Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010."

Transkript

1 Børnebrugerundersøgelse i klub Diget I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt, projekt Midt/vest. Dette dokument indeholder følgende: Forarbejde og begrundelse for undersøgelsens form. Beskrivelse af hvordan foreliggende referat er bearbejdet. Børnenes besvarelser. Konklusion. Det fremtidige arbejde. Forarbejde og begrundelse for undersøgelsens form. Spørgeskema der ligger til grund for børneinterviewene er lavet af klub Diget og Vestervangskolens ledelse, på baggrund af materiale på DCUM`s hjemmeside. Spørgeskemaet er en slanket version, af det skema klubben første gang brugte i 2009 i forbindelse med gennemførelsen af børnemiljøvurdering. Ordlyden på de valgte spørgsmål er derfor den samme, hvilket gør at sammenligning af tidligere besvarelser gør sig muligt. Vi har valgt at udføre brugerundersøgelsen ved at interviewe børnene, da vi har ønsket en dialog form, hvor muligheden for at efterfølge visse udsagn, kan give et mere konkret billede af det enkelte barns tanker. Desuden har vi valgt at invitere børnene til interview to børn ad gangen, for at skabe tryghed og dialog mellem børnene. Da vi første år, havde udfordringer i valgte metode for at udvælge børn til interview, har vi dette år valgt at opsøge børnene samlet, i venskabs-par. Dette har gjort, at frivillige børn meget hurtigt har sagt ja til deltagelse, dog på bekostning at den mere tilfældige udvælgelse. 20 børn har deltaget i de ti interview. Alle interview er udført i klubbens lokaler med udefrakommende konsulent. Interviewene er optaget på bånd og derefter transskriberet.

2 Beskrivelse af hvordan foreliggende referat er bearbejdet. Det foreliggende referat af børneinterviewene er bearbejdet af klubbens ledelse. Interviewene er så vidt muligt gengivet ordret. Dog er flere af børnenes udsagn fjernet, hvor det er vurderet af for personlig eller genkendeligt karakter. Det fulde besvarelsesmateriale ligger til grund for det kommende arbejde i klub Diget.

3 Samlede besvarelser fra børnebrugerundersøgelsen Hvordan I har det. Hvad synes I er en god klub? 2. En god klub er, at man har venner og følges ad til klubben. Man spiller sammen med sine venner. Når man derhjemme siger til sin mor, at man glæder sig til, jeg skal i klubben i morgen. Næste dag er man bare spændt og sådan fortsætter det. Det er en god klub. 1. Når man går på samme skole og kan følges i klubben og så render man rundt i klubben og spiller fodbold. Det er sjovt at rende rundt med sine venner. 2. Et sted, hvor man kan have det sjovt. 1. Der er masser af aktiviteter, man sidder ikke bare og glor. Der er en stor gård og det er der også her 2. En god klub er, hvis der er mange voksne, der ligesom leger med børnene og nogle der spiller fodbold. De har mange ting man kan lave. 1. Et sted, hvor man kan lege med sine venner 1. En hvor man kan gå rundt og tale med de voksne, hvis man bliver drillet og hvor man møde nogle andre, som man måske ikke har set før. 2. Jeg synes det er en, hvor der er søde voksne og det er der også herovre, jeg kan lide alle de voksne der er herovre. Når ens gode venner er her, det er mine også. Og så er der altid noget at lave herovre. Jeg kan godt lide klubben. 1. Man kan passe nogle dyr hernede, som der ikke koster så meget. Jeg vil gerne have en kanin. 2. Sådan hvor alle næsten kan gøre lige hvad de ville, der skal selvfølgelig også være nogle små regler nogle gange. 1. Og lidt flere ting man sådan kan lave. 2. Også noget for store børn, der ikke lige sidder ved computer. Måske også lidt flere kaninting til os kaninpiger, vi har begge to kaniner. 1. Spring og konkurrencer og sådan noget til kaninerne. 2. Det er nok sådan et sted hvor man har det godt og har det godt med pædagogerne og dem der går i klubben 1. Man kan sammen. 1. Hvor man ikke bliver alene og har en masse gode venner. 2. At det er nogle gode venner der er i klubben og at de voksne laver en masse ting med en. 1. Og der er sjovt at være 1. Det er godt der er materialekort og sådan noget. Så kan man sætte penge ind på dem og lave ting for dem her. Man kan lave sparegrise og sy og lave sådan nogle dukker.

4 Hvad synes I om Jeres klub? Begrundelse: 1. Jeg synes den er god. 2. Jeg synes den er god og der er venner der hjælper og alt muligt. Og hver gang man kommer, glæder man sig til et eller andet. Og hvis man er ked af det, er der nogen til at trøste og man finder sammen igen hvis man bliver uvenner. Og lige meget hvad, selvom man bliver uvenner, kommer man ikke ud af døren, hvis man ikke bliver venner igen. For hvis ikke man bliver venner igen, kan man risikere at få det dårligt, og pædagogerne her i klubben hjælper rigtig meget. 1. Den er god, fordi der er mange der hjælper dig, hvis der sker problemer, både de voksne og kammeraterne. Der var faktisk en dag, hvor jeg gik ked af det hjem. Jeg blev drillet og alt muligt, men det er bedre nu. Jeg fortalte det ikke til de voksne, fordi jeg skulle til at gå hjem, jeg havde det ikke godt. Jeg fortalte det heller ikke derhjemme. Det blev bedre næste dag, da jeg kom i klubben, for der talte jeg med Julie. Julie havde fået det af vide fra nogle andre. Det gik fint igen, da jeg havde snakket med Julie. Så var der ikke nogen problemer siden. 2. X har prøvet mange gange at gå ked af det hjem, men der var en gang, hvor jeg sagde det til Julie, at han har det dårligt. Og næste dag sagde de undskyld til ham og så snakkede han med Julie og så gik det bedre. Men der er mange af mine venner, der er stoppet i klubben, der er godt nok kommet nogle nye venner til, men de er ikke ligesom de gamle venner der hjalp os, de er jo helt nogle andre. Jeg tror jeg går ud af klubben i dette år, jeg skal jo lave mine lektier. Og man kan jo ikke bare komme i klubben en halv time, for min far betaler jo for det og så skal man jo blive der i nogle timer. Men jeg har ikke plads til at gå i klub mere, det har været sjovt de her år, men det kan ikke blive ved, for vi har mange lektier. 1. Det er fedt, her er noget at lave. 2. Det er rigtig sjovt. 1. Der er meget forskelligt at lave, lidt til enhver smag. Jeg kan godt lide at være kreativ inde på værkstedet. Jeg har lavet en masse ting derinde, det gjorde jeg også i SFO en. 2. Jeg synes det er sjovt, når de voksne driller, det gør Martin og Steven. 1. Mange ting man kan lave udendørs, men der er ikke så mange ting indendørs, så ved man ikke lige præcis nøjagtig hvad man skal lave. Jeg savner et slags rum, som de har ovre på sfoén, man kan gå ned i også når det regner. Der havde vi sådan nogle ishockeymål og så spillede vi indendørs hockey nogle gange eller fodbold og håndbold på de små mål. Problemet her er, at der nok ikke er plads til det. Men det er også et problem, at der ikke altid er nogen at lege med, for eksempel i dag er jeg den eneste dreng fra min klasse og ellers er der x som spiller Nintendo og ikke laver andet. Mange af de andre fra min klasse går hjem efter skole, jeg ved for eksempel X har en pistolagtig noget hvor de skyder, hvor der kommer noget ud, som han har fået

5 lov til af sin far, bare de har briller på. Andre gange leger de nede i Parken. X synes det er sjovt at lege hjemme hos X, for der får de lov til næsten al ting. Hvis han spørger sin far om de må få 50 kr. til at gå over i Spar og købe slik, siger hans far ja. Jeg synes ikke det er i orden, nu når man har en klub, hvorfor skal de så gå derover, nogle gange render de bare rundt i Parken og ikke laver en dyt. Jeg savner nogle af dem her i klubben. 2. Mine venner er her, vi går i parallelklasse. 1. Jeg har spurgt mine venner om de ikke kommer over i klubben, nej siger de, jeg skal hjem hos for eksempel X. Jeg tror grunden til de ikke kommer i klubben, er fordi de må nogle ting derhjemme, som de ikke må herovre. Jeg tror ikke de nogensinde kommer herover. 2. Den er god, der er gode voksne og sjovt at være. 1. Nogen gange er det sådan lidt, hvor man ikke rigtig ved hvad man skal lave og så finder man på et eller andet. 2. Fint, men jeg synes også nogle gange, det er svært at finde på noget at lave. Jeg tænker mig om. Jeg kan godt lidt at lave rollespil 1. Det er nok det vi bruger mest tid på. Vi er venner 2. Bedsteveninder. 2. Den er rigtig god. Jeg er her rigtig tit, jeg er her næsten hver dag, jeg har det rigtig godt. 1. Jeg er her ikke lige så tit, jeg synes ikke der sker så meget. Det er mest for min kanin jeg er her. Klubben er sådan meget god. Dans er også sjovt. 2. Vi træner med Steven og kommer til sådan et slags stævne. Miniplayback. Der var rigtig mange til det stævne, hele Danmark. Vi er 4 på holdet, der var en mere med der havde meget sceneskræk og hun spiller håndbold, så hun har næsten aldrig tid, så nu er vi 4. Vi vandt ikke noget som helst, men det var sjovt og da man kom ned fra scenen der rystede ens ben bare sådan her. 1. Vi var helt nervøse. Vi havde øvet hos hinanden og lavet en hel masse om, men Steven syntes det var en helt vild god dans. Vi er alle fire ret elastiske. 2. I år skal vi have nogle andre med også og så skal vi danse. Det bliver fedt. Der var en af pigerne sidste gang, der dansede med 40 i feber, hun var nødt til at tage hjem bagefter. Hun klarede det godt. 2. Jeg synes det er en rigtig god klub. Jeg synes der er rigtig mange, der er søde, det er ikke sådan, så man bliver drillet, og så har jeg en kanin. En jeg deler med X. 1. Jeg synes så også, det er en meget god klub, altså jeg taler så ikke meget med de små. Jeg taler mest med dem på min egen alder. Men jeg synes også både voksne og børn er søde. 2. Der er bare ikke så mange på vores alder der kommer, der er mange, der er meldt ind, men ikke så mange der kommer. Jeg tror, vi er altså sådan fast hver dag en tre-fire stykker der kommer. 1. Her er okay mange børn og voksne og mange ting. De voksne er rare 2. De gider lave noget med en.

6 2. Jeg synes den er god, men der mangler en svævebane, men det er der vist ikke rigtig plads til her i klubben. Jeg mangler også en girafgynge. Nogen gange er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal lave, men så går jeg rundt og keder mig, eller også laver jeg noget i alrummet. 1. Jeg synes nogle gange godt, det kan være lidt svært at bestemme sig imellem alle de ting man kan, for man kan rigtig mange ting. Hvor tit kommer I, i klubben? 1. Før i tiden kom jeg ikke så tit, men nu kommer jeg tit. Førhen var den mere kedelig, men nu er den sjov igen. Der er sket nogle andre ting, der ikke var der før. Nu er vejret bedre, og vi kan komme ud og spille fodbold. Det kunne vi jo ikke da det var regnvejr og snevejr. Det sjoveste er at være udenfor og spille fodbold. Jeg kommer i klubben hver dag. 2. Jeg kommer nok 2-3 dage om ugen, jeg har ikke tid til mere. Jeg går jo også til billedkunst, det har jeg gjort i snart 6 år. Jeg kan ikke finde tid til mere. Men jeg synes det er sjovt at være her, selv min far siger det er ok, han betaler meget for det, men jeg siger, jeg ikke har lyst mere, for jeg kan ikke bare være her en halv time. Enten går man i klubben og bliver der nogle timer eller også melder man sig ud. Jeg tror jeg stopper om 3 uger eller om nogle måneder. Måske får jeg en computer af min far, så jeg kan lave mine lektier derhjemme. Jeg kan stadig se mine venner i skolen. Jeg har da venner her, men det er jo ikke alle der er gode venner. Næsten alle mine gode venner er gået ud af klubben. Når jeg kommer her, er det for at se pædagogerne, spille billard, nogle gange gå rundt og lave ting, nogle gange gå ned og spille bordtennis. 2. Jeg kommer næsten hver dag, hvis jeg ikke skal noget, så kommer jeg. 1. Jeg er her tit, men nogle gange tager jeg i svømmehallen efter skole med mine venner og sådan noget. De fleste uger kommer jeg hele ugen. 1. Jeg har fået af vide af min mor, jeg skal komme her hver dag. Både min mor og jeg synes det er noget pjat, bare at gå hjem efter skole og ikke lave noget. 2. Jeg kommer her hver dag, fordi min mor og far er først hjemme der ved tre tiden. Jeg vil gerne komme herovre. 1. Jeg kommer hver dag 2. Det gør jeg også 1. Næsten hver eneste dag, undtagen hvis en fra klassen har fødselsdag. 2. Nogen dage kommer jeg og andre dage kommer jeg ikke. Jeg skal nemlig øve mig på arabisk. Det går jeg til hver dag undtagen i weekenden. Min mor siger jeg skal lære arabisk. Jeg ville hellere være fri for at gå til det. 1. Meget tit. 2. Hvis jeg ikke er her, er det fordi jeg har nogle andre ting jeg skal nå, fritidsting og sådan noget. 1. Jeg er her ca. 4 dage om ugen. 2. Jeg er ca. 3-4 dage. 1. Jeg kommer hver dag, fordi jeg har min kanin så den skal passes. 2. De andre kaniner er nogle klubben køber ude fra Dyregården af.

7 2. Jeg har mange dyr derhjemme, jeg har en hamster, et bundt fisk. Jeg skal snart have en ny mus, for den gamle er død og så har jeg en kat og så har jeg en kanin hernede. 1. Jeg har to marsvin, to kaniner, en hund og så hest jeg passer om tirsdagen. Jeg skal arbejde med dyr, når jeg bliver stor. Jeg vil gerne være dyrepasser. Jeg vil gerne passe girafferne, jeg har rørt en af dem i aftenzoo, de er så dejlige. De står bare ved ens skulder når man aer dem, sådan er det også i Knuthenborg, der er de helt ind af vinduet hos en. 2. Jeg kommer næsten hver dag, hver gang jeg kan komme. 1. Næsten. For derhjemme er der ikke noget at lave. 1. Jeg kommer her altid, undtagen hvis jeg er ude og lege med en. 2. Jeg kommer tre gange om ugen. 2. Jeg kommer meget tit, også et par uger i sommerferien. 1. Jeg kommer alle de dage jeg kan. Jeg går for eksempel til ridning, så kan jeg ikke komme, eller hvis jeg skal ud og købe bogbind og sådan noget. Hvor længe er I, i klubben? 1. Jeg er her til kl. 16 hver dag 2. Jeg er her til kl Til tiden , hvis jeg ikke keder mig, for ellers går jeg hjem. 1. Det er forskelligt. 2. Når jeg har det sjovt, bliver jeg her længe, til ca Jeg kommer hver dag 2. Det gør jeg også 1. Hvis det er min far der skal hente, tager det rigtig lang tid. Men hvis det er min mor er det 14 eller 15. Hvis jeg selv går hjem er min storebror derhjemme 2. Normalt til kl. 15 eller Jeg er her hele dagen 2. Det er jeg også 1. Jeg plejer at være her en halv time eller sådan noget. 2. Stort set hele dagen. Jeg er sammen med mine drengevenner herovre, vi taler. Jeg irriterer dem nogle gange, jeg driller også de voksne. De voksne herovre er der ikke noget i vejen med i hvert fald. 1 og 2. Næsten hele dagen. 1. Det er forskelligt, hvornår jeg går hjem ca Jeg plejer at være her til tiden tiden 1. Det er lidt forskelligt, det kommer an på hvor jeg træt jeg er, men hvis jeg har det rigtig sjovt, bliver jeg til de lukker.

8 .. Hvad er en god ven? 1. En god ven er en der giver ting til hinanden og man leger godt sammen og man kan komme hjem til hinanden. Bare hygge sig sammen. 2. Man giver til hinanden, man er sammen og man tænker på hvordan ens ven har det. Hvis ens bedste ven stopper, stopper man også selv på et tidspunkt, for man kan jo ikke klare det mere. Man savner vennen. Min ven X stoppede i klubben, det er 1 år siden. Mig og X spillede basket sammen, gik ud, kom hjem til hinanden og alt muligt. 1. En man kan stole på, at kunne enes med og har det sjovt sammen og kan snakke meget sammen. 2. Jeg har mange gode venner. 2. En god ven for mig, er hvis man spørger om de kan lege, og hvis de ikke har nogen andre aftaler, så siger de tit ja, det er en god ven. Og hvis man slår sig, de hjælper en. Hvis der er noget man ikke kan, for eksempel hvis de andre kan kravle op på taget og man ikke kan selv, så en af dem går ned og siger, skal vi lege noget andet sammen, eller noget. 1. Jeg synes en god ven er X, det er ærgerligt han ikke er i klub så tit, han siger det nogle gange er for kedeligt. X er god til at trøste og sige stop, når der er ballade. Jeg er ikke selv til slåskampe og sådan noget, jeg hidser mig ikke op, mange kalder mig for den der ikke gider noget, det siger jeg også selv. Der hjælper X nogle gange, også X. 1. En der behandler en godt, en der vil lege med en. En der spørger om man vil være med i legene. 2. En god ven er også sådan en, der sørger for hinanden, så begge kan være med i legene. Jeg har sagt, jeg vil ikke være med, hvis min ven ikke kan være med. X er en god ven, for han er der altid når jeg har brug for ham. Han vil også spille bold, for eksempel fodbold. 1. En god ven er sjov, jeg kan godt lide at være sammen med mine venner, vi keder os ikke. 2. Min mor har sagt, jeg er ekspert i at finde venner. 1. Jeg har ikke så mange venner 2. Jeg vil skyde på jeg har ca. 500 venner. 1. Det er en som hurtigt bliver venner med en igen, hvis man er uvenner. 2. Han hjælper mig til at komme videre i mine spil og så griner han ikke af andre, når de slår sig. 1. Jeg har også andre venner, engang gik X på en anden skole, så spillede jeg fodbold med de andre. 2. Jeg har også andre venner, men det er mest os to der leger sammen. 1. En der ikke sladrer om en og som man kan stole på. 1. En man kan stole 100% på og en man kan sige alt til. En der er sød mod en. 1. En der hjælper, en der lytter når man snakker. En man altid kan græde ved skulderen af. 2. X er bare perfekt. Man kan lave alt med hende. Jeg føler mig hjemme også hos hende, det er som om jeg har tre hjem, for mine forældre er skilt.

9 1. X er god og hun hjælper mig meget i skolen, hvis jeg lige får det dårligt, som for eksempel angst. En sygdom, der har gjort jeg ikke har været i skole i to år. Der hjalp hun mig meget, hun er altid sød og jeg føler mig også hjemme hos hende. 2. En man kan have det sjovt med og stole på og sådan. 1. Man kan stole på dem, og de er rare at være sammen med. De driller ikke en, man må godt have lidt mange af dem, for så ved man, der er mange, der stoler på en. 1. En der trøster en, hvis man er kommet til skade. En der gider lege med en. 2. Kommer og bakker dig op. 2. En der kan holde på hemmeligheder og hvis man har noget sammen, at hun ikke siger det videre. 1. At man kan stole på hinanden, man kan blive enige om hvad man skal lave. 2. Jeg har mange venner, men jeg leger ikke med dem alle sammen, jeg leger mest med 2 af mine veninder. Tror I at der er nogen i klubben der ikke har venner? 2. Der er mange 1. Nej, det tror jeg ikke. 2. Det er fordi der er forskel, man kan godt have mange kammerater uden at det er venner. Jeg har kun en ven her i klubben. Det er X. Men det er ok, jeg ikke har flere venner, for så ville jeg bare blive i klubben endnu længere tid og så kan jeg ikke nå at lave mine lektier, og så bliver jeg dårlig til det. Så det er fint som det er. 1 og 2. Nej 2. Jeg tror der er en, som ikke så godt kan lide at være her. Nogle gange i skolen er der nogen der driller hende og sådan noget. Nogen gange følges vi med hende. Hun er tit alene, jeg kan aldrig finde hende. 2. Jeg kender nogen som ikke har så mange venner, de har kun 2 der er venner, det er X og X fra vores klasse. 1. Det er også det samme med X og X, de render kun og leger sammen. 2. De spiller tit kun Nintendo og leger sådan nogle rollespilslege. 1. De leger sådan nogle fantasilege med nogle sværd. 2. Nej, alle dem jeg har mødt, enten leger de med dem fra deres klasse eller også kender jeg dem ikke så godt. 1. Jeg tror alle har venner, jeg tror bare ikke de har så mange. Jeg kunne godt tænke mig nogle flere venner, men jeg ved ikke hvordan man får mere. 2. Hvis man gerne vil have venner, skal man starte med at være sådan lidt sød. Når jeg vil lege med nogen, siger jeg ikke højt kan du lege, for så er der måske andre der siger nej, for han skal lege med mig. Det er derfor, hvis jeg vil lege med nogen siger jeg til dem, jeg lige skal sige dem noget, så kan han nemlig selv vurdere det. 1. X tror jeg ikke har nogen venner, for han går mest med X og han kommer ikke lige for tiden. Nogen gange går vi over til ham og spørger om han vil være med til gemmeleg og sådan noget, det vil han de fleste gange.

10 1 og 2. Nej. 2. Det ved jeg faktisk ikke. 1. Altså jeg ser tit nogen der ikke er sammen med så mange, som sidder alene, de ser ikke så glade ud, men så kommer jeg som regel over til dem, altså til dem jeg kender. På et tidspunkt blev min lillebror holdt meget ude og jeg er selv blevet holdt meget ude. Så gik min lillebror sammen med mig og mine venner, for jeg kunne ikke holde ud og se på det. Men det er bedre nu. 2. Jeg tror der er nogen i klubben der ikke har så mange venner. 2. Ja, det tror jeg. Det kunne jeg forestille mig, der er et par stykker. Jeg har i hvert fald set nogen gå rundt alene i klubben og ikke rigtig ha nogen at være sammen med. Nogen gange har jeg lyst til at spørge om de vil være med. Jeg ville ikke selv overleve uden mine venner. 1. Når jeg ser nogen gå alene rundt, så nogen gange så tænker jeg om jeg skal gå over og spørge, nogen gange gør jeg det også, men nogen gange er der nogen af mine andre venner der ikke vil ha jeg gør det. Det er lidt irriterende og tarveligt. 2. Hvis nogen kommer hen til mig og spørger om de må være med, så siger jeg altid ja. Lige meget om det er nogen jeg kan li eller ej. For man skal jo behandle andre som man selv vil behandles. Jeg ville ikke selv være særlig glad, hvis jeg gik hen og nogen sagde nej. Hvad tror I man kan gøre hvis man ingen venner har? 2. Man kan finde venner. Man går over og spørger en og så er man sammen nogle timer i klubben og derefter spørger de om man kan komme hjem til mig. Sådan bliver det ved nogen år og så er de venner. 1. På ferien mødte jeg en der hed X. Efter en dag var vi venner. Vi begyndte lige pludselig at lege sammen og så begyndte vi at hoppe, så blev vi venner og vi boede næsten lige ved siden af hinanden. Så vi er stadig venner også nu. 1. Bare spørge om de vil lege med en. 1. Man kan spørge om de gider lege. 2. Man kan starte med at gå over og spørge om de kan lege, hvis de siger nej, kan man spørge nogle andre eller spørge lidt senere igen. Jeg spørger tit om vi skal spille fodbold og hvis de siger ja, så er man næsten blevet venner allerede. 2. Få nye venner, ved at være med til det de leger. Man spørger om man må. Mig og X minder faktisk ret meget om hinanden. 2. Jeg går over og spørger om man må lege med dem. 1. Man begynder sådan at lege med dem man synes er søde og så bliver man så småt venner. Man bliver det med tidens løb. 2. Prøve at spørge nogen om de vil lege med en og så måske blive venner.

11 Synes I at det er vigtigt at have venner? 1. Ja, det synes jeg. Så man har nogen at lege med. Jeg bor så i X, så jeg har ikke så mange, jeg har kun 3 derhjemme. Jeg vil ikke rigtig have flere, for alle laver ballade derude og så har jeg det sådan, jeg vil ikke være med til ballade. Så jeg har kun 3 og det er fint med mig. 2. Jeg bor lige her i nærheden. Derovre hvor jeg bor, er der ikke en ven, der er slet ikke nogen. Mine venner de bor i X, jeg har nogen i X. Alle steder har jeg venner. Men jeg vil bare gerne have en ven, der er lige ved siden af mig, så vi kan følges hjem, men sådan en ven finder man aldrig. Jeg siger også nogle gange til min far at jeg keder mig og så siger han gå ud og leg med dine venner, men der er jo ikke nogen. Jeg har masser af venner, men ikke lige her hvor jeg bor. Og hvis jeg finder nogen venner her, så laver de ligesom ballade, ikk. Sidste gang jeg fandt en, slog han mig pludselig med en sten, og jeg kom på hospitalet og fik hjernerystelse. Det tager nogle år at finde en god ven, man må sige til sig selv, at man må se alt det han har indeni sig og se hvad det er. 1. Jeg har mange venner 1. Hvis man er genert og ikke har noget selvtillid, for eksempel til fodbold, når nogen siger godt lavet. Det giver selvtillid at have venner. Man prøver også mange flere ting, når man har venner. For eksempel ovre i Glostrup Svømmehal, var der en fra O. klasse, som jeg også er venner med, han sagde at nu skulle jeg prøve den store rutschebane og jeg sagde, ja, det vil jeg gerne. Jeg ville aldrig ha gjort det alene, hvis ikke han havde været der. 1. Ja, for ellers føler man sig bare ene og alene i hele verden. 2. Ja, for ellers føler man sig ensom, og det er ikke spor sjovt. Jeg har prøvet at være ensom, for på et tidspunkt, hvor jeg ikke var ekspert i at finde venner, det var den mest dårligste periode, først var det sådan at jeg kun kendte ca. 10 stykker. Jeg har mange venner nu. Det hjalp også jeg gik til fodbold, der møder jeg mange. 1. Jeg går til hockey, der får jeg også nogle venner 1. Ja. 1 og 2. Ja, selvfølgelig. 2. Nogen man kan komme til, hvis man ikke lige gider med sine forældre. Nogle man også kan give øgenavne for sjov. 2. Ellers så går man og er indelukket hele dagen og har ikke rigtig noget at lave. 2. Ellers kan man godt kede sig lidt.

12 Har I en eller flere gode venner i klubben? 1. Jeg har masser her i klubben og i skolen. 2. Kun en, det vigtigste lige nu er mine lektier. Og hvis jeg bliver ved med at gå i klub, glemmer jeg mine lektier og så dumper jeg og til sidst er jeg bare så dårlig, at jeg kan intet. Jeg er blevet rimelig god dette her år, det synes jeg selv. Min far siger jeg skal øve mig mere og mere og jeg skal lave mine lektier, for nu er jeg kommet i en høj klasse og får sværere lektier. I dag fik vi en lektieseddel, og jeg tænker jeg vil lave meget. Så jeg bliver klogere. Hvem? 1. Jeg har mange venner 2. X, X, X, X, X, X og alle mulige andre. 1. Jeg kan i hvert fald sige jeg har X, X, X, X, X, X, X. Så har jeg også X fra 4. og X fra 5. klasse. 1 og 2 Ja. Hvem? 1. Ja har de fleste fra klassen undtagen nogen af drengene. 2. Jeg snakker med alle pigerne fra klassen og så er jeg også venner med nogen, der er en klasse over mig. Jeg har rigtig mange af mine venner herovre. Tror I, eller har I oplevet at nogen i klubben bliver mobbet? 1. Jeg har set mange der blev drillet og alt muligt, der også har sagt stop. Der har også været meget slåskampe. For eksempel da X gik her og også da X var her, den gang hvor der blev drillet meget. Nu er der ikke så meget dril mere, synes jeg. Jeg har ikke oplevet at blive drillet i klubben, det er kun i skolen. Jo, en gang i klubben, hvor der var en der hed X, han drillede meget, men han er stoppet nu. Der har ikke været mere ballade, efter han gik væk. 1. Ja, det har jeg. X, lidt. Nogle gange spørger han om må være med, og han får et nej. Så siger de nogle gange, gå med dig. 2. Der er ikke mobberi i klubben. 1. Ja, nej ikke her i klubben, men ovre i skolen har jeg set det. 2. For eksempel mig. Jeg er blevet mobbet i skolen. 1. Her i klubben er der ikke mobning, for dem der mobber en, går ikke herovre. Heldigvis bliver jeg ikke mobbet her. Så har man da noget tid, hvor man ikke bliver mobbet. 2. Jeg har ikke oplevet det. 1. Jeg har kun en gang ovre i skolen, hvor X ikke gik der. Men jeg ved ikke rigtig hvad det var, men jeg hørte Steven skælde nogen ud og så hørte jeg bare et eller andet med at mobbe. Jeg kan ikke helt huske det.

13 1 og 2. Nej 2. Ja, det tror jeg, men jeg ved ikke om jeg vil fortælle om det, det er jo ikke sikkert de synes det er så rart jeg siger det. Der er nogen her, der er sådan lidt buttet i det og meget anderledes. Jeg er jo selv en af dem der er blevet mobbet rigtig meget. På et tidspunkt blev jeg mobbet rigtig meget i klubben, men det er for det meste i skolen. Jeg er nemlig meget meget høj. Men det er blevet bedre, efter der er to der er stoppet. Jeg har også oplevet andre blive mobbet herovre i klubben, så trøster jeg personen. De voksne hjælper nogen gange, ellers klarer vi det selv. 1. Man kan ikke sige jeg er blevet mobbet herhenne, men jeg er blevet mobbet i skolen. Men jeg har haft samtale hernede. 2. Jeg har også haft et par samtaler her i klubben og også i skolen. Jeg har set et par stykker, der er gået ud fordi de blev mobbet lidt med hvordan de så ud. Det er tre eller sådan noget. 1. Jeg talte med klubben og det gjorde den anden person også og så ringede klubben til vores mor og så havde de en ordentlig samtale. Men det blev ikke bedre. Det er ikke så slemt mere, for jeg er holdt op med at gå sammen med dem, så håber jeg, de lader mig være i fred. 2. De samtaler jeg har haft i skolen, der skete der ikke noget, det gik ikke så godt. Men her i klubben er der sket noget efter samtalerne. Det er gået over, klubben var bedre til at tage sig af det. Min mor har også ringet til de andre børns forældre. Nogle gange har de voksne været indover, men hvis man ikke har sagt det til sine forældre, altså nogen gange hvor jeg ikke havde det særlig godt, har jeg ikke sagt det til mine forældre, fordi jeg helst ikke ville flytte skole, fordi det måske også var der, måske blev jeg mobbet meget mere derovre, så kunne de voksne herovre mærke det på mig, og så sagde jeg det til dem og så ringede de til mine forældre og skolen og sådan noget. 1. Jeg synes altid sådan, når jeg havde det dårligt herovre, så kunne klubben altid mærke det, at jeg var ked af det indvendig, at jeg ikke bare lige ville fortælle det. 2. Det er jo fordi de kender os. De ved hvordan vi er, det er godt. Dem der har været her i længst tid er bedst til det. 2. Jeg har ikke oplevet det. 1. Det har jeg. En der hed X, blev engang mobbet af en, der hed X, han blev smidt ud af klubben, fordi han havde gjort nogle rigtig grimme ting. Men der er ikke nogen nu, der bliver mobbet, jeg tror mere, der er nogen, der bliver drillet for sjov. 1. Jeg synes alle ser ret glade ud. 2. Nej, der er ingen der giver nogen buksevand ligesom i Gummi Tarzan. Når jeg er blevet kaldt øgenavne og jeg så siger de skal stoppe, så gør de det, så det er ikke noget jeg er blevet ked af.

14 Hvem synes I man kan spørge om hjælp? Kan man spørge de voksne i klubben? 1. De voksne 2. Julie er rigtig god, hun gør meget ud af det. 1. I dag ville jeg gå til de voksne og få hjælp, hvis der var noget. 1. Ja, det tror jeg. Men jeg har ikke rigtig prøvet det endnu. 2. Jeg har brugt dem en gang, da der var en pige der tog min mobil fra mig og ikke gad at give mig den tilbage. Så sagde de til hende, at hun skulle aflevere den tilbage, ellers kunne hun gå hjem. Det var ok hjælp, jeg fik min mobil igen. 1. Jeg har ikke oplevet nogen slås i klubben, for der er ligesom mere en voksen tilstede. 2. Her har været slåskamp. Jeg spørger de voksne, men hvis de ikke kommer, så prøver jeg selv. Hvis de bliver sure, så går jeg over til mine venner. Kan man spørge de voksne i klubben? 1. Jeg ved en der hedder X, der har flyttet skole har drillet. X er også sådan lidt vild, måske skal han flytte tilbage. Jeg er også sådan lidt bange for ham. Han har blandt andet været oppe og skændes med X og hans mor. Han siger han måske skal komme tilbage og gå i klubben. 2. Det er jeg heller ikke glad for, han er virkelig sindssyg, en dag da X mor kom, tog han bolden og kastede den i hovedet på X mor. 1. Jeg har det sådan, jeg bliver nok mere og mere bange for at gå i klubben, hvis han kommer. 2. Jeg tror ikke jeg vil gå i klub så tit, hvis han kommer igen. 2. Der var en periode, hvor jeg ikke snakkede med nogen om det, der havde jeg så ondt i maven, at det tog 2 timer før jeg sov, når jeg blev lagt i seng. Jeg gad ikke sige det til nogen, jeg var nervøs for de ville sige, som om, og ikke tage det alvorligt. Men min mor så, jeg faktisk ikke havde det godt. Jeg gik aldrig med hovedet op af, jeg gik altid med hovedet nedad. Den dag jeg tog hovedet op, lagde alle mærke til det. Men der var ikke nogen der havde spurgt tidligere, hvorfor jeg gik med hovedet nedad. 1. Når jeg bliver mobbet, holder jeg det mest inde. Når jeg så får ondt i maven, siger jeg det så til nogen. Jeg får ingen hjælp. 2. Jeg vidste det ikke før nu. 1. Jeg kunne ikke tænke mig at få hjælp. Kan man spørge de voksne i klubben? 1. Jeg ved det ikke, for jeg siger det jo ikke til nogle voksne. Men jeg kunne godt tænke mig at blive fri for mobberiet, men jeg ved ikke hvordan. Jeg siger stop, men de bliver ved. 1. De voksne og de andre. Jeg har ret mange gange prøvet at spørge om hjælp. 2. Jeg har brug for hjælp til at åbne skurret dernede, for der er rollespilsvåbnene og sådan noget. 1. Steven

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Børnemiljøvurdering/brugerundersøgelse i klub Diget 2009.

Børnemiljøvurdering/brugerundersøgelse i klub Diget 2009. Børnemiljøvurdering/brugerundersøgelse i klub Diget 2009. I juni 2009 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 6 børneinterview i forbindelse med gennemførelsen af børnemiljøvurdering

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'SFO' 2009 SFO 0a, SFO 1a, SFO 2a, SFO 3a M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er du glad for at gå i SFO? 65 / 80.25% 16 / 19.75% 0 /

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Børnemiljøvurdering SFO Sydskolen afdeling Asnæs.

Børnemiljøvurdering SFO Sydskolen afdeling Asnæs. Børnemiljøvurdering SFO Sydskolen afdeling Asnæs. En dårlig dag er når vi er uvenner (Citat barn) En god dag er når jeg leger med mine venner i sandkassen.. (Citat barn) 1 Beskrivelse af rammerne om børnemiljøvurdering.

Læs mere

Bilag nr. 6: Interview med Anders A.

Bilag nr. 6: Interview med Anders A. Bilag nr. 6: Interview med Anders A. (Anders stammer og har en talevanskelighed, der gør, at han udtaler g-lyden som d, og forlyd sk) 5 I: Vi stiller nogle spørgsmål, så snakker vi lidt, og så sidder Randi

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Anton

Bilag 4: Transskription af interview med Anton Bilag 4: Transskription af interview med Anton A: Anton N: Natasha S: Stine N: Det var dejligt, du ville komme. A: Jeg synes også, det virker lidt interessant. N og N: Det var godt. Skal jeg sætte den

Læs mere

1 Er du dreng eller pige? 11 / 68,8% 5 / 31,2% Hvor gammel er du? 6 / 37,5% 9 / 56,2% 1 / 6,2% 16

1 Er du dreng eller pige? 11 / 68,8% 5 / 31,2% Hvor gammel er du? 6 / 37,5% 9 / 56,2% 1 / 6,2% 16 Resultat Resultatudtræk foretaget den 15. januar 2010 Undersøgelser I dette resultatudtræk indgår 1 undersøgelser: Undersøgelse Afsluttet Børnemiljø i Bangsbo januar 2010 16 Dreng Pige 1 Er du dreng eller

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 2. november 2012

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 2. november 2012 Resultatudtrækket er foretaget 2. november 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i fritidshjemmet, Drilleri og mobning, Uddybende om drilleri/mobning, Uddybende

Læs mere

Bilag nr. 5: Interview med Adin

Bilag nr. 5: Interview med Adin Bilag nr. 5: Interview med Adin I: Nu skal du se, jeg har den faktisk her (red. Adins tegning). Kan du ikke prøve at fortælle lidt om den? 5 A: Jeg har tegnet Slenderman. I: Slenderman ja. Hvor var det

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014

Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014 Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014 Børnehaven 1. Kan du lide at gå i børnehave? 28 ja 1 nej fordi legkammerat ikke er her 2. Hvad er det bedste i din børnehave?

Læs mere

Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt 119 / 72% 44 / 27% 3 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt 126 / 76% 38 / 23% 2 / 1% Ja Nogenlunde Nej, ikke rigtigt

Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt 119 / 72% 44 / 27% 3 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt 126 / 76% 38 / 23% 2 / 1% Ja Nogenlunde Nej, ikke rigtigt Forlad arkivet Tilbage Generel tilfredshed Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 119 / 72% 44 / 27% 3 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du det med dine lærere? 126

Læs mere

Sammenfattet BMV er 2011 Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø077. Blommevej 40. DK -

Sammenfattet BMV er 2011 Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø077. Blommevej 40. DK - Sammenfattet MV er 2011 Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø077. lommevej 40. DK - 8900 Randers Ialt besvarelser 52 af 68 børn i fritidshjemsafdelingen Drenge 27 Piger 25 I hvilken

Læs mere

Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 42 / 81% 10 / 19% 0 / 0%

Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 42 / 81% 10 / 19% 0 / 0% Generel tilfredshed Ja rigtigt Er du glad for at gå i skole? 42 / 81% 10 / 19% 0 / 0% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du det med dine lærere? 42 / 81% 8 / 15% 2 / 4% Ja Nogenlunde rigtigt Er du

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Skole: Årgang: 2. Måned: Hanstholm skole. År: 2007. dec.

Skole: Årgang: 2. Måned: Hanstholm skole. År: 2007. dec. Skole: Hanstholm skole Årgang: År: Måned: dec. Generel tilfredshed Er du glad for at gå i skole? 9 Hvordan har du det med dine lærere Godt Ved ikke Ikke godt Er du glad for den klasse du går i? Hvordan

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt 283 / 78% 74 / 20% 8 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt 302 / 83% 54 / 15% 9 / 2% Ja Nogenlunde Nej, ikke rigtigt

Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt 283 / 78% 74 / 20% 8 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt 302 / 83% 54 / 15% 9 / 2% Ja Nogenlunde Nej, ikke rigtigt Generel tilfredshed Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 283 / 78% 74 / 20% 8 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du det med dine lærere? 302 / 83% 54 / 15% 9 / 2% Ja

Læs mere

http://www.termometeret.dk/administration/resultat... Side 1 af 7 19-11-200715:25:54

http://www.termometeret.dk/administration/resultat... Side 1 af 7 19-11-200715:25:54 Generel tilfredshed Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 207 / 75% 64 / 23% 5 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du det med dine lærere? 217 / 79% 52 / 19% 7 / 3% Ja

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Skole: Årgang: 1. Måned: Hanstholm skole. År: dec.

Skole: Årgang: 1. Måned: Hanstholm skole. År: dec. Skole: Hanstholm skole Årgang: 1 År: 7 Måned: dec. Generel tilfredshed 3 Er du glad for at gå i skole? 1 1 3 Hvordan har du det med dine lærere 3 7 1 1 Godt Ved ikke Ikke godt Er du glad for den klasse

Læs mere

Transskribering af interview med Nanna

Transskribering af interview med Nanna Transskribering af interview med Nanna [00:00:09.15] Interviewer 1: Der er lige noget formalia som jeg er nødt til at sige. Samtalen bliver optaget sådan så vi kan bruge det i vores speciale og du bliver

Læs mere

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø Dansk Center for Undervisningsmiljø. Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk. dcum@dcum.dk. tlf. +45 722 654 00. fax +45 722 654 01 Postboks 2077. Blommevej

Læs mere

Lille gruppe. 2007 Miljøundervisning undersøgelse.

Lille gruppe. 2007 Miljøundervisning undersøgelse. Lille gruppe. 2007 Miljøundervisning undersøgelse. Generel tilfredshed Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 6 / 75% 2 / 25% 0 / 0% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08 Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 7-8.-3. klasse Generel tilfredshed Hvordan har du det med dine klassekammerater? Er du glad for at gå i skole? 8 7 4 6 3 2 1 godt

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Side 1 af 6 Generel tilfredshed Ja rigtigt Er du glad for at gå i skole? 35 / 56% 25 / 40% 3 / 5% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du det med dine lærere? 35 / 56% 26 / 41% 2 / 3% Ja Nogenlunde

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

1. Er du glad for din skole? (0.-3. kl.)

1. Er du glad for din skole? (0.-3. kl.) Resultater fra den nationale trivselsundersøgelse Spørgsmål til 0.-3. trin 10 9 8 7 6 1. Er du glad for din skole? 5 1 landet 0-3 0-3 3% 3% 2% 3% 2% 15% Ja, lidt 26% 32% 34% 36% 28% 38% Ja, meget 71% 65%

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Ikke viste hold: Undervisningsmiljø for Soffen Stilling Skole 2009 1a, 2 b, 1 b, 1 c, 2 a, 2 c, 3 a, 3 b, 3 c M, K 0a, 0b, 0c Resultater i antal og procent Generel tilfredshed

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 2. Hvor gammel er du? 14 år 15 år 16 år 17 år 18 år 19 år 3. Hvilken klasse går du i? 8. 9. 10. 11. 4: Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Børnehaven 44 børn 1. Kan du lide at gå i børnehave? Hvordan har du det i børnehaven? 44 børn svarer ja = 100 % 2. Har du det godt i din børnehave? 43 børn svarer ja og et barn nej =97,72 % 3. Hvad er

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 3.a, 3.b, 3.c, 4.a, 4.b, 4.c, 4.d, 5.x, 5.y, 6.a, 6.b, 6.c, 7.a, 7.c, 8.a, 8.b, 8.c, 9.d M, K Ikke viste hold: 6.d, 7.b, 9.d Resultater

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Side 1 af 8. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. december 2013

Side 1 af 8. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. december 2013 Resultatudtrækket er foretaget 3. december 2013 Følgende emner indgår i resultatvisn: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Børnemiljøvurdering for Oddense Børnehave

Børnemiljøvurdering for Oddense Børnehave Der står i dagtilbudsloven, at børn skal have et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer deres trivsel, sundhed, udvikling og læring. Det betyder, at børn i Danmark er sikret ret til at gå

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Samtale om børnemiljø Dansk Center for Undervisningsmiljø. Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk. dcum@dcum.dk. tlf. +45 722 654 00. fax +45 722 654 01 Postboks 2077. Blommevej 40. DK -

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2008 0.a., 0.b., 0.c., 1.a., 1.b., 1.c., 2.a., 2.b., 2.c., 3.a., 3.b., 3.c. M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af

Læs mere

Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010

Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010 Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010 1. Krumsø Fri- og Kostskole 2. Klasse/hold 3. dreng: 76% pige: 18% 4. Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen En af

Læs mere

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012

Side 1 af 11. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012 Resultatudtrækket er foretaget 18. december 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i fritidshjemmet, Drilleri og mobning, Uddybende om drilleri/mobning, Uddybende

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Fase 1: Kortlægning af børnemiljøet

Fase 1: Kortlægning af børnemiljøet Fase 1: Kortlægning af børnemiljøet Sådan greb vi kortlægningen an Anvendte værktøjer og metoder, tidsramme for kortlægningen samt angivelse af hvem der var involveret Vi brugte spørgeskemaet fra DCUM

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: 4.klasse 4.klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for at gå i skole?, ikke rigtigt Hvordan har du det med dine lærere? Godt Ikke

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Køn. Skolen og Klassen. 1 Er du en pige eller en dreng Går du på?

Køn. Skolen og Klassen. 1 Er du en pige eller en dreng Går du på? 1 Køn Pige Dreng 1 Er du en pige eller en dreng 42 8 Skolen og Klassen Gartneriet Balletlinjen Danselinjen 1 Går du på? 28 7 15 Ja Nogle Nej. ikke rigtigt 2 Er du glad for at gå i læseskolen? 64% 36% 3

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE HVERDAGENS HELTE Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 4 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere