klar til nye udfordringer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "klar til nye udfordringer"

Transkript

1 klar til nye udfordringer

2 2

3 3 Grib chancen! Hvad kan projektet Klar til Femern Bælt 2012 gøre for din virksomhed? Styrk din virksomheds kompetencer ved at indgå i projektet Klar til Femern Bælt Hvis vi i Region Sjælland skal gribe de muligheder, der kommer allerede om få år, når anlægsarbejdet til den faste forbindelse starter, er det vigtigt, at vi er veluddannede, omstillingsparate, og at vi udover dansk også taler tysk og engelsk. Virksomhederne i Region Sjælland har i de kommende år en enestående mulighed for at byde ind på et hav af opgaver i tilknytning til det kommende Femern Bælt projekt og mange andre store investeringer i infrastrukturen i Østdanmark. Med projektet Klar til Femern Bælt 2012 ønsker vi at give virksomhederne mulighed for at forberede sig på fremtiden både til regionale og internationale opgaver. Projektets overordnede formål er at bidrage til øget regional beskæftigelse og økonomisk vækst i forbindelse med anlægsfasen af Femern Bælt forbindelsen og fremover. Virksomheder i Region Sjælland kan igennem projektet få rådgivning og økonomisk støtte til efteruddannelse og netværksrådgivning samt sikre sig optimal synlighed og relevante informationer om Femern byggeriet. Vi vil i samarbejde med dig gøre din virksomhed klar til at få andel i nogle af alle de opgaver, der kommer i kølvandet på selve bro- eller tunnelbyggeriet i Du behøver IKKE at kunne bygge en bro eller en tunnel for at få del i opgaverne. Der er brug for både mindre anlægsopgaver, transport, reparation af maskiner, affaldshåndtering, rengøring, catering og meget mere. Læs mulighederne for netop din branche på side 5.

4 4

5 Hvad er mulighederne for dit firma? 5 Etableringen af den faste forbindelse giver mange muligheder for leverancer fra små og mellemstore virksomheder som din. Se hvad mulighederne er for netop din branche her: > Bygge og anlæg Der skal etableres store produktionssteder på begge sider af Femern Bælt til produktion af sænkekasser og bropiller. Produktionen behøver ikke nødvendigvis at foregå på Lolland eller Femern, hvor den faste forbindelse etableres, men skal dog helst være inden for en radius af 120 km. Din virksomhed kan derfor sagtens være med, selvom den ligger i den nordligste del af regionen. På bygge-/produktionspladserne skal der etableres parkering, hegn, kontorer, omklædning, kantiner, beboelse, lager, produktionshaller, udskibningshavne, værksteder, laboratorier m.v. Din virksomhed vil kunne være med til at varetage opbygning og vedligeholdelse på og ved byggepladserne. > Transport På byggepladserne vil der også være brug for persontransport og ikke mindst transport af byggematerialer til produktionen af enten bro- eller tunnelelementer. Her vil din virksomhed kunne komme i betragtning. > Rengøring, catering, vagt osv. Ved et byggeri af denne størrelse vil der være brug for en lang række servicefag som f.eks. catering, rengøring, vask, affaldshåndtering, etablering af vagt og kontrol. Fælles for alle brancher er, at projektet Klar til Femern Bælt 2012 skal gøre dig og din virksomhed klar til selve byggeriet ved hjælp af kompetenceopbygning, rådgivning og netværk. Klar til Femern Bælt 2012 kan medvirke til at give din virksomhed et løft, der også på længere sigt vil kunne styrke den til fremtidens udfordringer.

6 6

7 7 Hvordan får du del i opgaverne? Når de store entreprenører skal i gang med byggeriet af den faste forbindelse, får de travlt. De skal finde ud af, hvor produktionsstederne skal placeres, de skal have bygget haller, veje, kontorbygninger, kantiner og meget mere. Konkurrencen om at få del i opgaverne vil blive hård, da lande med et lavere lønniveau vil have en økonomisk fordel. Derfor vil vi i samarbejde med dig forbedre din virksomheds konkurrenceevne på andre områder. For at komme i betragtning til opgaverne vil du med fordel kunne opkvalificere din virksomhed via kvalitetsstyring, certificering, dokumentation og uddannelse. Dette hjælper vi dig med også økonomisk. netværk Samarbejd med andre firmaer og øg din konkurrenceevne En af de vigtigste faktorer mht. at få del i opgaverne er at indgå i netværk med andre virksomheder som din eller virksomheder, der leverer nogle andre ydelser end din. Sammen vil I kunne tilbyde andre og større arbejdsopgaver end dem, din virksomhed varetager nu. Der ligger naturligvis en række udfordringer omkring netværksdannelse som f.eks. fastlæggelse af mål, kompentencerafklaring, økonomi og ansvarsfordeling. Inden for projektet Klar til Femern Bælt 2012 vil du få rådgivning om ledelse og jura i forbindelse med samarbejde med andre virksomheder og dannelse af netværker. Ved at deltage i projektet Klar til Femern Bælt 2012 kan du allerede nu begynde at forbedre din virksomheds kvalifikationer og gøre det let for entreprenørerne at vælge netop din virksomhed til nogle af de mange opgaver. I de efterfølgende afsnit kan du læse mere om, hvordan vi har tilrettelagt opkvalificeringsforløbet.

8 8 Tidslinje for projektet Klar til Femern Bælt 2012 Tidslinje for projektet Klar til Femern Bælt aug/sept nov Planlægning 2010 aug/sept nov Planlægning Infomøder Uddannelse Infomøder Konsulentassistance til virksomheder i Region Sjælland Uddannelse Etablering af underleverandørdatabase Konsulentassistance til virksomheder i Region Sjælland Faglige seminarer Etablering af underleverandørdatabase Faglige seminarer Regional økonomisk udvikling af Femern Bælt Regionen Langsigtet erhvervsudvikling inden for særlige brancher som fødevarer, logistik, medico, miljø, turisme Regional økonomisk udvikling af Femern Bælt Regionen Langsigtet erhvervsudvikling inden for særlige brancher som fødevarer, logistik, medico, miljø, turisme Ratificering af traktat Tidslinje for Femern Bælt forbindelsens etablering Tidslinje for Femern Bælt forbindelsens etablering Planlægning Beslutning Forventet vedtagelse 2010 Projektering 2011 om 2012 linjeføring af anlægslove Byggeriet starter Ratificering af traktat Planlægning Projektering Beslutning om linjeføring Forventet vedtagelse af anlægslove. Byggeriet starter

9 UdDannelse Konsulentassistance Viden til vækst Under hele projektet vil der være mulighed for efteruddannelse af både ledere og medarbejdere i din virksomhed. Konsulentassistance og uddannelse finansieres af projektet - det eneste virksomheden skal betale selv, er lønnen for den tid, ledere og medarbejdere bruger under uddannelsen. Vores uddannelsespakke er udviklet af uddannelsesinstitutioner og konsulentvirksomheder i tæt samarbejde med virksomheder og erhvervsrådene i Region Sjælland. Dette har vi gjort for at sikre, at uddannelsestilbuddene er relevante for netop din virksomhed. De uddannelser, du som leder eller mellemleder, kan vælge, er bl.a. inden for strategi, forretningsudvikling, kontraktforhold, finansiering, kultur og sprog. De første uddannelsestilbud vil være klar til oktober/november 2010 og vil løbende blive suppleret alt efter, hvilke behov din og andre virksomheder har. Du fastlægger selv eller i samråd med en konsulent, hvilke tilbud du ønsker at benytte dig af. Projektet afholder omkostningerne til uddannelserne, dit bidrag er arbejdstiden. Du vil igennem hele projektforløbet kunne få den nyeste information omkring aktiviteterne på uddannelsesområdet på projektets hjemmeside Få et eftersyn af din virksomhed og find ud af hvad jeres potentiale er Det kan være svært at se, hvor man skal begynde med at opkvalificere i sin egen virksomhed. Derfor kan du under hele projektperioden få en ekstern vurdering af din virksomheds kompetencer samt hvad mulighederne er for udvikling i din egen virksomhed og/eller i samarbejde med andre firmaer. Sammen med en konsulent betalt af projektet Klar til Femern Bælt 2012 vil du kunne få lagt en handlingsplan for nødvendig uddannelse af ledere og medarbejdere. Konsulentgruppen vil stå til rådighed for din virksomhed og/eller i det virksomhedsnetværk, du eventuelt måtte indgå i. Der vil være konsulenter med forskellige specialer eksempelvis kompetenceafklaring, udvikling, ledelse, økonomi, jura, markedsføring m.v.

10 10 Emner for de faglige seminarer Strategi og planlægning Garanti/ risikostyring Finansiel styring Jura/ joint ventures Personlig ledelse og motivation Netværksdannelse ml. virksomheder i Femern Bælt Regionen Etablering, netværk og joint ventures Kompetenceopbygning Synliggørelse/ marketing Styring af projekt og logistikkæde Medarbejderudvikling Kontrakt styring Udbudsprocessen Kvalitetsstyring

11 11 faglige seminarer Få et overblik over vigtige problemstillinger De faglige seminarer vil fungere som effektiv introduktion til de vigtige problemstillinger, din virksomhed står overfor, når den skal deltage i større nationale og internationale projekter. De forskellige seminaremner er vist i diagrammet på side 10. Se nærmere information om kravene for deltagelse på vores hjemmeside Seminarerne vil skiftevis blive afholdt i Danmark og i Tyskland med både dansk og tysk deltagelse. Der er tale om heldagsarrangementer, hvor emnet for seminaret omfatter en buisness case med praktiske erfaringer, faglige oplæg og evt. en emnerelevant udflugt. Igennem de faglige seminarer vil du få vigtige værktøjer til at forbedre din virksomheds konkurrenceevne.ved hvert seminar skabes rammerne for, at du kan møde virksomhedsledere fra andre firmaer. Du vil derfor også igennem de faglige seminarer få rig mulighed for at indgå i udbytterige netværk på tværs af brancher og landegrænser. Rækkefølge og antal af seminarer samt tid, sted og program vil blive offentliggjort på og dit lokale erhvervsråds hjemmeside.

12 12

13 13 synliggørelse Gør storentreprenørerne opmærksomme på din virksomheds kompetencer Gennem hele uddannelsesforløbet forbedres din virksomheds kompetencer og netværk. Hvis du vil have del i opgaverne mht. den faste forbindelse over Femern Bælt, er det vigtigt at synliggøre din virksomhed og dit eventuelle netværk over for de store entreprenørkonsortier. Vi udvikler derfor en underleverandørdatabase, hvor virksomheder, der deltager i projektet Klar til Femern Bælt 2012, kan synliggøre deres produkter og ydelser, referencer, specielle kompetenceområder, certifikater og økonomi samt samarbejdspartnere og netværk. Databasen etableres primo 2011 og udarbejdes på dansk, tysk og engelsk. Optagelsen i databasen er uden omkostninger for din virksomhed, men kræver aktiv deltagelse i projektet, f.eks. via gennemførelse af seminarer eller efteruddannelse. Hvordan tilmelder jeg min virksomhed til Klar til femern bælt Tilmelding Hvis du er interesseret i at deltage i projektet Klar til Femern Bælt 2012, så kontakt enten dit lokale erhvervsråd, Fonden Femern Belt Development (se kontaktoplysninger på sidste side) eller gå ind på og meld dig til. Du vil kunne tilmelde dig og få rådgivning mht. uddannelse og konsulentbistand under hele projektforløbet du behøver IKKE at have været med fra projektets start. 2. Finansiering Projektet betaler for den konsulentassistance og det uddannelsesforløb, du måtte vælge. Det eneste du selv skal betale, er arbejdstiden og lønnen for den tid, du og dine medarbejdere bruger under uddannelsen.

14 14 Hvor kan jeg finde yderligere information? Andre samarbejdspartnere Kontaktoplysninger I forbindelse med Klar til Femern Bælt 2012 vil der løbende blive udsendt elektroniske nyhedsbreve via de lokale erhvervsråd, hvor du får den nyeste information omkring projektet. Du kan også tilmelde dig projektets nyhedsbrev på Dit lokale erhvervsråd og projektets hjemmeside vil også løbende informere om de forskellige uddannelsestilbud. Hvis du er interesseret i at modtage de aktuelle tilbud om uddannelse, information eller database, så send en mail til info@klartilfemern.dk. Hvis du ønsker personlig rådgivning mht. projektet, så kontakt dit lokale erhvervsråd. Erhvervsrådene i Region Sjælland Erhvervsrådene i Region Sjælland har det lokale kendskab i deres respektive områder og fungerer som bindeled mellem Femern Belt Development og din virksomhed. De skal sikre, at informationer omkring projektet når ud til alle relevante virksomheder i regionen, og rådgive virksomhederne om de muligheder, der er i projektet. Fonden Femern Belt Development Videncenter Råhavegård Maribovej Holeby Tlf info@femern.info

15 Erhvervsråd 15 Erhvervsråd Lolland-Falster Råhavegård, Maribovej 9, 4960 Holeby Tlf: Faxe Erhvervsråd Erhvervshuset Grobund Finlandsgade 29, 4690 Haslev Tlf: Holbæk Regionens Erhvervsråd Stenhusvej 7, 4300 Holbæk* Tlf: Kalundborgegnens Erhvervsråd Vestre Havneplads 1B, 4400 Kalundborg Tlf: * Skifter adr. i starten af januar Se ny adr. på erhvervsrådets hjemmeside. København Syd Erhvervscenter Udviklingspark Øresund Korskildelund 6, 2670 Greve Tlf: kontakt@kserhverv.dk Næstved-Egnens Udviklingsselskab A/S Det Gule Pakhus Havnen 1, 4700 Næstved Tlf: erhvervskontor@naestved-erhverv.dk Odsherred Erhvervsråd Nyvej 25, 4573 Højby Sj. Tlf: oer@odsherrederhverv.dk Slagelse Erhvervsråd Industrivej 1, 4200 Slagelse Tlf: info@sler.dk Sorø Erhverv- & Turistråd Det Gule Pakhus Østergade 8 B, 1. th Sorø Tlf: info@soroe-business.com Udviklingshuset Sjælland Stændertorvet 1, 4000 Roskilde Tlf: info@uhsj.dk Vordingborg Udviklingsselskab A/S Marienbergvej 132, 1. sal th Vordingborg Tlf: ee@vuet.dk

16 Hvem står bag projektet? Klar til Femern Bælt 2012 er udviklet af Femern Belt Development i samarbejde med Dansk Industri, Wirtschaftsförderung Lübeck og Industrie- und Handelskammer zu Lübeck. Klar til Femern Bælt 2012 er finansieret af partnerne samt EU s INTERREG program, Vækstforum Sjælland samt EU s Socialfond. Grænseløst samarbejde DEN EUROPÆISKE UNION Fehmarnbeltregion Grenzenlose Zusammenarbeit Den Europæiske Socialfond D E V E L O P M E N T

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Samarbejdsaftale Klar til Femern Bælt 2012

Samarbejdsaftale Klar til Femern Bælt 2012 Samarbejdsaftale Klar til Femern Bælt 2012 Samarbejdsaftale Mellem Fonden Femern Belt Development CVR. nr. 30058356 Råhavegård, Maribovej 9 4960 Holeby (FFBD) og Erhvervsråd XXXXX Adresse Postnummer/By

Læs mere

Aktive familier i Femern Bælt-regionen

Aktive familier i Femern Bælt-regionen Koncepter Aktive familier i Femern Bælt-regionen Inspiration til familierettede aktiviteter for sportsklubber og -foreninger Om projektet Vi præsenterer tre koncepter for grænseregionale aktiviteter for

Læs mere

06. juni 2013 VELKOMMEN

06. juni 2013 VELKOMMEN 06. juni 2013 VELKOMMEN RÅHAVEGÅRD VIRKSOMHEDER Femern Belt Development Grønt Center Business LF Sydtek Grontmij A/S Landinspektør Jørgen Hansen White arkitekter A/S MISSION Building people - Building

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION. for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING "KLAR TIL NYE MULIGHEDER"

KRAVSPECIFIKATION. for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING KLAR TIL NYE MULIGHEDER for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING "KLAR TIL NYE MULIGHEDER" Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Beskrivelse af opgaven... 3 3. Koordinering af delydelserne... 4 4. Delydelse 1 Kompetenceudvikling...

Læs mere

Når verdens længste sænketunnel banker på

Når verdens længste sænketunnel banker på Femern Bælt-forbindelsen Når verdens længste sænketunnel banker på Steen Lykke Teknisk direktør, Femern A/S Femern A/S En dansk statsejet virksomhed Den danske stat Transportministeriet Sund & Bælt Holding

Læs mere

http://www.faxeerhverv.dk/_da-dk/content/modules/nyhedsbreve/oversigt;1593

http://www.faxeerhverv.dk/_da-dk/content/modules/nyhedsbreve/oversigt;1593 Page 1 of 6 Faxe Erhvervsråd Erhvervshuset Grobund Finlandsgade 29 4690 Haslev Tlf.: 56 37 03 00 info@faxeerhverv.dk Tirsdag den 11. marts 2010 Velkommen til Nyhedsbrevet fra Faxe Erhvervsråd. Så er vi

Læs mere

Velkommen til Grønt Center

Velkommen til Grønt Center Velkommen til Grønt Center Program Præsentation/introduktion Grønt Center historie medarbejdere bestyrelse virksomhed formål aktiviteter Alsidighed og klyngeaktiviteter PP Rundtur fokus på alternative

Læs mere

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status Vækstfabrikkerne Projektets baggrund, indhold og status Agenda 1 Formål og baggrund Målsætninger, erhvervspolitisk rationale og finansiering Værdiskabelse for iværksættere og andre aktører Indhold Faglige

Læs mere

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015 Bilag 3 Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015 Mål og formål med handlingsplanen Formålet med handlingsplanen er at konkretisere de indsatser, der skal være fokus på og som skal omsættes, for at nå Komiteens

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING "KLAR TIL NYE MULIGHEDER"

UDBUDSBETINGELSER. for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING KLAR TIL NYE MULIGHEDER for KOMPETENCEUDVIKLING OG SPARRING "KLAR TIL NYE MULIGHEDER" Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Ordregiver... 3 1.2 "Klar til nye muligheder"... 3 1.3 Den udbudte kontrakt... 3 2 Annonceringen... 4 3 Ordregiver...

Læs mere

Samlede godkendte initiativer fordelt på strategiens 5 temaer

Samlede godkendte initiativer fordelt på strategiens 5 temaer Marts 2010 Vækstforum Sjælland har igangsat rigtig mange aktiviteter siden starten af 2007. I alt er det blevet til 137 forskellige projekter, som strækker sig over alt fra bredere resultatkontrakter videre

Læs mere

gør dig klar! Oversigt over medarbejderuddannelser

gør dig klar! Oversigt over medarbejderuddannelser gør dig klar! Oversigt over medarbejderuddannelser TIL KLAR NYE ER HED G I L U M Gør dine medarbejdere klar til nye muligheder I projektet Klar til nye muligheder tilbydes medarbejdere i virksomheder,

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

Placeringsstatistik 18 årige

Placeringsstatistik 18 årige Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland UU Lolland Falster UUV Køge Bugt UU Nordvest- Sjælland UU Vestsjælland UU Sjælland Syd Placeringsstatistik 18 årige 1 Placeringsstatistik for 18 årige i

Læs mere

Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro

Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro Vordingborg Kommune og Guldborgsund Kommune etablerer et samarbejde om at varetage de to kommuners interesser i forhold til det kommende byggeri af den nye Storstrømsbro.

Læs mere

Den internationale handlingsplan (forside)

Den internationale handlingsplan (forside) Den internationale handlingsplan 2012-2013 (forside) 1 Indholdsfortegnelse Indledning s. 3 Temaer 1. Kompetence og uddannelse - Slip internationaliseringen løs s. 4 2. Grøn satsning s. 4 3. Sundhed s.

Læs mere

Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner. Fonden Femern Belt Development. Januar 2010

Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner. Fonden Femern Belt Development. Januar 2010 Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner og Fonden Femern Belt Development Januar 2010 Indledning Femern Bælt forbindelsen vil i løbet af de kommende 8-9 år blive realiseret, og dermed

Læs mere

Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en ny region

Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en ny region e ter acing paste ould Femern A/S Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en n region Tak fordi vi må komme l. Niels Erik Mortenn Design Manager, Portals & Ramp Femern A/S er bgherre for den faste

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

NYE VEJE NYE JOB. Et EU-socialfondsprojekt. Introduktion til projektet

NYE VEJE NYE JOB. Et EU-socialfondsprojekt. Introduktion til projektet NYE VEJE NYE JOB Et EU-socialfondsprojekt Introduktion til projektet NYE VEJE - et kompetenceløft på alle niveauer Vi kan blive endnu bedre til at udnytte eksisterende tilbud på tværs af organisatoriske

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

kurser forår 2011 Vi investerer i din fremtid DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond

kurser forår 2011 Vi investerer i din fremtid DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond kurser forår 2011 kurser hos kompetencefabrikken Det brede erhvervsfremmesystem skal udvikles til at løfte Region Sjællands virksomheder mod vækst. Region Sjælland har store erhvervsmæssige udfordringer,

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2015

BUDGET OG NØGLETAL 2015 BUDGET OG NØGLETAL 2015 BUDGET BUDGET 2015 Region Sjælland 17.498 Sundhed 16.329 Socialområdet 603 Regional Udvikling 566 Sundhed 93,3% Socialområdet 3,5% Regional Udvikling 3,2% SUNDHED / BUDGET 2015

Læs mere

Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen

Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen Femern A/S Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen Claus F. Baunkjær Kyst-til-kyst og landanlæg Claus F. Baunkjær 2 Femern bliver en integreret del af det overordnede europæiske transportnetværk

Læs mere

DE LEDIGE, SOM IKKE ER

DE LEDIGE, SOM IKKE ER SESSION 4 jobcamp 18 HVORDAN OPKVALIFICERER VI DE LEDIGE, SOM IKKE ER KOMMET MED I OPSVINGET ENDNU? Borger- og Arbejdsmarkedschef Claus Holm Oppermann, Vordingborg Kommune Leder af Job og Virksomhedsservice

Læs mere

ANLÆGSINVESTERINGER I REGION SJÆLLAND (AiRS)

ANLÆGSINVESTERINGER I REGION SJÆLLAND (AiRS) STÅ STÆRKT TIL UDBUDDENE AF ANLÆGSPROJEKTERNE I REGION SJÆLLAND Deltag med din bygge-/anlægsvirksomhed i et nyt forløb med fokus på at udvikle og kvalificere din virksomhed til underentrepriser og leverancer

Læs mere

PROGRAM NETVÆRK FOR FORRETNING d. 15. marts 2012

PROGRAM NETVÆRK FOR FORRETNING d. 15. marts 2012 PROGRAM NETVÆRK FOR FORRETNING d. 15. marts 2012 Holmegaard Park, Glasværksvej 54, 4864 Holmegaard DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid DAGENS PROGRAM Kl. 08.30-09.00

Læs mere

Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland. Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen

Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland. Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen Baggrund for Vækst via Ledelse Vækst via Ledelse Et nationalt

Læs mere

Valgte Prioriteter. 1. Information fra Vækstforum. 2. Valg af indsatsområde og kategori. 3. Stamoplysninger om ansøger. Projekt start dato: 1-1-2010

Valgte Prioriteter. 1. Information fra Vækstforum. 2. Valg af indsatsområde og kategori. 3. Stamoplysninger om ansøger. Projekt start dato: 1-1-2010 Valgte Prioriteter Projekt start dato: 1-1-2010 Projekt slut dato: 31-12-2012 Bevilling A: Sjælland: Socialfonden: Prioritet 1 - En kvalificeret arbejdsstyrke Vedhæftede filer Konsortiestruktur, bilag

Læs mere

Greve Kommune. Job- og personprofil for erhvervschef

Greve Kommune. Job- og personprofil for erhvervschef Greve Kommune Job- og personprofil for erhvervschef Maj 2010 1 Baggrund Erhvervslivet og arbejdsmarkedet i Greve Kommune er i udpræget grad en del af regionale og nationale strukturer og kan vanskeligt

Læs mere

Kvikguide 2016 Transport-& lagerkurser. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd.

Kvikguide 2016 Transport-& lagerkurser. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd. Kvikguide 2016 Transport-& lagerkurser 15.01.2016 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd.dk Erhvervsuddannelsescenter Syd Tilmelding Tilmeld dig elektronisk

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014 SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER 23. april 2014 PROGRAM Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder

Læs mere

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi 22.9.215 Baggrund Iværksætter- og vækstpolitikken står i disse år over for en række store, spændende udfordringer. I Danmark starter hvert år mellem 17.

Læs mere

TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED

TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED DANISH DESK TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED Tyskland er Danmarks største handelspartner. Ca. en femtedel af både den danske import og eksport sker inden for rammerne af den dansk-tyske samhandel. (kilde: Udenrigsministeriet

Læs mere

TURISME KKR Sjælland. 10. april 2013 Karin Melbye Holm

TURISME KKR Sjælland. 10. april 2013 Karin Melbye Holm TURISME KKR Sjælland 10. april 2013 Karin Melbye Holm TURISMEN I REGION SJÆLLAND I TAL 7,5 mia. kr. i turismeomsætning 11.000 årsværk beskæftigelse turismens andel af forbrug er 1,6% udgør 3,5% af samlet

Læs mere

200 milliarder indtil 2025. Oversigt over anlægsprojekterne

200 milliarder indtil 2025. Oversigt over anlægsprojekterne 200 milliarder indtil 2025 Oversigt over anlægsprojekterne KLAR TIL HEDER ULIG NYE M Hvorfor være med i Klar til nye muligheder? De kommende 10 til 15 år vil der blive brugt for over 200 milliarder kroner

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

Rammer for handlingsplanen

Rammer for handlingsplanen Strategisk fokus for samarbejder Rammer for handlingsplanen Der er fire filtre, som alle skal være opfyldt for at et samarbejde kan udvikles. Hvis dette er opfyldt, kan et samarbejde påbegyndes, og her

Læs mere

IBUbroshyr.indd :10:28

IBUbroshyr.indd :10:28 IBUbroshyr.indd 2 2009-07-08 23:10:28 Infrastrukturen slutter ikke ved nationalgrænsen. Det er derfor nødvendigt, at der findes en samlet målsætning for fremtidens vej- og jernbanesatsninger i Øresundsregionen.

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Velkommen til nytårskur i Region Sjælland. Jeg har glædet mig meget til i dag, for det at tage hul på et nyt år er specielt hvert år. Det giver

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk EUC Syd står klar til at hjælpe jer Synes du kurser og efteruddannelse

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk EUC Syd står klar til at hjælpe jer Synes du kurser og efteruddannelse

Læs mere

Oplæg til QUICK-START

Oplæg til QUICK-START Brevid: 2248885 Oplæg til QUICK-START Øget vækst og beskæftigelse i Region Sjælland gennem maksimal udnyttelse af de store anlægsinvesteringer Side 1 QUICKSTART - en paraply for samarbejde på tværs af

Læs mere

Den faste forbindelse under Femern Bælt. Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker

Den faste forbindelse under Femern Bælt. Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker Den faste forbindelse under Femern Bælt Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker Den korteste vej mellem Nordeuropa og Skandinavien En del af det europæiske transportnetværk Den faste forbindelse

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler Eventuelle er i forhold til påkrævede Handlingsplanstema 1: Fokuseret erhvervsudvikling skaber virksomheder i vækst Vækstaftale 1 - Tiltrække virksomheder og investeringer Leadpartner er Copenhagen Capacity

Læs mere

FEMERN BELT LOGISTICS PLATFORM

FEMERN BELT LOGISTICS PLATFORM ORT AFSLUTTENDE PROJEKTRAPPORT FEMERN BELT LOGISTICS PLATFORM 1 RESUMÉ Projektet Femern Belt Logistics Platform blev igangsat som en del af Region Sjællands og Vækstforum Sjællands regionale erhvervsudviklingstiltag

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller KKR Syddanmark november 2014 Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller 1 Kort om SDEO Formål: vækst, innovation og udvikling i Syddanmark Målgruppe: virksomheder, regionen, kommuner, offentlige institutioner,

Læs mere

Eksportrådet & Væksthus Nordjylland. Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand

Eksportrådet & Væksthus Nordjylland. Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand Eksportrådet & Væksthus Nordjylland Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand Hvem er jeg? Navn: Alder: Privat: Lars Juhl Hansen 44 år Far til 2 børn på 13 hhv. 17 år

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 15. maj 2013 kl. 14.00 til 16.00 hos Selandia-CEU Deltagere:, EUC NVS/3F Frank Tonsberg, EUC NVS Henrik Andersen, Selandia CEU/Dansk Byggeri Jens Timm Jensen, Nordvestsjællands

Læs mere

Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi

Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi Dato: 10. marts 2015 Brevid: 2453034 Behandling i Udvalget for europæiske relationer, 16. marts

Læs mere

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående Storstrømsbroen En ny bro til tog, biler, cyklister og gående En ny Storstrømsbro Vejdirektoratet skal bygge en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø. Den gamle bro er nedslidt

Læs mere

Nye annonceringsregler. Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007.

Nye annonceringsregler. Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007. Nye annonceringsregler Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007. De nye udbudsregler De nye regler om offentliggørelse og udbud

Læs mere

Fremtidens forretningsservice

Fremtidens forretningsservice Fremtidens forretningsservice UdviklingsRåd Sønderjylland Udviklingssekretariatet 2. temaundersøgelse december 2006 Fremtidens forretningsservice, december 2006 side 1 Generelt UdviklingsRåd Sønderjyllands

Læs mere

Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk

Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk Dagsorden 1. Beskæftigelsesområdet

Læs mere

Grundlæggende HR-uddannelse

Grundlæggende HR-uddannelse Grundlæggende HR-uddannelse Grundlæggende HR-uddannelse Er du ansat i en stilling som f.eks. personaleassistent i en mindre eller mellemstor virksomhed, hvor du har HR-funktioner, men har behov for at

Læs mere

InnoBooster og Landdistriktsvækstpilot. 5. September 2018, Storstrøms Group og Femern Belt Innovation v. Katrine Krogh Balslev, Projektleder

InnoBooster og Landdistriktsvækstpilot. 5. September 2018, Storstrøms Group og Femern Belt Innovation v. Katrine Krogh Balslev, Projektleder InnoBooster og Landdistriktsvækstpilot 5. September 2018, Storstrøms Group og Femern Belt Innovation v. Katrine Krogh Balslev, Projektleder Agenda Fundraising Service Sjælland Fundraising-logikker InnoBooster

Læs mere

Strategisk handlingsplan. Femern Belt Development 2011-2014. Viden til vækst

Strategisk handlingsplan. Femern Belt Development 2011-2014. Viden til vækst Strategisk handlingsplan Femern Belt Development 2011-2014 Viden til vækst Strategisk handlingsplan / Femern Belt Development Fonden Femern Belt Development Råhavegård, Maribovej 9, DK 4960 Holeby Tlf.

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2015 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2015 87 23 VI udvikler I denne vækst- og beskæftigelsesredegørelse sammenfattes oplysninger om de

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Oplæg ved Jens Chr. Sørensen Møde i Vækstforum for Region Hovedstaden 8. september 2006 Oversigt over oplæg Hvad skal erhvervsudviklingsstrategien?

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

Innovationsfondens investeringer i avancerede materialer. Esbjerg, 12. februar 2016 Vicedirektør Tore Duvold

Innovationsfondens investeringer i avancerede materialer. Esbjerg, 12. februar 2016 Vicedirektør Tore Duvold Innovationsfondens investeringer i avancerede materialer Esbjerg, 12. februar 2016 Vicedirektør Tore Duvold Vækst og beskæftigelse gennem viden Opdyrke og omsætte idéer til værdi for virksomheder, videnskab

Læs mere

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! Hvem er vi? Mission Vi vil medvirke til vækst - nationalt og internationalt

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for KOMPETENCEUDVIKLING OG RÅDGIVNING KLAR TIL FEMERN BÆLT 2012

UDBUDSBETINGELSER. for KOMPETENCEUDVIKLING OG RÅDGIVNING KLAR TIL FEMERN BÆLT 2012 for KOMPETENCEUDVIKLING OG RÅDGIVNING KLAR TIL FEMERN BÆLT 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Tilbudsgivers kontaktperson... 3 4. Udbudsmaterialet... 3 5. Overholdelse af

Læs mere

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland Region Sjælland Koncern Økonomi, Analyse og afregning 20. januar 2013 Kommunal Medfinansiering (KMF) i løbende priser. Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland 2007-2012

Læs mere

Portræt. Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster

Portræt. Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster Portræt Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster CELF Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster er en stor og bredspektret uddannelsesinstitution, der spænder over ungdomsuddannelser,

Læs mere

Sammen om det gode erhvervsliv

Sammen om det gode erhvervsliv Helsingør Kommune vil gerne tale med dig om din virksomhed Sammen om det gode erhvervsliv Vi vil sikre gode vilkår for erhvervslivet En central del af vores vision er, at erhvervslivet har gode vilkår

Læs mere

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden Indholdsfortegnelse Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden 5 Lærlingeuddannelsen for unge 6 Lærlingeuddannelsen for dine erfarne chauffører Meritvejen 7

Læs mere

NETVÆRK FOR FORRETNING - DEN 15. MARTS 2012

NETVÆRK FOR FORRETNING - DEN 15. MARTS 2012 NETVÆRK FOR FORRETNING - DEN 15. MARTS 2012 Holmegaard Park, Glasværksvej 54, 4864 Holmegaard Kl. 08.30-09.00 Kl. 09.00-09.10 Kl. 09.10-09.30 Kl. 09.30-09.45 Registrering og kaffe Udlevering af navneskilte

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

ERHVERVSPOLITISK HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE

ERHVERVSPOLITISK HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE ERHVERVSPOLITISK 2019 HANDLEPLAN 2019 STEVNS KOMMMUNE HANDLEPLAN MED ERHVERVSPOLTISKE INITIATIVER FOR 2019-2023 politik & borger INDLEDNING Den erhvervspolitiske handleplan

Læs mere

String - Byggelogistik

String - Byggelogistik Femern A/S String - Byggelogistik Kim Smedegaard Andersen, Kontraktdirektør, Sænketunnelen Kim Smedegaard Andersen, Kontraktdirektør, Sænketunnel 2011-dato, Kontraktdirektør, sænketunnel 2009-2011, Femern

Læs mere

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Fremtidige indsatser målrettet industrien Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Regeringens vækstpakke 2014 Danmark helt ud af krisen Eksempler på initiativer: Vækstprogram for små og mellemstore

Læs mere

Stigende opbakning til Femern Tunnel

Stigende opbakning til Femern Tunnel Nyhedsbrev nr. 36 maj 2014 Indhold Stigende opbakning til Femern Tunnel 1 Økonomien i Femern Bælt tunnelen er sund 3 Virksomheder i Slesvig- Holsten klar til at blive underentreprenører på Femern tunnel

Læs mere

Autentisk og kompetent

Autentisk og kompetent ODSHERRED KOMMUNE VISIT ODSHERRED ODSHERRED ERHVERVSRÅD ODSHERREDS NYE ERHVERVSPOLITIK: Autentisk og kompetent Odsherred som et autentisk og attraktivt oplevelsessted Odsherred som et kompetent og fleksibelt

Læs mere

Den grønne industrikommune

Den grønne industrikommune Den grønne Kalundborg Kommunes Erhvervs- og udviklingspolitik 2011 2014 Den grønne INDHOLD 3 Forord 4 Den grønne Kalundborg kommune Det internationale perspektiv Det lokale/ regionale perspektiv Udgangspunkt

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk S YD Lastbils- og godschauffør (Krav ved kørekorts-kurser;

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Lean Six Sigma Sponsoruddannelse

Lean Six Sigma Sponsoruddannelse Lean Six Sigma Sponsoruddannelse For dig, der skal til at fungere som sponsor på et Lean Six Sigma forbedringsprojekt og er interesseret i at være klædt bedst muligt på til denne nye rolle. Baggrund Vores

Læs mere

Kontorelev med speciale i offentlig administration i Region Sjælland

Kontorelev med speciale i offentlig administration i Region Sjælland Kontorelev med speciale i offentlig administration i Region Sjælland Som kontorelev i Region Sjælland vil du i løbet af din elevtid komme rundt i 4-5 forskellige afdelinger, som er fordelt på flere geografier

Læs mere

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER 3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER Med økonomisk opbakning fra EU s Regionalfond og Region Sjælland har CAPNOVA, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet taget temperaturen

Læs mere

KOMPETENCEGIVENDE EFTERUDDANNELSE MÅLRETTEDE KURSER KONSULENTYDELSER

KOMPETENCEGIVENDE EFTERUDDANNELSE MÅLRETTEDE KURSER KONSULENTYDELSER Kender vi hinanden? KOMPETENCEGIVENDE EFTERUDDANNELSE MÅLRETTEDE KURSER KONSULENTYDELSER Facts om Erhvervsakademi Aarhus Etablering 2009 330 mio. i omsætning 4.000 deltidsstuderende 27 fuldtidsuddannelser

Læs mere

Bæredygtig erhvervsudvikling

Bæredygtig erhvervsudvikling Erhverv i den nye kommune Kalundborg Kommunes erhvervsliv kendetegnes i dag af proces- og produktionsindustri koncentreret omkring Kalundborg by. Virksomheder som Statoil A/S, DONG Energy, NKT Flexibles

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 VIRKSOMHEDER ARBEJDSMARKED VÆKSTOMRÅDER SAMMENHÆNG Oktober 2018 Forord sammen skaber vi en attraktiv region I går det godt. De fleste virksomheder

Læs mere

VækstTendens. 2013 Vækst og beskæftigelse i de sjællandske kommuner. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstTendens. 2013 Vækst og beskæftigelse i de sjællandske kommuner. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstTendens 2013 Vækst og i de sjællandske kommuner Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland 2 VækstTendens 2013 VækstTendens 2013 3 forord Indhold Der er økonomisk vækst i Sjælland og produktiviteten

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Brugergruppen for rådgivning af deltidslandmænd 4. november 2010. Nye kunder. Hvordan får vi fat i dem, som bor på landet, som ikke er kunder i DLBR?

Brugergruppen for rådgivning af deltidslandmænd 4. november 2010. Nye kunder. Hvordan får vi fat i dem, som bor på landet, som ikke er kunder i DLBR? Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet. Brugergruppen for rådgivning af deltidslandmænd 4. november 2010 Nye kunder Hvordan

Læs mere

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Trafikdage i Aalborg, 27. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland TEN-T Det trans europæiske transportnetværk i EU Kommissionen fremlagde i oktober 2011 forslag til nye retningslinjer for et Trans

Læs mere

Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne. Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør

Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne. Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør De tre forbindelser Sverige Danmark SGA035 Tyskland Sund & Bælt Holding A/S Den danske stat Den svenske stat Sund

Læs mere