Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd Brugerrådsmøde nr. 25 Den 18. november 2014 kl Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 18. 11.2014 1. Brugerrådsmøde nr. 25 Den 18. november 2014 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne."

Transkript

1 Bornholms Forsynings Brugerråd Referat. Brugerrådsmøde nr. 25 Den 18. november 2014 kl Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Per Ole Petersen( Formand) Jens S. Koefoed Per Martlev Hansen (ref.) Michael Wolfberg Jørgen Hammer Erling Aabye Dam Kenn Kjellberg Michael Mortensen Jørgen Kleener Kaj Erik Mortensen Indbudte: chef gr.. Afbud Tommy, Kim Afbud: Kaj Erik Mortensen, Kenn Kjellberg, Erling Aabye Dam Bemærkninger til dagsorden: Indholdsfortegnelse: 1. Orientering fra formanden - kort nyt m.v solcelleprojekt og muligheder hos Bornholms Forsyning Igangværende fjernvarmeprojekter Orientering fra medlemmerne kort nyt mv Dagsorden til bestyrelsesmøde den 19.nov Evt. indstillinger til Forsyningens bestyrelse Eventuelt... 6

2 Bornholms Forsynings Brugerråd Orientering fra formanden - kort nyt m.v. Der er været arrangeret to busture via energitjenesten /bæredygtig ø 2 og 15 nov. Julemesse i Nordlandshallen Beskatning af Varme Vandmåler udskiftning ca stk. er udskiftet Formidlingsprojektet grøn Bæredygtig Ø (evt. Jørgen Hammer) Grøn håndværker ordning stopper, men forsøges videreført - der er økonomi til 1 år Bornholms Forsynings Brugerråd, den 19.nov 2014: Der fremskaffes information vedr. vandmålings udstyr digital aflæsning i husstanden. Jøren Hammer orienterede om Lag indsats vedr. Grøn bæredygtig Ø. Formanden orienterede om fællesmøder med Østkraft, på formand/næstformand niveau. Taget til efterretning.

3 Bornholms Forsynings Brugerråd solcelleprojekt og muligheder hos Bornholms Forsyning Sagsbeskrivelse Bornholms Forsyning er kontaktet af EnergiMidt via Energitjenesten for at se på hvilke muligheder et solcelleanlæg vil give virksomheden. På et indledende møde den 22. oktober præsenterede EnergiMidt solcellers mulighed for at bidrage til grøn omstilling på Bornholm og hvorledes en projektøkonomi kunne se ud, herunder hvilke tilskudsmuligheder mv. der kan opnås. Det stod klart, at virksomheden ville opnå størst økonomisk fordele ved at reducere sit indkøb af strøm, hvorved projektets tilbagebetalingstider er interessante og der kan opnås en god drifts økonomi over hele projektets forventet levetid. Der er lovgivningsmæssigt lagt loft over salgsprisen (0,6 øre /kwh), hvorfor det ikke på nuværende tidspunkt kan svare sig at etablere ekstra store solcelleanlæg. Den indledende drøftelse medførte at EnergiMidt fik til opgave at udarbejde et forslag til fire lokationer. Følgende anlæg blev valgt: Rønne rensningsanlæg, Nexø Halmvarmeværk, Smålyngsværket og Tejn rensningsanlæg. Fabrikanten af solcellemodulerne garanterer en ydelse på min. 90 % af den nominelle ydelse efter 10 år og min. 80 % efter 25 år. Ydelsesgarantien er genforsikret hos et anerkendt eksternt forsikringsselskab. Fabrikanterne af inverterne yder 5 års garanti. EnergiMidt A/S yder en systemgaranti på 2 år. Et solcelleanlæg vil udover signalværdien om miljøbevisthed også reducere Co2 udledning og afhængigheden af biomasse på Bornholm.. Indstilling Direktøren indstiller At Brugerrådet drøfter solcelleprojektet Bilag Ingen Beslutning Bornholms Forsynings Brugerråd, den 18.nov 2014: Taget til efterretning.

4 Bornholms Forsynings Brugerråd Igangværende fjernvarmeprojekter Sagsbeskrivelse Fjernvarmeprojektet Svaneke, Aarsdale og Listed har pt. en tilslutning på 66 %, lednings og grave opgaven frem til Aarsdale har været i udbud i august. Bornholms Varme A/S har søgt BRK om en kommunegaranti på 112 mio. kr. til byggekredit til etablering af ledningsanlæg og fjernvarmetilslutninger i Svaneke, Aarsdale og Listed. Budgettet svare til Projektforslag af august 2013 for etablering af fjernvarme i Svaneke, Aarsdale og Listed, som KMB godkendte den 24. april Der taget udgangspunkt i en tilslutning på 90 %. Entreprenør Jens Møller A/S vandt transmissionsledningen fra Nexø til Aarsdale og Ok Entre-prise vand Aarsdale by. Transmissionsledningen fra Aarsdale og frem til og med Svaneke by er vundet af Ok Entreprise. Listed by forventes udbudt næste år. Det forventes at VVS entreprisen kommer i udbud ultimo november. I projektforslaget var der regnet med en udskiftning af den ene af de to eksisterende kedler på Nexø halmvarmeværk for at kunne levere nokvarme til Svaneke mm. og i anlægsinvesterings oversigten ved køb af Nexø Halmvarme var der kalkuleret med udskiftning af begge kedler inden for en periode af max 10 år. Samtidig har det efterfølgende vist sig at de eksisterende kedler vanskeligt kan overholde myndighedens miljøkrav til udledning af NOx, uden supplerende omkostninger til kvælstof fjernelse hertil skal kedlerne i en nær fremtid renoveres, hvorved det er vurderet at den løbende vedligeholdelse i vil løbe op i 22 mio. I relation til kvælstof fjernelse er det i dag ikke muligt at købe en kedel som fysisk kan placeres i eksisterende bygninger da forbrændingskammerets udformning kræver en lang opholdstid / temperatur for at nedsætte udledningen af kvælstoffer. Derfor er det valgt, at udskifte hele kedelanlægget med en 12.5 Mw kedel med røggaskondensering og absorptionsvarmepumpe på 1.7 Mw, der medfører en forbedret driftseffektivitet og minimerer brugen af biobrændsels på Bornholm. Der arbejdes på at den nye Halmkedel er operationel i november 2015 for at kunne forsyne Svaneke mm. De nye områder som Nexø halmværk fremover skal levere til har medført, at den nuværende akkumuleringstanksreservekapacitet 800 m3 ikke giver en tilstrækkelig forsyningssikkerhed ved større nedbrud. Det eksisterende værk leverer fra 2012 også varme til de ca. 300 nye forbruger som Bornholms Forsyning etablerede i Balka Snogebæk området.- kombineret med ca nye forbruger i Aarsdale, Svaneke og Listed reduceres udetiden betydelig om vinteren ligeledes medføre den reducerede kapacitet om sommeren, at værket ofte må startes i weekender for at kunne føl-gemed, hvorfor der ligeledes etableres en større akkumuleringstank på 3500 m3 Denne tankstørrelse giver også mulighed for at anvende solfanger i fremtiden. Det er besluttet, at udbyde bygningsentreprisen på Nexø halmvarmeværk særskilt, hvorfor kedelentreprisen snarest skal udbydes for at kunne producere varme på fuldlast i oktober 2015.

5 Bornholms Forsynings Brugerråd Fjernvarmeprojektet Allinge Sandvig Sandkaas Tejn er oppe på 56 % tilslutning, der er taget kontakt til storforbrugerne og øvrige mulige forbrugere for at opnå de nødvendige tilslutninger. Det forventes at projektet opnår de 60 % før lokalplanen er godkendt. Der er indgået en forhånds aftale med BRK om erhvervelse af en ca m2 stor grund under forudsætning af varmeprojektet realiseres og at varmeprojektet opnår myndighedsgodkendelse Ved TMU behandling af lokalplanen blev det besluttet at undersøge alternative placeringer for værket som følge af bekymring for de landskabelige værdier, hvilket medfører en forsinkelse af projektet. T&M har sammen med Bornholms Forsynings anlægsafdeling efterfølgende besigtigede flere områder i Allinge og omegn og T&M ønskede at Bornholms Forsyning udarbejdede en visualisering af den oprindelige placering til TMU. (Vil blive vise på mødet). Ud fra en trafikal betragtning vil den oprindelige placering være optimal. Hasle Halmvarme værk I 2008 blev der i forbindelse med overtagelsen af ledningsnettet indgået en aftale med Bornholms Forsyning om erhvervelse af Hasle halmvarmeværk pr 1 jan 2015, der pågår en dialog med ejeren om de enkelte dele af kontrakten herunder en teknisk gennemgang af div. udstyr og kedel skal foretages. Bornholms Forsyning vil ansøge om en kommunegaranti, der vil være behov for at bl.a. etablering af en vægt og udsugning på halmsystemet. Ligeledes vil det være nødvendigt, skulle investeres (leasing) i en nyere truck. Gudhjem fjernvarmeprojekt Grave og lednings entrepriserne herunder asfalt udlægning er afsluttet i primo november. Der foretages dog stadig konverteringer af de sidste huse, som afsluttes med en inspektion af VVS smedens arbejde. Der er pt. opnået over 91 % tilslutning. Elkedel Østerlars varmeværk Leverandøren har installereret de to første el kedel svarende til 1.2 Mw og det forventes at de to sidste er klar til drift i uge 47således at den samlede el effekt kommer på 2.4 Mw - men før idriftsættelse skal de sidst aftaler på plads med Energi Danmark. Ligeledes er der indgået en samarbejdsaftale med Østkraft med Kim Kofoed som el ansvarlig. Økonomi Indstilling Direktøren indstiller At Brugerrådet tager orienteringen til efterretning. Bilag Ingen Beslutning Bornholms Forsynings Brugerråd, den 18.nov 2014: Taget til efterretning Jens udtrykker bekymring vedr. til og frakørsel (bakning) for lastbiler i Nexø. En nødsituation såsom brand blev drøftet og der blev udtrykt tilfredshed med forklaringen.

6 Bornholms Forsynings Brugerråd Orientering fra medlemmerne kort nyt mv. Brugerrådet ønsker, at Forsyningen arbejder med følgende emner (emner markeret med gult er under behandling): 1. Varme pumpe teknologi præsentation og økonomi jf. referat 2. feb. 12 (pkt. evt.). Bornholms Forsynings brugerråd, den 18. nov. 2014: 5. Dagsorden til bestyrelsesmøde den 19.nov 2014 Der henvises til følgende punkter under bestyrelses sagsbehandling Pkt. 3 Varme solcelleprojekt Pkt. 5 forsyning skattesag. Bornholms Forsynings Brugerråd, den 18. nov. 2014: Ingen bemærkninger 6. Evt. indstillinger til Forsyningens bestyrelse Bornholms Forsynings Brugerråd, den 18. nov. 2014: Ingen 7. Eventuelt Bornholms Forsynings Brugerråd, den 18. nov. 2014: Brugerrådet udtrykker ros til Sms og hjemmesiden. Mødet hævet kl

Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1 Referat. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Per Ole Petersen( Formand) Jens S. Koefoed Per Martlev Hansen

Læs mere

Fraværende: Afbud: Jørgen Hammer, Erling Aabye Dam, Benny Schou,, Jens S Koefoed, Jørgen KLeener

Fraværende: Afbud: Jørgen Hammer, Erling Aabye Dam, Benny Schou,, Jens S Koefoed, Jørgen KLeener Bornholms Forsynings Brugerråd 05.2.2014 1 REFERAT. Brugerrådsmøde nr. 22 Den 05. februar 2014 kl. 9-11 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. René Nordin Bloch( Formand) Jens S. Koefoed Per Martlev Hansen

Læs mere

Indbudte: chef gr.. Per Ole Petersen (kommende bestyrelsesformand deltog i mødet)

Indbudte: chef gr.. Per Ole Petersen (kommende bestyrelsesformand deltog i mødet) Bornholms Forsynings Brugerråd 30.05.2014 1 Referat. Brugerrådsmøde nr. 23 Den 30. maj 2014 kl. 9-11 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. René Nordin Bloch( Formand) Jens S. Koefoed Per Martlev Hansen

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 31.05.2013 181. Bestyrelsesmøde nr. 27 Den 31. maj 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Medlemmer: Henry Bech

Referat. Bornholms Varme A/S 31.05.2013 181. Bestyrelsesmøde nr. 27 Den 31. maj 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Medlemmer: Henry Bech Bornholms Varme A/S 31.05.2013 181 Referat Bestyrelsesmøde nr. 27 Den 31. maj 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 17.11.2015 1. Brugerrådsmøde nr. 29 Den 17. november 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 17.11.2015 1. Brugerrådsmøde nr. 29 Den 17. november 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Forsynings Brugerråd 17.11.2015 1 Referat. Brugerrådsmøde nr. 29 Den 17. november 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Per Ole Petersen( Formand) Jens S. Koefoed Per Martlev Hansen

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 18.11.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 38 Den 18. november 2015 kl.15.00 Mødested: Brovangen 9, Aakirkeby.

Referat. Bornholms Varme A/S 18.11.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 38 Den 18. november 2015 kl.15.00 Mødested: Brovangen 9, Aakirkeby. Bornholms Varme A/S 18.11.2015 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 38 Den 18. november 2015 kl.15.00 Mødested: Brovangen 9, Aakirkeby Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Betina Haagensen (Næstformand) Linda

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 06.09.2013 186. Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 06. september 2013 kl. 14.30 Mødested: Industrivej 1A, Rønne.

Referat. Bornholms Varme A/S 06.09.2013 186. Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 06. september 2013 kl. 14.30 Mødested: Industrivej 1A, Rønne. Bornholms Varme A/S 06.09.2013 186 Referat Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 06. september 2013 kl. 14.30 Mødested: Industrivej 1A, Rønne Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Carsten Scheibye - (næstformand)

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 09.09.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 36 Den 09. september 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Varme A/S 09.09.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 36 Den 09. september 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Varme A/S 09.09.2015 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 36 Den 09. september 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Betina Haagensen (Næstformand)

Læs mere

Velkommen. Bornholms Forsyning A/S. Side 1

Velkommen. Bornholms Forsyning A/S. Side 1 Velkommen Bornholms Forsyning A/S Side 1 Municipal (Sogn) - before 1970 5 municipal (og Amt) - after 1970 Lidt historie 1970 bliver 22 kommuner til 5 kommuner og et amt 2003 bliver det til en kommune Bornholms

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 20.4.2012 120. Bestyrelsesmøde nr. 23 Den 20. april 2012 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1 A, Hasle.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 20.4.2012 120. Bestyrelsesmøde nr. 23 Den 20. april 2012 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1 A, Hasle. Bornholms Forsyning A/S 20.4.2012 120 Referat Bestyrelsesmøde nr. 23 Den 20. april 2012 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1 A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm 7 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 8 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 Rønne Havn Snellemark 30 Muleby Hasle Torv Vang havn Hammershus Sandvig Allinge Tejn Havn Helligdommen Gudhjem

Læs mere

Velkommen til Bornholms Forsyning A/S

Velkommen til Bornholms Forsyning A/S Velkommen til Bornholms Forsyning A/S Bornholms Forsyning A/S Holding Bornholms Regionskommunen er ejer af alle aktier. Bestyrelsens opgave er at udøve kontrol med direktionen på aktionærernes vegne. Bornholms

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 8.2.2013 165. Bestyrelsesmøde nr. 25 Den 8. februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Medlemmer: Henry Bech

Referat. Bornholms Varme A/S 8.2.2013 165. Bestyrelsesmøde nr. 25 Den 8. februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Medlemmer: Henry Bech Bornholms Varme A/S 8.2.2013 165 Referat Bestyrelsesmøde nr. 25 Den 8. februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Baggrund. European Energy ønsker at bygge flere solkraftværker på Bornholm. Side 2. Solprojekt Bornholm FORTROLIGT

Baggrund. European Energy ønsker at bygge flere solkraftværker på Bornholm. Side 2. Solprojekt Bornholm FORTROLIGT Baggrund Bornholms Regionskommune (BRK) har vedtaget en ambitiøs plan med det mål, at Bornholm bliver en grøn Ø, med en høj andel af vedvarende energi, forberedt til fremtidens intelligente el-system.

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Lotte Helms Linda Kofoed Persson

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle.

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176 Referat Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 23.11.2012 153. Bestyrelsesmøde nr. 24 Den 23. november 2012 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle.

Referat. Bornholms Varme A/S 23.11.2012 153. Bestyrelsesmøde nr. 24 Den 23. november 2012 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Bornholms Varme A/S 23.11.2012 153 Referat Bestyrelsesmøde nr. 24 Den 23. november 2012 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

1. Godkendelse af årsrapport... 102. 2. Status på option for Nexø Halmvarmeværk... 102. 3. Opførelse af halmvarmeværk ved Nybrovej, Østerlars...

1. Godkendelse af årsrapport... 102. 2. Status på option for Nexø Halmvarmeværk... 102. 3. Opførelse af halmvarmeværk ved Nybrovej, Østerlars... Bornholms Varme A/S 20.4.2012 101 Referat Bestyrelsesmøde nr. 19 Den 20. april 2012 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 30.05.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 36 Den 30. maj 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 30.05.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 36 Den 30. maj 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne. Bornholms Forsyning A/S 30.05.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 36 Den 30. maj 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Carsten Scheibye - (næstformand)

Læs mere

Referat. Bornholms Spildevand A/S 22.04.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 22.april 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Spildevand A/S 22.04.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 22.april 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Spildevand A/S 22.04.2015 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 22.april 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Lotte Helms Linda Kofoed Persson

Læs mere

Oplæg til præcisering, Strategisk Energiplan. Udgangspunktet Situationen og fakta Scenarier Opsamling & næste skridt

Oplæg til præcisering, Strategisk Energiplan. Udgangspunktet Situationen og fakta Scenarier Opsamling & næste skridt Oplæg til præcisering, Strategisk Energiplan Udgangspunktet Situationen og fakta Scenarier Opsamling & næste skridt Hvordan skaber vi en CO2-neutral energiproduktion på Bornholm? Scenarie 1 Brug af kommercielt

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 3. december 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 3. december 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 3. december 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700 Medlemmer Fravær Underskrift René Nordin Bloch - (formand) Carsten Scheibye - (næstformand) Bjarne Westerdahl Carsten

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Carsten Scheibye - (næstformand)

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor.

Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Referat Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl. 18.00-19:30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Deltagere: Erhvervsfartøjerne v/morten Svendsen Bådejerne v/jakob Jensen

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Teknisk risikovurdering

Teknisk risikovurdering Fax +45 9839 2498 Tønder Kommune Morten Hofmeister Nordjylland Att.: Lene Heissel og Henrik Hansen Tlf. +45 9682 0400 Skørping 11. maj 2015 Mobil +45 2234 4703 mh@planenergi.dk Teknisk risikovurdering

Læs mere

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse P R O T O K O L Bestyrelsesmøde i SK Varme A/S Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Flemming Erichsen, Ole Drost, Anders Koefoed, Anders Nielsen, Lis Tribler, Pernille

Læs mere

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 24. oktober 2017 kl. 19,30 på Brødremenighedens Hotel Fraværende med afbud: HC Jensen. side 727 Referat Formand, Jens Jørgen Madsen, bød velkommen. Der var ud

Læs mere

Muligheder i et nyt varmeanlæg

Muligheder i et nyt varmeanlæg Program Hvilke muligheder er der for et nyt varmeanlæg? Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg? Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen? Muligheder i et nyt varmeanlæg Fjernvarme

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700 Medlemmer Fravær Underskrift René Nordin Bloch - (formand) Carsten Scheibye - (næstformand) Bjarne Westerdahl Carsten

Læs mere

THISTED VAND A/S. Lukket Dagsorden

THISTED VAND A/S. Lukket Dagsorden THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Thisted Renseanlæg A/S Hanstholm Renseanlæg A/S Øsløs, Tåbel og Vilsund Renseanlæg A/S Lukket Dagsorden

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling mandag den 29. juni 2015. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 55 ens 20ende

Læs mere

1. Status på option for Nexø Halmvarmeværk... 92. 2. Orientering om Balka - Snogebæk projekt... 93

1. Status på option for Nexø Halmvarmeværk... 92. 2. Orientering om Balka - Snogebæk projekt... 93 Bornholms Varme A/S 3.2.2012 91 Referat Bestyrelsesmøde nr. 17 Den 3. februar 2012 kl. 13.30 Mødested: Brovangen 9, Aakirkeby Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 16. marts 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orentering

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orentering Referat fra bestyrelsesmøde nr. 3. 2016/2017 Dato 17. januar 2017 kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Alle var mødt. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering. 3. Halvårs regnskab.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde.

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6. 2016/2017 Dato 20. juni 2017. Kl 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var mødt fuldtallig. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering.

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 35 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 14. februar 2017 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen (deltog i pkt. 4-8) Ole Frederiksen (Afbud) Lars

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 a) Velkomst På bestyrelsens vegne skal jeg hermed byde alle fremmødte velkomne til Aabybro Fjernvarmeværks årlige generalforsamling. En særlig

Læs mere

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt.

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt. 1 of 6 Bilag 4: Udvalg af virkemidler til opfyldelse målsætninger i Borgmesteraftalen Borgmesteraftalen omfatter kommunen som geografisk enhed og ved indgåelse af aftalen forpligtede kommunen sig til en

Læs mere

Dagsorden og beslutningsreferat

Dagsorden og beslutningsreferat Bestyrelsesmøde i 3F Bornholm 14-08-2012 Møde indkaldt af: Jens Skovgaard Deltagere: Jens Skovgaard, Merete Koch, Steffen Finne, Ole Kure, Klaus Garberg, Jann Poulsen, Henning B. Pedersen, Søren Kjøller,

Læs mere

Referat. Løgstør Fjernvarmes bestyrelsesmøde nr. 01/2013 Den 26. februar 2013 kl. 17.00. 21. februar 2013

Referat. Løgstør Fjernvarmes bestyrelsesmøde nr. 01/2013 Den 26. februar 2013 kl. 17.00. 21. februar 2013 Referat Løgstør Fjernvarmes bestyrelsesmøde nr. 01/2013 Den 26. februar 2013 kl. 17.00 21. februar 2013 Sted: Løgstør Fjernvarme Herefter spisning på Hotel du Nord. Deltagere: Formand Uffe Bro, bestyrelsesmedlemmerne:

Læs mere

Silkeborg Varme solvarmeanlæg. Verdens største solvarmeanlæg

Silkeborg Varme solvarmeanlæg. Verdens største solvarmeanlæg Silkeborg Varme solvarmeanlæg Verdens største solvarmeanlæg Hvorfor solvarme? Solen er den reneste af alle energikilder, og den er den mest kraftfulde af de bæredygtige energikilder. Der udledes ingen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 11-2011/12 Tid: Tirsdag den 13. marts 2012 kl. 18 00-20 15 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 11-2011/12 Tid: Tirsdag den 13. marts 2012 kl. 18 00-20 15 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 11-2011/12 Tid: Tirsdag den 13. marts 2012 kl. 18 00-20 15 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Peter Frederiksen, Jens Møller,

Læs mere

Referat. Deltagere: 20. oktober 2014, kl. 19.45 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. joda@ringsted.dk. (formand)

Referat. Deltagere: 20. oktober 2014, kl. 19.45 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF. joda@ringsted.dk. (formand) Referat 20. oktober 2014, kl. 19.45 i Mødelokale/Bragesvej 18, RF Deltagere: Ringsted Byråd Johnny Dahlgaard (formand) Per Nørhave joda@ringsted.dk hjpen@ringsted.dk Andelsboligforeningen af Solveig Christiansen

Læs mere

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf.

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. Tak til alle annoncører i denne brochure mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk Kom indenfor i dit varmeværk blev etableret i 1961.

Læs mere

Copyright 2013 Grontmij A/S CVR 48233511. Solceller i Region Syddanmark

Copyright 2013 Grontmij A/S CVR 48233511. Solceller i Region Syddanmark Solceller i Region Syddanmark 1 25.800 m2 solceller etableret på 22 lokationer 2 Fra idé til projekt 3 (april 2012) Opgaven kort v. opstart : Forventning: i alt 100.000 m2 solcelleanlæg fordelt på regionens

Læs mere

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme.

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2011/2012 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-08-2010. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-08-2010. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Møde slut: 15:10 Fraværende: Ingen REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om garanti på 12,5 mio.kr - Terndrup Fjernvarme 638

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 17. januar 2012 kl. 16:09. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 17. januar 2012 kl. 16:09. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 17. januar 2012 kl. 16:09 I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

NFS VARME A/S Tirsdag, den 31. oktober 2017 Blad nr. kl Mødested: Administration

NFS VARME A/S Tirsdag, den 31. oktober 2017 Blad nr. kl Mødested: Administration 17 Fraværende: Per Jespersen Dagsorden: 27.0 Meddelelser fra formanden 27.1 J.nr. 13.03.00P20 Sag 2012/00616 Status Bondemoseprojekt Projektet afsluttet. Der er afholdt afslutningsarrangement 6. oktober

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 03. november 2014 Tid Kl. 16.00 Sted Kursuscenteret Smålandshavet 4736 Karrebæksminde Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

CSP-solanlæg til produktion af grøn fjernvarme

CSP-solanlæg til produktion af grøn fjernvarme CSP-solanlæg til produktion af grøn fjernvarme - Concentrated solar power Picture SCHOTT Solar CSP-solanlæg til fjernvarme Efter flere års eksporteventyr med leverancer af dampkedler til store solkraftværker,

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDET. Tirsdag, den 6. september 2011 kl. 16:09. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDET. Tirsdag, den 6. september 2011 kl. 16:09. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDET Tirsdag, den 6. september 2011 kl. 16:09 I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK

SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK Sydlangeland Fjernvarme Forslag til solvarme Informationsmøde 1 FREMTIDENS OPVARMNING I VEDDUM SKELUND OG VISBORG UDGANGSPUNKT: I ejer Veddum Skelund

Læs mere

Dagsorden for Havnebestyrelsen

Dagsorden for Havnebestyrelsen Dagsorden for Havnebestyrelsen Mødedato 16. januar 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Energi Midt A/S Kølkær Varmecentral

Energi Midt A/S Kølkær Varmecentral Projektforslag Energi Midt A/S Kølkær Varmecentral Etablering af 2872m 2 solvarmeanlæg 1 PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF SOLFANGERANLÆG PÅ EKSISTERENDE VARMEANLÆG HOS KØLKÆR VARMECENTRAL Indholdsfortegnelse:

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Onsdag, den 13. juni 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott (referent)

Læs mere

Referat for: Bornholms Provstiudvalg. PU møde 31. oktober Kl Mødested: Søborgstræde 11, Rønne. Afbud fra Jens Borg Spliid

Referat for: Bornholms Provstiudvalg. PU møde 31. oktober Kl Mødested: Søborgstræde 11, Rønne. Afbud fra Jens Borg Spliid Referat for: Bornholms Provstiudvalg PU møde 31. oktober 2016. Kl. 14.00 Mødested: Søborgstræde 11, Rønne Afbud fra Jens Borg Spliid Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt 2 Fornyet ansøgning om

Læs mere

Fjernvarme fra SK Varme A/S

Fjernvarme fra SK Varme A/S GRUNDEJERFORENINGEN SKOVSØPARKEN www.skovsoeparken.dk bestyrelsen@skovsoeparken.dk Dato: 18. april 2011 Fjernvarme fra SK Varme A/S På sidste års generalforsamling blev omlægning til mere miljøvenlige

Læs mere

Ejendoms- og Arealudvalget

Ejendoms- og Arealudvalget Referat Dato: Onsdag den 28. august 2013 Mødetidspunkt: 16:15 Møde afsluttet: 16:40 Mødelokale: Medlemmer: Atletikklubbens klublokale. Anders Wolf Andresen, Steen Ørskov, Arne Bech, Mikkel Dencker, Ømer

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling torsdag den 29. juni 2017. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 57 ens 20ende

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2018, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Endnu et år er gået, et år hvor vi har leveret ca. samme mængde varme hos forbrugerne, i øvrigt samme

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Ordinær generalforsamling 2012 2013. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2012

Læs mere

Temamøde for Lyngby Boligselskabs organisationsbestyrelse den 23. november 2017, kl , på Lundtoftegårdsvej 29, st. tv Kgs.

Temamøde for Lyngby Boligselskabs organisationsbestyrelse den 23. november 2017, kl , på Lundtoftegårdsvej 29, st. tv Kgs. Temamøde for s organisationsbestyrelse den 23. november 2017, kl. 16.30, på Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Lyngby Medlemmer: Kaj Eliasen, Hanne Lentz-Nielsen, Finn Christensen, Jane Østergaard

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde.

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5. 2016/2017 Dato 16. maj 2017, på kontoret Møllevej 9, bestyrelsen var mødt fuldtallig. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering. 3. Kvartalsregnskab.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 7. februar 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 7. februar 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 7. februar 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for året

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for året Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for året 2014 2015-2016. Ordinær generalforsamling i 2015. Hjallerup Fjernvarme har nu tilslutning af 1.622 forbrugere ved årsafslutningen, men der er siden kommet

Læs mere

Stor-skala solcelleanlæg ved Tybrind

Stor-skala solcelleanlæg ved Tybrind Stor-skala solcelleanlæg ved Tybrind Thisted, den 19. februar 2013 Projektbeskrivelse Bendt Wedell, Wedellsborg, ønsker at opstille et større solcelleanlæg til strømproduktion på matrikel nr. 1aa Tybrind

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

NYBORG FORSYNING OG Torsdag, den 21. august 2014 Blad nr. SERVICE A/S kl Mødested: Administrationen

NYBORG FORSYNING OG Torsdag, den 21. august 2014 Blad nr. SERVICE A/S kl Mødested: Administrationen 17 Fraværende: Jan Reimer Christiansen Dagsorden 21.0 Meddelelser fra formanden Intet 22.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet 22.1 Referat NFS Vand A/S og NFS Spildevand A/S 17. juni 2014./. Referat

Læs mere

Bus 3 samt Bus 5 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm

Bus 3 samt Bus 5 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm 3 MANDAGE - FREDAGE WEEKEND & HELLIGDAGE Rønne Havn Snellemark 30 Campus Knudsker Aarsballe Østerlars Østermarie Bølshavn Listed havn Svaneke Aarsdale Nexø rtb................... 4.43 4.50 4.52 4.58 5.04

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl På Central Åderupvej 22-24

Referat fra bestyrelsesmøde nr /15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl På Central Åderupvej 22-24 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 10-2014/15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl. 18 00 På Central Åderupvej 22-24 Tilstede: Afbud: Mødeleder: Referent: Øvrige tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen,

Læs mere

Referat. Generalforsamling Bornholms Forsyning A/S 27.05.2015 1. Generalforsamling Den 27. maj 2015 kl. 15.00 Mødested: Industrivej 1A, Rønne

Referat. Generalforsamling Bornholms Forsyning A/S 27.05.2015 1. Generalforsamling Den 27. maj 2015 kl. 15.00 Mødested: Industrivej 1A, Rønne Bornholms Forsyning A/S 27.05.2015 1 Referat Generalforsamling Den 27. maj 2015 kl. 15.00 Mødested: Industrivej 1A, Rønne Dirigent: Bemærkninger til dagsordenen: Indholdsfortegnelse: 1. Valg af dirigent...

Læs mere

Referat. rent vand. Bestyrelsesmøde, nr. 03/2019. Dagsorden. 1 Vi sørger for. Mødedato: Onsdag den 8. maj 2019, kl. 13. Mødested: AquaDjurs.

Referat. rent vand. Bestyrelsesmøde, nr. 03/2019. Dagsorden. 1 Vi sørger for. Mødedato: Onsdag den 8. maj 2019, kl. 13. Mødested: AquaDjurs. Referat Bestyrelsesmøde, nr. 03/2019 Mødedato: Onsdag den 8. maj 2019, kl. 13. Mødested: AquaDjurs. Mødedeltagere: Bestyrelse - Bente Hedegaard (formand) - Benny Hammer (næstformand) - Kasper Bjerregaard

Læs mere

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT ÅR. Kilde iea Trods det at Danmark er placeret rimelig

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann Lars Fischer,

Læs mere

GENERALFORSAMLING 24. SEPTEMBER 2013 KL. 19 PÅ HOLEBY KRO. DAGSORDEN

GENERALFORSAMLING 24. SEPTEMBER 2013 KL. 19 PÅ HOLEBY KRO. DAGSORDEN GENERALFORSAMLING 24. SEPTEMBER 2013 KL. 19 PÅ HOLEBY KRO. DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse 4. Budget for

Læs mere

Som dirigent foreslår bestyrelsen Christian Jensen (andre forslag)

Som dirigent foreslår bestyrelsen Christian Jensen (andre forslag) Formandens beretning til generalforsamlingen 17. august 2016 a) Velkomst På bestyrelsens vegne skal jeg hermed byde alle fremmødte velkomne til Aabybro Fjernvarmeværks årlige generalforsamling. En særlig

Læs mere

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT ÅR. Kilde iea Trods det at Danmark er placeret rimelig

Læs mere

REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING. Trustrup-Lyngby Varmeværk A.m.b.a.

REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING. Trustrup-Lyngby Varmeværk A.m.b.a. Sagsnr. 16045/JLS/jbh REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING Trustrup-Lyngby Varmeværk A.m.b.a. Torsdag d. 6. december 2018 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Trustrup-Lyngby Varmeværk

Læs mere

Referat. Bornholms Spildevand A/S 04.02.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 27 Den 04.feb 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Spildevand A/S 04.02.2015 1. Bestyrelsesmøde nr. 27 Den 04.feb 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Spildevand A/S 04.02.2015 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 27 Den 04.feb 2015 kl.15.00 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Lotte Helms Linda Kofoed Persson

Læs mere

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Grøn energi er fremtiden Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning det betyder det for dig.

Læs mere

Skema 1: Kort beskrivelse af status i kommunerne. Energi (varme, naturgas, el) Emne Gjern Kjellerup Silkeborg Them

Skema 1: Kort beskrivelse af status i kommunerne. Energi (varme, naturgas, el) Emne Gjern Kjellerup Silkeborg Them Skema 1: Kort beskrivelse af status i kommunerne. Energi (varme, naturgas, el) Emne Gjern Kjellerup Silkeborg Them Nuværende opgaver og lovgivning (både lovhjemlede og ikkelovhjemlede opgaver beskrives)

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl VUC og HF Nordjylland, På Sporet 8, Aalborg, Lokale 4.27

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl VUC og HF Nordjylland, På Sporet 8, Aalborg, Lokale 4.27 Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 25.04.2017 kl. 08.30-14.30 VUC og HF Nordjylland, På Sporet 8, Aalborg, Lokale 4.27 Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om

Læs mere

Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Sidste år kunne vi oplyse at det nok kun ville være et spørgsmål om tid, inden olieprisen gik op over 100 dollar. Nu kan vi konstatere, at

Læs mere

Temaaften - SOLCELLER. En skattemæssig og økonomisk vinkel

Temaaften - SOLCELLER. En skattemæssig og økonomisk vinkel Temaaften - SOLCELLER En skattemæssig og økonomisk vinkel Agenda Definition af VE-anlæg Skatteregler vedrørende VE-anlæg Servicefradrag Andre skattemæssige konsekvenser Tilbagebetalingstid, rentabilitet

Læs mere

Producer din egen elektricitet... www.dansksolarsystem.dk

Producer din egen elektricitet... www.dansksolarsystem.dk Producer din egen elektricitet... www.dansksolarsystem.dk Information Solcelle systemet Komponenterne i solcelleanlæggene er kvalitetskomponenter, der er certificeret i henhold til de skrappeste europæiske

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i Fjernvarmeselskabet Ollerup-V.Skerninge-Ulbølle

Referat af den ordinære generalforsamling i Fjernvarmeselskabet Ollerup-V.Skerninge-Ulbølle Referat af den ordinære generalforsamling i Fjernvarmeselskabet Ollerup-V.Skerninge-Ulbølle Afholdt 18. maj 2017 kl. 19.00 på Ollerup Gymnastikhøjskole Erik Stoumann startede med at byde velkommen. Han

Læs mere

Først og fremmest tak for et godt og inspirerende møde lørdag 19. september 2015!

Først og fremmest tak for et godt og inspirerende møde lørdag 19. september 2015! Kære beboere på Lyø! Først og fremmest tak for et godt og inspirerende møde lørdag 19. september 2015! Teknik - Klimasekretariatet Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk

Læs mere

Lovforslag: Kraftvarmeværker har flere støttemuligheder hvis de omstiller til biomasse VE TIL PROCES FÅR NYT ANSØGNINGSSKEMA OG REVIDERET VEJLEDNING

Lovforslag: Kraftvarmeværker har flere støttemuligheder hvis de omstiller til biomasse VE TIL PROCES FÅR NYT ANSØGNINGSSKEMA OG REVIDERET VEJLEDNING Kære Læser Det er blevet tid til nyt fra VE til proces-ordningen. Siden ordningens start har VE til proces modtaget knap 450 ansøgninger for mere end 900 mio. kr. I 2015 har VE til proces-ordningen 340

Læs mere