Effektivisering af det regionale rutenet i Midtjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Effektivisering af det regionale rutenet i Midtjylland"

Transkript

1 Region Midtjylland Skottenborg Viborg Effektivisering af det regionale rutenet i Midtjylland Region Midtjylland sendte 28. april 2010 rapporten Trafikstyregruppens forslag til kollektivt rutenet til udtalelse i kommunerne. KKR Midtjylland drøftede på sit møde 2. juni 2010 rapporten og besluttede at afgive et fælles høringssvar. Konklusionen i rapporten er, at regionens beslutning i 2008 om at reducere de regionale udgifter til den kollektive bustrafik med 43 mio.kr. årligt som minimum vil medføre, at der skal tilvejebringes en finansiering på mio. kr., hvis der fremover skal opretholdes en rimelig kollektiv busbetjening af den midtjyske region som helhed. Konkret lægges der op til, at kommunerne overtager denne opgave og dermed finansieringen på de nævnte mio. kr. Den 4. juni 2010 Jnr P35 Sagsid Ref JHP k Dir Ho rsens Kommune Råd husto rvet Ho rse ns 1/2 KKR Midtjylland skal i den forbindelse gøre gældende: At det fortsat er en regional opgave at betjene såvel uddannelsesinstitutioner, lufthavne mv. med kollektiv bustrafik At konsekvenserne af nedlæggelse af de foreslåede busruter i særlig grad er uacceptable for udkantsområderne At der er lagt op til en opgaveglidning med økonomiske konsekvenser for kommunerne, som kommunerne ikke kan acceptere.

2 KKR Midtjylland er endvidere generelt uenige i de økonomiske forudsætninger, som Region Midtjylland har opstillet som grundlag for at gennemføre besparelserne på årligt 43 mio. kr. Det er KKR Midtjyllands klare opfattelse, at den økonomiske situation for den kollektive bustrafik i den midtjyske region er blevet væsentligt forbedret siden Den regionale finansiering af den kollektive bustrafik er efter KKR Midtjyllands vurdering blevet forbedret på følgende områder: En gunstigere udvikling i olieprisen har medført, at pris- og lønreguleringen er nedjusteret med 31 mio. kr. årligt Der er et årligt budgetoverskud på Region Midtjyllands udgifter til Midttrafik på 21 mio. kr. i forhold til de oprindelige forudsætninger Der er allerede gennemført besparelser på rutenettet på 4 mio. kr. årligt. Region Midtjylland har med andre ord allerede opnået en besparelse på 56 mio. kr. årligt. Det er 13 mio. kr. mere end planlagt. KKR Midtjylland finder på denne baggrund ikke, at der er behov for at gennemføre de planlagte besparelser på det kollektive busrutenet og skal derfor meget stærkt appellere til, at Region Midtjylland tager forslaget af bordet. KKR Midtjylland foreslår i stedet, at Region Midtjylland og kommunerne i den midtjyske region fortsætter samarbejdet om at optimere det samlede kollektive busrutenet inden for de nuværende økonomiske rammer. Afslutningsvis skal der henvises til høringssvarene fra de enkelte kommuner for mere konkrete bemærkninger. Med venlig hilsen Anders G. Christensen Formand KKR Midtjylland Jan Petersen Næstformand KKR Midtjylland 2

3 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg Viborg Sendes til: Borgmesteren Skovvej Hinnerup Tlf Høringssvar angående Region Midtjyllands forslag til ændringer i det regionale rutenet Region Midtjylland har den 26. april 2010 fremsendt plan for effektivisering og modernisering af det regionale rutenet. Regionen oplyser, at de gerne ser, at et effektivt og moderne regionalt rutenet udvikles i samarbejde med kommuner og Midttrafik. Regionen modtager gerne alternative forslag til effektiviseringer i rutenettet, herunder bedre koordinering af lokale og regionale ruter. Regionen oplyser samtidigt, hvilke ruter de planlægger at ændre. Eventuelle kommentarer til Regionens planer skal være Regionen i hænde senest den 4. juni Ifølge lov om trafikselskaber afgør Region Midtjylland hvilken betjening, de ønsker at finansiere på det regionale rutenet. Favrskov Kommune vil - i lighed med det tidligere fremsendte høringssvar og tilkendegivelsen på mødet 11. december opfordre Region Midtjylland til ikke at gennemføre de planlagte besparelser, da mange af de daglige pendlere og uddannelsessøgende dermed mister deres rejsemuligheder. For disse passagerer findes kun cyklen eller privatbilen som alternativ rejsemulighed. 4. juni 2010 Sagsbehandler Niels Boesgaard Jensen Tlf njen@favrskov.dk Sagsnr Dokument nr Favrskov Kommune henviser til tidligere fremsendt høringssvar af 27. august Favrskov Kommune minder om, at busbetjeningen mellem Hammel og Bjerringbro har regional betydning. På den baggrund finder Favrskov Kommune det positivt, at Region Midtjylland i forhold til sidste besparelsesplan i juli 2008 har valgt at opretholde busbetjeningen mellem Hammel og Bjerringbro, omend betjeningen reduceres til et minimum. Det betyder meget, at de uddannelsessøgende og pendlere, fremover stadig vil have mulighed for at benytte den kollektive trafik mellem Hammel, Thorsø og Bjerringbro. Nedlæggelse af rute 221 og af rute 115 s betjening af Vissing: De foreslåede ændringer/besparelser fra sommeren 2011, medfører at: - rute 115 ikke længere betjener Vissing, og - rute 221 Randers-Voldum-Hornslet nedlægges Disse ændringer vil betyde, at pendlere og uddannelsessøgende i Vissing og Voldum til byer i andre kommuner - Randers og Hornslet/Århus - vil miste deres betjening. Såfremt regionen fastholder disse forslag, er de uddannelsessøgende henvist til at cykle til hhv. Hadsten-Randers landevejen og Hadbjerg-Randers landevejen for at komme med rute 115 og 118. Alternativet er at benytte privatbil. Dette gør sig også gældende for pendlere fra disse to områder til henholdsvis Randers, Hornslet og Århus.

4 Såfremt Favrskov Kommune skal afholde udgifter til opretholdelse af de ruter, regionen vil spare væk, vil det betyde en ekstraudgift for Favrskov Kommune på omkring kr. Det synes måske ikke af særligt meget, men skal ses i lyset af, at Favrskov Kommune i 2009 indgik mageskifte-aftale med regionen om ruterne 124 (Hammel- Foldby Søften - Århus N), 117 (Hadsten Langå) og 111 (Hammel-Hinnerup-Århus). Aftalen indebar, at Region Midtjylland oprettede rute 124, samtidig med at driften på rute 111, Hammel Foldby Sabro blev reduceret fra halvtimes til heltimes drift, og at Favrskov Kommune finansierede rute 117 mellem Langå og Hadsten. Favrskov Kommunes udgifter til rute 117 er på cirka kr. årligt. Ovenstående skal ligeledes holdes op mod, at der ikke sker ændringer i tildelingen af DUT-midlerne, selv om opgaverne flyttes fra regionen til Favrskov Kommune. I forbindelse med Trafikplan 2011 for Århus Kommune forslås rute 124 nedlagt, hvilket Favrskov Kommune betragter som aftalebrud i forhold til ovennævnte mageskifteaftale. Det er derfor med tilfredshed, at Favrskov Kommunen konstaterer, at forslaget om at nedlægge rute 124 ikke mere indgår i Region Midtjyllands planer for ændringer i det regionale rutenet. Favrskov Kommune har svært ved at forholde sig til den foreslåede omlægning af rute 914 X og nedlæggelse af rute 223, da forslagene ikke er særlige konkrete. Favrskov Kommune forventer, at Region Midtjylland konkretiserer disse forslag. Favrskov Kommune kan ikke tage et medansvar for Region Midtjyllands ønske om at nedlægge regionale ruter. Såfremt Region Midtjylland fastholder planerne om at nedlægge og indskrænke visse regionale ruter, må det alene være regionens ansvar. Favrskov Kommune skal derfor igen henstille til Region Midtjylland, at man ikke gennemfører de planlagte besparelser, men at man i stedet indgår i et konstruktivt samarbejde med kommunerne om planlægning af et koordineret net af regionale og lokale ruter indenfor den nuværende budgetmæssige ramme til gavn for borgerne. Endelig henvises til det høringssvar, som er afsendt fra KKR Midtjylland. Favrskov Kommune ser frem til fortsat at bidrage til og indgå i dette samarbejde. Venlig hilsen Nils Borring borgmester 2

5

6

7 Region Midtjylland Dato: Sagsnr.: Henv. til: Annette Vognbjerg Tlf.: Høringssvar vedr. Trafikstyregruppens forslag til ændringer i det regionale rutenet Region Midtjylland har sendt rapporten Trafikstyregruppens forslag til ændringer i det regionale rutenet til udtalelse i kommunerne. Indledningsvis skal der henvises til det fælles høringssvar, der er fremsendt fra KKR Midtjylland. Holstebro Kommune tilslutter sig fuldt ud dette høringssvar. Ud over det fælles høringssvar har Byrådet for Holstebro Kommune på sit møde den 25. maj 2010 behandlet Trafikstyregruppens forslag til ændringer i det regionale rutenet, hvortil der fremsendes følgende bemærkninger. Holstebro Kommune kan tilslutte sig trafikstyregruppens anbefalinger om, at der fremtidigt arbejdes med en klarere rollefordeling mellem Midttrafik og bestillerne som beskrevet i rapporten. Dette skal sikre, at der samlet set arbejdes på at etablere de bedste løsninger for den kollektive bustrafik i Midttrafiks område indenfor de økonomiske rammer, der er til rådighed. Holstebro Kommune mener dog, at det fremlagte forslag til ændringer i det regionale rutenet bryder med det princip, der lå til grund for fordeling af ruter ved oprettelse af trafikselskabet Midttrafik. Trafikstyregruppen har bl.a. ved forslag til den fremtidige rollefordeling anført, at der skal sikres sammenhæng mellem den enkelte bestillers behov for økonomisk fleksibilitet i forhold til det fælles behov for stabilitet. Bestillerne skal have mulighed for at agere i forhold til den økonomiske udvikling, samtidig med, at dette ikke medfører løsninger, der pludseligt og uventet påvirker andre bestilleres serviceniveau eller økonomi. Ungdomsuddannelser og yderområder Holstebro Kommune bemærker i den anledning, at når Region Midtjylland vælger at nedlægge regionale ruter, vil kommunerne i de fleste tilfælde føle sig tvungen til at overtage dele af kørslen, for at sikre serviceniveauet overfor borgerne og især overfor elever til ungdomsuddannelserne. HOLSTEBRO KOMMUNE Rådhuset Holstebro - Tlf: Fax: Hjemmeside: - E-post: Borgmesterkontoret@Holstebro.dk CVR:

8 Vel vidne at det ikke er lovgivningsmæssigt beskrevet, hvem der har ansvaret for kørsel til ungdomsuddannelser, mener Holstebro Kommune, at Regionen med den fordeling af ruter, der var ved dannelse af trafikselskabet, bør varetage denne opgave for så vidt angår kørsel på tværs af kommunegrænser, ligesom Regionen generet bør varetage kørsel på tværs af kommunegrænser i yderområderne. Vi mener således, at der i forslaget til ændringer i det regionale rutenet ligger en implicit opgaveglidning over mod kommunerne i forhold til varetagelse og sikring af serviceniveauet overfor borgere og især elever til ungdomsuddannelserne. Holstebro Kommune finder, at kommunerne i yderområderne straffes uforholdsmæssigt i det foreliggende forslag, her tænkes bl.a. også på Ringkøbing/Skjern, som netop betjener et yderområde. Karup Lufthavn Holstebro Kommune finder det meget vigtigt af hensyn til udviklingen af den vestlige del af Region Midt, at betjeningen af Karup Lufthavn med offentlig transport (busser) indtænkes i det regionale rutenet. Karup Lufthavn er et knudepunkt for lufttrafikken til store dele af Jylland, herunder særligt yderområderne ved vestkysten. Desuden findes der mange arbejdspladser i Karup, som naturligt afføder bosættelser i området. Om lufttrafikken kan det oplyses, at en opgørelse pr. 20. maj 2010 fra Karup Lufthavn viser en fremgang i forhold til en opgørelse pr. 20. maj 2009 på 103 % for de første 20 dage i maj. Det er af stor vigtighed for luftfartsselskabernes beslutninger om videre udvikling og fastholdelse af ruter fra Karup Lufthavn, at der er muligheder for at komme til og fra lufthavnen med offentlig transport - til de omkringliggende byer - til rimelig pris. Infrastrukturen omkring lufthavnen skal forbedres, hvis vi skal fastholde og udbygge Holstebros luftmotorvej til hele verden og omvendt mulighed for hele verden at komme hurtigt til Holstebro. Holstebro Kommune har tidligere foreslået, at man omlægger Rute 29 (Haderup/Feldborg) til også at betjene Lufthavnen og ikke som foreslået, at Regionen nedlægger ruten eller overdrager den til kommunerne. Konkret for Holstebro Kommune. En nedlæggelse af rute 21 (Holstebro-Vildbjerg) ville have store konsekvenser for eleverne fra Sørvad og Vildbjerg på Holstebro Gymnasium, Handelsskolen og Teknisk Skole. Disse elever vil få frataget deres måske eneste mulighed for at komme frem og tilbage til tiden, og det vil reducere muligheden HOLSTEBRO KOMMUNE Rådhuset Holstebro - Tlf: Fax: Hjemmeside: - E-post: Borgmesterkontoret@Holstebro.dk CVR:

9 for uddannelse for de kommende uddannelsessøgende fra disse områder mærkbart. Det samme gør sig gældende for Rute 29 (Holstebro-Feldborg-Haderup). Og selvom rute 26 (Holstebro-Spjald-Skjern) ikke på samme måde ønskes nedlagt for den del, der er beliggende i Holstebro Kommune, skal det påpeges, at en beskæring af ruten ikke er hensigtsmæssig af samme hensyn som nævnt ovenfor. Holstebro Kommune er i øvrigt af den opfattelse, at Rute 26 burde gå over Videbæk. Afslutningsvis bemærker Holstebro Kommune, at der er et væsentligt behov for en mellemkommunal koordinering af det regionale rutenet i Region Midt. Med venlig hilsen H.C. Østerby Borgmester Lars Møller Kommunaldirektør HOLSTEBRO KOMMUNE Rådhuset Holstebro - Tlf: Fax: Hjemmeside: - E-post: Borgmesterkontoret@Holstebro.dk CVR:

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Returadresse Teknik og Forsyning Finderupsvej Skjern Region Midtjylland Høringssvar til Region Midtjylland vedr. det fremtidige rutenet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sagsbehandler Anette Thesbjerg Lauridsen Direkte telefon E-post anette.thesbjerg.lauridsen@rksk. dk Dato 4. juni 2010 Sagsnummer A Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har drøftet det udsendte høringsmateriale vedr. det fremtidige rutenet i Region Midtjylland. Ringkøbing-Skjern Kommune er af den grundlæggende opfattelse, at en effektiv infrastruktur er en kerneydelse for alle borgere, - det skal være nemt for alle borgere i alle dele af landet at komme til andre dele af landet. Ringkøbing-Skjern Kommune finder ikke, at det fremlagte forslag tilgodeser dette overordnede synspunkt. Ringkøbing-Skjern Kommune noterer ganske vist med tilfredshed, at begrebet Regional Udvikling er et af de kriterier, som af Region Midtjylland er blevet anvendt ved vurderingen af, hvilke ruter, der er regionale, men Ringkøbing-Skjern Kommune savner i oplægget en stillingtagen til de særlige udfordringer, der er i relation til den regionale busdrift i et yderområde som Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er derfor vanskeligt at se, at kriteriet om Regional Udvikling er blevet anvendt ved vurderingen af, hvilke ruter der fremover skal være regionale. Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks største kommune. Det betyder, at der går længere tid, inden man passerer en kommunegrænse, hvilket også burde indgå ved vurderingen af, hvordan det fremtidige rutenet skal se ud. Ringkøbing-Skjern Kommune har gentagne gange i processen stillet spørgsmålstegn ved berettigelsen af det udmeldte besparelseskrav. Ringkøbing-Skjern Kommune er af den opfattelse, at den fulde implementering af de foreslåede reduktioner vil give en langt større effekt, end det efter vores opfattelse er nødvendigt. For borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune vil de foreslåede reduktioner have omfattende konsekvenser, og betydningen af en Åbningstider Telefontider mandag onsdag mandag onsdag Hjemmeside torsdag torsdag fredag fredag Telefon

19 velfungerende infrastruktur kan for udvalgte grupper beskrives således: Unge uddannelsessøgende: Der er en overordnet national målsætning om, at 95% af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Da uddannelsesinstitutionerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er placeret i relativt små byer, er disse skoler meget afhængige af et velfungerende busnet, der kan sikre elevtilgang fra skolernes oplande. En velfungerende infrastruktur fremmer endvidere fleksibiliteten på tværs mellem uddannelsestilbuddene og fremmer de unges muligheder for at vælge tilbud, der ligger i nabokommuner, hvilket har betydning i betragtning af den stigende specialisering, der er i ungdomsuddannelserne. Videregående uddannelsestilbud: Der er ingen videregående uddannelsestilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvorfor kommunens borgere er meget afhængige af velfungerende forbindelser til især Herning, Holstebro og Esbjerg. Ikke mindst i disse år er videreuddannelse væsentligt, ligesom en effektiv infrastruktur målrettet disse tilbud er afgørende for at sikre videnløftet blandt kommunens borgere. Arbejdskraftens mobilitet: Alle analyser af arbejdskraftsituationen i Ringkøbing-Skjern Kommune understreger betydningen af en høj grad af mobilitet hos arbejdskraften. Et velfungerende arbejdsmarked fordrer, at arbejdskraften ikke er bundet til de byer, hvor man bor, men at arbejdskraften er fleksibel. Dette understreges ikke mindst i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor der er en betydelig indog udpendling. De ældre: Flere og flere borgere bliver ældre. En stigende andel af ældre forbruger tilbud også i nabokommunernes centerbyer, ligesom borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune i takt med omlægningerne på sygehusområdet er blevet stadigt mere afhængige af velfungerende busforbindelser til især Herning og Holstebro. Turisme: Ringkøbing-Skjern Kommune er en væsentlig turismekommune i Region Midtjylland, hvilket også fremgår af, at en relativ stor andel af rejser med kollektiv trafik i vores del af Regionen er fritidsrejser. Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder målrettet på at udvikle turismen, og i den strategi indgår det også, at der er en velfungerende infrastruktur. Energi: Både den nationale strategi og strategien i Ringkøbing- Skjern Kommune fremhæver betydningen af en mere bæredygtig energiforsyning, hvilket jo også indgår som en af Regionens megasatsninger. Ringkøbing-Skjern Kommune vil være selvforsynende i 2020, og et af midlerne hertil er at det samlede brændstofforbrug i kommunen reduceres. For at dette kan lade sig gøre, skal der være et attraktivt busnet.

20 Som det fremgår af ovenstående, kan Ringkøbing-Skjern ikke billige det fremsatte forslag. Som allerede aftalt ser vi derfor frem til at drøfte dette emne, når Iver Enevoldsen den 16. juni 2010 har møde med Bent Hansen for at få en nærmere drøftelse om de foreslåede ændringer. Venlig hilsen Mogens Pedersen Direktør Ringkøbing-Skjern Kommune direkte

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34 , --. /012 )! "! #$ $! "$ $ % " "&'! ' (& "&'! ) * +&'!" $ #"&'! $! $ &'!" ")&' $ (&")$ &'! )(& $ ) Teknik og Miljø Århus Kommune! " # $! % & ' $ ( )& * + ) &, -)! " " "! " " ".#/,) ) ) ,)

35 * $ " $ $ " ) #! / )"!) 3) )4"4"4" 41 ) $5 " * $)! &' "$)$)$) * & '! "!! #! "&')$! " ) " (& &'! ,# ) $, $

36

37

38

39

40

41 Kommentarer Ungdomsrådene i Region Midtjylland d. 4/ Kommentarer vedr. trafikstyregruppens forslag til ændringer i det regionale rutenet. Fra Ungdomsrådene i Viborg, Struer og Ikast Brande samt Morsø kommuner. Ovenstående ungdomsråd vil gerne rose RM for deres velvilje til at effektivisere og forbedre det regionale busnet, således at den regionale sammenhængen i den kollektive trafik bliver forbedret. Ungdomsrådene i Midtjylland ser frem til yderligere sammenhængende regional trafik og dermed bedre sammenhæng for de unge, der vælger at rejse og pendle i Danmarks største region. Når der er tale om DK s største region, så er det nærmest naturgivet, at der er brug for et gode kollektive trafik sammenhæng, da togdriften ikke når ud til mange, mange steder. Dog skal denne effektivisering og modernisering af busrutenettet ikke kun have ros med på vejen. Der er meget vi mener, der skal tages henssyn til. Ungdomsrådene i Midtjylland er alle enige i, at effektiviseringen kan få flere følger med sig, som kan være hindrende for unge og den daglige brug af busnettet. Ungdomsrådene i regionen er bekymrede for, at forslaget til modernisering af busnettet vil medføre hindringer for skoleelever og studerende som går på ungdomsuddannelser her i regionen. Mange unge vælger at gå på ungdomsuddannelser, der ikke ligger i deres lokalområde, da uddannelserne byder forskellige studieretninger og har store forskelle på undervisningsforhold. Dermed kan den enkelte unges forudsætninger bliver stimuleret bedre andetsteds. (f.eks. det faglige elite forløb på Mercantec i Viborg). Der er frit ungdomsuddannelsesvalg i Danmark, hvilket kræver muligheder for kollektive trafikforbindelser mellem nabokommuner. Mange af ungdomsuddannelserne ligger i hovedbyerne i RM, hvoraf mange har et stort opland, hvorved det kræver et velfungerende busnet for at eleverne kan møde til undervisning hver dag. De udtalende ungdomsråd er bekymrede for, at med de forslag der er kommet på moderniseringen af busnettet, så gøres det besværligere for mange elever at komme til skole hver dag kl Mange af ungdomsuddannelserne i RM starter undervisning hver morgen kl Derfor ser vi med frygt, at den kommende busrute planlægning kan medføre, at busruter tilknyttet mange studerende, medfører forhold så eleverne først kan være ved ungdomsuddannelsen efter undervisningens start altså efter kl De fleste skoler oppererer med fraværsregistrering, hvoraf for højt fravær medfører udsmidning af den pågældende uddannelsesinstitution. Derfor skal morgen og eftermiddagsafgange være prioriterede. Derfor appelerer ungdomsrådene i Midtjylland, at Danmarks fremtid uforhindret kan tage del i undervisningen også fremover. Alle disse problemstillinger skal også ses i lyset at regeringens 2015 målsætning om, at 95% af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, og 50% af en årgang skal have en videregående uddannelse. Viden er fremtiden det gælder også for Danmark og RM. De løsningsforslag der er bragt i spil, mener ungdomsrådene, bør afklares før der træffes endelige beslutninger. Der bør sigtes efter ordentlige langtidsholdbare løsninger når busrutenettet ændres, da de har vitale betydninger for de uddannelsessøgende.

42 Kommentarer Ungdomsrådene i Region Midtjylland d. 4/ Ungdomsrådene Viborg, Ikast Brande, Struer og Morsø appelerer til, at RM i al fremtid vil have en god og vedholdende dialog med regionens kommuner, om de regionale busruter, de lokale busruter og især planlægningen af busruterne og bustiderne ifh. til regionens uddannelsesinstitutioner. Forhåbningsfulde hilsener om et fremtidig busrutenet i RM der også tager højde for unge og især de studerende. Ungdomsrådene i Viborg, Ikast Brande, Struer og Morsø Kommuner.

43

44

45 til Region Midtjylland, Midttrafik og Randers Kommune. Indsigelse mod nedlæggelse af rute 237. Vi, en gruppe borgere i Havndal området, vil hermed gøre indsigelse mod planlagt nedlæggelse af rute 237. Det vil være til stor skade for vores lokalområde, om rutebildriften forsvinder. Begrundelse: 1. I Havndal området er der (heldigvis) mange unge uddannelsessøgende, der hver morgen skal tage bus til Randers eller Hadsund og tilbage igen om eftermiddagen. De er helt afhængige af busforbindelsen. De har ikke bil, ofte ikke engang kørekort. Alternativet vil være, at de skal flytte alt for tidligt hjemmefra og på kollegium. Det er en ekstraudgift for familien, og heller ikke særligt betryggende, hvis helt unge mennesker skal bo for sig selv eller på kollegium. 2. Derudover er der i vores område en del, der bruger bussen for at komme på arbejde i Randers eller Hadsund eller de mellemliggende byer og den modsatte vej til arbejdspladser i Havndal. Vi mener, de bør belønnes for at bruge offentlig transport til og fra arbejde og ikke straffes ved, at deres rute nedlægges. 3. Naturligvis bebos Havndal området som alle andre landområder også af mange pensionister og ældre mennesker, der ikke (længere) har bil. De holder af deres område, hvor familien måske har boet i generationer. Skal de ikke længere have mulighed for at komme på besøg hos familien og venner i andre byer? Eller besøge naboen på sygehuset eller købe ind til særlige anledninger, hvor udvalget i den lokale dagligvarebutik ikke rækker til? Fysioterapeuter og speciallæger findes kun i de større byer. Det er netop ofte ældre mennesker, der har brug for de muligheder. Men det kan de kun, når de kan tage rutebilen. Det er ikke rart at være henvist til børnenes eller naboers velvilje med hensyn til at køre for sig. Det er teoretisk muligt at bruge Midttur, men det er en meget dyr løsning, og næppe holdbar for almindelige mennesker. 4. Det er indlysende, at rutebildrift i yderområderne ikke giver overskud, men passagerer er dog ganske mange for en oplandsbus. Set i forhold til de små bysamfund herude er det et ret stort tal. Vi skal i øvrigt gøre opmærksom på, at passagertælling nogle gange (måske ofte?) finder sted på tider, hvor der naturligt ikke vil være ret mange passagerer, f.eks. i en ferieperiode, hvor skolesøgende unge jo også holder fri. Det vil være meget oplagt at spørge chaufførerne, hvilke tider og hvilke afgange, der kunne tænkes beskåret, uden at det ville betyde en markant nedgang i transportmuligheden. F.eks. kunne man jo lave en feriekøreplan, så de afgange, der mest bruges af unge skole og uddannelsessøgende ikke alle gennemføres i sommerferien, efterårsferien og vinterferien. Vi må i øvrigt gøre opmærksom på, at det ikke kun er de godt 800 indbyggere i Havndal, der vil miste al offentlig transport, hvis rute 237 nedlægges. Det vil jo skade hele Udbyneder Sogn, i alt omkring mennesker. Naturligvis er vi opmærksomme på, at både Region Midtjylland og Randers Kommune er underlagt stramme sparekrav, men vi skal pege på muligheden for at søge en alternativ finansiering gennem vækstforum, som netop er beregnet på at skabe udvikling bl.a. i områder som vores.

46 5. At rutebildrift i yderområderne ikke giver overskud, kan ikke undre nogen. Men er det et argument for nedlæggelse? Man kan med god ret spørge: Giver sygehusene overskud? Nej, de offentlige sygehuse giver ikke overskud og det skal de heller ikke. Men de er nødvendige for vores samfund. Giver skolerne overskud? Naturligvis ikke, isoleret set. Men skolernes betydning for en positiv udvikling i vores samfund kan ikke overvurderes. Giver veje og kloakker overskud? Heller ikke, men de er uundværlige for vores samfund og for vores infrastruktur, ligesom rutebildriften, som får vores samfund til at hænge sammen. Landområdernes udvikling hænger i forvejen i en tynd tråd. De skal hele tiden gøre opmærksom på, hvilke konsekvenser politiske og økonomiske beslutninger har for befolkningen i landområderne, for beslutningstagerne bor typisk i store bysamfund og kender overhovedet ikke problemerne i landområderne fra egen erfaring. Hvis rutebildriften på en rute som 237 nedlægges vil det yderligere slide på den tynde tråd, der holder vores område oppe. Brister den tråd, vil et stort og til nu smukt område synke ned i forfald med usælgelige boliger, mange tomme gårde og tidligere erhvervsbygninger, faldende indbyggertal, ulyst til at holde huse, haver og veje i stand. Udsigten til et Danmark, der består af byer i udvikling og en slumagtig rand i de yderste landområder, må holde Region Midtjylland og Randers Kommune fra en så katastrofal besparelse som en busnedlæggelse. I forvejen virker de stadige trusler om ophør af rutebildriften ikke befordrende for menneskers lyst til at slå sig ned i Havndal området og den tilbagevendende uro virker opslidende for dem, der ved, de har brug for bussen mange år frem og fremkalder naturligt overvejelser om at sælge huset og flytte længere ind mod Randers eller til en anden større by. Presset på vores adgang til offentlig transport betyder i sig selv meget uheldige virkninger for vores område. Region Midtjylland, Midttrafik og Randers Kommune har også et ansvar for, at landområderne ikke lades i stikken. Med venlig hilsen Grethe Christiansen, Havndal, Winnie og Elmer Randrup, Havndal, Bodil Hindsholm Hansen, Udbyneder

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Regionsrådets møde den 20. februar 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Regionsrådets møde den 20. februar 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 32 TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Ruteforløb Bemærkninger Skøn for udgift til minimumsbetjening

Ruteforløb Bemærkninger Skøn for udgift til minimumsbetjening Forslag til udvidet ansvar til Region Midtjylland for kørsel med elever til ungdomsuddannelserne. Juni 2010 På baggrund af kommunernes, KKR s, uddannelsesinstitutioners m.fl. bemærkninger til trafikstyregruppens

Læs mere

I brev af 7. november 2008 har Midttrafik fremsendt forslag til besparelser på det regionale rutenet fra køreplanskiftet i juni 2009.

I brev af 7. november 2008 har Midttrafik fremsendt forslag til besparelser på det regionale rutenet fra køreplanskiftet i juni 2009. Midttrafik Mail: hni@midttrafik.dk Kopi til: Region Midtjylland Mail: Peter.Hermansen@ru.rm.dk Trafik og Anlæg Torvegade 7 8450 Hammel Tlf. 8964 1010 Fax 8664 6399 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Projekt 21 - Gennemgang af det regionale rutenet og besparelser på regionale rutenet fra 2008

Projekt 21 - Gennemgang af det regionale rutenet og besparelser på regionale rutenet fra 2008 Region Midtjylland Regional Udvikling Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 7. november 2007 1-30-75-24-07 Rikke Strandgaard rss@midttrafik.dk 87 40 82 57 Projekt 21 - Gennemgang af det regionale

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Baggrund Sydtrafik udarbejdede i 2009 sin første trafikplan (8-siders resumé vedlagt som bilag). Trafikplanen bygger i væsentlig grad

Læs mere

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber 25 10 2010 Sag nr. 10/1141 Dokumentnr. 40414/10 Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber Revision af Lov om Trafikselskaber Transportministeren har igangsat en evaluering af lovgivningen

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR Skanderborg KOMMUNE

TRAFIKPLAN FOR Skanderborg KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR Skanderborg KOMMUNE Skanderborg Kommune Visioner og servicemål for Skanderborg Kommune Togtrafikken Byrådet vil arbejde for, at den dobbeltsporede jernbanestrækning mellem Skanderborg og

Læs mere

Protokol fra møde den 27. februar 2008 kl. 10:00 i Regionshuset,

Protokol fra møde den 27. februar 2008 kl. 10:00 i Regionshuset, Protokol fra møde den 27. februar 2008 kl. 10:00 i Regionshuset, Viborg Udvalget for kollektiv trafik og det regionale rutenet Mødet startede kl. 10:00 og sluttede kl. 13:00 Tilstede: Bent Ove Pedersen,

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009 Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Region Syddanmark, 29. januar 2009 BAGGRUNDEN FOR REGIONSRÅDETS PRINCIPPER Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

- Ønske om mere tid til at finde og implementere løsninger på lokale transportbehov i områder, der hidtil er betjent af regionen.

- Ønske om mere tid til at finde og implementere løsninger på lokale transportbehov i områder, der hidtil er betjent af regionen. Notat Plan for budgetoverholdelse vedrørende kollektiv trafik Regionsrådet besluttede i marts 2018 at gennemføre besparelser på det regionale busrutenet. I samarbejde med Midttrafik er der udarbejdet et

Læs mere

Notat: Betjening af Karup lufthavn

Notat: Betjening af Karup lufthavn Notat: Betjening af Karup lufthavn Generelt: Bestyrelsen for Karup Lufthavn har bedt Midttrafik udarbejde notat med forslag til betjening af lufthavnen fra hovedbyer indenfor ejerkredsen. Notatet skal

Læs mere

Notat vedr. konsekvenser for Viborg Kommune af Region Midtjyllands forslag til ændringer i det regionale rutenet 2009-2011

Notat vedr. konsekvenser for Viborg Kommune af Region Midtjyllands forslag til ændringer i det regionale rutenet 2009-2011 Notat vedr. konsekvenser for Viborg Kommune af Region Midtjyllands forslag til ændringer i det regionale rutenet 2009-2011 1. Indledning Med udgangspunkt i den regionale administrations forslag til gennemførelse

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2010 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 2. juni 2010 Tidspunkt: 10.00-12.00 Sted: Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser

Læs mere

Samtlige kommuner i Region Midtjylland Region Midtjylland. Høring om projektkatalog 2009

Samtlige kommuner i Region Midtjylland Region Midtjylland. Høring om projektkatalog 2009 Samtlige kommuner i Dato 26. juni 2008 Journalnummer -30-75--23-07 Kontaktperson Henning Nielsen Høring om projektkatalog fremsender hermed forslag til projektkatalog for i høring hos kommuner og Region.

Læs mere

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Forretningsudvalgets møde 4. marts 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Forretningsudvalgets møde 4. marts 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet Bilag til Forretningsudvalgets møde 4. marts 2008 Punkt nr. 17 Udskrift af protokol Dagsorden til mødet i Regionsrådet den 20. februar

Læs mere

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) TRU alm. del Spørgsmål 996 Offentligt Djurslands Erhvervsskoler Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center

Læs mere

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter Bestyrelsesmøde, den 28. januar 2011 Dagsordenspunkt nr.: 02/11, bilag nr. 10 J. nr.: 70-19-01-10 H. C. Bonde Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 af finansieringsmuligheder r af berørte

Læs mere

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune.

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Notatark Sagsnr. 13.05.22-P00-1-14 Sagsbehandler Lars Oksbjerre 12.2.2015 Indstillingsnotat Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Beslutningstema Udvalget for Fritid & Fællesskab

Læs mere

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan Bedre korrespondancer Flere afgange med faste minuttal Direkte ruteforløb Bedre betjening af Billund Lufthavn Kortere

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.1.10 31.3.10 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax - cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 16. september 2016 Høringsbrev: Forslag til

Læs mere

Regional Udvikling. Bilag til punkt 1. Status på omlægning af det regionale rutenet i Region Midtjylland.

Regional Udvikling. Bilag til punkt 1. Status på omlægning af det regionale rutenet i Region Midtjylland. Regional Udvikling Bilag til punkt 1. Status på omlægning af det regionale rutenet i Region Midtjylland. - Opgørelse over besparelser for ture med få passagerer Udvalget for kollektiv trafik og det regionale

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14. december 2009 1-21-1-09 Niels Henrik Næsselund nhn@midttrafik.dk 8740 8239 Budget 2010 I april 2009 behandlede bestyrelsen et teknisk budgetoplæg for 2010.

Læs mere

Dagsordenpunkt. Kapitaludvidelse - Karup Lufthavn. Ikast-Brande Kommune Byrådet, , Åben Sagsid: 2012/ Åben /38749.

Dagsordenpunkt. Kapitaludvidelse - Karup Lufthavn. Ikast-Brande Kommune Byrådet, , Åben Sagsid: 2012/ Åben /38749. Dagsordenpunkt Kapitaludvidelse - Karup Lufthavn Åben - 2012/38749 Beslutning Godkendt med 21 stemmer, idet Dansk Folkeparti dog kun kan godkende udbetalingen af halvdelen af beløbet. Birthe Sørensen,

Læs mere

Miljø, Teknik og Plan

Miljø, Teknik og Plan Miljø, Teknik og Plan Bustrafik af regional betydning Region Syddanmark Regional udvikling Damhaven 12 7100 Vejle regional.udvikling@regionsyddanmark.dk Bemærkninger til forslag om principper for bustrafik

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Charlotte Lund (Ø) 13. april 2018 Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år På Økonomiudvalgets møde den 10.

Læs mere

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juli 2008 Århus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Trafikstyrelsen har sendt Trafikplan for jernbanen 2008-2018 til høring

Læs mere

Region Midtjylland. Forslag til ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Forretningsudvalgets møde 10. juni Punkt nr.

Region Midtjylland. Forslag til ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Forretningsudvalgets møde 10. juni Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til ændringer i det regionale rutenet Bilag til Forretningsudvalgets møde 10. juni 2008 Punkt nr. 15 Skitse til det regionale rutenet - fra 2010/2011 Signaturforklaring: Regionale

Læs mere

Indstilling. Forslag til kollektiv trafikplan 2017 i offentlig høring

Indstilling. Forslag til kollektiv trafikplan 2017 i offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø Dato 11. november 2015 Midttrafik har udarbejdet et forslag til samlet kollektiv trafikplan for busser og letbane

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

UDFORDRINGER ØKONOMI. Regional Udviklin g i alt. Tilskud til kollektiv trafik. Kollektiv trafiks andel

UDFORDRINGER ØKONOMI. Regional Udviklin g i alt. Tilskud til kollektiv trafik. Kollektiv trafiks andel UDFORDRINGER ØKONOMI Region Midtjylland ønsker at fastholde en maksimal ramme på ca 51 % af Regional Udviklings budget Øgede udgifter bus-tog samarbejde (flere passagerer i tog) Øgede omkostninger rejsekort

Læs mere

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18.

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. august 2016 Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse Efter gennemført offentlig høring tidligere på året er der udarbejdet

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 8 Side 1 af 3 Udbud af regional buskørsel Sagsbehandler:

Læs mere

Pendlermønstre. Favrskov Kommune pr. 01.01.2013

Pendlermønstre. Favrskov Kommune pr. 01.01.2013 Pendlermønstre Favrskov Kommune pr. 01.01.2013 Notat Pendlermønstre Favrskov Kommune er i høj grad en pendlerkommune. 6 ud af 10 beskæftigede bevæger sig hver dag til arbejde uden for kommunen. Samtidig

Læs mere

Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 9

Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 9 Region Midtjylland Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 9 Forslag til arbejdsfunktioner i og overvejelser omkring placering af en eventuel satellitenhed. Baggrund

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 Trafikplan for jernbanen 2008-2018 Strækninger Region Midtjylland betjenes af følgende statslige jernbanestrækninger (i parentes er anført den del af strækningen, der

Læs mere

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11.

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11. Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Spørgsmål 1254 Offentligt Fra: Karin Sørensen Sendt: 31. maj 2010 09:19 Til: 'britta.indraccolo@arriva.dk' Emne: Bemærkninger til togkøreplanerne Midttrafik har nu gennemgået

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 FynBus bestyrelse Referat for Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark

Læs mere

- 3. Kapitaltilførsel, Karup Lufthavn (bevillingssag) Sagsnr.: 12/142968 Sagsansvarlig: Kai Grynderup SAGSFREMSTILLING Karup Lufthavn ejes af følgende 9 kommuner igennem et andelsselskab med begrænset

Læs mere

WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER. Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk DECEMBER 2011

WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER. Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk DECEMBER 2011 WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN DECEMBER 2011 KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk Deltagerne på Midttrafiks workshop 21. november 2011 mødte op med mange

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Rådhuset Rådhusstrædet 6 7430 Ikast. Vedr. Kollektiv trafik i Ikast-Brande Kommune.

Ikast-Brande Kommune Rådhuset Rådhusstrædet 6 7430 Ikast. Vedr. Kollektiv trafik i Ikast-Brande Kommune. Ikast-Brande Kommune Rådhuset Rådhusstrædet 6 7430 Ikast 08-05- 2007 TILSYNET Vedr. Kollektiv trafik i Ikast-Brande Kommune. Ikast-Brande Kommune har ved brev af 4. oktober 2007 anmodet statsforvaltningen

Læs mere

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget 2013-14 L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Lovforslaget betyder også, at kommunernes incitamenter til at lade regionerne

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 26. maj 2008 1-00-3-08 Danni Giørtz-Jørgensen dgj@midttrafik.dk 87 40 82 04 Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere 23.

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om kommentarer fra kommuner m.fl. til planer for ændringer i det regionale rutenet

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om kommentarer fra kommuner m.fl. til planer for ændringer i det regionale rutenet Region Midtjylland Orientering om kommentarer fra kommuner m.fl. til planer for ændringer i det regionale rutenet Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 28 Indkomne kommentarer

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik.

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik. Bilag 2: Behovsstyret kørsel Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for. Telekørsel Telekørslen er en del af den offentlige servicetrafik

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde Referat fra ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier

Læs mere

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune Indledning Sideløbende med FynBus bestyrelses beslutning, 12. juni 2014, om at indføre et fælles telekørselskoncept, startede FynBus en proces op i foråret 2014 med

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 4. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

Bilag 3: Letbanen i Østjylland

Bilag 3: Letbanen i Østjylland Bilag 3: Letbanen i Østjylland Letbane i Århusområdet Der pendles mere og længere end nogensinde før, og udviklingen ser ud til at fortsætte. I dag er store dele af vejsystemet i Østjylland overbelastet

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.1.12 31.3.12 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent.

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent. BILAG 5 Nedlæggelse af kørsel i nogle bydele Det er ikke i alle byområder busserne benyttes lige flittigt. Tabellen på den følgende side viser budgetterede passagertal fordelt på radialer og tidsrum. Betjeningen

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Herlev

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød Notat Til: Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. august 2013 Direkte busforbindelse mellem

Læs mere

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene.

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Servicemål for kollektiv trafik 1. Nuværende servicemål regional kørsel Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Ved optælling af antal ture lægges følgende

Læs mere

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Kommuner Region Midtjylland Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Dato 23. juni 2008 Journalnummer 1-30-75-16-08 Kontaktperson Grethe Hassing Midttrafiks bestyrelse har den 20. juni 2008

Læs mere

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016 movia Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer INDGÅET 2 O SEP. 2016 POLITISK SEKRETARIAT Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Letbane og bustilpasninger

Letbane og bustilpasninger Letbane og bustilpasninger Ny kollektiv trafikplan for Aarhus 2017 Rigmor Korsgaard, Letbanen kommer! Letbanen består af Odderbanen og Grenåbanen. Der bygges 12 km ny banestrækning mellem Aarhus H og Lystrup.

Læs mere

Høring af køreplanindstilling 2019/2020

Høring af køreplanindstilling 2019/2020 Punkt 3. Høring af køreplanindstilling 2019/2020 2019-008618 har fået fremsendt forslag til køreplan 2019/2020 i høring. Jan Øhlenschlæger fremlægger sagen. fastlægger herefter sit høringssvar. Beslutning:

Læs mere

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 20. januar 2011 1-21-3-09 Tine Jørgensen tij@midttrafik.dk 8740 8205 Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Bestyrelsen for

Læs mere

Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008

Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008 Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008 Version 5. januar 2009 Indholdsfortegnelse 1 Befolkning og pendling... 2 Tabel 1.1. Indbyggere og befolkningstæthed. 2008...2 Tabel 1.2. Befolkningsfremskrivning

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. maj 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. maj 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. maj 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Bestyrelsesformandens beretning

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks kollektive trafikplan samt effektiviseringsplan for det regionale busrutenet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Midttrafiks kollektive trafikplan samt effektiviseringsplan for det regionale busrutenet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. august 2008 Århus Kommune Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Midttrafiks kollektive trafikplan samt effektiviseringsplan for det regionale

Læs mere

Aarhus Kommune Budget og regnskab Borgmesterens Afdeling Rådhuset 8000 Aarhus C. Vedrørende Aarhus Kommune budget 2012.

Aarhus Kommune Budget og regnskab Borgmesterens Afdeling Rådhuset 8000 Aarhus C. Vedrørende Aarhus Kommune budget 2012. Aarhus Kommune Budget og regnskab Borgmesterens Afdeling Rådhuset 8000 Aarhus C Den 4. oktober 2011 Ref.: EW Medlems nr.: Sagsnr.: 1109-0071 Vedrørende Aarhus Kommune budget 2012 Aarhus Kommune har den

Læs mere

1 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019

1 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019 Høringssvar til Sydtrafik Forslag til køreplan 2011/2012 Nr. Høringspart Resumé Forvaltningens bemærkninger 1. Grundejerforeningen for Hvidbjerg, Høll og Mørkholt 2. Tillidsrepræsentanter for omsorgsmedhjælpere

Læs mere

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE Baggrund Gode forbindelser til arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, skoler, kultur mv. er grundlæggende elementer til at skabe gode og attraktive

Læs mere

Region Midtjylland. Forslag til ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Regionsrådets møde den 18. juni Punkt nr. 2

Region Midtjylland. Forslag til ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Regionsrådets møde den 18. juni Punkt nr. 2 Region Midtjylland ændringer i det regionale rutenet Bilag til Regionsrådets møde den 18. juni 2008 Punkt nr. 2 Hvide Sande Ringkøbing Lemvig Tarm Skjern Videbæk Holstebro Struer Herning Vildbjerg Vinderup

Læs mere

NØGLETAL - FAVRSKOV KOMMUNE

NØGLETAL - FAVRSKOV KOMMUNE NØGLETAL - FAVRSKOV KOMMUNE Areal (km2) 540 Befolkning 46.894 Kommunens andel af regionens befolkning 3,7 Befolkningstæthed 86 Andel af 0 15 årige 23,6 Andel af 15 24 årige 8,9 Andel af 25 64 årige 8,9

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 8. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ny lokalrute Billund-Skjoldbjerg-Vorbasse 2. Resumé De regionale ruter blev i 2015 optimeret

Læs mere

NOTAT. Fig. 1.1 Rutekort for 99N fra Movia SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN 3. OKTOBER 2018 JOURNALNUMMER G

NOTAT. Fig. 1.1 Rutekort for 99N fra Movia SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN 3. OKTOBER 2018 JOURNALNUMMER G NOTAT 3. OKTOBER 2018 JOURNALNUMMER 13.05.22-G01-2-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN BUSRUTE 99N Busrute 99N foreslås af Movia som en mulig besparelse i det sparekatalog som de har fremsendt til Region

Læs mere

Samtidig har Dragør Kommune i forbindelse med deres behandling af trafikbestillingsgrundlaget for 2019 ønsket en vurdering af følgende:

Samtidig har Dragør Kommune i forbindelse med deres behandling af trafikbestillingsgrundlaget for 2019 ønsket en vurdering af følgende: Notat Til: Tårnby Kommune Kopi til: TOR Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 1. marts 2018 Justeringer af busnettet i

Læs mere

Flextrafik som kollektiv trafik de åbne brugere

Flextrafik som kollektiv trafik de åbne brugere Flextrafik som kollektiv trafik de åbne brugere 1. Midttrafiks strategiplan 2. Sådan virker samordnet kørsel 3. Midttrafiks flextrafik 4. Den åbne kørsel: Midttur og teletaxakørsel 5. Det mener kunderne

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune

Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune NOTAT Oprettet: 01/09/14 Senest revideret: 27/10/14 Ref.: AF/GC Modtager: Frederikshavn Kommune Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune Indledning: Der er som kommune mulighed

Læs mere

Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn

Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Direktørområdet E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/3400 Telefon: 76631987 Dato: 29. maj 2009 Planoplæg til fremtidigt

Læs mere

Kollektiv trafik. Genoptagelse af punkt om ruteændring af rute 179, 283 og Åben sag

Kollektiv trafik. Genoptagelse af punkt om ruteændring af rute 179, 283 og Åben sag Teknik- og Miljøudvalget 10-01-2017 Kollektiv trafik. Genoptagelse af punkt om ruteændring af rute 179, 283 og 284 - Åben sag Sagnr.: 16/9242 Sagsansvarlig: VAGN PEDERSEN J.nr.: 13.05.22 G00 Sagen afgøres

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Regionens trafikopgaver: Movia: Bestilling af 3 typer af opgaver: Regional Bustrafik Lokalbanekørsel

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Brøndby

Læs mere

Forslag til besparelse på åben kørsel i Viborg Kommune til K14

Forslag til besparelse på åben kørsel i Viborg Kommune til K14 Forslag til besparelse på åben kørsel i Viborg Kommune til K14 Herunder er der en oversigt over besparelsesforslag til indfrielse af Viborg Kommunes besparelseskrav på 1.100.000 kr. pr. år. Forslagene

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Region Midtjylland Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 14 Bilag til valg af indtægtsfordelingsmodel. Indhold

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Region Midtjylland 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 4 Notat: Fordeling af indtægter på kommuner

Læs mere

VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET

VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET DECEMBER 2014 REGION MIDTJYLLAND, REGIONAL UDVIKLING VEDVARENDE ENERGILØSNINGER PÅ LANDET NUVÆRENDE VARMEFORSYNINGSSTRUKTUR I REGION MIDTJYLLAND BILAGSRAPPORT TIL INSPIRATIONSKATALOG DECEMBER 2014 REGION

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 20. juni 2008 kl. 09:30 Videbæk, Mødelokale 1, Videbæk Rådhus, Dyrvigsvej 9, 6920 Videbæk Aleksander Aagaard forlod mødet kl. 11.45 og

Læs mere

Oplæg til endelig beslutning om linje 225 og servicebus 854 samt trafikbestilling 2010

Oplæg til endelig beslutning om linje 225 og servicebus 854 samt trafikbestilling 2010 Greve Kommune Rådhusholmen 10 2670 Greve Att: Michael Løgstrup Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte 36 13 16 62 Fax SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 12. februar 2009 Oplæg til

Læs mere

Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande

Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande Rute 11: Antallet af ture reduceres fra 9 til 3. Ruten betjener fremover strækningen Herning-Arnborg- Skarrild-Karstoft med 1 tur om tur

Læs mere