Formanden for Kultur og Fritid ønsker en drøftelse i udvalget om mulige fokuspunkter for budget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formanden for Kultur og Fritid ønsker en drøftelse i udvalget om mulige fokuspunkter for budget 2012-2015."

Transkript

1 Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 31. maj 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 70 Budget Kultur og Fritid 71 Ungdomshus i Hobro 72 Udvidelse af Rud Thygesen arkiv med møbelsamling 73 Renovering af Hobro Idrætscenter - Kvalitetsfondsmidler 74 Mariager Lokalhistoriske Forening 75 Månedlig økonomirapport pr. 30. april Orienteringssager 77 Eventuelt Lukkede dagsordenpunkter Åbne dagsordenpunkter Ø Budget Kultur og Fritid Resumé Formanden for Kultur og Fritid ønsker en drøftelse i udvalget om mulige fokuspunkter for budget Udgangspunkt for overordnede drøftelser kan være oplæg til Mariagerfjord Strategi 2011 for Kultur, Fritid & Oplevelse. Oplægget vil blive behandlet på strategimøde den , hvorfor den tilrettede udgave vil blive udleveret på mødet. til møde i Udvalget for Kultur og Fritid, 5. april 2011, pkt. 34: Direktøren indstiller sagen til drøftelse. Udvalget for Kultur og Fritid, 5. april 2011, pkt. 34: Fagenheden gennemgik oplæg til planstrategien, fagstrategien samt ECO Nøgletal.

2 Udvalget gør opmærksom på, at udvalget ligger lavt i ECO Nøgletal. Der bør være opmærksomhed på, at der bør afsættes flere midler til lokaletilskud qua kvalitetsfondsmidlerne, der har betydet flere aktiviteter og dermed øget tryk på rammen for lokaletilskud. Fokuspunkter på anlæg kan bl.a. være Kulturskolen på Søndre Skole, Garage i Ungdomshuset, Den Gamle Biograf i Mariager, bygning til Himmerlands Teater osv. osv. Fokuspunkter på drift kan bl.a. være meget fokus på de frivillige, herunder er det særdeles vigtigt med lederudvikling, fokus på elite/talent og idrætskommune, samt lokaletilskud og forsamlingshusene, osv. osv. Sagen genoptages på næste møde. Udvalget for Kultur og Fritid, 5. april 2011, pkt. 34: Af den politiske budgetvejledning fremgår nedenstående: Økonomiudvalget udmelder foreløbige rammer på deres møde den 4. maj 2011 til udvalgene på baggrund af den "forventede serviceramme". De endelige rammer vil Økonomiudvalget træffe beslutning om i mødet den 3. august Disse rammer er fastsat således, at der skabes et råderum til dækning af de skattefinansierede anlægsudgifter, afdrag på lån, opbygning af en kassebeholdning samt ændringer i indtægtsgrundlaget på baggrund af aftalen mellem regeringen og KL. I perioden 18. maj juni 2011 skal de stående udvalg afholde temamøder med deltagelse af økonomimedarbejdere vedrørende drift og anlæg, ud fra de foreløbige rammer fra Økonomiudvalget. Med henblik på den videre planlægning ønsker Fagenheden en drøftelse af, hvordan udvalget ønsker at arbejde med budget for såvel drift som anlæg. Udvalget for Kultur og Fritid, 3. maj 2011, pkt. 58: Der aftales temamøde omkring budgettet i forbindelse med det ordinære møde den 31. maj Jens Riise Dalgaard var fraværende. Sagsfremstilling

3 Opfølgning efter temamøde den 31. maj Bilag Skema - Rammebesparelse Direktøren indstiller sagen til drøftelse P Ungdomshus i Hobro Resumé Ungdomshuset i Christiansgade i Hobro er en del af byfornyelsesområdet i Hobro. Velfærdsministeriet har meddelt Mariagerfjord Kommune et støttebeløb på 3,9 mio. kr. Sagsfremstilling Byggeriet vedrørende ungdomshuset i Hobro er i fuld gang. Fagenheden vil foreslå, at udmøntningen og principperne af vedligeholdelsespuljen til kulturinstitutioner drøftes i udvalget forinden de meldes ud, således at kulturinstitutioner kan ansøge til projekter. Fagenheden foreslår, at der forlods afsættes kr ekskl. moms til at etablere garage/værksted med i Ungdomshuset. På den måde vil det samlede byggeri kunne stå færdigt på samme tid, og man vil kunne udnytte de fordele, der vil være ved, at håndværkerne allerede nu er i gang, samt at selve byggepladsen kan afsluttes på en gang. Direktøren indstiller sagen til drøftelse og afgørelse.

4 G Udvidelse af Rud Thygesen arkiv med møbelsamling Resumé I marts 2010 godkendte Kultur og Fritidsudvalget en ansøgning om, at en del af Brygger Bies lejlighed kunne bruges til arkiv med møbler, skitser og tegning af arkitekten Rud Thygesen. Godkendelsen blev givet for 3 år. I oktober 2010 blev godkendelsen forlænget til 5 år, da dette var et krav for at de kunne søge f.eks. LAG-midler. Sagsfremstilling Udvalget for Kultur og Fritid har nu modtaget fornyet henvendelse med ønske om at kunne disponere over endnu nogle rum, så alle rummene mellem indgangen fra Adelgade og køkkendøren på 1. sal kan indgå. Der ses her bort fra den store spisestue, som er møbleret med ældre møbler. Ønsket om udvidelse skyldes, at samlingen på grund af især 3 store donationer fra møbelproducenter, nu ikke kan være i de 5 lokaler, der er stillet dem til rådighed. Arkivet rummer i dag væsentlige dele af Rud Thygesens omfattende produktion både den del han alene står for og den store del, der er lavet sammen med Johnny Sørensen. Udvidelsen vil give mulighed for også at præsentere nogle sjældne møbler fra snedkermester Niels Roth Andersens hånd. Der satses på at åbne Arkivet for offentligheden i sidste halvdel af juni og lave officiel indvielse i slutningen af august. Direktøren indstiller til drøftelse og afklaring.

5 Ø Renovering af Hobro Idrætscenter - Kvalitetsfondsmidler Resumé Hobro Idrætscenter søger om støtte til renoveringsprojekter i prioriteret rækkefølge: 1. Udskiftning af ventilationsanlæg i svømmehallens omklædningsrum. 2. Nyt og større kulfilteranlæg på svømmehallens store bassin, da de pt. ikke kan leve op til den krævede vandkvalitet. 3. Renovering af tag på hal Nyt gulv i hal 2. De har lovning på garantisummen. Arbejdsgruppens bemærkninger Rapporten fra Kuben understøtter, at gulvet skal skiftes. Hobro Idrætscenter kan pt. ikke leve op til den krævede vandkvalitet. Ventilation og kulfilter prioriteres højest. Ventilationsanlægget kan give en mindre besparelse på energiforbruget, men ikke meget. Hobro Idrætscenter mener ikke at de 4 renoveringsprojekter er presserende. De kan godt vente til Dog vil de gerne have mulighed for at renovere det hele på en gang, eller over et par somre. De har lovning på garantisummen m.v. Underlaget til taget er træbeton. Fønix har sagt god for, at underlaget er i orden. Økonomi Renoveringsprojekternes fulde pris Minus kommunal momsafløftning kr kr kr.

6 Kvalitetsfondsmidlerne dækker kr. Hobro Idrætscenter dækker kr. Hobro Idrætscenters del bliver opdelt i Garantisum: kr. Rest afdrag over 5 år: kr. pr. år. Udvalget for Kultur og Fritid, 1. juni 2010: Hobro Idrætscenter, der ikke startes op i 2010, inviteres til et udvalgsmøde i 2011, således de får lejlighed til at fremlægge projekterne. Sagsfremstilling Som opfølgning på Udvalget for Kultur og Fritids møde den 1.juni 2010, har Hobro Idrætscenter fremsendt fornyet ansøgning til kvalitetsfondsmidlerne. Andel af de statslige kvalitetsfondsmidler til Hobro Idrætscenter I forlængelse af vores ansøgning af 13/ og efterfølgende møde den 29/4 2010, har der været afholdt endnu et møde med kommunens embedsmænd ang. vores ansøgning og prioriteringen af rækkefølgen for udførelsen af de enkelte projekter. Et par af projekterne vil klart være prioriteret højest: 1. Nyt og større kulfilteranlæg på svømmehallens store bassin Fra myndighedernes side stilles der større og større krav til vandkvaliteten i svømmebassinerne, og det betyder, at vi har problemer med at holde vandkvaliteten på det niveau vi gerne ville i hallens store bassin. Dette skyldes selvfølgelig primært, at svømmehallen er i brug 90 timer om ugen, hvilket igen betyder, at der reelt set er mange flere badegæster end vores nuværende kulfilter nogensinde har været dimensioneret til. Ydermere er anlægget fra 1980 og med de nuværende krav til vandkvalitet, kan anlægget slet ikke følge med vores store belægning, hvilket igen betyder, at vi skal returskylle filtrene meget oftere end ellers. Dette betyder et kolossalt merforbrug af vand, som så igen skal varmes op. Derfor er det meget nødvendigt med et nyt og større kulfilteranlæg. For godt et år siden oplyste vi jer om, at en tidshorisont på 1 til 2 år var det maksimale for dette projekt, og det betyder jo, at det er ved at være ved tiden.

7 Pris for nyt kulfilter: Kr ,00 inkl. moms + el, vvs og entreprenørarbejde: Anslået kr ,00 inkl. moms. 2. Udskiftning af eksisterende ventilationsanlæg i svømmehallens omklædningsrum I sommeren 2003 fik vi udskiftet svømmehallens ventilationsanlæg med hjælp fra Hobro Kommune, men kunne ikke finde økonomisk plads til, at anlægget for omklædningsrummene også blev udskiftet. Derfor kører dette anlæg på 30. år, og vi må meget ofte reparere på dette. Vores teknikere fra Lillegården Ventilation har svært ved at blive ved at holde anlægget kørende og med henvisning til dette og ikke mindst til energiforbruget, anbefaler Lillegården Ventilation en total udskiftning af ventilationsanlægget. Nogen tidshorisont har de ikke umiddelbart sat på sagen, men da arbejdet kun kan udføres i sommerpausen, for at undgå at skulle lukke svømmehallen i perioder, skal en udskiftning planlægges i meget god tid. Pris for et nyt ventilationsanlæg: Kr ,00 inkl. moms. Siden ansøgningen i januar 2010, er der yderligere stødt et ventilationsproblem til, idet anlægget, som bl.a. trækker vores skydebane ikke er tilstrækkelig kraftigt og stort nok dimensioneret til et så specielt lokale og dermed kan vi ikke leve op til gældende lovgivning for området. Vores skytteforening er i øjeblikket i gang med at projektere en større renovering af skydebanen og derfor et vi bl.a. blevet bedt om at forbedre/udskifte ventilationsanlægget på skydebanen. Pris for et nyt ventilationsanlæg: Kr ,00 inkl. moms + el, vvs og entreprenørarbejde: Anslået kr ,00 inkl. moms. 3. Renovering af tag på Hal 1 I 2000/2001 fik vi renoveret hovedparten af centrets tagflade, og har således ikke haft nævneværdige problemer med centrets næsten 7000 m² tag. Dengang undlod man formentlig en renovering af Hal 1 s tag på grund af den daværende kvalitet, - og dette tag har holdt rigtig godt, idet de ca m² - ikke er blevet renoveret siden halvfjerdserne, og trænger derfor nu hårdt til en gennemgribende renovering. I de mange år er der kun blevet foretaget mindre reparationer og ændringer af skotrender og murkroner m.m. Phønix Tag har gennemgået hele centrets tagflade og kun Hal 1 trænger i nær fremtid til renovering. Phønix Tag har sat en tidshorisont på max. to år (pr. januar 2010) til at få arbejdet foretaget, hvis vi skal undgå ubehageligheder med indtrængende vand.

8 Til orientering kan oplyses, at vi endnu ikke har haft problemer med dette tag, så det kan formentlig klare endnu en vinter. Pris for renoveringen: Kr ,00 inkl. moms. 4. Nyt gulv i Hal 2 Kubens rapport over kommunens idrætshaller fra april 2009, præciserer på side 33, 4. afsnit, at Det haster med et nyt gulv i Hal 2 i Hobro Idrætscenter. Gulvet er i dag 29 år, og vi fik i sommerpausen 2009 år lakeret gulvet endnu engang, så vi mener nu ikke det er så presserende en reparation, som Kuben giver udtryk for. Lakeringen har 3 års garanti og hvis man til den tid vælger ikke at lakere igen, men lader stå til, vil vi mene, at gulvet kan holde i ét eller måske endda to år mere. Men det indebærer, at der foreligger en afgørelse og bindende beslutning på, hvornår gulvet bliver udskiftet Vi vil mene, at halgulvet skal udskiftes i sommeren 2013 eller absolut senest i sommeren Til den tid vil gulvet have rundet de år, hvilket er langt over et bøgeparket gulvs normale levetid. Pris for en udskiftning af halgulvet: Kr. 1,3 mio. inkl. moms Samlet set er prisen for de fire renoveringsprojekter: 1 Kulfilteranlæg ,00 2 Ventilationsanlæg ,00 3 Tag på Hal ,00 4 Gulv i Hal ,00 I alt ,00 + evt. prisstigninger 5 % kr ,25. + uforudsete udgifter kr ,00. Samlet pris for renoveringsprojekterne: Kr ,25 Vores egen andel af finansieringen af ovenstående beløb vil blive i form af låntagning i Sparekassen Hobro. Med hensyn til den del af kvalitetsfondsmidlerne, der skal tilbagebetales til Mariagerfjord Kommune, vil vi anmode om, at denne tilbagebetaling først påbegyndes, når vi er færdige med at tilbagebetale andelen af det nye halgulv i Hal 1 (sidste afdrag kr ,00 pr. 1/1 2018) og den nye hovedpumpe (sidste afdrag kr ,00 pr. 1/1 2012).

9 Ovenstående fire sværvægtere kan vi samlet set, på ingen måde selv finansiere og er derfor umådelig glade for den positive opbakning, der har været til stede således, at vi kan få del i de statslige kvalitetsfondsmidler. Kulfilteranlægget kan vi formentlig klare via vedligeholdelsespuljen, såfremt denne fortsætter, men de tre øvrige projekter, får vi mere end svært ved at klare uden en ekstraordinær hjælp. Som det fremgår af det foregående, er det ikke projekter, som nødvendigvis skal sættes i gang her og nu, men senest om tre til fire år skulle alle projekterne gerne være udført, hvis vort center fortsat skal fungere optimalt med en svømmehal som centrum. Fagenheden forestår, at Kulfilteranlæg på Svømmehallens store bassin søges via vedligeholdelsespuljen til haller i 2012, på lige fod med øvrige haller. Økonomi og Fagenheden har valgt at se bort fra evt. prisstigninger på 5% samt afsatte midler til uforudsete udgifter, for at ligestille dem med øvrige kvalitetsfondsprojekter i denne størrelse. Økonomi Ventilationsanlæg kr., incl. moms Finansieres af restpulje kvalitetsfondsmidler i 2012 (kr ) Pris kr. Kommunal momsafløftning kr kr. Kvalitetsfond, kr. Hobro Idrætscenter, kr. Finansieringsmulighed: Garantisum inden opstart: kr. Rest afdrag over 7 år: Tag og gulv, kr kr. pr. år. Finansieres af disponible kvalitetsfondsmidler i Pris Kommunal momsafløftning Kvalitetsfond, kr. Hobro Idrætscenter, kr. Finansieringsmulighed: kr kr kr.

10 Garantisum inden opstart: kr. Rest afdrag over 5 år : kr. (Evt. opstart 2019). Direktøren indstiller sagen til drøftelse og evt. videresendelse til Økonomiudvalget G Mariager Lokalhistoriske Forening Sagsfremstilling Fagenheden har modtaget en henvendelse fra Mariager Lokalhistoriske Forening, Teglgade 6, Mariager. Brevet vedlægges som bilag. Bilag Fra Mariager Lokalhistoriske Forening Direktøren indstiller til orientering Ø Månedlig økonomirapport pr. 30. april 2011 Resumé Som led i budgetopfølgningen for budget 2011 forelægges en månedlig økonomirapport for udvalget.

11 Sagsfremstilling Økonomirapport pr. 30. april 2011 samt hovedoversigt pr. samme dato forelægges udvalget. Bilag Økonomirapport pr. 30. april Detaljeret Økonomirapport pr. 30. april Hovedkonto og Hovedfunktion Direktøren indstiller økonomirapporten og hovedoversigten til drøftelse G Orienteringssager G Eventuelt Bilag Skema - Rammebesparelse Fra Mariager Lokalhistoriske Forening Økonomirapport pr. 30. april Detaljeret Økonomirapport pr. 30. april Hovedkonto og Hovedfunktion

138 Nørresundby Boligforening. Regnskab 2010 for afdeling 50 - Hadsund Kultur Center

138 Nørresundby Boligforening. Regnskab 2010 for afdeling 50 - Hadsund Kultur Center Referat fra mødet i Byrådet den 16. juni 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 19.15 Fraværende var: Svend Madsen, Peder Larsen, Per Laursen og Mads Gammelmark. Pkt. Tekst Åbne

Læs mere

90. Kl. 16.00 - Fremtiden for Søndre Skoles Pigekor

90. Kl. 16.00 - Fremtiden for Søndre Skoles Pigekor Referat af mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 16. august 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Mødet sluttede kl. 18.30. Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 90 Kl.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål:

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål: Referat af mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 3. januar 2012 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Jens Riise Dalgaard deltog fra kl. 15.40 og pkt. 2. Mødet sluttede

Læs mere

90. Kl Fremtiden for Søndre Skoles Pigekor

90. Kl Fremtiden for Søndre Skoles Pigekor Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 16. august 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 90 Kl. 16.00 - Fremtiden for Søndre

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

128. Kl. 15.30-16.00 Udvidelse af Rud Thygesen arkiv

128. Kl. 15.30-16.00 Udvidelse af Rud Thygesen arkiv Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 2. november 2011 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 128 Kl. 15.30-16.00 Udvidelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Aalestrup Skytteforening - beregning af medlemstilskud. 3 002. Hvalpsund Boldklub - udvidelse

Læs mere

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål:

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål: Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 3. januar 2012 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Kl. 15.00 Information til politikerne

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 1. februar Mødetidspunkt: Kl. 17:00. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 1. februar Mødetidspunkt: Kl. 17:00. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. december 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 118 Månedlig økonomirapport pr.

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Kultur- og fritidsudvalget Kultur, natur og fritid PH 4. maj 2015 Projektnavn: Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv. Renovering af Pedersens Hus Funktion: 3.35.60 X Nyt forslag Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. januar 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. januar 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214 åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. januar 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Etablering af sandwichbar ved Aars Svømmehal 3 002. Idrætscenter Østermarken - ansøgning

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Referat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft

Referat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft Referat Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft Medlemmer Kirstine Bille (F) Ole Bjerregaard (V) Rønnaug Engstad

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 16. november 2006 Mødelokale: Løgumkloster Rådhus, udvalgsværelse 1 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 16:00 Fraværende: Johan Sørensen 16. november 2006

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Ridehuset, Porthusvej 106

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Ridehuset, Porthusvej 106 Referat Haludvalget's møde Onsdag den 21032018 Kl. 18:00 Ridehuset, Porthusvej 106 Deltagere: Frank MüllerBøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær,

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 14. november 2018 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 16:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Pkt.nr. 18 Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget, at anbefale

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 20. juni 2018 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 9. september 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: Bettina Reese Tonnesen

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 9. september 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: Bettina Reese Tonnesen Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 9. september 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Fraværende: Bettina Reese Tonnesen Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Præsentation af logomateriale

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Landsbyudvalget udpegning af formand og valg af næstformand 3 002. Mødekalender for 2010 5 003.

Læs mere

BUDGET BUDGETFORSLAG SUPPLERENDE MATERIALE TIL BYRÅDETS 2. BEHANDLING

BUDGET BUDGETFORSLAG SUPPLERENDE MATERIALE TIL BYRÅDETS 2. BEHANDLING BUDGET 2011-2014 BUDGETFORSLAG 2011-2014 SUPPLERENDE MATERIALE TIL BYRÅDETS 2. BEHANDLING Økonomiudvalget 6. oktober 2010 Detgte er en blank side Indholdsfortegnelse Budgetforudsætninger... 5 Resultatopgørelse...

Læs mere

Åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 11. januar 2012 kl. 14:00 i Løgstør 214

Åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 11. januar 2012 kl. 14:00 i Løgstør 214 Åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 11. januar 2012 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Selvejende- og kommunale haller i Vesthimmerland - retningslinjer for kommunalt tilskud

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

SOCIALUDVALGET. 1. at Socialudvalget godkender, at Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anmodes om et internt lån, jf. økonomiafsnittet.

SOCIALUDVALGET. 1. at Socialudvalget godkender, at Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anmodes om et internt lån, jf. økonomiafsnittet. Bilag 1 SOCIALUDVALGET 4. Optagelse af internt lån ifm. oktoberprognosen (2018-0294250) Resumé Denne sag omhandler behov for optagelse af internt lån til dækning af en mindre del af Socialforvaltningens

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 6, Uldum Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Torsten Sonne Petersen, Claus Thaisen, Carsten Clausen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Byrådet 26. juni Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: P Sagen afgøres i: Byrådet

Byrådet 26. juni Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: P Sagen afgøres i: Byrådet 134 Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: 04.00.00-P20-2-13 Sagen afgøres i: Sagsresume Søren Søe har på vegne af Oplandslisten anmodet om at pkt 84 på KFU's dagsorden, "Placeringer af kunstgræsbaner",

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

96. Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011

96. Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 11. oktober 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Mødet begynder kl. 15.30 med besigtigelse af Kridthuset og kl.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 08. februar 2012 kl. 14:00 i Aars 1

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 08. februar 2012 kl. 14:00 i Aars 1 åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 08. februar 2012 kl. 14:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 007. Lanternen - Ansøgning om frigivelse af midler til projekteringsarbejde 18 008. Orientering

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje.

Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje. Kultur og Fritid Mariagerfjord Kommune Ndr. Kajgade 1 9500 Hobro Hobro, den 16. april 2011 Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje. Med henvisning til sidste års ansøgning af den 08.10.2009 om tilskud

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Den selvejende institution Dato : 03.09.2010. 1. Godkendelse af referat. 2. Meddelelser.

Den selvejende institution Dato : 03.09.2010. 1. Godkendelse af referat. 2. Meddelelser. Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i Bøgeskovhallen, onsdag den 1. september 2010. kl. 18.30. Der var afbud fra Gitte Berthelsen og Palle Mogensen. 1. Godkendelse af referat. PSJ Godkendelse af referat

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 18:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2012-2015 - opfølgning på budgetseminar, udmelding af rammer m.v. 533 Underskriftsside

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen

Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Ejner Larsen, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær, Carsten Kallesøe,

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden Lejerbo afd. 204 d. 10. april 2013 Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5 Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmeudvalg

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden Notat Vedrørende: Salgsindtægter, baseline Indledning I forbindelse med aftale om budget 2019-2022 blev Investeringsplan2028 også vedtaget. Med Investeringsplan2028 afsættes samlet 1.160 mio. kr. over

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter Referat Haludvalget's møde Torsdag den 22-10-2015 Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Ejner Larsen, Carsten Kallesøe,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

Favrskov Kommune 27. september Aftale om budget

Favrskov Kommune 27. september Aftale om budget Favrskov Kommune 27. september 2017 Aftale om budget 2018-21 2. Budgetaftalen Partierne bag budgetaftalen har aftalt følgende ændringer og præciseringer i forhold til Budgetforslag 2018-21 (vedlagt som

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

9. Kl. 16.00 Regnskab - Ungdomshus. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling

9. Kl. 16.00 Regnskab - Ungdomshus. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling Referat fra mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 31. januar 2012 kl. 16:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Fraværende: Ingen Mødet hævet kl. 19.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat for: Frederiksværk Provstiudvalg PU møde 11. februar 2014. Kl. 18.30 Mødested: Søborg præstegård - Konfirmandstuen

Referat for: Frederiksværk Provstiudvalg PU møde 11. februar 2014. Kl. 18.30 Mødested: Søborg præstegård - Konfirmandstuen Referat for: Frederiksværk Provstiudvalg PU møde 11. februar 2014. Kl. 18.30 Mødested: Søborg præstegård - Konfirmandstuen Fraværende med afbud: Mødepunkt 1 Propil ERFA-gruppen Beslutning Godkendt. Provsts

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere