Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering 2015/2016 Juli 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering 2015/2016 Juli 2016"

Transkript

1 Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering 2015/2016 Juli 2016 Udgivelsesdato : 31. juli 2016 Projekt : Udarbejdet : Erling Kristiansen Kontrolleret : Henrik Kubel Godkendt : Erling Kristiansen

2 Hvidovre Kommune 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING OG SAMMENFATNING 2 2 METODEBEKRIVELSE Grundlag og metode: Konstruktionstyper, tilstandsregistreringer og prissætning af reparationer Konstruktionstype Kantstens- eller revirlysning Lunker Skader Tilstandskategori Fremgangsmåde af prissætning af reparationer Fase 4: Rapportering og økonomioverslag for reparationer inkl. tidsplan 4 3 RESULTATER AF REGISTRERINGEN I 2015/ Akutte skader Farlige opspring (> 3 cm) Mindre og større alvorlige skader Tilstandskategorier og investeringsbehov Samlet investeringsbehov Investeringsplan Samlet investeringsbehov 8 4 AFSLUTTENDE ANBEFALINGER 10 5 SAMMENLIGNING MED TILSTANDSREGISTRERING I 2010/ FORTOVSKAPITAL 13

3 Hvidovre Kommune 2 1 INDLEDNING OG SAMMENFATNING Denne rapport omhandler en opdatering af den eksisterende registrering og en fornyet tilstandsregistrering af gangarealerne på fortovene i Hvidovre Kommune samt en vurdering af de årlige omkostninger ved udførelse af de nødvendige reparationsarbejder på fortovene. Bilag 1 viser et oversigtskort over kommunes veje. Der er udført registrering og tilstandsregistrering i og opfølgende tilstandsregistrering i Tilstandsregistreringen er udført på en sådan måde, at det er muligt på et senere tidspunkt f.eks. om 5 år at foretage en ny registrering, og på denne baggrund at vurdere udviklingen i fortovenes tilstand. Projektet er gennemført af Hvidovre Kommune i samarbejde med Sweco Danmark A/S. Resultatet af den fornyede tilstandsregistrering er, at omfanget af akutte skader og farlige opspring er faldet til næsten nul i forhold i 2010/2011 og at det samlede budgetbehov over en 50-års periode er stort set uændret, målt i prisniveau Målt i dagens priser er der dog tale om en stigning i den samlede omkostning. Over en 10- årsperiode er det gennemsnitlige budgetbehov opgjort til 5,2 mio. kr. pr. år i dagens priser. 2 METODEBEKRIVELSE 2.1 Grundlag og metode: Alle oplysninger om kommunale veje blev i 2010 importeret/indtastet i Excelregneark, med vejnavn og evt. vejnummer. Data blev leveret af Hvidovre Kommune fra kommunens vejregister i RoSy PMS ( ), og enkelte data er blevet tilrettet i forbindelse med registreringen i samtidigt med tilstandsregistreringen. Alle fortovsstrækninger blev i perioden efterår og efteråret 2015 samt foråret 2016 gennemgået af en brolægger, der for hver fortovsstrækning indtastede følgende oplysninger: 1. Konstruktionstype 2. Kantstens- eller revirlysning 3. Lunker 4. Skader 5. Tilstandskategori 6. Evt. bemærkninger De enkelte elementer beskrives efterfølgende mere detaljeret.

4 Hvidovre Kommune Konstruktionstyper, tilstandsregistreringer og prissætning af reparationer Konstruktionstype Der skelnes mellem følgende konstruktionstyper for hver fortovsstrækning: 1. 1 række fliser 2. 2 eller flere rækker fliser 3. Asfalt 4. Andet 5. Intet Kantstens- eller revirlysning Lunker Skader Lysningshøjderne er for hver fortovsstrækning inddelt og registreret med følgende intervaller: cm lysning for hhv. kantsten eller revir cm lysning for hhv. kantsten eller revir. 3. > 8 cm lysning for hhv. kantsten eller revir. Lunker er for hver fortovsstrækning registreret i antal løbende meter. Der skelnes mellem følgende skadeskategorier for hver fortovsstrækning: Mindre alvorlige skader Større alvorlige skader Akutte skader Farlige opspring (> 3 cm) Tilstandskategori Der er defineret følgende 3 tilstandskategorier: Tilstandskategori 0: Fortove, der skønnes at have en restbrugstid på mere end 25 år. Denne kategori omfatter nye eller forholdsvis nyanlagte fortove, hvor der først er et egentligt investeringsbehov om 25 år. Tilstandskategori 1: Fortove, der skønnes at have en restbrugstid på 2 25 år. Det er den gruppe af fortove, som forventes at holde mellem 2 til 25 år, før der er et egentligt investeringsbehov. Tilstandskategori 2: Fortove, der skønnes at have en restbrugstid på mindre end 2 år. Disse fortovsreparationer er de mest akutte. Der er et investeringsbehov inden for de næste to år.

5 Hvidovre Kommune 4 I det følgende er det forudsat, at der sker en lineær nedbrydning af fortovstilstanden gennem tiden. Denne antagelse forudsættes at være gældende i hele den periode, som et fortov er anvendeligt, indtil en gennemgående reparation er nødvendig Fremgangsmåde af prissætning af reparationer For at kunne anskueliggøre og formidle omkostningerne for de nødvendige reparationer af fortovenes gangarealer, er der i samarbejde med kommunen udarbejdet et priskatalog med vejledende enhedspriser. Det er i analysen valgt at fokusere på reparationsbehovet for fortovenes gangarealer og ikke på kantstensarbejder. Denne afgrænsning har vist sig at være hensigtsmæssig og rigtig, idet der ikke er konstateret sammenfald mellem behov for kantstensarbejder pga. meget lille kantstenslysning (0-2 cm) og de fortove, hvor der er behov for akutte reparationsarbejder gangarealerne. Imidlertid kan det vise sig nødvendigt at udføre kantstensarbejde i forbindelse med asfaltvedligeholdelse. Det betyder, at asfaltarbejderne evt. kan udløse behov for afledte kantstensarbejder, f.eks. hvis kantstenslysningen er for lille i forhold til et asfaltslidlag. De anførte enhedspriser danner udgangspunktet for beregninger af omkostninger for de enkelte fortovsstrækninger, se vedlagte prissætningstabel (Bilag 2). Der foreligger enhedspriser for følgende poster: Enhedspris pr. konstruktionstype (vejledende pris/lbm) Enhedspris lunker (vejledende pris/lbm) Enhedspris skader (vejledende pris/lbm) På baggrund af enhedspriserne er der udført en beregning for de samlede omkostninger for følgende poster: Sum pr. konstruktionstype (fortovsstrækningslængde x enhedspris) Sum pr. lunke (antal stk. x enhedspris) Sum pr. skade (antal m 2 x enhedspris) Sum pr. tilstandskategori (fortovsstrækningslængde x enhedspris konstruktionstype). Endeligt er der udført en opsummering af de enkelte delelementer, dvs.: Totalsum pr. konstruktionstype Totalsum for lunker Totalsum pr. skade Totalsum pr. tilstandskategori. 2.3 Fase 4: Rapportering og økonomioverslag for reparationer inkl. tidsplan I denne fase samles alle data, økonomiske overslag og en tidsplan for de anbefalede reparationer for de kommende år. Der er suppleret med en skønnet 50 års investeringsplan, svarende til den forventede brugstid for et fortov.

6 Hvidovre Kommune 5 3 RESULTATER AF REGISTRERINGEN I 2015/2016 Der er i alt gennemgået og registreret 1171 fortovsstrækninger. For de registrerede fortovsstrækninger foreligger følgende data: o o o o o Oplysning om strækningens konstruktionstype. Oplysning om strækningens kantstens/revirlysning. Oplysning om forekomst, samt antal af lunker. Angivelse af skadeskategori, samt arealstørrelse. Angivelse af tilstandskarakter. Derudover er der beregnet priser for følgende delelementer: o Samlet pris (for alle registrerede strækninger) for opretning af hver konstruktionstype. o Samlet pris (for alle registrerede strækninger) for opretning af lunker. o Samlet pris (for alle registrerede strækninger) for opretning af skaber ved hver skadeskategori. o Samlet pris (for alle registrerede strækninger) for reparationer af fortovsstrækninger i hver tilstandskategori. De efterfølgende beregninger er gennemført jf. beskrivelsen under pkt Ved den efterfølgende resultatopgørelse er der fokuseret på følgende områder: 1. Akutte skader 2. Farlige opspring 3. Mindre og større alvorlige skader 4. Tilstandskategorier og investeringsplan Akutte skader Den totale sum for udbedring af akutte skader er opgjort til ca kr. Der er i alt 32 m 2 akutte skader Farlige opspring (> 3 cm) Den totale sum for udbedring af farlige opspring er opgjort til ca kr. Der er i alt 63 m 2 farlige opspring Mindre og større alvorlige skader Den totale sum for udbedring af henholdsvis mindre og større alvorlige skader er opgjort til henholdsvis ca kr. og ca kr. fordelt på ca m 2 og ca m 2 fortovsareal. Hvis disse skader skal repareres i løbet af de første 2 år, svarer det til en årlig omkostning på ca. 1 mio. kr. pr. år. Strækningsoversigt og omkostningsbeløb for hver strækning er vist i Bilag 3.

7 Hvidovre Kommune Tilstandskategorier og investeringsbehov Tilstandskategori 2 (0-2 års restbrugstid): Den totale sum for opretning af fortove i denne kategori er ca. 1,2 mio. kr. i alt, d.v.s. gennemsnitligt 0,6 mio. kr. årligt. Det fordeler sig på følgende 8 veje med en samlet fortovslængde på 3 km, som vist i nedenstående tabel (se også Bilag 4): Vejnavn Fortovslængde/m Omkostninger for opretning/kr. Lellinge Allé Strandlyst Allé Strandegårdsvej Bårsevej Fredtoftevej Ankermandsvej, højreside Ankermandsvej, venstre side Agermosen I alt Omkostninger til opretning af fortove i kategori 2 (0-2 års restbrugstid) Tilstandskategori 1 (2-25 års restbrugstid): Den totale sum for opretning af fortove i denne kategori er ca. 135 mio. kr. Hovedmængden af alle fortove ligger i denne kategori (se også Bilag 3). Istandsættelse af ovennævnte fortovsstrækninger svarer til en årlig investering på 5,9 mio. kr./år i en periode på 23 år. Tilstandskategori 0 (>25 års restbrugstid): Den totale sum for opretning af fortove i denne kategori er ca. 22 mio. kr. (se også Bilag 3) Istandsættelse af ovennævnte fortovsstrækninger svarer til en årlig investering på ca. 0,9 mio. kr./år i en periode på 25 år.

8 Hvidovre Kommune Samlet investeringsbehov Det efterfølgende skema giver et samlet oversigt over skadestyper, omfang (i m 2 eller km) samt de tilhørende reparationsomkostninger, ud fra et øjebliksbillede. Type Omfang Omfang Omkostninger Akutte skader 32 m kr. Farlige opspring 63 m kr. Mindre alvorlige skader m kr. Større alvorlige skader m kr. Tilstandskategori 2 (rød) 3 km kr. Tilstandskategori 1 (gul) 273 km kr. Tilstandskategori 0 (grøn) 48 km kr. I alt Ca. 324 km Ca kr. Investeringsbehov pr. skadestype Investeringsplan Nedenfor er vist et diagram med investeringsbehovet for hver af de tre fortovskategorier (restbrugstid). I de første to år udbedres de alvorligste skader, nemlig skader for fortove i kategori rød.

9 Hvidovre Kommune 8 I de næste 23 år udbedres skader i den mellemste kategori, gul. I de efterfølgende 25 år udbedres skader i den bedste kategori, grøn, dvs. fortove med lang holdbarhed før reparationsbehov. Investeringsbehov i relation til den generelle skadesregistrering. Kr. ekskl. moms. Af figuren ses, at det største investeringsbehov findes på de fortove, der har en restbrugstid på 2-25 år Samlet investeringsbehov På baggrund af den gennemførte registrering kan det samlede investerings- og budgetbehov opgøres som vist i nedenstående tabel, hvor der er indarbejdet en indarbejdet en akutpulje, der skal dække omkostninger til skader opstår spontant og afledte omkostninger såsom asfaltforkanter (mellem fliser og kantsten ved kørebaner). År Akutte skader Farlige Opspring Mindre og større alvorlige skader Akutpulje Investeringer I alt

10 Hvidovre Kommune og hvert år i 23 år 2041 og hvert år i 25 år Oversigt over det samlede investeringsbehov. Kr. ekskl. moms. Den efterfølgende figur illustrerer investeringsbehovet fordelt over 10 år. Investeringsbehovet er baseret på de udførte registreringer, de skønnede priser for reparationer og en lineær nedbrydningsmodel. Investeringsbehov de første 10 år. Kr. ekskl. moms. Af figuren ses, at investeringsbehovet de første 2 år udgør ca. 2 mio. kr./år, hvorefter det stiger til ca. 6,1 mio. kr./år. Det gennemsnitlige investeringsbehov over 10 år (vist med punkteret linje) udgør ca. 5,2 mio. kr./år.

11 Hvidovre Kommune 10 4 AFSLUTTENDE ANBEFALINGER Ud fra en helhedsbetragtning og med udgangspunkt i en begrænset økonomi i Hvidovre Kommune anbefales følgende prioritering af midlerne: Budgettering af midler til opretning af akutte skader og farlige opspring. Dermed vil man få fjernet de skader, som udgør de største faremomenter og som kan være årsag til forsikringssager. Budgettering af midler til renovering af fortovsstrækninger med registrerede mindre og større alvorlige skader. Budgettering af akutpulje på ca kr. pr. år til opretning af de skader, som ikke er registreret, og som opstår spontant i løbet af året. Budgettering af midler til reparation af kommende skader. Iværksættelse af en ny tilstandsregistrering af fortovene efter 5 år, og udarbejdelse af en revideret opgørelse over budgetbehovet. Større fortovsstrækninger renoveres.

12 Hvidovre Kommune 11 5 SAMMENLIGNING MED TILSTANDSREGISTRERING I 2010/2011 Ved sammenligning af tilstandsregistreringen i 2010/2011 og 2015/2016 bemærkes følgende: Registreringerne er i begge perioder udført ud fra den samme database for fortovsstrækninger, bortset fra en mindre strækning, der var registreret dobbelt i 2010/2011. Langt de fleste strækninger er registreret af samme person i begge perioder. Det betyder, at langt de fleste af registreringerne er udført på et ensartet grundlag. Registreringerne i 2010/2011 er primært udført i sommerhalvåret 2010, mens registreringerne i 2015/2016 er udført løbende hen over vinteren. Det betyder, at der kan være forskelle i tilstandene, idet f.eks. omfanget af revner og lunker kan være årstidsafhængige. Ligeledes kan omfanget af akutte skader og udbedringen heraf være årstidsafhængigt, hvorfor en sammenligning ikke umiddelbart kan ske på et ensartet grundlag. Enhedspriserne for reparationsarbejder er korrigeret i 2016 på følgende måde: Omfanget af arealer og nødvendige reparationsarbejder er revurderet. Således er reparationsomkostninger til asfaltborter/forkanter medregnet i 2015/2016 opgørelsen, hvilket ikke var tilfældet i 2010/2011. Endvidere er der korrigeret for prisudviklingen for tjenesteydelser samt bygge- og anlægspriser. Samlet set udgør denne udvikling ca. 19% over hele sammenligningsperioden på 5 år. Det disponerede beløb til akutte arbejder er øget fra kr. pr. år til kr. pr. år, til opretning af de skader, som ikke er registeret, men som opstår spontant i løbet af året. Det kan f.eks. være skjulte revner eller frostsprængninger, der endnu ikke har vist sig. Beløbet er erfaringsbaseret. Sammenlignende konklusioner: Omfanget af akutte skader og farlige opspring er faldet til næsten nul i forhold til 2010/2011, hvor omkostningerne til nødvendige reparationsarbejder blev opgjort til kr. Det samlede generelle skadesbillede er stort set uændret i forhold til 2010/2011. Der er hverken sket en forværring eller en forbedring i den generelle tilstand. Målt i dagens priser er der dog tale om en stigning i det samlede investeringsbehov. Over en 10-årsperiode er det gennemsnitlige budgetbehov opgjort til 5,2 mio. kr. pr. år i dagens priser. Omfanget af skader i tilstandskategori 2 (restbrugstid < 2 år) er næsten uændret. Investeringsbehovet er 2 mio. kr. pr. år i den kommende 2-års periode. Omfanget af skader i tilstandskategori 1 (restbrugstid 2-23 år) er steget med 15% til i alt 141 mio. kr. fordelt over perioden 2-23 år, målt i dagens priser. Det er et udtryk for, at der er skader, hvor reparationsbehovet rykker nærmere.

13 Hvidovre Kommune 12 Omfanget af skader i tilstandskategori 0 (restbrugstid år) er faldet med 1/3 til i alt 29 mio. kr. fordelt over perioden år, målt i dagens priser. Det er et udtryk for, at en stor del af fortovene i den gode kategori er rykket ned i den mellemgode kategori.

14 Hvidovre Kommune 13 6 FORTOVSKAPITAL Som et supplement til rapportens beskrivelse af registrering af fortovene og vurdering af reparationsomkostningerne er der nedenfor skitseret en model for en overordnet beregning af værdien af fortovene. Her benyttes betegnelsen fortovskapital. Der gøres opmærksom på, at modellen er meget overordnet, men den kan give en indikation af størrelsesordenen af det værditab, som opstår ved almindelig nedbrydning. Metoden er baseret på en meget overordnet beregning af fortovenes samlede værdi, set i relation til fortovenes placering i tilstandskategorier ved den netop gennemførte fortovsregistrering. Ca. 3 km af fortovene er beliggende i tilstandskategori 2, med en restbrugstid på 0-2 år. Ca. 273 km af fortovene er beliggende i tilstandskategori 1, med en restbrugstid på 2-25 år. Ca. 48 km af fortovene er beliggende i tilstandskategori 0, med en restbrugstid > 25 år. Der forudsættes en maksimal restbrugstid på 50 år. I praksis kan nogle fortove dog holde længere, afhængigt af bl.a. omfanget af løbende reparationer. Beregningen er baseret på følgende forudsætninger: Fortovenes værditab er lineært. Værdien af løbende reparationer er ikke medregnet. Et nyt fortov kan holde i 50 år før en gennemgribende renovering er nødvendig. Alle fortovene i én tilstandskategori har samme gennemsnitlige restbrugstid. Eksempel: Et fortov, der tilhører tilstandskategori 2 (2-25 års restbrugstid) har en gennemsnitlig restbrugstid på 13,5 år. Værditabet opgøres til (50-13,5 år)/50 år = 73% gange nyværdien. Værdien af nye fortove sættes til kr kr./m fortov. Enhedsprisen er en skønnet gennemsnitspris, baseret på erfaringer fra de senere års eksterne udførelse af brolæggeropgaver.

15 Hvidovre Kommune 14 Med disse forudsætninger kan der foretages en overordnet beregning af fortovenes samlede værdi: Gennemsnitlig restbrugstid Fortovslængde Anlægspris (kr./m) Nyværdi (kr.) Værditab (% - kr.) Kategori/ Restbrugstid Fortovskapital (kr.) Kategori 2: 0-2 år 1 år 3 km ,4 mio. 98 % 5,3 mio. 0,1 mio. Kategori 1: 2-25 år 13,5 år 273 km mio. 73 % 359 mio. 132 mio. Kategori 0: år 37,5 år 48 km mio. 25 % 22 mio. 64 mio. I alt 324 km 582 mio. 386,3 mio. 196,1 mio. Nyværdi, værditab og fortovskapital. Kr. ekskl. moms. Tabellen viser, at nyværdien af fortovene kan opgøres til 582 mio. kr. i nuværende prisniveau. Værdien er en del højere end ved tilstandsregistreringen i 2010/2011, hvor nyværdien blev beregnet til 488 mio. kr. Forskellen på ca. 19% skyldes en revurdering af omfanget af nødvendige arbejdsoperationer ved de enkelte reparationsarbejder og en generel opdatering af enhedspriserne i forhold til tjenesteydelser samt bygge- og anlægspriser. Værditabet, som kan beregnes som investeringsbehovet for at nå op på nyværdien, er 386 mio. kr., svarende til 66 % af nyværdien målt i nuværende prisniveau. I 2010/2011 blev værditabet beregnet til 295 mio. kr. med de daværende forudsætninger. Den nuværende værdi, fortovskapitalen, kan beregnes til 196 mio. kr., svarende til 34 % af nyværdien målt i nuværende prisniveau. I 2010/2011 blev fortovskapitalen beregnet til 193 mio. kr. med de daværende forudsætninger. Umiddelbart kunne det se ud som om, at fortovskapitalen er øget marginalt, men ved korrektion for de anvendte forudsætninger og prisniveauet på i alt 19% ville den nuværende fortovskapital i niveau 2010/2011 være ca. 165 mio. kr. Det betyder, at kommunens fortove er blevet mindre værd i perioden, nemlig ca. 28 mio. kr. eller 5-6 mio. kr. pr. år på 5 år.

16 Hvidovre Kommune 15 Bilagsoversigt: Bilag 1 : Oversigtskort over veje. Bilag 2 : Samlet tilstandsregistrering på fortovenes gangarealer (inkl. enhedspriser). Bilag 3 : Investeringsbehov pr. skadestype. Bilag 4 : Investeringsbehov pr. tilstandskategori.

Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering April 2011

Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering April 2011 Rapport Hvidovre Kommune April 2011 Udgivelsesdato : 14. april 2011 Projekt : 22.0011.02 Udarbejdet : Ulrike Klasterer Kontrolleret : Erling Kristiansen Godkendt : Erling Kristiansen Hvidovre Kommune 1

Læs mere

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Indhold Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.... 1 1.0 Baggrund...

Læs mere

Status for Sølystparkens veje, fortove og stier pr. marts 2015

Status for Sølystparkens veje, fortove og stier pr. marts 2015 Status for Sølystparkens veje, fortove og stier pr. marts 2015 Der blev februar 2015 indhentet et tilbud /overslag over renovering af Sølystparkens veje, fortove og stier for at få et overblik over, hvor

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT Højvangsvej med 2 sideveje RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar / Søren Vinther Knudsen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar / Søren Vinther Knudsen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar 2016 15/16149-1 Søren Vinther Knudsen sovik@vd.dk 7244 7148 TILSTANDSRAPPORT Omklassificering af statsvej til kommunal vej vedrørende anlægsprojektet

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Smedevej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag 2:

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT Hvedetoften og del af Havrevej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Vesterholmsvej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Orionvej, Havndal RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Kildevældet RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT P-plads ved Dyrlæge Cleemanns Vej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Udbyneder Østergade RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1:

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Udbynedervej 23-25 og 29, samt Stenkildevej 12-14 RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Fuglsøgårdsvej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb UDKAST Dragør Kommune Hastighedszoner Analyse NOTAT 10. september 2009 mkk/sb 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Konklusion... 4 2 Inddeling

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

Retningslinjer. vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier

Retningslinjer. vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier Bilag C: Retningslinjer for tilstandsregistreringer kørebaner og cykelstier Retningslinjer vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier 1 1. Generelt 1.1 Registreringsomfang Det antal m 2 som

Læs mere

IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 2015-12-06

IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 2015-12-06 IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver Indlæg ved: Thomas Klint Martinsen, Odsherred Kommune Helge

Læs mere

GF Sandagerhus. Belægningsevaluering. September 2014. Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1.

GF Sandagerhus. Belægningsevaluering. September 2014. Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1. September 2014 Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1.0 Udarbejdet : Brian Henriksen Kontrolleret : Henrik Kubel Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BELÆGNINGSEVALUERING

Læs mere

Vejledning til hovedeftersyn

Vejledning til hovedeftersyn Vejledning til hovedeftersyn Faaborg-Midtfyn Kommune November 2017 1. INTRODUKTION... 3 2. BELÆGNINGSSKADER... 5 1. REVNER PÅ LANGS, 0-1 M FRA KANT... 6 2. REVNER PÅ LANGS > 1 M FRA KANT OG REVNER PÅ TVÆRS...

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORT Ryleparken RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag 3: Bilag

Læs mere

D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E

D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E G R U N D E J E R F O R E N I N G E N SØHOLM Udarbejdet af Haraldshus as i samarbejde med Ai-gruppen A/S G R U N D E J E R F O R E N I N G E N S Ø H O L M

Læs mere

Teknisk notat. Gladsaxe Kommune Langsigtet strategi for vedligeholdelse af færdselsarealer (vejbaner, cykelstier samt fortove)

Teknisk notat. Gladsaxe Kommune Langsigtet strategi for vedligeholdelse af færdselsarealer (vejbaner, cykelstier samt fortove) Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Gladsaxe Kommune 2007 Langsigtet strategi for vedligeholdelse

Læs mere

NOTAT. Principper Princippet bag modellen er, at:

NOTAT. Principper Princippet bag modellen er, at: NOTAT DEMOGRAFIREGULERING PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET Nærværende notat beskriver en foreslået model for justering af dele af budgettet til dagtilbudsområdet for den demografiske udvikling. Resultaterne af modellen

Læs mere

Tilstandsvurdering af veje

Tilstandsvurdering af veje Tilstandsvurdering af veje Resumé Center for Byens Anvendelse (tidligere Trafik og Veje) og efterfølgende forkortet CBA, har i en årrække foretaget visuelt hovedeftersyn på en tredjedel af kommunens vejnet

Læs mere

Landsdækkende analyse af kommunal vejvedligeholdelsestilstand. Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet

Landsdækkende analyse af kommunal vejvedligeholdelsestilstand. Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet Landsdækkende analyse af kommunal vejvedligeholdelsestilstand Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet Disposition Baggrund for analyse Analysemodel Status for analyse Inspiration til det videre arbejde Baggrund

Læs mere

Kontornotits. Emne: Orientering om prioritering af drift og vedligehold af fortove i 2017

Kontornotits. Emne: Orientering om prioritering af drift og vedligehold af fortove i 2017 Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Drift Dato 16. februar 2017 Sagsnr. 17/3113 Løbenr. 35287/17 Sagsbehandler Kim Bauenhøj Direkte telefon 79 79 14 41 E-mail kbaj@kolding.dk Emne: Orientering

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF ASFALTBELÆGNINGER 2013 DRAGØR KOMMUNE

VEDLIGEHOLDELSE AF ASFALTBELÆGNINGER 2013 DRAGØR KOMMUNE VEDLIGEHOLDELSE AF ASFALTBELÆGNINGER 2013 DRAGØR KOMMUNE Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450 Telefon 7244 7000 vejdirektoratet.dk SE 60729018 SIDE 2 af 17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND...

Læs mere

SE TRAFIK TRAFIKSIKKERHEDSINSPEKTION AF UDVALGTE VEJE I AABENRAA KOMMUNE. Teknisk notat ver. 2.

SE TRAFIK TRAFIKSIKKERHEDSINSPEKTION AF UDVALGTE VEJE I AABENRAA KOMMUNE. Teknisk notat ver. 2. SE TRAFIK TRAFIKSIKKERHEDSINSPEKTION AF UDVALGTE VEJE I AABENRAA KOMMUNE. Teknisk notat ver. 2. SE Trafik Side 1 af 19 Vangelystvej 10, 5250 Odense SV Tlf. 6160 7260 Mail: steen@setrafik.dk CVR-nr. 3492

Læs mere

Landsdækkende analyse af kommunevejenes tilstand og investeringsbehov - vejledning til indsamling af data

Landsdækkende analyse af kommunevejenes tilstand og investeringsbehov - vejledning til indsamling af data Landsdækkende analyse af kommunevejenes tilstand og investeringsbehov - vejledning til indsamling af data Kolofon Titel: Udgiver: Landsdækkende analyse af kommunevejenes tilstand og investeringsbehov -

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 9135 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Nedbøjning og fald på gulv i stue samt nedbøjning af gulvet i gangen. 2. Stueloftet buer ved skillevæg mod gangen. 3. Vinduesparti

Læs mere

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling 11. oktober 2017 Punkt 4: Takster 2018 til beslutning Indstilling Det indstilles til bestyrelsen at godkende taksterne på trin 1 for 2018. Taksten er beregnet på baggrund af forudsætningen om hvile-i-sig-selv.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord... 4 Husstande og boligoverskud... 5 Bygningskategorier... 6 Oversigt og økonomi... 7

Indholdsfortegnelse. Forord... 4 Husstande og boligoverskud... 5 Bygningskategorier... 6 Oversigt og økonomi... 7 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Husstande og boligoverskud... 5 Bygningskategorier... 6 Oversigt og økonomi... 7 Forord Selvstyrets boligafdelinger har i mange år været belastet af dårlig økonomi og nedslidte

Læs mere

1. Baggrund og status. I forbindelse med vedtagelsen af budget besluttede Byrådet budgetnote 14 om vejvedligeholdelse:

1. Baggrund og status. I forbindelse med vedtagelsen af budget besluttede Byrådet budgetnote 14 om vejvedligeholdelse: GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Vej- og Parkafdelingen Niveau for vejvedligeholdelse - budgetnote 14 NOTAT Dato: 9. maj 2008 Af: Ivan Christensen og Hanne Sørensen Niveau for vejvedligeholdelse

Læs mere

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Bestyrelsen har fået vurderet foreningens asfaltarealer. Vurderingen er, at den resterende levetid på vores asfalt arealer er kort. Hovedparten

Læs mere

Bilag H: Beregning af sikkerhedsstillelse

Bilag H: Beregning af sikkerhedsstillelse Bilag H: Beregning af sikkerhedsstillelse Kopi af Beregning af sikkerhedsstillelse_deponiet_vejlbyvej 40_COWI_26112009.xls Grundlag og forudsætninger 07-12-2009 Til beregning af sikkerhedsstillelse og

Læs mere

Bilag 1 Økonomi, modeller & grafer

Bilag 1 Økonomi, modeller & grafer KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT 10-06-2013 Bilag 1 Økonomi, modeller & grafer Indledning Beregningerne i bilag 2 til 4 er bygget op med udgangspunkt i det

Læs mere

Private investeringer og eksport er altafgørende

Private investeringer og eksport er altafgørende Private investeringer og eksport er altafgørende for presset på arbejdsmarkedet Af, JSKI@kl.dk Side 1 af 22 Formålet med dette notat er at undersøge, hvilke dele af efterspørgslen i økonomien, der har

Læs mere

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer Not Do: 18. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrionen Henlæggelser til fremtidige investeringer Formål Bestyrelsen besluttede på møde den 23. maj 2018 (sag nr. 23-18), der skal fremlægges konkret

Læs mere

GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT

GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT 07.04.2017 GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT 1. INTRODUKTION I nærværende notat med tilhørende bilag er angivet resultaterne af de undersøgelser der er foretaget på Allerød

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Sjølundsskolen

Årsrapport for 2014/2015 Sjølundsskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

TILSTANDS- OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT

TILSTANDS- OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT TILSTANDS- OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT Ejendommen Kastrupvej 67 69 og Italiensvej 2, København S EF Schelenborg Vedligeholdelsesbudget for årene 2010 2021 Udgave : 1 Dato : juli 2010 Rev.dato : EKJ-sag

Læs mere

FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ

FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ Til Fredensborg Kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2014 FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ Revision 1 Dato 2014-06-23 Udarbejdet af RAHH, CM, HDJ Godkendt

Læs mere

HANDLINGSPLAN A050402 PROJEKTNR. A050402. DOKUMENTNR. A050402-101 For gadebelysning VERSION 0.1. UDGIVELSESDATO 18. august 2014 UDARBEJDET PIAW

HANDLINGSPLAN A050402 PROJEKTNR. A050402. DOKUMENTNR. A050402-101 For gadebelysning VERSION 0.1. UDGIVELSESDATO 18. august 2014 UDARBEJDET PIAW PROJEKTNR HANDLINGSPLAN A050402 DOKUMENTNR A050402-101 For gadebelysning VERSION 01 UDGIVELSESDATO 18 august 2014 UDARBEJDET PIAW KONTROLLERET GODKENDT PROJEKTNR A050402 DOKUMENTNR A050402-101 VERSION

Læs mere

Standarder for Registreringer af Fortove i Fåborg Midtfyn Kommune

Standarder for Registreringer af Fortove i Fåborg Midtfyn Kommune Standarder for Registreringer af e i Fåborg Midtfyn Kommune : Liste over observationer, værste observation vil være afgørende for strækningens samlede klasse Spring mellem fliser indbyrdes, belægning m.v.

Læs mere

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Plan for den næste time Formål: At give indblik i historik og nyt beslutningsgrundlag for

Læs mere

Notat. Vedligeholdelse af kapitalapparatet på Vej & Parks område. Indhold. 1. Konklusion. Vej & Park

Notat. Vedligeholdelse af kapitalapparatet på Vej & Parks område. Indhold. 1. Konklusion. Vej & Park Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 08. april 2014 Login Sagsbehandler E-mail maas Mads A. Sørensen maas@esbjergkommune.dk Notat Vedligeholdelse af kapitalapparatet på Vej & Parks område Indhold 1. Konklusion...

Læs mere

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN Støvring Gymnasium Mastrupvej 77 9530 Støvring Udarbejdet af: Morten R. Pedersen Dato: 28.03.2011 Version: 001 Projekt nr.: 5714-003 DRIFT- OG VEDLIGEHOLDSRAPPORT FOR STØVRING

Læs mere

Bedre vedligehold lavere livscyklusomkostninger. 21.05.2013 Præsenteret ved BaneBranchens Banekonference af Bo Nielsen

Bedre vedligehold lavere livscyklusomkostninger. 21.05.2013 Præsenteret ved BaneBranchens Banekonference af Bo Nielsen Bedre vedligehold lavere livscyklusomkostninger 21.05.2013 Præsenteret ved BaneBranchens Banekonference af Bo Nielsen Emner Introduktion Hvorfor fokus på livscyklusomkostninger / LifeCycleCosts (LCC) Sporfornyelse,

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP. Appendiks Nedslagsberegninger

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP. Appendiks Nedslagsberegninger Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 3.02 Nedslagsberegninger Indholdsfortegnelse 1. 2. Metodiske overvejelser... 2 1.1 Introduktion... 2 1.2

Læs mere

Matematik B. Studentereksamen. Tirsdag den 27. maj 2014 kl stx141-MAT/B

Matematik B. Studentereksamen. Tirsdag den 27. maj 2014 kl stx141-MAT/B Matematik B Studentereksamen 2stx141-MAT/B-27052014 Tirsdag den 27. maj 2014 kl. 9.00-13.00 Opgavesættet er delt i to dele. Delprøven uden hjælpemidler består af opgave 1-6 med i alt 6 spørgsmål. Delprøven

Læs mere

Notat. Det er primært ændringer i vækstskønnene på landsplan, som kan ændre konsekvenserne af selvbudgettering.

Notat. Det er primært ændringer i vækstskønnene på landsplan, som kan ændre konsekvenserne af selvbudgettering. Notat Valg mellem selvbudgettering og statsgaranti budget 2019 Økonomi og Løn 20-09-2018 Resumé Hvert år til budgetlægningen kan kommunerne vælge mellem at budgettere skatter, tilskud og udligning på baggrund

Læs mere

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyserapport nr. 1. April 29 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 1 Formål side 1 Fremgangsmåde side 2 Afgrænsning og usikkerhed side 3 Kommunernes

Læs mere

ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION

ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION Projektnavn Trafiksanering og støjreducering af Roholmsvej Projektnr. 1100036714 Modtager Albertslund Kommune Dokumenttype Notat Version 1 Dato 22-01-2019 Udarbejdet

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

På figur 2 og figur 3 er de anvendte linjeføringer for de to alternative vejføringer vist.

På figur 2 og figur 3 er de anvendte linjeføringer for de to alternative vejføringer vist. NOTAT Projekt Omfartsvej omkring Løjt Kirkeby Kunde Aabenraa Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-01-20 Til Fra Anne Bjorholm Stig Grønning Søbjærg 1. Indledning Dette notat omhandler en screening af de samfundsøkonomiske

Læs mere

VEJVEDLIGEHOLDELSE TØNDER KOMMUNE POLITISK NOTAT 05. APRIL 2016 UDARBEJDET SWECO DANMARK A/S

VEJVEDLIGEHOLDELSE TØNDER KOMMUNE POLITISK NOTAT 05. APRIL 2016 UDARBEJDET SWECO DANMARK A/S VEJVEDLIGEHOLDELSE 2016-2025 TØNDER KOMMUNE POLITISK NOTAT 05. APRIL 2016 UDARBEJDET SWECO DANMARK A/S 1. SAMMENFATNING Sweco har i samarbejde med Kommunen udarbejdet en vejvedligeholdelsesrapport for

Læs mere

Driftsopfølgning pr

Driftsopfølgning pr Driftsopfølgning pr. 31-07-2016 Visiterede timer i hjemmeplejen De samlede visiterede timer i hjemmeplejen for 2016 vist herunder. Tabellen illustrerer udviklingen uge for uge. Total antal visiterede timer

Læs mere

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår Bestyrelsen godkendte på bestyrelsesmødet den 17. august 2016 forslag til budget 2017 og overslagsår med forbehold for efterfølgende regulering blandt andet

Læs mere

Fra RoSy-beregning til udbud af belægningsarbejder

Fra RoSy-beregning til udbud af belægningsarbejder 1 Tilbudslister, planlagte asfalteringer og løbende revideringer Copyright 2013 Grontmij A/S CVR 48233511 2 Er Udbudsmateriale en ny funktion i RoSy? Nej, den stammer helt tilbage fra forrige generation

Læs mere

Stort beskæftigelsespotentiale ved bedre integration

Stort beskæftigelsespotentiale ved bedre integration Stort beskæftigelsespotentiale ved bedre integration Gennem krisen har beskæftigelsesfaldet ramt ikke-vestlige indvandrere hårdere end danskere. Andelen af lønmodtagere blandt de 15-64-årige er således

Læs mere

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte www.holteavlsgaard.dk 22-03-2013

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte www.holteavlsgaard.dk 22-03-2013 Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 2. April 2013 kl. 19.30 i Mariehøjcentret lokale 3. Skal de 41 år gamle fortove renoveres samtidig med at der bliver lagt nyt asfalt på kørebanerne? Kom og hør,

Læs mere

Driftsopfølgning pr

Driftsopfølgning pr Driftsopfølgning pr. 31-10-2016 Visiterede timer i hjemmeplejen De samlede visiterede timer i hjemmeplejen for 2016 vist herunder. Tabellen illustrerer udviklingen uge for uge. Total antal visiterede timer

Læs mere

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 24 06 2016 Bestyrelsen behandlede forslag til budget 2017 og overslagsår på bestyrelsesmødet den 8. juni 2017. Forslag til realisering af det samlede effektiviseringskrav

Læs mere

Vedligeholdelsesplan (1. Udkast)

Vedligeholdelsesplan (1. Udkast) EJERFORENINGEN VALBYGÅRDSVEJ 76, A & B FORMAND LARS SONNE KRISTIANSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, 3.TV., 2500 VALBY - TLF. 36 30 35 03 6. marts 2006 Vedligeholdelsesplan (1. Udkast) Indhold Indledning... 2 1.

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

Kortudsnit med placering af Græshoppebroen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Notat TSLA RMTH RMTH

Kortudsnit med placering af Græshoppebroen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Notat TSLA RMTH RMTH NÆSTVED KOMMUNE RENOVERING AF KARREBÆKSMINDEBROEN - VALG AF LØSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2

Læs mere

QUINTO GRUNDEJERFORENINGEN QUINTO

QUINTO GRUNDEJERFORENINGEN QUINTO Generalforsamling i Grundejerforeningen Quinto onsdag den 18. marts 2015 kl. 19.00 i Pilegården, lokale 5, Brønshøjvej 17, Brønshøj. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskabsaflæggelse

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

I henhold til aftale har vi herved udarbejdet entreprenøroverslag for etablering af enkeltrettede cykelstier på Egebækvej.

I henhold til aftale har vi herved udarbejdet entreprenøroverslag for etablering af enkeltrettede cykelstier på Egebækvej. N O T A T Til Rudersdal Kommune Peter Boding RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA ANDERSEN & GRØNLUND ApS Dato 2009-12-10 Initialer JD Sag 0960 J.nr. Notat Overslag Email jd@ag-aps.dk Fra Andersen & Grønlund Rudersdal

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn.

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn. Notat Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion 21. april 2016 Projekt nr. 223601 Dokument nr. 1219322745 Version 3 Udarbejdet af MRI Kontrolleret af PFKL Godkendt af PFKL 1

Læs mere

Københavns Kommune Helsingørruten, Ryvangs Allé Anlægsbudget og nedslagspunkter

Københavns Kommune Helsingørruten, Ryvangs Allé Anlægsbudget og nedslagspunkter Helsingørruten, Ryvangs Allé Anlægsbudget og nedslagspunkter 7. marts 2017 Indholdsfortegnelse 1 Indledning Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 2 2 Anlægsoverslag... 2 2.1 Forudsætninger for anlægsoverslag...

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Haarlev Vandværk Att.: Henrik Petersen Himlingøjevej 31 4652 Hårlev 23. marts 2012 Sag 4/1020-0301-0709 / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Tarifjustering som følge af revision af Den Nationale Nødplan Tillæg. 1. Indledning. 2. Ændringer i mængdefordeling og omkostningsfordeling

Tarifjustering som følge af revision af Den Nationale Nødplan Tillæg. 1. Indledning. 2. Ændringer i mængdefordeling og omkostningsfordeling Til Henrik Nygaard Sekretariatet for Energitilsynet Tarifjustering som følge af revision af Den Nationale Nødplan Tillæg 19. august 2014 NSY/JDA 1. Indledning I dette notat redegøres der for, at den af

Læs mere

Frederikshavn Kommune Budget 2015 2018

Frederikshavn Kommune Budget 2015 2018 Frederikshavn Kommune Budget 2015 2018 Skat og generelle tilskud selvbudgettering eller statsgaranti Center for Økonomi og Personale, september 2014 Sag nr. 13/25192 # 166255-14 Indhold Sammenfatning...

Læs mere

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion.

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion. Hjørring Kommune 16. september 2016 Valg af statsgaranti eller selvbudgettering for Budget 2017 Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion.

Læs mere

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 28-02-2018 Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Formål I aftalen om effektivisering

Læs mere

Energihandlingsplan for Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Flygtningenævnets Sekretariat i St. Kongensgade

Energihandlingsplan for Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Flygtningenævnets Sekretariat i St. Kongensgade Energihandlingsplan for Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Flygtningenævnets Sekretariat i St. Kongensgade Indholdsfortegnelse 1 SAMMENFATNING 3 2 GRUNDLAG FOR HANDLINGSPLANEN 4 2.1

Læs mere

Fjernvarmeprisen November 2017

Fjernvarmeprisen November 2017 Fjernvarmeprisen 217 November 217 Konklusion Fjernvarmeprisen for et standardhus på 13 m 2 og et varmeforbrug på 18,1 MWh/år er faldet en smule i 217 i forhold til 216. Fjernvarmeprisen er 12.732 kr./år

Læs mere

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8)

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8) Bilag 5 KØBENHAVNS KOMMUNE AFKOBLING AF REGNVAND ESTIMAT PÅ OMKOSTNINGER VED AFKOBLING AF REGNVAND I TRE UDVLAGTE KLOAKOPLANDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove Ingholt Consult Rådgivende Ingeniørfirma ApS Christian X Alle 168 2800 Kongens Lyngby Tlf. 45880633 Fax 45880684 Grundejerforeningen Danas Park Husum Tilstandsrapport for veje og fortove Dato: 27.04.2012

Læs mere

Grønt Regnskab, CO 2 -opgørelse for Herning Kommune som virksomhed

Grønt Regnskab, CO 2 -opgørelse for Herning Kommune som virksomhed Grønt Regnskab, 2016 CO 2 -opgørelse for Herning Kommune som virksomhed Juni, 2017 Indledning Herning Kommune har indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om reduktion af CO 2 i kommunen som

Læs mere

A. Økonomisk vurdering af solfangeranlægget

A. Økonomisk vurdering af solfangeranlægget A. Økonomisk vurdering af solfangeranlægget I dette afsnit undersøges det hvilken økonomisk gevinst, der på længere sigt kan opnås ved at investere i det dimensionerede solfangeranlæg. Dette indebærer

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret. Oktober 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret. Oktober 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret Oktober 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Bygnings- og Boligregistret (beretning nr.

Læs mere

31. januar Kl. 09:00

31. januar Kl. 09:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:00 Brandstationen, H.P. Hansens Vej 112B, 7400 Herning Fraværende: Jens Kaasgaard John G. Christensen 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

DANMARKS VEJNET EN INVESTERING

DANMARKS VEJNET EN INVESTERING DANMARKS VEJNET EN INVESTERING December 2013 2 indhold 2 Indhold og baggrund 3 Det er dyrt at spare 4 To cases 5 Den dyre forskel 6 De kommunale budgetter 7 Et nyt mindset 1521 december 2013. Fotos: COWI/Niels

Læs mere

Management Consulting. Nets Denmark A/S' dankortomkostningsundersøgelse. for 2012. Nets Denmark A/S

Management Consulting. Nets Denmark A/S' dankortomkostningsundersøgelse. for 2012. Nets Denmark A/S Management Consulting Nets Denmark A/S Indhold 1 Indledning 2 2 Undersøgelsesmetode 4 2.1 Undersøgelse af bankernes omkostninger 4 2.2 Opgørelse af Nets' omkostninger 5 2.3 Vurdering af undersøgelsesmetode

Læs mere

Tillæg til LEKS-Longitudinal

Tillæg til LEKS-Longitudinal 1 Tillæg til LEKS-Longitudinal En undersøgelse af uddannelsesforløb for unge, der i 2007 gik ud af 9. klasse i de københavnske folkeskoler Vibeke Hetmar, Peter Allerup og André Torre Institut for Uddannelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Nørre Alslev Vandværk Att.: Flemming Heintz Nr. Alslev Langgade 52 4840 Nørre Alslev 7. september 2012 Sag 12/10266 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Investeringsomkostninger

Investeringsomkostninger Formål Fokusområde investeringer skal give deltagerne et overblik over såvel afskrivninger som udgifter til investeringer. Omkostningerne bliver fordelt ud på delområder og giver derved mulighed for at

Læs mere

Færre investeringer i folkeskolen siden 2001 trods flere elever

Færre investeringer i folkeskolen siden 2001 trods flere elever Færre investeringer i folkeskolen siden 001 trods flere elever Folkeskoleinvesteringerne er ifølge de kommunale regnskaber faldet med 1, mia. kr. i perioden 001 til 008. I samme periode er antallet af

Læs mere

Investeringsplan for Grundejerforeningen Jonstruphøj. Version 1.1 1/9 2016

Investeringsplan for Grundejerforeningen Jonstruphøj. Version 1.1 1/9 2016 Investeringsplan for Grundejerforeningen Jonstruphøj. Version 1.1 1/9 2016 Grundejerforeningen Jonstruphøj Baggrund. Ved generalforsamlingen i marts 2016 blev det foreslået, at Bestyrelsen udarbejder en

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 8. november 2018 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2019 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Politiets responstider efter politireformens iværksættelse

Politiets responstider efter politireformens iværksættelse ets responstider efter politireformens iværksættelse Rigspolitiet December 2008 et responstider er forbedret og der foretages flere udrykninger til borgere, som har akut behov for hjælp kredsene er ved

Læs mere