Orientering om husleje- og arealreduktion på KU: Campusplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering om husleje- og arealreduktion på KU: Campusplan"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 41, 15. september 2009 Pkt Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse 07. SEPTEMBER 2009 Vedr.: Orientering om husleje- og arealreduktion på KU: Campusplan 2009 Sagsbehandler: Campus Plan & Byg (BYG) Formål og konklusion på Campusplan 2009 KU opdaterer fortløbende campusplanen. I Campusplan 2009 arbejdes målrettet med at optimere KU s arealanvendelse. Det gælder både omfanget af arealforbruget, men i høj grad også anvendelsen heraf og udgifterne hertil. Campusplan 2009 fokuserer primært på husleje og arealreduktion og redegør for fremdriften i arbejdet, herunder relation til Inge Thygesen arbejdet, aktstykke 148 fra juni 2006 og forudliggende aktstykker, der refereres til i akt 148. CAMPUS PLAN & BYG NØRREGADE 10 POSTBOKS KØBENHAVN K BESØGSADRESSE: ST. KANNIKESTRÆDE 13 TLF Campusplanen har til formål at reducere KU's samlede huslejeomkostning til et huslejeniveau i 2013 på 555 mio. kr./år i 2006-priser svarende til ca. 600 mio. kr./år i 2009-priser. Opgaven drejede sig om en reduktion i arealforbrug på ca m2 svarende til ca. 100 mio. kr. årlig husleje. Med vedtagelsen af Finanslov 2008 blev der foranstaltet et bygge- og anlægsstop, der udskød færdiggørelsen af KUA. Herved forskydes færdiggørelsen af campusplanen, således at det sidste af KUA byggerierne KUA 3 - tages i brug i Når projekter/handlinger i Campusplan 2009 er udført vil huslejeforbruget være på 613 mio. kr./år. Dette er meget tæt på måltallet på 600 mio. kr. (2009 priser). BYG på KU vil i 2009/10 anskueliggøre hvordan yderligere huslejereduktion kan opnås og fremlægge forslag om dette til Campusstyregruppen på KU (øverste ledelse, dekaner og bygningsadministration).

2 Baggrund for Campusplanarbejdet I midten af 1990'erne formår KU at få aktstykker på 3 store byggesager. Aktstykkerne drejer sig om KUA byggerierne, CSS på Det tidligere Kommunehospital og om Biocentret. Senere i 1990'erne beslutter Folketinget, at universiteterne skal betale husleje af bygningsforbruget og Statens Ejendoms Administration (SEA-ordningen) træder i kraft SIDE 2 AF 5 KU's ibrugtagning af nye bygninger og den samtidige iværksættelse af SEA betyder, at KU vil få en økonomisk ubalance på huslejebudgettet et overbrug på op mod 200 mio. kr. /år i husleje i hvis der ikke gøres noget. UBST og KU udreder situationen i en Strukturplan (ultimo 2005), som er et eksempel på arealreduktion ved opsigelse af ejendomme, som vil bringe balance i indtægter og omkostninger til husleje (på KU også kaldet Inge Thygesen arbejdet). Løsningen bliver at staten medvirker til at nedbringe KUs huslejeudgift med ca. 100 mio. kr. og at KU med en campusplan skal "fortætte" og opsige arealer, der tilsvarende nedbringer huslejeforbruget med 100 mio. kr. Finansministeriet, Videnskabsministeriet og KU indgår aftale om Det Nye Campusuniversitet (2006). De økonomiske forudsætninger bliver hjemlet ved Akt 148 i juni I 2007 udarbejdes Campusplan 2007, der anviser konkrete løsninger på store dele af opgaven. Men planen beskriver også opgaver, som på det tidspunkt er uløste, herunder JUR's mellemløsning, plan for fortætning hos SCIENCE, konkretisering af arealplaner for CSS og arealreduktion i Indre By. Campusplan 2009 indeholder en status på resultatskabelsen pr. 30. juni 2009, anviser løsninger på de uløste opgaver, der er i Campusplan 2007, og fremskriver det resultat, der bliver opnået, når projekter/handlinger i Campusplan 2009 er udført. Mål og rammer for arealreduktion Der er fra universitetets side primo 2006 fastsat huslejeindtægter i 2013 på 555 mio. kr., hvilket i 2009 priser svarer til ca. 600 mio. kr. Disse huslejeindtægter svarer til et arealforbrug på ca brugsnetto m 2. Arealrammen dækker alene areal på gl. KU, hvorfor arealerne på FARMA og LIFE ikke indgår i måltallet. Derudover har Bestyrelsen givet Rektor dispositionsmulighed for mindre byggesager til en samlet huslejeværdi på 20 mio. kr.

3 Af Akt 148, som omhandler de økonomiske forudsætninger for KU's Campusplan, fremgår det, at KU i perioden skal nedbringe arealforbruget med ca m2 brutto. Derudover er der i perioden opsagt ca m2 brutto, som følge af den påbegyndte indflytning til Kommunehospitalet. Den samlede fraflytning andrager således ca m2 brutto i den oprindelige campusplan og opfylder herved tidligere afgivne tilsagn i Akt 251, hvor KU har givet tilsagn om fraflytning af arealer i forbindelse med indgåelse af lejeaftale om Kommune Hospitalet. Det vil sige, at KU skal og er på vej til at dokumentere opsigelser på m2 brutto regnet fra SIDE 3 AF 5 Af Akt 148 fremgår det endvidere, at der i UBST, til gennemførelse af Campusplanen, afsættes en pulje på op til 400 mio. kr., der kan anvendes til nødvendige bygningstilretninger i de bygninger, som KU forventes at bibeholde, såkaldte "fortætningsprojekter". Puljen på 400 mio. kr. udløser ikke husleje. Beløbet finansieres delvis ved provenu fra salg af bygninger, som KU fraflytter og delvis ved tilskud fra UBST. De 400 mio. kr. rækker ikke langt. Beløbet anvendes primært til nødtørftige og nødvendige bygningsændringer for at realisere campusplanen. Udgangspunktet for anvendelsen af de 400 mio. kr. er, at byggesagerne vedrører fortætning, rokader og tilpasning af lokaler til ny funktion og nye brugere. Alligevel vil der være brugere og enheder på KU, som må flytte ind og anvende lokalerne, som de er. I præmisserne for den økonomiske aftale om puljen på 400 mio. kr., har KU forpligtiget sig til at beslutte en placering af Statens Naturhistoriske Museum inden udgangen af Campusstyregruppen har besluttet at samle museet i Botanisk Have. En endelig godkendelse af de finansieringsmæssige spørgsmål vedrørende anvendelse af puljen (aktstykke 148) sammenholdt med kravet om fondsfinansiering af museumsflytningen udestår, og dette spørgsmål vil kunne få betydning for tidsplanen. Med vedtagelsen af Finanslov 2008 blev der som nævnt etableret et byggeog anlægsstop, der udskød færdiggørelsen af KUA. Herved forskydes færdiggørelsen af de byggerier, som er præmis i aktstykkerne for en arealreduktion på KU.

4 Rammer for vækst I efteråret 2006 kort efter starten på campusarbejdet - påpegede flere fakulteter, at datagrundlaget fra , som ligger til grund for campusarbejdet, ikke afspejlede aktivitetsomfanget på fakulteterne på daværende tidspunkt og dermed heller ikke den reelle huslejebetalingsevne på KU. Der blev i den sammenhæng udviklet en vækstmodel, der blev anvendt ved prognosticering af universitetets fremtidige betalingsevne. Senere har bevillingsreformer på VTU s område betydet, at det særlige bygningstaxameter er nedlagt, så finansiering af bygningsforbrug indgår på lige fod med andre budgetposter. SIDE 4 AF 5 I Campusplan 2009 er vækstscenarierne derfor ikke indregnet, og resultatskabelsen måles i forhold til den fastsatte huslejeformåen på 555 mio. kr. pr år (2006 prisniveau) / 600 mio. kr. pr år (2009 prisniveau). Vækstscenariet, der er baseret på en konservativ prognosticering er omtalt i efterfølgende Bilag 3: "Perspektiv og Investeringsplanen for Bygningsområdet på KU". Resultater når CP2009 er realiseret Der opereres i campusplanarbejdet med begrebet "Udgået af KU's bygningsbudget". Det betyder at nedenstående tal ikke kun indbefatter entydige opsigelser, men også bygningskomplekser, som overgår til anden finansiering, der medfører huslejeneutralitet, f.eks. fondsfinansiering af JUR kollegium på Nørre Allé. Måltallene (skal realiseres 2013) for reduktion på KU er: m2 brugsnetto areal (ca m2 bruttoreal) skal udgå af KUs bygningsbudget, således at KUs eget arealforbrug bringes ned på m2 brugsnetto areal. Huslejeforbruget på KU (før fusion) skal bringes ned på 555 mio. kr. / år (2006 prisniveau) svarende til 600 mio. kr./ år i 2009 prisniveau. De projekter og handlinger, der er besluttet i Campusplan 2009 resulterer i at: KU vil forbruge et areal på m2 brugsnetto areal (måltal er på m2 brugsnetto areal) Huslejeforbruget vil være på 613 mio. kr./ år (måltal er på 600 mio. kr.).

5 SIDE 5 AF 5 Figur 1. Husleje pr år med realisering af Campusplan 2009 Mio. kr KU huslejemåltal CP 2009 Udvikling i KU's huslejemåltal 613 År KU huslejemåltal uden CP Det fremadrettede campusarbejde på KU De fremadrettede projekter/handlinger, der er besluttet i Campusplan 2009, er ikke helt nok til at nå måltallet for huslejebalance. Derfor vil BYG i 2009/10 anskueliggøre hvordan yderligere huslejereduktion kan opnås, så huslejeforbruget når måltallet i udløb af En mulighed for yderligere huslejereduktion er bl.a. en mere effektiv indretning og anvendelse af arealer i bygninger/etager med laboratorier, når der finder modernisering sted af disse.

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 7 Bilag 1. Bestyrelsen

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 7 Bilag 1. Bestyrelsen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 7 Bilag 1. Bestyrelsen S A G S N O T A T 31. AUGUST 2010 Vedr.: Pkt. 7 Bilag 1 Campusplan 2010 og orientering om

Læs mere

Perspektiv- og Investeringsplanen for bygningsområdet på KU Sagsbehandler: Koncern-økonomi og Campus Plan & Byg

Perspektiv- og Investeringsplanen for bygningsområdet på KU Sagsbehandler: Koncern-økonomi og Campus Plan & Byg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 41, 15. september 2009 Pkt. 06 Bilag 3. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 7. SEPTEMBER 2009 Vedr.: Perspektiv- og Investeringsplanen

Læs mere

Opdatering af KU s Campusplan CAMPUS PLAN & BYG. Sagsbehandler: Campus Plan & Byg NØRREGADE 10

Opdatering af KU s Campusplan CAMPUS PLAN & BYG. Sagsbehandler: Campus Plan & Byg NØRREGADE 10 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 53, 28. april 2011 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 10. MARTS 2011 Vedr.: Opdatering af KU s Campusplan

Læs mere

KU s egenkapital - disponeringer KONCERN-ØKONOMI

KU s egenkapital - disponeringer KONCERN-ØKONOMI KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 80, den 27. oktober 2015 Pkt. 5b. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 19. OKTOBER 2015 Vedr.: KU s egenkapital - disponeringer KONCERN-ØKONOMI

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 148 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 148 Offentligt Uddannelses- og Forskningsudvalget 2014-15 FIV Alm.del Bilag 148 Offentligt SAGSNOTAT 12. MARTS 2015 Vedr.: Sagsbehandler: KU Udgiftsneutralitet og bygningstilskud i relation til bygningsmæssigt selveje.

Læs mere

Grøn satsning på Københavns Universitet

Grøn satsning på Københavns Universitet DFM: Morgenmad med mening Grøn satsning på Københavns Universitet Lisbet Michaelsen, projektleder, Grøn Campus http://klima.ku.dk/groen_campus/ 1. Lidt om Københavns Universitet 2. Universitetets klimaindsats

Læs mere

Københavns Universitet Styregruppen for Det Ny Campusuniversitet Campusplan 2007

Københavns Universitet Styregruppen for Det Ny Campusuniversitet Campusplan 2007 Københavns Universitet Styregruppen for Det Ny Campusuniversitet Campusplan 2007 Version 24.08.07 til brug for kommentarer fra det akademiske råd og samarbejdsudvalget hos fakulteterne, CSU og HSU KU,

Læs mere

Afgjort den 26. maj 2011. Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. København, den 12. maj 2011. Aktstykke nr. 133 Folketinget 2010-11

Afgjort den 26. maj 2011. Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. København, den 12. maj 2011. Aktstykke nr. 133 Folketinget 2010-11 Aktstykke nr. 133 Folketinget 2010-11 Afgjort den 26. maj 2011 133 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. København, den 12. maj 2011. a. Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling anmoder

Læs mere

Aktstykke nr. 56 Folketinget Afgjort den 1. februar Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. januar 2018.

Aktstykke nr. 56 Folketinget Afgjort den 1. februar Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. januar 2018. Aktstykke nr. 56 Folketinget 2017-18 Afgjort den 1. februar 2018 56 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. januar 2018. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet anmoder om Finansudvalgets

Læs mere

Aktstykke nr. 98 Folketinget 2011-12. Afgjort den 7. juni 2012. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 29. maj 2012.

Aktstykke nr. 98 Folketinget 2011-12. Afgjort den 7. juni 2012. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 29. maj 2012. Aktstykke nr. 98 Folketinget 2011-12 Afgjort den 7. juni 2012 98 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 29. maj 2012. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder om Finansudvalgets

Læs mere

Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret.

Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret. Aktstykke nr. 42 Folketinget 2012-13 Afgjort den 18. december 2012 42 Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 4. december 2012. a. Ministeriet for Forskning, Innovation

Læs mere

41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. OKTOBER 2009 Forum 41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 15. september 2009 kl. 9.00-13.00 Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

Årlig redegørelse for bygningsområdet CAMPUS UDVIKLING

Årlig redegørelse for bygningsområdet CAMPUS UDVIKLING KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 74, den 6. oktober 2014 Pkt. 9. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 24. SEPTEMBER 2014 Vedr.: Årlig redegørelse for bygningsområdet CAMPUS UDVIKLING

Læs mere

Udgiften i hele lejeperioden afholdes af AU.

Udgiften i hele lejeperioden afholdes af AU. Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 105 Offentligt Aktstykke nr. 105 Folketinget 2018-19 105 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 19. marts 2019. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet anmoder

Læs mere

Afgjort den 17. december 2015. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. København, den 14. december 2015.

Afgjort den 17. december 2015. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. København, den 14. december 2015. Aktstykke nr. 55 Folketinget 2015-16 Afgjort den 17. december 2015 55 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. København, den 14. december 2015. a. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling

Læs mere

Aktstykke nr. 65 Folketinget 2014-15. Afgjort den 11. december 2014. Undervisningsministeriet. København, den 2. december 2014.

Aktstykke nr. 65 Folketinget 2014-15. Afgjort den 11. december 2014. Undervisningsministeriet. København, den 2. december 2014. Aktstykke nr. 65 Folketinget 2014-15 Afgjort den 11. december 2014 65 Undervisningsministeriet. København, den 2. december 2014. a. Undervisningsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til,

Læs mere

Grøn Campus på KU organisering og udfordringer.

Grøn Campus på KU organisering og udfordringer. Grøn Campus på KU organisering og udfordringer. Seminar om energibesparelser på universiteterne Tomas Refslund Poulsen, Teamleder for Grøn Campus på KU Fire campusområder i det centrale København City

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 43, 10. december 2009 Pkt. 05 Bilag 2. Københavns Universitet Koncern-økonomi. Budget Bilagsmateriale

Bestyrelsesmøde nr. 43, 10. december 2009 Pkt. 05 Bilag 2. Københavns Universitet Koncern-økonomi. Budget Bilagsmateriale Bestyrelsesmøde nr. 43, 10. december 2009 Pkt. 05 Bilag 2. Budget 2010 Bilagsmateriale Fremlægges for Bestyrelsen d. 10. december 2009 1 Bilag 1: Bestyrelsens Strategiske Pulje og Stjerneprogrammer I dette

Læs mere

Årlig redegørelse om bygningsområdet på KU - resultater og planer

Årlig redegørelse om bygningsområdet på KU - resultater og planer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 64, den 9. oktober 2012 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 9. OKTOBER 2012 Vedr.: Årlig redegørelse om bygningsområdet

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 47, 14. juni 2010 Pkt. 8 Bilag 1 og 2. Bestyrelsen

Bestyrelsesmøde nr. 47, 14. juni 2010 Pkt. 8 Bilag 1 og 2. Bestyrelsen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 47, 14. juni 2010 Pkt. 8 Bilag 1 og 2. Bestyrelsen S A G S N O T A T 3. JUNI 2010 Vedr.: Pkt. 8 - Bilag 1 og 2 Finansiering og gennemførsel

Læs mere

Københavns Universitet Koncern-økonomi. Bestyrelsesmøde nr. 36, 3. december 2008 Pkt. 06 Bilag 2. Budget Bilagsmateriale

Københavns Universitet Koncern-økonomi. Bestyrelsesmøde nr. 36, 3. december 2008 Pkt. 06 Bilag 2. Budget Bilagsmateriale Bestyrelsesmøde nr. 36, 3. december 2008 Pkt. 06 Bilag 2. Budget 2009 Bilagsmateriale Fremlægges for Bestyrelsen d. 3. december 2008 1 Bilag 1: Bestyrelsens Strategiske Pulje (BSP), Stjerneprogrammer og

Læs mere

Finansudvalget 2012-13 Aktstk. 129 Offentligt. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 13. august 2013.

Finansudvalget 2012-13 Aktstk. 129 Offentligt. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 13. august 2013. Finansudvalget 2012-13 Aktstk. 129 Offentligt Aktstykke nr. 129 Folketinget 2012-13 129 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 13. august 2013. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Læs mere

Sammenfatning af grønt regnskab for Københavns Universitet 2008

Sammenfatning af grønt regnskab for Københavns Universitet 2008 Sammenfatning af grønt regnskab for Københavns Universitet 2008 Med et areal på godt 1 mio. m 2 og mere end 40.000 studerende og ansatte, der har sin gang på universitetet, er KU en arbejds- og studieplads,

Læs mere

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015.

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15 Afgjort den 28. maj 2015 140 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. a. Klima-, Energi og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Aktstykke nr. 138 Folketinget 2012-13. Afgjort den 4. september 2013. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 12. august 2013.

Aktstykke nr. 138 Folketinget 2012-13. Afgjort den 4. september 2013. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 12. august 2013. Aktstykke nr. 138 Folketinget 2012-13 Afgjort den 4. september 2013 138 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 12. august 2013. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder om Finansudvalgets

Læs mere

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 2. NOVEMBER 2012 Forum 64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 9. oktober 2012,

Læs mere

Nyt væksthus til plante- og fødevareforskning på Frederiksberg Campus område 2

Nyt væksthus til plante- og fødevareforskning på Frederiksberg Campus område 2 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 5. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse BILAG 1 SAGSNOTAT 16. JANUAR 2017 Vedr. Sagsbehandler Campus Service Nyt væksthus til

Læs mere

Aktstykke nr. 142 Folketinget Afgjort den 1. september Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. august 2016.

Aktstykke nr. 142 Folketinget Afgjort den 1. september Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. august 2016. Aktstykke nr. 142 Folketinget 2015-16 Afgjort den 1. september 2016 142 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. august 2016. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet ønsker med nærværende

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 75, den 2. december 2014 Pkt. 12b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: KU's aktivitetsindberetning 2014

Bestyrelsesmøde nr. 75, den 2. december 2014 Pkt. 12b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: KU's aktivitetsindberetning 2014 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 75, den 2. december 2014 Pkt. 12b. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 19. NOVEMBER 2014 Vedr.: KU's aktivitetsindberetning

Læs mere

Status over økonomiske konsekvenser af en række omflytninger og bygningsmæssige ændringer grundet ny forvaltningsstruktur mv..

Status over økonomiske konsekvenser af en række omflytninger og bygningsmæssige ændringer grundet ny forvaltningsstruktur mv.. Punkt 4. Status over økonomiske konsekvenser af en række omflytninger og bygningsmæssige ændringer grundet ny forvaltningsstruktur mv.. 2012-35196. Borgmesterens Forvaltning fremsender i samarbejde med

Læs mere

Aktstykke nr. 90 Folketinget 2014-15. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 28. januar 2015.

Aktstykke nr. 90 Folketinget 2014-15. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 28. januar 2015. Aktstykke nr. 90 Folketinget 2014-15 90 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 28. januar 2015. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til,

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del Bilag 2 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del Bilag 2 Offentligt Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 2 Offentligt KØBENHAVNS UNIVERSITET Til Folketingets udvalg for videregående uddannelser og forskning SAGSNOTAT 6. OKTOBER 2015 Vedr.: Information

Læs mere

Aktstykke nr. 135 Folketinget Afgjort den 23. juni Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016.

Aktstykke nr. 135 Folketinget Afgjort den 23. juni Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016. Aktstykke nr. 135 Folketinget 2015-16 Afgjort den 23. juni 2016 135 Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016. a. Transport- og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Årlig redegørelse for bygningsområdet åben del CAMPUS UDVIKLING

Årlig redegørelse for bygningsområdet åben del CAMPUS UDVIKLING KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 80, den 27. oktober 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 07. OKTOBER 2015 Vedr.: Årlig redegørelse for bygningsområdet åben del CAMPUS

Læs mere

Forslaget medfører ikke merudgifter for staten.

Forslaget medfører ikke merudgifter for staten. Aktstykke nr. 152 Folketinget 2017-18 Afgjort den 26. marts 2014 Tidligere fortroligt aktstykke i af 26. marts 2014. Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 21. juni 2018. 152 Uddannelses-

Læs mere

Aktstykke nr. 10 Folketinget 2013-14. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 24. oktober 2013.

Aktstykke nr. 10 Folketinget 2013-14. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 24. oktober 2013. Aktstykke nr. 10 Folketinget 2013-14 10 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 24. oktober 2013. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Aktstykke nr. 46 Folketinget 2012-13. Afgjort den 13. december 2012. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 4. december 2012.

Aktstykke nr. 46 Folketinget 2012-13. Afgjort den 13. december 2012. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 4. december 2012. Aktstykke nr. 46 Folketinget 2012-13 Afgjort den 13. december 2012 46 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 4. december 2012. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet afgiver ved dette

Læs mere

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at Bygningsstyrelsen:

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at Bygningsstyrelsen: Aktstykke nr. 11 Folketinget 2017-18 Afgjort den 29. juni 2017 Tidligere fortroligt aktstykke AA af 29.6 Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 4.10 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 65, den 4. december 2012 Pkt. 10A. Bilag A1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: Aktivitetsindberetning 2012

Bestyrelsesmøde nr. 65, den 4. december 2012 Pkt. 10A. Bilag A1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: Aktivitetsindberetning 2012 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 65, den 4. december 2012 Pkt. 10A. Bilag A1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 9. NOVEMBER 2012 Vedr.: Aktivitetsindberetning

Læs mere

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 7. Bilag 1. Bestyrelsen SAGSNOTAT 10 OKTOBER 2011 Vedr.: Afrapporteringsnotat nr. 3 Sagsbehandler: Rektorsekretariatet REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T. 15. SEPTEMBER 2010 Forum 48. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 14. september

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep Pkt.9a. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep Pkt.9a. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep. 2017 Pkt.9a. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 14. SEPTEMBER 2017 Vedr. Studieaktivitet på Københavns Universitet efter justering

Læs mere

USG s generalforsamling

USG s generalforsamling USG s generalforsamling 26. november 2015 Dias 1 Formandens beretning 2015 2015 har været et specielt år i USG måske uden den store aktivitet i form af bestyrelsesmøder. Mest aktivitet uden for møderne.

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

retablering af en mindre del af facaden på OU30 påtænkes gennemført som et selvstændigt projekt. Afgjort den 19. juni 2014

retablering af en mindre del af facaden på OU30 påtænkes gennemført som et selvstændigt projekt. Afgjort den 19. juni 2014 Aktstykke nr. 122 Folketinget 2013-14 Afgjort den 19. juni 2014 122 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 10. juni 2014. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder om Finansudvalgets

Læs mere

Varme seminar. Varmeplan København Juni 2008. Tomas Refslund Poulsen Projektleder Københavns Universitet Grøn Campus

Varme seminar. Varmeplan København Juni 2008. Tomas Refslund Poulsen Projektleder Københavns Universitet Grøn Campus Varme seminar Varmeplan København Juni 2008 Tomas Refslund Poulsen Projektleder Københavns Universitet Grøn Campus Københavns Universitet i dag Det største universitet i Norden 37.000 studerende 7.500

Læs mere

Notat. for plejeboliggarantien

Notat. for plejeboliggarantien Notat Vedrørende: Løsningsscenarier for realisering af beredskabsplan for plejeboliggarantien Notatet redegør muligheder for at etablere midlertidige aflastningsboliger, frem til at kunne opretholde plejeboliggarantien,

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

Budget 2011 Bilagsmateriale

Budget 2011 Bilagsmateriale Bestyrelsesmøde nr. 50, 9. december 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Budget 2011 Bilagsmateriale Fremlægges for Bestyrelsen d. 9. december 2010 1 Bilag 1: Bestyrelsens Strategiske Pulje og Stjerneprogrammer I dette

Læs mere

Velkommen til Københavns Universitet! Udvikling af Københavns Universitet som bæredygtig organisation

Velkommen til Københavns Universitet! Udvikling af Københavns Universitet som bæredygtig organisation Velkommen til Københavns Universitet! Udvikling af Københavns Universitet som bæredygtig organisation Projektleder Lisbet Michaelsen Grøn Campus, Campus Plan og Byg, KU Byens Netværk på besøg på KU d.18.

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Revisionsprotokollat af 8.

Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Revisionsprotokollat af 8. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 14. MARTS 2019 Vedr. Revisionsprotokollat af 8. april 2019 Sagsbehandler Koncern-økonomi

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Møde den 4. november 2010 Akademisk Råd (AR) Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) Budget 2011 2. budgetkørsel og Q3-resultat, herunder STÅproduktion

Møde den 4. november 2010 Akademisk Råd (AR) Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) Budget 2011 2. budgetkørsel og Q3-resultat, herunder STÅproduktion D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Møde den 4. november 2010 Akademisk Råd (AR) Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) Punkt 1 Akademisk Råd

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 124 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 124 Offentligt Uddannelses- og Forskningsudvalget 2014-15 FIV Alm.del Bilag 124 Offentligt KØBENHAVNS UNIVERSITET 19. FEBRUAR 2015 Sagsnotat: Bygningsselveje hvorfor? REKTORSEKRETARIATET Baggrund og historik Københavns

Læs mere

Afgjort den 12. december 2013. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 27. november 2013.

Afgjort den 12. december 2013. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 27. november 2013. Aktstykke nr. 29 Folketinget 2013-14 Afgjort den 12. december 2013 29 Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 27. november 2013. a. Ministeriet for Forskning,

Læs mere

Udkast. Partnerskabsaftale. 21. september opførelse af almene boliger. mellem. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen.

Udkast. Partnerskabsaftale. 21. september opførelse af almene boliger. mellem. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Udkast 21. september 2015 Partnerskabsaftale om opførelse af almene boliger mellem Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Postboks 348 Njalsgade

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2014.

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2014. Samtlige regioner Sagsnr. 2013-07243 Doknr. 115097 Dato 28. juni 2013 Budgetlægningen for 2014 Til brug for regionernes budgetlægning for 2014 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet fra staten.

Læs mere

Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net

Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LT HSU S A G S N O T A T 19. APRIL 2011 Vedr.: Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ OG SAMARBEJDE Sagsbehandler:

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade København K

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade København K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade 43 1260 København K Udviklingskontrakt

Læs mere

I 2015 indberettede KU STÅ. Til sammenligning indberettede KU STÅ i 2014, så årets indberetning viser en stigning i STÅoptjeningen

I 2015 indberettede KU STÅ. Til sammenligning indberettede KU STÅ i 2014, så årets indberetning viser en stigning i STÅoptjeningen KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 16 b. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 2. DECEMBER 2015 Vedr.: Aktivitetsindberetning 2015 Sagsbehandler: Uddannelsesservice

Læs mere

Brev fra rektor Til alle KU s ansatte. Organisation og strategi. Kære ansatte ved Københavns Universitet

Brev fra rektor Til alle KU s ansatte. Organisation og strategi. Kære ansatte ved Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Brev fra rektor Til alle KU s ansatte Organisation og strategi 13. JUNI 2006 Kære ansatte ved Københavns Universitet REKTOR Universitetet står overfor at skulle

Læs mere

Om håndtering af donationer

Om håndtering af donationer Om håndtering af donationer Januar 2011 Indhold 1 Indledning 3 2 Donationer under 1 mio.kr. 4 3 Donationer under 1 mio.kr. modtaget før 1. januar 2011 6 4 Donationer over 1 mio.kr. 7 5 Donationer og den

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger

Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger 2b Dato 16. juni 2011 Initialer Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger 1.0 Indledning Den 9. juni 2011 forelagde rektor bestyrelsen et forslag til en ny organisation. Den nye organisation

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 5. december Aktstykke nr. 65 Folketinget

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 5. december Aktstykke nr. 65 Folketinget Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 65 Offentligt Aktstykke nr. 65 Folketinget 2018-19 65 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 5. december 2018. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Læs mere

K Ø B E NHAVN S UNI V E R S I TET. Statistikberedskab

K Ø B E NHAVN S UNI V E R S I TET. Statistikberedskab K Ø B E NHAVN S UNI V E R S I TET Statistikberedskab 2008 1 KU s statistikberedskab 2008 hovedområdeopdelt Indledning 3 Nøgletal A: Indtægtsfordeling for hele Københavns Universitet 4 Nøgletal B: Formålsfordelt

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 23. JUNI 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 5. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Status på tilpasningsplanen pr

Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 5. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Status på tilpasningsplanen pr KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 5. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 24.NOVEMBER Vedr. Status på tilpasningsplanen pr. 1. 11. 2016 Sagsbehandler

Læs mere

Status på fase 2: 300 mio.kr. med effekt fra Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 6. Bilag 1. Købehavns Universitets bestyrelse

Status på fase 2: 300 mio.kr. med effekt fra Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 6. Bilag 1. Købehavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 6. Bilag 1 Købehavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 24. MAJ 2016 Vedr. Status på tilpasningsplanen ved Q1 2016 Sagsbehandler Koncern-økonomi

Læs mere

Aktstykke nr. 109 Folketinget 2012-13. Afgjort den 30. maj 2013. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 22. maj 2013.

Aktstykke nr. 109 Folketinget 2012-13. Afgjort den 30. maj 2013. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 22. maj 2013. Aktstykke nr. 109 Folketinget 2012-13 Afgjort den 30. maj 2013 109 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 22. maj 2013. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København:

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København: 27-05-2007 Sagsnr. 2007-34862 Udsættelse af beboere på grund af skyldig husleje i den almene sektor I forlængelse af Jyllandspostens artikler den 18. og 19. maj 2007 vedrørende udsættelse af beboere i

Læs mere

HOVEDELEMENTER I MASTERPLAN FOR DEN FYSISKE UDVIKLING AF AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET

HOVEDELEMENTER I MASTERPLAN FOR DEN FYSISKE UDVIKLING AF AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HOVEDELEMENTER I MASTERPLAN FOR DEN FYSISKE UDVIKLING AF MASTERPLAN FOR AU S FYSISKE UDVIKLING Bestyrelsen godkendte 11. april 2018 visionerne for AU s fysiske udvikling. Masterplanen er universitetets

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2007 KU s statistikberedskab 2007 hovedområdeopdelt Indledning 3 Nøgletal A: Indtægtsfordeling for hele Københavns Universitet 4 Nøgletal B: Formålsfordelt omkostningsbaseret

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 42, 29. oktober 2009 Pkt. 03 Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: Aktivitetsindberetningen 2009

Bestyrelsesmøde nr. 42, 29. oktober 2009 Pkt. 03 Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: Aktivitetsindberetningen 2009 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 42, 29. oktober 2009 Pkt. 03 Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 15. OKTOBER 2009 Vedr.: Aktivitetsindberetningen

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 4. Bilag 1 SAGSNOTAT 15. MARTS 2018 Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN ENHEDEN FOR REGNSKAB OG EKSTERN

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Københavns Tekniske Skole AMU-Center København. 30. september 2003 J.nr. 2002-3552-3

Københavns Tekniske Skole AMU-Center København. 30. september 2003 J.nr. 2002-3552-3 Københavns Tekniske Skole AMU-Center København Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf 3392 5000 Fax 3392 5567 www.uvm.dk Godkendelse af sammenlægning af Københavns Tekniske

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2011 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2011 hovedområdeopdelt Indledning...2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger...2 Nøgletal

Læs mere

Grønt regnskab 2011. kort udgave. www.klima.ku.dk/groen_campus

Grønt regnskab 2011. kort udgave. www.klima.ku.dk/groen_campus Grønt regnskab www.klima.ku.dk/groen_campus Københavns Universitet (KU) er blandt Danmarks største arbejdspladser. Omkring 50.000 medarbejdere og studerende har deres daglige gang på knap 1 mio. m 2. En

Læs mere

Undervisningsministeriet. København, den 22. august Aktstykke nr. 161 Folketinget Finansudvalget Aktstk.

Undervisningsministeriet. København, den 22. august Aktstykke nr. 161 Folketinget Finansudvalget Aktstk. Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 161 Offentligt Aktstykke nr. 161 Folketinget 2017-18 161 Undervisningsministeriet. København, den 22. august 2018. a Undervisningsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Green Light House, Tagensvej 16A, 2200 København N Mødelokalet på 2. sal

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Green Light House, Tagensvej 16A, 2200 København N Mødelokalet på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 8. OKTOBER 2010 Forum FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 14. oktober 2010,

Læs mere

Aktstykke nr. 153 Folketinget Afgjort den 24. juni Undervisningsministeriet. København, den 15. juni 2010.

Aktstykke nr. 153 Folketinget Afgjort den 24. juni Undervisningsministeriet. København, den 15. juni 2010. Aktstykke nr. 153 Folketinget 2009-10 Afgjort den 24. juni 2010 153 Undervisningsministeriet. København, den 15. juni 2010. a. Undervisningsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at der

Læs mere

Masterplan - UCC 2020 Campus København

Masterplan - UCC 2020 Campus København NOTAT Masterplan - UCC 2020 Campus København UCC har i 2011 iværksat tre selvstændige, men sammenhængende programmer eller planer, der skal realisere UCC's strategiske mål og samtidig sikre, at UCC kan

Læs mere

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår Bestyrelsen godkendte på bestyrelsesmødet den 17. august 2016 forslag til budget 2017 og overslagsår med forbehold for efterfølgende regulering blandt andet

Læs mere

Bilag 4: ESCO pilotprojekter

Bilag 4: ESCO pilotprojekter NOTAT Bilag 4: ESCO pilotprojekter 28.september 2012 Udvikling og analyse MIKKJ/LKL Bygningsstyrelsen gennemfører ESCO projekter på tre danske universiteter. Formål Bygningsstyrelsen gennemfører ESCO-projekter

Læs mere

Regnskab konsekvenser for budget 2011

Regnskab konsekvenser for budget 2011 Bilag 6a Dato 23. marts 2011 Initialer Regnskab 2010 - konsekvenser for budget 2011 1.0 Indledning Regnskabsresultatet for 2011 udviser et underskud på 34,4 mio. kr. Underskuddet skyldes dels en række

Læs mere

ny natur, friluftsliv og kvælstofreducerende tiltag.

ny natur, friluftsliv og kvælstofreducerende tiltag. Aktstykke nr. 119 Folketinget 2015-16 Afgjort den 23. juni 2016 119 Miljø- og Fødevareministeriet. København, den 7. juni 2016. a. Miljø- og Fødevareministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til

Læs mere

Socialministeriet Bolig/ J.nr. B-5216-10 IWH 20. oktober 2004. Det drejer sig om følgende byggerier: Ørestad Nord, Amager, Københavns Kommune

Socialministeriet Bolig/ J.nr. B-5216-10 IWH 20. oktober 2004. Det drejer sig om følgende byggerier: Ørestad Nord, Amager, Københavns Kommune Socialministeriet Bolig/ J.nr. B-5216-10 IWH 20. oktober 2004 Bilag 2 Oversigt over byggerier, der opføres i henhold til lov om støttede private ungdomsboliger Det drejer sig om følgende byggerier: Ørestad

Læs mere

Bilag 1 Hovedretning for budget 2017 og rammerne for Bestyrelsen

Bilag 1 Hovedretning for budget 2017 og rammerne for Bestyrelsen KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 85 d. 25. okt. 2016 Punkt 4, bilag 1 Bilag 1 Hovedretning for budget 2017 og rammerne for 2017-2020 Bestyrelsen SAGSNOTAT 7. OKTOBER 2016 Vedr. Hovedretning for

Læs mere

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 9B. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 3. OKTOBER 2013 Vedr.: APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2009 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2009 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal

Læs mere

Afgjort den 7. juni Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018.

Afgjort den 7. juni Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018. Aktstykke nr. 72 Folketinget 2018-19 Afgjort den 7. juni 2018 Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni 2018. Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018. 72 Skatteministeriet.

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2010 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2010 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal

Læs mere