Forretningsfunktioner. Radiologi og nuklearmedicin. Forretningsprocesser Radiologi og nuklearm. Mamografi screening X X X X X X X X X X X X X X X X

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forretningsfunktioner. Radiologi og nuklearmedicin. Forretningsprocesser Radiologi og nuklearm. Mamografi screening X X X X X X X X X X X X X X X X"

Transkript

1 Radiologi og nuklearmedicin Håndter henvisning Ud fra rekvirentens informationer i henvisningen vurderes det, om afdelingen kan acceptere henvisningen. FF1 Ved håndtering af henvisningen er der følgende udfald: 1. Henvisningen afvises med en anført bemærkning om årsagen. Når en henvisning afvises, sendes en besked til rekvirenten med en anført bemærkning om årsagen. 2. Henvisningen videresendes til anden afdeling i regionen med en anført bemærkning om årsagen. 3. Henvisningen klargøres og er nu klar til visitering. Henvisningen tildeles eventuelt til en sektion eller et radiologisk speciale. Henvisninger modtages som udgangspunkt elektronisk i Løsningen. Modtages henvisningen ikke elektronisk, skal den oprettes i Løsningen. Relevante kommentarer anføres eventuelt på henvisningen Angiv undersøgelse Der angives en eller flere undersøgelser, som skal foretages på baggrund af henvisningen. Har rekvirenten foreslået en eller flere undersøgelser, valideres disse. Skal der udføres en anden undersøgelse end hidtil angivet, ændres dette. FF2 Undersøgelseskoder påsættes default på grundlag af procedure Det fremgår tydeligt hvad der er hovedkoder og tillægskoder FF3 Angive modtager af kopisvar Når der er behov for at sende en kopi af undersøgelsessvaret, også kaldet kopisvar, til tredjemand, så angives modtageren. Modtagere af kopisvar modtager en kopi af undersøgelsessvaret og eventuelle tillægsbeskrivelser, når det sendes til rekvirenten. Der kan være flere modtagere af kopisvar til samme henvisning. Håndter drop-in patient For udvalgte undersøgelser kan patienten vælge at møde som drop-in patient, hvilket vil fremgå af henvisningen. Drop-in patienter kan møde op til undersøgelse uden forudgående visitation eller booking. FF4 Røntgenafdelingen kan vælge, at drop-in patienter skal møde op i bestemte tidsrum. Ved fremmøde ankomstregistreres drop-in patienter som øvrige patienter, hvorved patient og dennes undersøgelser fremgår af dagsprogrammet. Drop-in patienter kaldes så vidt muligt ind til undersøgelse, i den rækkefølge de er ankommet. FF5 Håndter revurdering en anmoder om en revurdering af en tidligere beskrevet undersøgelse. Når henvisningen modtages, tilføjes de relevante undersøgelseskoder. Undersøgelsen beskrives på ny, og der sendes nyt undersøgelsessvar til rekvirenten. Det er som regel en, der udarbejdede den opringelige beskrivelse, som udarbejder revurderingen.

2 Før en undersøgelse kan gennemføres, skal henvisningen visiteres af en visitator. Visitator orienterer sig i henvisningen, samt i informationer fra patientens eventuelle tidligere undersøgelser. FF6 Hvis henvisningen ikke kan accepteres af afdelingen, kan visitator: 1. Henvisningen afvises med en anført bemærkning om årsagen. Når en henvisning afvises, sendes en besked til rekvirenten med en anført bemærkning om årsagen. 2. Henvisningen videresendes (omvisiteres) til anden afdeling i regionen med en anført bemærkning om årsagen. Ved visitering af henvisning angives: - Procedure, som angiver hvilke undersøgelser, der skal gennemføres - Undersøgelsesprotokol, som angiver hvordan undersøgelsen skal foretages. - Prioriteringskode som angiver fristen for, hvornår undersøgelsen skal udføres. - Eventuel bemærkning på undersøgelse eller henvisning FF7 Undersøgelser bookes ud fra undersøgelsestype, prioritering og evt. anført undersøgelsesprotokol. Alt efter typen af undersøgelse, samt anført procedure foretages en simpel booking, en multibooking, en profilbooking eller sekvensbooking: Simpel booking Med simpel booking bookes patienten til en enkelt undersøgelse. Multibooking Med multibooking bookes patienten til flere undersøgelser i umiddelbar forlængelse af hinanden. Undersøgelserne skal kunne udføres på samme modalitet, således at undersøgelserne kan bookes i samme undersøgelsesrum, og udføres i umiddelbar forlængelse af hinanden uden afbrydelser. Profilbooking Ved profilbooking bookes flere delundersøgelser, som tilsammen udgør en undersøgelse. En delundersøgelse kan for eksempel være en undersøgelse på en modalitet eller injicering af radioaktivt sporstof. Alt efter undersøgelsestype kan tiden, der går mellem delundersøgelserne have betydning. Ved profilbooking kan der derfor være krav om et maksimum og minimum tidsrum mellem to delundersøgelser. Sekvensbooking Ved sekvensbooking bookes patienten til flere undersøgelser. Sekvensbooking består af en sekvens af booking, hvor de enkelte undersøgelser kan bookes efter én af de 3 grundlæggende bookingtyper simpel booking, multibooking og profilbooking. * * I forlængelse af denne funktion udføres funktionen Informer patient FF8 Informer patient Ambulante patienter indkaldes og informeres per brev vedrørende bookede hhv. ombookede undersøgelser. en orienteres om tid og sted for aftalen, samt eventuel forberedelse forud for undersøgelsen. Løsningen understøtter, at indkaldelse til undersøgelser, der er booket som profil- og sekvensbooking, kan udsendes i samme brev, og vises kronologisk og overskuelig. Brevene sendes til DIPO, som sørger for at udsende brevene via Digital post eller som fysisk brev på grundlag af informationer om borgeren. Hvis der skal medsendes fysisk materiale, f.eks. medikamenter, så udsendes brevet direkte fra røntgenafdelingen.

3 FF9 Forbered næste undersøgelse Medarbejderen, som skal foretage undersøgelsen finder næste patient i dagsprogrammet for det pågældende undersøgelses- eller behandlingsrum. Aftalen opdateres eventuelt med et andet rum. Medarbejderen orienterer sig i oplysninger om patienten og den forestående undersøgelse eller delundersøgelse. Undersøgelsen får en status, som angiver, at undersøgelsen er påbegyndt. Dette sikrer at andre medarbejdere, som, ikke tager fat i den samme patient. en bringes til rummet. Der signeres for patientdentifikation. Ved anvendelse af kontraststof sikres, ud fra CAVE-oplysninger og seneste relevante blodprøvesvar, at patienten kan tåle kontrast. Undersøgelsen startes. Undersøgelsen gennemføres efter anvist protokol Undersøgelsen sluttes. Involverede medarbejdere dokumenteres Start- og sluttid for undersøgelse dokumenteres. Ved anvendelse af kontrast dokumenteres medikamenttype, medikamentnavn og forbrug i ml. Der signeres for medicin/kontraststof. FF10 Dokumenter undersøgelsen. F.eks.: Redigerer CAVE Redigerer undersøgelseskode og tillægskoder Blodprøvesvar Injicering af sporstof (anvendt radiofarmika, mængde, injektionstidspunkt) Forhold om undersøgelsen, der kan være relevant for en Forhold om patienten, der kan være relevant for fremtidige undersøgelser - f.eks. mobilitet, tolkebehov Eventuelle konstaterede komplikationer Undersøgelsen kvalitetssikres, bl.a. ved at Løsningen sikrer, at alle optagelser er lagret korrekt i PACS. Eventuelt sikres kvalitet og ophængning af billeder. Ved visse undersøgelser udføres yderligere billedbearbejdning. Når kvalitetssikring og eventuelt billedbearbejdning er afsluttet, signeres for undersøgelse afsluttet. Undersøgelsen er klar til beskrivelse.

4 FF11 Injicer radiofarmika Det sikres, ud fra CAVE-oplysninger og seneste relevante blodprøvesvar, at patienten kan tåle radiofarmika. Rette radiofarmika og mængde injiceres i patienten efter anvisninger i undersøgelsesprotokol. Medarbejderen dokumenterer undersøgelsen. Dokumentationen kan bl.a. omfatte følgende emner: - Udførende medarbejder - Navn og batchnummer på anvendt radiofarmika - Mængde af anvendt radiofarmika (MBq) - Injektionstidspunkt - Øvrig anvendt medicin - Blodsukker (mmol/l) - Graviditet - Amning - Højde/vægt Der signeres for radiofarmika udarbejder en beskrivelse for den gennemførte undersøgelse. Hvis der for samme henvisning er udført flere undersøgelser, kan vælge at beskrive hver undersøgelse selvstændigt, eller samle flere undersøgelser i et undersøgelsessvar. En beskrivelse udarbejdes på baggrund af følgende oplysninger, som er synlige i brugergrænsefladen: - Henvisningen - Billedmateriale og dokumentation fra den aktuelle undersøgelse - Information fra tidligere undersøgelser, herunder henvisninger, billedmateriale, dokumentation og beskrivelser En beskrivelse skal enten kunne indtastes, eller indtales vha. af et talegenkendelsesprogram. Eller ved en kombination af de 2 metoder. FF12 kan have behov for, at gemme en beskrivelse midlertidigt, f.eks. fordi der ikke er tid til at færdiggøre beskrivelsen lige nu, eller for at en mere erfaren læge læser og godkender beskrivelsen, før den signeres. Inden en beskrivelse gemmes som endelig, kan den derfor gemmes som kladde eller foreløbig. En beskrivelse kan altså gemmes på 3 måder: Kladde: Beskrivelsen gemmes i systemet som kladde. Der signeres ikke for en kladde. Kladder kan ses og ændres af andre brugere. Foreløbig: En foreløbig beskrivelse er signeret. Beskrivelsen sendes som et foreløbigt undersøgelsessvar til rekvirenten og eventuelle modtagere af kopisvar. En foreløbig beskrivelse kan ændres af de brugere, der har adgang til undersøgelsen. Endelig: En endelig beskrivelse er signeret. Beskrivelsen sendes som et endeligt røntgensvar til rekvirenten og eventuelle modtagere af kopisvar. En endelig beskrivelse kan ikke ændres. Der kan i stedet udarbejdes en tillægsbeskrivelse.

5 Udarbejd tillægsbeskrivelse En tillægsbeskrivelse udarbejdes, hvis der er behov for at sende yderligere oplysninger til rekvirenten, efter at beskrivelsen er signeret og sendt til rekvirenten. FF13 en, der udarbejder tillægsbeskrivelsen, hæfter og signerer kun for tillægsbeskrivelsen. Tillægsbeskrivelsen sendes til rekvirenten og eventuelle modtagere af kopisvar. Der kan udarbejdes flere tillægsbeskrivelser til samme beskrivelse. FF14 FF15 Tilføj undersøgelse til konference Det fremgår tydeligt af brugergrænsefladen, når der er tillægsbeskrivelser på en undersøgelse eller kan angive, at en undersøgelse skal gennemgås på en. Når en undersøgelse skal gennemgås på konference tilføjes den til den førstkommende relevante konference. Undersøgelser kan tilknyttes konferencer på andre sygehusenheder i regionen Forbered konference Ved forberedelse til konference gennemgår en undersøgelserne forud for konferencen. Når undersøgelserne gennemgåes har beskriveren adgang til: - Henvisningen - Billedmateriale og dokumentation fra relevante undersøgelser - Information om tidligere undersøgelser udført i regionen, herunder henvisninger, billedmateriale, dokumentation og beskrivelser Irrelevante undersøgelser fjernes af en fra konferencelisten. FF16 Afhold konference Når der afholdes konference, fremvises og gennemgåes undersøgelser. Ved gennemgang af en undersøgelse på konference har beskriveren adgang til: - Henvisningen - Billedmateriale og dokumentation fra undersøgelserne - Information om tidligere undersøgelser udført i regionen herunder henvisninger, billedmateriale, dokumentation og beskrivelser Mammografi screening FF17 Planlæg holdetid på lokalitet Brugeren udregner hvor lang tid en bus skal holde på en bestemt lokalitet på baggrund af antal kvinder, der skal screenes for brystkræft i det pågældende optageområde i en given periode. FF18 Administrer lokalitet Ud fra oplysninger om bemanding på lokaliteten angiver brugeren følgende bookingoplysninger om lokaliteten: Hvilke datoer screening foretages Åbningstider for de enkelte dage Tiden det tager at udføre en undersøgelse

6 FF31 Vedligehold screeningspopulation Der vedligeholdes en population over de kvinder, som potentielt indgår i regionens screeningsprogram. Populationen skal opdateres automatisk med ændringer fra regionens CPR-komponent med kvinder, som: fylder 50 flytter til regionen (og er over 50) flytter fra regionen udgår af populationen på grund af alder eller dødsfald Det er muligt manuelt at tilføje en kvinde til populationen FF32 Udvælg fra screeningspopulation Det er muligt manuelt at tilføje oplysninger om kvinder, som: er brystkræftopereret har BRCA-gen har fået foretaget klinisk mammografi har frabedt sig at deltage i screeningsprogrammet Før en indkaldelsesrunde udvælges den gruppe kvinder, som skal indkaldes til screening. Udvælgelsen sker enten ud fra kvindens praktiserende læge eller ud fra kvindens cpr-nummer, og kvindens bopæl. Udvælgelsen sker ud fra følgende regler: o Kvinder mellem 50 til og med 69 år indkaldes til screening hvert andet år o Kvinden der ikke ønsker at indgå i screeningsprogrammet skal ikke indkaldes til screening o Kvinder, der har fået foretaget en klinisk mammografi, indkaldes til næste screening 24 måneder herefter o Kvinder med BRCA-gen indgår først i screeningsprogrammet fra de er 70 år og herefter resten af livet o Kvinder der er brystkræftopereret indgår i screeningsprogrammet fra de er år o Kvinder der flytter til regionen tilbydes screening indenfor 3 måneder Brugeren vælger en tidsperiode og lokalitet, hvortil der skal bookes kvinder til screening. Ud fra informationer om hvilke kvinder der er i screeningspopulationen, samt information om hvornår hver kvinde sidst har været screenet, udvælges de kvinder, der skal bookes til screening for den valgte periode og lokalitet. FF19 For kvinder med specielle behov, kan det være nødvendigt at ændre lokalitet og/eller reservere ekstra tid til screeningen. Valgte kvinder bookes til screening og indkaldes herefter automatisk. Der sendes indkaldelsesbrev indeholdende information om undersøgelsen herunder tid og lokalitet til kvinder via Digital Post. Der sendes et fysisk brev til kvinder, der ikke modtager Digital Post. Kvinder, der et tilmeldt NemSMS, modtager en SMS reminder FF20 enkelt kvinde Er der behov for at indkalde en bestemt kvinde, fremsøges og indkaldes kvinden ud fra cpr-nummer.

7 Medarbejder orienterer sig i historikken over tidligere undersøgelser for den pågældende kvinde, for at se om der er relevante fund og noter. Medarbejdere signerer for patientidentifikation FF21 Medarbejder spørger ind til og dokumenterer: - Kvindens oplysninger om placering og art af eventuelle forandringer i/på bryst o Forandringens art: vorte, knude, ar, reduktion - Har kvinden implantater i bryst? - Har kvinden være undersøgt tidligere og hvor? - Må undersøgelsen bruges til forskningsformål? - Må der sendes kopisvar til egen læge? - Får kvinden hormonbehandling og i så fald hvilken type (tablet, plaster, stav )? - Har kvinden tidligere været behandlet eller opereret i bryst? I så fald hvilke årstal? Undersøgelsen startes. Det dokumenteres hvilken medarbejder, der udfører undersøgelsen, og hvilken medarbejder, der assisterer ved undersøgelsen Undersøgelse gennemføres. Undersøgelsen afsluttes. Eventuelt anføres bemærkning på undersøgelsen. En ufuldstændig undersøgelse markeres eksplicit. Kan undersøgelsen ikke gennemføres, aflyses undersøgelsen med anført bemærkning om årsag. Gransk undersøgelse en gransker undersøgelsen på baggrund af dokumentation, eventuelle kommentarer fra undersøgelsen, samt billeder vist i PACS. FF22 en bedømmer undersøgelsen og vælger et af følgende udfald: Udredning Ingen mistanke om forandringer Knudebrev Ufuldstændig undersøgelse Der signeres for at gemme bedømmelse Samme undersøgelse granskes af to forskellige granskere. Granskning foretages "blinded", hvilket vil sige, at granskerne ikke må se andres bedømmelse af undersøgelsen. Er der ikke konsensus, granskes en tredje gang. Tredje gransker kan godt være samme gransker som første eller anden gransker. FF23 Får undersøgelsen bedømmelsen Udredning, så henvises kvinden til udredning på den radiologiske afdeling, hvis optageområde dækker kvindens bopæl. Afdelingen der henvises til, starter herefter udredningsforløb, booker nødvendige undersøgelser og sender svar på screeningen til kvinden sammen med en tid for udredning. Ved henvisning til udredning sendes også besked til egen læge samt EPJ om, at der igangsættes udredning.

8 FF24 Der sendes forskellige svarbreve til kvinden alt efter granskningens udfald: Normalbrev: Der sendes et brev til kvinden med besked om, at der ingen mistanke er om forandringer. Hvis kvinden har oplyst om forandringer i brystet, så sendes desuden et knudebrev med besked om, at der ikke er mistanke om ondartede forandringer. Ufuldstændig undersøgelse: Der sendes brev til kvinden om, at undersøgelsen er ufuldstændig, og at der ikke foretages yderligere, med mindre kvinden kontakter screeningssekretariatet. Brevene sendes til DIPO, som sørger for at udsende brevene via Digital post eller som fysisk brev på grundlag af informationer om borgeren. Hvis kvinden har givet samtykke sendes kopisvar til egen læge. Svar på undersøgelse overføres også til sundhed.dk via EPJ på baggrund af lovgivningsmæssig koderegistrering. Radiologi, Nuklearmedicin og Mammografi screening FF25 Ændre aftale En eller flere parametre ændres ved en aftale og der anføres eventuelt en bemærkning om årsagen. Hvis ændringen påvirker tidspunktet for patientens undersøgelse, så startes forretningsfunktionen Informer patient * * FF26 Aflyse aftale Skal undersøgelsen ikke udføres, så aflyses den bookede tid, og der anføres eventuelt en bemærkning om årsagen. Som konsekvens af ændringen sendes et bookingsvar til rekvirenten, og for ambulante patienter startes forretningsfunktionen Informer patient * FF27 Ankomstregistrer patient Når patienten ankommer til afdelingen registreres dette, så patienten vises som ankommet i dagsprogrammet. Ankomstregistrering kan enten foretages af en administrativ medarbejder, eller af patienten selv vha. sundhedskort, kode på indkaldelsesbrev, armbånd på indlagt patient eller CPR-nummer FF28 Hvis patienten udebliver fra ambulant undersøgelse, skal der sendes en besked til rekvirenten, som orienterer om dette. Brugeren fremsøger en oversigt over udeblevne patienter - både patienter med en booking og drop-in patienter Der udarbejdes et undersøgelsessvar med besked om udeblivelsen Ved udeblivelse fra mammografiscreening udsendes også et orienteringsbrev til kvinden FF29 Valider patientidentitet Forud for start af undersøgelsen valideres patientens identitet ud fra fulde navn og cpr-nummer.

9 Opret henvisning Når der modtages en elektronisk rekvisition, så oprettes der automatisk en henvisning. Elektroniske rekvisitioner kan komme fra regionens EPJ-system eller praksissystemer eller fra det nationale henvisningshotel, men leveres alle til Løsningen via REGIS. Hvis en automatisk oprettet henvisning indeholder et CPR-nummer, som ikke er kendt i Region Syddanmarks CPRkomponent, så skal der tilknyttes et gyldigt erstatnings-cpr-nummer inden den videre behandling af henvisningen. De originale oplysninger i den elektroniske rekvisition gemmes på en måde, hvor de ikke senere kan overskrives. FF30 Det er i nogle tilfælde nødvendigt at foretage en manuel oprettelse af en henvisning, f.eks. når henvisning modtages på papir eller mail: Henvisningen oprettes manuelt Hvis henvisningen er modtaget på papir, indscannes denne og vedhæftes henvisningen. Er henvisningen modtaget via e- mail, vedhæftes den ligeledes henvisningen. angives, så undersøgelsessvar kan sendes elektronisk. Hvis patienten ikke har et CPR-nummer, eller CPR-nummeret er ukendt, så trækkes et erstatnings-cpr-nummer i Region Syddanmarks CPR-komponent. Henvisningen oprettes med erstatnings-cpr-nummeret. En manuelt oprettet Henvisning kan umiddelbart følge samme proces, som automatisk oprettede henvisninger. Billedbehandling FF33 FF34 FF35 Vurder undersøgelser Manipuler undersøgelser Optag undersøgelse/ behandling en fremsøger billeder og beskrivelse for en undersøgelse i hhv. PACS arkiv og EPJ. Billeder og beskrivelse studeres, og danner grundlag for beslutning om det videre forløb for patienten. I EPJ kvitteres der for at beskrivelsen er behandlet Billeder fra en undersøgelse fremsøges i PACS arkivet. Hvis den videre behandling af billederne kan håndteres i PACS viewer, tilføjer klinikeren de relevante markeringer til billederne. Hvis manipulationen skal foretages i en specialviewer overføres billederne til dette værktøj, inden klinikeren foretager sine markeringer. Herefter gemmes de manipulerede billeder i PACS arkivet Under mange undersøgelser optages der en digital billedserie. Det gælder f.eks. kontrastundersøgelser af hjertet, ultralydsskanninger, kirurgiske kikkertundersøgelser og EKG. Når undersøgelsen er afsluttet, så overføres optagelserne til PACS arkivet * Kun ved udvalgte undersøgelser ** Roller der udfører forskellige funktioner er ikke nødvendigvis begrænset til de markerede

Udbud af RIPA-Syd. Underbilag 3.F - Tilbudsdemonstration

Udbud af RIPA-Syd. Underbilag 3.F - Tilbudsdemonstration Udbud af RIPA-Syd til Underbilag 3.F - Tilbudsdemonstration Underbilag 3.F Tilbudsdemonstration Side 1 af 9 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive

Læs mere

Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS

Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS Nedenstående er en oplistning af emner med tilhørende aktiviteter, der understøttes af den nuværende EPJ/PAS løsning i Region

Læs mere

Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/ Dato: 7. maj 2016 Telefon:

Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/ Dato: 7. maj 2016 Telefon: Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/16392 E-mail: Mette.Nygaard@rsyd.dk Dato: 7. maj 2016 Telefon: 2159 8303 Notat Praksis for udsendelse af indkaldelser af børn under 15

Læs mere

Kommunikation Breve. Dokumenttype Manual. Fagområde/Emne alle Udgiver SP, Læring og uddannelsesudvikling. Sidst ændret Version 4.

Kommunikation Breve. Dokumenttype Manual. Fagområde/Emne alle Udgiver SP, Læring og uddannelsesudvikling. Sidst ændret Version 4. Kommunikation Breve Breve og attester... 2 Aktiviteten Kommunikation... 3 Find aktiviteten Kommunikation i et ambulant besøg... 3 Find aktiviteten Kommunikation når patienten er indlagt... 4 Opret en behandlingskontakt

Læs mere

Brugervejledning til mammascreening fase 2

Brugervejledning til mammascreening fase 2 Brugervejledning til mammascreening fase 2 Forord: Formålet med denne vejledning er at give vejledning i anvendelse af systemerne RIS, PAS og Booking i forbindelse med håndtering af mammascreeninger i

Læs mere

Henvisning kvikguide 1/13. Indhold. Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner

Henvisning kvikguide 1/13. Indhold. Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner Henvisning kvikguide Indhold Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner Emne Side Definition: Hvad er en henvisning? 1 Elektronisk henvisning Elektronisk henvisning modtag 2 Elektronisk henvisning

Læs mere

WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018

WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018 WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018 Indhold 1. Klinikkens adgang til MobilLab i WebReq... 2 1.1 Rekvirering af MobilLab... 2 2. Adgang til MobilLab... 4 2.1 Oprettelse af brugere til MobilLab... 4 2.2

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af RIPA-Syd

Spørgsmål & Svar. Udbud af RIPA-Syd Spørgsmål & Svar Udbud af RIPA-Syd Region Syddanmark har modtaget spørgsmål vedrørende udbud af RIPA-Syd. Spørgsmålene, der er anonymiseret, kan være modtaget både mundtligt eller skriftligt. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Psykiatri og Social Administrationen. Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel

Psykiatri og Social Administrationen. Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Udeblivelser i psykiatrien Psykiatrien har gennem de

Læs mere

Udeblivelse.dk Introduktion

Udeblivelse.dk Introduktion Udeblivelse.dk Introduktion 26 JANUAR 2015 Copyright 2014-2015, Udeblivelse Aps, Web: www.udeblivelse.dk, Email: info@udeblivelse.dk Indledning:... 2 Login... 3 Opret Klinik... 4 1. Administrator... 4

Læs mere

Øvre gastrointestinal cancer Team B. Mave- og Tarmkirurgisk Speciale Aalborg Universitetshospital

Øvre gastrointestinal cancer Team B. Mave- og Tarmkirurgisk Speciale Aalborg Universitetshospital Øvre gastrointestinal cancer Team B Mave- og Tarmkirurgisk Speciale Aalborg Universitetshospital 1 1. Henvisning Henvisningen bør ske elektronisk (edifact) eller pr fax til 99322540, i sidstnævnte tilfælde

Læs mere

EG Clinea Patientportal

EG Clinea Patientportal EG Clinea Patientportal side 1 af 14 Indledning EG Healthcare's Patientportal understøtter visning på såvel PC/MAC, tablet som mobil. Der er en begrænsning i forhold til oplysningsskemaer, som på nuværende

Læs mere

Henvisninger. Kom godt i gang med: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

Henvisninger. Kom godt i gang med: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Kom godt i gang med: Henvisninger EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

UNDERBILAG 18C TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN KRÆFTSYGE

UNDERBILAG 18C TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN KRÆFTSYGE UNDERBILAG 18C TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN KRÆFTSYGE Indhold 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser.... 1 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser. Persona Den kræftsyge Historie

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. April 2017 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

Til: Status for brystkræftscreening anden regionale runde

Til: Status for brystkræftscreening anden regionale runde Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Til: Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 60 00 Direkte 38 66 60 24 Web www.regionh.dk Journal nr.:

Læs mere

Quick guide EG Clinea Patientportalen

Quick guide EG Clinea Patientportalen Quick guide EG Clinea Patientportalen side af 8 EG Clinea Patientportalen hvordan åbner jeg den?. Åbn EG Clinea Patientportalen fra din læges hjemmeside. Klik på Receptfornyelse, Tidsbestilling eller E-Konsultation

Læs mere

Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide

Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide Indhold Denne kvikguide indeholder følgende emner Emne Side Generelt Cosmic kontakt / LPR kontakt 2 SKS SKS browser 3 SKS koder nye 3 Stamafdeling og lokalitet

Læs mere

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 11. maj 2016

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 11. maj 2016 Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 11. maj 2016 Indhold 1. PAS generelt... 2 1.1 Cancerregistrering Urologien... 2 1.2 Tillægskoder ZPP*... 2 2. HE - Henvisning... 2 2.1 Ventestatus VAS (15) uden sygehus/afdelingskode

Læs mere

VEJLEDNING TIL SYSTEMÆNDRINGER

VEJLEDNING TIL SYSTEMÆNDRINGER Koncern IT Anvendelse og udvikling VEJLEDNING TIL SYSTEMÆNDRINGER Systemændringerne gælder pr. for: PAS... 2 Vis belægningsmelding (IN,VBL)... 2 Patientfrekvens med orlov I05... 2 Validering på ny tillægskode

Læs mere

Indberetning af rituel omskæring

Indberetning af rituel omskæring BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af rituel omskæring - Foretaget uden for klinikker og sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugervejledning (1. udgave),

Læs mere

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Ortopædkirurgisk Afdeling, Hospitalsenhed Vest Side 1 af 28 Indholdsfortegnelse Hvornår bruges Afslut, Overflyt samt Skift opholdsadresse...3 Akut indlæggelse

Læs mere

EG Clinea Version 17.3

EG Clinea Version 17.3 EG Clinea Version 17.3 side 1 af 10 Indledning Implementering af en række MedCom krav i EG Clinea 17.3 betyder såvel tilføjelse af ny funktionalitet som udvidelse til eksisterende. Blanket modulet kan

Læs mere

Brugervejledning til Dokumentarkiv ver 2.0 (og senere versioner)

Brugervejledning til Dokumentarkiv ver 2.0 (og senere versioner) Brugervejledning til Dokumentarkiv ver 2.0 (og senere versioner) Hvordan finder jeg Dokumentarkivet? Klik på linket https://dokumentarkiv.sdu.dk/ for at logge ind. Log ind med dit SDU brugernavn og password.

Læs mere

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse Automatisk og obligatorisk tilslutning 1. november 2014 blev det lovpligtig at være tilsluttet Digital Post fra det offentlige. Denne dato skete der derfor en automatisk og obligatorisk tilslutning for

Læs mere

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang Brugervejledning Indhold Når du skal logge på Digital Post systemet første gang... 3 Manual til Admin... 4 Manual til Min side... 6 Manual til oprettelse af indkaldelse i patientindkaldelsessystemet...

Læs mere

EG Clinea Patientportal

EG Clinea Patientportal EG Clinea Patientportal side 1 af 16 Indledning EG Healthcare er klar med en ny Patientportal, der erstatter den tidligere version kaldet Clinea Patientportal. Den nye Patientportal (Patientportalen) understøtter

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. November 2015 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

Elektronisk visitering i Ortopædkirurgien Sekretærteamets færdigbehandling af henvisning

Elektronisk visitering i Ortopædkirurgien Sekretærteamets færdigbehandling af henvisning Elektronisk visitering i Ortopædkirurgien Sekretærteamets færdigbehandling af henvisning Indhold Sekretærteamets færdigbehandling af henvisning... 2 Tilbagevisning af henvisning til henvisende instans...

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex/søvnapnø

Brugervejledning AmbuFlex/søvnapnø Brugervejledning AmbuFlex/søvnapnø Hospitalsenheden Vest VestKronik AmbuFlex April 2015 Indholdsfortegnelse Login og opstart af AmbuFlex...3 Visitation til AmbuFlex...4 Ændring af forløbstype...4 Stamdata...5

Læs mere

Kvalitet og risikostyring

Kvalitet og risikostyring Kvalitet og risikostyring Indholdsfortegnelse 1 FORMÅL... 2 2 REFERENCER... 2 3 TERMER OG DEFINITIONER... 3 4 GYLDIGHEDSOMRÅDE... 3 5 ANSVAR... 3 6 PROCES... 3 6.1 KVALITET OG RISIKOSTYRING... 3 6.1.1

Læs mere

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge.

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Danmarks Statistik, Velfærd 22. januar 203 Børn og Unge, Udsatte børn Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Indhold Baggrund...2 2 Formål...2

Læs mere

Overgang fra LPR2 til LPR3 - Håndtering af overgang for private aktører. LPR3-projektet

Overgang fra LPR2 til LPR3 - Håndtering af overgang for private aktører. LPR3-projektet Overgang fra LPR2 til LPR3 - Håndtering af overgang for private aktører LPR3-projektet Version 1.2, d. 5-11-2018 1. Indledning Dette notat har til formål at beskrive, hvordan indberetning til LPR håndteres

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Region Midtjylland Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 38 Regionshuset Viborg

Læs mere

Tilbud om screening for brystkræft

Tilbud om screening for brystkræft Tilbud om screening for brystkræft Tilbud om screening Hvert år rammes ca. 4.700 danske kvinder af brystkræft, heraf er de fleste over 50 år. Du er mellem 50 og 69 år og bliver derfor tilbudt en screeningsundersøgelse

Læs mere

LOGINVEJLEDNING INDHOLD

LOGINVEJLEDNING INDHOLD LOGINVEJLEDNING Denne loginvejledning er en hjælp til dig, der ønsker at oprette et login til at kunne ansøge om optagelse på en uddannelse på IT-Universitetet. Oprettelse af dette login foregår digitalt

Læs mere

7 genveje. til at få en kopi af din journal (aktindsigt) dine forældre om lov

7 genveje. til at få en kopi af din journal (aktindsigt) dine forældre om lov 7 genveje til at få en kopi af din journal (aktindsigt) på rekordtid uden at bede dine forældre om lov Genvej nummer 1 Den allernemmeste genvej vil selvfølgelig være, at du selv gør opmærksom på, at du

Læs mere

informerer bostøtter til borgere, der bor for sig selv om projektet og forarbejdet til inklusion. Introducerer til Medicinpædagogik og dets værktøjer

informerer bostøtter til borgere, der bor for sig selv om projektet og forarbejdet til inklusion. Introducerer til Medicinpædagogik og dets værktøjer Borgere, der bor for (De gule felter er bostøttens opgaver) Opgave Hvem gør hvad hvornår Materiale Teknologi Information Nære Sundhedstilbud holder fællesmøde med kommunalt udpegede tovholdere Orienteringsbrev

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019 Vejledning om dybe links i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6 Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse: Generelt om WWBakt...3 Brugere...3 Anvendelse af patientoplysninger....3 Adgang til programmet...3 Anbefalet skærmindstilling....3 Log på programmet...4

Læs mere

Velkommen til e-service

Velkommen til e-service Juli 2015 Velkommen til e-service E-service giver patienterne mulighed for at kommunikere med en klinik via internettet. Det giver en dejlig fleksibilitet i hverdagen, at patienterne kan kontakte sin behandler

Læs mere

Digital kommunikation med borgerne

Digital kommunikation med borgerne Digital kommunikation med borgerne Danskernes brug af internettet 64 pct. af borgerne mellem 75-89 år har i 2016 været på internettet inden for de sidste tre måneder. Det er en stigning på 34 procentpoint

Læs mere

Hjælp til WebPatient INDHOLD

Hjælp til WebPatient INDHOLD INDHOLD Hjælp til WebPatient Webpatient 01 Introduktion 02 Bestilling af hjemmemåling 03 Gennemgang af funktionen WebPatient 04 Gennemgang af patientdelen 05 Vægtkontrolskema 06 Hjemmeblodtrykskema 07

Læs mere

Brystkræft. Mammografi et tilbud om undersøgelse for brystkræft.

Brystkræft. Mammografi et tilbud om undersøgelse for brystkræft. Undersøgelse for brystkræft Mammografi 1 Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom. Brystkræft rammer oftest kvinder over 50 år, men også yngre kvinder kan få brystkræft. Man kan dø af brystkræft. Hurtig

Læs mere

Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet

Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet Arbejdsgangene er beskrevet med udgangspunkt i den gældende Sambo aftale i Region Syddanmark. Samarbejdsaftalen skal medvirke til at sikre sammenhæng i borger/patientforløbene

Læs mere

Nyt i WebReq. Juni Ønske ID 11. Søgning af det oprindelige rekvisitionsnummer ved rettelse. Søgning af originalt rekvisitionsnummer

Nyt i WebReq. Juni Ønske ID 11. Søgning af det oprindelige rekvisitionsnummer ved rettelse. Søgning af originalt rekvisitionsnummer Nyt i WebReq Juni 2018 Ønske ID 11 Den WebService, hvor man kan søge på CPR og enkeltanalyser på labsvarportalen er IKKE udviklet, hvilket var en forudsætning for at dette kunne løses. Opgaven må tages

Læs mere

Table of Contents Page 2

Table of Contents Page 2 OUTLOOK Table of Contents Mail... 3 Send en mail... 4 Besvar en mail... 11 Vedhæftede filer... 14 Videresend mail... 20 Kalender... 21 Opret aftale... 22 Kategorisér aftaler i kalenderen... 26 Send invitation

Læs mere

Vejledning arbejdsgang ved behandling af klagesager i afd. O

Vejledning arbejdsgang ved behandling af klagesager i afd. O Afdeling: Ortopædkirurgisk Afdeling O Udarbejdet af: Nina Egesborg og Inge Marie Holland Instruksnavn: Vejledning - arbejdsgang ved behandling af Dato: 10. juli 2008 patientklager Sektor: UAG Revideret

Læs mere

Dokumentation i EPJ - Clinical Suite

Dokumentation i EPJ - Clinical Suite Dokumentation i EPJ - Clinical Suite Formål TeleCare Nord Sikre at dokumentationen ved patienter i TeleCare Nord er ensartet, samlet og lettes muligt kan genfindes på tværs af involverede hospitaler. Vigtigt

Læs mere

Vejledning i at anvende åbningskvittering. Juli 2016

Vejledning i at anvende åbningskvittering. Juli 2016 Vejledning i at anvende åbningskvittering Juli 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil anvende åbningskvittering på materialer. Du skal have en af følgende roller

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilsyn med private leverandører af mammografiundersøgelser. Maj 2012

Notat til Statsrevisorerne om tilsyn med private leverandører af mammografiundersøgelser. Maj 2012 Notat til Statsrevisorerne om tilsyn med private leverandører af mammografiundersøgelser Maj 2012 RIGSREVISORS UDVIDEDE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilsyn med private leverandører af mammografiundersøgelser

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Quick guide EG Clinea Patientportalen

Quick guide EG Clinea Patientportalen Quick guide side af 8 hvordan åbner jeg den?. Åbn fra din læges hjemmeside. Klik på Receptfornyelse, Tidsbestilling eller E-Konsultation (). Der kan være andre links fra hjemmesiden, som åbner EG Clinea

Læs mere

Funktionsbeskrivelser i TMTand 3.1

Funktionsbeskrivelser i TMTand 3.1 Funktionsbeskrivelser i TMTand 3.1 Dette dokument beskrivelser de tilrettelser og nye moduler, som giver anledning til ændrede arbejdsgange i TMTand 3.1. Enten ift. helt nye moduler, eller ift. tilretning

Læs mere

Vejledning til kiropraktorer i anvendelsen af REFHOST (henvisningshotellet)

Vejledning til kiropraktorer i anvendelsen af REFHOST (henvisningshotellet) Vejledning til kiropraktorer i anvendelsen af REFHOST (henvisningshotellet) Vejledning til kiropraktorer i anvendelsen af REFHOST (henvisningshotellet)...1 Det har du brug for...2 Oprette medarbejdere

Læs mere

Outlook opsætning Outlook-opsætning Mail Send en mail...12 Besvar en mail...20 Vedhæftede filer...24 Videresend mail...

Outlook opsætning Outlook-opsætning Mail Send en mail...12 Besvar en mail...20 Vedhæftede filer...24 Videresend mail... OUTLOOK Table of Contents opsætning... 3 -opsætning... 4 Mail...11 Send en mail...12 Besvar en mail...20 Vedhæftede filer...24 Videresend mail...31 Kalender...33 Opret aftale...34 Kategorisér aftaler i

Læs mere

Outlook opsætning Mail Kalender...30

Outlook opsætning Mail Kalender...30 OUTLOOK Table of Contents opsætning... 3 -opsætning... 4 Mail...10 Send en mail...11 Besvar en mail...19 Vedhæftede filer...22 Videresend mail...28 Kalender...30 Opret aftale...31 Kategorisér aftaler i

Læs mere

Vejledning i at anvende åbningskvittering. August 2019

Vejledning i at anvende åbningskvittering. August 2019 Vejledning i at anvende åbningskvittering August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil anvende åbningskvittering på materialer. Du skal have en af følgende

Læs mere

Notat Status på kræftpakker

Notat Status på kræftpakker Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 19. januar 11 Udarbejdet af: Morten Jakobsen E-mail: Morten.Jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631365 1. Baggrund Notat

Læs mere

Borgerforslag.dk. Supplerende dokument til flowchart. Ref

Borgerforslag.dk. Supplerende dokument til flowchart. Ref Borgerforslag.dk Supplerende dokument til flowchart Ref. 17-000197-1 Indhold 1. Flowchart-forklaring... 3 Opret nyt forslag med Medstillere... 3 Få forslaget publiceret, så andre kan stemme... 4 Få forslaget

Læs mere

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K TM Sund NemSMS/Digital Post brugervejledning TM Care a/s Indhold TM Care a/s... 1 Indhold... 2 NemSMS / Digital Post generelt... 3 Opsætning af standardmodtagere... 4 Afsendelse af NemSMS / Digital Post...

Læs mere

NOVAX manual Indholdsfortegnelse

NOVAX manual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Blanketter... 2 Oversigt over blanketterne... 2 Status... 3 Besvarelse af en FP-attest... 3 Afvisning af en FP-attestanmodning... 5 Besvarelse af en LÆ-attest... 6 Vedhæft fra journalen...

Læs mere

Oprettelse af ny borger

Oprettelse af ny borger Oprettelse af ny borger Nexus web Opret borger At opstarte en ny borger i Nexus og gøre dette rigtigt, er af stor betydning for efterfølgende brugere af borgerens journal. Borgeren oprettes via CPR registret

Læs mere

Online Booking. Plandent A/S DentalSuite Support Telefon

Online Booking. Plandent A/S DentalSuite Support Telefon Online Booking Plandent A/S DentalSuite Support Telefon 43 66 44 88 email dssupport@plandent.dk Gennemgang af skema Klinikken har på forhånd udfyldt et skema med oplysninger om opsætningen 2 Følgende tekster,

Læs mere

INSTRUKS FOR OFFENTLIG RA

INSTRUKS FOR OFFENTLIG RA Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK - 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 www.nets.eu CVR-nr. 30808460 INSTRUKS FOR OFFENTLIG RA Februar 2015 P. 1-8 Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 4 1.1.

Læs mere

INSTRUKS FOR OFFENTLIG RA

INSTRUKS FOR OFFENTLIG RA DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK - 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.danid.dk CVR-nr. 30808460 INSTRUKS FOR OFFENTLIG RA 14. oktober 2010 P. 1-8 Indholdsfortegnelse 1. Generelt...

Læs mere

Diktering og afskrivning via Speechmax, HEV

Diktering og afskrivning via Speechmax, HEV 1.3.3.5. Diktering og afskrivning via Speechmax, HEV Udgiver Hospitalsenheden Vest Fagligt ansvarlig Birgitte Ostersen/BIROST/RegionMidtjylland Version 1 Kvalitetsansvarlig Dorthe Astrid Hansen/DORHAE/RegionMidtjylland

Læs mere

S2. Førtidspension S2.1 Ansøgning om førtidspension

S2. Førtidspension S2.1 Ansøgning om førtidspension S2. Førtidspension S2. Førtidspension ANSØGNING OM FØRTIDSPENSION REVURDERING AF TILKENDT FØRTIDSPENSION ARBEJDSEVNEVURDERING EFTER ENDT REVALIDERING Skriftlig beskrivelse 1. Borgeren eller dennes værge

Læs mere

Laboratoriesvar på Sundhed.dk

Laboratoriesvar på Sundhed.dk Laboratoriesvar på Sundhed.dk Brugermanual 2018 Dansk Medicinsk Data Distribution Indhold 1. Hvad er Laboratoriesvarportalen en kort beskrivelse... 2 1.1 Få adgang til Laboratoriesvarportalen... 3 1.2

Læs mere

Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper)

Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper) Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper) Udarbejdet d. 04.04.17; 02.06.17; 23.02.18 (Version 1) Arbejdsgangene tager afsæt i en ny borger i ÆHF's Rehabiliteringsforløb,

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Akkreditering af speciallægepraksis - status pr

Akkreditering af speciallægepraksis - status pr Akkreditering af speciallægepraksis - status pr. 27.02.2019 Denne rapport indledes med en beskrivelse af resultaterne af nævnsbehandlingen af surveyrapporter fra speciallægepraksis. Herefter følger en

Læs mere

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Version 0.8 19-12-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 4 2 INDLEDNING... 5 3 USER EXPERIENCE GUIDELINES (UX-GUIDELINES)... 6 3.1 GENERELLE UX-GUIDELINES... 6 3.1.1 MODTAGERORIENTERET SPROG...

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008 Region Midtjylland Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Instruks for registrering og statusskift, blod Regionernes Bio- og GenomBank

Instruks for registrering og statusskift, blod Regionernes Bio- og GenomBank Instruks for registrering og statusskift, blod Regionernes Bio- og GenomBank Formål Denne instruks gennemgår proceduren for indregistrering af blod samt statusskift på blodfraktioner i Regionernes Bio-

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Høringssvar over udkast til bekendtgørelser om oprettelse af Nationalt Genom Center mv.

Høringssvar over udkast til bekendtgørelser om oprettelse af Nationalt Genom Center mv. Sundheds- og Ældreministeriet Fremsendt pr. e-mail 01-03-2019 EMN-2019-00272 1263632 Thomas Birk Andersen Høringssvar over udkast til bekendtgørelser om oprettelse af Nationalt Genom Center mv. Sundheds-

Læs mere

Hjælp til WebPatient INDHOLD

Hjælp til WebPatient INDHOLD INDHOLD Hjælp til WebPatient WebPatient 02 Introduktion 03 Bestilling af hjemmemålinger 04 Gennemgang af funktionen WebPatient 05 Patientdelen 06 Vægtkontrolskema 07 Hjemmeblodtrykskema 08 Blodsukkerprofil

Læs mere

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9 Dagsorden 19. 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. Releasen december 2014 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. WebPatient 6. Anbefalinger mv. 7. Nationale profiler. 8. Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer

Læs mere

Oprettelse på Lægevejen.dk

Oprettelse på Lægevejen.dk Oprettelse på Lægevejen.dk Log in på https://www.laegevejen.dk/login Klik på Ny bruger: Har du brug for at se en gennemgang af lægevejen skal du klikke her (du kan også finde en video om hvordan du opretter

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Sundheds- og Ældreudvalget den 30. maj 2017] Samråd om manglende overholdelse af reglerne om maksimale ventetider

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Sundheds- og Ældreudvalget den 30. maj 2017] Samråd om manglende overholdelse af reglerne om maksimale ventetider Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 938 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: AJU Koordineret med: SST/STPS Sagsnr.: 1700655 Dok. nr.: 285771

Læs mere

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 INDLEDNING... 4 3 USER EXPERIENCE GUIDELINES (UX-GUIDELINES)... 5 3.1 GENERELLE UX-GUIDELINES... 5 3.1.1

Læs mere

November Ny Aftalekalender. Quick guide

November Ny Aftalekalender. Quick guide November 2016 Ny Aftalekalender Quick guide Indholdsfortegnelse 1. Velkommen til aftalekalenderen... 3 2. Tider... 5 Opret ny tid... 5 Opret tid uden patient... 7 Find en ledig tid... 7 Højrekliksmenu...

Læs mere

Innovative Business Software A/S

Innovative Business Software A/S Innovative Business Software A/S Technical Note Kalendermodulet 18. december 2014 ii MEDDELELSE OM OPHAVSRET Copyright 2014 Innovative Business Software A/S. Alle rettigheder forbeholdt. Oplysningerne

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.51 (Classic)

Nyt i SkoleIntra 5.51 (Classic) 1 Nyt i SkoleIntra 5.51 (Classic) Alle sites bliver opdateret 31-05-2018 Større forbedringer Ændring af personaleimport og sletning af personale For at leve op til de nye GDPR regler har vi gennemført

Læs mere

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K TM Sund NemSMS/Digital Post brugervejledning TM Care a/s 3344 8555 3344 8555 Indhold TM Care a/s... 1 Indhold... 2 NemSMS / Digital Post generelt... 3 Opsætning af standardmodtagere... 4 Afsendelse af

Læs mere

Vejledning ved ansøgning om udbetaling ved visse kritiske sygdomme til børn

Vejledning ved ansøgning om udbetaling ved visse kritiske sygdomme til børn Vejledning ved ansøgning om udbetaling ved visse kritiske sygdomme til børn For at FG kan behandle ansøgningen, har vi brug for oplysninger. Det er derfor vigtigt, at ansøgningsskemaet er korrekt udfyldt,

Læs mere

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til introduktionsstillinger i speciallægeuddannelsen i Videreuddannelsesregion

Læs mere

S2. Førtidspension S2.2 Revurdering af tilkendt førtidspension

S2. Førtidspension S2.2 Revurdering af tilkendt førtidspension S2. Førtidspension S2. Førtidspension ANSØGNING OM FØRTIDSPENSION REVURDERING AF TILKENDT FØRTIDSPENSION ARBEJDSEVNEVURDERING EFTER ENDT REVALIDERING Skriftlig beskrivelse 1. Winformatik adviserer om,

Læs mere

PAS-vejledning Omvisitering af ekstern henvisning til anden region eller privat aktør Elektronisk omvisitering af eksterne henvisninger

PAS-vejledning Omvisitering af ekstern henvisning til anden region eller privat aktør Elektronisk omvisitering af eksterne henvisninger PAS-vejledning Omvisitering af ekstern henvisning til anden region eller privat aktør Elektronisk omvisitering af eksterne henvisninger Eksterne henvisninger, dvs. henvisninger modtaget fra eksempelvis

Læs mere

Vejledning ved ansøgning om udbetaling ved visse kritiske sygdomme til børn

Vejledning ved ansøgning om udbetaling ved visse kritiske sygdomme til børn Vejledning ved ansøgning om udbetaling ved visse kritiske sygdomme til børn For at FG kan behandle ansøgningen, har vi brug for oplysninger. Det er derfor vigtigt, at ansøgningsskemaet er korrekt udfyldt,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udarbejdet af lægesekretær Marlene Dahl Jensen 1

Indholdsfortegnelse. Udarbejdet af lægesekretær Marlene Dahl Jensen 1 Indholdsfortegnelse Beskrivelse af arbejdsopgaver...2 Arbejdsgangsdiagram...4 Oprettelse af ressourceplaner...5 Indkaldelse af damer (Booking)...12 Ombooking af tider...16 Booking af udvidet tid til kørestolsbrugere,

Læs mere

Analyse og løsningsforslag - grænsegænger problematik

Analyse og løsningsforslag - grænsegænger problematik 1. Grænsegængere Dette er en beskrivelse af et forslag til et nyt og sammenhængende system omkring grænsegængere. Definitioner i denne sammenhæng: Dansker: en person, der altid har haft et CPR-nr. Udlænding:

Læs mere

Bookingkalender til TekSim

Bookingkalender til TekSim Bookingkalender til TekSim Vejledning Ver.1.0 Forord Dette er en vejledning i, hvordan du som kursist i Region Midtjylland anvender bookingkalenderen til at booke dig ind på tekniske procedurer inden for

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Vejledning i bookingsystem til rekvirenter

Vejledning i bookingsystem til rekvirenter FLYGTNINGEHJÆLPENS TOLKESERVICE Esromgade, opg. 152, 2.sal DK-2200 København N Tlf: 3373 5335 www.flygtning.dk Vejledning i bookingsystem til rekvirenter Systemet har opstart fra og med en 30.06.2015 Du

Læs mere