eller lign. Efter et par gange ænder man reglerne til, at før der spilles videre. Spil f.eks. bedst af x antal. Variation Deltagere spillere.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "eller lign. Efter et par gange ænder man reglerne til, at før der spilles videre. Spil f.eks. bedst af x antal. Variation Deltagere spillere."

Transkript

1 Nr.1514 Alder: 8-10 år - Tid: 6 min. Nr.1091 Alder: år - Tid: 8 min. Sten-saks-papir baglinier. De to spillere udfordrer hinanden med den Håndhockey for scoring. Hvis spiller rammes over benene af bolden kendte leg: Sten-saks-papir. Vinderen skal skal han/hun uden for banen og er først med fange den taberen inden han/hun når ned over igen efter at have lavet f.eks. 7 mavebøjninger egen baglinie. eller lign. Efter et par gange ænder man reglerne til, at Bolde i luften kan ikke give scoring og må vinderen selv skal nå over egen baglinie uden gribes ude på banen og frit lægges på jorden, at blive fanget. før der spilles videre. Spil f.eks. bedst af x antal. 2-? spillere. Spillerne stiller sig over for hinanden med 1½ -2 m. mellemrum midt mellem to Man kan skifte makkere. Spillerne skal tænke sig om. Spillerne træner hurtighed spillere. Der spilles med en blød bold. Man skal slå bolden frem med hånden eller dribles langs jorden med hånden. Det gælder om at slå bolden over modstanders baglinie Kan spille med fødderne. Flere fangere. Evt. med scoring ved at tæmme bolden på modstanders baglinie. At konkurrere på en sjov og anderledes måde, hvor leg og sjov er i højsædet. Kan evt. være en del af en opvarmning, At spillerne har højt humør og udfordrer men også være en selvstændig del som et hinanden. frikvarter i træningen. Forklar reglerne og vis håndtegnene så Når spillerne har et højt aktivitetsniveau og alle kender dem. Lav et forsøg uden at konkurrerer med fange. højt humør. Pas på at afstanden mellem spillerne ikke bliver for kort, så de risikerer at løbe direkte sammen. Sæt spillerne i en halvcirkel og forklar og Sæt i gang. vis reglerne for spillet.

2 Nr.3531 Alder: 6-8 år - Tid: 8 min. Nr.3528 Alder: 8-10 år - Tid: 10 min. Fodstikbold ramme. Spilleren der bliver ramt skal stikke en anden, osv. Det er tilladt at drible tæt på de Det skøre transportbånd udfordret, til at flytte bolden meter på forskellige måder. andre og ramme dem. Transporter bolden med: Der kan spilles med mange bolde, gerne i - to skuldre forskellig størrelse. - To hoveder Der kan indføres helle, for spillerne hvis de - To brystkasser laver en bestemt figur sammen to og to. - To fødder - Hånd og knæ - To bagdele 10? spillere. Spillerne med bolde(skumbolde) skal stikke de andre, ved at sparke bolden og At spillerne har et højt aktivitetsniveau med løb, skud og driblinger. Målet er at spillerne morer sig. Legen kan bruges som et afbræk i træningen eller som opvarmning. At spillerne har et højt aktivitetsniveau og at Spillerne går sammen to og to. Spillerne går sammen i par og bliver - Hoved, knæ og hånd - Knæ og hånd. Øvelsen skal øve koordination og motorik. de morer sig. At spillerne har et højt aktivitetsnivea og at 4 kegler og et antal bløde bolde. de afprøver forskellige måder at løse udfordringen på. En bane med god plads. En bold til hvert par. Sørg for at der bliver masser af bevægelse. Der kan indføres tidsbegrænsning hvis enkelte spillere har meget svært ved at ramme nogen. Giv spillerne mulighed for selv at finde løsninger og andre måder at transportere bolden. Hvis spillerne er små eller uøvede, er det godt med flere bolde. Hvis der bruges almindelige fodbolde kræves det, at spillerne kan tage hensyn til hinanden.

3 Nr.3535 Alder: 8-10 år - Tid: 5 min. Nr.3532 Alder: 6-8 år - Tid: 6 min. Hovedet fanger halen hinanden om maven. Den forreste (hovedet) skal nu fange den Få bolden gælder så om at score flest point. Spillerne kommer skiftevis frem og sparker, man henter bageste (halen). Resten af kroppen hjælper selv sin egen bold og går bag i rækken. halen og flytter sig væk. Hvis hovedet fanger halen, bliver hovedet ny hale og den næste i rækken bliver hoved. Der kan bruges kegler. Man laver hold som spiller mod hinanden. Hvem kommer først til 30? At spillerne arbejder med deres fysik, Tøndebånd kan hænges op i målet, som man samtidige med at de har det sjovt. så sparker efter spillere. Spillerne er sammen i grupper af 6. Spillerne står på række og holder Det er vigtigt at spillerne morer sig og kæmper mod hinanden. At spillerne får brugt deres kræfter og at kroppen samarbejder om at holde halen væk fra hovedet. 2 eller flere spillere. 3 tøndebånd fordeles som vis. Træneren tildeler hvert bånd, et antal point. Det At øve præcisionsspark til forskellige formål, fx at sparke præcist, at kunne vurdere kraften i sparket. At spillerne oplever udfordring og spænding. Uden begrænsning. 3 tøndebånd, en kegle og en bold pr. spiller. Sørg for at grupperne ikke er for tæt på hinanden. Hvis hovedet ikke kan fange halen kan der byttes efter tid. Pas på at det ikke udvikler sig for voldsomt.

4 Nr.3542 Alder: år - Tid: 10 min. Nr.3537 Alder: år - Tid: 5 min. Kryds og bolle gangen ud og lægger en vest, derefter tilbage og slår næste spiller i hånden. Næste løber ud Kampleg Håndledsfatning, højre fods yderside mod modstanders højre fods yderside nu gælder og placere vest osv. det om at trække/skubbe modstander ud af Når der er 3 placeret fra hvert hold må vesten balance. Skift fod og arm. flyttes, indtil et hold har 3 på stribe. Stil op over for modstander på et ben, med hænderne placeret ud for brystet. Ved at slå på modstanders hænder, skal man få Der kan dribles med bolde i stedet for at løbe ham/hende til at flytte sig på standbenet. med vesten. Håndledsfatning nu gælder det om at klappe To hold med 4-6 spillere på hvert hold. 9 tøndebånd fordeles som vist. Det gælder for holdene om at lave 3 på stribe Der løber en spiller fra hvert hold ad At spillerne har et højt aktivitetsniveau, samt at de afprøver forskellige måder at løse udfordringen på. Der kan på holdet arbejdes med at lave gode aftaler, om hvordan udfordringen løses. 2-? spillere - 2 og 2 sammen. Der arbejdes med forskellige kamplege: modstander bagi uden selv at blive ramt. Spillerne lægger sig over for hinanden på alle fire det gælder nu om at klappe modstander over hænderne uden selv at blive ramt. Se også rumba i øvelsesbanken. Skyggeboksning. 4 kegler og en bold til hver. At lege, hvor konkurrencen og fysisk udfordring er de bærende dele af legen. Når spillerne har et højt aktivitetsniveau og konkurrerer uden at gå over stregen. Forklar vis forklar. Vær opmærksom på, at øvelserne ikke udvikler sig for voldsomt.

5 Nr.3546 Alder: år - Tid: 6 min. Nr.3545 Alder: 8-10 år - Tid: 6 min. Orienteringsleg m/u bold Spillerne i cirklen deles i tre hold AGF, FCK og OB. Spilleren i midten nævner et af holdene. Kødben jorden. Første spiller på hvert hold løber ind til midten og skal nu forsøge at få taget trøjen Spillerne på det hold skal så finde en ny plads. med hjem bag egen baglinie uden at blive rørt Spilleren i midten stjæler hurtigt en af af modstanderen. pladserne og der kommer en ny i midten. Hvis Lykkes det, har man erobret kødbenet man vil have alle til at skifte plads råber man lykkes det ikke, skal modstanderen have superliga. kødbenet. Træneren lader nyt kødben falde til jorden... Når alle har været igennem tælles kødben. Øvelsen kan laves uden bold, hvilket er en god ide når legen skal læres spillere. Spillerne placeres rundt ved keglerne. En spiller er i midten. Hver spiller har en bold. Legen har fokus på, at spillerne skal orientere sig efter hvor der er en fri plads, og drible hurtigt derhen. To hold med 5-? spillere på hvert hold. Deltagerne står på række på hver sin baglinie. På midten står træneren og lader kødbenet (en trøje eller lign.) falde til Legen er en holdkonkurrence, hvor deltagerne skal være klar til indsats. Det gælder om at spurte, når først man har taget kødbenet. MEN OFTE ER DET IKKE NOK! Derfor må man prøve at finte modstanderen ved at lade som om, man tager kødbenet. At spillerne har det sjov, får øvet driblinger Når det er spændende og udfordrende, og og at spillerne ind imellem udfordrer sig spilleren oplever sig som del af et hold. selv ved at tage nogle lange dribleture på Når der på holdet arbejdes med at lave tværs i cirklen. gode aftaler om, hvordan udfordringen løses, og spillerne oplever betydningen af finter. Cirkelformet bane med markeringskegler. Lad spillerne starte uden alt for megen Når legen leges første gang er det en god instruktion. De første gange vil de nok ide at lave den uden bold. Sørg for at der prøve at tage kødbenet og løbe hjem er god plads at løbe og drible på. med det samme, hvorfor mange vil blive Hjælp spillerne med at råbe så højt at alle rørt med det samme. kan høre det. Bed deltagerne snakke sammen om hvad man evt. kunne gøre for at forvirre modstanderen?

6 Nr.3552 Alder: 6-8 år - Tid: 8 min. Nr.3550 Alder: 8-10 år - Tid: 6 min. Slå munk Munken er en lille top med en bold placeret ovenpå (10-15m ude i marken) Rød/gul fangeleg De står overfor hinanden ved midterlinjen. Træneren improviserer en historie, så når Munken bevogtes af en fanger, der hvis farven rød bliver sagt skal spillerne fra det munken væltes først skal placere den igen gule hold, fange spillerne fra det røde hold, før inden han må fange en ny fanger. Når munken de når bag deres baglinje, som er helle. skydes ned, skal alle løbe ud efter deres bold Omvendt hvis farven gul bliver nævnt. Hvis en eller, hvis man endnu ikke har skudt, løbe spiller bliver fanget, går man over på det andet rundt om munken og undgå at blive fanget. hold. Den der bliver fanget bliver ny vogter. Man kan lade de spillere, der bliver fanget, gå Man skal drible bolden ind bag linien. med det andet hold spillere. Deltagerne står bag baglinien med en bold hver. Fokus er på sparketeknik, leg og løb. Spillerne morer sig med fangeleg spillere. Spillerne inddeles i et rødt og et gult hold. Man træner spillernes reaktion og omstilling, samt at den skaber humør og smil. Giver et afbræk fra den sædvanlige træning. Spillerne rammer munken ofte. Spillerne vælger kloge, kreative løsninger, f.eks. at spille bolden kort, så de ikke skal løbe langt. Hjælp spillerne når de er blevet munkevogter, så de kan fange med det samme. At spillerne får smil på læben, og de får et afbræk, hvis de fx er ukoncentrerede, samt at det lykkes at fange nogen. Sørg for, at banen har en længde, der giver mulighed for at fange hinanden. 3 kegler og en bold til hver. Afgrænset område med 2 baglinjer og en midterlinje. En baglinie og derfra en kegle med en bold ovenpå. Man kan have forberedt en historie hjemmefra, men legen bliver sjov, hvis Sørg for at spillerne er klar, så der ikke bliver for meget ventetid. Øvelsen kan gøres nemmere eller sværere ved at flytte munken. man gør historien lokal (om dig selv eller en forældre eller spillerne den lokale grillbar osv.), og hvis man siger noget vrøvl såsom en hotdog med grøn ketchup med gul pølse.

7 Nr.3556 Alder: 8-10 år - Tid: 6 min. Nr.3554 Alder: år - Tid: 15 min. Stjæle æg lade deres bold ligge og løbe ud, runde en kegle, komme tilbage og finde en bold. Den, Stjæle æbler modstandernes æbler(bolde) fra deres æblehave og bringe dem hjem på egen der har råbt, har taget en bold, så en ny spiller halvdel, holdet med flest bolde vinder. Hvis ingen bold får. Den, der nu ingen bold har, er man fanges på modstandernes side skal man den, der fløjter eller råber: NU næste gang. gå tilbage. Fanges man med bold, skal bolden afleveres og man skal gå tilbage. Keglerne omkring banen får et nummer Den, der råber står med ryggen til banen og Boldene skal dribles tilbage med fødderne. råber f.eks.: 2, og alle spillerne skal runde Bolden kan afleveres til medspiller der dribler kegle 2, inden de må tage en bold. Ellers som den over midten. 6 -? spillere. Spillerne dribler rundt på et afgrænset område. Når der råbes: NU skal spillerne øvelsen ovenfor. At være koncentreret. At kunne reagere hurtigt på input. At kunne holde styr på bolden i et område med mange spillere spillere. Spillerne deles i 2 hold, der hver har en banehalvdel. Spillet går ud på at stjæle Fokus er på det, at fange de andre, samt at holde fokus i forvirrede situationer. At spillerne går op i aktiviteten. At spillerne At kunne bevæge sig med høj fart. tiden er i bevægelse. oplever at handling er nemmere når Lav en time-out, hvor de kan aftale hvem der modstanderens koncentration er på noget angriber og hvem der forsvarer. Gør efter Når spillerne er koncentrerede og forsøger at løse opgaven bedst muligt. Når der er højt aktivitetsniveau. andet. At man kan løbe for, at skaffe plads til andre. Det er godt hvis spillerne kan sætte ord på deres handlinger. spillet de gode situationer til samtaleemne med spillerne: Hvilke af de lærte færdigheder kan vi bruge i kamp? Firkantet eller rund. 15 kegler, et sæt veste og mindst en bold til hver spiller - gerne flere. Overvej på forhånd form af bane en rund En aflang bane med et smalt bane stiller andre krav til især de yngste ekstraområde i enderne (æblehave). spillere om at kunne orientere sig i rum og samtidig holde styr på bolden, end en firkantet bane gør. Giv spillerne på holdet mulighed for selv at Stil krav om at ingen står stille, men hele lægge en slagplan.

8 Nr.4292 Alder: 8-10 år - Tid: 5 min. Nr.3960 Alder: 8-10 år - Tid: 15 min. Kig op leg markeringskegler/veste i hænderne. Spillerne står på rækker, med fronten mod instruktøren. Fodboldrundbold Legen leges som almindelig rundbold. En spiller sparker ud og skal forsøge at nå Når instruktøren rækker den røde kegle op i rundt på banen. Der må holdes pause ved luften skal spillerne drible sidelæns til højre. keglerne. Når instruktøren rækker den gule kegle op i Hver spiller der kommer rundt tæller 1 point. luften betyder det, at spillerne skal drible Udeholdet skal spille bolden ind i målet med sidelæns til venstre. Hvis begge kegler fødderne. Når bolden er i målet svarer det til kommer op så skal spillerne hutigst muligt stop i almindelig rundbold. Ved 3 døde byttes stoppe op og sætte fodsålen på bolden. der. Ændre tempoet i forhold til hvor Der kan spilles med, at alle på holdet må løbe Ubegrænset. hurtigt/langsomt keglerne rækkes op i luften. Dirigere spillerne fremad eller bagud ved at spignalere retningen, med den kegle der er spillere. hele tiden. Der kan spilles med flere bolde. Instruktøren står med fronten mod spillerne, og har begge oppe i luften. Give mulighed for at ændre måden, som spillerne stopper bolden på. Spillerne deles i to hold, et indehold og et udehold. At der øves i at sparke langt og løbes hurtigt. Udeholdet skal have fokus på hurtig kontrol og tilpasset antal deltagere. præcise spark. spillernes forudsætninger. Det er vigtigt at At træne spillernes reaktioner, overblik, man kan nå til keglen, men også at udeholdet teknik, motorik og opmærksomhed. At spillerne får en fornemmelse af, hvor vigtigt det er, at kigge op og skabe sig et overblik. At spillerne bliver bedre til, at drible til siderne. Kort præsentation af øvelsen. Herefter er det bare i gang, således spillerne vender sig til, at kigge efter keglerne. Hold gerne små pauser undervejs, og giv gerne ros for kreativitet. At spillerne har et højt aktivitetsniveau og at de morer sig. Når spillerne på indeholdet lykkes med at vurdere hvornår de skal løbe og hvornår de skal vente. Når udeholdet placerer sig spredt ud over banen, så de kan opfange bolden og få den hurtigt i mål har en chance for at få nogen til at dø. De døde går tilbage til forrige kegle og er stadig med. En bold til hver spiller. To flade kegler eller overtræksveste, i farverne rød og gul til instruktørerne. Halv fodboldbane med 4 kegler til markering til rundbold. Afgrænset af kegler (dog god plads) og Sørg for at banestørrelsen passer til

9 Nr.4304 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. Nr.4299 Alder: 6-8 år - Tid: 8 min. Ståtrold med aflevering mange som muligt. Når de har fanget en siger de "stå". Den der bliver fanget stiller sig med Ståtrold med bold mange som muligt. Når de har fanget en siger de "stå". den der bliver fanget stiller sig med sin egen bold i hænderne, befries ved at en af spredte ben, og kan befries, ved at en af de de andre spillere laver en aflevering til den andre, sparker deres bold mellem benene på fangende, der returner enten efter tæmning ham. eller 1. gangs aflevering. Når der skal befries en spiller; Vippes bolden Flere fangere kan indsættes. op i armene på ham. Befries ved at bolden Der må kun afleveres med yderside, vrist etc. sparkes gennem benene fra begge sider. Evt. kan flere fangere indsættes spillere (2 fangere pr. 12 spillere). At spillerne får øvet sig i at drible og hskabe overblik. At spillerne har det sjovt med at hjælpe hinanden, med at blive befriet. At lære fangere pr. 12 spillere. At spillerne får øvet sig i at drible og have overblik. At spillerne har det sjovt og hjælpe at aflevere under pres. hinanden med at blive befrier. Spillerne dribler rundt i et afgrænset Spillerne dribler rundt i et afgrænset område. 2 fangere forsøger at fange, så område. 2 fangere forsøger at fange så At spillerne har et højt aktivitesniveau og at At spillerne har et højt aktivitetsniveau og de har det sjovt med hinanden. at de har det sjovt med hinanden. Kegler til at afgrænse banen 1. bold til alle Kegler til at afgrænse banen 1. bold til alle på nær fangerne. på nær fangerne. Afgrænset omårde. Brug kegler. Afgrænset område, brug kegler. Sørg for, at skifte fangere undervejs. Tag Sørg for, at skifte fangere undervejs. Tag en snak med spillerne undervejs, for at en snak med spillerne undervejs for, at høre om de har forslag til høre om de har forslag til ændringer/justeringer i legen. ændringer/justeringer i legen.

10 Nr.4309 Alder: år - Tid: 8 min. Nr.4307 Alder: 6-8 år - Tid: 10 min. Vælt hegnet mindst to spillere pr. hold, men gerne flere. Hvert hold udstyres med X antal kegler og en Vendespil spillere bliver valgt til at skulle forlade området og vende ryggen til de øvrige deltagere. De bold til hver spiller på det ene hold. Det gælder øvrige deltagere finder sammen to og to, nu om at skyde efter det andet holds hegn. sammen skal de finde en finte/boldomgang Bolden må først stoppes og sparkes/kastes som de begge kan forevise, hvis man bliver bag eget hegns linie. Det hold, der vælter spurgt. Der må ikke være den samme finte til flest af det andet holds kegler (hegnet), vinder. to par. Parrene blander sig efterfølgende mellem hinanden og de to der har været væk skal duellere i en gang vendespil. Kan spilles som holdspil (en bold), hvor man må spille sammen. Hvis man rammer modstanders kegler, løber man hjem med den Du kan som træner vælge hvilke finter de 4-? spillere. og placere den sammen med sine egne deltagere enkelte par skal lave. Spillene deles på lige antal hold med At deltagerne oplever spændingen ved at konkurrere. At lære at kunne håndtere nederlag og sejre. Spillet fungere som et almindelig vendespil, som vi kender fra barn. To At spillerne prøver at forevise finter for andre, og mærker lidt pres ved det. Samtidig med at de får øvet sig i finten. Når spillerne oplever glæden ved at Når deltagerne har det sjovt og tør flytte konkurrere og viser engagement og grænser for deres egen performance. begejstring. 1 bold pr. spiller undtagen dem der skal Vælg dit fokus med øvelsen skal det vende. være en leg hvor, der bare gælder om at vælte kegler ved at kaste/trille bolden? Eller skal der vægtes en teknisk disciplin som f.eks. indersidesparket eller spil, hvor Et stykke græsplæne. keglerne er mål. Lav en afgrænset bane af passende størrelse. Vis forklar vis. Hold øje med at banen og øvelsens krav Du forklare øvelsen for vennerne og dem der skal forevise finterne seperat. Husk at ingen må blive forlegne. passer til spillernes forudsætninger.

11 Nr.8564 Alder: år - Tid: 5 min. Nr.8509 Alder: 6-8 år - Tid: 8 min. Fød en bjørn Der kan laves konkurrence mellem holdene. Dagens leg flokken, som bevæger sig fra Hellestedet i den ene ende og over til den anden ende. Når 3 deltagere sammen gerne flere hold. 3 deltagere sammen. En deltager lægger sig på ryggen, nummer 2. lægger sig vinkelret ovenpå, med mave mod mave. 3. deltager lægger sig på maven ovenpå nummer 2, således at den øverste og nederste kan holde fast i hinandens ben og klemme den midterste. Den midterstes opgave er at komme ud af klemmen. Deraf udtrykket at føde en bjørn Der kan skiftes rolle. At deltagerne får brugt nogle kræfter og har det sjovt. At deltagerne har et højt aktivitetsniveau, får brugt en masse kræfter, og at de har det sjovt. Frit område. Hjælp deltagerne med at overvinde genertheden, ved at røre ved andre. Sørg for at alle passer på hinanden således, at ingen kommer til skade. Man kan få noget i klemme. Et stort hold på f.eks. 16 deltagere. Dagens leg kunne f.eks. være Kædetik, 2 fangere begynder at fange resten af fangerne er 4 sammen, så deler de sig op 2 og 2. Målet er for fangerne at få alle løberne fanget, og modsat skal løberne se, hvor længe de klarer udfordringen. Der kan startes op med flere fangere. Fangerne kan løbe enkeltvis. Større bane med mere løbeplads. Flere eller færre deltagere. Fokus på dagens leg, så deltagerne oplever ansvar omkring planlægningen. Vi deler og bytter de gode ideer. Et skridt på vej mod at træne i fælleskab. antal spillere og opgaver. Højt aktivitetsniveau. Deltagerne vil gerne prøve forskellige roller. Smil på læberne og god motion. 4 kegler og overtræksveste til fangerne Marker banen med 2 kegler i hver ende. Så der er god bred løbebane. Træneren har inden fået en beskrivelse af legen, så der kan gives gode råd omkring form og indhold, justering af banestørrelse,

12 Nr.8590 Alder: 8-10 år - Tid: 15 min. Nr.8587 Alder: år - Tid: 10 min. Fodboldgolf sparker. Ved forhindringer er det den spiller, hvis bold ligger længst fra forhindringen, der 1. berøringsleg Kast bolden op i luften, slå en kolbøtte og kontroller den med 1. berøringen spillere sparker. Bolden må kun flyttes med foden. Alle former for spark er tilladt med undtagelse af ført bold deltagere. Uendelige muligheder. Fodboldgolf handler om at få bolden i hul på færrest skud, undervejs passeres eventuelle indlagte forhindringer på korrekt vis. Der spilles, indtil bolden er i hul. Man noterer det antal spark, der i alt er brugt. Ved udspark fra første hul, sparker yngste spiller først og derefter efter alder. Ved udspark på de senere huller er det den spiller, der gik den foregående bane i færrest spark, der starter. Ved efterfølgende spark er det altid den spiller, hvis bold ligger længst fra hullet, der Lav en par 8 fodboldgolfbane: 1. Lige bane på 30 meter med træer/buske/andre forhindringer på (traktor, fodboldmål, etc.) 2. Bane formet som et J på 50 meter 3. Bane formet som et U på 70 meter 4. En ny lige bane på 30 meter med træer/buske/andre forhindringer på (traktor, fodboldmål, etc.) 5. Bane formet som W på 80 meter 6. Bane formet som omvendt L på 80 meter Kast bolden op i luften og kontroller den med 1. berøringen. Kast bolden op i luften og hop op og kontroller den med 1. berøringen. Kast bolden op i luften med højre hånd og grib den med venstre ben og derefter modsat. Kast bolden frem og op i luften, løb frem og tag den ned med foden. Kast bolden op i luften og lav en drejrundt-om-sig selv og derefter kontroller den med 1. berøringen. Brug fantasien. Sjov teknisk træning, der styrker boldkontrol og koordination samt sætter fokus på kvaliteten i 1. berøringen. Når det lykkedes at lave en god 1.berøring. En masse bolde. 7. Bane som et S på 60 meter 8. Lige bane på 50 meter hvor der hver 10. meter er minimål uden net i som bolden 8 stk. flag/stænger der kan markere, hvor banens hul (hulahopring) er placeret forenden af banen. Græsareal i henhold til antal deltagere. skal igennem Hullet for enden af hver bane og som bolden skal ind i, er en hulahopring. Fodboldbane plus omkringliggende terræn Træning af forskellige skudformer samt præcisionsskud 8 stk. hulahopringe 4 minimål uden net En bold til hver deltager Forskellige forhindringer til banerne (traktorer, 7-mandsmål, etc.).

13 Nr.8603 Alder: år - Tid: 10 min. Nr.8601 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. Navneleg med bold når bolden afleveres til en anden. Efter en tid sættes en ny bold i spil. Når denne bold Find farven drible hen og rundt om kegler og må samle den op. Træneren kalder ny farve, og det afleveres, siger man navnet på den spiller, samme gentager sig. Der kan indsættes man afleverer til. Den tredje bold sættes ind, forskellige opgaver ved keglen, inden den må her skal man nævne en person, som den, man samles op (f.eks. 3 jongleringer med venstre afleverer til, skal spille bolden videre til. fod). Når spillerne har forstået opgaven, skal alle 3 bolde i spil. Der kan laves konkurrence ved, at der er en kegle mindre i hver farve, end der er spillere Der kan bruges flere bolde til hver opgave. på banen. Keglerne kan stilles længere fra hinanden deltagere. At spillerne har det sjovt, og at de får lært hinandens navne, samtidig med at de bliver 9-16 spillere. At spillerne får trænet driblinger i høj fart, og at Spillerne bevæger sig rundt i området. Den udfordret til at lave gode afleveringer. Spillerne dribler rundt med en bold hver. de øver sig i at orientere sig i forhold til, hvor keglerne er placeret. spiller, der har bolden, siger sit eget navn, Træneren kalder en farve, og spillerne skal Når spillerne har det sjovt samtidig med, at de udfordres til at huske hvilken opgave, der er til hver bold. Når de får lært hinandens navne på en skal med bolden. Træneren må hjælpe til i starten. At spillerne er koncentrerede om at reagere hurtigt. Når spillerne for trænet dribling i høj fart. Når spillerne morer sig og konkurrerer med opgaverne korrekt. Tag hensyn til spillernes forskellige forudsætninger. Indsæt forskellige opgaver ved keglerne, når spillerne har forstået øvelsen. sjov måde. hinanden. 3 til 6 bolde. En bold pr. spiller og mindst 4 kegler i 4 forskellige farver, gerne flere kegler og flere farver. Sørg for, at spillerne får god tid til at øve de forskellige boldes opgaver. De skal nogle gange repeteres, hvilken opgave der Åben med kegler i forskellige farver. passer til hvilken bold. Det er en god idé, at boldene er meget forskellige, så spillerne nemt kan finde ud af, hvad de Hold øje med, at spillerne udfører

14 Nr.8606 Alder: 8-10 år - Tid: 5 min. Nr.8604 Alder: 6-8 år - Tid: 6 min. Indbrud Indbrudstyvene skal erobre bolden, fra parrene og stjæler derved en plads i parret. Søg målet forskellige farver. Spillerne bevæger sig rundt med bolden. Når træneren kalder en farve, Spilleren fra parret, som har haft sidste skal spillerne hurtigst muligt score i det boldberøring inden bolden mistes, bliver ny nævnte mål, ved at drible bolden igennem. indbrudstyv. Indbrudstyven overlader en vest Træneren kalder en ny farve, og igen skal der til de nye indbrudstyve. scores i det nævnte mål, nu med en aflevering igennem. Parrene kan laves til 3 eller 4 mandsgrupper. kan laves med afgrænsninger. Der kan kombineres med 2 farver, hvor man først skal drible igennem det ene og aflevere gennem det andet 9-16 spillere. At spillerne arbejder med bolderobring, og at spillerne i parret øver sig, i at fastholde bolden i egne rækker. Man skal være koncentreret spillere. At spillerne får øvet sig i at reagere hurtigt og Spillerne deles i par med hver sin bold, og der udnævnes 3 indbrudstyve. om modstandernes (indbrudstyvenes) placering. Spillerne er sammen i par med en bold. På banen er der placeret mange keglemål i orientere sig. At spillerne sættes i situationer hvor de udfordres. Når indbrudstyvene lykkes med, at erobre bolden fra parrene. Når der opstår gode situationer med høj koncentration. spillerne kan lave planer for udnyttelse af rummet. Når spillerne har et højt aktivitetsniveau samt når spillerne fordyber sig i opgaven og arbejder sammen om at løse udfordringen. udbygge øvelserne og gøre det sværere. Det er vigtigt at man sammen med spillerne har fokus på at reagere hurtigt. Man kan indføre regler om, at de der først scorer, får 1 point. En bold pr. par og veste til tyvene. En bold pr. par. Og kegler til mange mål i mindst 4 farver. Åben bane uden afgrænsninger. Uafgrænset med keglemål i forskellige farver. Sørg for, at parrene er koncentrerede om at bevare bolden. Giv indbrudstyvene idéer til, hvordan de ved at samarbejde kan gøre Start med at lave enkle opgaver, så det svært for parrene. Indlæg timeout, hvor spillerne lærer systemet. Senere kan man

15 Nr.8610 Alder: 6-8 år - Tid: 8 min. Nr.8609 Alder: 6-8 år - Tid: 8 min. Fangeleg med helle fanget, bliver vedkommende ny fanger. I tøndebåndene er man i helle, men skal forlade Blækspruttetagfat det, løbe til den anden ende. Hvis man bliver fanget undervejs, skal man være en helle, når der kommer en ny ind. blækspruttearm, der ikke kan flytte sig, og hjælpe med at fange resten. Når alle er fanget, skiftes der blæksprutte. Antallet af fangere. Antal der må være i helle. Man kan starte med to blæksprutter. At deltagerne har det sjovt og at de bevæger sig strategisk. At deltagerne får løbet meget, skifter retning og har det sjovt. 10 til 20 spillere. Når deltagerne har et højt aktivitetsniveau, og de har det sjovt deltagere. Når deltagerne får løbet meget, undveget Der udnævnes 3 til 4 fangere som løber med en vest i hånden. Når en bliver Veste til fangerne. En deltager udnævnes til blæksprutte. Deltagerne skal, når blæksprutten befaler fangeren og har det sjovt. Afgrænset område med 6 tøndebånd. Kegler til markering af banen. Sørg for at der er god plads at løbe på. Afgrænset område med helle i enderne. Hold øje med, at det ikke er de samme deltagere, der hele tiden står i tøndebåndene. Sørg for, at der er god plads at løbe på, men også at blæksprutten har chance for at fange nogen.

16 Nr.8614 Alder: 8-10 år - Tid: 5 min. Nr.8613 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. Ud af balance fod mod makkerens yderside af højre fod. (Eller begge med venstre) Den anden fod Troldetagfat troldene i midten. I områderne tæller man op f.eks. 1 hop, nyt område to hop, nyt område 3 placeres så man har god balance. Deltagerne hop osv. Bliver man fanget af troldene i tager fat i hinandens hånd (højre eller midten, bliver man trold i stedet for dem. venstre). Legen går nu ud på med den hånd, der har fat at trække eller skubbe modstanderen, således at vedkommende flytter en fod. Når en fod flyttes, har man tabt. Leg kan laves med bold. Der kan laves forskellige øvelser i områderne. Legen kan laves med både højre og venstre. Der kan kæmpes bedst af 3 forsøg. At deltagerne får trænet mange gentagelser og at de har det sjovt. Deltagerne er sammen to og to, gerne mange par. At deltagerne får trænet styrke og balance, og at de har det sjovt spillere Deltagerne skal bevæge sig mellem de to Når deltagerne har det sjovt og får trænet forskellige bevægelser Man stiller sig op med yderside af højre yderområder og undgå at blive fanget af At deltagerne har et højt aktivitetsniveau Kegler til markering af område, veste til og at man får brugt en masse kræfter. At troldene og evt. bolde. deltagerne træner deres balance og at de har det sjovt. Afgrænset område med troldeområde i midten. Åbent område med god plads. Sørg for at troldeområdet er stort nok til, at Vær sikker på at deltagerne forstår nogen kan blive fanget. reglerne. Man kan fortsætte med, at Man kan lade troldene overtage det antal vinderne møder en anden vinder og den der er fanget, er nået til. taberne møder en anden taber. Snak med deltagerne om at finte og skifte retning. Der kan laves semifinaler og finaler både for tabere og vindere.

17 Nr.9758 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.8615 Alder: år - Tid: 8 min. Plæneklipper med/uden bold Spillerne befinder sig på en linje. Når træneren løfter højre hånd, løber spillerne fremad, når træneren sænker højre hånd løber, spillerne baglæns. Når træneren peger mod spillernes venstre side løber spillerne til venstre og når Grænsekamp man krydser grænsen, er man på det modsatte hold. Målet med legen er at trække modstanderne over på egen side. Når man er trukket over linjen, er man på det andet hold. Man må gerne være flere sammen om at trække deltagere over. træneren peger til spillernes højre side løber spillerne til højre. Træneren kan også benævne retningerne med og Der kan laves bestemte stykker på grænsen, I anden del af øvelsen peger træneren med hvor man kan trækkes over. venstre hånd og bevægelserne skal laves 8-20 spillere. modsat af dem der vises med højre hånd. De enkelte bevægelser kan også dirigeres ved farverne blå. gul, rød og grøn. Øvelserne kan laves med bold. To hold med 6-20 deltagere på hvert hold Deltagerne deles i to hold der befinder sig på hver sin side af grænsen (linjen). Hvis At deltagerne får trænet styrke og at de arbejder sammen om at trække modstandere over. At deltagerne har et højt aktivitetsniveau, får At spillerne har det sjovt, får bevæget sig og reflekterer over hvilke bevægelser de skal lave. Start med det simple og gør øvelsen sværere. Spillerne skal hele tiden udfordres så de ikke kan automatisere bevægelserne. brugt en masse kræfter. At de får trænet styrke i arme og ben. Ros dem, når de er gode til at samarbejde. Som ved alle lege er det vigtigt, at der er højt humør deltagerne ikke kommer til skade Når spillerne gør sig umage og har det Evt. en snor til grænse. sjovt samtidigt. Man må gerne grine af sig selv. En streg eller en snor der adskiller 2 områder. Ingen. Lad deltagerne prøve nogle gange og giv Frit areal. derefter deltagerne på holdet mulighed, for selv at lægge slagplan Det er som træner vigtigt at sikre, at

18 Nr.9762 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9760 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Fire hjørner Træneren råber et af hjørnenumrene og spillerne skal drible til dette. Træneren råber et To bolde, hænder/fødder 1. Den ene bold spilles med fødderne, den anden kastes. nyt tal og spillerne skal drible igen. Områderne 2. Den ene spiller kaster bolden i luften og får nu et nummer ekstra fra 5-8. hvis træneren griber den, mens han spiller med fødderne råber et af disse numre skal spillerne drible sammen med makkeren (husk at bytte). til området med modsatte fod. Træneren kan 3. Spillerne kaster bolden til hinanden med desuden bruge farver, navne på dyr el. lign. venstre og højre og griber boldene med venstre og højre. Område med flere kanter (5-kant eller 6-kant). Alle afleveringsformer kan anvendes. Knæ, hoved, arm, etc spillere. At spillerne får øvet driblinger og arbejder med at koncentrere sig. Ubegrænset antal spillere i par. At spillerne har det sjovt og hele tiden Spillerne har en bold hver. De 4 hjørneområder har numrene 1-4. Når spillerne får trænet driblinger, og har det sjovt. Spillerne er sammen i par. Hvert par har to bolde. Spillerne laver følgende øvelser: udfordres. En bold pr. spiller og 16 kegler. Når spillerne gør sig umage og har det sjovt. 4-kantet bane med små områder i hjørnerne. En bold pr. spiller. Træneren kan selv vælge om der skal God plads til at røre på sig. være konkurrence eller samarbejde. Det er vigtigt at spillerne oplever at det er ok at kikse. Start med det nemme og gør øvelsen sværere. Start med den nemmeste og gør øvelsen sværere. Husk hele tiden at lave øvelsen så svær, at spillerne ikke kan automatisere bevægelsen.

19 Nr.9764 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9763 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Find porten spillerne drible gennem keglemålet med den samme farve. Træneren kan samtidig med at Bold op og hen En af de yderste har bolden. Spilleren i midten, skal arbejde. han viser farven sige et ulige tal, når der skal De 4 spillere rundt om midten tildeles numrene dribles med venstre og et lige tal når der skal Spilleren med bolden siger et af dribles med højre. numrene, afleverer til spilleren i midten, der så skal tæmme bolden og spille den til det givne nummer. Den nye spiller der modtager bolden Træneren kan råbe farverne. Spillerne skal siger et nummer og spilleren i midten aflevere drible gennem de forskellige mål på forskellig videre til det nye sted. Der byttes så alle måde. kommer i midten spillere. At spillerne arbejder koncentreret og får blik for at orientere sig. Grupper af 5 spillere. Man kan tilføje tallene fra 5-8 til positionerne, hvilket betyder at afleveringen skal spilles det angivne sted hen med venstre fod. Endvidere Spillerne dribler rundt med en bold. Når træneren holder en kegle op i en farve skal Når spillerne får trænet driblinger samtidig med at de orienterer sig om andet end bolden. Spillerne placeres i et kryds, som ses på tegningen. kan anvendes farvebetegnelser og andet. En bold pr. spiller og mange toppe i farverne blå, gul, rød og grøn. Stor firkantet bane med mange keglemål i At spillerne træner at modtage og aflevere bolden og at de udfordres til at aflevere bestemte steder hen. efterhånden øvelsen sværere. Husk at afstanden mellem spillerne skal passe til spillernes forudsætninger. Efterhånden som spillerne bliver dygtigere, kan man melde nummeret ud mens bolden er på vej. farverne blå, gul, rød og grøn. Når spillerne udfordres til at handle hurtigt og more sig med at presse hinanden. Start med det nemmeste og gør øvelsen sværere. Husk at spillerne skal udfordres 1 bold pr. 5 spillere. hele tiden. Frit område. Giv spillerne tid til at lære øvelsen og gør

20 Nr.9766 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9765 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Peters hjul 2 Vedkommende spiller den videre til en ny og så videre indtil bolden ender hos den der Slalombane fire farver skift gennem banen og laver de øvelser der passer til de enkelte farver. startede. Nu skal spilleren huske hvem de fik Blå top: Dribl rundt om toppen med inderside. den fra og hvem de spillede til, således at de Gul top: Tip bolden over toppen. er klar til at modtage bolden og spille den Grøn top: Træk bolden baglæns rundt om videre når det er deres tur. Træneren kan toppen. efterfølgende sende 2 eller flere bolde afsted. Rød top: Spil bolden mellem fødderne 5 gange og spil udenom toppen, mens der løbes den modsatte vej rundt. Forskellige afleveringsformer. Der kan sættes andre tekniske færdigheder 8-16 spillere. At spillerne får trænet præcise afleveringer og øver deres koncentration spillere. ind som opgaver. Spillerne placerer sig i en cirkel. En spiller bolden til en anden i cirklen. Når spillerne gør sig umage og oplever gode afleveringer, samtidig med at tempoet stiger. Der opstilles en bane med toppe i 4 farver, blå, gul, rød og grøn. Spillerne dribler på At træne spillerne i at vurdere og huske hvordan de skal/kan handle i bestemte situationer. 3 bolde. Når spillerne arbejder med koncentration og bliver hurtigere til at løse opgaverne. God plads. En bold pr. deltager og kegler i farverne blå, gul, rød og grøn. Hjælp spillerne med at huske hvem de skal aflevere til og forlang af spillerne, at de sender signaler om, at de er klar til at Forhindringsbane med toppe i 4 farver. modtage bolden. Sørg for at der er flere baner så spillerne ikke står i kø. Lav opgaver nemme så spillerene kan klare udfordringer og gør det sværere efterhånden.

21 Nr.9769 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9768 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Skudfange bolde. En spiller fra hvert hold løber ind til boldene. Den ene (på skift) bestemmer om Giv bolden videre Spilleren i midten er den der skal arbejde. De 4 spillere rundt om midten tildeles numrene han vil spille en af boldene til modstanderne Spilleren med bolden siger et af og fange den anden inden han passerer numrene, afleverer til spilleren i midten, der så baglinjen, eller vil spille bolden til skal tæmme bolden og spille den til det givne medspillerne og undgå at blive fanget inden nummer. Den nye spiller der modtager bolden egen baglinje. Boldene placeres igen og 2 nye siger et nummer og spilleren i midten afleverer spillere konkurrerer. videre til det nye sted. Der byttes så alle kommer i midten. Boldene kan placeres forskellige steder. Man kan tilføje tallene fra 5-8 til positionerne, 8-12 spillere. At træne spillerne til at reagere hurtigt og have det sjovt med fangeleg. Grupper af 5 spillere. hvilket betyder at afleveringen skal spilles det angivne sted hen med venstre fod. Endvidere kan der anvendes farvebetegnelser og andet. Spillerne deles i 2 hold og placeres ved hver baglinje. Midt på banen placeres to Når spillerne øver sig i sprint og bliver lidt Spillerne placeres i et kryds (se på tegningen). En af de yderste har bolden. At spillerne træner at modtage og aflevere taktiske. bolden, og at de udfordres til at aflevere til spillernes forudsætninger. Efterhånden som bestemte steder. spillerne bliver dygtigere kan man melde nummeret ud mens bolden er på vej. 2 bolde og 4 kegler til at markere baglinjen. Når spillerne udfordres til at handle hurtigt og more sig med, at presse hinanden. Område med 2 markerede baglinjer (20 m afstand). 1 bold pr. 5 spillere. Lav regler, om hvor tæt spilleren må være Frit område. på boldene, indtil deltagerne har forstået legen. Husk at rose dem der er gode til, at finte hvad de vil. Giv spillerne tid til at lære øvelsen og gør efterhånden øvelsen sværere. Husk at afstanden mellem spillerne skal passe til

22 Nr.9772 Alder: 6-12 år - Tid: 10 min. Nr.9771 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Befrier 1 bruges til at befri de der bliver fanget. Når man bliver fanget skal man stå med armene over hovedet, og bliver befriet når man får en bold spillet hen til sig. Snydeløb - løb i mål og scor Spillerne deles i 2 hold. Et der angriber og et der forsvarer. En spiller fra det angribende hold løber ned mod modstanderen. Han kan score ved, at løbe igennem et af de Man kan befries ved at spille bandespil med befrieren. to mål. Den forsvarende spiller skal fange angriberen, inden han når igennem målet for at forhindre scoring. Derefter to nye. Efter at alle har været angribere to gange byttes der roller. Efterfølgende laves øvelsen med bold. At spillerne har det sjovt, og prøver at hjælpe hinanden med gode afleveringer spillere. Der udnævnes 3 fangere, som skal fange de andre. Resten får 4 bolde, som skal Når spillerne har det sjovt med fangelegen og får lavet afleveringer som modtages spillere. Målene kan placeres forskelligt eller der kan laves flere mål. At øve spillerne i at holde tempo, og i at finte i løbet. 4 bolde, 4 kegler og 3 veste. Når spillerne er fordybede i legen og øver sig i at finte og løbe/drible hurtigt. Afgrænset real eks. 20 gange 20 meter. Bolde til halvdelen, og 6 kegler til markering af mål og startpunkter. Sørg for at der er god plads til at løbe på. Tag en snak med spillerne om hvornår man kan aflevere til en spiller der er Område med 2 parallelle mål og to fanget. startpunkter. Lad spillerne eksperimentere med løsninger, og hjælp dem med, at sætte ord på hvordan man får succes i denne leg.

23 Nr.9940 Alder: 8-14 år - Tid: 10 min. Nr.9774 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. 4 på banen overtræksvest i hånden. Når en anden fanges skifter fangerrollen. De resterende spillere har Fisk spiller fra hvert hold ind på banen. Bolden spilles ind mellem målene og angriberen skal en bold hver. Der skal altid være mindst 4 forsøge at score i et af keglemålene, ved at spillere i firkanten. Det er tilladt at forlade drible bolden igennem. Hvis der scores skifter firkanten. Hvis der er færre end 4 i firkanten den forsvarende spiller til det andet hold. Hvis kan fangeren frit vælge sig en afløser som forsvareren får kontrol over bolden skifter fanger. Man må ikke forlade firkanten på angriberen til det andet hold. Når det ene hold samme side som man træder ind. har angrebet er det, det andet holds tur. Der spilles indtil der kun er et hold. Der kan være færre spillere på banen. kan laves større eller mindre. At træne spillerne i at angribe og forsvare. 8 spillere pr. gruppe. Der kan være flere fangere spillere i hver gruppe. Når spillerne arbejder koncentreret, om at få En spiller udnævnes til fanger og skal At spillerne får trænet deres opmærksomhed, og har det sjovt med fangelegen. Spillerne deles i to hold. Det ene hold skal scoret og forsvaret. Når spillerne morer sig. være i firkanten. Fangeren har en angribe, det andet forsvare. Der sendes en skriftes efter tid. Når spillerne får trænet deres Veste til halvdelen, 9 kegler og 3 bolde. opmærksomhed overfor andre spillere og fangeren - og begynder at samarbejde. Frit område med 4 keglemål placeret i retninger og et startsted. En fodbold pr. spiller, 4 kegler til at markere området - samt en overtræksvest til fangeren. Træneren starter spillet med, at spille bolden ind i banen. Sørg for at sætte tidsbegrænsning på, så der ikke bliver for Firkant på 10 x 10 meter. meget kø. Ros når spillerne viser retningsskift og temposkift. Sørg for at være dommeren i begyndelsen af øvelsen, så spillerne får lært reglerne. Hvis en spiller er inde for længe kan der

24 Nr Alder: 8-15 år - Tid: 15 min. Der deles to hold. Inde-holdet fordeler sig så alle deltagere står på række i indezonen minus én, der tager opstilling i modsatte endes "helle-område". Ude-holdet skal stå jævnt fordelt langs banens sider. To bolde skal altid være i bevægelse mellem holdets spillere. Bull run ude-holdet at ramme spilleren - inden han/hun når ind i "helle-området". Løberen skal medbringe "oksehovedet" (rugbybolden), som kan bruges til at "stange" ude-holdets bolde væk, så man ikke rammes. Lykkes det at komme ned i "helle" afleveres "oksehovedet". Lykkes det at tage et fuldt løb frem og tilbage - scorer inde-holdet 1 bull run spillere. Når en spiller fra inde-holdet starter sit løb mod modsatte ende gælder det om - for Bliver spilleren, der starter med "oksehovedet", ramt på vej ud smider/afleverer han/hun "oksehovedet, og spilleren der venter i "helle", løber frit ud og fragter "oksehovedet" hjem uden der scores, mens den ramte spiller løber ud i "helle-området" og afventer næste spiller. Rammes spilleren på vej hjem fra "helleområdet" med "oksehovedet", scores der heller ikke, og spilleren afleverer bolden til den næste spiller i rækken. Når alle spillere har løbet - tælles antal bull runs og inde-holdet og ude-holdet bytter plads. Når begge hold er igennem, har holdet med flest bull runs vundet. Der kan spilles med flere runder. Man kan også dele i tre hold, så de to er ude-hold, mens det tredje er inde-hold. Man skiftes til at være inde, mens de to andre hold skal samarbejde om at forhindre inde-holdet i at score bull runs. Spillerne skal arbejde med orientering, undvigelser og tempo. Samtidig skal holdene samarbejde for at løse opgaven, og besejre det andet hold ved at kaste præcist. Når der er spænding, og der er en jævn fordeling af spillere der lykkes og "mislykkes" med bull runs. Kegler/toppe, to bløde bolde, en rugbybold eller lignende. Alt efter spillernes evne til at kaste med fart og

25 Nr Alder: 6-12 år - Tid: 10 min. Befrier 2 vælges et antal befriere der hver har en fodbold. Fangerne kan fange dem uden bold. Når en spiller fanges stiller vedkommende sig op med spredte ben, og kan nu befries ved at en af befrierne spiller bolden bagfra gennem benene. Den befriede bliver nu befrier. Efter en passende periode kan der vælges nye fangere spillere. Øvelsen er en fangeleg. Der vælges et antal fangere, der skal fange de andre. Det Man kan befries ved, at bolden spilles, tippes op og skal tæmmes af den tilfangetagede. At spillerne har det sjovt, får løbet, driblet og prøver at hjælpe hinanden. Når spillerne har det sjovt med fangelegen, og får trænet hurtighed. Et antal fodbolde. Afgrænset areal - f.eks. 25 x 25 meter. Sørg for at banen passer til spillernes forudsætninger. Den kan gøres større eller mindre. Man skal stille krav til boldholderne om, at de hurtigst skal befri deres holdkammerater

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse TRÆNING 1 kl. 17:00 Kl. 17:05 Samling Opvarmning (1 øvelse) Tagfat (1 eller 2 fangere) - når man bliver fanget er det udenfor firkanten til træneren evt. variation med kædetagfat Kl. 17:15 Kl. 17:20 Opdeling

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse.

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse. Koordinationstræning Abekatte streger: Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige god ved alle spillerne, men man kan

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål. Nr.9155 Alder: 4-6 år - Tid: 8 min. Nr.9152 Find dit dyr af et af 3 dyr. Spillerne deles i tre hold. Hvert hold får et dyrenavn. Hvert hold leder en efter Bowling række bag en kegle i passende afstand

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U9 10

Forslag til træningsøvelser for U9 10 Forslag til træningsøvelser for U9 10 Koordinationstræning: Alle 25 x 10 meter Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6 Vildbjerg FS Træning 1 // U6 Opvarmning: 1. Kongeløber (ca. 8-10min.) a. 2 fangere på en opmærket keglebane. Resterende spillere skal fordeles på de 2 langsider b. Det gælder om at bevæge sig fra sidelinje

Læs mere

PIGERAKET TRÆNINGSPAS

PIGERAKET TRÆNINGSPAS FODBOLDØVELSER PIGERAKET TRÆNINGSPAS EN DEL AF NOGET STØRRE 2 KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som netop jeres klub tilbyder

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN 6MODUL 1 INTRO Din vigtigste opgave som træner er at inspirere, udvikle og underholde hver enkelt spiller alle fem dage, så de får lyst til at deltage på

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

Parbold. Fanger (1) Fanger (2) Bemærkninger:

Parbold. Fanger (1) Fanger (2) Bemærkninger: Parbold 2 og 2 om 1 bold - 1 fanger i midten - Fangeren skal fange bolden fra et af holdene - når denne har gjort det bytter han/hun med en af dem som bolden er fanget fra. Parrene har helle udenfor stregerne,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege Del 7: Lege Apport Fido: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Apport Fido. Eleverne er sammen to og to. 1 bold. Bolde i forskellige størrelser og materiale. Ingen bane. Den ene elev er hunden Fido

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Den Røde og Sorte Tråd

Den Røde og Sorte Tråd Den Røde og Sorte Tråd Indholdsfortegnelse: Forord Side 2 U6-U7 Side 3 U8 Side 5 U9 Side 8 U10-U11 Side 12 U12-U13 Side 18 U14-U15 Side 26 U17-U19 Side 36 Eksempel på træningspas U6-U7 Side 45 Eksempel

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Træningsplan uge Hårlev BK

Træningsplan uge Hårlev BK Træningsplan uge 33 2018 Hårlev BK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Træningsplan Mandag den 13. August... 3 Træningsplan Onsdag den 15. August... 6 Træningsplan Mandag den 13. August Øvelser:

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ

Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ Bane 1 Spiller 1 (køen) Bane 2 Nr. 2 OTA Sidestep 3 meter Aflevere bold til korrekt fod Koordinationstræning - Footwork/hurtige fødder/tankegang + afleveringer + 1. berøringer

Læs mere

DBBF inspirationsmateriale. Basketball øvelses ABC

DBBF inspirationsmateriale. Basketball øvelses ABC DBBF inspirationsmateriale Type Oprindelige forfatter Opsummering Målgruppe Krav Problemområder Materialer Arbejdskraft Faciliteter Senest opdateret Basketball øvelses ABC Øvelser og beskrivelse af Fundamentals

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

Afleveringer. Variation

Afleveringer. Variation Afleveringer Der opstilles en række kegler i to forskellige farver. Der stilles en spiller ved hver kegle, resten stiller sig ved start keglen. Første spiller skal nu spille bolden frem til første spiller

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Gribeteknik 1. Gribetrekant/pilespids 2. Skovlen 3. Sækken 4. Stakit og låg 5. Bold til krop Andre teknikker 1. Udgangs-/grundstilling 2. Faldteknik 3. 1:1 Spil med

Læs mere

Øvelseshæfte. 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet

Øvelseshæfte. 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet Øvelseshæfte 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet 2009 Kære DGI fodboldskoleledere og instruktører Vi ønsker den højeste kvalitet ved afholdelse af vores fodboldskoler

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Michael Rundager VSB ungdomstræner kursus. 2017

Michael Rundager VSB ungdomstræner kursus. 2017 Årgang 2013-2010 (U5-U8) + Årgang 2009-2005 (U9-U13) Det gode miljø: Det skal være fedt at gå til fodbold - Anerkendende (kommunikation i øjenhøjde) - Engageret (kropssprog & fremtoning) - Forstående (lyttende

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers Nr.3493 Alder: 8-10 år - Tid: 12 min. Nr.3492 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. At gribe bolden De 2 spillere står overfor hinanden med ca. 2 og 2 sidelæns løb på et mål eller ca. 10-15 m før der skiftes retning.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT ØVELSESKORT MED FODBOLDTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fodbolddelen

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Afslutning Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af portene. Spillerne dribler

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Jeg har bolden Vi har bolden 1. Løbe med bold (løbedribling) 2. Løbe med bold (speeddribling) 3. Beskytte bolden 4. Retningsskift med bold 5. Kropsfinte/skudfinte 6.

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Blok og Rebound (Defensive Boards) Blokere og Afholde (Close out and Contain)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Blok og Rebound (Defensive Boards) Blokere og Afholde (Close out and Contain) Nr.6464 Nr.6462 Blok og Rebound (Defensive Boards) angriberen, bøjet ben, hænderne oppe og bruge bagdel og skuldre til at blokere angriberen. Blokere og Afholde (Close out and Contain) Forsvaret skal sørge

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Opvarmning (10-15 min)

Opvarmning (10-15 min) Opvarmning (10-15 min) Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 5-6 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i:

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i: Beskrivelse: Dette er et fodboldforløb som er lavet til et idrætshold på b-niveau, men kan også bruges til c-niveau. Mange af spiløvelserne tager udgangspunkt i spillet 5 mod 5, da det kan være en fordel

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Spillere U15 - U17 år

Spillere U15 - U17 år TRÆNINGSMANUAL Spillere U15 - U17 år Årsplan Speed 1 Årsplan Årsplan 15-17 år 1 år = 42 uger 1 uge = 3 tekniske sessioner 1 session = 2 timer Kamp = 1 pr. uge Fokus Færdigheder gennem konkurrence Mål Bedre

Læs mere

Teknikskole - Vendinger

Teknikskole - Vendinger Teknikskole - Vendinger 19.9.2011 Dette skrift er tænkt som inspirationsmateriale til klubbens trænere, med forslag til øvelser i hverdagens træning, der følger op weekendens teknikskole. Det første tema,

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere