Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted"

Transkript

1 Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Slagelse Sygehus. Kontaktperson: Linda Johnsen. Ansvarlig klinisk underviser. Direkte tlf Afdelingen tlf Afsnit: Neonatalafdelingen Indgang 13. Face 2 huset. Mødetid: Dag: Aften: Nat: Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Afdelingstype, organisation og struktur: Neonatalafsnittet er en del af pædiatrisk afdeling i Region Sjælland, Næstved, Slagelse og Ringsted og er placeret på Slagelse Sygehus. Neonatalafsnittet er et heldøgns afsnit med akut, almen samt ambulant funktion. Afsnittet modtager børn fra sygehusets egen fødeafdeling, barselsafdeling, børneafdelingen samt hjemmefra. Der hentes desuden børn fra Nykøbing fødeafdeling hvis barnet er under 34 uger. Afsnittet modtager ligeledes børn fra, og overflytter børn til andre neonatalafdelinger som GN, Rigshopitalets neonatalafdeling, OUH, Hvidovre m.m. Neonatalafsnittet 9 sengepladser. Derudover tre buffer stuer på børneafdelingen. Børneafdelingen 16 sengepladser dog med meget varierende patientantal. Samt en børneakutmodtagelse med 4 stuer. Børneambulatorium Der findes forskellige ambulatorier som følger alle børn med behov for efterkontrol. Pædiatrisk afdeling.

2 1.2. Overordnet ledelse af afdelingen: I Region Sjælland, Sygehus Syd, Næstved varetages den overordnede ledelse af børneafdelingen af ledende oversygeplejerske, Jannie Nissen og ledende overlæge, Pernille Mathiesen. Neonatalafsnittets afdelingssygeplejerske hedder Annemi Frandsen og afdelingens souschef hedder Karina Westergaard Rolf. Pædiatrien består også af et MED-udvalg som drøfter diverse udfordringer i hele pædiatrien. Og på neonatal-afdelingen findes et neoteam som mødes engang om uge og træffer diverse beslutninger for pleje og behandling Afdelingens personalesammensætning: Der er på nuværende tidspunkt 24 sygeplejersker ansat på Neonatalafdelingen, samt en sekretær. Sikkerhedsrepræsentanten hedder Sukhdip Kaur Singh og tillidsrepræsentanten hedder Karina Bjørn Rasmussen. (børneafdelingen) Flertallet af personalet er ansat på timer i blandede vagter. Der er stor spredning i personalets ansættelsestid. Afsnittet tæller både ret nyuddannede sygeplejersker og meget erfarne sygeplejersker. Udover erfaring indenfor den neonatale sygepleje er der mangfoldige specialemæssige baggrunde med efteruddannelser samt diplomuddannelser. Traditionelt har personalet på afsnittet haft gode muligheder for at dygtiggøre og specialisere sig: Deltagelse på det årlige landsdækkende neonataltræf for sygeplejersker, som varer i 2 dage med repræsentation fra alle landets neonatalafsnit. Deltagelse på det årlige neonatale symposium, som er tværfagligt og varer 2 dage ligeledes med repræsentation fra landets neonatalafsnit. Deltagelse på diverse foredrag, kurser og temadage i forhold til det enkelte personales interesse og ansvarsområde. Uddannelse af personale til deltagelse i vejlederteam - klinisk vejlederuddannelse svarende til 1/6 del diplomuddannelse, samt andre uddannelsesrelevante kurser og temadage Vagtdækning: Dagvagten i hverdagen er bemandet med 3-5 personaler inkl. den kliniske udviklingssygeplejerske og den ansvarlige kliniske underviser. Herudover kan være afdelingssygeplejersken og souschef. Da afdelingen er i akut beredskab hele døgnet rundt, er der altid 3 i vagt hele døgnet. Den enkelte sygeplejerske har ca.8-10 vagter (aften/nat) på en 12 ugers plan Beskrivelse af kliniske vejledere: En gruppe af sygeplejerskerne indgår i et vejlederteam. Vejlederteamet og den ansvarlige kliniske underviser samarbejder omkring de opgaver, der relaterer sig til uddannelse af såvel jordemodersom sygeplejestuderende. Aktuelt består vejlederteamet af 3 sygeplejersker, hvor den ene har klinisk vejlederuddannelse og de to andre skal i gang med vejlederuddannelen. De har hver en sparringspartner i hverdagen, som ikke har klinisk vejlederuddannelse. Vi tilstræber at der altid er 2-3 uddannede kliniske vejledere i afsnittet. Desuden er der 1 sygeplejerske som har ansvaret for de jordemoder studerende.

3 Vejlederteamet er en blandet flok af nye og "gamle" sygeplejersker, der har særlig interesse for undervisning og vejledning Hvordan er uddannelsen organiseret i afdelingen: Der tilknyttes 1 primærvejleder til den studerende. Vejlederen tilstræber i samarbejde med den ansvarlige kliniske underviser, at der skabes de optimale betingelser for læring, hvor der tages udgangspunkt i den enkelte studerende samt krav for det enkelte semester Der vil i den daglige planlægning af plejen, tilstræbes at vejledere og den studerende får tid til planlægning, undervisning, opsamling ift aktivitetskort og refleksion. Den ansvarlige kliniske underviser vil indgå som en ressource person i forhold til gennemførelse af det enkelte kliniske studie og hermed i forhold til den enkelte studerende/vejleder Uddannelse af andre faggrupper i afdelingen: Neonatalafsnittet har siden dec været uddannelsessted for jordemoderstuderende. De tilbringer 2 ugers klinik i afsnittet, i deres 7. modul og deltager på lige fod med sygeplejestuderende i afsnittets uddannelsesmæssige tilbud. De jordemoderstuderende går med til fødsler og kejsersnit så ofte det kan lade sig gøre. 2. Sygeplejefaglige forhold 2.1. Patientkategorier: Neonatalafsnittet modtager, plejer og behandler for tidligt fødte børn ned til fulde 28. gestationsuge, syge nyfødte samt børn op til 2 år ved cardielle og respiratoriske problemer hvor der kræves overvågning. Indlæggelsesdiagnoserne er utallige, men her nævnes blot et lille udpluk: Børn med respiratoriske problemer, som behandles med CPAP. For tidligt fødte børn med heraf følgende problemstillinger. Børn med infektioner, hypoglykæmi,hyperbilirubinæmi abstinenser, misdannelser og børn til udredning for diverse syndromer. Børn af forældre med sociale/fysiske/psykiske problemer, der kan påvirke forældre-evnen, indlægges til observation af mor/barn kontakt eller indtil plejefamilie kan overtage. For tidligt fødte børn, født før fulde 28. gestationsuge, behandles på Rigshospitalets neonatalklinik. Det tilstræbes at disse børn fødes på Rigshospitalet og får primær behandling der, og tilbageflyttes til Slagelse neonatal afsnit når gestationsalderen passerer 28 uger og barnet i øvrigt er stabilt og transportabelt. Overflytning til Rigshospitalets neonatalklinik fra neonatalafsnittet kan blive aktuel, når barnet f.eks. har: Medfødt Mb.cordis. Behov for respiratorbehandling udover et par timer. Behov for kirurgiske indgreb umiddelbart efter fødslen. Enkelte børn overflyttes til Odense. Primært børn med gastrokirurgiske behov.

4 Afdelingen er med i et phd-projekt om THO (Tidlig hjemme-ophold) hvor præmature børn kan sendes hjem med sonde i eget hjem Begreber i afdelingen: Søvn og hvile Mestring Sorg og krise Forældre-barn kontakt Kommunikation og vejledning Familiecentreret pleje Samarbejde omkring patientforløb: Fødeafdeling, barsel, og børneafdelingen. Børnelæger, herunder to neonatologer, Sven Bonato og Hristo Stanchev. Psykolog, Malaika. Anæstesien, OP. Klinisk biokemisk afdeling Røntgenafdelingen Socialrådgiver, Vibeke Blond Familieambulatoriet Sygehuspræst Øjenlægerne Fysioterapi/Ergoterapi Klinisk mikrobiologisk afdeling Sundhedsplejersken Kommunalt regi 2.4. Interne og eksterne samarbejdsrelationer: Neonatal-afsnittet har mange samarbejdsrelationer: Fødeafdelingen kontakter neonatalsygeplejerksen hvis der behov for støtte til barnet efter fødslen. Børnelægerne har det lægelige ansvar og kommer til morgenkonference hver morgen kl og stuegang lige efter. Psykologen kan tilbyde familien en samtale, for at afdække behov og sammen med personalet finde ud af hvilke problemstillinger familien har. Anæstesiafdelingens læger og sygeplejersker hjælper ved behov til fødsler med grønt vand. Klinisk biokemisk afdeling kommer på faste aftalte timer og tager forudbestilte blodprøver. Samt akutte prøver hele døgnet. Radiologisk afdeling kommer på afsnittet med deres mobile røntgenapparat og ultralydsscanner. Ved mere komplicerede undersøgelser bringer vi barnet til undersøgelse i røntgenafdelingen, når barnets tilstand tillader det. Socialrådgiver er tilknyttet børneområdet og kan tilkaldes ved behov, samt medinddrages ved behov for kontakt til sagsbehandler i kommunen. Familieambulatoriet følger udvalgte familier hvor mor har et forbrug af rusmidler/smertestillende eller andet abstinensgivende medicin.

5 Sygehuspræsten er relevant i kritiske situationer og specielt i forbindelse med nøddåb i afsnittet, men er derudover altid parat til en samtale med forældre og personale i /efter svære situationer. Øjenlægerne har helt faste kontroller på de præmature børn, da her kan være risiko for udvikling at ROP (retinopathy of prematurity). Fys/ergo tilser præmature og andre børn med mistanke om dårlig bevægelighed, dårlig sutteevne. Mikrobiologisk afdeling undersøger for virus og bakterier. Sundhedsplejersker kan ved behov indlede kontakten med familien på neonatalafsnittet. Ellers bliver hun kontaktet ved udskrivelse Sygeplejeopgaver i afdelingen: Pleje til præmature/iugr. Ammeetablering/trivsel. Basal observationer, ernæring, sondemad, ammeetablering, lejring, hudpleje og temperaturregulering, mavetarm funktion, udskillelse, smerter. Pleje til børn med respiratoriske problemstillinger, med c-pap, optiflow eller iltbrille. Pleje til børn med hjertesygdomme. Medicinering, iv-medicinering. Blodsukker kontrol Lysbehandling ved gulsot. Transport til og fra Nykøbing/GN. Neonatal sygepleje støtte på operations- og/eller fødestue. Navlevene / -arterie kateter, thorax drænage. Pleje ved åbne- og lukkede kuvøser. Pleje til børn med abstinenser. Forældre i krise - styrkelse af mor/far barn relationer - afdække/handle på og styrke sociale forhold/relationer Sygeplejemetoder: Neonatalafsnittet arbejder ud fra principperne for tildelt patientpleje. Vi anvender kontaktpersons ordning der indebærer at der altid skal være tilknyttet en kontaktsygeplejerske og kontaktlæge til hvert barn/familie. Neonatalafsnittet arbejder så vidt det er muligt ud fra principperne i NIDCAP (Newborn Individual Developmental Care and Assesment Program) Der tilstræbes at være opmærksom på det enkelte barns behov og ressourcer, med henblik på, at give støtte til, og muligheder for, selvberoligende adfærd hos det enkelte barn. Neonatalafsnittet følger instrukserne for Regions Sjælland, Slagelse Sygehus vedr. uniformsetikette. Bemærk: afsnittet er meget striks med uniformsetikette og hygiejniske forskrifter, da patientklientellet er en meget sart og udsat gruppe. Ligeledes vejledes personale/mødre i tilbageholdenhed med kraftige dufte/parfume. IT redskaber benyttes sundhedsplatformen som de studerendes også skal introduceres til.

6 2.7. Sygeplejefaglige kvalitetsstandarder, udviklings- og forskningsprojekter: Der arbejdes kontinuerligt med udarbejdelse og opdatering af instrukser for sygepleje og behandling. Og afdelingen har et kaut-team som består af tre sygeplejersker, der arbejder med udvikling og kvalitetssikring. Derudover drøftes andre problemstillinger ved; Daglig sygeplejekonference på afdelingen hvor børnene gennemgås. 5 faglige minutter sammen med lægerne efter morgenmødet. Personalemøde en gang hver måned. Tværfaglige temadage 1-2 gange årligt Onsdags undervisning i relevante emner. Lean møde hver onsdag kl Og som tidligere beskrevet arbejder Majbritt Pedersen med et forskningsprojekt om THO.

7 2.8. Mål og værdier for sygeplejen i afdelingen: Børneafdeling har i 2014 afholdt trivselssamtaler og udarbejdet nyt værdig grundlag.

8 3. Uddannelsesmæssige forhold Neonatalafsnittet er nuværende uddannelsessted for sygeplejestuderende i 1,2 og 6 semester, udenlandske sygeplejestuderende samt jordemoderstuderende i 7. modul Introduktion af studerende: Der afholdes en fælles introduktionsdag for alle nye studerende den første dag i praktikken. Den studerende vil få tilsendt relevant materiale senest 14 dage før studiestart som indeholder: Velkomstbrev med oplysninger om vejledere, 14 dages arbejdsplan, introduktionsprogram, litteraturliste, klinisk uddannelsesfolder og tidspunkt for den første uddannelsessamtale. 3.2 Planlægning af klinisk uddannelsesforløb Ved klinik periodens start udleverer AKU en uge-for-uge dato plan, der skal sikre at der afleveres skriftlige refleksioner, afholdes refleksions- samt aktivitetskort-samtaler som anbefalet gennem perioden. Den ansvarlige kliniske underviser/vejlederen synliggør de læringsmuligheder der findes i afsnittet, således at den studerende får mulighed for at planlægge sit kliniske studie. Den ansvarlige kliniske underviser/vejlederen henviser til de muligheder, der er for at indhente ny viden f.eks. ved hjælp af litteratur, undervisningstilbud, søgning på Internettet samt deltagelse i plejen mm. Den ansvarlige kliniske underviser/vejlederne indgår som superviser ved tilrettelæggelse af klinisk studie, refleksion og/eller ved behov. Den ansvarlige kliniske underviser/vejlederen klarlægger sammen med den studerende, hvilke metoder der optimerer læring hos den studerende. Enkelte dage planlægges til PBL, hvor aku og studerende mødes og taler cases igennem samt andre vigtige ting Vagtdeltagelse: Det tilstræbes at den studerende følges med de tildelte vejledere, også i vagter, da afdelingen qua specialet har de samme opgaver omkring patienterne i alle vagter og der således ikke er mindre læringsmæssig værdi ved at være til stede aften eller nat. Antal vagter fremgår af den generelle beskrivelse. Se i øvrigt Beskrivelse af de uddannelsesmæssige forhold for sygeplejestuderende på Slagelse Sygehus 3.4. Læringsmiljøet: Læring er ikke nogen separat aktivitet, men foregår kontinuerligt gennem forskellige aktiviteter og ved deltagelse i forskellige fællesskaber. Læring er en proces, hvor færdigheder, viden og kundskaber integreres i forhold til allerede eksisterende færdigheder, viden og kundskaber. I sygeplejerskens kliniske studie er det målene for perioden, der er bestemmende for, hvilke områder der skal sættes fokus på. Der findes forskellige metoder der fremmer læring, og det er vigtigt at den enkelte studerende sammen med den ansvarlige kliniske underviser samt vejleder får en dialog om, hvilke metoder der umiddelbart fremmer læring hos den studerende.

9 Læring er en indre proces, hvor der kan opleves ubehag, begejstring, modstand, forvirring og sejr. Disse følelser har betydning for den tilgang man har til at lære, men ikke nødvendigvis i forhold til udbyttet. Det er vigtigt at der også er en dialog, mellem den studerende, den ansvarlige kliniske underviser og vejleder, hvor der åbent kan tales om de oplevelser der er forbundet med læringsprocessen og det er være på en neonatalafdeling. Den ansvarlige kliniske underviser deltager så vidt muligt i uddannelsessamtaler ved start, midt og slutningen af forløbet. Det er den ansvarlige kliniske underviser/vejlederen, der er ansvarlig for at få aftalt og afholdt uddannelsessamtaler Læringsmetoder og redskaber: Der tilstræbes at afholde PBL, læringsseancer af 3 timers varighed, hvor de studerende, fra neo og børneafdelingen, på skift er ansvarlige for at lave en skriftlig case som hele gruppen arbejder med, udfra principperne om problembaseret læring. Ansvarlig klinisk vejleder vil være deltagende. Vejledning i forbindelse med udarbejdelse af opgave og klinisk bedømmelse varetages af den ansvarlige kliniske underviser og klinisk vejleder. Deltagelse i plejeopgaver der gradueres i forhold til den enkelte studerendes opnåede faglige niveau. Jævnlig undervisning og eller temadage for personalet i hele børneområdet. Der er mulighed for studiedage i børneambulatoriet samt på fødegangen Patientforløb: Da vi er et neonatalafsnit kan man betegne familien som værende "patienten". Barnets indlæggelse er akut, hvor der kan være behov for intensiv pleje og behandling i en kortere eller længere periode. Når det akutte forløb er afsluttet skal ernæring og fysiske trivsel sikres herunder også familiens trivsel. Her er lidt inspiration til forskellige patientforløb: "Udøbt pige Nielsen er født for ca. 4 timer siden. Personalet har været tilkaldt til fødestuen for at yde barnet assistance umiddelbart efter forløsning, da der har været påvirket CTG kurve. Barnets apgar: 3/1 5/5 5/10 9/20. Barnet ligger nu i CPAP og observeres for asfyksi Mor og far er meget påvirket af forløbet og ængstelig, da et vennepar har et handicappet barn på 2 år netop på grund af asfyksi " "6 timer gammel Pige født i uge Har udviklet RDS med CPAP behov og et stigende iltkrav nu op til 45%. Der gøres klar til curosurf behandling " "Amalie og Anders er tvillinger og født i uge Begge har ligget i CPAP i de 4 første dage. Begge har ligeledes været i coffeincitrat behandling pga tendens til bradycardi og er nu startet udtrapning. Forløbet har været ukompliceret og begge ligger nu sammen med mor på mor/barn stue med henblik på ammeetablering." "Udøbt dreng indlægges fra barsel, da der har været svært at få drengen til at sutte. Endvidere er der observeret lavt siddende ører, 4 fingerfure og nakkefold. Der tages en blodprøve med henblik

10 på en kromosom undersøgelse. Om drengen skal nærmere udredes afhænger at blodprøvesvaret. I de næste dage observeres drengen under amning, og der lægges en ernæringsplan " 3.7. Forventninger: Det forventes at den studerende er engageret og aktiv omkring egen uddannelse og læringsproces. At der udarbejdes skriftlige refleksioner udfra aktivitetskortene som udleveres af Aku. At der deltages aktivt og velforberedt i afsnittets klinikker for studerende Anvendelse af studerendes evaluering: Alle sygeplejestuderende bedes elektronisk udfylde en evaluering af afsnittet, som kan findes på Region Sjællands hjemmeside. Besvarelserne vil benyttes til fremtidige indsatsområder til forbedring af læringsmiljøet på neonatalafdelingen.

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus:

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Neonatal. Kontaktperson: Linda Johnsen. Ansvarlig klinisk underviser pæd.

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus:

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Neonatal Kontaktperson: Nina Riisager 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Beskrivelse af neonatalafsnittet som klinisk uddannelsessted

Beskrivelse af neonatalafsnittet som klinisk uddannelsessted Beskrivelse af neonatalafsnittet som klinisk uddannelsessted Neonatalafsnittet, Næstved Sygehus, Ringstedgade 61, 4700 Næstved Region Sjælland, Sygehus Syd. 1.0 ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD

Læs mere

Beskrivelse af neonatalafsnittet som klinisk uddannelsessted

Beskrivelse af neonatalafsnittet som klinisk uddannelsessted Beskrivelse af neonatalafsnittet som klinisk uddannelsessted Neonatalafsnittet, Næstved Sygehus, Ringstedgade 61, 4700 Næstved Region Sjælland, Sygehus Syd. 1.0 ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus:

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Slagelse Sygehus Børne- og ungeafdeling Kontaktperson: Ansvarlig klinisk undervisser

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus:

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Børneafdeling 17 Kontaktperson: Nina Riisager, AKU Mødetid: Dag: 7.15

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus:

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Børneafdeling 17 Kontaktperson: Ansvarlig klinisk undervisser Linda Johnsen

Læs mere

Beskrivelse af børneafdeling 17 som klinisk uddannelsessted

Beskrivelse af børneafdeling 17 som klinisk uddannelsessted Beskrivelse af børneafdeling 17 som klinisk uddannelsessted Børneafdeling 17, Næstved Sygehus, Ringstedgade 61, 4700 Næstved, Region Sjælland, Sygehus Syd. Revideret September 2013. 1.0 ORGANISATORISKE

Læs mere

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale.

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale. Beskrivelse af uddannelsessted: Akut Modtagelsen Næstved Sygehus Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. Neonatalafsnittet (08-3) er et

Læs mere

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk/Endokrinologisk afd. 13 Jan 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Adresse: Rådmandsengen 1A, 4700 Næstved Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Hanne

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold AFSNIT FOR SVANGRE OG BARSEL OBSTETRISK GYNÆKOLOGISK AFDELING G73 ROSKILDE SYGEHUS 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. 1.2 Overordnet

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Opdateret Januar 2015 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i består af 4 centre i hhv. Syd, Nord, Vest og Centrum, der har fælles ledelse ved centerleder

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Urologisk ambulatorium Næstved udreder og behandler patienter med sygdomme

Læs mere

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingens type, organisation og struktur Afdeling 43-4 er et medicinsk sengeafsnit med kardiologi som speciale, men vi har ogsa patienter indlagt med

Læs mere

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Mammakirurgisk klinik Mammakirurgisk klinik blev etableret som elektiv klinik 1. maj 1999, og er

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Afdelingstype,organisation og struktur 3 1.2. Overordnet

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Afsnit for Syge Nyfødte og Tidligt Fødte Børn og Unge Regionshospitalet Viborg Hospitalsenhed Midt August 2017 Klinisk studieplan Den kliniske

Læs mere

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til... 1 1.0 Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet... 3 1.1 Afdelingstype/afsnitstype.... 3 1.2 Fysiske

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED O:\Kvalitet-_og_uddannelsesafdelingen\Uddannelsesenheden\Filer 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Børneafdelingen Regionshospitalet Randers 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold AFSNIT FOR SVANGRE OG BARSEL OBSTETRISK GYNÆKOLOGISK AFDELING G73 ROSKILDE SYGEHUS 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det

Læs mere

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi Sygehus: Næstved 1Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Observations og palliativt sengeafsnit Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Læs mere

Kvalitetsmål Modtagelse af ethvert barn finder sted på højt fagligt niveau og med mindste risiko for fejl.

Kvalitetsmål Modtagelse af ethvert barn finder sted på højt fagligt niveau og med mindste risiko for fejl. STANDARD FOR MODTAGELSE Akut modtagelse af børn i Neonatalklinikken Kvalitetsmål Modtagelse af ethvert barn finder sted på højt fagligt niveau og med mindste risiko for fejl. Målgruppe Alle børn der indlægges

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Opdateret Februar 2018 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Brystkirurgisk Afsnit Brystkirurgisk

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Opvågningsafsnittet

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Opvågningsafsnittet Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Opvågningsafsnittet Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Næstved Afsnit: Anæstesiafdelingen

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne-og Ungdomspsykiatrisk klinik 1 Ny Østergade 12 4000 Roskilde Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Christina Thøgersen

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Revideret September 2011 Ansvarlig klinisk vejleder Berit Malchow.

Praktikstedsbeskrivelse. Revideret September 2011 Ansvarlig klinisk vejleder Berit Malchow. Praktikstedsbeskrivelse. Revideret September 2011 Ansvarlig klinisk vejleder Berit Malchow. Indholdsfortegnelse. 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur.

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital 21-11-2016 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Kirurgisk Afdeling. Afsnit A2

Kirurgisk Afdeling. Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital Kirurgisk Afdeling 12. 01. 2018 Version 5 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Sundhedsplejen Lemvig. Vasen 10B, 7620 Lemvig. 1 Klinisk uddannelsesplan Som sygeplejestuderende i Lemvig Kommune, vil der være mulighed for

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Afsnit for Syge Nyfødte og Tidligt Fødte, Børn og Unge Regionshospitalet Herning; Hospitalsenheden Vest; Region Midtjylland Gl. Landevej 61

Læs mere

Præsentation af afdeling P 12.

Præsentation af afdeling P 12. Pædiatrisk afdeling P Kolding Sygehus Skovvangen 2-8 6000 Kolding Præsentation af afdeling P 12. Afdeling P 12 er en pædiatrisk afdeling, som modtager syge børn fra hele Vejle Amt. De indlagte børn er

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Gynækologisk klinik Adresse Kresten Philipsensvej 15, 6200 Åbenrå Telefon 79972187 Mail: Laila.Rotboll@rsyd.dk Klinisk vejleder Laila

Læs mere

Oversigt over mål, der forventes opnået under dit ophold i Neonatalklinikken

Oversigt over mål, der forventes opnået under dit ophold i Neonatalklinikken Oversigt over mål, der forventes opnået under dit ophold i Neonatalklinikken 4. Praktiske færdigheder Kunne anlægge navlevenekateter Kunne evakuere pneumothorax Kunne anvende CPAP behandling Anlægge en

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Akutafdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Sygehus Lungemedicinsk afsnit Kontaktperson: Mødetid: Marianne Linda Møller

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Bilag til studiehåndbog 2013. for jordemoderstuderende, klinisk undervisning. Gynækologisk-Obstetrisk afdeling D, Odense Universitetshospital

Bilag til studiehåndbog 2013. for jordemoderstuderende, klinisk undervisning. Gynækologisk-Obstetrisk afdeling D, Odense Universitetshospital Bilag til studiehåndbog 2013 for jordemoderstuderende, klinisk undervisning Gynækologisk-Obstetrisk afdeling D, Indholdsfortegnelse Forventningssamtaleark, H5, modul 7...3 Forventningssamtaleark, H6, modul

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Plastikkirurgisk afdeling, P93 Roskilde Sygehus

Praktikstedsbeskrivelse. Plastikkirurgisk afdeling, P93 Roskilde Sygehus Praktikstedsbeskrivelse Plastikkirurgisk afdeling, P93 Roskilde Sygehus Revideret Marts 2014 Indholdsfortegnelse Side 1. Organisation og ledelse.3 2. Sygeplejefaglige forhold.4 3. Uddannelsesmæssige forhold....

Læs mere

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus 1. Præsentation af afsnittet 09-4 / 12-4 er et ortopædkirurgisk afsnit, som er en del af Sygehus Nord, Region Sjælland.

Læs mere

Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9

Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9 Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9 NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED 1 Organisation og struktur Gynækologisk afsnit 9 skiftede pr. 1. januar 2014 status

Læs mere

Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104

Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104 Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104 02-12-2013 Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, afsnit 3103/4 Udarbejdet

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Regionshospital Randers Akut Afdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS

MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS Indgang 51 AKU: Bettina D. Clausen Mail: bdc@regionsjaelland.dk Tlf: 58 55 98 40 Revideret Januar 2015 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Akutafsnit 1, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For afsnit ortopædkirurgisk sengeafsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Maj 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk

Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted Holbæk Sygehus hører under Region

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester For Klinik for Tidlig Neurorehabilitering Regionshospitalet Hammel Neurocenter Hospitalsenhed Midt Udarbejdet: Maj 2017 1 Klinisk studieplan

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Regionshospitalet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Region Midtjylland, Regions Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet. Øre-Næse- Hals sengeafsnit. Afsnittet

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Specialcenter Baunegården, Bjerggårdsvej 5, Tebstrup 8660 Skanderborg Landsbyen Sølund Dyrehaven 10, 8660 Skanderborg 1 Klinisk uddannelsesplan

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Regionshospital Randers Anæstesiologisk afdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

STANDARD FOR KONTINUITET I PLEJE OG BEHANDLING

STANDARD FOR KONTINUITET I PLEJE OG BEHANDLING STANDARD FOR KONTINUITET I PLEJE OG BEHANDLING Kvalitetsmål Målet er at sikre kontinuitet i pleje og behandling af familien fra før fødsel eller ved akut indlæggelse til udskrivelse med evt. ambulant kontrol.

Læs mere

Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9

Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9 Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9 NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE 1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Velkommen til Kardiologisk afdeling. Kardiologisk afdeling

Læs mere

Velkommen til Neonatalafdelingen Pædiatrisk Afdeling P3

Velkommen til Neonatalafdelingen Pædiatrisk Afdeling P3 Pædiatrisk Afdeling Velkommen til Neonatalafdelingen Pædiatrisk Afdeling P3 Forældreinformation www.koldingsygehus.dk Neonatalafdelingen, P3 Kolding Sygehus Skovvangen 2-8 6000 Kolding Tlf.nr.: P31 7636

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Kirurgisk Center 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Neonatal- og barselsklinik Aabenraa Sygehus, Sygehus Sønderjylland Adresse Kresten Phillipsensvej 15, 6200 Aabenraa Telefon 79972330 Mail:

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Afsnit for Rygmarvsskade Vestdansk Center for Rygmarvsskade Neurologi Regionshospitalet Viborg Hospitalsenhed Midt Januar 2018 Klinisk studieplan

Læs mere

Fælles Kirurgisk Ambulatorium

Fælles Kirurgisk Ambulatorium Fælles Kirurgisk Ambulatorium Indgang 43 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Præsentation af afdelingen. Fælles Kirurgisk Ambulatorium blev dannet i 1997, og er bestående af 4 ambulatorier.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Afd. 100 Nykøbing F. Sgh.

Praktikstedsbeskrivelse. Afd. 100 Nykøbing F. Sgh. Praktikstedsbeskrivelse Afd. 100 Nykøbing F. Sgh. 1 Region Sjælland, Nykøbing F. Sgh. Afd. 100 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED AFD. 100 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Læs mere

Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide

Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide April 2012 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide På Akut

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Operationsafsnittet

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Operationsafsnittet Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Operationsafsnittet Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Næstved Afsnit: Anæstesiafdelingen

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdeling P, Århus Sygehus, Tage-Hansens Gade, er en kirurgisk afdeling med speciale i mave-tarm sygdomme og endokrine

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Afdeling for børn og ungdomspsykiatri, B og U psykiatrisk klinik 2 Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Gitte Moth Mailadresse:

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester. Odder Kommune. Gør tanke til handling VIA University College

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester. Odder Kommune. Gør tanke til handling VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Odder Kommune VIA Sygeplejerskeuddannelsen side 1 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på øre - næse - hals afdeling 263 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 263: 7918 2781 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation

Læs mere

Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende

Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende Introduktion til klinisk undervisning på Hospitalsenhed Midt for sygeplejestuderende Hospitalsenhed Midt HR, uddannelse Sygeplejerskeuddannelsen Klinisk undervisning og introduktion I dine kliniske undervisningsperioder

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Region Sjælland, Nykøbing F. Sgh. Afd. 100 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED FOR SYGEPLESTUDIET AFD. 100 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation

Læs mere

Øjenafsnittet i Næstved

Øjenafsnittet i Næstved Øjenafsnittet i Næstved - Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Næstved sygehus Sygehus syd Ringstedgade 61 4700 Næstved Region Sjælland Indledning: Øjenafsnittet modtager studerende på 11 og 12 modul

Læs mere

Til forældre. hjemmeophold (THO) Hvad er THO? Vælg farve. Vælg billede. Kvalitet døgnet rundt. Neonatal og Barsel

Til forældre. hjemmeophold (THO) Hvad er THO? Vælg farve. Vælg billede. Kvalitet døgnet rundt. Neonatal og Barsel Til forældre Tidligt hjemmeophold (THO) Hvad er THO? Vælg farve Vælg billede Kvalitet døgnet rundt Neonatal og Barsel Kære Forældre Sidst i indlæggelsesforløbet er jeres barn stadig lille men ellers raskt.

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002205 Afdelingsnavn Børne- og ungdomsafdelingen Hospitalsnavn Nykøbing Falster Besøgsdato 28-10-2014

Læs mere

Velkommen til Familieambulatoriet

Velkommen til Familieambulatoriet Patientinformation Velkommen til Familieambulatoriet Et tilbud til kommende familier og børn Revideret 10.2014 Region Midtjylland Familieambulatoriet Velkommen til Familieambulatoriet At vente et barn

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Psykiatrisk Sengeafsnit Thisted, Korsgade 18, 7700 Thisted - tlf. 97643060. Almen psykiatrisk sengeafsnit under Klinik

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Sundhedsplejen i Viborg kommune er placeret i Familie & Rådgivning som er under Børn & Ungeforvaltningen. Sundhedsplejen

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1,. 24.05 2016 Kirurgisk Afdeling og Version 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske

Læs mere

Funktionsbeskrivelse. Administrative:

Funktionsbeskrivelse. Administrative: Sygehus: Vejle Afdeling: Onkologisk Afsnit: Onkologisk Ambulatorium Stilling: Specialeansvarlig sygeplejerske i Onkologisk Ambulatorium Funktionsbeskrivelse Organisatorisk placering Hvem refererer stillingsindehaver

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For ambulatorium for mave/tarmsygdomme, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Akutafsnit 1 og Akutafsnit 2, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Medicinsk Dagafsnit og Ambulatorium Gl. Landevej 61 7400 Herning 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Klinisk undervisningssted - kontaktoplysninger

Klinisk undervisningssted - kontaktoplysninger Navn og adresse på klinisk undervisningssted: Ungdomspsykiatrien Afsnit U1 Smedegade 10-16 4000 Roskilde Kontaktoplysninger på leder: Afsnitsledelse Tina Fibiger Gildberg, Mailadresse: tigi@regionsjaelland.dk

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Perron 4. (Bo og værested for socialt udsatte) Jernbanegade 4D 8900 Randers C. 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Revideret Maj 2015 Ansvarlig klinisk underviser Berit Malchow.

Praktikstedsbeskrivelse. Revideret Maj 2015 Ansvarlig klinisk underviser Berit Malchow. Praktikstedsbeskrivelse. Revideret Maj 2015 Ansvarlig klinisk underviser Berit Malchow. Indholdsfortegnelse 1 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 3 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur:

Læs mere