Referat 10. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 13. april 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat 10. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 13. april 2011"

Transkript

1 Referat af 10. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet Referat 10. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 13. april 2011 Mødested:, Holsteinsgade 63, 2100 Kbh. Ø, kl Til stede: Jakob Aagaard Harder, KL/formand Mads Ellehammer, KL Allan Schiellerup Bager, Odense Kommune Michael Breuning, Odense Kommune (kl ) Michael Nielsen, Axapoint (kl ) Mette Hall-Andersen, Statens Arkiver Steen Deth, Gentofte Kommune Jytte Møller Christensen, Ballerup Kommune Carsten Rohde, VTU/ITST/næstformand Palle Aagaard, VTU/ITST Jan Brown, VTU/ITST (kl ) Joachim Boye, VTU/ITST/sekretær Ikke til stede: Helga Mohr, Frederiksberg Stadsarkiv Karin Termannsen, Region Nordjylland Søren Herget, Region Sjælland Martin Dohn, Finansministeriet Kurt E. Nielsen, UNI-C (Undervisningsministeriet) 29. april 2011 Holsteinsgade København Ø Telefon Telefax E-post itst@itst.dk Netsted CVR-nr Sagsbehandler Joachim Florentz Boye Telefon Telefax E-post jfb@itst.dk Dagsorden: 1. Velkomst Sagsnr Dok nr. Side 1/1 Carsten Rohde bød velkommen. Da Odense Kommune var inviteret til at præsentere arbejdet med Organisationsstandarden kl. 10, blev der byttet rundt på rækkefølgen af dagsordenens punkt 5 og Godkendelse af dagsorden og referat Dagsordenen til 10. møde og referatet fra 9. møde blev godkendt med følgende bemærkninger: I forlængelse af referatets pkt. 5 opfordrede Jytte Møller Christensen til at man på det næste møde i OIO-komitéen rejser spørgsmålet om revisionen af NDR-reglerne, hvilket sekretariatet vil undersøge. Som svar på spørgsmålet i referatets pkt. 9 om den manglende offentliggørelse af borger.dkkomponenter på Softwarebørsen, fortalte Palle Aaagaard at kildekoden til de omtalte komponenter ikke er open source, hvilket er historisk betinget.

2 Redaktionen på borger.dk er dog opmærksom på sagen og man vil fremadrettet arbejde hen imod at komponenterne på borger.dk bliver open source. Der blev opfordret til at borger.dk samarbejder med deres udviklingspartnere om at offentliggøre tidligere komponenter, og udvalgets medlemmer blev i dén forbindelse bedt om at undersøge, hvilke områder, der bør prioriteres højest. 3. Meddelelser Carsten Rohde orienterede om, at sekretariatet siden 9. møde efter skriftlig behandling i udvalget har publiceret følgende dokumenter på digitaliser.dk: o Vejledning i kravspecificering af Sag og dokument standarderne o Sag og dokument standarderne - Hvad og hvorfor o Sag og dokument standarderne (folder) Side 2/2 o Teknisk uddybning af generelle egenskaber for sags- og dokumentområdet 4. Standarden Person og dens implementering i CPR-brokeren Et udkast til standard for Person var i offentlig høring i sommeren 2010 og har efterfølgende været i høringsbehandling i arbejdsgruppen. Som vedtaget på 8. møde er den derefter blevet implementeret i Gentofte Kommunes CPRbroker som Proof of Business for standarden. Erfaringerne herfra har medført yderligere ændringer i standarden, som efter en skriftlig høring er blevet godkendt af arbejdsgruppen. Der gives en status for implementeringen af standarden i CPR-brokeren. Det indstilles, at OIO-udvalget godkender det foreliggende udkast til standard, hvorefter det sendes til endelig godkendelse som OIO-standard i OIOkomitéen. Ad. 4 Udvalget tiltrådte indstillingen om godkendelse af standard for Person. Sekretariatet vil varetage den videre indstilling til OIO-komitéen, som afholder sit næste møde i begyndelsen af juni måned. 5. Status på potentialevurdering Som nævnt på 9. møde er igangsat udarbejdelse af en potentialevurdering vedrørende brug af Sag og dokument standarder (nationalt perspektiv), se bilag. Opgaven udføres af Rambøll Management og baseres bl.a. på interview med fire statslige myndigheder (styrelser) og fire kommuner. Der gives status på arbejdet.

3 Ad. 5 Carsten orienterede om potentialevurderingen. Der blev fremsendt to udgaver inden mødet; den senest fremsendte er den endelige version, som har en mere pædagogisk fremstilling af beregningsmodellen. Som det fremgår af rapporten, vil det vurderede potentiale på mio. kr. først opnås efter seks år. Dette skyldes manglen på eksisterende implementeringer som bevirker, at vurderingen er behæftet med usikkerhed. De vigtigste forudsætninger for at øge antallet af implementeringer er dels et aktivt sekretariat, som varetager udbredelse, vedligeholdelse og udbygning af standarderne, dels at standarderne optages på B103-listen. Til sidstnævnte blev bemærket, at potentialevurderingen blev bestilt som led i arbejdet med at få regeringens Ø-udvalg til at behandle en sådan anmodning. Der vil i den forbindelse blive skrevet en indstilling, der henviser til rapporten. Udvalget accepterede potentialevurderingen med en opfordring til at fortælle historierne om de nye muligheder, som standarderne giver. Side 3/3 6. Status på OPOS-projektet Selve implementeringen af standarden Organisation i APOS og den deraf afledte transformation til OPOS, er nu afsluttet (skiftet fra APOS til OPOS er udelukkende sket for at markere, at komponenten nu er Open Source). Der bringes et oplæg, der sammenfatter arbejdet. Oplæg ved Michael Breuning fra Odense Kommune og Michael Nielsen fra Axapoint. Ad. 6 Michael Breuning er projektleder på APOS 2 og præsenterede arbejdet med projektet (se bilag) sammen med Michael Nielsen fra virksomheden Axapoint, som har udført den tekniske del af implementeringen. Projektet sker med udgangspunkt i Odense Kommunes Personale- og Organisationsdatabase, APOS, der herved som den første P&O-komponent i landet implementerer serviceinterface for Organisation. Det drejer sig om en "fuld skala"-afprøvning i et produktionsmiljø, idet APOS allerede bruges som en central informationsmæssig rygrad i Odense Kommunes it-infrastruktur. Odense Kommune har undervejs haft en løbende dialog med ITST om fortolkningen og anvendelsen af både standarden og den tilhørende OIOXML. Som nævnt på 9. møde har dette arbejde medført en reduktion i antallet af xml-skemaer, som samtidig indeholdt en række fejlrettelser. Axapoint har efterfølgende bemærket, at også specifikationen indeholdt en række uoverensstemmelser og uklarheder.

4 I samarbejde med Odense Kommune og KL har udvalgets sekretariat identificeret og rettet disse fejl og har opdateret specifikationen for Organisation til en version 1.1, som efter mødet er sendt til skriftlig behandling i udvalget og efterfølgende publiceret på digitaliser.dk. Som konklusion på arbejdet med standarden anbefaler Odense Kommune og Axapoint, at man ved fremtidige standarder indarbejder planlagte tilbageløb via referenceimplementeringer inden man godkender leverancen som det er gjort med Person-standarden. Erfaringerne fra Odense Kommune viser nemlig, at mange inkonsekvenser både logiske fejl og inkonsekvens mellem skema og specifikation fanges, når skemaerne anvendes i en referenceimplementering. Eventuelt kan godkendelsen af standarden opdeles i to trin, hhv. specifikation og XML, og afvente en godkendelse af sidstnævnte indtil den er testet i en Proof of Concept (som det blev gjort med Dokument-standarden) eller en Proof of Business (som med Organisationsstandarden). Det er i sådan en sammenhæng vigtigt at de implementerende leverandører får respons på deres eventuelle fejlmeldinger, hvilket kræver en dedikeret organisation, som f.eks. det nuværende udvalgssekretariat. Side 4/4 Jakob Harder bad om at man forelægger OIO-komitéen forslaget om at en standard ikke er godkendt før den har været igennem et testforløb. Ligesom behovet for en revision af måden at opbygge OIO-XML (herunder NDRreglerne) skal fremhæves overfor Komitéen. En yderligere anbefaling lød på, at køre fremtidige udviklings- og implementeringsprojekter, som inddrager standarderne, som open source og gøre software og dokumentation tilgængelig på Softwarebørsen (i fremtiden digitaliser.dk) løbende under processen. Michael Breuning pointerede afslutningsvis, at en udbredelse af standarderne på markedet kræver kunder, der er villige til at skrive dem ind i deres kravspecifikationer, men tilføjede, at hvis de første kunder ikke skal frygte at hænge på regningen for udviklingen hos leverandørerne, kræver det også, at leverandørerne har tillid til, at flere kunder vil efterspørge produkterne i fremtiden. Der blev fra udvalgets side opfordret til at overtale udvalgte leverandører til at deltage i referenceimplementeringer på standarderne for Sag, Dokument og Arkivstruktur. Odense Kommune afholder en minikonference i maj måned om offentlige standardiseringer. Oplysninger herom kan fås ved henvendelse til Michael Breuning mib@odense.dk.

5 7. OIO-udvalgets arbejde i 2011 Jakob gav en kort opsummering af hovedpunkterne i det udkast til den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, der arbejdes på i øjeblikket. Blandt punkterne var governance ifm. følg-eller-forklar, hvor der fra visse sider ønskes en større forpligtelse, spørgsmålet om offentlige grunddata og krav om overholdelse af edag3. Overordnet set er der færre investeringer i infrastruktur i denne digitaliseringsstrategi. Det blev drøftet, hvad driftsopgaven vil rumme efter 2011 og udvalgets og det nuværende sekretariats rolle i den forbindelse. ITST har kun forpligtet sig på vedligehold i 2011, ikke videreudvikling dertil er det nødvendigt med en anden struktur, evt. en community-tilgang. 8. Aflevering til offentligt arkiv Som aftalt på 9. møde er udarbejdet et kommissorium for en arbejdsgruppe vedr. Aflevering til arkiv, se bilag. Kommissoriet har været til høring i udvalget med opfordring til at formulere hvilke fordele, der måtte være ved at udarbejde en standard eller lignende på dette område. Der er kommet svar fra fire udvalgsmedlemmer, som tilslutter sig kommissoriet. Side 5/5 Ad. 8 Der var enighed om, at en standard på området vil imødekomme et eksisterende behov, og at det vil være ideelt at kunne skrive den ind i kravspecifikationer sammen med de øvrige standarder. Udvalget konstaterede nødvendigheden af at indgå aftaler med specifikke aftagere, som ønsker at anvende standarden efter udviklingen. Det blev dog bemærket, at en implementering af standarden først vil give et egentligt udbytte ved en forudgående implementering af de tre kernestandarder Sag, Dokument og Arkivstruktur. Mads Ellehammer foreslog at rette henvendelse til et af de eksisterende netværk på arkivområdet, f.eks. NEA (Netværket Elektronisk Arkivering) for at finde samarbejdspartnere til udvikling og implementering. Det aftaltes, at Mads og Jytte henvender sig til NEA. 9. Emner til næste møde i OIO-udvalget Opsamling på følg-eller-forklar efter offentliggørelsen af den fælles offentlige digitaliseringsstrategi, opfølgning på arbejdet med Aflevering til offentligt arkiv, diskussion af opgaven med at løfte vedligeholdelsen af standarderne fremover, behovet for en standard for Virksomhed og en diskussion af spørgsmålet om grunddata, som evt. kunne bygge på en fællesoffentlig standard.

6 Anmærkning: De opgaver, der ikke knytter sig til vedligeholdelse af de allerede udarbejdede standarder kan sekretariatet ikke påtage sig. Næste møde afholdes i september. 10. Eventuelt Der var intet til punktet. Carsten takkede for et godt møde. Side 6/6

Referat 9. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 21. september 2010

Referat 9. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 21. september 2010 Referat af 9. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 21.09.2010 Referat 9. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 21. september 2010 Mødested:, Holsteinsgade 63, 2100 Kbh. Ø, kl.

Læs mere

Referat 8. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 15. juni 2010

Referat 8. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 15. juni 2010 Referat af 8. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 15.06.2010 Referat 8. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 15. juni 2010 Mødested: IT- og Telestyrelsen, Holsteinsgade 63,

Læs mere

Referat 1. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 27. januar 2009

Referat 1. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 27. januar 2009 Referat af 1. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 27.01.09 Referat 1. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 27. januar 2009 Mødested: ITST, Holsteinsgade 63, 2100 Kbh. Ø, kl.

Læs mere

Referat 2. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 14. april 2009

Referat 2. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 14. april 2009 Referat af 2. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 14.04.2009 Referat 2. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 14. april 2009 Mødested: VTU/ITST, Bredgade 40, 1260 Kbh. K, kl.

Læs mere

7. Forslag om optagelse af standarden OVF i OIO Kataloget (B)

7. Forslag om optagelse af standarden OVF i OIO Kataloget (B) Et emne, som allerede har affødt en del debat, er den obligatoriske brug af elektronisk kommuni kation, som blandt andet sidestiller en e mailhenvendelse med en henvendelse modtaget med pa pirpost, hvilket

Læs mere

Referat, OIO-Komitéens 1. møde, d. 21. februar - 2008. Til stede: Dagsorden

Referat, OIO-Komitéens 1. møde, d. 21. februar - 2008. Til stede: Dagsorden Referat, OIO-Komitéens 1. møde, d. 21. februar - 2008 Mødet afholdtes d. 21. februar - 2008 fra kl. 9:30 12:00 i Direktionens mødelokale, 4 sal,,. Til stede: Mette Jørgensen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

Referat 7. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 16. marts 2010

Referat 7. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 16. marts 2010 Referat af 7. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet 16.03. Referat 7. møde i OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet den 16. marts Mødested: IT- og Telestyrelsen, Holsteinsgade 63, 2100 Kbh.

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 Deltagere: Søren Skaarup formand Carsten Jørgensen Næstformand Lars Mott Kasserer Hans Jørn Pallesen Bestyrelsesmedlem Thomas Szücs Bestyrelsesmedlem André Schneider Bestyrelsesmedlem

Læs mere

IT- og Telestyrelsen: Forretningsgangsbeskrivelse puljeadministration Støtte til udvikling og genbrug af Open Source komponenter og løsninger

IT- og Telestyrelsen: Forretningsgangsbeskrivelse puljeadministration Støtte til udvikling og genbrug af Open Source komponenter og løsninger Notat : Forretningsgangsbeskrivelse puljeadministration Støtte til udvikling og genbrug af Open Source komponenter og løsninger 1 Baggrund (ITST) har etableret en tilskudspulje med det formål at fremme

Læs mere

Sag og dokument standarderne - Hvad og hvorfor

Sag og dokument standarderne - Hvad og hvorfor Sag og dokument standarderne - Hvad og hvorfor > Sag og dokument standarderne Hvad og hvorfor Dette dokument kan frit anvendes af alle. Citeres der fra dokumentet i andre publikationer til offentligheden,

Læs mere

UDKAST v.2. Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring)

UDKAST v.2. Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring) Sektorstandardiseringsudvalget for ehandel Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring) UDKAST v.2. Høring over vision, pejlemærker og forretningskrav til ehandel mellem den offentlige

Læs mere

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir /

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir / F ORELØBIG BUSINESS CASE F OR PROJEKT VEDR. SAGER P Å TVÆRS AF IT - LØSNINGER O G ORGANISATORISKE S K E L 1. Ledelsesresumé Der anvendes i dag mange ressourcer på at integrere forskellige it-løsninger

Læs mere

Koncept for organisering af support, udvikling, test og certificering af standarder og profiler

Koncept for organisering af support, udvikling, test og certificering af standarder og profiler LEVERANCE 2.2 Koncept for organisering af support, udvikling, test og certificering af standarder og profiler Konceptet omfatter retningslinjer og procedurer for support af anvendere og leverandører, retningslinjer

Læs mere

Hvorfor intranet Alfresco?

Hvorfor intranet Alfresco? Hvorfor intranet Alfresco? - en gennemtænkt tilfældighed Dagsorden Baggrund for oplæget Hensigt med oplæg: Dele vores erfaringer vedr. valg af open source og Alfresco Dele vores erfaringer vedr. udbudsproces

Læs mere

derved får adgang til en række yderligere funktionalitet og services, ligesom de vil kunne se egne data.

derved får adgang til en række yderligere funktionalitet og services, ligesom de vil kunne se egne data. Referat Møde i OIO-udvalget for e-handel Tilstede: Afbud: Søren Lauritsen, Århus kommune Flemming Møller, Progrator/gatetrade Thomas Mærsk Pedersen, Progrator/gatetrade Troels Mogensen, Medicoindustrien

Læs mere

Att: Mads Ellehammer:

Att: Mads Ellehammer: KL Att: Mads Ellehammer: 27. august 2008 FESD-standardiseringsgruppen har nu færdigbehandlet de indkomne svar til høringen, som løb fra den 22. marts 2008 til 23. maj 2008, og ønsker med dette brev at

Læs mere

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord Referat OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord Medlemmer Henrik Brix Jytte Møller Christensen Bjarke

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 18-11-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-04 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Aktstykke nr. 33 Folketinget Finansministeriet. København, den 29. november 2016.

Aktstykke nr. 33 Folketinget Finansministeriet. København, den 29. november 2016. Aktstykke nr. 33 Folketinget 2016-17 33 Finansministeriet. København, den 29. november 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at det fællesoffentlige grunddataprogram fortsættes,

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

Dagsorden/Beslutningsreferat

Dagsorden/Beslutningsreferat Dagsorden/Beslutningsreferat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid: Fredag den 28. januar 2011 kl. 0900-1000. Sted: Politigården i Odense mødelokale 201-5000 Odense C. Afbud: Steen Dahlstrøm, Anker Boye, Carsten

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Seminar om kvalitetssikring og CE-mærkning

Seminar om kvalitetssikring og CE-mærkning 4S Leverandørforum #2 Seminar om kvalitetssikring og CE-mærkning Morten Kyng Koordinator 4S Professor, Institut for Datalogi, Aarhus Univeristet Chef for Health IT på Alexandra Instituttet 24. november

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 15-12-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale 4-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde. Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05

Referat Hovedbestyrelsesmøde. Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 22. oktober 2013 Tid: Kl. 13.00-15.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Afbud: Lars Svenningsen Carsten Sand Nielsen Søren Steensen Punkter:

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse. digitale løsninger

Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse. digitale løsninger Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse i offentlige digitale løsninger September 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om brugervenlighed og brugerinddragelse

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity har i brev af 2. august 2004 anmodet om at træffe afgørelse efter telelovens 65, fordi

Læs mere

Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform

Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform Dagsorden 1. Velkomst 2. Selve Løsningen 3. Visionen 4. Datamodel 5. Milepæle og prøver 6. Open source 7. Praktisk information Selve

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. april 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 30. marts, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Helle Kolind Mikkelsen (KL),

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05

Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05 REFERAT 2014 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser

Læs mere

Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl i: Indhold. Lukkede punkter

Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl i: Indhold. Lukkede punkter Dagsorden for 18. møde i Kommunernes It-Arkitekturråd. Mødet afholdes den 2. maj 2016 kl. 10.00 i: KL, lokale S-10. Der er morgenmad fra kl. 09.30 Indhold Side 1 af 7 Indhold... 1 1. Velkommen og siden

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 29-01-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:40 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007

IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007 IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007 Holsteinsgade 63 2100 København Ø Att. Palle Aagaard FESD Grænseflade til CMS-løsninger, høringssvar fra Gentofte Kommune Gentofte Kommune har med

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors Sekretariatsledelsen Tirsdag 10. februar 2015 Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Opsamling fra seneste møder: bestyrelsen og erhvervsforum 23.1

Læs mere

Den nye fælles offentlige kravspecifikation. v/ projektleder Anna Schou Johansen

Den nye fælles offentlige kravspecifikation. v/ projektleder Anna Schou Johansen Den nye fælles offentlige kravspecifikation v/ projektleder Anna Schou Johansen Mål og visioner for kravspecifikationen Øget intern og ekstern sammenhæng Effektivisere indkøb og systemopbygning Optimering/effektivisering

Læs mere

IT- og Arkitekturkonferencen 2009

IT- og Arkitekturkonferencen 2009 DIAS 1 IT- og Arkitekturkonferencen 2009 Rolf Sørensen, KMD A/S KORT OM KMD DIAS 2 _ Full it service provider - It til hele værdikæden: _Strategisk sparring, projektbeskrivelse og -ledelse, implementering,

Læs mere

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling LEVERANCE 2.3 Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling Procedurerne vil omfatte: Planlægning af udfasning af gamle versioner af OpenTele Planlægning af modning af kode

Læs mere

Mødereferat Politisk dialogmøde mellem Svendborg kommune og Sundhedskoordinationsudvalget

Mødereferat Politisk dialogmøde mellem Svendborg kommune og Sundhedskoordinationsudvalget Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 13/1347 Dato: 18. juli 2014 Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: Arne.Vesth.Pedersen@rsyd.dk Telefon: 29201104 Mødereferat

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

REFERAT Politisk forberedelsesgruppe 11. november 2015. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Forslag til forretningsorden REFERAT

REFERAT Politisk forberedelsesgruppe 11. november 2015. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Forslag til forretningsorden REFERAT Forum: Fælles beredskab Politisk Forberedelsesgruppe Dato: 11. november 2015 Tid: kl. 12.30 14.00 Sted: Gearhallen, Gl. Køge Landevej 22, Valby, Kriseledelseslokalet Mødedeltagere: Steen Christiansen (Albertslund),

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2017 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 21-06-2017 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år

Referat af møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år Mødetidspunkt 23-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats Mødetidspunkt 15-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Anne Hjorth,

Læs mere

Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ for folkeskolen

Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ for folkeskolen Undervisningsministeriet Finansministeriet KL Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Økonomi- og Indenrigsministeriet Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle.

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176 Referat Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0-6 år Mødetidspunkt 23-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Opgaveudvalg

Læs mere

Sag: Ekspertudvalget om åbne standarder: Indstilling af 23. marts 2011.

Sag: Ekspertudvalget om åbne standarder: Indstilling af 23. marts 2011. Til videnskabsministeren og Folketingets IT-ordførere Sag: Ekspertudvalget om åbne standarder: Indstilling af 23. marts 2011. Vedr. afgivelse af dissens Som anført i mit brev af 17. marts 2011 til ministeren

Læs mere

Referat fra møde i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde

Referat fra møde i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde Referat fra møde 01-14 i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl. 8.00 11.00 Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde Deltagere: John Pedersen Koordinatorrep. (næstformand og mødeleder) Claus Lind

Læs mere

lfljâçãáí Éå=Ó=a~ÖëçêÇÉå=

lfljâçãáí Éå=Ó=a~ÖëçêÇÉå= lfljâçãáí ÉåÓa~ÖëçêÇÉå Dagsorden, OIO-komitéens møde den 12. november, 2009 a~öëçêçéå lfljhçãáí ÉåëNMKã ÇÉ ÇKNOKåçîÉãÄÉêIOMMV Mødet afholdes d. 12. november, 2009 fra kl.13 i Direktionens mødelokale, 4

Læs mere

Ny certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold

Ny certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold Godkendt offentligt referat Møde i Statikeranerkendelsesudvalget onsdag den 18. januar 2017 kl. 08:30 10:30 DTU-Byg, Brovej, Bygning 118, lokale 018, 2800 Kgs. Lyngby Fra Statikeranerkendelsesudvalget

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Dagsorden. OIO- Komitéens 7. møde. d. 23. april, 2009. Dagsorden

Dagsorden. OIO- Komitéens 7. møde. d. 23. april, 2009. Dagsorden Dagsorden, OIO-komitéens møde den 23. april, 2009 Dagsorden OIO- Komitéens 7. møde d. 23. april, 2009 Mødet afholdes d. 23. april, 2009 fra kl. 13 i Direktionens mødelokale, 4 sal, IT- og Telestyrelsen,.

Læs mere

Orienteringsmøde den 24. marts 2015 vedrørende Skatteministeriets

Orienteringsmøde den 24. marts 2015 vedrørende Skatteministeriets Mødereferat 27. marts 2015 J.nr. 15-0073089 Orienteringsmøde den 24. marts 2015 vedrørende Skatteministeriets udbud af bistand til besigtigelse af ejerboliger og grunde Deltagere fra Skatteministeriet:

Læs mere

Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense

Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense CPR Broker version 2.0 Minikonference om Sag og Dokumentstandarder 15. juni 2011, Odense Steen Deth, Chefarkitekt sde@gentofte.dk CPR data hvor svært (og interessant) kan det være? Kommune Borgerservice

Læs mere

Kommunal styregruppe for DUBU

Kommunal styregruppe for DUBU REFERAT Kommunal styregruppe for DUBU Referat af 1 møde med DUBUs kommunale styregruppe, 3. februar 2015 Deltagere: Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed, KL Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed,

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS Dato: 4. april 2006 J. nr.: 7.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl. 10 12. i EPOS Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2014 F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 23-05-2014 09:15 Sted: Silkeborg Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden... 4 1.2. Godkendelse af

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Skolen med plads og udfordringer til alle. Skolebestyrelsen. Referat af skolebestyrelsesmøde den kl Mødested: Personalestuen

Skolen med plads og udfordringer til alle. Skolebestyrelsen. Referat af skolebestyrelsesmøde den kl Mødested: Personalestuen Skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 13.4.2016 Referat af skolebestyrelsesmøde den 12.4.2016 kl. 20.00-21.00 Mødested: Personalestuen Afbud fra: Ole Hansen, Jakob

Læs mere

Referat. Dagsorden. Dato: 15. februar 2019 Journalnr.: 16/00399 Referent: Christian Larsen. Møde:

Referat. Dagsorden. Dato: 15. februar 2019 Journalnr.: 16/00399 Referent: Christian Larsen. Møde: Referat Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 6. februar 2019 kl. 10-12 Sted: Rigsarkivet, Rigsdagsgården 9 Deltagere fra RA: Kirsten Villadsen Kristmar, Mette Hall-Andersen, Jan Dalsten Sørensen, Poul Olsen

Læs mere

APOS. Sag og dokumentstandarder - fra papir til praktisk og cost-effektiv digitalisering

APOS. Sag og dokumentstandarder - fra papir til praktisk og cost-effektiv digitalisering APOS Sag og dokumentstandarder - fra papir til praktisk og cost-effektiv digitalisering Første skridt mod et bedre samspil og en smidigere integration Offentlige myndigheder skal spare penge på driften

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 117 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K./.

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele LEVERANCE 2.1 Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele Konceptet beskriver, hvordan koden forvaltes, og hvordan

Læs mere

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Den 29. september 2004 THC/ld Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Dagsorden 1. Velkomst og baggrund for mødet 2. Præsentation af deltagerne 3. Gennemgang af

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere

Bilag 1: Arkitekturrapport, EDS Hjælpemidler

Bilag 1: Arkitekturrapport, EDS Hjælpemidler Bilag 1: Arkitekturrapport, EDS Hjælpemidler (Bilag til dagsordenspunkt 2, Arkitekturrapporter fra Effektiv Digital Selvbetjening) Denne orienteringsrapport udarbejdes for it-projekter i henhold til brug

Læs mere

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Center For Sundhed Enhed for tværsektorielt udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKLUSIONER Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Dato: Mandag den 31. august 2015 Kl.: 8:30-10:00

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk M Ø D E I N D K A L D E L S E Dato 09.09.15 Vor ref. DSL 10. styregruppemøde for national implementering

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 26-02-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17.30 Tilstede: Søren

Læs mere

Referat. Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7.

Referat. Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7. Referat 11. November 2013 DDB sekretariatet Fællesmøde for koordinations- og styregruppen for DDB Møde den 4. november 2013, kl. 14.00-18.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 7. Deltagere: Rolf Hapel, Annette

Læs mere

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Referat fra seminaret Seminar om projektets midtvejsevaluering Onsdag den 9. november 2011 blev midtvejsevalueringen af projektet behandlet.

Læs mere

Retningslinjer for arkitekturreviews Version 1.0. Maj 2017

Retningslinjer for arkitekturreviews Version 1.0. Maj 2017 Retningslinjer for arkitekturreviews Version 1.0 Maj 2017 Indhold Indhold... 2 Introduktion til retningslinjerne... 3 Hvilke projekter skal have foretaget arkitektur-reviews?... 3 Tre trin for arkitekturreviews...

Læs mere

HØRINGSNOTAT. OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet

HØRINGSNOTAT. OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet HØRINGSNOTAT 8. december 2009 Indstilling til OIO-Komitéen vedrørende Sags- og dokumentstandarder på baggrund af høring oktober/november 2009 Holsteinsgade 63

Læs mere

Referat, OIO-komitéens 4. møde, den 9. oktober Til stede: Referat, OIO-komitéens møde den 9. oktober 2008

Referat, OIO-komitéens 4. møde, den 9. oktober Til stede: Referat, OIO-komitéens møde den 9. oktober 2008 Referat, OIO-komitéens møde den 9. oktober 2008 Referat, OIO-komitéens 4. møde, den 9. oktober 2008 Mødet afholdtes d. 9. oktober 2008 fra kl. 13 15:30 i Mødelokale B, 4 sal, ITog Telestyrelsen, Holsteinsgade

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 23-09-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale

Læs mere

Arkitektur i projekter

Arkitektur i projekter lederdag i staten, Eigtveds Pakhus, den 3. oktober 2013 Hvad betyder det, at vi kan indarbejde it-arkitektur i vores projekter tidligt, og hvordan kan vi gøre det?, enterprise arkitekt, Dagsorden Præsentation

Læs mere

Den fællesoffentlige digitale arkitektur Rammearkitektur (UDKAST) FDA-Talk 30. januar 2018

Den fællesoffentlige digitale arkitektur Rammearkitektur (UDKAST) FDA-Talk 30. januar 2018 1 Den fællesoffentlige digitale arkitektur Rammearkitektur (UDKAST) FDA-Talk 30. januar 2018 AGENDA RUNDT OM FDA RAMMEARKITEKTUR Strategi og styring Indhold og metode Anvendelse og værdi Status og næste

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 6. november 2014 /chrska Beslutningsreferat: 14. møde i institutionen den 28. oktober 2014 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Ohrt, Kim Haggren, Marie Voldby, Christina

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen

Referat af møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen Mødetidspunkt 21-01-2019 18:30 Mødeafholdelse Mødelokale A+B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:30 Tilstede: Hans Toft, Søren

Læs mere