Referat fra møde i Trafiksikkerhedsråd maj 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Trafiksikkerhedsråd maj 2014"

Transkript

1 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Lise Rehhoff Holt Direkte Sagsnr.: G Referat fra møde i Trafiksikkerhedsråd maj 2014 Tilstede: Jens Chr. Golding Erik Kjærsgaard Ingrid Damgaard Dorte Korsbæk Finn Jantzen Michael Schirmer Nielsen Frank Andersen Jørgen Hellum Peter Dahl Peter Laursen Lise Holt Marie Vad Afbud fra Karsten Sørensen Formand for Teknik og Miljøudvalg, Jammerbugt Kommune Nordjyllands Politi Færdselskontaktlærer Dansk Transport og Logistik Dansk Cyklistforbund Dansk Handicapråd Landboorganisationerne Ældrerådet Mountainbikerytter Jammerbugt Kommune Jammerbugt Kommune Jammerbugt Kommune Dansk Kørelærer Union Dagsorden 1) Godkendelse af dagsorden 2) Godkendelse af referat 3) Driftsplan for vejområdet 4) Trafiktællinger 5) Pandrup Midtby 6) Stikrydsning på Kattedamsvej 7) Aabybro Skole - skoleveje 8) Cykelstien Hjortdal-Slettestrand 9) Eventuelt

2 Referat 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt 2) Godkendelse af referat Referat fra sidste møde 6. marts 2014 blev godkendt 3) Driftsplan for vejområdet er vedtaget 31. marts 2014 Heri fremgår budget for trafiksikkerhed: Post Budget 2013 t.kr. Regnskab 2013 t.kr. Budget 2014 t.kr. Trafiksikkerhed Trafiksikkerhed (anlæg) fremtidige planer De afsatte midler på kr på driftsbudgettet tænkes udnyttet som vist nedenfor: Udmøntning af dele af trafiksikkerhedsplanen. f.eks. Overslag i kr. Kampagner Trafiksikkerhedsinspektion Implementering af trafiksikkerhedsplan og trafiksikkerhedsinspektion Trafiksikkerhedsrevison Trafikmålinger Vedligeholdelse af eksisterende foranstaltninger på vejnettet Planlagte kampagner 2014: - Sænk Farten (marts) - Hvem kører hjem (sprit-kampagne, juni) - Skolestart (august) - Fælles nordjysk spritkampagne (oktober) Teknisk Forvaltning vil tilbyde interesserede færdselskontaktlærere at komme på et to dages Færdselskursus arrangeret af Rådet for Sikker Trafik. Kurset er rettet til færdselskontaktlærere. Finn Jantzen undrede sig over, at spritkampagnen er i juni. Han mener, at der især er problemer med spritkørsel i sommerferien. Lise Holt svarede, at spri t- kampagnen er en national kampagne, hvor Rådet for Sikker Trafik har bestemt tidspunktet. Ligesom sidste år planlægger vi at lade vejkantsplakaterne stå ind til slutningen af juli måned.

