A og B, begge under konkurs, har over for A/S Knudshoved Havns selvstændige påstand nedlagt påstand om frifindelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "A og B, begge under konkurs, har over for A/S Knudshoved Havns selvstændige påstand nedlagt påstand om frifindelse."

Transkript

1 DOM Afsagt den 12. december 2016 i sag nr. BS /2015: A under konkurs v/kurator Trine Hasselbalch Norge og B under konkurs v/kurator Trine Hasselbalch Norge mod A/S Knudshoved Havn Vester Boulevard Randers NV Sagens baggrund Denne sag, der er anlagt den 2. december 2015, vedrører spørgsmålet om retten til et deponeret beløb, der af A og B i forbindelse med deres køb af en bådplads hos A/S Knudshoved Havn var stillet som sikkerhed for købesummen. Parternes påstande A og B, begge under konkurs, har nedlagt påstand om, at A/S Knudshoved Havn skal anerkende, at de er berettigede til at kræve det på deponeringskontoen værende beløb på kr med tillæg af de på deponeringskontoen tilskrevne renter frigivet. A og B, begge under konkurs, har over for A/S Knudshoved Havns selvstændige påstand nedlagt påstand om frifindelse. A/S Knudshoved Havn har nedlagt påstand om frifindelse. A/S Knudshoved Havn har nedlagt selvstændig påstand om at A og B, begge under konkurs, skal anerkende, at depot stort kr. skal frigives til fordel for A/S Knudshoved Havn. Oplysningerne i sagen I 2008 påbegyndte A/S Knudshoved Havn et udviklingsprojekt vedrørende den tidligere Knudshoved Færgehavn i Nyborg med henblik på anlæggelse af en femstjernet lystbådehavn med flere hundreder bådpladser og tilknyttede faciliteter, samlet benævnt Admiral Marina. I begyndelsen af 2011 indgik A og B aftale med A/S Knudshoved Havn om køb af en bådplads i projektet. På samme tidspunkt købte A en båd, i hvilken forbindelse hans daværende bådsæt med forskelligt udstyr indgik i bytte. Af udateret købekontrakt vedrørende bådpladsen fremgår blandt andet: "Dags dato har A/S Knudshoved Havn... solgt den nedenfor angivne bådplads til:

2 - 2 - Navn: B og A... 1 x 5,00 m bred bådplads med maksimal bådlængde 15 meter til kr Køber kan indenfor 5 år fra dato tilkøbe en tilsvarende bådplads til samme pris. I så tilfælde er det køber tilladt at sammenlægge de 2 bådpladser, således en maksimal bådlængde andrager 18 meter. Evt. aftalt plads nr. og ibrugtagningstidspunkt: Andre aftaler: Købesummen deponeres senest 8 dage efter handlens indgåelse til en af A/S Knudshoved Havn i Danske Bank... oprettet deponeringskonto... Købesummen indsættes på nævnte spærrede deponeringskonto og henstår indtil købers skriftlige frigivelse ifm. overdragelse af bådplads og pladsbevis. Er bådpladsen ikke klar til ibrugtagning jf. den nævnte dato er køber med 4 ugers varsel berettiget til at kræve den deponerede købesum returneret, medmindre sælger derefter indenfor 2 ugers frist og for en midlertidig periode på max. 12 måneder kan anvise køber anden midlertidig plads i havnen, indtil købers plads bliver klar til ibrugtagning." I mail af 14. juni 2011 fra A/S Knudshoved Havn til A skriver C blandt andet: "Jeg har undersøgt markedet og fundet det nødvendigt at rette prisen på båden ned med kr Jeg har endvidere rettet traileren (oplyst til kg Brenderup trailer) ned med kr , da det blev konstateret at det kun var en kg. Variant trailer. Var det derfor at jeg skulle rykke 3½ måned for at få papirerne på båd og trailer?... Bemærk at jeg i forvejen havde tab på bådsættet i forhold til de kr jeg gav dig for sættet og så vil jeg da også lige nævne den gratis bådplads i Randers, som du har fået stillet til rådighed." I mail af 20. juni 2011 fra A til C skrives blandt andet: "Vedrørende bådplads: I flg. kontrakten der er indgået med virksomheden Admiral Marine, ser jeg at "Du" ikke lever op til aftalen, der "Du" skal stille tilfredsstillende bådplads til rådighed, frem til plads i Nyborg er klar.... Videre herfra: Dersom vi skal undgå yderligere tvister, har De omtalt at De har en bådplads tilrådighed i Århus, denne ønskes besigtiget og eventuelt indgået aftale om inden udgangen af denne måned. Ellers ser jeg mig nødsaget til at opsige aftalen omkring pladsen i Nyborg, og ligeledes forlange returnert de ,- der står på den deponeret konto for afventning af plads i Nyborg."

3 - 3 - Af brev af 27. februar 2012 til A/S Knudshoved Havn fra advokat Humle Pugh på vegne af A og B fremgår blandt andet: "Jeg henvender mig på vegne af mine klienter B og A vedrørende uenigheder omkring køb af bådplads i Knud Hoveds havn. Som det er Dem bekendt blev der ved købskontrakt af 28/ indgået aftale om køb af bådplads. Idet bådpladsen stadig ikke er stillet til rådighed for mine klienter, skal jeg i henhold til kontrakten og deponeringsvilkårene straks anmode om tilbagebetaling af det deponerede beløb, i alt kr ,00 kr. I den forbindelse skal jeg påpege, at den af Dem tidligere anviste plads, som bekendt var uegnet til en båd som min klients. Forholdet er tidligere påpeget i mail fra min klient til Dem af 20. juni De har således ikke overholdt vilkårene i købsaftalen, herunder deponeringsvilkårene og min klient er således berettiget til at kræve den deponerede købssum frigivet og returneret. Jeg er bekendt med, at der ligeledes består en uenighed mellem vores klient og Dem vedr. manglende levering af RIB båd og motor samt påståede mangler, hvilket dog isoleret set er deponeringsaftalen uvedkommende. De bedes inden 5 dage fra dags dato bekræfte skriftligt, at beløbet kan frigives straks, idet mine klienter ellers ser sig nødsaget til at fremme sagen retligt, hvorefter De i givet fald risikerer at der påløber renter og omkostninger, herunder vil der under en evt. retssag blive medtaget samtlige forhold omkring båden og påløbne omkostninger til midlertidig bådplads mv. Jeg forbeholder mig således min klients retsstilling i enhver henseende." I brev af 28. februar 2012 til advokat Humle Pugh fra A/S Knudshoved Havn er anført blandt andet: Deres klienter er aldrig blevet stillet en dato i udsigt, for så vidt angår ibrugtagningen af den købte bådplads. Dette skyldes den igangværende myndighedsbehandling vedr. havnens opførelse. Der henvises i øvrigt til havnens hjemmeside, hvoraf det fortsat fremgår, at der er en igangværende myndighedsbehandling. Der blev indgået en kontrakt på disse betingelser og derfor er kontrakten ikke forsynet med en ibrugtagningsdato. A/S Knudshoved Havn har aldrig anvist en tidligere bådplads til deres klient og har iflg. det indgåede aftalegrundlag, uden ibrugtagningsdato, ej heller pligt til at anvise en sådan midlertidig bådplads. Jeg er dog bekendt med, at DuFour Yacht ApS der fungerede som formidler ifm. købet, var venlig at låne deres klienter en ubenyttet bådplads i Randers havn uden beregning. Dette vedrører imidlertid ikke A/S Knudshoved Havn.

4 - 4 - Efter 3 års myndighedsbehandling, har vi en begrundet forventning om en snarlig godkendelse fra fredningsnævnet vedr. havneopførslen. Herefter resterer 3-4 måneders sagsbehandling i Nyborg Kommune vedr. lokalplangodkendelsen og herefter kan anlægsarbejdet igangsættes. Deres klienter kan holde sig løbende orienteret på havnens hjemmeside, der snarligt vil blive løbende ajourført. Den af deres klienter indleverede byttebåd Ørnvik 640 med tilhørende bådtrailer, er af deres klienter oplyst som værende årgang Dette forhold er underskrevet af deres klienter i slutseddel af 27/ Imidlertid er sættet et år ældre end oplyst, hvorfor dette kræver en regulering af de aftalte handelsforhold. Der er tidligere korrespondance desangående, hvor deres klienter fik tilbud om at tage sættet tilbage til samme handelspris eller accepterer et afslag på kr Der skete dog ingen tilsagn fra deres klienters side. Selskabet har siden forsøgt at sælge bådsættet, for at kunne gøre tabet gældende overfor deres klienter, men et salg er endnu ikke indtruffen. Bådsættet annonceres i øjeblikket til salg for kr samlet, men yderligere afslag må forventes. Selvom bådpladsens ibrugtagen nu er indenfor en overskuelig fremtid, så ændrer det naturligvis ikke ved det faktum, at Deres klienter har en rest at betale, før der kan udstedes et pladsbevis. Ved brev af 12. marts 2012 til A og B opgjorde A/S Knudshoved Havn sit tab på salget af det bådsæt, som var indgået i handelen, til kr., og anførte blandt andet som et forligstilbud, at de kunne hæve handelen vedrørende bådpladsen mod dækning af dette tab. Alternativt ville aftalen vedrørende bådpladsen blive fastholdt og pladsbevis ville herefter først blive udstedt, når beløbet på kr. var betalt. Den 20. marts 2012 meddelte Fredningsnævn Fyn godkendelse af projektet. I august 2014 afslog Kystdirektoratet, at der i forbindelse med projektet måtte etableres bådpladser, og gav alene tilladelse til 500 pladser. I september 2015 blev A og B taget under konkursbehandling. I brev af 12. november 2015 fra A/S Knudshoved Havns advokat til konkursboet efter A og B skrives blandt andet: Hvad skal der ske nu? Min klient oplyser, at han indenfor en periode på 2 3 uger forventer at kunne anvise en bådplads i Knudshoved havn, idet en tilladelse fra Kystdirektoratet er blevet varslet indenfor dette tidsrum. Det er på dette grundlag min opfattelse, at betingelserne for frigivelsen af den deponerede købesum kr ,00 snart er til stede, og jeg imødeser straks Deres bekræftelse på, at det vil ske i det øjeblik min klient meddeler at bådpladsen kan stilles til rådighed.

5 - 5 - Før min klient vil udstede pladsbevis og pladsen kan ibrugtages, skal der indbetales kr ,61, hvilket er det opgjorte krav inkl. renter, vedrørende den manglende restbetaling for bådpladsen. I mail af 13. november 2015 til A/S Knudshoved Havns advokat svarede advokat Søren Bøgelund for konkursboet blandt andet: Det gøres gældende, at den mellem parterne indgåede aftale vedr. køb af bådplads ikke længere er gældende henset til bl.a. den meget lange tidsperiode, der er gået fra aftalens indgåelse og indtil nu, hvor der end ikke er sat gang i projektet, som forudsat. Det faktum, at der evt. tidligere har været drøftelser mellem parterne herom, ændrer ikke herved. Det gøres derfor gældende, at din klient ikke længere kan påberåbe sig retten til at levere i henhold til aftalen. Der modtages i sagens natur derfor heller ikke bekræftelse på, at der vil blive overført et yderligere beløb eller at deponerede beløb kan frigives til din klient. Den 10. december 2015 meddelte Kystdirektoratet tilladelse til anlæg af en lystbådehavn med sammenlagt op til bådpladser i Knudshoved Færgehavn. De af parterne fremsatte krav svarer til den deponerede købesum på kr. Forklaringer C har som repræsentant for A/S Knudshoved Havn forklaret, at projektet med marinaen blev sat i gang i slutningen af 2008, hvor de købte det gamle havneområde i Nyborg. I 2009 indsendte de ansøgninger til blandt andet Fredningsnævnet, Kystdirektoratet og kommunen. Sagsbehandlingen hos myndighederne trak imidlertid voldsomt ud. De fik således først godkendelsen på land fra Fredningsnævnet i 2012, og Kystdirektoratet gav dem kun tilladelse til 500 pladser, hvilken afgørelse de påklagede. De aftalte herefter med direktoratet, at hvis de trak deres ansøgning tilbage og indgav en ny, så var man sindet at imødekomme denne. De indgav derfor en ny ansøgning og fik i december 2015 en tilladelse til pladser. Denne tilladelse er imidlertid blevet påklaget af Danmarks Naturfredningsforening. Klagen er efter hans opfattelse grundløs, men den er endnu ikke blevet behandlet. Efter en kendelse fra Fredningsnævnet i 2004, der fastslog, at der kunne bygges en marina på stedet, havde de ikke forventet, at det ville tage så lang tid, og de havde ikke haft betænkeligheder ved i 2011 at begynde at sælge bådpladser i projektet. Der var dog på daværende tidspunkt ikke andre end A og B, der købte en plads, og da de så, at projektet ville komme til at tage lang tid, indstillede de salget. Der er ikke siden da solgt nogen pladser. Planen var oprindelig, at der samlet set skulle anlægges bådpladser, men at det skulle ske i etaper, der skulle begynde med 500. Da de i 2011 solgte bådpladsen til A og B var ingen af de projekterede pladser på plads endnu. Dette forklarede han for A inden aftalen, og han orienterede ham om status på daværende tidspunkt. De kunne således ikke have nogen forventning om, at pladsen ville være klar inden for et år, og det var også af denne grund, at der i kontrakten ikke blev anført et ibrugtagningstidspunkt. Han ved ikke, hvordan A har fået en forventning om, at marinaen ville blive intim. Marinaen var annonceret som Nordeuropas største, og med blot pladser ville den blive Danmarks næststørste.

6 - 6 - I forbindelse med, at A og B købte bådpladsen, købte de hos et andet firma også en båd som en del af en samlet handel, hvori også As gamle båd indgik. Der opstod efterfølgende uenighed omkring den gamle båd, idet den viste sig at være ældre end oplyst af A. Da A herefter gjorde indsigelser vedrørende en bådplads, som han havde lånt af sælgeren af båden, gik sagen i hårdknude. A/S Knudshoved Havn var ikke involveret i handlen med båden, men det var hans eget selskab, Sejlerliv, der formidlede kontakten. Den 27. februar 2012 skrev As advokat til A/S Knudshoved Havn og gjorde indvendinger mod, at bådpladsen endnu ikke var stillet til rådighed. De skrev derfor tilbage dagen efter, at de gerne ville levere den aftalte plads, men at der aldrig var stillet en dato i udsigt. De hørte herefter ikke mere fra advokaten eller fra A, før konkursboet henvendte sig i Købesummen blev oprindelig deponeret i Danske Bank i overensstemmelse med kontrakten. Da selskabet på et tidspunkt skiftede til Spar Nord, blev beløbet flyttet. Det er hans indtryk, at A blev orienteret om dette. Beløbet har ikke stået på andre konti end disse to. A har forklaret, at han lærte C at kende, da han skulle købe en båd og bådplads. Sejlads er hans hobby og ikke noget, han beskæftiger sig med erhvervsmæssigt. Han hørte for mange år siden om bådpladsen i Knudshoved Havn på en messe i København. Det var også der, han hos firmaet Sejlerliv så den båd, han efterfølgende købte. Da han dengang boede i Esbjerg, ville han gerne over på østkysten af Jylland, hvor sejladsen er bedre på grund af havforholdene. Han så på A/S Knudshoved Havns hjemmeside prospektet for marinaen, der viste pladser. Siden 2011 er planerne imidlertid ændret, således at der nu er væsentligt flere pladser. Det er hans indtryk, at prospektet, der stadig ligger på hjemmesiden, i dag er misvisende. Da han købte bådpladsen var det en forudsætning for ham, at den båd han samtidig købte, skulle ligge i marinaen. De aftalte, at når han i løbet af foråret fik båden, skulle han have en lille midlertidig plads i Knudshoved Havn, hvor den kunne ligge opankret. Det var vigtigt for ham at få denne plads, idet han ikke kunne have båden i Esbjerg. Det var hans fornemmelse, at projektet nok ville være i gang efter 1 til 1½ år, hvilket han drøftede med C på venskabelig basis. Der blev derfor ikke fastsat et ibrugtagningstidspunkt i kontrakten, men fra hjemmesiden og fra C fik han det indtryk, at det var nært forestående. Han regnede derfor med at få pladsen inden for rimelig tid. Det er hans indtryk, at der også var andre, der i 2011 købte bådpladser, men han ved ikke om det er tilfældet. Det var hans indtryk, at han, indtil den faste plads var klar, ville blive anvist en midlertidig plads i Knudshoved Havn, men det skete ikke. Han rykkede C for dette både telefonisk og skriftligt. I stedet fik han stillet en lille bådplads til rådighed i Randers, men den var imidlertid for lavvandet til båden. Han mener ikke, at dette opfyldte betingelsen om en midlertidig plads i Knudshoved. Han var derfor nødt til at flytte båden til en plads i Nordtyskland, hvilket kostede ham omkring kr. I begyndelsen af 2012 tog han kontakt til en advokat, der fandt ud af, at deponeringsbeløbet slet ikke var indsat på en deponeringskonto. Advokaten og banken sørgede for, at pengene blev flyttet til en deponeringskonto, og han var derefter ikke bekymret for at have pengene stående på kontoen. Formålet med at kontakte advokaten var samtidig at få ham ud af projektet på grund af den manglende fremdrift, og fordi det ikke længere svarede til det, han havde forventet. Da han i juni 2011 skrev til C, at han ville opsige aftalen, krævede C et

7 - 7 - afslag på baggrund af den båd, som var indgået som bytte i handelen. Han kunne ikke forholde sig til dette, idet det jo var lang tid siden, og idet C havde inspiceret båden inden handelen. Han drev tidligere et center i Esbjerg, der blev lukket i Han har ikke i den forbindelse beskæftiget sig med udformning af aftaler. Parternes synspunkter A og B, begge under konkurs, har procederet i overensstemmelse med påstandsdokument af 28. oktober 2016, hvori er anført blandt andet: "1. Ophævelse Det gøres overordnet gældende, at sagsøger ikke er bundet af aftale af den 28. marts 2011 vedrørende As køb af bådplads på Admiral Marina, hvorfor betingelserne for frigivelsen af det deponerede beløb til sagsøgte ikke er opfyldt. A indgik aftalen om køb af bådplads under den forudsætning, at Admiral Marinas anlægsarbejde kunne påbegyndes inden for rimelig tid. Anlægsarbejdet er her over 4 år senere stadig ikke er sat i værk, hvorfor forudsætningerne for indgåelsen af aftalen ikke længere er til stede. Forudsætningen om, at A købte en bådplads med bådpladser, i et intimt og lukrativt miljø, der kunne tages i brug forventelig sommeren 2011, dog senest i 2012, var en forudsætning som var både kendelig, relevant og bestemmende. A meddelte løbende sin utilfredshed angående den manglende bådplads allerede medio 2011, og A forfulgte spørgsmålet løbende. Det må således have stået sagsøgte klar, at en snarlig ibrugtagning af bådplads var en afgørende forudsætning for aftalen. Det gøres gældende, at der er foretaget en ophævelse af den i sagen værende handel vedrørende bådpladsen ved skrivelse af den 27. februar 2012 (sagens bilag E). Det gøres endvidere gældende, at ophævelsen var berettiget, herunder grundet det forhold, at bådpladsen et år efter aftalens indgåelse ikke var blevet anvist. Det gøres subsidiært gældende, at der er sket en ophævelse/annullation af handel som anført i replikken af handlen (sagens bilag 2) allerede pr. juni 2011, subsidiært i perioden herefter. Det gøres mere subsidiært gældende, at handlen er ophævet/annulleret ved skrivelse af den 13. november 2015 (sagens bilag 14). For det tilfælde, at retten måtte finde, at der ikke er foretaget en berettiget ophævelse/annullation af handlen ved skrivelse af den 27. februar 2012 (sagens bilag E), subsidiært den 11. juni 2011 (eller perioden herefter), eller mere subsidiært den 13. november 2015, gøres det gældende, at sagsøger er berettiget til at kræve frigivelse af det deponerede beløb i henhold til købsaftalens afsnit 2 (bilag 2), hvoraf følgende fremgår:

8 - 8 - Er bådpladsen ikke klar til ibrugtagning jf. den nævnte dato er køber med 4 ugers varsel berettiget til at kræve den deponerede købesum returneret, med mindre sælger derefter indenfor 2 ugers frist og for en midlertidig periode på max. 12 måneder kan anvise køber anden midlertidig plads i havnen, indtil købers plads bliver klar til ibrugtagning. Det gøres gældende, at uagtet der ikke er aftalt nogen klar dato for ibrugtagning, er det forventede og rimelige tidspunkt for ibrugtagning langt overskredet, hvorfor A har været berettiget til at kræve det deponerede beløb tilbage, hvilket A har gjort af adskillige omgange. Idet sagsøgte ikke inden for en periode på 2 uger har formået at anvise en midlertidig plads, er sagsøger berettiget til at kræve det deponerede beløb returneret. Det gøres gældende, at sagsøgtes skrivelse af den 12. november 2015 (sagens bilag 7) på ingen måde kan anskues som en opfyldelse af den indgåede aftale, jf. sagens bilag 2, idet der i henhold til den indgåede aftale skal stilles en bådplads til rådighed, og ikke fremvises dokumentation for, at den aftalte bådplads bliver realiseret inden for en ikke nærmere fastlagt fremtid. Skrivelsen af den 12. november 2015 fra sagsøgte til sagsøger (bilag 7) er derfor de facto ikke relevant i nærværende sag, idet det gøres gældende, at aftalen er ophævet allerede forinden den 12. november 2015, subsidiært, at skrivelsen af den 12. november 2015 ikke indeholder opfyldelse af aftalen (bilag 2), og dermed en korrekt realydelse. Det gøres gældende, at der fra sagsøgers side ikke er udvist passivitet, men kontinuerligt har været forsøgt at få en afklaring af det økonomiske mellemværende mellem parterne efter annullationen af aftalen. Det gøres endvidere gældende, at sagsøgte end ikke er i stand til at anvise en bådplads til det projekt, som A og B har indgået aftale om, hvorfor betingelserne tillige af denne grund ikke er opfyldt. Det gøres gældende, at A ikke var erhvervsdrivende i relation til købet af båd eller bådplads, hvorfor der er tale om en forbrugeraftale. 2. Retten til beløbet ejendomsretten og forældelse Det gøres overordnet gældende, at sagsøgers krav på tilbagebetalingen af det deponerede beløb ikke er forældet. Det i sagen værende beløb (kr med tillæg af renter) er ikke en betaling for bådpladsen, men derimod en sikkerhed for levering af bådpladsen. Deponeringen og det på deponeringskontoen værende beløb har dermed karakter af sikkerhed, som er en sikkerhed for, at betaling af ydelsen (bådpladsen) kan ske, når betingelserne i handlen er opfyldt (der anvises en bådplads i henhold til den indgåede aftale).

9 - 9 - Det betyder tillige, at i det øjeblik en handel hæves (som i nærværende sag er sket den 27. februar 2012, alternativt på en senere dato), da skal der ikke længere stilles den tidligere aftalte sikkerhed, idet ydelserne dermed heller ikke skal udveksles. Det gøres gældende, at der ved sikkerhedsstillelsen ikke er sket en udveksling af ydelserne i den gensidigt bebyrdende aftale, og at der dermed heller ikke er sket en betaling fra sagsøger til sagsøgte, som sagsøger nu har et tilbagebetalingskrav på. Sagsøger har med andre ord ikke en fordring mod sagsøgte som følge af den ophævede handel (da købesummen netop ikke er betalt men er deponeret til sikkerhed), men derimod et frigivelseskrav. Sagsøgers frigivelseskrav er dermed ikke en fordringsret, men derimod en ejendomsret til det på deponeringskontoen værende beløb. Det gøres gældende, at sagsøgte aldrig har haft ejendomsretten til det på deponeringskontoen værende beløb, uagtet at deponeringskontoen måtte være oprettet i sagsøgtes navn. Det gøres gældende, at det på deponeringskontoen værende beløb er sagsøgers ejendomsret, uagtet deponeringskontoen er oprettet i sagsøgtes navn og til dennes fordel. Da det deponerede beløb er sagsøgers ejendomsret, kan sagsøgers ret til det deponerede beløb heller ikke forældes. Frigivelsen af det deponerede beløb til sagsøger afhænger ene og alene af, hvorvidt den mellem parterne indgåede aftale er ophævet eller betingelserne for frigivelse til sagsøger i øvrigt er opfyldt, jf. købeaftalens (bilag 2), 2. afsnit. Derfor kan sagsøgers krav på det på deponeringskontoen værende beløb heller ikke forældes, hvilket gøres gældende. At sagsøger har ejendomsretten til det på deponeringskontoen værende beløb, støttes endvidere af U 1964B.25 af Isi Foighel. Heraf fremgår bl.a.: I samtlige de ovenfor nævnte tilfælde, altså også, hvor deponenten enten i kraft af aftale mellem trediemand eller i kraft af advokatens meddelelse til denne, er afskåret fra at råde over depotet, må det være klart, at deponenten ved deponeringen ikke har givet afkald på ejendomsretten i øvrigt til de deponerede beløb. Viser det sig fx, at betingelserne for depotets udbetaling ikke er tilstede, tilkommer alle rettigheder over beløbet deponenten Omvendt er ejendomsretten til depotet ej heller overgået i sædvanlig forstand til trediemand, i hvert fald ikke så længe betingelserne for deponerings frigivelse ikke er opfyldt. Det gøres gældende, at en ejendomsret ikke kan udgives forældelse, idet reglerne om forældelse kun finder anvendelse på fordringer. Sagsøgers frigivelseskrav kan dermed ikke udgives forældelse.

10 Til støtte gøres det endvidere gældende, at ophævelse af et køb altid har retsvirkning (alt hvad det indebærer) ex nunc. Såfremt retten måtte finde, at der ikke er sket en berettiget ophævelse, og at betingelserne for frigivelse til sagsøger i øvrigt ikke måtte være opfyldt, gøres det gældende, at sagsøgte ikke har krav på frigivelse af det deponerede beløb, idet sagsøgte ikke har stillet en bådplads som aftalt, til rådighed." A/S Knudshoved Havn har procederet i overensstemmelse med påstandsdokument af 7. november 2016, hvori er anført blandt andet: "Til støtte for den nedlagte påstand gøres det principalt gældende, at sagsøger ved brev af 27. februar 2012 (bilag E) har hævet aftalen og har krævet det betalte beløb retur. Sagsøgte har bestridt berettigelse af denne ophævelse ved brev af 28. februar 2012 og fastholdt retten til naturalopfyldelse (bilag B). Da der først bliver indgivet stævning på vegne af sagsøger den 30. november 2015, hvor der i den mellemliggende periode ikke foretages retsskridt, der afbryder forældelsen af fordringen efter Forældelseslovens hovedregel om 3 års forældelse fra forfaldstidspunktet, er fordringen på kr forældet. Det gøres til støtte for sagsøgtes selvstændige påstand gældende, at sagsøgte, i kraft af forældelsen af sagsøgers fordring, nu har fuld råderet over det beløb, der henstår på sagsøgtes konto. Da der ikke er tale om en egentlig deponering i henhold til Deponeringsloven, og da de kr står på en konto, der tilhører sagsøgte, og som ikke er forsynet med påtegninger fra banken om vilkår for beløbets frigivelse, er dette beløb ikke adskilt fra sagsøgtes øvrige midler på en måde, der indebærer en sådan rådighedsindskrænkning for sagsøgte, at der er sikret sagsøger en særlig retsstilling i forhold til det betalte beløb. Såfremt Retten måtte komme frem til, at der ikke er indtrådt forældelse, gøres det subsidiært gældende, at sagsøgte ikke har misligholdt den indgåede aftale, da begge parter i aftalen var klar over, at sagsøgte ikke kunne garantere et bestemt tidspunkt, hvor bådpladsen kunne anvendes. Det bemærkes hertil, at sagsøger ikke kan have haft en berettiget forventning om, at Nordeuropas største marina kunne stå færdig inden for 12 måneder efter aftaleindgåelsen. At der ikke er indgået aftale om bestemt ibrugstagningsdato fremgår eksplicit af den af parterne underskrevne købsaftale, hvor feltet vedrørende ibrugstagningstidspunktet er uudfyldt. Endvidere gøres det gældende, at sagsøgte flere gange gennem forløbet, og senest så sent som 12. november 2015, har tilbudt at stille en bådplads til rådighed for sagsøger i Knudshoved Havn, hvilket sagsøger har undladt at tage imod. Dette tilbud blev fremsat første gang 12. marts 2012, hvor sagsøger blev tilbudt fastholdelse af aftalen, mod at man betalte sagsøgtes tab vedrørende mangler på båden, opgjort til kr ,00. For så vidt angår passivitet gøres det i denne forbindelse gældende, at sagsøger har udvist passivitet, idet sagsøger ikke siden sagsøgte skrev til sagsøgers daværende

11 advokat, Humle Pugh, den 28. februar 2012 har foretaget sig noget i sagen, før stævning indgives i november 2015." Rettens begrundelse og afgørelse Som en del af A og Bs aftale med A/S Knudshoved Havn om køb af en bådplads blev et beløb på kr. indsat på en depotkonto i A/S Knudshoved Havns pengeinstitut. Formålet med deponeringen var, at beløbet skulle stå til sikkerhed for købesummen med henblik på frigivelse til A/S Knudshoved Havn, når bådpladsen var overdraget til køberne og kunne tages i brug. Da det deponerede beløb alene er stillet til sikkerhed, tilhører det som udgangspunkt deponenterne, indtil betingelserne for frigivelse til anden side måtte være opfyldt, og A og Bs krav på frigivelse er derfor ikke forældet efter forældelsesloven. Det kan ikke føre til et andet resultat, at det deponerede beløb på et tidspunkt har været indsat på en anden konto end den, der fremgår af aftalen. Der er i aftalen om køb af bådpladsen ikke angivet en ibrugtagningsdato, og efter projektets karakter og dets status i 2011 er det ikke godtgjort, at A og B ved aftaleindgåelsen kan have haft en rimelig forventning om, at bådpladsen ville være klar inden for 1-1½ år. Da A/S Knudshoved Havn den 28. februar 2012 imidlertid meddelte A og B en forventet tidshorisont på få måneder for igangsættelsen af anlægsarbejdet, og da dette i november 2015 fortsat ikke var sket, har de i hvert fald på dette tidspunkt været berettigede til at hæve aftalen, hvilket skete ved mail af 13. november Konkursboet efter A og B har herefter krav på frigivelse af den for købesummen stillede sikkerhed med tillæg af de påløbne renter, hvorfor påstanden herom tages til følge. Efter sagens udfald skal A/S Knudshoved Havn betale sagsomkostninger til konkursboet efter A og B med kr., der er fastsat således, at kr. dækker udgiften til advokatbistand inkl. moms, og kr. dækker udgiften til rets- og berammelsesafgift. Der er ved fastsættelsen beløbet til dækning af udgift til advokatbistand lagt vægt på sagens omfang og varighed. Thi kendes for ret: A/S Knudshoved Havn skal anerkende, at konkursboet efter A og B har ret til at kræve frigivelse af de på deponeringskontoen indestående kr. med tillæg af de på kontoen påløbne renter. A/S Knudshoved Havn skal inden 14 dage til konkursboet efter A og B betale sagens omkostninger med kr.

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. august 2018 Sag 191/2017 A/S Knudshoved Havn (advokat Nikolaj Nikolajsen) mod A under konkurs og B under konkurs (advokat René Offersen for begge) I tidligere instanser

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 4. oktober 2010 KENDELSE Klager ctr. DanBolig Ellen Johnsrud ApS v/advokat Mikael E. Krüger Allehelgensgade 19 Postboks 180 4000 Roskilde Ifølge retsbogsudskrift af 16. juli 2009 fra Retten

Læs mere

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 2. februar 2011 stadfæstes.

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 2. februar 2011 stadfæstes. DOM Afsagt den 25. januar 2012 i sag nr. BS 5-169/2011: A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen er behandlet under medvirken af 3 dommere. Advoknævnet

Læs mere

KENDELSE. Klager havde en ejerlejlighed, som klager ønskede, at indklagede skulle sælge.

KENDELSE. Klager havde en ejerlejlighed, som klager ønskede, at indklagede skulle sælge. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Lone Bøegh Henriksen A/S v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager eller tåle

Læs mere

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har undladt at udføre det aftalte mæglerarbejde og derfor skal tåle en salærreduktion,

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

København, den 11. marts 2014

København, den 11. marts 2014 København, den 11. marts 2014 Sagsnr. 2012-1725/2KR/TRA/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede A/S. Sagens tema: Klager har klaget over Indklagede

Læs mere

Ved kendelse af 29. januar 2014 har Advokatnævnet i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, pålagt advokat Lars Borring en bøde på kr.

Ved kendelse af 29. januar 2014 har Advokatnævnet i medfør af retsplejelovens 147 c, stk. 1, pålagt advokat Lars Borring en bøde på kr. Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 16. juni 2014 i sag nr. BS 156-195/2014: Advokat Lars Borring Lyngby Hovedgade 39 2800 Kgs. Lyngby mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 Sag 89/2013 (2. afdeling) A (advokat Carsten Lyngs) mod Advokatnævnet (advokat Dorthe Horstmann) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0182 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2011-0182 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S v/ advokat Ole Steen Christensen Østergade 10 8450 Hammel Nævnet har modtaget klagen den 1. september 2011.

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0288 UL/aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0288 UL/aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Maivi Herup v/chartis Insurance Kalvebod Brygge 45 1560 København V. Nævnet har modtaget klagen den 24. november 2010.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

CIVILPROCES OMPRØVE S 2013. Opgave 1

CIVILPROCES OMPRØVE S 2013. Opgave 1 CIVILPROCES OMPRØVE S 2013 Opgave 1 Hansen importerede vin fra bl.a. Australien og solgte den fra to butikker én i København og én i Århus. Butikkerne reklamerede hvert år med en australsk uge i juni måned

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og henvendte sig til de indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og henvendte sig til de indklagede. 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Ørtoft Geisler og Martin Rønne v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

København, den 26. september 2014 Sagsnr og /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 26. september 2014 Sagsnr og /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E København, den 26. september 2014 Sagsnr. 2014 971 og 2014 972 /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede 1] og [indklagede 2],

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011 Sag 142/2010 (1. afdeling) Lis Anderberg og Kaj Anderberg (advokat John Kahlke for begge) mod PH Byg ApS (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser

Læs mere

Klagerne. København, den 27. maj 2008 KENDELSE. ctr. Kaarde, Præstmark & Erland ApS Ahlgade 3 Postboks 173 4300 Holbæk

Klagerne. København, den 27. maj 2008 KENDELSE. ctr. Kaarde, Præstmark & Erland ApS Ahlgade 3 Postboks 173 4300 Holbæk 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. Kaarde, Præstmark & Erland ApS Ahlgade 3 Postboks 173 4300 Holbæk Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes de indklagede, at tinglysningsfristen

Læs mere

Kendelse. Disciplinærnævnet besluttede herefter at tage sagen op af egen drift. Klageren meddelte derefter, at han alligevel ønskede at svare i sagen.

Kendelse. Disciplinærnævnet besluttede herefter at tage sagen op af egen drift. Klageren meddelte derefter, at han alligevel ønskede at svare i sagen. Den 23. april 2018 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere i sag 391 17/00114 AA mod Ejendomsmægler Peter Norvig og Ejendomsmæglervirksomheden Living Homes A/S afsagt sålydende Kendelse Sagens baggrund:

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg. Af indklagedes salgsprospekt fremgik, at der var tale om en nedlagt landbrugsejendom.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg. Af indklagedes salgsprospekt fremgik, at der var tale om en nedlagt landbrugsejendom. 1 København, den 31. maj 2018 KENDELSE Klager mod Ejendomsmægler Tom Pedersen Butikstorvet 9560 Hadsund Nævnet har modtaget klagen den 17. november 2017. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler Palle Reimer v/advokat Ivar Hviid Gl. Torv 2 5800 Nyborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale et af klagerne deponeret

Læs mere

Jeg skal nok sørge for, at få disse tilvalg med i skøderne Af salgsopstilling dateret den 28. september 2006 fremgår ikke noget om P-plads.

Jeg skal nok sørge for, at få disse tilvalg med i skøderne Af salgsopstilling dateret den 28. september 2006 fremgår ikke noget om P-plads. 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Lars Elbæk og Kim Haubjerg Johansen Holmbladsgade 76 2300 København S Nævnet har modtaget klagen den 8. september 2010.

Læs mere

Klager. Klager. J.nr aq. København, den 8. marts 2018 KENDELSE. mod. Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade Søborg

Klager. Klager. J.nr aq. København, den 8. marts 2018 KENDELSE. mod. Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade Søborg 1 København, den 8. marts 2018 KENDELSE Klager og Klager mod Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade 87 2860 Søborg Nævnet har modtaget klagen den 20. august 2017. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø Ifølge retsbogsudskrift af 21. september 2009 fra Retten

Læs mere

Misligholdelse fra købers side

Misligholdelse fra købers side Misligholdelse fra købers side Køb af fast ejendom Indledning Køb af fast ejendom er ulovreguleret, og reguleres derfor af almindelige obligationsretlige regler. Forpligtelser Købers forpligtigelse er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 Sag 116/2011 (1. afdeling) Halmtorvet 29 A/S (advokat Carsten Lorentzen) mod Rebekka Nørgaard Bach (advokat Karsten Cronwald) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 2. juni 2014 Sagsnr. 2013-545/3KR/AKC 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at Indklagede har

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Peter Schmidt ApS Øverødvej 11 2840 Holte Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 15. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Assens ApS Østergade 45 5610 Assens Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at klagerne ikke overholdt 6-dages fristen for fortrydelse

Læs mere

7. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A], [bynavn].

7. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A], [bynavn]. København, den 20. august 2018 Sagsnr. 2017-3651/CBW 7. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at

Læs mere

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Bolig-Ringen af 2005 ApS v/advokat Vibeke Asmin Hansen Gravene 2 8800 Viborg

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Bolig-Ringen af 2005 ApS v/advokat Vibeke Asmin Hansen Gravene 2 8800 Viborg 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Bolig-Ringen af 2005 ApS v/advokat Vibeke Asmin Hansen Gravene 2 8800 Viborg Sagen angår spørgsmålet, om der på handelstidspunktet gjaldt en skriftlig

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-1590/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. Klagens tema: [Klager] har

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. København, den 16. december 2015 Sagsnr. 2015 1915 og 2015-1917/LIH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. Klagens

Læs mere

Klagerne. København, den 2. november 2009 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup

Klagerne. København, den 2. november 2009 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup 1 København, den 2. november 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har forsinket handlens gennemførelse og dermed er erstatningsansvarlig

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær. 1 København, den 10. juli 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Ida og Peter Frølich Hovedgaden 85 4420 Regstrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 16. juni 2009 blev der i sag nr. 40-2008 KK mod Ejendomsmægler YY afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 29. februar 2008 har KK v/advokat BB indbragt ejendomsmægler YY for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0268 aq. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2011-0268 aq. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. juli 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmæglere MDE Jens H. Bjerregaard, Jacob Andreasen og Jens Saugstrup Valby Langgade 203 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 20.

Læs mere

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har handlet i strid med forbuddet mod dobbeltrepræsentation ved i

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom, som var et fritidslandbrug.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom, som var et fritidslandbrug. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendoms MDE Ole Lindgreen v/advokat Sten Mørck Thomsen H.C. Andersens Boulevard 38 1553 København V Ifølge retsbogsudskrift af 11. juni 2009

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt de indklagede har krav på betaling som krævet.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt de indklagede har krav på betaling som krævet. 1 København, den 11. april 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmæglere MDE Lise Christiansen, Lene Pedersen og Steen Christiansen Hovedgaden 46 3220 Tisvildeleje Nævnet har modtaget klagen den

Læs mere

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet en fejlagtig salgsprovenuberegning og derfor skal betale

Læs mere

forud for sagsøgte, samt at udlevere ejerpantebrevet til sagsøger.

forud for sagsøgte, samt at udlevere ejerpantebrevet til sagsøger. Retten i Århus DOM afsagt den 24. januar 2003 af Retten i Århus, 3. afdeling, i sagen BS 3-2720/2002 : (advokat Fi mod (advokat K Dommen er udfærdiget i medfør af retsplejelovens 366 a, stk. 2. Sagens

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 9. januar 2015 Sagsnr. 2014-2819/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [X] har

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 Sag 79/2014 A og B (advokat Peter Vilsøe) kærer afgørelse om nægtelse af genoptagelse i sagen: C (advokat Lars Langkjær) mod D (selv) I tidligere

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår endvidere spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af vederlag som krævet.

KENDELSE. Klagen angår endvidere spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af vederlag som krævet. 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Jørgen Klug Jernbanegade 1 9460 Brovst Nævnet har modtaget klagen den 31. januar 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Klager. København, den 16. november 2009 KENDELSE. ctr. Flemming Bohn Algade 59 C 4760 Vordingborg

Klager. København, den 16. november 2009 KENDELSE. ctr. Flemming Bohn Algade 59 C 4760 Vordingborg 1 København, den 16. november 2009 KENDELSE Klager ctr. Flemming Bohn Algade 59 C 4760 Vordingborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har forsømt at udarbejde en provenuberegning til klager i forbindelse

Læs mere

K E N D E L S E. X har endvidere klaget over advokat A s salær på kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. X har endvidere klaget over advokat A s salær på kr. inkl. moms. København, den 15. november 2012 Sagsnr. 2011-0332/SAF/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X, der havde solgt en fast ejendom gennem

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2012. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A]. København, den 25. november 2015 Sagsnr. 2015-2549/MKJ 2. og 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat

Læs mere

Kursgevinstloven - tab ved internetsvindel - SKM LSR

Kursgevinstloven - tab ved internetsvindel - SKM LSR - 1 Kursgevinstloven - tab ved internetsvindel - SKM2016.101.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 1/2 2016, ref. i SKM2016.101.LSR, ikke grundlag

Læs mere

D O M. Afsagt den 21. oktober 2014 i sagsnr. BS /2013: FTF Niels Hemmingensgade 12 Postboks København K.

D O M. Afsagt den 21. oktober 2014 i sagsnr. BS /2013: FTF Niels Hemmingensgade 12 Postboks København K. D O M Afsagt den 21. oktober 2014 i sagsnr. BS 25-2896/2013: FTF Niels Hemmingensgade 12 Postboks 1169 1010 København K som mandatar for FAF Kongens Nytorv 21, baghuset 3. sal 1050 København K som mandatar

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin villalejlighed og indgik derfor den 18. februar 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin villalejlighed og indgik derfor den 18. februar 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægleraktieselskabet Poul Erik Bech v/ advokat Steen Lundbye Nørre Voldgade 19 1358 København K Nævnet har modtaget klagen den 28. januar

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. august 2015

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. august 2015 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. august 2015 Sag 106/2014 (2. afdeling) Altvika ved Charlotte Løve Lefland Højsted (selv) mod Eniro Danmark A/S (advokat Dennis Althoff-Andersen) I tidligere instanser

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2010-0220 aq. København, den 6. maj 2011 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2010-0220 aq. København, den 6. maj 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 6. maj 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Kaas & Marksø ApS v/ Advokatfirmaet Erritzøe Dronningens Tværgade 7 1302 København K Nævnet har modtaget klagen den 15. september 2010. Klagen angår

Læs mere

Tilbagebetaling med frigørende virkning

Tilbagebetaling med frigørende virkning AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BEDEMANDSBRANCHEN Forbruger: NN Bedemand: XX Klageemne: Tilbagebetaling med frigørende virkning Nævnets sammensætning: FORMAND P.G. Jensen UDPEGET AF FORBRUGERRÅDET Jette Kammer

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2009-0125 UL/li. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2009-0125 UL/li. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Søren Bak v/advokat Peter Klitgaard Ganløseparken 58 Ganløse 3660 Stenløse og Home Erhverv Sjælland A/S v/advokat

Læs mere

Klagerne. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr.

Klagerne. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr. 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler Lisa Bentsen v/ advokat Martin Steen Andersen Trianglen 4660 Store Heddinge Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har vurderet

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0190 UL/aq. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler Fritz Bredvig Søndergade 27 9480 Løkken

Klager. J.nr. 2010-0190 UL/aq. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler Fritz Bredvig Søndergade 27 9480 Løkken 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Fritz Bredvig Søndergade 27 9480 Løkken Nævnet har modtaget klagen den 17. august 2010. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 11. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 11. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 11. juli 2017 Sag 275/2016 X-firma A/S under konkurs kærer Østre Landsrets kendelse i sagen: X-firma A/S under konkurs (v/kurator, advokat Andreas Kærsgaard Mylin)

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

Kendelse. I november og december 2010 fulgte korrespondance mellem klageren, klagerens advokat og indklagede.

Kendelse. I november og december 2010 fulgte korrespondance mellem klageren, klagerens advokat og indklagede. Den 29. februar 2012 blev der i sag 149-2011 KK mod Ejendomsmægler AA og Ejendomsmæglervirksomheden PP afsagt sålydende Kendelse Ved klage af 12. februar 2011 har KK indbragt ejendomsmægler AA og ejendomsmæglervirksomheden

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af vederlag.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af vederlag. 1 København, den 1. juni 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Steen Brastrup Clasen Langelandsvej 25 st. 7400 Herning Nævnet har modtaget klagen den 23. september 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og henvendte sig derfor til indklagede.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og henvendte sig derfor til indklagede. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Michael H. Jørgensen A/S Labæk 13 4300 Holbæk Ifølge retsbogsudskrift af 16. september 2009 fra retten i Holbæk blev den mellem parterne verserende retssag

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C. Den 20. december 2011 blev i sag nr. 34/2011 A ved advokat B mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret

Læs mere

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Hans Eigil Jensen Storegade 33 4780 Stege

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Hans Eigil Jensen Storegade 33 4780 Stege 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Hans Eigil Jensen Storegade 33 4780 Stege Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav betaling af salær og dokumentationsomkostninger,

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 og EKA 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede.

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 J.nr. 2012-2617/JSC 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed og i forbindelse hermed har modtaget kr. 50.000,00 udover købesummen.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed og i forbindelse hermed har modtaget kr. 50.000,00 udover købesummen. 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mariann Trolledahl Solrød Center 46 2680 Solrød Strand Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede.

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede. København, den 8. marts 2012 Sagsnr. 2010 925/LOR/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A har klaget over, at indklagede

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 6. december 2016 blev der i sag 364 2016-4936 Klagenævnet for Ejendomsformidling mod Ejendomsmægler Søren Bregnhøj [adresse] [by] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 6. juni 2016 har Klagenævnet

Læs mere

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V.

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har påført klagerne et

Læs mere

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre Nævnet har modtaget klagen den 15. december 2009. Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes

Læs mere

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A 8643 Ans By og B 8643 Ans By mod Henriksen & Birch Ejendomme Ans ApS Vestervang 6 8882 Fårvang Sagens baggrund

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår endvidere, om indklagede skal erstatte klagerne udgifter til tilstandsrapport, energimærke og tilbud på ejerskifteforsikring.

KENDELSE. Sagen angår endvidere, om indklagede skal erstatte klagerne udgifter til tilstandsrapport, energimærke og tilbud på ejerskifteforsikring. 1 København, den 4. februar 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Frands-Christian Laursen v/adv. Jan Allan Svendsen St. Kongensgade 49 1022 København K. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal fortabe sit salær

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse til klagerne.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse til klagerne. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Susanne Juul Østergade 44 5500 Middelfart Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0031 UL/bib. København, den 6. juni 2011 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2011-0031 UL/bib. København, den 6. juni 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 6. juni 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Kim Søndergård Jægersborg Allé 6 2920 Charlottenlund Nævnet har modtaget klagen den 14. februar 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 Sag 375/2010 (1. afdeling) Montex Holding Ltd. (advokat Johan Løje) mod Diesel S.p.A. og Diesel Denmark ApS (advokat Torben Byskov Petersen for begge)

Læs mere

Garanti. Udstedt af. [Garantens navn] [CVR-nr.] [adresse]

Garanti. Udstedt af. [Garantens navn] [CVR-nr.] [adresse] Garanti Udstedt af [Garantens navn] [CVR-nr.] [adresse] den [dato] Klima-, energi- og bygningsministeren har i henhold til Undergrundsloven meddelt Rettighedshaver Tilladelse til efterforskning og indvinding

Læs mere

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen).

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). D O M Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). 5. afd. nr. B-226-12: Gudmund Skæling (advokat Christian Fribjart

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt de indklagede har krav på vederlag, når klagers ejendom blev solgt via en anden mægler.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt de indklagede har krav på vederlag, når klagers ejendom blev solgt via en anden mægler. 1 København, den 17. oktober 2018 KENDELSE Klager mod Ejendomsmæglere MDE Pauli Bach og Morten M.R. Halgaard Dalgas Plads 6, 1. 7400 Herning Sagen er indbragt for nævnet af en byret, jf. retsbog af 22.

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 28. marts 2012 Sagsnr. 2010 634/VTA/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: Klagen vedrører advokat As adfærd og salær på

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 14. juli 2011 har Klager 1 og Klager 2 klaget over statsautoriseret revisor A.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 14. juli 2011 har Klager 1 og Klager 2 klaget over statsautoriseret revisor A. Den 27. juni 2012 blev i sag nr. 75/2011 Klager 1 og Klager 2 (bg. advokat B) mod Statsautoriseret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 14. juli 2011 har Klager 1 og Klager 2 klaget

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. Udskrift af dombogen BOLIGRETTENS DOM Afsagt den 16. maj 2012 i sag nr. BS 40S-5836/2011: Egon Per Sørensen mod Skanska Øresund A/S Denne sag, der er anlagt den 24. oktober 2011, vedrører navnlig spørgsmålet

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 25. april 2016 Sagsnr. 2015 957 og 2015-1031/8KR/CHN 4. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand Nævnet har modtaget klagen den 18. april 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0033 UL/bib. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. Realmæglerne Hillerød ApS Frederiksværksgade 8 3400 Hillerød

Klagerne. J.nr. 2011-0033 UL/bib. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. Realmæglerne Hillerød ApS Frederiksværksgade 8 3400 Hillerød 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Realmæglerne Hillerød ApS Frederiksværksgade 8 3400 Hillerød Nævnet har modtaget klagen den 16. februar 2011. 2 Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere