Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/ Princip: Card game übers alle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/02 2015. Princip: Card game übers alle"

Transkript

1 Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen Afleveres 17/ Princip: Card game übers alle

2 Information om spillet: Antal spillere er 2 På nuværende tidspunkt er der over 20 unikke kort Der er 4 forskellige classes man kan positionere på brættet, hver spiller har 12 brikker De 4 forskellige classes er: Warrior Melee class der har 2 damage og 4 hp Kan bevæge sig 1 felt af gangen Special offensive giver den charge og +1 damage og special defense gør at man kan lave damage om til hp Spellcaster Range class der skader 3 og har 3 hp Kan bevæge sig vertikalt og vandret, 1 felt af gangen Kan skade 2 felter vandret og lodret Special offensive giver den +1 range og +2 damage special defense giver 1 absorb og 1 damage og kan skade 1 felt skråt Thief Melee class der har 2 damage og 4 hp kan bevæge sig 1 felt af gangen Special offensive gør at den kan zappe modstanderne og få ham til at skippe en tur special defense putter den i stealth i 2 runder men den kan ikke bevæge sig Tank Melee class der har 1 damage og 5 hp Kan bevæge sig 1 felt af gangen Special offensive giver +1 damage og knocker modstanders brik 1 felt tilbage special defense intercepter et angreb og får det til at skade halvdelen, hvis nummeret bliver,5 runder man ned. Mere information om spillet kan læses i regel hæftet.

3 Målgruppeanalyse Målgruppen til vores spil er mennesker der godt kan lide at spille spil, hvor man skal sætte sig ind i reglerne og leve sig ind i spillet. Vi henter altså mennesker der er interesseret i spil som Hearthstone og Magic The Gathering. Hvor Hearthstone har 20 millioner spiller, hvilke vil sige at der er mange der spiller den type spil Selvom vores spil ikke er det samme, da vores indeholde mere dybde, på grund af brættet, henter det spillere fra den samme målgruppe. Dette spil appellerer også til spillere som kan lide strategi spil som stratego og skak. Og når vi taler i denne strategi genre af brætspil, kan det godt blive svært for yngre spillere, derfor bliver målgruppen +15 år, da der ikke rigtig er nogen bestemt alder for hvornår man stoppe med at spille strategispil. Det er også svært at putte den målgruppe vi har ned i en kasse, altså der er så stor variation inden for målgruppen at det ville være meget svært. En af de ting som bliver et problem når man skal til at markedsføre et spil i denne genre, er at konkurrencen ekstrem stor, på grund af disse store navne som Hearthstone og Magic The Gathering. Der er dog en del strategi kortspil alligevel, men når det er de her spil man tænker på når man tænker på genren. Vi lavede også en spiltest med to personer der passer ind i vores målgruppe, unge drenge der godt kan lide forskellige kortspil og begge spiller på computeren. Vi fik noget generelt feedback på spillet som det vil blive nævnt mere om senere i rapporten, men de ting vi fik at vide, bekræftede at spillet var lidt for kompliceret til børn og man skulle bruge rimelig meget tid for at sætte sig ind i det og gennemfører det. Mange af de ting der blev nævnt var også ting vi havde tænkt over mens vi designede spillet. De kom med nogle aspekter som vi ikke havde tænkt på, som også kunne hjælpe os til at gøre vores spil bedre. Det vi fandt ud af efter vi havde snakket med dem noget tid var at de havde sammen mentalitet som os, hvilket også lidt bevidste at den målgruppe vi havde tænkt os frem til passede meget godt.

4 Persona Carsten Hansen 23 år Bopæl: Lejlighed i Næstved Arbejde : Salgsassistent Familie: far og mor. Hobby: spiller spil i fritiden Carsten er en ung person som godt kan lide at spille computer i sin fritid. Charsten spiller mod og med sine venner i mange spil. Det gælder om at out smarter hans venner når han spiller mod dem. Carsten kan dog også godt lide at invitere vennerne over til LAN og andre hygge arrangementer, her bliver der gamet og set film. Persona Jacob Pedersen 32 år Bopæl: Lejlighed i Aalborg Arbejde : Systemadministrator Familie: bor med sin hund Tim Hobby: spiller spil og programmere i fritiden Jacob er en rigtig nørd, han elsker at programmere og gør det meget i sin fritid. Når han ikke er på arbejde eller programmere, spiller han Magic med sine venner som han har kendt siden uni. jacob følger meget med i spil nyheder, og en stor del af de ting han programmerer i sin fritid er spil. Disse 2 personaer er nogle som vi ville kunne finde i vores målgruppe.

5 Redegørelse Keith Burgun har sagt nogle meget kloge ting omkring spil og hvordan de virker, derfor tager vi udgangspunkt i hans taksonomi og hvad den inkludere. Den består af fire lag, Interactive Systems, Puzzles, Contests og Games. Interactive Systems Det første punkt betyder sådan set bare om det er noget interaktivt ting ved det. Vores spil udfylder dette punkt ved at have mange fysiske ting som kan rykkes på f.eks, brikker, kort og bræt. Det interactive systems lag inkuldere også at der ikke er noget mål med det man gør, og hvis man bare kigger på spillet med de her briller er der ikke noget mål med de ryk man gør. De får så konsekvenser længere inde i de andre lag. Puzzles Puzzles er bare interactive systems med et mål og en løsning, det behøver ikke at være svært for at være et puzzle, men på den anden hånd er et svært puzzle godt. Målet med spillet er at rykke til enden af brættet og få gems til din egen base. Man kan også sætte sine brikker som man har lyst som giver lidt puzzle perspektiv når man rykker dem.

6 Contests Vores spil er helt sikkert også på Contests laget, da man spiller 1 mod 1 og målet med spillet er at slå modstanders brikker ihjel eller stjæle alle deres gems. Spørgsmålet er om det er en god contest, man stiller selv sine brikker op til at starte med, man vælger selv hvilken brikker man bruger på den givne tur, men man trækker kort fra en bunke. Hvis der vil blive lavet flere kort i fremtiden ville man kunne vælge hvilken kort der ville være i en dæk for at det ville være lidt mere skill baseret, men der er stadig tilfældigheden i at trække kortet. Man kan sige at der er ting der vejer op og ting der vejer ned på om det er en god contest Games Games laget er de tidligere lag plus decision making hvilket vores spil i den grad udfører. Hver runde har man 3 moves man helt selv kan bestemme hvad de skal bruges til. Man vælger også selv hvilke af de kort man har på hånden man vil spille og man vælger selv hvor man vil positionere sine brikker til at starte med. Hvis man kun kigger på game steppet og hvad der gør et spil til et godt spil, er at det skal give spilleren svære og interessante valg, hvilket jeg vil sige vores helt klart gør. S å alt i alt så er vores spil bestået hans taksonomi, da den er gået igennem alle punkterne, spørgsmålet er så om det ville blive defineret som godt ifølge ham, contests delen var ikke god men de andre var.

7 Design valg I har valgt at vinkle vores spil i RPG genren. Vi har altså valgt at kalde vores spil brikker spellcaster, tank, thief og warrior, hvilke giver spillet de rollespils træk. Det har vi valgt at gøre fordi det giver spilleren en vis indlevelse i vores spil. Vores spil vil også blive markedsført bedre da målgruppen, som vores spil ville ramme er mennesker, der godt kan lide RPG. Selve gameplayet er også egnet til at være et RPG, da den måde man sætter brikkerne op på, og spiller spillet er meget lignede andre spil som er RPGs. Kort Da vi lavede spillet viste vi godt at der ikke var nogen af os der havde særligt stort talent for at lave noget kunst for kortene, men vi blev også enige om at det nok ikke var hvordan kortene så ud der ville sælge mere. Selvfølgeligt skulle kortene ikke være grimme men vi prioriterede at de var gode i spillets sammenhæng over hvordan de så ud i prototypen. Vores prototype kort ser sådan her ud: Det her er et af vores class kort. Som man kan se er det her et Buffer kort, det er et kort der gør en brik stærkere på en eller anden måde. Det her kort er specifikt til warrior. Der er 3 kategorier af tekst på kortet, offense, defense og use, use beskriver de ting kortet kan og hvis der er noget specifikt med det her kort vil det også stå i use. Offense beskriver bare hvad kortet kan hvis man vælger at buffe offense og det samme med defense. Nedenfor kan man se brikkens buffet movement. Det her er warrioren, normalt kan den kun rykke 1 brik og angribe 1 brik rundt om den, men når den bruger offense på kortet kan den bevæge sig 2. Kortene er lavet med 2 forskellige farver en gul og en orange, så er der så de grønne og røde firkanter på de class specifikke kort som viser hvor brikken står og hvordan den kan bevæge sig. Ellers holdte vi også bare til et simpel design i denne omgang hvor det måske så lidt gammeldags ud i forhold til farverne og måske lidt fantasy agtigt ud. Bræt Brættet vi har lavet er 8x8, det er taget som inspiration fra skak der bruger det samme type bræt, vi har valgt denne type bræt da det passer godt med den bevægelse vi skal have med vores brikker. Der skulle være en hvis form for rammer hvor vores brikker kunne rykke rundt og angribe i, det ville gøre det nemmere at holde styr på ved hjælp af et grid. Ved at det også er en type bræt man har set før skal man ikke bruge for meget tid på at lære brættet at kende da det ikke er fokuset i spillet.

8 Brikker Spillets brikker har vi fået til at ligne de class som de er. For eksempel vi har altså fået warriorens brik til at ligne et sværd, på den måde kan spilleren nemt kan skelne i mellem brikkerne. Modstanderens brikker er selvfølgelig en anden farve, for ikke at skabe forvirring. Selve farverne til brikkerne har vi valgt skal være rød og blå, da disse farver ofte er i krig med hinanden. Brikkerne er har også en form for health bar, så det er nemmere at holde styr på hvor meget liv hver enkelt brik har. Her er det røde sæt brikker. Det blå sæt ligner det sammer, bortset fra, at alt der er rød er blåt på dem. Gems Vi har valgt have gems med i spillet, da vi syntes at der skulle være en anden mulighed for at vinde, end at bar udrydde modstanderen. Dette giver spillet ekstra variation, og åbner op for nye strategier. Gems farve er så baseret på hvilke farve ens andre brikker er. Gem brikken ligner en krystal, da den skal se værdifuld ud. Feedback Vi havde to spillere teste vores spil, spillet tog en time da der skulle forklares nogen generelle ting da nogle af vores kort ikke var defineret ordentligt eller der bare var nogen fejl der gjorde at et kort var ubrugeligt eller alt for godt. Det vi blev fortalt var at der var for mange hvis og hvis, kortene skulle have en mere specifik og forståelig beskrivelse og de kort der var mere eller mindre ens skulle virke på samme måde. Der var et tilfælde hvor at der var en kort kombination der kunne vinde spillet på tur 1, det noteret vi så, og ændrede det givne kort for at det ikke kunne ske. Vi fandt også ud af at 5 gems fra starten af var alt for mange, man kunne måske nå til modstanders base en gang i løbet af spillet og hvis man gjorde skulle det have større indpakt end det gjorde med de 5 gems. Så i stedet for at starte med 5 og kunne komme op på 7 med et af buff kortene, så ændrede vi start gems til 2 og +1 gem i stedet for +2 fra kortet. Konklusion Så ud fra de test vi har lavet kunne vi konkludere at vores spil har potentiale. Der er mange ting der skal ændres og der er helt sikkert plads til flere nye kort osv. Vores spil ville nok passe bedre på en virtuel platform da der er rigtigt mange ting man skal holde styr på og det

9 kan være svært at holde styr på det hele under et langt spil. Der vil også være mulighed for forskellige payment models da man kan udgive nye kort pakker som vil kunne købes af spilleren. Regel hæfte til spil For at få mest ud af oplevelsen når man spiller vores spil, er det vigtigt at kunne reglerne. I dette regelhæfte står der hvordan de enkelte brikker må rykke, angribe og bruge abilities. Ved start af spillet start med at placere ens styrker på brættet. Man bestemmer selv hvilken opsætning man vil have, brikkerne skal dog være placeret på det afmærkede område vist på billedet under.

10 Det røde felt repræsentere den ene spiller og det blå repræsentere den anden. Spillerne bestemmer indbyrdes hvilken farver er hvem. Alle brikker skal placeres på brættet, da der ikke skal forekomme uretfærdighed. Spillets kort skal derefter uddeles således at den blå spiller får de samme kort som den røde spiller gør. Hver spiller skal have 1 af hver slags kort som derefter skal blandes og placeres med fronten af kortet nedad i bunken ved siden af spilleren.

11 Gems skal placeres nede i de 2 nederste felter, på hver af spillernes side. Dette er spillernes skatte kamre, som skal indeholde 2 gems fra start af. Når spillet sættes igang Spillerne må selv finde ud af hvem der starter. Derefter trækker hver spiller 4 kort fra sin egen bunke og placere dem på sin hånd. Derefter må den spiller starte tage sin tur. I ens tur har man 3 moves, det vil sige at man kan rykke med ens brikker, angribe med ens brikker eller bruge kort. Man kan dog ikke rykke den samme brik 3 gange, eller angribe 3 gange, hver brik kan kun lave 1 ryk og 1 angreb på 1 tur. Disse moves vil blive forklaret senere. Kort i ens tur Når det er ens tur, kan man bruge sine kort, for hvert kort der bliver spillet bruger du 1 move, og du kan max bruge 2 kort på din tur. Hver gang du spiller 1 kort skal modstanderen se det. Når du har brugt et kort skal du enten putte det i din discard bunke, eller lægge det til cooldown. Dette vil stå på kortet, du skal lægge det til den rigtige bunke. Hvis kortet har en Cooldown, hvilke du kan se oppe i venstre hjørne af kortet, skal du lægge det med hoved opad ude til venstre for brættet set for den spiller der spillede kortet. Kortet skal nu nedkøle i det antal ture som er angivet på kortet. Efter kortet er kølet af skal du tage det op på din hånd igen. spillerne skal selv holde styr på kortenes cooldown, så det kan anbefales at holde godt styr på hvor mange ture er gået siden man spillede sit kort. Står der på kortet at det skal discardes på brug skal du lægge det med hoved opad i en bunke ved siden af din bunke som du trækker af. I din tur har du også muligheden for at discarde 1 kort og så trække 1 nyt kort, dette koster 1 move. Du kan kun gøre dette 1 gang i din tur, og kan kun bruges på kort som ikke er på cooldown. kortenes effekter står på kortene, det vil sige at når du bruger 1 kort skal du følge dens instrukser. Vinderen findes En måde at vinde spillet på er at tage alle modstanderens gems. For at stjæle en gem, skal man have en af sine brikker nede i modstanderens skatte kamre. Derefter samlere din brik The gem, og skal derefter tilbage til sit eget skatte kamre. Når en brik bære en gem, kan den ikke gøre skade, men man kan bruge abilities der rykker ens brik som normalt ville gøre skade, her får du så kun rykket ud af abilitien.

12 Hvis du slår en brik ihjel vil the gem, ligge på den plads som brikken stod på. Her vil den ligge i 3 ture hvor den så derefter vil blive teleporteret hjem. Man kan så rykke sin brik til der hvor ens egen gem ligge for at teleportere den hjem med det samme. The gem kan også blive samlet op af den samme spiller som tabte den, hvor han så kan bruge en ny brik til at transportere den hjem. For at spillet blive vundet på denne måde skal alle gems være inde i ens skatte kamre. En anden måde er, at skade modstanderens brikker ned, så således har 7 HP tilsammen. Ens brikker Man har 4 foreskellige brikke og 12 brikker i alt, man kan rykke rundt med. Hver brik kan standard rykke i dette gitter. Husk 1 ryk med en brik koster 1 move. Hver gang en brik bliver angrebet trækker man skaden gjort fra brikkens health bar, som er placeret på hver brik. Når en briks liv er 0 eller under dør en brik, og skal så tages af brættet og stilles til højre ved siden af dine kort som er på cooldown. class specifikt kort generelt buff kort

ZBC Vordingborg Marcus Rasmussen, Oliver Meldola, Mikkel Nielsen 17/02 2015. The Board Game

ZBC Vordingborg Marcus Rasmussen, Oliver Meldola, Mikkel Nielsen 17/02 2015. The Board Game The Board Game 1 Målgruppe Før vi kom på vores spil, havde vi lidt en ide om hvad det ville komme til at blive. Vi så på spillet Cards against humanity og vores spil ville blive lidt som det, da der vil

Læs mere

ZBC Vordingborg Marcus Rasmussen, Oliver Meldola, Mikkel Nielsen 17/02 2015. The Board Game

ZBC Vordingborg Marcus Rasmussen, Oliver Meldola, Mikkel Nielsen 17/02 2015. The Board Game The Board Game 1 Målgruppe Før vi kom på vores spil, havde vi lidt en ide om hvad det ville komme til at blive. Vi så på spillet Cards against humanity og vores spil ville blive lidt som det, da der vil

Læs mere

Undo Jo flere jo bedre! 1/9

Undo Jo flere jo bedre! 1/9 Undo Jo flere jo bedre! + 1/9 Indholdsfortegnelse Målgruppen.... Side 3 Redegørelse for spillet...side 4 Produktionen..Side 6 Dokumentation for spiltest....side 7 Spilvejledning......Side 8 Regelhæfte.....Side

Læs mere

Bumser og Drager. Antal spillere: 3-5 Alder: 16+ Spilletid: 40min+

Bumser og Drager. Antal spillere: 3-5 Alder: 16+ Spilletid: 40min+ Bumser og Drager Antal spillere: 3-5 Alder: 16+ Spilletid: 40min+ Spillet indeholder: 1 Spilplade (T-shirt) 1 Figur 8 Røde terninger 60 Dårlig Ide kort 6 Karakterplader 6 Vinder emblemer 12 Eventyrkort

Læs mere

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6 A) 1, Kd7 2.Kb5, der truer med at besætte nabofeltet b6 (du så vel, at 2.Kc5 besvares med Kc7 og remis). Sort må nu spille 2, Kc7. Hvid svarer med 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 og vinder. B) 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 Pas på!

Læs mere

Tre trin i at lave noget sammen eller hænge ud sammen

Tre trin i at lave noget sammen eller hænge ud sammen Navn: Tre trin i at lave noget sammen eller hænge ud sammen Dato: Kapitel 11: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Selvom vi for det meste ikke taler om det, så er der, når børn (eller voksne) skal lave noget sammen,

Læs mere

Spilstrategier. Indhold. Georg Mohr-Konkurrencen. 1 Vindermængde og tabermængde 2. 2 Kopier modpartens træk 4

Spilstrategier. Indhold. Georg Mohr-Konkurrencen. 1 Vindermængde og tabermængde 2. 2 Kopier modpartens træk 4 Indhold 1 Vindermængde og tabermængde 2 2 Kopier modpartens træk 4 3 Udnyt modpartens træk 5 4 Strategityveri 6 5 Løsningsskitser 7 Spilstrategier De spiltyper vi skal se på her, er primært spil af følgende

Læs mere

Analyse af Amos, Marcus og Mikkel

Analyse af Amos, Marcus og Mikkel Analyse af Amos, Marcus og Mikkel Målgruppe: Målgruppen: Forskningen på RUC skal være relevant og tilgængelig for så mange mennesker så muligt, bladet kan derfor findes i landets venteværelser hvor den

Læs mere

Computer spil Kom it Roskilde teknisk gymnasium. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Michael Jokil og Christine Johnsen

Computer spil Kom it Roskilde teknisk gymnasium. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Michael Jokil og Christine Johnsen Computer spil Kom it Roskilde teknisk gymnasium Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Michael Jokil og Christine Johnsen Vejleder Karl G Bjarnason 12-03-2010 Indhold Kanylemodel... 3 1.1Afsender... 3 1.2Indkodning...

Læs mere

POWER GRID SPILLEREGLER

POWER GRID SPILLEREGLER POWER GRID SPILLEREGLER FORMÅL Hver spiller repræsenterer et energiselskab som leverer elektricitet til et antal byer. I løbet af spillet køber hver spiller et antal kraftværker i konkurrence med andre

Læs mere

Infographic Klasse arbejdsmiljø

Infographic Klasse arbejdsmiljø Infographic Klasse arbejdsmiljø Skitse af vores tidlige design Rapport af : 1/7 Målgruppen Målgruppen for vores infographic er generelt eleverne som der går på ZBC i Vordingborg, dog skal det ikke undlades

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Medvind en vejrapp for cyklister

Medvind en vejrapp for cyklister Medvind en vejrapp for cyklister Jeg har valgt at lave en vejrapp, der primært er til cyklister, som gerne vil vide om de får modvind eller medvind på deres tur. Den mere præcise målgruppe er tiltænkt

Læs mere

Spilstrategier, Kirsten Rosenkilde, september 2007 1. Spilstrategier

Spilstrategier, Kirsten Rosenkilde, september 2007 1. Spilstrategier Spilstrategier, Kirsten Rosenkilde, september 2007 1 1 Spilstrategier Spilstrategier De spiltyper vi skal se på her, er spil af følgende type: Spil der spilles af to spillere A og B som skiftes til at

Læs mere

Indhold: Spillebræt 5 hære med 40 infanteri-, 12 kavaleri- og 8 artillerienheder i hver 43 kort 2 referencekort 5 terninger

Indhold: Spillebræt 5 hære med 40 infanteri-, 12 kavaleri- og 8 artillerienheder i hver 43 kort 2 referencekort 5 terninger REGLER FOR 2 TIL 5 SPILLERE, FRA 10 ÅR S P I L L E T O M V E R D E N S H E R R E D Ø M M E T 2010 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt. Produceret af: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Repræsenteret

Læs mere

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews)

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Kom/It Rapport Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Indhold Resume... 2 Forord... 2 Jakes Awesome Game Reviews... 2 Den tidelige fase... 2 Efter jeg har lavet siden hvor mine reviews er:...

Læs mere

Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge.

Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge. 14538i08 2/18/00 4:31 PM Page 1 Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge. Forstærkningsfase - 1/3 af de besatte

Læs mere

Matematik og dam. hvordan matematik kan give overraskende resultater om et velkendt spil. Jonas Lindstrøm Jensen

Matematik og dam. hvordan matematik kan give overraskende resultater om et velkendt spil. Jonas Lindstrøm Jensen Matematik og dam hvordan matematik kan give overraskende resultater om et velkendt spil Jonas Lindstrøm Jensen (jonas@imf.au.dk) March 200 Indledning Det klassiske spil dam spilles på et almindeligt skakbræt.

Læs mere

Spilstrategier. 1 Vindermængde og tabermængde

Spilstrategier. 1 Vindermængde og tabermængde Spilstrategier De spiltyper vi skal se på her, er primært spil af følgende type: Spil der spilles af to spillere A og B som skiftes til at trække, A starter, og hvis man ikke kan trække har man tabt. Der

Læs mere

SPIL HURTIGERE MONOPOLY PÅ TID

SPIL HURTIGERE MONOPOLY PÅ TID SPIL HURTIGERE BRAND Hvis du kender MONOPOLY og vil spille lidt hurtigere: 1. Start med, at bankøren blander ejendomskortene og giver 2 til hver spiller. Spillerne betaler med det samme prisen for ejendommene,

Læs mere

http://192.168.1.217/www.nelostuote.fi/tanska/discoveryregler.html

http://192.168.1.217/www.nelostuote.fi/tanska/discoveryregler.html 1 / 10 25.6.2008 9:03 2 / 10 25.6.2008 9:03 Indhold 2 kort (spilleplader), 2 plastikfolier (benyttes til at lægge over kortet), 1 tjekometer, 28 tjekometer kort, 18 udrustningskort, 210 terræn brikker,

Læs mere

2-6 SPILLERE. FORMÅL MED SPILLET At blive sidste spiller tilbage, efter at alle andre er gået bankerot.

2-6 SPILLERE. FORMÅL MED SPILLET At blive sidste spiller tilbage, efter at alle andre er gået bankerot. Hvis du kender Monopoly og vil spille lidt hurtigere: 1. Start med, at bankøren blander ejendomskortene og giver to til hver spiller. Spillerne betaler med det samme prisen for grundene, de modtager, til

Læs mere

Matematikken i kunstig intelligens Opgaver om koordinerende robotter

Matematikken i kunstig intelligens Opgaver om koordinerende robotter Matematikken i kunstig intelligens Opgaver om koordinerende robotter Thomas Bolander 2. juni 2018 Vejledning til opgaver Opgave 1 kan eventuelt springes over, hvis man har mindre tid. De resterende opgaver

Læs mere

Matematikken i kunstig intelligens Opgaver om koordinerende robotter LØSNINGER

Matematikken i kunstig intelligens Opgaver om koordinerende robotter LØSNINGER Matematikken i kunstig intelligens Opgaver om koordinerende robotter LØSNINGER Thomas Bolander 25. april 2018 Vejledning til opgaver Opgave 1 kan eventuelt springes over, hvis man har mindre tid. De resterende

Læs mere

Hvordan laver man et perfekt indkast?

Hvordan laver man et perfekt indkast? Hvordan laver man et perfekt indkast? www.flickr.com1024 683 Indhold Hvorfor har jeg valgt at forske i det perfekte indkast... 3 Reglerne for et indkast... 4 Hjørnespark VS indkast... 5 Hvor langt kan

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

Skak-regler. Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne. Flyttning af hver enkel brik

Skak-regler. Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne. Flyttning af hver enkel brik 1 / 5 29.7.2008 10:54 Skak regler Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne Flyttning af hver enkel brik - Kongen - Dronningen - Tårnet - Løberen - Springeren - Bonden Spillet Skakmat

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Lærervejledning. Beskriv ideen med spillet i plenum, herunder dets funktion og de tre vigtigste pointer med spillet:

Lærervejledning. Beskriv ideen med spillet i plenum, herunder dets funktion og de tre vigtigste pointer med spillet: Lærervejledning Få ord på trafikken! Har jeres skole en trafikpolitik? Hvis ikke, kan et spil TrafikPanik være det første skridt. Her kan du læse om spillet, og hvordan du bruger det i trafikundervisningen.

Læs mere

Skak, backgammon & dam

Skak, backgammon & dam Skak, backgammon & dam da Spillevejledning Varenummer: 349 582 Made exclusively for: Tchibo GmbH, Überseering 18, 22297 Hamburg, Germany www.tchibo.dk Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92630AB6X6VII 2017-07

Læs mere

Dokumentation til Computerspil

Dokumentation til Computerspil Dokumentation til Computerspil Medias Lab Systemudviklingsmodel Problemstilling Vores problemstilling er at vi skal producere et simpelt computerspil, vi skal igennem hele processen dokumentere vores arbejde.

Læs mere

Afsluttende opgave. Larsen. Philip Birk Brisson Rasmun, og Patrick Schøller. Kommunikation/IT Roskilde HTX [Skriv telefonnummeret] [Skriv faxnummeret]

Afsluttende opgave. Larsen. Philip Birk Brisson Rasmun, og Patrick Schøller. Kommunikation/IT Roskilde HTX [Skriv telefonnummeret] [Skriv faxnummeret] Afsluttende opgave Philip Birk Brisson Rasmun, og Patrick Schøller Larsen 2009 Kommunikation/IT Roskilde HTX [Skriv telefonnummeret] [Skriv faxnummeret] Dokumentation for vores afsluttende opgave, år 2009.

Læs mere

IDÉSPILLET Spillevejledning

IDÉSPILLET Spillevejledning FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE IDÉSPILLET Spillevejledning www.ffe-ye.dk Udviklet af Christian Byrge FORBEDRING ALTERNATIV ANVENDELSE FORBEDRING ALTERNATIV ANVENDELSE 8 9 10 11 12 13

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Side 1 af 8. Vejledning

Side 1 af 8. Vejledning Side 1 af 8 Vejledning Art. nr. 2079006 Pedalo - Stort spillebræt - spilsamling Læs og opbevar venligst vejledningen De efterfølgende sider indeholder spilanvisning til disse spil: Generel Information:

Læs mere

- med kortspil og legetøj

- med kortspil og legetøj - med kortspil og legetøj Dette hæfte er udarbejdet af Karina Pihl Færk og Maria Grove Christensen og tiltænkt FAMILIEMATEMATIK som inspiration til hyggelige matematiske spil og aktiviteter for 0.-2. årgangs

Læs mere

Her er en lille vejledning, som viser dig, hvordan de gode historier kommer fra folks hoveder, gennem din mikrofon og ind på www.dr.dk/historier.

Her er en lille vejledning, som viser dig, hvordan de gode historier kommer fra folks hoveder, gennem din mikrofon og ind på www.dr.dk/historier. Til ambassadørerne Her er en lille vejledning, som viser dig, hvordan de gode historier kommer fra folks hoveder, gennem din mikrofon og ind på www.dr.dk/historier. Intro: Når folk dukker op ved dit arrangement,

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang løber 3 point SKOLESKAK SKOLESKAK LÆRERVEJLEDNING til skak i skolen Det skal være sjovt at blive klogere! Dansk Skoleskak og Skolemælk har i samarbejde udviklet dette materiale for at skabe mere leg, læring

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Matematik i Ridderspillet.

Matematik i Ridderspillet. Matematik i Ridderspillet. Forhistorie Ridderspillet er startet som børnenes projekt ved at en gruppe drenge, der var meget fascineret af riddere gerne ville lave deres eget spil. Den første version af

Læs mere

Elasund Rules Forberedelse Marker byggeområdet

Elasund Rules Forberedelse Marker byggeområdet Elasund Rules År efter frygtløse søfarere opdagede og etablerede øen Catan voksede befolkningstallet konstant. Kolonister dukkede op på øen og langs kysten og der opstod en uundværlig handel mellem dem.

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg Opgaven Der skal designes en hjemmeside til en pensioneret revisor, som ønsker at starte en fritids beskæftigelse op, som privat revisor. Han Ønsker en hjemmeside der skal kort fortælle om hans forretning.

Læs mere

RTG Frederick Ertel

RTG Frederick Ertel Park robotten Robot Kom/it afsluttende opgave. Valg af opgave og retning Jeg valgte at arbejde med udemiljø. Derefter valgte jeg at arbejde med automatisering og kampagne ved at designe en robot, der både

Læs mere

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone med og nogle brikker til at holde regnskab med din Pokémons

Læs mere

Kortspil. Et spil, tusind oplevelser

Kortspil. Et spil, tusind oplevelser Kortspil Et spil, tusind oplevelser 1 Oversigt over kortene i pakken 7 8 9 10 Knægt Top Konge Es 2 Prøv forskellige spil Bedstemor 3-5 7, 8, 9, 10, knægt, konge, es Bedstemor er et kortspil, der ligner

Læs mere

Hvad har du lyst til at opleve idag? Far ville ha GYS - men han blev ved at stille sig bagerst i køen. feellikeaarhus.dk. Prøv Feel-o-metret!

Hvad har du lyst til at opleve idag? Far ville ha GYS - men han blev ved at stille sig bagerst i køen. feellikeaarhus.dk. Prøv Feel-o-metret! Far ville ha GYS - men han blev ved at stille sig bagerst i køen ARoS museum Den Gamle By Bugten kano Sculpture by the Sea Café Centrum Tivoli Friheden Far ville ha GYS - men han blev ved at stille sig

Læs mere

REGLEN: Et SÆT er tre terninger, hvor den enkelte egenskab er den samme på alle tre ELLER egenskaberne er forskellige på alle tre terninger.

REGLEN: Et SÆT er tre terninger, hvor den enkelte egenskab er den samme på alle tre ELLER egenskaberne er forskellige på alle tre terninger. SET CUBED A Curious Game of Clever Connections Spilleregler Para instrucciones en Español por favor visiten www.setgame.com Pour des instructions en Français veuillez visiter www.setgame.com Für Spielanleitungen

Læs mere

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT 5/5-2017 AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT Daniel & Frederik Klasse 1.1 Indledning Vi startede med at få valget stillet om vi ville lave noget med e-learning, databehandling og præsentation eller vi kunne lave

Læs mere

Computerspil Dokumentation

Computerspil Dokumentation Computerspil Dokumentation Vi startede med at læse om de forskellige typer af computerspil, hvorefter vi blev enige om enten at arbejde med RPG (Role- playing game) eller et spil lig flappybird (et platformer.spil,

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 03. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 03. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. 03 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

Projekt 1 Re-design af Odense Bunkermuseum

Projekt 1 Re-design af Odense Bunkermuseum Erhversakademiet Lillebælt OEAMM18FDA 1.semester d. 08.03.2018 Projekt 1 Re-design af Odense Bunkermuseum prototype: video i ZIP-fil Gruppe 5 medlemmer: Simon Tagge, Sofie Florczak, Mathias Bøgedal, Anne

Læs mere

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen Brug låget i

Læs mere

Zhezz. Spillevejledning

Zhezz. Spillevejledning Zhezz Spillevejledning Et bræt opdelt i 264 felter og klodser som gør det muligt fra brættets midte, at opbygge flere felter i en ny dimension og lave et 3D landskab. 1 Zhezz Spillets profil En anderledes

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med.

Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med. DM-GUIDEN 2. udgave Forord Velkommen til DM i Partners! Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med. Ideen med spillet har

Læs mere

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne.

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne. Post 1 Guld er meget værdifuldt. I Guds øjne er vi noget fantastisk værdifuldt. Vi er faktisk meget mere værd for ham end guld! I bibelen står der:.du er dyrebar i mine øjne, højt agtet, og jeg elsker

Læs mere

15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE. Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen

15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE. Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen 15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen Forord Vi har tilmeldt os konkurrencen fra Tandlægeforeningen, om at lave en kampagne for at få flere unge til at tage til tandlæge.

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

5/11/2015. Programmering. Hussein Al-Saidi ROSKILDE TEKNINSK GYMNASIE VEJLEDER: CHRISTOFFER S.

5/11/2015. Programmering. Hussein Al-Saidi ROSKILDE TEKNINSK GYMNASIE VEJLEDER: CHRISTOFFER S. 5/11/2015 Hussein Al-Saidi ROSKILDE TEKNINSK GYMNASIE VEJLEDER: CHRISTOFFER S. 1 Contents... 0 Indledning... 3 Analyse... 3 Problemformulering... 3 Målgruppe... 3 Løsningsforslag... 3 Detaljeret beskrivelse

Læs mere

HCI (Human Computer Interaction)

HCI (Human Computer Interaction) HCI (Human Computer Interaction) HCI står for Human Computer Interaction, hvilket vil sige samspillet mellem computer og bruger. Det er en tankegang om at computeren skal være brugervenlig overfor den

Læs mere

Reflekstions artikel

Reflekstions artikel Reflekstions artikel Kommunikation/IT er et fag hvor vi lærer at kommunikere med brugeren på, og hvorledes mit produkt skal forstås af brugeren. Når man laver en opgave i faget, er det brugeren der lægges

Læs mere

www.hasbro.dk www.monopoly.co.uk

www.hasbro.dk www.monopoly.co.uk THE SIMPSONS & 2007 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. Distribueret i Norden af Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, 2600 Glostrup. Made in Ireland www.hasbro.dk www.monopoly.co.uk

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Kom godt i gang med I-bogen

Kom godt i gang med I-bogen Kom godt i gang med I-bogen At åbne bogen Det allerførste, du skal gøre, for at kunne arbejde med i-bogen, er at aktivere den. Det gøres ved at oprette en konto på systime.dk og derefter aktivere bogen

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Case: Målgruppe: Målgruppe analyse

Case: Målgruppe: Målgruppe analyse Case: I dette projekt skal der udviklens en protal som forbinder borger på en enkel og sikker måde. Portalen skal indeholde en database hvor begge borgere kan søge efter hinanden ved forskellige kriterier

Læs mere

DM Start Rules: 1. Starts Level. Starts level 1: Her startes fra bunden som er Level 1.

DM Start Rules: 1. Starts Level. Starts level 1: Her startes fra bunden som er Level 1. DM Start Rules: 1. Starts Level Starts level 1: Her startes fra bunden som er Level 1. Ved valg af alternative power races - som har level adjustment anvendes tabellen nedenfor til at se hvor mange XP

Læs mere

PLUK OG SORTER FRUGT

PLUK OG SORTER FRUGT World Robot Olympiad 2018 WeDo Regular Kategori (Aldersgruppen op til 10 år) Konkurrencebeskrivelse, regler og pointgivning FOOD MATTERS PLUK OG SORTER FRUGT Version: 25. maj 2018 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Bestil dine varer, når DU har tid! Berners webshop tilbyder en række unikke værktøjer, hvor du som kunde har mulighed for at skræddersy din personlige

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Sådan laver du en animationsfilm

Sådan laver du en animationsfilm Sådan laver du en animationsfilm i Animtoon Først skal du åbne Animtoon. I start menuen trykker du på Film Værkstedetikonet, som er billedet af et ben der går, se figur 1. Figur 1: Film Værkstedetikonet.

Læs mere

NORDALS SKOLESKAK KLUB. Side 24

NORDALS SKOLESKAK KLUB. Side 24 Hvid spiller derfor: 1.Kb2!, g3 Heller ikke andre bondetræk er stort bedre: 1..., f3 2.Db8, f2 3.Df4 og sort er færdig 1..., h2 2.Dg2, g3 3.Df3, Kh3 4.Kc2 osv. og iøvrigt heller ikke kongetræk: 1..., Kg3

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år

Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år Indhold 112 kort 1 sæt regler Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år SPILLET IDE Det gælder om at være at komme af med alle kort fra hånden, for derved at score så få minuspoint

Læs mere

Brdr. Grimm (Den Lille Rødhætte)

Brdr. Grimm (Den Lille Rødhætte) Brdr. Grimm (Den Lille Rødhætte) Gruppe 13: Rasmus Rolsted, Alexander Lissalde, Misam Anad, Yin Pang http://misam.dk/brdrgrimm/ Storyboard Storyboard Sekvensdiagram SPLASH SCREEN/INTRO SCENE 1 (FRAME 3)

Læs mere

SeqiNuki. Logo design 1. Logo overvejelser

SeqiNuki. Logo design 1. Logo overvejelser Grafisk Design Opsætningsmetode Tilbage i 2013 fik jeg besøg af en af klodens flinkeste mennesker: Thomas. Han ønskede starte egen virksomhed, ved siden af hans fuldtids job. Han ville gøre en forskel

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Tier-venner ærteposegemmeleg

Tier-venner ærteposegemmeleg Tæl til 10 Mål: Eleverne skal kunne tælle til 10 i stigende og faldende rækkefølge. Antal elever: mindst 10 elever. Du har brug for: Kegler med tallene 1 til 10. (Brug kegleovertræk på 0-keglen og skriv

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen

Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen Indholdsfortegnelse Indledning: 3 Problemformulering: 3 Løsning: 3 Elementer: 3 Afsender: 4 Målgruppe: 4 Eksperiment: 4 Ide til test: 4 Evaluering af test 5 Indledning:

Læs mere

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15 Avis artikel rapport Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Problemformulering Side 3 Afsender Side 3 Budskab Side 3 Medie Typografi Side 4-6 Medie Farver Side 7-9 Medie

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Skab Din Egen Verden

Skab Din Egen Verden Scratch 2 Skab Din Egen Verden All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club.

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

12. DECEMBER. Hennings fødselsdag

12. DECEMBER. Hennings fødselsdag 12. DECEMBER Hennings fødselsdag Det er helt underligt at være her i lejligheden, hvor jeg er født. Den er ikke ret stor og Hennings mor står i det lille køkken og er ved at lave boller og kakao til os.

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe.

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe. Vi kører blade Jeg er lige kommet hjem fra skole, har klædt om, og ved ikke rigtig hvad jeg skal lave. Jeg går op på mit værelse og tager kassen med mit legetøj. I kassen ligger alt mit Tekno ingeniørsæt,

Læs mere