3 Jørgen Hellum undrede sig over at der er kr. 0,- på anlæg for Han vil gerne have sat variable hastighedstavler op ved alle skoler, ligesom der er på hovedvejene gennem Brovst og Saltum. I forhold til anlægsbudgettet så afventer kommunen tilbagemelding fra Cykelpuljen (Vejdirektoratet) i forhold til om de vil støtte anlægget af en cykelforbindelse mellem Moseby og Kaas. Cykelpuljen sender afgørelser ud i juli. 4) Trafikmålinger. Gennemgang af målinger udført ultimo april, ca. 20 stk. Michael Schirmer Nielsen vil gerne have en tælling på Thistedvej ved Vust. Ved næste runde målinger tages en måling ved Vust. Jørgen Hellum mener at udkørselsforholdene fra Biersted Kirke er dårlige. Færdslen fra Nørhalne kommer over en lille bakketop lige øst for kirken, og det er derfor ikke til at se trafikken før den kommer over toppen. Der er dermed kun ca. 200 meters oversigtsareal mod øst. Politiet har været på stedet, og mener ikke at der skal ændres på forholdene. En kirke generer ikke nok trafik i forhold til at sætte hastigheden ned. Det er ikke muligt med bump eller lignende på landevejsstrækninger i det åbne land. Det er hele tiden en afvejning overfor fremkommeligheden på vejene. Der er en udkørsel fra kirken i den østlige ende af parkeringspladsen. Oversigtsforholdene er bedre her. Jens Chr. Golding vil gerne have trafikmålingerne fremlagt på Teknik og Mi l- jøudvalgsmøde til orientering. 5) Pandrup Midtby Foreløbige projekttegninger for renoveringen af Pandrup Midtby blev fremlagt. Projektet vedrører en strækning på ca. 270 meter af Bredgade fra Bisgaardsvej til Fruensgaardsvej. Renoveringen påtænkes påbegyndt i august 2014 og afsluttes november Arbejdet vil forløbe i 3 etaper. Det nye gadebillede er tænkt i ét niveau med ledelinje og felter. Bredgade rettes ud. Der bliver et bånd i hver side af vejen, hvori vejtræerne står. Her vil også blive plads til parkering. Der har været samarbejde med handelsstandsforeningen omkring udformningen af det nye gademiljø, som ønsker at busserne stadig har stoppesteder i midtbyen, og at der er parkeringspladser langs Bredgade. Michael Schirmer ville gerne vide om indgangene til forretningerne bliver niveaufrie. Han foreslår at Handicaprådet kan se planen igennem i forhold til tilgængelighed. Renoveringen af Bredgade bliver sendt til trafiksikkerhedsrevision hos en trafksikkerhedsrevisor. Og det bliver ligeledes send til tilgængelighedsrevision hos en tilgængelighedsrevisor.

4 6) Stikrydsning på Kattedamsvej Vejafdelingen er blevet forespurgt, om det vil være muligt at etablere en krydsningshelle over Kattedamsvej, ca. 400 meter øst for byskiltet. Det er mellem boligområderne ved Enebærvej og Tyttebærvej, som ligger henholdsvis nord og syd for Kattedamsvej. Hastighedsgrænsen er 70 km/t på strækningen. Der er i gældende lokalplaner nord og syd for vejen planlagt en stikrydsning på stedet. Lokalplanerne lader stikrydsningen af Kattedamsvej være op til senere endelig planlægning. Der er sikret areal til en niveaufri skæring, men det er ikke bestemt, at stikrydsningen skal være en tunnel. Selvom der ikke er busstoppesteder midt på Kattedamsvej, så stopper rutebilerne jævnligt der. Der er ikke planer om at etablere stoppesteder på stedet foreløbig. Naturafdelingen er ved at planlægge et stiforløb fra midtbyen og ud til dels den relativt nyplantede Åby Skoven og Åby Mose. Stiforløbet vil gerne krydse Kattedamsvej her. Krydsningen vil muligvis indgå som skolevej til den nye skole i Aabybro. I det planlagte stiforløb til Åby skoven, er det også ønsket at få et helleanlæg i krydset Kattedamsvej / Torngårdsvej / Damvej.

5 Der var en del debat omkring løsningen med en krydsningshelle over Kattedamsvej - Ingrid Damgaard mener ikke at en krydsningshelle vil være sikker at bruge for en skoleklasse på vej i skoven. Måske i 7. klasse. - Jørgen Hellum er bange for at hellen vil give falsk tryghed. - Erik Kjærsgaard anfører at en tunnel af mange opleves som utryg, og derfor vil der være mange der alligevel vælger at krydse vejen. En tunnel kan blive samlingssted for uheldige elementer. Han stemmer derfor for en krydsningshelle. - Finn Jantzen foreslår at flytte byskiltet længere ud. Lise Holt svarede, at der er regler for hvor langt byskiltet må stå fra det bebyggede område. Det er ikke tilladt at sætte skiltet længere ude, da Kattedamsvej på dette stykke er planlagt afskåret fra bebyggelse og dermed uden overkørsler. - Lise Holt fortalte om krydsningshellen på Jetsmark Kirkevej, som banestien krydser. Her er hastigheden sat ned til 40 km/t på en strækning på ca. 100 meter. Der er etableret bump i hver ende. Det lader til at fungere for færdslen både ad Banestien og ad vejen. Der er dog en markant mindre årsdøgnstrafik på Jetsmark Kirkevej sammenlignet med Kattedamsvej. - Erik Kjærsgaard mente, at det er tvivlsomt at sætte hastigheden ned, da der også er hensynet til fremkommelighed. - Jens Chr. Golding vil meget gerne have en rundkørsel ved Knøsgårdsvej. En rundkørsel vil nedsætte hastigheden betydeligt på Kattedamsvej på strækningen mellem Knøsgårdsvej og byskiltet. En tunnel kan være et træls samlingssted og han foretrækker en krydsningshelle, som vil være lettere at realisere pga. prisen, og dermed forbedre den nuværende situation. - Finn Jantzen foreslår at hellen bliver lang, så ind/udgang af hellen er forskudt. Hvis hellen hegnes, vil det opleves langt sikrere at være på hellen. Der vil også være plads til flere børn - Jens Chr. Golding foreslår en forsætning af kørebanen, som der er på hovedvejen ved Arentsminde og Halvrimmen. Bilerne tvinges således ned i fart. - Finn Jantzen er bekymret for om en helle vil presse cyklerne, der cykler langs Kattedamsvej, ud i rabatten. Lise Holt svarede, at vi formoder at der ikke cykler mange på den strækning af Kattedamsvej cyklisterne bør cykle ad Banestien, som ligger parallelt med Kattedamsvej. En rundkørsel ved Knøsgårdsvej og en krydsningshelle vil være en god løsning.

6 7) Aabybro Skole Det er ikke besluttet præcis hvilke vejmæssige tiltag, der skal udføres i forbindelse med de nye skolebygninger i Aabybro. Der arbejdes med et T- kryds ved Kattedamsvej, et T-kryds på Sønder Aaby Gade og en krydsningshelle, hvor Banestien krydser Sønder Aaby Gade. Projekterne er beskrevet i rapporten Infrastruktur omkring Aabybro Skole, som cowi udarbejdede i nov ) Cykelstien Hjortdal-Slettestrand Forespørgsel fra grundejerforening i Hjortdal om at skilte cykelstien mellem Hjortdal og Slettestrand som en fællessti. Der er mange fodgængere, som benytter stien. Stien er i dag skiltet som cykelsti. Den er anlagt i 2,5 meters bredde. Fra vejreglerne: Dobbeltrettet cykelsti uden for bymæssig bebyggelse 1.a.5. Dobbeltrettede cykelstier skal anlægges i mindst 2,5 m bredde. Anvendes stien sammenlagt af ganske få trafikanter, kan den anlægges i 2,0 m bredde. Dobbeltrettede fællesstier skal anlægges i mindst 3 m bredde. Anvendes stien sammenlagt af ga n- ske få trafikanter, kan den anlægges i 2,5 m bredde. Er stien afgrænset af autoværn, rækværker, træer og lignende faste genstande, skal der desuden være et breddetillæg på mindst 0,3 m. Kilde: Cirkulære om etablering af dobbeltrettede cykelstier langs vej, nr. 95 af 6. juli Stiernes bredde er fastlagt med udgangspunkt i deres funktion og de feltbredder, der er angivet for forskellige trafikale enheder i håndbogen "Grundlag for udformning af trafikarealer": - Dobbeltrettet cykelsti. Udgangspunktet for valg af kørebanebredde i basistværprofilet for en dobbeltrettet cykelsti er, at to cyklister skal kunne passere hinanden forsvarligt. - Dobbeltrettet fælles sti. Basistværprofilet for en fælles sti tager udgangspunkt i, at en cyklist skal kunne passere en tvillingebarnevogn forsvarligt Specielt ved dobbeltrettede stier og delte stier er det vigtigt, at belægning og afmærkning klart viser opdelingen. Der skal i den forbindelse gøres opmærksom på, at eksempelvis frontalkollisioner mellem cykler og/eller knallerter (og alvorlige personskader som følge heraf) ikke er usædvanlige på dobbeltrettede stier. Kilde: Håndbog Tværprofiler i åbent land, Vejdirektoratet 1. juni 2013

7 Blå cykelsti Lyserød fortov Efter en kort debat blev det besluttet at skifte skiltene fra cykel-symbol til fællessti. Det blev under punktet anført, at der mangler parkeringspladser i Slettestrand. Kommunen er opmærksom herpå. Det er primært et problem i juli måned, hvor vi må acceptere, at der parkeres, hvor der er muligt. 9) Eventuelt Ingrid Damgaard anførte, at der mange steder i Aabybro er problemer med opstribningen. Kommunen vil bestille genmarkering. Jens Chr. Golding anbefalede app en RapportFraStedet, hvor man også kan indberette manglende opstribning og defekte skilte, udover huller i vejene.

8 Peter Dahl fortalte, at Saltum Trim har haft stor succes med deres MTB-løb. Den store succes har også medført store problemer, bl.a. med sommerhuslodsejere. Saltum Trim arbejder, sammen med kommunen, på at finde en løsning på problemerne. Der var noget snak omkring rabatterne, som hører til vejens udstyr. Der klippes oversigtsarealer og omkring skilte i juni måned. Totalklipning af rabatterne må først ske lovligt efter 15. august. Det tager 3-4 måneder for kommunens materiel at køre hele vejsystemet igennem. Der er derfor en relativt stor del af året, hvor rabatterne på mange strækninger står med lang beplantning.

Dagsorden. Møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 6. oktober 2016 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 2, kl

Dagsorden. Møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 6. oktober 2016 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 2, kl Møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 6. oktober 2016 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 2, kl. 14.00 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 28. maj 2015

Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 28. maj 2015 Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 28. maj 2015 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Rehhoff Holt Direkte

Læs mere

Referat. Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 7. april 2016

Referat. Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 7. april 2016 Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 7. april 2016 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Rehhoff Holt Direkte

Læs mere

Referat fra møde i trafiksikkerhedsrådet 24. september 2014 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup.

Referat fra møde i trafiksikkerhedsrådet 24. september 2014 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup. Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Rehhoff Holt Direkte 7257 7328 lrh@jammerbugt.dk 26-09-2014 Sagsnr.: 05.13.00-G00-1-14

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsrådet Tirsdag 19. september 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl

Referat Trafiksikkerhedsrådet Tirsdag 19. september 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl Referat Trafiksikkerhedsrådet Tirsdag 19. september 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl. 15.00 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

Møde i Trafiksikkerhedsrådet tirsdag 17. marts 2015 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl

Møde i Trafiksikkerhedsrådet tirsdag 17. marts 2015 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl Møde i Trafiksikkerhedsrådet tirsdag 17. marts 2015 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl. 15.00 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsråd 7. marts 2019 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune

Referat Trafiksikkerhedsråd 7. marts 2019 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune Referat Trafiksikkerhedsråd 7. marts 2019 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune 1 Dagsorden og referat 3 2 Ulykkesanalyse 2018 3 3 Driftsplan 2018/19 3 4 Kampagner 2019 5 5 Indsatsområde:

Læs mere

Trafiksikkerhedsråd - Referat

Trafiksikkerhedsråd - Referat Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Bjarne Vagn Pedersen Direkte 7257 7328 bvp@jammerbugt.dk 01-12-2010 Sagsnr.: 2009-16281

Læs mere

Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 26. november 2015

Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 26. november 2015 Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 26. november 2015 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Holt Direkte 7257

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsråd 16. maj 2019 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune

Referat Trafiksikkerhedsråd 16. maj 2019 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune Referat Trafiksikkerhedsråd 16. maj 2019 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 7 Dagsorden og referat 3 8 Sortpletscreening og analyse 3 9 Bredgade / Sigsgaardsvej,

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsråd 24. april 2018 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune

Referat Trafiksikkerhedsråd 24. april 2018 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune Referat Trafiksikkerhedsråd 24. april 2018 kl. 14:00 Mødelokale 1, Pandrup Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 1 Dagsorden og referat 3 2 Nyt kommissorie for Trafiksikkerhedsrådet 3 3 Orientering

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Dagsorden. Møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 9. marts 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl

Dagsorden. Møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 9. marts 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl Møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 9. marts 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl. 15.00 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl UDKAST Fredensborg og Hørsholm kommuner Lågegyde Projektbeskrivelse 25. marts 2010 mkk/jvl Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyser... 4 2.1 Trafiktællinger... 4 2.2 Uheld... 5 2.3 Tilfredshed...

Læs mere

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde.

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde. Mødereferat Sted: Hørsholm Rådhus Dato: 4. februar 2010 Deltagere: Repræsentanter fra grundejerforeningerne omkring Lågegyde Politi Movia Dansk Cyklistforbund Repræsentanter fra Grønt Råd Viatrafik Repræsentanter

Læs mere

Formand for teknik og miljøudvalget Jens Chr. Golding Landboorganisation Frank Andersen Afbud Nordjyllands Politi Erik Kjærsgaard Afbud

Formand for teknik og miljøudvalget Jens Chr. Golding Landboorganisation Frank Andersen Afbud Nordjyllands Politi Erik Kjærsgaard Afbud Referat fra Trafiksikkerhedsrådet Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Bjarne Vagn Pedersen Direkte 7257 7328 bvp@jammerbugt.dk

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016 side 1 Vordingborg Kommune - Trafi ksikkerhedsplan Trafi ksikkerhedsplan 2013-2016 Vordingborg Kommune Vej- og Trafi ksekretariatet Mønsvej 130 4760 Vordingborg

Læs mere

VVM for Vasevej. Referat for 2. borgermøde vedrørende projekt for Vasevej - Forslag til kommuneplantillæg 4 med VVM-Redegørelse

VVM for Vasevej. Referat for 2. borgermøde vedrørende projekt for Vasevej - Forslag til kommuneplantillæg 4 med VVM-Redegørelse VVM for Vasevej Referat for 2. borgermøde vedrørende projekt for Vasevej - Forslag til kommuneplantillæg 4 med VVM-Redegørelse Mødet afholdtes torsdag den 9. juni 2011 i Store Sal i administrationscentret

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

BY- OG MILJØUDVALGET,

BY- OG MILJØUDVALGET, Page 1 of 5 Forside Politik og demokrati Dagsordener og referater By- og Miljøudvalget 21-11-2011 Referat Trafiksanering af H.C. Ørsteds Vej mellem Rosenørns Allé og Thorvaldsensvej - 5.behandling BY-

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Referat. Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017

Referat. Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017 Referat Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017 Fremtidige boligområder og byudvikling Hvor og hvordan? Fremtidige boligområder og byudvikling Positiv stemning overfor den nye bydel Ønsker en grøn

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 11. maj 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl

Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 11. maj 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl Referat fra møde i Trafiksikkerhedsrådet Torsdag 11. maj 2017 Pandrup Rådhus, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Mødelokale 1, kl. 15.00 Teknik og Anlæg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888

Læs mere

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens.

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens. Dato 23. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04087-36 Side 1/6 Ekspropriation til anlæg af cykelsti, Vodskovvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

15-03-2016. Indholdsfortegnelse

15-03-2016. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Holmegaardhøj - Asfalt mellem vej og cykelsti... 2 Sølunden - Bedre udsigtforhold ved udkørsel på Næstvedvej... 3 Sølunden - Fortov langs Næstvedvej til begge sider... 4 Pinjevej -

Læs mere

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP NOTAT AF 14. SEPTEMBER 2011 ANBEFALINGER TIL FORBEDRING AF TRAFIKFORHOLD I FIRKANTEN BELDRINGEVEJ, BOGENSEVEJ, STÆREHUSVEJ OG SØHUSVEJ

Læs mere

FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011

FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011 FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011 NU SKER DET! TRAFIKSIKKERHED OG FORSKØNNET BYMILJØ ER I FOKUS, NÅR VEJDIREKTORATET TRAFIKSANERER SVENDBORGVEJ GENNEM VESTER AABY Borgermøde

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Favrskov Kommune Trafik og Veje 2014 Forord Favrskov Kommune udarbejdede i 2008 en trafiksikkerhedsplan med det ambitiøse mål at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Knallerter på stier i eget tracé?

