Sygeplejersken er selvreflekterende og forholder sig kritisk analyserende, før der træffes kvalificerede valg i forhold til situation og kontekst.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sygeplejersken er selvreflekterende og forholder sig kritisk analyserende, før der træffes kvalificerede valg i forhold til situation og kontekst."

Transkript

1 SYGEPLEJERSKERS FAGLIG KOMPETENCE 1 1 Niveau 1 single loop Niveau 2 double loop Niveau 3 - syntese Sygeplejersken er professions-bachelor, er teoretisk velfunderet og arbejder analyserende, reflekterende, problemudforskende og problemløsende. Jeg yder en professionel sygepleje, der tager afsæt i patientens integritet. Jeg planlægger, udfører og evaluerer såvel den instrumentelle som den ekspressive målrettede sygepleje og omsorg, således at patient og pårørende oplever sygepleje af høj faglig kvalitet. Hvilke områder har du behov for mere viden omkring, i relation til de afsnits specifikke subspecialer Tag evt. udgangspunkt i en patientcase Sygeplejersken er selvreflekterende og forholder sig kritisk analyserende, før der træffes kvalificerede valg i forhold til situation og kontekst. Jeg mestrer professionelt komplekse patientforløb i langvarige som accelererede forløb. Har overblik over afdeling O s patientforløbsprogrammer og mestrer plejen af de afsnitsspecifikke patientforløb. Hvilke accelererede forløb og hvilke komplekse forløb varetager du? Sygeplejersken inddrager i sin kliniske beslutningsproces. evidensbaseret vide erfaringer patientens perspektiv organisationens kontekst Jeg har overblik i komplekse situationer Inddrager de 4 ovenstående perspektiver i mit arbejde. Bidrager til at ny evidensbaseret viden sikres, implementeres og fastholdes. Medvirker ved udarbejdelse af patientforløbsprogrammer. Ændringers betydning for f.eks. afd. V, rtg. Lab. Tværgående samarbejdspartnere. Hvad er organisationens kontekst og hvordan inddrages disse? 2 Jeg kender og anvender afsnittets patientforløbs programmer. Nævn nogle Jeg har kendskab til afsnittets-/afdelingens ressourcepersoner (er evt selv ressourceperson) og bruger disse aktivt i udviklingen af egen og andres praksis. Hvilke ressourcepersoner har vi i afsnittet? Hvordan bruger du dem? Hvilket ressourceområde har du? Jeg er aktiv som faglig ressourceperson og udvikler specifikke områder af sygeplejen. Bidrager til læring og udvikling: Medvirker til et stimulerende miljø for forskning og udvikling. Medvirker i udviklings og forskningsprojekter mhp at udvikle syge-plejen og afdelingens tilbud til patienterne. Indenfor hvilket område?

2 2 3 I min sygepleje sikrer jeg at patienten og pårørende oplever en sundheds-fremmende, sygdomsforebyggende og rehabiliterende sygepleje. Er bevidst om at medinddrage pårørendes kompetencer og at patienten og pårørende oplever sammenhæng i patientforløb. Er patientens advokat. Brug af retningslinjer, værdigrundlag Udgangspunkt i sengelejets pat. fysiologi., vurdering af risikofaktorer f.eks. røg, alkohol, ernæring. Er der udleveret patient pjecer/info, er ptt. og pårørende inddraget, hvor er det dokumenteret 4 Jeg inddrager de sygepleje etiske retningslinjer m.h.p. at forbedre egen klinisk praksis. Nævn situationer 5 Jeg kender eget ansvars- og kompetenceområde og søger ved behov supervision og vejledning. Fx: Kender egen faglighed og begrænsninger Kender social- og sundhedsassistenternes og sygehjælperes funktionsområde i afsnittet Inddrager relevante samarbejdspartnere ud fra kendskab til deres funktionsområde. Eks. fysio- og ergoterapeuter Hvilke samarbejdspartnere er der i afsnittet? Hvordan bruger du ssa érne i dagligdagen? Jeg inddrager bevidst mono og tværfaglige samarbejdspartneres kompetencer i de enkelte patientforløb m.h.p. at afdække behov og dermed styrke patients egenomsorg/mestring. - i et sundheds-fremmende og sygdomsforebyggende og rehabiliterende perspektiv. Hvilke områder er på spil i en tænkt patient case? Jeg forholder mig kritisk til etiske problemstillinger og i italesætter disse problemstillinger m.h.p at sikre patientens integritet. Eks. patienters blufærdighed, tryksårs problematikker, nedsættelse af ventetider på journalskrivning, m.m. Kan du nævne en etisk problem stilling du har været med til at italesætte? Jeg identificerer, prioriterer, justerer og finder helheds-løsninger i sygeplejen og argumenterer fagligt og sagligt for disse. I hvilke sammenhænge? Eks.: stuegang, tværfaglige konferencer. prioriterer i aften og nattevagter Jeg tilrettelægger og gennemfører sundhedsfremmende, sygdomsforebyggende og sundheds-pædagogiske tiltag. I hvilket omfang har du initieret et samarbejde med f.eks. udviklingssygeplejersken? Og i forhold til hvilket område? Jeg arbejder bevidst med at udvikle sygeplejen i henhold til eventuelle etiske problemstillinger og tager initiativ til at påvirke tværfaglige afklaringer. Nævn hvilke Jeg medvirker aktivt i den faglige og kvalitetsmæssige udvikling og kan inspirere kolleger. Hvad var dit sidste initiativ?

3 6 Jeg udfører sygepleje ud fra gældende love, afdelingens politikker, retningslinjer og instrukser. Politikker: tavshedspligt, vold, ferie, kommunikation, personalepolitik, UTH, Brand, hjertestop, tværgående retningslinjer OUH/O, Instrukser. Eksempler: medicingivning, - dokumentation, uddelegering af opgaver hermed og udlevering af medicin 7 Jeg kender kravene til dokumentation og dokumenterer sygeplejen efter gældende retningslinjer. Giv eksempler på data der skal registreres og dokumenteres? Anvender afdelingens dokumentationsmetoder i sygeplejen. Skriver data i EPJ, således at de kan danne udgangspunkt for udvikling og forskning. Sikrer tilgængelighed af data. NIP; ADL; BMI, medicinmodul 8 Jeg anvender afdelingens administrative redskaber og informations-teknologi. Hvilke redskaber bruger du i dagligdagen? Afdeling O s og OUH s Infonet/intranet, udfører registreringer i FPAS, Netlab, Interinfo, EPJ, Køkken, Depot, Medicin m.m. Jeg medvirker til udvikling af afsnittets/afdelingens politikker, retningslinjer, instrukser. Flere eksempler: røg, alkohol, diabetes, kost, personalepolitik (kommunikationspolitikken) Kunne også være reflekterer over og justerer handlinger f.eks. i forbindelse med medicingivning. Nævn nogle du har været med til at udvikle? Jeg anvender min viden til at fremme og udvikle kvaliteten i sygeplejen. Eks.:aktiv i diverse udvalg, implementering i forhold til viden Jeg dokumenterer systematisk og anvender fagets anerkendte fagsprog. Hvordan og hvad skal dokumenteres? cosmic, nøgleord, skabeloner, afsnits specifikke data Brug evt. case Jeg kan diskutere og bevidst vælge metoder, samt åbent reflektere over egen funktion. Argumenterer for indførelse af nye tiltag og undersøger afledte konsekvenser af disse. Hvorledes gør du det? afholder audits på baggrund af iværksatte udviklingstiltag, medvirker til italesættelse audit-resultater, bruger alle 4 trin i DDKM. Jeg arbejder systematisk med data og inddrager i disse i den fortsatte udvikling af dokumentationen og registrering af afsnittets sygepleje. Hvorledes gør du det? Anvender data som udgangspunkt for kvalitetssikring, input output f.eks. i EPJ Jeg arbejder systematisk med kvalitetssikring. Hvordan? Eks. DDKM. Lean, NIP, audit (traumer, journaler, SAMBO) 3 9 Jeg kender til procedurerne ved akutte hændelser og kan følge disse i aktuelle situationer. Hvor finder du information? Hvornår har du sidst læst beredskabsplan Hvilke procedurer er der f.eks.. ved brand, strømsvigt, svigt ilt og sug udtag, katastrofer hvor afsnittets beredskabsplan skal følges Jeg har baggrundsforståelser for procedurerne ved akutte hændelser og kan handle situationsbestemt. Nævn et eks. Jeg kan ved akutte hændelser bevare overblikket og uddelegere opgaverne. Jeg tager initiativ til og medvirker til at løse problemstillinger i forbindelse med akutte hændelser i afdelingen. Har du for eksempel været med ved en katastrofemelding og hvordan gik det?

4 4 10 Jeg gør en aktiv indsats for at holde mig orienteret om de ting, der sker på det sundhedsmæssige område generelt, på egen afdeling og på OUH. Hvordan gør du det? Deltager i de udviklingstiltag og møder, der er relaterede til sygeplejen i afsnittet. 11 Jeg kender og anvender Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM). Nævn nogle standarder relevant for en tænkt patient situation? Andre eks.: ADL vurdering, ernæringsscreening, kontaktperson, De 5 trin, Observation af kritisk forværring, medicinafstemning Jeg gør en aktiv indsats for at holde mig orienteret om sundhedsmæssige og organisatoriske forhold på OUH og i eget afsnit. Hvorledes gør du? Jeg medvirker til udarbejdelsen af evidensbaserede instrukser og retningslinjer ift. DDKM og jeg arbejder aktivt med implementering af disse. Hvilke har du været med til at udarbejde? Jeg er aktivt opsøgende i forhold til viden og udvikling indenfor det sundhedsmæssige og organisatoriske område regionalt, nationalt og internationalt. På hvilken måde Jeg udarbejder og implementerer ud fra evidens baseret viden nye instrukser og retningslinjer (DDKM), samt implementering heraf. Hvordan sikrer du evidens? 12 Jeg betjener og udfører funktionskontrol af afsnittets mest anvendte udstyr og apparater. Jeg kender de almindeligste fejlfunktioner. Jeg tager medansvar for at kontroller bliver udført og af fejl bliver udbedret. Hvilket udstyr og apparater tager du dig af? Og hvordan? Jeg anvender afsnittets mere specielle tekniske udstyr og vurderer deres relevans i den aktuelle situation. Forholder du dig konstruktivt til indkøb af nyt udstyr til afsnittet?. Jeg kommer med forslag til teknisk udstyr, der kan forbedre pleje og behandling af patienten, f.eks. til afprøvning eller indkøb til afsnit/afdeling. Medvirker til at gennemføre mini-mtv før indkøb og ibrugtagning af nyt udstyr.

5 SYGEPLEJERSKER LÆRINGSKOMPETENCE 5 Niveau 1 single loop Niveau 2 double loop Niveau 3 - syntese Sygeplejersken er professions-bachelor, er teoretisk velfunderet og arbejder analyserende, reflekterende, problemudforskende og problemløsende. 1 Jeg tager ansvar for egen læring med engagement og interesse. Hvordan udmønter det sig konkret? Sygeplejersken er selvreflekterende og forholder sig kritisk analyserende, før der træffes kvalificerede valg i forhold til situation og kontekst. Jeg er aktiv og opsøgende i forhold til læresituationer. Hvorledes? Kan du nævne situationer fra praksis? Sygeplejersken inddrager i sin kliniske beslutningsproces evidensbaseret viden erfaringer patientens perspektiv organisationens kontekst Jeg formidler faglig viden og erfaringer klart og forståeligt over for grupper af patienter/pårørende og samarbejdspartnere. Hvad har du undervist I? 2 Jeg er aktiv m.h.t. at holde sig orienteret om det, der foregår indenfor fagets udvikling. Hvordan udmønter det sig i praksis (læser sgpl, afd. nyt) Jeg er opmærksom på og tager initiativ til at afdække og afhjælpe kvalitetsproblemer. F.eks. Stiller spørgsmål ved de vanlige rutiner og forandrer om nødvendigt disse, når nye metoder og ny viden kommer frem Bidrager til læring og udvikling. Nævn eksempler? Jeg medvirker til at udvikle og implementere patientforløb med udgangspunkt i samfundets udvikling. Hvad har du været med til? 3 Jeg arbejder bevidst og målrettet med at forbedre egne handlinger i relation til sygeplejen i afsnittet. Være åben og modtagelig for udvikling af egen kompetence. Være åben og ærlig overfor egne forudsætninger. Jeg anvender afsnittets ressourcepersoner til at udvikle egen funktion. Jeg og kommer med forslag til afprøvning af nye metoder indenfor den ortopædkirurgiske sygepleje/sygeplejen i mit afsnit. Reflekterer med lederen, ressourcepersoner og kollegaer på en ærlig, fordomsfri og lyttende måde. Nævn nogle Jeg medvirker aktivt i udviklingen af sygeplejen i afdelingen og dermed sikrer optimering af afdelingens kvalitetsniveau. Undervisning mono og tværfagligt. Initiativ til i samarbejde med lederen at implementerer godkendte retningslinjer og instrukser Støtter og vejleder kollegaer i at udarbejde evidens baserede instrukser og retningslinjer.

6 4 Jeg deltager i refleksion over sygeplejen i monofaglige sammenhænge og kan koble teori til konkrete praksis-situationer. Jeg kan i nogen grad argumentere for sygepleje i tværfaglige sammenhænge. Beskriv sidste situation Jeg tager initiativ til og deltager i refleksion over sygeplejen i mono- og tværfaglige sammenhænge. og jeg kan koble teori til den generelle og specielle sygepleje i afsnittet. Jeg kan i høj grad argumentere for sygepleje i tværfaglige sammenhænge. Beskriv sidste situation Jeg tager initiativ til og deltager i refleksion over patientforløb i tværfaglige sammenhænge og kan inddrage evidensbaseret teori, de bedste erfaringer, patientens perspektiv og den organisatoriske kontekst. Jeg støtter kollegerne i at reflektere, koble teori og praksis og at argumentere fagligt for den ortopædkirurgiske sygepleje. Beskriv sidste situation 6 5 Jeg er sammedagsvejleder for elever og studerende i afsnittet. Jeg er vejleder for elever, studerende og kollegaer. Jeg planlægger egen og andres læring. Kliniske vejledere og mentorer. Jeg har dybdegående teoretisk kundskab inden for udvalgte områder og tilrettelægger, gennemfører og evaluerer undervisning for elever, studerende og især kollegaer. Hvad har du undervist i og hvornår? internt, eksternt, tværsektorielt Forholder sig analyserende, eksperimenterende og kritisk vurderende i lærings-sammenhænge og handler så læring til stadighed finder sted Er analyserende og kritisk vurderende i forhold til afdelingens læringsmiljø Arbejder aktivt på at skabe betingelser for udvikling af et optimalt læringsmiljø 6 Jeg deltager i og tager medansvar for at introducere, oplære og vejlede nye kollegaer. Hvem er den sidste du har haft med i oplæring? Jeg fungerer som kontaktperson for en ny kollega i henhold til gældende funktionsbeskrivelse. Jeg planlægger, gennemfører og evaluerer introduktions- og oplæringsforløbet for den nyansatte kollega med udgangspunkt i afsnittets introduktions- og oplæringsprogram. Jeg er bevidst om lederens, den ny kollegas og mit eget ansvar i forhold til, at introduktionen og oplæringen bliver gennemført i henhold til aftaler, planer og de aktuelle rammer. Mentor? Jeg tager initiativ til og deltager i udarbejdelsen, ajourføringen eller udviklingen af afsnittets/afdelingens introduktions- og oplæringsprogram til nyansatte sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter i samarbejde med lederen, udviklingssygeplejersken og evt. andre kolleger. Hvorledes er det synligt?

7 SYGEPLEJERSKERS SOCIAL KOMPETENCE 7 Niveau 1 single loop Niveau 2 double loop Niveau 3 - syntese Sygeplejersken er professions-bachelor, er teoretisk velfunderet og arbejder analyserende, reflekterende, problemudforskende og problemløsende. Sygeplejersken er selvreflekterende og forholder sig kritisk analyserende, før der træffes kvalificerede valg i forhold til situation og kontekst. Sygeplejersken inddrager i sin kliniske beslutningsproces. evidensbaseret viden erfaringer patientens perspektiv organisationens kontekst 1 Jeg etablerer, vedligeholder og afslutter relationer til patienter og pårørende med henblik på samarbejde i patientforløbet. Være relevant forberedt, således at patient og pårørende føler sig velkommen og ventet. (jf. afd. O s kommunikationspolitik) I interaktionen være lydhør, åben og udvise respekt. Jeg medvirker til at fremme en respektfuld samarbejdskultur i afsnittet, som inddrager patientens og pårørendes værdier og holdninger. Inddrager patienten og pårørende som en naturlig del i pleje og behandling. Jeg tager initiativ til udvikling af det mono- og tværfaglige samarbejde ved at opstille og fastholde fælles mål. Udviser respekt og forståelse for andres meninger og holdninger, samt udfordrer disse. Udvikler og fastholder mono og tværfaglige tiltag, som forbedrer patientens og pårørendes oplevelse af mødet med sygehuset 2 Jeg udviser interesse for at arbejde ud fra en fælles forpligtelse og ansvarsfølelse over for patienten, pårørende og sygeplejen i klinisk praksis. Jeg viser bl.a. omtanke for, hvordan der samarbejdes med andre afsnit ved overflytninger. Jeg ser mig selv som en del af afdeling O og bidrager aktivt til, at kolleger får samme oplevelse f.eks. i forbindelse med at tilbyde og modtage hjælp fra andre afsnit. Jeg tager initiativ til og medansvar for at fastholde og udvikle samarbejdet imellem afsnittene i afdeling O. Sikrer korrekt og relevant dataindsamling i EPJ bl.a. med udgangspunkt Sundheds aftalerne; SAMBO med omhyggelig dokumentation. Kender og anvender udarbejdede patientforløb Medvirker til at justere og ajourføre informationsmateriale og arbejdsrutiner. Hvornår har du sidst gjort det? Hvordan?

8 8 3 Jeg kender og anvender Værdigrundlaget (i afsnittet, afdelingen og OUH/ Region Syddanmark). Hvad er afdeling O s værdigrundlag? 4 Jeg medvirker aktivt til at fastholde og udvikle et godt samarbejde i afsnittet og indgår konstruktivt i problemløsningen med nærmeste samarbejdspartnere og sikrer et godt lærings- /samarbejdsmiljø. Deltager aktivt i at sikre et godt socialt miljø og tager ejerskab i og for afsnittet. Er bevidst om egen rolle i forhold til det gode arbejdsliv 5 Jeg er bevidst om mine egne forforståelser og eventuelle fordomme. Jeg reflekterer over og arbejder bevidst med at ændre disse for at kunne være så objektiv som mulig Hvordan udmønter det sig i praksis? Jeg reflekterer over afdelingens værdigrundlag og forholder mig til, hvordan værdigrundlaget udspiller sig i forbindelse med det sociale liv og samarbejde i afsnittet. Hvordan bidrager du med forslag og handlinger der kan forbedre det sociale liv i afsnittet Jeg deltager i udvikling af nye samarbejdsrelationer og metoder til gavn for sygeplejen. Bidrager til udvikling af et fagligt miljø Bidrager til et positivt og tværfagligt samarbejde, Medvirker til et godt samarbejde mellem afsnit, afdelinger og tværsektorielt. Jeg tager medansvar for, at kollegernes eventuelle forforståelser eller fordomme i forbindelse med de enkelte her og nu situationer ikke bliver styrende for samarbejdsrelationer og sygeplejehandlinger. Hvordan? Jeg analyserer, vurderer og handler på, hvordan sygeplejen kan tilrettelægges, således at afdelingens værdigrundlag implementeres og fastholdes - set i relation til det sociale samspil og øgning af de sociale kompetencer. Hvordan? Jeg samarbejder professionelt med kollegaer på tværs af geografier, specialer og sektorer og medvirker ved mægling, såfremt der opstår uoverensstemmelser. Jeg medvirker til at synliggøre vilkår, mål og rammer. Eks. Middelfart og Svendborg Jeg tager initiativ til og medansvar for, sammen med lederen, at der arbejdes med at mindske eventuelle fordomme i kollegagruppen - mono og tværfagligt. Samt medvirker til at forforståelser bruges udviklingsrettet. Hvilket initiativ har du stået for? Eks i det tværfaglige samarbejde? 6 Jeg er motiveret og åben for at skabe relationer med kolleger og tværfaglige samarbejdspartnere. Jeg tager medansvar for at fastholde og udvikle et godt samarbejde og et positivt arbejdsklima i afsnittet. Hvordan ses det i praksis? Jeg tager ansvar for at udvikle mine kompetencer i forbindelse med sociale relationer. Hvordan? Jeg kan se ind bag det sociale samspil i afsnittet og har motivation og kompetencer til aktivt at påvirke det i positiv retning. Nævn eksempel

9 9 7 Jeg er opmærksom på min egen rolle i det sociale samspil i grupper og er motiveret for at sætte mit præg på det. Jeg er fleksibel. I hvilket omfang kan det ses? f.eks. arbejdsplanlægning 8 Jeg indgår konstruktivt i forbindelse med evt. uoverensstemmelser, problemløsning eller konfliktløsning med nærmeste samarbejdspartner. Kan du nævne et eksempel? Jeg har erfaring med og reflekterer over, hvordan jeg indgår i, skaber og afslutter sociale relationer. Jeg er opmærksom på det sociale samspil i grupper og i afsnittet og er motiveret for at sætte mit præg på det og tage medansvar for at fastholde og udvikle et godt samarbejde og et positivt arbejdsklima i afsnittet. Jeg er fleksibel og forandringsvillig. Nævn eksempel Jeg deltager i forebyggelse og løsning af uoverensstemmelser, samarbejdsproblemer eller konflikter hos nærmeste kolleger, og anvender viden og erfaring om konfliktløsning i den kliniske praksis. Hvordan Jeg bruger min viden og erfaringer til at indgå i, skabe og afslutte sociale relationer i her og nu situationer og i grupper. Kan ses både i relation til kollegaer, samarbejdspartnere og patienter/pårørende Jeg medvirker ved konfliktmægling, er mediator evt. i et samarbejde med kolleger og lederen, hvis der skulle opstå konflikter i afsnittet. Mediatorrollen, hvordan ser du den?

10 SYGEPLEJERSKES KOMMUNIKATIONSKOMPETENCE 10 Niveau 1 single loop Niveau 2 double loop Niveau 3 - syntese Sygeplejersken er professionsbachelor, er teoretisk velfunderet og arbejder analyserende, reflekterende, problemudforskende og problemløsende. 1 Jeg kender og anvender afdeling O s kommunikationspolitik. Folderen hvor finder du den? I hvilket omfang benytter du dig af den? Sygeplejersken er selvreflekterende og forholder sig kritisk analyserende, før der træffes kvalificerede valg i forhold til situation og kontekst. Jeg kommunikerer målrettet og hensigtsmæssigt i forskellige kontekster. Jeg har viden om, samt anvender kommunikationsteorier med henblik på at fremme kvaliteten af sygeplejen og arbejdsmiljøet. Sygeplejersken inddrager i sin kliniske beslutningsproces evidensbaseret viden erfaringer patientens perspektiv organisationens kontekst Jeg medvirker til at udvikle afdelingens kommunikative redskaber til gavn for patienter og pårørende med bevidst udgangspunkt i relevante kommunikationsteorier. 2 Jeg indgår i dialog med patienter/pårørende og samarbejdspartnere. Er åben og nærværende i forhold til sig selv og den anden. Er anerkendende i sin verbale og nonverbale kommunikation med andre Indgår i ligeværdige og anerkendende dialoger. Giver anerkendende og konstruktiv kritik Arbejder bevidst med betydningen af verbale og nonverbale udtryks-former. Håndterer den vanskelige samtale; benytter teorier ifm. korttidskontakterne etc. Arbejder på baggrund af ligeværdige og anerkendende dialog. Jeg agerer autentisk i mit samarbejde med patienter, pårørende og kollegaer. Er der overensstemmelse mellem ord og handling Hvad har du været med til at udvikle Jeg håndterer situationer, hvor der indgår dialog med stor erfaring og viden om kommunikationsteori og former, der anvendes fleksibelt fra situation til situation. Jeg tager ansvar for - alene eller sammen med kolleger og leder - at styrke kommunikationens kvalitet ved at støtte kollegerne i at udvikle deres kommunikationskompetencer: I aktuelle situationer i afsnittet I planlagte undervisningssituationer i afdeling O. 3 Jeg udviser respekt og forståelse for andres meninger og holdninger. Hvordan udmønter det sig i praksis? Jeg forholder mig til og reflekterer over egne og andres meninger og holdninger i dialogen med henblik på at udvikle en fælles praksis. Jeg reflekterer og handler på kollegaers og patienters reaktioner på egen kommunikation og handling. Kan du komme med et konkret eksempel? Jeg har en omfattende viden om pædagogiske og kommunikative teorier og metoder, samt evner at anvende disse i en given kontekst. Hvilke benytter du dig af og hvorfor

11 4. Jeg anvender og behersker de mest anvendte fagbegreber inden for ortopædkirurgiske sygepleje Jeg formulerer mig mundtligt og skriftligt i et klart og forståeligt sprog. Forstår dine kollegaer og patienterne dig? Jeg anvender og behersker de mere specielle fagbegreber inden for ortopædkirurgisk sygepleje og forholder mig kritisk til brugen af disse i kommunikationen med patienter, pårørende og kolleger med henblik på fælles forståelse. Har du tænkt over, hvorledes du formidler en viden til patient/pårørende kontra din kollega. Kom med et eksempel? Jeg formidler og bidrager til implementering af ny sygeplejefaglig viden i afsnittet og i afdeling O generelt, via forståelig og relevant mundtlig og skriftlig formidling. I instrukser og retningslinjer, I undervisningssammenhæng Ved at formidle viden efter deltagelse i kurser og uddannelse, og fra afsluttende skriftlige opgaver. Artikler 11 5 Jeg kender afdelingens skriftlige patientvejledninger. Hvilke kender og bruger du? 6 Jeg anvender informationsteknologi i relation til eget arbejdsområde. Anvender afdelings O s og OUH s/regionens Infonet/intranet F-PAS køkken depot teknisk afdeling EPJ lægemiddelkataloget Beredskabsplan etc. Indberetning af UTH Jeg tager kritisk stilling til skriftlige patientvejledninger og hvilke der kan/bør anvendes i specifikke patientsituationer. Kan du komme med eksempler på dette? Har OUH nogle retningslinjer ift skriftlige patientinformationer? Jeg forholder mig kritisk til anvendelsen af informationsteknologien, samt medvirker til at udbrede kendskabet til og brugen af informationsteknologien i afsnittet, Er du ressourceperson og hvordan fungerer dette? ved f.eks. at være: Ressourceperson for EPJ /Cosmic WEB ansvarlig Jeg tager initiativ til udvikling af afdelingens skriftlige patientvejledninger. Hvilke har du været med til at udvikle? Jeg anvender informationsteknologi innovativt og kreativt i udvikling af sygeplejen i afdelingen i samarbejde med kollegaer. Nye tiltag eks. ændret hjemmeside, Cosmic eller andet.

12 SYGEPLEJERSKENS SELVLEDELSESKOMPETENCE 12 Niveau 1 single loop Niveau 2 double loop Niveau 3 - syntese Sygeplejersken er professionsbachelor, er teoretisk velfunderet og arbejder analyserende, reflekterende, problemudforskende og problemløsende. 1 Jeg tilrettelægger og udfører tildelte/definerede opgaver selvstændigt med udgangspunkt i patienternes behov og ressourcer. Jeg kan tage initiativ til ændring af disse ved uforudsete hændelser. Har du tildelte funktionsområder og hvordan forvaltes disse i relation til dagligdagen Tildelte opgaver: Kan være: gruppeleder deltager i forskellige arbejdsgrupper kan være ansvarshavende/kooordinator Definerede opgaver: patientplejen f.eks. behandlersygeplejerske Daglig drift opgaver oprydning i birum og sengestuer bestilling af diverse af mad, depotvarer medicin m.m. 2 Jeg observerer, vurderer, prioriterer, delegerer og koordinerer sygepleje på baggrund af en faglig vurdering. Tag feks udgangspunkt i en patientcase og beskriv ovenstående Sygeplejersken er selvreflekterende og forholder sig kritisk analyserende, før der træffes kvalificerede valg i forhold til situation og kontekst. Jeg tager initiativ til at påvirke arbejdsvilkår, der er uhensigtsmæssige i forhold til patientens sikkerhed Hvordan kommer det til udtryk i dagligdagen? Har du indberettet UTH? Medvirker du til hensigtsmæssig arbejdstilrettelæggelse, således at der er kontinuitet i plejen i overensstemmelse med gældende aftaler for hensigtsmæssig drift. Jeg tager ansvar for at træffe kvalificerede valg, der er forankrede i faglige og etiske begrundelser. Er der ro på afsnittet, når du er i vagt? Hvordan prioriterer du patienterne og deres behov ud fra faglige og etiske overvejelser?. Kom med eksempler Sygeplejersken inddrager i sin kliniske beslutningsproces evidensbaseret viden erfaringer patientens perspektiv organisationens kontekst. Jeg tager selvstændigt initiativ til og medansvar for at påvirke strategiske forhold i f.eks. grupper af nærmeste kolleger opgaver og emner, der har tværorganisatorisk karakter. sygeplejen Tager initiativ og medansvar sammen med lederen for at der i afsnittet bliver arbejdet med forståelse af vilkår og rammer. Søger hermed at fremme det gode psykiske arbejdsmiljø personligt og generelt, men kommer også med forslag til ændringer af uhensigtsmæssige rammer og vilkår. Jeg tager initiativ til at påvirke de forhold/rammer der er uhensigtsmæssige og kommer med forslag til forbedringer både i forhold til patient og pårørende og personalets arbejdsforhold. Hvilke har du været med til at ændre?

13 13 3 Jeg inddrager patienten og pårørende som en naturlig del i pleje og behandling, dvs. Sikrer korrekt og relevant dataindsamling bl.a. med udgangspunkt sundhedsaftaler, NIPområder og andre og med omhyggelig dokumentation. Forventningsafstemning med patient/pårørende. Kender og anvender udarbejdede patientforløb Hvorledes kommer det til udtryk? Jeg overskuer store mængder af data og inddrager disse i den kliniske beslutningsproces. Kommer du med forslag til ændringer af f.eks. Joint Care forløb og medvirker til udvikling og implementering. Kom med eksempler herpå? Jeg medvirker til kvalitetssikring og udvikling af sygeplejen i afdelingen. Nøgleperson, aktivt medlem af hvilke udvalg 4 Jeg arbejder målrettet med enkelte sygeplejeopgaver og detaljerne i disse. Har du meget overarbejde og på baggrund af hvad Får du afsluttet dine opgaver? Kan du overskue at have mange bolde i luften? Jeg skaber sammenhæng mellem egne og arbejdets krav og værdier. Er du/eller har du været syg p.g.a arbejdspres/mange sygedage Hvis du føler der er for mange opgaver og krav, hvad gør du så for ikke at blive stresset? Jeg har overblik ved skiftende arbejdsvilkår, samt ukendte og komplekse situationer. Udstråler du Selvbeherskelse Ansvarlighed Mod Selvmotivation Engagement Selvtillid tro på egne evner 5 Jeg udviser vilje til og er engageret i fortsat udvikling af eget praksisfelt Jeg ser muligheder frem for forhindringer. Er du med i udviklingsarbejde? Jeg ved hvornår jeg har behov for at tilegne mig nye kvalifikationer eller kompetencer og viser medansvar for, at relevante udviklingsaktiviteter bliver iværksat og gennemført Jeg deltager i udviklingsprojekter. Initierer eksempelvis: Klinisk træning Bedside læring PBL Refleksion Vejledning Supervision Opdatering af teoretisk viden ved litteratursøgning Undervisning Jeg er bevidst om og handler med udgangspunkt i de rammer og vilkår, der er i afsnittet og organisationen. Samtidig tager jeg medansvar for relevante udviklingsaktiviteter, således at der skabes sammenhæng mellem faglige krav og værdier. Kunne f.eks. være at stå for alle punkterne i niveau 2

14 14 6 Jeg arbejder målrettet med egen udvikling. Er du bevidst om egne svagheder og hvad gør du konkret for at ændre på disse? Jeg håndterer egen usikkerhed i ukendte situationer, tager bestik af situationen og tager relevant initiativ i forhold til eget arbejdsområde. Jeg mestrer at skelne væsentligt fra uvæsentligt. Stiller du mange spørgsmål til dine kollegaer/ din leder? Jeg anvender min faglighed i nye og ukendte sammenhænge. Eksempelvis: ændring i behandlingsregimer; ændringer i patientforløb; indlæggelsestid optimering af operationsforløb for specifikke kirurgiske indgreb; optimering af patientforløb Kom med eksempler på det generelle niveau Kom med eksempler på det individuelle niveau/konkrete niveau 7 Jeg arbejder omkostningsbevidst ud fra afsnittes principper. Jeg viser forståelse for og accept af, hvordan egne personlige og faglige ressourcer kan bruges mest hensigtsmæssigt i den aktuelle situation, økonomisk forsvarligt og under hensyntagen til patienter og kolleger. Uddelegerer arbejde, så egne og andres ressourcer udnyttes og overarbejde minimeres. Føler ansvar og forpligtigelse til at anvende kapacitet, ressourcer og materiale mest hensigtsmæssigt. Jeg tager medansvar for at afsnittets personaleressourcer anvendes på en økonomisk forsvarlig måde under hensyntagen til patienternes og kollegaers sikkerhed. Jeg medtænker en effektiv udnyttelse af afsnittets ressourcer i min arbejdstilrettelæggelse. Hvordan udmønter det sig i praksis? Fordeler opgaverne hensigtsmæssigt? Foreslå omfordeling/ændret prioritering af opgaverne? Tage initiativ til, at arbejde med udviklingsarbejde eller læring, når der er rum herfor, foreslå afspadsering Som ansvarshavende sgpl. Sygemeldinger, aften og nat, dårlige patienter, uddelegering af opgaver til ssa, tilkald af læger mm. Jeg har overblik over personaleressourcerne og tager initiativ til, at disse bruges fagligt og økonomisk ansvarligt på hele Afdeling O. Jeg påtager mig administrative og ledelsesmæssige funktioner, opgaver og personlige udfordringer af ledelsesmæssig karakter. Eks stedfortræder funktion, arbejdsplanlægger etc.

Niveau 1 single loop Niveau 2 double loop Niveau 3 - ekspert

Niveau 1 single loop Niveau 2 double loop Niveau 3 - ekspert SOCIAL-OG SUNDHEDSASSISTENS FAGLIG KOMPETENCE Niveau 1 single loop Niveau 2 double loop Niveau 3 - ekspert Har faglig indsigt, varetager grundlæggende sygepleje- og aktiveringsopgaver. arbejder regelbaseret

Læs mere

Kompetence- og kvalifikationsmodel. - for Social- og sundhedsassistenter ansat i FAM, OUH

Kompetence- og kvalifikationsmodel. - for Social- og sundhedsassistenter ansat i FAM, OUH Kompetence- og kvalifikationsmodel - for Social- og sundhedsassistenter ansat i FAM, OUH Oversygeplejerske Charlotte Mose FAM, OUH Juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Modellens opbygning 4

Læs mere

Kompetenceudvikling for sygeplejersker

Kompetenceudvikling for sygeplejersker Kompetenceudvikling for sygeplejersker Medarbejderudviklingssamtale, MUS Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kompetencemodellens opbygning... 2 Profil for sygeplejersker

Læs mere

Kompetence- og kvalifikationsmodel. - for sygeplejersker ansat i FAM, OUH og Svendborg Sygehus

Kompetence- og kvalifikationsmodel. - for sygeplejersker ansat i FAM, OUH og Svendborg Sygehus Kompetence- og kvalifikationsmodel - for sygeplejersker ansat i FAM, OUH og Svendborg Sygehus Oversygeplejerske Charlotte Mose FAM, OUH Oversygeplejerske Anne Pedersen FAM, Svendborg sygehus April 2013

Læs mere

Kompetence- og kvalifikationsniveauer og profiler for sygeplejersker ansat i Endokrinologisk afdeling M

Kompetence- og kvalifikationsniveauer og profiler for sygeplejersker ansat i Endokrinologisk afdeling M 1 Kompetence- og kvalifikationsniveauer og profiler for sygeplejersker ansat i Endokrinologisk afdeling M Indledning Sygeplejeledelsen i Endokrinologisk afdeling M har revideret kompetenceprofilen fra

Læs mere

2.0 Formålet med kompetence- og kvalifikationsmodellen i Afdeling V

2.0 Formålet med kompetence- og kvalifikationsmodellen i Afdeling V Indhold 1.0 Indledning... 2 2.0 Formålet med kompetence- og kvalifikationsmodellen i Afdeling V... 2 3.0 Læsevejledning... 3 4.0 Definition af kompetenceniveauerne single loop, dobbelt loop og syntese...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Formål med funktionsbeskrivelsen relateret til kompetencer... 2 Social- og sundhedsassistent - Novice - niveau 1... 4 Social- og sundhedsassistent - Avanceret nybegynder

Læs mere

Modellen er hierarkisk opbygget og skal opfattes dynamisk i forholdet mellem kompetenceudvikling og kvalifikationer.

Modellen er hierarkisk opbygget og skal opfattes dynamisk i forholdet mellem kompetenceudvikling og kvalifikationer. Forord Odense Universitetshospital vil som en del af udviklingsplanen sikre en målrettet og systematisk personaleudvikling, der skal sikre de kompetencer, som svarer til nuværende og kommende opgaver.

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING FOR SOCIAL OG SUNDHEDSASSISTENTER INFEKTIONSMEDICINSK AFDELING Q ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL

KOMPETENCEUDVIKLING FOR SOCIAL OG SUNDHEDSASSISTENTER INFEKTIONSMEDICINSK AFDELING Q ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL KOMPETENCEUDVIKLING FOR SOCIAL OG SUNDHEDSASSISTENTER INFEKTIONSMEDICINSK AFDELING Q ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL UDARBEJDET AF AFDELINGENS SYGEPLEJEFAGLIGE LEDELSE KOMPETENCEUDVIKLING OG KARRIEREPLANLÆGNING

Læs mere

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Assens Kommune som arbejdsplads Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Sygeplejefaglige grundholdninger i Onkologisk Afdeling Møder patienten som hædersgæst. Ser udførelse, udvikling og formidling af

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson.

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson. 1 Kompetenceprofiler Sundhed og omsorg og Socialområdet handicap og psykiatri Kompetenceprofil Forord Skrives af relevant ledelsesperson. - Den færdige introducerede medarbejder - Opdelt i generel profil

Læs mere

Forslag til ugeplan 6. semester H56 Rødt team Uge 3 kalender uge 7/37

Forslag til ugeplan 6. semester H56 Rødt team Uge 3 kalender uge 7/37 Uge 1 kalender uge 5/35 Uge 2 kalender uge 6/36 Forslag til ugeplan 6. semester H56 Uge 3 kalender uge 7/37 Uge 4 kalender uge 8/38 Uge 5 kalender uge 9/39 Introduktion Læring i praksis Introduktion til

Læs mere

Kompetenceprofil og udviklingsplan

Kompetenceprofil og udviklingsplan profil og udviklingsplan Lægesekretær (navn) Ubevidst inkompetence: En ny begyndelse Jeg har endnu ikke erkendt, at jeg ikke kan, og at der er brug for forandring Bevidst inkompetence: Man skal lære at

Læs mere

Strategi for udvikling af sygeplejen. på Sygehus Thy-Mors

Strategi for udvikling af sygeplejen. på Sygehus Thy-Mors Strategi for udvikling af sygeplejen på Sygehus Thy-Mors 2 Indledning Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Strategi for udvikling af sygeplejen på Sygehus Thy-Mors... 4 At udføre sygepleje... 4 At lede

Læs mere

Hvad kan den kliniske vejleder se efter ved den praktiske del af intern prøve modul 12 sygeplejerskeuddannelsen?

Hvad kan den kliniske vejleder se efter ved den praktiske del af intern prøve modul 12 sygeplejerskeuddannelsen? Sygeplejerskeuddannelsen del af intern prøve rskeuddannelsen? Hensigten med materialet er at inspirere til vurdering af studerende i, i forhold til læringsudbyttet. Materialet beskriver tegn, som den kliniske

Læs mere

Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte:

Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte: Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte: 1. At søge, sortere, tilegne sig og vurdere praksis-, udviklings-, og forskningsbaseret viden med relevans for professionsområdet. 2. At

Læs mere

Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen.

Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen. 1 Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen. BEK. Nr. 270 af 15/03/2016 https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=179139

Læs mere

Aftagerundersøgelse Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle

Aftagerundersøgelse Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Aftagerundersøgelse Sygeplejerskeuddannelsen UCL - Vejle december 2015 Samlet status Respondenter Procent Ny 0 0,0% Distribueret 4 22,2% Nogen svar 3 16,7% Gennemført 11 61,1% Frafaldet 0 0,0% I alt 18

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 04/2016 - Modul 11 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Kan kombinere viden om og reflektere over patients samarbejde med vejleder. i tværprofessionelt og Følges med vejleder eller

Kan kombinere viden om og reflektere over patients samarbejde med vejleder. i tværprofessionelt og Følges med vejleder eller Uge 1 intro til primærsektoren Forventningsafstemning Forberedelse til forventningssamtale Om viden: med fokus på sygepleje Planlægning af forløb Følges med vejleder Kan kombinere viden om til den akutte

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 07/2016 modul 12 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige

Læs mere

F13V Evaluering af klinisk Modul 12

F13V Evaluering af klinisk Modul 12 F13V Evaluering af klinisk Modul 12 Svarprocent: 47 % Praktiksted A. Spørgsmål til læringsmiljøet I hvilken grad vurderer du følgende: Der var ved modulets start klare og anvendelige mål for læringsudbytter

Læs mere

Praktik 2. Midtvejsevaluering: Standpunktsbedømmelse:

Praktik 2. Midtvejsevaluering: Standpunktsbedømmelse: Begynde at opnå Arbejde videre med at opnå Opnået Trin 1 - Praktik mål, erhvervsfaglige kompetencer samt status for målopfyldelse. Elevnavn: Praktiksted: Praktikperiode: Vejleder: Praktikmål Erhvervsfaglig

Læs mere

Praktik 2 A og B. Kendskab til læringsmuligheder og læringsredskaber.

Praktik 2 A og B. Kendskab til læringsmuligheder og læringsredskaber. Praktik 2 A og B Praktik 2A (inkl. modul perioden) er på ca. 8 uger og 2B er på ca. 9 uger. Tema Mål Fokusområder Klinisk praksis Læring - Introduktion til praktikstedet herunder organisationen og samarbejdspartnere.

Læs mere

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland Kærvang Kompetenceprofilens formål Medarbejderne er den vigtigste ressource i Specialsektoren. Det er afgørende

Læs mere

Funktionsbeskrivelse. Administrative:

Funktionsbeskrivelse. Administrative: Sygehus: Vejle Afdeling: Onkologisk Afsnit: Onkologisk Ambulatorium Stilling: Specialeansvarlig sygeplejerske i Onkologisk Ambulatorium Funktionsbeskrivelse Organisatorisk placering Hvem refererer stillingsindehaver

Læs mere

Godskrivning af 1. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper.

Godskrivning af 1. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper. Inspiration til metoder til afklaring af kompetencer med henblik på godskrivning, som kan benyttes af den uddannelsesansvarlige/praktikansvarlige på ansøgerens nuværende eller tidligere arbejdsplads. Gennemgang,

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636

Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636 Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636 Perioderne er individuelle og skal ses som en vejledende rettesnor for, og til strukturering af den fremadskridende læringsproces i

Læs mere

Dokumentation af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling føres i forbindelse med de årlige MUS samtaler.

Dokumentation af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling føres i forbindelse med de årlige MUS samtaler. OUH - Infektionsmedicin, OUH - 1 LEDELSE - 1.03 HR/Personale - 1.03.06 Kvalifïkationer og kompetence Dokumentbrugere: OUH /Infektmed/plejeper Læseadgang: Alle, Ekstern Infektionsmedicin, OUH Udskrevet

Læs mere

Kompetence Udviklingsplaner Sygeplejerske

Kompetence Udviklingsplaner Sygeplejerske Kompetence Udviklingsplaner Sygeplejerske Social og sundhedshjælper Social og Sundhedsassistent Sygeplejerske 1 Kompetenceudvikling for Sygeplejersker ansat i Center for Sundhed og omsorg, Slagelse Kommune

Læs mere

SYGEPLEJERSKEPROFIL. for Svendborg Kommune

SYGEPLEJERSKEPROFIL. for Svendborg Kommune SYGEPLEJERSKEPROFIL for Svendborg Kommune FORORD Sundhedsloven og strukturreformen stiller forventninger og krav til sygeplejerskerne i kommunerne om at spille en central rolle i sundhedsvæsenet. I Svendborg

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for lægesekretær i Neurologisk Afdeling, Roskilde Sygehus, Sygehus Nord

Stillings- og funktionsbeskrivelse for lægesekretær i Neurologisk Afdeling, Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Stillings- og funktionsbeskrivelse for lægesekretær i Neurologisk Afdeling, Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Stillingsbetegnelse Lægesekretær, Neurologisk Afdeling, Roskilde Sygehus. Stillingsindehaver Ansættelsessted

Læs mere

Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point.

Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen med afsæt i BEK 804 af 17/06 2016 Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fagområder

Læs mere

Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte:

Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte: Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte: 1. Selvstændigt at identificere sygeplejebehov, opstille mål, udføre, evaluere, justere og dokumentere sygepleje i samarbejde med udvalgte

Læs mere

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram Specialuddannelsen i intensiv sygepleje Ekstern klinisk praktik Introduktionsprogram Pædagogisk arbejdsgruppe/januar 2011 Side 1 af 7 1 INDLEDNING Dette introduktionsprogram er udarbejdet i et samarbejde

Læs mere

HÆMATOLOGISK AFDELING R

HÆMATOLOGISK AFDELING R Karakteristika for hæmatologiske patientforløb Hæmatologiske sygdomme kræver ofte langvarig behandling og medfører at patienternes immunforsvar er svært påvirket. At leve med et svært påvirket immunforsvar

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Ortopædkirurgisk afsnit arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Elektive hofte- og knæ patienter Akutte patienter Amputationer Sår Fod- og håndkirugi Traumepatienter

Læs mere

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8. Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.2012 Modulbeskrivelse modul 12, justeret 29.5.13 Side 1 Modulets tema. Modulet

Læs mere

Vision og strategi for sygeplejen

Vision og strategi for sygeplejen Vision og strategi for sygeplejen på Hospitalsenheden Horsens 2014-2017 Hospitalsenheden Horsens Strategi for Hospitalsenheden Horsens og Region Midtjylland Visionen og strategien for sygeplejen 2014-2017

Læs mere

2. Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start

2. Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start FN2010v-A+ B svarprocent 67 1. Hvor tilfreds er du samlet set med modul 12? 2. Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start - Selvstændigt

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Pædagoger Pædagogernes professionsrelevante kompetencer er beskrevet i Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog.

Pædagoger Pædagogernes professionsrelevante kompetencer er beskrevet i Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog. 1 Kompetenceprofiler Sundhed og omsorg og Socialområdet handicap og psykiatri Pædagoger Pædagoger Pædagogernes professionsrelevante kompetencer er beskrevet i Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Kompetenceprofiler på SC/HN

Kompetenceprofiler på SC/HN Silkeborg Centralsygehus/Hammel Neurocenter, Løn- og personaleafdelingen Vedtaget på HMU den 7. juni 2005 Kompetenceprofiler på SC/HN 1. Indledning Kompetence er evnen til at omsætte kvalifikationer til

Læs mere

Godskrivning af 1. og 2. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper.

Godskrivning af 1. og 2. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper. Inspiration til metoder til afklaring af kompetencer med henblik på godskrivning, som kan benyttes af den uddannelsesansvarlige/praktikansvarlige på ansøgerens nuværende eller tidligere arbejdsplads. Gennemgang,

Læs mere

Fysioterapiuddannelsen Nordsjælland - Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS

Fysioterapiuddannelsen Nordsjælland - Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapiuddannelsen Nordsjælland - Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Modulet starter i uge 17 og 46 Modulets tema Modulet retter sig mod den udviklingsorienterede selvstændige og kritiske

Læs mere

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år.

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år. 1 Indledning Stilling som Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent beskriver faggruppernes opgaver og ansvarsområder i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Stillingsbeskrivelserne er struktureret

Læs mere

Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen

Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fagområder Sundhedsvidenskabelige fag i

Læs mere

Sygeplejeprofil. -Sygeplejen Rebild

Sygeplejeprofil. -Sygeplejen Rebild Sygeplejeprofil -Sygeplejen Rebild Sygeplejeprofil Sygeplejeprofilen er udarbejdet med udgangspunkt i sygeplejerskernes egne oplevelser og hverdagsfortællinger, den gældende lovgivning omkring hjemmesygeplejen,

Læs mere

STILLINGSBESKRIVELSE BASISSYGEPLEJERSKE I FINSENCENTRET (ONK)

STILLINGSBESKRIVELSE BASISSYGEPLEJERSKE I FINSENCENTRET (ONK) STILLINGSBESKRIVELSE BASISSYGEPLEJERSKE I FINSENCENTRET (ONK) Navn CPR.nr. Klinik - afsnit Stilling Dato for ansættelse Nærmeste leder Afholdes 3-månederssamtale? Nej Ja dato: Har medarbejderen særlige

Læs mere

Læringstilbud afdeling J1 6. semester Uge 2. Tema: Læring i praksis Fokus på grundlæggende behov

Læringstilbud afdeling J1 6. semester Uge 2. Tema: Læring i praksis Fokus på grundlæggende behov Uge 1. Tema: Introduktion Læringstilbud afdeling J1 6. semester Uge 2. Tema: Læring i praksis Fokus på grundlæggende behov Uge 3: Tema: Sygepleje til den kroniske akutte patient Uge 4: Tema: Tværprofessionelt

Læs mere

Fagbilag Omsorg og Sundhed

Fagbilag Omsorg og Sundhed Fagbilag Omsorg og Sundhed 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Det faglige tema omfatter elementer fra beskæftigelsesområder, der relaterer til omsorg, sundhed og pædagogik. Der arbejdes med omsorgs-

Læs mere

SYGEPLEJE BRAINSTORM

SYGEPLEJE BRAINSTORM SYGEPLEJE BRAINSTORM Hvad er der brug for, at de nye social- og sundhedsassistenter bliver dygtigere til, når: 1. Der lægges mere vægt på en metodisk tilgang til sygeplejen? 2. De skal indgå i mere komplekse

Læs mere

Bilag - Praktikmål trin 1

Bilag - Praktikmål trin 1 Bilag - Praktikmål trin 1 Vejledning vedr. praktikmål Overordnet set, er alle praktikmål i spil i de tre praktikperioder. I forbindelse med bedømmelsen, anvendes taksonomi fra hhv. karakterskala og præstationsstandarder.

Læs mere

Kompetenceprofil. Social- og sundhedsassistenter. for Hospitalsenheden Horsens

Kompetenceprofil. Social- og sundhedsassistenter. for Hospitalsenheden Horsens Kompetenceprofil Social- og sundhedsassistenter for Hospitalsenheden Horsens Forord Som sundhedsprofessionel har man et konstant ansvar for at udvikle sine kompetencer rettet mod at løse fremtidens kerneopgaver.

Læs mere

Kompetenceprofil. Ortopædkirurgisk Ambulatorium, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Kompetenceprofil. Ortopædkirurgisk Ambulatorium, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Kompetenceprofil Ortopædkirurgisk Ambulatorium, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Jeg er i stand til at udføre de opgaver, som er blevet mig tildelt, og jeg løser opgaverne i loyalitet overfor de udstukne rammer.

Læs mere

Villa Ville Kulla Salgerhøjvej 36, Flade 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 65 58

Villa Ville Kulla Salgerhøjvej 36, Flade 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 65 58 Praktikbeskrivelse Velkommen som studerende på Villa Ville Kulla. Vi sætter en stor ære i at være med til at uddanne nye pædagoger, og vi håber, du vil få meget med herfra, ligesom vi også håber, du kan

Læs mere

MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN:

MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN: MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN: At den enkelte patient og pårørendes individuelle fysiske, psykiske, sociale og åndelige behov tilgodeses. Udføre grundlæggende og specifik sundheds-

Læs mere

Klinisk kompetenceudvikling i intensiv klinik 4131... 3. Den kompetente intensivsygeplejerske, kompetencetrin 1... 6

Klinisk kompetenceudvikling i intensiv klinik 4131... 3. Den kompetente intensivsygeplejerske, kompetencetrin 1... 6 Intensiv Terapiafsnit 4131 Klinisk kompetenceudvikling for sygeplejersker på ITA 4131 7. Udgave, 1. oplag, april 2012 Indholdsfortegnelse Klinisk kompetenceudvikling i intensiv klinik 4131.... 3 Den kompetente

Læs mere

Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 2

Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 2 Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 2 1. I gang med uddannelse til social- og sundhedshjælper Pædagogik med psykologi Social- og samfundsfaglige - Kommunikation - Gruppepsykologi - Gruppedynamik

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

- Søge, udvælge og anvende forskning- og udviklingsbaseret viden med relevans for en given problemstilling.

- Søge, udvælge og anvende forskning- og udviklingsbaseret viden med relevans for en given problemstilling. Modul 12 FN2010s-C + D. Svarprocent 57% Hvor tilfreds er du samlet set med modul 12? Målet er, at du efter modulet kan: - Selvstændigt planlægge, koordinere, iværksætte, gennemføre samt evaluere en målrettet

Læs mere

Afdelingens mål for oplæringsperioden:

Afdelingens mål for oplæringsperioden: Afdelingens mål for oplæringsperioden: Målene for din oplæringsperiode er formuleret som henholdsvis mål for en samlet oplæringsperiode og delmål for de 4 delmål, som vi anbefaler dig at arbejde med. Rækkefølgen

Læs mere

Bedre indblik og forståelse for arbejdsfordelingen i personalegruppen på Fabianhus.

Bedre indblik og forståelse for arbejdsfordelingen i personalegruppen på Fabianhus. Faglige mål for social og sundhedsassistent elever. Indhold Læringsmetode Læringsudbytte Evalueringsmetode Mål 1 : Kompetencer og lovgivning. Eleven skal arbejde inden for sit kompetence område i overensstemmelse

Læs mere

Funktionsbeskrivelse

Funktionsbeskrivelse Hovedstadens Sygehusfællesskab Bispebjerg Hospital Marts 2001 Medicinsk Center, klinik Y, YREH Funktionsbeskrivelse Beskrivelse af stillingen som afsnittet/enheden er normeret med og som er nødvendig for

Læs mere

Praktikerklæring for social- og sundhedsassistentelev: cpr: Praktiksted: periode:

Praktikerklæring for social- og sundhedsassistentelev: cpr: Praktiksted: periode: for social- og sundhedsassistentelev: cpr: Praktiksted: periode: : Målet skal nås som en færdighed A. Mål for praktikuddannelsen selvstændigt arbejde sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende i samarbejde

Læs mere

Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse

Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Januar 2012 Modulets tema og læringsudbytte Selvstændig professionsudøvelse Tema: Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Modulet retter

Læs mere

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet. Oplysningsskema - foreløbig til brug for godkendelse og registrering af praktiksteder ikke omfattet af koncerngodkendelser inden for social- og sundhedshjælperuddannelsen Bilag. Vejledning til udfyldelse

Læs mere

Rollebeskrivelser i borgervisitationen

Rollebeskrivelser i borgervisitationen Rollebeskrivelser i borgervisitationen Udgangspunktet er ledelsesgrundlaget med de 4 fokuspunkter: Ta ledelse, Skab følgeskab, Ha styr på driften og Vær fornyende. Følgende roller er beskrevet: Visitator

Læs mere

Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedsuddannelsen trin 1

Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedsuddannelsen trin 1 Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedsuddannelsen trin 1 Hjælpeskemaet udfyldes med elevens personlige oplysninger. Praktikstedet markerer i skemaet, hvilket niveau (begynder, rutineret,

Læs mere

Den kompetente sygeplejerske - Palliative felt

Den kompetente sygeplejerske - Palliative felt - Palliative felt Definition: har været ansat i afdelingen i en periode og har opøvet større viden og sikkerhed i det palliative felt og tager et større medansvar for afdelingens sygeplejefaglige niveau

Læs mere

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje Andet intensivt afsnit Opvågningsafsnittet Introduktionsprogram Pædagogisk arbejdsgruppe/januar 2011 Side 1 af 7 1 INDLEDNING Dette introduktionsprogram

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed... 5 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Uddannelse til professionsbachelor i Sygepleje

Uddannelse til professionsbachelor i Sygepleje Uddannelse til professionsbachelor i 1 Observation og vurdering af patientens sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge Patient Ingen 9 ECTS (T) + 1 ECTS (P) Ergonomi 3 uger 5 kliniske ECTS At opnå viden

Læs mere

Funktionsbeskrivelse

Funktionsbeskrivelse Hovedstadens Sygehusfællesskab Bispebjerg Hospital Marts 2001 Medicinsk Center, klinik Y, YREH Funktionsbeskrivelse Beskrivelse af stillingen som afsnittet/enheden er normeret med og som er nødvendig for

Læs mere

Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen

Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen Den gode Sygepleje -værdigrundlag for sygeplejen, Neurokirurgisk Afdeling U Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen I 2003 blev Den gode neurosygepleje værdigrundlag for sygeplejen

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Sygeplejeprofil i Skive Kommune

Sygeplejeprofil i Skive Kommune Sygeplejeprofil i Skive Kommune Indledning. Kommunerne kommer i fremtiden til at spille en større rolle i sundhedsvæsenet. De eksisterende kommunale sundhedstilbud bliver sammen med helt nye en del af

Læs mere

Kompetencemodel for socialpsykiatriske social- og sundhedsassistenter Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang

Kompetencemodel for socialpsykiatriske social- og sundhedsassistenter Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang Kompetencemodel for socialpsykiatriske social- og sundhedsassistenter Specialsektoren, Region Nordjylland Kærvang Kompetenceprofilens formål Den første del af denne kompetenceprofil er specialsektorens

Læs mere

Forord... 2. 1.1 Formål:... 2. 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3

Forord... 2. 1.1 Formål:... 2. 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3 HJEMMEPLEJEN MAJ 2014 BORGERNES NATURLIGE VALG Indhold Forord... 2 1.1 Formål:... 2 2. Grundlag for arbejde som social og sundhedsassistent i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune... 3 3 Opgaver og ansvarsområde...

Læs mere

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

Studerende: Hold: Periode: Ansvarlig klinisk underviser: Initialer: 5 Refleksion. Klinisk vejleder: Initialer: 9 Refleksion. Revideres ultimo 2014

Studerende: Hold: Periode: Ansvarlig klinisk underviser: Initialer: 5 Refleksion. Klinisk vejleder: Initialer: 9 Refleksion. Revideres ultimo 2014 Kompetencekort for sygeplejestuderende i modul 12 Et lærings- og evalueringsredskab i klinisk undervisning Studerende: Hold: Periode: 1 Uge Aftalte samtaler: 1 Studieplan 2 Komp.kort Sygehus: Afsnit: 3

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Afsnit for Rygmarvsskade arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Rehabilitering af rygmarvsskade patienter, para og tetraplegiker efter : Traumer Infektioner Medfødt

Læs mere

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at:

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: 1.1. BASISDEL MÅL Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: Deltagerne: styrker den faglige identitet og øger bevidstheden

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde Forløb for modul12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde 22-11-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Kompetencebeskrivelse Landsforeningen for ansatte i sundhedsfremmende og forebyggende hjemmebesøg

Kompetencebeskrivelse Landsforeningen for ansatte i sundhedsfremmende og forebyggende hjemmebesøg Kompetencebeskrivelse Landsforeningen for ansatte i sundhedsfremmende og forebyggende hjemmebesøg Sociale/samarbejdsmæssige kompetencer Personlige kompetencer Borgeren Udviklingskompetencer Faglige kompetencer

Læs mere

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8. Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.2012 Modulbeskrivelse modul 12 Side 1 Modulets tema. Modulet retter sig

Læs mere

Funktionsbeskrivelse

Funktionsbeskrivelse Hovedstadens Sygehusfællesskab Bispebjerg Hospital Marts 2001 Medicinsk Center, klinik Y, YREH Funktionsbeskrivelse Beskrivelse af stillingen som afsnittet/enheden er normeret med og som er nødvendig for

Læs mere

Medarbejderinformation. Værdigrundlag. Intensiv afdeling, Sønderborg

Medarbejderinformation. Værdigrundlag. Intensiv afdeling, Sønderborg Medarbejderinformation Værdigrundlag Intensiv afdeling, Sønderborg Kvalitet Døgnet Rundt Anæstesi- og operationsafdelingen Indledning Værdigrundlaget for Intensiv afsnittet er udarbejdet med baggrund i

Læs mere

Fagprofil - Social- og sundhedsassistent.

Fagprofil - Social- og sundhedsassistent. Odder Kommune Fagprofil - Social- og sundhedsassistent. For social- og sundhedsassistenter ansat ved Odder Kommunes Ældreservice I Odder Ældreservice arbejder medarbejderne ud fra: en rehabiliterende tilgang.

Læs mere

Kompetencemodel for pædagoger i socialpsykiatrien Region Nordjylland Specialsektoren Kærvang

Kompetencemodel for pædagoger i socialpsykiatrien Region Nordjylland Specialsektoren Kærvang Kompetencemodel for pædagoger i socialpsykiatrien Region Nordjylland Specialsektoren Kærvang 1 Kompetenceprofilens formål Medarbejderne er den vigtigste ressource på Kærvang. Det er afgørende at have kompetente

Læs mere

Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen.

Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen. Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen. Klinisk undervisning på ergoterapeutuddannelsen tilrettelægges med progression fra det observerende til det reflekterende og

Læs mere

Lokalt bilag til praktikerklæring, SSA

Lokalt bilag til praktikerklæring, SSA Elevens navn: Lokalt bilag til praktikerklæring, SSA Midtmidtvejsevaluering (Praktik 1a) Midtvejsevaluering Slutevaluering (Ikke i praktik1a) Dato: Dato: Dato: Fødselsdato: Hold: SSA Praktik: Praktikstedets/afdelingens

Læs mere

Velkommen til workshoppen Klinisk lederskab i grunduddannelsen. DSR Fagdag 26. oktober 2017 Helle Andersen

Velkommen til workshoppen Klinisk lederskab i grunduddannelsen. DSR Fagdag 26. oktober 2017 Helle Andersen Velkommen til workshoppen Klinisk lederskab i grunduddannelsen DSR Fagdag 26. oktober 2017 Helle Andersen Klinisk lederskab - et nyt begreb? Brug et minut til at tænke over, hvad du mener indgår i begrebet.

Læs mere

Tema- 3. semester Varighed 8 uger hvoraf 1 uge til sundhedsplejen Uge 1. Intro til det nære sundhedsvæsnet

Tema- 3. semester Varighed 8 uger hvoraf 1 uge til sundhedsplejen Uge 1. Intro til det nære sundhedsvæsnet Tema- 3. semester Varighed 8 uger hvoraf 1 uge til sundhedsplejen Uge 1. Intro til det nære sundhedsvæsnet Indhold/Absalon Praktik- Studie aktivitet Refleksioner Mål for læringsudbytte Fra semesterplanen

Læs mere

Mission Værdier Visioner

Mission Værdier Visioner Mission Værdier Visioner 2 MISSION VÆRDIER VISIONER Udgivet af: Psykiatrien i Region Nordjylland, juni 2009 Illustrationer: Marianne Lipschitz Jørgensen Layout/Tryk: PrinfoAalborg/Vester Kopi 3 INDHOLD

Læs mere