Studienævnet for Veterinærmedicin

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studienævnet for Veterinærmedicin"

Transkript

1 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 8. JANUAR 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Onsdag den 12. december 2012 Sted: Konsistoriumsmødesal Frederiksberg Campus Referent: Louise Berntsen Til stede: Peter Holm, Maria Vang Johansen, Stine Jacobsen, Thomas Eriksen, Astrid Birch Kjærgaard, Karl Johan Møller Jensen, Mikkel Larsen og Svend Erik Garbus Øvrige tilstedeværende: Louise Berntsen (sekretær) Therese Christoffersen (veterinær studievejleder) Bonnie Edahl Hoelstad (er i studienævnet fra 1. februar 2013) STUDERENDE BLEGDAMSVEJ 3 B 2200 KØBENHAVN N TLF DIR Louise.Berntsen@sund.ku.dk REF: LOB SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv. Afbud: Charlotte Paisley (juridisk specialkonsulent) Martin Stampe Noer (Studiechef for Legalitet og studienævnsbetjening i AUS) Christina Stigaard (leder af den veterinære studievejledning)

2 Dagsorden: SIDE 2 AF Dagsorden for mødet ca. kl Bemærkninger til referat fra møde nr. 93 den 19. november 2012 (bilag) ca. kl Behandling af høringssvar til ændringer af de veterinære studieordninger (bilag) ca. kl A. Bachelor B. Kandidat C. Overgangsordning foråret Eventuelle ændringer der træder i kraft foråret 2013 og håndtering og implementering (bilag) D. Indstilling til dekanatet, herunder om der er ændringer i % fordelingen til institutterne (bilag) 4. Kursusbeskrivelser fra de veterinære uddannelser (bilag) ca. kl A. Bachelor B. Kandidat C. Det løse 5. Høring om forretningsorden for nyt Studenterforum på SUND ca. kl Høring om Specialer på tværs (bilag) ca. kl Fortroligt punkt ca. kl A. Fortroligt referat fra behandling af dispensationssager fra møde nr. 93 den 19. november 2012 (bilag) B. Behandling af dispensationsansøgninger (bilag) 8. Meddelelser fra Studievejledningen, studieledere mv. ca. kl Meddelelse ca. kl A. Endelig eksamensplan for blok 3 og 4 og sommeren 2013 (bilag) 10. Evt. ca. kl Ad. 1. Dagsorden for mødet Ekstra punkt: Punkt 8: Ny næstformand. Ad. 2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 93 den 19. november 2012 Der var ingen bemærkninger til referatet. Der var et spørgsmål til hvornår detaljerne i den veterinære studieordning (de regler der skal flyttes fra LIFEs fællesdel) ville ligge klar. Der arbejdes på at de kan ligge klar i løbet af første kvartal i 2013.

3 Ad. 3. Behandling af høringssvar til ændringer af de veterinære studieordninger Studielederen indledte med at fortælle at der var indkommet høringssvar fra Institut for Klinisk og Veterinær- Husdyrvidenskab, Institut for Produktionsdyr og Heste (2 svar), Institut for Veterinær Sygdomsbiologi (2 svar), Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Institut for Planter og miljøvidenskab (SCIENCE) og Institut for Fødevare og ressourceøkonomi (SCIENCE). SIDE 3 AF 53 Der var ikke kommet svar fra Afdeling for Uddannelse og Studerende (AUS). A. Bachelor De veterinære institutter kunne tilslutte sig opsplitning af kurserne på bacheloruddannelsen. IKVH mente, at man skulle reducere indholdet af videnskabelige formidling i kurset Veterinær videnskabsteori og reducere kurset, da videnskabelig formidling blev indeholdt i bachelorprojektet. IPH kunne tilslutte sig at der indføres en introduktion til videnskabsteori og akademisk læsning og skrivning i forbindelse med bachelorprojektet. Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi kunne ikke tilslutte sig en reduktion af kurset Kemi og biokemi B. Kandidat De kliniske institutter har i deres høringssvar klart givet udtryk for at man ikke kan tilslutte sig forslaget om at reducere i differentieringerne. IVS har til studielederen udtrykt, at de støtter de kliniske institutter, selvom de ikke har indsendt dette skriftligt. Studielederen orienterede om, at han havde afholdt et intenst møde med undervisningsudvalgsformænd fra de veterinære institutter, kursusansvarlige for differentieringerne og retsmedicin. På dette møde blev der udtrykt ønske om, at VSN sender en indstilling til Dekanatet, hvori Dekanatet anmodes om at sende en ansøgning til ministeriet om at få sidestillet regler for specialestørrelsen med dem, der er gældende for de øvrige medicinske professionsuddannelser ved SUND, nemlig medicin og tandlægeuddannelsen. Derved vil det være muligt bedre at tilpasse størrelsen af specialet til det nødvendige omfang af kurserne på den sidste del af kandidatuddannelsen. Studielederen orienterede også om, at uden ovennævnte dispensation er det ikke muligt at ændre på point fordelingerne mellem speciale og kurser på kandidatuddannelsen. Når der kommer en afgørelse fra ministeriet om at sidestille SUNDs medicinske professionsuddannelser, kan studienævnet

4 genoptage drøftelserne om justeringer på kandidatuddannelsen. Til den tid vil de første evalueringer af hele forløbet af den nye kandidatuddannelse foreligge, således at studienævnet kan foretage en valid samlet vurdering af kurserne før der tages stilling til justeringen. Når studienævnet på et oplyst grundlag har truffet beslutning skal der indsendes en ansøgning til Dekanatet om ændringer. Der blev udtrykt en klar holdning til, at en reduktion af specialet ikke pr. automatik ville betyde en øgning af point til Retsmedicin og husdyrvelfærdsvurdering. Der skal foretages en helhedsvurdering af kandidatuddannelsen, før der træffes beslutninger. Det er vigtigt at Retsmedicin og husdyrvelfærdsvurdering får en fast placering på kandidatuddannelsen, så det ikke skal kæmpe sideløbende med øvrig undervisning. Retsmedicin bør derfor placeres i sidste uge af blok 4 og første uge af blok 1. Dvs. som retsmedicin er placeret i 2005 kandidatstudieordningen. De kliniske kursusforløb skal være så lange som muligt. SIDE 4 AF 53 Ad. C. Overgangsordning foråret Eventuelle ændringer der træder i kraft foråret 2013 og håndtering og implementering Det indstilles at flytningen af kurserne Veterinær paraklinik 1/Speciel farmakologi (fra blok 1 til blok 4) og Ernæring og avl (fra blok 4 til blok 1) sker allerede fra blok 4 i foråret Dvs. kurset Veterinær paraklinik 1/Speciel farmakologi udbydes i blok For Ernæring og avl (SVEB10388) afholdes normal eksamen efter blok 4 for studerende der tidligere har været tilmeldt kurset, men endnu ikke har bestået den samlede eksamen (det estimeres at 6 studerende ikke har bestået avlsdelen af eksamen og 1 studerende ikke har bestået ernæringsdelen af eksamen Ernæring og Avl. Undervisning og deling af kurset Ernæring og Avl i de to separate kurser hhv. Husdyrernæring og Husdyravl vil først ske fra blok 1 i studieåret 2013/2014. Alternative / forsinkede studerende, der kommer i klemme (estimeret 5 studerende) på grund af flytningen af Ernæring og Avl, vil de få mulighed for at lave afløsningsopgave i Ernæring og Avl i blok 4, Peter Holm har kontakt med disse studerende. Opmærksomhedspunkter: Veterinær paraklinik 1 skal udbydes i blok 4 og der skal planlægges ordinær og reeksamen. Dvs. eksamensplanen skal revideres for blok 4 og august 2013.

5 For Ernæring og avl skal alene udbydes som eksamen efter blok 4. De studerende der ikke har været tilmeldt kurset og derfor mangler hele faget og kan komme i klemme, skal søge og have dispensation til at lave en afløsningsopgave i blok 4. De studerendende skal informeres om ændringerne. Studieservice skal inddrages i forbindelse med ændring af udbud og eksamen SIDE 5 AF 53 Ad. D. Indstilling til dekanatet, herunder om der er ændringer i % fordelingen til institutterne På baggrund af ovennævnte debat besluttede studienævnet at sende følgende indstilling til SUNDs dekanat. Der kan blive ændret lidt på opstillingen inden fremsendelse til dekanatet. Justering af den veterinære studieordning Baggrund for justering af BSc-studieordning 2009: En række strukturelle problemer på BSc studieordning 2009 har været hovedårsag til unødigt høje dumpeprocenter på veterinære kernefag og efterfølgerne uventet lavt antal kvalificerede ansøgninger til kandidatuddannelse 2012/13. Problemerne har medvirket til øget antal alternative studieplaner, studieforlængelse, stor belastning af studievejledning, unødigt mange dispensationssager og nødvendig, men uhensigtsmæssig eksamensadministration på institutterne. Hovedproblemer: Fælles blokplacering og eksamens/reeksamensoverlap af to traditionelt meget krævende veterinære kernekurser Veterinær paraklinik 1 (Speciel farmakologi) og Speciel patologi og fjerkræsygdomme. Pseudointegrering af veterinære fagområder uden naturlig sammenhæng, hvor fagområderne af akademiske og pædagogisk årsager trods formel integration bliver undervist og eksamineret særskilt. Studerende mangler klinisk medicinske kompetencer i relation til dele af det retsmedicinske pensum på nuværende bachelorstudieordning. Derudover ønskes en ændring af kursusbeskrivelsen for det veterinære bachelor projekt, således at indholdet specificeres i relation til veterinæruddannelsen.

6 SIDE 6 AF 53

7 Figur 1: Oversigt over justeret studieordning 2009 SIDE 7 AF 53 År / veterinært curriculum År 1 BSc År 2 BSc År 3 BSc År 4 MSc År 5 MSc Block Kurser 1 Veterinær videnskabsteori (4,5 ECTS) (3 ETCS) (7,5 ECTS) Zoologi Kemi og biokemi 2 Cytologi og almen histologi (LVEB ,5 ETCS) Veterinær anatomi og fysiologi 1 3 Veterinær genetik (LVEB ,5 ECTS) (LVEB ECTS) 4 Veterinær anatomi og fysiologi 2 (LVEB ECTS) 1 Immunologi, almen patologi og patofysiologi (LVEB ECTS) 2 Infektionsmikrobiologi (LVEB ECTS) 3 Basal farmakologi, toksikologi og Basal statistik og epidemiologi farmaci (LVEB10390, 7.5 ECTS) (LVEB10406, 7.5 ECTS) 4 Speciel farmakologi Mikrobiel fødevaresikkerhed (7.5 ECTS) (LVEB ECTS) 1 Husdyravl Husdyrernæring Speciel patologi og (3 ETCS) (4,5 ECTS) fjerkræsygdomme 2 Basal klinisk teori, mindre husdyr (LVEB ECTS) (LVEB ECTS) 3 Besætnings- og folkesundhed (LVEB ECTS) Basal klinisk teori, store husdyr (LVEB ECTS) 4 Anvendt etologi (3 ECTS) Retsmedicin og forsøgsdyrskundskab (2 ETCS) 1 Medicin, kirurgi, reproduktion, 2 mindre husdyr (LVEK ECTS) 3 Praktisk besætningsrådgivning & kødkontrol (LVEK ECTS) Rotationskuser, undervises i alle 4 blokke 4 Veterinary imaging (LVEK ECTS) Veterinært bachelor projekt (10 ECTS) Medicin, kirurgi og reproduction, store husdyr (LVEK ECTS) Veterinary paraclinics (LVEK ECTS) Akut medicin, obstetrik, intensive behandling og klinisk anæstesiologi (LVEK ECTS) 1 Almen klinisk praksis, store husdyr (LVEK ECTS) 2 Almen klinisk praksis, mindre husdyr (LVEK ECTS) Rotationskuser, undervises i alle 4 blokke 3 Differentieringer (26,5 ETCS / #27,5 ECTS): 4 Hesteklinik* Avanceret familiedyrsklinik* Veterinær retsmedicin Besætningssundhed & fødevaresikkerhed og husdyrvelfærdsvurdering Biomedicine (3,5 ETCS / #5 ECTS) Year 6 1 MSc Kandidatspeciale* (30 ECTS / #27,5 ECTS) 2 Forklaring: Rød tekst betyder kurser med ændret placering og/eller omfang (ETCS) herunder opsplitning af gl. kurser. * Angiver at kurset udbydes på begge afsluttende semestre og at studerende deles i 2 hold: Hold A undervises på kurset blok 3-4, mens hold B skriver kandidatspeciale, og Hold B undervises i blok 1-2, mens hold A skriver kandidatspeciale. # Evt. fremtidig ændring såfremt reduktion af kandidatspecialet til 27,5 ETCS tillades af ministeriet og efterfølgende bliver godkendes af VSN og Dekanatet efter fornyet evaluering af det samlede kandidatforløb. En reduktion af specialestørrelsen kræver, at uddannelsesbekendtgørelsen ændres, således Veterinærmedicin ligestilles med Odontologi og Medicin mht til BSc-projekt og kandidatspeciale.

8 Figur 2. Nuværende studieplan 2009 SIDE 8 AF 53

9 Justeringer på bacheloruddannelsen Justering (1) Indbyrdes rokade mellem Veterinær paraklinik 1 (LVEB10404, 7.5 ECTS, 3. år blok 1) og Avl og Ernæring (7.5 ECTS; LVEB10388, 2. år blok 4). Rokaden iværksættes umiddelbart fra blok 4, 2012/13. Veterinær paraklinik 1 skifter samtidig navn til Speciel farmakologi, som klart udtrykker indholdet af kurset. Begge kurser udbydes af Institut for Veterinær Sygdomsbiologi (IVS). SIDE 9 AF 53 Begrundelse: Undervisning i samme blok - og eksamenssammenfald for kernekurserne Veterinær Paraklinik (speciel farmakologi) og Speciel patologi og fjerkræsygdomme fjernes. Det anses for helt nødvendigt, hvis dumpeprocenterne i fagene skal reduceres uden at det faglige niveau sænkes. Veterinær paraklinik 1(speciel farmakologi) kommer til at ligge i forlængelse af kurset Basal farmakologi, toksikologi og farmaci, hvilket giver bedre mulighed for justeringer i kursusindhold mellem kurserne og dermed bedre udligning af studiebelastningen. Iværksættelse af rokaden allerede fra blok /13 er nødvendig for at undgå gentagelse af problemerne fra 2011/12. Rokaden anbefales af alle kursusansvarlige og undervisere for berørte kurser, samt af IVS. VMF (Veterinærmedicinskforening) tilslutter sig anbefalingen af en rokade, og en urafstemning blandt studerende (n=139) fra berørte årgang 2010 viste, 121 foretrækker at rokade fra og med blok /13, mens 18 studerende foretrækker rokade fra og med blok /14). Justering (2) Opsplitning af (pseudo)integrerede kurser uden faglig sammenhæng og med reelt adskilte undervisnings- og eksamensforløb: a) Veterinære introduktionskursus (LVEB ,5 ECTS) opdeles i dets oprindelige fagområder Veterinærmedicinsk videnskabsteori og bioetik (4,5 ECTS) og Veterinær zoologi (3 ECTS). Fagområdet zoologi reduceres med de 0,5 ECTS, som i nuværende studieordning er indeholdt som zoologiske dissektionsøvelser på efterfølgende kursus Anatomi og Fysiologi 1 (LVEB ECTS). Studienævnet ønsker at beholde de berørte dissektionsøvelser inden for den nye kursusramme. Begge nye vil fortsat blive undervist på første blok i uddannelsen og udbudt af de hidtil involverede institutter: Veterinær videnskabsteori

10 og bioetik udbydes af Institut for Produktionsdyr og Heste (IPH) i samarbejde med Fødevareøkonomisk Institut, Science og Veterinær zoologi udbydes af Institut for Planter og Miljøvidenskab, Science SIDE 10 AF 53 b) Zoologiske dissektioner (svarende til 0,5 ECTS) fjernes fra Anatomi og Fysiologi 1 (LVEB ETCS) og integreres i Veterinær zoologi (jf. pkt 2a). Anatomi og Fysiologi 1 udbydes af Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab (IKVH). Ansvaret for zoologiske dissektioner påhviler Institut for Planter og Miljøvidenskab, Science. c) Basal statistik og epidemiologi (LVEB ,5 ECTS) ønskes bevaret som et kursus, men med 2 deleksaminer i hhv. Basal statistik (4,5 ECTS) og Epidemiologi (3 ECTS). Basal statisk og epidemiologi udbydes af Institut for Produktionsdyr og Heste (IPH). Institut for Folkesundhedsvidenskab er ansvarlig for epidemiologi-delen. d) Avl og Ernæring (LVEB , 5 ETCS) opdeles i dets oprindelige fagområder Husdyravl (3 ECTS) og Husdyrernæring (4,5 ECTS). Begge kurser udbydes af Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab og vil fortsat blive undervist i samme blok (se også justering 1). e) Veterinær retsmedicin og etologi (LVEB ECTS). Etologi udskilles i sin oprindelige form som et kursus i Etologi (3 ECTS). Retsmedicin omdøbes til Retsmedicin og forsøgsdyrskundskab (2,0 ECTS, se også justering 3), og vil nu også indeholde det tidligere Forsøgsdyrskundskab kursus, som i nuværende studieordning er et 0 ETCS kursus bestående af justitsministeriets godkendte eksamen i Forsøgsdyrskundskab B1. Retsmedicin og Etologi udbydes begge af Institut for Produktionsdyr og Heste. Institut for Veterinær Sygdomsbiologi har ansvaret for Forsøgsdyrkundskab elementet. 1 Bachelorstuderende opnår nødvendige kompetencer indenfor forsøgsdyrskundskab på flere forskellige bachelorkurser. For at opnå justitsministeriets godkendelse til at arbejde med forsøgsdyr er det nødvendigt at veterinærstuderende tager den af justitsministeriets godkendte eksamen i Forsøgsdyrkundskab B. Denne eksamen vil blive koblet til eksaminationen i retsmedicin på bacheloruddannelsen.

11 Begrundelse: Opsplitning af pseudo-integrerede kurser reducerer studiespild for de studerende og mindsker den eksisterende faglige/administrative forvirring vedr. håndtering af integrerede kurser. Konkret er det ressourcespild og fagligt ukorrekt at studerende, der har gennemført og bestået et fagligt helt særskilt og uafhængigt fagområde ikke kan få credit / det registreret. Hvadenten fagelementet er gennemført på anden /udenlandsk uddannelse eller som et fagelement ved eksamen i et af nuværende studieordnings pseudointegrerede kurser. Den nuværende administrative praksis omkring eksamen/reeksamen er uhensigtsmæssig. Studerende, der kun har bestået det ene fagområdes eksamensdel, kan gemme dette resultat til den ordinære reeksamen, såfremt den kursusansvarlige påtager sig administration af dette. Det gør de kursusansvarlige, fordi det er fagligt logisk og korrekt. Den studerende skal så kun besvare den andet fagområdes eksamensdel til reeksamen. Hvis de dumper denne igen skal de tage den fulde eksamen ved den kommende eksamen. Opsplitning af pseudo-integrerede kurser i dets fagelementer giver bedre overensstemmelse med kursussammensætningen på udenlandske veterinæruddannelser, og dermed større muligheder for international meriterende studenterudvekslinger. SIDE 11 AF 53 Justering (3) Enkelte retsmedicinske emneområder ( 1 ECTS) på bachelorkurset (indeholdt i det nuværende Retsmedicin og Etologi LVEB10409 overflyttes til kandidatkursus Retsmedicin og dyrevelfærdsvurdering. Begrundelse: Tilpasning af kursusindhold til BSc-studerendes kompentenceniveau, og bedre understøttelse af veterinære Dag 1-kompetencer 2 inden for retsmedicin efter endt kandidatuddannelse. Justering (4) Specifik tilpasning af bachelor projektet (10 ECTS) til veterinæruddannelsen. Projektet skal udarbejdes som et teoretisk litteraturstudie. Den studerende kan frit vælge emne inden for et af uddannelsens forudgående fagområder. Rapporten skal udfærdiges som en oversigtsartikel (gerne på engelsk) 2 EAEVE og AVMA akkreditering kræver, at uddannelsen sikrer, at nyuddannede veterinære kandidater har en række navngivne, specifikke Dag 1 kompetencer ved dimmision.

12 egnet til publicering i et (nationalt) veterinært tidsskrift, og præsenteres mundtlig af den studerende ved en 15 minutters videnskabelig præsentation om emnet. Bachelorprojektkurset indledes med 3 seminarer om (1) videnskabsteori og hypotesegenerering, (2) opbygning af naturvidenskabelige artikler (IMRAD systemet), og (3) kritisk videnskabelig læsning og skrivning for alle projektstuderende. SIDE 12 AF 53 Projektforløbet forventes at give den studerende kompetencer til at: opstille videnskabelige problemstillinger og hypoteser redegøre for relevant veterinærmedicinsk viden i relation til projektet vurdere resultater og hypoteser i den anvendte videnskabelige originallitteratur formidle evidensbaseret forskning i skrift og gennem mundtlig fremlæggelse Begrundelse: Den eksisterende bachelorkursusbeskrivelse er en generel beskrivelse af LI- FE-uddannelsernes 15 ECTS bachelorprojekter. For veterinærstudeende er dette det første større selvstændige videnskabelige projekt. Derfor foreslås en specifik tilpasning af bachelor-projektet til veterinæruddannelsen. Overgangsordning for bachelorstuderende Kurset Veterinær paraklinik 1 udbydes i blok Kurset Ernæring og Avl udbydes ikke i blok , men der afholdes en eksamen efter blok 4 for studerende, der tidligere har været tilmeldt eksamen, men endnu ikke har bestået enten avlsdelen ( 6 stud) eller ernæringsdelen ( 1 stud.) af kurset i Ernæring og Avl. Deling af Ernæring og Avl i 2 kurser vil derfor først ske fra studieåret 2013/2014. De 5 forsinkede studerende med alternative studieplaner, som kun vil mangle Ernæring og Avl i blok 4 for afslutte BSc-uddannelsen, vil få mulighed for at lave afløsningsopgave(r) i Ernæring og Avl i blok 4, Dette vil forhindre at de bliver et år forsinket. Begrundelse Rokade iværksat fra og med blok /13 vil betyde, at 13 navngivne studerende 3 fra årgang 2009 og 2010 et års studieforlængelse, såfremt der ikke 3 13 studerende har besvaret studielederens mail henvendelse angående etablering af overgangsordning for alternative studerende til alle på

13 laves en overgangsordning. Den skitserede overgangsordning vil løse problemet. Det skal her understreges, at ingen studerende, der følger den normerede studieplan, vil blive forsinkede uanset overgangsordningens gennemførelse. SIDE 13 AF 53 De kursusansvarlige for Ernæring og Avl, lektor Jan Elnif og lektor Thomas Mark bifalder og anbefaler denne løsning. Studielederen har været i kontakt med de ovennævnte 13 studerende, som alle er indforstået med foreslåede overgangsordning. Baggrund for justering af kandidatstudieordning 2009: Kandidatstudieordning 2009 blev født med et uhensigtsmæssigt studieforløb på de sidste to semestre (4 sidste blokke) af uddannelsen, hvor de studerende skal afvikle deres Differentiering (26,5 ETCS), et obligatorisk kursus Retsmedicin og dyrevelfærdsvurdering (3,5 ETCS) og Specialet (30 ETCS som fastlagt i uddannelsesbekendtgørelsen). De kliniske differentieringer udbydes i begge ovennævnte semestre for at kunne huse det nødvendige, store antal studerende og fordele patientmaterialet optimalt. I gældende studieordning 2009 udbydes Retsmedicin og dyrevelfærdsvurdering også både i næstsidste og sidste semester, placeret midt i pågældende semester, dvs., henover sidste uge første blok og første uge i anden blok i de pågældende semestre. Det afstedkommer flg. problemer: 2 ugers afbrydelse af differentieringen (eller speciale) midt i deres forløb. Afkortning af antallet af uger, som de studerende og institutterne har til rådighed for klinisk / praktisk undervisning i relation til differentieringerne. (I tidligere studieordning kunne differentieringerne (modul 2; 23 ETCS) undervises over 17 uger (eksklusive mellemugen). I nuværende studieordning har differentieringen (26,5 ECTS) kun 16 uger til rådighed.) Studerende forhindres i at gennemføre et helt ubrudt semester ved et udenlandsk universitet. (Sidste 2 semestre er det eneste vindue for international udveksling af veterinærstuderende. Alle andre semestre er bundet af obligatoriske forløb.) Justering (5) (a) Omlægning af Veterinær Retsmedicin og Dyrevelfærdsvurdering (3,5 ECTS) til et fra et traditionelt stedbundet 2-ugers kursus, der udbydes to årgang 2009 og 2010, og meddelt, at de vil komme i klemme ved en rokade.

14 gange på sidste studieår (i sidste og i næstsidste semester) til e- læringskursus, der udbydes som 2 ugers underviserstyret e-læring i sidst semesteruge i næstsidste semester (forårssemester) og første semesteruge i sidste semester (efterårssemestret). Selve e-læringsmodulerne skal være tilgængelige for selvstudier henover begge semestre og sommerferien. Kursusindhold og omfang justeres med de nødvendige fagelementer fra BSc-uddannelsen (se Justering 3), (b) Justering af Differentieringernes og Specialets omfang således de får det samme omfang fyldes. Derved vil Specialet få reelt få samme tidsmæssige omfang uanset om det gennemføres i næstsidste eller sidste semester af kandidatuddannelsen. SIDE 14 AF 53 Tilpasningerne af ECTS-omfanget af Veterinær Retsmedicin og Dyrevelfærdsvurdering, Differentieringerne og Specialet kan først blive gennemført i forbindelse med tilladelse til ændring af Specialets omfang. En eventuel justering vil efterfølgende blive indarbejdet i 2009-kandidatuddannelsen på baggrund af en grundig evaluering af forløbet af de første 1,5 2 års obligatoriske kurser. Begrundelse: Det er nødvendigt at flytte retsmedicinske enkelte fagelementer fra det retsmedicinske bachelorkursus til kandidatuddannelse (se Justering 3). Den igangværende omlægning af Retsmedicin og Dyrevelfærdsvurdering til et e- læringkurset giver samtidig mulighed for at ændre kurset fra et stedbundet kursus, der skal udbydes 2 gange midt hvert af de afsluttende semestre, til et kursus som de studerende kan tilgå hele det sidste år med et intensivt underviserstyret forløb en uge på begge sider af sommerferien. Et intensivt 2 ugers forløb med en uge før sommerferien og en uge efter er et kendt og velfungerende forløb, som anvendes i forbindelse med det nuværende kursus i Veterinær retsmedicin (2005 curriculum). Denne kursusstruktur muliggør en ensartet og optimal udnyttelse af kliniske ressourcer (faciliteter, dyremateriale, patienter og undervisningspersonaler) på begge semester. Desuden betyder den, at differentieringerne kan bibeholde deres prøvede og velfungerende rotationsprogrammer fra studieordning 2005, som spredes over 17 af de 18 blokuger (eksklusive mellemugen), der er til rådighed i blokstrukturen. Som konsekvens bør Speciale (30 ECTS) og Differentieringer (26,5 ECTS) have samme ECTS omfang således de umiddelbart kan bytte plads mellem næstsidste og sidste semester, alt efter hvilke differentieringshold den studerende optages på. En sådan tilpasning vil som nævnt ovenfor kræve ministeriel tilladelse.

15 Studienævnet indstiller derfor, at dekanatet ansøger Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser om, at de 3 autorisationsgivende medicinske uddannelser: Medicin, Odontologi og Veterinærmedicin sidestilles i uddannelsesbekendtgørelsen mht. krav om omfang bachelor- og specialeprojekterne, således at den veterinære kandidatuddannelse kan tilpasse specialet til uddannelsens behov Det skal anføres, at det veterinære speciale var på 27 ETCS indtil SIDE 15 AF 53 Studienævnet er bekendt med, at ovenstående ændring kan først træde i kraft, når der er indhentet en tilladelse til at ændre på speciale størrelsen, og at dette forløb kan vare op til et år eller mere. Indtil da vil kandidatuddannelsen fortsætte som planlagt, men den eneste formelle ændring, at retsmedicin og dyrevelfærd placeres i faste uger (som 2005 studieordningen), så det ikke overlapper differentieringer og speciale. Når og hvis en sådan ændring af uddannelsesbekendtgørelsen træder i kraft vil Studienævnet for Veterinærmedicin lave en fornyet indstilling til dekanatet om ændring af den veterinære kandidatstudieordning på baggrund af en helhedsvurdering af kandidatuddannelsen. Kursusbudgetter samlet De justerede studieordninger vil ikke ændre undervisningsbelastningen (forelæsninger, praktiske og teoretiske øvelser og klinikarbejde), hverken totalt set eller mellem SUND institutter. Kun budgetteringen af eksamensudgifter vil forøges, idet antallet af administrativt adskilte eksaminer på bacheloruddannelsen øges fra 20 til 23 pga opsplitning af pseudo-integrerede kurser. Følgende kurser splittes op i to dele: Veterinært introduktionskursus opsplittes i Veterinærmedicinsk videnskabsteori og Veterinær Zoologi Avl og Ernæring opsplittes i Husdyrernæring og Husdyravl, Retsmedicin og etologi opsplittes i Anvendt etologi og Retsmedicin og Forsøgsdyrkundskab, som til gengæld integreres med den tidligere selvstændige eksamen i Forsøgsdyrkundskab B Basal statistik og epidemiologi bevares som et kursus, men eksamen deles i to (deleksaminer) i hhv. Basal statistik og Epidemiologi. Hovedpunkter Bacheloruddannelsens samlede formål og kompetenceprofil er uændrede i forhold til eksisterende studieordning De studerende vi således ikke komme i klemme, da der ikke er ændret på den overordnede pointfordelingen af de eksisterende kurser.

16 Udbud af Veterinær paraklinik 1 (nu Speciel farmakologi) i blok er nødvendig for at sænke dumpeprocenterne Som konsekvens skal der afholdes af en enkelt ekstraordinær eksamen i Avl og ernæring, samt afløsningsopgaver i Avl og Ernæring efter / i blok 4213 for i alt ca. 13 forsinkede studerende vil muliggøre den nødvendige rokade allerede fra blok uden at nogle disse studerende bliver tvunget til studieforlængelse. Studieordningsjusteringen ændrer ikke SUND institutternes indbyrdes relative undervisningsbelastning. Kun Institut for Planter og Miljøvidenskab, SCIENCE s undervisningsbelastning reduceres fra 3,5 til 3 ETCS indenfor fagområdet zoologi. Kandidatuddannelsens samlede formål og kompetenceprofil er helt uændrede i forhold til eksisterende studieordning 2009, da den nuværende ændring kun er en ændring vedr. placering af Retsmedicin og dyrevelfærd, ikke justering af ECTS-point i første omgang Justeringen af kandidatstudieordningen med hensyn til ændring af specialestørrelse og dernæst ændring af størrelsen af andre kurser vil først kunne effektueres, såfremt dekanatet ansøger Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser om, at den veterinærmedicinske uddannelse sidestilles med Odontologi og Medicin mht bachelorprojekt og speciale, og Ministeriet efterkommer forespørgslen. Det indstillede forslag til justering af studieordning 2009 tager hensyn til alle forbehold i høringssvarene fra de veterinære institutter og for Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi Den foreslåede justering af studieordningen anbefales af VMF. SIDE 16 AF 53 Ad. 4. Kursusbeskrivelser fra de veterinære uddannelser Studienævnet havde følgende generelle bemærkninger: Efter møde med Prodekan Birgit Nørrung, er det præciseret, at et kursus tilhøre det institut (fakultet) hvor den kursusansvarlige er ansat. Det er vigtigt, at der er alignment mellem undervisning og eksamen. Løbende eksamen via Absalon (f.eks multiple choice) kan være problematisk, hvis det ikke kan sikres, at de studerende testes individuelt. Peter Holm, mente, at det er muligt at finde en løsning på dette.

17 Det kunne være en løsning at underviserne kunne henvende sig et sted for at få hjælp til at udarbejde multiple choice korrekt. SIDE 17 AF 53 Studienævnet debaterede den røde linje mellem kliniske færdigheder på bacheloruddannelsen og kandidatuddannelsen. Konklusionen var, at man ikke vil ændre grundlæggende på den nuværende fordeling af kurser og kompetencer, men det er et vigtigt at den samlede veterinæruddannelse løbende evalueres mht til dette forhold, således at uhensigtsmæssigheder kan opdages, dokumenteres og ændres Når VSN-bemærkningerne vedr. kurserne udsendes til institutterne skal vejledningerne fra SUND vedr. kursusbeskrivelserne medsendes, så de kursusansvarlige kan blive inspireret. Ad. A. Kursusbeskrivelser for bacheloruddannelsen i veterinærmedicin /2014 Sund administrationen har besluttet, at såfremt der er indtegningsbetingelser for at gå til eksamen (fx krav om mødepligt), oplysninger hvorvidt disse er opfyldt for de enkelte studerende, der er tilmeldt kurset, være sendt til Studieservice 10 dage før eksamen. Disse regler træder i kraft fra og med starten af blok Studienævnet har besluttet at de specifikke læringsmål som pensumangivelse skal indarbejdes i kursusbeskrivelserne i 2014/2015. Kurser der er markeret som OK, hvor der er forhold instituttet skal tage stilling til er markeret med gult. Kurser med markeringen Retur skal sendes retur til studienævnet senest fredag den 8. februar Dette er også fristen for at reagere på bemærkninger merkeret med gult. Institut for Klinisk veterinær- og husdyrvidenskab Nr. Titel Bemærkninger OK LVEB11000 Cytologi og almen histologi År 1. Blok 2 OK SVEB11000 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Ændring af engelsk navn til Cytology and Bacic Histology. STADS ændring.

18 Bedømmelsesform: Studienævnet ønskede at ændre kurset til karakter bedømt. Hvis det ikke er et ønske instituttet kan tilslutte sig så skal der indsendes argumentation for dette. STADS ændring. SIDE 18 AF 53 Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Bemærkninger: Sletter følgende da man ikke kan regne med disse: Forelæsninger/praktiske øvelser: formiddag Teoretiske øvelser: eftermiddag LVEB11001 SVEB11001 Veterinær genetik År 1. blok 3 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Ingen hjælpemidler ændret til vise hjælpemidler da lommeregner tilladt. OK Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig / LVEB10386 SVEB10386 Veterinær anatomi og fysiologi 1 15 ECTS År 1. blok 2 og 3 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart OK Der skal stå at praktisk-skriftlig spottest (max 2 timer), så eksamen er fleksibel fx der er plads til biofysik og en ekstra spottest uden at skulle søge studienævnet. De studerende var bekymrede for

19 om den valgte eksamensform var egnet til at teste de studerende, bl.a. var de bekymrede for bruge af multible choice, da det ikke testere den studerende individult. SIDE 19 AF 53 Lommeregner tilladt ved spottest. Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. År 1 blok 4 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart OK / LVEB10387 SVEB10387 Veterinær anatomi og fysiologi-2 15 ECTS De studerende var bekymrede for om den valgte eksamensform var egnet til at teste de studerende, bl.a. var de bekymrede for bruge af multible choice, da det ikke testere den studerende individult. Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form / LVEB10388 SVEB10388 Ernæring og avl 7,5 ECTS Nedlægges og erstattes af de to kurser Husdyravl og Husdyrernæring. OK Skal være udenfor skemastruktur.

20 Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. SIDE 20 AF 53 Version NYT Husdyravl 3 ECTS År 3 blok 1 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart OK Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Hvis studieordningernes ændringer godkendes gennemgås kurset den 29/ Husdyravl og Husdyrernæring erstatter Ernæring og avl. År 3 blok 1 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Retur NYT Husdyrernæring 4,5 ECTS Mangler at udfylde kriterier for bedømmelse. Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. De studerende skal kunne rådgive om fordring af dyr, men det er ikke en kompetence de opnår da de mangler klinisk ernæring.

21 Husdyravl og Husdyrernæring erstatter Ernæring og avl. SIDE 21 AF 53 År 3 blok 2 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart OK / LVEB10410 SVEB10410 Basal klinisk teori hos mindre husdyr 7,5 ECTS Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Undervisningsmateriale: Sætning Opdateret litteraturliste vil være tilgængelig ca. en måned før kursusstart skal fjernes, da den ikke giver mening. Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. Hvis det ikke er tilfældet skal instituttet agere. Arbejdsbelastning: Det undrer VSN at 62 % af kursustiden er afsat til forberedelse, når kurset samtidig iflg VSN s studentermedlemmer har ry for at være et kursus, der kan bestås blot ved at læse forelæsningsnoterne.

22 Institut for Veterinær Sygdomsbiologi Nr. Titel Bemærkninger OK År 2. blok 1 Ok Immunologi, Almen patologi og pa- Følgende tilføjes: Tidsplan / offentliggøres på Absalon LVEB10389 tofysiologi 15 senest 14 dage før kursusstart SVEB10389 ECTS Sætning Skemastruktur ikke endeligt slettes. SIDE 22 AF 53 Censurform: Flere interne bedømmere / LVEB10391 SVEB10391 Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. År 2. blok 2 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Anden tekst slettes. Infektionsmikrobiologi 15 ECTS OK Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Krav til indstilling til eksamen: Ingen fjernes Eksamensperiode og /reeksamen: tekst skal fjernes Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. Hvis det ikke er til-

23 fældet skal instituttet agere. SIDE 23 AF 53 År 2. blok 3 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart OK / LVEB10390 SVEB10390 Basal farmakologi, toksikologi og farmaci 7,5 ECTS Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Vægtning af eksamen: Teoretisk del 100% slettes, da ikke giver mening der er kun en teoretisk prøve. Kursusindhold: Der skal indføjes, færdigheder og viden i relation til Forsøgsdyrskundskab B. Undervisningsform: Der tilføjes en praktisk øvelse (forsøgsdyrskundskab) Undervisningsmateriale mangler: Kan sendes på en mail. Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. Hvis det ikke er tilfældet skal instituttet agere / LVEB10404 Veterinær paraklinik-1-7,5 ECTS År 2 blok 4 (Ny placering) Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon OK

24 SVEB10404 NYT navn Speciel farmakologi senest 14 dage før kursusstart Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Eksamenspeiode/reeksamen: Tekst fjernes Undervisningsmateriale: Pensum defineres via lærerbogen. Overspringsliste skal være tilgængelig ved kursusstart. SIDE 24 AF / LVEB10402 SVEB10402 Mikrobiel fødevaresikkerhed - 7,5 ECTS År 2 blok 4 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Uden for blokstruktur resten af teksten fjernes. OK Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Eksamensperioden: tekst slettes og flyttes til censurform. Reeksamen: Mundtlig hvis mindre end 10 tilmeldt fjernes. Det skal sikres, at undervisningen i HACCP er koordineret med det praktiske kødkontrolmodul på kandi-

25 datkurset Praktisk besætningsrådgivning og Kødkontrol og med undervisningen i Speciel patologi og fjerkræsygdomme. SIDE 25 AF 53 Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. Hvis det ikke er tilfældet skal instituttet agere / LVEB10403 SVEB10403 Speciel patologi og fjerkræsygdomme - 15 ECTS År 3 blok 1 og 2 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Øvrig tekst fjernes. Ok Eksamen: 1-2 timer, da det giver mere fleksibilitet uden at skulle søge studienævnet af dette. VSN henstiller at instituttet overvejer at øge tiden til eksamen, så de studerende bliver testet teoretisk og praktisk, idet VSN mener at en 1 times spoteksamen ikke kan opfylde dette krav Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Eksamensperiode/reeksamen: Slettes. Det skal sikres at undervisningen i HACCP er koor-

26 dineret med Mikrobiel fødevaresikkerhed. SIDE 26 AF 53 Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. Hvis det ikke er tilfældet skal instituttet agere. LVEB11018 SVEB11018 SVEB NYT Forsøgsdyrskursus B - 0 ECTS Retsmedicin og forsøgsdyrskursus 2 ECTS Nedlægges og sammenlægges med retsmedicin og forsøgsdyrskursus - se nedenfor År 3 blok 4 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Afventer Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Behandles den 29/ Kurset erstatter sammen med Zoologi Retsmedicin og etologi

27 SIDE 27 AF 53 Institut for Produktiondyr og Heste Nr. Titel Bemærkninger OK Nedlægges og erstattes af Veterinært introduktionskursus og Veterinær zoologi, hvis Veterinær videnskabsteori / LVEB1045 SVEB ,5 ECTS studieordningsændringerne besluttes År 1 blok 1 OK Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart NYT Veterinær videnskabsteori 4,5 ECTS Bedømmelse: Der ønskes 7- trinsskala. Studienævnet mener at kurset skal bedømmes med Bestået/ikke bestået, da kurset er et redskabsfag/introkursus. Evt nyt navn Studienævnet forslår at der findes et nyt navn, da titlen ikke er dækkende, da indholdet er mere etik end videnskabsteori, fx Veterinær videnskabsteori og bioetik Instituttet skal koordinere undervisningen i videnskabsteori med nye videnskabsteoretiske elementer, som vil blive undervist i forbindelse med det nye bachelorprojekt / LVEB10406 Basal statistik og epidemiologi Sammen med kurset Veterinær zoologi erstatter kurset Veterinært introduktionskursus År 2 blok 3 Følgende tilføjes: Tidsplan Retur

28 SVEB10406 Eksamens numre til Basal statistik epidemiologi 7,5 ECTS offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Delvis dansk. Slettes det er på Dansk. tekst fjernes Prøveform: Fjernes: hvori indgår brug af computer, da eksaminer er på Peter Bangsvej i fremtiden. De to eksaminer skal beskrives. Eksamensperiode/reeksamen: Fjernes Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. Hvis det ikke er tilfældet skal instituttet agere. SIDE 28 AF / LVEB10407 SVEB10407 Basal klinisk teori hos store husdyr 7,5 ECTS År 3 blok 3 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Udenfor ugestruktur øvrig tekst slettes OK Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig.

29 Reeksamen: tekst skal slettes. Kursusindhold: I kursusbeskrivelsen anføres, at de studerende introduceres til klientkommunikation. VSN vil gerne have oplyst om dette er tilfældet og hvilket omfang denne introduktion har. SIDE 29 AF 53 Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. Hvis det ikke er tilfældet skal instituttet agere / LVEB10408 SVEB10408 Besætnings- og folkesundhed 7,5 ECTS År. 3 blok 3 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart RETUR Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig / LVEB10409 SVEB10409 Retsmedicin og etologi 5 ECTS NYT Anvendt etologi 3 ECTS Kurset er ikke rettet til og kriterier for bedømmelse mangler fuldstændig. Nedlægges og erstattes af Retsmedicin og forsøgsdyrskundskab og Anvendt etologi År 3 blok 4 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Kurset erstatter sammen med Retsmedicin og for- Skal fremsendes

30 søgsdyrskundskab Retsmedicin og etologi. SIDE 30 AF 53 Institut for Grundvidenskab og Miljø Nr. Titel Bemærkninger OK Se bemærkninger under Institut for lægemiddeldesign og Farmakologi / LVEB10411 SVEB10411 Veterinær kemi og biokemi 7,5 ECTS Institut for lægemiddeldesign og Farmakologi Nr. Titel Bemærkninger OK År 1 blok 1 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage SVEB10411 før kursusstart Udenfor blokstruktur Veterinær kemi og biokemi 7,5 ECTS Er ikke fremsendt til studienævnet men er på kladde niveau. Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Det skal afklares hvor undervisningen fysisk skal placeres, Frederiksberg eller Farma campus. De studerende ville helst placere

31 øvelesesundervisningen på Frederiksberg campus. Anden prioritet var i Universitetsparken SIDE 31 AF 53 Behandles endeligt den 29/1 Institut for Plante- og Miljøvidenskab SCIENCE Nr. Titel Bemærkninger OK NYT Veterinær Zoologi 3 ECTS År 1 blok 1 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart Erstatter Zoologidelen af Veterinærtintroduktionskursus der nedlægges og deles i to Uddannelse: Bacheloruddannelsen i veterinærmedicin obl. Behandles endeligt den 29/ Oversigt over bachelorkurserne og deres bedømmelsesformer: Navn og nummer Bedømmelse Censur 7- trinsskala Bestået / ikke bestået Intern ekstern Bacheloruddannelsen NYT Veterinærvidenskabsteori (1. årspr) 4,5 4,5 NYT Veterinær zoologi (1. årsp)? 3,5 3,5 SVEB Veterinær kemi og biokemi (1. årspr) 7,5 7,5 SVEB11000 Cytologi og almen histologi 7,5 7,5 SVEB11001Veterinær genetik 7,5 7,5 SVEB

32 Anatomi og fysiologi 1 SVEB10387 Anatomi og fysiologi SVEB10389 Immunologi, almen patologi og patofysiologi SVEB ,5 7,5 Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB10391 Infektionsmikrobiologi SVEB10406 Basal statistik og epidemiologi 7,5 7,5 NYT Husdyravl 3 3 NYT Husdyrernæring 4,5 4,5 SVEB10402 Mikrobiel fødevaresikkerhed 7,5 7,5 SVEB10403 Speciel patologi og fjerkræsygdomme SVEB ,5 7, Basal medicin og kirurgi store husdyr SVEB Basal medicin og kirurgi mindre husdyr 7,5 7,5 SVEB Speciel farmakologi 7,5 7,5 SVEB Besætnings- og folkesundhed A 7,5 7,5 NYT Retsmedicin og Forsøgsdyrskundskab 2 2 NYT Anvendt etologi 3 3 Bachelorprojekt SIDE 32 AF 53 Sum 137,5 77,5 Mindste krav /3 1/3

33 SIDE 33 AF 53 Ad. B Kursusbeskrivelser for Kandidatuddannelserne i veterinærmedicin 2013/2014 Kursusbeskrivelser VET kandidat 2005 Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab Følgende kursus blev udbudt for sidste gang 2011/2012: Biomedicine, module 1 Institut for Veterinær Sygdomsbiologi Nr. Titel Bemærkninger OK Retsmedicin og (udbydes sidste gang 2013/2014) OK / LVEK10379 SVEK10379 kødkontrol - Praktisk kødkontrol Det er sidste gang kurset afvikles og derfor syntes jeg ikke man skal kræve ekstra feks. vedr. kriterier for bedømmelse. Følgende kursus på IVS blev udbudt for sidste gang 2012/2013: LVEK10344 Dif. Biomedicin, modul 2a LVEK10345 Dif. Biomedicin, modul 2b LVEK10347 Dif. Fødevaresikkerhed, modul 2 LVEK10364 Klinik og patologi Fjerkræsygdomme LVEK10368 Klinik og patologi Fiskesygdomme Institut for Produktionsdyr og Heste Nr. Titel Bemærkninger OK / LVEK10349 Dif. Hestesygdomme, modul 2 (udbydes sidste gang 2013/2014) Det er sidste gang kurset afvikles og derfor OK

34 SVEK10349 syntes jeg ikke man skal kræve ekstra feks. vedr. kriterier for bedømmelse. SIDE 34 AF / LVEK10380 SVEK10380 Retsmedicin og kødkontrol Retsmedicin Kursusansvarlig er Rikke Buhl (udbydes sidste gang 2013/2014) Kriterier for bedømmelse: Der henvises til målbeskrivelserne. Følgende kursus på IPH blev udbudt for sidste gang 2012/2013: LVEK10348 Dif. Hestesygdomme, modul 1 LVEK10352 Dif. Sundhed og produktion hos produktionsdyr, modul 1 LVEK10363 Dif. Sundhed og produktion hos produktionsdyr, modul 2 LVEK10365 Klinik og patologi Reproduktion LVEK10367 Klinik og patologi - Almen klinisk praksis store husdyr LVEK10371 Klinik og patologi Obstetrik LVEK10412 Animal Health Research and Health Promotion Ok Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Nr. Titel Bemærkninger OK Dif. Mindre (udbydes sidste gang 2013/2014) OK / LVEK10351 SVEK10351 Husdyr, modul 2 Kriterier for bedømmelse: Der henvises til målbeskrivelserne. Følgende kursus på IMHS blev udbudt for sidste gang 2012/2013: LVEK10366 Klinik og patologi - Almen klinisk praksis mindre husdyr Der er oprettet Veterinært erhvervsprojekt for Institut for Veterinært Sygdomsbiologi Institut for Produktionsdyr og Heste Institut for Klinisk Veterinær- og husdyrvidenskab Nr. Titel Bemærkninger OK Veterinært erhvervsprojekt Der udarbejdes en pr. institut og kriterier indføjes / LVEK11002 SVEK ,5 point Forslag fremsendes senere til institutterne.

35 300076/ LVEK11003 SVEK11003 Veterinært erhvervsprojekt 15 point Der udarbejdes en pr. institut og kriterier indføjes Forslag fremsendes senere til institutterne SIDE 35 AF 53 Kursusbeskrivelser veterinærmedicin kandidat 2009 Studienævnet havde følgende overordnede bemærkninger til kandidatuddannelsen: Studielederen skal på et senere møde fremlæge en oversigt, hvor det fremgår, hvad der betragtes som klinisk hands on dvs. hvilker kurser bidrager med hvilke elementer. Dette fremgår af de oversigter der er brugt i forbindelse med akkrediteringerne. Studienævnet mener at man i den nærmeste fremtid skal drøfte de normeringer der er på differentieringerne for at vurdere om der er belæg for at ændre disse. Der skal være et Erhvervsprojekt pr institut, så de studerende kan få mere direkte information om erhvervsprojektet på en samlet måde. I dag er informationen spredt og det er forvirrende for alle. Fokus: Sprog: I SUNDS manual står, at kurser der udbydes på dansk skal beskrives på dansk og man ikke må benytte begrebet delvist dansk Hvis der er indtegningsbetingelser for at gå til eksamen, skal disse være sendt til Studieservice 10 dage før eksamen. Disse regler træder i kraft fra og med starten af blok Kurser der er markeret som OK, hvor der er forhold instituttet skal tage stilling til er markeret med gult. Kurser med markeringen Retur skal sendes retur til studienævnet senest fredag den 8. februar Dette er også fristen for at reagere på bemærkninger merkeret med gult.

36 Institut for Klinisk Veterinær- og husdyrvidenskab Nr. Titel Bemærkninger OK Engelsk sproget Retur Rul: år 1 blok 3 og 3 og år 2 blok 1 og 2 SIDE 36 AF 53 Følgende tilføjes: Tidsplan offentliggøres på Absalon senest 14 dage før kursusstart / LVEK11004 SVEK11004 Veterinary imaging 7,5 ECTS Studielederen gennemgår Kriterier for bedømmelse og Målbeskrivelse og giver direkte respons til kursusansvarlig. Poul Hyttel ud Peter Holm ind. Dele af kurset mangler at blive oversat til Engelsk. Undervisningsform: Følgende tilføjes: Fagets læringsmål bliver gjort tilgængeligt i elektronisk form. Hvis det ikke er tilfældet skal instituttet agere. Eller arbejdes der med pensum / LVEK11005 SVEK11005 Emergency, obstetrics, critical care, clinical anaesthesiology 7,5 ECTS Kurset skal have Undervisning: De enkelte øvelsesmoduler skal fremgå med titel og længde (dage/uger). Dansk sproget Rul: år 1 blok 3 og 3 og år 2 blok 1 og 2 Følgende tilføjes: Tidsplan Retur

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011 Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til 2009 28. juli 2011 Retningslinier for overgangsordning: Studerende der er startet i 2004 på 5,5 års kandidatuddannelse afslutter efter 2005 studieordningeren

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 14. MARTS 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl. 13.00-16.00 i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus Tilstedeværende

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 87, torsdag den 12. januar 2012, kl D4

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 87, torsdag den 12. januar 2012, kl D4 D E T B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T F O R F Ø D E V A R E R, V E T E R I N Æ R M E D I C I N O G N A T U R R E S S O U R C E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T 8. januar 2014

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl Konsistoriums mødelokale

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl Konsistoriums mødelokale DET BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET FOR FØDEVARER, VETERINÆRMEDICIN OG NATURRESSOURCER KØBENHAVNS UNIVERSITET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl. 13.00-16.00

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl A (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl A (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl. 13.00-16.00 A1-09.01 (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88 Tilstedeværende

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 11. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 13. JUNI 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Torsdag

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 8. MARTS 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 5. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul)

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) Procedureansvarlig

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 25. FEBRUAR 2014 Forum Studienævnet for

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 12. APRIL 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 28. MAJ 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Onsdag

Læs mere

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen* Dato 2. maj 2018.

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen* Dato 2. maj 2018. for offentliggørelsen: 15. november.2017 Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen eksamen* 2. semester / Blok 3 Karakterer syge/reeksamen

Læs mere

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1.

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1. for offentliggørelsen: 9. maj. Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1. semester / Blok 1 Karakterer syge/reeksamen* Veterinær

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 4. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 19. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 23. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 8. MARTS 2017 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 28. NOVEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) ca. kl Fortroligt punkt ca. kl

2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) ca. kl Fortroligt punkt ca. kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 5. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 11. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2013-studieordning for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 6. FEBRUAR 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 1. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 88, onsdag den 7. marts 2012, kl D4

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 88, onsdag den 7. marts 2012, kl D4 D E T B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T F O R F Ø D E V A R E R, V E T E R I N Æ R M E D I C I N O G N A T U R R E S S O U R C E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T 8. januar 2014

Læs mere

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 25. april 2018.

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 25. april 2018. for offentliggørelsen: 14.november 2017 Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Syge- Karakterer ordinær eksamen /reeksamen syge/reeksamen* eksamen* Praktisk besætningsrådgivning

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 10. MAJ 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Veterinærmedicin, studieåret efterår 2015 forår 2016

Undervisningsevalueringsrapport for Veterinærmedicin, studieåret efterår 2015 forår 2016 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Undervisningsevalueringsrapport for Veterinærmedicin, studieåret efterår 2015 forår 2016 7. DECEMBER

Læs mere

Bilag 2 BScE studieordning 2004

Bilag 2 BScE studieordning 2004 2004/2005 DANMARKS TEKNISKE UNIVERSITET Bilag 2 BScE studieordning 2004 Studieordningen for BScE studiet er DTU's overordnede beskrivelse af, hvordan bachelordelen af civilingeniøruddannelsen er sammensat.

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling RSV-møde

Ekstraordinær generalforsamling RSV-møde Ekstraordinær generalforsamling RSV-møde Tilstede: 35 Referent: Cecilie Poulsen RepræsentantSkabet af Veterinærstuderende. Tirsdag d. 23/10 2018 kl. 17.15 i A2-81.01 1. Formalia 17.15 Valg af dirigent:

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 26. april 2017.

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 26. april 2017. for offentliggørelsen: 1. November 2016 Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Syge- Karakterer ordinær eksamen /reeksamen syge/reeksamen* eksamen* Praktisk besætningsrådgivning

Læs mere

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev.

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. 2016) Dette rammedokument gælder for bachelor- og kandidatstudieordningerne

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 3. JULI 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Tirsdag

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOLOGI biologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i biologi. Her er en beskrivelse

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2006 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2006 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2006-studieordning for bacheloruddannelsen i medicin ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den 1. september

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i kemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 16. JUNI 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin

Læs mere

Studieordning 2009, kandidatuddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer ordinær eksamen eksamen Blok april :00

Studieordning 2009, kandidatuddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer ordinær eksamen eksamen Blok april :00 Praktisk besætningsrådgivning og kødkontrol SVEK13006E Mdl. 20 minutter Samt Portfolio (Praktisk kødkontrol) udarbejde i forbindelse med undervisning. ordinær 3. april 8:30 18:00 30. april Marianne Halberg

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014.

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Overgangsordning for afvikling af de tværfaglige kurser og eksamener på 2011-13. JUNI 2014 Denne

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 15. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Kursus i excitable celler (2,5 ECTS) ECTS)

Kursus i excitable celler (2,5 ECTS) ECTS) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Overgangsordning fra 2006-bachelorstudieordningen i medicin til 2012- bachelorstudieordningen

Læs mere

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Indhold Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark... 2 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet SDU... 3 Sundhedsstyrelsen Evidens, Uddannelse og

Læs mere

Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense

Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense (grundfag - 135 ECTS), 2005, senest revideret i 2009. For studerende påbegyndt senest 2009 gælder følgende til faget 14 Informationssøgning og dokumentation:

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab M Ø D E R E F E R A T 8. FEBRUAR 2019 Forum

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010

Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010 Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010 Juli 2010 Studieordningen er fastsat i henhold til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings Bekendtgørelse af 29. juni 2010 om bachelor-

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/2013 30. OKTOBER 2013 De bagvedliggende

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi til 2015-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi til 2015-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 16. APRIL 2015 Vedr.: Sagsbehandler: Karina Rømer Overgangsordning mellem 2011-

Læs mere

12. Modulbeskrivelse

12. Modulbeskrivelse 12. Modulbeskrivelse Gældende pr. 1. september 2011 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Generelt... 3 2. Introduktion til modulet:... 3 3. Modulets fokusområde... 3 4. Fordeling af fag og

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i medicinalkemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. MAJ 2015 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i nanoteknologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologi, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl Louise Berntsen

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologi, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl Louise Berntsen DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber.

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Nærværende rammer beskriver evalueringsplaner og praktiske anliggender, der er aftalt mellem studienævn, Institut for Farmaci,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i husdyrvidenskab ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet September, 2011 (Rev. 2015) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i teknisk fysik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I bioteknologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I bioteknologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I bioteknologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOTEKNOLOGI bioteknologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i bioteknologi. Her

Læs mere

Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008

Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg

Læs mere

31 Mundtlig. 8 Designteori hjemmeopgave ekstern karakterskala Projektledelse Skriftlig, take-home intern 6 timer karakterskala 5 33

31 Mundtlig. 8 Designteori hjemmeopgave ekstern karakterskala Projektledelse Skriftlig, take-home intern 6 timer karakterskala 5 33 Studieordning for bacheloruddannelsen i design og kulturøkonomi 2010 Rettelserne er godkendt af Studienævnet for Dansk, Engelsk og Design den 21. januar 2011. Rettelserne er godkendt af dekanen for Det

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 1. DECEMBER 2014 Vedr.: Sagsbehandler: Karina Rømer Overgangsordning mellem

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 3. FEBRAUAR 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

RSV-møde RepræsentantSkabet af Veterinærstuderende. Tirsdag d. 19. Marts 2019 kl 17:15 i A

RSV-møde RepræsentantSkabet af Veterinærstuderende. Tirsdag d. 19. Marts 2019 kl 17:15 i A Tilstede: Referent: Rikke Skovsgaard Nielsen RSV-møde RepræsentantSkabet af Veterinærstuderende. Tirsdag d. 19. Marts 2019 kl 17:15 i A2-70.03 1. Formalia 17.15 Godkendelse af dagsorden: Ja Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 21. november 2012 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Mogens Nielsen, Mikkel Askløf, Christina

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Fagmodul i Historie. Ændringer af 1.september 2014, 1.september 2016 og 1. september 2017 fremgår sidst i dokumentet. Formål

Fagmodul i Historie. Ændringer af 1.september 2014, 1.september 2016 og 1. september 2017 fremgår sidst i dokumentet. Formål ROSKILDE UNIVERSITET Studienævnet for Kultur og Identitet Fagmodul i Historie DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 1. september 2017 2012-904 Ændringer af 1.september 2014, 1.september 2016 og 1. september 2017

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2011-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2011-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 216 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af 211-studieordningen

Læs mere

STUDIEORDNING FOR DE NATURVIDENSKABELIGE UDDANNELSER VED ODENSE UNIVERSITET

STUDIEORDNING FOR DE NATURVIDENSKABELIGE UDDANNELSER VED ODENSE UNIVERSITET STUDIEORDNING FOR DE NATURVIDENSKABELIGE UDDANNELSER VED ODENSE UNIVERSITET Indhold: 1. Uddannelsens omfang og forudsætninger 2. Uddannelsernes indhold 3. Generelle eksamensbestemmelser 4. Andre bestemmelser

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I September 2003 Senest revideret august 2007 1-årig suppleringsuddannelse

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologiske samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologiske samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 17. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

Fagmodul i Journalistik

Fagmodul i Journalistik ROSKILDE UNIVERSITET Studienævnet for Kommunikationsfagene Fagmodul i Journalistik DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 1. september 213 med ændringer af 1. februar 2016 2012-1166 Ændringerne af 1. februar 2016

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi og studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi og studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T 20. JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning mellem 2011-studieordningen

Læs mere