Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010."

Transkript

1 Børnebrugerundersøgelse i klub Diget I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt, projekt Midt/vest. Dette dokument indeholder følgende: Forarbejde og begrundelse for undersøgelsens form. Beskrivelse af hvordan foreliggende referat er bearbejdet. Børnenes besvarelser. Konklusion. Det fremtidige arbejde. Forarbejde og begrundelse for undersøgelsens form. Spørgeskema der ligger til grund for børneinterviewene er lavet af klub Diget og Vestervangskolens ledelse, på baggrund af materiale på DCUM`s hjemmeside. Spørgeskemaet er en slanket version, af det skema klubben første gang brugte i 2009 i forbindelse med gennemførelsen af børnemiljøvurdering. Ordlyden på de valgte spørgsmål er derfor den samme, hvilket gør at sammenligning af tidligere besvarelser gør sig muligt. Vi har valgt at udføre brugerundersøgelsen ved at interviewe børnene, da vi har ønsket en dialog form, hvor muligheden for at efterfølge visse udsagn, kan give et mere konkret billede af det enkelte barns tanker. Desuden har vi valgt at invitere børnene til interview to børn ad gangen, for at skabe tryghed og dialog mellem børnene. Da vi første år, havde udfordringer i valgte metode for at udvælge børn til interview, har vi dette år valgt at opsøge børnene samlet, i venskabs-par. Dette har gjort, at frivillige børn meget hurtigt har sagt ja til deltagelse, dog på bekostning at den mere tilfældige udvælgelse. 20 børn har deltaget i de ti interview. Alle interview er udført i klubbens lokaler med udefrakommende konsulent. Interviewene er optaget på bånd og derefter transskriberet.

2 Beskrivelse af hvordan foreliggende referat er bearbejdet. Det foreliggende referat af børneinterviewene er bearbejdet af klubbens ledelse. Interviewene er så vidt muligt gengivet ordret. Dog er flere af børnenes udsagn fjernet, hvor det er vurderet af for personlig eller genkendeligt karakter. Det fulde besvarelsesmateriale ligger til grund for det kommende arbejde i klub Diget.

3 Samlede besvarelser fra børnebrugerundersøgelsen Hvordan I har det. Hvad synes I er en god klub? 2. En god klub er, at man har venner og følges ad til klubben. Man spiller sammen med sine venner. Når man derhjemme siger til sin mor, at man glæder sig til, jeg skal i klubben i morgen. Næste dag er man bare spændt og sådan fortsætter det. Det er en god klub. 1. Når man går på samme skole og kan følges i klubben og så render man rundt i klubben og spiller fodbold. Det er sjovt at rende rundt med sine venner. 2. Et sted, hvor man kan have det sjovt. 1. Der er masser af aktiviteter, man sidder ikke bare og glor. Der er en stor gård og det er der også her 2. En god klub er, hvis der er mange voksne, der ligesom leger med børnene og nogle der spiller fodbold. De har mange ting man kan lave. 1. Et sted, hvor man kan lege med sine venner 1. En hvor man kan gå rundt og tale med de voksne, hvis man bliver drillet og hvor man møde nogle andre, som man måske ikke har set før. 2. Jeg synes det er en, hvor der er søde voksne og det er der også herovre, jeg kan lide alle de voksne der er herovre. Når ens gode venner er her, det er mine også. Og så er der altid noget at lave herovre. Jeg kan godt lide klubben. 1. Man kan passe nogle dyr hernede, som der ikke koster så meget. Jeg vil gerne have en kanin. 2. Sådan hvor alle næsten kan gøre lige hvad de ville, der skal selvfølgelig også være nogle små regler nogle gange. 1. Og lidt flere ting man sådan kan lave. 2. Også noget for store børn, der ikke lige sidder ved computer. Måske også lidt flere kaninting til os kaninpiger, vi har begge to kaniner. 1. Spring og konkurrencer og sådan noget til kaninerne. 2. Det er nok sådan et sted hvor man har det godt og har det godt med pædagogerne og dem der går i klubben 1. Man kan sammen. 1. Hvor man ikke bliver alene og har en masse gode venner. 2. At det er nogle gode venner der er i klubben og at de voksne laver en masse ting med en. 1. Og der er sjovt at være 1. Det er godt der er materialekort og sådan noget. Så kan man sætte penge ind på dem og lave ting for dem her. Man kan lave sparegrise og sy og lave sådan nogle dukker.

