Kolding Gymnasiums IT- strategi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kolding Gymnasiums IT- strategi"

Transkript

1 Kolding Gymnasiums IT- strategi Indledning Udgangspunktet for KGs IT- strategi er at vi til gavn for eleverne skal være på forkant med den pædagogiske og teknologiske udvikling. IT skal ikke betragtes som et pædagogisk flagskib, som vi skal profilere os på; IT skal til gengæld ses som et tidssvarende pædagogisk middel til at styrke undervisningen på KG, som fortsat skal være en uddannelsesinstitution, hvor vi lægger vægt på høj kvalitet. Formålet med IT- strategien er derfor at angive en retning for arbejdet med IT indenfor skolens overordnede strategi, hvor IT er et indsatsområde. Det sker ved at beskrive forskellige tiltag på en række områder, sådan som de ser ud i skrivende stund, og sådan som de tænkes i de nærmeste år. IT- strategien er tæt koblet til skolens vision* og skal ses som et middel til at nå visionen uden at være en vision i sig selv. Nedenfor er skolens IT- strategi opstillet først i skematisk form og efterfølgende i en løsere form, hvor der er skrevet lidt mere detaljeret om de forskellige fokusområder. IT- strategien (skematisk) KOLDING GYMNASIUMS IT- STRATEGI - til gavn for eleverne!!! Fokusområde Ønsket udbytte Tiltag Evaluering Tema 1 Anvendelse af digitale læremidler Anvendelse af nye arbejdsformer, der baserer sig på web2- teknologier og lignende i daglig undervisning Tema 2 Aktiv - øget og bedre brug af IT i undervisningen - inspirerende undervisning - mulighed for kritisk og kreativt (flerfagligt) arbejde - skabe ansvarlighed og lærelyst hos eleverne - øget kvalitet i undervisningen gennem mere variation og bedre differentiering - skabe gode rammer for udvikling - øget efteruddannelse af lærerne på IT- området - etablering af PIF- ordning** - i budget 2013 afsættes øgede - elever og lærere inddrages i evaluering i slutningen af skoleåret ETU i efteråret PIF- ordning evalueres blandt lærerne ved slutningen af skoleåret ledelsen evaluerer forbrug af særlige IT-

2 understøttelse af udviklingen på IT- området gennem skolens investeringer Tema 3 Inddragelse af IT- pædagogisk viden og etablering af koncept for videndeling - tilskynde til engagement og nytænkning - lette og fremme rammerne for lærerudvikling på IT- området - øget kvalitet og engagement i undervisningen gennem styrket kollegialt samarbejde midler til udvikling på IT- området - IT- udvalg (elever, lærere, TAP, ledelse) involveres i beslutningsprocess erne - personalemæssig opgradering på området (ITC Fyn + PIF) - IT på dagsordenen gennem skolens overordnede strategi/indsatsom råder ressourcer i budgettet ultimo diverse andre tiltag drøftes, evalueres og justeres løbende i IT- udvalget med inddragelse af relevante personer/grupper - løbende evaluering i forbindelse med MUS og GRUS i skoleåret og frem Tema 4 Styrkelse af elevernes IT- kompetencer Tema 5 Digital dannelse - sikre, at eleverne kan anvende basale IT- værktøjer i forbindelse med undervisningen - engagere og udfordre IT- stærke elever - skabe bevidsthed hos eleverne om den gode brug af IT i undervisnings- /læringssituationer - udvikling af IT- basiskursus - udvikling af IT- elevhjælpekorps - digital dannelse indskrives i lærer- og teammanual fra august efterår 2013: pæd. dag om klasse- rumsledelse (herunder digital dannelse). - tiltag evalueres i IT- udvalget i foråret digital dannelse inddrages i ETU IT- udvalget drøfter i foråret 2014, om der er sket en ændring i forhold til den digitale dannelse * Uddrag fra Kolding Gymnasiums vision : Vi vil være de bedste til at udfordre den enkelte og rumme de mange.

3 Denne vision er det overordnede pejlemærke og afspejler skolens ambition om altid at finde, udfordre og udvikle det bedste i den enkelte elev inden for rammerne af skolens bredde og mangfoldighed af uddannelser, studieretninger, fag og elever. Vi opfylder visionen ved at møde eleverne med en forventning om ansvarlighed og lærelyst at give eleverne et stærkt fagligt fundament og mulighed for kritisk og kreativt at arbejde flerfagligt gennem høj faglighed og inspirerende undervisning at skabe forudsætningerne for og lysten til at studere ved de videregående uddannelser at undervisningen er på forkant med den pædagogiske og teknologiske udvikling at være en arbejdsplads med plads til udvikling og engagement at fremme fællesskab, forståelse og respekt for forskellighed at sætte eleverne i stand til at forstå og navigere i det globale samfund at være synlig og aktiv i det lokale uddannelsesmiljø at være en skole, hvor man er stolt af at være elev og medarbejder ** PIF = Pædagogiske IT- didaktiske Fagressourcepersoner IT- strategien (med flere ord) TEMA 1: IT- baserede arbejdsformer, WEB 2.0- teknologier, digitale læremidler og lignende i den daglige undervisning. I bestræbelserne på at udvikle brugen af IT i undervisningen på KG er det vigtigt at holde sig for øje, at IT ikke er målet i sig selv men derimod midlet til at nå målet (at udfordre den enkelte og rumme de mange). Det betyder, at IT skal bruges lige så naturligt og reflekteret som andre undervisningsmidler/- former de steder i undervisningen, hvor det kan gøre gavn, fx omkring øget elevaktivering, øget inddragelse af eleverne, bedre muligheder for differentiering, øget elevmotivation, m.m : Alle lærere deltager i WEB 2.0- kursus på skolen (efter faglige hovedområder, afvikles af ITC Fyn); kurset indebærer afprøvning af praksis i undervisning. Faggrupperne skal undervejs i processen drøfte, hvordan IT kan bruges nyttigt i de enkelte fag. I slutningen af skoleåret vil eleverne på 2. og 3. årgang blive spurgt, om de har oplevet en øget brug af IT i undervisningen : WEB 2.0 og lignende skal anvendes på lige fod med andre undervisningsformer af alle lærere på alle hold. Der skal fortsat ske efteruddannelse, så elever og lærere bliver fuldt ud fortrolige med af digitale undervisningsformer.

4 Der åbnes for muligheden for at lave forsøg med IT (generelt) på skolen. PR, PU og IT- udvalget inddrages i drøftelser vedr. evt. forsøg. Der evalueres i forbindelse med MUS i foråret 2014 og evt. gennem målrettet spørgeskema til eleverne. Evaluering/spørgeskema vil forhåbentlig vise, at IT har vundet indpas i undervisningen i alle fag på alle hold : Der skal fortsat arbejdes med IT i bred forstand (herunder WEB 2.0, digitale medier o.lgn.) i undervisningen på alle hold. Evt. igangsatte forsøg med IT i undervisningen skal være evalueret før skoleårets planlægning med henblik på forlængelse, udvidelse eller iværksættelse af nye forsøg. TEMA 2: Aktiv understøttelse af udviklingen gennem skolens investeringer: Aktiv understøttelse af udviklingen på IT- området fordeler sig på fire punkter, nemlig skolens udstyr, medarbejdernes udstyr, elevernes udstyr og datavejledning. I perioden afsættes der målrettet midler til at understøtte skolens IT- udvikling på følgende måde: Skolens udstyr (dvs netadgang, accespoints, servere, ITC Fyn mv.): : På dette område er det et absolut betingelse, at tingene fungerer. De tekniske forhold vurderes pr. november 2012 at være velfungerende og indtil videre holdbare i nogle år. Såfremt der via samarbejdet med ITC Fyn eller på skolen opstår opmærksomhed på fejl og mangler, skal der findes midler til at løse sådanne sager. Den enkelte lærers udstyr (hardware, software) : I skolens budget afsættes et større beløb til indkøb på IT- området end hidtil. Lærerne skal have de bedst mulige redskaber til at udvikle brugen af IT på skolen. Skolens politik er, at alle lærere skal have en bærbar computer stillet til rådighed. I 2013 afsættes dog en pulje til særlige IT- anskaffelser, der skal give medarbejderne mulighed for yderligere IT- anskaffelser, hvis medarbejderen kan argumentere for, at bestemt udstyr eller software vil medføre en bedre undervisning eller løsning af opgaverne til gavn for eleverne. Der kan søges midler fra puljen fire gang i løbet af året ( , , og ) 2013: Ledelsen har i budgettet afsat en særlig pulje til indkøb af E- /I- bøger. Puljen kan ikke alene bruges som en ekstra pulje i fagene, men der kan søges om særligt tilskud til indkøb af digitalt undervisningsmateriale. I forbindelse med ansøgningsfristerne til puljen , , og inddrages faggrupperne fx i spørgsmål om behov og ønsker for indkøb af elektroniske undervisningsmidler og prioriteringen heraf i forhold til traditionelle undervisningsmidler. Elevernes udstyr (hardware software)

5 : Ledelsen drøfter med elevråd og IT- udvalg, hvilke krav eller forventninger eleverne skal mødes med for så vidt angår teknisk udstyr. Ledelsen undersøger muligheden for at tilbyde eleverne hjælp til finansiering af udstyr : På baggrund af undersøgelser og drøftelser i , kan der enten sættes konkrete tiltag i værk, eller punktet kan blive en tilbagevendende opgave for IT- udvalget at have in mente. Datavejledning teknisk/didaktisk/pædagogisk >:Teknisk datavejledning (v. ITC Fyn) udvides til 5/5 dage pr. uge. Pædagogisk datavejleder fortsætter som hidtil, idet der ligger en generel opgave i forhold til elever og lærere uanset fagligt tilhørsforhold. Der etableres pr. august 2013 en PIF- service, hvortil der udpeges nogle Pædagogiske IT- didaktiske Fagressourcepersoner indenfor nogle af de faglige hovedområder (fx naturvidenskab, sprog, hermeneutiske fag), som har til opgave at holde sig særligt à jour med den pædagogiske IT- udvikling, at dele viden med kolleger og at assistere og hjælpe kolleger omkring IT i undervisningen. IT- udvalget drøfter muligheden for at etablere et elev- IT- støttekorps, som både elever og lærere vil kunne drage nytte af. TEMA 3: Inddragelse IT- pædagogisk viden og etablering af koncept for vidensdeling. Inspiration til udvikling og styrkelse af generelle pædagogiske kompetencer, herunder også på IT- området, ligger typisk i faggrupperne og hos den enkelte gennem deltagelse i forskellige kursusaktiviteter. Også pædagogisk udvalg kommer ind i mellem med input til forskellige tiltag internt på skolen. Kursusansøgninger vedr. IT har siden 2012 været højt prioriteret. Interessen for at dele undervisningsmateriale med andre er allerede til stede og udnyttes i forskellig grad i faggrupperne. Med den fælles IT- efteruddannelse, hvortil hører introduktion til brug af forskellige web 2.0- værktøjer, er det blevet nemmere for lærerne sammen at udvikle, dele og gemme undervisningsmateriale. Mens opbygning af materialebaser for de mange kan begejstre i starten, viser erfaringen dog, at interessen for formaliseret vidensdeling ikke holder i længden, og at udbyttet ofte ikke står mål med de anvendte ressourcer. Derfor vil der på KG i de kommende år i stedet blive lagt vægt på at skabe rammer for mere uformelle netværksdannelser internt på skolen og udbredelse af såvel IT- pædagogisk som almen pædagogisk og faglige viden gennem kollegialt samarbejde. Rammerne herfor vil være - dels en øget synlighed omkring efteruddannelse gennem etablering af nyt MUS- koncept - dels gennem udbredelsen af erfaringer fra interne projekter, fx øget samarbejde (toning) i studieretningerne - dels gennem fælles pædagogiske tiltag, hvor der er mulighed for at forberede og udvikle undervisning (PIF- ordning, efteruddannelse, pæd.dage mm.)

6 TEMA 4: Elevernes IT- kompetencer Dette punkt dækker over to elementer: Basiskompetencer hos eleverne i brugen af IT i uddannelsesmæssig sammenhæng både generelt og specifikt fagligt. Udnyttelse af kompetencer hos elever, der har særligt gode IT- kompetencer. IT- basiskompetencer Lærerne oplever i forskellige sammenhænge, at elevernes IT- bruger- kompetencer ikke er så gode ved indgangen til uddannelserne, som vi måske har antaget hidtil. Der er derfor behov for at sikre et ensartet basisniveau hos eleverne både omkring elementære dele af, hvad der svarer til Office- pakken, og omkring forskellige specifikke faglige programmer : Skolens IT- udvalg har påbegyndt et arbejde med at klarlægge, hvilke basiskompetencer eleverne skal have omkring skoleårets start, og hvilke behov der er for at udbygge elevernes IT- kompetencer senere i uddannelsesforløbet. Det er målet, at der i løbet af foråret 2013 bliver udarbejdet en intern IT- læreplan for elever, som kan sættes i værk fra skoleåret : Den interne IT- læreplan for elever skal sættes i værk og evalueres løbende gennem skoleåret : Arbejdet med at udvikle elevernes IT- kompetencer fortsætter på baggrund af erfaringerne fra det foregående skoleår Udnyttelse af IT- dygtige elevers kompetencer Der er en stor spredning bland eleverne på det IT- mæssige område. For dels at undgå kedsomhed blandt de elever, der er meget dygtige i brugen af IT, dels at forbedre den generelle brug af IT på skolen, er det tanken, at der skal etableres et IT elevkorps, som skal gøre det muligt for både elever og lærere at trække på de IT- ressourcestærke elever i dagligdagen : IT- udvalget arbejder på at finde en passende model for et IT elevkorps på baggrund af erfaringer fra andre skoler : Der etableres et IT elevkorps på skolen som en forsøgsordning. Løbende evaluering. Ved skoleårets udgang skal der tages stilling til evt. fortsættelse af ordningen i det følgende skoleår. TEMA 5: Digital dannelse IT opstilles af mange lærere som en trussel mod god elevadfærd og almen dannelse, men da IT er en integreret del af elevernes hverdag nu og ikke mindre i fremtiden skal vi som

7 uddannelsesinstitution følge med tiden og anerkende det som en naturlig del af moderne almen dannelse. Som almendannende og studieforberedende institution er det vores forpligtelse at ruste eleverne til at møde de udfordringer, brugen af IT indebærer, både som et værktøj og som en virkelighed. Den digitale dannelse kommer således til at rumme to dimensioner: - Digitale kompetencer - Etik/holdning Digitale kompetencer Kompetencedimensionen skal her forstås som de (tekniske) færdigheder, eleverne skal have for at kunne anvende IT som redskab i undervisningen. De centrale digitale kompetencer er: Informationskompetence: at kunne søge informationer og materialer på nettet, at kunne udvælge og bearbejde informationerne til viden, at kunne vurdere informationerne. Produktions/formidlingskompetence: at kunne producere materialer, at kunne indsætte informationer fundet i et netværk til andre former og at kunne formidle viden i forskellige digitale formater. Deltagelses/netværkskompetence: at kunne indgå i digitalt baserede netværk og dele materiale med andre. Refleksionskompetence: at kunne være bevidst, kritisk og reflekterende i forhold til brug af digitale medier: hvad kan de bruges til og hvornår er det hensigtsmæssigt/uhensigtsmæssigt. Målet er, at disse færdigheder i løbet af de kommende år bliver en så naturlig og integreret del af undervisningen, at det ikke længere vil være et selvstændigt strategiområde. Hvis vi skal nå dette mål, skal vi dels klæde vores lærere på, så de er på forkant med anvendelsen af digitale medier, og vi skal dels trække på de ressourcer, der allerede ligger hos meget IT- stærke elever. Etik/holdning Den etiske dimension handler kort sagt om god elevadfærd, når computeren er tændt. Det vil sige, at computeren anvendes i undervisningen og ikke ved siden af undervisningen. Den gode elevadfærd styrkes gennem en tydelig klasseledelse med hensyn til brug af computere, men også ved at eleverne bliver holdt fast på deres egen ansvarlighed i undervisningen jævnfør skolens Kulturpagt. Der skal gennem diskussioner i fagene/klassen fokuseres dels på, hvad en computer og arbejde på den er velegnet til og hvad ikke, og dels på hvordan man opretholder nærhed i klasserummet med en mur af skærme mellem de tilstedeværende.

8 Kritisk brug af digitale medier er også en del af god elevadfærd. På dette felt skal vi styrke elevernes bevidsthed om og evne til at vurdere, hvordan forskellig slags læring går hånd i hånd med forskellig slags metoder og værktøjer. Når IT anvendes i undervisningen, aftager elevernes lyst til at anvende IT ved siden af undervisningen. Hvis der skulle opstå situationer i undervisningen, hvor det ikke virker, kan man helt åbent tage diskussionen med eleverne om, hvordan de forvalter ansvaret for god elevadfærd i forbindelse med IT i undervisningen. Ledelsen Kolding Gymnasium Februar 2013

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16

Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16 Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16 1. Indledning Denne strategi er udtryk for en status, nogle retningslinjer og en plan for den fortsatte udvikling på it området. Målet er at styrke integrationen af

Læs mere

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser Notatets formål er at beskrive de pædagogiske visioner, mål og indsatser, der er tabletprojektets omdrejningspunkt. Notatet beskriver således fra en pædagogisk synsvinkel om, hvorfor Verninge skole har

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Indhold Indledning... 3 Mål... 3 Leg, læring og trivsel...5 Professionelle læringsfællesskaber...6 Samarbejde mellem institution og forældre...6 Rammer

Læs mere

Strategi Horsens Statsskole

Strategi Horsens Statsskole Strategi Horsens Statsskole 2018-19 Indledning På Horsens Statsskole tilstræber vi i vores daglige arbejde, udvalgsarbejde og projekter har fokus på formål, værdier, strategi og mål. Vores formål tager

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer 2012 2015 Børne- og skoleforvaltningen Udarbejdet januar/februar 2012 Bjørn Stålgren, Gitte Petersen og Lene Juel Petersen Vedtaget april

Læs mere

Strategi Horsens Statsskole

Strategi Horsens Statsskole Strategi Horsens Statsskole 2017-18 Indledning På Horsens Statsskole tilstræber vi i vores daglige arbejde, udvalgsarbejde og projekter har fokus på formål, værdier, strategi og mål. Vores formål tager

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2012-13 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2011-2012 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi For at vi på ZBC kan leve op til kravene i den kommende EUD reform er det nødvendigt, at vi fortsat sikrer udvikling af medarbejdernes kompetencer. Udgangspunktet for kompetenceudviklingen

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2015-16 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016 Formål Digitaliseringsstrategiens formål er at beskrive sammenhængen mellem teknik og læring, mellem digitale læremidler og læringsformer

Læs mere

Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan

Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan 2014-17 Stavnsholtskolens vision Alle elever på Stavnsholtskolen udvikler sig i ambitiøse faglige læringsmiljøer. Eleverne håndterer og respekterer

Læs mere

Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020

Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020 Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020 Indledning Strategiplan 2020 for VGHF er et udtryk for en række valg og prioriteringer, der er fremkommet gennem samtaler og møder i en gennemsigtig og demokratisk

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT.

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2013 Digitalisering af folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet 1. Resume Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge

Læs mere

IT-Strategi 2012-15, revision 28. maj 2013

IT-Strategi 2012-15, revision 28. maj 2013 Indsatsområde: IT-udvikling opfølgning og tilføjelser med rødt, den 29.juni 2013 It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det effektiv del af det udviklingsarbejde 2012-15 arbejde således

Læs mere

Den Digitale Døttreskole

Den Digitale Døttreskole Den Digitale Døttreskole Juni 2016 1 Status Den Digitale Døttreskole, Christianhavns Døttreskoles strategi for Pædagogisk IT, er opdateret i maj 2016 på baggrund af til dels afslutningen og evalueringen

Læs mere

Hornbæk Skole Randers Kommune

Hornbæk Skole Randers Kommune Hornbæk Skole Randers Kommune Udfordring 1: Folkeskolen for alle børn I Randers Kommune er vi udfordret af, at der på distriktsskolerne ikke eksisterer deltagelsesmuligheder for alle børn, idet der fortsat

Læs mere

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 Indledning Den årlige selvevaluering er skriftlig og drøftes i bestyrelsen. Selvevalueringen offentliggøres efterfølgende på skolens hjemmeside. Selvevalueringen

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faglige mål Folkeskolereformen lægger op til en ændring af, hvordan folkeskolen fremover skal løse sin opgave. Reformens formål er, at eleverne,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole 2016-2020 14. marts 2018 Formål Målet er, at børn og elever i Assens Kommune bliver kritiske undersøgere, analyserende modtagere, kreative producenter og

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

It på ungdomsuddannelserne

It på ungdomsuddannelserne It på ungdomsuddannelserne En kortlægning af it som pædagogisk redskab på gymnasier og erhvervsuddannelser Relevans og målgruppe Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) kortlægger i denne rapport brugen af

Læs mere

It. Strategi og handlingsplan 2008-10

It. Strategi og handlingsplan 2008-10 Fredericia Gymnasium 2008-10 Side 1/5 It. Strategi og handlingsplan 2008-10 1. Indledning 2. Elevernes it-kompetencer og it-færdigheder 3. Kommunikationssystemer mv. 4. Netværk, hardware, software - investeringsplan

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Greve Kommunes skolepolitik

Greve Kommunes skolepolitik Greve Kommunes skolepolitik Tillæg gældende for 2017-2018 Fem fokusområder Trivsel og sundhed Digital skole 1:1-skolen Vedtaget af Greve Kommunes Byråd 5. september 2016. 1 Forord Denne udgave af skolepolitikken

Læs mere

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Bilag 1 Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført i maj 2011 og har til formål at belyse, hvad status er inden for temaerne, som er beskrevet

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

De fire kompetencer i oldtidskundskab

De fire kompetencer i oldtidskundskab De fire kompetencer i oldtidskundskab Digitale, innovative og globale kompetencer samt karrierekompetencer studieretningsprojektet Side 1 De fire kompetencer - Fra lov til læreplan - Fra læreplan til vejledning

Læs mere

Den styrkede pædagogiske læreplan og digital dannelse i dagtilbud Læringsfestival Britta Carl

Den styrkede pædagogiske læreplan og digital dannelse i dagtilbud Læringsfestival Britta Carl Den styrkede pædagogiske læreplan og digital dannelse i dagtilbud Læringsfestival 13.3. 2019 Britta Carl Hvad skal vi tale om? 1. Hvad er det nye i den styrkede pædagogiske læreplan? Introduktion til den

Læs mere

Struer Statsgymnasium Aug 15

Struer Statsgymnasium Aug 15 1. Skolens kvalitetssikringssystem. Formålet med kvalitetssikringssystemet er at bidrage til opfyldelsen af skolens målsætninger, og dermed også at dokumentere resultater og forbedre kvaliteten af skolens

Læs mere

Digitale kompetencer og digital læring

Digitale kompetencer og digital læring Digitale kompetencer og digital læring National handlingsplan for de videregående uddannelser April 2019 Udgivet af Børsgade 4 Postboks 2135 1015 København K Tel.: 3392 9700 ufm@ufm.dk www.ufm.dk Foto

Læs mere

2. Overordnet IT-strategi for IT-fællesskabets. IT-strategien indeholder følgende tre udsagn:

2. Overordnet IT-strategi for IT-fællesskabets. IT-strategien indeholder følgende tre udsagn: IT STRATEGI for Kalundborg Gymnasium og HF 1. Indledning Der er ikke siden statusrapporten fra år 2000 udarbejdet en egentlig IT-strategi for Kalundborg Gymnasium og HF, men på baggrund af en række eksterne

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

FIP-kursus, studieområdet hhx. Marts 2017

FIP-kursus, studieområdet hhx. Marts 2017 FIP-kursus, studieområdet hhx Marts 2017 Status på læreplansarbejdet Læreplaner i høring frist for høringssvar 27.3. FIP-kurser i alle fag mar-maj Politisk behandling af høringssvar april Udstedelse af

Læs mere

Strategi 2012-15, vedtaget af bestyrelsen, nov. 2013, Randers HF & VUC

Strategi 2012-15, vedtaget af bestyrelsen, nov. 2013, Randers HF & VUC Indsatsområde: IT-udvikling It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det udviklingsarbejde 2012-15 Nærværende IT strategi er dynamisk og justeres hvert år i oktober-november, enkelte mere

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Rammer for delprojekter i edidaktik

Rammer for delprojekter i edidaktik Prestudy med fleksibel elevvejledning. Større elevdeltagelse og højere kvalitet i læringen. Formål. Med udgangspunkt i den socialkonstruktivistiske e-læringsform fra den e-didaktiske overvejelsesmodel

Læs mere

Pædagogisk Digitaliseringsstrategi for Skolerne i Fredensborg Kommune

Pædagogisk Digitaliseringsstrategi for Skolerne i Fredensborg Kommune Pædagogisk Digitaliseringsstrategi for Skolerne i Fredensborg Kommune BØRN, KULTUR OG SUNDHED 1 Indledning Vi lever i en tid, hvor samfundet i høj grad er præget af digitalisering. Digitale medier og værktøjer

Læs mere

Efteruddannelsestilbud

Efteruddannelsestilbud Efteruddannelsestilbud GLOBALE GYMNASIERS 2015/2016 Interkulturel kommunikation sprog og medier Ved deltagelse af 10 hold à to lærere og to elever er prisen pr. hold 40.000 kr. Over tre adskilte kursusdage

Læs mere

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er Indsatsområde: IT-udvikling It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det udviklingsarbejde 2012-15 Nærværende IT strategi er dynamisk og justeres hvert år i oktober-november, enkelte mere

Læs mere

Indledning. Mål. Målgruppe

Indledning. Mål. Målgruppe 1 2 Indledning I henhold til Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020 er fire forudsætninger afgørende for, at børn og unge kan begå sig i en digital fremtid 1 : I en tidlig alder at blive

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI Center for Specialundervisning for Unge og Voksne Vejle Ungdomsskole Sprogcenter Vejle

DIGITALISERINGSSTRATEGI Center for Specialundervisning for Unge og Voksne Vejle Ungdomsskole Sprogcenter Vejle DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-20 Center for Specialundervisning for Unge og Voksne Vejle Ungdomsskole Sprogcenter Vejle 2 FORORD Denne strategi er blevet til i et samarbejde mellem Center for Specialundervisning

Læs mere

Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013

Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013 Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013 Skovlyskolen Den gode digitale skole. Den overordnede vision i Rudersdal kommune lyder: den digitale tilgang er et naturligt valg for

Læs mere

Kodeks for god pædagogik HANSENBERG. Lad os gøre en god skole bedre

Kodeks for god pædagogik HANSENBERG. Lad os gøre en god skole bedre Kodeks for god pædagogik HANSENBERG Lad os gøre en god skole bedre Eleverne oplever lærere, som arbejder tæt sammen og involverer eleverne 2 På HANSENBERG lægger vi vægt på, at al undervisning skal være

Læs mere

Kodeks for god pædagogik HANSENBERG. Lad os gøre en god skole bedre

Kodeks for god pædagogik HANSENBERG. Lad os gøre en god skole bedre Kodeks for god pædagogik HANSENBERG Lad os gøre en god skole bedre På HANSENBERG lægger vi vægt på, at al undervisning skal være meningsfuld og udbytterig kort sagt give lærelyst og erhvervskompetence.

Læs mere

Randersgades Skole 1 Kommunikationsstrategi

Randersgades Skole 1 Kommunikationsstrategi Randersgades Skole Integreret kommunikationsstrategi 2015-2016 Randersgades Skole 1 Introduktion Randersgades Skoles (RG) integreret kommunikationsstrategi er en overordnet guideline, der angiver de strategiske

Læs mere

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan:

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1 Evalueringsplan for Landsbyskolen 1/6 Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1. Med denne evalueringsplan redegøres for en samlet plan over, hvordan vi arbejder med evaluering. Planen skal dels

Læs mere

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV Mål og indsatsplan for: PLC på UCV 2017-18 Mål og indsatsplan for: Pædagogisk Læringscenter på UCV 2017/18 Introduktion: PÅ UCV er der igangsat en udviklingsproces omkring digital dannelse samt synlig

Læs mere

Digital Dannelse på Køge Gymnasium

Digital Dannelse på Køge Gymnasium Digital Dannelse på Køge Gymnasium Ved Klavs Frisdahl Lektor, IT Vejleder Big Bang torsdag 23/3 2017 15:00-15:45 Lokale Nyborg http://kortlink.dk/q46q Læringsmål næ men inspiration til, hvad I måske kan

Læs mere

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi DEN DIGITALE SKOLE 2016-20 Digitaliseringsstrategi 2 FORORD Denne strategi er udarbejdet i et samarbejde mellem skolerne og forvaltningen i Vejle Kommune. I processen er strategien blevet forelagt og drøftet

Læs mere

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Indholdsfortegnelse Digital forandringsledelse

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

Digitale medier i dagtilbud Nye medier - nye pædagogiske redskaber

Digitale medier i dagtilbud Nye medier - nye pædagogiske redskaber Digitale medier i dagtilbud Nye medier - nye pædagogiske redskaber Scan koden og få inspiration til gode apps, digital leg og meget mere Digitale medier Digitale medier fylder meget i børns liv og dagligdag

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2016-2017 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser. Vi arbejder løbende med at

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV Mål og indsatsplan for: PLC på UCV 2017-20 Mål og indsatsplan for Pædagogisk Læringscenter på UCV 2017-2020 Introduktion: PÅ UCV er der igangsat en udviklingsproces omkring digital dannelse samt synlig

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Christianshavns Gymnasium. Indsatsområder i skoleåret 2010-11

Christianshavns Gymnasium. Indsatsområder i skoleåret 2010-11 Christianshavns Gymnasium. Indsatsområder i skoleåret 2010-11 I skoleåret 2010-11 vil CG fokusere på tre indsatsområder faglighed, profil og fysiske rammer. Baggrund og proces Indsatsområderne for skoleåret

Læs mere

Politik for engelsk i Helsingør Kommune

Politik for engelsk i Helsingør Kommune Politik for engelsk i Helsingør Kommune 1. Baggrund Alle har brug for engelsk i et globaliseret samfund. Det er nødvendigt, at børns og unges engelskkompetencer styrkes, så de unge bliver i stand til at

Læs mere

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Toftevangskolen Teglporten 7-9, 3460 Birkerød Tlf. 45942323 Fax 45942313 toftevangskolen@rudersdal.dk Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Indhold Den gode digitale skole - Toftevangskolen:...

Læs mere

Mål og Strategiske indsatsområder

Mål og Strategiske indsatsområder Mål og Strategiske indsatsområder 2018-2022 har det overordnede mål, at udvikle skolen og undervisningen, så vi understøtter elevernes faglige og personlige udvikling og forbereder dem bedst muligt til

Læs mere

STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER

STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING 2017 2020 - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER 2 STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING 3 Baggrund og formål Forandring er i dag et grundvilkår: Borgerne og

Læs mere

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag.

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har en naturlig sammenhæng i skolens

Læs mere

Guide til v-team og klasselærer

Guide til v-team og klasselærer Guide til v-team og klasselærer 2015-16 - et moderne gymnasium med stolte traditioner 1 Vision for v-team V-team sikrer fortsat udvikling af studieretninger. V-team skaber tættere relation mellem medarbejdere

Læs mere

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale STRATEGI Vision og strategi for Educational IT på Arts, 2013-2020 Arts, dekanatet Vision Arts sætter i uddannelsesdelen af strategien for 2013 20 fokus på kvalitetsudvikling af uddannelserne, herunder

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves -

Læs mere

Visioner og værdier for Mariagerfjord gymnasium 2016

Visioner og værdier for Mariagerfjord gymnasium 2016 Visioner og værdier for Mariagerfjord gymnasium 2016 Skolens formål Mariagerfjord Gymnasium er en statslig selvejende uddannelsesinstitution, der udbyder de ungdomsgymnasiale uddannelser hf, htx og stx

Læs mere

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI AALBORG HANDELSSKOLE Strategi 2019-2024 fastlægger retningen for de kommende fem år. Udviklingen går imidlertid stærkt, og meget kan ske i løbet af en femårsperiode. Skolens bestyrelse vil derfor i samarbejde

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget for ledere 1 1.2 Kort om Spillerum 2 2.

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi Indledning Kompetenceudviklingsstrategien er forbundet med skolens udviklingsstrategi og øvrige planer: Indsatser 2017 Udviklingsstrategi 2016-20: Udvikling af nye, effektive

Læs mere

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune.

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. PLC - Analyseredskab De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. Analyseværktøjet er en del af et dokument, som beskriver vision

Læs mere

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens

Læs mere

Læreruddannelsen på Fyns relevans

Læreruddannelsen på Fyns relevans UDARBEJDET JANUAR 2018 Læreruddannelsen på Fyns relevans Aftager- og dimittendundersøgelser 2017 Kontaktperson: Ulrich Storgaard Andersen Indhold 1. Introduktion... 3 2. Præsentation af dimittenderne og

Læs mere

Netværk om ny praksis

Netværk om ny praksis 7. februar 2011 Netværk om ny praksis Opfølgning på evaluering og revision af studieretningsgymnasiet I) Formål Nørresundby Gymnasium og HF, Faaborg Gymnasium og Odder Gymnasium ønsker gennem fortsat samarbejde

Læs mere

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Trine Rhein-Knudsen Læringskonsulent STUK trine.rhein-knudsen@stukuvm.dk Dagsorden Lovkomplekset og reformens intentioner Hvad

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

Strategi faglighed, fornyelse og fællesskab

Strategi faglighed, fornyelse og fællesskab Strategi 2016-2020 faglighed, fornyelse og fællesskab Strategi 2016-2020 strategi Strategigruppens arbejde med de indkomne forslag fra strategidagen Vores vision er, at vi vil sende ansvarlige, nysgerrige

Læs mere

EUC Nord Kompetencestrategi

EUC Nord Kompetencestrategi HVAD ER VORES MÅL? HVORDAN VIL VI EVALUERE DET? HVILKE KOMPETENCER SKAL VI UDVIKLE? HVORDAN VIL VI GENNEMFØRE DET? HVILKE METODER VIL VI BRUGE? EUC Nord Kompetencestrategi Hvad er vores mål? Mål: Målet

Læs mere

Strategi Horsens Statsskole

Strategi Horsens Statsskole Strategi Horsens Statsskole 2016-17 Indledning På Horsens Statsskole tilstræber vi i vores daglige arbejde, udvalgsarbejde og projekter har fokus på formål, værdier, strategi og mål. Vores formål tager

Læs mere

Markledets Børnehave Bedsted Børnecenter Visby Børnehus Humlebo Havbrisen Øster Højst Børnehus Børnegården - Børnecenter Høllevang

Markledets Børnehave Bedsted Børnecenter Visby Børnehus Humlebo Havbrisen Øster Højst Børnehus Børnegården - Børnecenter Høllevang Indledning Digitale medier er generelt blevet en integreret del af børns hverdag. Børn møder digitale medier i hjemmet og i det offentlige rum, hvilket gør, det er nødvendigt at anerkende, at det er et

Læs mere

SIP Digitale kompetencer

SIP Digitale kompetencer SIP Digitale kompetencer November 2017 Side 1 Formål med denne workshop Inspiration til hvordan ledelsen kan skabe gode rammer for digitale kompetencer og digital dannelse, med fokus på udvikling af lærernes

Læs mere

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune.

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. 1 - Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr (3) Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. Vi er positivt stemt for strategien om digitale værktøjer

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse af resultatløn for ledere

Læs mere

IT og digitalisering i folkeskolen

IT og digitalisering i folkeskolen 08:00 100% Aabenraa Kommune Forord Udfordringer Det skal vi lykkes med Tre strategiske spor Rammer Veje ind i digitaliseringen IT og digitalisering i folkeskolen Godkendt af Aabenraa Kommunes Byråd den

Læs mere

PLC og beskrivelse af alle områder

PLC og beskrivelse af alle områder IKT-gruppen PLC og beskrivelse af alle områder Kristine påbegynder en IKT-uddannelse i løbet af næste skoleår, som udbydes af kommunikationscenteret Hillerød. Uddannelser giver: viden om alternativ og

Læs mere

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium 2018 2021 Overordnet beskrivelse af opgaven Denne RADAR er udarbejdet for HBTGYM, på baggrund af RADAR 2015-18. RADARen for gymnasiets udvikling udarbejdes og implementeres

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

OVERORDNEDE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER

OVERORDNEDE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER OVERORDNEDE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2016-2020 Overordnede strategiske indsatsområder Professionelt samarbejde og videndeling Faglighed, læring og læringsfællesskaber IT Fysiske rammer PR og ekstern

Læs mere