Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt. Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt. Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene."

Transkript

1 Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene. Borgeren indkaldes rettidigt til jobsamtale/kontaktsamtale. Borgeren udebliver formodet gået i arbejde. Jobcentret meddeler ydelseskontoret om udeblivelsen Borgeren (typisk match 4 eller 5) møder når det opdages at hjælpen er stoppet typisk ved udbetalingsdagen. Borgeren møder som regel akut men skal oftest først indpasses i jobcenterets allerede planlagte jobsamtaler, hvilket kan give yderligere nogle dages forsinkelse. Ved samtalen nulstilles samtaleforløbet men er nu registreret som for sent afholdt i perioden fra den oprindelige rettidige indkaldte samtale til den reelt afholdte samtale. Ved opgørelsen af Jobcentrets rettidighed, registreres dette forløb som ikke rettidigt trods Jobcentrets rettidige indsats. (Barselssager, som ikke skal til samtale, registreres konsekvent som ikke rettidigt) Den statistiske opgørelse over Jobcentrenes rettidighed på ingen måde valid men udstilles alligevel i jobindsats.dk og er genstand for pressens og andres kritik. Visitationstilsynet kommer på revisionsbesøg og udtager 150 sager. Ca. 25 % af samtalerne er registret som for sent afholdt. Jobcentret skal nu gennemgå samtlige sager, og printe dokumentation for at samtalerne er rettidigt indkaldt. Kommunerne mister nu refusionen i de perioder hvor samtaler ikke er rettidigt afholdt. Ved nuværende praksis risikerer Jobcentret ved årsskiftet, at skulle gennemgå flere hundrede sager for at dokumenterer rettidighed (alle sager hvor borgeren er udeblevet i løbet af året - med og uden god grund). Det er organiseret spild af tid Forslag: Jobcentrene nulstiller jobsamtaleforløbet i Arbejdsmarkedsportalen ved udeblivelser - barselsperioder mv. Ved nyt fremmøde fra borgeren genoptages kontaktforløbet fra henvendelsesdagen. En praksis der i dag ikke regnes for lovlig administration.

2 Ex. 2. Rødovre Arbejdsopgaver for virksomhedskonsulent Når virksomhedskonsulenten skal etablere en virksomhedspraktik udfyldes 4 til 5 blanketter Følgende blanketter udarbejdes AB 201 (afleveres AB 201L / AB 206L) (Tilbud om praktik) AB 221 (Bevilling) AB 250 (Anmodning om udbetaling) AB 811 eller AB 815 (Ansættelsesbrev) AB 020 (evt. forlængelse ) Virksomhedskonsulenten søger for af borgeren og arbejdsgiveren underskriver blanketterne og får kopi af dem. Herefter registreres i 9 elektroniske datasystemer og mailbokse: Tilbudet oprettes i KOMMA Jobplan udfærdiges og underskrives af borgeren Sagen journaliseres i KMD-Sag Jobsamtaler noteres på Arbejdsmarkedsportalen Arbejdsgiveren oprettes på Arbejdsmarkedsportalens virksomhedsmodul Samtalen noteres på Arbejdsmarkedsportalens virksomhedsmodul Udfærdigede blanketter sendes til sagsbehandleren Økonomisk-team og sagsbehandleren underrettes pr mail Kopi af udfærdiget blanketter sendes til økonomiske-team Hvis virksomhedspraktikken resulterer i en ansættelse med løntilskud gentages proceduren.

3 Ex. 3 Rødovre Notat vedr. rettidighed i sagsbehandlingen i Jobcentret og statslig refusion Beskæftigelseslovgivningen og lov om sygedagpenge indebærer en række krav om rettidighed og dokumentation i sagsbehandlingen som medfører bortfald af statsrefusion i den enkelte sag, såfremt kravet ikke opfyldes. Desuden er indføjet krav om udlægning af sagsbehandling til anden aktør for visse målgrupper. Kravene udvides i Dette notat søger at give overblik over ovenstående områder, Jobcentrets indsats samt visse problemfelter i den forbindelse. Kravene omhandler: Sygedagpenge Opfølgning ved personlig samtale i alle kategori 2 sygedagpengesager hver 4 uge. Hver 2. samtale kan ske telefonisk. Overskridelse af fristen medfører bortfald af refusion forholdsmæssigt i forhold til overskridelsens varighed. Opfølgning ved personlig samtale i alle kategori 3 sygedagpengesager hver 8. uge. Samtalerne kan ske telefonisk. Overskridelse af fristen medfører bortfald af refusion forholdsmæssigt i forhold til overskridelsens varighed. Ledighedsydelse Rådighedsvurdering ved personlig samtale hver 3 måned i alle ledighedsydelsessager. Refusionen bortfalder ved overskridelse af fristen Dokumentation i alle ledighedsydelses- og fleksjobsager i forhold til 4 opmærksomhedspunkter i ressourceprofilen. Ved administrative fejl i den forbindelse bortfalder refusionen i 3 år. Borgere på ledighedsydelses skal udlægges til anden aktør efter 12 måneder indenfor 18 måneder. Fleksjob Fleksjobberettigede på ledighedsydelse skal skaffes fleksjob inden 18 måneder. Refusionen bortfalder derefter varigt. Kontanthjælp Opfølgningssamtale ved personligt fremmøde hver 12 uge i alle kontanthjælpssager. Overskridelse af fristen medfører bortfald af refusion forholdsmæssigt i forhold til overskridelsens varighed. I 2008 indføres ret og pligt til aktivering hver 6 måned for alle matchkategorier. Ved overskridelse af fristen bortfalder refusionen forholdsmæssigt i forhold til overskridelsens varighed. I 2008 skal alle kontanthjælpsmodtagere ugentligt registrere sig selv i CV-banken eller få hjælp til dette i Jobcentret. Ellers bortfalder kontanthjælpen. Fejludbetaling i den forbindelse skal inddrives.

4 Eksempel 4 Rødovre Problemer med bekræft CV hver 7. dag kampagnen. Koderne til jobnet, som er blevet sendt ud til borgeren, har ikke virket, så borgerne har henvendt sig igen for at få nye koder. Vi har henvist til jobnet support, som har henvist tilbage til kommunen. Men den kommunale del af jobcenteret har ikke haft adgang til den del af arbejdsmarkedsportalen, der kan printe nye koder ud. Det er kun staten der har dette. Staten har selv haft så mange henvendelser fra deres egne borgere der skulle have nye koder, at de ikke har kunnet hjælpe med kontanthjælpsmodtagerne. Selve knappen til bekræft jobsøgning er ikke på Min side (uden forklaring på, hvorfor ikke) Borgere bliver uden varsel logget af Min side Jobnet support har endvidere været gået ned flere gange, så vores borgere ikke har kunnet få vejledning. Dette har medført, at dem der ikke har kunnet bekræfte jobsøgning på jobnet pga. manglende kode, har henvendt sig meget frustrerede i jobcenteret, hvor vi heller ikke har kunnet hjælpe dem (da vi ikke har haft adgang til at printe nye koder ud) På nuværende tidspunkt kan vi godt rekvirere nye koder, men det er kun staten i jobcenteret der har adgang til, at printe dem ud og sende til borgeren. De borgere der HAR siddet og søgt arbejde på jobnet med deres gamle koder fordi de ikke har kunnet få nye koder, da vi ikke har kunnet give dem det og jobnet support har været nede, er så i mellemtiden blevet afmeldt jobcenteret og deres penge er blevet stoppet! Vi har derfor været nødt til at tilmelde dem IGEN (uden at vide om de bliver sanktioneret for den periode de så har stået som afmeldt), hvilket skaber FLERE administrative opgaver! Det handler om MANGE borgere der skal ind og tilmeldes igen i systemet! Når en borgere skal tilmeldes igen, skal alle 5 opmærksomhedspunkter, vurdering af beskæftigelsespotentiale og videre handling alle skrives ind igen, hvilket er et stort administrativt arbejde. Arbejdsmarkedsstyrelsen har ikke kunnet vejlede os i hvordan vi har skullet forholde os til alle disse problemer med jobnet, hvorfor vi endnu ikke er klar over om det vi gør er rigtigt og om det eventuelt får konsekvenser for borgeren! Der er derfor en risiko for at alle de registreringer vi laver, skal laves om! Vi har eksempler på borgere der har barsel, som får breve om de er afmeldt jobcenteret, da de ikke har bekræftet jobsøgning. Borgere på barsel er naturligvis fritaget fra jobsøgning,

5 hvorfor det er meget uheldigt at de bliver afmeldt og det medfører flere tilmeldinger. Disse borgere har hele tiden været registreret som værende på barsel i arbejdsmarkedsportalen (dvs. friperiode), hvorfor det ikke skulle kunne afmeldes! Det er vores klare fornemmelse at arbejdsmarkedsportalen ikke har været gearet til denne bekræft CV kampagne, i den kommunale del af jobcenteret. Systemet har ikke fungeret optimalt og det har ikke været muligt for de kommunale medarbejder, der har med dette at gøre, at få vejledning fra arbejdsmarkedsstyrelsen eller jobnet! Konklusion: I en tid hvor Jobcentrene i forvejen er administrativt belastet, Virker det ikke hensigtsmæssigt at udrulle nye regler, hvor IT systemerne ikke virker. Det er muligt at det er borgernes eget ansvar at bekræfte jobsøgning men det resulterer i en yderligere belastning af Jobcentrene, når IT systemer ikke virker. Borgere på kontanthjælp har ofte ikke Edb hjemme og henvender sig nu for hjælp en gang om ugen.

MEB/OL Maj 2009. Notat: Sådan bruger socialrådgiverne deres arbejdstid i jobcentrene

MEB/OL Maj 2009. Notat: Sådan bruger socialrådgiverne deres arbejdstid i jobcentrene Dansk Socialrådgiverforening Sekretariatet MEB/OL Maj 2009 Notat: Sådan bruger socialrådgiverne deres arbejdstid i jobcentrene Dansk Socialrådgiverforening har spurgt socialrådgivere over hele landet,

Læs mere

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015 Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015 ~ 1 ~ Indhold Indhold... 2 A-kassens vejledningspligt... 3 www.bf-a.dk.... 3 G-dage

Læs mere

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2012

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2012 Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2012 ~ 1 ~ Indhold A-kassens vejledningspligt... 3 Hjemmesider... 3 G-dage - Arbejdsgiverbetaling....

Læs mere

De nye opgaver i jobcenteret hvor ligger udfordringerne

De nye opgaver i jobcenteret hvor ligger udfordringerne NOTAT De nye opgaver i jobcenteret hvor ligger udfordringerne 1. august 2009 overtager kommunerne de opgaver, der nu ligger i den statslige del af jobcenteret. De fleste af de opgaver, staten i jobcenteret

Læs mere

DET SKAL DU VIDE SOM LEDIG

DET SKAL DU VIDE SOM LEDIG DET SKAL DU VIDE SOM LEDIG Det skal du vide som ledig Side 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Tilmeld dig som ledig på jobnet.dk... 3 3. Ledighedserklæring, opsigelse mv. til a-kassen... 3 4. Udbetaling af

Læs mere

IT i jobcentre Forretningsbegrebsmodel

IT i jobcentre Forretningsbegrebsmodel IT i jobcentre Forretningsbegrebsmodel 1 INDHOLD... 2 FORRETNINGSBEGREBSSKABELON... 4 A-KASSE... 5 ANDEN AKTØR... 6 ANSÆTTELSE I FLEKSJOB... 8 ANSÆTTELSE MED LØNTILSKUD...10 ARBEJDSEVNEMETODE... 11 ARBEJDSEVNEVURDERINGEN...12

Læs mere

Afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen

Afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen Afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen Udarbejdet for beskæftigelsesministeriet oktober 2010 Indholdsfortegnelse Afsnit 1: Om Væk med bøvlet...13 Afsnit 2: Overordnede problemstillinger...19 Afsnit

Læs mere

Det primære mål med den aktive indsats er at få de ledige i job! Rettidighed er proceskrav, og må aldrig blive et mål i sig selv.

Det primære mål med den aktive indsats er at få de ledige i job! Rettidighed er proceskrav, og må aldrig blive et mål i sig selv. N O TAT Hvorfor jobcentre ikke kan/skal nå en rettighed på 100 %! Det primære mål med den aktive indsats er at få de ledige i job! Rettidighed er proceskrav, og må aldrig blive et mål i sig selv. Dette

Læs mere

Værd at vide. - når du skal på dagpenge. Ret til Dagpenge. Jobcentret og ASE. Kontakt til. Arbejde på nedsat tid. Diverse forhold.

Værd at vide. - når du skal på dagpenge. Ret til Dagpenge. Jobcentret og ASE. Kontakt til. Arbejde på nedsat tid. Diverse forhold. Ikke ledig mere Hvilke tilbud kan gives Rettigheder og pligter Kontakt til Jobcentret og ASE Arbejde på nedsat tid Uddannelse Diverse forhold Ret til Dagpenge Værd at vide - når du skal på dagpenge Indholdsfortegnelse

Læs mere

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge Ase La Cours Vej 7 2000 Frederiksberg Tlf. 7013 7013 ase.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Ret til dagpenge 5 Kontakt til jobcentret og Ase 9 Arbejde samtidig med dagpenge 15

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

Appendiks. Samtaler og kontakt

Appendiks. Samtaler og kontakt Appendiks Samtaler og kontakt 1. Afskaffelse af a-kassens rådighedsvurdering ved sygdom A-kassens rådighedsvurdering af ledige dagpengemodtagere ved sygdom afskaffes, da a-kassen altid skal vurdere, om

Læs mere

Værd at vide. - når du skal på dagpenge. Ret til Dagpenge. Jobcentret og ASE. Kontakt til. Arbejde på nedsat tid. Diverse forhold.

Værd at vide. - når du skal på dagpenge. Ret til Dagpenge. Jobcentret og ASE. Kontakt til. Arbejde på nedsat tid. Diverse forhold. Hvilke tilbud kan gives Rettigheder og pligter Uddannelse Diverse forhold Arbejde på nedsat tid - når du skal på dagpenge Ikke ledig mere Kontakt til Jobcentret og ASE Værd at vide Ret til Dagpenge Indholdsfortegnelse

Læs mere

I noterne er der blandt andet henvist til Ankestyrelsens praksis, der kan hentes på www.ast.dk.

I noterne er der blandt andet henvist til Ankestyrelsens praksis, der kan hentes på www.ast.dk. Orientering 21. april 2012 Vejledning om sygedagpenge og refusion Dansk Erhverv har udarbejdet denne vejledning, der giver et overblik over reglerne om sygedagpenge og arbejdsgivers ret til refusion, herunder

Læs mere

Indsamlingen er sket over mail i december og januar. Eksemplerne fra de ansatte fremstår i den form, som de er modtaget på mail.

Indsamlingen er sket over mail i december og januar. Eksemplerne fra de ansatte fremstår i den form, som de er modtaget på mail. Kommunaludvalget 2013-14 KOU Alm.del Bilag 47 Offentligt (01) BORGERE I KLEMME.. MEDARBEJDERE ANSAT I DEN KOMMUNALE YDELSE OG BORGERSERVICE HAR INDSENDT DISSE EKSEMPLER PÅ PROBLEMER I FORHOLD TIL UDBETALING

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig.

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. Ledig og hvad nu? Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. y Hvilke papirer skal du aflevere? y Hvordan bliver dagpengene

Læs mere

I noterne er der blandt andet henvist til Ankestyrelsens praksis, der kan hentes på www.ast.dk.

I noterne er der blandt andet henvist til Ankestyrelsens praksis, der kan hentes på www.ast.dk. Orientering 13. november 2014 Vejledning om sygedagpenge og refusion Dansk Erhverv har udarbejdet denne vejledning, der giver et overblik over reglerne om sygedagpenge og arbejdsgivers ret til refusion,

Læs mere

LEDIG I DANA... Hvordan du kommer videre

LEDIG I DANA... Hvordan du kommer videre LEDIG I DANA... Hvordan du kommer videre 02 LEDIG I DANA... Indholdsfortegnelse DANA........................... 3 LEDIG HVAD SÅ?................ 3 CV.............................. 3 Hvad er et CV?..................

Læs mere

I noterne er der blandt andet henvist til Ankestyrelsens praksis, der kan hentes på www.ast.dk.

I noterne er der blandt andet henvist til Ankestyrelsens praksis, der kan hentes på www.ast.dk. Orientering 18. juni 2014 Vejledning om sygedagpenge og refusion Dansk Erhverv har udarbejdet denne vejledning, der giver et overblik over reglerne om sygedagpenge og arbejdsgivers ret til refusion, herunder

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed Arbejdsdirektoratet August 2009 Om at stå til rådighed INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. BEKRÆFTET ARBEJDSSØGNING...3 3. DIT CV...3 4. SAMTALER MV. HOS JOBCENTERET OG ANDEN AKTØR...4 5. KONTAKTEN MED DIN A-KASSE...4

Læs mere

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune I indeværende notat beskrives hvordan forskellige elementer i beskæftigelsesreformen

Læs mere

Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser

Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser Spørgsmål / svar Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser Indhold: 1. Hvad er en arbejdsfordeling? 2. Hvem kan modtage supplerende dagpenge under en arbejdsfordeling? 3. Hvilke

Læs mere

Sygemeldt Hvad skal du vide?

Sygemeldt Hvad skal du vide? Sygemeldt Hvad skal du vide? Redigeret maj 2012 Indhold Sygemeldt og aktiv... 3 Udbetaling af sygedagpenge... 3 Når vi modtager din sygemelding... 5 Opfølgning det videre forløb... 6 Samarbejde med læger...

Læs mere

De kommunale jobcentre har nu flere udbud de kan benytte sig når de vælger at udlicitere den jobsøgende til en privat jobformidler.

De kommunale jobcentre har nu flere udbud de kan benytte sig når de vælger at udlicitere den jobsøgende til en privat jobformidler. Anden Aktør 1 Anden Aktør (AA) De kommunale jobcentre har nu flere udbud de kan benytte sig når de vælger at udlicitere den jobsøgende til en privat jobformidler. Alle som har en videregående uddannelse

Læs mere

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge Alt, hvad du skal vide, gøre og forholde dig til som ledig Det er aldrig sjovt at blive ledig, men du har heldigvis forberedt dig på situationen ved at blive medlem

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om indsatsen for at få sygemeldte tilbage i arbejde. Februar 2014

Beretning til Statsrevisorerne om indsatsen for at få sygemeldte tilbage i arbejde. Februar 2014 Beretning til Statsrevisorerne om indsatsen for at få sygemeldte tilbage i arbejde Februar 2014 BERETNING OM INDSATSEN FOR AT FÅ SYGEMELDTE TILBAGE I ARBEJDE Indholdsfortegnelse I. Introduktion og konklusion...

Læs mere

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UDARBEJDET FOR ARBEJDSMARKEDSSTYRELSEN NOVEMBER 2011 Undersøgelse af rammerne for den virksomhedsrettede beskæftigelsesindsats

Læs mere

Hvad kan du gøre inden du bliver ledig?

Hvad kan du gøre inden du bliver ledig? Hvad kan du gøre inden du bliver ledig? Læg dit CV på Jobnet.dk Som ledig skal du lægge dit CV ind på Jobnet.dk - se side 2. Men det vil være en god ide allerede at gøre det nu, fordi det giver dig mulighed

Læs mere

B I L A G 1. Den nye sygedagpengemodel

B I L A G 1. Den nye sygedagpengemodel B I L A G 1 December 2013 Den nye sygedagpengemodel Problemstilling Omkring 400.000 personer modtager årligt sygedagpenge. Heraf mister flere tusinde berørte personer retten til sygedagpenge som følge

Læs mere