side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen

2 side 2 i stedet for mødte Jens Peter Nørgaard Indholdsfortegnelse: 545. Spørgetid Budgetopfølgning for alle udvalg Budget Plan for temamøder for byrådet i efteråret Endelig vedtagelse af lokalplan 235, Langeskov Nord Vedtagelse af lokalplan Super Brugsen Godkendelse af skema C, Tårup Strandpark Fynshovedvej 493, Martofte Farlig skolevej - klassificering Indberetning af kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde for 2. kvartal Sager og skrivelser til orientering Punkter på lukket møde: 556. Tilbud på erhvervsjord i Langeskov SYD 557. Tilbud om køb af moselod i Dalby 558. Sager og skrivelser til orientering

3 side Spørgetid P24 sagsnr Byrådets møde punkt 545: Vicky Engsted spurgte på vegne af forældre ved Fjordvangskolen 6 spørgsmål til borgmesteren. Borgmesteren svarede at byrådets holdning ikke er afklaret endnu. Der er derfor ikke lagt planer for skolebygningerne såfremt skolen lukkes. Der er ikke regnet på konsekvenser for bosætning og skatte indtægter. Tryghed vil forsat være vigtigt, men der kan være forskellige opfattelser og løsninger. Forvaltningen vil i givet fald lave en plan for inklusion. Borgmesteren er meget opmærksom på at beregningerne skal holde stik og at der sikres tilstrækkelig rummelighed i forhold til fremtidigt børnetal. Vicky Engsted opfordrede byrådet til at finde besparelser på andre områder Budgetopfølgning for alle udvalg Ø09 sagsnr Det samlede resultat af udvalgenes budgetopfølgning med baggrund i det korrigerede budget 2012 det forventede regnskab 2012 og de kendte indtil nu og foreslåede ændringer foreligger hermed. Ved seneste budgetopfølgning som Byrådet godkendte den 26. april blev der givet tillægsbevillinger for i alt 28,5 mio. kr. primært som følge af store udgifter til forsørgelse af ledige i kommunen. Det betyder at kommunens økonomi er presset og at der er fokus på at bremse udgifterne i Budgetopfølgning foretages med baggrund i økonomirapport pr og de kendte ændringer og jf. ovennævnte med fokus på at beløb som af den ene eller anden grund ikke kan/skal anvendes i år lægges i kassen. Fokusområder er indeholdt i budgetopfølgningen. Efter behandlingen i udvalgene samt beslutninger herfra udviser opfølgning nedenstående behov for ændringer til indarbejdelse i det korrigerede budget 2012 netto kasseforbedring = 12,6 mio. kr.: 1. Bevillingsændringer for alle udvalg til godkendelse:

4 side 4 ALLE UDVALG Regnskabsopgørelse i kr. INDTÆGTER: Skatter Tilskud og udligning og momsudligning Opr. vedt. Budget 2012 Tillægsbevilling 2012 inkl. Ompl. Korr. vedt. Budget 2012 Behov for tillægsbevilling i DRIFT: Serviceudgifter Central refusionsordning Brugerfinansieret område Overførselsudgifter Forsikrede ledige RENTER M.V. ANLÆG ANLÆG - Jordforsyning FINANSIERING: Låneoptagelse Afdrag Balanceforskydning ekskl. kasseforbrug I alt Alle udvalg Ændring af likvide aktiver (beløb uden fortegn = kasseforbrug) FINANSIERINGSFORSLAG: Tekst: Beløb i kr.: Konto Kasse tillægsbevilling til drift m.v. løbende år Konto Kasse tillægsbevilling til anlæg rådighedsbeløb indeværende år I alt Bevillingsomplaceringer mellem udvalg som er indeholdt i fagudvalgenes budgetopfølgninger og i ovenstående bevillingsændringer i punkt 1 til godkendelse: Beløb i kr: Udvalg Serviceudgifter: Ældre- og Handicapudvalg 1) Miljø- og Teknikudvalg 1) Økonomiudvalg 2) Forsikrede ledige: Arbejdsmarkedsudvalg 2) 1) Energiudgifter er overtaget af Miljø- og Teknikudvalg i ) Rettelse/tilbageførsel af bevillingsomplacering som indgik i budgetopfølgning Bevillingsændring tilpasning af budget på rengøringsområdet efter udbud er indeholdt i ovenstående bevillingsændringer i punkt 1 - til godkendelse: Tekst: Tillægsbevilling 2012 beløb i kr.: Børn- og Skoleudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Miljø- og Teknikudvalget Ældre- og Handicapudvalget Økonomiudvalg I alt tillægsbevilling budget Bilag: Oversigt tilpasning af budget på rengøringsområdet (ligger i sagen).

5 side 5 Bilag som er vedhæftet sagen: Budgetopfølgning for alle udvalg - Regnskabsopgørelse dok. id Alle udvalg Bilag til sagen dok.id Bevillingsomplaceringer alle udvalg til godkendelse: Tekst: Fra - beløb i kr. Til - beløb i kr. Barselspuljer Fordeling er foretaget efter det vedtagne regelsæt Fra Økonomiudvalg til øvrige udvalg Kontrolteamet Fordeling er foretaget efter opgørelse fra teamet. Fra Ældre- og Handicapudvalg til øvrige udvalg Bilag: Ligger i sagen 3. Drift: Bevillingsændringer som indgår i budgetopfølgning og samtidig søges overført til budget I budgetopfølgningen indgår at 3 mio. kr. fra IT-anlægsrammen lægges i kassen i 2012, mod at de tre mio. kr. konverteres til en årlig driftsbevilling på kr. i hvert af årene til dækning af 4-årig aftale om outsourcing af hele serverdriften. I budgetopfølgningen indgår det at 1,536 mio. kr. som vedr. besparelse vedr. strategisk arealeffektivisering udgår. I budgetforslag indgår en årlig besparelse på 1,269 mio. kr. som en pulje. Det foreslås at denne puljebesparelse udgår. Sted: Udvalg: Beløb i kr. Budget 2013: Beløb i kr. Budget 2014: Beløb i kr. Budget 2015: Beløb i kr. Budget 2016: IT Økonomiudvalg Strategisk arealeffektivisering Økonomiudvalg I alt netto Anlæg: Anlægsbevillinger som indgår i udvalgenes budgetopfølgning , hvor der søges om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb i budget Sted: Udvalg: Beløb i kr. Budget 2012: Vikingeby Bytoften, Langeskov *) Kultur- og Fritidsudvalg I alt netto *) Efter ovennævnte bevilling vil rådighedsbeløbet i 2012 udgøre i alt kr. til endelig færdiggørelse af anlægsprojektet. 5. Anlæg: Anlægsbevillinger som indgår i fagudvalgenes budgetopfølgning og samtidig søges overført til budget og tilretning af anlægsbevilling i budgetforslaget. Sted: Udvalg: Beløb i kr. Budget 2013: Kultur- og Depotfaciliteter jf. Fritidsudvalg helhedsplan (Munkebo og Kerteminde) Nedrivning af kommunale bygninger ned Miljø- og Teknikudvalg Beløb i kr. Budget 2014: Beløb i kr. Budget 2015: Beløb i kr. Budget 2016:

6 side 6 Nordre Havnekaj, sagsnr I alt netto Anlæg: Anlægsbevillinger - Jordforsyning som indgår i fagudvalgenes budgetopfølgning og samtidig søges overført til budget Sted: Udvalg: Beløb i kr. overføres til Budget 2013: Bakkegårds Alle i Langeskov Miljø- og Teknikudvalg Erhvervsområdet Langeskov Syd Miljø- og Teknikudvalg I alt netto Beslutninger i fagudvalgene: Børn- og Skoleudvalget møde punkt 454: Udvalget oversender sagen med anbefaling bortset fra konti vedrørende børn og ungeområdet samt PPR. Disse områder skal revurderes. Sagen genoptages til september. Kultur- og Fritidsudvalgets møde punkt 276: Oversendes med anbefaling. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 630: Ældre- og Handicapudvalget oversender budgetopfølgningen med anbefaling. Arbejdsmarkedsudvalgets møde punkt 463: Budgetopfølgningen oversendes med anbefaling. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 570: Indstillingen anbefales. Økonomiudvalgets møde punkt: Indstilling fra sagsnr Indstilling fra sagsnr Indstilling: Det indstilles til Økonomiudvalg og Byråd: Ad 1: At der godkendes og bevilges bevillingsændringer for alle udvalg som anført i punkt 1, 1.1 og 1.2 finansieret ved tillægsbevilling til kassen på 12,6119 mio. kr. Ad 2: At der godkendes bevillingsomplaceringer som anført i punkt 2. Ad 3: At der godkendes indarbejdelse af 2,0191 mio. kr. pr. år på drift i budgetforslaget som anført i punkt 3. Ad 4: At der godkendes tillægsbevilling på kr. til rådighedsbeløb i 2012 samt frigivelse af rådighedsbevilling i 2012 som anført i punkt 4. Ad 5:

7 side 7 At der godkendes indarbejdelse af 1,2301 mio. kr. i 2013, 1,547 mio. kr. i 2014, 1,4279 mio. kr. i 2015 og -1,4279 mio. kr. i 2016 på anlæg i budgetforslaget som anført i punkt 5. Ad 6: At der godkendes overførsel af anlægsbevillinger på i alt 2,6 mio. kr. fra budget 2012 til budget 2013 som anført i punkt 6. Økonomiudvalgets møde punkt 751: Indstillingerne godkendt dog således at pkt. 5 sted overføres til Drift i Bilag: Alle udvalg - Bilag til sagen. PDF Opfølgning på strategisk arealanvendelse.doc Regnskabsopgørelse - Budgetopfølgning for alle udvalg. PDF Byrådets møde punkt 546: Indstillingerne godkendt dog således at pkt. 5 sted udgår. Samlet virkning er herefter at kassen tilføres kr Budget Ø02 sagsnr A. Status for budgetlægningen. Den seneste budgetoversigt, dateret viser et kassetræk på 32,4 mio. kr. i 2013 og et samlet kassetræk på 99,0 mio. kr. for alle 4 år ( ). Der er derfor behov for at gennemføre yderligere budgetreduktioner for ca. 30 mio. kr. årligt for at opnå balance i kommunens budget. Udgangspunktet i Økonomiaftalen er skattestop i kommunerne. Budgetoplægget forudsætter derfor uændret skatteprocent, uændret grundskyldspromille og uændrede dækningsafgifter. Desuden forudsættes at kommunen vælger statsgaranti på udskrivningsgrundlag og generelle tilskud.

8 side 8 De samlede indtægter fra skatter og generelle tilskud er forøget i 2013 med 9,7 mio. kr., i forhold til de tidligere beregninger. For årene er indtægterne fra skatter og generelle tilskud reduceret med 31,8 mio. kr. i 2014, 43,0 mio. kr. i 2015 og 21,4 mio. kr. i 2016 i forhold til de tidligere beregninger, som indgik i budgetoplægget i maj/juni måned. Der er indsendt ansøgning til lånepulje vedr. kvalitetsfond og til den ordinære lånepulje og der er sendt ansøgning til puljen for vanskelig stillede kommuner ( 16), til den nye pulje vedr. sociale problemer, høj arbejdsløshed m.v. ( 17) ligesom der er indsendt ansøgning om udviklingsaftale for kommuner med varige strukturelle problemer. Kommunen vil modtage svar på alle ansøgningerne senest den 31. august B. Spareforslag Fase 2. Spareforslagene er sendt i høring og udvalgene har på møder i august behandlet forslagene. Udvalgenes forslag gennemgås og behandles på budgetseminaret. Høringssvar og forslag fra Borgere behandles ligeledes på budgetseminaret. C. Anlæg. Fagudvalgene har behandlet forslag til investeringsoversigt og vurderet hvorvidt det er muligt at rykke på anlægsprojekterne. KL har udmeldt en vejledende anlægsramme på mio. kr. for Kerteminde Kommune. Direktionen vil udarbejde et forslag - som ligger tæt på denne ramme - til drøftelse i økonomiudvalget med henblik på stillingtagen til om dette forslag kunne danne grundlag for Byrådets videre drøftelser på budgetseminaret. Forslaget eftersendes til økonomiudvalgets medlemmer. D. Dialogmøde med Borgere og Bestyrelser m.v. Drøftelse/forberedelse af borgermødet den 22/8 kl E. Budgetseminar 3. september 2012 Der ønskes en godkendelse af program for budgetseminaret. Forslaget udsendes med dagsordenen. F. Datoer for forhandlingsmøder Der skal fastlægges møder for politiske forhandlinger om budget i perioden september. Det bemærkes, at Økonomiudvalget har 1. behandling af budgettet den 11. september og at Byrådet har 1. behandling den 20. september. Fristen for ændringsforslag fra partierne er fastsat til den 24. september kl Indstilling: Økonomidirektøren indstiller: - at Økonomiudvalget drøfter forslag til investeringsoversigt med henblik på at kunne forelægge et foreløbigt forslag på budgetseminaret. - at Økonomiudvalget godkender program for budgetseminaret.

9 side 9 Økonomiudvalgets møde punkt 756: C. På budgetseminaret tages udgangspunkt i oplæg fra direktionen således at disse anlæg indarbejdes i budgetoplægget. Samtidig skal der ske behandling af alle udvalgenes ønsker. Der blev omdelt notat dateret 20/8-12 og punkt A indarbejdes idet beløb vedr. Miniby forudsættes anvendt til flytning af denne til Bakken. Punkt B og C i dette notat indarbejdes ikke. D. Drøftet. E. Tidspunkt for budgetseminar fremrykkes til kl Program tilrettes. F. Der fastsættes følgende datoer: 12/9 kl /9 kl /9 kl Byrådets møde punkt 547: Taget til efterretning Plan for temamøder for byrådet i efteråret G00 sagsnr Direktionen fremsender plan for temamøder for byrådet: : Temamøde om Inklusion for voksne, samt om den nye daginstitution i Langeskov : Sundhed og forebyggelse : Temamøde om Strategisk arealanvendelse, Renæssancehavn og status for Sybergland. Byrådet orienteres den om status på Fremtidens Børnehjem. Hurtigt herefter beslutter Byrådet hvilket projekt der skal udføres. Den nye Børn- og familiechef Inge Skov Madsen indgår i bedømmelsesudvalget og i styregruppen Indstilling: Til efterretning.

10 side 10 Økonomiudvalgets møde punkt 767: Godkendt. Byrådets møde punkt 548: Til efterretning Endelig vedtagelse af lokalplan 235, Langeskov Nord P16 sagsnr Forslag for lokalplan nr. 235 Langeskov Nord samt Kommuneplantillæg nr. 3 har været i offentlig høring i en periode på 8 uger fra den 10.april 2012 til den 7.juni Lokalplanens hovedformål er at fastlægge områdets anvendelse til boligformål i form af åbenlav helårsboliger og at overføre en del af lokalplanområdet fra landzone til byzone. Høring: I høringsperioden indkom i alt 3 bemærkninger og indsigelser fra naboer til planforslagene. Indsigelserne og bemærkningerne: 1) Naturskønne oplevelser omkring lokalplanområdet (mark, hegn og beplantning) i området. 2) En forespørgsel om store rørledning, som der ligger indenfor området. 3) Trampesti mellem boligområdet Elmehaven og Skovvangsvej. 1). Indsigelse fra en gruppe beboere i Slåenhaven, Vedbendvej og Enebærvej 1a).Grupper ønsker muligheden for flere grønne områder, stier og legeområder indeholdt i lokalplanen, hvor børnene trygt kan opholde sig.

11 side 11 Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger: Ad-1a). Lokalplanen lægger vægt på miljøet med stor respekt for områdets natur og grønne områder. Lokalplanen åbner mulighed for beplantning som det står i side 8 i lokalplan: Boligområderne bør gives deres egen identitet i form af beplantning. Beplantningen skal være egnskarakteristisk og fungere som bindeled mellem såvel byen og det åbne land. Lokalplanen etablerer arealer til grønne områder og opholdsområder, der ikke må bebygges. Der kan på disse arealer opstilles legepladser og bænke som understøtter anvendelsen til leg og ophold. Under 7: Bebyggelsens ydre fremtræden på side 13 står følgende: Hovedidéen er at samle bebyggelsen i boliggrupper om afgrænsede rum og grønninger. De centralt placerede grønninger i den enkelte boliggruppe har stor rummelighed og giver mulighed for indretning af fælles rekreative faciliteter. Under 9: Ubebyggede arealer på side 16 står følgende: De fælles fri- og opholdsarealer kan tilsås med græs eller blomstergræs og beplantes med solitært placerede frugttræer og træer af arterne poppel, ask eller lignede, egnstypiske træer. Lokalplanen giver muligheden for natur og beplantning i området og lokalplanen sikrer bevarelse af jorddiger som i dag er i området. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at indsigelsen tages til efterretning. 2). Bemærkning fra Kirsten Nøhr, Slåenhaven 58 2a). KN spørger til de store rørledninger som i dag ligger på tværs af hele marken i den sydlige del af lokalplanområdet. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger: Ad-2a). Lokalplanen tager hensyn til kloakledningerne, som ligger i den sydlige del indenfor området. Der må ikke bygges boliger i området, men der kan etableres fri og fællesarealer som vist på kortbilag 2. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at indsigelsen tages til efterretning. 3). Bemærkning fra Lone og Lasse Mortensen, Skovvangsvej 10 3a). LM gør opmærksom på, at lokalplanen ikke tager højde for en trampesti som i dag er etableret mellem Elmehaven og Skovvangsvej. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger: Indstilling: Ad-3a). Miljø og Kulturforvaltningen indstiller at trampestien indføres i lokalplanen på kortbilag 2. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Miljø- og Teknikudvalget godkender lokalplan nr. 235 samt Kommuneplantillæg nr. 3 med ovenstående rettelse og videresender den til Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på endelig vedtagelse.

12 side 12 Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 573: Indstillingen anbefales. Økonomiudvalgets møde punkt 768: Anbefales. Byrådets møde punkt 549: Miljø- og Teknikudvalgets indstilling godkendt, således at lokalplan 235 blev godkendt ved 2. behandling Vedtagelse af lokalplan Super Brugsen P16 sagsnr Lokalplan er den anden i rækken af kommende lokalplaner for Kerteminde havn, den giver mulighed for en ombygning af Super Brugsen samt etablering af et nyt byggeri til butiksformål i form af udvalgsvarer, cafeer/ restaurationer, liberale erhverv og privat service mv. Der er lagt vægt på at fastholde områdets særlige karakter og den offentlige adgang til havnefronten. Lokalplanen har været udsendt i offentlig høring fra den 15. maj til den 16. juli. Miljø- og Kulturforvaltningen har ingen indsigelser modtaget. Indstilling: Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller at Teknik- og Miljøudvalget godkender lokalplanen til videresendelse til Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på endelig vedtagelse.

13 side 13 Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 572: Indstillingen anbefales. Økonomiudvalgets møde punkt 769: Anbefales. Byrådets møde punkt 550: Lokalplan godkendt ved. 2. behandling Godkendelse af skema C, Tårup Strandpark G01 sagsnr Byrådet godkendte den 27. august 2009 skema A og den 29. april 2010 skema B vedrørende opførelse af 56 almene boliger i Tårup Strandpark. Den er skema C og byggeregnskab modtaget. I forhold til skema B er der følgende ændringer: Den gennemsnitlige årlige leje pr. m² er nedsat fra 789 kr. til 787 kr. excl. forbrug. Anlægsudgiften udgør i alt kr. hvilket er lavere end det godkendte anlægsbudget ved byggestart. Desuden kan oplyses: at der i forhold til budgettet har været uforudseelige entreprenørudgifter, ligesom byggelånsrenter har været større end forventet. Besparelser på garantiprovision m.m. har imidlertid opvejet disse ekstraudgifter. at der i byggeregnskabet er afsat kr. til betaling af stempelgebyr til Landsbyggefonden og administrationsgebyr til Kerteminde Kommune (ca kr.). Bygherre har 6 måneder til at dokumentere at ovennævnte gebyrer er betalt, hvorefter sagen kan afsluttes i kommunalt regi. at revision af regnskabet ikke har givet anledning til forbehold. Revisionen er foretaget af revisionsfirmaet BDO.

14 side 14 Indstilling: Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at skema C og byggeregnskabet godkendes. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 586: Indstillingen anbefales godkendt. Økonomiudvalgets møde punkt 770: Anbefales. Byrådets møde punkt 551: Godkendt Fynshovedvej 493, Martofte G01 sagsnr Ejendommen er opført i Har tegltag og pudsede ydervægge. Bygningen er på 350 m² fordelt på 5 lejemål. Hertil kommer et udhus/vaskehus på 60 m² opført i Grunden er på m². Alle lejemål er p.t. udlejet dog er nr. 493A opsagt pr. 1/ B og 493D har fået nye lejere pr. 1/ Der er forholdsvis hurtig udskiftning af lejere. I 493 E er der konstateret skimmelsvamp i lejligheden. Ydervæggene er for mange år siden forsynet med fortsatsvægge indeholdende organisk materiale. Kombinationen af organisk materiale og fugt giver grobund for skimmelsvamp. Det er derfor nødvendigt, i forbindelse med en skimmelsanering af lejligheden, at demontere alle fortsatsvægge, fastmonterede skabe og radiatorer. Prisen på skimmelsanering andrager ca kr. plus prisen på flytning af radiatorer. Prisen på reetablering er vanskelig at beregne før fortsatsvæggene er fjernet, men et forsigtigt bud vil være ca kr.

15 side 15 Lejerne er foreløbig genhuset i et lejet sommerhus indtil ejendommens fremtid er fastlagt. Endvidere er der fra lejeren af 493 D modtaget klage over skimmelsvamp, denne sag er endnu ikke besigtiget/behandlet. Det kan ikke afvises, at der er eller kan komme lignende skimmelsvampproblemer i ejendommens øvrige lejligheder. Endvidere er ejendommen vedligeholdelsestung og med et stort vedligeholdelsesefterslæb. Der imødeses reparation af de pudsede facader, understrygning og vedligeholdelse af tegltaget. Desuden bør 10 vinduer og 5 yderdøre skiftes. Anslået pris ca kr. Vicevært og boligkontor bruger uforholdsmæssigt mange ressourcer på ejendommen set i forhold til antal lejemål. Såfremt ejendommen sælges med bygninger, kan lignende sager med skimmelsvamp muligvis forudses. Økonomi: Driftsudgifterne er p.t. på kr. excl. moms og lejeindtægterne på kr. (heraf er der en huslejerestance pr. 6/6-12 på ca kr.) Der har siden 2007 været afholdt kr. ekskl. moms til ekstraordinær vedligeholdelse af ejendommen. Der er indhentet overslag på pris for nedrivning af ejendommen, hvilket beløber sig til ca kr. EDC mæglerne Kerteminde skønner, at ejendommen vil være nemmest at sælge med bygninger, men øvrigt anses ejendommen p.t. ikke at repræsentere den store værdi, hverken med eller uden bygninger. Indstilling: Udvalget bedes tage stilling til, om der skal bruges midler på skimmelsvampsanering og istandsættelse af ejendommen eller om ejendommen skal sælges med eller uden bygninger. Plan og Geodatas bemærkninger af 10. juli 2012 Matr.nr. 1d Scheelenborg hdg, Stubberup Matr.nr. 40 c Martofte by, Stubberup Ejendommen er en samlet fast ejendom. Inden ejendommen evt. sættes til salg bør de matrikulære forhold på stedet afklares. I tilfælde af, at grund med krav om nedrivning af bygninger udbydes og sælges, har køber mulighed for at bygge nyt på grunden efter en meddelt landzonetilladelse. Der er mulighed for at opføre på grunden: Byggeri, hvor udformning, materialevalg og placering på grunden er i overensstemmelse med den eksisterende landsbykarakter. En bebyggelse som anvendes til en helårsbeboelse i form af åben-lav bebyggelse. Det kan forventes, at der kan gives landzonetilladelse til en bolig på op til 250 m². En bebyggelse i overensstemmelse med den tinglyste byggelinje langs Fynshovedvej (landevej nr. 514). Byggelinjen fra den 28. februar 1936 foreskriver, at bebyggelse skal placeres mindst 10 meter fra vejmidte. Byggelinjen administreres i dag af Kerteminde Kommune. Da 1d er meget snæver/smal kan der kun hvis ovenstående skal overholdes opføres et nyt hus i en bredde af 6 m, det er Plan og Geodatas anbefaling, at såfremt der opføres ny bebyggelse på ejendommen, bør det ske på matr.nr. 40c.

16 side 16 NOTE: Muligheden for genopførelse af bebyggelse på grunden forudsætter, at der søges om en landzonetilladelse inden for ca. 3 år fra den dato, hvor ejendommen har været ubeboet. I det tilfælde, hvor bygningen har været forladt (ubeboet) i længere tid, dvs. længere end ca. 3 år og er så forfalden, at den ikke repræsenterer nogen værdi af betydning, skal landzonemyndigheden lægge de samme hensyn til grund ved behandlingen af en ansøgning om istandsættelse som ved ansøgning om opførelse af ny bebyggelse. I det tilfælde, hvor der er gået mere end 3 år og, hvor ejendommen har været forladt, skal man være opmærksom på, at kommuneplanrammen 1.BE.1 Martofte foreskriver, at opførelse af ny bebyggelse kun kan se som huludfyldning langs landsbyens gader. En ansøgning om opførelse af ny bebyggelse på den nævnte grund vil dermed blive afvist, da der ikke er tale om huludfyldning. En løsning herpå kan være, at kommunen vælger at udarbejde en ny lokalplan for området, som lovliggør nyt byggeri på grunden. Herefter skønnes der at være 3 muligheder at arbejde videre med: Kerteminde Kommune 1. beholder ejendommen. Den skimmelsaneres og istandsættes. 2. sælger ejendommen som den er med bygning. 3. sælger ejendommen med bygning og med klausul om nedrivning. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 561: Udvalget anbefaler Byrådet, at ejendommen sættes til salg. Lars Ole Valsøe (C) Økonomiudvalgets møde punkt 734: Udsat. Økonomiudvalgets møde punkt 771: Økonomiudvalget anbefaler løsning 3 idet pris for nedrivning og nuværende lejeforhold undersøges.

17 side 17 Byrådets møde punkt 552: Byrådet besluttede at bygningen nedrives og Økonomiudvalget bemyndiges til at afslutte salg af grunden Farlig skolevej - klassificering G01 sagsnr I Folkeskolelovens 26 (LBK nr. 998 af 16/08/2010) fremgår det at kommunalbestyrelsen skal sørge for befordring mellem skole og hjem, hvis eleverne på udvalgte klassetrin har længere end lovens krav, eller børnenes sikkerhed i trafikken gør det særligt påkrævet. Den påkrævede afstand er angivet i tabellen herunder: Klassetrin Afstand [km] BH 3 2, Det er jf. Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen 3 (BEK nr. 25 af 10/ ) kommunalbestyrelsen der afgør spørgsmålet om skolevejens farlighed på grundlag af et skøn over de vej-, trafik- og færdselsmæssige forhold foretaget af politiet og vejmyndighederne. Proceduren i dag er den at vejmyndigheden og Børn- og Ungeforvaltningen følger den udtalelse politiet kommer med, da forholdene i de fynske kommuner herved formodedes at blive mere ensrettede. Der findes ikke en entydig klassificering af skolevejene, men i Cirkulæreskrivelse om sikring af skoleveje (CIS nr af 13/04/1978) findes eksempler på, hvad Justitsministeriet anser som værende farlige skoleveje. Eksempelvis anbefales det at elever mindre end 4 klasse skal have en niveaufri krydsning af større befærdede veje, for at de har sikker skolevej. Det kan diskuteres hvorvidt vejene inden for C55-tavlerne (byzone tavlerne) reelt er farlig skolevej, da der her oftest er både fortov, cykelstier, signalregulering osv. Børn- og Ungeforvaltningen står for økonomien ved befordring af elever til og fra skole. Der findes ikke et fuldstændigt register over hvilke kommuneveje, der er klassificeret som farlig skolevej, og nogen skoler har derfor udarbejdet deres egen klassificering efter kommunesammenlægningen. Veje der er klassificeret kan ses på vedlagte kortbilag. I forbindelse med den politiske drøftelse om ændring af kommunens skolestruktur i Kerteminde og Munkebo, har politi og vejmyndighed skønnet farligheden på følgende veje:

18 side 18 By Vejnavn Skøn vejmyndighed Skøn politi Kerteminde Hans Schacksvej Til og med 4 kl Til og med 4 kl Nordre Ringvej Til og med 4 kl Til og med 4 kl Borgmester Hansensvej Til og med 4 kl Til og med 4 kl Munkebo Bycentervej Til og med 4 kl Til og med 4 kl Fjordvej Til og med 3 kl Til og med 4 kl Kystalléen Til og med 4 kl Til og med 4 kl Kølstrupvej Til og med 4 kl Til og med 4 kl/ 6 kl Lindøalléen Til og med 3 kl Til og med 6 kl Toften Til og med 3 kl Til og med 3 kl Klassificering af ovennævnte veje til farlige skoleveje betyder en forøgelse af udgifterne til skolebefordring, alternativt at vejene sikres ved at etablere niveau fri krydsning i form af bro eller tunnel. Drift af veje, herunder trafiksikkerhed, er i henhold til Styrelsvedtægtens 15 henlagt til Miljøog Teknikudvalgets umiddelbare forvaltning. Indstilling: Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller til udvalget at drøfte og beslutte hvorvidt de kommunale veje indenfor bygrænsen (C55-tavlerne) fremover ikke skal være klassificeret som farlige skoleveje. Udvalgsformand Torben Andersen har ønsket sagen til behandling i byrådet, idet han ønsker at præcisere Miljø- og teknikudvalgets beslutning af Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 575: Udvalget skønner ikke, at fri befordring af skoleelever i henhold til folkeskoleloven er en brugbar løsning på trafiksikkerhedsproblemer. Udvalget indstiller, at der i samarbejde med de berørte parter, herunder Færdselssikkerhedsrådet, udarbejdes trafiksikringsløsninger for de berørte skoleveje. Bilag: Klassificering - Oversigtskort Munkebo og Kerteminde (aug. 2012) Byrådets møde punkt 553: Miljø- og Teknikudvalgets beslutning den blev sat til afstemning. Alle byrådets medlemmer stemte for udvalget indstilling. Torben Andersen ønskede følgende sat til afstemning: Byrådet er enig i de betragtninger viceborgmester Hans Luunbjerg er citeret for i Fyens Stiftstidende den og ønsker at bringe folkeskolelovens 26.2 i anvendelse

19 side 19 og tilbyde befordring til og fra skole til de elever inden for bygrænserne i Munkebo og Kerteminde, der skal krydse de af politiets udpegede farlige veje. For forslaget stemte ingen. Imod forslaget stemte ingen. Alle undlod at stemme Indberetning af kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde for 2. kvartal G12 sagsnr Indberetning af kvartalsoversigt vedrørende det specialiserede socialområde for 2. kvartal I den kommunale økonomiaftale indgår det specialiserede socialområde som et særligt fokusområde. Det er mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening aftalt, at der skal iværksættes en række tiltag, som kan medvirke til en opbremsning i de senere års markante udgiftsstigninger på området. Regeringen og Kommunernes Landsforening er derfor blevet enige om, at Kommunalbestyrelsen hvert kvartal skal modtage oversigter over den økonomiske udvikling på det specialiserede socialområde med henblik på at sikre overholdelse af budgetterne. Der er nedenstående udarbejdet et sammendrag af indberetningerne til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Sammendrag: Budget 2012: Forventet Afvigelse: Regnskab 2012 Udsatte børn og Unge Udsatte voksne og handicappede Pleje og omsorg Det skal bemærkes, at ovenstående tal er ekskl. indtægter fra den centrale refusionsordning for særligt dyre enkeltsager Indstilling: Det indstilles, at udgiftsudviklingen i 2. kvartal 2012 på Ældre- og Handicapudvalgets andel af det specialiserede socialområde forelægges til orientering og fremsendes til Økonomiudvalget. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 633: Kvartalsoversigten blev taget til efterretning.

20 side 20 Indstilling: Det indstilles, at udgiftsudviklingen i 2. kvartal 2012 på Børn - og Skoleudvalgets andel af det specialiserede socialområde forelægges til orientering og fremsendes til Økonomiudvalget. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 455: Oversendes med anbefaling. Janjan Hovgaard (F) Britt Pedersen (A) Økonomiudvalgets møde punkt 772: Anbefales. Bilag: Indberetning af kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde for 2. kvartal Byrådets møde punkt 554: Godkendt Sager og skrivelser til orientering G01 sagsnr

21 side 21 Byrådets møde punkt 555: Intet.

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 13.08.2012 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 276. Budgetopfølgning 2-2012 - på Kultur- og Fritidsudvalgets område....

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 21.08.2012 kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 21.08.2012 kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 21.08.2012 kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 749. Budgetopfølgning 2-2012 vedr. Arbejdsmarkedsudvalget... 3 750. Budgetopfølgning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

UDVIKLING, KOORDINERING OG OVERBLIK er nøgleord for processen for budget

UDVIKLING, KOORDINERING OG OVERBLIK er nøgleord for processen for budget BUDGET 2013 2016 FORORD. UDVIKLING, KOORDINERING OG OVERBLIK er nøgleord for processen for budget 2013- Udvikling: I budgettet er fra 2012 afsat en innovationspulje og arbejdet med innovation og fornyelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering... Referat Byrådet Tid Onsdag den 17. september 2014 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1 3. 14/8880

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 10.11.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 553. Fokusområder - opfølgning på Økonomiudvalgets område.... 3 554.

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2015-18 tet for 2015-18 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 Journalnr. 17/17877 Måned Dato Hvem Indhold Aktivitet Hver måned Områderne og Økonomi Budgetopfølgning 2018 De budgetansvarlige

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 05.11.2012 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 290. Ansøgninger fra Jubilæumskomiteen... 3 291. Oprettelse af den

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

Byrådets temamøde den 20. juni 2016

Byrådets temamøde den 20. juni 2016 Byrådets temamøde den Program Velkomst ved Borgmester Pernille Beckmann Økonomiaftalen Status på den økonomiske situation Status på udvalgenes arbejde med prioriteringsrummet De næste skridt Opsamling

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 17:00-17:10 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Michael Blem

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet Onsdag den 15. september 2010 Kl. 19.00 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Acadre: marts 2014

Acadre: marts 2014 NOTAT Acadre: 13-1294 13. marts 214 er nu afsluttet. et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 157,8 mio. kr. sammenholdt med et overskud på 1,6 mio. kr. i oprindeligt, svarende til en forbedring

Læs mere

24. Til efterretning - Kommunalreform

24. Til efterretning - Kommunalreform " ## ## $% &#$ *12$$ '()*$$')$+),-#).($/#$0(,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$$4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 7#4$$11#$4$1 "7#4$$8#93$74$4$+#111#$4$1

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

BUDGET SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET

BUDGET SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET BUDGET 2020-2023 SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET 2020-2023 HØRING: 8/10 16/10 2019 1. Budget 2020-2023 - 1.behandling af budget (B) Sagsnr.: 330-2019-66365 Dok.nr.: 330-2019-383515 Åbent Kompetence:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen den 07-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen Dagsorden Mandag den 7. oktober 2013 kl. 17:00 afholder Kommunalbestyrelsen møde i Mødesalen/Rådhus. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

ØU budgetoplæg

ØU budgetoplæg ØU budgetoplæg 23.4.2014 Præsentation af budgetoplæg 2015-2018 den aktuelle status den videre proces usikkerhed Udarbejdelse og fastlæggelse af retningslinier for budgetlægningen Økonomi Økonomiudvalg

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 22. maj 2012. Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 22. maj 2012. Mødetidspunkt: 17:00 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

ØU budgetoplæg

ØU budgetoplæg ØU budgetoplæg 22.4.2015 Præsentation af budgetoplæg 2016-2019 den aktuelle status den videre proces usikkerhed Udarbejdelse og fastlæggelse af retningslinier for budgetlægningen Økonomi Økonomiudvalg

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 039. Meddelelser til Ældrerådets møde den 27. august 2010 75 040. Budget 2011-2014

Læs mere

side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 14.08.2012 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 570. Budgetopfølgning 2-2012 - Miljø- og Teknikudvalgets område...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 12.04.2012 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 603. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Den 22. august 2013 på Hotel Vojens Råderum, afbureaukratisering og effektivisering Fra 5 til 12 mia. kr. i modernisering af offentlig sektor frem til 2020

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat onsdag den 2. oktober 2013 Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2014-2017...2 02-10-2013 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/04362 Dato: 12-10-2010 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet Annette Espenhain I henhold til aftalen mellem

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:40 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

Forslag til budget 2014-2017

Forslag til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 15. august 2013 Økonomibilag nr. 7 2013 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1268 Dok.nr: 2013-140248 Forslag til budget 2014-2017 Baggrund

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 7. september 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 7. september 2017 Referat torsdag den 7. september 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB -

Læs mere

Acadre:

Acadre: Direktionsnotat Foreløbigt regnskab Acadre: 17-1594 12.3.2018 et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 96,9 mio. kr., lidt lavere end det oprindelige med et overskud på 101,0 mio. kr., dog tæt

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 19.01.2010 kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 1. Forretningsorden for Økonomiudvalget 2010-2013... 3 2. Budgetopfølgning

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.00 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F)

Læs mere

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetoplæg 2012-2015 for Odsherred Kommune Sag 306-2010-42702 Dok. 306-2011-210278 Initialer: CLH Åbent Sagens opståen Byrådet skal senest den 15. oktober 2011 have vedtaget et budget for 2012 med

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.01.00-S00-85-14 Dato: 08-09-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2015-2018 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016

2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016 2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016 Hver måned Områderne og Økonomi De budgetansvarlige i Områderne gennemgår hver måned i samarbejde med Økonomi driftsbudgettet

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 06-05-2015 17:30 Mødeafholdelse Hvide Hus, Mitchellstræde 3, 2820 Gentofte Indholdsfortegnelse Socialudvalget 06-05-2015 17:30 1 (Åben)

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2.

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 2 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Aktuel økonomi - regnskab budgetlægning udligningsreform - OK 18

Aktuel økonomi - regnskab budgetlægning udligningsreform - OK 18 Aktuel økonomi - regnskab 2017 - budgetlægning 2019-22 - udligningsreform - OK 18 Byrådets plankonference den 3.-4. maj 2018 Regnskab 2017 2 Regnskab 2017 Økonomioversigt Opr. budget Korr. budget Forv.

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 10. oktober Rådhus. Starttidspunkt for møde: 19:00. Voss Hansen

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 10. oktober Rådhus. Starttidspunkt for møde: 19:00. Voss Hansen Mødedo: 10. oktober 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: Christina Htens og Jan Voss Hansen 10. oktober 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 11.04.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 438. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådet. Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Referat Byrådet Byrådsmøde Onsdag den 9. oktober 2019 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A) Laila Sortland (O) Riber

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 30. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 30. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat onsdag den 30. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Budget 2018, 1. behandling...2 30-08-2017 Side

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Halvårs- regnskab 2013

Halvårs- regnskab 2013 1 Halvårsregnskab 213 Regnskabsopgørelse i 1. kr. Forbrug pr. 3.6.213 regnskab Korrigeret budget Budget 213 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.68.436 498.22 2.14.939

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2017-2020 til Byrådet den 25. januar 2016 Til: Byrådet m.fl. Dato: 11. januar 2016 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 00.30.10-G00-1-15

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Økonomi- og Personaleforvaltningen Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 24-08-2011 Dato: 04-08-2011 Sag nr.: ØU 153 Sagsbehandler: Dorte Tofte Bertram Kompetence: Fagudvalg [ ]

Læs mere