Knallerter på stier i eget tracé? Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen 2. august 2007/LYA Knallerter på stier i eget tracé? Baggrunden for dette notat er en række henvendelser om knallertkørsel på Gjernstien igennem Resenbro. Regler

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådet

Trafiksikkerhedsrådet Trafiksikkerhedsrådet Referat Tirsdag d. 27.11.2018, Kl. 16.00 18.00 Vi mødes kl. 16.00 ved rundkørslen ved Greve gymnasium og så i mødelokale 4+5 på Rådhuset Medlemmer: Formand, byrådsmedlem Mortan Martinsson

Læs mere

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Tidl. politisk behandling Forventet sagsgang Lovgrundlag BY, 03.05.11, pkt. 57 TM-U, ØK, BY Vejloven SAGENS INDHOLD I budget 2014 er der afsat 4,0 mio.

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 2: CYKELSTI LANGS NORDRUPVEJ

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 2: CYKELSTI LANGS NORDRUPVEJ TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 2: CYKELSTI LANGS NORDRUPVEJ Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik ApS Side 1 af 18 Parkalle 25, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej.

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Oure Friskole - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Nuværende busholdeplads samt parkeringsplads Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej

Læs mere

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 28. februar 2017 Sagsb.: Erik Knudsen Sagsnr.: 17/4400 Dir.tlf.: 72365616 E-mail: erknu@holb.dk Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød I forbindelse med linjeføringen

Læs mere

Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet

Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet Hvad gør man med vejen mens der bliver etaberet en tunnel? Vil det ikke give køer? Kommentar:

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Lette trafikanters krydsning af Birkerød Kongevej Trafiksikkerhedsinspektion NOTAT 5. maj. 2015 ph/jvl 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 2.1 Trafiktælling... 3 3 Trafikulykker...

Læs mere

Møde i Trafiksikkerhedsrådet

Møde i Trafiksikkerhedsrådet Møde i Trafiksikkerhedsrådet Dato: Mandag d. 13. februar 2017 Tidspunkt: Klokken 16.30 18.00 Sted: Mødelokale 1, Rønnedevej 9 Deltagere: Fra Trafiksikkerhedsrådet: Klaus Hansen (Byråd), Finn Andersen (Byråd),

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister.

Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier P A R K E R I N G. Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister. Oversigtskema over Frederiksberg Allé cykelsti/-bane scenarier Nr. Scenarie Beskrivelse: Forbedring ift. cyklister P A R K E R I N G Overslagspris Se note vedr. beregning af estimeret overslagspris samt

Læs mere

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa 1 Indledning Dragør Kommune har overvejelser om at opføre en ny 3 sporet skole ved Engvej og i stedet lukke Dragør Skole og Skolen

Læs mere

NOTAT. Herskindskolen forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Herskindskolen forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Herskindskolen Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen, Erik Gersdorff Stilling og Martin Splid Svendsen Herskindskolen

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Informationsmøde mandag d. 21. september 2015 Tapeten www.ballerup.dk Dagsorden Dagsorden Velkommen Eksisterende forhold Trafikale løsninger Tidsplan Spørgsmål

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat. April 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat. April 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat April 2015 Baggrund På Teknik- og Miljøudvalgsmødet den 4. dec. 2014 blev besluttet, at trafiksikkerhedsprojekter med en forventet pris på 100.000 kr. er der

Læs mere

Checkliste 12. cykelstier og fodgængerarealer. Projekt. Dato. Revisor. Nr. Beskrivelse Ok Kommentarer. Stier generelt:

Checkliste 12. cykelstier og fodgængerarealer. Projekt. Dato. Revisor. Nr. Beskrivelse Ok Kommentarer. Stier generelt: Revisor Dato Stier generelt: 1. Er der foretaget en ordentlig planlægning for de lette trafikanter? foreligger tællinger af eksisterende cykel- og fodgængertrafik? er der redegjort for betydende turmål?

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

Referat af møde i Trafiksikkerhedsudvalget den 6. februar Jørgen Bruun, Formand Teknik og Miljøudvalget X

Referat af møde i Trafiksikkerhedsudvalget den 6. februar Jørgen Bruun, Formand Teknik og Miljøudvalget X Kontaktperson: Torben Strømgaard Hansen E-mail: tsha@vejenkom.dk Referat af møde i Trafiksikkerhedsudvalget den 6. februar 2014 Jørgen Bruun, Formand Teknik og Miljøudvalget X Tommy Rachlitz Nielsen Teknik

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Dines Jørgensen & Co. 1 Indledning. Klokkergården Trafiksikkerhedsrevision trin Revisionsprocessen. 1.2 Revisionsprocessen

Dines Jørgensen & Co. 1 Indledning. Klokkergården Trafiksikkerhedsrevision trin Revisionsprocessen. 1.2 Revisionsprocessen Klokkergården Trafiksikkerhedsrevision trin 3 7. april 2016 BRJ/jvl 1 Indledning 1.1 Revisionsprocessen Projekterende Dines Jørgensen & Co. har på vegne af bygherren Sorø Kommune anmodet firmaet Via Trafik

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1.

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1 9. juli 2010 TVO/sb Indhold 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Revisionsprocessen... 2 1.3 Revisionsgrundlaget... 2

Læs mere

1 Program for borgermødet Program

1 Program for borgermødet Program MØDEREFERAT TITEL Nordrupvej borgermøde nr. 2 DATO 4. oktober 2016 STED Ringsted Kommune ADRESSE COWI A/S Nørretrov 14 4100 Ringsted TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DELTAGERE Ca. 45

Læs mere

Trafikale forhold ved 3 skoler

Trafikale forhold ved 3 skoler Vedrørende: Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnavn: Ny skolestruktur. Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnummer:

Læs mere

Supplerende høring vedr. Lokalplan 27-005 Indsigelser/ bemærkninger Nr. Indsiger Kommentarer fra forvaltningen

Supplerende høring vedr. Lokalplan 27-005 Indsigelser/ bemærkninger Nr. Indsiger Kommentarer fra forvaltningen Supplerende høring vedr. Lokalplan 27-005 Indsigelser/ bemærkninger Nr. Indsiger Kommentarer fra forvaltningen 1 Kenneth Klausen, Multebærvej 2, 9440 Niels Jørgen Nielsen, Multebærvej 6, 9440 (ændringer

Læs mere

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land:

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Byområde December 2017 Vejarbejde i byområde I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Begrænset plads Cyklister og fodgængere Ledningsarbejde på trafikarealer Parkering Busser i rute

Læs mere

Dagsorden. Velkomst ved formanden Godkendelse af dagsorden Trafiksikkerhedsarbejdet i 2015. Kampagner i 2015 Revision af kommunens cykelruteplan

Dagsorden. Velkomst ved formanden Godkendelse af dagsorden Trafiksikkerhedsarbejdet i 2015. Kampagner i 2015 Revision af kommunens cykelruteplan Dagsorden Velkomst ved formanden Godkendelse af dagsorden Trafiksikkerhedsarbejdet i 2015 Udvikling i uheld og personskader i perioden 2007-2014 Disponering af trafiksikkerhedsmidler i 2015 Rundkørslen

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling.

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Punkt 18. Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Etape 1. 2014-7290. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2011

Trafiksikkerhedsplan 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Juni 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tlf.: 72 59 60 00 E-mail: kommune@egekom.dk Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 8. juli

Læs mere

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført.

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført. Faxe Kommune Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Prioritering af cykelstiprojekter Prioriteringsmodel Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato 11. januar 2016

Læs mere

Cykelstiplan prioritering af cykelstier

Cykelstiplan prioritering af cykelstier - prioritering af cykelstier Forord Cykling er en både sund og miljøvenlig transportform, som anvendes af både unge og ældre på deres daglige ture. Cyklen bruges især mellem hjem og arbejde/uddannelse.

Læs mere

Cykelsti Bælum Terndrup

Cykelsti Bælum Terndrup Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.00.00-P20-20-18 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: 07-01-2019 Cykelsti Bælum Terndrup Med baggrund i budgetaftale 2018-21 er mulighederne for at etablere cykelsti

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 276634 Brevid. 2253426 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 20. januar 2016 Notatet beskriver hvilke cykelprojekter,

Læs mere

OPLÆG TIL TRAFIKPLAN FOR TYRINGEVEJ MM. for VEJLAUGET SVANEPARKEN Notat af 2007.09.25 Principper og skitseforslag

OPLÆG TIL TRAFIKPLAN FOR TYRINGEVEJ MM. for VEJLAUGET SVANEPARKEN Notat af 2007.09.25 Principper og skitseforslag DINES JØRGENSEN & CO. A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER F.R.I. OPLÆG TIL TRAFIKPLAN FOR TYRINGEVEJ MM. for VEJLAUGET SVANEPARKEN Notat af 2007.09.25 Principper og skitseforslag Baggrund og forudsætninger. Baggrunden

Læs mere

Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl til 14.00

Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl til 14.00 Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl. 12.30 til 14.00 Deltagere: Morten Heegaard Christensen, Veje og Grønne Områder Susanne Olsen, Bjarne Johansson og John,

Læs mere

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019 Bilag UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats Projekter 2019 Prioritering 1 Kampagne inkl. politisamarbejde 100.000 kr 2 Trafikplan - trafiksikkerhedsdelen 200.000 kr 3 Solvangskolen 550.000 kr 4 Høveltevej/Frederiksborgvej,

Læs mere

ELF Development. 1 Indledning. 2 Revisionsprocessen. Irmagrunden Trafiksikkerhedsrevision trin Afslutning af revisionstrin

ELF Development. 1 Indledning. 2 Revisionsprocessen. Irmagrunden Trafiksikkerhedsrevision trin Afslutning af revisionstrin Irmagrunden Trafiksikkerhedsrevision trin 1 21. oktober 2014 SB/adn 1 Indledning I forbindelse med et projekt på Korsdalsvej i Rødovre, har ELF Development anmodet firmaet Via Trafik Rådgivning A/S om

Læs mere

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Dokumentation af lokale trafikforhold i Lille Sverige / Ny Hammersholt på Gl. Frederiksborgvej for strækningen Slettebjerget/Lille Sveriges Vej/Brødeskovvej - samt forslag

Læs mere

Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole

Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Gl. Skolevej 1 A+B Tlf. 98 35 54 62 www.sebberskole.dk 9240 Nibe sebberskole@aalborg.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

Projektgruppemøde Frederikssundsruten 28.05.2014

Projektgruppemøde Frederikssundsruten 28.05.2014 29-05-2014 Projektgruppemøde Frederikssundsruten 28.05.2014 Til stede Anna Driscoll, Ballerup Kommune Linda Madsen, Herlev Kommune Nawsad Marouf, Frederikssund Kommune Line Groot, Sekretariatet Peter Jantzen,

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Ringsted Kommune Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger (Læses sammen med tegning A020320-SK-13-1, A020320-

Læs mere

Trafiksikker i Dragør. Dragør Kommune FORSLAG I HØRING

Trafiksikker i Dragør. Dragør Kommune FORSLAG I HØRING Trafiksikker i Dragør Dragør Kommune 1 FORSLAG I HØRING Indhold Forord s. 3 Status for trafiksikkerhed i Dragør Kommune s. 4 Det gør kommunen s. 8 Det kan du gøre s. 10 Indsatser og mål s. 11 Overblik

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed november 2018 februar 2019. 1. Holger Brodthagensvej, Nykøbing Nykøbing F. Boligselskab: Blå cirkel markerer

Læs mere

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008.

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008. Notat NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Ishøj Kommune MODULVOGNTOG Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Trafiksikkerhedsrevision 29. maj 2009 1.

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere