 ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 6. maj 2004 Birgit Hinrup Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 627, Center for Idræt ved N. J. Fjords Gade, Århus Midtby - samt tillæg nr. 38 til Kommuneplan Resume Lokalplanforslaget vedrører et område ved N. J. Fjords Gade på Frederiksbjerg, Århus Midtby. Lokalplanområdet, der er på ca. 0,4 ha, er kommunalt ejet og beliggende i byzone. Lokalplanen skal give mulighed for, at Aarhus Universitet kan opføre et nyt Center for Idræt i nær tilknytning til de eksisterende idrætsfaciliteter ved Århus Svømmestadion og Ingeniørhøjskolen i Århus. Lokalplanområdet indgår i et større område med idrætsanlæg, idrætsfaciliteter og uddannelsesinstitutioner, der blandt andet omfatter VUC, Århus Svømmestadion med idrætsfaciliteter, N. J. Fjordsgades Skole og Ingeniørhøjskolen i Århus samt idrætsanlæg i form af boldbaner. Lokalplanområdet omfatter en del af det eksisterende boldbaneareal samt den sydlige del af vejarealerne af N. J. Fjords Gade. Vejadgang til lokalplanområdet forudsættes at ske fra en eksisterende sidevej til Dalgas Avenue, idet den nordlige del af N. J. Fjords Gade lukkes for kørende trafik ved grænsen til lokalplanområdet. Hvis forslaget om opførelse af nyt Center for Idræt skal kunne realiseres er det nødvendigt at ændre kommuneplanen. Magistratens 4. Afdeling ønsker samtidig, udenfor området for lokalplanforslag nr. 627, mulighed for udvidelse af de eksisterende idrætsfaciliteter ved Århus Svømmestadion - primært en ny idrætshal - og af Fjordsgades Skole, og Ingeniørhøjskolen i Århus ønsker mulighed for udvidelse af

2 Side 2 undervisningsfaciliteterne. Da disse udvidelsesmuligheder tilsvarende kræver ændring af kommuneplanen, er der udarbejdet et forslag til tillæg til Kommuneplan 2001, der omfatter hele det berørte område, dvs. den gældende kommuneplans delområder OF og OF, der begge er udlagt til offentlige formål. Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt i perioden fra den 4. februar til den 31. marts I offentlighedsperioden blev endvidere afholdt et offentligt møde om lokalplanforslaget og de øvrige ønskede/påtænkte udbygningsmuligheder i området - herunder opførelse af ny idrætshal ved Århus Svømmestadion. Der indkom i alt 9 breve/indsigelser i høringsperioden (vedlagt mrk. 1-9). Indsigelserne er kommenteret i indstillingens afsnit 3, under overskrif-ten: "Bemærkninger i forbindelse med den offentlige fremlæggelse af lokalplanforslaget". Af hensyn til en tidsfrist i foråret 2004 for Universitetets ansøgning om bevilling til opførelse og etablering af Center for Idræt har Universitetet et stort ønske om en meget hurtig lokalplanproces - om muligt med en vedtaget lokalplan i foråret Da de øvrige udbygningstiltag endnu ikke er fuldt afklarede, er det valgt at udarbejde særskilt lokalplan for Center for Idræt. Det skal dog bemærkes, at forslag til lokalplan nr. 722 for en ny idrætshal ved Århus Svømmestadion er under udarbejdelse, og at indstilling om offentliggørelse af lokalplanforslaget forventes fremsendt til magistrat og byråd snarest. Lokalplanforslag 627 og forslag til tillæg nr. 38 til kommuneplanen indstilles vedtaget endeligt med de rettelser, der fremgår af afsnit Tidligere beslutninger Århus Byråd vedtog den 21. maj 2003 Magistratens 4. Afdelings "Principindstilling om opførelse af idræts- og undervisningsbyggeri på Frederiksbjerg" og den samtidig fremsendte indstilling til Byrådets lukkede møde om "Salg af kommunalt areal til brug for opførelse af nyt byggeri til Center for Idræt under Aarhus Universitet". Byrådet godkendte i mødet den 21. januar 2004 lokalplanforslaget til offentlig fremlæggelse. 3. Beskrivelse af indstillingen Lokalplanens baggrund og mål Lokalplanforslaget omfatter et område ved N. J. Fjords Gade på Frederiksbjerg, Århus Midtby. Lokalplanområdet, der er ca. 0,4 ha stort og beliggende i byzone, er ved planens udarbejdelse kommunalt ejet.

3 Side 3 Undervisningsministeriet godkendte den 14. februar 2001, at bacheloruddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet blev permanentgjort. Lokalplanen udarbejdes for at give mulighed for, at Aarhus Universitet kan opføre et nyt Center for Idræt i nær tilknytning til de eksisterende idrætsfaciliteter ved Århus Svømmestadion og Ingeniørhøjskolen i Århus, idet Aarhus Universitet har behov for bedre og velplacerede bygningsmæssige faciliteter til den forholdsvis nyoprettede idrætsuddannelse. Lokalplanområdet indgår i et større område med idrætsanlæg, idrætsfaciliteter og uddannelsesinstitutioner, der blandt andet omfatter VUC, Århus Svømmestadion med idrætsfaciliteter, N. J. Fjordsgades Skole, Ingeniørhøjskolen i Århus samt idrætsanlæg i form af boldbaner. Lokalplanområdet omfatter en del af det eksisterende boldbaneareal samt vejarealer af N. J. Fjords Gade. Mod nord afgrænses området af N. J. Fjordsgades Skole og skolegård, mens Ingeniørhøjskolen i Århus danner grænse for lokalplanområdet mod øst. Mod syd og vest grænser lokalplanområdet op til de eksisterende boldbaner. Universitetet og Magistratens 4. Afdeling har ønsket placeringen af det nye Center for Idræt på Frederiksbjerg. Denne placering anses for at være den mest tilfredstillende, da den tilgodeser nem og direkte adgang til eksisterende idrætshal, svømmestadion og fodboldbaner samt nærhed til et andet uddannelsesmiljø, herunder Ingeniørhøjskolen i Århus. Endvidere er placeringen samtidig i passende afstand fra Universitetet og øvrige sportsfaciliteter i Århus. Placeringen tæt på Ingeniørhøjskolen vil desuden lette samarbejdet mellem Universitetet og Ingeniørhøjskolen - både med hensyn til fælles udnyttelse af de bygningsmæssige faciliteter og med hensyn til udviklingen af det nyetablerede Center for Tekniske Kandidatuddannel-ser, hvor Ingeniørhøjskolen og Universitetet har indledt et samarbejde om at udbyde teknisk orienterede naturvidenskabelige kandidatuddannelser. Forslag til tillæg nr. 38 til kommuneplanen Ud over Center for Idræt har Magistratens 4. Afdeling ønsket, at der gives mulighed for en udvidelse af de eksisterende idrætsfaciliteter ved Århus Svømmestadion i form af opførelse af en ny idrætshal og en overdækning over springbassinet, ligesom der ønskes mulighed for en udvidelse af N. J. Fjordsgades Skole. Endvidere har Ingeniørhøjskolen ønsker om på sigt at udvide undervisningsfaciliteterne. De hidtil gældende kommuneplanrammer rummer ikke mulighed for at realisere det ønskede Center for Idræt, hvorfor kommuneplanbestemmelserne for det pågældende rammeområde forudsættes ændret i form af et tillæg til kommuneplanen.

4 Side 4 Da de øvrige førnævnte udvidelsesmuligheder tilsvarende kræver ændring af kommunepla-nen, er der udarbejdet et forslag til tillæg til Kommuneplan 2001, der omfatter hele det berørte område, dvs. kommuneplanens delområder OF og OF, der begge er udlagt til offentlige formål. Nærværende lokalplanforslag omfatter alene den del af området, hvor der ønskes mulighed for opførelse af Center for Idræt. Kommuneplantillægget - tillæg nr omfatter som nævnt et større område. Opførelse af større bygningsanlæg uden for lokalplanområdet forudsætter således, at der tillige udarbejdes lokalplaner for sådanne bebyggelser, før de kan opføres. Bebyggelsen Bygningen, der skal rumme det nye Center for Idræt, tænkes at indeholde undervisningsrum, herunder gymnastiksal og laboratorier, forsker- og administrationskontorer for Center for Idræt og Center for Tekniske Kandidatuddannelser, begge under Århus Universitet. I lokalplanen fastsættes et byggefelt for bebyggelsens placering. Bygningen må ikke opføres i mere end 5 etager foruden kælder og tagetage til tekniske formål, og bygningshøjden må ikke overstige 24 m. Bygningen må opføres med et etageareal på maksimalt m2. Lokalplanen giver desuden mulighed for, at der uden for byggefeltet kan opføres en lukket eller overdækket gangbro fra bebyggelsen i lokalplanområdet til Ingeniørhøjskolens bebyggelse øst for lokalplanområdet. Lokalplanen indeholder retningslinier for bebyggelsens udseende, karakter og materialeholdning m.m., der har til formål at sikre en arkitektonisk og miljømæssig god helhedsvirkning. Endvidere indeholder lokalplanen bestemmelser, der har til formål at undgå generende spejlrefleksvirkninger fra facader. Trafikforhold Vejadgang til lokalplanområdet forudsættes at ske ad en sidevej til Dalgas Avenue, idet den nordlige del af N. J. Fjords Gade lukkes for kørende trafik ved grænsen til lokalplanområdet. Lukningen af N. J. Fjords Gade medfører, at den del af trafikken på N. J. Fjords Gade, der hidtil har betjent ejendomme syd for N. J. Fjordsgades Skole, i fremtiden vil skulle betjene disse ejendomme via sidegaden til Dalgas Avenue. Hermed vil den nuværende trafikmængde på den nordlige del af N. J. Fjords Gade, ud for N. J. Fjordsgades Skole, blive reduceret, og skolevejen til N. J. Fjordsgades Skole i højere grad sikret. Magistratens 2. Afdeling lægger vægt på, at der i området skabes gode, sikre skolevejsforhold og gode trafikale løsninger. Den eksisterende nord-sydgående sti langs N. J. Fjords Gade, fra N. J. Fjordsgades Skole til boldbanerne syd for lokalplanområdet, bibeholdes som stiforbindelse gennem lokalplanområdet, idet den omlægges med en lidt ændret placering. Stien udlægges som en cykel- og gangsti i en bredde af 5 m.

5 Side 5 Den sydlige del af N. J. Fjords Gade, vest for Ingeniørhøjskolen, er planlagt omlagt og udvidet til en dobbeltparkering. Til den nye bebyggelse skal der anlægges parkeringspladser svarende til 1 bilplads pr. 100 m2 etageareal. Endvidere skal der indrettes arealer til cykelparkering i overensstemmelse med bygningslovgivningens bestemmelser. Ubebyggede arealer og opholdsareal Lokalplanen indeholder bestemmelser om, at ubefæstede arealer nord, vest og syd for den nye bebyggelse, skal være græsklædte, så de fremtræder med samme karakter som de tilgrænsende græsklædte boldbanearealer. Lokalplanen indeholder desuden bestemmelser om, at der skal udlægges opholdsarealer svarende til mindst 2 % af etagarealet, idet opholdsarealer skal anlægges vest for bebyggelsen, der opføres i lokalplanområdet. Bemærkninger indkommet under den offentlige fremlæggelse af lokalplanforslaget Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt i perioden fra 4. februar til 31. marts Der indkom i alt 9 bemærkninger/indsigelser i høringsperioden (vedlagt mrk. 1-9). Indsigelserne er kommenteret i det følgende: 1) Århus Amt. Amtet har ingen indvendinger mod vedtagelse af lokalplanen. 2) Århus Kommunale Værker. Kommunale Værker ønsker eksisterende varme-distributionsledning indtegnet på lokalplankortet. ad 2) Ledningen indtegnes som vist på vedlagte tilrettede forslag til lokalplankort. 3) Hans Lassen, Lyngbyvej 14, 8000 Århus C. Der gøres indsigelse mod lokalplanen med begrundelse i, at det påtænkte byggeri vil medføre: a) "en permanent forringelse af udeopholdsmulighederne for børnene på N. J. Fjordsgades Skole", og b) "udsigt til en årelang byggeperiode, hvor skolebørnene under alle omstændigheder vil være afskåret fra sikker adgang til boldbaner og eventuel legeplads". ad 3) Magistratens 4. Afd. har følgende kommentarer hertil: a) "N. J. Fjordsgades Skoles udearealer skal tænkes ind i en sammenhæng, både med en kommende lokaleudbygning og -modernisering samt med eksisterende boldbaner m.v. og et kommende universitets- og idrætsbyggeri. Det betyder, at nogle udefunktioner vil skulle flyttes, andre vil skulle etableres, og nogle vil skulle anvendes i fællesskab mellem flere parter, herunder skole, universitetsbyggeri og fritidsbrugere - samtidig og på forskellige tidspunkter. Herved kan både fleksibilitet og funktioner optimeres i forhold til de udearealer, som vil være til rådighed for skolens elever. Samlet set vil det muliggøre en forbedring af de samlede anvendelsesmuligheder med hensyn til udearealer." Magistratens 4. Afdeling

6 Side 6 bemærker desuden, at der skal laves en samlet plan for den fremtidige anvendelse af områdets udearealer, og at det vil ske i et samarbejde mellem Fjordsgades Skole, Fritids- og Kulturforvaltningen, Skoleforvaltningen og Aarhus Universitet. b) I byggeperioden påtænkes byggepladsen placeret på boldbanearealet umiddelbart syd for den eksisterende og evt. kommende idrætshal. Placeringen af byggepladsen giver stadig børnene mulighed for at anvende dele af boldbanearealet under byggeperioden. 4) Ingeniørhøjskolen i Århus v/ rektor Ove Poulsen. Det bemærkes, at Ingeniørhøjskolen ikke har ønsket den foreslåede lukning af N. J. Fjords Gade, at den sidevej til Dalgas Avenue, der betjener Ingeniørhøjskolen, og som foreslåes anvendt til betjening af lokalplanområdet, er en privat fællesvej, og at det forventes, at Aarhus Universitet/Center for Idræt forpligtes til at bidrage til vedligehold, snerydning o.l. af vejen. ad 4) Aarhus Universitet/Center for Idræt vil som kommende bruger af vejen skulle bidrage til vedligeholdelse af denne. Der skal derfor udarbejdes en aftale mellem de vejberettigede om fordelingen af udgifterne til den fremtidige vedligeholdelse. 5) Skolebestyrelsen for N. J. Fjordsgades Skole v/ Helle Ørsted Nielsen. Med henvisning til at N. J. Fjordsgades Skole har et elevtal på omkring 680 elever, hvoraf omkring 300 går i SFO, fremsættes bemærkninger vedr. følgende forhold: a) Trafikforhold. Der udtrykkes bekymring for de trafikale påvirkninger af et så stort byggeri så tæt på skolen, og ønske om veldokumenterede analyser af byggeriets påvirkning af trafikforholdene i området. b) Parkering. Med henvisning til sundhedsfaren ved partikelforurening fra bilers udstødning og skolens i øvrigt indskrænkede legeareal findes det uacceptabelt, at der påtænkes placeret parkering i området øst for den evt. nye idrætshal, dvs. mellem idrætshallen og skolen. c) Tilgængelighed til Center for Idræt og skolens udearealer. Der rejses spørgsmål vedr. lokalområdets beboere og skolebørns muligheder for anvendelse af Center for Idræt og den påtænkte nye idrætshal ved Århus Svømmestadion. Med påpegning af, at skolens nuværende legearealer og de eksisterende boldbaner indskrænkes, efterspørges konkrete planer for, hvordan skolens udendørsaktiviteter fremover skal tilgodeses - både i byggeperioden og på permanent basis. d) Fjordsgades Skoles behov for udvidelse. Det påpeges, at skolen har meget trange vilkår både indendørs og udendørs. Der ønskes en fremskyndelse af planerne for udvidelse af skolen. e) Ingeniørhøjskolens eventuelle udvidelse. Der ønskes en redegørelse for, hvor Ingeniørhøjskolens eventuelle udvidelse skal ske. f) ASA's klublokaler. Der ønskes oplysning om, hvor fodboldklubben ASA's nye lokaler påtænkes indrettet.

7 Side 7 ad 5) a) Center for Idræt er planlagt vejbetjent fra Dalgas Avenue via eksisterende vejadgang til Ingeniørhøjskolen. Det er planen at lukke N. J. Fjords Gade umiddelbart syd for N. J. Fjordsgades Skole, og inddrage den sydlige del af N. J. Fjords Gade som en del af parkeringsarealet til idrætscentret. Den samlede trafikmængde til og fra Center for Idræt forventes at være mellem biler pr. døgn. Ved at give adgang til idrætscentret via Dalgas Avenue og lukke N. J. Fjords Gade forventes det, at det kun er en mindre del af trafikken til og fra centret, der vil belaste vejnettet omkring skolen. Magistratens 2. Afdeling lægger vægt på, at der i området skabes gode, sikre skolevejsforhold og gode trafikale løsninger, og forholdene ved skolen og Ingerslevs Plads, vil blive undersøgt nærmere, med henblik på at forbedre forholdene specielt for de lette trafikanter. b) En eventuel ny idrætshal med tilhørende parkeringsareal ved Århus Svømmestadion er ikke omfattet af lokalplanforslag nr Det skal dog bemærkes, at der på nuværende tidspunkt er et lokalplanforslag for en ny idrætshal under udarbejdelse. I dette lokalplanforslag er en del af de ca. 30 p-pladser, som vil skulle anlægges i tilknytning til en eventuel ny idrætshal, foreslået placeret på arealet mellem hallen og N. J. Fjordsgades Skole. Set i forhold til den samlede trafik på Frederiksbjerg som helhed, vurderes trafikken til de op til 30 parkeringspladser kun at bidrage minimalt til partikelforureningen i området. c) Center for Idræt opføres af Universitetet og er således forbeholdt Universitetets brug. Den kommende kommunale idrætshal inkl. omklædningsrum, som forventes placeret ved Århus Svømmestadion (ikke omfattet af nærværende lokalplanforslag), vil få følgende anvendelse: Hallen udlejes på hverdage i dagtimerne til Aarhus Universitet og i eftermiddags-/aftentimer samt i weekender til fritidsbrugere. I den udstrækning Universitetet ikke selv skal anvende faciliteterne vil N. J. Fjordsgades Skole - efter nærmere indgået aftale mellem de 2 parter - få mulighed for at benytte disse. Vedrørende mere konkrete planer for, hvordan skolens udendørsaktiviteter fremover skal tilgodeses, henvises til besvarelsen under ad 3. d) Ifølge Magistratens 4. Afdeling, Skoleforvaltningen, foregår der løbende en dialog med N. J. Fjordsgades Skole om, hvordan skolens fysiske rammer kan forbedres på både kort og lang sigt. e) Det er forudsat i forslag til tillæg nr. 38 til kommuneplanen at en eventuel udvidelse af Ingeniørhøjskolen skal placeres inden for det i tillægget angivne delområde OF. Der foreligger ikke på nuværende tidspunkt materiale, der nærmere angiver, hvor og hvordan en evt. udvidelse skal ske, men det bliver formodentlig i den sydlige del af området. f) Der tænkes indrettet nye ASA-klublokaler i det eventuel nye Idrætshal-byggeri. 6) Henrik Schmidt, Heibergsgade 17, 8000 Århus C. Der udtrykkes utilfredshed med den offentlige fremlæggelsesprocedure i forbindelse med lokalplan 627. Og der stilles spørgsmål vedrørende følgende:

8 Side 8 a) Om kommunen mener, at borgerinddragelsen i forbindelse med lokalplanen har været tilfredsstillende. b) Kommunens planer og ønsker for det øvrige områdes fremtidige udnyttelse. c) Hvilke eventuelle forbehold der fra kommunen er fremlagt i forhold til yderligere arealinddragelse til udvidelse af Universitetet/Ingeniørhøjskolen. d) Hvor der etableres nye klubfaciliteter til idrætsforeningen ASA. e) Den øst-vestgående stiforbindelse over boldbanearealet i relation til den foreslåede nye bygning til Center for Idræt. ad 6) a) Uanset den meget stramme tidsplan for udarbejdelsen af nærværende lokalplanforslag, har den offentlige høring fuldt ud, både indholds- og tidsmæssigt, fulgt planloven og kommunens sædvanlige praksis. Der har i perioden fra den 22. oktober til den 12. november 2003 været foretaget forudgående offentlig høring om ændring af kommuneplanen, hvor også de øvrige ønskede/påtænkte udbygningsmuligheder i området var beskrevet. Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt i perioden fra den 4. februar til den 31. marts I offentlighedsperioden blev der endvidere, den 2. marts 2004, afholdt et offentligt møde om lokalplanforslaget, hvor også de øvrige ønskede/påtænkte udbygningsmuligheder i området blev drøftet - herunder opførelse af ny idrætshal ved Århus Svømmestadion. b og c) Et forslag til lokalplan (nr. 722) for opførelse af ny idrætshal ved Århus Svømmestadion er under udarbejdelse. Der er ikke udarbejdet detaljerede planforslag/projektforslag for eventuel overdækning af springbassinet ved Århus Svømmestadion eller eventuel udbygning af N. J. Fjordsgades Skole eller Ingeniørhøjskolen. Med forslaget til tillæg nr. 38 til kommuneplanen forudsættes disse eventuelle udbygninger at ske i henholdsvis delområde OF og delområde OF. Tillæggets delområde OF, der udgør det foreslåede fremtidige boldbaneareal, vil - med undtagelse af en eventuel driftsbygning på maks. 10 m2 - ikke kunne bebygges yderligere. d) Nye klubfaciliteter for idrætsklubben ASA tænkes etableret i forbindelse med opførelse af ny idrætshal ved Århus Svømmestadion. e) Den øst-vestgående stiforbindelse over banearealerne bibeholdes med sin nuværende tracé og berøres ikke af den nye bygning til Center for Idræt. Lokalplanområdets afgrænsning er vist gående ud over stien for at sikre den anlægsmæssige færdiggørelse af den nord-sydgående og den øst-vestgående stiforbindelse. 7) Sebastian Frische, Ole Rømers Gade 55, 8000 Århus C. Der fremsættes bemærkninger og spørgsmål vedrørende følgende forhold: a) Med henvisning til kommunens intentioner med "Århus-modellen for borgerinddragelse" efterlyses en mere uddybende planlægningsmæssig behandling af de ønskede/påtænkte tiltag i det samlede område.

9 Side 9 b) At den demokratiske proces undermineres af, at byrådet allerede i maj 2003 vedtog at sælge det område, som lokalplanforslaget omhandler, dvs. inden både forslag til kommuneplantillæg og lokalplan var fremlagt til offentligheden. Der rejses en række detaljerede spørgsmål vedrørende betingelserne for grundhandel m.v. c) Det ønskes oplyst, hvem konsulenten arbejder for. d) Det ønskes oplyst, hvad bygningen (Center for Idræt) skal bruges til. ad 7) a) Der henvises til besvarelsen under ad 6, a, b og c. b) Magistratens 4. Afdeling svarer hertil: "Byrådets principielle godkendelse af grundsalg til Center for Idræt indebærer ikke, at lokalplan 627 automatisk bliver godkendt - unset kommentarer og indsigelser fra borgerne. Det principielle tilsagn om at sælge det nødvendige areal efter evt. vedtagelse af lokalplanen gav mulighed for, at Center for Idræt kunne iværksætte en vurdering og planlægning af byggeprojektet, der er beskrevet i lokalplanen. Byrådet har forinden afgørelsen om eventuelt grundsalg fået sagens aspekter belyst af de respektive magistratsafdelinger". c) Konsulenten er ansat af bygherren, Aarhus Universitet. d) Bygningen, der skal rumme det nye Center for Idræt, tænkes at indeholde undervisningsrum, herunder gymnastiksal og laboratorier, forsker- og administrationskontorer for Center for Idræt og Center for Tekniske Kandidatuddannelser, begge under Aarhus Universitet. 8 ) Finn Nørholm, Montanagade 18, 8000 Århus C. Der fremsættes bemærkninger og spørgsmål vedr. følgende forhold: a) Borgerinddragelse. Der henvises til kommunens intentioner med "Århus-modellen for Borgerinddragelse" og spørges, om tidsplanen overholder planlovens bestemmelser om borgernes inddragelse i lokalplanprocessen. b) Byfornyelse. Om byfornyelsen på Frederiksbjerg og fortætning af midtbyen ikke stiller forøgede krav til bevarelse af de grønne områder. c) Arkitektur. Med henvisning til tidligere fremsat forslag fra Udvalget for Bygnings- og Miljøbevaring - om placering af Center for Idræt langs Ingerslevs Boulevard i et samlet bygningsanlæg over svømmehallen og mellem de to skoler - spørges, om det er korrekt, at forslaget blev forkastet grundet en meromkostning på 15 mio. kr. d) Overvægtighed. Behov for kvartercentrale motionsområder.

10 Side 10 e) Økonomi. Om boldbanesalg skyldes dårlig kommunal økonomi. f) Alternativer. Eventuelle alternative placeringer af Center for Idræt. ad 8) a) Der henvises til besvarelsen under ad 6, a. b) I kommuneplanens Hovedstruktur er formuleret en række visioner, mål og strategier. For byfornyelsesområderne, herunder Frederiksbjerg, er målsætningerne bl.a., at "karrékvarterernes attraktion som boområder skal fastholdes og udvikles", og at "kvarterforbedringer skal styrke boligområdernes identitet og karakter og rette sig mod indretning af byens rum, gader, torve og pladser, grønne tiltag og sociale og kulturelle aktiviteter" (siderne 15 og 32). Samtidig udtrykkes (side 50) at "undervisnings- og forskningsinstitutionerne skal fastholdes og udbygges med den nuværende placering, ligesom nye uddannelsesinstitutioner skal placeres, så der opstår en synergieffekt," hvilket er vægtet i denne indstilling. c) En eventuel placering af Center for Idræt langs Ingerslevs Boulevard i et samlet bygningsanlæg over svømmehallen og mellem de to skoler vurderes at være en noget dyrere løsning end den valgte. Magistratens 2. Afdeling har ikke kendskab til beregninger, der angiver beløbets størrelse. d) Området vil også fremover - med boldbaner og aktivitetsområde - kunne fungere som idræts- og motionsområde for skolebørnene og kvarterets beboere. e) Magistratens 4. Afdeling svarer hertil: "Salget af sokkelgrunden til Århus Universitet skyldes ikke dårlig kommunal økonomi. Grundsalget finansierer opførelsen af en ny kommunal idrætshal ved Århus Svømmestadion. Den nye hal skal delvis bruges af Center for Idræt i dagtimerne og af forenings- og fritidsbrugere i eftermiddags- og aftentimer samt week-ends". f) Alternative placeringsmuligheder har været drøftet, men den valgte placering af det nye Center for Idræt begrundes i, at denne placering anses for at være den mest tilfredsstillende, da den tilgodeser nem og direkte adgang til eksisterende idrætshal, Svømmestadion og fodboldbaner. Endvidere vurderes placeringen at være i passende afstand fra Universitet og øvrige sportsfaciliteter i Århus. Placeringen tæt på Ingeniørhøjskolen vil desuden lette samarbejdet mellem Universitetet og Ingeniørhøjskolen med hensyn til fælles udnyttelse af bygningsmæssige faciliteter samt om udviklingen af det nyetablerede Center for Tekniske Kandidatuddannelser, hvor Ingeniørhøjskolen og Universitetet har indledt et samarbejde om at udbyde teknisk orienterede naturvidenskabelige kandidatuddannelser. 9) Levende By v/ Lars Okkels, Ingerslevs Boulevard 10, 1.tv., 8000 Århus C. Der fremsættes bemærkninger og spørgsmål vedrørende følgende forhold: a) At planprocessen er forceret og ikke lever op til planlovens intentioner. b) Afklaring af parkeringsforholdene og sikring og fredeliggørelse af skolevejen til N. J. Fjordsgades Skole.

11 Side 11 c) Lokaliseringsbegrundelse. Der ønskes vægtige begrundelser for Universitetets ønske om lokalisering på det pågældende sted. d) Kvarterbetragtning. Med henvisning til arkitekten Hack Kampmanns oprindelige planer for området ønskes Universitetet i stedet henvist til at renovere svømmehallen og bygge oven på denne. e) Størrelse af byggeriet. Det menes, at Center for Idræt-bygningens etageareal på m2 er "langt mere end nødvendigt" i forhold til de ca. 250 personer, der tilknyttes Centeret. f) Konsekvenser. Det frygtes, "at der ved gennemførelse af det påtænkte projekt åbnes op for yderligere bebyggelse af det grønne område", og det frygtes, "at kommende overordnet planlægning gøres illusorisk, fordi det accepteres, at der handles konkret før planlægningen er på plads". ad 9) a) Der henvises til besvarelsen under ad 6, a. b) Der henvises til besvarelsen under ad 5, a. c) Der henvises til besvarelsen under ad 8, f. d) Der har tidligere i forløbet været skitseret på en samlet helhedsløsning, placeret i det nordlige område. Denne løsning vil forudsætte en mere bekostelig overbygning af den eksisterende svømmehal m.v. Den i lokalplanforslaget foreslåede placering er begrundet i flere forhold: Aarhus Universitet har ønsket den foreslåede placering af Center for Idræt langs N. J. Fjords Gade - i så direkte tilknytning til Ingeniørhøjskolen som muligt. Denne placering vil ifølge Universitetet muliggøre et samarbejde mellem Center for Idræt og Ingeniørhøjskolen omkring lokaler, laboratorie, kantine m.v. og muliggøre, at der i det nye byggeri - udover faciliteter til idrætsuddannelsen - vil kunne skabes plads til det nyetablerede "Center for Tekniske Kandidatuddannelser, hvor Ingeniørhøjskolen og Universitetet samarbejder om at udbyde teknisk orienterede naturvidenskabelige uddannelser. Universitetet har ønsket at købe en såkaldt sokkelgrund, dvs. en grund, der kan udmatrikuleres særskilt, derfor den solitære placering. Skolebestyrelsen for Fjordsgades Skole har fremsat stærke ønsker om, at der ikke bygges på en sådan måde, at lys- og luft til skolegården begrænses. Skolen har tilsluttet sig den nu valgte placering. e) Aarhus Universitet har vurderet, at der er behov for en bygning af denne størrelse. f) Med forslaget til tillæg nr. 38 til kommuneplanen forudsættes tillæggets delområde OF, der udgør det foreslåede fremtidige boldbaneareal, bevaret som grønt område/ boldbaneområde, og vil - med undtagelse af en evt. driftsbygning på maks. 10 m2 - ikke kunne bebygges yderligere.

12 Side 12 Forslag til redaktionelle rettelser i lokalplanforslaget Ud over tilføjelse af varmedistributionsledning på lokalplankortet, jf. besvarelsen under ad 2 i afsnittet "Bemærkninger i forbindelse med den offentlige fremlæggelse af lokalplanforslaget", foreslåes følgende redaktionelle rettelser i lokalplanforslaget, idet lokalplanområdet ikke er helt identisk med kommuneplantillæggets nye delområde OF: Side 14, andet afsnit, første sætning rettes, så der står: "På denne baggrund er der udarbejdet et tillæg til kommuneplanen, hvor størstedelen af lokalplanområdet er udskilt fra delområderne OF og OF som et nyt delområde OF." Side 14, tredje afsnit, første sætning rettes, så der står: "Ovennævnte ændring medfører endvidere, at delområde OF, der omfatter boldbanearealet sydvest for lokalplanområdet, reduceres i kommuneplantillægget." Side 14, sidste afsnit, første sætning rettes, så der står: "På denne baggrund er området mellem Ingerslevs Boulevard og boldbanearealet i kommuneplantillægget udskilt som et reduceret delområde nr OF, hvis anvendelse er fastlagt til undervisning, institutioner m.v., der svarer til den hidtidige anvendelse." Side 15, andet afsnit rettes, så der står: "Den samlede ændring af kommuneplanen sker således ved en opdeling af de hidtidige delområder OF og OF til 4 delområder, OF, OF, OF og OF, og ved fastsættelse af nye rammebestemmelser for de pågældende områder. Side 20, under overskriften - Tillæg nr. 38 til Kommuneplan rettes første og andet afsnit, så der står: "Som det fremgår af redegørelsen om lokalplanens forhold til kommuneplanen på side 12, opdeles de hidtidige delområder OF og OF i 4 delområder. Grænserne for de 4 delområder, der har område nr OF, OF, OF og OF, fremgår af rammekortet til tillæg 38 til kommuneplanen, som er gengivet på næste side. For delområderne, der alle er udlagt til offentlige formål, fastsættes rammebestemmelser som angivet nedenfor. Herudover gælder kommuneplanens generelle rammebestemmelser for offentlige områder." 4. Økonomiske konsekvenser Byrådet har i mødet den 21. maj 2003 godkendt, at salgsprovenuet for arealet til brug for opførelse af Center for Idræt anvendes til delvis financiering af opførelse af en kommunal idrætshal ved Århus Svømmestadion. 5. Konsekvenser i forhold til mål

13 Side 13 Erhvervshandlingsplanen Vækst i Århus III, tiltrådt af Byrådet i sit møde den 12. september 2001, indeholder under pkt "Eliteidræt og talentudvikling" følgende afsnit: "Der arbejdes med et initiativ vedr. etablering af uddannelsescenter for Idræts-uddannelserne ved Aarhus Universitet i samarbejde med lokale idrætsforeninger og Kommunen. Centeret skal omfatte undervisningslokaler, hal, omklædningsfaciliteter samt klublokaler. Centeret vil blive placeret tæt på Svømmestadion ved Ingerslev Boulevard". 6. Beslutningspunkter Magistratens 2. Afdeling indstiller, 1. at forslag til lokalplan nr. 627, Center for Idræt ved N. J. Fjords Gade, Århus Midtby, samt forslag til tillæg nr. 38 til Kommuneplan 2001, vedtages endeligt med de ændringer, der fremgår af afsnit at bemærkninger indkommet under den offentlige fremlæggelse af lokalplanforslaget besvares som angivet i afsnit 3. Poul B. Skou / Ole Østergaard Bilagsfortegnelse: Forslag til lokalplan nr. 627 indeholdende forslag til tillæg nr. 38 til Kommuneplan (Vedlagt til alle / - elektronisk). Bemærkninger indkommet under den offentlige fremlæggelse af lokalplanforslaget. (Bemærkningerne er, mærket 1-9, vedlagt originalsagen / + elektronisk). Tilrettet forslag til lokalplankort. (Vedlagt originalsagen/ + elektronisk).

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 6. maj 2004 Birgit Hinrup 8940 2657 Endelig

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. maj 2004 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 6. januar 2005 Peter Christoffersen 89

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 8. september 2004 Peter Christoffersen

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 10. marts 2008 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg Århus Kommune Planlægning og Byggeri

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Center for Idræt ved N. J. Fjords Gade, Århus Midtby. Juni 2004 Tinglyst den 15-10-2004 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Center for Idræt ved N. J. Fjords Gade, Århus Midtby. Juni 2004 Tinglyst den 15-10-2004 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 627 Center for Idræt ved N. J. Fjords Gade, Århus Midtby KONGSBAK INFORMATIK Juni 2004 Tinglyst den 15-10-2004 Århus Kommune Lokalplan nr.: Center for Idræt ved N. J. Fjords

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 13. maj 2005 Jens Lønstrup 8940 2654 Offentlig

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 21. oktober 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26 48

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. august 2004 Arne Bager 8940 2643 Kollegiebyggeri,

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 2. februar 2004 Flemming Lefèvre P. 8940

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. oktober 2016 Lokalplan 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby - Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 2. august 2004 Jens Lønstrup 8940 2654 Iværksættelse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 8. november 2004 Birgit Hinrup 8940 2657 Endelig

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 4. februar 2005 02.0100P20/SA/02/00086

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 8. november 2004 Birgit Hinrup 8940 2657

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3.

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. august 2015 Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 997, Ceresområdet

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 + INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 16. februar 2004 Jette Nielsen 89

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 15. februar 2005 02.01.05G01/SA/00/10939-137

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 16. april Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 16. april Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. april 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 784 - Boligområde ved

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C + INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 16. februar 2004 Jette Nielsen 89 40 26 56

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. februar 2016 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag

Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. september 2014 Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 28. februar 2005 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25

Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25 Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25 Formålet med lokalplan 1071 er at muliggøre Køge Idrætspark, som omfatter modernisering af Køge Stadion og etablering af nye faciliteter samt mulighed for

Læs mere

Tillæg nr. 16 til. Kommuneplan 2009. Landsbyen Mejlby. Offentligt område O710, Mejlby

Tillæg nr. 16 til. Kommuneplan 2009. Landsbyen Mejlby. Offentligt område O710, Mejlby Tillæg nr. 16 til Kommuneplan 2009 Landsbyen Mejlby Offentligt område O710, Mejlby Rebild Kommune marts 2012 Indledning Rebild Kommune vedtog den 29. oktober 2009 Kommuneplan 2009 for Rebild Kommune endeligt.

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. Juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Vedtagelse af Lokalplan 921 for dagligvarebutik i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Lokalplan nr Område til offentlige formål i Hou; idrætsfaciliteter m.m. FORSLAG

Lokalplan nr Område til offentlige formål i Hou; idrætsfaciliteter m.m. FORSLAG Lokalplan nr. 6.26 Område til offentlige formål i Hou; idrætsfaciliteter m.m. FORSLAG Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003 Endelig vedtaget den HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. oktober Planlægning og Byggeri

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. oktober Planlægning og Byggeri Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. oktober 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde i Gellerup Nord og Tillæg nr. 78 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde i Gellerup Nord og Tillæg nr. 78 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2016 Lokalplan 1014, Blandet byområde i Gellerup - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. april 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/00762 Den Ref.: Tlf.nr. hj/ar 8940 2519

Læs mere

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. august 2016 Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1009,

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 14. Til Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 14. Til Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 14 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26. januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 14 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

De konkrete ændringer er fremhævet med kursiv. Overstregninger angiver tekst, der udgår. Bestemmelser

De konkrete ændringer er fremhævet med kursiv. Overstregninger angiver tekst, der udgår. Bestemmelser Bilag 5: Ændringsforslag til lokalplanforslag nr. 334 for et fritids- og centerområde i Ørum Midtby samt forslag til tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2003 2014 for Tjele Kommune På baggrund af de indkomne

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. maj 2005 via Magistraten Den J.nr. 01.02.05.P25.011.03/JTK/04/00185 Ref.: Tlf.nr.

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken

TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken Ideer og kommentarer skal være Kalundborg Kommune i hænde senest den 26. september 2014 Udsigt

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø Lokalplan nr. 54 Lægehus i Niverød Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 17. april 1985 Ikrafttrædelsesdato: 8. maj 1985 o GC UJ UJ o (go (oi >? QQ fuul n QQ n i M i i c= Indledning Dette hæfte indeholder lokalplan

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Ny idrætshal ved Århus Svømmestadion og F. Vestergaards Gade, Århus Midtby. December 2004 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Ny idrætshal ved Århus Svømmestadion og F. Vestergaards Gade, Århus Midtby. December 2004 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 722 Ny idrætshal ved Århus Svømmestadion og F. Vestergaards Gade, Århus Midtby KONGSBAK INFORMATIK December 2004 Århus Kommune Lokalplan nr.: Ny Idrætshal ved Århus Svømmestadion

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Etageboligområde Rugårdsvej 33y Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

*! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /

*! + '!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! .&/!! /& &.&!!&! & 1! /!& 1&! /& / !" #!"#! # $%&! '!$&(! ) &&!!!! #" *! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /!-1"! &&/ "!1"!!!. 0!!!& 1"&0 &!222%!&!&/!&!/& )!&/!!!.& && &!.&& & 56 78 222 9 $!% 4."'& /!6 6

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR BOSAGER-OMRÅDET

LOKALPLAN NR FOR BOSAGER-OMRÅDET Bosager Bakkesvinget Bakkedraget Bosager Udsigten Frederikparken Joachimparken LOKALPLAN NR. 2-9906 FOR BOSAGER-OMRÅDET Omfartsvejen Bosager Arnkilgade Nr. Havnegade Als Sund Aabenraavej Station Chr. X's

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE. Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45. Vedrørende udvidelse af Store Magleby Skole

DRAGØR KOMMUNE. Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45. Vedrørende udvidelse af Store Magleby Skole DRAGØR KOMMUNE Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45 Vedrørende udvidelse af Store Magleby Skole 1 INDHOLD REDEGØRELSE Lokalplantillæggets baggrund, eksisterende forhold samt en sammenfatning af indholdet side

Læs mere

Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag

Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2014 Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 984 Etageboligbebyggelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag

Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. februar 2016 Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Område ved

Læs mere

Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag

Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. november 2016 Lokalplan 1040, Sølystgade 30 Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1040, Institutionsbyggeri,

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 I denne pjece kan du læse om forslag til ændringer af det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29 Silkeborg Kommune offentliggør hermed forslag til tillæg nr.29 til Kommuneplan 2009-2020, rammeområde 10-C-15 Karré

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet

Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 26. marts 2018 Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet Ansøgning om dispensation fra byggefelt H i delområde I i lokalplan

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ AUGUST 2007 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere lokalplan...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse).

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). Punkt 4. Kommuneplantillæg 6.013 for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan 6-3- 103, Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). 2010-47938. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Tillæg nr. 44 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 44 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 44 til Rammeområde 33.E2 Erhvervsområde syd for Hovedvej 15 (Silkeborgvej) Rammeområde 33.OF1 Område til offentlige formål ved Birk Centerpark Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø. Den 15. januar Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø. Den 15. januar Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø Den 15. januar 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 3. Gug Boldklub, Gug, Kommuneplantillæg 4.029, Lokalplan 4-3-102, Redegørelse for bæredygtighed samt ophævelse af Lokalplan 03-003, Vissegård, Idrætsanlæg (2. forelæggelse). 2012-36189. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 5 Syddansk Universitet med friarealer Ændring af kommuneplanområde 4 Rosengård Holluf Pile Tornbjergvej - Fraugde Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg. Næsset

LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg. Næsset LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg Næsset Skanderborg Kommune 1996 NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 078 REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund og formål Lokalplanens

Læs mere

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. marts 2014 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opførelse af rækkehuse på Tålforvej 15 Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 19. juni 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan 934 Erhvervsområde

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 18 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26.januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 5. Aalborg Midtby, hjørnegrunden Rendsburggade/Nyhavnsgade, Ungdomsboliger. Kommuneplantillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus og Lokalplan 1-1-118 (2. forelæggelse). 2013-33915. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

CALUM OASEN K/S. Indsigelse vedr. lokalplan , Boliger og erhverv, Digtervejen Nord

CALUM OASEN K/S. Indsigelse vedr. lokalplan , Boliger og erhverv, Digtervejen Nord DATO 29.08.2017 Indsigelse vedr. lokalplan 3-6-109, Boliger og erhverv, Digtervejen Nord Calum har som bygherre fremsendt en række punkter i lokalplanprocessen, som forvaltningen ikke har reageret på inden

Læs mere