Teknisk notat. Gladsaxe Kommune Langsigtet strategi for vedligeholdelse af færdselsarealer (vejbaner, cykelstier samt fortove)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknisk notat. Gladsaxe Kommune Langsigtet strategi for vedligeholdelse af færdselsarealer (vejbaner, cykelstier samt fortove)"

Transkript

1 Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Kokbjerg Kolding Danmark T F CVR-nr Gladsaxe Kommune 2007 Langsigtet strategi for vedligeholdelse af færdselsarealer (vejbaner, cykelstier samt fortove) 16. maj 2007 Projekt: Ydelsesbeskrivelse Til Fra : Ivan Christensen : Jørn Kristiansen Vedlagt : Kopi til : 1 INDLEDNING 2 BAGGRUND I Gladsaxe Kommune har der fra centralt hold været et ønske om mere fokus på vejvedligeholdelsesarbejdet. Som følge heraf er der et behov for udarbejdelse af langsigtede investeringsplaner for færdselsarealerne (kørebaner, cykelstier og fortove) baseret på kendte og objektive kriterier. Gladsaxe Kommune har gennem længere tid anvendt vejforvaltningssystemet RoSy til økonomisk optimering af belægningsvedligeholdelsen på kørebanerne, men kun i begrænset omfang anvendt systemet til også at optimere vedligeholdelsesindsatsen på cykelstier og fortove. Dette ønskes der nu ændret på. RoSy har ud over moduler til håndtering af myndighedsopgaver (eksempelvis gravetilladelser) og opgaver relateret til drift (ruteplanlægning) og trafiksikkerhed (uheld) ligeledes moduler til optimering af vedligeholdelsesindsatsen på færdselsarealer. Modulerne til optimering af vedligeholdelsesindsatsen på færdselsarealerne er baseret på optimeringer med udgangspunkt i økonomisk optimale kriterier kombineret med fysisk målbare serviceniveauer. Det er disse moduler, der nu ønskes aktiveret, ikke blot for kørebanerne men også for cykelstier og fortove. T M E jorn.kristiansen@grontmij-carlbro.dk Gladsaxe Kommune Strategi Teknisk notat.doc

2 Side 2 3 BESKRIVELSE AF FORVENTNINGER TIL RESULTAT Resultatet (planer, konsekvenser, forudsætninger mv.) ønskes udarbejdet i en så enkel form som muligt. Resultatet vil derfor blive leveret som en PowerPoint præsentation med ganske få elektroniske udformede underbilag i den udstrækning, dette findes nødvendigt for at sikre helheden i projektet. Resultatet vises ved hjælp af korte tekster, grafer og tabeller, men evt. også ved hjælp af billeder i den udstrækning dette findes relevant for at understøtte forståelsen af resultatet. Der udarbejdes resultat af 4 scenarier: o nuværende budget o økonomisk optimalt budget o nødvendigt budget ved en status quo tilstand efter 10 år o forbedret serviceniveau Resultatet udarbejdes og vises som: o investeringsbehov o evt. økonomisk vedligeholdelsesmæssigt efterslæb o nyværdi og nuværdi af vejkapital (omfattende kørebaner, cykelstier og fortove) o ændring af vejkapitalens værdi som funktion af den valgte vedligeholdelsesindsats (investering) o nuværende niveau for det fysisk målbare serviceniveau o ændring af niveauet for det fysisk målbare serviceniveau som funktion af vedligeholdelsesindsatsen Resultatet udarbejdes således, at det foreligger i oktober KØREBANER (OPGAVER) Der foreligger pt. en helt ny sammenkørt (integreret) vejdatabase. Databasen indeholder det tidligere kommunale vejnet fra før 1. januar 2007, samt det nye vejnet efter 1. januar 2007, der nu også består af de tidligere amtsveje i Gladsaxe Kommune. I det samlede vejnet indgår også Gladsaxe Kommunes andel af Ring 3. Vedligeholdelsen af Ring 3 varetages separat i samarbejde med de øvrige Ring 3 kommuner. Med henblik på at sikre, at den langsigtede strategi for vedligeholdelse af færdselsarealerne omfatter hele det samlede vejnet, er også Gladsaxe Kommunes andel af Ring 3 medinddraget i nærværende projekt. Fælles for de nye samlede vejnet er, at der er foretaget en integration af data men, at der endnu ikke er foretaget nogen egentlig harmonisering af data.

3 Side 3 Dette være sig evt. ny tildeling/opdeling af veje i henhold til anbefalinger i det nye CVF cirkulære (nye 7-cifrede vejnumre), korrekt inddeling af vejnettet i vejklasser og konstruktionsklasser, opsætning af ønskes serviceniveau, justering af pris- og produktregistret mv.. Dette forhold gælder i en vis udstrækning også det tidligere kommunale vejnet, idet der på visse områder af forskellige årsager aldrig er blevet gennemført en egentlig harmonisering af vejdataene. En endegyldig harmonisering af dataene for hele vejnettet er en forudsætning for tilstrækkelige god kvalitet af de langsigtede strategisimuleringer. Det skal i den forbindelse samtidig bemærkes, at Gladsaxe Kommune til dato har valgt at serviceniveauet for kantstenslysningen skal være minimum 1 cm men, at denne fremover ønskes ændret til minimum 3 cm. Som udgangspunkt forventes det, at den nuværende vejdatabase er komplet og retvisende, hvad angår det samlede omfang (antal, længde, bredde mv.) af det kommunale vejnet. 4.1 Gladsaxe Kommunes opgaver Der skal gennemføres en harmonisering af databasen(jf. ovennævnte). I praksis sker dette ved, at en medarbejder fra kommunen sætter sig sammen med en medarbejder fra Grontmij Carl Bro og systematisk foretager en gennemgang og tilpasning af vejklasser, konstruktionsklasser, evt. ny vejnummerering mv.. Der skal herudover også gennemføres en gennemgang af pris og produktregistret. Vi foreslår, at dette gennemføres ved at en medarbejder fra Gladsaxe Kommune kommer til Kolding, og der (evt. ad to omgange) anvendes sammenlagt 2 dage til formålet. 4.2 Grontmij Carl Bros opgaver 5 CYKELSTIER Der skal gennemføres en total (ny) tilstandsregistrering af samtlige vejstrækninger. Denne del er teknisk såvel som økonomisk reguleret af tidligere indgået aftale om tilstandsregistrering (6- år plan). Endvidere skal en medarbejder hos Grontmij Carl Bro deltage i det under pkt. 4.1.nævnte harmoniseringsarbejde (2 dage). Der skal herefter gennemføres en række beregningssimuleringer med udgangspunkt i den under pkt. 3 nævnte scenarier. Herunder også en evt. justering/tilpasning af setup af de målbare serviceniveauer. Således, at disse matcher opsætningen i den nye harmoniserede database. Cykelstier omfatter såvel cykelstier i eget tracé, som de cykelstier der forefindes langs vejene og dermed indgår som en del af vejenes sideelementer (tværprofil).

4 Side 4 Cykelstierne langs vejene er i dag ikke registreret som selvstændige stier i RoSy. Dette ønskes de fremover. Samtidig skal disse cykelstier på lige fod med cykelstierne i eget tracé tildeles et selvstændigt stinummer således, at de fremover kan indgå som selvstændige enheder i den centrale vejfortegnelse (CVF) I praksis omfatter cykelstierne ligeledes også cykelbaner, der visse steder indgår som en del af kørebanen (vejbelægningen) på vejene. Da omfanget af sådanne cykelbaner er relativt lille, er der i dette projekt valgt at se bort fra disse. Cykelstierne er ikke udsat for ensartet belastning (fx under snerydning), hvorfor der ved valg og opsætning af nedbrydningsmodeller for disse, skal tages hensyn at disse evt. bør opdeles i forskellig konstruktionsklasse (der anbefales maksimalt anvendt 2 konstruktionsklasser) Endvidere har heller ikke alle cykelstier den samme betydning og dermed krav til serviceniveau, hvilket gør, at cykelstierne evt. bør tildeles forskellig sti-vejklasse (der anbefales maksimalt anvendt 2 sti-vejklasser). Vedligeholdelsen af cykelstierne skal betragtes ud fra 2 vinkler. Dels den konstruktionsmæssige nedbrydning af cykelstierne kommunen har som følge af belastning, vejrlig mv., og dels den funktionelle tilstand (jævnhed, sporkøring) som brugerne (cyklisterne) oplever, når de kører på cykelstierne. Det er besluttet, at anvende et koncept for cykelstierne, der er analog med det, som Grontmij Carl Bro har anvendt/udviklet i samarbejde med Københavns Kommune. Men naturligvis tilpasset forholdene i Gladsaxe Kommune. Konceptet tager højde for de nævnte strukturelle og funktionelle forhold, og har fundet anvendelse i flere andre kommuner i såvel ind- som udland. I praksis betyder dette, at håndtering af den strukturelle del af opgaven varetages efter en til cykelstierne justeret metode der i nogen grad svarer til den, som anvendes for vejenes kørebaner. Den funktionelle del af opgaven gennemføres ved, at der på de enkelte cykelstier registreres et aktuelt komfortindeks. Udviklingen i komfortindekset fremskrives efterfølgende individuelt som funktion af tid og eksterne påvirkninger, og relateres i simuleringerne år for år til det ønskede serviceniveau (maksimal ønsket ujævnhed ) på de enkelte cykelsti-vejklasser. I praksis sker der ved optimeringsberegningerne i RoSy efterfølgende en parallel optimering af vedligeholdelsen af cykelstierne i relation til den økonomisk optimale vedligeholdelsesindsats (strukturelle udvikling), og en optimering der samtidig tager hensyn til, at det funktionelle serviceniveau overholdes.

5 Side Gladsaxe Kommunes opgaver I den udstrækning, der forefindes flere cykelstier i kommunen, end der pt. forefindes i RoSy, skal der udarbejdes en liste og beskrivelse over de cykelstier, der yderligere ønskes medtaget i projektet. Oversigten skal anvendes af Grontmij Carl Bro med henblik på opmåling og tilstandsregistrering af de evt. manglende cykelstier. Som under pkt. 4.1 (for vejene) skal der også for cykelstierne gennemføres en opdeling af disse i såvel cykelsti-vejklasser som i konstruktionsklasser. Det forventes, at denne opdeling kan gennemføres parallelt med aktiviteten nævnt under pkt. 4.1 (indeholdt i de 2 nævnte dage). Hvad angår den funktionelle opsætning af serviceniveauet for jævnheden i RoSy, skal der udpeges 2-4 referencestrækninger, der repræsenterer det, som kommunen ud fra et cykelkomfortkrav ønsker at definere, som en god nok men dog lige på kanten cykelsti. 5.2 Grontmij Carl Bros opgaver Der skal gennemføres en total (ny) tilstandsregistrering (skader) af samtlige cykelstier. Hermed også de cykelstier der forløber parallelt med fortovene samt evt. øvrige cykelstier (jf. 5.1), som kommunen måtte ønske at medtage. Der skal endvidere foretages en registrering af det aktuelle komfortsindeks. Dette kan gennemføres enten rent måleteknisk (med laserudstyr et køretøj) eller semi-visuelt ved, at stierne gennemkøres af en vejtekniker på cykel ad to omgange med lav, henholdsvis høj hastighed. Der drages uanset metode i den anledning paralleller til de erfaringer og krav til komfortindeks, der er indhøstet i Københavns Kommune. Hvad angår de cykelstier, der forløber i eget tracé, og i øjeblikket allerede er registreret i RoSy er tilstandsregistreringen heraf (skader), teknisk såvel som økonomisk reguleret af tidligere indgået aftale om tilstandsregistrering (6- år plan). Opmåling og tilstandsregulering af øvrige cykelstier, samt komfortmåling af samtlige cykelstier, er at betragte som en selvstændig opgave. Dette omfatter også arbejdet med (en edb-teknisk-øvelse), at omlægge de eksisterende cykelstier langs vejene til ikke blot at være en del af vejenes sideelementer men også at optræde som selvstændige cykelstier. Endvidere skal en medarbejder hos Grontmij Carl Bro deltage i det under pkt. 5.1.nævnte arbejde med opdeling af stierne i cykelsti-vejklasse og konstruktionsklasse.

6 Side 6 Der skal herefter gennemføres en række beregningssimuleringer med udgangspunkt i de under pkt. 3 nævnte scenarier. Herunder også en justering/tilpasning af setup af de målbare serviceniveauer således at disse matcher opsætningen i den nye harmoniserede database.. 6 FORTOVE Der er fortove langs stort hele det samlede vejnet i Gladsaxe Kommune. Fortovene er af vidt forskellig beskaffenhed. Såvel kvalitetsmæssigt som sikkerhedsmæssigt (risiko for faldskader). Der syntes i dag ikke at være sikkerhed for, at alle fortovene er registeret i RoSy. Såfremt dette ikke er tilfældet, skal der en registrering af disse I forbindelse med det såkaldte NESA-projekt har der de senere år være gennemført en registrering af tilstanden på de fortove/dele af fortove, hvor NESA efterfølgende har skullet nedlægge kabler. Til gengæld er der ikke efterfølgende (efter at NESA har færdiggjort arbejdet) blevet gennemført en ny tilstandsregistrering. Dette medfører, at de tilstandsdata, der i øjeblikket findes i RoSy, ikke kan betragtes som retvisende. Med henblik på validiteten af nærværende projekt må der derfor gennemføres en ny tilstandsregistrering af samtlige fortove. Samtidig er de igangværende Grontmij Carl Bro aktiviteter omkring NESAprojektet efter aftale stoppet med øjeblikkelig virkning. Tilstandsregistreringen foretages med udgangspunkt i samme koncept, der er blevet anvendt i samarbejde med Københavns Kommune, idet der dog skal ske tilpasning til de lokale forhold i Gladsaxe. Herunder bl.a. andre fortovstyper, evt. andre servicekrav mv. I praksis betyder dette, at tilstanden på fortovene registreres i henhold til en tilstandsskala fra 0 til 5. Hvor tilstandskarakteren 0 svarer til et fortov, der fremtræder som helt nyt og 5 svarer til et fortov, der er udtjent. Se i øvrigt bilag 1, der viser eksempler på fortove med forskellig tilstandskarakter i Københavns Kommune. Det vil være nødvendigt før tilstandsregistreringen påbegyndes at lave nye fotos og beskrivelser, der er retvisende for fortovskonstruktionerne i Gladsaxe. Tilsvarende vil det ligeledes være nødvendig, at udarbejde en for Gladsaxe Kommune tilpasset inddeling af fortovstyper i fx 6 typer. Se bilag 2 der viser et eksempel på opdeling i 6 fortovstyper i Københavns kommune. Med udgangspunkt i såvel fortovstype som tilstandskarakter gennemføres der en tilstandsregistrering af samtlige fortove.

7 Side 7 Det har været på tale, at tilstandsregistreringen af fortovene kan indskrænkes til kun at omfatte en enkelt tilstandskarakter - vej for vej. Forstået således, at hvis fortovet i den ene side af vejen har en tilstandskarakter på 3, så har det andet fortov det også. Vi har med henblik på, at vurdere om man ved en sådan grov opdeling af tilstanden på fortovene risikerer, at nå frem til et ikke retvisende resultat for såvel investeringsbehov som kapitalværdi, gennemgået de seneste års NE- SA-registreringerne med henblik på at undersøge, hvor homogen tilstanden reelt set er på de enkelte deletaper af den samme vej. Resultatet viser, at der syntes af være endog meget store variationer af tilstandskarakteren på den samme vej. Der er på visse veje set variationer af tilstandskarakteren fra 1 til 4. Eller med andre ord variationer fra et fortov med beskedne skader til et fortov der næsten udlevet. I praksis taler vi derfor i visse tilfælde om et tidsmæssigt spænd på år og som følge heraf en ikke uvæsentlig indvirkning på investeringsbehovet på såvel kort som lang sigt. Vi kan derfor ikke anbefale, at der gennemføres en så grov opdeling af etaper der tilstandsregistreres, men foreslår i stedet anvendelse af en detaljeret opdeling der svarer til den som er anvendt på NESA-projektet. Når den endelig opdelingsmetode er fastlagt, gennemføres der en tilstandsregistrering baseret på dels fortovstype og tilstandskarakter. Dataene registreres i RoSy, og der udarbejdes i RoSy individuelle fortovsmodeller, der svarer til det antal fortovstyper, der findes i kommunen. Sideløbende med tilstandsregistreringen gennemføres der ligeledes en registrering af de steder, hvor der optræder risiko for faldskader. Dette sker dels med henblik på at få afdækket det økonomiske behov for udbedring af sådanne skader, men også med henblik på at få et overblik over hvor risiciene for faldskader foreligger på vejnettet. Risiko for faldskader skal opdeles efter art. Dvs. om risikoen skyldes en (for høj) stophane, et fliseopspring, trærødder osv. Den ønskede opdeling i arter aftales i forbindelse med opstart af projekter. 6.1 Gladsaxe Kommunes opgaver I den udstrækning, der forefindes flere fortove i kommunen end der pt. forefindes i RoSy, skal der udarbejdes en liste og beskrivelse over de fortove, der yderligere ønskes medtaget i projektet. Oversigten skal anvendes af Grontmij Carl Bro med henblik på opmåling og tilstandsregistrering af de evt. manglende fortove.

8 Side 8 Der skal tages stilling til, hvor mange forskellige fortovstyper kommunen ønsker at arbejde med i RoSy. Samtidig skal der udpeges eksempler på steder, hvor de enkelte fortovstyper forefindes. Således, at disse efterfølgende kan anvendes som referencegrundlag for tilstandsregistreringen af samtlige fortove. Der skal ligeledes tages stilling til omfang og arten af faldskader, som kommunen ønsker at operere med For hver fortovstype skal der oplyses de omkostninger (priser som RoSy skal arbejde med), som kommunen har til renovering af disse. Omkostningen angives i kr/m2 pr. fortovstype. Ligeledes skal der oplyses omkostninger (gennemsnitspriser) til udbedring af faldskader. Evt. inddelt efter art Grontmij Carl Bros opgaver Der skal gennemføres en total (ny) tilstandsregistrering af samtlige fortove. I den udstrækning, der er tale om nye endnu ikke i RoSy registrerede fortove, skal disse ligeledes opmåles geometrisk Fortovstyper og klasser skal oprettes i RoSy. Ligesom der skal tilknyttes nedbrydningsmodeller, ønsket serviceniveau, priser, metoder mv. Der skal herefter gennemføres en række beregningssimuleringer med udgangspunkt i de under pkt. 3 nævnte scenarier. Herunder også en justering/tilpasning af setup af de målbare serviceniveauer således at disse matcher opsætningen i den nye harmoniserede database. Endelig skal der udarbejdes en oversigt over omfang og fordeling af risiko for faldskader, samt en beregning af det aktuelle økonomiske behov for udbedring af disse. 7 SAMKØRING AF DATA OG RESULTATER (FORELØBIGE RESULTA- TER) Når de første resultater fra de sammenkørte beregninger foreligger, udarbejder Grontmij Carl Broen en foreløbig oversigt over resultatet med henblik på drøftelse ved et fælles møde. Hensigten med mødet er, forinden det endelige resultat udarbejdes (pkt. 3) dels at afstemme de gensidige forventninger til det endelige resultat, men også for at give mulighed for evt. finjusteringer af resultatet inden dette udarbejdes i endelig udgave.

9 Side 9 8 BILAG 8.1 Bilag 1. Sammenhæng mellem tilstandskarakter og fortovstilstand anvendt i Københavns Kommune. Skal tilpasses forholdene i Gladsaxe

10 Side 10 Karakter 0 Fortovet fremtræder som nyt Karakter 1 Fortov med beskedne skader, som kan udbedres ved mindre partielle reparationer

11 Side 11 Karakter 2 Fortov med mindre skader, f. eks. enkelte knækkede fliser og afskallinger i betonfliser. Enkelte løse chaussesten og/eller mindre lunker i asfalt eller grus. Karakter 3 Fortov med en del skader, f.eks. knækkede fliser og afskallinger i betonfliser. En del løse chaussesten. Lunker i asfalt eller grus. Fortovet er ikke komfortabelt for kørestolsbrugere eller barnevogne, men acceptabelt for fodgængere.

12 Side 12 Karakter 4 Mange faldskader. Mange knækkede fliser. Dårlige kantsten. Ujævn asfalt med en del lapper. Store lunker i grus. Fortovet er ikke komfortabelt for hverken fodgængere, kørestolsbrugere eller barnevogne. Karakter 5 Mange knækkede fliser. Mange faldskader. Dårlige kantsten. Ujævn asfalt med mange lapper. Store lunker i grus. Fortovet er ikke komfortabelt for hverken fodgængere, kørestolsbrugere eller barnevogne.

13 Side Bilag 2. Fortovstyper anvendt i Københavns Kommune. Skal tilpasses forholdene i Gladsaxe

14 Side 14 Type 0 Intet fortov Type 1 Københavnerfortov med brolægning

15 Side 15 Type 2 Københavner fortov med asfalt Type 3 Asfaltfortov

16 Side 16 Type 4 Grusfortov Type 5 Granit/natursten

17 Side 17 Type 11 Pladser og gågader Parkeringsbåse på fortovsbelægning

Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering April 2011

Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering April 2011 Rapport Hvidovre Kommune April 2011 Udgivelsesdato : 14. april 2011 Projekt : 22.0011.02 Udarbejdet : Ulrike Klasterer Kontrolleret : Erling Kristiansen Godkendt : Erling Kristiansen Hvidovre Kommune 1

Læs mere

NOTAT. Indledning FUNKTIONSKONTRAKT OG TILSTAND

NOTAT. Indledning FUNKTIONSKONTRAKT OG TILSTAND NOTAT Projektnavn Hovedeftersyn Skanderborg Kommune - 2018 Projektnr. 1100016990-003 Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 01 Version 0 Til Bodil Friis Nielsen Fra Marianne Würtz Kopi til Svend Erik Nielsen,

Læs mere

Indførelse af Asset Management i Sæby kommune et pilotprojekt

Indførelse af Asset Management i Sæby kommune et pilotprojekt Indførelse af Asset Management i Sæby kommune et pilotprojekt Af Karsten Thorn, Kommuneingeniør, Sæby Kommune, Email kat@saeby.dk og Jørn R. Kristiansen, Markedschef, Carl Bro as, Email: jnk@carlbro.com

Læs mere

1. Baggrund og status. I forbindelse med vedtagelsen af budget besluttede Byrådet budgetnote 14 om vejvedligeholdelse:

1. Baggrund og status. I forbindelse med vedtagelsen af budget besluttede Byrådet budgetnote 14 om vejvedligeholdelse: GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Vej- og Parkafdelingen Niveau for vejvedligeholdelse - budgetnote 14 NOTAT Dato: 9. maj 2008 Af: Ivan Christensen og Hanne Sørensen Niveau for vejvedligeholdelse

Læs mere

Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering 2015/2016 Juli 2016

Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering 2015/2016 Juli 2016 Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering 2015/2016 Juli 2016 Udgivelsesdato : 31. juli 2016 Projekt : 22.0011.03 Udarbejdet : Erling Kristiansen Kontrolleret : Henrik Kubel Godkendt : Erling Kristiansen

Læs mere

RoSy Brugerseminar. Asset Management. Vejkapital, efterslæb, målsætning og strategi. 27 september Copyright 2012 Grontmij A/S

RoSy Brugerseminar. Asset Management. Vejkapital, efterslæb, målsætning og strategi. 27 september Copyright 2012 Grontmij A/S RoSy Brugerseminar Asset Management Vejkapital, efterslæb, målsætning og strategi 27 september 2012 1 Metoden bygger dels på vurdering af aktivernes værdi og dels på langsigtede beregninger af nedslidning

Læs mere

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister.

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister. Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister P A R K E R I N G Overslagspris Se note vedr. beregning af estimeret overslagspris samt

Læs mere

Teknisk beskrivelse af og konsekvenser for valg af vejbelægning

Teknisk beskrivelse af og konsekvenser for valg af vejbelægning NOTAT (Bilag 2 til UTM 08APR08) Lejre Kommune Lyndby Gade 19, Lyndby Postboks 51 4070 Kirke Hyllinge T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Nawzad Marouf Ejendom & Anlæg D 4646 4933 E nama@lejre.dk Teknisk

Læs mere

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Indhold Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.... 1 1.0 Baggrund...

Læs mere

Tilstandsvurdering af veje

Tilstandsvurdering af veje Tilstandsvurdering af veje Resumé Center for Byens Anvendelse (tidligere Trafik og Veje) og efterfølgende forkortet CBA, har i en årrække foretaget visuelt hovedeftersyn på en tredjedel af kommunens vejnet

Læs mere

Strategi for vedligeholdelse af veje og pladser i Lejre Kommune

Strategi for vedligeholdelse af veje og pladser i Lejre Kommune Strategi for vedligeholdelse af veje og pladser i Lejre Kommune Teknik & Miljø Ejendom og Anlæg Team Vej /Nawzad Marouf Marts 2007 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion...2 2. Generelt om Vejvedligeholdelse...2

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag

Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag TEKNISK NOTAT 15. december 2014 LBP/SSN Udarbejdet af Via Trafik for Københavns Kommune december 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Projektbeskrivelse...

Læs mere

KONTRAKTFORMER UDBUD AF ASFALTARBEJDER I HEDENSTED KOMMUNE

KONTRAKTFORMER UDBUD AF ASFALTARBEJDER I HEDENSTED KOMMUNE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 16. december 2013 Susanne Baltzer sub@vd.dk KONTRAKTFORMER UDBUD AF ASFALTARBEJDER I HEDENSTED KOMMUNE Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Vejledning til hovedeftersyn

Vejledning til hovedeftersyn Vejledning til hovedeftersyn Faaborg-Midtfyn Kommune November 2017 1. INTRODUKTION... 3 2. BELÆGNINGSSKADER... 5 1. REVNER PÅ LANGS, 0-1 M FRA KANT... 6 2. REVNER PÅ LANGS > 1 M FRA KANT OG REVNER PÅ TVÆRS...

Læs mere

Titel SAMKOM analyse af Kommunevejenes tilstand 2017

Titel SAMKOM analyse af Kommunevejenes tilstand 2017 Titel SAMKOM analyse af Kommunevejenes tilstand 2017 Baggrund KL, Kommunalteknisk Chefforening (KTC) og Vejdirektoratet (VD) har i regi af SAMKOM udført en landsdækkende analyse af den kommunale vejvedligeholdelsestilstand.

Læs mere

Retningslinjer. vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier

Retningslinjer. vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier Bilag C: Retningslinjer for tilstandsregistreringer kørebaner og cykelstier Retningslinjer vedr. tilstandsregistrering af kørebaner og cykelstier 1 1. Generelt 1.1 Registreringsomfang Det antal m 2 som

Læs mere

DAGSORDEN. Indledning. Vejens funktion. Vejtekniske parametre. Fordele og ulemper ved forskellige måleteknikker. Målestrategier hvor ligger fokus

DAGSORDEN. Indledning. Vejens funktion. Vejtekniske parametre. Fordele og ulemper ved forskellige måleteknikker. Målestrategier hvor ligger fokus MÅLESTRATEGI I KOMMUNER NIELS DUJARDIN DAGSORDEN Indledning Vejens funktion Vejtekniske parametre Fordele og ulemper ved forskellige måleteknikker Målestrategier hvor ligger fokus INDLEDNING Vejdirektoratet

Læs mere

INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ

INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ http://tommesensvej.dk initiativgruppen@tommesensvej.dk Referat fra møde i InSide den 3. november 2016 Der var mødt 18 beboere fra Tommesensvej. Derudover deltog fra Initiativgruppen:

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

VEJVEDLIGEHOLDELSE TØNDER KOMMUNE POLITISK NOTAT 05. APRIL 2016 UDARBEJDET SWECO DANMARK A/S

VEJVEDLIGEHOLDELSE TØNDER KOMMUNE POLITISK NOTAT 05. APRIL 2016 UDARBEJDET SWECO DANMARK A/S VEJVEDLIGEHOLDELSE 2016-2025 TØNDER KOMMUNE POLITISK NOTAT 05. APRIL 2016 UDARBEJDET SWECO DANMARK A/S 1. SAMMENFATNING Sweco har i samarbejde med Kommunen udarbejdet en vejvedligeholdelsesrapport for

Læs mere

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove Ingholt Consult Rådgivende Ingeniørfirma ApS Christian X Alle 168 2800 Kongens Lyngby Tlf. 45880633 Fax 45880684 Grundejerforeningen Danas Park Husum Tilstandsrapport for veje og fortove Dato: 27.04.2012

Læs mere

GF Sandagerhus. Belægningsevaluering. September 2014. Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1.

GF Sandagerhus. Belægningsevaluering. September 2014. Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1. September 2014 Udgivelsesdato : 25. september 2014 Vores reference : 22.0094.01 Version : 1.0 Udarbejdet : Brian Henriksen Kontrolleret : Henrik Kubel Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BELÆGNINGSEVALUERING

Læs mere

Mere vedligehold for færre penge Vejforum 2010

Mere vedligehold for færre penge Vejforum 2010 Mere vedligehold for færre penge Vejforum 2010 Grontmij Carl Bro A/S Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Af markedschef Jørn Riishede

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015 VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune Regulativ august 2015 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier

Læs mere

Vejens skadespoint og trafiksikkerhed

Vejens skadespoint og trafiksikkerhed Vejforum 2017, Nyborg Strand, d. 6.-7. december Vejens skadespoint og trafiksikkerhed Er der behov for et nyt skadespoint, som kan benyttes som trafiksikkerhedsindikator? Kira Hyldekær Janstrup, Postdoc

Læs mere

: Bilag 2: Dobbeltrettet cykelsti langs med Gladsaxevej

: Bilag 2: Dobbeltrettet cykelsti langs med Gladsaxevej Notat Grontmi A/S Skibhusve 52 A 5000 Odense C Danmark T +45 8220 3500 F +45 8220 3501 www.grontmi.dk CVR-nr. 48233511 Bro 13, UF af sti ved Høe Gladsaxeve Brorenovering og etablering af dobbeltrettet

Læs mere

Omkostningsregistrering af veje i kommunerne SAMKOM-workshop på Vejforum 2004

Omkostningsregistrering af veje i kommunerne SAMKOM-workshop på Vejforum 2004 Kommunalteknisk Chefforening MDM/06.01.2005 Omkostningsregistrering af veje i kommunerne SAMKOM-workshop på Vejforum 2004 Knud Erik Andersen, Vejdirektoratet indledte med at byde velkommen til workshoppen.

Læs mere

Analyse af infrastrukturens tilstand i Randers Kommune

Analyse af infrastrukturens tilstand i Randers Kommune Analyse af infrastrukturens tilstand i Randers Kommune Sammenfatning og konklusion...2 1 Indledning...2 2 Fire nøglebegreber...2 3 Scenarier for fremtidens vedligeholdelse...2 4 Veje...2 5 Cykelstier...2

Læs mere

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Bestyrelsen har fået vurderet foreningens asfaltarealer. Vurderingen er, at den resterende levetid på vores asfalt arealer er kort. Hovedparten

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 Indhold Indledning... 3 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier m.m.... 4 2. Vintervejklasser... 4 3. Prioritering

Læs mere

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte www.holteavlsgaard.dk 22-03-2013

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte www.holteavlsgaard.dk 22-03-2013 Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 2. April 2013 kl. 19.30 i Mariehøjcentret lokale 3. Skal de 41 år gamle fortove renoveres samtidig med at der bliver lagt nyt asfalt på kørebanerne? Kom og hør,

Læs mere

Tema veje, stier og fortove

Tema veje, stier og fortove Tema veje, stier og fortove Frederikssund Kommunes data for veje, stier og fortove er registreret i Vejforvaltnings System Vejman, som står på en server hos Vejdirektoratet. Udover det grundelæggende data

Læs mere

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN 5 bud på hvad landets kommuner kan gøre ALLE HAR RET TIL AT FÆRDES SIKKERT OG TRYGT I TRAFIKKEN Det gælder ikke mindst for vores handicappede og ældre.

Læs mere

Vedligeholdelse og tilsyn

Vedligeholdelse og tilsyn Veje og stiregister Kort Se: Vinter og færdsel Anlæg og Infrastruktur 22. oktober 2018 SagsID.: 05.01.08-G01-2-18 Medarbejder: vla Vedligeholdelse og tilsyn Vejmyndighedens tilsynspligt med de kommunale

Læs mere

Dataindsamling og visning på kort. Copyright, Grontmij A/S 2011

Dataindsamling og visning på kort. Copyright, Grontmij A/S 2011 Dataindsamling og visning på kort Copyright, Grontmij A/S 2011 2. Haderslev som eksempel 1. Introduktion til projektet 2. Måling af sporkøring og bæreevnen 3. Resultater af målingerne Introduktion til

Læs mere

Skadeskatalog Retningslinjer for tilstandsregistrering

Skadeskatalog Retningslinjer for tilstandsregistrering 2009, Grontmij Carl Bro A/S Skadeskatalog Retningslinjer for tilstandsregistrering 1 - Gruppe Gemeinsam die Zukunft gestalten Forord Nærværende dokument er et vejledende skadeskatalog med eksempler på

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF ASFALTBELÆGNINGER 2013 DRAGØR KOMMUNE

VEDLIGEHOLDELSE AF ASFALTBELÆGNINGER 2013 DRAGØR KOMMUNE VEDLIGEHOLDELSE AF ASFALTBELÆGNINGER 2013 DRAGØR KOMMUNE Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450 Telefon 7244 7000 vejdirektoratet.dk SE 60729018 SIDE 2 af 17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND...

Læs mere

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Økonomidir. område Ramsherred 5 5700 Svendborg Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 34 76 I forhold til prisafprøvning/konkurrenceudsættelse peges der på, at der

Læs mere

DANMARKS VEJNET EN INVESTERING

DANMARKS VEJNET EN INVESTERING DANMARKS VEJNET EN INVESTERING December 2013 2 indhold 2 Indhold og baggrund 3 Det er dyrt at spare 4 To cases 5 Den dyre forskel 6 De kommunale budgetter 7 Et nyt mindset 1521 december 2013. Fotos: COWI/Niels

Læs mere

IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 2015-12-06

IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 2015-12-06 IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver Indlæg ved: Thomas Klint Martinsen, Odsherred Kommune Helge

Læs mere

Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse

Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 8 Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse Skemaet nedenfor viser de elementer (fra U01 U22), som er en del af det befæstede vejareal. Det er desuden angivet med

Læs mere

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført.

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført. Faxe Kommune Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Prioritering af cykelstiprojekter Prioriteringsmodel Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato 11. januar 2016

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION

ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION ROHOLMSVEJ TRAFIKSANERING OG STØJREDUKTION Projektnavn Trafiksanering og støjreducering af Roholmsvej Projektnr. 1100036714 Modtager Albertslund Kommune Dokumenttype Notat Version 1 Dato 22-01-2019 Udarbejdet

Læs mere

Metoder til detektering og vurdering af trafiksikkerhedsproblemer i vejnettet

Metoder til detektering og vurdering af trafiksikkerhedsproblemer i vejnettet Metoder til detektering og vurdering af trafiksikkerhedsproblemer i vejnettet Dorte Vistisen Carl Bro as, IMM/CTT på DTU M.Sc., PhD studerende 1 Indledning Selvom der årligt anvendes mange millioner på

Læs mere

Forslag til supercykelsti langs med Hold-An Vej

Forslag til supercykelsti langs med Hold-An Vej Januar 2015, udgave 1 Forslag til supercykelsti langs med Hold-An Vej Udarbejdet af en samarbejdsgruppe bestående af grundejere, som bor langs med Hold-An Vej i Bueparken og Vårbuen. Vi har igennem julen

Læs mere

Belægningsstrategi

Belægningsstrategi Belægningsstrategi 2014-2021 En strategi for bevarelse af belægninger på Gentofte Kommunes vejnet - veje, fortove, cykelstier, stier og parkeringspladser. Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Indledning

Læs mere

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Baggrund og formål NIRAS har i løbet af det sidste år udarbejdet en trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Indstilling. Efterslæb på vedligeholdelse af broer, fortove og stier. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Efterslæb på vedligeholdelse af broer, fortove og stier. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø udarbejdede primo 2012 en

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse Indholdsfortegnelse LOVGRUNDLAG:... 3 I. OFFENTLIGE VEJE OG STIER.... 3 A. SNERYDNING... 3 Vejbestyrelsens opgaver... 3 Grundejernes forpligtelser....

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT Hvedetoften og del af Havrevej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Liz T. Johannesen. Venlig hilsen Liz T. Johannessen Furesø Kommune Byrådssekretariatet 3500 Værløse Telefon 7235 4505 E-mail: ltj@furesoe.

Liz T. Johannesen. Venlig hilsen Liz T. Johannessen Furesø Kommune Byrådssekretariatet 3500 Værløse Telefon 7235 4505 E-mail: ltj@furesoe. Tilbud - Williams Plads Page 1 of 3 Liz T. Johannesen Fra: Bjørn Weitemeier (BJW) [BJW@nyvig.dk] Sendt: 24. april 2007 17:04 Til: Jytte Olander Jensen Emne: RE: Tilbud - Williams Plads Vedhæftede filer:

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT Højvangsvej med 2 sideveje RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen

Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen 7. oktober 2007 / Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet Introduktion...2 Baggrund...3 Fase 1. Udpegning af trafikvejnet uden for de større byer...4

Læs mere

HØRINGSSVAR Høring om påtænkt nedklassificering af Jægervej til privat fællesvej

HØRINGSSVAR Høring om påtænkt nedklassificering af Jægervej til privat fællesvej Favrskov Kommune Trafik og Veje Skovvej 20 8382 Hinnerup E-mail: omk@favrskov.dk 17. december 2016 HØRINGSSVAR Høring om påtænkt nedklassificering af Jægervej til privat fællesvej Vi har med interesse

Læs mere

INDLEDNING... 4 1. REGISTRERING AF STIER OG FORTOVE I VEJMAN.DK... 4. 1.1. Begreber og grundlæggende krav... 4. 1.1.1. Begreber...

INDLEDNING... 4 1. REGISTRERING AF STIER OG FORTOVE I VEJMAN.DK... 4. 1.1. Begreber og grundlæggende krav... 4. 1.1.1. Begreber... Oktober 2012 2 INDLEDNING... 4 1. REGISTRERING AF STIER OG FORTOVE I VEJMAN.DK... 4 1.1. Begreber og grundlæggende krav... 4 1.1.1. Begreber... 4 1.1.2. De grundlæggende krav... 7 1.2. Registrering af

Læs mere

Vallensbæk Kommune. Regulativ for vintervedligeholdelse. og renholdelse af veje

Vallensbæk Kommune. Regulativ for vintervedligeholdelse. og renholdelse af veje Vallensbæk Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Vallensbæk Kommune i henhold til lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Af Annette Vognbjerg, Ulfborg Vemb kommune, og Jørn R. Kristiansen, Carl Bro as,

Af Annette Vognbjerg, Ulfborg Vemb kommune, og Jørn R. Kristiansen, Carl Bro as, Udvikling af bæreevnen på lavt trafikerede veje Af Annette Vognbjerg, Ulfborg Vemb kommune, avo@ulfborg-vemb.dk og Jørn R. Kristiansen, Carl Bro as, jnk@carlbro.dk 1. Indledning Dette indlæg handler om

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING www.kk.dk/vejpladspark FORORD Denne folder er en sammenfatning af de gældende retningslinjer for opsætning af cykelstativer i Københavns Kommune. Folderen

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

UDKAST. Synliggørelse af kommunal vejvedligeholdelse - inspiration til kommuner

UDKAST. Synliggørelse af kommunal vejvedligeholdelse - inspiration til kommuner UDKAST Synliggørelse af kommunal vejvedligeholdelse - inspiration til kommuner KOLOFON Titel: Udgiver: Synliggørelse af kommunal vejvedligeholdelse inspiration til kommuner Vejdirektoratet og KTC (SAMKOM)

Læs mere

Standarder for Registreringer af Fortove i Fåborg Midtfyn Kommune

Standarder for Registreringer af Fortove i Fåborg Midtfyn Kommune Standarder for Registreringer af e i Fåborg Midtfyn Kommune : Liste over observationer, værste observation vil være afgørende for strækningens samlede klasse Spring mellem fliser indbyrdes, belægning m.v.

Læs mere

Indhold. Status 27. juli RoSy og asfaltvedligehold af cykelstier og færdselsbaner

Indhold. Status 27. juli RoSy og asfaltvedligehold af cykelstier og færdselsbaner Status 27. juli 2018 RoSy og asfaltvedligehold af cykelstier og færdselsbaner Indhold Status 27. juli 2018... 1 RoSy og asfaltvedligehold af cykelstier og færdselsbaner... 1 1. Resume... 1 2. Indledning...

Læs mere

Fodgængersimulering. Simuleringsprogram forbedrer fodgængernes forhold 1 INDLEDNING

Fodgængersimulering. Simuleringsprogram forbedrer fodgængernes forhold 1 INDLEDNING Dusager 12 8200 Århus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Fodgængersimulering Simuleringsprogram forbedrer fodgængernes forhold 26. november 2009 Version

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT P-plads ved Dyrlæge Cleemanns Vej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Funktionskontrakt i Skibby Kommune. Nawzad Marouf, FK Susanne Baltzer, VD

Funktionskontrakt i Skibby Kommune. Nawzad Marouf, FK Susanne Baltzer, VD Funktionskontrakt i Skibby Kommune Nawzad Marouf, FK Susanne Baltzer, VD 2 3 Tilstanden skulle løftes Tilstanden i 2002 - før kontrakt Serviceklasse Middel skadespoint Maksimalt skadespoint 1 1,6 7,6 2

Læs mere

Vejudvalget, GF SØMODS Timme Traberg-Andersen Rasmus Kristensen Peter Tychsen Med tak for stor bistand til Nils Budde SLIDE NR. 1 Hvorfor sidder vi her igen Vedligehold Hvorfor skal vi vedligeholde mere

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Smedevej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag 2:

Læs mere

Landsdækkende analyse af kommunal vejvedligeholdelsestilstand. Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet

Landsdækkende analyse af kommunal vejvedligeholdelsestilstand. Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet Landsdækkende analyse af kommunal vejvedligeholdelsestilstand Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet Disposition Baggrund for analyse Analysemodel Status for analyse Inspiration til det videre arbejde Baggrund

Læs mere

Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017

Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017 Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017 Lillebæltsbroen af 1935 VD-pilotprojekt Udskiftning af kørebanebeton og sprøjtebetonreparation ved/ Christian Bugge Hansen Fagprojektleder Bygværker

Læs mere

Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej

Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej 1 Velkommen Velkommen til mødet, ved formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jacob Beck Jensen og næstformand for Teknik- og Miljøudvalget, Hanne Olesen Borgermødets

Læs mere

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning TEKNISK NOTAT Projekt Ørumvej sideudvidelse og kantbaner Kunde Hedensted Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-08-26 Til Hedensted kommune - Michael Laursen Fra Rambøll Søren Bach Jensen Kopi til - 1. Indledning

Læs mere

Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning

Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning Dato: 17. juli 2014 Sagsnr.: 12/74320 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 Skanderborg.kommune@skanderborg.dk www.skanderborg.dk

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

Landsdækkende analyse af kommunevejenes tilstand og investeringsbehov - vejledning til indsamling af data

Landsdækkende analyse af kommunevejenes tilstand og investeringsbehov - vejledning til indsamling af data Landsdækkende analyse af kommunevejenes tilstand og investeringsbehov - vejledning til indsamling af data Kolofon Titel: Udgiver: Landsdækkende analyse af kommunevejenes tilstand og investeringsbehov -

Læs mere

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Voldruten og Søruten De to ruter er behandlet på et mere foreløbigt niveau end de øvrige ruter og det må forventes, at linjeføringerne tages op til

Læs mere

Notat om belægningstyper på Fodsporet

Notat om belægningstyper på Fodsporet Notat om belægningstyper på Fodsporet Indledning I dette notat gennemgås 11 forskellige løsningsmodeller, som enten er fremkommet i den offentlige debat og/eller er foreslået af projektgruppen. Modellerne

Læs mere

Modeller for vejbelægningers nedbrydning baseret på moderne målemetoder

Modeller for vejbelægningers nedbrydning baseret på moderne målemetoder Modeller for vejbelægningers nedbrydning baseret på moderne målemetoder Udvikling af nye nordiske modeller for vejes nedbrydning på netværksniveau Af Civilingeniør, ph.d. Gregers Hildebrand, Vejdirektoratet,

Læs mere

Serviceniveau for fodgængere og cyklister

Serviceniveau for fodgængere og cyklister Serviceniveau for fodgængere og cyklister Af civilingeniør Søren Underlien Jensen Trafitec suj@trafitec.dk Trafikanters oplevelser i trafikken er en særdeles væsentlig parameter i trafikpolitik, både lokalt,

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN.

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. Til grundejerforeninger, vejlaug m.m. Teknisk Forvaltning Park- og Vejafdelingen NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. BESIGTIGELSE

Læs mere

Tilstand af veje, cykelstier og fortove

Tilstand af veje, cykelstier og fortove Tilstand af veje, cykelstier og fortove 2018 Side 2 Resumé Resumé Denne rapport er udarbejdet af Vejdirektoratet i samarbejde med Aabenraa Kommune. Den indeholder en strategi for vedligeholdelsesarbejderne

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Vesterholmsvej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Orionvej, Havndal RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Favrskov Kommune har valgt at behandle din anmodning om dokumenter og oplysninger som en anmodning om aktindsigt.

Favrskov Kommune har valgt at behandle din anmodning om dokumenter og oplysninger som en anmodning om aktindsigt. Initiativgruppen Tommesensvej initiativgruppen@tommesensvej.dk Favrskov Kommune Teknik og Kultur Sekretariatet Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse aktindsigt

Læs mere

Sikre rundkørsler 26 TRAFIK & VEJE 2013 JUNI/JULI

Sikre rundkørsler 26 TRAFIK & VEJE 2013 JUNI/JULI UDFORMNING AF KRYDS Sikre rundkørsler Projektet Cyklisters sikkerhed i rundkørsler har gennem flere studier sat fokus på rundkørsler og trafiksikkerhed. Artiklen beskriver sikre design for både cyklister

Læs mere

Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum

Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum Værd at vide om Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum KOMMUNE 2 Et overblik over ansvarsreglerne Her får du et overblik over ansvarsreglerne for kommunerne ved borgernes

Læs mere

Beskrivelse af ændringer til administrative oplysninger

Beskrivelse af ændringer til administrative oplysninger Dato 25. oktober 2015 Sagsbehandler Jens-Peter Kofoed Jensen Mail jpk@vd.dk Telefon Dokument 15/07055-5 Side 1/6 Beskrivelse af ændringer til administrative oplysninger Indledning I november 2015 idriftsættes

Læs mere

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune 1 Indhold 1. Indledning og lovgivning...3 2. Opdeling af det kommunale vejnet...4 3. Servicemål for vintertjeneste

Læs mere

: Bilag 1: Udfaldsliste for indkomne tilbud Bilag 2: Vurdering af konditionsmæssigheden

: Bilag 1: Udfaldsliste for indkomne tilbud Bilag 2: Vurdering af konditionsmæssigheden Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Mariagerfjord Kommune, Funktionsudbud. Vurdering af indkomne tilbud 19. maj 2009 Projekt: 21.8387.01

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Do: Oktober 2015 Reguliv for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE Reguliv for vintervedligeholdelse og renholdelse for

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Kildevældet RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog BILAG 5 NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog Ved Budget 2016 (BR 1. oktober 2015) (A, B, C, F, I, O og V) var der enighed om at forbedre rejsetiden

Læs mere

Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk. Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune

Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk. Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune Serviceklasser / serviceniveau Serviceklasse: Serviceklasserne skal afspejle det serviceniveau,

Læs mere

NOTAT Om trafikafvikling

NOTAT Om trafikafvikling NOTAT Om trafikafvikling, bro over Harrestrup Å Projekt nr.: 01199, bro over Fæstningsgraven Projekt nr.: 01201 1. Generelt om opgaven... 2 2. Tilladt hastighed... 3 3. ÅDT... 3 4. Broklasse... 3 5. Trafikafvikling...

Læs mere

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Funktionskontrakter Erfaringer fra Aalborg Kommune Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Projektleder infrastrukturkapitalbevarelse Aalborg Kommune Aalborg Kommune Fakta

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Endvidere har grundejerforeningen bedt Rambøll om at komme med forslag til sikring af færdsel på stisystemet frem til Gaiavej.

Endvidere har grundejerforeningen bedt Rambøll om at komme med forslag til sikring af færdsel på stisystemet frem til Gaiavej. NOTAT Projekt Belægningsregistrering Kunde Planetbyens Grundejerforening Notat nr. 1 Dato 06-12-2012 Til Fra Lars Schubert Rambøll 1. Baggrund Grundejerforeningen Planetbyen i Vejle har rettet henvendelse

Læs mere