Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145"

Transkript

1 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE M Ø D E I N D K A L D E L S E 16. APRIL 2015 Forum SCIENCE Akademisk Råd (AR 2/2015) Mødedato: Fredag d. 24. april 2015, kl FAKULTETSSEKRETARIATET BÜLOWSVEJ 17 Sted: Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A FREDERIKSBERG C DIR Forslag til dagsorden: Kl Kl Kl Kl Kl Kl Pause Kl Kl Godkendelse af dagsordenen 2. Korte meddelelser Input til SCIENCE-handleplan for karriere, køn og kvalitet (Drøftelse) Fakultetets økonomi Regnskab 2014 og kvartalsopfølgning 2015 mm. (Orientering) Godkendelse af bedømmelsesudvalg (Lukket punkt) Orienteringer 7. Eventuelt Den pædagogiske kompetenceudvikling kompetenceprofil for undervisere på KU (Drøftelse) Gæst: Jens Dolin Årsberetning fra fakultetets særligt udpegede personer (Orientering) Gæster: Kaj Sand-Jensen og Bo Jellesmark Thorsen MOB stla@science.ku.dk REF: STLA SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Punkt 2 Akademisk Råd 24. april 2015 S A G S F R E M S T I L L I N G 16. APRIL 2015 Korte meddelelser FAKULTETSSEKRETARIATET Sagstype Godkendelse Orientering Strategisk drøftelse BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C DIR MOB Indstilling Under dette punkt kan medlemmer og observatører give korte meddelelser af interesse for Akademisk Råd. Bilagsoversigt: Ingen bilag stla@science.ku.dk REF: STLA SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

3 KØBENHAVNS UNIVERSITET SCIENCE HR, FAKULTETSSEKRETARIATET AR-møde den 24. april 2015 pkt. 3 SAGSFREMSTILLING 10. APRIL 2015 Input til SCIENCE-handleplan for karriere, køn og kvalitet SCIENCE HR Sagstype Godkendelse Orientering Strategisk drøftelse BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C Indstilling Det indstilles, at AR giver input til fakultetsindsatser, der kan understøtte målene i SCIENCE-handleplanen om en mere balanceret kønsfordeling i de øverste ledelseslag samt i lektor- og professorkategorierne. Baggrund KUs bestyrelse vedtog i oktober 2014 handlingsplan for Karriere, Køn og Kvalitet Lige muligheder i forskning og ledelse (bilag 1). Hovedpunkterne i KUs handlingsplan er DIR kvp@science.ku.dk REF: KVP SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv. målsætninger for kønsbalancen i øverste ledelseslag, bredde i ansøgerfelt samt bedømmelses- og ansættelsesudvalg fastlæggelse af baseline og måltal anvendelse af søgekomiteer, rekrutteringsfirmaer el. tilsvarende balancering af køn i bedømmelses- og ansættelsesudvalg krav om ansøgere af begge køn indsats ifm. barsels- eller forældreorlov klare karriereveje for videnskabeligt personale På SCIENCE skal vi inden 1. juli 2015 fastlægge egne handleplaner og måltal (bilag 2 og 3). I den forbindelse har dekanen nedsat SCIENCE-udvalget for køn og ligestilling i forskning og ledelse (SKL) (bilag 4), der skal rådgive SCIENCE ledelse om mål og måltal for samt øvrigt indhold i SCI- ENCE handlingsplan, bl.a. på baggrund af input fra AR.

4 Grete Bertelsen præsenterer hovedpunkterne i KUs handlingsplan og de drøftelser der foreløbig har været i direktion, SLT, SFU, FSU og SKL, og herefter gives bolden op til diskussion i grupper og i plenum. SIDE 2 AF 2 Opfølgning: AR drøfter det samlede udkast til SCIENCE-handleplan medio juni 2015 jf. procesplanen (bilag 2). Sagsbehandler/afdeling: Marianne Nielsen, Karen Vestergaard Petersen, SCIENCE HR Bilag og læsevejledning: 1. Rektorbrev om handlingsplan for Karriere, Køn og Kvalitet 2. Procesplan for SCIENCE-handleplanens tilblivelse 3. SCIENCE-handleplan udkast. Handleplan-skabelonen er fastlagt af HR&O. Prodekan for forskning har i samråd med SLT fastlagt procedurer for søgekomité, for dispensationsansøgning, såfremt der ikke er ansøgere er begge køn og for dispensation for krav kønsfordelingen i bedømmelsesog ansættelsesudvalg. 4. SCIENCE kønsfordeling baseline Tabellen bør printes i A3-format. 5. Køn i forskerrekruttering på SCIENCE Der er for SCIENCE-udvalget for køn og ligestilling i forskning og ledelse (SKL) etableret et websted på KUnet, der benyttes som platform for formidling af aktiviteter i tilknytning til SCIENCE-handleplanen.

5 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bilag 1 Til fakulteter og institutter Handlingsplan Karriere, Køn og Kvalitet lige muligheder i forskning og ledelse. Med virkning fra 1. februar 2015 træder KU s nye handlingsplan Karriere, Køn og Kvalitet lige muligheder i forskning og ledelse i kraft. Oplægget til planen er udarbejdet af en bredt sammensat task force og planen har været forelagt Senatet, HSU, LT og har været i høring på fakulteterne. Handlingsplanen blev vedtaget af KU s bestyrelse i oktober 2014, og de tilhørende mål er drøftet af LT d. 12. december 2014 og i HSU den 28. januar 2015, og er dermed klar til implementering på universitetet. Handlingsplanen findes på og på KUnet under Medarbejderguiden Mangfoldighed og ligestilling. 3. FEBRUAR 2015 REKTOR NØRREGADE KØBENHAVN K TLF DIR rektor@adm.ku.dk KU viser med planen, at universitetet fortsat prioriterer kønsmæssig balance i forskning, uddannelse og ledelse ved at lade talent, ikke køn, være det afgørende parameter. Handlingsplanen vedrører nedenstående områder: Kønsmæssig balance i de øverste ledelsesstillinger Åbne rekrutteringer med krav om anvendelse af søgekomiteer til alle lederstillinger og faste lektor- og professorstillinger Krav om mindst én ansøger af hvert køn, før stillingen som faculty 1 kan besættes Ligelig kønsfordeling i bedømmelses og ansættelsesudvalg Indsats efter endt barsels- og forældreorlov både til mænd og kvinder Karriereveje ved før-leder-kurser og mentorprogrammer 1 Defineret som professorer (inkl. kliniske og mso), lektorer (inkl. kliniske forskningslektorer) og fastansatte adjunkter (inkl. tenure track).

6 Efteruddannelse og øget viden om kønsperspektivet i forskning, jf. HORIZON 2020-kravene Undersøgelse af, hvorfor kvinder fravælger en karriere på KU. SIDE 2 AF 2 Særligt om dispensationsansøgning Københavns Universitet har søgt og fået dispensation fra ligebehandlingsloven til den nye handleplan Karriere, Køn og Kvalitet lige muligheder i forskning og ledelse i forhold til indsatsen om bredde i ansøgerfeltet, der kræver, at mindst én person af hvert køn har søgt stillingen, før den besættes. Den videre proces Hvert fakultet skal på basis af handlingsplanen og de tilhørende mål udarbejde en fakultetshandleplan senest den 1. juli Det enkelte fakultet tilrettelægger selv den proces, der skal føre frem til den nye fakultetshandleplan. Det er naturligt, at fakultetet inddrager fakultetets samarbejdsudvalg i arbejdet med handleplanen. Fakultetshandleplaner skal offentliggøres på fakultetets hjemmeside, og årligt afrapporteres til rektoratet. Handlingsplanen påvirker rekrutteringsprocesserne, og der er derfor udarbejdet information og nye vejledninger til lederne og HR personalet, som kan findes på arbejdsportalen Personaleadministration, under VIPrekruttering og vejledninger. Handlingsplanen samt tilhørende målplan lanceres bredt med nyhed til alle medarbejdere på KUnet den første uge af februar Planen træder i kraft nu, men det hele sker ikke på én gang. Det tager lidt tid at få alle processer sat på sporet, men det er vigtigt, at der fra alle sider bakkes op omkring planen og tages fat på de opgaver, der skal løses. Med venlig hilsen Ralf Hemmingsen Rektor

7 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Vedtaget 6. oktober 2014, og derefter tilrettet mht. måltal H A N D L I N G P L A N F O R K A R R I E R E, K Ø N O G K V A L I T E T L I G E M U L I G H E D E R I F O R S K N I N G O G L E D E L S E 28. JANUAR 2015 Med denne handlingsplan vedtager KU s bestyrelse, med udgangspunkt i KU s Grundprincipper for personalepolitik pkt. 6 om Mangfoldighed og ligestilling, en klar politik for indsatserne for kønsmæssig balance i forskning, uddannelse og ledelse på KU med rammer for KU s målsætninger. 1 Planen træder i kraft 1. januar 2015 og evalueres efter 3 år, dvs. med udgangen af Handleplaner på fakulteterne, der betyder at de enkelte fakulteter beslutter egne handleplaner at fakulteterne offentliggør handleplanen på KU s hjemmesider at fakulteterne årligt afrapporterer om opfyldelsen af handleplanerne til rektor at fakulteterne drøfter afrapporteringen på et møde mellem fakultetets ledelse og rektor at fakulteterne offentliggør afrapporteringen 2. Ledelsesmæssigt fokus Kønsmæssig balance er en del af den værdibaserede ledelse (ledelsesgrundlaget). Formål med, fordele ved og redskaber til at fremme kønsmæssig balance er en del af ledelsesudviklingen på KU. 1

8 Der fastsættes mål for andelen af det underrepræsenterede køn i de øverste ledelseslag forstået som direktion, dekanater, institutledere, FAvicedirektører og fakultetsdirektører. Der følges årligt op på udvikling fsva. de fakulteter, hvor det underrepræsenterede køn udgør mindre end 40 %. Disse forventes at opnå en stigning på mindst 5 procentpoint indenfor perioden. SIDE 2 AF 4 Målet er en stigning i andel af det underrepræsenterede køn over 3 år ( ) på 5 procentpoint til samlet 32 %. Der gennemføres aktiviteter, der har til formål at fremme en kønsmæssig balance i KU s lederstillinger, herunder videreførelse af mentorordning og førlederkurser, samt systematisk rapportering omkring sammensætning af ansættelsesudvalg, kønsfordeling blandt ansøgere til lederstillinger mv. 3. Indføre brug af søgekomiteer og fokus på rekrutteringsproces Der oprettes søgekomiteer forud for besættelsen af stillinger på KU, der aktivt arbejder med afsøgning af mulige nationale og internationale kandidater herunder have fokus på talenter - til alle lederstillinger, og faste lektor- og professorstillinger. Målet er, at der ved handlingsplanens udløb i 2017 har været anvendt aktiv søgning via søgekomiteer eller lignende, ved alle de omfattede stillinger. Lederne på KU efteruddannes inden for rekruttering. KU s fagfelter gøres opmærksom på muligheden for at opslå videnskabelige stillinger på områder, hvor der er kvalificerede af det underrepræsenterede køn, og hvor der samtidig er en skæv kønsmæssig balance. 4. Bredde i ansøgerfeltet - afspejlet ved at der til alle stillinger som faculty 2 skal være mindst én ansøger af hvert køn, før stillingen kan besættes at der er en mulighed for dispensation fra rektor fra ovenstående krav, således, at kravet ikke blokerer for ansættelser i situationer, hvor det efter en målrettet indsats viser sig ikke at være muligt at få mindst én person af hvert køn i ansøgerfeltet. 2 Defineret som professorer (inkl. kliniske og mso), lektorer (inkl. kliniske forskningslektorer) og fastansatte adjunkter

9 5. Ligelig fordeling og som minimum begge køn i sammensætning af bedømmelses- og ansættelsesudvalg SIDE 3 AF 4 Der stilles krav om, at bedømmelses- og ansættelsesudvalg for såvel faculty 3 -stillinger som lederstillinger, så vidt muligt har en ligelig fordeling mellem kvinder og mænd, og som minimum består af medlemmer af begge køn. Målet for ligelig fordeling i bedømmelsesudvalg skal være opnået efter følgende nøgle: I 40 % af bedømmelsesudvalgene skal der være en ligelig fordeling (33,33/66,66 %) samlet set i perioden. Dog forventes i 2015, at 30 % af bedømmelsesudvalgene har en ligelig fordeling. Der fastsættes ikke måltal vedr. ansættelsesudvalg, men det forudsættes, at krav om så vidt mulig ligelig fordeling overholdes. Dekanen kan give dispensation fra ovenstående krav, således at kravet ikke blokerer for nedsættelse af bedømmelsesudvalg. Ved besættelse af lederstillinger gives en evt. dispensation af lederen på det overliggende niveau. 6. Indsats efter barsel eller forældreorlov Fakultetshandleplanerne indeholder krav om, at der skal indgås aftaler mellem den lokale ledelse og adjunkten/lektoren inden endt orlov om, hvordan den kommende tid anvendes. Der etableres ordninger med fakultetsadministrerede midler som kan give adjunkter og lektorer uanset køn, bevillinger til aktiviteter, der kan sikre, at de kommer godt i gang med undervisning og forskning efter endt orlov, f.eks. rejsemidler til et forskningsophold, medhjælp til et forskningsprojekt, indkøb af særligt udstyr eller materiale, etc. 7. Klare karriereveje Arbejdet med køn og forskning på KU integreres i det generelle arbejde med HR på KU, herunder fx MUS, karriere-/udviklingsplaner etc. Førlederkurser, der medvirker til afklaring af lyst og evner for ledelse, opretholdes som værktøj. Der tilbydes mentorprogrammer for begge køn. 3 Defineret som professorer (inkl. kliniske og mso), lektorer (inkl. kliniske forskningslektorer) og fastansatte adjunkter

10 8. Efteruddannelse og øget viden om kønsperspektivet i forskning SIDE 4 AF 4 I samarbejde med bl.a. Forskning & Innovation gennemføres workshops, der har til formål at øge bevidstheden omkring kønsperspektiver og bias i forskning jf. også HORIZON 2020-kravene. Inspiration til kurser/workshops hentes fra bl.a. Yale University, der har arbejdet med dette i flere år. 9. Undersøgelse af årsager til fravalg af KU som forskningsarbejdsplads Med forankring i HR&O gennemføres en undersøgelse og analyse af, hvorfor adjunkter og lektorer fravælger en universitetskarriere på KU. Der indhentes om muligt data fra lignende undersøgelse på Aarhus Universitet og SDU. Resultatet af analysen anvendes i det videre arbejde på fakulteterne omkring målrettede tiltag. Analysen vil samtidig inkorporere viden fra APV og årlige trivselsundersøgelser.

11 Bilag 2 Procesplan for udarbejdelse af SCIENCE-handleplan for Karriere, Køn og Kvalitet Hvornår Hvad Forum 9. marts Indledende drøftelse af SKL Opgaven, baseline, procesplan 10. marts Orientering om implementering af procedurer vedr. search, sammensætning af SLT ansættelses- og bedømmelsesudvalg, samt vedr. dispensation. 17. marts Briefing efter første SKL-møde DIR 24. marts Præsentation af baseline. Drøftelse af det overordnede billede af kønsbalancen, på indsatser der kan øge af andelen af det underrepræsenterede køn i de øverste ledelseslag og blandt SLT det videnskabelige personale samt indsatser ifm. barsel eller forældreorlov. 14. april Drøftelse af arbejdsdokumentet pkt. for pkt. SKL Særlig opgave fra SLT til SKL: Hvornår er søgearbejdet gjort godt nok? Hvad konstituerer aktiv søgning og et grundigt stykke forarbejde? 22. april Orientering om KUs handlingsplan og baggrunden herfor. SFU Præsentation af baseline for SCIENCE. Orientering om implementering af procedurer vedr. search, sammensætning af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg til VIP-stillinger. Drøftelse af hvordan og hvornår der arbejdes med search til de videnskabelige stillinger, hvornår man overvejer muligheden for at opslå stillinger på områder hvor der er kvalificerede af det underrepræsenterede køn, og hvor der samtidig er en kønsmæssig ubalance. 23. april Orientering om KUs handlingsplan. FSU Præsentation af baseline for SCIENCE. Orientering om implementering af procedurer vedr. search, sammensætning af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg til VIP-stillinger. Hvilke fakultetsindsatser kan FSU pege på som understøtter målene i handleplanen? 24. april Orientering om KUs handlingsplan. AR Præsentation af baseline for SCIENCE. Orientering om implementering af procedurer vedr. search, sammensætning af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg til VIP-stillinger. Hvilke fakultetsindsatser kan AR pege på, som understøtter målene i handleplanen? 4. maj Drøftelse af arbejdsdokumentet SKL Opsamling fra SFU, FSU, AR og DIR-drøftelser 19. maj Drøfte udkast til handlingsplan herunder måltal og procedure for search til DIR lederstillinger både ansatte og udpegede. 22. maj Sidste hånd på udkast til handleplan SKL 4. juni Drøfte udkast til handlingsplan og mål SFU 4. juni Drøfte udkast til handlingsplan og mål FSU 9. juni Drøfte udkast til handlingsplan og mål SLT 17. juni Drøfte udkast til handlingsplan og mål AR 23. juni Træffe beslutning om handlingsplan og mål DIR Inden 1/7 Indsende handleplan til HR&O Version 19/3, kvp

12 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bilag 3 Karriere, Køn og Kvalitet fakultetshandleplan Skabelon til afrapportering Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen for Karriere, Køn og Kvalitet Lige muligheder i forskning og ledelse er det bl.a. besluttet, at hvert fakultet skal beslutte egne handleplaner, jf. Handlingsplanens pkt. 1. Fakulteterne skal offentliggøre handleplanerne og årligt afrapportere opfyldelsen af handleplanerne til rektor, jf. pkt dot. Denne skabelon udfyldes af fakultetet med en beskrivelse af fakultetsimplementeringen og status på processer tilknyttet handlingsplanen, og vil udgøre grundlaget for den årlige drøftelse mellem fakultets ledelse og rektor, jf. pkt dot. Skabelonen sendes til HR&O; Ingrid Skovsmose (isj@adm.ku.dk) senest den 1. juli I skal indrapporteringen ske i slutningen af februar. Definitioner: Det øverste ledelseslag på KU er L80 forsamlingen institutledere, fakultetsledelse (dekan, fakultetsdirektør og prodekaner), direktion (rektor, prorektorer og fakultetsdirektør) og FA chefer. Faculty VIP stillinger udgøres af professorer, professor mso, kliniske professorer, lektorer (inkl. kliniske forskningslektorer) og fastansatte adjunkter, herunder tenure track. Søgekomitteer: Ansættelsesbekendtgørelsens definition: En komité, som har til opgave at afsøge markedet for kandidater til en stilling på professor- eller lektorniveau ( 7 Søgekomité/kaldelse). Ansættelsesudvalget kan udgøre søgekomiteen. I relation til handlingsplanens mål om søgekomitteer, vil kravet være opfyldt, hvis a. Der nedsættes en søgekomité, jf. ansættelsesbekendtgørelsen: En komité, som har til opgave at afsøge markedet for kandidater til en stilling på professor- eller lektorniveau ( 7 Søgekomité/kaldelse). b. Søgning sker ved anvendelse af eksternt rekrutteringsbureau c. Og/eller anden gruppe (minimum 2 personer), der foretager en systematisk afsøgning af det potentielle ansøgerfelt.

13 1. Organisering og kommunikation Kort beskrivelse af, hvordan arbejdet med implementering af handlingsplanen er organiseret på fakultetet. Hvem er tovholder, hvem inddrages, og hvordan orienteres de? Dekanen har nedsat SCIENCE-udvalg for køn og ligestilling i forskning og ledelse (SKL). Udvalgets opgave er at analysere baseline og udvikling i tal om køn på SCIENCE rådgive SCIENCE ledelse om mål og måltal for samt øvrigt indhold i SCIENCE handlingsplan med inspiration fra omverdenen rådgive SCIENCE ledelse om initiativer der kan understøtte opfyldelsen af handlingsplanens mål med varig effekt skabe debat om emnet ligestilling på SCIENCE gennem møder, debatindlæg, workshops og andre relevante aktiviteter Udvalget, der refererer til dekanen, består af Prodekan for uddannelse Grete Bertelsen (formand) Institutleder Svend Christensen, PLEN Professor Jens Hjorth, NBI Professor Stine Helene Falsig Pedersen, BIO Adjunkt Elisenda Feliu, MATH Postdoc Kristine Bohmann, SNM Adjunkt Karina Krarup Sand, CHEM Postdoc Lykke Sylow Hansen, NEXS Administrationschef Flemming Groth-Hansen, SNM Funktionsperioden følger SCIENCE handlingsplan for Karriere, køn og kvalitet lige muligheder i forskning og ledelse, dvs SCIENCE HR, der også er administrativ tovholder for SCIENCE-handleplanen, betjener SKL, der påbegynder sit arbejde i starten af 2015 og afrapporterer årligt samt efter funktionsperioden evaluering af aktiviteter og målopfyldelse. Afrapporteringen sker til direktionen. SCIENCE Ledelsesteam, Fakultetets Samarbejdsudvalg, SCIENCE Forskningsudvalg samt Akademisk Råd inddrages i udformning af handleplanen og i den efterfølgende implementering. 2. Fakultetsstatus Kort beskrivelse af fakultetets status i forhold til den overordnede handlingsplan vedr. Karriere, Køn og Kvalitet. Evt. særlige udfordringer i forhold til handlingsplanens mål og forslag til løsning. Udfyldes ifm. afrapporteringen.

14 3. Arbejde med handlingsplanens mål ved rekruttering, bredde i ansøgerfelt samt bedømmelsesog ansættelsesudvalg Handlingsplanens pkt.: Fakultetsstatus 2014 Pkt. 2: Mål for andelen af det underrepræsenterede køn i de øverste ledelseslag (L80). Måltal om samlet stigning på 5 pct. points, hvis startniveauet for fakultetet er under 40 %. Baseline 2014: M K K% Måltal K% Direktion IL 11 1* 8 *konstitueret Måltal fastlægges af direktionen. SLT gennemfører årligt kvalitative drøftelser af kønsbalancen blandt ansatte og valgte ledere samt VIP. Pkt. 3: Search arbejde, herunder brug af søgekomiteer forud for besættelsen af lektor- og professorstillinger samt alle lederstillinger på KU. Målet er, at der ved handlingsplanens udløb i 2017 har været anvendt aktiv søgning via søgekomiteer eller lignende, ved alle de omfattede stillinger. Pkt dot.: KUs fagfelter gøres opmærksom på muligheden for at opslå videnskabelige stillinger på områder, hvor der er kvalificerede af det underrepræsenterede køn, og hvor der samtidig er en skæv kønsmæssig balance Pkt. 4: Bredde i ansøgerfeltet: Mindst én ansøger af hvert køn ved besættelse af VIP faculty stillinger Fakultetet beskriver indsats for search, herunder hvor ofte dette anvendes Det er besluttet, at på SCIENCE består søgekomiteen af institutlederen og relevant sektionsleder. Institutlederen kan vælge at supplere søgekomiteen med yderligere medlemmer. Instituttet skal i forbindelse med fremsendelse af stillingsopslag og request til dekanen angive komiteens medlemmer, og komiteens arbejde skal beskrives. Fakultetet beskriver, hvordan dette praktiseres HR&O sender datamateriale (antal dispensationer fra fakultetet) til brug for afrapportering. Fakultetet beskriver baggrund for data. Vedtaget procedure: Hvis der ikke er ansøgere af begge køn, træffer dekanen (Morten Pejrup) beslutning, om stillingen skal genopslås eller fakultet skal søge dispensation hos rektor. I tilfælde af at der søges dispensation, er det væsentligt for sagens hurtige ekspedition, at instituttet har givet en grundig beskrivelse af søgearbejdet, således at det er dokumenteret, at instituttet har gjort et grundigt stykke forarbejde for at sikre ansøgere af begge køn. Instituttet bliver involveret i formuleringen af dispensationsansøgningen. Pkt. 5: Der stilles krav om, at bedømmelses- og ansættelsesudvalg for såvel faculty-stillinger som lederstillinger, så vidt muligt har en ligelig fordeling mellem mænd og kvinder, og som minimum består af begge køn. HR&O sender datamateriale, som fakultetet supplerer. For VIP: Dispensation kan gives af dekanen (Morten Pejrup) Målet for ligelig fordeling i bedømmelsesudvalget skal være opnået efter følgende måltal: I 40 % af bedømmelsesudvalgene skal der være en ligelig fordeling, (33,33%/66,66%) samlet set i

15 perioden. Dog forventes i 2015, at 30 % af bedømmelsesudvalgene har en ligelig fordeling 4. Arbejde med handlingsplanens mål ved indsats vedrørende endt barsel eller forældreorlov Beskrivelse af, hvordan fakultetet iværksætter arbejdet med de to nedenstående mål, og fakultetets opfølgning herpå. Mål Pkt dot. Der skal indgås aftaler mellem den lokale ledelse og adjunkten/lektoren inden endt orlov om, hvordan den kommende tid anvendes. Pkt dot. Der etableres ordninger med decentralt administrerede midler (fakultetet beslutter om puljen placeres på fakultets- eller institutniveau) som kan give adjunkter og lektorer, bevillinger til aktiviteter, der kan sikre, at de kommer godt i gang med undervisning og forskning efter endt orlov. F.eks. rejsemidler til forskningsophold, medhjælp til forskning, indkøb af udstyr. Fakultetsindsats Fakultetet beskriver indsats. Aftaler indgås pba. decentralt fastlagte ordninger jf nedenfor. Fakultetet beskriver indsats. Ordningerne fastlægges af institutterne, fx inden udgangen af Arbejde med handlingsplanens mål vedrørende Klare Karriereveje for VIP mv. Mål Pkt. 7. Klare Karriereveje for VIP Fakultetsindsats HR&O leverer data vedr. førlederkurser, mv. Fakultetet beskriver egne aktiviteter. 1) På SCIENCE-portalen på KUnet er etableret et websted; Karriereveje for VIP på SCIENCE 2) SCIENCE opslår og besætter tenure track-adjunktstillinger. I 2014 blev tre TT-adjunkter rekrutteret; 2 mænd og en kvinde, alle internt rekrutterede. Pkt. 8. Efteruddannelse og øget viden om kønsperspektivet i forskning HR&O orienterer på KUnet mv.

16 6. Øvrige fakultetsinitiativer Kort beskrivelse af igangværende eller kommende initiativer vedr. Karriere, Køn og Kvalitet for fakultetet. Titel Baggrund, formål og målgruppe for tiltag Resultater og deadlines

17 Køn i forskerrekruttering på SCIENCE Tallene er trukket fra Forskerrekrutteringsdatabasens oplysninger om rekrutteringer ved NAT og LIFE og senere SCIENCE. Bilag 4 Samlet set blev der i gennemført 206 ansættelser på professor-, lektor- og adjunktniveau på SCIENCE. Der blev ansat 59 kvinder (29 %) og 147 mænd (71 %). Tallene for de danske universiteters forskerrekruttering i var i samme periode hhv. 35 % og 65%. Tabel 1 Ansættelser på LIFE/NAT/SCIENCE i stillinger som professor, professor mso, lektor og adjunkt i efter stillingsniveau og ansattes køn - m. og u. opslag Mænd Kvinder I alt Mænd Kvinder I alt Mænd Kvinder I alt Kvindeandel Kvindeandel Kvindeandel Mænd Kvinder I alt Kvinde -andel Professorniveau Lektorniveau Adjunkt I alt Af stillingerne på professorniveau blev 22 procent i 2013 besat uden opslag. Blandt lektoraterne stillingerne var andelen 38 procent (2 af de 3 var ansat som tidsubegrænsede adjunkter, den tredje blev ansat på ekstern bevilling). Der er ikke foretaget optælling på adjunktniveau. Andelen af stillingsbesættelser uden opslag for professorstillinger er fra 2010 til 2013 steget med 5 procentpoint, mens andelen blandt ansættelserne som lektor er steget med 9 procentpoint. Tabel 2 Ansættelser i stillinger som professor og lektor i gennemført hhv med og uden opslag Professor Lektor Med Uden Uden % Med Uden Uden % Tabel 3a Køn i forskerrekrutteringer på SCIENCE

18 Stillingsbesættelser i stillinger som professor, lektor og adjunkt i hvor der ikke var kvindelige ansøgere Professorniveau Lektor Adjunkt Antal % Antal % Antal % Tabel 3b Stillingsbesættelser i stillinger som professor, lektor og adjunkt i hvor der ikke var mandlige ansøgere Professorniveau Lektor Adjunkt Antal % Antal % Antal % Køn i forskerrekrutteringer på SCIENCE

19 Tabel 4a Stillingsbesættelser i hvor der ikke var kvalificerede kvindelige ansøgere til stillingerne Professorniveau Lektor Adjunkt Antal % Antal % Antal % Tabel 4b Stillingsbesættelser i hvor der ikke var kvalificerede mandlige ansøgere til stillingerne Professorniveau Lektor Adjunkt Antal % Antal % Antal % procent af stillingerne, der blev besat i , havde ingen kvalificerede kvindelige ansøgere, mens 17 procent manglede kvalificerede mandlige ansøgere. Det betyder, at 76 % af de stillinger, der blev besat efter opslag, blev fordelt mellem kønnene som følge af, at der til stillingerne kun var kvalificerede ansøgere af det ene køn. Køn i forskerrekrutteringer på SCIENCE

20 Tabel 6 Ansættelser hvor der var både kvalificerede kvindelige og kvalificerede mandlige ansøgere opgjort efter stilling og ansattes køn Mænd Antal ansatte efter den ansattes køn Kvinder Kvalificerede ansøgere i alt Antal % Antal % M K Professor Lektor Adjunkt I alt Tabel 7 Stillingsbesættelser i opgjort efter de kvalificerede ansøgeres køn Stillinger med både mandlige og kvindelige kvalificerede ansøgere Stillinger med kun mandlige kvalificerede ansøgere Stillinger med kun kvindelige kvalificerede ansøgere Antal % Antal % Antal % Professor Lektor Adjunkt I alt Ved den endelige beslutning om ansættelse i gik 62 procent af stillinerne på professorniveau, 64 procent af stillingerne på lektorniveau og 36 procent af stillingerne på adjunktniveau til de mandlige ansøgere, fordi der ikke var nogen kvalificerede kvindelige ansøgere. Samtidig gik 11 procent af professorstillingerne, 23 procent af lektorstillingerne på lektorniveau og 24 procent af adjunktstillingerne til de kvindelige ansøgere, fordi der ikke var kvalificerede mandlige ansøgere. Det betyder, at i alt 73 procent af professorstillingerne, 87 procent af lektorstillingerne og 60 procent af adjunktstillingerne, der i blev besat, blev fordelt mellem kønnene uden konkurrence mellem kvalificerede mandlige og kvalificerede kvindelige ansøgere. På landsplan er tallene for perioden til sammenligning 79 procent, 62 procent og 50 procent. Køn i forskerrekrutteringer på SCIENCE

21 Konkurrencen mellem kvalificerede kvindelige og mandlige ansøgere 40 procent af stillingerne på professorniveau, 16 procent af stillingerne på lektorniveau og 42 procent af stillingerne på adjunktniveau, eller 33 procent af samtlige stillingsbesættelser i perioden havde kvalificerede ansøgere af begge køn. Kun ved disse stillingsbesættelser var der ved den endelige beslutning om ansættelse en reel konkurrence mellem kønnene, og kun ved disse stillingsbesættelser havde den ansættende leder ved den endelige beslutning om ansættelse mulighed for at vælge at ansætte enten en kvindelig eller en mandlig ansøger. Figur 4 Kønsfordeling blandt nyansatte i stillinger hvor der var kvalificerede ansøgere af begge køn Mænd Antal Kvinder Antal Professor Lektor Adjunkt Køn i forskerrekrutteringer på SCIENCE

22 Succesrater Kønsfordelingen ved de stillingsbesættelser, hvor der var kvalificerede ansøgere af begge køn, kan yderligere belyses med en sammenligning af kønnenes succesrater ved stillingsbesættelserne. En større andel af de kvalificerede kvindelige end af de kvalificerede mandlige ansøgere til stillingerne på professor-, lektor- og adjunktniveau i fik den stilling, de søgte. Mens 18 procent af de kvalificerede kvindelige ansøgere til professorstillingerne fik de stillinger de søgte, var andelen 5 % blandt de kvalificerede mandlige ansøgere. Hvad angår lektorstillingerne var succesraten for de kvalificerede kvindelige ansøgere 11 procent og for de kvalificerede mandlige 3 procent. For adjunkterne var succesraten 20 for de kvalificerede kvindelige ansøgere og 7 procent for de kvalificerede mandlige ansøgere. Tabel 8 Mandlige og kvindelige ansøgeres succesrate ved stillingsbesættelser hvor der var kvalificerede ansøgere af begge køn Mænd Kvinder Kvalificerede ansøgere Heraf ansat Kvalificerede ansøgere Heraf ansat Antal Antal Andel % Antal Antal Andel % Professor Lektor Adjunkt I alt Kvinderne udgjorde samlet set 20 % af ansøgerne, 24 % af de kvalificerede ansøgere og 31 % af de ansatte. Køn i forskerrekrutteringer på SCIENCE

23 Tabel 9 Ansøgere, kvalificerede ansøgere og ansatte ved stillingsbesættelser opgjort efter stillingsniveau og køn Ansøgere Kvalificerede ansøgere Ansatte Mænd Kvinder Mænd Kvinder Mænd Kvinder I alt Gennemsnitligt antal ansøgere per stilling Gennemsnitligt antal kvalificerede ansøgere per stilling Antal Antal Andel % Antal Antal Andel % Antal Antal Andel % Mænd Kvinder Mænd Kvinder Professor ,0 1,3 2,6 0,7 Professor Lektor ,7 0,9 2,3 0,6 Lektor Adjunkt ,9 1,4 2,1 1,1 Adjunkt I alt ,4 1,2 2,4 0,7 I alt Køn i forskerrekrutteringer på SCIENCE

24 KU SCIENCE BIO CHEM DIKU FOOD IFRO IGN IND MATH NBI NEXS PLEN SMM M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% M K K% Professor Lektor Postdoc Adjunkt Direktion FS-chef IL VILU VILF Sektionsleder Studieleder Adm.chef Datagrundlaget for oversigterne er datatræk fra ISOLA pr. 4. kvartal Der er tale om bestandstal fra SLS fra november måned i året opregnet til årsniveau. Datagrundlaget for direktion og IL er udmeldt fra HR&O.

25 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Mødetitel og dato: AR 24. april 2015 Sag: Regnskab 2014 Sagsbehandler: Anders Halckendorff Punkt 4 Akademisk Råd 24. april 2015 L E D E L S E S F O R K L Æ D E 15. APRIL 2015 Indstilling: Godkendelse Orientering Strategisk drøftelse SCIENCE ØKONOMI BÜLOWSVEJ 17 Baggrund: Til orientering fremlægges herved SCIENCE regnskab 2014 i form af regnskabsnotat. Regnskabsnotatet svarer i indhold og opbygning til de notater, der udarbejdes i forlængelse af hvert kvartal. Formen for notatet er i løbet af 2014 ændret lidt, idet en kolonne med tal for det foregående år er tilføjet. Efterhånden som KUs nye styringsmodel indfases, vil det blive vurderet i hvilket omfang notatformen bør ændres, så der rapporteres på andet og mere end de finansielle forhold FREDERIKSBERG C DIR ahd@science.ku.dk REF: AHD I forbindelse med budget 2015, er både på KU og SCIENCE begyndt i højere grad at se på økonomien på lidt længere sigt. Ved mødet vil der blive orienteret om processen for kvartalsopfølgningen efter 1. kvartal Bilag 4.1: Regnskabsnotat 2014

26 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til SLT, FSU, AR Bilag 4.1 Akademisk Råd 24. april 2015 S A G S N O T A T 6. FEBRUAR 2015 Vedr.: Regnskab 2014 Sagsbehandler: Anders Halckendorff Indledning Ved afslutningen af hvert kvartal foretages der økonomirapportering på de forskellige niveauer på KU, herunder på SCIENCE på fakultetsniveau i form af et notat til SLT, FSU, AR mv. I lighed med Q-notaterne udarbejdes der også efter regnskabsafslutning af 2014 et notat, der kort gennemgår regnskabsresultatet for Regnskabsresultat 2014 Nedenstående tabel viser i kolonner primobudget 2014, Q3-prognosen regnskabsresultatet 2014, resultatet 2014 sammenholdt med primobudget og regnskab SCIENCE ØKONOMI BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C DIR ahd@science.ku.dk REF: AHD Tabel 1: Regnskab 2014 Årets priser i mio. kr. Primobudget 2014 Q3-prognose 2014 Regnskab 2014 Regnskab 2014 i % af primobudget 2014 Regnskab Indtægter , , ,3 100,8% ,9 2 Løn 1.716, , ,7 101,1% 1.637,3 3 Drift 1.282, , ,7 98,3% 1.059,9 5 Finansielle poster 0,2 0,9 0,1 37,6% -2,7 Resultat 40,0-3,8 13,1-74,4 Note 1): Indtægter og overskud angives med et negativt fortegn, mens udgifter og underskud angives med et positivt fortegn. SCIENCE har for 2014 et merforbrug på ca. 13,1 mio. kr. Det er en forbedring på 26,9 mio. kr. i forhold til primobudgettet.

27 Indtægterne er steget 24,3 mio. kr. fra 2.959,0 mio. kr. ved primobudgettet til 2.983,3 mio. kr. Udgifterne er faldet ca. 2,6 mio. kr. fra 2.999,0 mio. kr. ved primobudgettet til 2.996,5 mio. kr. SIDE 2 AF 4 Ekstern virksomhed Ekstern virksomhed falder på SCIENCE på følgende virksomhedstyper: DR 30: Indtægtsdækket virksomhed (fx kontraktforskning, efteruddannelse af eksterne personer, analyseopgaver for eksterne modtagere) DR 50: Ekstern finansiering med ikke-finanslovstildelte midler, bevilget af eksterne parter (fx fonde, råd) DR 60: Andre tilskudsfinansierede aktiviteter er aktiviteter, som ligger i naturlig forlængelse af KU s almindelige virksomhed, men som ikke kan kaldes forskningsvirksomhed (fx kongresser, kunst, workshops, støtte til anlægsarbejder, frikøb fra undervisning) På DR30 er opnået et nettooverskud på ca. 1,3 mio. kr., en forbedring på 0,7 mio. siden primobudgettet. Den samlede omsætning på DR30 var 7,6 mio. kr På DR50 er opnået en omsætning på 1.074,2 mio. kr., hvilket er 23,1 mio. kr. lavere end ved primobudgettet. På DR60 er opnået en omsætning på 47,8 mio. kr., hvilket er 9,2 mio. kr. højere end ved primobudgettet. Ordinær virksomhed I forhold til primobudgettet 2014 er der opnået øgede indtægter på 36,3 mio. kr. på ordinær virksomhed. Stigningen i indtægter skyldes i høj grad ekstra finanslovsindtægter på ialt 27,8 mio. kr. og skyldes dels øgede uddannelsesindtægter (STÅ mm.) på 12,0 mio. kr. og dels diverse bevillinger fra Fællesadministrationen, der er meldt ud i løbet af året. Lønudgifterne er 14,8 mio. kr. højere og driftsudgifterne 4,4 mio. kr. lavere end ved primobudgettet. Ved primobudgettet for 2014 var det forudsat, at der skulle igangsættes et noget højere aktivitetsniveau. Det har ikke været muligt at opfylde denne forudsætning med den hastighed, der var forudsat. Samtidig er bl.a. uddannelsesindtægterne steget mere end forventet. Om de vedlagte tabeller I nedenstående tabeller er Regnskab 2014 opdelt på virksomhedstyper i tabel 2 og på institutter i tabel 3. Tabel 4 viser en opdeling af personalet i hhv. VIP, TAP ADM og TAP FU.

28 Tabel 2: Regnskab 2014 opdelt på delregnskaber SIDE 3 AF 4 Primobudget 2014 Q3- prognose 2014 Regnskab 2014 Regnskab 2014 i % af primobudget Regnskab 2013 Årets priser i mio. kr. 10 Almindelig virksomhed 1 Indtægter -1817,5-1841,6-1853,8-36,3 102,0% ,0 30 Indtægtsdækket virksomhed 2 Løn 1123,3 1127,8 1137,9 14,6 101,3% 1.076,1 3 Drift 734,6 710,9 730,2-4,4 99,4% 544,6 5 Finansielle poster 0,2 0,9 0,1-0,1 35,8% -2,9 Total 40,6-2,1 14,4-26,2-71,1 1 Indtægter -5,6-9,9-7,6-2,0 136,1% -13,8 2 Løn 3,1 2,9 2,7-0,4 86,7% 5,2 3 Drift 1,9 5,2 3,6 1,7 191,0% 5,2 5 Finansielle poster 0,0 0,0 0,0 0,0 0,1 Total -0,6-1,7-1,3-0,7-3,2 50 Tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed 1 Indtægter -1097,3-1051,7-1074,2 23,1 97,9% -997,4 2 Løn 577,5 577,1 579,5 2,0 100,3% 535,7 3 Drift 519,9 474,5 494,7-25,2 95,2% 461,6 5 Finansielle poster 0,0 0,0 0,0 0,0 0,1 Total 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 60 Andre tilskudsfinansierede aktiviteter 1 Indtægter -38,6-38,1-47,8-9,2 123,8% -68,8 2 Løn 12,9 15,3 15,6 2,7 121,2% 20,3 3 Drift 25,7 22,8 32,1 6,4 125,0% 48,5 5 Finansielle poster 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Total 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Hovedtotal 40,0-3,8 13,1-26,9-74,4 Tabel 3. Årets resultat opdelt på institutter Primobudget 2014 Difference (primoregnskab) Q3- prognose ) Regnskab 2014 Difference (Primo- Regnskab) Regnskab 2013 Årets priser i mio.kr Institut for Matematiske Fag -11,6-6,5-7,0 4,6-18, Niels Bohr Institutet -3,7 4,7-11,2-7,4 0, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning 2,4-5,0-1,8-4,2-7, Datalogisk Institut 0,2 0,3 0,9 0,7 0, Institut for Naturfagenes Didaktik -0,5 1,0 0,1 0,6-5, Kemisk Institut -4,8-8,0-11,0-6,2-8, Statens Naturhistoriske Museum -1,0 5,9 10,0 10,9-4, Institut for Idræt og Ernæring 5,8-2,9-11,3-17,1-1, Institut for Plante- og Miljøvidenskab 6,2 1,6 5,6-0,6-10, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi 0,3 0,3 4,3 4,0-9, Institut for Fødevarevidenskab 4,1 3,6-3,3-7,4-0, Biologisk Institut 3,5 3,0-2,5-6,0-16,0 Fakultetet i øvrigt 2) 38,9 30,2 40,3 1,3 8,4 Centrale korrektioner Resultat 40,0-3,8 13,1-26,9-74,4-32,0 1) Q3-prognosen var pga. tekniske problemer ikke retvisende på en række institutter. Afvigelserne blev korrigeret på centrale konti og er ovenfor anført under Centrale korrektioner. 2) Fakultetet i øvrigt omfatter Fakultetssekretariat, SCIENCE Campus Service, Plan og Projekt, fællesudgifter, herunder ufordelte indtægter samt tekniske justeringer for det samlede fakultet.

29 SIDE 4 AF 4 Tabel 4. Oversigt over personalekategorier på institutter: VIP, TAP AS, TAP FU (mio. kr.) Regnskab 2014 periode 1-12 I ALT Institut VIP TAP FU TAP ADM I ALT Regnskab Institut for Matematiske Fag 62,1 1,5 3,8 67,4 64, Niels Bohr Institutet 151,9 33,3 12,3 197,4 190, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning 127,8 49,8 29,8 207,4 197, Datalogisk Institut 43,0 3,5 6,2 52,7 48, Institut for Naturfagenes Didaktik 11,4 1,3 3,4 16,2 12, Kemisk Institut 90,9 11,5 9,6 112,0 102, Statens Naturhistoriske Museum 81,2 47,0 19,3 147,6 123, Institut for Idræt og Ernæring 71,7 24,4 14,0 110,2 106, Institut for Plante- og Miljøvidenskab 161,4 38,2 14,8 214,4 207, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi 69,1 3,0 8,7 80,8 81, Institut for Fødevarevidenskab 51,7 11,6 6,4 69,8 72, Biologisk Institut 155,9 36,0 14,1 205,9 198,4 Fakultetet i øvrigt 1) 10,6 20,3 149,3 180,3 165,1 SUM 1088,7 281,5 291,7 1661,9 1570,7 1) Se note 2 til tabel 3 2) Tabellen indeholder ikke løn til timelønnede (D-VIP, D-TAP-FU, D-TAP-AS og løn uden løngruppe), som i alt for 2014 udgør 73,8 mio.kr. (66,6 mio. kr. for 2013). 3) Stigning i Fakultetet i øvrigt vedr. primært Regnskabsenheden under FS (11,6 mio. kr. for 2014), stigning i feriepengehensættelse og FPF-underskud (i alt 14,1 mio. kr. for 2014)

30 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Punkt 6 Akademisk Råd 24. april 2015 AR-møde den 24. april 2015 pkt. 6 S A G S F R E M S T I L L I N G 16. APRIL 2015 Orienteringer FAKULTETSSEKRETARIATET Sagstype Godkendelse Orientering Strategisk drøftelse BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C 6.1 Indstilling til bestyrelsen Pr. 31. december 2015 udløber udpegningsperioden for Peter Gæmelke som et af KU eksterne bestyrelsesmedlemmer. Som led heri er Senatet, de akademiske råd, studienævn, samarbejdsudvalg, institutråd og studenterpolitiske organisationer samt den brede universitetsbefolkning på KU inviteret til at foreslå kandidater til den ledige eksterne bestyrelsespost. Bilag 6.1: Brev fra Rektorsekretariatet Bilag 6.1.1: Kompetence- og profilbeskrivelse for nyt bestyrelsesmedlem pr. 1. januar 2016 Bilag 6.1.2: Proces for udpegning af nyt eksternt medlem til KU s bestyrelse DIR MOB stla@science.ku.dk REF: STLA SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv. 6.2 Varsling af skriftlig behandling af fakultetets forslag til æresdoktorer i maj 2015 I forbindelse med årsfesten 2015 er det nu blevet SCIENCEs tur til at indstille op til to æresdoktorer til rektor, og derfor er institutterne netop blevet anmodet om at igangsætte en drøftelse af mulige kandidater. Dekanatet har besluttet, at der blandt et instituts forslag til æresdoktorer skal være mindst én kvinde. Der lægges endvidere vægt på, at æresdoktorer har et højt videnskabeligt niveau og en langvarig relation til universitetet. Det er Akademisk Råd der er indstillingsberettiget til rektor, og det er således Akademisk Råd, der skal behandle og prioritere de indkomne forslag fra institutterne. AR vil derfor få institutternes forslag sendt til skriftlig behandling og prioritering med henblik på at identificere de to

31 personer, som skal indstilles som fakultetets æresdoktorer i Den skriftlige behandling i AR forventes afviklet fra maj SIDE 2 AF 3 En tids- og procesplan for indstilling af æresdoktorer vedlægges til orientering. Bilag 6.2: Tids- og procesplan 6.3 KU Senat Orientering om ekstraordinært senatsmøde d. 22. april og eventuel forberedelse til senatsmødet d. 21. maj 2015 Der afholdes ekstraordinært senatsmøde d. 22. april 2015 om "Forenkling af VIP-rekruttering og brug af short lists". Senatsmedlemmerne kan give en orientering om mødet. Næste ordinære møde i senatet er d. 21. maj 2015, kl Til orientering vedlægges referatet af senatsmødet d. 19. februar Bilag 6.3: Referat af senatsmødet d. 19. februar Nye institutledere AR blev d. 27. februar orienteret om ansættelsen af nye institutledere på Biologisk Institut, Institut for Naturfagenes Didaktik og Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning. Peter C. Kjærgaard er ansat som ny direktør for Statens Naturhistoriske Museum (SNM). Han kommer fra en stilling som professor i Evolutionsstudier ved Aarhus Universitet, hvor han også er leder af Center for Biokulturel Historie. Peter C. Kjærgaard tiltræder 1. juni 2015 og ansættes for en 5-årig periode frem til juni Institutlederstillingen på Datalogisk Institut (DIKU) er opslået med ansøgningsfrist d. 15. maj Bilag: Ingen 6.4 Ændring i forretningsudvalget Camilla Volden Van har ønsket at udtræde af Akademisk Råds forretningsudvalg. TAP-observatørerne har udpeget Kristian Bjergbakke som nyt medlem af forretningsudvalget. 6.5 Kommende møder i Akademisk Råd Nedenfor følger en oversigt over rådsmøderne i resten af På rådsmødet d. 27. februar blev der aftalt, at rådet vil følge op på udviklingen på uddannelsesområdet og drøfte udvalgte temaer på kommende møder, bl.a. Kvalitetsudvalgets forslag og en mulig drøftelse af taxametersystemet primært baseret på Deloitte-rapporten. På grund af usikkerheden om den videre politiske behandling af Kvalitetsudvalgets

32 forslag og forslaget om taxametersystemet har fakultetsledelsen valgt at afvente forberedelse af AR-diskussioner om disse temaer. SIDE 3 AF 3 Studenterrepræsentanterne gjorde på mødet d. 27. februar opmærksom på, at det planlagte møde d. 17. juni ligger i eksamensugen i Blok 4. Dekanen beklagede dette, men i betragtning af problemerne med at finde alternative mødedatoer blev der besluttet at fastholde mødet d. 17. juni. Uge Møde 25 Onsdag d. 17. juni, kl (AR 3/2015) Bülowsvej 17, lokale A-131 Budgetopfølgning Q1 (Orientering ØKO/REGN) Bedømmelse af prisopgaver (Godkendelse UDD) KU Senat (O/D JRH) 26 Torsdag d. 25. juni, kl Gimle, Frederiksberg Campus, Dyrlægevej 9, 1. sal 1. budgetseminar med AR, FSU SLT m.fl. 38 Fredag d. 18. september, kl (AR 4/2015) Bülowsvej 17, lokale A-145 Budgetopfølgning Q2 (Orientering ØKO/REGN) KU prisopgaver 2015 (Godkendelse UDD) 44 Tirsdag d. 27. oktober, kl Bülowsvej 17, Festauditoriet 2. budgetseminar med AR, FSU SLT m.fl. 47 Fredag d. 20. november, kl (AR 5/2015) Bülowsvej 17, lokale A-145 Budgetopfølgning Q3 (Orientering ØKO/REGN) Budget 2016 (Orientering ØKO) Mødeplan og årshjul 2016 (Godkendelse LSEK) KU Senat (O/D JRH)

33 KØBENHAVNS UNIVERSITET Til Senatet Akademiske råd Studienævn Samarbejdsudvalg Institutråd Studenterpolitiske organisationer Invitation til at stille forslag til kandidater til KU s bestyrelse 10. APRIL 2015 Kære akademiske råd Pr. 31. december 2015 udløber et af Københavns Universitets eksterne bestyrelsesmedlemmers udpegningsperiode. Bestyrelsen har med baggrund i universitetsloven 1 besluttet, at et indstillingsudvalg 2 træffer beslutning om indstilling af to til fire kandidater til den ledige bestyrelsespost. Udvalgets indstilling videregives til et udpegningsudvalg (KU s bestyrelse), som træffer den endelige beslutning om udpegningen. Som led heri indbydes I til at foreslå kandidater til den ledige eksterne bestyrelsespost. Bemærk venligst, at de foreslåede kandidater skal være eksterne, dvs. at de ikke står i et afhængighedsforhold til universitetet. Endvidere skal kandidaterne opfylde universitetslovens krav til bestyrelsens sammensætning og medlemmernes kompetencer (se vedlagte kompetenceog profilbeskrivelse for nyt bestyrelsesmedlem, bilag 1). Der kan læses mere om bestyrelsens opgaver og nuværende profiler på bestyrelsens hjemmeside: Eventuelle forslag til kandidater bedes fremsendt samlet i én mail. Mailen skal indeholde: - en oversigt over kandidater, hvis flere indstilles - ét bilag for hver kandidat med (i nævnte rækkefølge): o kandidatens fulde navn, titel og evt. ansættelsessted REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE KØBENHAVN K DIR MOB Nele.Hoegsbro@adm.ku.dk REF: NELH 1 Af 26. jan Indstillingsudvalget sammensætning kendes ultimo april og vil fremgå af nyhed på KUnet. Udvalget træder sammen første gang d. 30. april 2015.

34 o kort begrundelse for indstillingen o cv, så vidt det er muligt. Indmeldingen skal ske til indstillingsudvalget senest fredag d. 22. maj 2015 pr. til bestyrelsessekretær Nele Høgsbro: Nele.Hoegsbro@adm.ku.dk Indstillings- og udpegningsudvalgets arbejde vil foregå i fortrolighed af hensyn til de indstillede kandidater. SIDE 2 AF 2 Bilag: 1. Kompetence- og profilbeskrivelse for nyt bestyrelsesmedlem pr. 1. januar Proces for udpegning af nyt eksternt medlem til KU s bestyrelse Med venlig hilsen Nele Høgsbro Bestyrelsessekretær, Rektorsekretariatet

35 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bilag 1 SAGSNOTAT 27. MARTS 2015 Vedr.: Kompetence- og profilbeskrivelse for bestyrelsesmedlem REKTORSEKRETARIATET Sagsbehandler: Rektorsekretariatet NØRREGADE KØBENHAVN K Kompetence- og profilbeskrivelse for nyt bestyrelsesmedlem pr. 1. januar 2016 DIR MOB Givet de eksisterende eksterne bestyrelsesmedlemmers kompetencer lægges der ved den forestående udpegning af et eksternt bestyrelsesmedlem vægt på, at følgende kompetencer dækkes (ikke prioriteret rækkefølge): Nele.Hoegsbro@adm.ku.dk REF: NELH Overordnet indsigt i dansk uddannelses- og forskningspolitik (herunder de økonomiske rammevilkår) og den funktion universiteterne varetager godt kendskab til erhvervslivets behov og til dets samspil med uddannelse og forskning indsigt i styring samt driftsøkonomi, budgetlægning og regnskabsaflæggelse internationalt udsyn og gerne erfaring fra internationalt samarbejde. I KU s vedtægt, 7, stk. 2 står følgende: Bestyrelsens sammensætning skal afspejle universitetets samlede opgaver. Bestyrelsens medlemmer skal tilsammen bidrage til at fremme universitetets strategiske virke med deres erfaringer og indsigt i uddannelse, forskning, videnformidling, videnudveksling og myndighedsbetjening I vedtægtens 15 og 16 står desuden:

36 15. Bestyrelsen varetager på samfundets vegne universitetets interesser som uddannelses- og forskningsinstitution og fastlægger retningslinjer for dets organisation, langsigtede virksomhed og udvikling. SIDE 2 AF Bestyrelsen har bl.a. følgende opgaver: 1. Bestyrelsen har ansvaret for forvaltningen af universitetets midler. 2. Bestyrelsen godkender, efter indstilling fra rektor, universitetets budget, herunder fordeling af de samlede ressourcer og principperne for ressourcernes anvendelse, og underskriver årsrapporten. 3. Bestyrelsen indgår udviklingskontrakt med ministeren. 4. Bestyrelsen kan delegere indgåelse af aftaler om myndighedsbetjening efter aftale med den pågældende ressortminister, jf. vedtægtens 3, stk. 4, til rektor. 5. Bestyrelsen kan delegere indgåelse af aftaler om udbud af uddannelser med den pågældende ressortminister i henhold til regler fastsat af denne, jf. universitetslovens 7, til rektor. 6. Bestyrelsen fastlægger retningslinjer for universitetets organisation. 7. Bestyrelsen sikrer, at der er medbestemmelse og medinddragelse af medarbejderne og studerende i væsentlige beslutninger. 8. Bestyrelsen ansætter en studenterambassadør og fastsætter en forretningsorden for studenterambassadørens virke.

37 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bilag 2 SAGSNOTAT 27. MARTS 2015 Vedr.: Proces for udpegning af nyt eksternt medlem til KU's bestyrelse Sagsbehandler: Rektorsekretariatet Baggrund Bestyrelsesmedlem Peter Gæmelkes anden funktionsperiode ophører d. 31/ og der er ikke mulighed for genudpegning. Der skal således igangsættes en proces for udpegning af nyt eksternt bestyrelsesmedlem, med indtræden i bestyrelsen d. 1/ Ifølge bestyrelsens forretningsorden, 4, skal bestyrelsen senest 4 måneder før udløbet af de udefra kommende medlemmers funktionsperiode iværksætte den i vedtægt for Københavns Universitet fastlagte procedure for udpegning af bestyrelsesmedlemmer for den kommende periode. I KU's vedtæger er denne procedure beskrevet i 9: "Udpegning af de udefrakommende bestyrelsesmedlemmer foretages af bestyrelsen på baggrund af en begrundet indstilling fra et indstillingsudvalg. Stk. 2. Indstillingsudvalget består af bestyrelsesformanden eller en af denne bemyndiget person som formand og af én repræsentant for de videnskabelige medarbejdere, én repræsentant for det teknisk-administrative personale, én repræsentant for de studerende, én repræsentant for ledelsen samt to eksterne repræsentanter fra universitetets aftagere. Stk. 3. Repræsentanten for det videnskabelige personale udpeges af universitetets akademiske råd. Repræsentanten for det tekniskadministrative personale udpeges af medarbejderrepræsentanterne i Hovedsamarbejdsudvalget. Repræsentanten for de studerende udpeges af den eller de organisationer, der har repræsentanter valgt til bestyrelsen. REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE KØBENHAVN K DIR MOB Nele.Hoegsbro@adm.ku.dk REF: NELH

38 Repræsentanten for ledelsen udpeges af dekankredsen. De to eksterne repræsentanter udpeges af bestyrelsen. Ud over bestyrelsesformanden eller en af denne bemyndiget person, jf. stk. 2, kan medlemmer af bestyrelsen ikke indgå i indstillingsudvalget. Stk. 4. Indstillingsudvalget foretager sin begrundede indstilling på baggrund af en af bestyrelsen fastsat proces- og profilbeskrivelse. Indstillingsudvalget indhenter forslag til udefrakommende medlemmer fra universitetet, bestyrelsen, aftagerpaneler og indstillingsudvalget. " Indstillingsudvalget vil bestå af: Bestyrelsesformanden 1 repræsentant for de videnskabelige medarbejdere 1 repræsentant for det teknisk-administrative personale 1 repræsentant for de studerende 1 repræsentant for ledelsen 2 eksterne repræsentanter fra universitetets aftager SIDE 2 AF 5 Indstillingsudvalget betjenes af Rektorsekretariatet. Nedenfor følger procedure og tidsplan samt oversigt over bestyrelsens udpegnings- og valgperioder.

39 Procedure Figuren læses nedefra. SIDE 3 AF 5 Udpegningen vedtages og offentliggøres r Formanden kontakter formelt den udpegede kandidat for at høre om vedkommende ønsker at påtages sig hvervet. Udpegningsudvalget (bestyrelsen) behandler indstilling og udpeger kandidat. Indstillingsudvalget indstiller 2-4 kandidater til udpegningsudvalget (bestyrelsen). Indstillingen begrundes og prioriteres og sker endvidere under hensyn til reglerne om ligestilling i offentlige bestyrelser. Indstillingsudvalget gennemgår de indkomne forslag til kandidater og kontrollerer at kandidaterne opfylder universitetslovens krav. Indstillingsudvalget påbegynder sit arbejde. Samtidig vil der blive udsendt meddelelse til KU's senat, AR, studienævn, samarbejdsudvalg, institutråd og studenterorganisationer om muligheden for at indsende forslag til kandidater og der informeres om processen på KUnet. Bestyrelsen beslutter at nedsætte et indstillingsudvalg og et udpegningsudvalg. Udpegningsudvalget udgøres af den samlede bestyrelse. Bestyrelsen/udpegningsudvalget vedtager profilbeskrivelse på det kommende medlem.

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

HSU. Bestyrelsen. Vedr.

HSU. Bestyrelsen. Vedr. HSU Bestyrelsen S A G S N O T A T 19. MAJ 2016 Vedr. Status for handlingsplan: Karriere, Køn og Kvalitet Lige muligheder i forskning og ledelse - afrapportering 2015 Sagsbehandler Ingrid Skovsmose og Martin

Læs mere

Der vil være en mundtlig orientering i det omfang der er nyt at fortælle. 4. Procedure for professorbedømmelse af lektorer ansat i lederstillinger

Der vil være en mundtlig orientering i det omfang der er nyt at fortælle. 4. Procedure for professorbedømmelse af lektorer ansat i lederstillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 2. juni 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Bilag. Bestyrelsen. Vedr. 4. Hvad siger statistikken?... 12

Bilag. Bestyrelsen. Vedr. 4. Hvad siger statistikken?... 12 Bestyrelsen SAGSNOTAT MAJ 2017 Vedr. Status for handlingsplan: Karriere, Køn og Kvalitet Lige muligheder i forskning og ledelse - afrapportering 2016 Sagsbehandler Ingrid Skovsmose og Martin Dahl Nielsen

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2015 Forum SCIENCE Akademisk Råd (AR 2/2015) Møde afholdt:

Læs mere

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH 2 FORORD Formålet med denne handleplan er at fremme en bedre kønsmæssig balance blandt VIP

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE

Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE MØDEINDKALDELSE 9. APRIL 219 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Mødedato D. 26. april 219, kl. 9.-12. BÜLOWSVEJ

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet

Karriere, Køn og Kvalitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 96, d. 9. okt. 2018 Pkt. 6. Bilag 2 Karriere, Køn og Kvalitet Status for KU s handlingsplan for 2017 Fælles HR/15. august 2018 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Analyse. Forskerrekruttering på universiteterne

Analyse. Forskerrekruttering på universiteterne Forskerrekruttering på universiteterne 15-17 1. Indledning Uddannelses- og Forskningsministeriet har siden midten af 199 erne indsamlet statistik om universiteternes videnskabelige personale. Som del af

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

Fordelingen af fakultetets indtægter Følgende forudsætninger ligger til grund for fordelingen af fakultetets indtægter:

Fordelingen af fakultetets indtægter Følgende forudsætninger ligger til grund for fordelingen af fakultetets indtægter: Økonomiafdelingen 1. november / rasn Til NFLT, AR og FSU Vedr. Rammeudmelding 2011 2. budgetkørsel Indledning I det følgende redegøres for rammeudmeldingen for 2011. Først skitseres principperne, dernæst

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242.

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242. Senest opdateret af HR&O 15. maj 2012 I forbindelse med ikrafttrædelse af ny ansættelsesbekendtgørelse pr. 1. april 2012 har Københavns Universitet fastlagt nedenstående supplerende bemærkninger til bekendtgørelsen.

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T ( G O D K E N D T ) 12. MARTS 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 19. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 6/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 19. MAJ 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 1. JULI 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Københavns Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Print og gem indberetningsskemaet. Ligestillingspolitik på forvaltningsområ det

Print og gem indberetningsskemaet. Ligestillingspolitik på forvaltningsområ det Page 1 of 5 Print og gem indberetningsskemaet Den endelige indberetning fremgår nedenstående side. For at kunne dokumentere indberetning af ligestillingsredegørelsen, bedes du gemme denne kvitteringsside

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 3. marts 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet

Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet D E T T E K N I S K - N AT U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T 9 1 0 0 A A L B O R G Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Til Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE MØDEINDKALDELSE 10. JUNI 2015 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Onsdag

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 71, den 21. januar 2014 Pkt. 4. Bilag 2.

Bestyrelsesmøde nr. 71, den 21. januar 2014 Pkt. 4. Bilag 2. Bestyrelsesmøde nr. 71, den 21. januar 2014 Pkt. 4. Bilag 2. 18. juni 2013 Et mangfoldigt KU idéer til handling Task forcens Idékatalog 1. Indledning KU s handleplan Mangfoldighed flere kvinder i forskning

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aalborg Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

2. Korte meddelelser 3. Institutionsakkreditering af KU (Orientering)

2. Korte meddelelser 3. Institutionsakkreditering af KU (Orientering) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE M Ø D E I N D K A L D E L S E 2. JUNI 2016 Forum

Læs mere

EKSEMPEL PÅ UDFYLDT HANDLEPLAN FOR LIGESTILLING OG DIVERSITET

EKSEMPEL PÅ UDFYLDT HANDLEPLAN FOR LIGESTILLING OG DIVERSITET EKSEMPEL PÅ UDFYLDT HANDLEPLAN FOR LIGESTILLING OG DIVERSITET 1.1 Navn på fakultet: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet 1.2 Navn på institut: Institut for Ligestilling og Diversitet (tænkt eksempel) 1

Læs mere

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts Notat Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts 1. Formål og baggrund 1 2. Politik for stillingsopslag 2 3. Politik for bedømmelsesproces 3 3.1. Bedømmelsesudvalgenes

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2. HSU-møde den 13. april. pkt. 3.2 bilag A

Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2. HSU-møde den 13. april. pkt. 3.2 bilag A Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2 HSU-møde den 13. april pkt. 3.2 bilag A S A G S F R E M S T I L L I N G 7. ARPIL 2016 Opgørelse til HSU over tilpasninger efter afsluttet partshøringsfase

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 8. OKTOBER 2015 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OM VIDENSKABELIGE ANSÆTTELSER PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OM VIDENSKABELIGE ANSÆTTELSER PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OM VIDENSKABELIGE ANSÆTTELSER Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. marts 2016 2 INDHOLD 1. Generelt om ansættelse i videnskabelige

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 1. OKTOBER 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns Universitet

Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S A G S N O T A T XXX. FEBRUAR 2012 Vedr.: Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP 1 UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP Vejledning til institutlederne om håndtering af ansættelser af faste videnskabelige medarbejdere (tenure track adjunkt/forsker,

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU AMKU S A G S N O T A T 16. NOVEMBER 2011 Vedr.: Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Side 1 af 7 74VW-3UVS-NKJW Statslige institutioners indberetning af ligestillingsredegørelser 2017 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2017 Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser,

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 18. AUGUST 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 3/2014) Mødedato: Fredag d. 27.

Læs mere

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet.

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET R E F E R A T 14. AUGUST 2012 Forum Akademisk Råd på LIFE og NAT FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag 22. juni 2012,

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT

Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT Derfor har DJØF tilmeldt sig Charter for flere kvinder i ledelse DJØF har som organisation løbende engageret sig i spørgsmål om ligestilling mellem mænd

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser.

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 5. Bilag 1. SAGSNOTAT 1. OKTOBER 2011 Vedr.: Input fra fakulteterne til beslutningsgrundlag, der skal forelægges bestyrelsen inden udgangen

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019 Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 019 I det nedenstående er det beskrevet, hvem der har ansvar for at afholde medarbejderudviklingssamtaler i Klinisk Institut. Alle

Læs mere

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 9B. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 3. OKTOBER 2013 Vedr.: APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 10. APRIL 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 77 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00 NØRREGADE

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A R T S 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen

Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen Transparens og ledelse en introduktion til udfordringer og dilemmaer i ligestillingen Institutleder Rikke Leth-Larsen, formand for Ligestillingsudvalget på SUND Institutleder Jørgen Povlsen, medlem af

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere NOTAT

AARHUS UNIVERSITET. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere NOTAT NOTAT Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere Baggrund og formål Fremragende medarbejdere og studerende spiller en altafgørende rolle for fakultetets fremtidige udvikling. Ikke mindst gælder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 62. 19. april 2012 Pkt. 9. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 12. APRIL 2012 Vedr.: Pkt. 9. Strategiopfølgning:

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PROFESSOR

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PROFESSOR AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 1. juni 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PRÆSENTATION FOR HEALTH S ANSATTE PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. nov. 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse Dec. 2013 jan. 2014:

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere