S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t"

Transkript

1 Arbejdsplan 2009 forår Arbejdsplanen er et vigtigt redskab for SR, idet den tydeliggør, hvad organisationen arbejder med. Frem for, som før set, at lave en detaljeret plan, der beskæftiger sig med alt fra endags aktiviteter til fortløbende projekter, har vi i år valgt at fokusere arbejdsplanen mere på de store projekter. Arbejdsplanen fremstår derfor som et oprids af de største projekter for Det betyder ikke, at der ikke arbejdes med andet, men at dette er det vigtigste, samt at styrelsen skal kunne holdes ansvarlig for disse. Vi har desuden valgt at fokusere på forårssemesteret i første omgang, for at give plads til hvis og såfremt, at organisationsudviklingsprocessen måtte kræve mange kræfter i efteråret. Arbejdsplanen omhandler følgende projekter: - Organisationsudvikling - Fagråds-kontakt - Finanslovs kampagne kvalitet koster - Evaluering af universitetsområdet - Integration/inklusion af studerende med særlige behov - Ekstern kommunikation Yderligere arbejder SR fortløbende med repræsentationen i diverse udvalg, derunder de rektorale, med studienævnsnetværket, nationalrepræsentation i DSF, jævnlige møder med ledelsen på AU, etc. Vi håber I finder den form, vi har valgt for arbejdsplanen, anvendelig. Med venlig hilsen Styrelsen, Studenterrådet ved AU F a x :

2 Organisationsudvikling SR er en organisation i udvikling. Denne udvikling har foregået i det skjulte, som en medfølgende konsekvens af de projekter, der har været. Det har betydet at organisationen i dag er mangesidet, uden at man har diskuteret mere konkret hvor vi gerne vil hen. En konsekvens heraf er, at det er svært at definere det vigtigste formål for Studenterrådet. Er vi en lobby-, service-, fagrådsorganisation eller noget helt fjerde? Er vi en blanding af de nævnte og hvis, hvordan skal der så prioriteres mellem de forskellige områder? Hvordan lever vi op til at være det vi gerne vil være? Det er en vigtig diskussion og det er vigtigt, at vi bruger tid på at diskutere disse ting. Derfor har vi i gang sat en visionsproces. Målet er at få trimmet organisationen, så den svarer til det vi gerne vil have den skal være. Der skal være overensstemmelse mellem de ting, vi gør i hverdagen og det, vi anser for at være vores formål. Vi skal prioritere vores projekter, så der er overensstemmelse mellem den arbejdskraft vi har til rådighed og den mængde af projekter vi sætter i gang. Organisationsudviklingen må ikke hastes igennem en halvhjertet behandling. Der er derfor rum og tid til at lade diskussionen trække ud, såfremt det skønnes at dette er nødvendigt. FR har vedtaget følgende tidsplan: 1. Tredje FR møde i forårssemesteret a. Visioner og formål for SR diskuteres. b. Der nedsættes en visions -gruppe. 2. Visions -gruppens arbejde a. Ideerne fra første møde bearbejdes. b. Forslag til hvilken organisation SR er formuleres. c. Forslagene sendes ud (senest med dagsordenen til det andet møde i forårssemesteret) så der er mulighed for at diskutere dem i fagrådene. 3. Fjerde FR møde i forårssemesteret a. FR debatterer forslagene. b. Der laves en indstilling fra FR til visions -gruppen om hvilket forslag der skal arbejdes videre med. 4. Visions -gruppen arbejde a. Der arbejdes indgående med FRs indstilling til hvilken organisation SR skal være. Til første møde i efterårssemesteret skal følgende fremlægges: i. En gennemarbejdet rapport om forslagets konsekvenser for SR som det ser ud i dag. Herunder 1. Kræves der vedtægtsændringer? 2. Konsekvenser for økonomien 3. Konsekvenser for organisationsstrukturen 4. Tidsplan for hvor lang tid forslaget tager at implementere F a x :

3 Fagråds-kontakt Gennem længere tid har det været problematiseret at SR generelt har været for centreret omkring FR og styrelsen. Det er et problem i forhold til kontakten til den enkelte studerende, men også i forhold til de enkelte fagråd, fagudvalg og fakultetsråd. Vi har i første omgang valgt at prioritere kontakten til fagråd, fagudvalg og fakultetsråd. Formålet er at styrke kontakten mellem styrelsen og de enkelte organer. Resultatet deraf skulle gerne være en generel opkvalificering af alle led i SR, således at alle led fungerer optimalt. En personlig kontakt mellem de enkelte styrelses medlemmer og organerne skulle også gerne skabe et bedre tilhørs forhold til SR som sådan. Det vil være en fordel for alle parter, hvis alle organerne som udgangspunkt havde en følelse af, at de var en del af SR. Denne proces skal desuden ses som en forlængelse af organisationsudviklingsprocessen. SR tager det så at sige lidt på forskud, at dette givetvis er et punkt, der vil være centralt i arbejdet med organisationsudviklingen af SR. En del af projektet vil også gå på at få lavet en central vidensbank i forhold til fagrådsarbejdet. Projektet er inddelt i følgende faser: 1. Kontakt a. Styrelsen fordeler fagområder mellem sig. b. Der etableres kontakt til fagområderne. c. Der laves i samarbejde med de enkelte organer en plan for, hvordan samarbejdet skal køre og en forventningsafklaring. 2. Den daglige -kontakt Denne fase er den måde vi forventer det kommer til køre på fremover. a. Der er kontakt mellem organet og styrelsesmedlemmet i det aftalte omfang b. Styrelsesmedlemmet har ansvaret for at kontakten sker. 3. Studiestart a. Omkring studiestart forsøger styrelsen (eller andre fra SR) at komme ud til samtlige fag. Dels for at: i. bakke op om de eksisterende organer og deres arbejde ii. opstarte nye fagudvalg og fagråd, hvor disse måtte mangle. F a x :

4 Finanslov kampagne kvalitet koster Baggrund I gennem flere år har elever og studerende oplevet forringelser på alle niveauer i uddannelsessystemet, bl.a. grundet manglende økonomi til sikring af kvaliteten i uddannelserne. Studenterrådet på Aarhus Universitet vil som en del af den samlede elev- og studenterbevægelse med kvalitetskampagnen sætte fokus på kvaliteten i det danske uddannelsessystem fra folkeskolen, over ungdomsuddannelserne til de videregående uddannelser, herunder sammenhængen mellem kvalitet, økonomi og ressourceforbrug. Kampagnen løber fra sommeren 2008 til det sene efterår 2009, og strækker sig således over to finanslovsforhandlinger, herunder genforhandlingen af globaliseringspuljen i forbindelse med forhandlingerne om finansloven for Kampagnen har tre faser: 1. Politikudvikling 2. Fremlæggelse af uddannelsesfinanslov på et uddannelsestopmøde i april/maj 2009 og lobbyarbejde imod folketingets partier 3. Videre aktiviteter. Vi vil på DSF s politikkonference den april 2009 formelt afslutte fase 1 og bevæge os imod fase 2, ved at vedtage de universitetsstuderendes krav til finansloven. F a x :

