.EU facts. Alt du behøver at vide om det kommende.eu domæne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ".EU facts. Alt du behøver at vide om det kommende.eu domæne"

Transkript

1 .EU facts Alt du behøver at vide om det kommende.eu domæne

2 Indhold > Introduktion til.eu-domænet > Hvorfor skal du præregistrere dine.eu-domænenavne? > Hvorfor vælge Speednames? > Speednames dot-eu products - Primary (præregistrering) - Secondary (præregistrering) - Basic (præregistrering) - Registrering > Priser > Generelle krav i forbindelse med domænenavnet > Lokal service Tidsplan Juni 2005 Speednames akkrediteret som.eu-registrar September kvartal 2005 (forventes i november) 4. kvartal + 2 måneder (forventes i januar) 4. kvartal måneder (forventes i marts) Offentliggørelse af endelig registreringspolitik, herunder sunrise-procedurer og datoer. Deadline for ansøgninger om Primary-præregistrering Deadline for ansøgninger om Secondary-præregistrering Deadline for ansøgninger om Basicpræregistrering Efter generel registrering (post-landrush) Internationalised Domain Names (IDN) Speednames forventer, at internationaliserede domænenavne introduceres nogen tid efter, den generelle registrering går i gang.

3 Introduktion.EU-domænet har været på vej siden sommeren 2002, hvor Europa-Kommissionen udbød registreringen af domænet i licitation til organisationer, som var interesseret i at blive registratur for.eu, hvilket i dag kendes som EURID. Nu er.eu-domænet kommet, og virksomheder og privatpersoner i EU har mulighed for et fælles område på internettet. Med over 11 mio. virksomheder, 500 mio. indbyggere og registrerede EU-varemærker (community trademarks) er der forventninger om en hurtig udbredelse. Fremgangsmåden bliver efter først til mølle-princippet, hvor der dog indgår perioder til særlige rettigheder, og det betyder, at der skal træffes en hurtig beslutning, hvis du ønsker at sikre dine varemærker og virksomhedsnavne. Speednames var blandt de første fem virksomheder i Europa, som blev akkrediteret som.eu-registrator. Vores solide erfaring og velafprøvede tekniske opsætning gør, at vi kan tilbyde dig optimale muligheder for at få dit.eu-domænenavn. Dette dokument indeholder alle oplysninger om.eu. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til.eu-hotlinen på: +45 (0)

4 Hvorfor skal du præregistrere dine.eu-domænenavne? Overordnet princip: jo før, jo bedre Hver gang der introduceres et nyt TLD, eller vilkår og betingelser for et TLD bliver lempeligere, gøres en række attraktive domænenavne tilgængelige. Det er normal praksis, at registratorer tager imod køordrer på sådanne domænenavne. Så snart der åbnes op, indsender alle registratorer deres præregistreringer til registraturen. Derfor vil der i starten være en enorm efterspørgsel på domænenavne, når der åbnes op for.eu-domænet, og efterfølgende vil der kun være begrænset mulighed for at registrere et attraktivt domænenavn. En præregistrering af et domænenavn skal på ingen måde tolkes som en garanti for, at man også rent faktisk får registreret domænenavnet. Da der i løbet af kort tid vil blive registeret et meget stort antal domænenavne, vil en præregistrering dog betyde, at chancen for at få et bestemt domænenavn forbedres væsentligt. Jo tidligere præregistreringen indsendes, jo bedre er mulighederne for at få domænenavnet, da præregistreringer indsendes til registraturen efter først til mølle-princippet. Relevansen af domæner Erhvervet via forhåndsregistrering Relevans.EU-domæner Klar til generel registrering Risikoen for, at andre registrerer det domæne, du gerne vil have Erhvervet via forhåndsregistrering Risiko.EU-domæner Klar til generel registrering Tid Tid

5 Hvorfor vælge Speednames? Den altafgørende pointe: Du får kun én chance for at ansøge om dit navn. Registraturen vil afvise en ansøgning, hvis der er blot den mindste fejl. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige leverandør. Du bør lade de bedste i branchen håndtere din ansøgning. Din garanti ligger i den erfaring og opsætning, som Speednames stiller til rådighed. Vi godkender formatet af din ansøgning og indhenter den nødvendige dokumentation fra dig i rette tid. Derudover sikrer vores særdeles konkurrencedygtige tekniske opsætning, at din ansøgning kommer til at ligge øverst i bunken, når registraturen åbner og begynder at behandle præregistreringerne. Speednames.EU-produkter Hvordan sikrer du dig de bedst tænkelige muligheder for at få dit navn registreret? Sørg først og fremmest for at være hurtigt ude af starthullerne med dine ansøgninger om præregistreringer. Hvis du har et registreret varemærke, vil din ansøgning komme til at ligge øverst i bunken sammen med andre ansøgere, som har samme varemærke, men i andre lande. Hvis der altså er nogen. Det betegner vi som Primary-præregistrering. Hvis du har andre rettigheder, som f.eks. et virksomhedsnavn eller varemærkenavn, kan du få en plads som nr. 2 i køen. Det betegner vi som Secondary-præregistrering. Andre uden særlige rettigheder kan bruge Basic-præregistrering. Generelle krav Det er kun følgende, som må ansøge om et.eu-domænenavn: > foretagender, som har hjemsted, hovedadministration eller primært forretningssted i EU > organisationer, som er etableret i EU uden bindende virkning for national lovgivning > fysiske personer, som bor i EU.

6 Primary (præregistrering) Deadline for Primary-præregistreringer forventes at være i november, hvor registraturen begynder at tage imod ansøgningerne. Speednames godkender formatet på din ansøgning og sikrer, at vi har fået den rigtige dokumentation fra dig i rette tid, så du kan bevise din rettigheder til domænenavnet. Så snart registraturen åbner, indsender vi din ansøgning, så dine muligheder for at få domænenavnet bliver optimale. Primary-præregistreringer gælder kun domænenavne, som svarer til: > det fulde navn på en offentlig myndighed > det akronym, en offentlig myndighed almindeligvis er kendt under > det landeområde, som den offentlige myndighed har ansvaret for, hvis dette er relevant > registrerede nationale varemærker og registrerede EU-varemærker (community trademarks), som kan anvendes til den offentlige myndighed eller varemærkets licensgiver/licenstager Secondary (præregistrering) Deadline for Secondary-præregistreringer forventes at være i januar, hvor registraturen begynder at tage imod ansøgningerne. Speednames godkender formatet på din ansøgning og sikrer, at vi har fået den rigtige dokumentation fra dig i rette tid, så du kan bevise dine rettigheder til domænenavnet. Så snart registraturen åbner, indsender vi din ansøgning, så dine muligheder for at få domænenavnet bliver optimale. Secondary-præregistreringer gælder kun domænenavne, som svarer til andre rettigheder, som er beskyttet af lovgivningen i en medlemsstat, hvor de holdes gældende som: > Virksomhedsnavne > Virksomhedskendetegn > Særlige titler på ophavsbeskyttet litteratur og kunstværker > Ikke-registrerede varemærker > Handelsnavne Det er vigtigt at huske på, at det ikke er alle rettigheder, som fremgår af listen, der anerkendes i hver enkelt medlemsstat. Ansøgere vil være nødt til at tilvejebringe lovgrundlaget, som giver rettigheden i henhold til EU-retten eller den nationale lovgivning i medlemsstaten, hvor rettigheden er givet, og sørge for dokumentation, der kan anerkendes som rettighedsbevis i henhold til den pågældende lov.

7 Dokumentation Registraturen, EURID, har udpeget Price Waterhouse Coopers til at være valideringsagent, som skal godkende krav om særlige rettigheder fra ansøgere. Hvad valideringsagenten helt præcist vil kræve af dokumentation som bevis for de særlige rettigheder, er endnu ikke offentliggjort. Når offentliggørelsen er en realitet, kontakter Speednames dig for at sikre, at vi har den nødvendige dokumentation i rette tid. Speednames godkender formatet af din dokumentation for at sikre, at den lever op til kravene, sådan som de er angivet af valideringsagenten. Valideringsproceduren Hvad er proceduren, når det gælder godkendelse af sunrise-ansøgninger? Alle ansøgninger om et domænenavn vil blive behandlet efter først til mølleprincippet. Speednames hjælper ansøgeren igennem hvert enkelt trin i sunriseansøgningen. Hver enkelt ansøger til domænenavn vil blive bedt om at indsende bevis på rettighedskravet til et domænenavn til Speednames. Herefter sender vi dokumentationen videre til valideringsagenten sammen med din ansøgning. Valideringsagenten bedømmer dokumentationen for den første ansøgning. Hvis dokumentationen godkendes, tildeles domænet til den første ansøger. Godkendes dokumentationen ikke, går valideringsagenten videre med at bedømme dokumentationen for den anden ansøgning og så fremdeles. Valideringsarbejdet kan tage op til et år. Eksempel: 3 ansøgninger om samme domæne Ansøgere 1. ansøgning Alle 2. ansøgning ansøgninger Valideringsagent 3. ansøgning Varemærke godkendt? Afslået Varemærke blev ikke godkendt. Ansøgningen er afvist. Godkendt Ansøger nr. 2 får domænet. Varemærke godkendt. Udenfor betragtning Ansøgning nr. 3 blev ikke taget i betragtning.

8 Hvis dokumentationen beviser rettighedskravet, godkendes ansøgningen, og det pågældende navn registreres til den pågældende ansøger. Det vil kunne tages i anvendelse allerede efter 40 dage, så der er mulighed for at håndtere fejl eller en eventuel appel. Hvis der på et senere tidspunkt kommer andre ansøgere til samme navn, vil de få meddelelse om, at der allerede er sket en registrering, og en del af ansøgningsgebyret vil blive krediteret deres registratorer. Hvis ingen af ansøgerne til et navn kan tilvejebringe den rette dokumentation for deres rettigheder til navnet, forbliver navnet ulåst og vil senere kunne blive registreret generelt efter først til mølle-princippet. Basic (præregistrering) Perioden for særlige rettigheder efterfølges af en periode med navne, hvortil der ikke hører særlige rettigheder, hvilket typisk vil være generiske navne. Deadline for Basic-præregistrering forventes til marts. Ansøgningerne vil blive behandlet efter først til mølle-princippet. Når Basic-præregistreringen er behandlet, efterfølges perioden af de normale registreringsbetingelser efter først til mølle-princippet. Registrering Når din ansøgning er godkendt, vil dit domænenavn blive registreret. Under præregistreringen bliver dit domænenavn aktivt allerede efter 40 dage, så der er mulighed for at tage højde for fejl eller en eventuel appel. Priser Gebyret for præregistreringen refunderes delvist, hvis ansøgeren ikke tages i betragtning under godkendelsesproceduren. Hvis ansøgningerne godkendes, men alligevel afslås, vil der ikke ske en delvis refusion af gebyret. Få oplysninger om produkter fra Speednames i forbindelse med forhåndsregistreringen ved at kontakte din Account Manager.

9 Generelle krav i forbindelse med domænenavnet Domæner skal overholde følgende kriterier: > Minimumslængde: 2 tegn > Maksimumslængde: 63 tegn > Kan kun indeholde a-z, 0-9 og - > Kan ikke begynde eller slutte med en bindestreg, og det kan heller ikke indeholde en bindestreg både på tredje- og fjerdepladsen IDN er vil ikke blive udbudt i begyndelsen, men det forventes at ske på et senere tidspunkt. Landekoder på to bogstaver kan ikke registreres. Herudover vil EURID offentliggøre en oversigt over f.eks. geografiske navne, hvor der er restriktioner. Minimum 2 tegn: aa.eu Maksimum 63 tegn: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.eu Tilladte tegn: A-Z (bindestreg) Bindestreger kan ikke bruges på følgende måder: -eksempel.eu (starter med bindestreg) eksempel-.eu (slutter med bindestreg) ek--mpel.eu (bindestreg både på 3. og 4. position) Landekoder med to bogstaver er ikke tilladt: dk.eu (landekode for Danmark) de.eu (landekode for Tyskland) ch.eu (landekode for Schweiz) se.eu (landekode for Sverige) no.eu (landekode for Norge) osv... Internationaliserede domænenavne: københavn.eu münich.eu

10 Lokal tilstedeværelse Kan varemærkelicensgivere, som ikke bor i EU, ansøge? I henhold til bestemmelserne skal ansøgerens varemærke være registreret i EU. Ud fra den mængde information, der er til rådighed lige nu, vil det være tilrådeligt at anlægge en streng fortolkning af bestemmelserne. En mulighed kunne imidlertid være at overføre varemærket til et lokalt kontor, som ligger i EU. Med andre ord kan en varemærkelicensgiver (ejeren) give andre virksomheder ret til at bruge et varemærke, så de på den måde bliver licenstagere. Det er vigtigt at understrege, at der ikke er nogen garanti for, at bestyrerne af.eu-domænet vil tillade en sådan fortolkning af bestemmelserne. Mulig tilpasning til bestemmelser: HQ Land uden for EU (Norge) Overførsel af varemærkerettighed fra licensgiver til licenstager Lokalt kontor EU-land (Tyskland) Tilbyder Speednames lokal tilstedeværelse, når det gælder.eu? Speednames har til hensigt at tilbyde lokal tilstedeværelse. For nuværende er bestemmelserne ikke tilstrækkeligt afklarede til at kunne give et fingerpeg om muligheden for lokal tilstedeværelse. Efter færdiggørelsen af akkrediteringsaftalen og vilkår og betingelser for registreringer vil Speednames komme med yderligere oplysninger om, hvad man vil kunne forvente i forhold til lokal service.

11 ... fortsat Hvis en ansøger mener, at ansøgningen ikke er bedømt korrekt, vil ansøgeren kunne rejse tvivl om afgørelsen ved hjælp af Alternative Dispute Resolutiontjenesten, som vil stå til rådighed for dem, som mener, at registraturen (EURID) ikke har handlet i overensstemmelse med det offentliggjorte regelsæt (public policy rules). Bemærk, at hvis du har haft held med at rejse tvivl om registraturens beslutning om at tildele et navn til en anden part, kan registreringen annulleres, men det er ikke ensbetydende med, at navnet tildeles klageren. Hvis der er en sunrise-ansøger mere i køen til samme navn, vil dennes ansøgning blive behandlet som den næste. Hvis der ikke er andre ansøgere til det pågældende navn, vil det blive muligt at registrere det efter først til mølle-princippet, når den generelle registrering går i gang. Speednames tilbyder rådgivning, hvis du ønsker at komme med indvendinger. Misbrug Når perioden for særlige rettigheder er overstået, og live-registreringerne går i gang, tildeles domænerne efter først til mølle-princippet. Hvis du af en eller anden årsag ikke har benyttet dig af lejligheden til at foretage en registrering, som kan beskytte dine rettigheder, i perioden for særlige rettigheder, og dit domæne er registreret af en anden, vil du stadig kunne kræve at få det tilbage ved at benytte en anden fremgangsmåde, der har til formål at løse tvister. Enhver part kan igangsætte en ADR (Alternative Dispute Resolution)-procedure mod den part, som har fået registreret et.eu-domæne, hvis man mener, at registrering er sket af spekulative årsager eller ud fra et ønske om misbrug, sådan som det fremgår af det offentliggjorte regelsæt (public policy rules). Hvis ADR-panelet stadfæster klagerens indvendinger, kan navnet overføres til den klagende part, under forudsætning af at denne overholder registreringsbetingelserne. ADR-procedurerne varetages af den tjekkiske voldgiftsret. Følgende forventes at blive betragtet som misbrug: > Registrering af et domænenavn, som er identisk med eller til forveksling ligner et navn, hvortil der tidligere er tildelt rettigheder. > Registrering af et domænenavn uden nogen rettigheder eller lovlig adkomst til navnet. > Registrering af domænenavne i ond tro (herunder registrering af domænenavne med videresalg for øje).

12 .EU facts Speednames Business Rejsbygade 8A 1759 Copenhagen V Danmark Tel. +45 (0) Fax +45 (0) info@speednames-business.dk

REGISTRERING AF DIT VAREMÆRKE I ANDRE LANDE

REGISTRERING AF DIT VAREMÆRKE I ANDRE LANDE REGISTRERING AF DIT VAREMÆRKE I ANDRE LANDE REGISTRERING AF DIT VAREMÆRKE I ANDRE LANDE TÆNKER DU PÅ AT EKSPORTERE DINE VARER OG SERVICES TIL ANDRE LANDE, SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ AT FÅ DIT MÆRKE REGISTRERET

Læs mere

MWB UPDATED 24. OKTOBER 2012 IPR/TEKNOLOGI

MWB UPDATED 24. OKTOBER 2012 IPR/TEKNOLOGI Denne gang handler MWBe Updated - IPR/Teknologi blandt andet om EU-Domstolens dom om begrænsninger i softwarelicensbetingelser med hensyn til videresalg. MWB UPDATED 24. OKTOBER 2012 IPR/TEKNOLOGI Licensbetingelser,

Læs mere

Regler for registrering af Domænenavne

Regler for registrering af Domænenavne Regler for registrering af Domænenavne DEFINITIONER Disse regler for registrering af domænenavne anvender de begreber, der er defineret i vilkårene og betingelserne og/eller ADR. FORMÅL OG ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Christian Kragelund Thomas Munk Rasmussen Martin Dahl Pedersen. Domænenavne. - en juridisk håndbog THOMSON REUTERS

Christian Kragelund Thomas Munk Rasmussen Martin Dahl Pedersen. Domænenavne. - en juridisk håndbog THOMSON REUTERS Christian Kragelund Thomas Munk Rasmussen Martin Dahl Pedersen Domænenavne - en juridisk håndbog THOMSON REUTERS Forord 5 1. Indledning 13 2. Historik, organisation og lovgrundlag 16 2.1. Hvad er et domænenavn?

Læs mere

Forretningskendetegn og domænenavne

Forretningskendetegn og domænenavne Forretningskendetegn og domænenavne Professor, dr.jur. Thomas Riis Top level-domæner: Statistik mv. Åbne generiske top level-domæner: TLD New Deleted Net Gain/Loss Market Share Total Domains COM 668,429

Læs mere

KOMPARATIVT CASESTUDIE AF ALTERNATIVE SYSTEMER TIL BILÆGGELSE AF TVISTER OM DOMÆNENAVNE

KOMPARATIVT CASESTUDIE AF ALTERNATIVE SYSTEMER TIL BILÆGGELSE AF TVISTER OM DOMÆNENAVNE KOMPARATIVT CASESTUDIE AF ALTERNATIVE SYSTEMER TIL BILÆGGELSE AF TVISTER OM DOMÆNENAVNE ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Beskyttelse af forretningskendetegn

Beskyttelse af forretningskendetegn Beskyttelse af forretningskendetegn 1 BESKYTTELSE AF FORRETNINGSKENDETEGN INDHOLD Har du husket at beskytte en af din virksomheds vigtigste aktiver 3 Registrering af virksomheds- og selskabsnavne 4 Varemærker

Læs mere

En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under.

En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under. En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under.dk-domænet 1. Oversigten erstatter ikke de generelle vilkår Formålet med denne

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-163/164 Klager: Scandinavian Airlines System v/advokat Jeppe Skadshauge Bredgade 38 1260 København K Indklagede: Callnet ApS Strandmarksvej 63 2650 Hvidovre Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 505 Klager: Dansk Bed & Breakfast og Dansk BoligBytte HomeLink International v/peter Eberth Sankt Peders Stræde 41 1453 København K Indklagede: Henning Larsen Krogenbergvej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-192 Klager: Formidleren.dk Broholms Allé 18 2900 Charlottenlund Indklagede: Ivada Ivan Rene Jensen Rantzausgade 36, 2.th. 9000 Ålborg Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Registrering af varemærke i andre lande

Registrering af varemærke i andre lande Registrering af varemærke i andre lande Beskytter du din virksomheds vigtigste aktiv? Tænker du på at eksportere dine varer og services til andre lande? Så skal du overveje at få dit mærke registreret

Læs mere

NYE GENERISKE TOP-LEVEL-DOMÆNENAVNE

NYE GENERISKE TOP-LEVEL-DOMÆNENAVNE 20. december 2011 NYE GENERISKE TOP-LEVEL-DOMÆNENAVNE Indledning ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) organisationen, der er ansvarlig for administration og distribution af domænenavne,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 327 og 328 Klager: De Forenede Trailerfabrikker A/S Godthåbsvej 5 7100 Vejle v/advokat Jens Møller Indklagede: Autocity ApS Judy Skjærlund Østergade 2 4863 Eskildstrup Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Hjælp til opfindere. 01 Beskyttelse af dine idéer 02 Patenthistorie 03 Før du søger et patent 04 Har det opfindelseshøjde? 05 At få et patent

Hjælp til opfindere. 01 Beskyttelse af dine idéer 02 Patenthistorie 03 Før du søger et patent 04 Har det opfindelseshøjde? 05 At få et patent Hjælp til opfindere 01 Beskyttelse af dine idéer 02 Patenthistorie 03 Før du søger et patent 04 Har det opfindelseshøjde? 05 At få et patent 01 Beskyttelse af dine idéer Hvis du har en idé til et nyt produkt

Læs mere

Registreringspolitik og vilkår for Ansøgninger om domænenavne under topdomænet.eu indsendt i perioden for trinvis registrering.

Registreringspolitik og vilkår for Ansøgninger om domænenavne under topdomænet.eu indsendt i perioden for trinvis registrering. Registreringspolitik og vilkår for Ansøgninger om domænenavne under topdomænet.eu indsendt i perioden for trinvis registrering Sunrise-reglerne s. 1/30 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE 2 DEFINITIONER

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) L 162/40 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 874/2004 af 28. april 2004 om generelle retningslinjer for implementeringen af topdomænet.eu og dets funktioner samt principperne for registrering (EØS-relevant

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0081 Klager: Bayerische Motoren Werke AG Petuelring 130 80788 München Tyskland v/ advokat Kasper Frahm Indklagede: [A] Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0156 Klager: ABC Bolte ApS Lejrvej 1 3500 Værløse v/advokat Sven Petersen Indklagede: Kongerslev Fasteners Lillebæltsvej 11 6715 Esbjerg N Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Nye annonceringsregler. Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007.

Nye annonceringsregler. Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007. Nye annonceringsregler Let og effektiv håndtering af de nye annonceringsregler for små offentlige kontrakter, der gælder fra 1. juli 2007. De nye udbudsregler De nye regler om offentliggørelse og udbud

Læs mere

Overførsler til udlandet

Overførsler til udlandet Danske Bank, Statens Betalinger Overførsler til udlandet Juli 2010 Side 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Krav til STP-betalinger indenfor EU:... 3 3 Krav til STP-betalinger udenfor EU:... 3 4 BIC (SWIFT)...

Læs mere

Supplerende ADR-Regler for Voldgiftsretten ved Den Tjekkiske Republiks Økonomiske kammer og Den Tjekkiske Republiks Landbrugskammer

Supplerende ADR-Regler for Voldgiftsretten ved Den Tjekkiske Republiks Økonomiske kammer og Den Tjekkiske Republiks Landbrugskammer A GENERELLE BESTEMMELSER...2 1 Ramme... 2 2 Definitioner... 2 3 Gebyrer og betalingsinstruktioner... 2 4 Instruktioner for kommunikation... 2 5 Tidsfrister... 2 B FØRELSE AF PROCEDURE...3 1 Indgivelse

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 979 Klager: JS Erhvervs Consult ApS Tunøvej 5 7000 Fredericia Indklagede: Ole Jakobsen Agerstien 2 5591 Gelsted Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget for Andragender 30.5.2016 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende nr. 0587/2013 af Winnie Sophie Füchtbauer, tysk statsborger, om muligheden for at ændre og vælge

Læs mere

Recognised for Excellence

Recognised for Excellence Recognised for Excellence Vejledning til workshop-bedømmelsen Gældende for pilot-forsøg 2007 Ansøgningsfrist 6. august 2007 Kortlæg jeres fremskridt R4E workshop bedømmelsesformat - Vejledning for ansøgere

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0093 Klager: Nordisk Film Biografer A/S Mosedalvej 14 2500 Valby Indklagede: Ann Smith Am Hoefel 1 40885 Ratingen Tyskland Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

Gode råd om dit varemærke

Gode råd om dit varemærke Gode råd om dit varemærke 1 Du har nu fået dit varemærke registreret i Danmark Varemærkeregistreringen er bevis for, at du ejer varemærket. Ligesom al anden ejendom er det vigtigt at vedligeholde varemærket,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1029 Klager: Bravo Tours A/S Dalgas Plads 16 7400 Herning Indklagede: Balata.com TLD 12 Harcourt Road 3705 Central Hong Kong Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 229 Klager: Rent-A-Wreck of Scandinavia as Dronningens gate 6 0152 Oslo Postboks 522 Skøyen 0214 Oslo Norge v/advokat Karsten Kielland Indklagede: Normas Hjemmeservice v/bo Barht Kirkevej 4 4572

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 782 Klager: Google, Inc. v/advokat Peter Gustav Olson Amerika Plads 37 2100 København Indklagede: Niels Thorndahl 3 Cromwell Place SW14 7HA London UK Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

WHOIS-politik for.eu-domænenavne

WHOIS-politik for.eu-domænenavne WHOIS-politik for.eu-domænenavne 1/7 DEFINITIONER Termer, der er defineret i Vilkårene og/eller.eu-konfliktløsningsreglerne, skrives med stort begyndelsesbogstav heri. 1. POLITIK TIL BESKYTTELSE AF PRIVATLIVETS

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1443

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1443 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1443 Klager: Mattel, Inc. 333 Continental Boulevard 90245-5012 El Segundo USA v/ellen Breddam, Chas. Hude A/S Indklagede: Fizouli Faradjev Sernandersv 16 752 62 Uppsala

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0113 Klager: Hurtigruten Pluss AS Fredrik Langes gate 14 9008 Tromsø Indklagede: Malonay Limited 5, rue Prince Jean c/o Neozoon Sàrl c/o Lucos L-4740 Pétagne Luxembourg

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0183 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/ advokat Lone Prehn Indklagede: DI S.A 12 Route De Longwy 8080 Bertrange Luxembourg Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-191 Klager: Net-Bog-Klubben v/knud Pedersen Nikolajsgade 22 1068 København K Indklagede: Netboghandlen v/kasper Drews Rådhus Allé 12 3650 Ølstykke Parternes påstande: Klagerens principale påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 382 og 383 Klager: Statsaut. ejendomsmægler Jørn Friis Hansen v/advokat Kirsten Bak Kocksvej 7 3600 Frederikssund Indklagede: Statsaut. ejendomsmægler John Bjerre Christensen HusCentret Jellingevej

Læs mere

Sådan bruges vejledningen

Sådan bruges vejledningen Sådan bruges vejledningen Denne vejledning forklarer, hvordan du ansøger om en EU-miljømærkelicens i overensstemmelse med de gældende krav i kriterierne. Følgende symboler bruges i vejledningen: = Bemærk

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0169 Klager: Atheneskolen - skolen for børn med særlige forudsætninger Rosenkæret 22B 2860 Søborg Indklagede: Ann Smith Am Hoefel 1 40885 Ratingen Tyskland Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.05.2001 KOM(2001) 266 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om supplering af bilaget til Kommisssionens forordning (EF) nr. 1107/96 om registrering

Læs mere

Skorstensmærker og kontorflag

Skorstensmærker og kontorflag REDERI- BRANCHENS KENDETEGN Beskyt dine værdier Mange danske rederier har gennem årene registreret deres skorstensmærke og kontorflag i det gamle danske register over skorstensmærker og kontorflag. Men

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0063 Klager: Zentropa Administration ApS Filmbyen 22 2650 Hvidovre Indklagede: Hongjin Pte Ltd 14 Robinson Roas #13-00 Far East Finance Bulding 04585 Singapore Singapore

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-142 Klager: ROCK IT v/randahl Fink Isaksen Kingosvej 6 7100 Vejle Indklagede: Janne Oreskov Rosenhavestræde 5 4000 Roskilde Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

Spørgsmål og svar. ATP udbud af juridisk bistand

Spørgsmål og svar. ATP udbud af juridisk bistand Spørgsmål og svar ATP udbud af juridisk bistand ID Modtaget Spørgsmål Svar 1 27. marts 2012 I punkt 8.1 af materialet står der "Tilbuddet skal afleveres som en præsentation". Hvordan skal udtrykket "præsentation"

Læs mere

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Som en del af NordLEI-webportalen kan kunder ansøge om præ-lei'er til sine juridiske enheder. NordLEI giver desuden mulighed for såkaldt assisteret

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 K E N D E L S E Konsortiet Rindum Skole (advokat Jonas Valhøj Kleffel Nielsen, Randers)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0072 Klager: Hoptimist ApS Heibergsgade 36, 4. 8000 Aarhus Indklagede: Suchknecht GmbH Waldhofweg 17 5321 Koppl Austria Parternes påstande: Klagerens påstand Registreringen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2009-0203 Klager: ATP Arbejdsmarkedets Tillægspension Kongensvænge 8 3400 Hillerød v/ advokatfuldmægtig Katja Vejhe Djurhuus Indklagede: International Domain Names Shearwater

Læs mere

VILKÅR FOR REGISTRERING AF DOMÆNENAVNE

VILKÅR FOR REGISTRERING AF DOMÆNENAVNE VILKÅR FOR REGISTRERING AF DOMÆNENAVNE DEFINITIONER I disse vilkår for Registrering af Domænenavne ( Vilkår ) er Registreringspolicen samt Retningslinjerne for registrering, Konfliktløsningsreglerne, WHOIS-politikken

Læs mere

Beskrivelse af procedure for oprettelse af sommerkurser til med henblik optagelse ved erhvervsuddannelser

Beskrivelse af procedure for oprettelse af sommerkurser til med henblik optagelse ved erhvervsuddannelser Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Beskrivelse af procedure for oprettelse

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 531 Klager: Danvægt A/S Fanøvej 3 8382 Hinnerup Indklagede: Dan-Brokers ApS Fyllasvej 3 Postboks 161 8600 Silkeborg Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

DIFO har foreslået følgende nye definition af en registrant. Tilføjelsen er markeret med fed og kursiv skrift.

DIFO har foreslået følgende nye definition af en registrant. Tilføjelsen er markeret med fed og kursiv skrift. Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. typosquatting Dansk Internet Forum (herefter DIFO) og DK Hostmaster sendte den 13. april 2010 et forslag til ændring af Generelle vilkår for tildeling,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0137 Klager: Expert Danmark A/S Omega 3, Søften 8382 Hinnerup Indklagede: Allactive Medien GmbH Am Hoefel 1 40885 Ratingen Tyskland Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og 0019 (tidl. j.nr og 1790)

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og 0019 (tidl. j.nr og 1790) KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2009-0018 og 0019 (tidl. j.nr. 1789 og 1790) Klager: Canal Digital Danmark A/S Stationsparken 25 2600 Glostrup Indklagede: Vestegnens Parabol & Antenne Service v/johnny

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0109 Klager: Sri Lanka Rejser v/kurt Juel Andersen Bøgevej 5, Strøby Egede 4600 Køge Indklagede: Svane Rejser Laurentsvej 14 2880 Bagsværd Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0113 Klager: Thomas Cook Northern Europe AB 105 20 Stockholm Sverige v/thomas Randes, IPQ IP Specialists AB, Stockholm, Sverige Indklagede: LIGANG SUP 32 Maxwell

Læs mere

FØRSTEBRUGER-PRINCIPPET OVERORDNET INTRODUKTION

FØRSTEBRUGER-PRINCIPPET OVERORDNET INTRODUKTION FØRSTEBRUGER-PRINCIPPET OVERORDNET INTRODUKTION Det bærende hensyn bag det gældende førstebruger-princip er, at det strider mod god skik at bemægtige sig en andens brugte mærke ved at komme denne i forkøbet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 568 Klager: KEFA International Handels-GmbH Gartenweg 1-3 24326 Aschenberg v/advokat Karen Kaufmann Indklagede: Biorid Danmark Hovedvejen 42 6650 Brørup Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

Jf. EC Regulation 733/2002 kan EURid agere som registrar.

Jf. EC Regulation 733/2002 kan EURid agere som registrar. Privatlivspolitik Hos EURid lægger vi stor vægt på beskyttelse af dit privatliv. Med denne privatlivspolitik ønsker vi at informere dig om, hvilke personlige oplysninger om dig vi behandler, hvorfor og

Læs mere

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Information om Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Certificering af kvalitetsstyringssystemer Certificering af produkter Prøvning Forløbet trin

Læs mere

Reducér risikoen for falske mails

Reducér risikoen for falske mails Reducér risikoen for falske mails Center for Cybersikkerhed 1 November 2017 Indledning Center for Cybersikkerhed oplever i stigende grad, at danske myndigheder og virksomheder udsættes for cyberangreb.

Læs mere

Vilkår for registrering af domænenavne

Vilkår for registrering af domænenavne Vilkår for registrering af domænenavne 1/17 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse... 2 Definitioner... 3 Formål og anvendelsesområde... 5 1. Registreringsberettigelse... 5 2. Først-til-mølle-princippet;

Læs mere

(Udtalelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER KOMMISSIONEN

(Udtalelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER KOMMISSIONEN 7.6.2008 C 141/27 V (Udtalelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER KOMMISSIONEN Indkaldelse af forslag 2008 Kulturprogram (2007 2013) Gennemførelse af programaktionerne: flerårige samarbejdsprojekter, samarbejdsaktioner,

Læs mere

Hvordan oprette en LR hjemmeside. Få din egen Webshop

Hvordan oprette en LR hjemmeside. Få din egen Webshop Hvordan oprette en LR hjemmeside Få din egen Webshop 26.01.2017 Indhold Pakker Registrering og de første trin Support Info om processer Hvordan oprette en Medlems-hjemmeside? Interne domæner 2 Pakker PHP/FKHP:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0047 Klager: Pinterest, Inc. 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103 USA v/advokat Jakob Heebøl Indklagede: Zhoumurong Longzhudadao Road 11th Nanshan District,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0144 og 2017-0145 Klager: Rasmus Serup Pedersen Peter Bangs Vej 177B 2500 Valby Indklagede: MBJ Invest ApS Langhøjvej 1 True 8381 Tilst Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Fra den 1. januar 2012 gælder som bekendt en række nye EU sporbarhedsregler på fiskeriområdet.

Fra den 1. januar 2012 gælder som bekendt en række nye EU sporbarhedsregler på fiskeriområdet. Danmarks Fiskeriforening / Danske Fiskeres PO, Skagen PO, Pelagisk PO, Kystfiskerudvalget, Landsforeningen af Fiskesorteringer og Samlecentraler, Foreningen af offentlige fiskeauktioner i Danmark, Danish

Læs mere

Fra den 1. januar 2012 gælder som bekendt en række nye EU sporbarhedsregler på fiskeriområdet.

Fra den 1. januar 2012 gælder som bekendt en række nye EU sporbarhedsregler på fiskeriområdet. Danmarks Fiskeriforening / Danske Fiskeres PO, Skagen PO, Pelagisk PO, Kystfiskerudvalget, Landsforeningen af Fiskesorteringer og Samlecentraler, Foreningen af offentlige fiskeauktioner i Danmark, Danish

Læs mere

Internationale sponseringspolitikker. 1. april 2015 Amway

Internationale sponseringspolitikker. 1. april 2015 Amway Internationale sponseringspolitikker 1. april 2015 Amway Internationale sponseringspolitikker Denne politik er gældende for alle europæiske markeder (Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig,

Læs mere

J.nr.: forlagsvirksomhed samt administration af fast ejendom og er registreret under branchekode Udgivelse af ugeblade og magasiner.

J.nr.: forlagsvirksomhed samt administration af fast ejendom og er registreret under branchekode Udgivelse af ugeblade og magasiner. J.nr.: 2016 0060 2900 til klageren. 1 er registreret den. forlagsvirksomhed samt administration af fast ejendom og er registreret under branchekode 581410 Udgivelse af ugeblade og magasiner. branchekode

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0113 Klager: Skago ApS Løgumklostervej 6200 Aabenraa Indklagede: Aniket Bansode 605, shubhdhara, sector 15, kamothe 410209 Mumbai Indien Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-218 Klager: ITbutikken A/S Gl. Århusvej 19 8800 Viborg v/advokat Kurt F. Nielsen Indklagede: Leo Vinther Data v/leo Vinther Ravnshøjvej 9 9900 Frederikshavn Parternes påstande: Klagerens principale

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0337 Klager: DAMVAD Analytics A/S Havnegade 39 1058 København K Indklagede: Domain Development c/o BSDM Advocates 89/1 Triq Tigne SLM 3170 Sliema Malta Parternes

Læs mere

DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde

DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:62082-2011:text:da:html DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 571 Klager: Bøger ApS (Nethandelsportalen ApS) Ved Stampedammen 27 2970 Hørsholm Indklagede: Kirsten Bugge Henriksen Jens Kofodsgade 4 1268 København Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0178 Klager: Verdo A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV Indklagede: Ecoteck A/S Kirkegårdsvej 1C Hørby 9500 Hobro Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0231 Klager: Autohuset Hillerød A/S Lodbrogsvej 5 3400 Hillerød Indklagede: Autohuset Tofte og Rasmussen ApS Falkevej 14 3400 Hillerød Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Forslag til forordning (COM(2018)0231 C8-0170/ /0110(COD))

Forslag til forordning (COM(2018)0231 C8-0170/ /0110(COD)) 24.1.2019 A8-0394/ 001-045 ÆNDRINGSFORSLAG 001-045 af Udvalget om Industri, Forskning og Energi Betænkning Fredrick Federley Implementering af topdomænenavnet.eu og dets funktion A8-0394/2018 (COM(2018)0231

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1377

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1377 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1377 Klager: Hvidevare Grossisten I/S Bredgade 17A 7400 Herning v/advokat Søren Wolder Knudsen Indklagede: Glatved Vaskemaskine Service v/erik Holmberg Mortensen Glatvedvej

Læs mere

Rammeaftalerne kan kun benyttes, hvis deres vilkår fuldt ud følges.

Rammeaftalerne kan kun benyttes, hvis deres vilkår fuldt ud følges. Amgros I/S Dampfærgevej 22 DK-2100 København Ø Tel: +45 8871 3000 Fax: +45 8871 3008 www.amgros.dk amgros@amgros.dk Spørgsmål/svar til høreapparatudbud for 2011: 2010/S 245-374434 Spørgsmål Svar I det

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 896 Klager: Bolig-Ringen af 2005 ApS Hovedgaden 10 8860 Ulstrup v/ advokat Inge Kristine Skou Nielsen Indklagede: Submit Rosenørnsgade 6, 1. 8900 Randers Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 890 Klager: Steffen Madsen Østerbro 70, 1. th. 9000 Aalborg Indklagede: Steffen Bo Manscher Madsen Frederikssundsvej 118 B, 2. tv. 2700 Brønshøj Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1542 Klager: Vegaplus Shop v/zet Zebastian Wünsch Vester Voldgade 2, 5. th. 1552 København V Indklagede: EU Computer Service v/ Uffe Damtoft Pedersen Knabrostræde 3, st. 1210 København K v/advokat

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1096 Klager: Danske Bank A/S v/advokat Peter Gustav Olson Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Viet Nam Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1345 Klager: Powerbooking v/anders Larsen Mølleager 34 2640 Hedehusene v/advokat Michael Brandt Indklagede: Roar Music ApS Tuelsborgvej 5 4180 Sorø Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET. 21-02-2013 1 af 5

ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET. 21-02-2013 1 af 5 ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET 21-02-2013 1 af 5 1. INDLEDNING Disse betingelser gælder for Rigspolitiets (herefter benævnt "Ordregiver") indhentning af tilbud på en testportefølje

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 910 Klager: Dansk Kørelærer-Union Ellested 5853 Ørbæk v/advokat Michael Knop Indklagede: Dansk Kørelærer-Uddannelse Dalumvej 42-44 5200 Odense V v/advokat Michael Jensen Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Hvordan beskytter jeg mit design mod kopiering

Hvordan beskytter jeg mit design mod kopiering Hvordan beskytter jeg mit design mod kopiering Danmark er et af de lande i verden, som yder den bedste beskyttelse mod kopiering af design. For at være godt rustet skal man dog kende sine rettigheder.

Læs mere

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner 5.7.2014 L 198/7 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 31. januar 2014 om et tæt samarbejde med de kompetente nationale myndigheder i deltagende medlemsstater, der ikke har euroen som valuta (ECB/2014/5)

Læs mere

sådan går du til domstolene

sådan går du til domstolene sådan går du til domstolene afgørelser fra klage- og ankenævn krav på over 50.000 kr Du har fået ret i klage- eller ankenævnet, men den erhvervsdrivende følger ikke afgørelsen. Nu kan du overveje, om du

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-190 Klager: ebay, Inc. v/advokat Niels M. Andersen Bech-Bruun Dragsted Langelinie Allé 35 2100 København Ø Indklagede: Enhanced Business Apprehensible Yielding Blochs Vænge 5 2960 Rungsted

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1302 Klager: Pixelsmed ApS Vestergade 11, 1. 5000 Odense C v/advokat Ole Østergaard Indklagede: PIXELSMEDEN Havnegade 4 A, 2. 7100 Vejle Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1091 Klager: MinReklame ApS Dronning Olgas Vej 39B 2000 Frederiksberg Indklagede: Spar30.dk Hedevej 21 8240 Risskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0206 og 2012-0207 Klager: Sparol ApS Skellebjergvej 12 4293 Dianalund Indklagede: Advokat Johan Schwarz-Nielsen Biskop Svanes Vej 5 3460 Birkerød Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0079 Klager: Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø v/ advokat Jakob Heebøl Indklagede: Paul Bagley 3 Ladbroke Close RG5 4DX Reading United Kigdom Parternes påstande:

Læs mere

Et attraktivt top-level domæne. Rapport om udvikling og tendenser inden for.dk-domænet

Et attraktivt top-level domæne. Rapport om udvikling og tendenser inden for.dk-domænet Et attraktivt top-level domæne Rapport om udvikling og tendenser inden for.dk-domænet Dansk Internet Forum JUNI 2017 Et attraktivt top-level domæne.dk i dag Flere.dk-domænenavne men færre registranter

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. september 2004 * angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF,

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. september 2004 * angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF, DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. september 2004 * I sag C-404/02, angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF, indgivet af High Court of Justice (England & Wales), Chancery

Læs mere

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Information om Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Certificering af produkter Prøvning Forløbet trin for trin 17. april 2018 DANAK Dyregårdsvej

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere