Erhverv og fritidsudvalget Budget 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Erhverv og fritidsudvalget Budget 2009"

Transkript

1 Erhverv og fritidsudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 35,2 Fritid 14,7 Baneanlæg, kommunale klubhuse og haller 7,3 Campingpladser -0,1 Folkeoplysning 7,5 Bibliotek 12,4 Fællesudg. Bibliotek 11,5 Bogense Bib., bygn. 0,1 Otterup Bib., bygn. 0,3 Søndersø Bib. bygn. 0,2 Bogbil 0,2 Kultur 2,0 Museer 0,6 Øvrige kulturelle opgaver 1,4 Teatre 0 Erhverv og Turisme 5,0 Odense Lufthavn 0,6 Tilskud Erhverv og turisme 4,4 Havn og marina -1,0 Lystbådehavne -1,0 Branding og information 1,2 Kommuneinformation 0,5 Hjemmeside 0,2 Markedsføring 0,5 Udvikling 0,3 Udviklingsplan (plan for oplevelsesøkonomi m.m.) 0,3 Initiativ- og aktivitetspulje 0,7 Initiativ- og aktivitetspulje 0,7 Generel beskrivelse Erhverv og fritidsområdets hovedopgaver er følgende: Erhvervsudvikling - herunder turisterhvervet og udvikling af landdistrikterne i tæt samarbejde med Nordfyns Erhvervsråd, turistforeningerne, handelsstandsforeningerne, Landdistriktsrådet, Lokale aktionsgrupper og andre private og offentlige samarbejdspartnere. Drift og udvikling af Bogense Havn og Marina, samt Klintebjerg Havn. Drift af kommunale idrætsanlæg og driftstilskud til selvejende idrætsanlæg. Administration af folkeoplysningsloven, herunder sekretariatsfunktion for Folkeoplysningsudvalget samt tilskud til aftenskoler og foreninger. Drift og udvikling af biblioteksvæsenet på Nordfyn. Understøtte det lokalhistoriske arbejde i museerne og de lokalhistoriske foreninger på Nordfyn, samt drift af Otterup lokalhistoriske arkiv og Søndersø Museum. Understøtte kulturlivet på Nordfyn herunder yde et mindre tilskud til de private forsamlingshuse, samt være en aktiv del i Kulturregion Fyns arbejde. Overordnet ansvar for den interne og eksterne information i Nordfyns Kommune, herunder hjemmeside, intranet, pressemeddelelser og annoncer.

2 Branding af Nordfyns Kommune med det formål at profilere Nordfyns Kommune. I budget 2008 har der været en del puljer der ikke var øremærkede til specifikke formål. For overskuelighedens skyld samles disse puljer under ét i en Initiativ- og Aktivitetspulje. Udviklingsplanen er specificeret særskilt. Det bemærkes, at kolonner mærket med * angiver budgettal med delvis momsrefusion. Fritid Baneanlæg, kommunale klubhuse og haller Drift af kommunale idrætsanlæg og klubhuse samt driftstilskud til selvejende idrætsanlæg. Der arbejdes på, at de kommunale klubhuse principielt overdrages til og drives af foreningerne. Der arbejdes målrettet på, at omdanne Nordfyns Hallerne til en selvejende institution. Helhedsplanen for Nordfyns Hallerne indtænkes i forbindelse med omdannelsen til en selvejende institution. I beregningen af driftstilskud til selvejende idrætsanlæg indgår drift af klubhuse Søndersø/Veflinge, skolernes benyttelse, kompensation for lavere timepriser samt klubhuskompensation i Otterup Hallerne. Hallernes tilskud er harmoniseret, og der er indgået driftsaftaler med hallerne. Drift af Nordfynshallerne (2 haller, motionscenter, skydebaner og klublokaler) i Bogense. Vedligeholdelse af boldbaner med tilhørende hegn, lysanlæg o.lign. Græsslåning af boldbaner er budgetteret under Teknik og Miljø. Driftstilskud til følgende selvejende idrætshaller: Hårslevhallen (1 hal) Langesøhallen (1 hal) Otteruphallerne (2 haller i Otterup, 1 hal i Krogsbølle, motionscenter, spejderhus, klublokale og bowlingcenter der er forpagtet bort) Søndersøhallerne (2 haller og klublokaler) Veflingehallen (1 hal og klublokaler) Morud Friluftsbad

3 Samlet ramme 6,8 7,3 * Tilskudsbeløb 2009 inkl. moms Baneanlæg 0,3 0,3 Kommunale klubhuse 1,3 1,4 Tilskud til idrætshaller 3,7 4,1 4,6 Nordfynshallerne 1,5 1,5 Der ydes et rentefrit lån på kr. ekskl. moms ( kr. inkl. moms) over 5 år til Langesøhallen i forbindelse med udskiftning af varmeanlægget i hallen. Der ydes et rentefrit lån på kr. til Søndersø Hallerne til renovering af fliser og trappeopgang. Lånet afdrages over 5 år. (første gang 2009). Ved budgetforliget er tilskud til hallerne forøget med kr. og Nordfynshallernes driftsbudget er forøget med kr. Campingpladser Der indbetales leje fra Bogense Kystcamping. Der er budgetteret med en indtægt på kr. Folkeoplysning Tilskud til aftenskoler og foreninger. Budgettet fordeles af Folkeoplysningsudvalget efter Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune og Reglerne for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning i Nordfyns Kommune, som er vedtaget af Kommunalbestyrelsen. Udover budgettet som fordeles af Folkeoplysningsudvalget efter Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune og Reglerne for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning i Nordfyns Kommune, er der på dette område også afsat midler til tilskud til naturskolen på Vigelsø, Fjordens Dag, Foreningernes Dag samt tilskud til en Naturvejleder som er ansat af Fjordens Dag. Svømmeundervisning i Morud Friluftsbad overgår til Familieudvalget fra og med budget tager udgangspunkt i den for 2008 afsatte ramme til folkeoplysningsområdet. Budgettet for Folkeoplysende Voksenundervisning, indeholder tilskud til undervisning og udgifter til mellemkommunal refusion.

4 Folkeoplysningsudvalget kan foretage omprioriteringer i forhold til fordelingen mellem de forskellige aktivitetstilskud indenfor Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde. Tilskuddet til naturskolen på Vigelsø fastsættes af bestyrelsen for naturskolen, hvor borgmesteren er kommunens repræsentant. Udgifter til Fjordens Dag afholdes af denne konto, og Nordfyns Kommune yder tilskud til dækning af fælleskommunale omkostninger og omkostninger til skiltning, toiletvogne og affaldscontainere m.v. for Fjordens Dag aktiviteter i Nordfyns Kommune. * Tilskudsbeløb 2009 inkl. Moms 7,0 7,5 Fællesudgifter 0,0 0,0 Voksenundervisning 0,8 0,9 Frivillig folkeoplysning 1,9 1,9 Lokaletilskud 4,1 4,4 5,0 Fritidsaktiviteter udenfor folkeoplysningsloven: 0,2 0,3 - Svømning i Morud Friluftsbad 0,1 0,0 - Naturskolen Vigelsø 0,1 0,1 - Fjordens Dag 0,0 0,1 - Foreningernes Dag 0,0 0,1 - Naturvejleder 0,0 0,0 Tilskud fra FIFTY-FIFTY puljen er en del af Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune, som er vedtaget af Kommunalbestyrelsen, hvorfor den bør overføres fra anlæg til drift. Fra og med 2008 er Fjordens Dags budget forhøjet med kr.. Foreningernes Dag med kr. og der er afsat budget til Naturvejleder, ansat af Fjordens Dag på kr. Bibliotek Nordfyns biblioteker har filialer i Bogense, Otterup og Søndersø, samt en bogbil, der betjener landdistrikterne. Det er besluttet, at bogbilen evalueres ved udgangen af 2008, med henblik på en vurdering af hvorvidt bogbilen har udlån og besøgstal, der berettiger til, at landområderne fortsat skal betjenes af bogbilen.

5 Antal ansatte Løn 7,8 8,3 Øvrige udgifter 4,3 4,3 Indtægter -0,2-0,2 11,9 12,4 Det er besluttet, at bogbilen evalueres ved udgangen af Kultur Museer Det lokalhistoriske arbejde støttes gennem tilskud til museer og lokalhistoriske foreninger. Der arbejdes på at få et tættere samarbejde mellem de nuværende museer og foreninger for at strække de afsatte midler og øge professionalismen i arbejdet. Otterup lokalhistoriske arkiv er placeret på Otterup bibliotek og drives af en medarbejder fra biblioteket i samarbejde med Otterup lokalhistorisk forening. De lokalhistoriske Arkiver skal principielt drives i foreningsregi. Der arbejdes hen mod en overdragelse med udgangen af Nordfyns Kommune driver Søndersø Museum (Hannes hus). Samlet ramme 0,7 0,7 Museer: Nordfyns Museum 0,3 0,3 Hannes Hus 0,1 0,1 Otterup Museum 0,1 0,1 Lokalhistoriske arkiver: Bogense 0,0 0,0 Klinte 0,0 0,0 Otterup 0,0 0,0 Søndersø 0,2 0,2 Ovenstående er inklusiv udgifter til lønninger.

6 Øvrige kulturelle opgaver Der ydes tilskud på kr. inkl. moms, pr. år (kr i 2007 pris) til hvert af de 21 private forsamlingshuse i Nordfyns Kommune, for at understøtte den vigtige funktion forsamlingshusene har som samlingspunkt i lokalområderne. Nordfyns Kommune har to kommunale forsamlingshuse Melby og Ejlby. Der arbejdes på, at Melby forsamlingshus overgår til et nystartet forsamlingshusudvalg, og fremadrettet fungerer som et privat forsamlingshus. Der arbejdes på afvikling af Ejlby forsamlingshus med udgangen af Budgettet er medtaget uændret i Der er vedtaget en procesplan i forbindelse med at omdanne den tidligere Otterup Geværfabrik til Kulturhus. Planen indeholder en bygningsvurdering, en afklaring af Otterupgårdens og Produktionsskolens rolle i projektet, en udarbejdelse af et kommisorium for en selvejende institution, en borgerhøringsrunde samt stiftelse af en selvejende institution, som kan overtage projektet ved udgangen af Nordfyns Kommune er med i samarbejdet Kulturregion Fyn, som er et samarbejde mellem alle fynske kommuner dels om fordeling af kulturstøttemidlerne fra staten og det nu nedlagte Fyns Amt frem til 2010 og dels om at fremme kulturaktiviteterne på Fyn. Det lokale kulturelle arbejde støttes gennem en uprioriteret pulje til kulturelle arrangementer, hvor foreninger, kunstnere, arrangører o. lign. kan søge midler til kulturelle arrangementer. I Søndersø og Bogense er der borgerhuse, der danner rammerne for mangeartede aktiviteter. Borgerhuset i Søndersø har fungeret i mange år, og de økonomiske rammer er afklaret. I budget 2008 er der overført kr. fra Kultur, uprioriteret pulje til Bogense Medborgerhus, således at Bogense Medborgerhus er sidestillet med Borgerhuset i Søndersø.

7 Samlet ramme 1,4 1,4 * Tilskudsbeløb 2009 inkl. Moms Kulturkonsulent 0,2 0,3 Pulje kulturelle arrangementer 0,4 0,2 0,2 Ejlby forsamlingshus 0,1 0,1 Melby forsamlingshus 0,0 0,0 Tilskud private forsamlingshuse 0,2 0,2 0,2 Borgerhuset Søndersø 0,2 0,2 Bogense Medborgerhus 0,0 0,1 Kulturaftale Fyn 0,1 0,1 Kulturposten 0,1 0,1 Uprioriteret pulje 0,1 0,0 Kulturhus - Otterup Geværfabrik 0,0 0,1 Kulturkonsulentens løn indgår i budgettet med 962 årlige løntimer. Særlige forhold vedrørende budget 2009 Der er overført et samlet beløb på kr. fra Andre kulturelle opgaver og rest ufordelt pulje til Initiativ- og aktivitetspulje. Ved budgetforliget blev der bevilget kr. til Pulje kulturelle arrangementer samt kr. til Fælles katalog for oplysningsforbund. Erhverv og turisme Odense Lufthavn Nordfyns Kommune ejer 6,47 % af Odense Lufthavn I henhold til lufthavnsbestyrelsens vedtagelser budgetteres der med et samlet tilskud til Odense Lufthavn på kr Erhverv og turisme

