Trafiksikkerhedsrådets møde den 29. april 2014.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trafiksikkerhedsrådets møde den 29. april 2014."

Transkript

1 Trafiksikkerhedsrådets møde den 29. april Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed i 1. kvartal Sakskøbing Skole: Sakskøbing Skole har rettet henvendelse til Center for Park, Vej og Ejendomme (CPVE) med ønske om at få forbedret trafiksikkerheden omkring skolen på Parkvej. CPVE har afholdt møder med repræsentanter for skolens ledelse og skolebestyrelsen og der er foretaget besigtigelse på Parkvej. Man ønsker fra skolens side, at der etableres buslomme samt cykelstier / -baner på parkvej og man har også et ønske om, at eksisterende chikaner fjernes. CPVE har indhentet pris på etablering af buslomme incl. Flytning af fodgængerfelt og belysning, hvilket beløber sig til kr.; man havde fra skolens side stillet i udsigt, at man kunne medfinansiere arbejdet, men denne mulighed foreligger ikke længere og CPVE ser ikke umiddelbart nogen mulighed for at gennemføre projektet for nærværende. CPVE planlægger, at etablere delt sti på de eksisterende fortove langs Parkvej (mellem Lindevej og Lunden); disse fortove er tilstrækkeligt brede til at indeholde såvel fortove som cykelbaner. Muligheden for at fjerne chikanerne på Parkvej foreligger, da disse er påkrævede for at oprette den eksisterende 30 km zone på stedet. 2. Nørre Alslev Skole: Nørre Alslev Skole har via Borgmesteren rettet henvendelse til Center for Park, Vej og Ejendomme med ønske om at få forbedret trafiksikkerheden m.m. omkring skolen. CPVE har afholdt møde med repræsentanter for skolens ledelse og skolebestyrelsen og der er foretaget besigtigelse omkring skolen. Man har fra skolens side følgende ønsker: 1. Den eksisterende lange buslomme på Skolegade til skolebusser indrettes til Kys & Kør. 2. Eksisterende busholdeplads ved Nørre Alslev Stationsvej, hvor rutebilerne nu holder indrettes til holdeplads for såvel rutebiler som skolebusser (der kan komme op til 4 skolebusser ad gangen). 3. Stiforbindelse fra ovennævnte nyindrettet holdeplads til skolen Det vil nok være mest hensigtsmæssigt at anlægge fortov i sydsiden af den øst-vest gående del af Tværgade (der er fortov i nordsiden med 2 rækker fliser. Fortov eller sti vil i givet fald skulle anlægges langs med eller over nuværende boldbane, som formentlig skal nedlægges. En passage fra det nordlige fortov til eksisterende sti øst for svømmehal vil ikke umiddelbar være trafiksikker, da en transformatorstation hæmmer bilisternes frie oversigt på stedet. En etablering af det beskrevne fortov fordrer, at et omkring 4 meter højt hegn langs træningsbane rykkes ind og at 3 gadelysmaster flyttes tættere på kantsten.

2 4. Skolebestyrelsesformanden nævnte endvidere evt. mulighed for at lukke forbindelsen til Skolegade fra det eksisterende fælles parkeringsareal for skole, svømmehal, svømmehal og multihal, således at man kun vil kunne køre til og fra arealet via Nørre Alslev Stationsvej; lukningen skulle kunne forbedre mulighederne for indretning af personaleparkering på eksisterende lille P-plads ved Multihallen. Man ønsker i forbindelse med ovennævnte lukning Tværgades øst-vest gående del udvidet (Tværgade er adgangsvej til P-arealet fra Nørre Alslev Stationsvej). CPVE har endnu ikke skitseret forslag og indhentet priser. Forslag 4 vil medføre en betydelig forøgelse af trafikken på Nørre Alslev Stationsvej og Tværgade. 3. Apotekervænget-Brogade, Sakskøbing Freya Anduin: I maj 2013 ændredes på forsøgsbasis vigepligtsforholdene i krydset Brogade-Apotekervænget (Fakta-krydset) i Sakskøbing. Center for Park, Vej og Ejendomme evaluerede løbende forsøget i samarbejde med Politiet. Baseret på egne observationer og borgerhenvendelser til begge myndigheder, konkluderedes det ultimo 2013, at vigepligtsforholdene burde tilbageføres til, som de var før maj 2013 og planerne herom blev offentliggjort i december 2013 og ændringen gennemførtes primo Brogade er således igen den gennemgående vej, og trafikanter fra Apotekervænget skal holde tilbage for trafikken på Brogade. Efter offentliggørelsen af planerne modtog CVPE en henvendelse fra Freya Anduin, som gav udtryk for, utilfredshed med den planlagte ændring, som hun mente ville medføre, at bilisterne, som kommer fra bymidten (Vestergade-Brogade) vil køre alt for stærkt forbi Apotekervænget, således at det nærmest vil være umuligt at dreje til venstre fra Brogade mod Apotekervænget uden at sætte livet på spil. CPVE har svaret Freya Anduin og oplyst, hvad der ligger til grund for ændringen. F.A. fastholder, at der køres for stærkt på stedet (Vestergade-Brogade) og at man føler sig utryg. 4. Eskemosevej, Kettinge Nikolaj Christensen: Nikolaj Christensen, Eskemosevej 12 skriver, at han er bekymret for færdselssikkerheden for en strækning af Eskemosevej syd for Frejlev, hvor hans ejendom er beliggende. N.C. mener, at der køres for stærkt på strækningen, hvor der også kører en del brede landbrugsmaskiner samt lastbiler og tilligemed skal man passere en kurve med dårlige oversigtsforhold.

3 N.C. anmoder om, at forholdene på stedet vurderes og at der iværksættes de fornødne tiltag til at mindske risikoen for færdselsuheld. Han mener, at der som minimum bør indføres hastighedsbegrænsning på stedet og at der bør advares om farligt vejforløb CPVE har svaret N.C., at det umiddelbart vurderes, at der ikke skal etableres hastighedsdæmpende foranstaltninger på stedet (en vej i det åbne land med spredt bebyggelse), men at der formentlig er behov for skiltning på stedet som advarer mod flere sving samt evt. hastighedsbegrænsning; CPVE vurderer sagen sammen med Politiet. 5. Hamborgskovvej, Sundby Birgitte Hagstrøm: Birgitte Hagstrøm, Hamborgskovvej 10, Sundby foreslår, at Hamborgskovvej ensrettes med kørselsretning fra Sundby Allé mod Guldborgvej. Forslaget skyldes, at B.H. gerne vil slippe for lastbiler og store traktorer, som hun mener, skyder genvej ad Hamborgskovvej på trods af det skiltede forbud. B.H. mener endvidere, at det er for meget, at busser angiveligt passerer Hamborgskovvej 64 gange dagligt. CPVE har svaret B.H. følgende: Projekteringen af cykelstier / cykelbaner langs Sundby Allé og Hamborgskovvej er i den indledende fase. Der indgår ikke en ensretning af Hamborgskovvej i projektet, men det overvejes at lave Hamborgskovvej til 2-1 vej (2 minus 1 vej). Eksempler på 2-1 veje kan ses ved f. eks. Bangsebro og Hasselø Plantage. En tidsplan for cykelstiprojektet foreligger endnu ikke, men anlægsarbejdet vil formentlig komme til at foregå henover sommeren a. Orebyvej samt Nykøbingvej og Brogade, Sakskøbing Lene Rasmussen: Lene Rasmussen, Orebyvej 208, Sakskøbing skriver, at hun føler at skolevejen mellem Orebyvej og Ellekildeskolen (Saxes Allé) er utryg og hun mener, at der bør etableres en sikker krydsningsmulighed enten i T-krydset mellem Orebyvej og Brogade / Nykøbingvej eller ved T krydset mellem Havnegade og Brogade; L.R. vil umiddelbart foretrække sidstnævnte krydsningsmulighed, hvor skolebørnene har mulighed for at fortsætte ad stien langs med åen frem til Saxes Allé. 6b. Orebyvej, Sakskøbing Lene Rasmussen: Lene Rasmussen, Orebyvej 208, Sakskøbing skriver, at hun mener, at der er behov for en cykelsti langs Orebyvej, især langs strækningen udenfor byen, hvor der kører tunge køretøjer, hvis chauffører ikke nødvendigvis sænker farten, når de møder cyklende børn. Cykelstier på stedet mener L.R. også vil tjene rekreative formål.

4 7a. Orebyvej, Sakskøbing Sakskøbing Fællesråd ved Erik Bohn-Jespersen: Erik Bohn-Jespersen skriver på vegne af Sakskøbing Fællesråd : Fortolkning af parkeringsreglerne for Orebyvej og trafiksikring af Orebyvej Gennem en artikel i Folketidende fra tirsdag den 18. marts 2014 er Fællesrådet blevet gjort opmærksom på at Trafiksikkerhedsrådet skal drøfte reglerne for parkering på og ved fortove. I den anledning skal Fællesrådet anmode om at Rådet også tager stilling til, hvordan reglerne for Orebyvej skal fortolkes. Orebyvej fremtræder i dag uden kantsten, men med en smal hvid afstribning som adskiller kørebanen og det 2,5-3m brede fortov. Mange beboere og gæster til beboerne henstiller i dag biler på fortovet så gående tvinges ud på kørebanen. Denne uheldige parkering har beboerforeningen for området og enkeltpersoner gennem de sidste mange år gentagne gange fremført over for kommunen som værende meget uheldigt for trafiksikkerheden. Orebyvej var med i Sakskøbings Trafiksikkerhedsplan fra 2003 endda med et detailprojekt og projektet blev igen medtaget i Guldborgsunds Trafiksikkerhedsplan fra 2010 til udførelse i Der er desværre endnu ikke sket noget selv om man fra en gruppe af beboere igen i 2012/13 har stillet forslag om en billig løsning med en ny og bredere afstribning mellem kørebanen og fortovet og en deling af fortovet i en cykel- og gang sti. Fællesrådet håber derfor at Trafiksikkerhedsrådet vil anbefale en sådan løsning over for udvalg og byråd. Løsningen bør også indeholde en form for trafikdæmpning i form af parkeringsbåse eller chikaner. En medarbejder fra Guldborgsund Kommune var den 26. marts 2014 på besigtigelse på Orebyvej for kommende nye asfaltbelægninger og han oplyste over for mig, at Orebyvej var i en så dårlig stand, at den vil blive sat på for ny belægning inden for de kommende par år. En beslutning om at foretage en trafiksikring som foreslået af os vil kunne fremrykke asfalteringen. CPVE foreslår, at tolkningen af parkeringsreglerne henvises til administrativ besvarelse. Den nævnte henvendelse fra beboergruppen blev behandlet af såvel Trafiksikkerhedsrådet som Teknik- og Miljøudvalget (TMU) i december 2012; beslutningen i TMU var, at CPVE skulle fortsætte dialogen med borgergruppen, som var blevet tilbudt at foretage en selvfinansieret trafiksanering af Orebyvej via grundejerforening, men det har tilsyneladende ikke været muligt at skabe tilslutning til et sådant projekt og på et tidspunkt indstillede gruppen sin virksomhed.

5 7b. Sakskøbing Sakskøbing Fællesråd ved Erik Bohn-Jespersen: Erik Bohn-Jespersen skrivelse på vegne af Sakskøbing Fællesråd fortsætter således: Generelle bemærkninger. Der er med baggrund i den vedtagne Trafiksikkerhedsplan for Sakskøbing Kommune i perioden gennemført en række af trafikplanens projekter eller dele deraf bl.a. på Maribovej, Møllevej, Nykøbingvej og Guldborgvej. Endvidere er Parkvej ved Sakskøbing Skole søgt gjort mere trafiksikret for skolebørnene. Siden kommunesammenlægningen pr. 1. januar 2007 er der ikke gennemført større trafiksikringer i den nedlagte Sakskøbing Kommune udover sikringen på Saxes Alle som følge af ibrugtagningen af Ellekildeskolen. Vi håber derfor med henvisning til nedenstående forslag til nye trafiksikkerheds projekter, at der inden for de nærmeste år vil blive bevilliget midler til gennemførelse af nye tiltag i Sakskøbing området. Øvrige ønsker om trafiksikring inden for Sakskøbing byområde Det nyoprettede Fællesråd for Sakskøbing og Omegn har fået udarbejdet et hæfte Visioner som Fællesrådets ønsker for en lang række emner herunder Trafiksikring inden for rådets område. Forslagene til nye trafiksikringstiltag er udarbejdet ud fra de tidligere fremsendte ønsker fra en borgergruppe i De fleste af disse ønsker står stadig i Kommunens Trafiksikkerhedsplan, men vi har også ønsker til nye tiltag. Inden for 14 dage vil bestyrelsen gennemarbejde Fællesrådets forslag til trafiksikring og fremsende det med ønske om at det bliver behandlet på Trafiksikkerhedsrådets førstkommende møde. CPVE havde ved administrativ Deadline ikke modtaget det nævnte materiale, som så vil blive forelagt Trafiksikkerhedsrådet på næstkommende møde. 8. Sdr. Kirkeby Hans Peter Palle: Hans Peter Palle skriver på vegne af nogle borgere i Sdr. Kirkeby, at trafikken gennem landsbyen foregår i et meget højt tempo, hvilket bl.a. er til frustration for nogle forældre, som er bange for at lade deres børn gå gennem landsbyen. H.P.P. oplyser, at der ofte sker overhalinger indenfor bygrænsen; han skriver, at det er en meget bred vej (Grønsundsvej), der ikke appellerer til at sætte farten ned. Man ønsker, at der etableres hastighedsdæmpende foranstaltninger. CPVE har foreløbigt svaret H.P.P., at Grønsundsvej gennem Sdr. Kirkeby af Politiet i samarbejde med Guldborgsund Kommune er udpeget til en vejstrækning, hvor der skal foretages automatisk trafikkontrol (ATK), hvilket typisk sker ved hjælp af de såkaldte fotovogne. I 2013 er der foretaget ATK 8 gange i Sdr. Kirkeby og det har resulteret i 375 fotos / bøder; fotoprocenten har været 28 (28 ud af 100 kører for stærkt); fotoprocenten i Sdr. Kirkeby er desværre den højeste i Guldborgsund Kommune, hvor der sidste år har været målt 23 steder på kommunevejene og 3 steder på statsvejene.

6 CPVE har endvidere svaret, at Storstrøms Amt foretog nogle tiltag langs Grønsundsvej gennem Sdr. Kirkeby for nogle år tilbage (man etablerede cykelbaner). 9. Sortsøvej, mellem Blæsebjerg og Sortsø Hanne Kristensen: Hanne Kristensen, Sortsøvej 3 skriver, at hun og andre beboere langs Sortsøvej oplever, at der generelt køres med alt for høj hastighed på Sortsøvej og at kun få trafikanter optræder hensynsfuldt. H.K. mener, at det ofte er med livet som indsats at man bevæger sig ud af sin indkørsel. H.K. oplyser, at Sortsøvej umiddelbart kunne synes at være en ikke særlig trafikeret vej, men det er ikke tilfældet, der er meget trafik på vejen, som angiveligt skulle have dårlige oversigtsforhold p.g.a. diverse sving. Vejen er bl.a. skolevej for elever til privatskolen Skovby Lilleskole og nogle af børnene bliver bragt til og fra skole i bil, ofte med høj hastighed til fare for bl.a. cyklende skolebørn og løbende elever fra Gundslevholm Idrætsefterskole. H.K. ønsker opsat skilte med nedsæt hastigheden eller lignende. Det meste af Sortsøvej forløber i det åbne land; vejen forløber fra landevejen Stubbekøbingvej 2,5 km vest for Stubbekøbing frem til landsbyen Sortsø og videre frem til et sommerhusområde. 10. Søvej / Røgbøllevej ved Naturpark Maribosøerne Naturafd., Guldborgsund Kommune: Naturafdelingen under Center for Miljø og Plan skriver: I forbindelse med vores arbejde med Naturpark Maribosøerne har vi tidligere diskuteret de trafiksikkerhedesmæssige problemer for færdsel såvel på cykel, til fods eller til hest på vejstrækningen Søvej / Røgbøllevej. Strækningen er vanskelig oversigtbar p.g.a. den kurvede vej, hække langs siderne samt kupering. Strækningen er meget benyttet i turistmæssig henseende både som led i rundturene omkring Maribosøerne og dels i forbindelse med P-pladsen ved pumpestationen som udgangspunkt for besøg i Fugleudkiggen over Hejrede Sø samt stien over Søvej / Røgbøllevej til den anlagte sti i Lars Jensens Skov. Til orientering har vi opsat publikumstællere flere steder i Naturparken. Tælleren ved Fugleudkiggen har i de sidste par år registreret mellem og besøgende om året; det vurderes at en stor del heraf krydser Søvej / Røgbøllevej for at benytte stien i Lars Jensens Skov samt borde og bænke ved udkig til Maribo Søndersø m.m.

7 Det har været drøftet med Politiet, om der kunne etableres hastighedsbegrænsning på strækningen; det blev vurderet at det ikke var muligt. På baggrund af denne forhistorie vil vi hermed anmode om, at strækningen etableres som en 2-1 vej over de ca meter markeret på nedenstående kort. Vi håber hermed at kunne skabe bedre forhold for de mange bløde trafikanter og dermed også bedre turistmæssige forhold. 11. Hasseløvej / Hasselø (Plantage) Grundejerforening ved Sune Havlykke: Hasselø (Plantage) Grundejerforening ved formand Sune Havlykke skriver følgende (stilet til Teknik- og Miljøudvalget): Der søges om anlæggelse af en cykelsti fra Prinsholmvej og langs diget ved Hasseløvej frem til Hasseløvej 102; en strækning på 933 meter. Ansøgningen begrundes med en væsentlig forøgelse af trafikanter. Der er tale om skolebørn, Plantagens beboere samt flere og flere cykelturister. Vejen langs diget er p. t. en lige strækning med to bløde kurver i hver ende. Samtidig er vejen meget smal og der opstår ofte farlige situationer for de bløde trafikanter og ikke mindst for vores skolebørn. Vores grundejerforening er bekendt med, at Guldborgsund Kommune har foretaget tiltag til forbedring af trafiksikkerheden til andre skoler som Ellekildeskolen i Sakskøbing, Nr. Alslev Skole, Sundskolen i Sundby samt Fjordskolen og Nordbyskolen i Nykøbing F. Vi mener derfor, at etableringen af cykelstien bør indgå i beslutningen om sikker skolevej, idet områdets børn skal cykle til Lindeskovskolen eller Østre Skole.

8 Herudover anbefales det at flytte fodgængerovergangen over Prinsholmvej. P.t. er de bløde trafikanter, som kommer fra Hasselø, nødsaget til at krydse Hasseløvej midt i en kurve for at komme over på cykelstien langs Prinsholmvej. Dette ville med fordel kunne gøres i forbindelse med anlæggelsen af det nye Østerbro, som er undervejs. En cykelsti på den angivne strækning vil, udover de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, også være et godt tiltag i forbindelse med den øgede cykelturisme. Både i forbindelse med Sundruten, men en cykelsti på denne strækning vil også kunne gøre Guldborgsund Kommune mere attraktiv for cykelturister. Hasselø Grundejerforening håber på en positiv respons på ansøgningen og repræsentanter fra Grundejerforeningen står meget gerne til rådighed for en drøftelse af projektet samt fremvisning af ruten, hvor etableringen ønskes. CPVE s bemærkninger: Grundejerforeningen har i 2013 rettet en lignende henvendelse til Guldborgsund Kommune, hvor man ønskede 2-1 vej fra Hasselø Plantage til Prinsholmvej; sagen blev behandlet i Trafiksikkerhedsrådet i april 2013; ønsket blev ikke imødekommet. Også i juni 2008 rettede grundejerforeningen henvendelse til Guldborgsund Kommune med ønske om cykelsti på strækningen; svaret var dengang, at de økonomiske midler ikke var til rådighed, men at arbejdet med en trafiksikkerhedsplan var igangsat og grundejerforeningens ønske registreret. Projektet indgår ikke i den i 2010 vedtagne trafiksikkerhedsplan.

Cyklistforbundet Guldborgsund.

Cyklistforbundet Guldborgsund. Cyklistforbundet Guldborgsund. Vores forslag til at optimere forholdene er, at forløbet for cyklister der passere Vandmøllepladsen synliggøres bedre. Dette ved enten at optegne makering i begge sider af

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 31. maj 2018.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 31. maj 2018. Trafiksikkerhedsrådets møde den 31. maj 2018. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed marts april 2018. 1. Hasseløvej, Hasselø Hasselø Beboerforening ved René Christoffersen: Grøn cirkel markerer

Læs mere

Vurdering af hastighedsdæmpende foranstaltninger.

Vurdering af hastighedsdæmpende foranstaltninger. 30.08.2018 JUN Vurdering af hastighedsdæmpende foranstaltninger. I det efterfølgende er opremset forskellige typer (de mest almindelige) af hastigheds-dæmpende foranstaltninger (fartdæmpere) og der er

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 9. JUNI 2016 STED: MØDELOKALE NØRRE ALSLEV, PARKVEJ 37, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP,

Læs mere

Rev august Vurdering af skolevejes farlighed i Guldborgsund Kommune.

Rev august Vurdering af skolevejes farlighed i Guldborgsund Kommune. Vurdering af skolevejes farlighed i Guldborgsund Kommune. Vurderingerne af de i det efterfølgende nævnte vejstrækninger er foretaget af Park & Vej samt Politiet. Vejlavn Strækning Skoledistrikt Vurdering

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed november 2018 februar 2019. 1. Holger Brodthagensvej, Nykøbing Nykøbing F. Boligselskab: Blå cirkel markerer

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 13. SEPTEMBER 2018 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: MARTIN STEENSTRUP, JESPER GRØNBO, CHRISTIAN REFSTRUP, JAN UHRE-NIELSEN, RENÉ FJELDSØE

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 21. DECEMBER 2016 STED: MØDELOKALE NYSTED, PARKVEJ 37, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP, CASPER

Læs mere

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej.

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Oure Friskole - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Nuværende busholdeplads samt parkeringsplads Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej

Læs mere

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej.

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej. Løsning Elevtal: ca. 500. Klassetrin: 0. til 9. Lavet registreringer 6 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde

Læs mere

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park Teknik & Miljø Vej & Park Notat Dato 9. november 2016 Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej Indsigelser til høringen - Indsigelse 1 fra Margit

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 14. AUGUST 2014 STED: RÅDHUSET, MØDELOKALE STUBBEKØBING TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: CHRISTIAN REFSTRUP, JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP,

Læs mere

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019 Bilag UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats Projekter 2019 Prioritering 1 Kampagne inkl. politisamarbejde 100.000 kr 2 Trafikplan - trafiksikkerhedsdelen 200.000 kr 3 Solvangskolen 550.000 kr 4 Høveltevej/Frederiksborgvej,

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger

Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger Indhold Sandved - 2 forslag (samme sted)... 2 Sandved 1 - Forslag om fodgængerovergang og bump eller anden form for chikaner

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 9. oktober 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Jan Jakobsen, Anders Krantz, Arne S. Hansen,

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Claude Larsen Susanne Aagaard-Kjær Casper Morell Ris Thorsten Drewes Jørn Koch Mads Krabbe Julie Løvehjerte

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP NOTAT AF 14. SEPTEMBER 2011 ANBEFALINGER TIL FORBEDRING AF TRAFIKFORHOLD I FIRKANTEN BELDRINGEVEJ, BOGENSEVEJ, STÆREHUSVEJ OG SØHUSVEJ

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 8. SEPTEMBER 2016 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP, CASPER MLYNEK-ANDERSEN,

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 23. marts 2018.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 23. marts 2018. Trafiksikkerhedsrådets møde den 23. marts 2018. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed oktober 2017 februar 2018. 1. Sølvgade, Øster Kippinge Øster Kippinge Beboerforening ved Palle Hansen: Rød

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. december 2016.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. december 2016. Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. december 2016. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed august - oktober 2016. 1. Grønnegadevej, Kettinge Ina Ludvigsen, Grønnegadevej Kettinge: Gul cirkel markerer

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. september 2018.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. september 2018. Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. september 2018. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed maj juli 2018. 1. Nørre Vedbyvej, Nørre Vedby Jens og Anne Rosenkilde Ebbe, Nørre Vedby: Rød cirkel

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Fodgængerfeltet ved Majsevej anvendes som skolevej for et større boligområde mm. Vigtigt at kunne anbefale skoleruter som er sikret bedst muligt.

Fodgængerfeltet ved Majsevej anvendes som skolevej for et større boligområde mm. Vigtigt at kunne anbefale skoleruter som er sikret bedst muligt. Øster Snede Elevtal: ca. 175. Klassetrin: 0. til 6. Der er lavet registreringer 6 steder ved gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Mangler fortov til skoleelever fra Kragelund.

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger

Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger 11-08- 2008 Vedr. Deres henvendelse om befordringstilbud TILSYNET Statsforvaltningen Midtjylland har i brev af 26. marts 2008 modtaget

Læs mere

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej [Modtager firma] cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej CYKELFORBINDELSE SIMMERBØLLE VIA MØLLEMOSEVEJ TIL SPODSBJERGVEJ BILAG 1-5 Rekvirent Langeland Kommune Rådgiver Orbicon A/S Rolundvej 23 5260

Læs mere

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Dokumentation af lokale trafikforhold i Lille Sverige / Ny Hammersholt på Gl. Frederiksborgvej for strækningen Slettebjerget/Lille Sveriges Vej/Brødeskovvej - samt forslag

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister.

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister. Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister P A R K E R I N G Overslagspris Se note vedr. beregning af estimeret overslagspris samt

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning. Risiko for, at en bakkende bilist overser fodgænger (ikke mindst skolebørn).

Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning. Risiko for, at en bakkende bilist overser fodgænger (ikke mindst skolebørn). Korning Lavet registreringer 7 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Elevtal: ca. 55. Klassetrin: 0. til 4. Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning.

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådet

Trafiksikkerhedsrådet Trafiksikkerhedsrådet Referat Tirsdag d. 22.05.2018, Kl. 16.00 18.00 Vi mødes kl. 16.00 ved p-pladserne ved Krogårdskolen derefter Hedelyskolen og så i mødelokale 4+5 på Rådhuset Medlemmer: Formand, byrådsmedlem

Læs mere

Rute 52 fra Demstrup til Skægkær

Rute 52 fra Demstrup til Skægkær Lokalrådene i Sjørslev/Demstrup Vinderslev Kjellerup og Skægkær området har sammen drøftet udfordringerne omkring rute 52. Følgende blev drøftet: a. Flere bilister vælger rute 52 når de skal fra Viborg

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune 1. maj 2009. Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Side 2 Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28 stk. 3, 3. pkt. 92, stk. 1

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Procedure for behandling af Farlig skolevej

Procedure for behandling af Farlig skolevej 2. UDKAST Procedure for behandling af Farlig skolevej Vejcenter Syddanmark UUUUUUUuu Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål... 4 3. Lov- og regelgrundlag... 5 4. Procedure for behandling

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

1 Program for borgermødet Program

1 Program for borgermødet Program MØDEREFERAT TITEL Nordrupvej borgermøde nr. 2 DATO 4. oktober 2016 STED Ringsted Kommune ADRESSE COWI A/S Nørretrov 14 4100 Ringsted TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DELTAGERE Ca. 45

Læs mere

Bilag 4. Hvidbog - forbedret cyklistsikkerhed på Nordrupvej

Bilag 4. Hvidbog - forbedret cyklistsikkerhed på Nordrupvej Bilag 4. Hvidbog - forbedret cyklistsikkerhed på Nordrupvej I høringsperioden, der løb fra den 17. november 2016 til den 16. december 2016, er der indkommet i alt 38 høringssvar. Høringssvar fra 1 borger

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Notat 23. august 2017 Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Administrationens prioritering af de trafikforbedrende tiltag På baggrund af Rapport om Trafiksikkerhed er der udarbejdet

Læs mere

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 1 Dagsorden Valg af dirigent. Formanden har ordret. Orientering om cykelstien Fremlæggelse af Plan 2011 Opbakning til plan 2011, Dirigent Orientering om bus 324

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

Ved parkeringspladsen på Lunavej er der for få pladser og derudover er der manglende respekt for skiltning.

Ved parkeringspladsen på Lunavej er der for få pladser og derudover er der manglende respekt for skiltning. Lavet registreringer 4 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Elevtal: ca. 650. Klassetrin: 0. til 9 + centerbørn. Aflevering af skoleelever med bus og taxa er

Læs mere

Udvikling af boligområde i Stjær

Udvikling af boligområde i Stjær Til Byrådet og Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune Høringssvar til lokalplan nr. 1120 - Boligområde ved Stjærvej i Stjær Hermed følger Grundejerforeningen Granatvængets høringssvar til nævnte

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

Cykelstikatalog 2019

Cykelstikatalog 2019 Cykelstikatalog 2019 Baggrund Fredericia har gennem de senere år haft stor fokus på cyklisme, cykelfremme og anlæg af nye cykelstier. Målet har været at understøtte borgernes ønske om at kunne transportere

Læs mere

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationen har vurderet projektansøgningerne ud fra følgende fem parametre: 1) den

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Tør du CYKLE HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? LÆS BL.A. HER OM: En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD

Tør du CYKLE HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? LÆS BL.A. HER OM: En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD Tør du......cykle HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD venter rundt i svinget! I 2019... VI KAN GODT! LÆS BL.A. HER OM: De mange gode

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Trafikale forhold ved 3 skoler

Trafikale forhold ved 3 skoler Vedrørende: Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnavn: Ny skolestruktur. Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnummer:

Læs mere

BEKENDTGØRELSE VEDRØRENDE PARKERING

BEKENDTGØRELSE VEDRØRENDE PARKERING BEKENDTGØRELSE VEDRØRENDE PARKERING GULDBORGSUND KOMMUNE JANUAR 2007 BEKENDTGØRELSE VEDRØRENDE PARKERING M.V. I GULDBORGSUND KOMMUNE I medfør af færdselslovens 92c, stk. 4, og med samtykke fra Politidirektøren,

Læs mere

NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune 2. marts 2012

NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune 2. marts 2012 Svogerslev Lokalråd Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 66043 Brevid. 1430885 Ref. AUM Dir. tlf. 46 31 37 25 anitaum@roskilde.dk NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune

Læs mere

a e e Guldborgsund Kommune Teknik- og Miljøudvalget Rådhuset Parkvej Nykøbing F. c/o Borgmester John Brædder samt de øvrige byrådsmedlemmer

a e e Guldborgsund Kommune Teknik- og Miljøudvalget Rådhuset Parkvej Nykøbing F. c/o Borgmester John Brædder samt de øvrige byrådsmedlemmer Guldborgsund Kommune Teknik- og Miljøudvalget Rådhuset Parkvej 37 4800 Nykøbing F. c/o Borgmester John Brædder samt de øvrige byrådsmedlemmer a e e Præstestræde 08.02.2012 Angående høring TVANGSRUTE VED

Læs mere

15-03-2016. Indholdsfortegnelse

15-03-2016. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Holmegaardhøj - Asfalt mellem vej og cykelsti... 2 Sølunden - Bedre udsigtforhold ved udkørsel på Næstvedvej... 3 Sølunden - Fortov langs Næstvedvej til begge sider... 4 Pinjevej -

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Allerød Kommune Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015 Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr: Overskyet

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring

Læs mere

Notat. Modtager: Miljø- & Byudvalget. Trafiksikkerhed ved Herstedøster Skole

Notat. Modtager: Miljø- & Byudvalget. Trafiksikkerhed ved Herstedøster Skole Notat Modtager: Miljø- & Byudvalget Trafiksikkerhed ved Herstedøster Skole Den 7. juni 2017 kl. 7.45-9.00 deltog fra Miljø- & Byudvalget udvalgsformand Leif Pedersen og udvalgsmedlem Flemming Jørgensen

Læs mere

Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej

Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej 1 Velkommen Velkommen til mødet, ved formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jacob Beck Jensen og næstformand for Teknik- og Miljøudvalget, Hanne Olesen Borgermødets

Læs mere

Vores lille teoribog

Vores lille teoribog Generelle hastigheder Vores lille teoribog 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Spiritus: Højst tilladte promillegrænse

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold November 2010 Bo Mikkelsen Center for Trafik, Trafiksikkerhed, sikre Skoleveje Oversigt Generelle trafikale konsekvenser Sikre Skoleveje Programmet

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 19. marts 2015.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 19. marts 2015. Trafiksikkerhedsrådets møde den 19. marts 2015. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed i 1. kvartal 2015. 1. Orebyvej, Sakskøbing Flere, Sakskøbing: Som følge af flere henvendelser fra borgergruppe

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET I GULDBORGSUND KOMMUNE

REFERAT FRA MØDE I TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET I GULDBORGSUND KOMMUNE REFERAT FRA MØDE I TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET I GULDBORGSUND KOMMUNE DATO: 11-03-2010 STED: NYKØBING F. VANDRERHJEM ØSTRE ALLÉ 110, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 8.30-15.30 MØDEDELTAGERE Claus Jørgen Pedersen

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Bilag 1: Høringssvar Forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Der har været gennemført forudgående offentlig høring fra den 13.08.09 til

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere