Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen"

Transkript

1 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVRnr Weidekampsgade 6 Postboks København C Telefon Telefax Københavns Kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen Statusrapportering for januar vedrørende Genopretningsplan for "Økonomistyring" og "Økonomisk balance" Deloitte har i henhold til aftale gennemgået Børne og Ungdomsforvaltningens (BUF) rapportering pr. 5. februar for januar måned. Vores gennemgang har omfattet: 1. Status på arbejdet med økonomisk genopretning i Børne og Ungdomsforvaltningen dateret den 5. februar (økonomistyring), herunder a) Genopretningsplan vedrørende højt prioriterede indsatsområder under forandringsprogrammets delprogram "økonomistyring", dateret den 5. februar 2. Status på Børne og Ungdomsudvalgets økonomi i 2007 dateret den 12. november 2007 (økonomisk balance), herunder a) Ajourføring af status på vedtagne besparelser siden budget 2007 i forhold til det forventede resultat pr. 30. september Validering af budget 4. Servicetjek af decentral økonomistyring Nærværende afrapportering udgør en gennemgang af ovenstående områder. Rapporten suppleres af vedlagte bilag, hvor de enkelte indsatsområder under genopretningsplanen nærmere gennemgås og kommenteres. I forbindelse med behandlingen af BUFs statusrapportering pr. november måned i Økonomiudvalget den blev det besluttet, at Deloitte skulle bistå BUF med assistance til udvalgte indsatsområder i genopretningsplanen. I den forbindelse er der aftalt følgende aktiviteter:

2 Deloitte 2 Indsatsområde Aktivitet Tidsplan Forventet afrapportering 13. Understøttelse af decentral økonomistyring Servicecheck af udvalgte institutioners økonomistyring 3. Fremtidig budgetstyring Bistand i forhold til review og udvikling af BUFs bevillingsstyring og budgetlægning 23. Gældshåndtering i forhold til skoler og institutioner Bistand til udmøntning af eventuel gældssanering 29. Husleje, afklaring Gennemgang af nuværende styring samt udvikling af controlling Balance i økonomien Overgang til koncernservice Støtte og rådgivning Bistand til implementering af controlling på forvaltningsniveauerne Bistand til fastlæggelse af entydige opgavemæssige grænseflader samt afklaring af fortsatte kompetencebehov i BUF Bistand til implementering af ny organisation og nye forretningsgange 3. Fremtidig budgetstyring Under udarbejdelse 9. Puljestyring Under udarbejdelse Januarfebruar Medio februar medio april Ultimo februar medio marts Ultimo januar medio februar Februarapril Januarfebruar Januarmaj Februar April April Marts April Marts Maj 1. Genopretningsplan Rapporteringen for "økonomistyring" har som tidligere besluttet i indstilling af 24. april 2007 "Statusrapport pr. marts 2007 om genopretning af Børne og Ungdomsudvalget (Børne og Ungdomsudvalget og Økonomiudvalget)" (J.nr. ØU 128/2007) omfattet tiltagene med prioritet "Høj". I forlængelse af den tidligere beslutning er det samtidig besluttet, at tiltagene med prioritet "Lav" og "Mellem" i henhold til aftalen inddrages i den løbende rapportering. Disse indgik i rapporteringen for december måned som nye højt prioriterede indsatsområder og er således ligeledes genstand for vurdering i januar måned. 1.a Højtprioriterede tiltag For alle tiltag med prioritet "Høj" er der i forbindelse med BUFs afrapportering for januar måned udarbejdet en status i forhold til de opnåede milepæle under de enkelte kommissorier.

3 Deloitte 3 Risikovurdering Vurderingen af fremdriften for de 9 højt prioriterede tiltag fordeler sig således: Løbenrjektnr. Pro Indsats Vurdering Maj August Oktober Novem ber December Januar 1 3 Fremtidig budgetstyring Ny milepæl Afsluttet januar 2 12 Budgetansvar, instrukser og forretningsgange samt dokumentation 3 23 Gældsproblematik på skoler og andre institutioner 4 24 Udmøntning af besparelser i budget Betalinger til/fra andre kommuner, oprydning Ny milepæl Ny milepæl 6 27 Statusposter, oprydning Ny milepæl 7 9 Puljestyring Ny milepæl 8 19 Anlægsstyring Ny milepæl 9 20 Kommunikation om økonomistyring Ny milepæl Styring af udgifter til itsystemer Afsluttet oktober Refusioner, oprydning Afsluttet oktober Kontoplanstruktur Afsluttet oktober Feriepenge, pensioner og øvrige udeståender Løn på fejlkonti, oprydning Afsluttet august Debitorsager Afsluttet august Fraværsregistrering, refusionspraksis på institutionerne Understøttelse af decentral økonomistyring 18 14/15 Implementering og forandring af plads og kapacitetsstyringen Afsluttet august Afsluttet oktober Afsluttet januar Ny milepæl Afsluttet december Afsluttet december 19 29* Husleje, afklaring Afsluttet december 20 4 Budgetmodeller (skoler) Afsluttet december 21 5 Budgetmodeller (fritidshjem og klubber) Afsluttet december Økonomisk ledelsesinformation Afsluttet november * Indsatsområdet blev ikke vurderet i oktober, da det på daværende tidspunkt blev vurderet som afsluttet (jf. nedenstående). Projektet afsluttes med denne rapportering og erstattes af konkret bistand fra Deloitte, jf. tabellen vedrørende yderligere konsulentbistand.

4 Deloitte 4 BUF har i forbindelse med januarrapporteringen ajourført status på de højt prioriterede indsatsområder, og hvor det har været muligt fremsendt dokumentation for fremdriften på indsatsområderne. Efterfølgende har Deloitte gennemgået materialet, fremsendt uddybende spørgsmål til og afholdt møde med repræsentanter fra forvaltningen. Ud af genopretningsplanens i alt 22 højt prioriterede projekter er 13 indsatsområder afsluttet, og i rapporteringen for januar måned er 9 indsatsområdet følgelig blevet vurderet. Samlet set vurderes 5 af de 9 indsatsområder at følge fremdrift i forhold til plan, mens 4 indsatsområder har en mindre tilfredsstillende fremdrift. Samlet set må fremdriften i genopretningsplanen i forhold til januar måneds rapportering derfor siges at være mindre tilfredsstillende. Generel kommentar til Deloittes rapportering for januar måned Samlet set er der før denne rapportering afsluttet 13 af de 22 højt prioriterede indsatsområder og følgelig er 9 indsatsområder blevet vurderet i denne rapportering. Det vurderes, at indsatsområde 9 anses for at være tæt på afslutning i forhold til de opstillede milepæle, men at der fortsat er enkelte udeståender. Det er desuden Deloittes vurdering, at indsatsområde 3 og 12 kan afsluttes, men at begge projektområder fortsat bør være genstand for videre opmærksomhed. Afrapporteringen for januar måned er således præget af at flere af de nuværende projekter i genopretningsplanen nærmer sig sin afslutning. Det medfører samtidig en række overvejelser i forhold til, hvornår et projekt kan anses for endeligt afsluttet, og særligt i forhold til Deloittes vurdering om, i hvilken grad et projektområdet fortsat bør være genstand for særlig opmærksomhed. Disse overvejelser fremgår af nedenstående. Den gradvise afslutning af de højt prioriterede projekter under genopretningsplanen for BUF, giver samtidig anledning til overvejelser vedrørende formen for Deloittes fremtidige rapporteringer til ØU og BUU. Deloitte vil derfor i samarbejde med BUF og ØKF frem mod næste rapportering udarbejde et forslag til den fremtidige rapportering i forhold til rapporteringens kadence og indhold. Det er Deloittes opfattelse, at man bør sigte mod en form der sikrer et løbende og overordnet overblik over arbejdet med og økonomistyringen i BUF, suppleret med en løbende gennemgang af udviklingen i den økonomiske balance. De enkelte indsatsområder I det følgende fremgår Deloittes supplerende kommentarer til de enkelte indsatsområder, som enten er gule, eller som afsluttes med denne rapportering: "Gule" indsatsområder: Gældsproblematik på skoler og andre institutioner (indsatsområde 23) I forhold til den forrige afrapportering har BUF modtaget stort set alle handleplaner. BUF har gennemgået de indsendte handleplaner og fundet, at disse var af svingende kvalitet, og at et antal af disse

5 Deloitte 5 ikke var udarbejdet i relation til oktoberprognosen for 2007, men i forhold til regnskab BUF vurderer derfor, at en fornyet udarbejdelse af handleplaner er nødvendig. På denne baggrund har BUF foreslået, at der etableres et nyt projekt med sammenhæng til det i øvrigt igangværende arbejde vedrørende gældshåndtering i skolerne og decentral økonomistyring. Deloitte tilslutter dette, og vil anbefale, at der til det nye projekt præciseres klare og entydige krav til udformning og indhold i handleplanerne. BUF har oplyst, at der til næste afrapportering forventes at foreligge kommissorium til et nyt projekt omhandlende ovenstående. Betalinger til/fra andre kommuner (indsatsområde 25) I forhold til afrapporteringen for december måned 2007 er der sket en udvikling vedrørende oprydning for 2006, idet der nu kun udestår en afklaring i forhold til køb i forhold til en enkelt specialinstitution. Salg for 2006 samt afstemning af statuskonti 2006 er afsluttet. I forhold til regnskabsafslutningen har der været et tidspres i forhold til at nå at få afsluttet bogføringen af køb og pladser vedrørende Der er således foretaget en massebogføring på 40 mio. kr. af en række regninger, som ifølge det oplyste p.g.a. tidspres og udskiftning af personalet i øvrigt ikke har kunnet bogføres ud på de relevante områder. Ovenstående er ikke hensigtsmæssigt, idet regnskabet for 2007 ikke fuldt ud vil afspejle udgiften på de enkelte funktionsområder på bevillingen. Angående projektets processuelle indhold er der fortsat forsinkelser vedrørende de relevante milepæle omkring forretningsgangsbeskrivelser og godkendelsesprocedurer. Der udestår bl.a. udarbejdelsen af et system der kan sikre en ensartet registrering af køb og salg til brug for den løbende budgetopfølgning. BUF har oplyst, at man overvejer muligheden for at benytte samme system som på normalområdet. I forbindelse med organiseringen af specialområdet udestår der udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser. Løbende afstemning af statusposter i 2007 I forbindelse med forrige rapportering kunne Deloitte konstatere, at der vedrørende afstemning af statuskonti pr. 30. september 2007 udestod afstemning af 373 konti, ud af 1527 konti, der skulle afstemmes. Forvaltningen har oplyst, at man ikke vil forfølge de manglende afstemninger yderligere, men i stedet afvente regnskabsafslutningen, hvor samtlige konti skal afstemmes. BUF har oplyst, at man til udvalgsmøderne vil medbringe en aktuel status på afstemningsarbejdet, som pågår. Med hensyn til afstemning af forvaltningens centrale lønkonti pr. 31. december er det Deloittes vurdering, at der er fremdrift i dette delprojekt. Forvaltningen anvender i denne forbindelse assistance fra konsulentfirmaer på lønområdet. Der foreligger dog ikke p.t. tidsplan for, hvornår de igangværende afstemninger vedrørende centrale lønkonti forventes færdige.

6 Deloitte 6 Det er Deloittes vurdering givet det relativt store antal uafstemte konti pr. 30. september at forvaltningen står overfor en stor udfordring i forhold til at udarbejde afstemninger af samtlige konti i forbindelse med regnskabsafslutningen. BUF har i den forbindelse tidligere oplyst, at det er deres vurdering at afstemningen vil kunne nås forud for regnskabsafslutningen ultimo februar. Deloitte afventer i denne forbindelse regnskabsafslutningen, hvorefter vi vil følge op på, hvorvidt BUF har afstemt samtlige konti. Puljestyring (indsatsområde nr. 9) Projektets formål er igennem kortlægning af eksisterende puljer at omlægge puljer, der i udgør knap 570 mio. kr. dels at omlægge puljer til at være inkluderet i budgetmodellen dels at udvikle en forbedret økonomistyring for de puljer, som ikke omlægges. Projektet er lettere forsinket. Problemstillingen knytter sig til den endelige validering af budgetdatabasen, hvor der fortsat er enkelte udeståender samt oprettelse af konti i KØR til brug for bogføring af puljemidlerne. BUF har oplyst, at disse forhold forventes afklaret til næste afrapportering, hvorefter projektet forventes at kunne afsluttes. I forbindelse med den kommende afslutning af projektet, er det Deloittes anbefaling, at puljeområdet fortsat bør være genstand for særlig opmærksomhed. Det er aftalt, at der udarbejdes forslag til kommissorium for dette arbejde. Afsluttende indsatsområder Fremtidig budgetstyring (indsatsområde nr. 3) Projektet anses som afsluttet, idet projektets sidste milepæle vedrørende systemdesign og systemudvikling anses for færdig. BUF oplyser i denne forbindelse, at systemet i forhold til såvel indhold som brugergrænseflade er designet og udviklet, og at der alene udestår indkøring af data i systemet. BUF har oplyst, at systemet forventes i drift ultimo 1. kvartal. Det er Deloittes vurdering, at arbejdet med budgetstyring i BUF fortsat bør være genstand for særlig opmærksomhed, bl.a. med hensyn budgetprocessen i forbindelse med budget 2009 samt konsolideringen af detailbudgetterne i KØR. (I forhold til anbefalinger vedrørende budgetprocessen i BUF, se endvidere vedlagte bilag 3 vedrørende budgetanalyse ). Deloitte anbefaler derfor, at der opstilles milepæle for idriftsættelsen af budgetsystemet. Forretningsgange i BUF (fortsættelse af indsatsområde 12) Projektet anses som afsluttet, idet projektets 3 milepæle er nået. Der er således udarbejdet beskrivelser af forretningsgange vedrørende de 3 fokuspunkter: Budgetprocedurer, Budgetopfølgning og Aflæggelse af årsregnskab samtidig med, at der foreligger en plan for udarbejdelsen af forretningsgange for de resterende områder. En del af disse områder afventer afklaring af snitflader mellem Koncernservice og Ungdomsforvaltningen for udarbejdelse. Det er Deloittes anbefaling, at der fremadrettet følges op på status i forhold til udarbejdelsen af de resterende forretningsgange i BUF.

7 Deloitte 7 2. Økonomisk balance 2a. Ajourføring af status på vedtagne besparelser på 206 mio. kr. siden budget 2007 i forhold til det forventede resultat for 2007 pr. 30. september 2007 I forhold til november måneds gennemgang af de konkrete besparelser er der ikke sket ændringer i forhold til den konkrete vurdering af de enkelte punkters gennemførelse, og efter Deloittes vurdering udestår der ikke dokumentation i forhold til implementeringen af besparelserne. Deloitte vil i forbindelse med rapporteringen for marts måned i samarbejde med BUF foretage en endelig vurdering af de vedtagne besparelser i budget 2007 med udgangspunkt i det endelige regnskab 2007 fra BUF. BUF har i forbindelse med nærværende afrapportering oplyst, at man forventer et større mindreforbrug i regnskabet Deloitte har ikke gennemgået forbrugsudviklingen siden novemberrapporteringen. 3. Validering af budget Deloitte har gennemført en budgetanalyse vedrørende validering af budget. Generelt om analysens afgrænsning og forløb Budgetanalysen omfatter alene forhold gældende for det vedtagne budget pr. 11. oktober Analysen inddrager således ikke som udgangspunkt eventuelle fremtidige budgetændringer i form af udmøntningsindstillinger eller tillægsbevillinger. Budgetanalysen er gennemført med udgangspunkt i materiale fremsendt af BUF vedrørende budget, herunder budgetgrundlag og øvrig dokumentation, som har kunnet give et informationer i forhold til forudsætningerne for BUF's udarbejdelse af budgetgrundlaget. Konklusionerne er søgt kvalitetssikret i BUF i det omfang, det har været muligt at indhente kommentarer herfra. Det gælder i forhold til beregningerne af de forventede udgifter i, og de heraf konstaterede afvigelser i forhold til budget. Metode I den overordnede analyse af det vedtagne budget for BUF er der i første omgang gennemført en konsistenskontrol af budget Formålet er, at afdække i hvilken grad, der er sammenhæng med det historiske aktivitetsniveau defineret ved forventet regnskab For udvalgte områder, hvor analysen har givet anledning til at undersøge budgetteringen nærmere, er der foretaget videregående analyser på de underliggende funktionsniveauer. Det drejer sig om følgende store bevillingsområder Dagtilbud, Undervisning og Specialundervisning, Fritidshjem og Klubber samt Administration.

8 Deloitte 8 Analysen forudsætter indledningsvist, at der foretages en række korrektioner af både det vedtagne budget, og korrigeret budget 2007 / forventet regnskab Der korrigeres for specifikke forhold gældende for henholdsvis og 2007, således at disse forhold ikke videreføres. Formålet med metoden er at få et sammenligningsgrundlag renset for forhold, der ikke har indflydelse på aktiviteten. Korrektionerne kan skematisk vises således: Figuren ovenfor indeholder en illustration af den valgte metode. I forhold det vedtagne budget korrigeres der primært for vedtagne aktivitetsændringer i (besparelser, budgetudvidelser, demografiske ændringer og forventede merudgifter), som er udtryk for en ændring i aktivitetsniveauet i forhold til I sammenligningsgrundlaget for budget, dvs. korrigeret budget 2007 samt forventet regnskab for 2007, bør budgettet og forbruget i 2007 ideelt set korrigeres for 1) budgetterede engangsbesparelser i 2007 og 2) engangsudgifter i Det fordrer dog, at der kan tilvejebringes et præcist datagrundlag for disse korrektioner. Når budget, korrigeret budget 2007 og forventet regnskab 2007 er renset for ovenstående effekter, kan der med en vis usikkerhedsmargin, foretages en direkte sammenligning af budgetgrundlaget i med det udgifts og aktivitetsniveau, der alt andet lige kan forventes at få i. Resultatet af denne sammenligning på bevillingsniveau vil give en indikation på om det nuværende udgiftsniveau kan videreføres. Analysen er foretaget indledningsvist og har givet en oversigt over eventuelle problemområder, som vil skulle underkastes en nærmere analyse med henblik på en mere præcis afklaring af hvilke budgetforudsætninger som giver anledning til afvigelsen. Resultatet af analysen er således anvendt i forhold til hvilke bevillingsområder som er underkastet en mere detaljeret analyse. I forhold til analysegrundlaget, er der i de indledende analyser taget udgangspunkt i BUF's forventede regnskab pr. oktober Dette grundlag er dog efterfølgende blevet revideret i forhold til det kendte

9 Deloitte 9 forbrug pr. primo februar. Således afspejler analysen stort set de kendte forhold vedrørende regnskab 2007, herunder det mindreforbrug der er konstateret i forhold til det korrigerede budget for Konklusioner på analysen Validering Der vurderes, at der inden for en acceptabel risikomargin er sammenhæng imellem forventet forbrug for i forhold til den samlede bevillingsramme. Der forventes samlet set et merforbrug på ca. 21 mio. kr. i forhold til et samlet budget i på 7,56 mia. kr. svarende til 0,3 pct. I forhold til det forventede mindreforbrug i regnskab 2007 på omkring 170 mio. kr. er der 4 forhold som gør sig gældende i forhold til resultatet af valideringen af budget. 1) Budgettet for er ca. 53 mio. kr. mindre end det fremskrevne korrigerede budget 2007, som mindreforbruget i regnskab 2007 er gjort op i forhold til. Dvs. der som udgangspunkt på budgetsiden ligger en reduktion i forhold til 2007 resultatet. 2) Der er i 2007 en lang række områder hvor der har været engangsindtægter eller mindreforbrug, som ikke kan forventes vil gøre sig gældende i. 3) Der er ikke i analysen taget højde for de specifikke forhold vedrørende det endelige regnskabsresultat for 2007, herunder at opgørelsen af institutionernes forventede opsparing i 2007 endnu ikke kendt. 4) De besluttede aktivitetsudvidelser i budget er i valideringen lagt ind med fuld effekt i forhold til forventningen i. Såfremt forbrugsprofilen på disse ikke bliver som budgetteret vil det kunne påvirke hovedkonklusionen vedrørende. På de enkelte bevillingsområder er der dog fundet væsentlige afvigelser. Disse afvigelser skyldes en kombination af budgetter, som ikke er placeret korrekt på bevillingsområderne, samt at det forventede forbrug samt forventede aktivitetsniveau på visse områder ligger under eller over det budgetterede. Udfordringen i vil ligge i at optimere den centrale bevillingsstyring med henblik på at afgøre, om der i forhold til 2009budgettet er behov for yderligere tilpasning af budgetterne på de enkelte bevillingsområder. Afvigelserne er for så vidt muligt forsøgt valideret i forhold til den forventede aktivitet på området i og der synes at være en vis samstemmighed imellem de forventede afvigelser og aktivitetsforudsætninger. Eksempelvis er der på dagtilbudsområdet konstateret et sandsynligt mindreforbrug i på ca. 64 mio. kr., hvilket harmonerer med at det forventede faktiske brug af pladser på området er et stykke under det budgetlagte. Budgettets forudsætningsgrundlag Budgettet bør i større udstrækning dokumenteres for derigennem bedre at kunne årsagsforklare afvigelser (materielle afvigelsesforklaringer).

10 Deloitte 10 Der er sket forbedringer i forhold til budgetlægningen i 2007, men de store afvigelser på de enkelte områder indikerer fortsat behov for at få styrket budgetlægningsmetoderne med henblik på at udarbejde mere retvisende budgetter på de enkelte bevillingsområder. Specielt er det relevant, at få den nyligt udviklede budgetdatabase på plads med henblik på at etablere en dokumenteret bro imellem bevillingsniveauet og den decentrale budgetudmøntning. Der er endvidere konstateret specifikke enkeltområder, hvor der enten mangler budgetlægning af udgifter og indtægter eller hvor budgettet er forkert placeret på funktionsniveauet. Vi har anført en række konkrete anbefalinger til dels korrektion af de konkrete fejl i budgetlægningen samt i forhold til forbedring af det fremtidige budgetgrundlag. Deloittes afrapportering fremgår af særskilt fremsendt sammenfatning vedlagt som bilag 3 til denne rapportering. 4. Servicetjek af decentral økonomistyring. Deloitte har frem mod denne afrapportering kortlagt økonomistyringen på en række institutioner og skoler. Deloittes afrapportering er sendt i udkast til BUF, og rapportens hovedkonklusioner præsenteres på BUU møde den 27. februar og på ØU møde den 4. marts. BUF har oplyst, at der frem mod næste afrapportering igangsættes en række initiativer på baggrund af undersøgelsens resultater og anbefalinger. København, den 19. februar Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Lynge Skovgaard statsautoriseret revisor lyskatm T:\aFD1060\143864\\143864rp0801 januar08 rapportering1302.doc

Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Københavns Kommune, Børne- og

Læs mere

BUF Økonomisk genopretning. Sammenfatning. - status pr. december af BUF pr. december 2008.

BUF Økonomisk genopretning. Sammenfatning. - status pr. december af BUF pr. december 2008. BUF Økonomisk genopretning Sammenfatning - status pr. december 2008 Nærværende udgør Deloittes vurdering af status på den økonomiske genopretning af BUF pr. december 2008. Deloittes vurdering bygger på

Læs mere

Økonomisk genopretning i Børne- og Ungdomsforvaltningen, forklæde til maj-rapportering

Økonomisk genopretning i Børne- og Ungdomsforvaltningen, forklæde til maj-rapportering Børne- og Ungdomsforvaltningen Økonomi NOTAT 30-05-2007 Økonomisk genopretning i Børne- og Ungdomsforvaltningen, forklæde til maj-rapportering Den økonomiske genopretning i BUF udgør en hel central del

Læs mere

ABCD. Køb og salg. Københavns Kommune. Juni n005 JEAN HKH doc. Telefon Telefax

ABCD. Køb og salg. Københavns Kommune. Juni n005 JEAN HKH doc. Telefon Telefax KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Køb og salg Juni 2009 Juni 2009 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen. Direktionsnotat af maj 2014 Revision af regnskabet for 2013

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen. Direktionsnotat af maj 2014 Revision af regnskabet for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 36 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Læs mere

I vedlagte notat gennemgås hovedlinjerne i beretningerne og den videre proces.

I vedlagte notat gennemgås hovedlinjerne i beretningerne og den videre proces. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Revisionsberetning for regnskab 2013 Københavns Kommune har modtaget revisionsberetningerne for regnskab 2013 fra Deloitte

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Lejre Kommune. 10-12-2013 Side 1. Økonomiudvalget. ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448

Lejre Kommune. 10-12-2013 Side 1. Økonomiudvalget. ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448 10-12-2013 Side 1 ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448 Resumé: og Kommunalbestyrelsen har besluttet, at den økonomiske styring i Lejre Kommune skal forbedres. Både

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Generelt sammenholder figurerne det forventede forbrug i perioden (periodiseret budget) med faktisk afholdte udgifter (forbrug).

Generelt sammenholder figurerne det forventede forbrug i perioden (periodiseret budget) med faktisk afholdte udgifter (forbrug). KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Til Økonomiudvalget (aflæggerbordet) Opfølgning på periodiseret budget november 2011 Baggrund Som led i Styr på økonomien version

Læs mere

Intern Revision. Københavns Kommune. 1. november Medlem af Deloitte Touche TohmatsuLimited

Intern Revision. Københavns Kommune. 1. november Medlem af Deloitte Touche TohmatsuLimited Intern Revision Københavns Kommune Deloittes og Intern Revisions vurdering pr. oktober 2012 af "Handleplan for Sikker økonomistyring og Øget kvalitet i sagsbehandlingen" i Socialforvaltningen til Socialudvalget

Læs mere

Handicapcenter København

Handicapcenter København KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk 3. Opfølgning SOF risikoområder 2010 11-n002 JEAN

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Intern Revision. Københavns Kommune

Intern Revision. Københavns Kommune Intern Revision Københavns Kommune Deloittes og Intern Revisions vurdering pr. maj 2012 af Handleplan for Sikker økonomistyring og Øget kvalitet i sagsbehandlingen i Socialforvaltningen til Socialudvalget

Læs mere

Uddybende forklaringer til forventninger i 3. regnskabsprognose 2011

Uddybende forklaringer til forventninger i 3. regnskabsprognose 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1. Uddybende forklaringer til forventninger i 3. regnskabsprognose 2011 I dette bilag er der uddybende forklaringer til

Læs mere

STATUSRAPPORTERING FOR DIREKTIONENS STARTEGISKE FOKUSOMRÅDE 8 ØKONOMI OG STYRINGSKONCEPT

STATUSRAPPORTERING FOR DIREKTIONENS STARTEGISKE FOKUSOMRÅDE 8 ØKONOMI OG STYRINGSKONCEPT STATUSRAPPORTERING FOR DIREKTIONENS STARTEGISKE FOKUSOMRÅDE 8 ØKONOMI OG STYRINGSKONCEPT Dato 04.12.2009 I forbindelse med fokusområdet blev der i juni måned udarbejdet kommissorium for arbejdet (bilag

Læs mere

Det forventede regnskab

Det forventede regnskab SKABELON 1 Det forventede regnskab Tabel 1. Det forventede regnskab pr. april 2011 (nettoudgifter, mio. kr., 1-decimal) Bevilling Vedtage t budget 2011 Korrigere t budget 2011 Perioderegnskab pr. april

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning for 2012

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

Bilag 2 administrative nøgletal

Bilag 2 administrative nøgletal Økonomiforvaltningen Administrationsanalysen Bilag 2 administrative nøgletal Dato: 17. januar 2006/CB Nøgletal for administration og styring af udvikling i udgifterne Nøgletal for kommunens administrationsudgifter

Læs mere

Intern Revision. Københavns Kommune. Revisionsbetænkning for Møde i Økonomiudvalget, den 29. oktober Kurt Wagner

Intern Revision. Københavns Kommune. Revisionsbetænkning for Møde i Økonomiudvalget, den 29. oktober Kurt Wagner Intern Revision Københavns Kommune Revisionsbetænkning for 2012 Møde i Økonomiudvalget, den 29. oktober 2013 Kurt Wagner Disponering Revisionsudvalgets betænkning for 2012 Hovedpunkter Indstilling til

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 17. september 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni

Læs mere

Økonomistyring og betydning for regnskabsresultatet i Børn og Unge. Børn og Unge-udvalgsmøde den 2. november 2016

Økonomistyring og betydning for regnskabsresultatet i Børn og Unge. Børn og Unge-udvalgsmøde den 2. november 2016 Økonomistyring og betydning for regnskabsresultatet i Børn og Unge Børn og Unge-udvalgsmøde den 2. november 2016 Økonomistyring i Børn og Unge Formål med økonomistyringen Sikre økonomi i balance og med

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement

Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement Indledning Deloitte Revisionsaktieselskab har som led i forberedelsen af den kommende revision for 2009 gennemført en interviewbaseret

Læs mere

Dagsordenpunkt. Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen Det endelige regnskab 2016 for Børne- og Undervisningsudvalgets område

Læs mere

Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune.

Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune. Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune. 5. april 2018. Løn og personaleafdelingen Budgetansvarlig Økonomiafdelingen Budget ramme Direktion Politikere Afdelingsleder Side 1 INDLEDNING Formålet med Grundlag

Læs mere

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 4. Bilag 1 SAGSNOTAT 15. MARTS 2018 Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN ENHEDEN FOR REGNSKAB OG EKSTERN

Læs mere

Konklusionsnotat: Socialudvalget

Konklusionsnotat: Socialudvalget Konklusionsnotat: Socialudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Socialforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler NOTAT Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 17.08.2017 Faktanotat om skolernes økonomi, september 2017. Notatet indeholder en status på skolernes

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion August 2013 FAXE KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION 2012 1 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion 2012

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Bilag 2 til 1. budgetopfølgning for budget 2018 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

SOCIALUDVALGET. 1. at Socialudvalget godkender, at Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anmodes om et internt lån, jf. økonomiafsnittet.

SOCIALUDVALGET. 1. at Socialudvalget godkender, at Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anmodes om et internt lån, jf. økonomiafsnittet. Bilag 1 SOCIALUDVALGET 4. Optagelse af internt lån ifm. oktoberprognosen (2018-0294250) Resumé Denne sag omhandler behov for optagelse af internt lån til dækning af en mindre del af Socialforvaltningens

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Københavns Kommune. Hjemmeplejen. Visitationen September September n005 JEAN PLG docx

Københavns Kommune. Hjemmeplejen. Visitationen September September n005 JEAN PLG docx KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Visitationen 10-n005 JEAN PLG 169100 10007.docx KPMG

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2013/2014... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

BILAG 3. BUDGETOPFØLGNING PR. 31. JULI 2009

BILAG 3. BUDGETOPFØLGNING PR. 31. JULI 2009 BILAG 3. BUDGETOPFØLGNING PR. 31. JULI 2009 INDLEDNING Teknik- og Miljøforvaltningen har udarbejdet 2. prognose for 2009. Prognosen er udarbejdet på baggrund af årets realiserede forbrug pr. 31. juli 2009,

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Bilag til Kasse og regnskabsregulativet - Retningslinier for intern kontrol. til Regionsrådets møde den 12.

Bilag. Region Midtjylland. Bilag til Kasse og regnskabsregulativet - Retningslinier for intern kontrol. til Regionsrådets møde den 12. Region Midtjylland Bilag til Kasse og regnskabsregulativet - Retningslinier for intern kontrol Bilag til Regionsrådets møde den 12. december 2007 Punkt nr. 48 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Regnskabskontoret

Læs mere

Københavns Kommune. November 2009. Køb og salg. 09-n009 JEAN DDNA 169100 09007.docx. Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.

Københavns Kommune. November 2009. Køb og salg. 09-n009 JEAN DDNA 169100 09007.docx. Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Medlem af

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHS KOMMNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 89402385

Læs mere

Bilag 2 - Retningslinjer for skabeloner

Bilag 2 - Retningslinjer for skabeloner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi BILAG 2 Bilag 2 - Retningslinjer for skabeloner Indhold Nye skabeloner... 2 Skabelon 1 Det samlede resultat... 2 Skabelon 2 Regnskabsprognose...

Læs mere

Bilag 6 - afrapportering af servicetjek af demografimodellen

Bilag 6 - afrapportering af servicetjek af demografimodellen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 6 - afrapportering af servicetjek af demografimodellen Konklusion Servicetjekket af demografimodellen har givet anledning til at konkludere:

Læs mere

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016.

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT 29-10-2015 Bilag 2 - Status på økonomien i 2016 Baggrund og konklusion Med Børne- og Ungdomsudvalgets 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til ØU ØU aflæggerbord 30/8 2016: Optimering og kvalitetsudvikling på løn- og personaleområdet, finansiering af handlingsplan til sikring af

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget BALLERUP KOMMUNE Dato: 1. september 2019 Revideret: 2. oktober 2019 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.14-G01-4-19 Notat Bilagsnotat for Ballerup Kommune

Læs mere

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 Dagsordenpkt. 2-5 Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 2. Oktoberprognosen Korrigeret budget inkl. forventede korrektioner 2016 afvigelse efter korrektioner Procentvis afvigelse (pct.) Bevilling

Læs mere

Temperaturmåling - Økonomistyring i staten

Temperaturmåling - Økonomistyring i staten Temperaturmåling - Økonomistyring i staten 22. marts 2013 Resultater 2012 Som led i Finansministeriets arbejde med at implementere god økonomistyring i staten gennemføres en årlig, kvantitativ undersøgelse

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2014/2015... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Indstilling om forventet regnskab for Aarhus Kommune. Bilag 05. Redegørelse for Borgmesterens

Indstilling om forventet regnskab for Aarhus Kommune. Bilag 05. Redegørelse for Borgmesterens Indstilling om forventet regnskab for Aarhus Kommune Bilag 05 Redegørelse for Borgmesterens Afdelings overordnede vurdering af forventningerne til serviceudgifterne i regnskabet for 2015 Bilag 5 til indstilling

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Revision i forbindelse med status for Revisionsrapport. Indledning

Revision i forbindelse med status for Revisionsrapport. Indledning Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk g Att.: Adm. direktør Katja

Læs mere

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 Den 20. september 2011 REGIONSRÅDET Forretningsudvalget den 13. september 2011, sag nr. 1 SAG NR. 1 ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 ADMINISTRATIONENS INDSTILLING

Læs mere

Dagsordenpunkt. Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget Beslutning Gennemgang af sagen Det endelige regnskab 2015 for Børne- og Undervisningsudvalgets område er nu

Læs mere

Revisionsprotokollat til årsregnskabet 2011

Revisionsprotokollat til årsregnskabet 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 10 20 30 Telefax 10 20 40 www.deloitte.dk Kreds Øst Revisionsprotokollat til

Læs mere

19. oktober 2005 Status på undersøgelse af merforbrug i regnskab 2004 i Uddannelses- og Ungdomsudvalget

19. oktober 2005 Status på undersøgelse af merforbrug i regnskab 2004 i Uddannelses- og Ungdomsudvalget Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen Økonomiforvaltningen Side 1 af 13 Bilag 3 19. oktober 2005 Status på undersøgelse af merforbrug i regnskab 2004 i Uddannelses- og Ungdomsudvalget 1. Baggrund Uddannelses-

Læs mere

Kolding Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Juni 2014

Kolding Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Juni 2014 Kolding Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud Juni 2014 RAPPORT OM KOLDING KOMMUNE 1 Kolding Kommune administration af ordninger

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget

NOTAT. 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme: Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme: Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet BØRNE- OG UNGERÅDGIVNING Dato: 15. marts 2016 Tlf. dir.: 4477 2919 E-mail: hbr@balk.dk Kontakt: Heidi Rostgaard Sagsid: 00.30.14-G01-2-16 Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme:

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Notat vedrørende opstilling af faktisk administrationsbudget

Notat vedrørende opstilling af faktisk administrationsbudget ++ Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Notat vedrørende opstilling

Læs mere

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget BESLUTNING Dagsordenspunkt 8: Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Københavns Kommune. September 2009

Københavns Kommune. September 2009 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Køb og salg September KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Forskellige betragtninger på kommunens kassebeholdning. Center for Økonomi Løn og Indkøb. Fra: April 2018 NOTAT

Forskellige betragtninger på kommunens kassebeholdning. Center for Økonomi Løn og Indkøb. Fra: April 2018 NOTAT Forskellige betragtninger på kommunens kassebeholdning Dette notat omhandler regelsættet for kassebeholdningen, hvilke disponeringer der er i Fredensborg Kommunes kassebeholdning og de heraf følgende betragtninger

Læs mere

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Københavns Kommune Beskæftigelses-

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 2. budgetopfølgning for budget 2018 d. 3.8.2018 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK OG ADMINISTATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 Politisk- og administrativ tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Bilag 1: Drejebog for analyse af udgiftsprioritering vedr. Budget 2017

Bilag 1: Drejebog for analyse af udgiftsprioritering vedr. Budget 2017 16-12-2015 Jacob Dahl Andersen Direkte: 7257 7483 Mail: jan@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-S00-39-15 Bilag 1: Drejebog for analyse af udgiftsprioritering vedr. Budget 2017 Kommunalbestyrelsen har besluttet,

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Regnskab konsekvenser for budget 2011

Regnskab konsekvenser for budget 2011 Bilag 6a Dato 23. marts 2011 Initialer Regnskab 2010 - konsekvenser for budget 2011 1.0 Indledning Regnskabsresultatet for 2011 udviser et underskud på 34,4 mio. kr. Underskuddet skyldes dels en række

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Fælles afsæt fælles udvikling

Fælles afsæt fælles udvikling Projektplan Fælles afsæt fælles udvikling - Strategisk udviklingsproces på skole og dagtilbudsområdet Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

IT-Forsyningen I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab regnskabsår

IT-Forsyningen I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab regnskabsår Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk IT-Forsyningen I/S Revisionsprotokollat

Læs mere

Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2014

Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

Revision i årets løb for 2016 på områderne omfattet af statsrefusion

Revision i årets løb for 2016 på områderne omfattet af statsrefusion Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk g Socialforvaltningen Att.:

Læs mere

Forvaltningernes indberetning skal være Økonomiforvaltningen i hænde senest mandag den 21. august 2006 kl. 12.

Forvaltningernes indberetning skal være Økonomiforvaltningen i hænde senest mandag den 21. august 2006 kl. 12. Økonomiforvaltningen Revisionsdirektoratet Borgerrådgiveren Kultur- og Fritidsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Socialudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Miljø-

Læs mere