Referat 9. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 21. september 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat 9. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 21. september 2010"

Transkript

1 Referat af 9. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet Referat 9. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 21. september 2010 Mødested:, Holsteinsgade 63, 2100 Kbh. Ø, kl Til stede: Mads Ellehammer, KL Allan Schiellerup Bager, Odense Kommune Mette Hall-Andersen, Statens Arkiver Steen Deth, Gentofte Kommune Rita Lützhøft, Ballerup Kommune Kurt E. Nielsen, UNI-C (Undervisningsministeriet) Carsten Rohde, VTU/ITST/næstformand Palle Aagaard, VTU/ITST Agata Przybyszewska, VTU/ITST Joachim Boye, VTU/ITST/sekretær Ikke til stede: Jakob Aagaard Harder, KL/formand Helga Mohr, Frederiksberg Stadsarkiv Karin Termannsen, Region Nordjylland Søren Herget, Region Sjælland Martin Dohn, Finansministeriet Dagsorden: 1. Velkomst Carsten Rohde bød velkommen og meddelte, at Jakob Harder var forhindret i at deltage i dagens møde. 22. september 2010 Holsteinsgade København Ø Telefon Telefax E-post itst@itst.dk Netsted CVR-nr Sagsbehandler Joachim Florentz Boye Telefon Telefax E-post jfb@itst.dk Sagsnr Dok nr. Side 1/1 2. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsordenen til 9. møde og referatet fra 8. møde blev godkendt uden bemærkninger. 3. Meddelelser Palle Aagaard orienterede om dokumentet Introduktion til standarderne, som var i udvalgshøring i begyndelsen af september. Det blev efterfølgende foreslået, at lade figuren i afsnit 2.1 ledsage af en forklarende tekst; teksten kunne evt. tages fra Referencearkitekturen, som figuren stammer fra. Det blev også foreslået, at tydeliggøre i dokumentets indledning, at standarderne udover anvendelse i ESDH også kan implementeres i systemer, der producerer sager eller dokumenter eller har brug for sags- og

2 dokumenthåndtering. Forslagene vil blive indarbejdet, hvorefter dokumentet publiceres elektronisk uden yderligere behandling i udvalget. Palle fortalte herefter, at Introduktion til standarderne har affødt en folder, som kort informerer om standarderne og opridser hovedargumenterne for deres anvendelse. Folderen skal i papirform uddeles på relevante konferencer og lign. og er beregnet til beslutningstagere på forretningsniveau. Når den er redigeret færdig, vil den blive sendt ud til udvalget til kommentering og godkendelse, hvorefter den vil gå i trykken. Carsten meddelte, at det overvejes at lave en business case på den økonomiske værdi af standarderne: Hvilke besparelser kan de medvirke til i form af effektivisering og automatisering? Udvalget bifaldt en sådan business case. Palle orienterede om processen vedrørende optagelse af Sag og Dokumentstandarder på B103-listen (obligatoriske, åbne standarder for software i det offentlige). Sagen har været på direktionsplan i ITST. Der har været omtalt en eventuel ny EU-notificering, da standarderne kan influere på konkurrenceforhold. Vurderingen blev dog, at det skønnes, at den ikke er nødvendig, da den oprindelige notificering af FESD-standarderne som obligatoriske, åbne standarder, alene forholdt sig til arten af og området, som standarderne dækkede. Næste skridt er i samarbejde med Videnskabsministeriets departement et notat, der skal forelægges regeringens Ø-udvalg, samt Folketingets it-ordførere. Notatet vil berøre økonomiske forhold og afventer derfor ovennævnte Business Case. Side 2/2 Det blev i dén forbindelse understreget, hvor vigtigt det er med den business case, som Carsten fortalte om: Det er nødvendigt at kunne dokumentere, at standarderne kan betale sig. Mads Ellehammer orienterede om, at KL har igangsat en proces, der skal udmønte den del af kommunernes digitaliseringsstrategi (som i øjeblikket er i høring i kommunerne), som handler om sags- og dokumentområdet. Afslutningsvis orienterede Mads Ellehammer om, at KOMBIT har forespurgt kommunerne om deres interesse for at indgå i et (kommunalt) ESDHudbudsnetværk. Der er på nuværende tidspunkt cirka 20 kommuner, der her tilkendegivet interesse. Det er endnu ikke afklaret, hvad netværket skal munde ud i, men det kan betyde, at der kommer et ESDH-udbud på det kommunale område. 4. Standarden Person(Part) Standarden har hen over sommeren været i offentlig høring. Der er indkommet 14 høringssvar, heraf 8 med bemærkninger, og høringsbehandlingen er nu påbegyndt i sekretariatet. De enkelte høringssvar er tilgængelige på Høringsportalen. Høringssvarene forholder sig primært til detaljer i standarden og der kan nævnes tre temaer, der går igen: Sikkerhed, terminologi og attributter.

3 Sikkerhed Den anvendte sikkerhedsmodel anses ikke for at være tilstrækkeligt eksplicit udtrykt. I Person(Part) håndteres sikkerhedsspørgsmålet med en henvisning til, at dataudbyder og -aftager er ansvarlige for at overholde sikkerheden ift. lovgivningen. Dét budskab er øjensynlig ikke tilstrækkeligt tydeliggjort i udkastet til standard. Det kan også påtænkes, at tilrette Generelle egenskaber vedrørende sikkerhedsmæssige forhold. Terminologi Blandt høringsparterne har navnlig KL og Sundhedsstyrelsen kommenteret standardens terminologi, formålsbeskrivelser, indholdsmæssig konsistens etc.. Sekretariatet accepterer kommentarerne og retter til i standarden. Attributter Flere høringsparter har foreslået hhv. fjernelse og ændringer af enkelte attributter samt tilføjelse af andre. Derudover har KL anbefalet kompatibilitet med SEMIC (Semantic Interoperability Centre Europe) og deres Person Core standard, som rummer otte centrale elementer, bl.a. navn og fødselsdato. Der er intet til hinder for at Person(Part) kan gøres kompatibel med Person Core, hvilket sekretariatet derfor vil gå i gang med. Elementerne i Person Core er tilgængelige på SEMIC s hjemmeside (se link). Side 3/3 På baggrund af høringsbehandlingen blev det diskuteret, hvad formålet med udkastet til standarden er at standardisere Person eller Part. Navnet på standarden blev også diskuteret, er det mere relevant at kalde det Person frem for Person(part). På mødet blev der ikke draget en konklusion på disse spørgsmål. De må tages op i forbindelse med den endelige behandling. Ovenstående vil blive behandlet i samarbejde med arbejdsgruppen for Person(Part). Carsten orienterede om forløbet ifm. implementering og test af standarden i CPR Brokeren (det er tanken, at CPR brookeren skal have monteret personstandarden og vil således fungere som en praktisk test af standarden og derfor tæt knyttet til standardiseringen af person). Gentofte Kommune har ikke de fornødne ressourcer til at gennemføre projektet, så det håndteres i ITST. Da det vil koste over kr. skal det i mini-udbud og vil ikke være afsluttet før februar 2011, hvorefter Gentofte Kommune også vil teste brokeren. Sekretariatet forventer at have den høringsbehandlede version af standarden klar til implementeringsfasen. Der blev spurgt til eventuelle risici ifm. at udskyde godkendelse af Person(Part) til et tidspunkt, hvor bevillingen fra STS er udløbet og OIOudvalgets fremtid ikke er afgjort. Sekretariatet skønner, at der næppe vil opstå problemer i den forbindelse, da det i sig selv kun er en mindre opgave at få foretaget godkendelse hos OIO-komiteen (som er hvad der vil være udeståendet til den tid). På den baggrund besluttede OIO-udvalget, at udskyde den endelige behandling og godkendelse i udvalget (arbejdsgruppen indkaldes og behandler de indkomne høringssvar)

4 5. Proof of Concept og Proof of Business Agata Przybyszewska orienterede om arbejdet i 2009 med at lave en Proof of Concept på standarden Dokument (læs mere på digitaliser.dk) og det igangværende arbejde med en Proof of Business på standarden Organisation i Odense Kommune. Der blev tidligere på året produceret et antal OIOXML-skemaer (over 1700) til brug for implementering af standarderne. På grund af det store antal blev der derudover lavet et såkaldt produktionsskema, som samler de enkelte skemaer i et enkelt skema. Dette blev gjort for at lette arbejdet med implementering af standarderne, men ifm. implementeringen af Organisation i Odense Kommunes system APOS gjorde den ansvarlige udvikler opmærksom på, at dette ikke var tilfældet. Samtidig blev man klar over, at det var nødvendigt med fejlrettelser i de enkelte skemaer. I ITST er man derfor nu i færd med at udarbejde nye produktionsskemaer et for hver standard; ud fra disse fremstiller man så nye skemaer. Det sidste sker for at leve op til navngivnings- og designreglerne for OIOXML (NDR 3.2). Agata opsummerede to hovedproblemer vedr. arbejdet med XML-skemaerne: Side 4/4 1. Produktionsskemaerne må ikke være så omfattende, at de vanskeliggør implementering og dataudveksling. 2. NDR 3.2 har været en hæmsko for udviklingen af OIOXML til standarderne. Hun tilføjede, at arbejdet har været meget lærerigt og frugtbart for anvendelsen af standarderne. Der var i den efterfølgende diskussion enighed om, at regelsættet vedr. OIOXML ikke må bremse anvendelsen og udbredelsen af standarderne. 6. Vejledning til kravspecificering af Sag og Dokument standarder Punktet blev taget op på foranledning af KL, som mener, at de mål for standarderne, der udtrykkes i vejledningen, burde have været drøftet i udvalget før vejledningen blev publiceret. Navnlig de sidste to mål kan ikke gælde for selve standarderne, men for standardiseringen. På baggrund af punkt 5 foreslog Rita Lützhøft, at det i vejledningen præciseres med en anbefaling om anvendelse af de ovennævnte produktionsskemaer, hvilket udvalget bifaldt. Efter en drøftelse af punktet blev det konkluderet, at erstatte de mål, der er nævnt i vejledningen med målene i Referencearkitektur for sags- og dokumentområdet. De nuværende mål vil blive bibeholdt i vejledningen, men vil ikke optræde som egentlige mål; de vil i stedet blive indflettet relevante steder i dokumentet. Den reviderede vejledning vil blive sendt til udvalget til fornyet kommentering og godkendelse.

5 7. Business case på aflevering til offentligt arkiv Mette Hall-Andersen gav udtryk for, at Statens Arkiver er klar til at gå i dialog om en mulig formulering af metadata for aflevering til offentligt arkiv på baggrund af Sag og Dokument standarderne. Da mange myndigheder opererer med særlige metadata vil det dog være med det forbehold, at et sådant sæt af metadata vil være et minimumssæt. Udvalget besluttede, at sekretariatet i samarbejde med Statens Arkiver og evt. en eller flere repræsentanter for 7 arkiver (evt. udvalgets egen, Helga Mohr) laver en opgaveformulering vedrørende punktet og forelægger det for udvalget. Det kan så indstilles til at være et punkt på udvalgets arbejdsplan for Emner til næste møde i OIO-udvalget Opgaveformuleringen vedr. aflevering til offentligt arkiv, status på behandlingen af Person(Part) og orientering om Odense Kommunes implementering af standardinterfacet for Organisation i deres system APOS. Side 5/5 9. Eventuelt Allan Bager fortalte, at kildekode til borger.dk-specifikke komponenter ifølge Økonomistyrelsen ikke må offentliggøres på Softwarebørsen og at Softwarebørsen ikke er omfattet af følg-eller-forklar reglerne i B103. Dette er uhensigtsmæssigt, da der er et stort genbrugspotentiale i kode til disse komponenter. Sekretariatet vil forhøre sig hos de medarbejdere i Center for Digitalisering, som arbejder med Softwarebørsen og borger.dk og forsøge at opklare problemstillingen. På baggrund af punkt 5 på dagsordenen besluttede udvalget, at udarbejde en indstilling til OIO-komitéen om at igangsætte et arbejde om vurdering af NDR 3.2 med henblik på at fjerne de uhensigtsmæssigheder NDR 3.2 indeholder. En ændring kunne omfatte anbefalinger af produktionsskemaer som en delleverance. Det skulle så tydeliggøres, at det er de enkelte skemaer, der er selve standarden, ikke produktionsskemaerne disse kunne til det formål evt. betegnes som referenceproduktionsskemaer. Software til validering af de producerede skemaer kunne også indgå som en anbefaling. Sekretariatet udarbejder et udkast til en henvendelse til OIO-komitéen og sender til kommentering og godkendelse i OIO-udvalget. Carsten spurgte til behovet for præsentationer af standarderne i medlemmernes respektive organisationer. Udvalget var positivt stemt, men foreslog at afvente den føromtalte business case på værdien af standarderne. Det blev desuden foreslået ved sådanne præsentationer at være opmærksom på modenheds- og kompetenceniveauet hos målgruppen. Carsten takkede for et godt møde.

Referat 10. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 13. april 2011

Referat 10. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 13. april 2011 Referat af 10. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 13.04.2011 Referat 10. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 13. april 2011 Mødested:, Holsteinsgade 63, 2100 Kbh. Ø, kl.

Læs mere

Referat 8. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 15. juni 2010

Referat 8. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 15. juni 2010 Referat af 8. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 15.06.2010 Referat 8. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 15. juni 2010 Mødested: IT- og Telestyrelsen, Holsteinsgade 63,

Læs mere

Referat 1. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 27. januar 2009

Referat 1. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 27. januar 2009 Referat af 1. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 27.01.09 Referat 1. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 27. januar 2009 Mødested: ITST, Holsteinsgade 63, 2100 Kbh. Ø, kl.

Læs mere

Referat 2. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 14. april 2009

Referat 2. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 14. april 2009 Referat af 2. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 14.04.2009 Referat 2. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 14. april 2009 Mødested: VTU/ITST, Bredgade 40, 1260 Kbh. K, kl.

Læs mere

Referat 7. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 16. marts 2010

Referat 7. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 16. marts 2010 Referat af 7. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 16.03. Referat 7. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 16. marts Mødested: IT- og Telestyrelsen, Holsteinsgade 63, 2100 Kbh.

Læs mere

Referat, OIO-Komitéens 1. møde, d. 21. februar - 2008. Til stede: Dagsorden

Referat, OIO-Komitéens 1. møde, d. 21. februar - 2008. Til stede: Dagsorden Referat, OIO-Komitéens 1. møde, d. 21. februar - 2008 Mødet afholdtes d. 21. februar - 2008 fra kl. 9:30 12:00 i Direktionens mødelokale, 4 sal,,. Til stede: Mette Jørgensen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

7. Forslag om optagelse af standarden OVF i OIO Kataloget (B)

7. Forslag om optagelse af standarden OVF i OIO Kataloget (B) Et emne, som allerede har affødt en del debat, er den obligatoriske brug af elektronisk kommuni kation, som blandt andet sidestiller en e mailhenvendelse med en henvendelse modtaget med pa pirpost, hvilket

Læs mere

OI OXML som obligatorisk, åben standard. - uddybende vejledning. 1 Om dette dokument. 2 Baggrund. 2.1 Datastandardisering

OI OXML som obligatorisk, åben standard. - uddybende vejledning. 1 Om dette dokument. 2 Baggrund. 2.1 Datastandardisering OI OXML som obligatorisk, åben standard - uddybende vejledning 1 Om dette dokument Dette dokument beskriver anbefalet praksis for at anvende OIOXML som åben, obligatorisk standard. IT- og Telestyrelsen

Læs mere

Den nye fælles offentlige kravspecifikation. v/ projektleder Anna Schou Johansen

Den nye fælles offentlige kravspecifikation. v/ projektleder Anna Schou Johansen Den nye fælles offentlige kravspecifikation v/ projektleder Anna Schou Johansen Mål og visioner for kravspecifikationen Øget intern og ekstern sammenhæng Effektivisere indkøb og systemopbygning Optimering/effektivisering

Læs mere

Revisions- og opdateringsstrategi OIOUBL

Revisions- og opdateringsstrategi OIOUBL Notat Revisions- og opdateringsstrategi OIOUBL Indledning I henhold til erfaringerne med OIOXML elektronisk regning og de opdateringer, præciseringer mv. der har været, er det vurderingen, at der er behov

Læs mere

Dagsorden. OIO- Komitéens 7. møde. d. 23. april, 2009. Dagsorden

Dagsorden. OIO- Komitéens 7. møde. d. 23. april, 2009. Dagsorden Dagsorden, OIO-komitéens møde den 23. april, 2009 Dagsorden OIO- Komitéens 7. møde d. 23. april, 2009 Mødet afholdes d. 23. april, 2009 fra kl. 13 i Direktionens mødelokale, 4 sal, IT- og Telestyrelsen,.

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj Sted Deltagere R E F E R A T BILAG FU 5-13 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj 13.30-16.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale D Lone Winther Jensen,

Læs mere

UDKAST v.2. Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring)

UDKAST v.2. Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring) Sektorstandardiseringsudvalget for ehandel Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring) UDKAST v.2. Høring over vision, pejlemærker og forretningskrav til ehandel mellem den offentlige

Læs mere

Formålet med vejledningen er at bistå primært offentlige institutioner, der ønsker at bruge, udvikle eller videredistribuere open source-software.

Formålet med vejledningen er at bistå primært offentlige institutioner, der ønsker at bruge, udvikle eller videredistribuere open source-software. Notat Høringsnotat høring om "Vejledning om offentlige myndigheders anskaffelse af open source-software - retlige forhold" Den 10. marts 2008 iværksatte en høring om "Vejledning om offentlige myndigheders

Læs mere

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS Dato: 4. april 2006 J. nr.: 7.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl. 10 12. i EPOS Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Att: Mads Ellehammer:

Att: Mads Ellehammer: KL Att: Mads Ellehammer: 27. august 2008 FESD-standardiseringsgruppen har nu færdigbehandlet de indkomne svar til høringen, som løb fra den 22. marts 2008 til 23. maj 2008, og ønsker med dette brev at

Læs mere

B 103 - Bilag 6 Offentligt

B 103 - Bilag 6 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Bilag 6 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Hermed fremsendes

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014 30 huse var repræsenteret. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014 Carsten Zornig bød velkommen og fortalte, at Kasper, som var bestyrelsens

Læs mere

Dagsorden/Beslutningsreferat

Dagsorden/Beslutningsreferat Dagsorden/Beslutningsreferat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid: Fredag den 28. januar 2011 kl. 0900-1000. Sted: Politigården i Odense mødelokale 201-5000 Odense C. Afbud: Steen Dahlstrøm, Anker Boye, Carsten

Læs mere

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir /

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir / F ORELØBIG BUSINESS CASE F OR PROJEKT VEDR. SAGER P Å TVÆRS AF IT - LØSNINGER O G ORGANISATORISKE S K E L 1. Ledelsesresumé Der anvendes i dag mange ressourcer på at integrere forskellige it-løsninger

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Ny certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold

Ny certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold Godkendt offentligt referat Møde i Statikeranerkendelsesudvalget onsdag den 18. januar 2017 kl. 08:30 10:30 DTU-Byg, Brovej, Bygning 118, lokale 018, 2800 Kgs. Lyngby Fra Statikeranerkendelsesudvalget

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 19/00980-4 REF. LELI 1. Status på Danmarks arbejde i FN s Menneskerettighedsråd

Læs mere

lfljâçãáí Éå=Ó=a~ÖëçêÇÉå=

lfljâçãáí Éå=Ó=a~ÖëçêÇÉå= lfljâçãáí ÉåÓa~ÖëçêÇÉå Dagsorden, OIO-komitéens møde den 12. november, 2009 a~öëçêçéå lfljhçãáí ÉåëNMKã ÇÉ ÇKNOKåçîÉãÄÉêIOMMV Mødet afholdes d. 12. november, 2009 fra kl.13 i Direktionens mødelokale, 4

Læs mere

HØRINGSNOTAT. OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet

HØRINGSNOTAT. OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet HØRINGSNOTAT 8. december 2009 Indstilling til OIO-Komitéen vedrørende Sags- og dokumentstandarder på baggrund af høring oktober/november 2009 Holsteinsgade 63

Læs mere

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken.

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dato: 25. maj 2010 Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dokument nr. 53658/10 Kirkeministeriet Dok: Ansvarligt kontor Sagsbehandler Dok: Sagsbehandler

Læs mere

Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense

Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense CPR Broker version 2.0 Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense Steen Deth, Chefarkitekt sde@gentofte.dk CPR data hvor svært (og interessant) kan det være? Kommune Borgerservice

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Referat, OIO-komitéens 4. møde, den 9. oktober Til stede: Referat, OIO-komitéens møde den 9. oktober 2008

Referat, OIO-komitéens 4. møde, den 9. oktober Til stede: Referat, OIO-komitéens møde den 9. oktober 2008 Referat, OIO-komitéens møde den 9. oktober 2008 Referat, OIO-komitéens 4. møde, den 9. oktober 2008 Mødet afholdtes d. 9. oktober 2008 fra kl. 13 15:30 i Mødelokale B, 4 sal, ITog Telestyrelsen, Holsteinsgade

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Sag og dokument standarderne - Hvad og hvorfor

Sag og dokument standarderne - Hvad og hvorfor Sag og dokument standarderne - Hvad og hvorfor > Sag og dokument standarderne Hvad og hvorfor Dette dokument kan frit anvendes af alle. Citeres der fra dokumentet i andre publikationer til offentligheden,

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K./.

Læs mere

Høringssvar vedr. Serviceinterface for Person

Høringssvar vedr. Serviceinterface for Person Høringssvar vedr. Serviceinterface for Person 1. Indledning... 3 1.1 Arkitekturmæssige overvejelser... 3 2. Konkrete ændringsforslag... 5 2.1 Variable attributnavne... 5 2.2 Registeroplysninger fra akkreditiv...

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Semantik, tak! Semantik og modelbaseret standardisering i OIO. 2. april 2009, IT-arkitekturkonferencen 2009

Semantik, tak! Semantik og modelbaseret standardisering i OIO. 2. april 2009, IT-arkitekturkonferencen 2009 Semantik, tak! Semantik og modelbaseret standardisering i OIO 2. april 2009, IT-arkitekturkonferencen 2009 Jan Brown, Kontoret for Standardiserings- og Arkitekturpolitik IT- og Telestyrelsen, Videnskabsministeriet

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord Referat OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord Medlemmer Henrik Brix Jytte Møller Christensen Bjarke

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 8. december 2017 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat til 14. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 30-01-2019 FM 2019/19 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har dels til formål at bringe den grønlandske og den danske version af Inatsisartutlovens 6 i overensstemmelse

Læs mere

Nina Seierup von Ahnen (personlig suppleant for udvalgssekretær)

Nina Seierup von Ahnen (personlig suppleant for udvalgssekretær) Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 6. oktober 2015, kl. 10.00-17.15 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Høringsregler i kommunens syv forvaltninger

Høringsregler i kommunens syv forvaltninger Borgerrådgiveren Økonomiforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Socialforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen, Beskæftigelses-

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Bilag 1 Vurdering af økonomiske konsekvenser af beslutningsforslag B 103 1. Indhold i beslutningsforslag B 103 Det overordnede

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Kl til på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse

Kl til på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Torsdag den 10. november 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) ssekretariatet Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle.

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176 Referat Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007

IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007 IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007 Holsteinsgade 63 2100 København Ø Att. Palle Aagaard FESD Grænseflade til CMS-løsninger, høringssvar fra Gentofte Kommune Gentofte Kommune har med

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Referat Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 27. februar 2013 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 32 Dato: 19. og 26. marts 2013 Journalnr: 2008-006935 Deltagere fra SA: Kirsten Villadsen Kristmar,

Læs mere

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen! " 29. november 2011 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag,

Læs mere

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl Referat BMF 03. juli 2018 kl. 12.30 14.30 Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf.nr. 30 66 16 28 Dagsorden 1. Generalforsamlingen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af indstilling om dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelsen i 207/2008 i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af indstilling om dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelsen i 207/2008 i Region Midtjylland Region Midtjylland Godkendelse af indstilling om dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelsen i 207/2008 i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde den 20. februar 2007 Punkt

Læs mere

Sekretariat: Marie Schack Københavns Kommune Conni Christiansen Region H, Center for Sundhed

Sekretariat: Marie Schack Københavns Kommune Conni Christiansen Region H, Center for Sundhed KONKLUSIONER Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Dato: Torsdag den 1. sep 2016 Kl.: 14:00-16:00 Sted: Region Hovedstaden, Kongens Vænge 2, Hillerød; Lokale H4 Deltagere: Formandskab:

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Center For Sundhed Enhed for tværsektorielt udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKLUSIONER Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Dato: Mandag den 31. august 2015 Kl.: 8:30-10:00

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Referat af møde i Økonomiudvalget

Referat af møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 30-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:45 Tilstede: Hans Toft, Pia Nyring, Michael Fenger,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Kjeld Christiansen Stig Ove Jensen Danske Regioner:

Læs mere

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet).

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet). Referat 30. juni 2016 DDB sekretariatet Fællesmøde med Koordinationsgruppen og Styregruppen Møde den 15. juni 2016, kl. 11.30-14.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund),

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: 18-1123 E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 27. juni 2018 Telefon: 4022 0107 Referat Møde: 2. møde i Temagruppen for data og kvalitet

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen Center for Sundhed Sekretariatet Kongens vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 5. september 2018 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38666000

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Geodatasamarbejder Den 30. oktober 2015 Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl. 12.30-14.30, Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Deltagere: Søren Reeberg Nilsen,

Læs mere

Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00

Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00 Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00 25. mats 2014 Sted: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø 2. Præsentation af Mæglings- og klageinstitutionens

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2014 F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 23-05-2014 09:15 Sted: Silkeborg Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden... 4 1.2. Godkendelse af

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Referat fra 51.. møde i Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri den 25. februar kl. 12 14 i Byggeriets Uddannelser Dato: 5. marts 2013 Tilstede: Steen Boesen 3F Formand Louise Pihl DB Næstformand

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2013-14 L 17 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2013-14 L 17 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Forskning, 2013-14 L 17 Bilag 1 Offentligt Notat Kommenteret høringsoversigt til lovforslag om ændring af lov om onshøjskoler for videregående uddannelser og lov om Danmarks institut og om

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28.

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. Referat - Side 1 FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR.3 28. AUGUST 2008 REFERAT Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. august 2008 Deltagere: Bjarne Rasmussen, Frederiksberg Sundhedscenter,

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 25.02.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. 2. mødeleder i 2008...3 2. Konference for LBR...4 3. Orientering...5

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN Formanden bød velkommen til de fremmødte, heraf 16 stemmeberettigede. Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent Sven-Erik Predstrup

Læs mere

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 6. november 2014 /chrska Beslutningsreferat: 14. møde i institutionen den 28. oktober 2014 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Ohrt, Kim Haggren, Marie Voldby, Christina

Læs mere

IT- og Arkitekturkonferencen 2009

IT- og Arkitekturkonferencen 2009 DIAS 1 IT- og Arkitekturkonferencen 2009 Rolf Sørensen, KMD A/S KORT OM KMD DIAS 2 _ Full it service provider - It til hele værdikæden: _Strategisk sparring, projektbeskrivelse og -ledelse, implementering,

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

Indkaldelse til møde i FUHA den 2. februar 2009

Indkaldelse til møde i FUHA den 2. februar 2009 Til Per Kristian Jansen, formand, Danske Regioner Anne Dalhberg, Teknisk Landsforbund Heidi Leen, FOA Lene Nielsen, FOA Michael Bille, Danske Regioner Randi Wetke, Danske Regioner (afbud) Lotte Meilstrup,

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

derved får adgang til en række yderligere funktionalitet og services, ligesom de vil kunne se egne data.

derved får adgang til en række yderligere funktionalitet og services, ligesom de vil kunne se egne data. Referat Møde i OIO-udvalget for e-handel Tilstede: Afbud: Søren Lauritsen, Århus kommune Flemming Møller, Progrator/gatetrade Thomas Mærsk Pedersen, Progrator/gatetrade Troels Mogensen, Medicoindustrien

Læs mere

Dagsorden. Generalforsamling den. 4. oktober 2016 klokken 19:00.

Dagsorden. Generalforsamling den. 4. oktober 2016 klokken 19:00. Dagsorden Generalforsamling 2015-2016 den. 4. oktober 2016 klokken 19:00. 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse. 4.

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

Referat. Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7.

Referat. Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7. Referat 11. November 2013 DDB sekretariatet Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB Møde den 4. november 2013, kl. 14.00-18.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7. Deltagere: Rolf Hapel, Annette

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 18. juni 2018 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Peter Haldor Hansen Allan Kristensen

Læs mere