Årsplan og målbillede Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Region Midtjylland. Møgelkjærvej Viborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan og målbillede Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Region Midtjylland. Møgelkjærvej Viborg"

Transkript

1 Årsplan og målbillede 2018

2 Indledning s årsplan for 2018 Årsplan tager sit udspring i s målbillede, som i de kommende år sætter rammen og retningen for de socialefaglige indsatser i socialområdet i. Målbilledet er et fælles styringsværktøj for alle otte regionale specialområde med tre strategispor og syv indsatsområder, som tilsammen skal opfylde socialområdets vision om at støtte borgeren til en tilværelse som aktiv medborger med udgangspunkt i den enkelte borgers forudsætninger og ressourser. I denne årplan kan du læse vores beskrivelse af, hvordan vi i Specialområde Udviklingshæmning og ADHD ser socialområdets målbillede omsat til konkrete og målbare handlinger, som vi i det kommende år skal arbejde med på tværs af hele specialområdet. Et arbejde, som tager udgangspunkt i vores vision, misison og værdistjerne, som bliver præsenteret på den kommende sider sammen med de konkrete handlinger for 2018 God læselyst. Områdeledelsen Januar 2018 Fakta om Specialområde udviklingshæmning og ADHD er s samlede tilbud til voksne borgere med udviklingshæmning. Borgerne har som oftest tillægsdiagnoser eller andre udfordringer, som gør, at de har brug for et specialiseret tilbud. Vi beskæftiger ca. 350 medarbejdere i vores afdelinger, som ligger spredt i hele fra Holstebro i vest til Allingåbro i øst. Sammenlagt har vi 138 døgnpladser og 83 dagtilbudspladser, hvor vi konstant har fokus på at arbejde fagligt og økonomisk ansvarligt med et pædagogisk udgangspunkt i KRAP og på et fundament af neuropædagogik. I har vi særlig viden om mennesker med udviklingshæmning og dom, udviklingshæmning og misbrug, udviklingshæmning og udadreagerende adfærd, udviklingshæmning og demens samt mennesker med Prader Willi-syndrom. I samarbejde med kommunerne tilrettelægger vi individuelle tilbud, som med udgangspunkt i den enkelte borgers ressourcer skaber en udvikling mod en øget selvstændighed. har afdelinger spredt rundt i hele regionen: Bygmarken, Hedensted Grankoglerne i Allingåbro Gårdene i Paderup, Randers Mosetoft i Viborg (Hovedsæde) Nørholm i Herning Saustrup ved Holstebro

3 Vision, mission og værdier Målbilledet i Målbillede for Socialområdet Målbilledet for Socialområdet i er illustreret nedenfor.

4 De tre niveauer viser øverst visionen "et socialområde med borgeren som aktiv medborger" og nedenfor følger tre strategispor samt syv mål. Der er knyttet en række indikatorer til målbilledet. Det betyder, at der vil blive målt på arbejdet med målbilledet. Der vil kvartalsvist blive afrapporteret til Regionsrådet, hvor afrapporteringen dækker det samlede socialområde i der består af otte specialområder, herunder. Derudover vil indikatorerne blive brugt som et dialogredskab på driftsmøder mellem det enkelte specialområde og Psykiatri og Socialledelsen. De syv mål er udfoldet i en række strategier, hvilket er illustreret i følgende skema. Målbilledet med tilhørende strategier for Socialområdet Årsplan for Årsplanen indeholder de strategiske pejlemærker for et år ad gangen. Årsplanen består af de ovenfornævnte mål og de tilhørende strategier, indsatsområder og konkrete handlinger. Stukturen i årsplanen. Mål: Årsplanen udspringer af de 7 mål fra målbilledet. Strategier: 19 strategier definerer de enkelte mål yderligere. Indsatsområder: Indsatsområderne er konkrete og væsentlige emner, der er valgt for et år ad gangen gældende for alle otte specialområder i. Ved at arbejde med indsatsområderne, arbejder vi direkte med et eller flere mål og strategier.

5 Handlinger: Indsatsområderne udfoldes i konkrete handlinger i hvert specialområde. Handlingerne skal så vidt muligt opstilles efter SMART-princippet, hvilket betyder, at de skal være Specifikke, Målbare, Accepterede, Realistiske og Tidsafgrænsede. Nedenfor skitseres s årsplan i oversigtsform og derefter en uddybning af årsplanens handlinger. Sundhed på Socialområdet Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført tilsyn i flere specialområder. Tilsynene har vist, at der er behov for at styrke arbejdet med sundhed på Socialområdet. Der skal arbejdes med at skabe en kultur og bevidsthed, hvor sundheds- og socialpædagogiske opgaver løses med udgangspunkt i borgerens behov. Socialområdet arbejder derfor med: At klarlægge de sundhedsfaglige opgaver og nødvendige kompetencer.

6 Udarbejde relevante retningsgivende dokumenter om sundhed på socialområdet. Implementere FMK-modulet (Fælles Medicinkort) i SENSUM Bosted. Målsætning: SUA vil sætte øget fokus på borgernes sundhed. Ligeledes skal der rettes øget fokus på de sundhedsfaglige arbejdsgange. Implementering af kvalitetssikringsprogram i SUA indfører ny praksis, hvor der systematisk arbejdes med kvalitetssikring. Et kvalitetsårshjul sikrer gennemførsel af interne audits samt kontinuerlig opfølgning på blandt andet faglig kvalitet og sikkerhed. Kvalitetssikringsprogrammet indgår under SUAs handlinger i flere indsatsområder i denne årsplan. Konkret gennemgås afdelingernes dokumentation for de målepunkter, som Styrelsen for patientsikkerhed har udvalgt i SUA udfører audits i driftsklyngerne med opstart i 1. kvartal SUAs Kvalitetskonsulenter bistår funktionsledere i arbejdet med audits og opfølgning. Magtanvendelser Socialområdet har nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med anbefalinger til handlinger omkring forbedringer af arbejdet med magtanvendelser senest 1. marts Forslag til handlinger for Socialområdet: Etablering af netværk for magtanvendelseskoordinatorer. Udarbejdelse af koncept for gennemførelse af surveys på tværs af specialområderne i Bedre data og mere effektiv datagenerering ift. magtanvendelser. SUA havde i 2. halvår 2017 gennemsnitligt haft 6 magtanvendelser om måneden. Målsætning: At reducere antallet af magtanvendelser. Analyse af samtlige magtanvendelser hvert kvartal i Analysen sætter fokus på eventuelle mønstre i magtanvendelserne. Læringen ud fra mønstre skal implementeres i afdelingerne, således den danner grundlag for ny pædagogisk praksis. Analysen omfatter blandt andet gennemgang af tid/sted samt optakt/situation før magtanvendelsen. Herunder vurdering af den valgte pædagogiske strategi. Hændelsesanalyse og læringsskema fra UTH databasen benyttes som redskab. Analysen af mønstre fremlægges kontinuerligt på netværksmøder for funktionsledere for sikkerhed og arbejdsmiljø. SUA vil i 2018 gennemføre audits i hver driftsklynge på læringen, der opstår gennem analysen af magtanvendelser. Dette indgår i SUAs kvalitetssikringsprogram.

7 SUAs forskningsprojekt i 1. halvår 2018 om blandt andet borgerinddragelse i forhold til magtanvendelser inddrages i kvalitetsarbejdet. De fysiske rammer i afdelingerne gennemgås i forhold til at undgå magtanvendelser. Implementering af fagpilotuddannelser Alle specialområder udvikler en fagpilotuddannelse indenfor den fælles ramme, som er besluttet af Styregruppen for Strategisk rekruttering og kompetenceudvikling. Endvidere vil der blive afholdt et statusseminar i efteråret 2018 for at understøtte specialområdernes udvikling og implementering af fagpilotuddannelserne. Målsætning: At højne vidensniveauet og kompetenceniveauet for SUAs ansatte med fokus på SUAs målgrupper. Udvikling af SUAs fagpilot i første halvår Uddannelsen er for alle fastansatte medarbejdere. Uddannelsen tager udgangspunkt i SUAs pædagogiske grundlag neuropædagogik samt Kognitiv og Ressourcefokuseret og Anerkendede Pædagogik (KRAP). En fagpilot prototype igangsættes i perioden 1. september december 2018, herunder evaluering af undervisning og moduler i uddannelsen med henblik på udvikling af endelig uddannelsesmodel. Rul af alle fagpilotens moduler er implementeret i Misbrug Socialområdet i aftalte i 2017 følgende fælles værdier vedr. misbrug: Misbrug har en funktion hos mange borgere, og alle specialområder skal kunne rumme borgere med misbrug. En borgers misbrug kan ikke være begrundelse for ikke at indskrive en henvist borger. Specialområdernes dialog med borgere med misbrug tager udgangspunkt i en åben og undersøgende tilgang til borgeren, og den funktion misbruget har for borgeren. Målet er at se det hele menneske og italesætte misbruget for at finde motivationsfaktorer for skadesreduktion og eventuelt misbrugsbehandling. Specialområderne har den nødvendige viden om rusmidler og den sociale misbrugsbehandling i form af pædagogiske og psykologiske indsatser, som kan være målgruppespecifikke. Værdierne skal i 2018 udmøntes lokalt i de otte specialområder. Handlinger i SUA i 2018: Målsætning: SUA påbegynder arbejdet med at etablere videnscentre om udviklingshæmmede med misbrug tre af SUAs afdelinger.

8 Udvikling af modul til fagpilotuddannelsen om afhængighed og rusmiddel-misbrug. SUA fortsætter det etablerede samarbejde med lokale misbrugscentre om blandt andet uddannelsesforløb. Der nedsættes en arbejdsgruppe i 2. halvår 2018 omkring udvikling af eksisterende såvel som nye tilbud til borgere med problemskabende adfærd og afhængighed. Ligeledes tilrettelægges en proces for etablering af videnscentre. Tidshorisonten for dette er flerårigt. Mål for forskning og udvikling Der blev i efteråret 2016 fastlagt nye mål for arbejdet med forskning og udvikling på socialområdet med henblik på, at der skabes en stærkere videnskultur og en stærkere vidensplatform for det faglige arbejde i specialområderne. Alle specialområder skal opfylde målene i Målene er, at de enkelte specialområder til stadighed skal have to forsknings-/udviklingsprojekter i gang, der skal samarbejdes eksternt, deltages i en international konference, projektbeskrivelser skal ligge på hjemmesiden, resultater skal publiceres og omtales eksternt, der skal søges eksterne midler, og arbejdet skal forankres organisatorisk. Målsætning: Udarbejdelse af forsknings- og udviklingsstrategi, der medvirker til, at praksisnær anvendt forskning danner grundlag for ny pædagogisk praksis. 1. Forskningsprojekter. Udgivelse af projekt, der vedrører domfældte udviklingshæmmede Data og fortællinger, sker i 1. kvartal Rapporten udgives til eksterne samarbejdspartnere. I 2018 igangsættes forskningsprojektet Sikkerhed og pædagogik, der er et delprojekt i forhold til SUAs overordnede fokus på medborgerskab og borgerinddragelse. Ligeledes gennemføres et casestudie vedr. progression i indsatserne med fokus på borgernes øgede selvstændighed samt sammenhæng mellem faglighed og økonomi. 2. Deltagelse i international konference. 3. Ekstern branding indgår i SUAs samlede kommunikations og branding strategi. 4. Eksterne puljer afdækkes i 2. halvår SUA har en forsknings- og udviklingsenhed i Sekretariatet, hvor arbejdet med forskning og udvikling er forankret. Svært selvskadende adfærd Både det specialiserede socialområde og behandlingspsykiatrien oplever at stå med en særlig udfordring i forhold til svært selvskadende borgere. Psykiatri og Social ønsker derfor at igangsætte

9 en række initiativer i relevante specialområder. Herunder det videre arbejde med samarbejdsaftaler samt samarbejde med kommunerne om eksempelvis tidlig indsats eller udvikling af ambulante tilbud Målsætning: At afdække nuværende såvel som fremtidige indsatser til udviklingshæmmede med svær selvskade. SUA afdækker definitionen af svær selvskade. Herefter afdækkes borgere i forhold til typer af selvskade. Det undersøges, hvilken effekt den pædagogiske indsats har haft omkring borgere med svær selvskade. Der nedsættes en arbejdsgruppe i 2. halvår Arbejdsgruppen arbejder med udvikling af eksisterende såvel som nye tilbud til borgere med problemskabende adfærd og afhængighed, herunder svær selvskade. Markedsføring og branding Markedsføring og branding er afgørende for at synliggøre det regionale socialområde. Emnet bliver derfor temasat primo 2018, hvor det skal drøftes, hvilke handlinger der skal iværksættes. Målsætning: At øge aktiviteten for SUAs markedsføring samt branding i forhold til Kommunikations- og brandingstrategi med tilhørende flerårig handleplan. Handleplanen for 2018 har fokus på tre spor: Øgede indsatser i det digitale spor Øget markedsføring af ydelser Professionel personlig kontakt til kommunerne. Datadrevet ledelse Data skal understøtte beslutningsgrundlag. Bedre og mere effektiv datagenerering skal blandt andet ske ved dataleverancer fra Sensum til Datawarehouse, udvikling af rapporter til dashboards samt implementering og anvendelse af resultatdokumentation. Data skal understøtte beslutningsgrundlaget og en lærende, dialogbaseret ledelseskultur med fokus på forbedringer. Målsætning: SUA vil i større omfang end i 2017 lede indsatser med baggrund i de mønstre, der kan ses i datasæt, der vedrører SUAs afdelinger.

10 Indberetninger af VTC, UTH og magtanvendelser gennemgås i SUAs interne kvalitetssikringsprogram gældende sikkerhed. Læringen heraf danner baggrund for ny pædagogisk praksis i driftsklyngerne. Mål/delmål og støttebehov gennemgås i SUAs interne kvalitetssikringsprogram gældende faglighed. Læring danner baggrund for ny pædagogisk praksis i driftsklyngerne. Løbende opfølgning på datasæt på henholdsvis SUA ledelsesmøder og i LMU omkring økonomi og sygefravær samt data vedr. VTC, UTH og magtanvendelser. SUAs indsatsområde vedr. løbende effektivisering og udvikling af tilbud SUA har i 2017 udarbejdet økonomisk handleplan til genopretning af økonomien. Målet for 2018 er et årsresultat i balance. Målet nås gennem flerrettede indsatser: Indførsel af nye grundplaner i flertallet af driftsklynger Økonomiopfølgning i driftsklyngerne gennem øget inddragelse af funktionsledere for HR og økonomi. Ny organisering i SUAs områdeledelse, der består af: Områdechef, faglig leder og driftsleder. Udvikling af nye tilbud: SUA vil afprøve mulighederne for virtuel bostøtte til udeboende borgere. SUA vil fortsat arbejde med at skabe progression i indsatserne. Og følge borgernes niveau for støttebehov. Afslutning I specialområde Udviklingshæmning og ADHD følges der løbende op på Årsplanen i LMU samt på SUA ledelsesmøder bliver året, hvor det regionale socialområde har særligt fokus på at udvikle et grundlag for databaseret ledelse og hvor dashboards indgår i dialogen med psykiatri og socialledelsen på driftsmøderne. I SUA ser vi frem til at skabe læring ud fra de mønstre, der vil blive synlige, ud fra det nye interne auditprogram/kvalitetssikringsprogram, som igangsættes i Denne viden skal skabe grundlag for ny pædagogisk praksis. Ligesåvel ønsker SUA et øget fokus på praksisnær forskning, der skal komme borgerne til gode gennem forbedrede indsatser. Endeligt arbejder hver af SUAs driftsklynger videre med SUAs vision, mission og værdier som udgør grundlaget for mødet med SUAs borgere.

11

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Region Midtjylland. Samsøvej 10 A 8382 Hinnerup

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Region Midtjylland. Samsøvej 10 A 8382 Hinnerup Årsplan 2019 er rammesat gennem s målbillede, der sætter retningen for de socialfaglige indsatser på socialområdet i, som Specialområde Udviklingshæmning og ADHD er en del af. Målbilledet er et fælles

Læs mere

Målbillede og Årsplan for SVO 2018

Målbillede og Årsplan for SVO 2018 Målbillede og Årsplan for SVO 2018 Målbilledet udstikker den overordnede vision samt en række underliggende strategispor og mål for hele socialområdet i Region Midtjylland. Målbilledet skal kunne bruges

Læs mere

Målbillede for socialområdet. 1 Psykiatri og Social

Målbillede for socialområdet. 1 Psykiatri og Social Målbillede for socialområdet 1 Psykiatri og Social De syv mål for socialområdet Udvikling for borgeren Høj faglighed i indsatsen Høj sikkerhed Sammenhæng i indsatsen Kommunernes foretrukne eksterne valg

Læs mere

Målbillede ~ med Årsplan 2018 December Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J ~ 2 ~

Målbillede ~ med Årsplan 2018 December Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J ~ 2 ~ Målbillede 2018-2019 ~ med Årsplan 2018 December 2017 Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J soh@ps.rm.dk ~ 2 ~ ~ Indholdsfortegnelse ~ ~ Velkommen til Målbilledet ~... 4 1 ~ Fakta om Specialområde

Læs mere

Målbillede på socialområdet

Målbillede på socialområdet Psykiatri og Social Administrationen Målbillede på socialområdet Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Målbillede på socialområdet

Læs mere

Specialområde Hjerneskades strategiplan ud fra Årsplan 2018

Specialområde Hjerneskades strategiplan ud fra Årsplan 2018 Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskades strategiplan ud fra Årsplan 2018 Afdeling: Specialområde Hjerneskade, Tværgående Dato: 15.01.2018 Udarbejdet af: Anitta Jensen/Jesper Hviid Larsen Ledelsesansvarlig:

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Overblik over handleplaner i Social Strategi

Overblik over handleplaner i Social Strategi Overblik over handleplaner i Social Strategi Indsatsområde Handleplaner Bemærkninger Der skal udarbejdes en overordnet rekrutterings- og kompetenceudviklingsstrategi på tværs af specialområderne. Kompetenceudvikling

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2019 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Årsplan 2019 ~ tillæg til Målbillede December Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J

Årsplan 2019 ~ tillæg til Målbillede December Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J Årsplan 2019 ~ tillæg til Målbillede 2018-2019 December 2018 Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J soh@ps.rm.dk Specialområde Hjerneskade grafik m.m. må kun gengives efter udtrykkelig tilladelse

Læs mere

Det regionale socialområde og de otte specialområder

Det regionale socialområde og de otte specialområder Det regionale socialområde og de otte specialområder Oplæg for Kontaktforum for det regionale socialområde den 14. maj 2018 v/ Ann-Britt Wetche. Socialdirektør i Psykiatri og Social, Region Midtjylland

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Fælles undervisning 1. Projektets titel: Bedre forløb og sammenhæng for borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug i Region Midtjylland. 2. Der er behov for en

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LeaBa 247550-17 17/14522 Social- og Handicapcentret December 2017 Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Overskrifter for aftalens mål Her indsættes tre eller flere mål.

Læs mere

Specialområde Børn og Unge

Specialområde Børn og Unge Specialområde Børn og Unge Virksomhedsgrundlag Specialområde Børn og Unge Sindalsvej 30, 8240 Risskov sbu@ps.rm.dk, tlf. 7847 8500 www.sbu.rm.dk Side 1 Virksomhedsgrundlaget for Specialområde Børn og Unge

Læs mere

Målbillede på socialområdet

Målbillede på socialområdet Psykiatri og Social Administrationen Målbillede på socialområdet Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dato 24-11-2016 3. Målbillede

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Midtvejsstatus for arbejdet med Social Strategi

Midtvejsstatus for arbejdet med Social Strategi Psykiatri og Social 2. november 2015 Midtvejsstatus for arbejdet med Social Strategi Administrationen Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.ps.rm.dk 1. Indledning...1 2. Fyrtårnsmodellen

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Denne plan angiver rammerne for arbejdet med implementering af Social Strategi i 2014.

Denne plan angiver rammerne for arbejdet med implementering af Social Strategi i 2014. Psykiatri og Social Administrationen Social Strategi Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag til implementeringsplan 2014 -

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske

Læs mere

Konkrete forslag fremkommet ved høring af Social Strategi

Konkrete forslag fremkommet ved høring af Social Strategi Konkrete forslag fremkommet ved høring af Social Strategi Høringspart Forslag Bemærkning Kommuner Holstebro og Silkeborg kommuner En tydeligere definition af, hvad specialisering er og af regionens specialiseringsprofil

Læs mere

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed 2 DEN SOCIALE VIRKSOMHED NÅR DER ER BEHOV FOR EN HØJT SPECIALISERET INDSATS RAMMER OG RETNING 2016-2018

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Arbejdsmiljø i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Arbejdsmiljø i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Arbejdsmiljø i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Grundelementerne i forvaltningens fremadrettede anbefalinger

Grundelementerne i forvaltningens fremadrettede anbefalinger Vedrørende: Notat - Kvalitetsudvikling, dokumentation og effektmåling på socialområdet Sagsnavn: Kvalitetsudvikling, dokumentation og effektmåling på socialområdet Sagsnummer: 27.12.00-K09-1-14 Skrevet

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Introduktion til kvalitetsmodellen Ledelsesseminar den 28. januar 2010 Dias 1 Dagens program Kl. 10.00 10.10: Velkomst Kl. 10.10 11.00: Introduktion til kvalitetsmodellen

Læs mere

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet Dato: 27. maj 2014 Brevid: 2309476 Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet I dette notat gives en endelig opfølgning på Driftaftale for Socialområdet 2013 og den afledte effekt for målopfyldelsen

Læs mere

Notat. Status på resultatdokumentation i Familier, Børn og Unge Socialudvalget Erik Kaastrup-Hansen og Lotte Henriksen.

Notat. Status på resultatdokumentation i Familier, Børn og Unge Socialudvalget Erik Kaastrup-Hansen og Lotte Henriksen. Notat Emne: Til: Kopi til: Status på resultatdokumentation i Familier, Børn og Unge Socialudvalget Erik Kaastrup-Hansen og Lotte Henriksen Den 15. august 2013 Aarhus Kommune Socialforvaltningen Baggrund

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faglige mål Folkeskolereformen lægger op til en ændring af, hvordan folkeskolen fremover skal løse sin opgave. Reformens formål er, at eleverne,

Læs mere

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R Hvorfor et fælles strategisk grundlag? På socialområdet har vi defineret en vision og en mission for vores arbejde. De er: Vision: Sammen skaber vi fremtidens

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Udviklingsplan. for. Specialområde Socialpsykiatri Voksne Udviklingsplan for Specialområde Socialpsykiatri Voksne 2019-2020 1 Fakta om Specialområde Socialpsykiatri Voksne Specialområde Socialpsykiatri Voksne blev etableret d. 1. januar 2013 i forbindelse med

Læs mere

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er:

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: 1. Kvalitetsmodellens formål Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: at sikre implementering af et kvalitetssystem i alle

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ekstern evaluering 2014 Feed Back til Boligerne Svalevej

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ekstern evaluering 2014 Feed Back til Boligerne Svalevej Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Ekstern evaluering 2014 Feed Back til Boligerne Svalevej 1 Læsevejledning: Nærværende feedback-skema er et dialog-redskab, der

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Virksomhedsgrundlag Revideret marts 2015 Revideret marts 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Om... 3 3. Grundposition for aktiviteterne i... 6 Ydelser...6 4. Mission, vision og værdier... 8

Læs mere

Centerstrategi Center for Børn med Handicap

Centerstrategi Center for Børn med Handicap CBH kompetenceudviklingsstrategi Med udgangspunkt i CBH vision og strategi 2013-2014, har centeret følgende kompetenceudviklingsstrategi for perioden. Hensigten er at fokusere kompetenceudviklingen i centret,

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Kursusforløb for ressourcepersoner Modul 1 www.socialkvalitetsmodel.dk Kursusforløb for ressourcepersoner Modul 1 Program for formiddagen 09.00-09.10 Velkomst

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for forebyggelse og håndtering af magtanvendelser

Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for forebyggelse og håndtering af magtanvendelser Psykiatri og Social Juli 2015 Fælles regional retningslinje for forebyggelse og håndtering af Resume over arbejdsgangene vedr. forebyggelse, indberetning og opfølgning af Forebyggelse, indberetning og

Læs mere

Fælles regional retningslinje for ledelse

Fælles regional retningslinje for ledelse Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato januar 2013 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for ledelse Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde med

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater 1.juli 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer

Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer Tema Standard Spørgsmål 1. Indledning formål, omfang og kriterier Indledningsmøde præsentation af

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Ydelsesspecifikke standarder 1 Standardbetegnelse 1.1 Kommunikation 2 Standard Der arbejdes kontinuerligt med at afdække borgerens

Læs mere

Fælles regional retningslinje for magtanvendelse

Fælles regional retningslinje for magtanvendelse Psykiatri og Social Fælles regional retningslinje for magtanvendelse Maj 2015 Vejledning til, hvordan specialområdet kan arbejde med fælles regionale retningslinjer Dansk Kvalitetsmodel (DKM) Dansk Kvalitetsmodel

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Udviklingsplan. for. Specialområde Socialpsykiatri Voksne Udviklingsplan for Specialområde Socialpsykiatri Voksne 2018 1 Fakta om Specialområde Socialpsykiatri Voksne Specialområde Socialpsykiatri Voksne blev etableret d. 1. januar 2013 i forbindelse med en organisatorisk

Læs mere

Introduktion til Psykiatri og Social

Introduktion til Psykiatri og Social Introduktion til Psykiatri og Social Ved koncerndirektør Anne Jastrup Psykiatri og Social Disposition Organisering Rammebetingelser Psykiatrien Nøgletal, vision, målgrupper og udfordringer Socialområdet

Læs mere

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2 Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Mathilde Nyvang Hostrup Områdedirektør Periode: 1. januar 2019 til 31. december 2019 Beløbsramme: Kr. 90.000,- (niveau marts 2012) I det nuværende resultatlønskoncept

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation 2 Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på

Læs mere

Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej

Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej Påbud 1: Tilbuddet skal arbejde systematisk med relevante faglige tilgange og metoder, der fører

Læs mere

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce Præsentation af FastholdelsesTaskforce Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Indsatser Formål Resultatmål frem til 31. december 2014 Ledelsesinformation Der er etableret en fast kadence for og udvikling af skemaer,

Læs mere

Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer

Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato januar 2013 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan

Læs mere

Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej

Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej Januar opfølgning på handleplan d 7/1 står skrevet med rødt i højre kolonne. Påbud 1: Tilbuddet

Læs mere

Fælles regional retningslinje for magtanvendelse

Fælles regional retningslinje for magtanvendelse Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område i Region Midtjylland Dato september 2013 Fælles regional retningslinje for magtanvendelse Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

Fælles regional retningslinje for indflydelse på eget liv

Fælles regional retningslinje for indflydelse på eget liv Psykiatri og Social Juli 2015 Fælles regional retningslinje for indflydelse på eget liv Resume over arbejdsgange vedrørende indflydelse på eget liv Afdækning af borgerens ønsker til indflydelse, forudsætninger

Læs mere

Forbedringspolitik. Strategi

Forbedringspolitik. Strategi Forbedringspolitik Strategi 1 2 Indhold Forord... 3 Formål... 5 Vi vil forandre for at forbedre... 6 Forbedringer tager udgangspunkt i patientforløb og resultatet for patienten... 7 Medarbejder og brugerinvolvering...

Læs mere

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune - på et dialogbaseret grundlag Folkeskolen er en kommunal opgave, og det er således kommunalbestyrelsens opgave at sikre, at kvaliteten af det samlede

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer Region Midtjylland Psykiatri og Social Juli 2015 Fælles regional retningslinje for individuelle planer Resume over arbejdsgange vedrørende individuelle planer Udarbejdelse af individuelle planer Generelt

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

Status på specialområdernes udvikling af fagpilotuddannelser

Status på specialområdernes udvikling af fagpilotuddannelser Psykiatri og Social Kvalitet Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Status på specialområdernes udvikling af fagpilotuddannelser Formålet med

Læs mere

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016:

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016: K O M M I S S O R I U M F O R U D A R B E J D E L S E A F M Å L S Æ T N I N G E R F O R D E T T V Æ R G Å E N D E S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E I H O V E D S T A D S R E G I O N E

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Den socialfaglige værktøjskasse

Den socialfaglige værktøjskasse Den socialfaglige værktøjskasse Et dialog- og styringskoncept, der sikrer sammenhæng og understøtter kvaliteten af den faglige praksis på voksen-/handicapområdet i dialogbaseret BUM Den Socialfaglige værktøjskasse

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap 1. Processen for formulering af målene i aftalen Kontrakt og aftaleprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere:

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Fælles regional retningslinje for kompetenceudvikling

Fælles regional retningslinje for kompetenceudvikling Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato januar 2013 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for kompetenceudvikling Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan

Læs mere

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. august 2013 på socialområdet I dette notat gives en opfølgning på driftsaftale for Socialområdet pr. 31. august 2013.

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. august 2013 på socialområdet I dette notat gives en opfølgning på driftsaftale for Socialområdet pr. 31. august 2013. Dato: 23. oktober 2013 Brevid: 2187739 Driftsaftaleopfølgning pr. 31. august 2013 på socialområdet I dette notat gives en opfølgning på driftsaftale for Socialområdet pr. 31. august 2013. Tre af de fem

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Trin til Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler. Ansvarlige:

Trin til Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler. Ansvarlige: Trin til 2015-2017 Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Ansvarlige: Jørgen Hansen, Kirsten Hillman, Birgitte Mikkelsen, Hanne Vibeke Sørensen og Thorbjørn Hertz Jensen 1. Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Resultatdokumentation Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Dagens oplæg roller, tilsyn og produkter Opgaven er klar men der er mange veje til målet Resultatdokumentation en væsentlig del af socialtilsynets

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Kursusforløb for ressourcepersoner Modul 1 www.socialkvalitetsmodel.dk Kursusforløb for ressourcepersoner Modul 1 Program for dagen 10.00-10.10 Velkomst og introduktion

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme Udviklingsplan for Specialområde Autisme 2016 1 Baggrund og fakta om Specialområde Autisme Specialområde Autisme er opstået som en fusion mellem de regionale autismetilbud, Hinnerup Kollegiet, Bækketoften

Læs mere

Specialområde Autisme

Specialområde Autisme Specialområde Autisme Kildegade Samsøvej 33, 8382 Hinnerup Tlf. 7847 6500 sau@ps.rm.dk www.sau.rm.dk Afdeling/ydelse Kildegade Kildegade 23A 8700 Horsens 1. Lovgrundlag Lov om social service 107 2. Mål-

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab. Alle

Læs mere

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 1 Indhold Indledning... 3 Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov... 5 Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 Livskvalitet gennem støtte i eget hjem... 7 Fokus på borgertilfredshed... 8

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Strategi for forskning og udvikling på socialområdet

Strategi for forskning og udvikling på socialområdet Strategi for forskning og udvikling på socialområdet Social Strategi Region Midtjylland Psykiatri og Social www.social.rm.dk 2014 Forord Regionsrådet vedtog den 30. oktober 2013 en ny Social Strategi for

Læs mere

Bo Bertelsen Dorthe Noesgaard, ergoterapeut Pia Strandbygaard, sygeplejerske. 19. marts 2013

Bo Bertelsen Dorthe Noesgaard, ergoterapeut Pia Strandbygaard, sygeplejerske. 19. marts 2013 Uanmeldt tilsyn Den 19. marts 2013 Bytoften Bytoften 7476 7400 Herning. Leder. Bo Bertelsen Tilbuddets navn og adresse Tilbuddets målgruppe Tilbuddets leder Tilsynsførende Dato for tilsyn Bytoften, Bytoften

Læs mere

Strategi for rekruttering og kompetenceudvikling for Socialområdet

Strategi for rekruttering og kompetenceudvikling for Socialområdet Strategi for rekruttering og kompetenceudvikling for Socialområdet Social Strategi Region Midtjylland Psykiatri og Social www.social.rm.dk 2015 Forord Regionsrådet vedtog den 30. oktober 2013 en ny Social

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Institution: Birkely Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Birkely arbejder videre Institutionens MED udvalg udarbejder en med at reducere handleplan, der sikrer

Læs mere

Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) 1. Indledning

Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Videndeling Påbud Arbejdstilsynet 2014

Videndeling Påbud Arbejdstilsynet 2014 Videndeling Påbud Arbejdstilsynet 2014 Underudvalget har haft til opgave at gennemgå afgivet af Arbejdstilsynet i 2014, med henblik på at uddrage læring til videndeling i Psykiatri og Social. Afgrænsning

Læs mere