5 Evaluering af universitetsområdet Folketinget har besluttet at iværksætte en evaluering af universitetsloven af 2003, hvorefter Videnskabsministeriet har nedsat et internationalt evalueringspanel, der ønsker at indsamle universiteternes erfaringer med loven og mere generelt med universitetsområdet. Formålet er at bidrage med et studenterperspektiv til den samlede evaluering på AU. Samtidig vil evalueringen blive brugt til at gøre offentligheden opmærksom på forholdene på universitetet. Derudover er det en oplagt mulighed for at inddrage flere som aktive i SR s arbejde. SR er blevet indbudt til at komme med sit bidrag til AUs samlede høringssvar til evalueringspanelet. SR vil derfor nedsætte en arbejdsgruppe under FR, der udarbejder et udkast til SRs bidrag, til godkendelse i FR. Dette papir modtages af en styregruppe nedsat under rektoratet, der inkorporerer dette i et samlet høringssvar fra AU. Analogt hermed er der nedsat en arbejdsgruppe i DSF, med én repræsentant fra SR AU. Denne arbejdsgruppe udarbejder et tilsvarende papir, som indsendes selvstændigt til evalueringspanelet. Efter høringsfristen d. 22. april kommer DSFs arbejde til at centrere sig omkring relationer til øvrige interessenter, samt lobbyarbejde i forhold til folketingspartiernes ordførere. SR arbejdsgruppen vil fortsætte sit arbejde efter høringsfristen, ved at arrangere en eller flere konferencer, med blandt andet paneldebatter om udvalgte temaer, og muligvis andre arrangementer. I slutningen af august 2009 kommer evalueringspanelet på besøg på AU. I den forbindelse overvejes det også at arrangere events med deltagelse af de studerende og evt. VIP ere og TAP ere. F a x :

6 Integration/inklusion af studerende med særlige behov Et nyt fokusområde i SR er studerende med særlige behov, hvilket stemmer godt overens med AUs opmærksomhed på inklusion af studerende med anden etnisk baggrund. I takt med at antallet af studerende med særlige behov stiger på universitetet, er det væsentligt at også SR bruger tid og kræfter på at finde ud af, hvordan vi kan bidrage positivt til deres studietid. Formålet er at finde ud af, hvordan SR kan bidrage til at alle typer af studerende har lige adgang til AU og får en god oplevelse af det at være studerende. I samarbejde med kommunen afholder AU konferencen Fra integration til inklusion i uddannelse d. 26. marts, som start på deres arbejde med temaet, og denne konference markerer ligeledes SRs fokus på området; vi vil bruge konferencen til at mobilisere interesserede fællesrødder og starte samarbejde med den nyopstartede Muslimsk forening for studerende på AU. Herefter vil vi nedsætte en arbejdsgruppe på tværs af USL og UUF, der skal stå for at opkvalificere vores viden på området, udarbejde et politikpapir på området, samt udtænke initiativer til styrkelse af inklusion af studerende med særlige behov, sidstnævnte gerne i samarbejde med Muslimsk forening og evt. andre grupper. Politikpapiret skal godkendes på semesterets sidste FR-møde, så det ligger klart når SR bliver inddraget i AU s arbejde med denne nye type studerende. Der er ligeledes nedsat en arbejdsgruppe i DSF, der arbejder med barrierer i uddannelse, med én repræsentant fra SR/AU. På politikkonferencen i april vil der endvidere blive afholdt en workshop med studerende med anden etnisk baggrund som tema. F a x :

7 Ekstern kommunikation Arbejdet med den eksterne kommunikation er en fortløbende proces. I takt med at vores kommunikations- og salgsmedarbejdere har fået mere anciennitet, er en del af projekterne blevet formaliseret og professionaliseret. Det er en vigtig del af organisationen idet det omhandler vores udtryk udadtil, samt bidrager med en væsentlig mængde penge til vores budget. Formålet er dels at øge kendskabet til SR og herigennem gøre de studerende opmærksomme på, hvad SR kan bruges til, både studenterpolitisk, fagligt og socialt. Dels at øge SR s indtjening ved at formidle erhvervslivets budskaber og tilbud til de studerende gennem fx annoncer og studiemesser. Arbejdet centrerer sig hovedsageligt om: 1. Ny hjemmeside a. En ny, mere overskuelig hjemmeside med fokus på kontakten til de studerende forventes klar til slutningen af august Studiemesse a. Studiemessen er efterhånden en stor og tidskrævende begivenhed for alle i organisationen. Til gengæld akkumulerer den et større og større overskud. 3. Studenterhåndbogen a. Studenterhåndbogen er SR s vigtigste aktiv i forhold til kontakten til de nye studerende. 4. Studiekalender a. Studiekalenderen er et projekt som SR har genoptaget i Den første udgave kommer til studiestart Det er en kalender i en flot kvalitet, som på sigt forventes at give en væsentlig indtægt til SR. F a x :

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Torsdag d.08.04 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Der er til mødet følgende foreløbige dagsorden: 01 Formalia

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært -

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Fredrik Nielsens Vej 2-4 8000 Aarhus C Onsdag d. 05.10.11 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus, mødelokale 1 Tlf 8942 5464 Fax 8942 5474 Mail sr@sr.au.dk Der er

Læs mere

Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING

Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er en organisation, der i stigende grad bliver dagsordensættende for det uddannelsespolitiske område og ungdommen i Danmark. Gennem en

Læs mere

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved Københavns Universitet har med stor interesse læst Forslag til Lov om ændring af universitetsloven.

Læs mere

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Udarbejdet d. 20-01-2017 (Version 1) MODUL: KONFERENCE At skabe opmærksomhed omkring vedtagelsen af en ny politik. At involvere relevante interne og eksterne aktører

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært -

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tirsdag d. 15.03.2011 kl. 19.30-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Der er til mødet følgende foreløbige dagsorden: 01 Formalia (10 min) 02 Sager til behandling

Læs mere

Arbejdsplan for rådsåret 2015

Arbejdsplan for rådsåret 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Bilag 8: Forslag til arbejdsplan for rådsåret 2015 Arbejdsplan for rådsåret

Læs mere

ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012

ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012 ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012 VEDTAGET AF POLITIKKONFERENCEN, EFTERÅRET 2011 INDLEDNING Danske Studerendes Fællesråd (DSF) har i de senere år udviklet sig til en organisation, som hverken

Læs mere

Vedtægter for ST-rådet

Vedtægter for ST-rådet 0120321405 678977ÿÿ9ÿ 8222202820!"#$ %&'!( )*+,704!-.4)+7 020 Vedtægter for ST-rådet 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er ST-rådet og har hjemsted på Aalborg universitets uddannelse Sundhedsteknologi/Biomedical

Læs mere

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet Referat Politik Konferencen efteråret 2017 Åbning af Politik Konferencen Sana byder velkommen til Politik Konferencen Formalia Valg af dirigenter Forretningsudvalget indstiller Yasmin Davali og Valdemar

Læs mere

Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018. Vision og delmål. Styrkelse af det organisatoriske arbejde. Medlemmer og mangfoldighed

Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018. Vision og delmål. Styrkelse af det organisatoriske arbejde. Medlemmer og mangfoldighed Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018 Vedtaget på Enhedslistens årsmøde d. 26. 27. sep. 2015 Vision og delmål Overordnet vision og delmål for udvikling af Enhedslisten 2015 18: At Enhedslisten fremstår

Læs mere

Referat Fællesrådsmøde

Referat Fællesrådsmøde Referat Fællesrådsmøde - Ordinært - Onsdag d. 07.10 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1.1 Referant: Jesper Hilsted Andersen, Studenterrådets Generalsekretær 01 Formalia (15 min) Der konstateres

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært -

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Fredrik Nielsens Vej 2-4 8000 Aarhus C Onsdag d. 13.09.11 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus, mødelokale 1 Tlf 8942 5464 Fax 8942 5474 Mail sr@sr.au.dk Der er

Læs mere

Eliteuddannelse i Danmark

Eliteuddannelse i Danmark Eliteuddannelse i Danmark - Politikpapir vedtaget i Uddannelsespolitisk udvalg, november 2008 I april 2006 kom begrebet eliteuddannelse på den politiske dagsorden, da regeringen præsenterede sin globaliseringsstrategi.

Læs mere

Bestyrelsesmøde 12. april 2011 kl 15:30-19:30 på RUC

Bestyrelsesmøde 12. april 2011 kl 15:30-19:30 på RUC Bestyrelsesmøde 12. april 2011 kl 15:30-19:30 på RUC Indhold DAGSORDEN 2 BILAG 1 ORIENTERINGER 3 BILAG 2 FOLKETINGSVALG 6 BILAG 3 STUDIESTART 2011 8 1 af 8 Dagsorden 1. Formalia 14:00-14:10 a) Valg af

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen 1 Arbejdsplan 2017 2 3 4 5 6 7 8 9 1: Indledning Denne arbejdsplan har til formål at skitsere, hvad Forretningsudvalget skal beskæftige sig med i Rådsåret 2017. Teksten er ikke udtømmende, men vil benævne

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

REFERAT. 11. oktober 2011 kl Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde. 1. Formalia (5 min)

REFERAT. 11. oktober 2011 kl Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde. 1. Formalia (5 min) 11. oktober 2011 kl. 18.00 Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde REFERAT 1. Formalia (5 min) Dato: 11. oktober 2011 Side 1/6 Navnerunde: Peter filosofi, Sune kl. Ark., Maja filosofi, Helle

Læs mere

Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Studenterrådet ved Aarhus Universitet S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t Studenterrådets bidrag til AU s samlede evaluering af universitetsområdet Som led i evalueringen af universitetsområdet, indsender Studenterrådet

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

Studentersamfundet - For alle studerende

Studentersamfundet - For alle studerende Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 16. december 2010 Møde i Uddannelsespolitisk Forum Den 13. december 2010 kl. 17.00 Lokale 407, Studenterhuset Revideret dagsorden 1.Formelt (B) [10 min] 2. SU (O)

Læs mere

Psykrådsmøde 8.april 2010

Psykrådsmøde 8.april 2010 Psykrådsmøde 8.april 2010 Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Nyt fra SAMF-rådet/studenterrådet, herunder fagrådsfestival, politikkonference & generalforsamling 24.-25. april (O) 3. Nyt fra Evalueringsudvalget?

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD Navn 1 Organisationens navn er Danske Studerendes Fællesråd (DSF). Stk. 2 DSF har hjemsted i København. Formål 2 DSF har til formål at fremme de studerende ved

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen på vegne af FakSUND

Ansøgning til udviklingspuljen på vegne af FakSUND Ansøgning til udviklingspuljen på vegne af FakSUND Kære Studentersamfundets bestyrelse, I FakSUND er vi pt. i gang med at få gang i hjulende og et led i denne plan er at investere i polo er med logo (selvfølgelig

Læs mere

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL UNGE FOR LIGEVÆRD 1.september 2010 Kære UFL Vi er en lang række organisationer, som er gået sammen i en større ungdomskampagne, og vi vil rigtig gerne have jer med. Kampagnen hedder Unge ta r ansvar og

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5074 E-mail: johanne@itu.dk Journalnr.: - 14. april 2009 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Referat Fællesrådsmøde

Referat Fællesrådsmøde Referat Fællesrådsmøde - Konstituerende - Tirsdag d. 15.03.2011 kl. 18.00-19.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Formanden leder mødet indtil den nye Dirigentinstitution er valgt Der er til mødet følgende

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet

Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet Retningslinjer og alkoholpolitik for rusugen på Arts, Aarhus Universitet Baggrund Med fusionen af tre tidligere fakulteter til Arts er der opstået behov for at skabe en fælles ramme med fælles retningslinjer

Læs mere

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Side 1 af 9 Formål med strategien 1. At styrke kendskabet til udvalgets arbejde 2. At klæde udvalgets medlemmer på til at prioritere budskaber

Læs mere

Undervisning i danske naturparker

Undervisning i danske naturparker Undervisning i danske naturparker Tirsdag den 19. maj 2015 Nyborg Strand Ved projektleder i Friluftsrådet: Jannik Tovgaard-Olsen Program for inspirationsdagen 10.00-10.15 Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Børnehaverne Støvring Syd

Børnehaverne Støvring Syd Kontrakt 2013-14 Børnehaverne Støvring Syd Brunagervej 2a 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Vi præsenterer herunder vores forslag, fordelt på hvad der bør gøres før studiestart, i forbindelse med studiestart og under selve studiet

Vi præsenterer herunder vores forslag, fordelt på hvad der bør gøres før studiestart, i forbindelse med studiestart og under selve studiet God gennemførsel Danske Studerendes Fællesråds bud på tiltag, der kan bidrage til hurtigere og bedre gennemførsel og et mere fleksibelt og sammenhængende uddannelsessystem. Danske Studerendes Fællesråd

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

ARBEJDSPLAN 2018 SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN

ARBEJDSPLAN 2018 SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN ARBEJDSPLAN 2018 STUDENTERRÅDET VED AARHUS UNIVERSITET SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN 2018. 1 ARBEJDSPLAN FOR RÅDSÅRET 2018 Denne arbejdsplan har til formål at skitsere hvad Forretningsudvalget skal beskæftige

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

GUL: Vedtaget ÆF til ÆF, men hovedforslag faldet, hvormed det også falder

GUL: Vedtaget ÆF til ÆF, men hovedforslag faldet, hvormed det også falder Referat af DSF s politikkonference efterår 2018, 2.-4. november Forklaring af farvekoder benyttet i referat: GRØN: RØD: GUL: ÆF til ÆF, men hovedforslag faldet, hvormed det også falder Dag 1 Formalia Forkvinde

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE Magistratens 1. Afdeling - Borgmesterens Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE Magistratens 1. Afdeling - Borgmesterens Afdeling ÅRHUS KOMMUNE Magistratens 1. Afdeling - Borgmesterens Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 10-08-04 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3110 Jour. nr.: Ref.: Anne Marie Frederiksen Undersøgelse af LO medlemmers

Læs mere

Studenterrådets Arbejdsplan

Studenterrådets Arbejdsplan sr.au.dk facebook.com/studenterraad Studenterrådets Arbejdsplan Rådsåret 2012 Arbejdsplan for rådsåret 2012 1 Politik Studenterrådet er en politisk organisation. Derfor skal Studenterrådet hele tiden have

Læs mere

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.)

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.) DAGSORDEN 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts 1.3

Læs mere

Arbejdsplan for IOGT i 2013 og 2014

Arbejdsplan for IOGT i 2013 og 2014 Arbejdsplan for IOGT i 2013 og 2014 Vision Vores vision er, at alle mennesker har ret til et rigt, frit og meningsfyldt liv i samfundet, et liv præget af ligeværd og uden de problemer, som brug af alkohol

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde

Indkaldelse til Fællesrådsmøde Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Konstituerende - Tirsdag d. 15.03.2011 kl. 18.00-19.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Formanden leder mødet indtil den nye Dirigentinstitution er valgt Der er til mødet

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Én for alle, alle for én

Én for alle, alle for én Én for alle, alle for én - oplæg om fremtidens økonomi og struktur i KBHff Baggrund På generalforsamlingen i oktober 2010 var der en række forslag, som handlede om foreningens struktur. De nuværende vedtægter

Læs mere

PARTNERTILGANG AFRIKA KONTAKTS PARTNER & PROJEKTTILGANG

PARTNERTILGANG AFRIKA KONTAKTS PARTNER & PROJEKTTILGANG PARTNERTILGANG AFRIKA KONTAKTS PARTNER & PROJEKTTILGANG PARTNERTILGANG AFRIKA KONTAKTS PARTNER & PROJEKTTILGANG NOVEMBER 2013 AFRIKA KONTKAT BLÅGÅRDSGADE 7B DK2200 KØBENHVAN N TELEFON: +45 35 35 92 32

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Inkluderende pædagogik og specialundervisning

Inkluderende pædagogik og specialundervisning 2013 Centrale videnstemaer til Inkluderende pædagogik og specialundervisning Oplæg fra praksis- og videnspanelet under Ressourcecenter for Inklusion og Specialundervisning viden til praksis. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 NB: Dagsordenen er revideret i forhold til den før mødet udsendte dagsorden. 1. FORMALIA 2. ORIENTERINGER 3. KONSTITUERING AF BESTYRELSEN 4. STUDIESTART 2012

Læs mere

Høringssvar fra Djøf på forslag til lov om ændring af universitetsloven (Bedre rammer for ledelse)

Høringssvar fra Djøf på forslag til lov om ændring af universitetsloven (Bedre rammer for ledelse) Til Uddannelses- og Forskningsministeriet Fremsendt pr. mail til: hoeringssvar@ufm.dk Emne: Høring bedre rammer Ref. WMQ/ wmq@djoef.dk 24.03.2017 Sagsnr: 2017-2144 Høringssvar fra Djøf på forslag til lov

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Landsbestyrelsens handlingsplan 2019

Landsbestyrelsens handlingsplan 2019 Landsbestyrelsens handlingsplan 2019 Landsbestyrelsens fokusområder for 2019 Strategien 2020-22 3 En stærk økonomi - også i fremtiden 6 Klar kommunikation - strukturering og strømlining 8 Stærke lokalafdelinger

Læs mere

BM Bilag 5.A.1.

BM Bilag 5.A.1. BM 3-2006 Bilag 5.A.1. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet 22. maj 2006 J.nr. AU-2004-512-031 UDKAST Vedtægt for Aarhus Universitet Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) 1 Oprettelse Aarhus Universitet

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2 Bestyrelsesmøde Dagsorden og bilag 20-05-2009 18:00 21:30 RUC Studenterrådet v. Roskilde Universitet Indhold Dagsorden... 2 Bilag 1: Ranking hot or not!... 4 Bilag 2: DSF... 5 Bilag 3: Mødeplan... 6 Bilag

Læs mere

Børnehuset Aavangen. Kontrakt 2013-14. Indledning. Aavangen 2c 9575 Terndrup

Børnehuset Aavangen. Kontrakt 2013-14. Indledning. Aavangen 2c 9575 Terndrup Kontrakt 2013-14 Børnehuset Aavangen Aavangen 2c 9575 Terndrup Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

2. Kort oplæg om universitetsstruktur (magt, intriger og mørke korridorer) v. Rasmus Markussen

2. Kort oplæg om universitetsstruktur (magt, intriger og mørke korridorer) v. Rasmus Markussen 23/09/12 15.52 Formalia Til stede: Sidsel Jelved Kennild, Thea Frederiksen, Rasmus Markussen, Simone Sefland Pedersen, Pernille Krüger Mertz, Louise Rognlein, Øjvind Fritjof Arnfred, Niels Christian, Lærke

Læs mere

Organisatoriske Forhold

Organisatoriske Forhold Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 - Indledning.. 2 2 - LL-klubben. 2 3 - Årsmøde.. 3 4 - Bestyrelsen. 3 5 - Sekretariatspersonale.. 4 6 - Principprogrammet..

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Arbejdsplan 2015. Politiske fokusområder

Arbejdsplan 2015. Politiske fokusområder Arbejdsplan 2015 Indledning Året der er gået har været rigtig vildt for Studenterrådet. Det gælder både vores organisation, der er blevet større med flere aktive såvel som aktiviteter. Vi har reageret

Læs mere

Januar 2014. Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser

Januar 2014. Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser Januar 2014 Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser Indledning Resultatkontrakten er en kontrakt mellem Styrelsen for Videregående Uddannelser

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Forslag til visioner og strategier for fremtidens overbygning i Norddjurs Kommune

Forslag til visioner og strategier for fremtidens overbygning i Norddjurs Kommune Forslag til visioner og strategier for fremtidens overbygning i Norddjurs Kommune Indledning Norddjurs Kommune har i de senere år sat fokus på mulighederne for at udvikle en folkeskole, hvor de unge i

Læs mere

Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm.

Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. INDKALDELSE TIL ÅRSMØDE I ALTERNATIVET Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. Først og fremmest: tak, tak, tak! Vi kan ikke understrege nok, hvor glade vi er for, at

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Arbejdsplan for 2015. Indledning

Arbejdsplan for 2015. Indledning Arbejdsplan for 2015 Indledning SUF's arbejdsplan beskriver, hvad vi som SUF prioriterer af landsdækkende og internationale aktiviteter det kommende år. 2015 byder på en række større begivenheder og politisk

Læs mere

Med venlig hilsen Patrick Steffen Pedersen På vegne af BasisBaren, Havestuen, Kablah!, O SohnBaren, Wunderbar, Mærkbar, DE-klubben og Bajers Bar

Med venlig hilsen Patrick Steffen Pedersen På vegne af BasisBaren, Havestuen, Kablah!, O SohnBaren, Wunderbar, Mærkbar, DE-klubben og Bajers Bar Ansøgning af underskudsbevilling til Tour de Fredagsbar Tour de Fredagsbar (i resten af ansøgningen forkortet TdF) er en aktivitet, hvor studerende ved Aalborg Universitet på tværs af studieretninger og

Læs mere

Mangfoldighedsstrategi

Mangfoldighedsstrategi 1. udgave februar 2014 Mangfoldighedsstrategi.med job - og vækstperspektiv Odense er en mangfoldig storby i vækst Baggrund Odense har en vision om at udvikle sig fra en stor dansk by til en dansk storby.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet

Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet Formål Formålet med retningslinjerne er at skabe en fælles ramme for en fagligt funderet praksis for studiestarten på de enkelte uddannelser.

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Opfølgning på psykiatripolitikken

Opfølgning på psykiatripolitikken Opfølgning på psykiatripolitikken Projektet er gennemført i henhold til tidsplan og milepæle. Projektet gennemføres planmæssigt og milepæle opnås - dog kan der være ikke-kritiske forskydninger i tidsplanen.

Læs mere

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: I december 2009 blev der i henhold til HR-strategien nedsat flere projekt-/arbejdsgrupper

Læs mere

Strategi for kommunikation om EPJ

Strategi for kommunikation om EPJ Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kommunikation@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Strategi for kommunikation om EPJ I løbet af 2010

Læs mere

Evaluering af Foreningsunderstøttelse i Gellerup/Toveshøj Januar 2016

Evaluering af Foreningsunderstøttelse i Gellerup/Toveshøj Januar 2016 Evaluering af Foreningsunderstøttelse i Gellerup/Toveshøj Ekstern evaluator: Nanna Schneidermann, Ph.D. i antropologi, schneidermanns@gmail.com Introduktion Dette er en slutevaluering af projektet Foreningsunderstøttelse,

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

Elevrådets vedtægter

Elevrådets vedtægter Elevrådets vedtægter Indhold 1 Navn og formål... 2 2 Repræsentation... 2 3 Elevrådsrepræsentanter... 2 4: Organisation... 3 5 Udvalg... 3 6 Ordinære møderegler... 4 7 Forretningsorden... 5 8 Arbejdsopgaver...

Læs mere

Referat: Konstituerende bestyrelsesmøde, 19.03.13

Referat: Konstituerende bestyrelsesmøde, 19.03.13 Referat: Konstituerende bestyrelsesmøde, 19.03.13 Resumé: På det konstituerende bestyrelsesmøde blev det enstemmigt afgjort, at Theis fungerer som formand, Jonas som næstformand og Ziyad som kasser. Astrid

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 3 Sekretariatspersonale... 4 Principprogrammet... 4 Arbejdsprogrammet... 4 Politikprogram...

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

FU-appendiks til konstituerende bestyrelsesmøde

FU-appendiks til konstituerende bestyrelsesmøde FU-appendiks til konstituerende bestyrelsesmøde Indhold FU-bilag fra d. 21. juni 2013... 1 FU-referat fra d. 21. juni 2013... 8 FU-bilag fra d. 26. juni 2013... 9 FU-referat fra d. 26. juni 2013... 18

Læs mere