Nedslag fra den empiriske undersøgelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nedslag fra den empiriske undersøgelse"

Transkript

1 Nedslag fra den empiriske undersøgelse 1. Facebook-grupper: Faglig og social brug 2. Tendenser og sammenhænge på tværs af elevgrupper 3. Elevernes råd og præferencer 4. Lærernes projekterfaringer 5. Strategisk forankring og ledelsesopbakning Konference på Aarhus Universitet 29. april 2014 Undervisningsorganisering, -former og medier - på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser

2 1. Facebook-grupper: faglig og social brug

3 Hvad siger eleverne vs. hvad siger lærerne?

4 Specifikke kommunikations- og delingsværktøjer Delingsværktøjer Kommunikationsværktøjer

5 Hvad laver eleverne? ifølge lærerne Kommunikationsværktøjer

6 Hvad laver eleverne? ifølge eleverne Kommunikationsværktøjer

7 Hvad laver eleverne? ifølge lærerne Delingsværktøjer

8 Hvad laver eleverne? ifølge eleverne Delingsværktøjer

9 Elevernes Facebook-grupper

10 Analyse af 6 Facebook-grupper indlæg kommentarer 0,7 indlæg 3,5 kommentarer pr. dag

11 Elevernes Facebook-kommunikation Fagligt og skolerelevant 1. Praktiske forhold om skolen 2. Fagligt indhold og emner (herunder studieteknik) Socialt 3. Sociale arrangementer på skolen 4. Social arrangementer uden for skolen 5. Statusopdateringer

12 Facebook faglig brug

13 Fordeling af aktivitet blandt eleverne

14 Køn

15 Hvilke elever er mest aktive på Facebook? De socialt stærke? De engagerede på klassen? De fagligt stærke?

16 Mod nye kompetencer Forhandling Planlægning Deling Kontakt

17 Forhandling

18 Planlægning

19 Deling

20 Kontakt

21 Kulturdannelse i Facebook-grupper Unikke grupper Transparens Social inklusion

22 2. Tendenser og sammenhænge på tværs af elevgrupper

23 I hvilket omfang forstyrres eleverne og hvornår I hvilket omfang forstyrres din koncentration af, at du selv bruger Facebook, spil, film/video eller anden form for it-baseret tidsfordriv i timerne, mens du modtager klasseundervisning: I alt 38% svarer ofte/nærmest hele tiden. arbejder individuelt i undervisningstiden : I alt 24% svarer ofte/nærmest hele tiden. arbejder i grupper i undervisningstiden: I alt 20% svarer ofte/nærmest hele tiden.

24 I hvilket omfang forstyrres eleverne I hvilket omfang forstyrres din koncentration [ ], mens du arbejder individuelt i undervisningstiden? opdelt med afsæt i Hvor ofte laver du dine lektier/opgaver?

25 I hvilket omfang forstyrres eleverne I hvilket omfang forstyrres din koncentration [ ], mens du modtager klasseundervisning? opdelt med afsæt i Hvordan vil du generelt vurdere din aktivitet i klasseundervisningen?

26 I hvilket omfang forstyrres eleverne I hvilket omfang forstyrres din koncentration [ ], mens du arbejder i grupper i undervisningstiden? opdelt med afsæt i Hvordan vil du generelt vurdere din aktivitet i gruppearbejde?

27 Forstyrrelsens varighed Når du lader dig forstyrre, hvor lang tid af gangen har du så opmærksomheden rettet mod Facebook, spil, video eller hvad du nu lader dig forstyrre af?

28 Forstyrrelsens varighed opdelt på køn Når du lader dig forstyrre, hvor lang tid af gangen har du så opmærksomheden rettet mod Facebook, spil, video eller hvad du nu lader dig forstyrre af??

29 Forstyrrelsens varighed opdelt på klassetrin Når du lader dig forstyrre, hvor lang tid af gangen har du så opmærksomheden rettet mod Facebook, spil, video eller hvad du nu lader dig forstyrre af?

30 Forstyrrelsens varighed opdelt på fagligt niveau Når du lader dig forstyrre, hvor lang tid af gangen har du så opmærksomheden rettet mod Facebook, spil, video eller hvad du nu lader dig forstyrre af?

31 Hvad forstyrres eleverne af Når du bliver forstyrret af it-baseret tidsfordriv i timerne (uanset om du bliver det ofte eller sjældent), hvad bruger du så især tiden på? Jeg er på Facebook og andre sociale medier Jeg surfer, læser nyheder osv. Næsten al mit tidsfordriv går med dette En væsentlig del af mit tidsfordriv går med dette En moderat del af mit tidsfordriv går med dette En lille del af mit tidsfordriv går med dette Næsten intet af mit tidsfordriv går med dette Næsten al mit tidsfordriv går med dette Jeg ser film/video (fx YouTube eller spillefilm) Jeg spiller computerspil En væsentlig del af mit tidsfordriv går med dette En moderat del af mit tidsfordriv går med dette En lille del af mit tidsfordriv går med dette Næsten intet af mit tidsfordriv går med dette

32 Hvad forstyrres eleverne af opdelt på køn Når du bliver forstyrret af it-baseret tidsfordriv i timerne (uanset om du bliver det ofte eller sjældent), hvad bruger du så især tiden på? Jeg er på Facebook og andre sociale medier Jeg surfer, læser nyheder osv. Mand Kvinde I alt Jeg ser film/video (fx YouTube eller spillefilm) Jeg spiller computerspil Mand Kvinde I alt

33 Og nu vi er ved køn, lektielæsning og fagligt niveau

34 Køn og lektielæsning Køn opdelt med afsæt i Hvor ofte laver du dine lektier/opgaver?

35 Fagligt niveau og lektielæsning Fagligt niveau opdelt med afsæt i Hvor ofte laver du dine lektier/opgaver?

36 3. Elevernes råd og præferencer

37 Elevernes svar på spørgsmål om 1: IT-forstyrrelser: Gode råd til lærere/elever 2: Den perfekte undervisning- ifølge eleverne spørgeskemaundersøgelse

38 Elevernes gode råd til lærere og elever

39 Hvad er dit bedste råd til at undgå, at forstyrrelser fra it-baseret tidsfordriv som Facebook, spil, video mv. bliver et problem i undervisningen? Svarkategorier: 1. Råd til lærerne 2. Råd til eleverne 3. Svar, hvor eleverne skriver, at de ikke har råd til nogen 4. Svar, som både indeholder råd til lærere og elever 5. Svar, der ikke handler om bedste råd.

40 Råd til lærerne Lav spændende og elev-aktiverende undervisning. Giv eleverne ansvar for noget, så de ikke sidder og gemmer sig bag skærmen. Luk computerne inden timens start eller blokere hjemmesiderne fra skolens side, så de kun er tilgængelige i frikvartererne.

41 at lærerne er vakse, og holder styr på om man laver noget relevant eller ej Mere opmærksomme lærere, opdrag møgungerne så de forstår det er respektløst ikke at høre efter Sværere niveau - hårdere lærere At afbryde tavle undervisning med walks and talks, samt at give pauser undervejs, så eleverne ikke føler sig trådt ihjel af undervisningen.og acceptere at nogle bare ikke bryder sig så meget om faget som andre.

42 Råd til eleverne lad være selvkontrol styr det selv selvbeherskelse undgå Facebook luk computeren helt

43 Selvrespekt og selvbeherskelse. Forstyrrelserne er dit eget valg, og som 17-årig bør du også selv være moden nok til at stoppe det [ ] [ ] sæt dig ved siden af nogle som der ønsker at have noget ud af faget. Og sørg for at i holder hinanden i ørene.

44 Bed dine klassekammerater om at logge af for de gør dig nysgerrig - tag dig sammen og følg med i stedet for. Lav en konkurrence med dig selv om hvor mange gange du kan række hånden op i en time i stedet for, så fokuserer du på det, og behøver ikke tidsfordriv.

45 Læs lektier så man kan være med i undervisningen, for hvis man kan svare på det der bliver spurgt om vil man ikke sidde og spilde sin tid på facebook.

46 Den perfekte undervisning

47 Hvis du skal beskrive den perfekte undervisning i gymnasiet, hvordan foregår den så? Hvilke materialer, undervisningsformer, it-værtøjer skal/skal ikke indgå? Svarkategorier: Variation Undervisningsformer Læringsressourcer Lærerroller og -funktioner Deltagelse i undervisningen Lektier og afleveringer Fysiske og kreative aktiviteter.

48 Variation Læreren kommer ind, og vi er allerede klar til at have ham, fordi vi kender ham. Han fanger vores opmærksomhed med noget vi ikke regnede med. Så kobler han det til emnet vi skal lære om. Så smider han noget på tavlen, og inddrager forskellige elever, med spørgsmål og fortælling. Der ender altid med at være for lidt tid Vi glæder os til næste time.

49 Jeg elsker tavleundervisning, hvor man bare kan lytte og tage noter og besvare spørgsmål [ ] Materialet skal være en god variation af stof som er for nemt (så man får en sucessoplevelse) og stof som er lidt svære. (så man bliver udfordret) Tavleundervisning fungerer KUN hvis læreren sørger for at eleverne er med, for der går ikke lang tid før de alle er helt tabt og er holdt op med at lytte. Lærere skal skabe kommunikation mellem elev og lærer og det er mange lærere rigtig dårlige til!!!!!!!!!!!!!!

50 Projekter, projekter og flere projekter Variation mellem gruppearbejde, fremlæggelser, tavleundervisning og individuelt arbejde, hvor man ind i mellem bliver testet i, om man har styr på stoffet. Interresante lærer. En lille pause midt inde i modulet. Pas på med for meget tavle undervisning. Film fanger eleverne meget, så en lille film engang imellem ville være lærerigt. En spændende powerpoint. Masser af video making, det er sjovt og for at lave dem bliver man nødt til at sætte sig ind i stoffet.

51 [ ] I-bøger er gode til undervisningen, fordi man ikke kan glemme bogen, og fordi at svære ord tit er understreget (med oversættelse eller betydning). [ ] Elektroniske tavler er gode at arbejde med - når de virker - da læreren kan gemme filen og sende tavlenoterne til eleverne efterfølgende. Jeg ville ikke kunne have en skoledag uden brug af googledocs, da jeg bruger det både til individuelt og til gruppearbejde. Jeg har alle mine filer online[ ]

52 [ ] Det er helt fint for mig at bruge i-bøger eller svare på spørgsmål. Men fx at læse en tekst, svare på spørgsmål og så gennemgå dem, kan godt blive trættende. Og så må man også gerne kunne komme med nye begivenheder som er sket fx i medierne, idet vi i klassen kunne relatere til det. [ ]i-bøger er elendige, elendige eksempler og scenarier de stiller op, men det er dog smart, at man kan finde opgaver der inde. Ingen i-bøger - gerne e-bøger eller PDF

53 Ingen Facebook, klassediskussioner og generelt en mere aktiv klasse [ ] Facebook kunne godt inddrages mere i undervisningen, som et redskab. I andre fag har vi grupper på Facebook sammen med lærerne. det fungere godt at man kan spørge sin lære om afleveringer på facebook.

54 Entutiastisk lærer som kan få alle med og gøre emnet spændende selvom det selvfølgelig kan svært at gøre altid. den skal være sjov og lærerig, en lærer med humor, som lige kan feje benene under en, sådan at man lige siger "hov" - Dette er det optimale, da man lige resetter koncentrationen. [ ] Det vigtigste er en lærer, der med sin dygtighed og sig engagement formår at motivere og engagere sine elever. [ ].

55 Deltagelse i undervisningen Alle er med og glade for at gå der. Den perfekte undervisning i gymnasiet giver eleverne mulighed for selv at styre deres aktivitetsniveau - det er ikke muligt at være lige aktiv i alle fag og alle dage. [ ]

56 Lektier og afleveringer En levende undervisning [ ] hvor det er vigtigt at man har lavet lektier for at kunne følge med i undervisningen, altså må lektierne ikke blive overflødige. videoer som lektier fungerer godt, men må gerne forklares lidt mere pædagogisk til tider[ ] Mere kreativitet, mere kunstnerisk frihed, mindre lektier - de tager skolelysten og tynger samvittigheden uden at bidrage alverdens til niveauet.

57 [ ] Blandede afleveringsformer og it-værktøjer skal være hjerteligt velkommen [ ] Nye måde at aflevere på. [ ] Fx bruge screencast, podcast, videoer, kreative afleveringen osv. Det hele skal ikke bare foregå ved tavlen.

58 Fysiske og kreative aktiviteter meget varieret, starte med konkret tavle information, gruppearbejde (skiftende grupper), gå en walk and talk, opsummere fælles på klassen og individuel notetid. Gerne med kreative input fx. skuespil, plancher, korte fremlæggelser eller lign. Engagerede lærere og så meget frihed og selvstændigt arbejde som muligt, også frihed ift. emnevalg etc. Ift. itværktøjer er jeg tilhænger af kreative anvendelser af IT, men når det bare kommer til dokumentdeling og fancy måder at læse en tekst så synes jeg virkelig det er overvurderet.

59 4. Lærernes projekterfaringer Dine vigtigste pointer fra it-projektet. Afslutningsvist vil vi bede dig beskrive dine mere generelle erfaringer fra it-projektet. Hvilke muligheder ser du i at anvende it-værktøjer til at nytænke din undervisning?

60 Variation Kan skabe mere variation - og flere elevaktiverende elementer [ ] rigtigt gode muligheder for at træne den sproglige og mundtlige dimension, der f.eks. er i engelsk [ ] muliggør læring uden læreren, selvstændig repetition mm Jeg ser mange muligheder. Hele flipped classroom tanken får mig til at reflektere yderligere over form og indhold i både lektier og timer

61 Deling og samarbejde Mere procesevaluering og differentieret undervisning. Mere Flip-the-classroom - og mit sidste tiltag, som jeg også tror, IT kan understøtte - næsten lektiefri undervisning. Jeg ser flest muligheder i forhold til vidensdeling og fællesarbejde kursisterne imellem. Derudover kan jeg se fordel i forhold til udvikling af kursisternes skriftlighed.

62 Læringsressourcer Det er en fornøjelse at arbejde kun med e-bøger og pdfdokumenter, intet papir [ ] [ ]Jeg kunne godt tænke mig, at processen fremover også kom til at gå den modsatte vej. Dvs. at eleverne skulle producere IT-baserede produkter: Videoer, screencasts og lignende. [ ]Konklusionen er, at jeg har stor tiltro til brugen af it i undervisningen, når det gælder videndeling, fælles produktion, it-præsentationer, hjælpeværktøjer o.l. Derimod er jeg ikke begejstret for ringe ibøger og for megen læsning på skærmen.

63 TID en knap ressource [ ]Den største udfordring er den manglende TID - dels til at sætte sig ind i tingene dels til at give tilbagemeldinger - det tager længere tid end at skrive et par linjer på et papir. En af vejene frem er VIDENDELNG en anden er, at ledelsen erkender, at der er brug for tid... og her batter 5 timer altså ikke!

64 jeg "ser" en skattekiste af nye, spændende muligheder - og at mine "spæde" erfaringer med at inddrage nye itværktøjer helt sikkert har været positive. Jeg vil rigtig gerne fortsat udvide mit repertoire af arbejdsredskaber - det er spændende og giver nye/anderledes muligheder for mig/eleverne. MEN - det er en kæmpe tidsrøver at holde sig "med på vognen" - og det kan godt virke stressende

65 Undervisningsdifferentiering Først og fremmest giver It i undervisningen øget mulighed for differentiering. Både niveau, tempo og tidspunkt kan justeres. [ ] I forbindelse med Flipped Classroom-projektet har jeg primært ladet eleverne se de videoer jeg har lavet til dem i undervisningstiden. Det har frikøbt mig tid til at støtte de svage, og stille mere udfordrende tillægsspørgsmål til de stærke elever. Jeg har også brugt at lave videoer på flere forskellige niveauer for derigennem at differentiere undervisningen [ ]

66 Kontrol Jeg har i højere grad tænkt pædagogik i forløbet, og har dermed "sluppet" min kontrol med det faglige - noget jeg gik højt op i førhen. Forstået sådan, at jeg ikke i samme grad har haft behov for (og overskud til) at vide alt om emnet jeg underviser i. Sætter gang i reflektion over egen undervisningspraksis. Jeg har givet eleverne lidt mere "kreativt frirum" end jeg plejer

67 Oplever du, at inddragelsen af it-værktøjer har bevirket, at dit arbejde som lærer har ændret sig? Lærernes oplevelse af, om deres arbejde har ændret sig ved inddragelse af itværktøjer.

68 Oplever du i den forbindelse behov for kompetenceudvikling? Lærernes oplevelse af, om deres ændrede arbejde ved inddragelse af it-værktøjer medfører behov for kompetenceudvikling.

69 5. Strategisk forankring og ledelsesopbakning Ledelsesopbakning? Projektets forankring i skolens strategier? Udnyttes opnåede erfaringer/kompetencer fra projektet? Aktiviteter der kan understøtte lærerens kompetenceudvikling?

70 Ledelsesopbakning? I hvilket omfang har du fået den nødvendige opbakning fra skolens ledelse i forbindelse med dit arbejde med it-projektet her?

71

72 Masser af ledelsesopbakning fra Rektor og resten af ledelsesteamet. Ledelsen har været åben, interesseret, spørger, støtter og roser (Skole 5, L) Ledelsen kunne være mere opmærksom, klap på skulderen og være med til at der var gang i videndeling på skolen, og ikke kun i de grupper ildsjælene nu var koblet til (Skole 13, L) Den gamle ledelse bakkede helt op bag projektet. Den nye ledelses holdning til projektet kendes ikke. Den nye ledelse er slet ikke involveret, hvilket ikke er godt og også medvirker til, at der ikke er meget samarbejde omkring projektet i 1. G klassen. Lærerne ved ikke, hvad den nye ledelse egentlig synes om projektet. Skole 2, L) Vi ved ikke en gang, hvordan holdningen er, én af lederne er nok på vores side [ ].Vi har manglet nogen, der har kunnet tage beslutninger for os (Skole 2, L)

73 Projektets forankring i skolens strategier? Kan du se, hvordan "it-projektet" her afspejles i skolens it-strategi eller overordnede strategi?

74

75 Gerne meget, meget synlig ledelse, nogen, der går forrest (Skole 2, L) Signalværdien fra ledelsen er vigtig (Skole 10, L)

76 Det inviterer til nye spørgsmål, som fx. : Ved lærerne nok om deres skoles strategi og/eller itstrategi? Hvordan er lærerne blevet inkluderet i og informeret af ledelsen om skolens strategi og/eller it-strategi? Er it-projektet tænkt ind i skolernes strategiske udviklingsarbejde?

77 Udnyttes opnåede erfaringer/kompetencer fra projektet Er der konkrete planer for, hvordan "it-projektet" her skal forankres organisatorisk på din skole når selve projektperioden er ovre?

78

79 Det giver anledning til at spørgsmål som: Hvordan foregår beslutningsprocesserne i forbindelse med valg af og deltagelse i udviklingsprojekter? Hvilke argumenter er i spil når der skal træffes beslutninger om deltagelse i udviklingsprojekter? Yderligere presser fx spørgsmål sig på som: Hvordan har ledelsen tænkt den viden og de erfaringer, der er samlet ved at deltage i et projekt, spredes og forankres i organisationen?

80 Aktiviteter der kan understøtte lærerens kompetenceudvikling Hvilket udbytte har du fået af at indgå i dialog med lærere fra andre skoler om brug af it i "it-projektet" her?

81

82 Hvordan kan efterspurgte netværkskontakt fremadrettet organiseres? Hvordan kan en effektiv organisering af erfaringsudveksling i relation til projektrelaterede netværk etableres? Hvordan kan/skal lærernes arbejdstid disponeres af den pædagogiske ledelse?

83 Afsluttede efteruddannelse blandt de deltagende lærere I fjerde runde har lærerne i fritekstfelt angivet, hvilken anden relevant og kompetencegivende efteruddannelse de evt. har 26 % af lærerne vurderer, at de har en anden, for projektet, relevant kompetencegivende efteruddannelse Folkeskolelærer Master i IKT og læring Multimedievejleder Har taget Web2-kurser Master i didaktik Vejleder på gymnasie-it Eget softwareudviklingsfima Master i gymnasiepædagogik ECTS-belagt internetbaseret kursus i e-læring

84 Cirka halvdelen heraf (svarende til ca. 10 % af de lærere, der har besvaret spørgeskemaet) beskriver i kommentarfeltet denne kompetencegivende efter-/videreuddannelse som noget, der specifikt har med it at gøre, fx.: master i IKT pædagogisk it-vejleder master i IKT og læring multimedievejleder, o. lign.

85 Billedet af kompetencer nu og fremadrettet Relativt mange af lærerne oplever et større eller mindre behov for efteruddannelse dette Kun 21 % angiver, at de slet ikke eller i ringe grad har behov for efteruddannelse I 4. runde angiver en høj andel af lærerne, 26%, at de har en relevant kompetencegivende efteruddannelse Det kan pege på, at lærere på de gymnasiale uddannelser bredt, måske i større omfang end det, der viser sig i dette projekt, vil kunne opleve behov for efteruddannelse, når de vælger at inddrage it-værktøjer i undervisningen Og det er skolebaserede kurser, netværk til kompetenceudvikling samt it-kurser og kurser med didaktisk fokus, der efterspørges blandt lærerne

86 It-anvendelser Forsknings-, netværks og udviklingsprojektet inviterer til - fortsatte overvejelser om forståelsen af: - Skriftlighed/mundtlighed - Fagligt udbytte, progression, faglighed - Læringsressourcer (papirbårne/digitale medier, elev/lærer-producerede) - Undervisning (former og organisering, lektier/afleveringer) - Roller, funktioner og kompetencer (elever, lærere, ledelse, organisatorisk forankring) - Evalueringsformer (formativ, summativ, netmedierede og f2f ) - Prøveformer Muligheder Begrænsninger Faldgruber Barrierer

Den perfekte undervisning, - i følge eleverne. Helle Mathiasen. Professor, projektleder hmathiasen@tdm.au.dk

Den perfekte undervisning, - i følge eleverne. Helle Mathiasen. Professor, projektleder hmathiasen@tdm.au.dk Den perfekte undervisning, - i følge eleverne Helle Mathiasen Professor, projektleder Undervisningsorganisering, - former og - medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Fokus på nytænkning

Læs mere

CUDiM Aarhus Universitet

CUDiM Aarhus Universitet Undervisningsorganisering, -former og -medier, på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser, et forsknings-, udviklings- og netværksprojekt http://tdm.au.dk/forskning/forskningsprojekter/undervisningsorganisering-former-og-medier-paa-langs-og-tvaers-af-fag-og-gymnasiale-uddannelser/publikationer/

Læs mere

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen?

Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen? Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen? Christian Dalsgaard Educational Research Learning and Media http://pages-tdm.au.dk/educationalresearch/ Center for Undervisningsudvikling

Læs mere

Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser

Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser AU Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Afslutningskonference Aarhus Universitet 28. november 2011 Tendenser fra interview og observation Temaer

Læs mere

Konference Undervisningsorganisering, -former og -medier, på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser

Konference Undervisningsorganisering, -former og -medier, på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Konference Undervisningsorganisering, -former og -medier, på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Aarhus Universitet 29. april 2014 Program Afsluttende konference, 29. april 2014 9.30-10.00

Læs mere

It på ungdomsuddannelserne

It på ungdomsuddannelserne It på ungdomsuddannelserne En kortlægning af it som pædagogisk redskab på gymnasier og erhvervsuddannelser Relevans og målgruppe Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) kortlægger i denne rapport brugen af

Læs mere

CUDiM Aarhus Universitet 31-01-2014

CUDiM Aarhus Universitet 31-01-2014 Undervisningsorganisering, -former og -medier, på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser, et forsknings-, udviklings- og netværksprojekt http://tdm.au.dk/forskning/forskningsprojekter/undervisningsorganisering-former-og-medier-paa-langs-og-tvaers-af-fag-og-gymnasiale-uddannelser/publikationer/

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

GYMNASIEDAGE.DK. Konference september Fremtidens gymnasium udvikling uden afvikling. Hvilke lærere vil eleverne have i dag og i morgen?

GYMNASIEDAGE.DK. Konference september Fremtidens gymnasium udvikling uden afvikling. Hvilke lærere vil eleverne have i dag og i morgen? GYMNASIEDAGE.DK Konference 22.-23. september 2015 Fremtidens gymnasium udvikling uden afvikling Hvilke lærere vil eleverne have i dag og i morgen? Dias 1 Helle Mathiasen Professor Institut for Naturfagenes

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 13/14: 1. Studieaktivitet a. skriftligt b. mundtligt 2. IT i undervisningen (fortsat

Læs mere

Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser

Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Slutkonference for Forsknings-, udviklings- og netværksprojektet Aarhus Universitet den 27. november 2012

Læs mere

! Her er dagens tavleforedrag aflyst

! Her er dagens tavleforedrag aflyst ! Her er dagens tavleforedrag aflyst På Elev Skole ved Aarhus læser de lektier i skolen og bliver undervist hjemme. Flipped leaning kaldes konceptet. Elever og forældre er begejstrede det samme er forskere.

Læs mere

Feedback og teknologianvendelse

Feedback og teknologianvendelse Feedback og teknologianvendelse Helle Mathiasen Professor Institut for Naturfagenes Didaktik Dias 1 helle.mathiasen@ind.ku.dk Et nationalt projekt, 2010-2014 Deltagende: Elever: 5081 Lærere: 548 Hovedrapport

Læs mere

EVALUERING / FEEDBACK

EVALUERING / FEEDBACK EVALUERING / FEEDBACK ELEVENS SKRIFTLIGE PROGRESSION Lise Aarosin & Helle Villum Christensen 16. April 2015 AGENDA Formålet med evaluering Evalueringsformer Formativ - vs. summativ evaluering Vores erfaringer

Læs mere

1. Eleverne udtaler: Ofte har en stor del af klassen ikke forberedt sig til undervisningen.

1. Eleverne udtaler: Ofte har en stor del af klassen ikke forberedt sig til undervisningen. 1. Eleverne udtaler: Ofte har en stor del af klassen ikke forberedt sig til undervisningen. Hvordan tackler du som lærer den situation? a. Sender eleverne ud af klassen for at læse. b. Danner arbejdsgrupper

Læs mere

idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed. 2 (6 timer)

idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed. 2 (6 timer) Undervisningsforløb, der inddrager ipads Undervisningsforløb, der inddrager ipads Fagligt tema/indhold/kompetencemål: Tema: "Kroppen-skabt til at bevæge sig" - idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed

Læs mere

Spørgeskema - Obligatorisk undervisningsevaluering Lectio - Svendborg G...

Spørgeskema - Obligatorisk undervisningsevaluering Lectio - Svendborg G... Page 1 of 8 Spørgeskema - Obligatorisk undervisningsevaluering 2018-19 Udskrevet fra Lectio: 6/6-2019 13:38 Besvarelser Oversigt Alle Svar Matrix 1.1 Fagligt niveau Hvordan oplever du det faglige niveau

Læs mere

Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning.

Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning. 1 Slutrapport. Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning. Projekt på Næstved Gymnasium og HF efteråret 2010-sommeren 2011 som del af forsknings- og udviklingsprojektet:

Læs mere

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag EUC Sjælland har udarbejdet et fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Her viser vi hvad skolen forstår ved god undervisning, og hvordan vi understøtter læring

Læs mere

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet?

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet? Frekvenstabeller Tabel 1: Fordeling på uddannelsesområder Bygge og Anlæg 232 26,1 Merkantil 226 25,5 Produktion og udvikling 155 17,5 Sundhed, omsorg og pædagogik 275 31,0 Tabel 2: Hvor mange år har du

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17

Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17 Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 15/16 1. Elev-/ kursistrollen, herunder a. motivation (fra elev/kursist til studerende)

Læs mere

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 81 83 [-2] [-2] 78 [-4] 82 86

Læs mere

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Flipped Classroom Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015. http://flippedclassroom.systime.dk/

Læs mere

Undervisningsevaluering Kursus

Undervisningsevaluering Kursus Undervisningsevaluering Kursus Fag: Matematik A / Klasse: tgymaauo / Underviser: Peter Harremoes Antal besvarelser: ud af = / Dato:... Elevernes vurdering af undervisningen Grafen viser elevernes overordnede

Læs mere

UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag:

UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag: Af 09.10.2017 1 UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag: De enkelte erhvervsskoler skal i højere grad arbejde med at etablere et fælles pædagogisk grundlag. På den enkelte skole skal der

Læs mere

Papir til afklaring af begreber i en undervisning uden lektier

Papir til afklaring af begreber i en undervisning uden lektier Papir til afklaring af begreber i en undervisning uden lektier Af Flemming B. Olsen I vores forsøg med næsten lektiefri undervisning er et af succeskriterierne, at der hos lærerne sker en didaktisk videreudvikling,

Læs mere

Underviser: Bitten Krabbe (faglærer) Skole: social- og sundhedsskolen FVH. Så generelt er der en stor diversitet blandt vores elever.

Underviser: Bitten Krabbe (faglærer) Skole: social- og sundhedsskolen FVH. Så generelt er der en stor diversitet blandt vores elever. Projektleverance for fase 3 (august-december 2015): Beskrivelse af undervisningsforløb eller læringsaktivitet med udgangspunkt i temaet for fase 3 ELEVEN SOM MEDPRODUCENT I ET FLIPPED KLASSEVÆRELSE Underviser,

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 85 82 84 83 86 [+1]

Læs mere

FLIPPED CLASSROOM MULIGHEDER OG BARRIERER

FLIPPED CLASSROOM MULIGHEDER OG BARRIERER FLIPPED CLASSROOM MULIGHEDER OG BARRIERER Er video vejen frem til at få de studerendes opmærksomhed? Udgivet af Erhvervsakademi Aarhus, forsknings- og innovationsafdelingen DERFOR VIRKER VIDEO 6 hovedpointer

Læs mere

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 29.09.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE Vi elsker det,

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere, Københavns Universitet

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere, Københavns Universitet December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 97% (115 besvarelser ud af 119 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 87 82 86 83 89 [+3] 86 88 [-1] Elevtrivsel

Læs mere

Svendborg Gymnasium og HF

Svendborg Gymnasium og HF Svendborg Gymnasium og HF STX Elevtrivselsundersøgelse 20 Datarapportering ASPEKT R&D A/S Undersøgelsen på Svendborg Gymnasium & HF, STX Der har deltaget i alt 90 elever ud af 973 mulige. Det giver en

Læs mere

AT innovation Oldtidskundskab og dansk. Odder Gymnasium 2a, 2013

AT innovation Oldtidskundskab og dansk. Odder Gymnasium 2a, 2013 AT innovation Oldtidskundskab og dansk Odder Gymnasium 2a, 2013 Hvordan kan oldtidskundskab og dansk bidrage til at udvikle en App for drenge, der ikke gider læse - så de bliver læseheste? Rammen for alle

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Svarprocent: 73% (54 besvarelser ud af 74 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Svarprocent: 73% (54 besvarelser ud af 74 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 Svarprocent: 73% (54 besvarelser ud af 74 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 80 [-5] 83 79 [-7] 82 82 [+1] 83 80 [-9] 82 Elevtrivsel

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Diakonissestiftelsen. Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Diakonissestiftelsen. Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 85 [+1] 82 84 [-2]

Læs mere

Evaluering på Mulernes Legatskole

Evaluering på Mulernes Legatskole Evaluering på Mulernes Legatskole Undervisningsevaluering i STX og HF 1. Optimalt bør alle forløb evalueres formativt, men som minimum skal det ske på alle hold mindst to gange om året, og mindst én af

Læs mere

Mariager Efterskole - Selvevaluering 10/11

Mariager Efterskole - Selvevaluering 10/11 Mariager Efterskole - Selvevaluering 10/11 Årets selvevaluering er foregået via et elektronisk spørgeskema. Skemaet er blevet gjort tilgængeligt for skolens lærere via et link. Undersøgelsen har ikke været

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) Elevtrivsel 83 83 82 [-2] 82 84 83 83 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg

Læs mere

Christianshavns Gymnasium. Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015

Christianshavns Gymnasium. Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015 Christianshavns Gymnasium Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015 Hensigt Hensigten med evalueringen er at få et helhedsbillede af 1.g-elevernes opfattelse af og tilfredshed med grundforløbet

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 85 83 [+3] [-2] 78 [-2] 82 86

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Østjylland. Svarprocent: 75% (452 besvarelser ud af 600 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Østjylland. Svarprocent: 75% (452 besvarelser ud af 600 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (452 besvarelser ud af 600 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 84 [-3] 83 84 [-3] 82 84

Læs mere

2010 Elevtrivselsundersøgelsen

2010 Elevtrivselsundersøgelsen 1 Elevtrivselsundersøgelsen Social- og Sundhedsskolen STV Svarprocent: % (483 besvarelser ud af 483 mulige) Elevtrivsel Regionsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler samlet (Region Midtjylland) Regionsgennemsnit

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Østjylland. Svarprocent: 64% (326 besvarelser ud af 508 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Østjylland. Svarprocent: 64% (326 besvarelser ud af 508 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 64% (326 besvarelser ud af 508 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 87 83 [-2] 87 83 [-2] 86

Læs mere

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Om evalueringen Der er foretaget en kvantitativ baselinemåling ved projektets start ultimo 2015, hvor elever

Læs mere

Evalueringsstrategi. Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium

Evalueringsstrategi. Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium Evalueringsstrategi Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium 1.0 Indledning Denne evalueringsstrategi er udarbejdet til brug på Holstebro Tekniske Gymnasium og Holstebro Handelsgymnasium

Læs mere

Svendborg Gymnasium & HF

Svendborg Gymnasium & HF Svendborg Gymnasium & HF HF Elevtrivselsundersøgelse Datarapportering ASPEKT R&D A/S Svendborg Gymnasium & HF - HF Elevtrivselsundersøgelse - Datarapportering Undersøgelsen på Svendborg Gymnasium & HF,

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (515 besvarelser ud af 683 mulige) Elevtrivsel 78 83 79 82 80 83 75 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen?

Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen? Parkskolen, 4. kvartal 2017 Udsagn fra eleverne, opsamlet af elevrådet Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen? 5. klassetrin Eleverne er flittige. Lærerne er gode. Vi har "De gyldne 8" at forholde

Læs mere

2010 Elevtrivselsundersøgelsen

2010 Elevtrivselsundersøgelsen 1 Elevtrivselsundersøgelsen Social- og Sundhedsskolen Syd Svarprocent: 97% (489 besvarelser ud af 52 mulige) Elevtrivsel 1 Social- og Sundhedsskolen Syd Regionsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler samlet

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 22. september 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Timerne og undervisningen Følgende egne emner indgår i resultatvisningen: Kontaktlæreren,

Læs mere

klassetrin Vejledning til elev-nøglen.

klassetrin Vejledning til elev-nøglen. 6.- 10. klassetrin Vejledning til elev-nøglen. I denne vejledning vil du til nøglen Kollaboration finde følgende: Elev-nøgler forklaret i elevsprog. En uddybende forklaring og en vejledning til hvordan

Læs mere

December 2017 Roskilde Tekniske Skole

December 2017 Roskilde Tekniske Skole December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 47% (1250 besvarelser ud af 2682 mulige) Elevtrivsel 83 82 84 83 80 78 87 86 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

Sønderborg Handelsgymnasium Business College Syd. Samlet rapport

Sønderborg Handelsgymnasium Business College Syd. Samlet rapport Elevtrivselstrivselsundersøgelse Sønderborg Handelsgymnasium Business College Syd Samlet rapport Der har deltaget i alt elever ud af mulige. Det giver en fin samlet svarprocent på 8,. Samlet har undersøgelsen

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 86 83 85 84 85 83 Elevtrivsel

Læs mere

IT-projektet i et ledelsesperspektiv 1. baggrund 2. strategiprojekt 3. indhold 4. organisering 5. Økonomi 6. Resultater 7. Erfaringer 8.

IT-projektet i et ledelsesperspektiv 1. baggrund 2. strategiprojekt 3. indhold 4. organisering 5. Økonomi 6. Resultater 7. Erfaringer 8. IT-projektet i et ledelsesperspektiv 1. baggrund 2. strategiprojekt 3. indhold 4. organisering 5. Økonomi 6. Resultater 7. Erfaringer 8. Efter BIT Baggrund Ændret fokus Forskernes erfaringer fra FAG De

Læs mere

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser Notatets formål er at beskrive de pædagogiske visioner, mål og indsatser, der er tabletprojektets omdrejningspunkt. Notatet beskriver således fra en pædagogisk synsvinkel om, hvorfor Verninge skole har

Læs mere

Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder vl-13 december 2013 Frekvensanalyse (21 besvarelser svarende til 84 %)

Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder vl-13 december 2013 Frekvensanalyse (21 besvarelser svarende til 84 %) Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder vl-13 december 2013 Frekvensanalyse (21 besvarelser svarende til 84 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 23,00 24,00 23,00 24,00

Læs mere

Allerslev Skole uddannelsesplan

Allerslev Skole uddannelsesplan Allerslev Skole uddannelsesplan Uddannelsesplanen skal give en kort beskrivelse af, hvordan praktikskolen arbejder med at uddanne den lærerstuderende. BEK nr. 1068 af 08/09/2015: 13 stk. 2 Praktikskolen

Læs mere

Opsummering af trivselsundersøgelsen

Opsummering af trivselsundersøgelsen Opsummering af trivselsundersøgelsen Den første tid på KG Kun 6% af eleverne oplevede IKKE, at de blev modtaget godt ved skoleårets begyndelse. I kommentarfeltet er det særlig introturene, som bemærkes

Læs mere

LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART

LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART OM LÆR MED FAMILIEN Lær med Familien er en metode, der bygger bro mellem skole og hjem. Den består af en række

Læs mere

Evaluering af superbrugerfunktionen Til hvilke tekniske emner har du brugt superbrugernes hjælp eller sparring?

Evaluering af superbrugerfunktionen Til hvilke tekniske emner har du brugt superbrugernes hjælp eller sparring? Evaluering af superbrugerfunktionen Lidt under 80 % svarer at de er tilfredse eller meget tilfredse med de workshops som superbrugerne har afholdt og tilsvarende mange svarer at workshoppene er væsentlige

Læs mere

Delprojekt i edidaktik

Delprojekt i edidaktik Delprojekt i edidaktik Elevaktivering gennem omvendt læringsrum (Flipped Classroom) og multi-funktionel social platform. Formål Formålet med delprojektet er at arbejde med øget elevaktivering i læringsprocessen.

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Bygholm Landbrugsskole. Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Bygholm Landbrugsskole. Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 83 83 [+1] [+5] 78 [-2] 83 86

Læs mere

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Michael Lund-Larsen, Centerchef mll@ventures.dk Århus Købmandsskole Erhvervsuddannelser i handel og administration, Handelsgymnasium, Kurser for

Læs mere

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole 2017-2020 1. Indledning 96 % af skolens elever har besvaret denne undervisningsmiljøvurdering (91 ud af 95 elever) i maj 2017. Eleverne har udfyldt skemaet

Læs mere

Brug af Wikispaces.com i matematik B. BIT-workshop Randers HF og VUC 26-08-2015

Brug af Wikispaces.com i matematik B. BIT-workshop Randers HF og VUC 26-08-2015 Brug af Wikispaces.com i matematik B BIT-workshop Randers HF og VUC 26-08-2015 At være digitaliseret i matematik. Kursistcitat: det er det første fag, hvor jeg har noget at bruge min PC til i timerne Først

Læs mere

Underviser: Helle Dahl Rasmussen (faglærer) Skole: social- og sundhedsskolen FVH. Så generelt er der en stor diversitet blandt vores elever.

Underviser: Helle Dahl Rasmussen (faglærer) Skole: social- og sundhedsskolen FVH. Så generelt er der en stor diversitet blandt vores elever. Projektleverance for fase 3 (august-december 2015): Beskrivelse af undervisningsforløb eller læringsaktivitet med udgangspunkt i temaet for fase 3 ELEVEN SOM MEDPRODUCENT I ET FLIPPED KLASSEVÆRELSE Underviser,

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Nordvestsjælland. Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Nordvestsjælland. Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 87 86 82 82 83 83 77 78 Elevtrivsel

Læs mere

Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder alle 2012 Frekvensanalyse (44 besvarelser svarende til 77,2 %)

Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder alle 2012 Frekvensanalyse (44 besvarelser svarende til 77,2 %) Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder alle 2012 Frekvensanalyse (44 besvarelser svarende til 77,2 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 26 23 24 24 27 23 24 24 23 21

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Randers Social- og Sundhedsskole

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Randers Social- og Sundhedsskole December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 67% (280 besvarelser ud af 416 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 82 [-5] 83 82 [-4] 83 80

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 83 83 84 [-3] 83 83 [-3]

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd

Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd 1 Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd Tema Indhold 1 Hvordan ser en god skoledag ud? At få eleverne til at være mere aktive end de er normalt.

Læs mere

Uddannelsesplan for praktikstuderende på Køge Lille Skole

Uddannelsesplan for praktikstuderende på Køge Lille Skole En skole for livet Uddannelsesplan for praktikstuderende på Køge Lille Skole Uddannelsesplanen giver en kort beskrivelse af, hvordan vi på KLS arbejder med at uddanne den lærerstuderende. Se BEK nr 593

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SOPU. Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SOPU. Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 78 [-4] 83 [-2] 77 [-5]

Læs mere

Hvorfor inddrage en læringsvideo i undervisningen? Længden på den gode læringsvideo Løsningen på lange læringsvideoer Hvad skal du huske, når du

Hvorfor inddrage en læringsvideo i undervisningen? Længden på den gode læringsvideo Løsningen på lange læringsvideoer Hvad skal du huske, når du Workshop 3, FLUID konferencen 02 JUN 2016, Holbæk Hvorfor inddrage en læringsvideo i undervisningen? Længden på den gode læringsvideo Løsningen på lange læringsvideoer Hvad skal du huske, når du udvikler

Læs mere

Motivation og læringsmiljø i udskolingen. Peder Hjort-Madsen, postdoc, Ph.D. Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet - København

Motivation og læringsmiljø i udskolingen. Peder Hjort-Madsen, postdoc, Ph.D. Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet - København Motivation og læringsmiljø i udskolingen Peder Hjort-Madsen, postdoc, Ph.D. Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet - København Hvordan kan vi forstå, hvad der skaber motivation for læring blandt

Læs mere

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO Resultater HHX-Elevtrivselsundersøgelsen 218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Afsnit A... 2 Afsnit B... 3 Afsnit C... 4 Afsnit D... 13 Afsnit E... 16 Afsnit F... 17

Læs mere

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO Resultater af HTX-Elevtrivselsundersøgelsen 218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Afsnit A... 2 Afsnit B... 3 Afsnit C... 4 Afsnit D... 13 Afsnit E... 16 Afsnit F...

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 79% (591 besvarelser ud af 746 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 83 [-3] 83 84 83 85 84 80

Læs mere

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé Opsamling fra spørgeskema til udskolingselever Skoleafdelingen har bedt Fælles Elevråd om at tage stilling til, hvilke af de syv fokusområder, der har været mest relevant for dem at blive hørt i forhold

Læs mere

Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business

Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Den digitale strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn tager udgangspunkt i Strategi for den digitale erhvervsuddannelse udarbejdet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

Motivation og læringsmiljø i udskolingen v/ lektor Mette Pless og post.doc Peder Hjort Madsen Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet

Motivation og læringsmiljø i udskolingen v/ lektor Mette Pless og post.doc Peder Hjort Madsen Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet Motivation og læringsmiljø i udskolingen v/ lektor Mette Pless og post.doc Peder Hjort Madsen Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet Unges motivation for læring i udskolingen Hvordan kan vi forstå,

Læs mere

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Michael Lund-Larsen, Centerchef mll@ventures.dk Århus Købmandsskole Erhvervsuddannelser i handel og administration, Handelsgymnasium, Kurser for

Læs mere

Kategorier af it i undervisningen

Kategorier af it i undervisningen Kategorier af it i undervisningen Janus Aaen Christian Dalsgaard Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet Program 9.45-10.30: Oplæg 10.45-11.30: Workshop 11.30-12.00: Plenum

Læs mere

Resultaterne fra KL s undersøgelse af ITinfrastrukturen

Resultaterne fra KL s undersøgelse af ITinfrastrukturen Resultaterne fra KL s undersøgelse af ITinfrastrukturen på Nordby Skole. Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål med undersøgelsen 3 2. Tilfredsheden med de trådløse netværket på Nordby Skole 4 2.1 Tilfredsheden

Læs mere

Slip undervisningen løs med digitale medier

Slip undervisningen løs med digitale medier Slip undervisningen løs med digitale medier Ole Christensen, lektor, Professionshøjskolen UCC Lars Tjørnelund Nissen, folkeskolelærer og mediepilot, Rantzausminde skole i Svendborg I denne artikel sættes

Læs mere

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Sådan får du anvendt dit kursus i praksis - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Introduktion Ifølge Robert Brinkerhoffs, studier om effekten af læring på kurser,

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Videndeling 1-11-2013

Videndeling 1-11-2013 Videndeling 1-11-2013 Prestudy med fleksibel elevvejledning. Større elevdeltagelse og højere kvalitet i læringen. Projektnummer: 706001-17 Indhold Indledende beskrivelse af forløbet...3 Skema 1.1 Beskrivelse

Læs mere

Gymnasielærernes efteruddannelse 2016

Gymnasielærernes efteruddannelse 2016 www.gl.org Gymnasielærernes efteruddannelse 2016 Efteruddannelsen bidrager til kvaliteten på skolen. Men der er stor forskel på, hvor meget forskellige lærergrupper deltager i efteruddannelse, og ledelsesstøtten

Læs mere

CAMPUS BORNHOLM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S

CAMPUS BORNHOLM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S CAMPUS BORNHOLM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S OVERORDNEDE RESULTATER Svarprocent: 8 (77 besvarelser ud af 904 mulige) Trivselsindeks: 68 [LG - 71] Højeste indeks: MOBNING,

Læs mere

Den Digitale Døttreskole

Den Digitale Døttreskole Den Digitale Døttreskole Juni 2016 1 Status Den Digitale Døttreskole, Christianhavns Døttreskoles strategi for Pædagogisk IT, er opdateret i maj 2016 på baggrund af til dels afslutningen og evalueringen

Læs mere

Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG

Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG Udarbejdet af ASPEKT R&D Varde Handelsskole og Handelsgymnasium - HG Elevtrivselsundersøgelse Undersøgelsen på Varde

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

TØNDER HANDELSSKOLE HHX GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S

TØNDER HANDELSSKOLE HHX GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S TØNDER HANDELSSKOLE GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 8 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S OVERORDNEDE RESULTATER Svarprocent: ( besvarelser ud af mulige) Trivselsindeks: [SG - ] Højeste indeks: MOBNING, CHIKANE, KRÆNKENDE

Læs mere

Evaluering Sundhedsvæsenets organisation og ledelse, MPG/MPA-uddannelsen, F10 Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Evaluering Sundhedsvæsenets organisation og ledelse, MPG/MPA-uddannelsen, F10 Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? gode interessante oplæg. Meget relevante for mig. Det har givet overblik over den hverdag jeg arbejder i, og en sikkerhed i, hvad jeg vil, fremadrettet. Godt

Læs mere