4 Hvad synes I om Jeres klub? Begrundelse: 1. Jeg synes den er god. 2. Jeg synes den er god og der er venner der hjælper og alt muligt. Og hver gang man kommer, glæder man sig til et eller andet. Og hvis man er ked af det, er der nogen til at trøste og man finder sammen igen hvis man bliver uvenner. Og lige meget hvad, selvom man bliver uvenner, kommer man ikke ud af døren, hvis man ikke bliver venner igen. For hvis ikke man bliver venner igen, kan man risikere at få det dårligt, og pædagogerne her i klubben hjælper rigtig meget. 1. Den er god, fordi der er mange der hjælper dig, hvis der sker problemer, både de voksne og kammeraterne. Der var faktisk en dag, hvor jeg gik ked af det hjem. Jeg blev drillet og alt muligt, men det er bedre nu. Jeg fortalte det ikke til de voksne, fordi jeg skulle til at gå hjem, jeg havde det ikke godt. Jeg fortalte det heller ikke derhjemme. Det blev bedre næste dag, da jeg kom i klubben, for der talte jeg med Julie. Julie havde fået det af vide fra nogle andre. Det gik fint igen, da jeg havde snakket med Julie. Så var der ikke nogen problemer siden. 2. X har prøvet mange gange at gå ked af det hjem, men der var en gang, hvor jeg sagde det til Julie, at han har det dårligt. Og næste dag sagde de undskyld til ham og så snakkede han med Julie og så gik det bedre. Men der er mange af mine venner, der er stoppet i klubben, der er godt nok kommet nogle nye venner til, men de er ikke ligesom de gamle venner der hjalp os, de er jo helt nogle andre. Jeg tror jeg går ud af klubben i dette år, jeg skal jo lave mine lektier. Og man kan jo ikke bare komme i klubben en halv time, for min far betaler jo for det og så skal man jo blive der i nogle timer. Men jeg har ikke plads til at gå i klub mere, det har været sjovt de her år, men det kan ikke blive ved, for vi har mange lektier. 1. Det er fedt, her er noget at lave. 2. Det er rigtig sjovt. 1. Der er meget forskelligt at lave, lidt til enhver smag. Jeg kan godt lide at være kreativ inde på værkstedet. Jeg har lavet en masse ting derinde, det gjorde jeg også i SFO en. 2. Jeg synes det er sjovt, når de voksne driller, det gør Martin og Steven. 1. Mange ting man kan lave udendørs, men der er ikke så mange ting indendørs, så ved man ikke lige præcis nøjagtig hvad man skal lave. Jeg savner et slags rum, som de har ovre på sfoén, man kan gå ned i også når det regner. Der havde vi sådan nogle ishockeymål og så spillede vi indendørs hockey nogle gange eller fodbold og håndbold på de små mål. Problemet her er, at der nok ikke er plads til det. Men det er også et problem, at der ikke altid er nogen at lege med, for eksempel i dag er jeg den eneste dreng fra min klasse og ellers er der x som spiller Nintendo og ikke laver andet. Mange af de andre fra min klasse går hjem efter skole, jeg ved for eksempel X har en pistolagtig noget hvor de skyder, hvor der kommer noget ud, som han har fået

5 lov til af sin far, bare de har briller på. Andre gange leger de nede i Parken. X synes det er sjovt at lege hjemme hos X, for der får de lov til næsten al ting. Hvis han spørger sin far om de må få 50 kr. til at gå over i Spar og købe slik, siger hans far ja. Jeg synes ikke det er i orden, nu når man har en klub, hvorfor skal de så gå derover, nogle gange render de bare rundt i Parken og ikke laver en dyt. Jeg savner nogle af dem her i klubben. 2. Mine venner er her, vi går i parallelklasse. 1. Jeg har spurgt mine venner om de ikke kommer over i klubben, nej siger de, jeg skal hjem hos for eksempel X. Jeg tror grunden til de ikke kommer i klubben, er fordi de må nogle ting derhjemme, som de ikke må herovre. Jeg tror ikke de nogensinde kommer herover. 2. Den er god, der er gode voksne og sjovt at være. 1. Nogen gange er det sådan lidt, hvor man ikke rigtig ved hvad man skal lave og så finder man på et eller andet. 2. Fint, men jeg synes også nogle gange, det er svært at finde på noget at lave. Jeg tænker mig om. Jeg kan godt lidt at lave rollespil 1. Det er nok det vi bruger mest tid på. Vi er venner 2. Bedsteveninder. 2. Den er rigtig god. Jeg er her rigtig tit, jeg er her næsten hver dag, jeg har det rigtig godt. 1. Jeg er her ikke lige så tit, jeg synes ikke der sker så meget. Det er mest for min kanin jeg er her. Klubben er sådan meget god. Dans er også sjovt. 2. Vi træner med Steven og kommer til sådan et slags stævne. Miniplayback. Der var rigtig mange til det stævne, hele Danmark. Vi er 4 på holdet, der var en mere med der havde meget sceneskræk og hun spiller håndbold, så hun har næsten aldrig tid, så nu er vi 4. Vi vandt ikke noget som helst, men det var sjovt og da man kom ned fra scenen der rystede ens ben bare sådan her. 1. Vi var helt nervøse. Vi havde øvet hos hinanden og lavet en hel masse om, men Steven syntes det var en helt vild god dans. Vi er alle fire ret elastiske. 2. I år skal vi have nogle andre med også og så skal vi danse. Det bliver fedt. Der var en af pigerne sidste gang, der dansede med 40 i feber, hun var nødt til at tage hjem bagefter. Hun klarede det godt. 2. Jeg synes det er en rigtig god klub. Jeg synes der er rigtig mange, der er søde, det er ikke sådan, så man bliver drillet, og så har jeg en kanin. En jeg deler med X. 1. Jeg synes så også, det er en meget god klub, altså jeg taler så ikke meget med de små. Jeg taler mest med dem på min egen alder. Men jeg synes også både voksne og børn er søde. 2. Der er bare ikke så mange på vores alder der kommer, der er mange, der er meldt ind, men ikke så mange der kommer. Jeg tror, vi er altså sådan fast hver dag en tre-fire stykker der kommer. 1. Her er okay mange børn og voksne og mange ting. De voksne er rare 2. De gider lave noget med en.

6 2. Jeg synes den er god, men der mangler en svævebane, men det er der vist ikke rigtig plads til her i klubben. Jeg mangler også en girafgynge. Nogen gange er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal lave, men så går jeg rundt og keder mig, eller også laver jeg noget i alrummet. 1. Jeg synes nogle gange godt, det kan være lidt svært at bestemme sig imellem alle de ting man kan, for man kan rigtig mange ting. Hvor tit kommer I, i klubben? 1. Før i tiden kom jeg ikke så tit, men nu kommer jeg tit. Førhen var den mere kedelig, men nu er den sjov igen. Der er sket nogle andre ting, der ikke var der før. Nu er vejret bedre, og vi kan komme ud og spille fodbold. Det kunne vi jo ikke da det var regnvejr og snevejr. Det sjoveste er at være udenfor og spille fodbold. Jeg kommer i klubben hver dag. 2. Jeg kommer nok 2-3 dage om ugen, jeg har ikke tid til mere. Jeg går jo også til billedkunst, det har jeg gjort i snart 6 år. Jeg kan ikke finde tid til mere. Men jeg synes det er sjovt at være her, selv min far siger det er ok, han betaler meget for det, men jeg siger, jeg ikke har lyst mere, for jeg kan ikke bare være her en halv time. Enten går man i klubben og bliver der nogle timer eller også melder man sig ud. Jeg tror jeg stopper om 3 uger eller om nogle måneder. Måske får jeg en computer af min far, så jeg kan lave mine lektier derhjemme. Jeg kan stadig se mine venner i skolen. Jeg har da venner her, men det er jo ikke alle der er gode venner. Næsten alle mine gode venner er gået ud af klubben. Når jeg kommer her, er det for at se pædagogerne, spille billard, nogle gange gå rundt og lave ting, nogle gange gå ned og spille bordtennis. 2. Jeg kommer næsten hver dag, hvis jeg ikke skal noget, så kommer jeg. 1. Jeg er her tit, men nogle gange tager jeg i svømmehallen efter skole med mine venner og sådan noget. De fleste uger kommer jeg hele ugen. 1. Jeg har fået af vide af min mor, jeg skal komme her hver dag. Både min mor og jeg synes det er noget pjat, bare at gå hjem efter skole og ikke lave noget. 2. Jeg kommer her hver dag, fordi min mor og far er først hjemme der ved tre tiden. Jeg vil gerne komme herovre. 1. Jeg kommer hver dag 2. Det gør jeg også 1. Næsten hver eneste dag, undtagen hvis en fra klassen har fødselsdag. 2. Nogen dage kommer jeg og andre dage kommer jeg ikke. Jeg skal nemlig øve mig på arabisk. Det går jeg til hver dag undtagen i weekenden. Min mor siger jeg skal lære arabisk. Jeg ville hellere være fri for at gå til det. 1. Meget tit. 2. Hvis jeg ikke er her, er det fordi jeg har nogle andre ting jeg skal nå, fritidsting og sådan noget. 1. Jeg er her ca. 4 dage om ugen. 2. Jeg er ca. 3-4 dage. 1. Jeg kommer hver dag, fordi jeg har min kanin så den skal passes. 2. De andre kaniner er nogle klubben køber ude fra Dyregården af.

7 2. Jeg har mange dyr derhjemme, jeg har en hamster, et bundt fisk. Jeg skal snart have en ny mus, for den gamle er død og så har jeg en kat og så har jeg en kanin hernede. 1. Jeg har to marsvin, to kaniner, en hund og så hest jeg passer om tirsdagen. Jeg skal arbejde med dyr, når jeg bliver stor. Jeg vil gerne være dyrepasser. Jeg vil gerne passe girafferne, jeg har rørt en af dem i aftenzoo, de er så dejlige. De står bare ved ens skulder når man aer dem, sådan er det også i Knuthenborg, der er de helt ind af vinduet hos en. 2. Jeg kommer næsten hver dag, hver gang jeg kan komme. 1. Næsten. For derhjemme er der ikke noget at lave. 1. Jeg kommer her altid, undtagen hvis jeg er ude og lege med en. 2. Jeg kommer tre gange om ugen. 2. Jeg kommer meget tit, også et par uger i sommerferien. 1. Jeg kommer alle de dage jeg kan. Jeg går for eksempel til ridning, så kan jeg ikke komme, eller hvis jeg skal ud og købe bogbind og sådan noget. Hvor længe er I, i klubben? 1. Jeg er her til kl. 16 hver dag 2. Jeg er her til kl Til tiden , hvis jeg ikke keder mig, for ellers går jeg hjem. 1. Det er forskelligt. 2. Når jeg har det sjovt, bliver jeg her længe, til ca Jeg kommer hver dag 2. Det gør jeg også 1. Hvis det er min far der skal hente, tager det rigtig lang tid. Men hvis det er min mor er det 14 eller 15. Hvis jeg selv går hjem er min storebror derhjemme 2. Normalt til kl. 15 eller Jeg er her hele dagen 2. Det er jeg også 1. Jeg plejer at være her en halv time eller sådan noget. 2. Stort set hele dagen. Jeg er sammen med mine drengevenner herovre, vi taler. Jeg irriterer dem nogle gange, jeg driller også de voksne. De voksne herovre er der ikke noget i vejen med i hvert fald. 1 og 2. Næsten hele dagen. 1. Det er forskelligt, hvornår jeg går hjem ca Jeg plejer at være her til tiden tiden 1. Det er lidt forskelligt, det kommer an på hvor jeg træt jeg er, men hvis jeg har det rigtig sjovt, bliver jeg til de lukker.

8 .. Hvad er en god ven? 1. En god ven er en der giver ting til hinanden og man leger godt sammen og man kan komme hjem til hinanden. Bare hygge sig sammen. 2. Man giver til hinanden, man er sammen og man tænker på hvordan ens ven har det. Hvis ens bedste ven stopper, stopper man også selv på et tidspunkt, for man kan jo ikke klare det mere. Man savner vennen. Min ven X stoppede i klubben, det er 1 år siden. Mig og X spillede basket sammen, gik ud, kom hjem til hinanden og alt muligt. 1. En man kan stole på, at kunne enes med og har det sjovt sammen og kan snakke meget sammen. 2. Jeg har mange gode venner. 2. En god ven for mig, er hvis man spørger om de kan lege, og hvis de ikke har nogen andre aftaler, så siger de tit ja, det er en god ven. Og hvis man slår sig, de hjælper en. Hvis der er noget man ikke kan, for eksempel hvis de andre kan kravle op på taget og man ikke kan selv, så en af dem går ned og siger, skal vi lege noget andet sammen, eller noget. 1. Jeg synes en god ven er X, det er ærgerligt han ikke er i klub så tit, han siger det nogle gange er for kedeligt. X er god til at trøste og sige stop, når der er ballade. Jeg er ikke selv til slåskampe og sådan noget, jeg hidser mig ikke op, mange kalder mig for den der ikke gider noget, det siger jeg også selv. Der hjælper X nogle gange, også X. 1. En der behandler en godt, en der vil lege med en. En der spørger om man vil være med i legene. 2. En god ven er også sådan en, der sørger for hinanden, så begge kan være med i legene. Jeg har sagt, jeg vil ikke være med, hvis min ven ikke kan være med. X er en god ven, for han er der altid når jeg har brug for ham. Han vil også spille bold, for eksempel fodbold. 1. En god ven er sjov, jeg kan godt lide at være sammen med mine venner, vi keder os ikke. 2. Min mor har sagt, jeg er ekspert i at finde venner. 1. Jeg har ikke så mange venner 2. Jeg vil skyde på jeg har ca. 500 venner. 1. Det er en som hurtigt bliver venner med en igen, hvis man er uvenner. 2. Han hjælper mig til at komme videre i mine spil og så griner han ikke af andre, når de slår sig. 1. Jeg har også andre venner, engang gik X på en anden skole, så spillede jeg fodbold med de andre. 2. Jeg har også andre venner, men det er mest os to der leger sammen. 1. En der ikke sladrer om en og som man kan stole på. 1. En man kan stole 100% på og en man kan sige alt til. En der er sød mod en. 1. En der hjælper, en der lytter når man snakker. En man altid kan græde ved skulderen af. 2. X er bare perfekt. Man kan lave alt med hende. Jeg føler mig hjemme også hos hende, det er som om jeg har tre hjem, for mine forældre er skilt.

9 1. X er god og hun hjælper mig meget i skolen, hvis jeg lige får det dårligt, som for eksempel angst. En sygdom, der har gjort jeg ikke har været i skole i to år. Der hjalp hun mig meget, hun er altid sød og jeg føler mig også hjemme hos hende. 2. En man kan have det sjovt med og stole på og sådan. 1. Man kan stole på dem, og de er rare at være sammen med. De driller ikke en, man må godt have lidt mange af dem, for så ved man, der er mange, der stoler på en. 1. En der trøster en, hvis man er kommet til skade. En der gider lege med en. 2. Kommer og bakker dig op. 2. En der kan holde på hemmeligheder og hvis man har noget sammen, at hun ikke siger det videre. 1. At man kan stole på hinanden, man kan blive enige om hvad man skal lave. 2. Jeg har mange venner, men jeg leger ikke med dem alle sammen, jeg leger mest med 2 af mine veninder. Tror I at der er nogen i klubben der ikke har venner? 2. Der er mange 1. Nej, det tror jeg ikke. 2. Det er fordi der er forskel, man kan godt have mange kammerater uden at det er venner. Jeg har kun en ven her i klubben. Det er X. Men det er ok, jeg ikke har flere venner, for så ville jeg bare blive i klubben endnu længere tid og så kan jeg ikke nå at lave mine lektier, og så bliver jeg dårlig til det. Så det er fint som det er. 1 og 2. Nej 2. Jeg tror der er en, som ikke så godt kan lide at være her. Nogle gange i skolen er der nogen der driller hende og sådan noget. Nogen gange følges vi med hende. Hun er tit alene, jeg kan aldrig finde hende. 2. Jeg kender nogen som ikke har så mange venner, de har kun 2 der er venner, det er X og X fra vores klasse. 1. Det er også det samme med X og X, de render kun og leger sammen. 2. De spiller tit kun Nintendo og leger sådan nogle rollespilslege. 1. De leger sådan nogle fantasilege med nogle sværd. 2. Nej, alle dem jeg har mødt, enten leger de med dem fra deres klasse eller også kender jeg dem ikke så godt. 1. Jeg tror alle har venner, jeg tror bare ikke de har så mange. Jeg kunne godt tænke mig nogle flere venner, men jeg ved ikke hvordan man får mere. 2. Hvis man gerne vil have venner, skal man starte med at være sådan lidt sød. Når jeg vil lege med nogen, siger jeg ikke højt kan du lege, for så er der måske andre der siger nej, for han skal lege med mig. Det er derfor, hvis jeg vil lege med nogen siger jeg til dem, jeg lige skal sige dem noget, så kan han nemlig selv vurdere det. 1. X tror jeg ikke har nogen venner, for han går mest med X og han kommer ikke lige for tiden. Nogen gange går vi over til ham og spørger om han vil være med til gemmeleg og sådan noget, det vil han de fleste gange.

10 1 og 2. Nej. 2. Det ved jeg faktisk ikke. 1. Altså jeg ser tit nogen der ikke er sammen med så mange, som sidder alene, de ser ikke så glade ud, men så kommer jeg som regel over til dem, altså til dem jeg kender. På et tidspunkt blev min lillebror holdt meget ude og jeg er selv blevet holdt meget ude. Så gik min lillebror sammen med mig og mine venner, for jeg kunne ikke holde ud og se på det. Men det er bedre nu. 2. Jeg tror der er nogen i klubben der ikke har så mange venner. 2. Ja, det tror jeg. Det kunne jeg forestille mig, der er et par stykker. Jeg har i hvert fald set nogen gå rundt alene i klubben og ikke rigtig ha nogen at være sammen med. Nogen gange har jeg lyst til at spørge om de vil være med. Jeg ville ikke selv overleve uden mine venner. 1. Når jeg ser nogen gå alene rundt, så nogen gange så tænker jeg om jeg skal gå over og spørge, nogen gange gør jeg det også, men nogen gange er der nogen af mine andre venner der ikke vil ha jeg gør det. Det er lidt irriterende og tarveligt. 2. Hvis nogen kommer hen til mig og spørger om de må være med, så siger jeg altid ja. Lige meget om det er nogen jeg kan li eller ej. For man skal jo behandle andre som man selv vil behandles. Jeg ville ikke selv være særlig glad, hvis jeg gik hen og nogen sagde nej. Hvad tror I man kan gøre hvis man ingen venner har? 2. Man kan finde venner. Man går over og spørger en og så er man sammen nogle timer i klubben og derefter spørger de om man kan komme hjem til mig. Sådan bliver det ved nogen år og så er de venner. 1. På ferien mødte jeg en der hed X. Efter en dag var vi venner. Vi begyndte lige pludselig at lege sammen og så begyndte vi at hoppe, så blev vi venner og vi boede næsten lige ved siden af hinanden. Så vi er stadig venner også nu. 1. Bare spørge om de vil lege med en. 1. Man kan spørge om de gider lege. 2. Man kan starte med at gå over og spørge om de kan lege, hvis de siger nej, kan man spørge nogle andre eller spørge lidt senere igen. Jeg spørger tit om vi skal spille fodbold og hvis de siger ja, så er man næsten blevet venner allerede. 2. Få nye venner, ved at være med til det de leger. Man spørger om man må. Mig og X minder faktisk ret meget om hinanden. 2. Jeg går over og spørger om man må lege med dem. 1. Man begynder sådan at lege med dem man synes er søde og så bliver man så småt venner. Man bliver det med tidens løb. 2. Prøve at spørge nogen om de vil lege med en og så måske blive venner.

11 Synes I at det er vigtigt at have venner? 1. Ja, det synes jeg. Så man har nogen at lege med. Jeg bor så i X, så jeg har ikke så mange, jeg har kun 3 derhjemme. Jeg vil ikke rigtig have flere, for alle laver ballade derude og så har jeg det sådan, jeg vil ikke være med til ballade. Så jeg har kun 3 og det er fint med mig. 2. Jeg bor lige her i nærheden. Derovre hvor jeg bor, er der ikke en ven, der er slet ikke nogen. Mine venner de bor i X, jeg har nogen i X. Alle steder har jeg venner. Men jeg vil bare gerne have en ven, der er lige ved siden af mig, så vi kan følges hjem, men sådan en ven finder man aldrig. Jeg siger også nogle gange til min far at jeg keder mig og så siger han gå ud og leg med dine venner, men der er jo ikke nogen. Jeg har masser af venner, men ikke lige her hvor jeg bor. Og hvis jeg finder nogen venner her, så laver de ligesom ballade, ikk. Sidste gang jeg fandt en, slog han mig pludselig med en sten, og jeg kom på hospitalet og fik hjernerystelse. Det tager nogle år at finde en god ven, man må sige til sig selv, at man må se alt det han har indeni sig og se hvad det er. 1. Jeg har mange venner 1. Hvis man er genert og ikke har noget selvtillid, for eksempel til fodbold, når nogen siger godt lavet. Det giver selvtillid at have venner. Man prøver også mange flere ting, når man har venner. For eksempel ovre i Glostrup Svømmehal, var der en fra O. klasse, som jeg også er venner med, han sagde at nu skulle jeg prøve den store rutschebane og jeg sagde, ja, det vil jeg gerne. Jeg ville aldrig ha gjort det alene, hvis ikke han havde været der. 1. Ja, for ellers føler man sig bare ene og alene i hele verden. 2. Ja, for ellers føler man sig ensom, og det er ikke spor sjovt. Jeg har prøvet at være ensom, for på et tidspunkt, hvor jeg ikke var ekspert i at finde venner, det var den mest dårligste periode, først var det sådan at jeg kun kendte ca. 10 stykker. Jeg har mange venner nu. Det hjalp også jeg gik til fodbold, der møder jeg mange. 1. Jeg går til hockey, der får jeg også nogle venner 1. Ja. 1 og 2. Ja, selvfølgelig. 2. Nogen man kan komme til, hvis man ikke lige gider med sine forældre. Nogle man også kan give øgenavne for sjov. 2. Ellers så går man og er indelukket hele dagen og har ikke rigtig noget at lave. 2. Ellers kan man godt kede sig lidt.

12 Har I en eller flere gode venner i klubben? 1. Jeg har masser her i klubben og i skolen. 2. Kun en, det vigtigste lige nu er mine lektier. Og hvis jeg bliver ved med at gå i klub, glemmer jeg mine lektier og så dumper jeg og til sidst er jeg bare så dårlig, at jeg kan intet. Jeg er blevet rimelig god dette her år, det synes jeg selv. Min far siger jeg skal øve mig mere og mere og jeg skal lave mine lektier, for nu er jeg kommet i en høj klasse og får sværere lektier. I dag fik vi en lektieseddel, og jeg tænker jeg vil lave meget. Så jeg bliver klogere. Hvem? 1. Jeg har mange venner 2. X, X, X, X, X, X og alle mulige andre. 1. Jeg kan i hvert fald sige jeg har X, X, X, X, X, X, X. Så har jeg også X fra 4. og X fra 5. klasse. 1 og 2 Ja. Hvem? 1. Ja har de fleste fra klassen undtagen nogen af drengene. 2. Jeg snakker med alle pigerne fra klassen og så er jeg også venner med nogen, der er en klasse over mig. Jeg har rigtig mange af mine venner herovre. Tror I, eller har I oplevet at nogen i klubben bliver mobbet? 1. Jeg har set mange der blev drillet og alt muligt, der også har sagt stop. Der har også været meget slåskampe. For eksempel da X gik her og også da X var her, den gang hvor der blev drillet meget. Nu er der ikke så meget dril mere, synes jeg. Jeg har ikke oplevet at blive drillet i klubben, det er kun i skolen. Jo, en gang i klubben, hvor der var en der hed X, han drillede meget, men han er stoppet nu. Der har ikke været mere ballade, efter han gik væk. 1. Ja, det har jeg. X, lidt. Nogle gange spørger han om må være med, og han får et nej. Så siger de nogle gange, gå med dig. 2. Der er ikke mobberi i klubben. 1. Ja, nej ikke her i klubben, men ovre i skolen har jeg set det. 2. For eksempel mig. Jeg er blevet mobbet i skolen. 1. Her i klubben er der ikke mobning, for dem der mobber en, går ikke herovre. Heldigvis bliver jeg ikke mobbet her. Så har man da noget tid, hvor man ikke bliver mobbet. 2. Jeg har ikke oplevet det. 1. Jeg har kun en gang ovre i skolen, hvor X ikke gik der. Men jeg ved ikke rigtig hvad det var, men jeg hørte Steven skælde nogen ud og så hørte jeg bare et eller andet med at mobbe. Jeg kan ikke helt huske det.

13 1 og 2. Nej 2. Ja, det tror jeg, men jeg ved ikke om jeg vil fortælle om det, det er jo ikke sikkert de synes det er så rart jeg siger det. Der er nogen her, der er sådan lidt buttet i det og meget anderledes. Jeg er jo selv en af dem der er blevet mobbet rigtig meget. På et tidspunkt blev jeg mobbet rigtig meget i klubben, men det er for det meste i skolen. Jeg er nemlig meget meget høj. Men det er blevet bedre, efter der er to der er stoppet. Jeg har også oplevet andre blive mobbet herovre i klubben, så trøster jeg personen. De voksne hjælper nogen gange, ellers klarer vi det selv. 1. Man kan ikke sige jeg er blevet mobbet herhenne, men jeg er blevet mobbet i skolen. Men jeg har haft samtale hernede. 2. Jeg har også haft et par samtaler her i klubben og også i skolen. Jeg har set et par stykker, der er gået ud fordi de blev mobbet lidt med hvordan de så ud. Det er tre eller sådan noget. 1. Jeg talte med klubben og det gjorde den anden person også og så ringede klubben til vores mor og så havde de en ordentlig samtale. Men det blev ikke bedre. Det er ikke så slemt mere, for jeg er holdt op med at gå sammen med dem, så håber jeg, de lader mig være i fred. 2. De samtaler jeg har haft i skolen, der skete der ikke noget, det gik ikke så godt. Men her i klubben er der sket noget efter samtalerne. Det er gået over, klubben var bedre til at tage sig af det. Min mor har også ringet til de andre børns forældre. Nogle gange har de voksne været indover, men hvis man ikke har sagt det til sine forældre, altså nogen gange hvor jeg ikke havde det særlig godt, har jeg ikke sagt det til mine forældre, fordi jeg helst ikke ville flytte skole, fordi det måske også var der, måske blev jeg mobbet meget mere derovre, så kunne de voksne herovre mærke det på mig, og så sagde jeg det til dem og så ringede de til mine forældre og skolen og sådan noget. 1. Jeg synes altid sådan, når jeg havde det dårligt herovre, så kunne klubben altid mærke det, at jeg var ked af det indvendig, at jeg ikke bare lige ville fortælle det. 2. Det er jo fordi de kender os. De ved hvordan vi er, det er godt. Dem der har været her i længst tid er bedst til det. 2. Jeg har ikke oplevet det. 1. Det har jeg. En der hed X, blev engang mobbet af en, der hed X, han blev smidt ud af klubben, fordi han havde gjort nogle rigtig grimme ting. Men der er ikke nogen nu, der bliver mobbet, jeg tror mere, der er nogen, der bliver drillet for sjov. 1. Jeg synes alle ser ret glade ud. 2. Nej, der er ingen der giver nogen buksevand ligesom i Gummi Tarzan. Når jeg er blevet kaldt øgenavne og jeg så siger de skal stoppe, så gør de det, så det er ikke noget jeg er blevet ked af.

14 Hvem synes I man kan spørge om hjælp? Kan man spørge de voksne i klubben? 1. De voksne 2. Julie er rigtig god, hun gør meget ud af det. 1. I dag ville jeg gå til de voksne og få hjælp, hvis der var noget. 1. Ja, det tror jeg. Men jeg har ikke rigtig prøvet det endnu. 2. Jeg har brugt dem en gang, da der var en pige der tog min mobil fra mig og ikke gad at give mig den tilbage. Så sagde de til hende, at hun skulle aflevere den tilbage, ellers kunne hun gå hjem. Det var ok hjælp, jeg fik min mobil igen. 1. Jeg har ikke oplevet nogen slås i klubben, for der er ligesom mere en voksen tilstede. 2. Her har været slåskamp. Jeg spørger de voksne, men hvis de ikke kommer, så prøver jeg selv. Hvis de bliver sure, så går jeg over til mine venner. Kan man spørge de voksne i klubben? 1. Jeg ved en der hedder X, der har flyttet skole har drillet. X er også sådan lidt vild, måske skal han flytte tilbage. Jeg er også sådan lidt bange for ham. Han har blandt andet været oppe og skændes med X og hans mor. Han siger han måske skal komme tilbage og gå i klubben. 2. Det er jeg heller ikke glad for, han er virkelig sindssyg, en dag da X mor kom, tog han bolden og kastede den i hovedet på X mor. 1. Jeg har det sådan, jeg bliver nok mere og mere bange for at gå i klubben, hvis han kommer. 2. Jeg tror ikke jeg vil gå i klub så tit, hvis han kommer igen. 2. Der var en periode, hvor jeg ikke snakkede med nogen om det, der havde jeg så ondt i maven, at det tog 2 timer før jeg sov, når jeg blev lagt i seng. Jeg gad ikke sige det til nogen, jeg var nervøs for de ville sige, som om, og ikke tage det alvorligt. Men min mor så, jeg faktisk ikke havde det godt. Jeg gik aldrig med hovedet op af, jeg gik altid med hovedet nedad. Den dag jeg tog hovedet op, lagde alle mærke til det. Men der var ikke nogen der havde spurgt tidligere, hvorfor jeg gik med hovedet nedad. 1. Når jeg bliver mobbet, holder jeg det mest inde. Når jeg så får ondt i maven, siger jeg det så til nogen. Jeg får ingen hjælp. 2. Jeg vidste det ikke før nu. 1. Jeg kunne ikke tænke mig at få hjælp. Kan man spørge de voksne i klubben? 1. Jeg ved det ikke, for jeg siger det jo ikke til nogle voksne. Men jeg kunne godt tænke mig at blive fri for mobberiet, men jeg ved ikke hvordan. Jeg siger stop, men de bliver ved. 1. De voksne og de andre. Jeg har ret mange gange prøvet at spørge om hjælp. 2. Jeg har brug for hjælp til at åbne skurret dernede, for der er rollespilsvåbnene og sådan noget. 1. Steven

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Til denne øvelse er det en forudsætning at have gennemgået de 5 voldsformer. De 24 breve er bygget på rigtige breve og historier fra børn og unge. Ved at læse andre børns oplevelser kan det

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2009 2 klasse, 3 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for at gå i skole? 24 / 82.76% 5 / 17.24%,

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen.

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. I landet skinner solen, og himlen den er blå. Der drømmer børn om skolen, der ønsker de at

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

Mariager Efterskole Undervisningsmiljøvurdering November 2006

Mariager Efterskole Undervisningsmiljøvurdering November 2006 Bilag 1 frekvensanalyse Baggrundsoplysninger Hvilken klasse går du i? 9.a 11.0 15,49 9.b 12.0 16,9 9.c 15.0 21,13 10.a 16.0 22,54 10.b 17.0 23,94 Hvilket køn: Dreng 37.0 52,11 Pige 34.0 47,89 Hvor godt

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Bamse Polle. i 2. klasse

Bamse Polle. i 2. klasse Bamse Polle i 2. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og blev støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering:

Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering: Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering: Udarbejdet foråret 2013 Ifølge lov om elevers undervisningsmiljø skal uddannelsesstedets ledelse sørge for, at der udarbejdes en skriftlig vurdering af det

Læs mere

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken Brugertilfredshed Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken 2012 1 Om undersøgelsen Spørgeskemaet blev udleveret i perioden 8. maj 2012 til 31. august 2012 i forbindelse med behandling på tandreguleringsklinikken.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

Rød skrift er besvarelser fra Systofte Blå skrift er besvarelser fra Lågerup. Spørgeskema. Crossklubmiljø

Rød skrift er besvarelser fra Systofte Blå skrift er besvarelser fra Lågerup. Spørgeskema. Crossklubmiljø Rød skrift er besvarelser fra Systofte Blå skrift er besvarelser fra Lågerup Spørgeskema Crossklubmiljø Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse

Læs mere

Samsø Efterskole. Undervisningsmiljøundersøgelse 2013. Datarapportering ASPEKT R&D A/S

Samsø Efterskole. Undervisningsmiljøundersøgelse 2013. Datarapportering ASPEKT R&D A/S Samsø Efterskole Undervisningsmiljøundersøgelse Datarapportering ASPEKT R&D A/S Sådan læses tabellerne Samsø Efterskole Undervisningsmiljøundersøgelse Ud af af efterskolens elever har helt eller delvist

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide D u kan virkelig godt lide pindsvin, ikke? sagde Dalia. Jo, sagde jeg og børstede videre Vilhelmina elsker at få børstet de bløde hår på maven, og de halvstore unger havde også fået smag for det, så der

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET MIN MENING OM LÆR FOR LIVET Jeg havde haft delte meninger om lær for livet, både positive og Negative. Men til sidst fik mine forældre overtalt mig til at tage på LFL så det gjorde jeg. Da jeg ankom havde

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Svarfordelingsrapport: UMV - 2015 - FULD

Svarfordelingsrapport: UMV - 2015 - FULD Rapporten er lavet d.02-03-205 Svarfordelingsrapport: UMV - 205 - FULD 02 Afgrænsninger Skabelon: Svarfordelingsrapport Områder: APV Trivsel Kortlægning: UMV - Elever - 205 Denne rapport: Elever Periode

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 1 Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 Deltagere 6 unge fra 8. klasse, 4 piger, 2 drenge. Tilstede Interviewe og referent ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Indeklima og medbestemmelse

Indeklima og medbestemmelse Børnepanelrapport nr. 2 / 2011 Indeklima og medbestemmelse BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser I Børnerådet har vi valgt at have ekstra fokus på skolemiljø, og her er indeklimaet en vigtig del.

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Jeg blev meget, meget stille

Jeg blev meget, meget stille Artikel, Sophia og Phillip, Familier med kræftramte børn, familieportræt, søskendevinkel Rettet Jeg blev meget, meget stille Søskende til børn der har fået kræft kan ende med at gøre sig selv usynlige.

Læs mere

Opgaver til Den dag tyskerne kom

Opgaver til Den dag tyskerne kom Opgaver til Den dag tyskerne kom 1 Når de voksne frygter krig Knuds mor og far talte tit om, at der var krig i Europa, og at krigen kunne komme til Danmark. Hvad taler dine forældre om? Hvad er de bange

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Et stoleformet seksualliv

Et stoleformet seksualliv Artikel fra Muskelkraft nr. 6, 2001 Et stoleformet seksualliv Jeg vil i hvert fald hellere beholde Claus end tænke, at vi gør det måske ikke fem gange om ugen. Af Jørgen Jeppesen Man får nemt øje på forskellene.

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011.

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. Undersøgelsen er foretaget med udgangspunkt i materialet fra www.termometeret.dk & DCUM. Eleverne har afkrydset

Læs mere

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Van virker fra starten ret nervøs. Hun sidder fremadlænet med foldede hænder, mens hun nervøst kigger på skiftevis interviewer og informant. Før optageren

Læs mere

Svarprocent og fordeling

Svarprocent og fordeling 1 Svarprocent og fordeling 80% 60% 40% 20% 0% 64 % Svar 82,6 % 36 % Ikke svar 17,4 % 70 60 50 Serie1 Svar Serie2 Ikke svar 40 30 20 10 0 6. årgang 7. årgang 8. årgang 9. årgang 2 Spørgsmål til eleverne:

Læs mere

En rigtig røver. Simone. Hej.

En rigtig røver. Simone. Hej. En rigtig røver går rundt og retter på butikkens få varer, da dørhåndtaget langsomt bliver trykket ned. kommer ind i butikken med en nylonstrømpe over hovedet og en finger under blusen, der skal se ud

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Spørgeramme til trivselsmålingen for elever i 4. til 9. klasse

Spørgeramme til trivselsmålingen for elever i 4. til 9. klasse Spørgeramme til trivselsmålingen for elever i 4. til 9. klasse 1) Er du glad for din skole? 2) Er du glad for din klasse? 3) Hvad synes dine lærere om dine fremskridt i skolen? Virkelig gode Gode Middel

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere