Markedsanalyse - Nyborg Havnebane Danmark - Kunde(r): Trafikstyrelsen Projektperiode: Kunde(r): Aerodynamiske tiltag på lastbiler Danmark -

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Markedsanalyse - Nyborg Havnebane Danmark - Kunde(r): Trafikstyrelsen Projektperiode: 2010 - Kunde(r): Aerodynamiske tiltag på lastbiler Danmark -"

Transkript

1 Markedsanalyse - Nyborg Havnebane Gennemførelse af opdateret markedsanalyse af godspotentiale med relevans for en fremtidig Nyborg Havnebane. Markedsanalysen er en opdatering af tidligere markedsanalyse. Fokus er på en havnebanens relevans for vindmøllegods, der kan udskibes via Nyborg Havn. Markedsanalysen er en del af beslutningsgrundlaget for Nyborg Havnebane. Trafikstyrelsen Projektperiode: Kortlægning af teknologiske potentialer for energieffektive transportløsninger Afdækning af potentielle danske underrådgivere med henblik på at kortlægge de teknologiske potentialer for energieffektive transportløsninger. Opgaven går ud på at identificere og screene underleverandørmarkedet indenfor transport- og autobranchen med henblik på at identificere potentialet for etableringen og anvendelsen af en fremtidig tilskudsordning til energieffektive transportløsninger, som en del af Transportaftalen En grøn transportpolitik. Færdselsstyrelsen, Center for Grøn Transport Projektperiode: Aerodynamiske tiltag på lastbiler Analyse af aerodynamiske tiltag på danske lastbiler og påhængskøretøjer på forskellige lokaliteter i landet, med henblik på at vurdere potentialet for at fremme brugen af aerodynamiske tiltag. Formålet med undersøgelsen er at etablere et solidt fagligt grundlag for at etablere en fremtidig tilskudsordning, som en del af Transportaftalen En grøn transportpolitik. Færdselsstyrelsen, Center for Grøn Transport Projektperiode: Nordfalster Erhverv og Transport Gennemførelse af analyse og opstilling af handlingsplan for udvikling af et ny transportcenter på Nordfalster knyttet op omkring Orehoved Havn, Cargo Syd og Nordfalster Erhvervspark. Fokus på en kommende fast Femern Bælt forbindelses betydning for Nordfalster og det trafikale krydsfelt mellem transportkorridorerne mellem Skandinavien og det europæiske kontinent over henholdsvis Hamborg (via Rødby-Putrgarden) og Berlin (via Gedser-Rostock). Guldborgsund Kommune Projektperiode:

2 Søvejen mod vest, VVM Analyse af Hvide Sande Havns markedsgrundlag som transportalternativ for industriproduktion i Midt/Vestjylland ved ind- og udskibning af større godselementer på pram bl.a. vindmøllekomponenter fra Vestas fabrikker i Ringkøbing og Lem via Hvide Sande Havn. Fokus på konvertering af godstransport fra landevej til søvej. Ringkøbing-Skjern Kommune Projektperiode: Masterplan for Gedser Fennemførelse af en markedsanalyse af Gedser-Rostock færgeforbindelsens overlevelsesmuligheder efter realiseringen af en fremtidig fast Femern Belt forbindelse i Analysen skal anvendes som grundlag for en vurdering af, hvorvidt Gedser i fremtiden vil være en færgeby og med hvilken volumen. Projektet udføres i samarbejde med arkitektfirmaet Hasløv og Kjærsgaard, konsulentfirmaet DAMVAD og lektor Henrik Toft. Guldborgsund Kommune Projektperiode: Femern Bælt Camp Udarbejdelse af vision samt strategi og handlingsplan til hvordan en fremtidig camp for Femern Bælt arbejdere placeret på Lolland dels kan interagere med det omgivende samfund i anlægsfasen og dels kan sikre blivende værdier i form af infrastruktur til regionen efter anlægsfasen. Fonden Femern Bælt Forum Projektperiode: Vision for Femern Bælt Regionen Indledende udkast til grænseoverskridende vision for den dansk-tyske Femern Bælt Region med afsæt i workshop på med fokus på områderne erhvervsudvikling, turisme, arbejdsmarked, uddannelse og infrastruktur/transport. Fonden Femern Bælt Forum Projektperiode:

3 Screening af havneforbindelser og restbaner Under overskriften Styrkelse af gods på jernbanen er der for Trafikstyrelsen foretaget en screeningsanalyse med hensyn til omkostninger og det forventede potentiale af en række jernbaneprojekter i Fredericia, Esbjerg, Aalborg og Nyborg Havne. Dette drejer sig om Tønder-Tinglev, Vojens-Haderslev og Rødekro-Aabenraa. Projektet udføres i samarbejde med Tetraplan og Incentive Partners. Trafikstyrelsen Projektperiode: Samfundsøkonomisk analyse ved en fast Kattegatforbindelse Analyse af samfundsøkonomien og de dynamiske effekter på arbejdsmarked, erhvervsudvikling m.v. ved en fast Kattegatforbindelse med højhastighedstog mellem København og Århus med 1 times rejsetid. Herunder vurdering af en fast Kattegatforbindelses effekter for overflytning af passagerer fra bil til tog samt en fast Kattegatforbindelses betydning for trængslen udvalgte steder i Danmark. Kattegatkomitéen Projektperiode: Fredericia Skibsværft med eksisterende fremtidig beliggenhed Analyse af økonomiske forhold, planforhold og miljøforhold ved eksisterende placering af Fredericia Skibsværft. Fokus på ændrede støjgrænser til det nye byudviklingsområde Fredericia C herunder ny miljøgodkendelse til skibsværft. Fredericia Skibsværft Projektperiode: Placeringsmuligheder Fredericia Skibsværft Analyse af alternative placeringsmuligheder for Fredericia Skibsværft. Fokus på anlægsøkonomi, økonomiske konsekvenser for øvrige havnevirksomheder, konsekvenser for planforhold herunder miljøgodkendelse og støjgrænser, trafikafvikling m.v. Fredericia Kommune Projektperiode:

4 Strategi til fremme af ny Sydbane Udarbejdelse af strategi til fremme af en ny Sydbane mellem København/Køge og Rødby parallelt med Sydmotorvejen. Herunder indledende økonomiske vurderinger med fokus på anlægsøkonomi og samfundsøkonomi samt regionale effektanalyser på bosætning, erhvervsudvikling og arbejdsmarked. Sjælland Syd Projektperiode: Evaluering af forsøg med modulvogntog Gennemførelse af evaluering af forsøg med kørsel med modulvogntog i Danmark. Forsøgets effekter på kørselsomfang, kapacitetsudnyttelse og omkostninger i dansk godstransport samt infrastrukturomkostninger, trafikafvikling, trafiksikkerhed, miljø og samfundsøkonomi undersøges. Relevante beskrivelser af modulvogntogstransporter, investeringer relateret til modulvogntog, uheld med modulvogntog, modulvogntogschaufførers uddannelse, erfaring og holdninger samt vejtrafikanters holdninger til modulvogntog skal udføres. Evalueringens resultater perspektiveres i scenarier for dansk godstransport. Scenarierne skal indeholde cost-benefit-analyser og konsekvensbeskrivelser bl.a. vedrørende godstransportens udvikling og økonomi, infrastrukturinvesteringer, vedligeholdelsesomkostninger, trafikafvikling, trafiksikkerhed, miljø og samfundsøkonomi. Vejdirektoratet Projektperiode: Udvikling på Læsø Analyse af udviklingsmuligheder på Læsø med en ny færgehavn beliggende på en dæmning 9 km tættere på det jyske fastland. Fokus på udviklingsmuligheder for bosætning/pendling, erhvervsudvikling og turisme. DONG og Læsø Kommune Projektperiode: Beregning af Læsøfærgens økonomi ved forskellige scenarier Vurdering af hvordan færgedriften mellem Læsø og det jyske fastland kan forbedres. Fokus på at vurdere Læsøfærgens fremtidige økonomi ved opstilling af forskellige scenarier, der bl.a. opererer med en ny færgerute mellem en udbygget dæmning på Læsø og Sæby som alternativ til Frederikshavn. Scenarieberegningerne vurderer hvorvidt indtægter og udgifter balancerer efter en årrække, hvilket præsteres i en såkaldt cash flow model, hvor alle potentielle udgifter og indtægter medregnes. DONG og Læsø Kommune Projektperiode:

5 Ny omfartsvej vest om Slagelse Indledende samfundsøkonomisk analyse af en ny omfartsvej ved Slagelse samt effektanalyser på bosætning og erhvervsudvikling som input til regeringens Investeringsplan Slagelse Kommune Projektperiode: Analyse af Næstved havns økonomiske betydning for lokalsamfundet Erhvervsøkonomisk analyse af Næstved Havn. Fokus på Næstved Havns afledte regionale effekter i form af beskæftigelse, indkomstdannelse, produktionsværdi og skatter. Næstved Havn Projektperiode: Kollektiv trafikbetjening mellem Sydsjælland og hovedstadsregionen Kortlægning af kollektiv trafikbetjening for Næstved, Vordingborg og Fakse Kommuner herunder fremtidige muligheder for forbedret kollektiv trafikbetjening mellem Sydsjælland og Hovedstadsregionen. Sjælland Syd Projektperiode: Baneprojekter i investeringsplan 2008 Udarbejdelse af stamblade for 18 forskellige jernbaneprojekter spredt over hele landet. De enkelte projekter blev gennemgået med hensyn til udformning, fysik, anlægsøkonomi, mv. Nogle af projekterne var på et indledende stade, mens der for andre projekter var tale om en opdatering af tidligere materiale. For de mest modne projekter blev der gennemført samfundsøkonomiske beregninger. Hovedparten af projekterne er efterfølgende medtaget i Regeringens investeringsplan på transportområdet. Trafikstyrelsen Projektperiode:

6 Vision for en fast kattegatforbindelse Udarbejdelse af en vision for en fast Kattegatforbindelse med fokus på arbejdsmarked, erhvervsudvikling, forskning og innovation, turisme m.v. Underleverandør til konsulentfirmaet DAMVAD. Region Midtjylland Projektperiode: Effekter af nye linieføringer over Lillebælt Effektanalyser af alternative linieføringer over Lillebælt. Fokus på vurderinger af effekter på arbejdsmarked, erhvervsudvikling og bosætning ved 3 forskellige linieføringer over Lillebælt til brug for Fredericia Kommune i forbindelse med Infrastrukturkommissionens arbejde. Fredericia Kommune Projektperiode: Analyse af Nykøbing F. og Orehoved Havns økonomiske betydning for lokalsamfundet Erhvervsøkonomisk analyse af Nykøbing F. og Orehoved havne. Fokus på Næstved Havns afledte regionale effekter i form af beskæftigelse, indkomstdannelse, produktionsværdi og skatter. Nykøbing F. Havn Projektperiode: Regional Femern Bælt rådgivning Husrådgiver for Fonden Femern Bælt Forum i forbindelse med regionens ønske om realisering af en dansk-tysk aftale om etablering af en fast forbindelse over Femern Bælt. Endvidere udarbejdelse af diverse beslutningsoplæg med fokus på udviklingen af en fremtidige dansk-tysk Femern Bælt region til drøftelse mellem danske regionale repræsentanter og regionale tyske repræsentanter fra henholdsvis Kreis Ostholstein og Schleswig Holstein. Fonden Femern Bælt Forum Projektperiode:

7 Havneafgifter og konkurrencedygtighed, Klaipeda, Litauen Litauen - Klaipeda Analyse af godsstrømmene gennem Klaipeda Havn og gennem konkurrerende havne i Østersøen fra Finland til Polen. Analysen omfattede transportkæderne fra start til slut, transportomkostningerne i forskellige dele af logistik-kæden, priser på havneoperationer i Klaipeda og konkurrerende havne,prisstruktur, havnens indtægter samt evalueering af Klaipeda Havns konkurrencedytighed og anbefalinger. Klaipeda State Seaport Authority Projektperiode: Analyse af 6 havne som basishavn for Royal Arctic Analyse af, hvilken havn i Danmark der er bedst som basishavn for besejlingen af Grønland. Analysen har omfattet følgende delundersøgelser til at vurdere forskellige muligheder for basishavn: - En beskrivelse og evaluering af den nuværende besejling af Aalborg Havn - En sammenligning, en såkaldt benchmark, af Aalborg Havn og 5 andre havne i En undersøgelse af 10 betydende kunders præferencer for de 6 havne - Økonomiske konsekvensberegninger af, hvad det betyder for RAL, kunderne, Grønlands Hjemmestyre og samfundet som helhed. Royal Arctic Line A/S Projektperiode: Udviklingsplan for 10 flodhavne, Ungarn Ungarn - Udarbejdelse af udviklingsplan for 10 flodhavne i Ungarn langs floderne Donau og Tisza. Projektet omfattede besigtigelse af havnene, vurdering af deres infrastruktur, udarbejdelse og vurdering af forslag til forbedring af infrastrukturen samt udarbejdelse af en samlet plan for udvikling af infrastrukturen i havnene frem til Ungarns trafikministerium Projektperiode: Rødby Havn, Containerfacilitet Rødby Havn Gennemførelse af en foranalyse, omfattende undersøgelse af container- og trailer markedet i Østersøen, udviklingen af den søværts trafik i Østersøhavnene, beskrivelse af en mulig containerfacilitet i Rødby Havn samt udarbejdelse af indstilling til Femern Bælt Forum. Femern Bælt Forum Projektperiode:

8 Uddybning af sejlrenden, Nakskov Havn Nakskov Havn Feasibility studie af uddybning af sejlrenden til Nakskov Havn. Undersøgelse af potentialet ved en uddybning samt analyse af, hvorvidt en uddybning er driftsøkonomisk og/eller samfundsøkonomisk rentabel. Tilvejebringelse af beslutningsgrundlag for Nakskov Havns bestyrelse. Feasibility studiet blev opdateret Nakskov Havn Projektperiode: Læsø, Samsø og Ærø - analyse af de tre øers udvikling og muligheder Læsø, Samsø og Ærø Med udgangspunkt i eksisterende viden, databaser og interview undersøges og beskrives de eksisterende forhold på de tre øer. Analysen omfatter erhvervsudviklingen, herunder turismen og transportforholdene samt socioøkonomi og kommunaløkonomi. Øernes situation sammenlignes med andre kommuner i Danmark. Det undersøges, hvilke muligheder der er for økonomisk udvikling. Med udgangspunkt i analysen opstilles et idekatalog med mulige initiativer, der kan forbedre de økonomiske vilkår på øerne. De regionaløkonomiske konsekvenser af udvalgte initiativer belyses, og med modelanalyser vurderes konsekvenser både på øerne og i det øvrige Danmark. Projektet indledes med et kick-off seminar for klienterne, herunder kommunalpolitikerne i de fire ø-kommuner. Der afholdes en midtvejs workshop, hvor analyseresultater samt mulige initiativer og konkret forslag, der kan støtte øernes udvikling, behandles. Indenrigs- og Sundhedsministeriet., Læsø/Samsø/Ærøskøbing/Marstal Kommuner Projektperiode: Trafikprognoser for Femern bælt forbindelsen Danmark, Tyskland - Germany, JV, Fehmarn Belt Forecast 2002 JV-CB-Trafikministeriet Projektperiode:

9 Samfundsmæssige konsekvenser af Baltic Gate Terminal, Stigsnæs Opgørelse af de samfundsmæssige konsekvenser for beskæftigelse, produktion med mere ved anlæg og drift af Baltic Gate Terminal i Skælskør. Ved den endelige vurdering anvendtes de senste input-output tabeller fra Danmarks Statistik samt engelske erfaringstal. Vurderingen omfattede såvel lokale og regionale konsekvenser som konsekvenser på nationalt plan. Desuden vurdering af de markedsmæssige konsekvenser for containertrafikken i Danmark og Sydsverige af Baltic Gate Terminal. Skælskør Kommune Projektperiode: Aabenraa Havn, Strategiplan 2000 Aabenraa, Danmark Strategiplanen bestod af en overordnet del med en tidshorisont på år og en måldel med et tidsperspektiv på 5 år. Ud fra strategiplanen udarbejdedes en handlingsplan for de nærmeste 2 år indeholdende midler til at nå de opstillede mål. Projektet omfattede en beskrivelse af status og rammebetingelser, samt afholdelse af et strategi-seminar for havnens ledelse og havneudvalget. Seminaret fungerede som kick-off for det egentlige strategiplan arbejde. Aabenraa Havn Projektperiode: Dør-til-dør koncept med inddragelse af nærskibstrafikken Udvikling af koncept for dør til dør transportkæder med inddragelse af nærskibsfarten med særligt henblik på de små og mellemstore virksomheder. Projektet omfattede følgende faser: Markedsanalyse af to korridorer, sammensætning af transportkæden, funktionskrav til skibe og havne, kommerciel vurdering, udarbejdelse af værktøjer, problemfelter og formidling. Søfartsstyrelsen Projektperiode: Samfundsøkonomisk vurderingsmetode - højhastighedstog Udarbejdelse af notat til Vejdirektoratet om samfundsøkonomisk vurderingsmetode i forbindelse med analyser af indførelse af højhastighedstog i Danmark. Vejdirektoratet Projektperiode:

Evaluering af forsøg med modulvogntog Velkommen til Grontmij Carl Bro Kolding

Evaluering af forsøg med modulvogntog Velkommen til Grontmij Carl Bro Kolding Evaluering af forsøg med modulvogntog Velkommen til Grontmij Carl Bro Kolding Syddansk Logistikforum Modulvogntog mv 8. februar 2011 Transport Economics Et transportøkonomisk forretningsområde i Grontmij

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

Sjælland baner vejen frem

Sjælland baner vejen frem Sjælland baner vejen frem Pendlerne på Sjælland kører længst for at komme på arbejde i Danmark. Samtidig har Sjælland udviklet sig til Østdanmarks store trafikkryds, hvor øst-vestlig trafik møder nord-sydgående

Læs mere

GREEN STRING CORRIDOR

GREEN STRING CORRIDOR GREEN STRING CORRIDOR Femern Bælt-forbindelsens betydning for den sydvestlige del af Østersøen Ved udviklingschef Kristian Johnsen, Region Hovedstaden PowerPoint har forhindret en automatisk overførsel

Læs mere

IBU Korridoren Femern-Øresund. Henrik Sylvan Januar 2010. Korridoren Femern-Öresund. IBU Öresund

IBU Korridoren Femern-Øresund. Henrik Sylvan Januar 2010. Korridoren Femern-Öresund. IBU Öresund IBU Korridoren Femern-Øresund Henrik Sylvan Januar 2010 IBU Öresund Korridoren Femern-Öresund Femern Bælt 2018 De 3 store infrastrukturprojekter Femern Bælt 2018 Femern Bæltforbindelsen 5½ mia De 3 store

Læs mere

Titel: Valg af Basishavn i Danmark - En undersøgelse af 6 havne for RA (Royal Arctic)

Titel: Valg af Basishavn i Danmark - En undersøgelse af 6 havne for RA (Royal Arctic) Titel: Valg af Basishavn i Danmark - En undersøgelse af 6 havne for RA (Royal Arctic) Indlægsholdere: cand. polit. Henning L. Kristensen, Carl Bro as cand. tech. soc., ph. d. Kristen D. Nedergaard, Institut

Læs mere

Udvikling af korridoren Øresundsregionen - Gedser - Rostock - Berlin Fase 1

Udvikling af korridoren Øresundsregionen - Gedser - Rostock - Berlin Fase 1 Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 306 Offentligt Udvikling af korridoren Øresundsregionen - Gedser - Rostock - Berlin Fase 1 For Hansestadt Rostock Regionaler Planungsverband Mittleres Mecklenburg Stadt

Læs mere

Tale til Transportens dag 2010. Peder Holdgaard kørte i 1870 erne som fragtmand på en del af den tværjyske landevej mellem Herning og Silkeborg.

Tale til Transportens dag 2010. Peder Holdgaard kørte i 1870 erne som fragtmand på en del af den tværjyske landevej mellem Herning og Silkeborg. Tale til Transportens dag 2010 Indledning Peder Holdgaard kørte i 1870 erne som fragtmand på en del af den tværjyske landevej mellem Herning og Silkeborg. Vognen var ofte lastet med svin til slagteriet

Læs mere

Den Sjællandske Tværforbindelse

Den Sjællandske Tværforbindelse CVR 48233511 Udgivelsesdato : 8. juni 2015 Vores reference : 22.2758.02 Udarbejdet : Sara Elisabeth Svantesson; Martin Elmegaard Mortensen Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting til Danske Havne 26. April 2007 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. BAGGRUND...

Læs mere

Etablering af ny midtjysk motorvej

Etablering af ny midtjysk motorvej Notat: Etablering af ny midtjysk motorvej Aftale om En grøn transportpolitik I januar 2009 blev der indgået en aftale mellem regeringen (Venstre og De Konservative), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti,

Læs mere

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT TRAFIKCHARTER GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne

Læs mere

Status URS vision: Parallel, midtsønderjysk motorvej fra E20 til grænsen med opkobling til Europa vest om Hamborg via B5/A23/A20.

Status URS vision: Parallel, midtsønderjysk motorvej fra E20 til grænsen med opkobling til Europa vest om Hamborg via B5/A23/A20. Status URS vision: Parallel, midtsønderjysk motorvej fra E20 til grænsen med opkobling til Europa vest om Hamborg via B5/A23/A20 Maj 2014 Hærvejskomite vision: Ny parallel motorvej, der skal aflaste Østjyske

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Studiets baggrund Mulighederne for en dry port terminal i Høje Tåstrup for containertransport til europæiske containerhavne

Læs mere

Sjælland baner vejen frem

Sjælland baner vejen frem Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Et trafikudspil fra Region Sjælland samt kommunerne på Sjælland, Lolland og Falster Sjælland baner vejen frem Pendlerne på Sjælland

Læs mere

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet rafik Regional Udviklingsplan 2012 Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet På det kollektive transportområde har kommunerne og regionerne en vigtig rolle som trafikindkøber. Movia er Danmarks

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt En vej til vækst på Sjælland August, 2015 KALUNDBORG Rute 22 SLAGELSE Rute 22 NÆSTVED RØNNEDE Rute 54 Afventer endelig anlægsbevilling

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO 1 OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO Indhold 1. Forslag til placering af arbejdsplads... 3 2. OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED

Læs mere

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Trafikdage i Aalborg, 27. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland TEN-T Det trans europæiske transportnetværk i EU Kommissionen fremlagde i oktober 2011 forslag til nye retningslinjer for et Trans

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015 Bilag 3 Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015 Mål og formål med handlingsplanen Formålet med handlingsplanen er at konkretisere de indsatser, der skal være fokus på og som skal omsættes, for at nå Komiteens

Læs mere

Transportministeriet. Danske havnes rolle i fremtidens infrastruktur. TØFs havnekonference den 10. september 2009 Specialkonsulent Søren Clausen

Transportministeriet. Danske havnes rolle i fremtidens infrastruktur. TØFs havnekonference den 10. september 2009 Specialkonsulent Søren Clausen Danske havnes rolle i fremtidens infrastruktur TØFs havnekonference den 10. september 2009 Specialkonsulent Søren Clausen Side 1 Den nationale transportpolitik En grøn transportpolitik Fremtidens godstransport

Læs mere

Talepunkter til indlæg ved Udviklingsråd Sønderjyllands infrastrukturkonference mandag den 15. december 2008 i Flensborg

Talepunkter til indlæg ved Udviklingsråd Sønderjyllands infrastrukturkonference mandag den 15. december 2008 i Flensborg Talepunkter til indlæg ved Udviklingsråd Sønderjyllands infrastrukturkonference mandag den 15. december 2008 i Flensborg Fremtidens infrastruktur politiske mål og prioriteringer Tak for invitationen. Jeg

Læs mere

Timemodellen og Togfonden

Timemodellen og Togfonden Timemodellen og Togfonden Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Oplæg hos IDA Rail, 12.11.14, Jan Albrecht, Trafikstyrelsen, Center for Kollektiv Trafik Mål og visioner i den grønne transportpolitik

Læs mere

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen Investeringer KKR HOVEDSTADEN i fremtiden Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen 21. april 2008

Læs mere

Fremtidens godstransport. Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008

Fremtidens godstransport. Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008 Fremtidens godstransport Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008 Godstransportens betydning: Danmark - blandt de bedste til transport og logistik Godstransport forbinder

Læs mere

Faktaark om En fast Kattegatforbindelse

Faktaark om En fast Kattegatforbindelse Faktaark om En fast Kattegatforbindelse Kattegatkomitéen Kattegatkomitéen blev etableret i oktober 2008, på initiativ af regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), formand for Kommunekontaktrådet

Læs mere

Miljø- og klimaperspektivet i Infrastrukturkommissionens arbejde

Miljø- og klimaperspektivet i Infrastrukturkommissionens arbejde Miljø- og klimaperspektivet i s arbejde seminarium den 7 december i Helsingborg www.infrastrukturkommissionen.dk sammensætning og ramme Nedsat på baggrund af beslutning i den danske regering i august 2006

Læs mere

Dry Port på Sjælland? Trafikdage i Aalborg 28. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Dry Port på Sjælland? Trafikdage i Aalborg 28. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Dry Port på Sjælland? Trafikdage i Aalborg 28. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Studiets baggrund Mulighederne for en dry port terminal i Høje Tåstrup for containertransport til europæiske

Læs mere

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Region Midtjylland og de 19 kommuner i den midtjyske region januar 2013 KKR MIDTJYLLAND Forslag til prioriteringer af statslige investeringer

Læs mere

Jernbanen i Danmark i europæisk perspektiv Alex Landex, DTU Transport

Jernbanen i Danmark i europæisk perspektiv Alex Landex, DTU Transport Jernbanen i Danmark i europæisk perspektiv Alex Landex, DTU Transport Efterslæbet på jernbanen er svært at komme fri af selvom der er iværksat genopretningsplaner i milliardklassen. Er jernbanen tilbage

Læs mere

Femern Bælt-forbindelsen: Nye forbindelser og nye muligheder. Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen 15. marts 2011

Femern Bælt-forbindelsen: Nye forbindelser og nye muligheder. Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen 15. marts 2011 Femern Bælt-forbindelsen: Nye forbindelser og nye muligheder Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen 15. marts 2011 Oversigt Indledning TEN-T-projekter Erfaringerne fra Storebælt og Øresund Transportaftalerne

Læs mere

et godt sted at bygge guldborgsund kommunes femern bælt strategi

et godt sted at bygge guldborgsund kommunes femern bælt strategi et godt sted at bygge guldborgsund kommunes femern bælt strategi 1 Guldborgsund kommunes FEMERN BÆLT STRATEGI Femern Bælt forbindelsen forventes at stå færdig i 2018, men allerede nu er der påbegyndt en

Læs mere

Frederikshavn Havn - Et eksempel på hvad den maritime forskning kan bruges til ved tæt samarbejde mellem havn og maritim forskningsenhed

Frederikshavn Havn - Et eksempel på hvad den maritime forskning kan bruges til ved tæt samarbejde mellem havn og maritim forskningsenhed Institut for Maritim Forskning og Innovation (MFI) Frederikshavn Havn - Et eksempel på hvad den maritime forskning kan bruges til ved tæt samarbejde mellem havn og maritim forskningsenhed Jacob Kronbak

Læs mere

MOBILITET I SYDDANMARK Forslag til arbejdsprogram for Syddansk Mobilitetsråd

MOBILITET I SYDDANMARK Forslag til arbejdsprogram for Syddansk Mobilitetsråd Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Erik Abitz, Erik Ørskov, Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og Infrastruktur E-mail: erik.abitz@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/ 8462 Telefon: 76631988 Dato:

Læs mere

Strategiske analyser som en del af en langsigtet infrastrukturpolitik. Aalborg trafikdage 25. august 2009

Strategiske analyser som en del af en langsigtet infrastrukturpolitik. Aalborg trafikdage 25. august 2009 Strategiske analyser som en del af en langsigtet infrastrukturpolitik Aalborg trafikdage 25. august 2009 Transportaftalen, januar 2009 - Principper for en grøn transportpolitik Transportens CO2-udledning

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark vedrører en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende?

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? September 2008 1 UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Erhverv Kommuner Hans Kirk, Danfoss A/S, Formand Jørgen Popp Petersen, Det sønderjyske Landbrugsråd Hans

Læs mere

8. december 2008. Bæredygtig transport - bedre infrastruktur

8. december 2008. Bæredygtig transport - bedre infrastruktur 8. december 2008 Bæredygtig transport - bedre infrastruktur Det vil regeringen Mindre CO 2 Grønnere biltrafik Mere kollektiv transport og cyklisme En bedre jernbane Bedre veje Nye grønne teknologier Styrket

Læs mere

Trafikken i Øresundsregionen - de næste MEGA projekter

Trafikken i Øresundsregionen - de næste MEGA projekter Trafikken i Øresundsregionen - de næste MEGA projekter Sten Hansen, Region Skåne www.ibu-oresund.dk sten.hansen@skane.se Banebranchen 11. maj 2011 Rejser med tog Vækst i den kollektive trafik IBU - Øresund

Læs mere

Regionsanalyse Nordjydernes trafikale trængsler

Regionsanalyse Nordjydernes trafikale trængsler November 12, 2010 Vækstkampagnen Danmark som udviklingsland DI lancerer i efteråret 2010 vækstkampagnen Danmark som udviklingsland. Det overordnede formål med kampagnen er skabe synlighed om Danmarks vækstudfordring.

Læs mere

Mikkel Sune Smith, Transportministeriet. BaneBranchen & JETRA, 17. maj 2010

Mikkel Sune Smith, Transportministeriet. BaneBranchen & JETRA, 17. maj 2010 Mere gods på banen Mikkel Sune Smith, BaneBranchen & JETRA, 17. maj 2010 Grundlaget: Transportpolitiske aftaler og strategier Med aftale om En grøn transportpolitik af 29. januar 2009 blev der afsat 97

Læs mere

Den Sjællandske Tværforbindelse

Den Sjællandske Tværforbindelse Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 206 Offentligt Den Sjællandske Tværforbindelse CVR 48233511 Udgivelsesdato : 9. marts 2015 Vores reference : 22.2758.02 Udarbejdet : Sara Elisabeth Svantesson;

Læs mere

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Center for Regional Udvikling Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Møde i miljø- og trafikudvalget 1. november 2016 En stærk international infrastruktur

Læs mere

Godspolitiske initiativer

Godspolitiske initiativer Godspolitiske initiativer Banegodstransport 1. Styrkelse af de centrale banegodskorridorer Ny fremtidssikret jernbanekorridor mellem Øresundsregionen og 2018 Tyskland via Femern a) Fast forbindelse over

Læs mere

Femern Bælt. ny forbindelse til Europa

Femern Bælt. ny forbindelse til Europa Femern Bælt en ny forbindelse til Europa En ny forbindelse til Europa Når man drøfter et stort projekt som den faste forbindelse over Femern Bælt, bliver man ofte mødt med indvendingen: Hvad skal vi med

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Banen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk

Læs mere

Pendleranalyse. Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019

Pendleranalyse. Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019 Pendleranalyse 1 Pendleranalyse Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019 2 Indhold 4 Vi pendler 300 gange til Månen hver eneste dag 7 Udviklingen

Læs mere

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Hvor ligger de danske havne (121 havne og de 25 største) Side 2 Fakta

Læs mere

En fast forbindelse over Femern Bælt: Trafik og økonomi

En fast forbindelse over Femern Bælt: Trafik og økonomi En fast forbindelse over Femern Bælt: Trafik og økonomi Annette Christensen, Specialkonsulent, Trafikministeriet Henning L. Kristensen, Chefkonsulent, Carl Bro Peter Bønløkke, Stud.scient.pol., Trafikministeriet

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland

Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland Notat 21.11.13 Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland Bjarne Jensen har stillet en række spørgsmål til den metode, der er anvendt til fastsættelse af passagergrundlaget

Læs mere

Dansk strategi for ITS

Dansk strategi for ITS Dansk strategi for ITS ITS udviklingsforum marts 2011 Indledning Trafikken er de senere årtier steget markant. På de overordnede veje er trafikken fordoblet de seneste 30 år, og den øgede trængsel på vejnettet

Læs mere

Transportministeriet. Havneinfrastruktur. Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen

Transportministeriet. Havneinfrastruktur. Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen Havneinfrastruktur Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen Side 1 Organiseringen af infrastruktur i Danmark Hvem investerer i anlæg Infrastruktur Hvem foretager regulering af infrastrukturen?

Læs mere

Notat vedr. økonomien i Femern Bælt-forbindelsen

Notat vedr. økonomien i Femern Bælt-forbindelsen Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 443 Offentligt Notat vedr. økonomien i Femern Bælt-forbindelsen 10 April 2013 To: From: Transportministeriet Scandlines har i en skrivelse

Læs mere

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att. Danmarks Vækstråd Telefon 38 66 50 00 Direkte 38665566 Fax 38 66 58 50 Web www.regionh.dk Ref.: 15002338 Dato: 22. april 2015 Redegørelse

Læs mere

NY TRAFIKPROGNOSE VEDR. FEMERN BÆLT

NY TRAFIKPROGNOSE VEDR. FEMERN BÆLT 14.maj 2003 f Frithiof Hagen, direkte tlf. 3355 7719 Resumé: NY TRFIKPROGNOSE VEDR. FEMERN ÆLT En opdateret prognose for trafikken over en fast Femern ælt-forbindelse i viser, at denne ikke vil blive afgørende

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan Erhvervsudvikling på Samsø Handlingsplan 2007-2008 1. Indledning Erhvervsudviklingsstrategien for Samsø 2007-2013 er godkendt af Samsø Kommunalbestyrelse den 23. januar 2007 og af Samsø Vækstudvalg den

Læs mere

Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K

Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K Lov om anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark samt tillæg til VVM Transportministeriet har udsendt

Læs mere

Copyright, Grontmij A/S 2011. Godsstrømmene med relation til Region Hovedstaden

Copyright, Grontmij A/S 2011. Godsstrømmene med relation til Region Hovedstaden Godsstrømmene med relation til Region Hovedstaden Agenda - Indledning 2 - Infrastrukturen - Godsstrømmene - Samlet billede Indledning 3 Denne præsentation er baseret på Grontmijs rapport Godsstrømmene

Læs mere

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland TØF Godskonference 2011 Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Krav til fremtidens

Læs mere

Den havnebaserede transportcenter løsning i fremtidens transport- og logistiknetværk. BILAG 9.7 Havnenes andel af godsmængden per produkttype, 2005

Den havnebaserede transportcenter løsning i fremtidens transport- og logistiknetværk. BILAG 9.7 Havnenes andel af godsmængden per produkttype, 2005 Den havnebaserede transportcenter løsning i fremtidens transport- og logistiknetværk BILAG 9.7 Havnenes andel af godsmængden per produkttype, 2005 Input til overvejelser vedrørende specialisering Kilde:

Læs mere

Vækst og globalisering: Nye muligheder og udfordringer for transportsektoren

Vækst og globalisering: Nye muligheder og udfordringer for transportsektoren : : : : 16. februar 2006 Vækst og globalisering: Nye muligheder og udfordringer for transportsektoren 1 Indledning Transport er en hovedhjørnesten i den handel og produktion, som giver hele grundlaget

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Dato 7. marts 2018 Sagsbehandler Elisabeth Krog Mail elk@vd.dk Telefon Dokument 18/04066-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Som led i finansloven

Læs mere

02 Infrastruktur Forslag til vurdering af sammenhængen mellem regional udvikling og infrastruktur

02 Infrastruktur Forslag til vurdering af sammenhængen mellem regional udvikling og infrastruktur Regional UdviklingsPlan, bilag 02 Infrastruktur Forslag til vurdering af sammenhængen mellem regional udvikling og infrastruktur regionsyddanmark.dk 1 Er der sammenhæng mellem udviklingen og planlægningen

Læs mere

Potentialet for aflastning af E45 for national og international trafik, mhp. at begrænse trængselsproblemerne på E45, herunder ved Vejlefjordbroen.

Potentialet for aflastning af E45 for national og international trafik, mhp. at begrænse trængselsproblemerne på E45, herunder ved Vejlefjordbroen. Udkast DEPARTEMENTET Dato 15. marts 2010 Linjeføringsscreening for en ny midtjysk motorvejskorridor Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk

Læs mere

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland.

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland. Trafikstyrelsen Dato: 26. oktober 2012 Udkast til høringssvar om trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Region Sjælland har modtaget trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 i høring med

Læs mere

Oversigt over status på infrastrukturprojekter

Oversigt over status på infrastrukturprojekter Oversigt over status på infrastrukturprojekter Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen har i august 2014 opdateret Status på Infrastruktur i Region Midtjylland fra december 2012. Rapporten fra

Læs mere

Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Transportministeriet

Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Transportministeriet Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Danmarks overordnede infrastruktur 2012 Side 2 Danmarks overordnede infrastruktur 2020 Korridor B : Øresund-Femern Timemodellens

Læs mere

Rapport Forbindelser mellem Vest- og Østdanmark. 1. Introduktion

Rapport Forbindelser mellem Vest- og Østdanmark. 1. Introduktion DEPARTEMENTET Rapport Forbindelser mellem Vest- og Østdanmark 1. Introduktion Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse af den

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Er fremtidens. infrastruktur

Er fremtidens. infrastruktur Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 407 Offentligt Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende i Jylland? UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) foretræde for Folketingets Trafikudvalg 26. Marts 2009 1

Læs mere

Dynamiske effekter af en fast Kattegatforbindelse

Dynamiske effekter af en fast Kattegatforbindelse Dynamiske effekter af en fast Kattegatforbindelse Analysechef Brian Gardner Mogensen, Grontmij Carl Bro 1 Kattegatkomitéens opdrag - Bygge videre på eksisterende viden - Bringe nye perspektiver på banen

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark er en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll Udviklingen er synlig for enhver. Den hektiske aktivitet, der var for bare 10 år siden på mange af landets større

Læs mere

Det vil i den forbindelse være relevant at vurdere de trafikale aspekter af en eventuel etapeopdeling af en østlig ringsvejsforbindelse.

Det vil i den forbindelse være relevant at vurdere de trafikale aspekter af en eventuel etapeopdeling af en østlig ringsvejsforbindelse. DEPARTEMENTET Dato 26. februar 2010 Dok.id J. nr. 2010-564 Undersøgelse af mulige linieføringer for en østlig ringvejsforbindelse/havnetunnel i København Center for Veje og Broer 1. Baggrund Af aftalen

Læs mere

NVF23 - seminar i Kristiansand, maj Trafikal tilgængelighed. Michael Knørr Skov COWI. Trafikal tilgængelighed Michael Knørr Skov

NVF23 - seminar i Kristiansand, maj Trafikal tilgængelighed. Michael Knørr Skov COWI. Trafikal tilgængelighed Michael Knørr Skov NVF23 - seminar i Kristiansand, maj 2007 Michael Knørr Skov COWI 1 Indhold Hvad er en trafikal tilgængelighedsanalyse Eksempler Sjælland + Fyn Midtjylland 2 Hvad er en trafikal tilgængelighedsanalyse?

Læs mere

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 19. august 2008 Statens jernbaneplan,

Læs mere

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst CVR 48233511 Udgivelsesdato : Juli 2015 Udarbejdet af : Martin Elmegaard Mortensen, Sara Elisabeth Svantesson Godkendt af : Brian Gardner Mogensen

Læs mere

Notat om det fremtidige behov for råstoffer i Region Sjælland

Notat om det fremtidige behov for råstoffer i Region Sjælland Notat om det fremtidige behov for råstoffer i Region Sjælland Den samlede årlige indvinding af sand, grus og sten og kalk/kridt i regionen var i 2009 på ca. 5,3 mio. m 3. Heraf udgjorde indvinding af kalk

Læs mere

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016 Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016 Mål og formål med handlingsplanen Formålet med handlingsplanen er at konkretisere de indsatser, der skal være fokus på og som skal omsættes, for at nå Komiteens

Læs mere

Opdatering af "Sjælland baner vejen frem"

Opdatering af Sjælland baner vejen frem Opdatering af "Sjælland baner vejen frem" Indledning Region Sjælland og kommunerne har siden 2007 i fællesskab arbejdet sammen for at fremme videreudviklingen og investeringer i den statslige trafikale

Læs mere

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Region Midtjylland og de 19 kommuner i den midtjyske region januar 2013 KKR MIDTJYLLAND Forslag til prioriteringer af statslige investeringer

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Miljørigtig godstransport og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green

Læs mere

Danskernes afstand til nærmeste skadestue

Danskernes afstand til nærmeste skadestue Louise Kryspin Sørensen og Morten Bue Rath 31. August 2011 Danskernes afstand til nærmeste skadestue Antallet af skadestuer er halveret fra 69 skadestuer i 199 til 3 skadestuer i 2011. Dette afspejler

Læs mere

Regional Udvikling. Bilag til punkt 1 Evaluering af arbejdet i den forløbne periode. Panel for kollektiv trafik. Møde den 9.

Regional Udvikling. Bilag til punkt 1 Evaluering af arbejdet i den forløbne periode. Panel for kollektiv trafik. Møde den 9. Regional Udvikling Bilag til punkt 1 Evaluering af arbejdet i den forløbne periode - Evaluering af udvalg og panel for kollektiv trafik Panel for kollektiv trafik Møde den 9. december 2009 Bilag pkt. 1

Læs mere

Regional Udvikling. Direktør Lars Hansson. Havnekonference den 9. september 2009 i Grenaa. www.regionmidtjylland.dk

Regional Udvikling. Direktør Lars Hansson. Havnekonference den 9. september 2009 i Grenaa. www.regionmidtjylland.dk Regional Udvikling Direktør Lars Hansson Havnekonference den 9. september 2009 i Grenaa www.regionmidtjylland.dk Regional Udviklings opgaver Lovgivningsbestemt Regionsrådet: Regional udviklingsplan Uddannelse

Læs mere

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Centralt for hele Europa Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Business Park Falster ligger i knudepunktet mellem det europæiske kontinent og Skandinavien I Nordeuropæisk perspektiv ligger Business Park

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

Den Sjællandske Tværforbindelse

Den Sjællandske Tværforbindelse Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 206 Offentligt Den Sjællandske Tværforbindelse Kalundborg Havn Frode Laursen P.K. Justesen Harboe Bryggeri Ardagh Glass Novenco Haribo Lakrids Royal Unibrew

Læs mere

Landstrafikmodellen set fra Jylland. Onsdag d. 30. maj 2012

Landstrafikmodellen set fra Jylland. Onsdag d. 30. maj 2012 Landstrafikmodellen set fra Jylland Onsdag d. 30. maj 2012 Program Introduktion Rammer, versioner, eksempler på anvendelse Datagrundlag Fra dataindsamling til rejsemønstre Pause Modellens struktur Hovedkomponenterne

Læs mere

Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne. Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør

Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne. Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør De tre forbindelser Sverige Danmark SGA035 Tyskland Sund & Bælt Holding A/S Den danske stat Den svenske stat Sund

Læs mere

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK 2 FORORD I januar 2014 besluttede Folketinget at give et massivt løft til de danske jernbaner. Investeringer i nye skinner og hurtigere forbindelser skal

Læs mere

for syddanske ønsker til statens investeringsplan for infrastruktur

for syddanske ønsker til statens investeringsplan for infrastruktur Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Erik Ørskov Afdeling: Direktørområdet E-mail: Erik.Oerskov@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/731 Telefon: 76631989 Dato: 6. marts 2009 Notat Opfølgningsstrategi

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

Øresundsregionen - logistikcentrum, integration og

Øresundsregionen - logistikcentrum, integration og Øresundsregionen - logistikcentrum, integration og fremtidige behov (C), formand for underudvalget for regional udvikling Indledning: Tilbageblik-fremadrettet Spørgsmål: Hvad har Øresundsbroen, udviklingen

Læs mere

Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner

Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner ANALYSE Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner Graden af konkurrenceudsættelse stiger kun ganske langsomt, og der er store forskelle imellem kommuner, både overordnet set

Læs mere