Vejledning til praktiksteder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til praktiksteder"

Transkript

1 Vejledning til praktiksteder - Social- og sundhedsassistentelever Kvalitet Døgnet Rundt HR og Uddannelse

2 Sygehus Sønderjylland er uddannelsessted for mange faggrupper, som, efter endt uddannelse, kan indgå i det tværfaglige arbejde omkring patienten. Det er et led i strategien Kvalitet Døgnet Rundt, at Sygehus Sønderjylland vil have et attraktivt uddannelsesmiljø. I denne vejledning kan du læse mere om en række forhold, der kan være nyttige at kende til, når du modtager social- og sundhedsassistentelever i din afdeling. Du kan også finde information om disse emner på HR-portalen på sygehusets intranet. I denne vejledning er de væsentligste oplysninger fra HR-portalen samlet i ét materiale. Materialet kan down-loades fra HR-portalen. HR-portalen opdateres løbende ved behov. Ved større ændringer revideres denne samlede vejledning. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte: Uddannelseschef Maria-Christina Sørensen, tlf.: , macs@sbs.sja.dk Uddannelseskoordinator Annemette Toft, tlf.: , anto@sbs.sja.dk Fuldmægtig Dorte Toft Jakobsen, tlf.: , dtj@sbs.sja.dk

3 Indhold Her finder du en oversigt over indholdet i denne vejledning: o Elevernes optagelse på uddannelsen o Elevernes ansættelsesforhold o Eleverne er omfattet af prøvetidsbestemmelser o Elevernes fordeling i uddannelsespladser o Modtagelse af elever ved Sygehus Sønderjylland o Elevernes arbejdstid o Elevernes sygdom og fravær o Elevernes ferie o Når uddannelsen ikke forløber planmæssigt o Godkendelse af gennemført praktik o Godkendelse og krav til elevernes praktiksted o Materialer til elever ansat ved Sygehus Sønderjylland o Relevante link o Hvem laver hvad i HR og Uddannelse

4 Elevernes optagelse på uddannelsen Optagelse Uddannelsen udbydes af Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa. Skolen optager for tiden 185 elever pr. år fordelt på fire optag, som starter i januar, marts, august og november Dimensionering fastsættes én gang årligt af Undervisningsministeriet. I nogle tilfælde reguleres optaget i forbindelse med tre-partsaftalerne. Der er på skolen nedsat et optagelsesudvalg, som på baggrund af skriftlige ansøgninger, udvælger eleverne blandt de, der opfylder adgangsbetingelserne. Sygehus Sønderjylland repræsenteres i optagelsesudvalget af oversygeplejerske Lise Lauridsen. Du kan læse mere på: Adgangsbetingelser Elever kan blive optaget på uddannelsen, hvis de har: 1) Gennemført Social- og sundhedsuddannelsens trin 1, 2) Har tilsvarende kvalifikationer erhvervet gennem uddannelse eller arbejdserfaring eller en kombination heraf af mindst 1 år og 2 måneders varighed eller 3) Har kvalifikationer erhvervet i udlandet, der svarer til nr. 1 eller 2. Voksenelev Som en del af 3-partsaftalen kan elever, der påbegynder en social- og sundhedsuddannelse pr eller derefter, få voksenelevløn, hvis eleven opfylder disse betingelser: - er fyldt 25 år ved elevkontraktens indgåelse - har haft 1 års relevant beskæftigelse (ansættelse som elev medregnes ikke)

5 Elevernes ansættelsesforhold Ansættende myndighed De social- og sundhedsassistentelever, du modtager i praktik i din afdeling, kan være ansat andre steder end ved Sygehus Sønderjylland/Region Syddanmark. Region Syddanmark er ansættende myndighed for 55% af de elever Social- og Sundhedsskolen Syd optager. Kommunerne er ansættende myndighed for de resterende 45%. Eleverne har samme ansættende myndighed gennem hele uddannelsesforløbet uanset praktiksted. Det indebærer, at der kan være forskellige arbejdsgange for forskellige elever ift. ansættelsesrelaterede forhold som f.eks. arbejdstidsregistrering, sygemeldinger, prøvetidsbedømmelse mv. Personaleledelse Personaleledelsen af social- og sundhedsassistentelever ansat ved Sygehus Sønderjylland varetages af HR og Uddannelse (HRU), uddannelseskoordinator Annemette Toft.

6 Eleverne er omfattet af prøvetidsbestemmelser Regler Alle social- og sundhedsassistentelever vurderes to gange af det første praktiksted inden udløbet af prøvetiden, uanset ansættende myndighed. Prøvetidsbedømmelse finder sted på baggrund af, at social- og sundhedsassistentelever fra 1. juli 2008 er ansat under Lov om Erhvervsuddannelser. Af denne lovgivning følger: 60 En uddannelsesaftale kan ikke opsiges af aftalens parter Stk.2. De første 3 måneder i praktikken betragtes som prøvetid, hvori enhver af parterne kan opsige aftalen uden afgivelse af begrundelse. I denne periode, og kun denne, kan både eleven og ansættende myndighed opsige uddannelsesaftalen. Derfor har det stor betydning, at der indenfor prøvetiden sker en bedømmelse af en række områder, der er vigtige i et ansættelsesforhold, både som elev og som uddannet personale. Indhold De ansættende myndigheder har udarbejdet et fælles kommunalt/regionalt vurderingsskema, der indeholder disse områder: Viser eleven evne, interesse og lyst til at arbejde med mennesker, der har brug for omsorg, pleje og træning? Udvikler eleven personlig kompetencer og vurderes egnet til at fortsætte uddannelsen? Viser eleven respekt, takt og tone og evne til at samarbejde med patienter og kolleger? Udvikler/udviser eleven personlige evner til at bidrage til et godt arbejdsklima på arbejdspladsen? Viser eleven evne til at lære og justere egen adfærd og udførelsen af opgaver? Overholder eleven aftaler og regler på arbejdspladsen? Ansættende myndigheder sikrer selv, at eleven ligger inde med de nødvendige skemaer. Skulle et skema være bortkommet, kan der hentes et andet på HR-portalen. Skemaerne adskiller sig kun ved logo, ansættende myndigheder imellem.

7 Vejledning Det er hensigtsmæssigt, at I i afdelingen tager initiativ til en samtale i.f.m. vurderingerne, men eleven har selv pligt til at bede jer udfylde vurderingsskemaerne, og det er elevens ansvar, at skemaerne tilgår ansættende myndighed rettidigt, uanset hvilken ansættende myndighed eleven har. 1. vurdering skal finde sted senest 1 måned efter praktikstart 2. vurdering skal finde sted senest 2 måneder efter praktikstart Når du/i udfylder skemaet, er det vigtigt, at præcisere uddybende bemærkninger i tilfælde af, at der er opmærksomhedspunkter ift. de områder, der indgår i vurderingen eller andre områder. Vedlæg gerne særskilt ark. Opmærksomhedspunkter kan f.eks. være tilfælde, hvor du o ikke kan svare ja til de skitserede områder o er i tvivl om, at eleven udvikler sig som forventet i.f.t. de skitserede områder o er i tvivl om, at eleven er eller kan blive i stand til at indgå i et arbejdsfællesskab som fremtidig kollega Eventuelle problemer og opmærksomhedspunkter skal drøftes med eleven, og der skal træffes aftaler om, hvordan eleven fremadrettet skal agere anderledes. Drøftelser og aftaler om dette dokumenteres og medsendes prøvetidsevalueringerne. Bedømmelse af prøvetiden Elevens sygefravær indgår, sammen med praktikstedets vurdering, i ansættende myndigheds bedømmelse af prøvetiden. Fremsender eleven ikke skemaerne rettidigt, kan elevens ansættelsesforhold ved Sygehus Sønderjylland blive taget op til overvejelse. Afgørelsen, af hvilken betydning praktikstedets vurdering skal have for det fortsatte ansættelsesforhold, finder altid sted hos elevens ansættende myndighed.

8 Elevernes fordeling i uddannelsespladser Fordeling De elever, der modtages i afdelingen/afsnittet, fordeles ud fra aftaler afdelingsledelserne imellem om fordeling af pladser. Når HR og Uddannelse modtager information om kommende hold, tilsendes afdelingen en oversigt over forventet fordeling af pladser indenfor eget afdelingsledelsesområde. Hvis afdelingsledelsen ønsker pladser flyttet til andre af afdelingens afsnit, gives der besked om dette indenfor 8 dage til HR og Uddannelse. Herefter modtager afdelingen en oversigt med navne, kontaktoplysninger, ansættende myndigheder mv. på de elever, der kommer. Endvidere oplyses evt. forventet ferie. Du kan altid se en opdateret oversigt over fordelingen af uddannelsespladser i jeres egen afdeling på J-drevet, på denne sti.. J:HR og UddannelseGrunduddannelserForslag til fordeling af praktikpladser på afsnit 2010 Elevers ønsker Eleverne har ikke mulighed for at ønske placering af et praktiksted, men gives mulighed for (hurtigst muligt) at bytte indbyrdes efter fordeling. Forudsætningen for at bytte er, at begge elever orienterer sygehuset om, at de ønsker at bytte, og at eleverne udveksler det materiale, de eventuelt har modtaget fra afsnittene. Der kan udelukkende byttes med navngivne pladser i samme periode og på samme uddannelsestrin.

9 Modtagelse af elever ved Sygehus Sønderjylland Modtagelse og introduktion Fra 1. august 2010 ændres sygehusets modtagelse af bl.a. social- og sundhedsassistentelever. Eleverne møder den første dag direkte i afdelingen på det tidspunkt, I har valgt i mødeplanen. Fælles aktiviteter: Når eleverne møder i praktik, har de allerede gennemført praktikforberedende undervisning i forhold til basal genoplivning (forud for sygehuspraktikken) brandbekæmpelse (for alle elever i starten af uddannelsen) introduktion til erhvervsfaglige kompetencer (forud for sygehuspraktikken) Det er obligatorisk for eleverne at deltage. HR og Uddannelse sikrer skemasætning og koordinering af denne undervisning i samarbejde med Skolen for Social- og sundhedsuddannelser og information til praktikstederne ved evt. fravær. Eleverne modtager generel information om udvalgte overordnede områder ved sygehuset gennem pjecematerialet 'Værd at vide som elev eller studerende...' I afsnittenes modtagelse og introduktion indgår: kontakt til eleverne med information om kontaktperson, mødeplan o.a. senest 4 uger inden elevernes starter i praktikken. Der er mulighed for at benytte og redigere i brevskabelon fra HR-portalen. rundvisning og præsentation for de vigtigste samarbejdspartnere i afsnittet anvisning af uniformer og garderobe ved praktikstart udlevering af nøglekort. introduktion til fagområdet i egen afdeling Afdelingerne beslutter selv, om de ønsker at samarbejde om rundvisning eller andre af disse opgaver. Tilrettelæggelse af modtagelse og introduktion: Modtagelse og introduktion er tilrettelagt udfra Uddannelsesrådets anbefalinger og oversygeplejerskerne kommentarer. Det er hensigten gennem denne tilrettelse at tage hånd om elevernes behov for hurtigt at føle sig hjemme lokalt i det afsnit, hvor de skal færdes til hverdag patientsikkerhed og overholdelse af kvalitetsstandarder via systematisk træning af basal genoplivning og brandbekæmpelse på lige fod med det faste personale kvalitetssikring og effektivitet i introduktionen af eleverne til erhvervsfaglige kompetencer via samlet undervisning for hele hold frem for en-til-en.

10 Elevernes arbejdstid Arbejdstidstilrettelæggelse Når eleverne er i praktik i din afdeling, er det praktikstedet der planlægger tjenestetiden. Den ugentlige arbejdstid er gennemsnitligt 37 timer, og mødeplanen foreligger skriftligt mindst 4 uger forud. Eleverne kan ikke have over- eller merarbejde. I henhold til overenskomst 2008 gælder nedenstående for social- og sundhedsassistentelevers deltagelse i vagter: Under uddannelsen til social- og sundhedsassistent kan elever i de første 6 måneder af uddannelsen ikke deltage i praktiktjeneste: - på lørdage og/eller søndage oftere end gennemsnitligt hver 3. weekend, - i aften og natperioden i større omfang end en tredjedel af pågældendes tjenestetid I de følgende måneder: - på lørdage og/eller søndage oftere end gennemsnitligt hver 2. weekend, - i aften og natperioden i større omfang end en tredjedel af pågældendes tjenestetid' Regler for registrering af arbejdstid De elever, der modtages i praktik i din afdeling, vil være underlagt forskellige administrative retningslinjer bl.a. omkring håndtering af arbejdstidsregistrering, fordi de kan være ansat hos flere forskellige ansættende myndigheder. Nogle, men ikke alle, ansættende myndigheder beder praktikstedet om bekræftelse af elevens fremmøde/arbejdstid. Arbejdstidsregistrering for elever ansat ved Sygehus Sønderjylland Eleven har pligt til selv at registrere sin arbejdstid på udleverede skemaer og sikre, at det er HR og Uddannelse i hænde senest d. 10. i hver måned både når eleven er i skole, og når eleven er i praktik Eleven skal registrere sin arbejdstid for hver enkelt dag og oplyse evt. fravær. Ved fravær skal eleven oplyse årsagen, også selvom eleven tidligere har sendt en mail med oplysningerne. I praktikperioder er elevens arbejdstidsregistrering kun gyldig med underskrift fra leder eller praktikvejleder på praktikstedet.

11 Elevernes sygdom og fravær Sygemelding og raskmelding Eleverne skal følge praktikstedets regler for syge- og raskmelding, og afgive telefonisk syge- og raskmelding til HR og Uddannelse, og registrere sygefravær på arbejdstidsregistreringerne Længerevarende eller hyppigt forekommende fravær De elever, der modtages i din afdeling kan have forskellige ansættende myndigheder og kan derfor være underlagt forskellige personalepolitikker for, hvornår og hvordan arbejdsgiveren tager initiativ til samtaler vedrørende fravær fra uddannelsen. Hvis du som praktikvejleder eller leder oplever situationer, hvor eleven har stort fravær, og du vurderer, at forløbet f.eks. har betydning for ansættelsesforholdet, uddannelsens varighed eller lignende er det hensigtsmæssigt, at du kontakter ansættende myndighed. Det fremgår af holdoversigterne, hvem der er ansættende myndighed for den pågældende elev. For elever ansat ved Sygehus Sønderjylland gælder disse retningslinjer: Elevens sygefravær fremgår af arbejdstidsregistreringerne, og sygehuset følger fraværet. Hvis eleven har langvarigt eller gentaget fravær af den ene eller anden grund, vil Sygehus Sønderjylland som arbejdsgiver tage initiativ til en dialog med eleven om dette. Under samtalen kunne det bl.a. være relevant at drøfte: - Omfanget af fraværet - Udsigten til at vende tilbage til arbejdet - Hvilken betydning fraværet har for elevens uddannelsesforløb etc. I nogle tilfælde vil et stort fravær føre til, at det er nødvendigt at forlænge uddannelsesaftalen. Hvor lang en periode, det er relevant at forlænge med, vil bl.a. afhænge af praktikstedets vurdering, timing ift. at hoppe på skemalagte skoleperioder mv. En aftale om forlængelse sker altid mellem elev, skole og ansættende myndighed. Anden tjenestefrihed Eleven skal i praktikperioder aftale alt fravær, der ikke er relateret til sygdom, med praktikstedet. For elever ansat ved Sygehus Sønderjylland gælder disse retningslinjer: Eleven skal desuden dokumentere årsagen til fraværet, både via mail og via arbejdstidsregistreringsskemaerne. Hvis du er i tvivl, om du skal give lov til fraværet, bør du henvise til Sygehus Sønderjylland, HR og Uddannelse

12 Elevernes sygdom og fravær, - tjenestefrihed Situationer, hvor eleven er berettiget til tjenestefri med løn: Sygdom Egen sygdom er lovligt forfald i det omfang sygdommen medfører, at den ansatte på grund af sygdommen bliver ude af stand til at udføre sit arbejde eller vil være til ulempe for kolleger og patienter. Barsel Eleven følger gældende regler for barselsorlov, se mere på HR-portalen Situationer, hvor eleven efter anmodning og aftale kan få tjenestefri med løn: Eleven aftaler tjenestefriheden med praktikstedet (praktikperioder) aftaler tjenestefriheden med HRU (i teoriperioder) dokumenterer årsagen til sit fravær, både via mail til kontakt.uddannelse@shs.regionsyddanmark.dk og via arbejdstidsregistreringsskemaerne. Barns 1. og 2. sygedag Dødsfald i den nærmeste familie Begravelse hos en i den nærmeste familie Konsultation hos læge, tandlæge mv. (egne konsultationer og ledsagelse af børn) Eleven vil efter aftale i hvert enkelt tilfælde kunne ydes tjenestefrihed med løn, forudsat at konsultationen ikke kan lægges uden for normal arbejdstid. Omsorgsdage Du kan læse mere på HR-portalen om vilkår og betigelser for tjenestefrihed Tjenestefrihed uden løn: I en række andre situationer har eleven ikke krav på frihed med løn. I disse situationer vil det ofte være muligt at hjælpe via ændringer i arbejdstilrettelæggelsen, give plads til selvbetalt frihed eller lignende. I skoleperioder er der ikke mulighed for ændringer i arbejdstilrettelæggelsen, og fravær vil derfor ofte være selvbetalt. Eleven laver aftaler med sit praktiksted, hvis en ændring i mødeplanen kan afhjælpe behovet for tjenestefrihed. Beslutningen om ændringen af mødeplanen sker altid udfra en vurdering af forholdene på arbejdspladsen og elevens uddannelsesforløb. kontakter Annemette Toft, HRU Sygehus Sønderjylland, hvis der er behov for selvbetalt tjenestefrihed, eller en ændring af mødeplanen af andre grunde ikke er tilstrækkeligt til at afhjælpe behovet for tjenestefrihed. dokumenterer årsagen til fraværet både via mail og via arbejdstidsregistreringsskemaerne Situationer, hvor eleven ikke er berettiget til tjenestefrihed med løn er bl.a.: - Samtale i børnehave/skole - Konsultation hos kiropraktor/fysioterapeut - Køreprøve, flytning o.a.

13 Elevernes ferie Planlægning: Eleven er omfattet af den ferieaftale, der er fastsat i overenskomst Af skole-praktikplanen på skolens hjemmeside, og de oversigter afdelingerne modtager, fremgår den af skolen planlagte ferie. Eleven har krav på at kende placeringen af sin hovedferie senest tre måneder før afholdelse, og sin restferie senest en måned før afholdelse. Ferie, der fremgår af skole-praktikplanen, må betragtes som varslet ferie. Flytning af ferie i praktikperiode sker efter aftale ud fra en samlet vurdering af elevens ønsker, forholdene på praktikstedet og elevens uddannelsesforløb. Det er arbejdsgiveren (her praktikstedet), der afgør om ferien kan flyttes. Betaling i ferieperioder: Elevers betaling i ferieperioder afhænger af tidspunktet for uddannelsens påbegyndelse. Afdelingen har ikke nogen opgave i forhold til dette, når der modtages elever i afdelingen. Du kan læse mere om reglerne på HR-portalen.

14 Når uddannelsen ikke forløber planmæssigt Faglige/pædagogiske vanskeligheder: Det er hensigtsmæssigt, at du drøfter de faglige problemer med eleven, og træffer aftaler om, hvordan eleven skal udvikle sine kompetencer, og hvordan eleven fremadrettet skal handle anderledes. Faglige og pædagogiske tiltag vurderes, planlægges og gennemføres af afdelingen. Det er nødvendigt, at jeres drøftelser og aftaler fremgår af et resume af samtaler/aftaler. Hvis du trods korrigerende samtaler og indgåede aftaler fortsat vurderer, at eleven har faglige eller pædagogiske vanskeligheder, og at det vil få indflydelse på, hvorvidt eleven kan bestå praktikken til sædvanlig tid, kontakter du ansættende myndighed. Ansættende myndighed går herefter videre med en evt. forlængelse af uddannelsesaftalen og/eller ny praktikperiode. Ansættelsesmæssige vanskeligheder: Hvis du som leder på et praktiksted oplever forhold omkring eleven af ansættelsesmæssig karakter, som du normalt ville reagere på hos dine andre ansatte, bør du kontakte elevens ansættende myndighed, som herefter vil håndtere den konkrete sag. Dog ville det i helt særlige tilfælde kunne blive aktuelt, at du som leder skrider ind med det samme og efterfølgende orienterer den ansættende myndighed. Når ansættende myndighed behandler henvendelsen, vil det i nogle tilfælde være relevant at indhente udtalelse fra praktikstedet. Det er altid ansættende myndighed, der træffer aftale om en evt. forlængelse af uddannelsesaftalen, fornyet praktik eller andre forhold, der får afgørende indflydelse på uddannelsens gennemførelse.

15 Godkendelse af gennemført praktik PASS-erklæring: Når en elev i din afdeling har gennemført sin praktikperiode, skal afdelingen udfylde en praktikerklæring, der dokumenterer at praktikperioden er godkendt udfra mål i uddannelsesordningen. Eleverne ligger selv inde med praktikerklæringen, - PASS-erklæringen. PASS-erklæringen kan også hentes på skolens hjemmeside PASS-erklæringen underskrives af praktikvejlederen og lederen på praktikstedet. Originalen tilsendes skolen og eleven modtager en kopi. Nogle, men ikke alle ansættende myndigheder, ønsker at modtage et eksemplar. Eleven er i så fald orienteret om dette. For elever ansat ved Sygehus Sønderjylland, er det ikke nødvendigt at sende PASS-erklæringen til HR og Uddannelse Standpunktsbedømmelse: Som afslutning på praktikperioden udfyldes endvidere en standpunktsbedømmelse. Dokumenterne kan hentes på skolens hjemmeside

16 Godkendelse og krav til elevernes praktiksted Koncerngodkendelse: Sygehus Sønderjylland er som en del af Region Syddanmark koncerngodkendt til at modtage social- og sundhedsassistentelever i praktik. Det betyder, at der ikke finder en lokal godkendelse sted af det enkelte praktiksted. Koncerngodkendelsen finder sted ved Det faglige udvalg (PASS) i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg (LUU). Den generelle godkendelse hviler på tillid til, at de enkelte praktiksteder påtager sig uddannelsesansvar og står inde for den uddannelsesmæssige kvalitet. Krav til praktiksted: Af ovenstående godkendelsesmodel følger, at din afdeling skal sikre, at eleverne opnår de erhvervsfaglige kompetencer, som er anført i de standpunktsbedømmelser, der hører til praktikopholdet. Du kan læse mere om indholdet i standpunktsbedømmelser på skolens hjemmeside Praktikvejledere for social- og sundhedsassistenter har typisk en praktikvejlederuddannelse for social- og sundhedsassistenter. Uddannelsen udbydes af Social- og sundhedsskolen Syd og er af 10 dages varighed. Social- og sundhedsskolen Syd udbyder også et pædagogisk overbygningsforløb af 20 dages varighed.

17 Materialer til elever ansat ved Sygehus Sønderjylland I løbet af elevernes første skoleperiode, har ansættende myndighed mulighed for at benytte en undervisningslektion til at mødes med egne elever og informere om bl.a. forskellige ansættelsesrelaterede forhold. I den forbindelse udleveres følgende til eleverne: - Vejledning til social- og sundhedsassistentelever - Brev til første praktiksted Vejledningens hovedpunkter gennemgås med eleverne, særligt forventninger til eleven ift prøvetid, arbejdstidsregistrering og fravær.

18 Relevante link Uddannelsesordning: PASS-erklæring: Standpunktsbedømmelse: Bekendtgørelse om lov om erhvervsuddannelser: Overenskomst 08: Ansøgning om autorisation: Soeg%20autorisation%20dansk%20uddannet/Social-_og_sundhedsassistent.aspx

19 Hvem laver hvad i HR og Uddannelse? Administration: SSA-kontaktperson HR og Uddannelse Egelund Aabenraa Tlf Fax Kontakt.uddannelse@shs.regionsyddanmark.dk Modtager arbejdstidsregistreringsskemaer Modtager vurderingsskemaer i.f.m. prøvetidsbedømmelse Sygemelding kl 9-10 Raskmelding kl 9-10 Lønspørgsmål Betaling under ferie Oplysning om graviditet Flytning Ny mailadresse Personaleledelse: Annemette Toft, Uddannelseskoordinator HR og Uddannelse Tlf Kontakt.uddannelse@shs.regionsyddanmark.dk Ansættelsesforhold Andet fravær end sygdom, herunder: - Behov for tjenestefrihed i teoriperioder - Behov for tjenestefrihed uden løn i praktikperioder Forhold, der gør, at uddannelsen ikke forløber som planlagt Forlængelse af uddannelsesaftaler

20 regionsyddanmark.dk

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Under hele din ansættelse er det Sydvestjysk Sygehus eller Psykiatri i Region

Læs mere

Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark

Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark Vælg billede Vælg farve HR-afdelingen, Lønfunktionen & Uddannelse og Kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Velkommen til Region Syddanmark Dine arbejdsvilkår...

Læs mere

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Under hele din ansættelse er det Sydvestjysk Sygehus eller Psykiatri i Region

Læs mere

Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev

Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev Indhold Uddannelsen... 3 Opsigelse... 3 Straffeattest og børneattest... 3 Løn... 3 Tavshedspligt... 4 Ferie... 4 Sygdom... 5 Fravær ved graviditet, barsel m.m....

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens

Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens 24-03-2014 Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens Elever fra afdelingen i Fredericia Aftalen indgået august 2009

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse. Praktikhåndbog. For elever, praktikvejledere og praktikansvarlige. Ind. Februar 2014.

Pædagogisk Assistent Uddannelse. Praktikhåndbog. For elever, praktikvejledere og praktikansvarlige. Ind. Februar 2014. Pædagogisk Assistent Uddannelse Praktikhåndbog For elever, praktikvejledere og praktikansvarlige Ind Februar 2014 Børn og Unge Indholdsfortegnelse l Generel information Indledning... 3 Uddannelsen til

Læs mere

Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev

Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev Modelfoto: Colourbox.com Indhold Uddannelsen... 3 Opsigelse... 3 Straffeattest og børneattest... 4 Løn... 4 Tavshedspligt... 5 Ferie... 6 Sygdom... 7 Fravær ved

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens

Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens 2013-05-26 Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens Elever fra afdelingen i Horsens Aftalen indgået 2011 (rev. 2013)

Læs mere

Samarbejdsaftale omkring optagelse, ansættelse og uddannelse af social- og sundhedselever og pædagogiske assistentelever Revideret februar 2014

Samarbejdsaftale omkring optagelse, ansættelse og uddannelse af social- og sundhedselever og pædagogiske assistentelever Revideret februar 2014 Samarbejdsaftale omkring optagelse, ansættelse og uddannelse af social- og sundhedselever og pædagogiske assistentelever Revideret februar 2014 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelev

Social- og sundhedsassistentelev Social- og sundhedsassistentelev på Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Velkommen som elev ved Hospitalsenhed Midt Denne pjece er ment til dig, der er social- og

Læs mere

Elever på social- og sundhedsuddannelserne, der skal tilbydes et praktikforløb i Gribskov Kommune, indenfor: Social- og sundhedshjælperelever

Elever på social- og sundhedsuddannelserne, der skal tilbydes et praktikforløb i Gribskov Kommune, indenfor: Social- og sundhedshjælperelever Kvalitetsstandard for praktikuddannelse for elever på social og sundhedsuddannelserne Formål Tilbyde elever på social- og sundhedsuddannelserne et praktikforløb, der lever op til gældende lovgivning og

Læs mere

Indholdet i samarbejdsaftalen Aktiviteterne i skemaet er forsøgt beskrevet nogenlunde i den rækkefølge, procedurerne skal udføres.

Indholdet i samarbejdsaftalen Aktiviteterne i skemaet er forsøgt beskrevet nogenlunde i den rækkefølge, procedurerne skal udføres. Rettet februar 2014 Samarbejdsaftale mellem Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, Billund, Esbjerg, Fanø, Varde, Vejen og Ringkøbing-Skjern kommuner, Sydvestjysk Sygehus samt behandlings- og socialpsykiatrien.

Læs mere

Lægesekretærelev. på Hospitalsenhed Midt. Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel

Lægesekretærelev. på Hospitalsenhed Midt. Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Lægesekretærelev på Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Velkommen som elev ved Hospitalsenhed Midt Denne pjece er ment til dig, som lægesekretærelev på Hospitalsenhed

Læs mere

Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark

Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark Vælg billede Vælg farve HR-afdelingen, Lønfunktionen & Uddannelse og Kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Velkommen til Region Syddanmark Dine arbejdsvilkår...

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? sosu-elever Kære Elev Tillykke med din

Læs mere

August 2010. Pædagogisk Assistent Uddannelse. Praktikhåndbog. For elever og praktikvejledere. Børn og Unge

August 2010. Pædagogisk Assistent Uddannelse. Praktikhåndbog. For elever og praktikvejledere. Børn og Unge August 2010 Pædagogisk Assistent Uddannelse Praktikhåndbog For elever og praktikvejledere Børn og Unge Indholdsfortegnelse Generel information Indledning...............................................................

Læs mere

Der er i alt indbyggere i Lolland Kommune, hvoraf ca borgere modtager praktisk hjælp og ca borgere modtager sygeplejeydelser

Der er i alt indbyggere i Lolland Kommune, hvoraf ca borgere modtager praktisk hjælp og ca borgere modtager sygeplejeydelser Velkommen SSH-elev Denne folder er lavet i samarbejde med HR, IT og Digitaliserings- Sektoren og uddannelsesgruppen i Ældre & Sundhed HR, IT og Digitaliserings-Sektoren arbejder med alt omkring løn- og

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelever ansat i Region Nordjylland

Social- og sundhedsassistentelever ansat i Region Nordjylland Vigtige oplysninger til: Social- og sundhedsassistentelever ansat i Region Nordjylland Tillykke med din ansættelse som social- og sundhedsassistentelev Du har valgt en uddannelse med mange fremtidsmuligheder,

Læs mere

Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever

Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever Tolstrup & Hvilsted ApS Myntevej 3 8920 Randers NV www.tolstruphvilsted.dk CVR: 33957203 1 1 Indledning Nærværende rammekontraktbilag indeholder følgende forpligtende

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Til opslagstavlen. Forside TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN

Til opslagstavlen. Forside TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN Forside Til opslagstavlen TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN TIL ÆLDREOMRÅDET, HJEMMEPLEJEN I VORDINGBORG KOMMUNE VI SER FREM TIL AT SAMARBEJDE MED DIG Med

Læs mere

OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER

OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE KVINDELIGT ARBEJDERFORBUND DANMARK OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER 1999 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen

Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen Håndbog til elever Udgivet af Vordingborg Kommune Januar 2015 Udarbejdet af: Pædagogisk Konsulent Charlotte Skovgaard Fotos:Colourbox Vordingborg Kommune

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse. Praktikhåndbog. For elever, praktikvejledere og praktikansvarlige. Ind. Februar 2014.

Pædagogisk Assistent Uddannelse. Praktikhåndbog. For elever, praktikvejledere og praktikansvarlige. Ind. Februar 2014. Pædagogisk Assistent Uddannelse Praktikhåndbog For elever, praktikvejledere og praktikansvarlige Ind Februar 2014 Børn og Unge Indholdsfortegnelse l Generel information Indledning... 3 Uddannelsen til

Læs mere

Overenskomst for serviceassistentelever

Overenskomst for serviceassistentelever Side 1 Overenskomst for serviceassistentelever Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark 1. Overenskomstens område... 3 2. Lønbestemmelser... 3 3. Arbejde

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse 2016

Pædagogisk Assistent Uddannelse 2016 Pædagogisk Assistent Uddannelse 2016 Pjece til PAU-elever Kære pædagogisk assistent-elev Vi er glade for at kunne byde dig velkommen som elev i Frederikssund kommune. Vi håber, at vi med denne folder kan

Læs mere

pædagogisk assistent elev

pædagogisk assistent elev Velkommen som pædagogisk assistent elev PAU-elev Kære PAU-elev! Vi er glade for at kunne byde dig velkommen som elev i Sønderborg Kommune. Denne folder er til dig som ny elev i kommunen. Hvis du har spørgsmål,

Læs mere

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune.

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune. Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag BEK nr 616 af 31/5/2017 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedsassistent Uddannelsesordning for Social- og sundhedsassistentuddannelsen,

Læs mere

Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Børn & Familie. Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA)

Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Børn & Familie. Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA) Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Børn & Familie Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA) Værd at vide som praktiksted Juli 2015 Indhold Uddannelsen 3 Prøvetid 3 Praktik og evaluering 3 Arbejdstidsplanlægning

Læs mere

RET TIL PÅ EN UGE? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

RET TIL PÅ EN UGE? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV MÅ JEG ARBEJDE HVER WEEKEND? KAN JEG FÅ TILSKUD TIL TRANSPORT? HVOR MANGE FRIDAGE HAR JEG RET TIL PÅ EN UGE? HVAD GØR JEG, HVIS JEG BLIVER SYG? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

hæfte om praktik for Pædagoguddannelsen, Campus Storstrøm Nykøbing F. og Vordingborg INDHOLDSFORTEGNELSE

hæfte om praktik for Pædagoguddannelsen, Campus Storstrøm Nykøbing F. og Vordingborg INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE hæfte om praktik for Pædagoguddannelsen, Campus Storstrøm Nykøbing F. og Vordingborg Praktikleder: Jørn-Erik Rasmussen mail: jsm@ucsj.dk, tlf. 7248 2822 Praktiksekretær: Lene Vedsted

Læs mere

Elevhåndbog for SoSu-elever

Elevhåndbog for SoSu-elever Velkommen som nyansat i Køge Kommune Elevhåndbog for SoSu-elever Fælles og Kulturforvaltningen Personaleafdelingen 12 1 Introduktion Kontaktpersoner Velkommen til din nye arbejdsplads i Køge Kommune. Vi

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune

Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune 2 3 Velkommen til uddannelsen som Pædagogisk Assistent Fakta om Egedal Kommune Egedal Kommune ligger i attraktive og naturskønne omgivelser tæt på København.

Læs mere

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Mandag den 2. februar 2009 kl. 13.00 15.00 på social og sundhedsskolen syd. Medlemmer: Alice Andersen FOA formand Tom Svendsen,

Læs mere

HVORFOR ANSÆTTE EN ELEV? Hvad det indebærer for virksomheden at ansætte en elev i praktik?

HVORFOR ANSÆTTE EN ELEV? Hvad det indebærer for virksomheden at ansætte en elev i praktik? HVORFOR ANSÆTTE EN ELEV? Hvad det indebærer for virksomheden at ansætte en elev i praktik? HVORFOR ANSÆTTE EN ELEV? Som praktiksted er virksomheden/institutionen med til at uddanne den fremtidige arbejdskraft.

Læs mere

Om godskrivning og afkortning af dele af praktikuddannelsen på Social- og sundhedsuddannelsen, trin 1 (Social- og sundhedshjælper)

Om godskrivning og afkortning af dele af praktikuddannelsen på Social- og sundhedsuddannelsen, trin 1 (Social- og sundhedshjælper) 1 Om godskrivning og afkortning af dele af praktikuddannelsen på Social- og sundhedsuddannelsen, trin 1 (Social- og sundhedshjælper) Personer, der søger optagelse på Social- og sundhedsuddannelsen, trin

Læs mere

Informationsmateriale om specialpraktikken for Pædagogisk Assistent Elever

Informationsmateriale om specialpraktikken for Pædagogisk Assistent Elever Informationsmateriale om specialpraktikken for Pædagogisk Assistent Elever 09. september 2017 Dokumentredaktør: Birthe Kristensen, Konsulent Indholdsfortegnelse Indledning...3 PA uddannelsens overordnede

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune

Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune 2 3 Velkommen til uddannelsen som Pædagogisk Assistent Fakta om Egedal Kommune Egedal Kommune ligger i attraktive og naturskønne omgivelser tæt på København.

Læs mere

Retningslinjer for samarbejdet om elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen mellem ansættende myndighed og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg.

Retningslinjer for samarbejdet om elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen mellem ansættende myndighed og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. Retningslinjer for samarbejdet om elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen mellem ansættende myndighed og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. Formål Retningslinjerne for samarbejdet mellem skole

Læs mere

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag BEK nr 1117 af 18/08/2016 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedshjælper Uddannelsesordning for Social- og sundhedshjælperuddannelsen,

Læs mere

Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Social- og sundhedsassistentuddannelsen Ydelsesbeskrivelse 2015 Social- og sundhedsassistentuddannelsen Praktik 3 Indledning Center for Sundhed og Omsorg i Egedal kommune har en uddannelsesmæssig forpligtigelse i forhold til det dimensionerede

Læs mere

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Kære PAU-elev Velkommen som elev i Roskilde Kommune. Dette hæfte indeholder en del praktiske oplysninger til

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Læs mere

veje til den gode praktik

veje til den gode praktik veje til den gode praktik SOCIAL OG SUNDHEDSSKOLEN HERNING indholdsfortegnelse FORORD SIDE 3 INDLEDNING SIDE 4 TO SIDER AF SAMME SAG SIDE 6 FORUDSÆTNINGER FOR EN GOD PRAKTIKUDDANNELSE SIDE 7 FORUDSÆTNINGER

Læs mere

Temaeftermiddag for praktikken

Temaeftermiddag for praktikken Temaeftermiddag for praktikken Social og sundhedsuddannelsen under erhvervsuddannelse lov og bekendtgørelse Oktober 2008 EUD lov og bek. v. Gitte B Jensen Side 1 Temaeftermiddag for praktikken Lov og indgangene

Læs mere

Håndbog til praktikvejledere PA elever

Håndbog til praktikvejledere PA elever Håndbog til praktikvejledere PA elever Håndbog til praktikvejledere Udgivet af Vordingborg Kommune Januar 2015 Udarbejdet af: Pædagogisk Konsulent Charlotte Skovgaard Fotos: Colourbox Vordingborg Kommune

Læs mere

Ansættelse af elever

Ansættelse af elever Gode råd om Ansættelse af elever Det er en dejlig udfordring at uddanne elever, men det er nødvendigt at kende det regelsæt, der regulerer, hvordan elever skal ansættes og hvilke vilkår, de må arbejde

Læs mere

14. januar 2010 Skive Thisted Viborg. ansættende myndigheder og praktikansvarlige

14. januar 2010 Skive Thisted Viborg. ansættende myndigheder og praktikansvarlige REFERAT AF SKOLEPRAKTIKMØDE TRIN 2 SOSU-ASSISTENTER Tidspunkt: 10.dec. 2010 Lokale: Deltagere: Afbud: Referent: 3 / Skive ansættende myndigheder og praktikansvarlige Anne Høyrup Inge-Marie Kristiansen

Læs mere

Indholdsfortegnelse - 1 -

Indholdsfortegnelse - 1 - Indholdsfortegnelse Fakta om kommunen... 2 Visioner og værdigrundlag... 2 Center for Skole og Dagtilbud... 2 Vigtige telefonnumre i Center for Skole og Dagtilbud... 2 Den gode praktik... 2 Optagelse...

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner og tilbud med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Aabenraa Kommune

Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner og tilbud med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Aabenraa Kommune Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner og tilbud med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Aabenraa Kommune Institutionspjece Januar 2010 Indholdsfortegnelse Generelt om den

Læs mere

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Kvalitet i praktik - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Udarbejdet af det Lokale UddannelsesUdvalg (LUU) for social og sundhedsuddannelsen og pædagogisk

Læs mere

Bilag 2 de forskellige samtaletyper

Bilag 2 de forskellige samtaletyper Bilag 2 de forskellige samtaletyper Prøvetidssamtale Lovgrundlag Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser, nr. 1244: 60 En uddannelsesaftale kan ikke opsiges af aftalens parter. Stk. 2. De første 3

Læs mere

Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Social- og sundhedshjælperuddannelsen Retningslinjer for samarbejdet om elever på social- og sundhedshjælperuddannelserne mellem ansættende myndighed og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. Formål Retningslinjerne for samarbejdet mellem ansættende

Læs mere

Vejledende praktikerklæring i elevens første praktikperiode for trin 1 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedshjælper

Vejledende praktikerklæring i elevens første praktikperiode for trin 1 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedshjælper Vejledende praktikerklæring i elevens første praktikperiode for trin 1 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedshjælper Vejledende praktikerklæring udstedet af praktikvejlederen og den praktikansvarlige

Læs mere

Til medarbejdere. Ansættelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Til medarbejdere. Ansættelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Til medarbejdere Ansættelse Vælg farve Vejle og Middelfart Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 2 For at sikre at afdelingen udvælger de bedst kvalificerede ansøgere til ledige stillinger og ansætter de bedste

Læs mere

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Kære PAU-elev Velkommen som elev i Roskilde Kommune. Dette hæfte indeholder en del praktiske oplysninger til

Læs mere

Ansættelsesmateriale Social- og sundhedsassistentelever

Ansættelsesmateriale Social- og sundhedsassistentelever Ansættelsesmateriale Social- og sundhedsassistentelever SSA Elevmateriale - Godkendt 20.02.7 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedsassistentuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedsassistentuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag LBK nr. 789 af 16/06/2015 Erhvervsuddannelsesloven BEK nr. 500 af 22/4/2015 Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning

Læs mere

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS HVORDAN BLIVER VI PRAKTIKVIRKSOMHED? Der findes mange uddannelser, og det er derfor vigtigt først at finde frem til hvilken type elev som vil passe

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever Ansøgningsskema Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever For udfyldelse af skemaet se Vejledning til ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever.

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst ANSÆTTELSESKONTRAKT for butiksansatte funktionærer uden overenskomst mellem [virksomhedens navn] [Vejnavn og nr.] [Postnummer - By] [CVR.nr. xxxxxxxx] (herefter kaldet Virksomheden ) og [Medarbejderens

Læs mere

Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune

Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune Information til Pædagogisk Assistentelever Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune SMÅBØRN Information til PA-elever Kalundborg Kommune Velkommen Du er nu ansat som PA-elev i Kalundborg Kommune og vi

Læs mere

Elevers rettigheder ELEVERNE

Elevers rettigheder ELEVERNE Elevers rettigheder ELEVERNE Dine rettigheder under din elevtid I din elevtid skal der være tid til, at du får lært det, du skal altså det, din arbejdsgiver har forpligtet sig til at lære dig. I overskriftform

Læs mere

Håndbog til Godkendelse af virksomheder som praktiksted for Eventkoordinator

Håndbog til Godkendelse af virksomheder som praktiksted for Eventkoordinator Håndbog til Godkendelse af virksomheder som praktiksted for Eventkoordinator Uddannelsesnævnet, august 2015 Side 1 af 9 Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet August 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015

Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015 Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015 Indhold Regelgrundlag:... 2 Kultur og omgangsformer... 3 Mødepligt... 3 Studieaktivitet... 3 Fravær... 3 Rygning... 4 Misbrug... 4 Anvendelse af

Læs mere

Center for Social & Beskæftigelse Center for Børn & Familie. Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA)

Center for Social & Beskæftigelse Center for Børn & Familie. Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA) Center for Social & Beskæftigelse Center for Børn & Familie Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA) Værd at vide som elev i Faxe Kommune August 2014 Indhold Uddannelsen 3 Prøvetid 3 Praktik og evaluering

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Afsluttende praktikerklæring for den pædagogiske assistentuddannelse

Afsluttende praktikerklæring for den pædagogiske assistentuddannelse Afsluttende praktikerklæring for den pædagogiske assistentuddannelse (elevens anden praktik) Praktikerklæringen skal suppleres med standpunktsbedømmelsen, hvor elevens arbejde med de samlede praktikmål

Læs mere

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer.

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer. VEJLEDNING OM FERIE OG ANDRE FRIDAGE Her på siden kan du finde vejledninger til ferie og andre fridage gældende for Dansk Flygtningehjælp. Vejledningen er ikke udtømmende. Yderligere information kan du

Læs mere

Kontraktbilag med social klausul vedrørende elever/praktik

Kontraktbilag med social klausul vedrørende elever/praktik Kontraktbilag med social klausul vedrørende elever/praktik Social klausul vedr. private udbyderes elevforpligtelser I forbindelse med udbud af praktisk og personlig hjælp i Københavns Kommune har Grunduddannelse

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse, VTU. SOSU-uddannelserne 2013.

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse, VTU. SOSU-uddannelserne 2013. Virksomhedstilfredshedsundersøgelse, VTU. SOSU-uddannelserne 2013. Randers Social- og Sundhedsskole. Denne VTU er foretaget i november 2013 blandt praktikvejledere på praktiksteder, der har socialog sundhedshjælperelever

Læs mere

I praktikuddannelsen afsættes tid til vejledning, fordybelse og refleksion i forbindelse med de udførte arbejdsopgaver.

I praktikuddannelsen afsættes tid til vejledning, fordybelse og refleksion i forbindelse med de udførte arbejdsopgaver. Praktikuddannelsen Formål I praktikuddannelsen skal eleven tilegne sig erhvervsfaglig kompetencer i et fagligt funderet praksisfællesskab gennem udførelse af og refleksion over daglige arbejdsopgaver inden

Læs mere

Vejledning. Social- og sundhedsassistentelevers ansættelses- og uddannelsesvilkår

Vejledning. Social- og sundhedsassistentelevers ansættelses- og uddannelsesvilkår Vejledning Social- og sundhedsassistentelevers ansættelses- og uddannelsesvilkår Kommuner/Region Hovedstaden Vejledningen henvender sig til ledere og medarbejdere med ansvar for uddannelse af social- og

Læs mere

Afsluttende praktikerklæring for den pædagogiske assistentuddannelse (elevens sidste praktik)

Afsluttende praktikerklæring for den pædagogiske assistentuddannelse (elevens sidste praktik) social- og sundhedsuddannelsen Afsluttende praktikerklæring for den pædagogiske assistentuddannelse (elevens sidste praktik) Praktikerklæringen skal suppleres med standpunktsbedømmelsen, hvor elevens arbejde

Læs mere

Konfliktvejledning. For elever og FOA-medlemmer på kurser eller anden uddannelse

Konfliktvejledning. For elever og FOA-medlemmer på kurser eller anden uddannelse Konfliktvejledning For elever og FOA-medlemmer på kurser eller anden uddannelse FOA Overenskomst og FOA Faglig, 26. marts 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Konfliktvejledning... 3 Kapitel 1: er... 4 1.1 Indledning...

Læs mere

Kvalitetsmodel. for praktik i de. grundlæggende. social- og. sundhedsuddannelser

Kvalitetsmodel. for praktik i de. grundlæggende. social- og. sundhedsuddannelser Kvalitetsmodel for praktik i de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Projektgruppe Uddannelse Faaborg Midtfyn Kommune 1 Indhold Kriterier for praktik i de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Læs mere

Håndtering af sygefravær

Håndtering af sygefravær Håndtering af sygefravær Denne vejledning beskriver hvordan du skal agere, når du er syg eller har medarbejdere der er syge. Den fortæller hvilke roller og ansvar du har, samt hvordan og hvornår der skal

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedshjælperuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedshjælperuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag LBK nr. 789 af 16/06/2015 Erhvervsuddannelsesloven BEK nr. 500 af 22/4/2015 Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning

Læs mere

Bilag 3 Aftalegrundlag om murerarbejdsmandsuddannelsen

Bilag 3 Aftalegrundlag om murerarbejdsmandsuddannelsen Bilag 3 Aftalegrundlag om murerarbejdsmandsuddannelsen Parterne er enige om, at den 1½-årige murerarbejdsmandsuddannelse gennemføres efter de retningslinjer, der er aftalt mellem Dansk Byggeri og Fagligt

Læs mere

Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2

Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2 Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2 Lovgrundlag Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser, nr. 1244: 60 En uddannelsesaftale kan ikke opsiges af aftalens parter.

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Læs mere

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Dato: 27/11 2013 Ref. Lars Haase Indhold Indledning... 1 Fordeling af de studerende i CenterCampo... 2 Forbesøget... 2 Roller og ansvar... 3 Vejledning...

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Medarbejderhåndbog Maj 2015

Medarbejderhåndbog Maj 2015 Medarbejderhåndbog Maj 2015 Side 1 af 5 Introduktion Medarbejderhåndbogen er udarbejdet af menighedsrådet ved Øster Snede Kirke og har til formål at give klarhed over de ansættelsesmæssige forhold med

Læs mere

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 Maj 2016 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder med henblik på at skabe

Læs mere

NÆRVÆR FRAVÆR. Hvidovre Kommune, Center for Personale og Løn Revideret , Acadre 17/26915, 17/172815

NÆRVÆR FRAVÆR. Hvidovre Kommune, Center for Personale og Løn Revideret , Acadre 17/26915, 17/172815 NÆRVÆR FRAVÆR Hvidovre Kommune, Center for Personale og Løn Revideret 31-07-2017, Acadre 17/26915, 17/172815 Indhold Hvordan håndterer du dine medarbejderes sygefravær?... 3 Hvad skal du, og hvad kan du?...

Læs mere

VELKOMMEN I PRAKTIK TEMA. Velkomstfolder til pædagogstuderende, der skal i praktik i Stevns Kommune

VELKOMMEN I PRAKTIK TEMA. Velkomstfolder til pædagogstuderende, der skal i praktik i Stevns Kommune VELKOMMEN I PRAKTIK TEMA Velkomstfolder til pædagogstuderende, der skal i praktik i Stevns Kommune VELKOMSTFOLDER VELKOMMEN TIL PÆDAGOGSTUDERENDE I STEVNS KOMMUNE Kære pædagogstuderende Velkommen til

Læs mere

De nye hjælpeskemaer kræver, at det lokale uddannelsesudvalg aktivt tager stilling til, hvordan skemaerne skal anvendes lokalt.

De nye hjælpeskemaer kræver, at det lokale uddannelsesudvalg aktivt tager stilling til, hvordan skemaerne skal anvendes lokalt. Vejledning til lokale uddannelsesudvalg om praktikerklæring og hjælpeskema PASS har på baggrund af revision af den pædagogiske assistentuddannelse udarbejdet nye praktikerklæringer. Praktikerklæringerne

Læs mere

Håndbog til Godkendelse af virksomheder som praktiksted for Fitnessinstruktør

Håndbog til Godkendelse af virksomheder som praktiksted for Fitnessinstruktør Håndbog til Godkendelse af virksomheder som praktiksted for Fitnessinstruktør Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet December Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Brug af håndbogen...

Læs mere

Aflønning af elever i erhvervsuddannelsen til mejerist

Aflønning af elever i erhvervsuddannelsen til mejerist AFSNIT: 5.0 1. Aflønning af elever i erhvervsuddannelsen til mejerist I hele aftaleperioden, såvel under skole- som praktikophold, yder praktikvirksomheden eleven løn. Reglerne herom er fastlagt i lønaftaler

Læs mere

Håndtering af sygefravær Personalepolitisk retningslinje

Håndtering af sygefravær Personalepolitisk retningslinje Håndtering af sygefravær Personalepolitisk retningslinje Som et led i at arbejde med trivsel og sikre kvaliteten i opgaveløsningen skal der lokalt arbejdes med at forebygge og håndtere sygefravær. Retningslinjen

Læs mere

Aftalen omfatter praktikanter, der efter bestået første del på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole beskæftiges i DR som praktikanter.

Aftalen omfatter praktikanter, der efter bestået første del på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole beskæftiges i DR som praktikanter. Marts 18 Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning 2018 OVERENSKOMST mellem DR og DANSK JOURNALISTFORBUND Om Løn- og arbejdsvilkår for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste pr.

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 370 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

Social- og sundhedsassistentuddannelsen Skole- og praktikplan for optag marts Forløbsoverblik

Social- og sundhedsassistentuddannelsen Skole- og praktikplan for optag marts Forløbsoverblik Forløbsoverblik Elev Varighed Skp. 1a Prak 1a Skp. 1b Prak. 1b Skp. 2 Prak. 2 Skp. 3 Prak. 3 Skp. 4 Dim. A. Under 25 år u. afkortn. (EUD) og over 25 år u. 10% standardafkortn. (EUV3) 2 år 9 mdr. 3 u. 02-03-20

Læs mere

Glostrup Kommune Retningslinjer for god håndtering af sygefravær i Glostrup Kommune

Glostrup Kommune Retningslinjer for god håndtering af sygefravær i Glostrup Kommune Glostrup Kommune Retningslinjer for god håndtering af sygefravær i Glostrup Kommune 1 RETNINGSLINIER FOR GOD HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR Forord God håndtering af sygefravær handler om at give de bedste betingelser

Læs mere

1: Ansøgning til Social - og sundhedsuddannelsen SOCIAL- OG SUNDHEDSHÆLPER (TRIN 1) 2: Personlige data *Navn: 3: Uddannelsesstart

1: Ansøgning til Social - og sundhedsuddannelsen SOCIAL- OG SUNDHEDSHÆLPER (TRIN 1) 2: Personlige data *Navn: 3: Uddannelsesstart Når du udfylder skemaet, kan du bruge vejledningen på s. 5 1: Ansøgning til Social - og sundhedsuddannelsen SOCIAL- OG SUNDHEDSHÆLPER (TRIN 1) 2: Personlige data *Navn: *Personnummer: Er du dansk statsborger?

Læs mere

RET TIL PÅ EN UGE? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

RET TIL PÅ EN UGE? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV MÅ JEG ARBEJDE HVER WEEKEND? KAN JEG FÅ TILSKUD TIL TRANSPORT? HVOR MANGE FRIDAGE HAR JEG RET TIL PÅ EN UGE? HVAD GØR JEG, HVIS JEG BLIVER SYG? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

3: Skolegang og uddannelsesbaggrund

3: Skolegang og uddannelsesbaggrund Ansøgning til Social- og sundhedsassistentuddannelsen (SSA) 1: Personlige data *Navn: *Personnummer: Adresse: Er du dansk statsborger? Hvis nej, har du arbejds- og opholdstilladelse? Ja Nej Ja Nej Postnummer:

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser- Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af

Læs mere