Studieordning TEKO Designteknolog (AK) 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studieordning TEKO Designteknolog (AK) 2011"

Transkript

1 Studieordning TEKO Designteknolog (AK) 2011

2 Indholdsfortegnelse Grundlag for studieordningen Uddannelsens navn og dimittendernes titel Uddannelsens struktur Uddannelsens formål Valgfri uddannelseselementer: 15 ECTS-point Formål Læringmål Praktik: 15 ECTS-point Formål Udveksling Udvekslingsaftaler Skriftlige opgaver og projekter Anvendte undervisnings- og arbejdsformer Pædagogiske værdier Værdikæden Merit Ansøgning om merit Meritaftaler Krav til studieaktivitet Krav til fremmedsprog Overgangsordninger Adgangskrav Optagelsesprøve Skift mellem bundne studieretninger Dispensationsmuligheder Eksamen Førsteårseksamen Beståelseskrav Praktikeksamen Beståelseskrav Afsluttende eksamensprojekt Beståelseskrav Til- og framelding Indstilling til eksamen Førsteårseksamen Praktikeksamen Afsluttende eksamen Fag Læringsmål for obligatorisk fællesdel: 30 ECTS-point Design Business Teknologi Læringsmål for bundne studieretninger: 45 ECTS-point Studieretningen inden for Design Studieretningen inden for Produktion (45 ECTS-point) Studieretningen inden for Business (45 ECTS-point) Studieretningen inden for Marketing (45 ECTS-point) Studieretningen inden for Retail (45 ECTS-point)

3 Grundlag for studieordningen Bekendtgørelse nr om prøver og eksamen i erhvervsrettede uddannelser. Bekendtgørelse nr. 262 om karakterskala og anden bedømmelse. BEK nr. 262 af 20/03/2007 Lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsuddannelser. Lov nr. 207 af 31/03/2008 Bekendtgørelse nr. 636 om erhvervsakademiuddannelser (AK) og professionsbacheloruddannelser. BEK nr. 636 af 29/06/2009 Bekendtgørelse nr. 710 om erhvervsakademiuddannelse inden for tekstil, beklædning, design og business (designteknolog AK). BEK nr. 710 af 06/07/2009 Bekendtgørelse nr. 87 om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser. BEK. nr. 87 af 07/02/

4 1. Uddannelsens navn og dimittendernes titel Uddannelsens navn er Erhvervsakademiuddannelsen inden for tekstil, beklædning, design og business. Dimittenderne fra uddannelsen har ret til at anvende betegnelsen Designteknolog. På engelsk skal anvendes betegnelsen Academy Profession Degree Programme in Design, Technology and Business. 2. Uddannelsens struktur Uddannelsen består af Obligatoriske uddannelseselementer med et samlet omfang på 30 ECTS-point, der er fælles for de studerende 5 bundne studieretninger, der hver har et omfang på 45 ECTS-point, og hvoraf den studerende vælger én: A. Design B. Produktion C. Business D. Marketing E. Retail 4 Praktik med et samlet omfang på 15 ECTS-point Valgfri uddannelseselementer, der for den enkelte studerende har et samlet omfang på 15 ECTS-point Afsluttende eksamensprojekt på 15 ECTS-point 3. Uddannelsens formål Formålet med uddannelsen er at kvalificere den uddannede til selvstændigt at kunne varetage arbejde med at planlægge, organisere og gennemføre opgaver inden for tekstil, beklædning, design og business i forbindelse med design, produktion, business, marketing og retail. 4. Valgfri uddannelseselementer: 15 ECTS-point 4.1 Formål Valgfri uddannelseselementer har til formål at give den studerende mulighed for individuel toning af specialet. Uddannelsens valgfri uddannelseselementer udbydes som valgmoduler, som den studerende efter eget ønske sammensætter før studiestart. Valgfri uddannelseselementer udbydes på henholdsvis 2. og 3. semester, som den studerende sammensætter efter eget ønske.

5 4.2 Læringmål Den studerende har viden om relevant teori i forhold til det/de valgte valgfag Den studerende kan anvende den lærte teori Kompetence Den studerende kan reflektere over egne læringsbehov 5. Praktik: 15 ECTS-point 5.1 Formål Praktikordningen skal give den studerende mulighed for at få kendskab til og viden om branchen samt en forståelse for anvendt teori inden for virksomhedens forskellige funktioner. Den studerende skal i vid udstrækning kunne sammenknytte erhvervspraksis og tillærte teorier. 5 Praktikforløbet skal kvalificere den studerende til at kunne analysere, vurdere, planlægge og gennemføre opgaver/projekter med udgangspunkt i praksisnære problemstillinger. Den studerende har viden om erhvervets/fagområdets anvendte teori og metode samt om praksis begreber og metoder samt kan reflektere over erhvervets anvendelse af begreber og metoder Den studerende kan anvende et alsidigt sæt tekniske, kreative og analytiske færdigheder der knytter sig til beskæftigelse inden for erhvervet vurdere praksisnære problemstillinger og opstille løsningsmuligheder formidle praksisnære problemstillinger og løsningsforslag til samarbejdspartnere og brugere Den studerende kan håndtere udviklingsorienterede situationer inden for erhvervet/fagområdet deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde med en professionel tilgang tilegne sig færdigheder og ny viden i relation til erhvervet i en struktureret sammenhæng Praktikken er placeret i 3. semester i sammenhængende periode på ni uger eksklusiv praktikeksamen. Praktikken er ulønnet, men med S.U. efter gældende regler.

6 Praktikken skal i samspil med uddannelsens teoretiske del styrke den studerendes læring og bidrage til opfyldelsen af uddannelsens mål for læringsudbytte. I praktikken skal den studerende arbejde med relevante problemstillinger og opnå kendskab til relevante erhvervsfunktioner. Den studerende vil i forbindelse med planlægning, gennemførelse og afslutning af praktikken have tilknyttet en vejleder, der bistår med formulering af opgaver og indhold i praktikperioden. Praktikken afsluttes med en eksamen. Se afsnit 14. Eksamen. 6. Udveksling Den studerende har på 3. semester mulighed for at tilrettelægge tre måneder af sin uddannelse som et ophold på en udenlandsk eller anden dansk uddannelsesinstitution. Opholdet skal give den studerende kvalifikationer svarende til mindst 15 ECTS-point. Opholdet skal primært tilrettelægges hos en institution, som TEKO har indgået udvekslingsaftale med. Skriftlig ansøgning sendes til den relevante uddannelseschef på TEKO. Ansøgningen betragtes samtidig som en ansøgning om forhåndsgodkendelse af merit. Såfremt udvekslingsopholdet placeres hos én af TEKOs aftalepartnere, vil TEKO være behjælpelig med information og ansøgning, ligesom der vil kunne søges om økonomisk tilskud fra Erasmus-midlerne eller andre relevante kilder gennem TEKO. 6 Hvis den studerende vælger en institution udenfor rammerne af TEKOs udvekslingsaftaler, er den studerende selv ansvarlig for kontakten med institutionen og for at fremskaffe tilstrækkeligt bevis for det valgte studiums/fags relevans samt søge om merit for opholdet. I begge tilfælde skal TEKO godkende opholdets studierelevans og meritmuligheder i forhold til den studerendes valgte linie på uddannelsen. TEKOs godkendelse af meritansøgningen finder sted på grundlag af en individuel faglig vurdering af ækvivalensen mellem de berørte dele af uddannelsen. 6.1 Udvekslingsaftaler TEKO har aftaler vedr. udveksling med flere uddannelsesinstitutioner. Aktuel oversigt kan findes på TEKOs hjemmeside. 7. Skriftlige opgaver og projekter Se afsnit 14. Eksamen.

7 8. Anvendte undervisnings- og arbejdsformer 8.1 Pædagogiske værdier Værdi Commitment Internationalt perspektiv Kreativitet/Innovation Plads til mangfoldighed Fordybelse Omstillingsparathed Læringskompetence Individualister/Specialister i en holistisk sammenhæng Hvad vi forstår ved denne værdi Engagement i fag og studie Ansvarlighed Loyalitet over for beslutninger Udadvendthed Kultur Globalt perspektiv Idéudvikling Idégenerering Entrepreneurship Mulighed for fejl Gensidig respekt Accept af forskellighed Mulighed for eksperimenter Refleksion Fleksibilitet Sociale kompetencer Mental, faglig og praktisk manøvredygtighed Analytisk tilgang Refleksion Vilje og åbenhed til at lære Samarbejde Sammenhængsforståelse Virksomhedsforståelse Brancheforståelse Samfundsforståelse Global forståelse Værdikæden De enkelte afdelinger i fx en mode- og livsstilsvirksomhed er afhængige af hinanden, og afdelingerne udgør alle et led i virksomhedens værdikæde. TEKO uddanner medarbejdere til alle led i værdikæden. Studieformen på TEKO er tværfaglig og projektorienteret. Det betyder, at den studerende udvikler kompetencer inden for samarbejde og lærer at arbejde med udvikling og styring af projekter. En arbejdsform som også kendetegner branchens virksomheder og derfor giver den studerende arbejdsværktøjer, som han/hun kan bruge i et job. På studiet tilegner den studerende sig viden om arbejdsprocesser i alle afdelinger i en virksomhed ved at studere og samarbejde på tværs af de forskellige specialer.

8 Under studiet får den studerende også tæt kontakt med branchen gennem foredrag, virksomhedsbesøg og projektopgaver. Gennem praktikophold i virksomhederne får den studerende indgående branchekendskab og mulighed for at afprøve, hvad han/hun indtil videre har lært på sin uddannelse. Den studerende har desuden mulighed for at komme på tematiserede studieture gennem valgfag. Hvad enten de går til danske eller udenlandske storbyer, bliver den studerende præsenteret for branchen og får oplevelser og viden, som han/hun kan bruge i sin fremtidige karriere i mode- og livsstilsbranchen Merit Studerende kan søge om merit i forbindelse med ansøgning om optagelse på uddannelsen og i løbet af uddannelsen. Dette gælder også i forbindelse med kommende studieophold i udlandet eller ophold ved en anden dansk uddannelsesinstitution, som erstatter dele af uddannelsen. Indgåelse af meritaftaler fremgår af nærværende studieordning. 9.1 Ansøgning om merit Under særlige omstændigheder kan TEKO bevilge fritagelse for deltagelse i undervisningen i enkeltfag eller i prøver. Kravet er, at den studerende kan godtgøre, at han/hun har en anden videregående uddannelse erhvervet ved en anden dansk eller udenlandsk uddannelsesinstitution, hvor han/hun har opnået kvalifikationer inden for tekstil, beklædning, møbler og design, der giver vedkommende forudsætninger for at gennemføre og bestå uddannelsen. For personer, der ansøger om optagelse på baggrund af udenlandske uddannelseskvalifikationer, kan der blive tale om en vurdering foretaget af CIRIUS. En sådan vurdering er bindende i forhold til afgørelsen om selve optagelsen, men vejledende i forhold til afgørelsen om tildeling af merit.

9 Ansøgning om merit skal være behandlet og afsluttet inden semesterstart og med fornøden dokumentation for beståede fag og uddannelsesdele, herunder fagbeskrivelser, pensumlister og ECTS-point samt eventuelle eksamensbeviser. I forbindelse med vurdering af en meritansøgning kan ansøgeren blive indkaldt til en samtale, hvor vedkommende skal dokumentere tidligere erhvervede færdigheder og egnethed for uddannelsens område. Meritafgørelser træffes af den relevante uddannelseschef og meddeles den studerende inden semesterstart. 9.2 Meritaftaler TEKO har indgået meritaftaler med andre danske og udenlandske uddannelsesinstitutioner. Aktuel oversigt kan findes på TEKOs hjemmeside. 10. Krav til studieaktivitet Ifølge Bekendtgørelsen om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser har den studerende pligt til at deltage i uddannelsesforløbet, som det tilrettelægges af institutionen. 9 TEKO forventer høj studieaktivitet med aktiv deltagelse i projekter og øvrig undervisning. Der lægges vægt på den studerendes ansvar for egen faglig og personlig udvikling gennem deltagelse i undervisningsforløb og i samarbejde med andre studerende. Der foretages fire opgørelser over studieaktiviteten: Første opgørelse af studieaktiviteten sker i forbindelse med indstilling til skriftlig førsteårseksamen i slutningen af første semester. Her skal den studerende have deltaget i og bestået følgende: TEKO-projekt, Teambuilding, første bundne opgave. Anden opgørelse af studieaktiviteten sker i forbindelse med indstilling til mundtlig førsteårseksamen ved afslutningen af andet semester. Her skal den studerende have deltaget i og bestået følgende: Værdikædeprojekt, Stilhistorie, Brand ID og Product Development, bunden opgave i produktkendskab samt have deltaget i skriftlig førsteårseksamen. Tredje opgørelse af studieaktivitet sker i forbindelse med indstilling til praktikeksamen i tredje semester. Her skal den studerende have deltaget i førsteårseksamen og deltaget i og bestået: Iværksætteriprojekt, 2. semester valgfag samt specialefag jf. udleveret liste (portfolio). Fjerde opgørelse af studieaktivitet sker i forbindelse med indstilling til afsluttende eksamen i fjerde semester. For at kunne indstilles til afsluttende eksamen skal den studerende have bestået førsteårseksamen, praktikeksamen, alle valgfag (2. og 3. semester), projekt bæredygtig design og de udvalgte opgaver fra specialet for henholdsvis 2. og 3. semester (portfolio) jf. ovenstående om førsteårseksamen og praktikeksamen.

10 Når en opgave indgår i registreringen, informeres der herom ved udleveringen af opgaven/projektet. I tilfælde af at den studerende ikke har mulighed for at deltage i et projekt, kan der søges dispensation hos uddannelseslederen for det pågældende speciale. Dette skal gøres, inden projektet starter. Såfremt et projekt ikke bestås, skal der udarbejdes en skriftlig refleksion, der indeholder den studerendes begrundede stillingtagen til resultatet og forslag til, hvorledes den studerendes indsats kan forbedres. I tilfælde af at den studerende ikke har mulighed for at deltage i et valgfag eller ikke består valgfaget, vil der blive tilrettelagt mulighed for at deltage i særligt udbudte valgfag. Der orienteres om mulighederne i forbindelse med opgørelse af studieaktiviteten. I særlige tilfælde kan der søges om dispensation for valgfag hos uddannelseslederen for det pågældende speciale. 11. Krav til fremmedsprog Der forudsættes, at den studerende har bestået engelsk på C-niveau forud for studiestart, idet visse tekster i det samlede undervisningsmateriale vil være på engelsk. 12. Overgangsordninger Studerende, der har haft orlov, vil efter individuelle aftaler overgå fra gammel studieordning til denne Adgangskrav Ansøgere med en relevant afsluttet ungdomsuddannelse eller tilsvarende kan ansøge om optagelse på uddannelsen. Følgende gælder: Gymnasial uddannelse med matematik/virksomhedsøkonomi samt engelsk på C- niveau eller Erhvervsuddannelse af minimum tre års varighed med matematik/virksomhedsøkonomi samt engelsk på C-niveau Beklædningshåndværker (med specialer), boligmonteringsuddannelsen, autosadelmager, møbelpolstrer, detailhandelsuddannelse (med speciale), eventkoordinatoruddannelsen (trin 2), grafisk tekniker, handelsuddannelse (med specialer), mediegrafiker (trin 2), snedker (med specialer), teater-, udstillings- og eventteknikker (med specialer), teknisk designer, ædelsmed (med specialer). For alle uddannelser gælder engelsk på C-niveau TEKO vejleder ansøgeren til et suppleringsforløb, såfremt ansøgeren ikke opfylder adgangskravene til designteknologuddannelsen Optagelsesprøve Alle ansøgere skal gennemføre en optagelsesprøve, som skal afdække de særlige krav og kompetencer, det enkelte speciale kræver. Der vil være forskellige prøver til de forskellige specialer.

11 TEKO forbeholder sig ret til ikke at oprette nye hold af en uddannelse eller specialisering, såfremt der ikke er tilstrækkeligt kvalificerede ansøgere Skift mellem bundne studieretninger Skift mellem bundne studieretninger skal som hovedregel ske inden påbegyndelse af 2. semester. Skiftet kan kun ske under forudsætning af, at ansøger består optagelsesprøven for det ansøgte speciale, samt at der er ledige pladser på det søgte speciale. TEKO kan endvidere stille betingelser om, at den studerende gennemfører supplerende studieaktiviteter i forbindelse med skifte af specialeretning. 13. Dispensationsmuligheder TEKO kan dispensere for de regler fastsat af TEKO alene, hvis det er begrundet i usædvanlige forhold. 14. Eksamen 14.1 Førsteårseksamen Førsteårseksamen består af to eksamener: 11 En individuel skriftlig eksamen med alle skriftlige hjælpemidler. Eksamen er placeret i slutningen af 1. semester. En gruppebaseret mundtlig eksamen hvor der arbejdes med en overordnet gruppebaseret problemstilling, som uddybes individuelt ved den mundtlige eksamination. Eksamen er placeret i slutningen af 2. semester. Eksamen skal vise, at den studerende har opnået de læringsmål, der er fastsat for 1. studieår, herunder at: den studerende kan anvende den projektorienterede studieform og kan præsentere og forsvare de valgte løsninger den studerende forstår og kan redegøre for sammenhænge internt i virksomheden og/eller mellem virksomheden og dennes interessenter den studerende kan anvende væsentlige fagområder fra 1. studieår på et operationelt/taktisk niveau Beståelseskrav Eksamen skal bestås med minimum karakteren 02. Førsteårseksamen skal være bestået senest inden udgangen af 4. semester.

12 14.2 Praktikeksamen Praktikeksamen består af: En skriftlig rapport/produkter over praktikforløbet En mundtlig fremlæggelse og forsvar af rapporten Eksamen skal vise, at den studerende har opnået de læringsmål, der er fastsat for praktikken Beståelseskrav Eksamen skal bestås med minimum karakteren Afsluttende eksamensprojekt Eksamen gennemføres som en individuel opgave med en skriftlig rapport/produkt og afsluttes med en mundtlig præsentation og forsvar. Eksamen gennemføres som hovedregel i et samarbejde mellem den studerende og en virksomhed. Eksamen skal vise, at uddannelsens mål for læringsudbytte er opnået, herunder at: den studerende på et analytisk og metodisk grundlag kan bearbejde en praksisnær problemstilling 12 den studerende kvalificeret kan bearbejde centrale problemstillinger inden for de valgte emner Beståelseskrav Eksamen skal bestås med minimum karakteren Til- og framelding Den studerende er automatisk indstillet til eksamen, såfremt den pågældende opfylder TEKOs krav til beståelse af projekter og bundne opgaver. Se krav til studieaktivitet, afsnit 10. Den studerende vil modtage skriftlig besked, såfremt vedkommende ikke er indstillet. Ønsker en studerende at afmelde en eksamen, skal dette ske skriftligt senest 1 uge inde i eksamensperioden. Hvis afmeldingen kommer for sent, tæller den pågældende eksamen med til antallet af eksamensforsøg. Dette gælder dog ikke for dokumenteret sygdom (lægeerklæring). Til førsteårseksamen, som består af to dele, skal der i den skriftlige afmelding gøres særskilt opmærksom på, hvorvidt det drejer sig om den skriftlige del, den mundtlige del eller begge.

13 15. Indstilling til eksamen 15.1 Førsteårseksamen Se afsnit 10 Studieaktivitet Praktikeksamen Se afsnit 10 Studieaktivitet Afsluttende eksamen Se afsnit 10 Studieaktivitet. 16. Fag Design: Fashion Design Furniture Design Visual Fashion Communication Produktion: Pattern Design Bundne studieretninger Business: Purchasing Management Marketing: Branding & Marketing Management Retail: Retail Design & Management sem. 13 Obligatoriske uddannelseselementer/fællesdel 1.sem Læringsmål for obligatorisk fællesdel: 30 ECTS-point 1. semester De obligatoriske uddannelseselementer tilrettelægges inden for følgende kerneområder: Design omfattende designprocessen, værdifilosofi og æstetik Business omfattende virksomheden, handel og kommunikation Teknologi omfattende teknologi, menneske og miljø Design Formålet er at sikre, at den studerende opnår grundlæggende viden om og forståelse for anvendelse af designprocessen, værdifilosofi og æstetik. Den studerende har viden om designprocessen i form af udvikling fra idé til færdigt produkt værdifilosofi i forhold til værdipræferencer, kultur, idé og branchehistorie æstetik i forhold til forståelse af sammenhænge mellem de æstetiske, funktionelle og tekniske kvaliteter i produktet Den studerende kan skitsere, formgive og produktudvikle anvende værdipræference i beskrivelse af målgruppeanalyse arbejde kommunikativt og innovativt

14 forholde sig til form, farve og materiale, pris og målgruppe formidle løsningsforslag til relevante parter mundtligt og skriftligt, herunder anvende relevante fagudtryk og terminologi Business Formålet er at sikre, at den studerende opnår grundlæggende viden om og forståelse for virksomhed, handel og kommunikation. Den studerende har viden om virksomhedens opbygning som en værdikæde virksomhedens organisatoriske og logistiske forhold virksomhedens markedsførings- og afsætningsmuligheder formidling og præsentationsteknik Den studerende kan beskrive og redegøre for en virksomheds værdikæde formidle løsningsforslag til relevante parter mundtligt og skriftligt, herunder anvende relevante fagudtryk og terminologi anvende nøgletal og kalkulationsprincipper redegøre for en virksomheds marketing-mix Teknologi Formålet er at sikre, at den studerende opnår grundlæggende viden om og forståelse for teknologi, mennesker og miljø. 14 Den studerende har viden om processer, materialer og produktion menneske og miljø i sammenhæng med etik, design- og fremstillingsproces teknisk kommunikation relevante IT-værktøjer Den studerende kan anvende IT i forbindelse med udførelse af arbejdsfunktioner udvælge og begrunde materialevalg til en produktionsproces opstille produktdokumentation/specifikation formidle løsningsforslag til relevante parter mundtligt og skriftligt, herunder anvende relevante fagudtryk og terminologi Efter endt fællesdel har den studerende følgende kompetencer: Den studerende kan deltage i faglige og tværfaglige samarbejder inden for alle led i værdikæden ved udvikling af et produkt eller koncept med udgangspunkt i eget ståsted i virksomhedens værdikæde modtage, bearbejde og videreformidle arbejdsopgaver fra foregående led til næste led i værdikæden under hensyntagen til virksomhedens overordnede målsætning

15 16.2 Læringsmål for bundne studieretninger: 45 ECTS-point På studiets 2. til 4. semester vælges en bunden studieretning. Der kan vælges mellem følgende retninger: Design, Produktion, Business, Marketing og Retail. Se i øvrigt illustrationen under afsnit 16. Fag Studieretningen inden for Design Formålet er overordnet at kvalificere den studerende til selvstændigt at kunne designe, planlægge og gennemføre en designproces fra idé til færdigt produkt. Den studerende skal kunne indgå i tværfaglige samarbejdsrelationer i en virksomhed og forene det innovative samt det kreative med det kommercielle. Den studerende skal kunne formidle ideer samt fastholde fokus på produkt, trend og marked. De 45 ECTS-point fordeler sig på følgende kerneområder: Kerneområde Point Samlet point Designprocessen Visuel kommunikation Trend og sociologi 5 45 Designprocessen Formålet er, at den studerende opnår bred viden om elementer, der indgår i en designudvikling for at kunne gennemføre en designproces fra idé til færdigt produkt. 15 designprocesser designmetoder materialekendskab teknologi æstetiske virkemidler anvende teori og metode til idéudvikling, design og produktudvikling anvende innovative metoder og foretage æstetiske vurderinger i designprocessen udvikle design med fokus på branche og brugerbehov vurdere og vælge materialer og teknologi i forhold til produkt gennemføre designløsninger fra idé til færdigt produkt analysere og beskrive et behov med henblik på udvikling af design til en specifik målgruppe indgå i udviklingsorienterede design- og produktudviklingsprocesser Visuel kommunikation Formålet er, at den studerende kan analysere og kommunikere design i forhold til en specifik aftager.

16 visuel kommunikation præsentationsteknik og metode kommunikative virkemidler anvende visuel kommunikation til designudvikling og produktformidling formidle og argumentere for løsningsforslag i forhold til virksomhed og målgruppe anvende kommunikative virkemidler henholdsvis skriftligt og mundtligt udarbejde og formidle kommunikative løsningsforslag målrettet virksomhed og målgruppe Trend og sociologi Formålet er, at den studerende kan vurdere og agere på skiftende trends og markedsmekanismer. trend sociologi markedsmekanismer 16 anvende teori og metoder til at indsamle og vurdere trends anvende sociologiske undersøgelsesmetoder i forhold til marked og målgruppe indsamle, udvælge og anvende trends til designudvikling arbejde med designprocessen ud fra en sociologisk tilgang anvende trends og sociologi som dokumentation og inspiration til designudvikling Studieretningen inden for Produktion (45 ECTS-point) Formålet er overordnet at kvalificere den studerende til selvstændigt at kunne varetage arbejde med at planlægge, organisere og gennemføre opgaver inden for studieretningen produktion, herunder kerneområderne teknologi, produktudvikling og kvalitetsstyring. De 45 ECTS-point fordeler sig på følgende kerneområder: Kerneområde Point Samlet point Teknologi Produktudvikling Kvalitetsstyring Teknologi Formålet er at sikre, at den studerende opnår viden om og forståelse for anvendelse af grundlæggende metoder og teknikker samt kendskab til de nyeste teknologier. Den stu-

17 derende skal på en praksisnær måde kunne anvende den teknologi, der er knyttet til produktudvikling. relevante produktionsmetoder til produktfremstilling anvendelse af relevante IT-værktøjer vurdere og gennemføre produktfremstillingsprocesser under hensyntagen til forskellige produktionsmetoder anvende værktøjer og udstyr i forbindelse med produktudvikling og produktfremstilling udarbejde og implementere løsninger inden for produktfremstilling håndtere produktionsmæssige processer håndtere frembringelse af et produkt Produktudvikling Formålet er at sikre, at den studerende opnår viden om og forståelse for forskellige udviklingsprocesser til implementeringen af et produkt under hensyntagen til æstetiske, funktionelle og kvalitative parametre. 17 produktudviklingsteknikker og -metoder materialets anvendelse og begrænsninger produktets visuelle virkemidler vurdere og gennemføre produktudviklingsprocesser vurdere produktløsninger ud fra afsender- og/eller modtagerbehov vurdere og udvælge materialer ud fra et produkts kravspecifikationer udarbejde og implementere løsninger inden for produktudvikling Kvalitetsstyring Formålet er at sikre, at den studerende opnår viden om og forståelse for forskellige samarbejdsrelationer mellem afsender og modtager, at den studerende kan kommunikere klart med bruger og aftager samt kan forestå implementering af løsninger i kontekst. kvalitetssikring og kommunikation vedrørende udvikling og/eller fremstilling af et produkt

18 interkulturel kommunikation uarbejde og formidle produktdokumentationer anvende værktøjer og udstyr i forbindelse med projektstyring deltage i et internationalt fagligt samarbejde med en professionel tilgang Studieretningen inden for Business (45 ECTS-point) Formålet er overordnet at kvalificere den studerende til selvstændigt at kunne varetage arbejde med at planlægge, organisere og gennemføre opgaver inden for studieretningen business, herunder kerneområderne handel, logistik, kommunikation og produktkendskab. De 45 ECTS-point fordeler sig på følgende kerneområder: Kerneområde Point Samlet point Handel Logistik Kommunikation 5 35 Produktkendskab Handel handelsteorier, herunder værktøjer og discipliner økonomiske teorier og forhold virksomhedens juridiske forhold vurdere de handelsmæssige konsekvenser af virksomhedens idé og strategi foretage leverandørsøgning, leverandørvurdering samt udvælgelse af leverandører vurdere markedet med henblik på at indgå og udvikle partnerskaber anvende relevante IT-værktøjer og -styringssystemer løse handelsopgaver under hensyn til nationale og internationale love og regler vurdere og begrunde anvendelsen af alternative materialer deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde på tværs af værdikæden håndtere internationale forhandlinger og forhandlinger med virksomhedens interne og eksterne samarbejdspartnere håndtere virksomhedens materiale- og varestrømme under hensyntagen til virksomhedens organisatoriske rammer og økonomi Logistik

19 logistikskabte omkostninger logistik og supply chain management juridiske forhold ved international handel foretage leverandørsøgning, leverandørvurdering samt udvælgelse af leverandører vurdere markedet med henblik på at indgå og udvikle partnerskaber anvende relevante IT-værktøjer og IT styringssystemer løse handelsopgaver under hensyntagen til nationale og internationale love og regler deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde på tværs af værdikæden håndtere internationale forhandlinger og forhandlinger med virksomhedens interne og eksterne samarbejdspartnere håndtere virksomhedens materiale- og varestrømme under hensyntagen til virksomhedens organisatoriske rammer og økonomi Kommunikation kommunikationsteorier der relaterer sig til handelsområdet 19 vurdere markedet med henblik på at indgå og udvikle partnerskaber anvende relevante IT-værktøjer løse handelsopgaver under hensyn til nationale og internationale love og regler deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde på tværs af værdikæden håndtere internationale forhandlinger og forhandlinger med virksomhedens interne og eksterne samarbejdspartnere håndtere virksomhedens materiale- og varestrømme under hensyntagen til virksomhedens organisatoriske rammer og økonomi Produktkendskab produktkarakteristika, herunder materialer og teknologier produktansvar og ophavsret i relation til national og international lovgivning vurdere forskellige materialers egenskaber og anvendelsesområder deltage i produktudviklingsprocesser

20 Studieretningen inden for Marketing (45 ECTS-point) Formålet er overordnet at kvalificere den studerende til selvstændigt at kunne varetage arbejde med at planlægge, organisere og gennemføre opgaver inden for studieretningen marketing, herunder kerneområderne management, konceptudvikling og kommunikation. De 45 ECTS-point fordeler sig på følgende kerneområder: Kerneområde Point Samlet point Management Konceptudvikling Kommunikation Management Formålet er at kvalificere den studerende til at kunne analysere og forstå virksomheden og dens omverden i et holistisk perspektiv med fokus på sammenhængen i værdikæden og værdisystemet. Den studerende skal kunne identificere relevante problemstillinger og på baggrund heraf kunne redegøre for indsatsområder på en måde, der forener det analytiske med det kommercielle. marketingdiscipliner og værktøjer organisation og ledelse markedet internationale markedsperspektiver kommunikation vurdere og anvende teori inden for området indsamle, bearbejde og vurdere relevante markedsdata vurdere et produkt eller koncepts markedspotentiale 20 deltage i optimering af virksomhedens udbud til markedets efterspørgsel håndtere markedsintroduktion af nye produkter og koncepter håndtere projektledelse og projektkoordinering planlægge og implementere en markedsføringsplan i praksis, nationalt og internationalt Konceptudvikling Formålet er at kvalificere den studerende til at kunne udvikle og videreudvikle nye og bestående koncepter med udgangspunkt i virksomhedens problemstillinger. Den studerende skal tillige med afsæt i analysen kunne udvikle konkrete kommercielle løsningsforslag på en eller flere givne problemstillinger. marketingværktøjer markedet internationale markedsperspektiver

21 trend, mode og livsstil kommunikation vurdere og anvende teori inden for området indsamle, bearbejde og vurdere relevante markedsdata arbejde markedsorienteret ud fra virksomhedens værdigrundlag og i forhold til kundens behov vurdere et produkt eller koncepts markedspotentiale formidle markedsføringsprocesser nationalt og internationalt deltage i optimering af virksomhedens udbud til markedets efterspørgsel deltage i den fysiske eller konceptuelle produktudviklingsproces fra idé til lancering håndtere projektledelse og -koordinering Kommunikation Formålet er at kvalificere den studerende til at kunne formidle idéer, koncepter og budskaber samt virksomhedens identitet og idégrundlag til en bred vifte af interessenter både internt og eksternt og med udgangspunkt i værdikæden. Den studerende skal kunne kommunikere i national såvel som international sammenhæng. 21 marketingværktøjer organisation og ledelse trend, mode og livsstil kommunikation og kommunikationsværktøjer vurdere og anvende teori inden for området arbejde markedsorienteret ud fra virksomhedens værdigrundlag og i forhold til kundens behov formidle markedsføringsprocesser nationalt og internationalt deltage i optimering af virksomhedens udbud til markedets efterspørgsel deltage i den fysiske eller konceptuelle produktudviklingsproces fra idé til lancering håndtere markedsintroduktion af nye produkter og koncepter håndtere projektledelse og -koordinering planlægge og implementere en markedsføringsplan i praksis, nationalt og internationalt Studieretningen inden for Retail (45 ECTS-point) Formålet er overordnet at kvalificere den studerende til selvstændigt at kunne varetage arbejde med at planlægge, organisere og gennemføre opgaver inden for studieretningen

22 retail, herunder kerneområderne retail trends og forbrugeradfærd, retail management, retail marketing-mix og international retail. De 45 ECTS-point fordeler sig på følgende kerneområder: Kerneområde Point Samlet point Retail trends og forbrugeradfærd 5 5 Retail Management Retail marketing-mix International retail 5 45 Retail trends og forbrugeradfærd Formålet er, at den studerende opnår indsigt i aktuelle tendenser og konjunkturer i retail. Den studerende kan analysere grundlæggende forbrugeradfærd og kan arbejde med en metodisk segmentering. aktuelle tendenser forbrugeradfærd analysere grundlæggende forbrugeradfærd analysere og vurdere aktuelle tendenser arbejde med segmentering 22 fortolke omverdenen/forbrugerens behov omsætte viden til mere effektivt salg anvende relevante metoder i relation til analyse af forbrugeradfærd Retail Management Formålet er, at den studerende forstår at arbejde med strategiske analyser og modeller på virksomhedsniveau. Den studerende får forståelse for ledelse og optimering af et retailkoncept. strategi og ledelse retailkonceptet driftsoptimering anvende ledelse og strategisk viden på et grundlæggende niveau arbejde med primær optimering i retailleddet varetage funktioner i HR-regi

23 Retail marketing-mix Formålet er, at den studerende opnår indsigt i retail marketing og forstår at anvende marketing-mix i forhold til det enkelte marked. Den studerende kan anvende henholdsvis konventionel og virtuel indretning. retail planning store design E-tailing arbejde med retail marketing arbejde med indretning i retailleddet arbejde med konceptets tilretning og udvikling Internationalt retail Formålet er, at den studerende kan arbejde med interkulturel kommunikation i et globalt marked. internationale kulturer international markedskommunikation retail strategi i et globalt marked 23 identificere de enkelte kulturer anvende en interkulturel marketing kommunikation begå sig i international retail anvende relevante internationale metoder Skulle der være spørgsmål til studieordningen, kan der altid rettes henvendelse til enten studiekontoret eller uddannelseskontoret.

Studieordning for Designteknolog (AK) Erhvervsakademiuddannelsen (AK) inden for tekstil, beklædning, design og business FÆLLES DEL Årgang 2015

Studieordning for Designteknolog (AK) Erhvervsakademiuddannelsen (AK) inden for tekstil, beklædning, design og business FÆLLES DEL Årgang 2015 Studieordning for Designteknolog (AK) Erhvervsakademiuddannelsen (AK) inden for tekstil, beklædning, design og business FÆLLES DEL Årgang 2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 STUDIEORDNINGENS RAMMER... 3 1.1

Læs mere

Studieordning Designteknolog VIA Design

Studieordning Designteknolog VIA Design Unfold your talent VIA University College Erhvervsakademiuddannelsen (AK) inden for tekstil, beklædning, design og business Studieordning Designteknolog VIA Design 2015 1/44 INDHOLD 1 Studieordningens

Læs mere

Studieordning for Designteknolog (AK)

Studieordning for Designteknolog (AK) for Designteknolog (AK) Erhvervsakademiuddannelsen (AK) inden for tekstil, beklædning, design og business Årgang 2010 Studieordningens fælles del - v/landsnetværket for Designteknolog, september 2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Studieordning Produktionsteknolog uddannelsen Fællesdel

Studieordning Produktionsteknolog uddannelsen Fællesdel Stud dieordning Produktionsteknolog Fællesdel uddannelsen 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 0 1. Studieordningens rammer... 1 1.1 For uddannelsen gælder seneste version af følgende love

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse inden for tekstil, beklædning, design og business (designteknolog AK)

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse inden for tekstil, beklædning, design og business (designteknolog AK) BEK nr 710 af 06/07/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 172.80C.021 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Designteknolog. Studieordning 2016

Designteknolog. Studieordning 2016 Designteknolog Studieordning 2016 Indholdsfortegnelse 1 Studieordningens rammer... 1 1.1 Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelser... 1 1.2 Optag på uddannelsen... 2 1.3 Uddannelsens struktur:... 2 2 Fælles

Læs mere

Studieordning TEKO Professionsbachelor i Design og Business 2011

Studieordning TEKO Professionsbachelor i Design og Business 2011 Studieordning TEKO Professionsbachelor i Design og Business 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Grundlag for studieordningen... 3 1. Uddannelsens navn og dimittendernes titel... 4 2. Uddannelsens

Læs mere

STUDIEORDNING for Multimediedesigneruddannelsen. Revideret

STUDIEORDNING for Multimediedesigneruddannelsen. Revideret STUDIEORDNING for Multimediedesigneruddannelsen Revideret 01.08.2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder fire nationale fagelementer... 3 2.1. Design og programmering

Læs mere

Designteknolog. Studieordning 2017

Designteknolog. Studieordning 2017 Designteknolog Studieordning 2017 Indholdsfortegnelse 1 Studieordningens rammer... 1 1.1 Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelser... 1 2 Uddannelsens opbygning... 2 2.1 Uddannelsens struktur:... 2 3 Læringsmål

Læs mere

Studieordning for Designteknolog (AK)

Studieordning for Designteknolog (AK) Studieordning for Designteknolog (AK) Erhvervsakademiuddannelsen (AK) inden for tekstil, beklædning, design og business Studieordning Designteknolog, september 2013 KEA design/business Indholdsfortegnelse

Læs mere

Studieordning for Multimediedesigner National del August 2018

Studieordning for Multimediedesigner National del August 2018 Studieordning for Multimediedesigner National del August 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 0 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 1 2. Uddannelsen indeholder fire nationale fagelementer...

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Studieordning Designteknolog (AK) VIA Design

Studieordning Designteknolog (AK) VIA Design Studieordning Designteknolog (AK) VIA Design Erhvervsakademiuddannelse (AK) inden for tekstil, beklædning, design og business VIA Design VIA University College Campus Herning 2017 Revisionsdato: 01.12.2018

Læs mere

Studieordning for Designteknolog (EAK) Erhvervsakademiuddannelsen (EAK) inden for tekstil, beklædning, design og business

Studieordning for Designteknolog (EAK) Erhvervsakademiuddannelsen (EAK) inden for tekstil, beklædning, design og business Studieordning for Designteknolog (EAK) Erhvervsakademiuddannelsen (EAK) inden for tekstil, beklædning, design og business Første udgave 2015. Redigeret i August 2015 1 Indhold 1.0 Studieordningens rammer...

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser BEK nr 636 af 29/06/2009 Udskriftsdato: 30. juni 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 150.54C.021 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1521

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration BEK nr 892 af 08/07/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 056.03G.251 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship

STUDIEORDNING. for. Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship STUDIEORDNING for Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Revideret 3. juli 2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 4

Læs mere

PROFESSIONSBACHELOR INTERNATIONAL HOSPITALITY MANAGEMENT (PBA) Studieordning National del

PROFESSIONSBACHELOR INTERNATIONAL HOSPITALITY MANAGEMENT (PBA) Studieordning National del PROFESSIONSBACHELOR INTERNATIONAL HOSPITALITY MANAGEMENT (PBA) Studieordning 2018 National del 1 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 3 2.1.

Læs mere

STUDIEORDNING. for. IT-teknolog

STUDIEORDNING. for. IT-teknolog STUDIEORDNING for IT-teknolog Revideret 01.02.2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 4 2.1. Netværksteknologi... 4 2.2. Indlejrede

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Markedsføringsøkonom (AK)

STUDIEORDNING. for. Markedsføringsøkonom (AK) STUDIEORDNING for Markedsføringsøkonom (AK) Ikrafttrædelse: 20.08.2019 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 6 nationale fagelementer... 4 2.1. Forretningsforståelse...

Læs mere

Studieordning for IT-Teknolog uddannelsen

Studieordning for IT-Teknolog uddannelsen ERHVERVSAKADEMI DANIA Studieordning for IT-Teknolog uddannelsen Fælles del 0 INDHOLD INDHOLD.... Uddannelsens struktur... 2 2. Uddannelsens kerneområder... 2 2. Kerneområdet Elektroniske systemer (fælles

Læs mere

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte National del: 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 8 nationale fagelementer... 3 2.1. Branchekendskab... 3 2.2. Privatøkonomisk rådgivning... 5 2.3. Erhvervsøkonomi...

Læs mere

Studieordning for IT-teknolog National del Februar 2018

Studieordning for IT-teknolog National del Februar 2018 Studieordning for IT-teknolog National del Februar 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 0 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 1 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 2

Læs mere

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 7 nationale fagelementer... 4 2.1. Erhvervsøkonomi... 4 2.2. Samfundsøkonomi... 5 2.3. Erhvervsjura... 6 2.4. Data og metode... 7 2.5.

Læs mere

FASHION MANAGEMENT FORÅR 2017

FASHION MANAGEMENT FORÅR 2017 FAG/MODUL-INFORMATION FASHION MANAGEMENT FORÅR 2017 UDDANNELSE: EA Designteknologi NIVEAU: Erhvervsakademiuddannelse svarende til niveau 5 i den danske kvalifikationsramme SEMESTER: 2. Semester SPROG:

Læs mere

Studieordning TEKO Professionsbachelor i Design og Business 2011

Studieordning TEKO Professionsbachelor i Design og Business 2011 Studieordning TEKO Professionsbachelor i Design og Business 2011 Indholdsfortegnelse Grundlag for studieordningen... 3 1. Uddannelsens navn og dimittendernes titel... 4 2. Uddannelsens struktur... 4 3.

Læs mere

STUDIEORDNING (national del) for. PBA i Produktudvikling og Teknisk Integration

STUDIEORDNING (national del) for. PBA i Produktudvikling og Teknisk Integration STUDIEORDNING (national del) for PBA i Produktudvikling og Teknisk Integration Revideret 16. august 2018 1 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 1.1.1. Studieretningen It og elektronik har

Læs mere

I medfør af 22 og 30 i lov nr. 207 af 31. marts 2008 om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser

I medfør af 22 og 30 i lov nr. 207 af 31. marts 2008 om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser BEK nr 715 af 07/07/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 172.80C.021 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser BEK nr 1047 af 30/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. februar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i tekstildesign, - håndværk og formidling

Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i tekstildesign, - håndværk og formidling Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i tekstildesign, - håndværk og formidling August 2011 Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i tekstildesign, - håndværk og formidling.

Læs mere

Bekendtgørelse om tekniske og merkantile erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser

Bekendtgørelse om tekniske og merkantile erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser BEK nr 247 af 15/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 15. august 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Studieordning for Designteknolog (AK)

Studieordning for Designteknolog (AK) Studieordning for Designteknolog (AK) Erhvervsakademiuddannelsen (AK) inden for tekstil, beklædning, design og business Studieordning Designteknolog, januar 2012 KEA design/business (Vinter 2012) Indholdsfortegnelse

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015

PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015 PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015 Studie Semester Klasse Ansvarlige undervisere Multimediedesign 4. semester msmmd13a4, msmmd13c4, msmmd13d4 Tildelte praktikvejledere Periode 5. januar 27. marts

Læs mere

Erhvervsakademiuddannelsen (EAK) inden for tekstil, beklædning, design og business. Studieordning Designteknolog KEA 2016

Erhvervsakademiuddannelsen (EAK) inden for tekstil, beklædning, design og business. Studieordning Designteknolog KEA 2016 Erhvervsakademiuddannelsen (EAK) inden for tekstil, beklædning, design og business Studieordning Designteknolog KEA 2016 Redigeret i Juli 2016 Indholdsfortegnelse 1 1. Studieordningens rammer 4 1.1. Ikrafttrædelses-

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 19. december 2013. Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 19. december 2013. Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser Lovtidende A 2013 Udgivet den 19. december 2013 16. december 2013. Nr. 1521. Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser I medfør af 9, stk. 2, 22, stk. 1, nr. 1 og 3-6,

Læs mere

BEK nr 473 af 05/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017

BEK nr 473 af 05/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 BEK nr 473 af 05/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 055.04D.021 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bacheloruddannelsen i musik (BMus)

Bacheloruddannelsen i musik (BMus) Bacheloruddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I Studieordning (bind 1) for Bacheloruddannelsen i musik (BMus) Prækvalificeret den 17/9 2013 i studienævnet Prækvalificeret den 19/9

Læs mere

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Side 1 af 9 Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Et erhvervsøkonomisk tilvalg SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE

Læs mere

Bekendtgørelse om tekniske og merkantile erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser

Bekendtgørelse om tekniske og merkantile erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser Bekendtgørelse om tekniske og merkantile erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser I medfør af 9, stk. 2, 22, stk. 1, nr. 1 og 3-6, 22, stk. 2, 23 og 30 i lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

Modulbeskrivelse. 7. semester - modul 13. Hold ss2010v. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 7. semester - modul 13. Hold ss2010v. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 7. semester - modul 13 Hold ss2010v Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 13... 1 TEORETISKE VALGMODULER... 2 KLINISKE

Læs mere

Studieordning Diplomingeniør i Materialeteknologi

Studieordning Diplomingeniør i Materialeteknologi Studieordning Diplomingeniør i Materialeteknologi December 2011 Indholdsfortegnelse Indledning 1. Uddannelsens navn og dimittendernes titel 2. Uddannelsens formål 2.1 Målet med Uddannelsen 3. Uddannelsens

Læs mere

Cand. Musicae. Studieordning (bind 1) for. Kandidatuddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I

Cand. Musicae. Studieordning (bind 1) for. Kandidatuddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I Kandidatuddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I Studieordning (bind 1) for Kandidatuddannelsen i musik Cand. Musicae. Prækvalificeret den 17/9 2013 i studienævnet Prækvalificeret

Læs mere

Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København

Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København Studieordning af 1. september 2000 Revideret per 1. februar 2014 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse i byggeri og business (Byggekoordinator AK)

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse i byggeri og business (Byggekoordinator AK) BEK nr 1507 af 16/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

STUDIEORDNING. Serviceøkonom (AK)

STUDIEORDNING. Serviceøkonom (AK) STUDIEORDNING for Serviceøkonom (AK) National del Ikrafttrædelse 15.08.2019 1 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 4 2.1. Service &

Læs mere

Bekendtgørelse om den erhvervsøkonomiske diplomuddannelse (HDuddannelsen)

Bekendtgørelse om den erhvervsøkonomiske diplomuddannelse (HDuddannelsen) BEK nr 774 af 12/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juli 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Bacheloruddannelsen i musik (BMus)

Bacheloruddannelsen i musik (BMus) Bacheloruddannelsen i musik (BMus) 1. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk Bachelor i musik (BMus). På engelsk: Bachelor of Music (BMus). I tilknytning hertil angives uddannelseslinje, for eksempel

Læs mere

MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017

MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017 FAG/MODUL-INFORMATION MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017 UDDANNELSE: EA Designteknologi NIVEAU: Erhvervsakademiuddannelse svarende til niveau 5 i den danske kvalifikationsramme SEMESTER: 2. Semester

Læs mere

Studieordning 2014 Fælles del

Studieordning 2014 Fælles del Studieordning 2014 Fælles del IT-teknolog IT Network and Electronics Technology Revideret august 2014 Side 0 af 22 Fælles del Fælles del... 1 1. Uddannelsens struktur... 3 2. Uddannelsens kerneområder...

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i animation

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i animation BEK nr 470 af 09/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Bacheloruddannelsen i musik (BMus)

Bacheloruddannelsen i musik (BMus) Bacheloruddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I Studieordning (bind 1) for Bacheloruddannelsen i musik (BMus) Indstillet af studienævnet i Odense den 11. februar 2016 og i Esbjerg

Læs mere

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007 STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001 med korrektioner 2007 Indhold 1. Bekendtgørelsesgrundlag...2 2. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold...2 3. Adgangskrav og forudsætninger...2

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelsen til musiker (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium

Studieordning for Kandidatuddannelsen til musiker (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium Studieordning for Kandidatuddannelsen til musiker (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium Kandidatuddannelsen cand.musicae (musiker) 1. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk Kandidatuddannelsen

Læs mere

3. studieårs tema: Det tværprofessionelle arbejde og tværprofessionelle samarbejde

3. studieårs tema: Det tværprofessionelle arbejde og tværprofessionelle samarbejde Generel beskrivelse af Valgmodulerne 11 og 12 3. studieårs tema: Det tværprofessionelle arbejde og tværprofessionelle samarbejde Hold 3K 2013 Modulbeskrivelse Modul 11 og 12 Januar 2016 Udarbejdet i henhold

Læs mere

STUDIEORDNING for Professionsbachelor i Digital Konceptudvikling Nationaldel. Ikrafttrædelse Revideret

STUDIEORDNING for Professionsbachelor i Digital Konceptudvikling Nationaldel. Ikrafttrædelse Revideret STUDIEORDNING for Professionsbachelor i Digital Konceptudvikling Nationaldel Ikrafttrædelse 15.08.18 Revideret 13.07.18 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder seks

Læs mere

ADMINISTRATIONSØKONOM (AK) STUDIEORDNING

ADMINISTRATIONSØKONOM (AK) STUDIEORDNING Erhvervsakademiuddannelse (AK) i administration ADMINISTRATIONSØKONOM (AK) STUDIEORDNING 2008-2010 Danmarks Forvaltningshøjskole August 2008 Forord Denne studieordning for Adminstrationsøkonomuddannelsen

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed

Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed Datamatiker-uddannelsen ved Roskilde Handelsskole Maj 2010 Manual til praktikophold / Datamatiker 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen

Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores datamatikere. Her har vi samlet information

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 378 af 8. april

Læs mere

Afsætning A hhx, august 2017

Afsætning A hhx, august 2017 Bilag 22 Afsætning A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden, kundskaber og kompetencer inden for økonomi, sociologi og psykologi.

Læs mere

Studieordning del 1-2015

Studieordning del 1-2015 Studieordning del 1-2015 Fællesdel Professionsbachelor i webudvikling Bachelor of Web Development Version 1.0 Revideret august 2015 Side 0 af 10 1. Indhold fælles del 1. Indhold fælles del...1 1. Uddannelsens

Læs mere

Multimediedesigneruddannelsen

Multimediedesigneruddannelsen Aftale om praktik for Multimediedesigneruddannelsen Erhvervsakademi MidtVest I perioden fra: 04.01.2016 til: 01.04.2016 Mellem de tre parter: Virksomheden: Navn: Adresse: Postnr.: By: T: E: Kontaktperson:

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i design og business

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i design og business BEK nr 1143 af 07/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 176.60C.021 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Studieordning (bind I) Generelle bestemmelser for Klassisk solist

Studieordning (bind I) Generelle bestemmelser for Klassisk solist Studieordning (bind I) Generelle bestemmelser for Klassisk solist Uddannelsesretning: SANGER, INSTRUMENTALIST OG KIRKEMUSIKER VERSION 2 280515 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Indledning 1. Uddannelsens

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i digitale medier og design ved IT-Universitetet i København

Studieordning for Bacheloruddannelsen i digitale medier og design ved IT-Universitetet i København Studieordning for Bacheloruddannelsen i digitale medier og design ved IT-Universitetet i København Studieordning af 1. august 2009 Revideret pr. 17. marts 2011 Revideret pr. 20. december 2012 Revideret

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en

Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores multimediedesignere. Her har vi samlet

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

STUDIEORDNING. Erhvervsakademiuddannelsen inden for laboratorieområdet (Laborant AK)

STUDIEORDNING. Erhvervsakademiuddannelsen inden for laboratorieområdet (Laborant AK) STUDIEORDNING for Erhvervsakademiuddannelsen inden for laboratorieområdet (Laborant AK) Revideret 20.06.2018 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 7 nationale fagelementer...

Læs mere

Uddannelsen hører under det sundhedsfaglige fagområde i bekendtgørelse om diplomuddannelser.

Uddannelsen hører under det sundhedsfaglige fagområde i bekendtgørelse om diplomuddannelser. 1. Indledning Sundhedsfaglig diplomuddannelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse udbudt efter lov om erhvervsrettede grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på markedsføringsøkonomuddannelsen

Information til virksomheden om praktik på markedsføringsøkonomuddannelsen Information til virksomheden om praktik på markedsføringsøkonomuddannelsen Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores markedsføringsøkonomer. Her har vi

Læs mere

Anføres på eksamensbevis 1. semester Studiestartsprøve Bestået/ikke bestået Specialefaglig matematik og fysisk kemi Intern eksamen

Anføres på eksamensbevis 1. semester Studiestartsprøve Bestået/ikke bestået Specialefaglig matematik og fysisk kemi Intern eksamen Eksamenskatalog for OPBLF17ED Udarbejdet 1-08-2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven... 4 4. Beskrivelser af udprøvning

Læs mere

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept.

Læs mere

Digital konceptudvikling PBA

Digital konceptudvikling PBA Erhvervsakademi Sjælland Studieordning Digital konceptudvikling PBA August 2015 Indhold Studieordningensfællesdel...4 Uddannelsensnavnogdimittendernestitel...4 Adgangtiluddannelsen...4 Fagligekriterierforudvælgelseafansøgere...4

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse (AK) inden for kommunikationsteknik og elektronik

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse (AK) inden for kommunikationsteknik og elektronik Side 1 af 9 Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse (AK) inden for kommunikationsteknik og elektronik BEK nr 643 af 30/06/2000 (Gældende) LOV Nr. 1115 af 29/12/1997 Lovgivning som forskriften vedrører

Læs mere

STUDIEORDNING. Multimediedesigner

STUDIEORDNING. Multimediedesigner STUDIEORDNING for Multimediedesigner National del Revideret 01.08.2018 Godkendt den 15.08.2018 Underskrift Uddannelseschef Underskrift Rektor 1/18 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelsen til musikpædagog (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium

Studieordning for Kandidatuddannelsen til musikpædagog (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium Studieordning for Kandidatuddannelsen til musikpædagog (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium Kandidatuddannelsen cand.musicae (musikpædagogik) 1. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk Kandidatuddannelsen

Læs mere

Studieordning for Multimediedesigner

Studieordning for Multimediedesigner Studieordning for Multimediedesigner Erhvervsakademiuddannelsen (AK) inden for medie og kommunikation Studieordningens fælles del v/landsnetværket for Multimediedesigner, januar 2013 Studieordningens institutionsdel

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 - Bachelorprojekt... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Studieordning Professionsbachelor i Webudvikling Fælles del

Studieordning Professionsbachelor i Webudvikling Fælles del Studieordning Professionsbachelor i Webudvikling Fælles del 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 0 2. Uddannelsens struktur... 1 3. Uddannelsens kerneområder... 1 3.1 Kerneområdet Webudvikling

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i Innovation & Entrepreneurship

Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i Innovation & Entrepreneurship Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i Innovation & Entrepreneurship 1 Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores

Læs mere

Eksamenskatalog for Handelsøkonomuddannelsen

Eksamenskatalog for Handelsøkonomuddannelsen Eksamenskatalog for Handelsøkonomuddannelsen Gældende for efterårssemestret 2018 Udarbejdet 21. august 2018 1/11 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs Allé 1. 5230 Odense M Tlf. 6318 3000.

Læs mere

STUDIEORDNING for Serviceøkonom (AK) National del

STUDIEORDNING for Serviceøkonom (AK) National del STUDIEORDNING for Serviceøkonom (AK) National del 1 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 4 2.1. Service & Oplevelser... 4 2.2. Forretningsforståelse...

Læs mere

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen

Udkast. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Udkast Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen I medfør af 22, stk. 1 og 2, og 31, stk. 3, i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf.

Læs mere

Modul 13. Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse

Modul 13. Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse Modul 13 Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse Indholdsfortegnelse Modulbeskrivelse modul 13... 1 Retningslinjer for intern prøve modul 13... 3 Modulbeskrivelse modul 13 Ergoterapeutiske

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedelsesdato: den 15. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 371 af 15/04/2013

Læs mere

Håndværk og design KiU modul 2

Håndværk og design KiU modul 2 Håndværk og design KiU modul 2 Modultype, sæt kryds: Basis, nationalt udarb.: Modulomfang: 10 ECTS Basis, lokalt udarb.: Særligt tilrettelagt modul X Modulbetegnelse (navn): Modul 2. Kompetencer i håndværk

Læs mere

Lokale fagelementer Oversigt Økonomistyringssystemer og -processer Kommunikation, rådgivning og salg

Lokale fagelementer Oversigt Økonomistyringssystemer og -processer Kommunikation, rådgivning og salg Lokale fagelementer... 3 1. Oversigt... 4 1.1 Økonomistyringssystemer og -processer... 6 1.2. Kommunikation, rådgivning og salg... 7... 9 1.4. Skatte- og momsret... 9 1.4. Virksomhedens strategiske styring...

Læs mere

STUDIEORDNING Professionsbachelor i Design & Business

STUDIEORDNING Professionsbachelor i Design & Business Professionsbachelor i Design & Business August 2011 2 August 2011 Indhold Grundlag for studieordningen... 5 1. Uddannelsens navn og dimittendernes titel... 6 2. Uddannelsens struktur... 6 3. Uddannelsens

Læs mere

STUDIEORDNINGEN Professionsbachelor i Design og Business

STUDIEORDNINGEN Professionsbachelor i Design og Business 2015 STUDIEORDNINGEN Professionsbachelor i Design og Business KEA 2015 / 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 STUDIEORDNINGENS RAMMER... 4 UDDANNELSENS OPBYGNING... 5 FÆLLESMODULET

Læs mere

Kandidatuddannelsen i musik Cand. Musicae.

Kandidatuddannelsen i musik Cand. Musicae. Kandidatuddannelsen i musik Studieordning/SDMK Odense og Esbjerg Bind I Studieordning (bind 1) for Kandidatuddannelsen i musik Cand. Musicae. Indstillet af studienævnet i Odense den 11. februar 2016 og

Læs mere

STUDIEORDNING AKADEMIUDDANNELSE SUNDHEDSPRAKSIS

STUDIEORDNING AKADEMIUDDANNELSE SUNDHEDSPRAKSIS STUDIEORDNING AKADEMIUDDANNELSE I SUNDHEDSPRAKSIS 2008 INDHOLD 1. FORORD... 3 2. FORMÅL... 3 2.1 UDDANNELSENS MÅL... 4 3. STUDIETS OPBYGNING OG OMFANG... 4 3.1 DIMITTENDERNES TITEL... 6 3.2.1 Undervisnings

Læs mere

Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet

Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet 2.- 6. semester Gældende fra september 2009 Redigeret december 2010 Redigeret august 2011 (eksamensform alment modul) Redigeret juni

Læs mere

Studieordning E Designer uddannelsen Fælles del August 2015 IBA Kolding

Studieordning E Designer uddannelsen Fælles del August 2015 IBA Kolding Studieordning E Designer uddannelsen Fælles del August 2015 IBA Kolding IBA Kolding Skamlingvejen 32 6000 Kolding 1 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse 2 1.0 Studieordningens rammer 3 1.1 Ikrafttrædelsesdato

Læs mere

Velfærdsteknologi i praksis

Velfærdsteknologi i praksis AKADEMIUDDANNELSE Velfærdsteknologi i praksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til ansatte inden for social-og sundhedområdet og det

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del III: Fordybelsesspor Ikrafttrædelse: 1. december 2018 1. Fordybelsesspor... 2 1.1 Strategisk markedsføring og

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur, formål og mål for

Læs mere

Studieordning for finansbachelor INSTITUTIONSDEL Professionsbacheloruddannelse i Finans Bachelor of Financial Management and Services

Studieordning for finansbachelor INSTITUTIONSDEL Professionsbacheloruddannelse i Finans Bachelor of Financial Management and Services Studieordning for finansbachelor INSTITUTIONSDEL 2015-2019 Professionsbacheloruddannelse i Finans Bachelor of Financial Management and Services Version 1.0 20.02.2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 Studieordning Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt i Ministeriet

Læs mere