INVITATION OG PROGRAM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INVITATION OG PROGRAM"

Transkript

1 INVITATION OG PROGRAM VOKSENPÆDAGOGISK FORUMS KONFERENCE 2018 Velkommen til Voksenpædagogisk Forums årlige DATO: forårskonference, der i år stiller skarpt på Mandag d. 7. maj 2018 og digitale revolutioner. Er der et radikalt nyt kl ADRESSE: VIA University College Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens PRIS: arbejdsmarkedets forandringer gennem teknologiske arbejdsmarked på vej, og står vi klar med relevante voksenpædagogiske tilbud? På konferencen inviteres eksperter, praktikere og politikere, og vi spørger: Hvilke udfordringer indebærer den 4. industrielle revolution for det voksenpædagogiske område? Hvilke kompetencer skal uddannelsesudbydere, -brugere og borgere have på et fremtidigt 650 kr (inkl. moms) arbejdsmarked? Hvordan kan man styrke motivation TILMELDING: beslutninger og mødet med brugere af VEU /Voksenpaedagogisk_Forum_foraarskon og læring i en balance mellem nye politiske Hvilken form for pædagogisk udviklingsarbejde og nytænkning er der brug for? ference_2018 Senest 29. april Kom og hør ekspertoplæg med både kritiske analyser KONTAKT: sætter scenen for den vigtige erfaringsudveksling og marq@edu.au.dk og konkrete forslag. Tag del i workshops, hvor vi fælles drøftelser af, hvordan vi håndterer nye samfundsmæssige og pædagogiske vilkår for voksenog efteruddannelse.

2 PROGRAM Registrering og kaffe Velkommen v/ NVL Maria Marquard Keynotes Kristian Weise Direktør for tænketanken CEVEA fremlægger en analyse af den teknologiske udviklings konsekvenser for arbejdsmarkedet, og de nye kompetence krav som udviklingen rejser. Janne Gleerup lektor RUC, medforfatter til ny bog om udbredelse af løse ansættelser, anlægger kritiske perspektiver på, hvad denne udvikling betyder i et livsperspektiv. Hvordan påvirkes vi af et uforudsigeligt og rodløst arbejdsliv med evigt pres for kompetenceudvikling og tilpasning til ustabile arbejdsmarkedsforhold? Poul Nielson Forfatter til en strategisk gennemlysning af den nordiske arbejdsmarkedssektor Arbejdsliv i Norden initieret af Nordisk Ministerråd. Analyse og forslag til nye tidsvarende måder at arbejde med VEU på i et nordisk perspektiv fremlægges Frokost Workshops Se beskrivelser senere i programmet Paneldebat Firepartsforhandlinger - når de politiske rammer møder underviserens praksis. Deltagere: John Meinart, AOF, Jannick Bay DA,, Josephine Fock, MF Alternativet. Arbejdstager og Venstrepolitiker to be confirmed Tak for i dag

3 Er et radikalt nyt arbejdsmarked på vej? Hvis ja, forstår vi så, hvad det indebærer? Og står vi klar med relevante voksenpædagogiske tilbud? Arbejdsmarkedet forandrer sig voldsomt i disse år. Eksperter taler om, at vi gennemlever den 4. industrielle revolution, hvor teknologisk og digital udvikling vil ombryde jobs og hele brancher radikalt. Ufaglærte rammes, men også højtuddannede. Avancerede digitale systemer og robotter vil overtage stadigt flere arbejdsopgaver og andre vil opstå. Almindelige faste job vil på nogle områder blive erstattet af løse ansættelser og småjobs, hvoraf stadigt flere vil blive formidlet over digitale platforme, som forbinder arbejdstagere og arbejdsudbydere på helt andre måder, end vi er vant til. Arbejdskraften skal på stadigt mere individualiserede betingelser forny sig og sælge sig selv på nye måder. Politikerne ser disse forandringer på arbejdsmarkedet og erkender, at både arbejdets indhold og rammerne for beskæftigelse er i kraftig forandring. Der nedsættes Disruptionråd og lægges helt nye planer for voksenpædagogiske tilbud og rammerne omkring dem. Der skal skabes et tættere samspil mellem udbydere af voksen- og efteruddannelse og aftagere. Der er brug for koordinerede indsatser mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder, jobcentre, væksthuse og civilsamfund. Politikerne kræver at uddannelsen af voksne skal ramme de kompetencebehov, som arbejdsmarkedet efterspørger. Men er det nok? Og dækker det hele problematikken? Er den voksenpædagogiske sektors viden tilstrækkeligt inddraget i disse tiltag? Eller har vi brug for at drøfte udviklingen sammen for at finde stærke svar? Paneldebat Firepartsforhandlinger - når de politiske rammer møder underviserens praksis De uddannelsesmæssige følger af trepartsaftalen vil mærkes i den praktiske hverdag. Indgangen til voksen- og efteruddannelse skal være lettere, fleksibiliteten højere og samspillet med erhvervslivet stærkere. Spørgsmålet er, hvilke konsekvenser tiltagene får i undervisningen og for den praktiske udmøntning af uddannelse for voksne? Vi ser nærmere på rammernes betydning for at bedrive voksenuddannelse. Derfor inviterer vi til firepartsforhandlinger mellem LO, DA og politikere. Det fjerde ben udgøres i denne debat af professionelle praktikere, der fortæller om de reelle udfordringer ved at håndtere de kommende forandringer.

4 WORKSHOPS 1) Realkompetencer - motivation, mening og nytte. Bodil Lomholt Husted, lektor og programleder NVR, Program for Realkompetence, VIA UC Mette Werner Rasmussen, sekretariatskonsulent, VEU-center Hovedstaden & Bornholm Randi Jensen, sekretariatsleder i Daghøjskoleforeningen og bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeoplysnings Samråd Trepartsaftalen sigter på øget brug af realkompetencevurderinger (RKV), men hvis RKV virkelig skal have værdi for den enkelte og for samfundet så er man nødt til at tænke bredere. Anerkendelse af realkompetencer er en proces med flere faser og niveauer og både det, der går forud for en RKV, og det, der kommer efter, er af afgørende betydning for, at processen bliver konstruktiv og motiverende og ikke det omvendte. Workshoppen sætter fokus på den brede kortlægning og dokumentation Forholdet af starter realkompetencer og på hvordan uddannelserne didaktisk kan værdsætte de studerendes realkompetencer. Indledende præsenteres: o Resultater fra Interreg projektet, Yggdrasil, der fokuserer på kortlægning og dokumentation af realkompetencer, o Erasmus +projektet, EffectVPL, der er optaget af, hvad der har betydning for, om valideringen resulterer i fordele for individet. o Oversigten Forstå realkompetencer - Viden og inspiration til praksis 2) Kompetenceudvikling uden om det formelle system Malene Finneman Jensen, Specialestuderende, Uddannelsesvidenskab, AU Janne Gleerup, Lektor RUC Et nyt og foranderligt dansk arbejdsmarked er på vej. Et arbejdsmarked, hvor flere danskere vil møde et agilt arbejdsmarked, som forudsætter nye krav og kompetencer. Dette oplæg griber fat i denne nye virkelighed, hvor resultaterne fra et dugfrisk speciale præsenteres. Oplægget vil rette blikket mod de mennesker, som tilkobles arbejdsmarkedet løst, med spørgsmålet om, hvorhen disse løstansatte søger læring og kompetenceudvikling. Oplægget vil give anledning til, at vi i fællesskab diskuterer, hvilken rolle voksenuddannelserne har over for de voksne, som står alene på arbejdsmarkedet med dem selv som nærmeste arbejdsgiver. Vi vil i forlængelse heraf også overveje, hvorvidt de løstansatte vil få behov for nye læringsrum samt diskutere, hvorledes vi kan understøtte deres kompetenceudvikling. Med afsæt i resultaterne fra et speciale vil vi diskutere: Er freelancerne en forsømt gruppe voksen ift. kompetenceudvikling? Hvordan kan det ordinære uddannelsessystem gribe de løstansatte? Hvilke tiltag bør udbydes til de løstansatte voksen? Samt, hvilket ansvar har uddannelsesinstitutioner over for de som står alene på arbejdsmarkedet?

5 WORKSHOPS 3) Kompetencekrav til og kompetenceudvikling af voksenlæreren i mødet med den 4. industrielle revolution Jesper Balslev lektor, PhD, RUC Marianne Tolstrup, UCL, Maria Marquard NVL Kundskaber og automatisering /v. Jesper Balslev I workshoppen rejses spørgsmål som: Hvordan vil digitalisering og automatisering påvirke uddannelse, læreprocesser og voksenlærerens opgave? Ved voksenlærere nok om den teknologiske udvikling, og hvordan det kan influere og bruges i egen praksis? Er der brug for nye kompetenceudviklingsmodeller? Med afsæt i et større fransk forskningsprojekt om digitaliseringens indflydelse på arbejdsmarkedet og behovet for løbende erhvervelse af kundskaber, diskuterer vi voksenpædagogikkens udfordringer i dag og årene der kommer. Konkrete eksempler på organisering af kontinuerlig kompetenceudvikling som samskabende /co-creerende processer /v Marianne Tolstrup og Maria Marquard Fælles diskussion og præcisering af oplevede kompetencebehov, og ønsker til kompetenceudviklingsmodeller 4) Den Kritiske Pædagogiske Højskole Josefine Lee Stage Skottfelt stud.pæd, Den Kritiske Pædagogiske Højskole Tobias Jelkær Larsen. Pædagog, Den Kritiske Pædagogiske Højskole Forholdet starter Etableringen af den Kritiske Pædagogiske Højskole udspringer af en bekymring over de samfundsmæssige tendenser til øget markedstænkning, ma lstyring, samt kontrol af uddannelse og velfærdsprofessionernes arbejde. Ambitionen for Den Kritiske Pædagogiske Højskole er, at være en platform for modsvar til markedsgørelsen. Som det antydes af vores navn og ambition mener vi, at markedsgørelsen er et pædagogisk anliggende. På den måde mener vi, at kritikken af de samfundsmæssige tendenser kan formuleres igennem pædagogikkens forståelse af dannelse. Således ser vi, at en kritisk stillingtagen til hvilke værdier, mennesker og samfund vi ønsker at forme er nødvendig og presserende lige nu. På højskolen ønsker vi en tilgang til pædagogik, der tager udgangspunkt i menneskers konkrete erfaringer. Herved tilbyder vi alle, muligheden for ligeværdig deltagelse i projektet. På workshoppen vil vi invitere alle interesserede til, at komme og høre mere om Den Kritiske Pædagogiske Højskole. Derudover vil vi åbne op for refleksion af hvordan højskolens ambition og ramme taler sig ind i deltagernes hverdag. Til sidst vil vi diskutere, hvordan voksenpædagogiske tilbud er dannende, og vigtigheden af dette?

6 WORKSHOPS 5) Vejledning der virker? Jørgen Hvejsel Vest, VUC & hf Nordjylland Peter Müller, Folkeuniversitetet Storm P er blevet tillagt udsagnet: Det er svært at spå især om fremtiden. Uanset hvem, der er ophavsmand til citatet, er det i hvert fald sandt, især når det gælder at spå om fremtidens arbejdsmarked. Regering og organisationer nedsætter tænketanke, arbejdsmarkedet efterspørger kompetent arbejdskraft, uddannelsesinstitutionerne laver nye uddannelser og kombinationer af uddannelser voksne mangler dog fortsat basale læse- og skrivefærdigheder. Næsten hver anden ufaglært finder det ikke nødvendigt at tage efteruddannelse, og man kan se, at stadig færre bruger voksen- og efteruddannelser. Når arbejdsmarkedet kræver hyppige omstillinger af den enkeltes kompetencer gennem hele livet, bliver også uddannelsessystemet udfordret. Nogle har allerede helt droppet at tage en videregående uddannelse fordi systemet er for ufleksibelt og langsomt og fordi eksamensbeviset bare er et papir. Hvordan skal den enkelte, vejledere og rådgiver hjælpe den enkelte med at finde den rette vej? På workshoppen vil vi med udgangspunkt i et kort oplæg, udveksler erfaringer og beskrive mulige veje til en vejledningsfaglig indsats der virker i forhold til at aktivere flere deltagere til den brede vifte af efter-/videreuddannelsestilbud der findes. Workshoppen vil give inspiration, og nye indsigter i forhold til det fortsatte arbejde med at løfte bl.a. hensigterne og målene med trepartsaftalen. Målgruppe for workshoppen er vejledere, konsulenter, rådgivere og andre der arbejder med igangsætning af uddannelsesforløb for ledige og lønmodtagere. Konferencen arrangeres af Voksenpædagogisk Forum og Nordisk Netværk for Voksnes Læring Voksenpædagogisk Forum er et tværsektorielt netværk som pt. består af repræsentanter fra:.

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Overordnede temaer til drøftelse i partnerskabet Nye teknologier og forretningsmodeller Fremtidens kompetencer

Læs mere

Voksenpædagogisk Forums konference 2015 Læring mellem uddannelse og arbejdsliv

Voksenpædagogisk Forums konference 2015 Læring mellem uddannelse og arbejdsliv Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Voksenpædagogisk Forums konference 2015 Læring mellem uddannelse og arbejdsliv Voksnes læring i to kontekster hvordan skabes større udbytte og sammenhæng?

Læs mere

Campus Bornholms VEU Strategi

Campus Bornholms VEU Strategi Campus Bornholms VEU Strategi 2019-2021 Bornholm skal være den bedst uddannede landsdel i Danmark i forhold til erhvervslivets krav til arbejdsstyrkens kvalifikationer. På Campus Bornholm forpligter vi

Læs mere

Gennemført 2011 af NCK i samarbejde med NVL s netværk

Gennemført 2011 af NCK i samarbejde med NVL s netværk Den nordiske voksenlærer en kortlægning af kompetencekrav til voksenlærere og uddannelsesmuligheder inden for det voksenpædagogiske område i de nordiske lande Gennemført 2011 af NCK i samarbejde med NVL

Læs mere

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES-

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- PARATE KL S UDDANNELSESTRÆF 2015 2 Konference Hvor

Læs mere

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne Indledning... 2 Mål for udbudspolitikken... 2 Skolens strategi... 3 Afdækning af behov... 4 Markedsføring... 4 Samarbejdsrelationer... 5 Udlicitering... 5 Udlagt undervisning... 6 Revision... 6 1 Indledning

Læs mere

10.15-11.15: Overordnede perspektiver på dagens tema ved Bjarne Wahlgren, Aarhus Universitet, og Hanne Leth Andersen, Roskilde Universitet

10.15-11.15: Overordnede perspektiver på dagens tema ved Bjarne Wahlgren, Aarhus Universitet, og Hanne Leth Andersen, Roskilde Universitet Program for dagen 09.30-10.00: Ankomst og kaffe 10.00-10.15: Velkomst og introduktion ved Maria Marquard, koordinator for NVL, samt dagens facilitatorer, Sissel Kondrup, Uddannelsesforbundet, og Ida Marie

Læs mere

- Kvalitet, status og initiativer

- Kvalitet, status og initiativer Realkompetence i NVR - Kvalitet, status og initiativer DFS s forum for kompetencer/realkompetence Den 24. januar 2012 Ulla Nistrup NVR, Nationalt Videncenter for Realkompetence www.nvr.nu Program Kvalitet

Læs mere

Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne

Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne Fælles udgangspunkt for gennemførelse af vurderinger og anerkendelse af realkompetencer... 3 Formål... 3 Elementer i en kompetencevurdering...

Læs mere

Konference. 25. oktober It virker!

Konference. 25. oktober It virker! Konference 25. oktober 2018 It virker! It virker! Virker it? I Danmark har vi i de senere år investeret milliarder i it i folkeskolen. Nu rejser flere spørgsmålet, om de mange penge overhovedet har haft

Læs mere

Møde i Det midtjyske Kompetenceråd. Tirsdag den kl VARO, Sletten 8, Hornslet

Møde i Det midtjyske Kompetenceråd. Tirsdag den kl VARO, Sletten 8, Hornslet Møde i Det midtjyske Kompetenceråd Tirsdag den 20.9.17 kl. 9.00 11.45 VARO, Sletten 8, Hornslet 0. Præsentation af VARO v./ Direktør Niels Jensen 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Oplæg om digitaliseringens

Læs mere

TUP I teksten anvendes både begreberne RKV og IKV. RKV anvendes generelt som en paraplybegreb, der i denne tekst referer

TUP I teksten anvendes både begreberne RKV og IKV. RKV anvendes generelt som en paraplybegreb, der i denne tekst referer TUP 2012 Det er AMU s formål at medvirke til at styrke arbejdsstyrkens kompetenceudvikling på både kort og langt sigt. Godt 1 mio. danskere mellem 20 og 64 år har ikke gennemført en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Kvalitet i realkompetencevurdering - RKV

Kvalitet i realkompetencevurdering - RKV Gør tanke til handling VIA University College Indsæt ikon Kvalitet i realkompetencevurdering - RKV, VIA UC, Aarhus, DK Oslo den 1 Oplæg Kort om mig og realkompetencevurdering i Danmark Kort om kvalitetsmodellen

Læs mere

Strategi for VUC Storstrøm

Strategi for VUC Storstrøm Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 Strategi for VUC Storstrøm 2019-2021 msi@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 Indledning VUC Storstrøm står over for en række forandringer i 2019 og frem.

Læs mere

Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse

Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse Dorte Stigaard Direktør Region Nordjylland Samspil mellem politikker og aktører Erhvervsudvikling Virksomheder,

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Temaer for kommende drøftelser

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Temaer for kommende drøftelser Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Temaer for kommende drøftelser Overordnede temaer, som partnerskabet skal drøfte 1. Nye teknologier og forretningsmodeller 2. Fremtidens kompetencer 3.

Læs mere

Hvad ved vi om realkompetence, udfordringer og perspektiver set ud fra NVR

Hvad ved vi om realkompetence, udfordringer og perspektiver set ud fra NVR Hvad ved vi om realkompetence, udfordringer og perspektiver set ud fra NVR 3. september 2009 Dansk Folkeoplysnings Samråd Principper bag realkompetence Udgangspunktet er: det er et individuelt anliggende,

Læs mere

Arbejdsmarkedskontor Syd

Arbejdsmarkedskontor Syd Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant og fleksibelt AMU-udbud Èn indgang til vejledning/tilmelding/godtgørelse Omstilling på arbejdsmarkedet RAR-model udarbejdeskoordination

Læs mere

FSUS konference d. 28. og 29. oktober 2019 Konferencen afholdes på Comwell Roskilde Vestre Kirkevej Roskilde

FSUS konference d. 28. og 29. oktober 2019 Konferencen afholdes på Comwell Roskilde Vestre Kirkevej Roskilde Fagligt selskab for undervisende sygeplejersker FSUS konference d. 28. og 29. oktober 2019 Konferencen afholdes på Comwell Roskilde Vestre Kirkevej 12 4000 Roskilde Hvor bevæger sygeplejen og sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt P r æ s e n t a t i Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt Den lokale organisering, arbejdsopgaverne og det tværgående samarbejde Nye Kompetencer hele livet

Læs mere

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde?

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde? Du inviteres til konference om kvalitet i sygeplejerskeuddannelsen, som sætter fokus på de udfordringer, sygeplejerskeuddannelsen står overfor i forhold til sundhedsvæsenets udvikling og forandring. Konferencen

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Kulturkursus. VUC Nordjylland er et resultat af en fusion af 7 selvstændige VUC er i Antal årsværk undervisere: 262 (2011)

Kulturkursus. VUC Nordjylland er et resultat af en fusion af 7 selvstændige VUC er i Antal årsværk undervisere: 262 (2011) VUC Nordjylland er et resultat af en fusion af 7 selvstændige VUC er i 2004. Antal årskursister: 2.345 (2011) Antal årsværk undervisere: 262 (2011) Udviklingschef: Peter Müller ansat siden 1976 Sammenskrivning

Læs mere

Hvordan ser realkompetencearbejdet ud i praksis?

Hvordan ser realkompetencearbejdet ud i praksis? Hvordan ser realkompetencearbejdet ud i praksis? NVR konference den 10. juni 2010 Ulla Nistrup, NVR www.nvr.nu Et overordnet billede Tilslutning til at det er en god ide, at give personer anerkendelse

Læs mere

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt P r æ s e n t a t i o Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt Den lokale organisering, arbejdsopgaverne og det tværgående samarbejde Nye Kompetencer hele livet

Læs mere

Opsamlingsresume. NVL konference 24. august 2009 - arrangører. NVL og Projekt KLAR. www.nordvux.net www.blivklar.dk

Opsamlingsresume. NVL konference 24. august 2009 - arrangører. NVL og Projekt KLAR. www.nordvux.net www.blivklar.dk Opsamlingsresume NVL konference 24. august 2009 - arrangører NVL og Projekt KLAR www.nordvux.net www.blivklar.dk konferencen blev afholdt ved Trelleborg Golfklub Slagelse på Vilcon Golfrestaurant Program

Læs mere

Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse

Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse Kort introduktion til offentlige aktører, der arbejder med erhvervsfremme i Nordjylland, 27. juni 2018 v./susanne M. Nielsen, Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODTOG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER KORT OG GODT Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 TS-dok.nr. 343531 13. januar 2014 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed

Læs mere

VEU indsats - til tiden og med tiden

VEU indsats - til tiden og med tiden VEU indsats - til tiden og med tiden Et oplæg om mål, metoder, udfordringer, samt resultater i det opsøgende arbejde v/ Udviklings- og VEU Centerchef John Vinsbøl Disposition for oplæg om VEU indsats Afsæt

Læs mere

VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden

VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden RAR Hovedstaden Dato: 18. maj 2018 Fremme af voksen- efter- og videreuddannelse i RAR Hovedstadens område Globaliseringen og den teknologiske udvikling medfører forandringer

Læs mere

FLEKSIBLE UNDERVISNINGS- OG LÆRINGSFORMER I AMU

FLEKSIBLE UNDERVISNINGS- OG LÆRINGSFORMER I AMU Oplæg på FOU konference i Odense den 6. 7. december 2010 Carla Tønder Jessing og Ulla Nistrup, VIA University College FLEKSIBLE UNDERVISNINGS- OG LÆRINGSFORMER I AMU Baggrund for projektet Fleksibel, individualiseret,

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Akademiuddannelser 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt studievejlederne i Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler på

Læs mere

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen INDHOLD 04 VIDEN TO GO 08 VIGTIGSTE PRIORITERINGER 05 MARKEDER OG PRODUKTER 07 SUCCESKRITERIER

Læs mere

Grib Fremtiden teknologi, kommuner og bedre velfærd

Grib Fremtiden teknologi, kommuner og bedre velfærd Rasmus Bie-Olsen og Anders Hvid Grib Fremtiden teknologi, kommuner og bedre velfærd People spress Grib fremtiden.indd 3 17/09/18 13.09 Forord ved Lars Frelle-Petersen Tør vi? Anders Hvid og Rasmus Bie-Olsen

Læs mere

D A N S K F O L K E O P L Y S N I N G S S A M R Å D

D A N S K F O L K E O P L Y S N I N G S S A M R Å D D A N S K F O L K E O P L Y S N I N G S S A M R Å D Undervisningsministeriet Afdelingen for erhvervsrettet voksenuddannelse Vester Voldgade 123 1552 København V København, den 27.august 2010 Danish Adult

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Udvalget for beskæftigelse. Introduktion 5. februar 2018

Udvalget for beskæftigelse. Introduktion 5. februar 2018 Udvalget for beskæftigelse Introduktion 5. februar 2018 Medarbejderroller Mandag morgen fremtidens velfærdsmedarbejder Ressourcemester/-finder Medbygger Oversætter Hvilke roller bringer vi i spil for at

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 23.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen udfordres folkeskolen

Læs mere

Fagligt Træf 2007. Nyborg Strand 13.-14. september 2007

Fagligt Træf 2007. Nyborg Strand 13.-14. september 2007 Fagligt Træf 1 TEMA Fagligt Tekst indsættes Træf Invitation til Fagligt Træf 2007 Nyborg Strand 13.-14. september 2007 Faglig inspiration til forflytningsvejledere, forflytningsansvarlige og undervisere

Læs mere

Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet. Per Christensen, formand for 3F

Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet. Per Christensen, formand for 3F Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet Per Christensen, formand for 3F Kort om 3F 3F har 277.538 medlemmer Af 3F's 277.538 medlemmer er 74.057 kvinder. Grupper: Industri, Bygge og anlæg, Transport,

Læs mere

Norden en bæredygtig region med fokus på livslang læring

Norden en bæredygtig region med fokus på livslang læring Den danske UNESCOnationalkommission Invitation til nordisk konference Norden en bæredygtig region med fokus på livslang læring 11. november 2010, Odense, Danmark Baggrund Det danske formandskab for Nordisk

Læs mere

Velfærd, Innovation, Omsorg, Læring (VIOL) Case: Udvikling af innovative læringsrum (offentlig konference, m.m.) på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen

Velfærd, Innovation, Omsorg, Læring (VIOL) Case: Udvikling af innovative læringsrum (offentlig konference, m.m.) på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen Velfærd, Innovation, Omsorg, Læring (VIOL) Case: Udvikling af innovative læringsrum (offentlig konference, m.m.) på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen - rejser nogle principielle spørgsmål Ses i sammenhæng

Læs mere

Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE

Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE Pædagogisk og didaktisk grundlag er fundamentet for det skole-og studiemiljø som TECHCOLLEGE vil kendes på - en fælles pædagogisk kultur. Grundlaget afspejler

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Livslang uddannelse og opkvalificering af alle på arbejdsmarkedet

Livslang uddannelse og opkvalificering af alle på arbejdsmarkedet Regeringen 20. marts 2006 Landsorganisationen i Danmark Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd Akademikernes Centralorganisation Ledernes Hovedorganisation Dansk Arbejdsgiverforening Sammenslutning

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

De grundlæggende værdier for arbejdet med ungestrategien er bl.a. at styrke samarbejdet med de unge og samarbejdet om de unge gennem:

De grundlæggende værdier for arbejdet med ungestrategien er bl.a. at styrke samarbejdet med de unge og samarbejdet om de unge gennem: UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE: SPEAK UP Visionen er at skabe rammer for et godt ungeliv. Det betyder: I Svendborg Kommune har alle unge mulighed for at være en del af et eller flere sociale fællesskaber.

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef

Bliv en stærkere personalechef INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens udviklingsforløb for personalechefer

Læs mere

2. Hvad HAKL gør for at imødekomme aftagernes behov

2. Hvad HAKL gør for at imødekomme aftagernes behov 2. Hvad HAKL gør for at imødekomme aftagernes behov A. HAKL har truffet en strategisk beslutning om at skabe større fleksibilitet og kvalitet via digital læring i kursusudbuddet: Digital læring skal gøre

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

Foreningen af. Kristne Friskoler. FKF-kurser

Foreningen af. Kristne Friskoler. FKF-kurser Foreningen af Kristne Friskoler FKF-kurser 2017-18 1 SØG OG DU SKAL FINDE GOOGLE-GENERATIONEN OG I-PRØVEN FORMÅL: Kursets formål er at klæde dansklærere på til at håndtere den nye generation af unge, hvor

Læs mere

Uddannelse til alle unge 16-30 år

Uddannelse til alle unge 16-30 år Uddannelse til alle unge 16-30 år Indledning Motivation og hovedbudskab Regeringen har sat som mål at 95 % af en ungdomsårgang skal have (mindst) en ungdomsuddannelse i 2015. Førtidspensions- og kontanthjælpsreformerne

Læs mere

Bedre vejledning og rådgivning. Informationsmøde Specialkonsulent Mads Justsen Undervisningsministeriet

Bedre vejledning og rådgivning. Informationsmøde Specialkonsulent Mads Justsen Undervisningsministeriet Bedre vejledning og rådgivning Informationsmøde 05.09.07 Specialkonsulent Mads Justsen Undervisningsministeriet Velfærdsaftalen om VEU, 2006 Massivt løft i VEU-indsatsen: Ekstra 2 mia. kr. til: - De basale

Læs mere

Digitale kompetencer og digital læring

Digitale kompetencer og digital læring Digitale kompetencer og digital læring National handlingsplan for de videregående uddannelser April 2019 Udgivet af Børsgade 4 Postboks 2135 1015 København K Tel.: 3392 9700 ufm@ufm.dk www.ufm.dk Foto

Læs mere

MSK Strategi

MSK Strategi Indhold Mission... 2 Vision... 2 Styrkepositioner... 3 Indsatsområder i strategien... 4 Vision for uddannelse... 5 Vision for forskning og udvikling... 6 Vision for relations- og videnssamarbejde... 7

Læs mere

MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER EN NY DAGSORDEN I SAMFUNDET OM DIGITALISERING OG DEN FJERDE INDUSTRIELLE REVOLUTION MAJ 2017

MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER EN NY DAGSORDEN I SAMFUNDET OM DIGITALISERING OG DEN FJERDE INDUSTRIELLE REVOLUTION MAJ 2017 MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER Derfor kombinerer altid faglig indsigt i kundernes verden med skarpe kommunikationskompetencer. Det kalder vi dobbeltkompetencer. EN NY DAGSORDEN I SAMFUNDET OM DIGITALISERING

Læs mere

DE TOPMOTIVEREDE UNGE

DE TOPMOTIVEREDE UNGE DE TOPMOTIVEREDE UNGE Mens mange unge kæmper med motivationen, er andre unge tændt af et brændende engagement men hvordan skabes motivation og engagement blandt unge? Konference på Center for Ungdomsforskning

Læs mere

Ny Nordisk Skole et forandringsprojekt for dagtilbud og uddannelser

Ny Nordisk Skole et forandringsprojekt for dagtilbud og uddannelser Ny Nordisk Skole et forandringsprojekt for dagtilbud og uddannelser 1. Indledning Børne- og uddannelsessystemet kan ikke alene forandres gennem politisk vedtagne reformer. Hvis forandringerne for alvor

Læs mere

Vidensbaseret socialpolitik og -praksis

Vidensbaseret socialpolitik og -praksis KONFERENCEPROGRAM Vidensbaseret socialpolitik og -praksis Arrangeret af Socialstyrelsen i samarbejde med UCL og KORA Konferencen sætter spot på, hvordan vi på socialområdet styrker en vidensbaseret socialpolitik

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

Årsmøde PU 2018: V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS SKRIVER JENSEN, HENRIETTE JÆGER, MIKKEL BOJE SCHMIDT, STEN VESTERGAARD OG METTE LYKKE GRAVGAARD

Årsmøde PU 2018: V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS SKRIVER JENSEN, HENRIETTE JÆGER, MIKKEL BOJE SCHMIDT, STEN VESTERGAARD OG METTE LYKKE GRAVGAARD Årsmøde PU 2018: Workshop 2: Faglig ledelse og organisering af pædagogiske læringsmiljøer (med fokus på at sikre, lede og udvikle pædagogisk praksis i dagtilbuddet) V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS

Læs mere

Fælles kvalitetsstandard og procedure for realkompetencevurdering i VEU-center Østjylland for navn på uddannelsessted

Fælles kvalitetsstandard og procedure for realkompetencevurdering i VEU-center Østjylland for navn på uddannelsessted Fælles kvalitetsstandard og procedure for realkompetencevurdering i VEU-center Østjylland for navn på uddannelsessted Jævnfør udviklingskontrakten med Undervisningsministeriet for perioden 2014-2015 skal

Læs mere

Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget

Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget 2020-23 1 Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget 2020-23 Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg vil fortsat arbejde for en sammenhængende, effektiv og meningsfuld

Læs mere

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjylland Forord Missionen for Region Midtjylland er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand.

Læs mere

Kompetencestrategi

Kompetencestrategi Kompetencestrategi 2017-2018 1 Indhold 1. Strategisk kompetenceudvikling i UCC 2. UCC s kerneopgave 3. Kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder 4. Prioriterede kompetenceudfordringer og indsatsområder,

Læs mere

Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse

Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse Rapport fra ekspertgruppe i efteråret 2017 Regeringen og arbejdsmarkedets parter afsætter 25 mio. kr. årligt i 4 år til koordination

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Bestyrelseskonference

Bestyrelseskonference A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M amkmidt-nord@star.dk T 72 22 36 00 Bestyrelseskonference Konference mellem RAR Nordjylland og skoler med VEU-udbud 22. november 2018 Scandic Aalborg Ø Dagsorden

Læs mere

Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft

Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft Oplæg på Kompetencerådets møde den 25.1.2017 v./ Merete Giehm-Reese, Regional Udvikling, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hovedpointer

Læs mere

Sådan opkvalificerer vi! Stars VEU-indsats

Sådan opkvalificerer vi! Stars VEU-indsats P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst Sådan opkvalificerer vi! Stars VEU-indsats Vejlederkonference 7/12 Glostrup Park Hotel Jacob Løbner Pedersen, STAR Fokus Trepartsaftalen kort indflyvning! Hvad

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 15. maj 2013 kl. 14.00 til 16.00 hos Selandia-CEU Deltagere:, EUC NVS/3F Frank Tonsberg, EUC NVS Henrik Andersen, Selandia CEU/Dansk Byggeri Jens Timm Jensen, Nordvestsjællands

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE. Speak up

UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE. Speak up UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE Speak up Visionen er at skabe rammer for et godt ungeliv Det betyder: I Svendborg Kommune har alle unge mulighed for at være en del af et eller flere sociale fællesskaber.

Læs mere

Introduktion. Randers HF & VUC har som kerneopgave at skabe læring og værdi for kursister og elever ved at uddanne inden for følgende områder:

Introduktion. Randers HF & VUC har som kerneopgave at skabe læring og værdi for kursister og elever ved at uddanne inden for følgende områder: Strategi 2019-2024 Introduktion Randers HF & VUC er en skole, der sigter efter at løfte kursister og elever til bedre muligheder og til at blive aktive samfundsborgere. Vi møder vores kursister og elever,

Læs mere

Professionel faglighed

Professionel faglighed Professionel faglighed Samarbejde Kommunikation Fleksibilitet håndtering af ændringer Relations kompetence Markedsføring PR Indledning og baggrund I Børne- og Familiecentret er det vores opgave og målsætning

Læs mere

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT Workshop på lederseminar for VEU-Centrene region Midtjylland RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 27. november 2012 Ulla Nistrup 1 Program for workshoppen Introduktion til workshop 30 min.

Læs mere

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD Faglært til fremtiden Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser, 2013 Kompetenceudviklingen skal medvirke til at gøre undervisningen bedre og give

Læs mere

Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder. v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne

Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder. v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne RAR vejlederkonference, 7.12.2016 Vejen til job En anden vej Realkompetencer

Læs mere

Grønnedalens Børnecenter Løget Høj 19.b/Løget center 73d 7100 Vejle TLF: 75834347 Email: grobo vejle.dk www.gronnedalens.vejle.dk

Grønnedalens Børnecenter Løget Høj 19.b/Løget center 73d 7100 Vejle TLF: 75834347 Email: grobo vejle.dk www.gronnedalens.vejle.dk Grønnedalens Børnecenter Løget Høj 19.b/Løget center 73d 7100 Vejle TLF: 75834347 Email: grobo vejle.dk www.gronnedalens.vejle.dk Leder: Jørgen Madsen Institutionsbeskrivelse: Vi er en spændende, aldersintegreret

Læs mere

Udfordringer og status i arbejdet med RKV fra lovovervågning til handlingsplan

Udfordringer og status i arbejdet med RKV fra lovovervågning til handlingsplan Udfordringer og status i arbejdet med RKV fra lovovervågning til handlingsplan Lisbeth Bang Thorsen Kontorchef Kontor for arbejdsmarkedsuddannelser Undervisningsministeriet Uddannelsesstyrelsen Disposition

Læs mere

VEU-centrene i Syddanmark Akut-pakkens uddannelsesordning. Vejle 14. januar 2013

VEU-centrene i Syddanmark Akut-pakkens uddannelsesordning. Vejle 14. januar 2013 VEU-centrene i Syddanmark Akut-pakkens uddannelsesordning Vejle 14. januar 2013 De 4 syddanske VEU-centre VEU-center Syd Kommuner: Aabenraa, Haderslev, Sønderborg, Tønder VEU-center Fyn Kommuner: Odense,

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro.

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Indeks. 2009=100 Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Baggrunden for en uddannelsesstrategi. Udviklingen på arbejdsmarkedet med bortfald af arbejdspladser, specielt i industrien, og nye

Læs mere

DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg

DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg D A N S K F O L K E O P L Y S N I N G S S A M R Å D DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg DFS ser fremtidens folkeoplysning inden for tre søjler: Søjle 1- Søjle 2- Søjle 3- Fri Folkeoplysning

Læs mere

Referat fra. Møde i Det midtjyske Kompetenceråd. Tirsdag den kl VARO, Sletten 8, Hornslet

Referat fra. Møde i Det midtjyske Kompetenceråd. Tirsdag den kl VARO, Sletten 8, Hornslet Referat fra Møde i Det midtjyske Kompetenceråd Tirsdag den 20.9.17 kl. 9.00 11.45 VARO, Sletten 8, Hornslet 0. Præsentation af VARO v./ Direktør Niels Jensen 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Oplæg

Læs mere

Anerkendelse af borgernes realkompetencer Realkompetencevurdering

Anerkendelse af borgernes realkompetencer Realkompetencevurdering Anerkendelse af borgernes realkompetencer Realkompetencevurdering i Grønland Projektleder: Peter Sørensen Fredag den 22. oktober 2010 Arbejdsmarkedspolitiske udfordring Alment om Realkompetencevurdering

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed er, at den skal afspejle

Læs mere

Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde?

Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde? Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde? I dag er det ikke nok at være en faglig dygtig sundhedsprofessionel. Den sundhedsprofessionelle skal kunne indgå i et tværprofessionelt - og tværsektorielt

Læs mere

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen Danmarks Læringsfestival 25.-26. marts 2014, Bella Center, København Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen En ny tradition er skabt Mød mulighederne Når Danmarks Læringsfestival den 25. og

Læs mere

Projektplan for projekt uddannelsesambassadør - Jobcenter Kolding. 1. Baggrund for deltagelse i projekt uddannelsesambassadør... 2

Projektplan for projekt uddannelsesambassadør - Jobcenter Kolding. 1. Baggrund for deltagelse i projekt uddannelsesambassadør... 2 Projektplan for projekt uddannelsesambassadør - Jobcenter Kolding 31. maj 2017 Indhold 1. Baggrund for deltagelse i projekt uddannelsesambassadør... 2 2. Formålet med projektplanen for projekt uddannelsesambassadør...

Læs mere

KOMPETENCEmidt Opstartskonference

KOMPETENCEmidt Opstartskonference KOMPETENCEmidt Opstartskonference Torsdag den 8. maj 2008 kl. 9.30-16.00 på UNIMERCO A/S, Sunds Så er KOMPETENCEmidt klar til at gå i luften vi lægger ud med en opstartskonference, hvor deltagerne fra

Læs mere

Bilagsrapport. Kvalitetssikret IKV et bidrag til løft fra ufaglært til faglært. September 2013

Bilagsrapport. Kvalitetssikret IKV et bidrag til løft fra ufaglært til faglært. September 2013 Bilagsrapport Kvalitetssikret IKV et bidrag til løft fra ufaglært til faglært September 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Forandringsteori... 3 2. Skabelon for forretnings- og kvalitetsmodel... 4 3. Skabelon

Læs mere

Digitalisering og fremtidens arbejdsmarked. Offentligt Ansattes Organisationer

Digitalisering og fremtidens arbejdsmarked. Offentligt Ansattes Organisationer Digitalisering og fremtidens arbejdsmarked Offentligt Ansattes Organisationer 1 Digitalisering og automatisering Digitale løsninger og avanceret teknologi, som kommer til at ændre måden vi arbejder på,

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016

Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016 Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016 Tidspunkt: Torsdag den 25. august 2016 Kl. 14.00-15.30 Lokale: Mødelokale F4 Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra den 19.

Læs mere

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 7. oktober 2016 Forslag til initiativer, der skal bidrage til øget voksen- og efteruddannelse Diskussionsoplæg til politisk

Læs mere