8 Nordfyns Turistforening 0,9 1,8 Otterup Turistforening 0,6 0,0 Fyn Tour 0,2 0,2 Nordfyns Erhvervsråd 1,1 1,4 Radio Nordfyn 0,0 0,0 Handelstandsforeninger 0,0 0,1 Regionale projekter 0,9 0,9 Ufordelt pulje 0,2 0,0 3,9 4,4 Særlige forhold vedrørende budget 2009 Nordfyns Erhvervsråd og Nordfyns Turistforening er væsentlige medspillere i virkeliggørelsen af Udviklingsplanen. Sammen med Nordfyns Kommune skal de to organisationer forberede dannelsen af en udviklingsorganisation. Fra 2008 er Nordfyns Turistforenings budget derfor forhøjet med kr. og Nordfyns Erhvervsråd budget er forhøjet med kr. Beløbene er finansieret af Initiativpuljen. Ekstratilskuddene er i 2010 budgetteret under Initiativ- og aktivitetspuljen. Nordfyns Turistforenings budget er fra 2008 forhøjet med kr. til øget markedsføring. Fra 2008 udgør tilskuddet til Handelsstandsforeningerne kr kr. er overført til branding og information. Beløbene er finansieret fra den Ufordelte pulje på kr. Der er desuden bevilget et engangsbeløb til Nordfyns Turistforening på kr. i 2008 blandt andet til etablering af hjemmeside og udarbejdelse af fælles logo. Beløbet er finansieret af initiativpuljen. Nordfyns Turistforening og Otterup Turistforening er fusioneret til Nordfyns Turistforening. Regionale projekter: Amtet har tidligere medfinansieret en række fynske tiltag. Nordfyns Kommune har valgt at deltage i nogle af projekterne. Der er i budget 2009 afsat et budget på kr., der fordeler sig således: Havørred Fyn kr., Brobyggerprojekt kr., Cykelturisme kr., Sports Event Fyn kr., Fælles Syddansk Samarbejde om EU kr. samt Væksthus Syddanmark kr. Havn og Marina Bogense Havn og Marina har 755 nummererede bådpladser og er dermed en af landets største marinaer. Der er pr. 1. august 2008 udlejet 675 kontrakter på faste bådpladser, hvilket vil sige, at der er en mindre venteliste på enkelte størrelse pladser.

9 Der forventes ca gæsteanløb i havnen i Der er budgetteret med et overskud på kr. på driften af Bogense Havn og Marina i Dette overskud har de seneste 5 år været geninvesteret i en modernisering og vedligeholdelse af havnen og marinaen. Med den nuværende investeringsplan vil investeringerne være tilbagebetalt i Investeringsplanen vedtages hvert år af kommunalbestyrelsen, som en del af anlægsbudgettet. I 2009 forventes et overskud på kr. Klintebjerg Havn er - bortset fra anløbsbroen for Svanen - bortforpagtet til Klintebjerg Bådelaug. Bådelauget vedligeholder havnen. Der er ikke afsat et særskilt budget for anløbsbroen for Svanen som Nordfyns Kommune fik overdraget fra Fyns Amt. Eventuelle udgifter til vedligeholdelse afholdes over driftsbudgettet for Bogense Havn og Marina. Generelle basisforudsætninger for budgettet Løn 1,2 1,3 Øvrige udgifter 2,2 2,2 Indtægter -4,3-4,5-0,9-1,0 Ved budgetforliget er indtægtsbudgettet forøget med kr. på grund af forhøjelse af takster. Udgiftsbudgettet er forøget med kr. på grund af udgifter til leasingaftale på stativer. Der er i 2008 indført en stativordning, hvor bådene på vinterpladsen sættes i standardstativer. Implementeringen er frivillig for de nuværende bådepladslejere, men obligatorisk for nye bådepladslejere. Formålet er at optimere havnens drift, skabe mere plads på vinteropbevaringspladser og kunne yde en bedre service for bådejerne. Budget vedrørende huslejeindtægter for havnearealer er fra og med budget 2008 overgået til Økonomiudvalget. Det er kun de direkte udgifter, der registreres på Havn og Marina. Udgifter til administration og opkrævningssystem (FAS) afholdes under Økonomiudvalgets område. Branding og information

10 Kommuneinformation dækker omkostninger til administrationens annoncering samt tilkøb af digital service, billeder og redskaber til produktion af administrationens informationsfoldere og brochurer til borgerne. Hjemmeside dækker omkostninger til drift og udvikling af hjemmesiden og intranettet INTRANORD. I løbet af 2008 blev der udarbejdet en brandingstrategi og kommunikationsplan for Nordfyns Kommune med henblik på målrettet at profilere kommunen og understøtte initiativerne i Plan for oplevelsesøkonomi, erhverv og turisme Markedsføring dækker omkostninger til eksekvering af den konkrete kommunikationsplan: dvs. udgifter til annoncerings-, event- og reklametiltag. Kommuneinformation 0,4 0,5 Hjemmeside 0,2 0,2 Markedsføring 0,5 0,5 1,1 1,2 Budgettet for markedsføring er fra 2009 forøget med kr. (2008-pris) Beløbet er finansieret med restbeløbet fra den Ufordelte pulje under Erhverv og Turisme. Udvikling Arbejdet med at realisere udviklingsplanen (Plan for oplevelsesøkonomi, erhverv og turisme ) er begyndt. Der budgetteres med et beløb på kr. (2008- pris) til dette arbejde. Beløbet er overført fra initiativ- og aktivitetspuljen. Udviklingsplan 0,0 0,3 0,0 0,3 Initiativ- og aktivitetspulje Midlerne i denne pulje er samlet fra budget 2008 s: Initiativ- og Udviklingspulje, Andre kulturelle opgaver samt Uprioriteret pulje under kulturen.

11 Formålet er at skabe overskuelighed i forhold til de midler, der kan bevilliges til initiativer, aktiviteter og arrangementer. Initiativ- og aktivitetspulje 1,4 0,7 1,4 0,7 Særlige forhold vedrørende budget 2009 Der er overført kr. fra Pulje kulturelle arrangementer samt rest ufordelt pulje til initiativ- og aktivitetspuljen. Der er fra initiativ- og aktivitetspulje overført kr. til udvikling. Der er fra initiativpuljen overført kr. til Fjordens Dag, kr. til Foreningernes Dag, kr. til Naturvejleder samt kr. til Otteruphallerne. Fra 2008 er Nordfyns Turistforenings budget forhøjet med kr. og Nordfyns Erhvervsråds budget er forhøjet med kr. Beløbene er finansieret af Initiativpuljen. Ekstratilskuddene er i 2010 budgetteret under Initiativ- og aktivitetspuljen. Der er desuden bevilget et engangsbeløb på kr. til Nordfyns Turistforening. Budgettet til initiativpuljen blev ved budgetforliget forøget med kr.

Erhverv og fritidsudvalget Budget 2009

Erhverv og fritidsudvalget Budget 2009 til 1. behandling Erhverv og fritidsudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 33,6 Fritid 14,7 Baneanlæg, kommunale klubhuse og haller 7,3 Campingpladser -0,1 Folkeoplysning 7,5 Bibliotek 11,3 Fællesudg.

Læs mere

Erhverv og Fritidsudvalget Budget 2009 Mio. kr.

Erhverv og Fritidsudvalget Budget 2009 Mio. kr. Mio. kr. Samlet resultat 34,1 Fritid 15,4 Stadion og idrætsanlæg 1,6 Idræts- og svømmehaller 5,6 Campingpladser -0,1 Folkeoplysning 8,3 Bibliotek 11,3 Fællesudgifter Bibliotek 10,7 Bogense Bibliotek, bygninger

Læs mere

40.00 Erhverv og fritid

40.00 Erhverv og fritid 40.00 Generel beskrivelse sområdets hovedopgaver er følgende: Erhvervsudvikling - herunder turisterhvervet, udvikling af landdistrikterne i tæt samarbejde med Nordfyns Erhvervsråd, turistforeningerne,

Læs mere

Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter.

Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter. 40.00 Generelle bemærkninger Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter. 40.20 Haller og baneanlæg Området vedrører

Læs mere

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET (side 60-79) 60 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling og

Læs mere

ERHVERVS-, KULTUR- OG FRITIDS- UDVALGET

ERHVERVS-, KULTUR- OG FRITIDS- UDVALGET ERHVERVS-, KULTUR- OG FRITIDS- UDVALGET (side 56-75) 56 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning og udvikling, og opfølgning,

Læs mere

ERHVERVS- OG UDVIKLINGS- UDVALGET

ERHVERVS- OG UDVIKLINGS- UDVALGET ERHVERVS- OG UDVIKLINGS- UDVALGET (side 80-91) 80 Erhvervs- og udviklingsudvalget Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget (side 32-42) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling, planlægning

Læs mere

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget (side 50-61) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning og udvikling, og opfølgning,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TORSDAG DEN 20. DECEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. december 2007 Side: 2

Læs mere

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget (side 47-58) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning og udvikling, og opfølgning,

Læs mere

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget (side 58-73) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning og udvikling, og opfølgning,

Læs mere

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget

Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget Erhvervs-, Kultur-, og Fritidsudvalget (side 36-49) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning og udvikling, og opfølgning,

Læs mere

Budget 2009. Indholdsfortegnelse

Budget 2009. Indholdsfortegnelse BUDGET FOR 2009 Indholdsfortegnelse Side Sammenfatning af budget 1 Budgetaftale 2 Generelle bemærkninger 6 Finansiering 10 Arbejdsmarkedsudvalget 15 Jobcenter 16 Aktivering 25 Erhverv og Fritidsudvalget

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Erhverv og Fritidsudvalg

Erhverv og Fritidsudvalg Erhverv og Fritidsudvalg omplaceringer der indarbejdes i Samlet resultat 33.342 35.129 35.155 Fritid 13.719 15.860 15.859 Pulje fritidsområdet 0 462 462 Stadion og idrætsanl 1.246 1.672 1.672 Idræts- og

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TORSDAG DEN 24. MAJ 2007, KL. 16.00 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. maj 2007 Side: 2 PÅ NORDFYNSHALLERNE, KRISTIANSLUNDSVEJ 2,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 TORSDAG DEN 26. JUNI 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. juni 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015 Hovedkonto: 00 Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 25Faste ejendomme og 32 Fritidsfaciliteter Regnskab 2013 Budget 2014 13 Andre faste ejendomme 2.071.580 1.406.580 1.268.111 30

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 24. APRIL 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. april 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 11. JUNI 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 11. juni 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 TORSDAG DEN 12. MARTS 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 12. marts 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Kultur- og fritidsudvalget

Kultur- og fritidsudvalget 127 Kultur- og fritidsudvalget Bevillingsområde Kultur og fritid Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 128 129 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 15.00 PÅ BOGENSE HAVN OG MARINA, SEJLERKAJEN 13 Erhvervs- og Fritidsudvalget 23. august 2007 Side:

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 27 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold KF1. Musik & Billedskolen - reduktion af soloelevpladser IKKE MEDTAGET...3 KF2. Færre betjente åbningstimer på bibliotekerne MEDTAGET I BUDGETTET

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner.

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. 00.25.13 Bies Gård og Ishuset Udgifter 1.391 Indtægter -225 Netto 1.166 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. Driftsudgiften

Læs mere

Korrigeret Budget. Forventet Afvigelse ifht. Korr. Budget Kultur, fritid og landdistrikter

Korrigeret Budget. Forventet Afvigelse ifht. Korr. Budget Kultur, fritid og landdistrikter Pr. ultimo oktober 2018 Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget- drift ' Forbrug Regnskab Kultur, fritid og landdistrikter 45.539 47.257 41.947 45.871 332-1.386 Samlet overblik drift tet forventes at

Læs mere

Udvalget Kultur og fritid

Udvalget Kultur og fritid Udvalget Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid er ansvarlig for et politikområde: Kultur og fritid. Politikområde 15. Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid varetager opgaver indenfor

Læs mere

4 Udvalget for Kultur og Fritid 47.263.368 42.538.638 4.724.730

4 Udvalget for Kultur og Fritid 47.263.368 42.538.638 4.724.730 4 Udvalget for Kultur og Fritid 47.263.368 42.538.638 4.724.730 Samlet overførsel! ovf begrundelse 04001 00.25 Faste ejendomme og 1.977.847 1.944.142 33.705 fritidsfaciliteter 13 Andre faste ejendomme

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse

Læs mere

BUDGET FOR 2008. Budget 2008. Budget 2009

BUDGET FOR 2008. Budget 2008. Budget 2009 Budget 2008 Budget 2009 Budget 2010 Budget 2011 DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Indtægter Skatter 948,1 1.002,70 1.037,90 1.074,60 Tilskud 346,4 335,1 340,7 379,3 Indtægter 1.294,50 1.337,80 1.378,60 1.453,90

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget

Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget Overblik Natur- Fritids- og Kulturudvalget Regn Opr. Basis Budget Budget Budget Budget skab budget budget forslag forslag forslag forslag 2014

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail: Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail:  Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl. Kultur- og Fritidsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for følgende områder: Fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v. Den samlede budgetramme for

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR.

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR. Udvalget for Kultur og Fritid soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID BUDGET 2014 HELE 1.000 KR. NOTE DRIFT OG REFUSION BUDGET BEVILLING UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211 3,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Herning 3,1 Holstebro 2,8 Horsens 2,6 Randers Silkeborg 2,3 2,4 Skive 3,6 Viborg 2,2,,5 1, 1,5 2, 2,5 3,

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt Udvalget for Kultur og Fritid Bevillingsoversigt Bemærkninger Bevilling Faste ejendomme Hovedfunktion 00.25 Udgifter 1.576 Indtægter 215 Netto 1.361 Ad 1-6 1. Gasværkvej 1, Hobro Værksted, kr. 68.000 2.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget er tildelt en nettorammer for en række områder.

Kultur- og Fritidsudvalget er tildelt en nettorammer for en række områder. DRIFTSBEVILLING Ordinær nettorammebevilling Kultur- og Fritidsudvalget er tildelt en nettorammer for en række områder. Den samlede budgetramme for 2007 kan opgøres som følger: Udgifter Indtægter Netto-udgifter

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget 2019

Fritids- og Kulturudvalget 2019 Fritids- og Kulturudvalget 2019 Opgaver Udvalget varetager opgaver inden for følgende fem områder: Idræts- og fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Budgetforudsætninger 2018 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Maj 2017

Budgetforudsætninger 2018 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Maj 2017 Budgetforudsætninger 2018 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Maj 2017 1 Overblik Natur- Fritids- og Kulturudvalget 1000 kr. Regnskab Opr. Basis. B01 B02 B03 2017-prisniveau 2016 budget budget 2019 2020

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik Helhedsplan for Idrætsområdet (ny plan af byrådet i august 2014) Folkeoplysningspolitik.

Fritids- og kulturpolitik Helhedsplan for Idrætsområdet (ny plan af byrådet i august 2014) Folkeoplysningspolitik. Politikområdet omfatter idrætsfaciliteter, bibliotek, foreningsliv, voksenundervisning, musik- og kulturliv, lokalhistorie, turisme samt adgang til varieret natur- og friluftsliv. På politikområdet er

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 10 TIRSDAG DEN 3. JUNI 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 3. juni 2008 Side: 2 Fraværende: Freddy

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet.

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet. Udvalget for Kultur og Fritid Politikområde 15. Kultur og Fritid, som omfatter, Lov om støtte til Folkeoplysning Drift og udvikling af kulturelle institutioner Drift og udvikling af grønne områder Samlet

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 CFKFOB-overblik 1 Drift Tabel 1:, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dok. nr. 2489494/11 NOTA 24. maj 2011 Fritids- og Kulturudvalget Fritids- og Kulturudvalget har ansvaret for de kommunale tilbud og støtte til de mange frivillige kræfter i kommunen. De kommunale tilbud

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. august 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Udvalget Kultur og Fritid varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter, folkeoplysningsområdet og musikskole.

Udvalget Kultur og Fritid varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter, folkeoplysningsområdet og musikskole. Mio. kr. Udvalget Kultur og Fritid Udvalget Kultur og Fritid varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter, folkeoplysningsområdet og musikskole. Tabel 1 Udgifter

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

Notat til budget 2010

Notat til budget 2010 Notat til budget 2010 Budgettekst Hjemmeside dækker omkostninger til drift og udvikling af kommunens fem hjemmesider: www.nordfynskommune.dk, www.nordfynsbib.dk, www.nordfynsdaginstitutioner.dk, www.nordfynskommuneplan.dk,

Læs mere

politikområde Kultur og Fritid

politikområde Kultur og Fritid politikområde Kultur og Fritid Beskrivelse af fagområdet Politikområdet består af stadions, idrætsanlæg, idræts- og svømmehaller hvis primære formål ikke er skoleidræt. Drift af Kulturcenter, kunstmuseum,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TIRSDAG DEN 16. DECEMBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 11.06.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Niels Erik Kristensen, Jørgen Meier Sørensen

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-601 Reduktion i budgettet til lokaletilskud til de folkeoplysende foreninger og aftenskoler Politikområde 602 Folkeoplysning Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Lokaletilskud

Læs mere

BUDGETSKEMA - DRIFT. Budget 2006 Budget 2007-2010. Budget. Budget 2007

BUDGETSKEMA - DRIFT. Budget 2006 Budget 2007-2010. Budget. Budget 2007 Udvalg: MILJØ- OG TEKNIKUDVALG samt KULTUR OG FRITIDSUDVALG Hovedfunktion/funktion: 00.28 Fritidsområder 2006 2007-2010 2007-priser (1.000 kr.) 2006 2007 2008 2009 2010 Udgift 10.345 10.845 9.195 9.195

Læs mere

KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALG

KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALG KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALG POLITIKOMRÅDE: FRITID OMRÅDETS OVERORDNEDE ØKONOMI (1.000 KRONER) REGNSKAB 2016 Oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Korrigeret Regnskab Udgifter 56.257 325

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 30 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Kultur- og fritidsudvalget: Kultur- og fritid

Kultur- og fritidsudvalget: Kultur- og fritid Kultur og Fritidsudvalget er tildelt en række nettorammer på følgende funktionsområder. Den samlede budgetbevilling for 2008 fordeler sig således: Tabel 1 Budget 2008 (1.000 kr.) Netto udgifter 00.32.31

Læs mere

Korrigeret Budget. Korrigeret Budget. Oprindeligt. Budget

Korrigeret Budget. Korrigeret Budget. Oprindeligt. Budget Pr. ultimo april 2019 Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget- drift ' Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Opr. Korr. 48.438 48.401 20.313 47.901-537 -500 Samlet overblik drift tet for 2019 forventes

Læs mere

Anbefalinger til forsamlingshusdrift

Anbefalinger til forsamlingshusdrift Anbefalinger til forsamlingshusdrift Sagsnr.: 15/3387 De kommunale forsamlingshuse i dag Hvordan husene drives Alle fire huse bestyres og drives af en form for bestyrelser, der repræsenterer brugerne af

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 94,067 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Samlet oversigt Kultur- og udviklingsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* tillægsbevillingsbehov

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemstilskud... 7 Fifty-Fifty-puljen... 9 Tilskud til lokaler

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 92,030 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

Maj 2012 NYT UDKAST TIL. Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde. Initiativ Aktiviteter / indhold. Evaluering.

Maj 2012 NYT UDKAST TIL. Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde. Initiativ Aktiviteter / indhold. Evaluering. Maj 2012 NYT UDKAST TIL Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde 1 Initiativ Aktiviteter / indhold Evaluering Frivillighedsdatabase Markedsføring/ aktivitetskalender Database, hvor

Læs mere

Kompetence- og delegationsplan for Afdeling for Kultur og Fritid

Kompetence- og delegationsplan for Afdeling for Kultur og Fritid Kompetence- og delegationsplan for Afdeling for Kultur og Fritid Lovområde Lov om kommunernes styrelse Lov om folkeoplysning Lov om biblioteksvirksomhed Lov om musikskoler Museumsloven Øvrige regelsæt

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 TORSDAG DEN 14. MAJ 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 14. maj 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18. Budget 2005-2008. 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18. Budget 2005-2008. 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18 Budget 2005-2008 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Ansvarsplacering Behandling og vedtagelse Udvalg: Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde...

Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde... Indhold Indhold... 2 Introduktion... 3 Vision... 3 Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde... 4 Særlige indsatsområder...

Læs mere